View Full Version : sibel774 / Bahçe
sibel774
23-01-2011, 11:04
merhaba
Evimizi yeni tamamladık ve bahçemizin düzenlemesini yapamadık. Bende istedimki sizlerin yardımlaryla bahçe düzenlememi yapayım. Maddi olarak mümkün olduğu kadar uygun hatta çevremdeki elementleri kullanarak güzel sevimli bir bahçe oluşturalım. herkezden yardımlarını, fikirlerini bekliyorum.
sibel774
23-01-2011, 11:11
evin bulunduğu yer Düzce'nin bir köyü. Yakınımda orman ve dere var buradan bulabileceğim elementlerde(dere taşı, ağaç kabuğu, kozalak vb..) var.
1-Bahçe duvarlarını sıva yapmak istemiyorum çabuk dökülüyor bunun yerine sarmaşık veya sarkan çiçeklerle kapatayım diye düşündüm.
2-yer örtücü olarak ne kullanayım karar veremedim. kendi halinemi bıraksam, hazır çim mi eksem, rulo çimmi döşesem veya yonca gibi birşeymi eksem?
3-yürüme vede giriş yolu için ne kullansam?
Sevgi Durul
23-01-2011, 11:15
Sayın sibel774, yeni eviniz ve bahçeniz hayırlı uğurlu olsun. Sevdiklerinizle, sağlıkla, huzurla oturun, güzel evinizde ve bahçenizde.
Göreceksiniz günler aylar içerisinde siz bile tanıyamayacaksınız, bahçenizi. Değerli ağaçlar.net ailesinin yardımları ve tabii ki sizin gayretlerinizle.
Şimdiden çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.
Cumhur Tonba
23-01-2011, 11:48
evin bulunduğu yer Düzce'nin bir köyü. Yakınımda orman ve dere var buradan bulabileceğim elementlerde(dere taşı, ağaç kabuğu, kozalak vb..) var.
Bence her şey hazır. Harika bir bahçe olacağına inanıyorum. Sibel 774. Merhaba .
tugrulbaba
23-01-2011, 11:52
Duvarları kapatması için hanımeli önerebilir miyim?
Hayırlı uğurlu olsun bu arada.
sibel774
23-01-2011, 11:59
güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim SDurul
1-Bahçe duvarlarını sıva yapmak istemiyorum çabuk dökülüyor bunun yerine sarmaşık veya sarkan çiçeklerle kapatayım diye düşündüm.
2-yer örtücü olarak ne kullanayım karar veremedim. kendi halinemi bıraksam, hazır çim mi eksem, rulo çimmi döşesem veya yonca gibi birşeymi eksem?
3-yürüme vede giriş yolu için ne kullansam?
Sizinle birlikte bahçenizin kurulmasına, benim hobi faaliyetlerim içinde topraklar üzerine olacaktır, size ilk önerilerim bahçe toprağınızın bu bakir durumunun düzenlenerek bitki yetişterimelerine engel teşkil edecek olumsuzlukların giderilmesi yönünde ilk yapılacak işlerin başında taban suyunun durumuna göre iyi bir drenajın yapılmasını önermekteyim.
Topraklarda fazla suyun bitki köklerinin gelişmelerine mani olacaktır, başta mantari hastalıkların sebebi ile fazla nemin toprak içi havalandırmasına engel teşkil edecektir, drenajı yapılmayan topraklarda kışın yağan yağmurların toprak içinde birikerek bu tür olumsuzluklar meydana getirecektir.
Su toplanan topraklarda suyun drenajını toprak canlılarından solucanlar üstlenerek toprak içinin havalanmasını sağlamak için toprak içinde açtıkları galerilerle bu bölgelere gelen yerdeki bitki ve çimenlerin kökleri toprak boşalması ile zarar göreceklerdir.
Tabii burada insanların yetersiz bilgi ve uygulamalarının faturaları sulucanlara çıkarılıp künah keçisi sayılacaklardır. Benim şahsi düşüncemse solucanlar burada toprakta bir düzenleme yaparak fazla suyun tahliyesiyle uğraşarak toprakları rahatlatma düşünceleri olmaktdır.
Bilmelisinizki solucanlar toprakların organik madde göstergesi durumundalar, vede toprağımızı en iyi bahçevanları onlardır. Size bu mesajımda toprağınızın drenajı hakkında bilgilendirmeye çalıştım, hakımda ve çalışmalarımla ilgili bilgileri (http://epsody-geliboludakibahem.blogspot.com/)buradan takip ederek sorunlarınıza cevap alabilirsiniz, ilgilerinize şimdiden teşekkürü borç bilirim sağlıklı ve mutlu çalışmalarınız olmasını dilerim.
Saygılarımla..
Eviniz vede bahçeniz hayırlı olsun.Peyzaj,bahçe düzenlemeleri bölümünde Güler hanımın açtığı bahçede pratik yöntemler diye bir konu var.Bu konuya bir göz atarsanız işinize yarayacak fikirler bulabilirsiniz.Mesela benim çok hoşuma giden,dere taşlarından yapılmış bir yürüme yolu var.Bu sene köyde yapımına başlıyacagımız evin yürüme yolunu bu şekilde yapmayı planlıyorum.Hem sizin için fazla maliyetli olmaz hemde söylediğiniz gibi çevredeki malzemelerden yararlanabilirsiz.
sibel774
23-01-2011, 19:13
sn tirilye güler hanımın söylediğiniz bölümüne baktım fikir olarak bir kenara yaztım teşekkürler.
fikirlerinizin devamınıbekliyorum
sibel774
23-01-2011, 19:16
sn epsody bilgileriniz için teşekkürler.
Hatice Tarhan
24-01-2011, 08:13
Sayın Sibel774 eviniz ve bahçeniz hayırlı olsun.Sağlık mutluluk ve huzur içinde bol çiçekli bol ağaçlı günler dilerim.Bahçe duvarını sarması için mor salkım öneririm hem çabuk büyüyor hem de görüntüsü çok güzel.Yürüyüş yolu duvar yapımında kullanılan düz taşler var arası çimento ile yapılınca çok güzel görünüyor.
bettyycim
24-01-2011, 08:30
Eviniz hayırlı uğurlu olsun eviniz zamanla bahçeniz düzene girecektir, Ben duvalarınıza hanımeli, Yasemin ve clematis öneriyorum ;)
sibel774
24-01-2011, 09:28
arkadaşlar ilginize teşekkür ederim. söylediklerinizin hepsini değerlendirmeye alıyorum. benim için tüm fikirler önemli.
sibel774
24-01-2011, 09:32
Bu arada söylemeyi unuttum. Burası köy olduğu için yazın inekler yollarda otluyor. bu nedenle duvar tellerine sardırdığım bitkiyi ineklerin yemiyeceği cinsten olması daha doğru olur. çünkü tellerin üzerlerinden boyun ve dillerini uzatıp ağaç dallarını bile yiyorlar :) bu konuda gayette başarılılar.
furkan yıldız
24-01-2011, 10:10
Öncelikle eviniz hayırlı olsun. Yer örtücü olarak rulo çim yapabilirseniz hem büyük bir uğraştan kurtulmuş olursunuz hem de rulo çimi araştırdığım kadarıyla daha iyi tohum karışımları kullandıklarından daha dayanıklı oluyor. Tellere sarmaşık gül önerebilirim ama güllere de saldırır mı inekcikler bilmiyorum
Bu arada söylemeyi unuttum. Burası köy olduğu için yazın inekler yollarda otluyor. bu nedenle duvar tellerine sardırdığım bitkiyi ineklerin yemiyeceği cinsten olması daha doğru olur. çünkü tellerin üzerlerinden boyun ve dillerini uzatıp ağaç dallarını bile yiyorlar :) bu konuda gayette başarılılar.
selamlar
bu sene yi yeşil geçirmek için duvar diplerine sabah sefaları tohumu ekebilirsiniz. en hızlı onlar büyür. zamanla kalıcı sarmaşıklar ekebilirsiniz.
inekler içinde ilk aklıma gelen sokak duvar diplerine dikenli bitkiler ekmek.
çevrenizdeki komşularınız dan inekleri kaçıran bitkiler varmı onları öğrenmek.
örneğin akrep ve yılanlar sardunyalı yere gelmez diye biliyorum.
Sevgili sibel774; Mesajında bazı olumsuzlara değinmişsen, lakin bunun yanında daha çok müspet oluşumları düşündüğümüzde doğal yaşamın nimetleri bakımında bir zenginlik söz konusu.
Toprak yapınızı organik zenginliğe ancak hayvan dışkılarının bolluğunda olaşacaktır, Bahçenizde gördüğüm kadarıyla meyva ağaçlarınızda gelişme durumuna gelmişler, ağaçlarınızın şekil verme ve budama artıkları ile oluşan dallarının bir dal üğütücü ile öğütüldükten sonra bu öğütülen malzemelerim ahır gübreleri ile karıştırılarak meyve ağaçlarınızın dal iz düşümlerine ve diğer bitkileriize malç yaparak bitkileriniz ve toprak yapınızın gelişmeleri yönünde iyi bir uygulama yapmış olacaksınız.
Arkdaşlarımızın bahçenizin gelişmesi yönündeki tavsiyelerinin toprak üstü olarak sürdüğünden benim görüşlerim öncelikle bahçe toprağının bitkileri yetiştirme yönünde yapısının bilinmesi ve toprak içi organik yapının oluşturularak bitki yetiştirmeye yönelinmesini amaçlamaktadır.
Burada önceliklerimiz dikimden önce bahçe toprağımızın olumlu ve olumsuzlukların bilinmesi bakımını göz önünde bulundurma gereği vardır.
sibel774
24-01-2011, 15:49
Bugün yaptığım araştırmalar neticesinde hazır rulo çim nakliye nedeniyle pahalıya geliyor. Rulo çimi şimdilik rafa kaldırdım. çim **** yem bitkilerini araştırmaya devam edeceğim. Furkan beyin de dediği gibi, bah.e duvarları için sarmaşık güller güzel bir fikir. Bir kısmını güllerle sardırabilirim.
sibel774
24-01-2011, 15:55
sn epsody, dediğiniz gibi hayvanlar bu doğanın bir parçası. Bahçenin gübrelenmesi konusunda sorunumuz yok çünkü bizimde ineklerimiz var onlardan sütünden yararlandığımız gibi dışkılarındanda yararlanabiliyoruz. Ağaçların budanması içinde budama zamanının gelmesini bekliyorum. bahçe toprağımız havalandırılıp tekrardan elenerek yeni toprakla birlikte düzeltildi. Ancak ormandan gelen su vede yapılan yeni su borularının yerleşmesi için yapılan kazı nedeniyle bahçemiz su alıyor. Bu sorunu halletmeye çalışıyoruz fakat zor gibi köy muhtarı pek bir ilgisiz.
herkeze iyi günler
fatma sunay
24-01-2011, 16:28
Eviiz ve bahçeniz hayırlı olsun güle güle oturun. Benim tavsiyem üyelerin bahçesi bölümünü teker teker inceleyin. Bu bölümde hem duvarlar için neyapabilirsiniz hemde bahçe için değişik dekorlar ve çiçek çeşitleri göreceksiniz. Arkadaşlarımızın çok güzel bahçeleri var faydalanacağınızı ümit ediyorum. Sevgilerimle..
sn epsody, dediğiniz gibi hayvanlar bu doğanın bir parçası. Bahçenin gübrelenmesi konusunda sorunumuz yok çünkü bizimde ineklerimiz var onlardan sütünden yararlandığımız gibi dışkılarındanda yararlanabiliyoruz. Ağaçların budanması içinde budama zamanının gelmesini bekliyorum. bahçe toprağımız havalandırılıp tekrardan elenerek yeni toprakla birlikte düzeltildi. Ancak ormandan gelen su vede yapılan yeni su borularının yerleşmesi için yapılan kazı nedeniyle bahçemiz su alıyor. Bu sorunu halletmeye çalışıyoruz fakat zor gibi köy muhtarı pek bir ilgisiz.
herkeze iyi günler
Sevgili sibel774; Açıklamalarınızdan anlıyorum ki bahçenizin taban suyu yükseklerde görünüyor, bunun hal çaresinde acilen düzenlenmesi gerekmekte bu fazla suyun toprakta bitki köklerinde hastalık ve strese sebeb olmaktadır, daha önceleride düşüncelerimde bu yönde olmaktaydı o bölgede yer altı suları pek derinlerde değil zannediyordum, yanılmamışım.
Bitkilerinizin köklerinin hava almasını fazla suyun engelliyeceği gerçeğini akıldan çıkarmamak gerekir.
