Bağlan

View Full Version : Topraksız tarım için değişik bir sistem (uygulanabilir mi?)




tugrulbaba
12-02-2011, 18:11
Aşağıda görülen sistem lunaparklardaki dönmedolap gibi bir prensibe sahip.
Bitkinin bulunduğu tabla daima dengede kalacak şekilde askı elemanları ile çembere bağlı.

Aşağıdaki EC havuzuna herbiri saatte 5 dk. duracak şekilde motor ayarlaması yapılabilir. Zaman ayarı + sviç kullanılarak her tavanın havuz içinde duracağı zaman ayarlanabilir ve otomatik olarak o zaman dolduğu vakit sıradaki tava için motor sisteme hareket verir.

Şimdi bu sistem olur mu olmaz mı?
Havuzun yosun tutmaması içinde açılıp kapanan bir örtü sistemi ayarlanabilir. (bu şimdi aklıma geldi)




tugrulbaba
12-02-2011, 19:22
Yukarıdakinin kesit olduğunu söylemeyi unuttum.
Tabla sayısı 12 adet olursa, her saat içinde, bir tabla 5 dakika süreyle o havuzda duruyor.
Resimdeki gibi silindirik bir düzenek kurmak herhangi bir kolaylık, herhangi bir fayda sağlar mı? Aradığım cevap bu.

Volkan Kesici
12-02-2011, 20:02
Benzer bir sistemi Youtube'ta görmüştüm. Merkezde bir floresan vardı, marullar etrafında dönüyordu. Fasılalı dönüş yerine sürekli de dönebilir. Kökler sürekli olarak suya dalıp çıkar. Sistemi döndürebilecek güçte motor ve harcayacağı elektriğin maliyeti de düşünülmeli tabi.

tugrulbaba
12-02-2011, 20:15
Toplamda saatte en fazla olsunda 30 saniye çalışır. Çünkü fasılalı olarak sırası gelen tablayı havuza iletecek bir sistem. Ben 1 dakika diyeyim. Günlük 24 dakikalık bir çalışma eder bu da.

Todor
12-02-2011, 21:22
burda benzeri var
http://www.omegagarden.com/