PDA

View Full Version : Orkide (Cattleya) serasına ziyaret (27 Ocak 2011)

Güler
16-01-2011, 15:12
27 Ocak 2011 Perşembe günü arkadaşımız nrkrkmz'ın cattleya serasına gitmeyi düşünüyoruz.

Gelmeyi düşünen arkadaşlarımız, isimlerini listeye eklesin...

1. Güler

betito
16-01-2011, 16:16
Size iyi gezmeler. :)

Nuri Murvet
16-01-2011, 17:09
Önemli bir aksilik olmaz ise katılmak isterim.

1. Güler
2. Nuri Murvet

serkan_istanbul
16-01-2011, 18:07
Bende gelmek isterim.

1. Güler
2. Nuri Murvet
3. Serkan İstanbul

Kiraz
16-01-2011, 20:23
Bir yolunu bulup ben de 27 ocakta gelmeye çalışacağım.

1. Güler
2. Nuri Murvet
3. Serkan İstanbul
4. Kiraz

Hhatice
16-01-2011, 20:50
Güler hanım 20 Ocakta kar geliyormuş :( Umarım hava güzel olur.

nrkrkmz
16-01-2011, 23:25
27 Ocak Perşembe günü ziyaretine gelmeyi plânladık sevgili Nur.
Beraberimizde simit, börek getireceğiz. Çayımızı da sen demlersin değil mi? ;)

Orkide (Cattleya) serasına ziyaret (27 Ocak 2011) (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=23093)

Toplantı ile ilgili yazışmalara burada devam edelim...

Sizleri ben ağırlamak isterim.

Bana bu fırsatı verir misiniz lütfen ?

huzunperest
16-01-2011, 23:36
1. Güler
2. Nuri Murvet
3. Serkan İstanbul
4. Kiraz
5. Huzunperest

Bir aksilik olmazsa ben de katılmayı isterim.

selenn
16-01-2011, 23:39
Gelmeyi çok isterdim orada olsaydım. Şimdiden bol eğlenceler herkese.

sariefe
17-01-2011, 01:59
Sera şehir merkezinin biraz dışında olduğu için gidiş nasıl olacak acaba? Herkes kendi imkanlarıyla gidip orda mı buluşulacak yoksa ortak bir noktada toplanarak mı gidilecek?

ankstel
17-01-2011, 07:03
1. Güler
2. Nuri Murvet
3. Serkan İstanbul
4. Kiraz
5. Huzunperest
6.Ankstel

Yer uzak araç mevzuyu ayarlamak lazım sanırım. ben de katılmayı isterim.

Eser İlhan
17-01-2011, 07:25
Evet, ben de araç konusunu düşünüyordum...

Güler
17-01-2011, 07:48
Araç konusunu aramızda halledelim.

Ben, Benol Hazaroğlu'nu hozat ve Ferda'yı alıyorum. malina gelir mi bilmiyorum, gelirse yerim yok. Gelmezse bir kişi daha alabilirim.

Ama daha büyük bir aracı olan arkadaş varsa minibüs gibi, onunla gidebilir ve masraflarını da bölüşebiliriz.

yaprak 92
17-01-2011, 22:57
9 ocak günkü toplantıda arkadaşımızın serasında bahsedilmişti ama yer nersi acaba? yazarmısınız lütfen.....

Hhatice
17-01-2011, 22:59
Benim içinde ulaşım malesef sorun

nrkrkmz
17-01-2011, 23:35
Sera İshaklı köy - Beykoz da.

cemal.S
18-01-2011, 02:15
Kafa diyor atla otobüse in BEYKOZ çıkışında. Doğru Nur hanımın cennetine. Bütün doğa sevdalıları orada oturmuş orkidelerin arasına. Havada mis gibi bir koku....

Ah Cemal ah hayal görüyorsun sanırım.;););)

Hele o gün bir gelsin bakalım. Kısmet diyelim.

Lilium
18-01-2011, 02:37
malina gelir mi bilmiyorum,

Gelir gelir,

Gelmese bile

Rica etsem

Hiç değilse benim yerime katılabilir mi açaba?

Malina şimdi beni kırmaz size bir süpriz yapar görürsünüz.

malina, beni mahcup etmeyin artık, bak arkadaşlarda çok istiyorlar.

Ama güler abla sen şimdi öyle yazarsan oda bir kişi fazla alasın diye gelmez, (malinayı tanımak lazım) yazını düzeltirsen gelir bak görürsün beni kırmaz.

Güler
19-01-2011, 07:13
Sevgili Nur, geçtiğimiz toplantıda arkadaşlarımıza kartvizitini verdiğini hatırlıyorum ama bir de burada bizlere tam adres verip ufak bir yol tarifi yapabilir misin?

Biz Mecidiyeköy'de toplanıp geleceğiz.