İneklerinizin olduğundan bahseden paylaşımlarınıza benimde kompost konusunda size paylaşımlarım olacak, bahçenizin köşesinde bitki ve ağaçlarınızdan uzakta bir köşede toprakta açacağınız bir çukurda bu dışkılar ve bahçenizin her türlü organik atıklaını hatta mutfaklarınızdan çıkan atıklarınızı buralarda toplıyarak kompostlaştırmanız kolaylaşacaktır, ahırdan her dışkı eklediğinizde üzerine bahçeden yaş veya kuru ot atarak koku ve sinek oluşumunu engellemiş olursunuz, samanda koyarak bu işi görebilirsiniz.
Kompostunuzun içeriği organik maddece zengin olduğu gibi bitki besleme değeride artmış olacaktır, bu çukurda toplanan malzemeleri kısa bir zaman sonra olgunlaşmasıyla malç olayında da kullanabilirsiz.
Ağaçların budama mevsimindeyiz şu anda doğa uyumakta olduğundan söküm dikim ve budama işlerinin yapma zamanı olduğunuda bildiririm, sevgilerimle hoşça kalınız.
Eser İlhan
24-01-2011, 17:36
Bugün yaptığım araştırmalar neticesinde hazır rulo çim nakliye nedeniyle pahalıya geliyor. Rulo çimi şimdilik rafa kaldırdım. çim **** yem bitkilerini araştırmaya devam edeceğim. Furkan beyin de dediği gibi, bah.e duvarları için sarmaşık güller güzel bir fikir. Bir kısmını güllerle sardırabilirim.
Sevgili sibel774, bahçe duvarlarını herhangi bir bitki ile kamufle etmeyi düşünüyorsanız yaz kış yeşil kalan, yaprak dökmeyen, hızlı büyüyen ve kolay hastalanmayan bitkileri araştırmanızı öneririm. Benim aklıma alev çalısı (Photinia) geldi mesela,taze sürgünlerinin kırmızı rengi baharda çok göz alıcı olur. Veyahut leylandi sevisi de olabilir.Ben olsam altuni seçerdim.Altuni leylandiler hem açık yeşiliyle güzel bir renk olur bahçede hem de çok hızlı büyürler. İstediğiniz formu kolayca verebilirsiniz.
Gül seyri güzel ama bakımı çok zor bir bitki. Hem kışın yaprak dökünce duvarlarınız ortaya çıkar hem de o kadar çok hastalanır ki, bu hastalıklarla boğuşmaktan güllerinizin keyfini pek az çıkarabilirsiniz (tecrübeyle sabittir). Karar tabii ki size ait. Kolay gelsin ;)
kasabalı
24-01-2011, 19:32
Sevgili sibel774 eviniz ve bahçeniz hayırlı olsun güle güle oturun, bahçenizi acele etmeden yavaş yavaş düzenlerseniz daha iyi olur
Orhan Özbilgiç
25-01-2011, 06:53
Sayın sibel774;
Bahçeniz hayırlı olsun. Arkadaşlarımızın önerilerinin bir sentezini yaparak, en doğru tercihleri yapacağınızdan eminim.
Bende, çim ekiminin maliyetini düşünerek, bahçenizde yörenin doğal çayırının büyümesine izin vermenizi öneriyorum. Sadece aralarında istemediğiniz yabani geniş yapraklıları zaman içinde söke söke yok eder, hiç hastalanmayan doğal bir örtü elde etmiş olursunuz. Ben bahçemde bunu yapıyorum...
Eser Hanım'ın duvar kenarına altuni leylandi dikme fikrine bende sıcak bakıyorum. Ama maliyeti bütçenizi yoracaksa, sarmaşık olarak, yabani orman sarmaşığını önerebilirim. Hayvanlar onu yemez..! Çevrenizdeki büyük ağaçlara bakın, mutlaka yaz kış yeşil olan bu sarmaşığı farkedeceksiniz.. Gidin, dibinden bolca söküp, duvar diplerine dikin.;) Bir senede duvarınızı kapatır sanıyorum. Bu sarmaşığı keçi bile yemez..
Bahçemdeki acem borusunun yapraklı dallarını ineklere verdim. Valla yemediler..! İsterseniz birde siz deneyin. Ama bizim oraların ineklerinin damak zevki ile Düzce' ninkilerin farklı olabilir.! Karışmam haaa..:p
Sağlık ve mutluluk içinde, kolaylıklar diliyorum.
sibel774
25-01-2011, 09:34
Akşam bir fidan sitesinden birşeyler alacaktım son anda vazgeçtim. Alacaklarımdan biride sarmaşıktı. Şimdi orhan beyin yazdıklarını okuyunca (Çevrenizdeki büyük ağaçlara bakın, mutlaka yaz kış yeşil olan bu sarmaşığı farkedeceksiniz.. Gidin, dibinden bolca söküp, duvar diplerine dikin) ******* vazgeçmişim dedim. Sarmaşık sökme fikri hiç aklıma gelmemişti. Bizim fındık bahçelerimizde fındık dallarına dolanan sarmaşıklar bar biz onları bahçeleri temizlerken kesiyoruz. Onları söksem olurmu ne dersiniz? bu mevsim söküp dikme için uygunmudur?
Ayşe Yıldız
25-01-2011, 09:55
Bahsettiğiniz sarmaşıktan şunu anlıyorum.
sibel774
25-01-2011, 09:55
herkeze güzel dilekleri için teşekkür ediyorum.
Dün yürüme yolu vede bodrum katı için taş desenli kalebodur aradım ve buldum. Bir asilik çıkmazsa 33*33 boyutlarındaki kaymayan kalebodurlardan döşeticem. ondan sonrada dikim işlemlerine başlıyacağım.
Sizlerden yardım almak istediğim bir konuda şu: İlk resimde görülen sol tarafa yaklaşık olarak 60 cm'lik çiçekleri dikebileceğim yer yapıcam.ismini bilmediğim için ben küçük çit diye bahsedeyim.
1- toprak taşmasını önlemk vede dekor olması için nasıl birşey yapsam. Taşlardanmı, tahtadanmı yapsam. Aklıma şuda geldi elimde hazır lambiri vede 4-7 cm çaplarında çam dallarıda var bunlardan yapsam çokmu dayanıksız olur?
2-Bahsettiğim yer aşağıya doğru genişliyor yani düz değil. küçük çiti yaparken eğimi takip edip 60cm de sabitmi kalayım yoksa yukarıdan aşağıya ip çekip düz hizamı kullanayım.
Umarım anlatabilmişimdir. Fikilerinizi bekliyorum
sibel774
25-01-2011, 09:57
evet ayşe hanım sanırım resimdeki gibi. sizce olurmu.
Orhan Özbilgiç
25-01-2011, 10:00
Akşam bir fidan sitesinden birşeyler alacaktım son anda vazgeçtim. Alacaklarımdan biride sarmaşıktı. Şimdi orhan beyin yazdıklarını okuyunca (Çevrenizdeki büyük ağaçlara bakın, mutlaka yaz kış yeşil olan bu sarmaşığı farkedeceksiniz.. Gidin, dibinden bolca söküp, duvar diplerine dikin) ******* vazgeçmişim dedim. Sarmaşık sökme fikri hiç aklıma gelmemişti. Bizim fındık bahçelerimizde fındık dallarına dolanan sarmaşıklar bar biz onları bahçeleri temizlerken kesiyoruz. Onları söksem olurmu ne dersiniz? bu mevsim söküp dikme için uygunmudur?
Sibel Hanım;
Benim sözünü ettiğim aşağıdaki değil haa!
Onu sakın bahçenize bulaştırmayın. Benim dediğim ağaç, hatta duvarları yeşil bir örtü gibi saran orman sarmaşığı. ;)
Bizim fındıklıklarda bunlarda var çünkü.(Tarla sarmaşığı).:mad:
http://www.mae.gov.tr/kayisi_yetistiriciligi/13.html
Yücel Canpolat
25-01-2011, 10:10
yürüme yolu diye bahsettiğinin bahçe içi yürüme yolu ise,33*33 seramik malzeme bahçeniz de hoş durmayacaktır:)
Orhan Özbilgiç
25-01-2011, 10:27
yürüme yolu diye bahsettiğinin bahçe içi yürüme yolu ise,33*33 seramik malzeme bahçeniz de hoş durmayacaktır:)
Al bendende o kadar!
Yücel Bey çok haklı.;) Çevrenizden, iri kayrak taşlar bulabiliyorsanız daha doğal olur.
Ben bulamadığım için, hala yürüme yolum çayır.. Acele etmeyin.
herkeze güzel dilekleri için teşekkür ediyorum.
sonrada dikim işlemlerine başlıyacağım.
Sibel Hanım size bir sorum olacak, bahçenizin taban suyunun durumu hakkında malumatınız nedir, bu konudaki bilgilerinizi paylaşmanızı istiyorum, köy içinde ve çevrenizde açılan artezyen kuyularında su seviyeleri nerelerde bulduğunu bu konudaki bilglerinizi de sizden rica ediyorum.
Mesajlarınızda dikim işlerine başlıyacağınızdan bahsediyorsunuz, sizinle yaptığımız mesajlaşmalarda toprağınızın taban suyu ve drenajı hakkındaki bilgilerinizi paylaşmadınız, drenaj hakkında yaptığınız uygulamalarınız varmıydı.
Ağır topraklarda ve taban suyunun yüksek olduğunda toprak yüzeyinde su birikimleri ile bitki kökleri fazla su altında kalacaklardır, ekilecek bitkileriniz için samimi endişler taşımaktayım, lütfen sizinle paylaştığım drenaj ve fazla suyun tahlisi ile ilgili bilgilerimi bir kere daha gözden geçirerek bahçedeki dikim işlerinizi sonlandırınız, sevgilerimle hoşça kalın.
Nuri Murvet
25-01-2011, 10:52
Merhaba sayın sibel774
Açmış olduğunuz başlığı ilgi ile takip ediyorum..
Forum üyeleri harika fikirler veriyorlar..
Ben, size ihtiyacınız olan profosyenelce uygulamalar konularında fikirler verebilirim ...
Örnek bahçenizin ilk önce alt yapı eksikliğinden başlamanız gerekir.
1- Drenaj
2- Bahçe sulama tesisatı
3- Bahçe toprak dolgusu (Fotoğraflardan gördüğüm kadarı ile istiyor)
4- Yürüme yolları
5- Bina çevresine 80-100cm (çatı iz düşümüne kadar) yürüme yolu, binaya gelebilecek yağmur sularının zararlarından uzak tutsun diye...
ilk başta bu yapısal işlerin yapılması gerekir.
Sonra bahçe içindeki bitkisel düzenlemeleri zevkinize veya sunulan seçenekleri değerlendirerek dikimini yaparsınız.
sibel774
25-01-2011, 10:57
resim pek net değil ama o değil gibi geldi. Birazdan eve gidebilirsem bahçelerde varsa resmini çeker yüklerim. yürüyüş yolunu bir an önce yapmak zorundayım çünkü tüp çamur verandaya kadar geliyor görüntüde hoş değil. kayrak taşını parayla almak zorundayım maliyeti yüksek oluyor evin bodrum katıda aynı taştan olacağı için maliyet katlanıyor.
sibel774
25-01-2011, 11:08
sn epsody ilginize teşekkür ediyorum
artezyen kuyuların seviyesini bilemiyorum. Benim sorunum ormandan gelen yağmur suyu vede köy deposundan gelen fazla su yola akıyor. Kazı yaparken toprağı yumşattıkları için bahçe suyu çekiyor. Bu konuda benim yapabileceğim fazla birşey yok (muhtara baskı uygulamak dışında) Tek avantajım evin meyilli yerde kurulu olması. Su aşağıya doğru akıyor bu arda ****** toprakta emiyor. geçen yıl ektiklerişmizle ilgili bir sorun yaşamadık *** bu yılda yaşamayız. Toprak fazla suyunu atmadan bitki ekimi yapmayı düşünmüyorum. Havalar biraz güzel gittimi toprak kuruyor zaten. Söylediklerinizi dikkate alıcam.
Sevgili sibel774; Bu bilgilerinizin paylaşımları ile size çok güzel ve faydalı olabilecek paylaşımların önünü açtınız, teşekkürlerimi sunarim bu konuda size detaylı bir bilgi sunmak için yazı hazırlıyorum, uygun görürseniz sizinle msn den görüşelim, çünkü ciddi bir su tehti di altında bulunuyorsunuz, ben bu tehtidin sadece bitkiler üstunde endişelerim vardı fakat son mesajınızdaki bilgiler bu tehtidin evinizide kapsadığını anlıyorum.
İşlerim dolayısıyla kısa geçiyorum tekrar görüşmek üzere hoşça kalın
sibel774
25-01-2011, 12:24
sn epsody beni korkuttunuz durum okadar vahimmi. msn yi kullanmıyorum diyebilirim sadece ulaşmam gereken bir durum olursa açıyorum . kısacası burda çok daha fazla bulunuyorum. Bana özeldei nde msj atabilirsiniz. yazınızı bekliyorum.
sibel774
25-01-2011, 12:58
merhaba
Açmış olduğum sayfamdada sn epsody de bu konuda beni uyardı. drenaj işlemini nasıl yapabilirim? malzemeleri uygun olarak nereden temin edebilirim? Nasıl uygulanır? bilgi verirseniz en kısa zamanda yapmaya çalışıcam.
teşekkürler
Nuri Murvet
25-01-2011, 13:53
Sayın sibel774
Alıntı:
(Açmış olduğum sayfamdada sn epsody de bu konuda beni uyardı. drenaj işlemini nasıl yapabilirim?)
Sayın epsody bu konulara duyarlılığı ile tanınan, samimi fikirleri olan ve alakadar olan bir arkadaşımızdır. Fikirlerini dinlemek lazımdır, endişesi nedir.? Sizinlede paylaşacağına eminim...
Zemin katınızın olduğunu söylemiştiniz.
Umuyorum ki, binanızın temelden sonra alt yapısı yapılırken bina drenajınız yapılmıştır.
Yapılmış ise hiç bir sorununuz olmaz, yapılmamışsa binanızın zeminden başlayarak rutubet sorunu kronik olarak devamlı yaşarsınız.
Bu drenaj sistemi yapılmamışsa, bahçenizde bu haldeyken yaptırmakta fayda var, sonradan daha büyük bir maliyet karşınıza çıkar.
İlk başta yürüme yolunu planlayın, doğal taş uygulaması güzel olur fakat temizliğe çok titizseniz size göre bir uygulama olmayabilir.
Yapı marketlerde şimdi çok güzel doğal taş dokusuna yakın yer karoları var veya zemini traverten'de kaplatabilirsiniz temizliği son derece basit ve kolay olur.
Size tavsiyem, kapı girişinden başlayarak binanızın etrafını, çatı iz düşümü mesafesinde 80-100 cm yürüme yolu ile cevirin, binanızın bahçe sulaması veya yağmurla oluşacak sıçramalarla bina cepheniz kirlenmez ayrıcada yağmur sularınızı binanıdan 80- 100 cm uzaklaştırmış olursunuz.
Benim size kastettiğim bahçe dranajı idi..!
Yine sizin söylediğinize göre, kot farkının komşu sınırına göre olduğunu, toprağınızın fazla suyu tahliye etme yeteneğinde olduğunu anlattınız, bu söylemize göre bahçe drenajını yapmanızada gerek yoktur.
sibel774
25-01-2011, 15:12
girişde, bodrum katı dış çevresinde ve yürüyüş yolunda bu graniti aralarına derz attırmadan kullanmayı düşündüm. Nasıl sizce? gerçi arkadaşlarımızın bazıları aslında bende doğal taş uygulaması istedik ama hazırları çok pahalı (m2'si 30 TL'den başlıyor birde işçilik). Bunun m2'si 14 TL. 10 TL olanıda var ama evin rengine uymadı.
fatma sunay
25-01-2011, 19:02
girişde, bodrum katı dış çevresinde ve yürüyüş yolunda bu graniti aralarına derz attırmadan kullanmayı düşündüm. Nasıl sizce? gerçi arkadaşlarımızın bazıları aslında bende doğal taş uygulaması istedik ama hazırları çok pahalı (m2'si 30 TL'den başlıyor birde işçilik). Bunun m2'si 14 TL. 10 TL olanıda var ama evin rengine uymadı.
Görünüşü çok güzel çakıl taşı ğibi fakat yürüyüş yoluna bence kullanışlı değil. Ben bunun benzerini veranda bölümüne yaptırdım zamanla aralarına giren su sızıntısından patlamalar oldu. Yürüyüş yolu için kayraktaşı kullandık en daynaıklısı , benim nacizane fikrim.
Sevgili sibel774, Sizi endişelendirmek istemezdim, topraklar üzerindeki çalışmalarımla edindiğim bilgilerimi forumlarda paylaşmak, bilenin bilmeyene borcu düşüncesine kapılarak sizleri bu bilgilerle aydınlatma düşünceleri içinde bahçe kurma çalışmalarınıza paylaşım inancıyla evinizin ve bahçenize konumuna göre görüşlerimi sunmaktı.
Sibel hanım eklediğiniz resimlerinizden evinizin verandası ormana baktığını anladığımdan, kot farkından dolayı orman toprağından fazla suların bu kot farkı nedeni ile sizin toprağınızın taban sularına karışmaktadır.
Bu suların sizin evin arkasında bulunan dereye ulaşmasını sizin evinizin bulunduğu temellerin bir set görevi yaptından sular sizin dediğiniz gibi bu meyilin önünde bir set gibi duran evin temellerinin kotu altına kadar bahçenizin orman cephesinde bir drenaj hendeği açarak, bu hendeği iki baştan kotu düşürerek tahliye kanalı ile dere tarafından bahçenizin dışına çıkararak bu sularının bahçenizdeki ve evinizdeki yapacağı zararlardan kurtularak bu suyun oluşturacağı tehtidlerden kurtulmuş olacaksınız.
Fazla suyun toprağınızdaki bitkilere olan zararlarından bahsederek sizi bu konuda uyarmıştım, şimdi size toprağınızdaki taban suyunun temellerde bulunmasının zararlarından bahstmek isterim beton içindeki demir aksamın çürümesi, suyun beton içinde rutubet yaratarak eviniz ve eşyalarınızda bu durumdan etkilenecektir.
Sorun ormandan gelen suyun sorumlusu gibi muhtardan beklentimiz olamaz, arazinin kot farkının sizin alehinize gürülmekte olduğundan bu suyun bahçenizden tahliyesi size düşmektedir, açıklamalarım sizin paylaşımlarınız üzerine yorumladım hatalı anladıysam lütfen düzeltiniz açıklamaları netleştirebiliriz, sevgilerimle bu yorumlarıma cevabınızı paylaşmasını rica ederim.
sibel774
26-01-2011, 11:24
sn epsody öncelikle bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Önceki yıllarda toprak ve ev zemini sudan bukadar etkilenmemişti. Bu kışa girerken muhtar yeni su boruları için kazı( tamda bizim bahçe duvarının dibinden) birde büyük su deposu yaptırdı. kazı olaylarından toprak yumşadı ve suyu geçirgen hale geldi. birde depodan akan fazla suyun tahliyesini herhangi bir gidere bağlamadılar. Fazla gelen su yoldan aşağıya doğru akıyor böylelikle bizim gibi ilk sırada olan evler su almaya başladı yollarda çamur içinde kaldı. bu nedendirki muhtarın ilgisizliğini suçluyorum. Ama ben yinede drenaj için araştırma yapıyorum. internetten drenaj borusu fiyatlarını araştırıyorum birde buradan bakıcam bulabilirmiyim. Hazır Drenaj boruları dışında başka uygulanabilecek birşey varmı acaba?
sibel774
26-01-2011, 14:48
granitten vazgeçtik vede biraz önce mermerciyle anlaştık. Merdiven, giriş ve bahçe yan yollarını mermer yaptırmaya karar verdik. 2 gündür gece uykumda bile ne yapsak diye düşünür olmuştum. Neyse karar verdik ve rahatladım. Umarım pişman olmayız. Daha sonrada bodrum duvarlarını ne yapıcağımızı düşünürüz(bu gisişle yaz sonuna kalır:( )
Eser İlhan
26-01-2011, 17:15
Sevgili sibel774, yakın zamanda nerdeyse sıfırdan inşaat sayılabilecek denli büyük bir tadilat yaşadım ve herşeyiyle bizzat uğraştım. Bu nedenle de epeyce tecrübe edindim. Bu tecrübelerin ışığında size önerim mermer için çok açık bir renk seçmeyin kolay leke tutuyor bir de o güzel cilalı hali çabuk gidiyor ve matlaşıyor. Aklınızda bulunsun...
sibel774
27-01-2011, 09:26
Eser bey, cilası gitmesi benim için sorun değil zaten kayma olayını en aza düşürmek için cilasız olsa dahada iyi. Renk konusunu gelince çok açık renk değil resminide ekliyorum.
sibel774
27-01-2011, 09:33
Suyla yaşadığımız problemi anlatan resimler
sibel774
27-01-2011, 09:40
suya sevinen komşunun ördekleri ;)
sibel774
27-01-2011, 12:38
bahçem yavaş yavaş yeşermeye başladı. Doğal otlar çıkıyor bakalım ne çıkacak:p
Eser İlhan
27-01-2011, 17:13
Eser bey, cilası gitmesi benim için sorun değil zaten kayma olayını en aza düşürmek için cilasız olsa dahada iyi. Renk konusunu gelince çok açık renk değil resminide ekliyorum.
Güle güle kullanın sibel774 ;)
Not: İsmim her iki cins için de kullanılan bir isim ama ben erkek değil bayanım :p
Sevgiler...
sibel774
27-01-2011, 17:41
eser hanım özrümü kabul edin. :( aslında dikkat ederim fakat bu sefer yanlış olmuş. sevgiler saygılar... :)
Selehattin 67
27-01-2011, 17:50
Sayın sibel774 bahçen güzel olacak olmuş demiyorum o gayretle gerçekten çok güzel olacak fotoğfafların devamını bekleriz o zaman çok güzel basitce yapılabilecek yüzlerce fikir olduğunu görürsün
Selehattin 67
27-01-2011, 17:54
Yürüyüş yolu için o bölgede bulunabilecek kayrak taşı ile döşeyebilirsin 30 - 40 cm aralarla döşerseniz aralardan çıkan çimlerle harika olur
Eser İlhan
27-01-2011, 17:56
eser hanım özrümü kabul edin. :( aslında dikkat ederim fakat bu sefer yanlış olmuş. sevgiler saygılar... :)
Özre hiç gerek yok ;) Sadece vurgulamak istedim.
Bu benim başıma o kadar çok geliyor ki, artık alıştım. Ama yine de uygun koşullarda düzeltmekten kendimi alamıyorum ;)
Sayın sibel774; Bahçeniz hayırlı, uğurlu olsun. İlgiyle takip ediyorum...
fikreteren
27-01-2011, 18:34
Sibel 774 hayırlı uğurlu olsun.O ördekleri yerim ben.ne sevimliler.
granitten vazgeçtik vede biraz önce mermerciyle anlaştık. Merdiven, giriş ve bahçe yan yollarını mermer yaptırmaya karar verdik. 2 gündür gece uykumda bile ne yapsak diye düşünür olmuştum. Neyse karar verdik ve rahatladım. Umarım pişman olmayız. Daha sonrada bodrum duvarlarını ne yapıcağımızı düşünürüz(bu gisişle yaz sonuna kalır:( )
Sibel Hanım Size yardım konusunda takipteyim, evinizin ve bahçenizin resimleri üzerinden edindiğim intibaalar ve çevre arazisinin kot fakının yarattığı düzensizlikler sizin suyla problemizin kolay çüzülemiyeceği kaanati düşüncelerime hakim olduğunu belirtmek istiyorum.
Bahçe duvarlarınızın dış bölümünün yol tarafının toprakla yükseltilmesinin sakıncalarına değinmek istiyorum yukarılardan gelen suların bu toprağın basıncını arttırarak duvarları şişirecek ilerki bir zamanda bu duvarlar bahçe tarafına yıkılacaktır.
Budüşüncemin kaynağı resimlerden çıkardığım kadar, sizin son mesajlarınızda üyelere yaptığınız mermer ve taş işçiliği açıklamalarında bodrumdan bahsetmeniz eviniz ve bahçenizin içinde bulunduğu su tehtidinin boyutlarını ortaya koymaktadır.
Sizden bu konuda da açıklama bekliyorum, bodrumunuz hakkında, gerçekten bodrummudur yoksa sizmi öyle nitelendirdiniz su basmanı ise iç yüsekliğinin ölçülerini açıklarmısınız.
Açıklalarını yaptığım bu yorumlar sizin samimi paylaşımlar içindeki bilgilerinizle oluşmuştur, daha detaylı resimler ve ayrıntılar ortaya koyarsanız size su tehtidinin boyutlarını ortaya koymaya devam edeceğim, sevgilerimle hoşça kalın.
Yücel Canpolat
28-01-2011, 08:30
Teknik konularla ilgili sorunlarınızı,inşaat kontrollüğü yapmış tecrübeli bir inşaat mühendisin den alacağınız bilgilerle doğru çözüme götürebilirsiniz,ayrıca sorun olan işlerin keşiflerini yapar size yaklaşık maliyet hesabını verir:)
sibel774
08-02-2011, 12:48
nihayet pazar günü bahçe yolu yapımı bitti. havayı güzel bulunca işlere giriştik. fakat kendimi fazla kaptırmışım hastalandım ancak bugün biraz düzelebildim.
sibel774
08-02-2011, 12:51
babamla biraz çapa yaptık:(
sibel774
08-02-2011, 12:57
babam diğer bahçemizden söktüğü üzümü dikti. bende ağaçların etrafını kardeşimle topladığımız dere taşıyla süsledim. bu çemberlerin içine çiçek dikicem bazılarının siparişini verdim bile. Lale siparişide verdim acaba çemberlerin içine diksem nasıl olur sizce?
sibel774
08-02-2011, 13:06
buda ağaç kökü. bunun içine küçük çiçekleri olan çiçek dikmeyi düşündüm. Zıpçıktı çiçeği siparişi vermiştim belki biriki tanesini bu köke dikerim. başka fikirleri olan bekliyorum;)
Sibel Hanım, öncelikle hayırlı olsun.. Dilerim uzun yıllar keyfini sürersiniz.