Arabasıyla gelecek başka arkadaşımız yok mu?

yaprak 92
19-01-2011, 13:12
Arkadaşlar merhaba,

Bende gelmeye niyetlendim.O gün için herşeyi ayarlayıp katılacağım.Ben kavacıktan 3 arkadaşımı alabilirim.Diger grubla da kavacıkta buluşur birbirimizi takip ederek seraya gidebiliriz diye düşünüyorum.Bunu organize edelim.

yaprak 92
19-01-2011, 13:17
Sonuçta karşıdan katılacak arabasız 3 arkadaşımla kavacıkta bulururuz diger grubta buluşma yerimize gelir kavacıktan aşağı polinezköy yoluna girerek gideceğmizi biliyorum ama adresin geri kalan bölümü yok.Sevgili mekan sahibi arkadaşım yolu polinezköyden sonrasını dataylı anlatırsa kaybolmadan seraya ulaşırız.

Hhatice
19-01-2011, 18:28
Cumhuriyet köyünde mi ?Tam adres olursa bulması kolay olur.Bende Tekirdağ'dan geleceğim .

zeynim
19-01-2011, 19:19
güler hanım bizde iki kişi gelmek isteriz araba tutacaksanız bizide katın, addres nasıl verirmisiniz.

Güler
19-01-2011, 19:27
Sevgili zeynim, araba kiralamadık. Ben kendi arabamla gideceğim.
Eğer daha büyük arabası olan arkadaşımız varsa onunla gider benzin parasını da bölüşürüz demiştim ama kimseden ses çıkmadı.

Arkadaşımız Nur bize adresi tam olarak yazar, ona göre hareket ederiz.

serkan_istanbul
20-01-2011, 16:16
Selamlar Güler hanım saat kaçta orda olacagız. Bendede araç yok. Ortak bir araç bulunamazmı kimseden ses yok. çok istiyorum gelmeyi. ücreti paylaşa biliriz. sevgiler

Güler
20-01-2011, 16:43
Sevgili serkan istanbul, Osman45 ile bir temas kursanız.

Saat belirlemedik.

Sevgili Osman 45, saat 11.00 de biz Mecidiyeköyden hareket etsek sizin için uygun olur mu? Benol arkadaşımız İstanbul'da olacak da nerede kalacak bilemiyorum o yüzden saat 11.oo dedim. Mümkün olursa daha da erken olabilir, ben uyarım.

Zafer İnandıklı
20-01-2011, 17:01
Ben de varım inşaallah.
Şu an benim kontenjan dolu görünüyor. Yer açılırsa bildiririm.
Şile otobanı Ömerli kavşağından sola dönüp, Sırapınar Hüseyinli yolundan gitmek hem rahat hem kolay görünüyor.

Benol Hazaroğlu
20-01-2011, 19:25
Ben 11 de Mecidiyeköy de olabilirim.

Benol Hazaroğlu
20-01-2011, 19:53
Ataköy den geleceğim. Güzergahı ve trafik durumunu bilmiyorum. Erken gelmeye gayret ederim.

hozat
20-01-2011, 20:14
Benol Hanım

Ataköyden gelecekseniz en süratli araç olan metrobüsü kullanabilirsiniz.

şirinevlerden binip Mecidiyeköyde inersiniz 20 dakika sürüyor.

Kızım 9. kısımda oturuyor, ben bu yolu tercih ediyorum.
O gün sizi görmekten mutlu olacağım.

nrkrkmz
21-01-2011, 00:28
FSM den gelirken Polonezköy yolunda glip Cumhuriyet köye gidiyorsunuz Cumhuriyet köydn şile istikametine devam edince karşınıza Total benzin istasyonu gelecek sola sapındevam edin İshaklı köyü tabelasının altından geçince sağdaki taş duvarlar bitiminde yeşil sürgülü kapıdan içeri girin...Hoşgeldiniz
189615

Bogaziçi köprüsünden çıktıktan sonra Şile sapağından çıkıp Ömerliye geliyorsunuz. Ömerli-Beykoz ışıklardan sola sapıp Sırapınar-Hüseyinli köylerini geçip Total benzinciyi göreceksiniz. Total solunuzda kalacak siz sağdan devam edin İshaklı köyü tabelasının altından geçince sağdaki taş duvarlar bitiminde yeşil sürgülü kapıdan içeri girin...Hoşgeldiniz
189618

Posta adresi..

İshaklı köyü, Trabzon cad. No:36 Beykoz-İstanbul

Tel No. 0532 245 13 64

Güler
21-01-2011, 07:10
Örneğin Eser hanımın Tiramusu su:D, Güler hanımın şekilsiz kurabiyesi (biz şekil veririz:D), hhatice hanımın Yunanistan kurabiyesi:D, benol hanımın zeytinli kurabiyesi:D sizin çayınızla ne güzel gider.
Saat 12 malum öğlen yemeği saati. Nur hanıma bir de yemek zahmeti vermeyelim:.

Kurabiye filan da alırız çay yanına ama öğlen için pide yaptırıp ayran da alırız, Nur bu kez böyle atlatır, kusura da bakmaz.

nrkrkmz
21-01-2011, 07:45
Nur bu kez böyle atlatır, kusura da bakmaz.