Lale için öncelikle bu (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=16443&highlight=bah%E7e+d%FCzeni+i%E7inde+so%F0anl%FD+bi tkiler) başlığa bir göz gezdirin bence. Ayrıca ağaç kütüğü için de aklımdan ilk geçen şey "lobelya" oldu. Kütüğü duvar vb. bir yükseltiye koyarsanız sarkan herhangi bir çiçek çok güzel olacaktır.
sibel774
08-02-2011, 14:30
Sayın elek güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Lobelya fikri güzel hemen alabileceğim yerleri araştırıyorum.
furkan yıldız
08-02-2011, 14:48
Zemindeki kum mu buradan öyle mi gözüküyor Sibel abla ?
sibel774
08-02-2011, 17:08
Elenmiş topragın üzerine ince kum serptik. Gözünden de birşey kaçmıyor Furkan :-)
Selehattin 67
08-02-2011, 18:57
Zıpçıktı güzel fikir sarkan yayılan bir bitki dikecekseniz acem halısı olabilir çiçekleri açınca çok güzel gözükür bahçenizi ilgiye takip ediyoruz
fatma sunay
08-02-2011, 19:07
Sayın Sibel774 geçmiş olsun kendinize fazla yüklenmeyin. Gerçi insan bahçeye çıktımı kendisini kaybediyor. Ağaç kökü çok güzel dekor olmuş içinde çiçek olunca daha da güzel olacak. Tekrar kolay gelsin.
sibel774
09-02-2011, 11:10
Teşekkür ederim arkadaşlar. Kök fikri benimde hoşuma gitti. hatta ormana gidip birkaçtane daha aramak lazım :) ama bu formda bulmak zor. Birazönce sayın elek'in bahsetti lobelia (3 renk) ayrıca sarı ezan çiçeği, fransız yaz kekiği,Brachycome Swanriver Papatya tohumlarından sipariş verdim.:)) İnşallah tutturabilirim. Daha bahar gelmeden ben fidan ve tohumlara birsürü para harcadım. Evde dikilmeyi bekleyen fidelerim ayrıca sipariş verdiğim ve henüz gelmeyenlerde var. Bahar gelince çiçekçilerde çiçek bırakmıcam herhalde :))
Eser İlhan
09-02-2011, 14:44
......... bende ağaçların etrafını kardeşimle topladığımız dere taşıyla süsledim. bu çemberlerin içine çiçek dikicem bazılarının siparişini verdim bile. Lale siparişide verdim acaba çemberlerin içine diksem nasıl olur sizce?
Sibel Hanım,mermer yolunuz güzel olmuş.güle güle kullanın.
Biz de bahçmemizdeki ağaçların etrafını altlarını daha rahat çapalayıp gübreleyebilmek amacıyla küp granit taşlarla çevirdik. Bunu yaparken de ağacı pergel olarak kullandık : Ağacın gövdesine önceden belirlediğimiz yarıçapta bir ip, ipin ucuna da sivri bir uç bağlayarak ağacın etrafına toprağı kazımak suretiyle bir daire çizdik (bu işlemde ipin gergin tutulması önemli). Taşlar çizilen bu daire üzerine yerleştirildiğinde hem işlem çok daha kolay hem de sonuç oldukça estetik oluyor. Bu yöntemi paylaşmak istedim sizinle.
Ben bu yaz taş dairelerin dış kenarları boyunca çok sık bir biçimde begonya diktim. Çok güzel oldu ve nerdeyse aralık başına kadar da açtılar..
kamelyavadisi
09-02-2011, 14:45
Merhaba;
Bahçende kamelyalarda görmek isterim.
sibel774
09-02-2011, 22:26
eser hanım sizin pergel fikrinizde güzel. Hava güzel olursa bu haftasonu dediğiniz gibi yapıp düzeltirim.
kamelyavadisi'nden aldığım kamelyalar ve çay fideleri şimdilik odamda camımın önünde misafirler. Onlarıda bu haftasonu dikebilirim.
sibel774
14-02-2011, 10:00
bu haftasonu yine bahçede çalışmalara devam ettim. ilk önce su yağmur suları için pimaş borusunu döşedim.
sibel774
14-02-2011, 10:10
4 kepçe toprak getirttim. toprak, elenmiş kum, yanmış hayvan gübresini karıştırıp doldurulması gereken yerlere bu karışımı koydum.
furkan yıldız
14-02-2011, 10:19
Giderek daha bir şekilleniyor. Son şeklini sabırsızlıkla bekliyorum. Çiçeklerde yerlerine gelmeye başlayınca kim bilir ne kadar güzel olacak :)
sibel774
14-02-2011, 10:26
mutlu kutludan aldığım laleri, zıpçıktı ve sümbülleri, kamelya vadisinden aldığım kamelyalarımı diktim. hava biraz soğudu umarım kamelyalarıma birşey olmaz.
sibel774
14-02-2011, 10:34
2 gün uğraştım ama bahçede sanki birşey yapmamışım gibi duruyor. çim olmayınca bahçe kendini göstermiyor. vakit geç olduğu için son bitirdiğim halinini çekemedim. yapılacak çooook iş var.
sibel774
14-02-2011, 10:44
furkancığım valla bende sabırsızlanıyorum. Biran önce bahar gelsede heryer yeşillense diye bakıyorum. geçen hafta gittigidiyor dan sevgili eser'in bahsetti lobelyalardan ayrıca başka çiçek tohumları da aldım biran önce onlarıda ekmek istiyorum. Evdeki sardunyalardan çelik kesip (ilk deneyimim bakalım olucaklarmı) aspirinli suya bıraktım. evin salonu yeşillerle doldu hatta yer kalmadı kendi odamada koydum. bahar gelince onları balkonlara yerleştiricem. Bu arada herkezin mevlit kandilini, sevgililer ve sevgilisizler :) gününü kutluyorum.
kamelyavadisi
14-02-2011, 13:02
Merhaba;
Bahçenizin düzeni için yaptığınız emeğe teşekkür ediyorum.
Bahar geldiğinde çok güzel olacağını düşünüyorum. Bu arada aldığınız kamelyaları net olarak göremedim.
Sağlıcakla kalınız.
guzel bir bahce olacagi kesin sibel hanim cunku cok emek verdiginiz kesin ve emek verilen seyler kesinlikle muhtesm olurlar yuruyus yolunuz travarten den galiba cok guzel olmus ilerde dahada guzellesecegi kesin guzel fotograflarinizi bekliyoruz
sibel774
15-02-2011, 09:00
sayın hüsdem, düşünceleriniz için teşekkür ederim. yürüyüş yolu mermer (sanırım afyon mermeri)
kamelyavadisi
15-02-2011, 11:30
Merhaba sibel Hanım;
Bahçenizin oluşum sürecini özellikle takip edeceğim. Gerçekten çok güzel bir başlangıç yapmışsınız. Çevrenizde örnek teşkil edeceğini umuyor saygılar sunuyorum.
kamelyavadisi
sibel774
17-02-2011, 11:08
Geçen akşam işlerimi halletmek için Düzce'ye merkeze gittim. Çiçekçinin önünden geçerken dayanamadım 12 ad çuha 2 ad de ismini bilmediğim :) çiçek aldım. Dün yalavodan acem halısı siparişi verdim bugün bir kasa 45 ad fideler geldi. Bunları aldım almasına fakat nerelere dikeceğime karar veremiyorum. Aslında bahçe duvarının üstüne uzun saksılardan koyup (elimde 4-5 ad var) aşağıya doğru sarkıtmak diğer taraftanda giriş kısmının sağ tarafına dikip halı gibi olsunlar diye de düşünüyorum. Acem halısının çok çabuk yayıldığını duydum acaba bir kısmını saksılara bir kısmınıda yere diksem yeterli gelirmi?
furkan yıldız
17-02-2011, 11:41
İşte maharet burada devreye giriyor Sibel ablacım. Öyle bir plan yapın ki sonra bizim ligustrumleri diktiğimiz gibi pişman olmayın. Yer değiştirmek daha zahmetli :p
sibel774
17-02-2011, 13:58
birazda evdeki güzelleri sergileyeyim :)
sibel774
17-02-2011, 14:10
devam
sibel774
17-02-2011, 14:18
ilk defa denediğim sardunya çeliklerim, kasasıyla aldığım acem halısı, 2 acem halısını kökün içine diktim bakalım nasıl olacak:p
sibel774
17-02-2011, 14:27
yeni aldığım çuhalar ve ismeni bilmediğim çiçek. acem halısını 2. resimdeki sol tarafa dikmeyi düşünüyorum halı gibi kaplasın diye.
Eser İlhan
17-02-2011, 15:02
............Bunları aldım almasına fakat nerelere dikeceğime karar veremiyorum. Aslında bahçe duvarının üstüne uzun saksılardan koyup (elimde 4-5 ad var) aşağıya doğru sarkıtmak diğer taraftanda giriş kısmının sağ tarafına dikip halı gibi olsunlar diye de düşünüyorum. Acem halısının çok çabuk yayıldığını duydum acaba bir kısmını saksılara bir kısmınıda yere diksem yeterli gelirmi?
Sevgili sibel774,acem halılarını basılmayacak yerlere dikin. Bir de çiçekler geçtikten sonraki görüntüleri pek güzel olmuyor,fazla sıcaklarda da dallarda kuruma olabiliyor. Fakat sarkan halleri çok güzel hele iyi çiçeklenirlerse :))) Bitkilere karar vermek ve yer seçmek çok zor bir iş. Kolay gelsin..
sibel774
17-02-2011, 15:38
sevgili eser ve furkan, evet bitkilerin nerelere dilkilmesi gerektiğine karar vermek çok zor helede benim gibi acemi biri için. Sizlerin yardımıyla vede deneme yanılma yöntemiyle bu işin üstesinden geleceğimi umut ediyorum.
acem halısı yazın dalları kuruyup çirkin oluyorsa, ozaman güneşten korumak için ağaç diplerine vede duvar diplerine dikilebilirim.
Eser İlhan
17-02-2011, 16:31
İşin kötüsü çiçekleri de en güzel halini güneş altında alıyor.Yani gölge sevmiyor. Siz en iyisi acemhalısı başlığını okuyun ve bitkinin gereksinimleri nedir, başkaları nerelere dikmiş,nasıl deneyimler yaşamışlar, bir göz atın. Eminim daha kolay karar verebileceksiniz.
Sibel hanım yürüyüş yolunuz çok güzel olmuş.Resimlerde çok hoş görünüyor.İsmini bilmeyerek aldığınız çiçeğin adı ise sanırım şakayık, bu ara yapı marketlerde bolca var.
Bu aralar bende sizin gibi daha ev yapımına başlamadan bolca çiçek ve sebze tohumu aldım.Ev bu yaza yetişmese bile sebze bahçesine ekerim düşüncesiyle..Bu yüzden yaptığınız masrafları tahmin edebiliyorum.Ama bu işin sonu çok güzel olacağa benziyor.Bahçenizdeki değişiklikleri zamanla görücez sanırım
sibel774
18-02-2011, 10:26
eser hanım, acem halısı ile ilgili birkaç arkadaşın sayfalarında yazdıklarını okumuştum. öğrendiğim çok çabuk yayıldıkları. şimdi birazdaha araştırdım evet güneşi seviyorlarmış. En iyisi ben fideleri birkaç farklı yere dikeyim. Bu yıl deneme yanılma senesi :) birdahaki yıl hangisi daha güzel olursa oraya yoğunluk veririm.
sayın trilye, öncelikle bahçeme uğradığınız için teşekkür ederim. İnşallah en kısa sürede sizde evinize ve bahçenize kavuşursunuz. Geçen yıl bizde ev bitmeden çiçek ve sebze dikmiştik. evde inşaat devam ederken malesef bolkondakilere bile zarar verdi. bu konuda dikkatli olun derim gerçi insan duramıyor illaki biryerlere birşeyler dikiyor:)
sibel774
18-02-2011, 14:07
işyerim ve evim yakın olduğundan, bir saat önce eve gidip acem halılarını ve çuhaları diktim. ilk resimdeki yere 28 ad acem halısı diktim. deli kızın çeyizi gibi bulduğum her boşyere birtane acem halısı diktim :p
sibel774
18-02-2011, 14:12
laleler boya gitmeden çiçeklerini açıyorlar:(
Selehattin 67
19-02-2011, 18:02
Sibel774 her yere acem halısı dikmişsin lakin acem halısı yayılıcı ve sarıcı bir bitkidir daha sonra sökmek zorunda kalmayasın diktiği bitkiyi insan sökerken gerçekten çok sıkıntı çekiyor çok üzülüyor
devam
Sayın sibel774,
385 nolu çiçeğinizin adını öğrenebilirmiyim.
sibel774
19-02-2011, 22:32
selahattin bey, acem halısının yayılıcı olduğunu bilerek diktim. heryere diktim çünkü nerede güzel olucağını bilemedim hemde çimen yerine daha güzel bir altarnatif olur diye düşündüm. Belkide dediğiniz gibi bazılarını istemeyerek de olsa sökmek durumunda kalıcam :( neyapalım söktüklerimide saksılara dikerim :)
sayın adavci, sanırım sarı açan çiçeği soruyorsunuz. o sukulent Sedum Palmeri
KAPTANzst
20-02-2011, 07:44
Günaydın Sibel hanım
Bütün sayfaları tek tek dolaştım. Öncelikle eviniz hayırlı olsun.Evin önünde ve etrafındaki bahçe kısmınızda fazla eğimli veya düz değil. Bu çok güzel. Eğim fazla olur işlenmesi zor olur . Düz olur su drenaj sorunu olur. Sizin bahçe çok ideal bir yapıda.Herşey hayırlı olsun.Yanlız o acem halılarını fazla dikmedinmi:confused: Çeşit olduğu zaman alana ihtiyacın olacak.1 sene sonra onları koparacağını tahmin ediyorum. En azından bahçedekileri:D
sibel774
21-02-2011, 07:32
sizlerede günaydın kaptanzst. öncelikle düşüncelerinz için teşekkür ederim. acem halılarının çiçekli hali çok hoşuma gittiği için, bahçe için ilk düşündüğüm bitkilerden biriydi. Satıcı firma kasa halinde sattığı için mecburen 1 kasa (45 ad ) aldım. Bu yıl, görntüleri hoşuma giderse sökmeyi düşünmüyorum ama sonuç kötü olursa söküp evin arkasındaki fındıklığın altına dikerim orda finduklarla kardeş kardeş yaşarlar :) Benden dikmesi, acem halıları nasıl ve nerde yaşayacaklarına görünümleri itibarıyla kendilere karar verecekler :)
Ayşe Yıldız
21-02-2011, 08:07
Acem Halılarını böyle şekilli bir biçimde dikebilirsiniz.Şekil vereceğiniz yerlere taşlarla sınır yaparsınız sınırda olan kısımlarını budarsınız kenarladınada başka birşey dikme şansınız olur acem halılarının çiçekleri geçtikten sonra çiçeklenecek bitkiler dikersiniz daha hoş görünürler bence.
Karar sizin tabi.
193653
sibel774
21-02-2011, 08:40
ayşe hanım, teşekkür ederim çiziminize baktığım zaman bir an bahçeme bahar geldi sandım :). acem halılarını duvar dibinden yaklaşık 50 cm geriye diktim oralara başka çiçekler dikicem. Sizinde dediğiniz gibi boşluk alanada acem halılarının arasına değişik çiçekler dikmeyi düşünüyorum. tekrar ellerinize sağlık.
Ayşe Yıldız
21-02-2011, 08:41
Bu bitki yayıldığı zaman etrafında boşluk bırakmayacaktır.
sibel774
21-02-2011, 10:45
ozaman fazlalıkları kesicem veya sökücem.
furkan yıldız
21-02-2011, 12:43
Sibel ablacım lalenin küçük kalması, soğanının uygun koşullarda saklanmadığından dolayıymış edindiğim bilgiye göre. Siz masumsunuz :)
Merhaba
Eğer bahçe hazırlığını bitirmediyseniz biraz yükselti vererek kaya bahçesi yapabilirsiniz.Kaya bahçeleri için çok hoş formda kaya çiçekleri kullanabilirsiniz.
Merhaba Ayşe hanım
Acem halısını görünce çok sevindim.Ben bu bitkinin tohumunu nasıl ve nereden bulabilirim.Bana yol gösterir misiniz.Teşekkür ederim.
sibel774
21-02-2011, 17:26
furkan, araştırman için sağol. bu saatten sonra yapılacak birşey yok artık gelecek yıl boyları uzar. Lalelere bu yaz bol bol basketbool oynatayım :))
sayın kani, acem halılarını fide olarak satın aldım gerekli bilgileri özelden mesaj attım. Kaya bahçesini şu anlık düşünmyorum belki ileride. fikriniz için teşekkürler.
yalova tatar
21-02-2011, 19:34
bahçeniz çok güzel olacak gibi görünüyor elinize sağlık bende içmekan dış mekansüs bitkileri yetiştiriciliği yapıyorum bu sene başladım çilimliden evliyim ,oraya gelirken biraz dış mekan süs bitkisi getiririm bahçenizde benimde katkım olsun isterim.
sibel774
21-02-2011, 20:25
sayın yalova tatar, öncelikle bahçeme hoşgeldiniz. elimizden geldiğince hep beraber birşeyler yapmaya çalışıyoruz. sizinde işiniz hayırlı olsun. internet adresiniz varsa ordan seçim yapalım. bu tarafa gelirken getirirsiniz. hiç değilse kargo parasından kurtulurum :) ilginiz için teşekkür ederim.
yalova tatar
22-02-2011, 00:34
sayın yalova tatar, öncelikle bahçeme hoşgeldiniz. elimizden geldiğince hep beraber birşeyler yapmaya çalışıyoruz. sizinde işiniz hayırlı olsun. internet adresiniz varsa ordan seçim yapalım. bu tarafa gelirken getirirsiniz. hiç değilse kargo parasından kurtulurum :) ilginiz için teşekkür ederim.
şu an için bi adres oluşturmadım işallah onlarada sıra gelecek
Merhabalar.. Sibel hanım...!
Bahçenizi şöyle bir dolaştım gece gece. Emeğinizin karşılığını mutlaka alırsınız. Acele etmeyin sindire sindire yapın çalışmalarınızı. En mutlu olduğum olay ise AĞAÇLAR NET üyelerinin duyarlılığı. Artık bende takip etmeye çalışacağım söz. Her şeyin hayal ettiğiniz gibi olacağını görür gibiyim.
Kolay gelsin.
sibel774
22-02-2011, 09:28
cemal bey, hoşgeldiniz. Aslında herşeyi yavaş yavaş yapmak gerek lakin bendede bir huy var aklıma geleni hemen yapmalıyım yoksa içimi kemiriyor elimde değil. Sağolsun buradaki arkadaşlar sayesinde biraz kendimi frenliyorum. Sizide herzaman beklerim. Herşeyin hayırlısı gelecekte bakalım neler olacak hep beraber göreceğiz.
sibel774
01-03-2011, 11:34
Havalar çok soğudu. Mart yine martlığını yapıyor perşembe- cuma kar bekleniyor. Bahçede işler yarım kaldı, birşey yapamadan bekliyorum. Bu pazar günü 3. cemrede toprağa düşecek ondan sonra havalar yavaş yavaş ısınır.Bu arada bol bol alışveriş yapıyorum dün yine dayanamayıp çiçek tohumları aldım ve birazönce bir yapı marketten bahçe çiti ile yeğenlerim için salıncak siparişi verdim :) bu interneten alışverişe bayılıyorum :))
Geçen hafta doğrumu yaptım bilmiyorum, karanfilleri budadım ve budadıklarımdan çelikler hazırlayıp saksılara diktim. Saksıların hepsi dışarıda duruyor zaten bütün kışı dışarıda geçirmişlerdi hiçbirşey olmamıştı hatta şu an bazılarında tomurcuk var çiçek açıyorlar. Bakalım çelikler tutucakmı. Birde diğer sardunyamıda budadım ondanda çelik hazırlayıp suya koydum onlarda gözetimim altında. Daha birsürü saksı almam gerek dikilecek çok çiçek var :( Allah nasip ederse bu yıl balkonlarım vede bahçem bol bol çiçeklenecek. :)
nurguldk
22-03-2011, 14:07
Sibel Hanım Merhaba,
Bahçeniz hayırlı olsun..Umarım herşey dilediğiniz gibi olur :)
Yürüme yolunuz gayet güzel olmuş, ağak kavuğu da muhteşem, bayıldım :)
Onu görünce aklıma cemo geldi. Eminim görse içine hemen bir kaç sukulent yerleştirmek ister :)) Bence siz de bu alanı çiçek açan sukulentlerle süsleyebilirsiniz.
Duvarlarınız için çiçekli sarmaşık olarak acem borusu, mor salkım ve Clematis düşünebilirsiniz.
Çimle ilgili konuda da tecrübe etmiş biri olarak tavsiyede bulunabilirim. Tabii karar sizin :))
Biz 3 sene önce bahçeyi tümden rulo çim yaptırdık. Evet 1 gün içinde harika bir görüntü oluştu ancak bizim su faturaları aldı başını gitti:( Buna rağmen yer yer sararmalar oldu. Geçen sene yama yapılacak yerlere yonca ektik. Görüntüsü ve bakım konusunda kanaatkar oluşuyla yoncayı çok sevdik biz :)
Bu sene de bahçedeki çim tamamen çapalandı ve üzerine yeni toprak serildi.
Tohumdan yonca çim karışımı ekmeyi planladık ancak yeni bir şeyi araştırıyorum şu anda..Bazı firmalar DOĞAL ÇİM adıyla (yonca,çim,ayrık,papatya,kuzu kulağı karışımı) rulo çim uygulaması yapıyorlarmış. Fiyatı da diğer rulolardan çok uygun 2.5 tl. Size de bu konuda bilgi vermek istedim..
Sevgilerimle..
ağaç kavuğu da muhteşem, bayıldım :)
Onu görünce aklıma cemo geldi. Eminim görse içine hemen bir kaç sukulent yerleştirmek ister :)) Bence siz de bu alanı çiçek açan sukulentlerle süsleyebilirsiniz
Tamamen katılıyorum:) Ağaç kavuğu buldum da, hava acsın diye bekliyorum:)
Sibel hanım, size kolaylıklar diliyorum. Duvar diplerine clematisi, bende öneririm.
Cok cabuk büyüyen ve sürekli cicek acan clematis, duvarlar için bulunmaz nimet.
Acem halıları acınca cok güzel ama cabuk geciyor. Aralarına mevsimlik cicekler dikebilirsiniz.
Aklıma gelenler şimdilik bunlar.
Sevgiler.
Yücel Canpolat
22-03-2011, 18:05
Cemo HOCAM'IN söylediklerine aynen katılıyorum.
cumartesi70
22-03-2011, 23:27
Nacizane benim fikrim,komşularımın başarısızlıkları,kendi bahçem için de yeni deneyeceğim,çimin masrafı,bakımı nedeniyle yonca ile yeşil alan yaratmak.Tabi bahçe için uygun yonca seçilmeli.Bahçenin düngün görülmesi için yüzeye iyi kaliye bir toprak sermek,görüntü ve kullanımı çok etkiliyor.Acem halısı çiçekleri çok kısa ömürlü ve kuruduğunda çirkin görünüyor,yer örtücü çok güzel bitkiler var,yer örtücü diye arama yaparsanız bulursunuz.Yabani otlar biçilince düzgün görünse de düzensizlikleri çirkin görüntü oluşturuyor.Sarmaşık ve hanımelinin sinek sorunu var,bunun yerine mor salkım tercih ettim.Soğanlı bitkiler başbelası olduğu kadar da güzeller,bu yıl çoğu 2 günlük güzel havaya kanıp heba oldu.Yine de lilyum ve nergisin güzelliklerinden vazgeçmeyeceğim.Ucuz temin ettiğim akçaağaç bahçeme güzellik kattı.Devasa bir saksı ile süs havuzu ile küçük bir bölümü kaya bahçesi gibi düzenlerseniz çiçek seçenekleriniz artar.Koyun gübresi kullanırken dikkatli olun,yabani otları coşturabilirsiniz.
sibel774
23-03-2011, 12:07
sayın nurgulduk, cemo, yücel canpolat, cumartesi70, güzel düşünce ve fikirleriniz için teşekkürler.
Bahçeme yeni eklemeler yaptık fakat daha resimleyemediğim için ekleyemedim. Duvar diplerine annem ve babamın daha önce fındık evinde bu evin bahçesine dikmek için hazırladıkları hanımeli ve acem borusunu diktik. Hanım ellerinin yaprakları dikim yapıldıktan sonra solmaya başladı belki soğuktan bilmiyorum inşallah tutarlar. Ayrıca 2 ad leylak ve yine duvar diplerine güller ve nergisleri diktik.
Çim konusuna gelince şu anlık birşey ekmeyi düşünmüyorum yabani otlar çıksın bakalım ne çıkacak kötü olursa seneye düzeltirim belkide güzel olur. Çime bakmak çok zor onun altından kalkabileceğimi sanmıyorum o yüzden şimdilik çim konusu rafta duruyor :confused:
Acem halılarını internette görünce bayıldım o yüzden bolca diktim umarım kötü bir sonuç ortaya çıkmaz. Sizlerin de dediği gibi aralarına yavaş yavaş başka çiçekler dikiyorum.
Clementiside listeme ekliyorum temin edebilirsem onuda dikerim. Evde birkaçtane Skulent var onları dışarı diksem olurmu bilmem cemo kadar başarılı olamam.;)
sibel774
23-03-2011, 12:18
Bu haftasonu fındık evimize gittim heryer çiçekten halı gibiydi. Yabani cuha, sıklement, ballı baba, papatya, mavi çiçekler okadar güzeldilerki yerler ıslak olmasa yere yatıp yuvarlanacaktım.
sibel774
23-03-2011, 12:42
çuhadan halı
sibel774
23-03-2011, 12:49
ikinci resimdekiler sakarca. Biz bunları toplayıp msır unu ve soğanla birlikte tavaya dizip kızartıyoruz çok güzel oluyor birgün yaptığımızda resmini çekip koyarım.
sibel774
12-04-2011, 10:00
bu yıl bahar ya geç gelecek ya da direk yaz gelecek.:(
Sevgili Sibel ellerine saglık bahçen çok güzel...
sibel774
14-04-2011, 11:01
Sağolun buurak bey birşeyler yapmaya çabalıyorum
sibel774
14-04-2011, 11:11
Dün hava biraz güzel olunca birkaç resim çekip sizlerle paylaşmaya karar verdim.Malum bu aralar sürekli yağış ve soğuk var. Bahçemden görüntüler.
Çoğunu geçen yıl diktiğimiz bazı meyve fidanlarım
1. acem halısı canlanıyor tutmayacak diye kormuştum
2. ayva
3. erik
4. kayısı
5. şeftali
Çiçekten halı görünümleri harika! İkinci resimdeki sakarca dediğinizi, mısır ununla tavada kızartmanızı pek bir merak ettim doğrusu. Ne yapayım mutfağa ilgi tarafım ağır basıyor.:p
sibel774
14-04-2011, 11:31
1. Teyzemden aldığım frenk zümü. çoğu bitkinin ismini bilmiyordum. ağaçlar nete üye olduktan sonra yavaş yavaş öğrenmeye başladım. Onlardan biride budur.
2. romantik'den aldığım kocayemiş. Ocak ayında almıştım birsüre evde tuttum.Bahçeye dikeli yaklaşık 3 hafta olucak.
3. Yabani çilek. Bizim buralarda fındık bahçelerinde kendiliğinden yetişir. Bende fındık bahçesinden söküp saksılara ve be bahçemin bazı yerlerine dikmiştim. Saksılardakiler geçen yıl malesef pek neşeli olmadılar. çok su istiyorlar.
4. Anneme komşunun verdiği ve çoğalttığımız çiçek. Adını bilmiyorum tahminen kardelen olduğunu düşünüyorum. Gerçi kardelen daha kısa boylu oluyor bu biraz uzun 30-40 cm .
5. beyaz çerçeveli alana maydonoz ektim bir de geçen yıldan diktiğim nane var. Yan tarafınada soğan diktim acemiliğimden soğanlar biraz toprağın dışında kalmış. Şu anlık hallerinden memnunlar ileride bakalım ne olacaklar.
sibel774
14-04-2011, 11:43
sevgili uzaylı, senin otlarla yapılan yemeklere merakını biliyorum bu yüzden merakını gidermek için resim koyuyorum.
1. Bu aslında kaldirik kızartması. Sakarca kızartmasıda aşağı yukarı böyle oluyor.
2. Hazır sayfayı açmışken bunuda koyayım dedim. Buda kara lahana (biz pancar dolması deriz).
Peki bu sarma, karadeniz lahanasından mı? Yoksa şeker pancarı yaprağından mı? Ben de ikisinden de var da, bahçede büyüyünce denemek isterim. Bulgaristan göçmenlerinden pazı içinde mısır unu kavurması ile sarma denemiştim. Sizinkinin içinde ne var?
Ben gurme edasıyla çok değişik tatlar, otlar da dahil çok lezzet denedim. Ama kendim yapmaya yeni yeni başladım. Bazı malzeler de daha önce pek elimin altında olmadığından belki. Her şeyi çok taze istiyorum çünkü. Benim tarzım modernize edilmiş mutfakken, birden doğaya ve doğala döndüm yüzümü; katkı maddelerinin çokluğunu farkettikçe. Şu bahçe bir düzene girse, otlar ve doğal yetişenler ve baharatlar üzerine iyi bir araştırma yapacağım. Şimdilik yetişemiyorum. Paylaşım için çok teşekkürler...
sibel774
14-04-2011, 13:06
Dolma karadeniz lahanasından hani yeşil kocaman yaprakları olan.Taze yaprakları toplayıp kaynar suda hafif haşlanıyor( fazla tutmayın erir). İçi de bildiğimiz dolma içi. Dolmaları tencereye dizerken tencerenin en altına ve ortalarına dilimlenmiş soğan koyarsanız daha güzel olur.
İnsan marketten ve pazardan birşey almaya korkuyor içlerinde ya katkı maddesi ya da üretim aşamalarında kullanılan ilaçlamalar mevcut. Artık bizlerde burada yazdan hazırlığımızı yapmaya çalışıyoruz. kendi yetiştirdiklerimizden konserve, turşu ve dondurucuya koyarak birnevze doğal yemeye çalışıyoruz. Ayrıca pazara gittiğimde bakıyorumki halk artık köylülerden alışveriş yapıyor. Teyzem gecen yıl pazarda bir müdded satış yaptı. İnsanlar meyvelerin yamuk yumuk ve de kurtlu olanlarını tercih ediyor, çünkü bunlar daha doğal.
Sevgili sibel774; Karadeniz lahanasını tat olarak hiç bilmiyoruz. Belki bir yerde ne olduğunu tam bilmeden yemişimdir. Ama meraktan tohumunu aldım. Çok methettiler. Bahçede olacak inşallah. Şeker pancarı gibi, benim merak ettiğim herşeyi, görümcem memleketleri Çanakkale'den temin ediyorlar. Amacım tüm geleneksel zenginlerimizin tadını çıkarıp çocuklarıma da benimsetmek. Dediğiniz dolmayı mutlaka deneyeceğim. Belki çok beğenirsek favorilerimizden biri olur. Püf noktası için de ayrıca teşekkür ederim.
İçinde bulunduğum çevre geleneksellikten biraz kopmuş durumda. Annem de bunların hiç birini bilmez ve ilgi de duymaz. Hoş ben de yakın zamana kadar farksızdım. Marketlerde soğan granülü, sarımsak tozu, yok çin usulü yemekler için soya sosu, balsamik derken, açıkçası biz moderniz derken birden nerede başladı hatırlamıyorum dank etti kafama. Hastalıklar çoğaldı, obezite başladı çevrede. Çocukları koruma içgüdüsü ile doğala döndük ve öğrendikçe bu çok hoşuma gitti. Köylerden, ninelerden, geleneksel şeyleri bilen kim ne varsa eteğine yapışıp öğrenir oldum. Treni kaçırmadan. Ne yazık ki onlar da göçtümü yapan kalmayacakmış gibi. Bizim gibiler yaşatmalıyız kültürümüzü, zenginliğimizi. Meraktan baklava da yaptım, mantı da. Nasip olursa kendi bahçemizden tarhana, konserve ve turşular yapıp, köyden süt alıp ta bir de peyniri yoğurdu da yaptım mı, hele de karafırın ekmeği ile ekmeklik yufka da öğrendim mi deymeyin keyfime. Köydekiler bunun kıymetini bilmiyorlar. Onlar da modern olacağım peşinde. Ne varsa eskilerde var. Yemek yapmayı ve pek çok şeyi anneannem öğretmişti. Ama ben kızıma öğreteceğim inşallah...
Bu yazdıklarımı annem duymasın.:D Ama gerçek...
maviarzu
14-04-2011, 14:53
merhaba sibel774 sizde bilirmisiniz bilmiyorum ama bu kaldirik yapraklarından annem çok güzel bir dolma yapar. Mısır onu ve bulgurla hazırlanır içi. Piştikden sonra üstüne yoğurt dökülerek yenir. Gerçekten harika olur tavsiye ederim. Kara lahaba dolmasına rakip :)
sibel774
14-04-2011, 14:58
Bende istanbul'da doğup yetişmiş yakın zamanda köyde yaşamaya başlamış biri olarak bazı yemek türlerini yeni yeni keşfediyorum. Malesefki üzülerek şunu söylemeliyim; annem ve annanemlerin yaptığı bazı yemekleri belki de alışık olmadığımdan yiyemiyorum. Yıllarca büyük şehirlerde abur cubur denen şeylerle beslenince asıl doğal şeylere alışmak zor oluyor. Bazen annemle bu konuda anlaşamıyoruz aslında o haklı ama damak meselesi. Bende bazı yemekleri biraz daha farklı yaparak kendimce tatlandırıyorum. Kara lahana sarmasını sana göndermek isterdim fakat yola dayanmaz. Üzüm yaprağı sarması gibi konserveside olmuyor(konserve yapılması denendi, nedeni bilinmemekle beraber konserve kapakları tutmuyor birçok kişi aynı sorunla karşılaştı) bizlerde dolmayı sarıp dondurucuya koyuyoruz. Hazır yemek çıkar dolaptan koy tencereye 20 dk sonra hazır. kısmet olurda yolunuz bu taraflara düşerse beklerim. Adresini özelime yollarsan Böreklik yufka, kızartmalık makarna gönderebilirim annemle önceki gün yaptık bir kısmını bugün istanbul'daki kardeşlerime gönerdik. Laf aramızda bende yufka açmasını öğrendim, önceden hevesleniyordum ama açamıyordum, artık nerdeyse ustalar kadar açabiliyorum :)
eee yavaş yavaş herşeyi öğreniyorum
Sağ ol canım göndermiş kadar oldun. Güzel yüreğine gerçekten çok teşekkür ederim. En iyisi sen bana balık gönderme de, balık tutmayı öğret ki devamını getirebileyim.;) Benim için bu çok daha değerli... Geleneksel hemen her şeyi öğrenmeye devam... Memnun oldum.
Sevgiler...
nurguldk
14-04-2011, 16:24
Yemek sayfası gibi olmuş senin bahçe :)) Tam da bu saatte işyerinde epey acıkmışken, mesajlarınızı iştahla ve dikkatle okudum :))
Bahçede gelişmeler var bu arada..Kolay gelsin..
sibel774
14-04-2011, 19:15
uzaylı arkadaşım dediğin gibi olsun öğrenmek istediklerini söyle seve seve cevap veririm bilmiyorsamda öğrenirim sesnin gibi azimli biri istedimi mutlaka herşeyi başarır.
nurguldk, valla dediğin gibi biraz yemek sayfası gibi oldu ama arada böyele aparatifler gerekmiyormu :)
Havalar müsade ettikçe birşeyler yapmaya çalışıyorum, yapılacak çok iş var.
Şeytan diyor, yolunu bu bahçeye düşür:))
sibel774
15-04-2011, 08:48
cemo ablacığım normalde şeytana uy demem ama bu sefer uy şeytanada gel. Aslında yakınız da, sizin buralara mutlaka yolunuz düşüyordur, herzaman beklerim sizden öğrenecek çok şey var. Eh gelmişken allah ne verdiyse birşeyler de yeriz :) bekliyorum. Gelmek isteyen herkeze kapım sonuna kadar açık.
kamelyavadisi
15-04-2011, 09:57
Merhaba;
Bahçende güzel görüntüler var. Emeklerine sağlık
Bu arada kamelyaların son durumlarını merak ediyorum.
sibel774
15-04-2011, 10:10
SN kamelya vadisi, benim kamelyalar bahçeye diktiğim gibi duruyorlar gelişme de gerileme de yok. Teyzemlere aldıklarımın bazıları yapraklarını döktü nedenini bilmiyoruz. 2 tanesi içeride 3 tanesi dışarıdaydı. İçeride olanlarda dışarıda olanlarda yapraklarını döktü. Diğer teyzemdeki kamelyalarda da aynı sorun oldu. çok şükür ki bende henüz birşey yok.
kamelyavadisi
15-04-2011, 12:14
SN kamelya vadisi, benim kamelyalar bahçeye diktiğim gibi duruyorlar gelişme de gerileme de yok. Teyzemlere aldıklarımın bazıları yapraklarını döktü nedenini bilmiyoruz. 2 tanesi içeride 3 tanesi dışarıdaydı. İçeride olanlarda dışarıda olanlarda yapraklarını döktü. Diğer teyzemdeki kamelyalarda da aynı sorun oldu. çok şükür ki bende henüz birşey yok.
Merhaba;
Fideler bu aydan başlamak üzere yeni sürgünlerini gösterecekler. Umarım güzel bir gelişim gösterirler.
sibel774
15-04-2011, 14:44
kamelyalarımın büyüyüp çiçekler açmasını bende sabırsızlıkla bekliyorum.
sibel774
15-04-2011, 15:06
1. evdeki tüm çiçekleri (orkide ve menekşeler hariç) balkona koydum. havalar ısınmadı ama balkon rüzgar almıyor. yaklaşık 3 haftadır balkondalar şu an sorun yok.
2. laleler havalardan dolayı neşeli değiller.
3. annemin fındık evinde büyüttüğü 2 adet leylağı bahçeye diktik.
4- arabayla bir akrabımızın evinin önüden geçerken gördüğüm nerdeyse aşık olduğum ve yazdan başlayarak kış sonuna kadar sürekli anneme fidesinden alması için hatırlattığım, 5 adet soğanına kavuşup şu an büyümekte olan zambaklarım.
5. ilk önce 2 adet aldığım ve çok beğenip 3 adet daha aldığım şakayıklar. Yerlerini sevdiler ve bol bol açıyorlar.
sibel774
15-04-2011, 15:17
Bizde kapı önü muhabbetler çok olur, bende odun taşırken aklıma geldi çam kütüklerinden boy boy oturakyaptım. En büyük parçayı ormanda bulmuştuk onun altına 3 küçük kütükten bacak yaptım, diğerlerini olduğu gibi kullandım. biraz alçak oldu daha sonra biraz yükselticem.
Sevgili sibel çok güzel gelişmeler yemeklerde harika kapı önü sohbetlerine doyum olmaz hiç balkonun görüntüsüne bayıldım....
sibel774
19-04-2011, 08:25
Teşekkürler burak bey. Havalar kötü olunca bizlerde evde uğraşılar buluyoruz. Mesela dün annem ve teyzemle gece 12'ye kadar kuru yufka ve katlama açtık. İstanbul'dan sipariş geldi. Daha önce yaptıklarımızı çok beğenmişler. Ağaçlar net sayesinde yeni yeni şeyler de öğreniyorum. Mesela buradaki http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=22786 gazoz kapağı kapatma aleti ve bu sistemi çok sevdim. Kışlık yiyecek hazırlamak için çok pratik. Havalar ısındığında yapılacak çok işimiz olacak. Perşembe günü kısmetse güneş bize yücünü gösterecek.
Sayın Sibel 774 bahçenizi ziyaret ettim.Evinizi ve bahçe konumunuzu çok beğendim,evinizin ve bahçe taşlarınızın rengi benim yazlık evimin renkleri.Çok iyi bir seçim yapmışsınız,bence; kir götürüyor ve yeşillikle kontras yapıyor,görüntüsü çok şirin oluyor.Bahçenizin zamanla hatta bu sene bile daha da güzelleşeceğinden eminim.Muhitiniz harika bir yer tam doğayla başbaşasınız,ne güzel bir şey.Güle güle oturun.Renkli baharlar dilerim,efendim,görüşmek üzere.
Şeytan gıdıklıyor ama diyorum ki, dur şeytanım hava açsın biraz.:))
Bulduğun sukulent ve sedum türlerini dik bahcene korkmadan. Bu yıl test etmiş olursun.
Elimdekilerden bir demet getiririm sana. Ne de olsa test edildiler:)
sibel774
03-05-2011, 09:48
berrinb hoş geldiniz bahçeme. Aynı renk tonlarını kullandığımıza göre zevklerimiz uyumlu. Sizin gibi sanatçı bir insandan bunları duymak çok hoş. Bahçemin sizinkiler gibi olması için daha çok zaman gerekecek. Her bulduğumu dikiyorum artık dikmeye pek yer kalmadı hatta balkonlar bile dolu. Bu gün ablam ve yeğenim gelecek, balkondaki çiçeklerin çoğunu yukarıdaki balkona taşımam gerekecek yoksa çiçekler yeğenler tarafından istilaya uğrayabilir.
Burası köy olduğu için hertarafımız yeşil ormanlarla kaplı çok güzel fakat eskiden daha güzeldi. Köyün içinden hem oto yol hemde D-100 karayolu geçiyor, birde köyde fabrikalar çoğaldı böyle olunca havada toprakda kirlendi. Kısacası burası artık eski günlerdeki gibi değil. ****** yinede çok şükür ben bunada razıyım, İstanbul'un o stres dolu yıllarından sonra burası benim için cennet.
sibel774
03-05-2011, 09:53
cemo ablacığım, sana uy şu şeytana diyorum ama dinlemiyorsun beni. Sukulentleri dışarıya dikmeyi düşünüyorum ama biraz tedirginlik yaşıyorum, senden cesaretle bu hafta (****** yine yağmur yağmazsa) küçük bir sukulent bahçesi yapabilirim. Senin sukulentlerede hayır demem ne de olsa sende çeşit bol :) Acaba atlas ve yılbaşıda dışarıda yaşarmı?
sibel774
03-05-2011, 11:26
cumartesi günü fındık evindeydim. Fındık bahçesinin altı şu anda başka bir güzellikte, doğa kendini sürekli süslüyor. Doğaana bu hafta sarılara bürünmüştü.
sibel774
03-05-2011, 11:29
doğaana, ara ara beyaz çiçekler de serpiştirmiş:p
sibel774
03-05-2011, 11:34
1. papatyalar içinde buzağımız ceylan
2. 13 civcisiyle gezinti yapan tavuğumuz (annem kendi rekorunu kırdı daha önce 2 civciv yaşatabilmişti. Şimdi hedefi büyüttü tavuk birdaha gurk olursa 17 ya da 19 ad yumurta koyacakmış :p )
Satı Uğurtan
03-05-2011, 11:42
Sevgili sibel774, bahçene gelip baştan sona bir güzel gezdim, laleler, yabani çuha ve cklemenler, kır çiçekleri, kara lahana dolması, tavuk ve yavruları ve buzağınız ceylan, her şey harika sağlıkla tadını çıkarın sevgiler.
sayın sibel774 devamlı burada yapılan herşeyi takip ediyorum geçenlerde sayın uzaylının masajlarını takip ederken eski bir anımı hatırlattı şimdide sizin buzak ve tavuğunuz beni maziye götürdü uzun zaman önce portakal isminde bi ineğimiz vardı bayağı yaşlanmış verimden düşmüştü birgün komşunun bitanesi hanıma bi inek tavsiye etmiş 1 ay içinde doğum yapacak işte şu kadar süt veriyo sütü çok yağlı v.s hanımda beni aradı alalım diye bende ona portakalı elimizden çıkartalım ondansonra dedim tekrar aradı param yok dadim tekrar aradı parasını nezaman müsait olursa ozaman verir dedi neticede ineği aldı akşam geldiğimde bi bakayım dedim bide ne göreyim nenem yaşında zayıflıktan kemileri meydana çıkmış bi inek bu neya dedim yine şöyledir böyledir neticede doğuma sıra geldi doğumda sorun var çocuklğumdan beri ineğimiz vardı fakat veterinerin adını dahi anmamışken gidip veterineri getirip işi hallettik aradan iki ay geçti sözde 10 kilo süt veriyo denen inek üç kiloyu geçmiyo suçluluk duygusuyla hanımda çıt yok baktım olacak gibi deyil 1150+150 veterinere verip malettiğim ineği dört ay sonra kasabı çağırıp 400 e portakalıda 900e verdim gitti sonrası hanımda rahatlığı görünce bidahada almadık belki uzun oldu ama tavuklarıda anlatmadan geçmeyeyim dayımlar yazın memlekete geliyo torunu 8tane civciv aldı giderken bana verdi civcivler büyüdü tam yumurta zamanı gelmişken sabah yemlerini vermek için gittiğimde civcivlerin yerinde yeller esiyo nasıl bi köpekse kümesin kapısını parçalayıp açmış ne ölüleri nede dirilerine rastlamadım anı bu işte buzağınızı ve tavuğunuzu görünce dayanamayıp paylaşmak istedim sağlık ve huzur dileklerimle herşey gönlünüzce olsun
sibel774
03-05-2011, 18:19
sevgili satı uğurtan ve r.ali hoş geldiniz umarım memnun kalmışsınızdır, güzel dilekleriniz için teşekkürler.
sayın r.ali, bende 2 hafta önce yaşadıklarımızı anlatsammı anlatmasam mı diye düşünüyordum. Sizin yazdıklarınızı okuyunca ha dedim demekki biz karadenizliler böyleyiz.:)
2 hafta önce anneme dedimki ; anne bak inekler ve tosunlar fazlalaştı gel tosunları ve 2 ineği satalım, yerinede güzel sütlü bir inek alalım babamda sende rahat et. zar zor annemi ikna edip 2 teyzemle birlikte hayvan pazarına yolladım. Sabah erkenden gittiler. Öğlene doğru anneme telefon ettim aramızda geçen konuşma aynen şöyle:
- anne geldinizmi
-geldik (nefes nefese bir ses)
- eee ne yaptınız nasıldı fiyatlar
- ben birşey yaptım(gülerek)
-ne oldu
- ben 1 aylık bir buzağı aldım
- anne ne buzağısı, ben seni fiyatlara bak ona göre elimizdekileri satalım diye yollamadım mı?
- teyzen çok beğendi illaki al dedi. görsen okadar güzelki
- teyzem alsaydı ozaman. hemsen parayı nerden buldun?
- o bakamazmış illa sen al dedi. teyzenden borç aldım sen ona ödersin( bende borç az ya)
lafın kısası bizim ahırdaki hayvanlar azalacığına arttı, üstüne üslük günde 4-5 lt de süt iiçiyor ordan ayrı zarar, birde geçen hafta hastalandı veteriner ve ilaç parası. İşte biz karadenizliler........ :-) Bu arada dayanamadım adını ben koydum ŞİRİNE
sibel774
03-05-2011, 18:25
bugün işten geldim, otururken biren aklıma bir fikir geldi. bakın neler oldu
bir ağaçlarnet'li, eski bir çantadan ne yapar? :o
sibel774
03-05-2011, 18:28
eski bir dikiş makinesi çekmecesi (geçen yıl bunlara çilek dikmiştim)
sibel774
03-05-2011, 18:31
çekmece büyük fermuarlı yere, daha önce alınan fidelerden çıkan küçük saksılarda ceplere yerleşti.
sibel774
03-05-2011, 18:39
işte ........ elma ağacı çantayı koluna taktı.:D yakında seçimler var. artık köyün delisi olarak bana oy verirler :o
cemo ablacığım, sana uy şu şeytana diyorum ama dinlemiyorsun beni. Sukulentleri dışarıya dikmeyi düşünüyorum ama biraz tedirginlik yaşıyorum, senden cesaretle bu hafta (****** yine yağmur yağmazsa) küçük bir sukulent bahçesi yapabilirim. Senin sukulentlerede hayır demem ne de olsa sende çeşit bol :) Acaba atlas ve yılbaşıda dışarıda yaşarmı?
Benim yavru atlasım ve yılbaşı ciceklerim kışı dışarıda atlattı. Bahcede saksı içinde, kar almayan balkon altında yaşadılar kış boyu.
Sukulent bahceni merakla bekliyeceğim. Kolaylıklar dilerim sana.
Çanta fikrine de bayıldım ayrıca:)
ah bu kadınlar yaparmı işte böyle yapar satmaya gider satın alıp gelir bu arada çanta düzeneğiniz iyibi tasarım
Yakup Ünal
03-05-2011, 20:39
işte ........ elma ağacı çantayı koluna taktı.:D yakında seçimler var. artık köyün delisi olarak bana oy verirler :o
güzel çalışma olmuş
sibel774
04-05-2011, 09:27
cemo ablacığım, fazla sukulentim yok olanlarla birkçtanede teyzemden yürüterek :) küçük bir sukulent bahçesi kurmayı düşünüyorum. Bahçede pek yer kalmadı, birkaç değişiklik yapmam gerekecek.
sayın r.ali, evet biz kadınlar birşeyi istedikmi illaki elde etmeliyiz.
yakup bey, hoş geldiniz, teşekkür ederim.
Yakup Ünal
04-05-2011, 09:33
cemo ablacığım, fazla sukulentim yok olanlarla birkçtanede teyzemden yürüterek :) küçük bir sukulent bahçesi kurmayı düşünüyorum. Bahçede pek yer kalmadı, birkaç değişiklik yapmam gerekecek.
sayın r.ali, evet biz kadınlar birşeyi istedikmi illaki elde etmeliyiz.
yakup bey, hoş geldiniz, teşekkür ederim.
hoş gördük
Sevgili Sibel774 papatyalar içinde buzagı tavuk civcivler ne kadar güzel görünüyor çanta tasarımınızda çok güzel olmuş ellerinize saglık...
mandalinci
05-05-2011, 07:42
Sizin çanta resimlerini görünce, epey oldu bir televizyon programında; Karadeniz bölgesinde bir yerde çekim yapılmış onu hatırladım.
Aklınıza ne gelirse saksı yapmış, eski çizmeler, çaydanlık, tuvalet kapağı, bardak, tencere. Bazıları gerçekten çok hoş olmuştu.
Hele çizmeye bayıldım, rengi galiba kırmızıydı.
Sizin çanta da çok enteresan bir fikir, istediğiniz yere de asabilirsiniz.
sibel774
23-05-2011, 19:24
herkeze merhaba,
bir süredir fotograf makinemi ablama verdiğim için sayfama resim yükleyemiyorum. (gerçi hava dolayısıyla çekilecek pekde birşey yoktu:rolleyes:) biraz önce cep telefonumu elime aldım başladım resim çekmeye, resimler pek kaliteli olmadı şimdilik bununla yetinelim ;)
sibel774
23-05-2011, 19:31
doğum günü hediyesi olarak kendime hediye aldığım küpeli:D
s.durul gibi benimde ismini bulamadığım çiçeğim vede karanfilim
11 ay
klavyede yazı yazarken zorlanıyorum çünki bir elimde melisanın birtane çiçeğini kopartmıştım, onu kokluyorum. Enfes bir koku anlatamam, nerdeyse burun deliklerimle bütünleşti:D
sibel774
23-05-2011, 19:41
1. menekşeler. içeride mutfak camının önünde duruyorlardı, biraz hava alsınlar diye dışarıya koydum
2. yumurta sepetine yerleştirdiğim mavişler. belki çiçek yerine yumurta toplarım:D
3. sarkan ceylan sardunya. Böyle arajman halinde 15 tl'ye satıyorlar. Ben 1,5 tl den 2 ad aldım saksıya koydum hemende coştular.
4. sardunyalar
sibel774
23-05-2011, 19:49
1.alisyumlar
2.verbena (yerminesi)
3.mutfağın önündeki cam güzellerim.
sibel774
23-05-2011, 19:53
şimdilik bu kadar yarın devam ederim :)
cetasule
23-05-2011, 20:30
Birbirinden güzel görüntüleri paylaştığınız için teşekkürler.
Herşey gönlünüzce olsun
Yakup Ünal
23-05-2011, 21:32
şimdilik bu kadar yarın devam ederim :)
yetmez devam güzellikleri paylaşmaya
Sevgili Sibel hepsi birbirinden güzeller maşallah ellerine saglık
sibel774
24-05-2011, 11:50
Teşekkür ederim arkadaşlar devam ediyorum.
Haftasonu kuzenimin evinin önünden geçerken bir baktım kapının önünde bu obje duruyor. Atıcakmısın bunu dedim, evet dedi. Ben de sen bana bir poşet ver onu ben alayım dedim. Hemen içine toprak koydum, katmerli petunya yerleştirdim. o da bahçemde yerini aldı.
sibel774
24-05-2011, 12:01
1.Bir ahbabımızdan aldığım ve fare kulağı (yaz karı) olduğunu düşündüğüm çiçek
2.bodrum papatyaları
3.Saksıya diktiğim acem halısı açmaya başladı. Gündüzleri açıyor akşam olmaya başlarken çiçekleri kapanıyor.
sibel774
25-05-2011, 18:20
Geçtiğimiz günlerde Zafer beyden pasiflora tohumu istemiştim. Sağolsun oda beni kırmayıp hemen kargolamış. Bana da gönderi bilgilerni verdi. PTT kargo 7 gün olmasına rağmen kargomu getirmedi. Bende tohumlara birşey olaz diye PTT ye gidip sormadım. Bugün bir arkadaşa kargomu aldırdım. Ben sadece tohum beklerken Zafer bey pasiflora fideleri ve sukulentlerde göndermiş. Hemde onları nasıl özenle paketlemiş, kutuyu açınca bir şok yaşadım. Tabi ki 7 gündür bir kutunun içinde hapisolan fideler kendinden geçmiş durumdaydı. Eğer zafer bey her birini özenle sarıp sarmalamasaydı herhalde kuru yaprakları bulurdum. Hemen onları kutudan çıkardım kimisini suya koydum kimini suladım inşallah hepsi yaşar. Sonra Zafer beye mesaj yazdım daha sonrada koli üstünde telefon numarasını görünce birebir teşekkür etmek istedim. Telefona eşi çıktı Zafer bey araç kullanıyormuş biraz onunla konuştum daha sonra Zafer bey ile konuştuk. Çok sıcak ve candandı. Tekrar teşekkür ederim Zafer bey.
Birçoğumuz birbirimiz ile tanışmıyoruz fakat doğa ve hayvan sevgisinin oluşturduğu bu sitede kocaman bir aile olmuşuz. Bende bu ailenin bir ferdi olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Bitkilerini olduğu gibi sevgilerinide paylaşan herkeze teşekkür ederim
Ellerinize sağlık, ne güzel görüntüler paylaşıyorsunuz.
sibel774
09-06-2011, 10:00
HOŞGELDİNİZ.
Birsüredir fotograf makinam olmadığı için resim yükleyemiyordum. İşte, hala içimde bir çocuk ruhu var.
sibel774
09-06-2011, 10:04
KARANFİLLERİM
Beyaz olanı çok güzel kokuyor
sibel774
09-06-2011, 10:07
JAPON GÜLÜ
çok güzel çiçeği var fakat çiçeğin ömrü en fazla 2 gün :-(
sibel774
09-06-2011, 10:17
Katmerli petunya
yer mineleri
sibel774
09-06-2011, 10:29
Bu yıl ilk defa sardunyalarımdan yaptığım çelikler. Boylarına bakmadan çiçek açıyorlar.
Sardunyalar
Ceylan sardunya
Sevgili sibel karanfiller sardunyalar çok güzel ellerine sağlık.
Zafer İnandıklı
09-06-2011, 22:47
Baştan sona her şey çok güzel elinize sağlık.
Hele o ahşap tavanlı veranda benim favorim, orada oturmanın tadına doyulmaz. Buzağı ve kümes hayvanları ayrı bir güzellik.
Köyün görüntüleri beni 65-70 li yıllara döndürdü. Ereğli'ye her gidiş dönüşümde, otobüsün penceresinden, sizin oralarda ki ahşap köy evlerini seyretmek ne büyük zevkti benim için.
Ha birde büyük baş hayvanlar sık sık otobüsün önünü keserdi.
Hatıralarımı canlandırdınız teşekkür ederim.
Kolay gelsin. Sevgiler...
Sevgili Sibel karanfiller sardunyalar harika ellerinize saglık sevgiler...
sibel774
10-06-2011, 10:37
periş, sevim4 ve zafer abi teşekkür ederim. Zafer abi, veranda da oturmak daha nasip olmadı (eşinizle birlikte beraber oturmaya beklerim) malum havalar daha yeni ısınıyor. Hatta tamda ısınmadı bu sabah 09:30 da dolu yağdı. Dün pastırma sıcağı vardı bugün hırkalarla dolaşıyoruz. Ayrıca burada gündüz nekadar sıcak olsada akşamları serin oluyor. Ahşap köy evleri buralarda kalmadı heryer beton bina. Teşvik bölgesi oldukdan sonra buraların nüfusu arttı, haliyle yapılarda arttı. Yinede İstanbul'dan güzel. Bazen düşünüyorum 30 yıl istanbul'da nasıl yaşamışım diye.
Şuna inanıyorum; insanın içinde doğa aşkı varsa doğaana o insanı bir şekilde toprakla buluşturuyor. İnsan nerde ve nasıl mutluysa öyle yaşamalı. Para, kariyer gibi şeyler insana bir yere kadar mutluluk veriyor. Benim için mutluluk: bazen bir kuş cıvıltısı, akşamları çekirge ve kurbağların senfonisi, yağmurdan sonra toprağın kokusu, kışın kar ve çamurların içinde bata çıka yürümek, yolda gördüğünüz herhangi birine selam verebilmek, cebinizde beş kuruş bile olmasada herhangi birinin evine gidip karnınızı doyurabilmek, en önemliside ruh ve beden sağlığına daha anlatmakla bitmeyecek güzelliklere sahip olmakaktır. Çok şükür ki Allah bana bunlardan fazlasını nasip etti. Darısı tüm isteyenlere. :)
Biraz felsefi bir yazı oldu :-)
fatma sunay
10-06-2011, 21:36
Sevgili Sibel negüzel resimler koymuşsun hepsi de değişik fikirler benim saksıyı çalıştımam için tekrar tekrar inceledim paylaşımın için teşekkürler..
Ereğli'ye her gidiş dönüşümde, otobüsün penceresinden, sizin oralarda ki ahşap köy evlerini seyretmek ne büyük zevkti benim için.
Ereğli ye yine bekleriz Zafer kardeş.
sibel774
01-07-2011, 10:14
Arkadaşlar bu hafta sonu ağaçlar net olarak, sapanca'da buluşuyoruz. Müsait olan herkezi bekliyoruz. Gerekli bilgiler burada http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=830113#post830113
sibel774
04-07-2011, 10:33
Çok güzel geçen ağaçlar.net'in Sapanca toplantısında cemo'nun bana getirmiş olduğu sukulentleri, bütün yol boyunca nereye diksem diye düşündüm durdum. Gecenin karanlığında bahçeden toprak aldım ve diktim.
Tencerede sukulent türlüsü :D
sibel774
04-07-2011, 10:52
iş yerimin bahçesinde bulunan Katalpa. Çiçekleri geçtikten sonra uzun (ben börülceye benzetiyorum) tohum kapsülleri oluşuyor. Bu uzun tohum kapsüllerinden dolayı sigara ya da puro ağacı da deniyor. Çiçeklerin çok güzel kokuları var parfüm yapımında da kullanılıyormuş.
Sibelcim merhaba..
Sokaktan geçerken bir yerlerden mis gibi bir koku geliyor. Kafamı kaldırdım çiçeklenmiş büyük bir ağaç gördüm. Yapraklarını inceledim, çiçeğini inceledim merak ettim.. Allahım Pavlonya desem değil, çiçekleri bu renkte olmaz.. Eve dönünce sitemizi açıp Katalpa olduğunu anladım. Börülcelerini bulamamıştım ağacın altını süpürmüşler.. Çok şanslısın benim için de kokla..
Sukulent türlün çok güzel olmuş:p Birazdan bir türlü de ben yapacağım.
Sevgili satının anne çiçeğini bulamadım diye pek üzüldüm ama bir minik dal çıktı saksılara karışmış..
Seninle tanışmak güzeldi.. Tekrar görüşmek dileğiyle..
Sevgili Sibel774 ,saksılarınıza bayılıyorum.Hepsi birbirinden değişik,hele o sukulentli çanta ,harika olmuşlar .Çaydanlı ve tencereleri de çok beğendim....Kütükleriniz ayrı bir güzellik benim için.... Çok orjinal zevkleri olan bir bayansınız.....Aynı objeleri bende çok severim. Evinizin balkon demirlerinin şekli hemen dikkatimi çekti.Harika...Onlana sanmaşık sardırın ama mevsimlik olsun,tam kapatmasın ,güzellikleri aralardan görünsün. RDaha ne söyleyeyim, yeriniz zaten fevkalade yaşanılacak bir yer tam doğa ile başbaşasınız. Güzel günlerde keyfini bizim içinde bir fincan çay içerek çıkarın.....Sevgiler selamlar...bbb...
fatma sunay
04-07-2011, 13:05
Tencere türlüsü çok güzel olmuş gerçek türlü olsa bu kadar güzel görünmez herhalde.
sibel774
04-07-2011, 13:41
Feriha abla, sizlerle tanışmak inanın benim içinde çok güzeldi, çok sıcak ve içten ve özel insanlarsınız, Ankara'ya geldiğimde mutlaka nevsune ablayla sana uğramak istiyorum. Şu an Katalpa yı senin içinde kokluyorum :p. Rüzgar estikçe camdan insanı mest eden kokusu geliyor.
berrinb, teşekkür ederim. Ben sizler gibi tecrübeli değilim, daha yolun en başındayım. Bu siteden, sizlerden öğrendiklerime hayal gücümü katarak birşeyler yapmaya çalışıyorum okadar.
Tencerede sukulent türlüsünün tadını bu sitedekiler anlarda, çevremdekiler bana :o deli gözüyle bakacaklar.
Merhaba sn. sibel774 . Bu Güzel çiçekden bizler icin tohum alırmısınız acaba. Uygun bir zamanınız da.
Teşekkurler..
sibel774
05-07-2011, 09:05
sn sevgice, tohum almamı istediğiniz Katalpa mı? Eğer katalpa ise o çiçek değil ağaç.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.