Ben değil siz kusura bakmayın :rolleyes:

Benol Hazaroğlu
21-01-2011, 08:44
Benol Hanım

Ataköyden gelecekseniz en süratli araç olan metrobüsü kullanabilirsiniz.

şirinevlerden binip Mecidiyeköyde inersiniz 20 dakika sürüyor.

Kızım 9. kısımda oturuyor, ben bu yolu tercih ediyorum.
O gün sizi görmekten mutlu olacağım.

Sevgili hozat
Ben de sizlerle tanışmaktan çok mutlu olacağım.8.kısımdan geleceğim.
Sevgiler.

yaprak 92
21-01-2011, 09:36
Arkadaşlar
Ben kavacıktan 3 arkadaşımı alabileceğimi yazmıştım.Araba ile geleceğim ve kavacığa kadar kendi olanakları ile gelecek arkadaşlarımla buluşup birlikte gidebiliriz.Yeniden duyurulur.Gelmek isteyen 3 arkadaşımla haberleşebiliriz.Bekliyorum....

nilara
21-01-2011, 13:14
merhaba,
siteye yeni üye oldum ve hemen etkinliğinizide gördüm. ne güzel hep birlikte bişeyler yapmak bişeyleri daha doğru öğrenmek adına yapılmış toplantılar harika
bende katılmak isterim ama yol sorunumuz var sanırım oraya gitmek pek kolay olmayacak...
şimdiden sizlere iyi gezmeler ve iyi eğlenceler...

cemal.S
22-01-2011, 06:35
Merhabalar...!

Mecidiyeköy grubuna bir kişi ilave ederseniz Anadolu divanesi aranızda olmaktan onur duyar. Araç konusu hallolursa toplu gitmek daha güzel olur diye düşünüyorum ne dersiniz?

Görüşeceğiz görüşeceğiz selam olsun hepinize.

Not: Ferda hanım gelmezse cınga çıkar ona göre... Nasıl tehdit ama;);)

1. Güler
2. Nuri Murvet
3. Serkan İstanbul
4. Kiraz
5. Huzunperest
6.Ankstel
7. Cemal. S

Saygılar.

Güler
22-01-2011, 09:12
Sevgili cemal.S, Ferda da gelmeyi çok istiyor ama şu an kendisi babasının rahatsızlığından dolayı hastanede. Şükür Allaha babasının durumu daha iyi ama biraz daha kontrol altında olması gerekmekte.
İnşallah gezi günümüze kadar daha da iyi olur da Ferda da aramıza katılır.

Benol Hazaroğlu
22-01-2011, 10:27
Ben sizlere Trabzon'dan bahar gibi bir hava getiririm inşallah. Bu gün yine çok güzel bir hava var. Kış buraya hiç uğramadı.

Dudi
22-01-2011, 10:41
Çok istememe rağmen malesef şehir dışında olacağımdan gelemiyorum. Oysaki gelmek için çok çaba sarfedip çok dua etmiştim ama olmadı :(

Kiraz
22-01-2011, 12:20
Durumum kesin olmadığı için geliş için için bir şey yazamadım ama bugünün planına göre gelemeyeceğim çıkıyor. Yine de değişiklik olursa, Kavacık'tan geçen araçlarda bir kişilik yer kalırsa şansımı deneyeceğim.

limon
22-01-2011, 16:12
Ben de çok istiyordum ancak İstanbul'da olmayacağımdan gelemeyeceğim. Bizler de bahara doğru bir daha ziyaret ederiz Sevgili Nur'u.

Benol Hanım sizinle tanışmayı çok isterdim. Sevgiler,

Benol Hazaroğlu
22-01-2011, 16:18
Ben de çok istiyordum ancak İstanbul'da olmayacağımdan gelemeyeceğim. Bizler de bahara doğru bir daha ziyaret ederiz Sevgili Nur'u.

Benol Hanım sizinle tanışmayı çok isterdim. Sevgiler,

İnşallah başka bir toplantıda tanışırız sevgili limon. Bakarsınız toplanıp bir Karadeniz turu yapıverirsiniz.
Sevgiler.

Hhatice
22-01-2011, 17:10
Ben sizlere Trabzon'dan bahar gibi bir hava getiririm inşallah. Bu gün yine çok güzel bir hava var. Kış buraya hiç uğramadı.

Tekirdağ'da aynen öyle sevgili Benol .Sardunyaların üzeri tomurcuk dolmuş .
Bizimde yine bakıcı problemimiz çıktı :(
Çok istiyorum ama gelemeyebilirim :(

hozat
22-01-2011, 17:19
Sevgili Hhatice,
Gelemezsen üzülme, bakarsın baharda yine gideriz, çok uzak bir yer değil.,
Orkideleri nekadar çok sevdiğini biliyorum, senin için güzel fotoğraflar çekeceğim.

Hhatice
22-01-2011, 17:25
Sevgili Hhatice,
Orkideleri nekadar çok sevdiğini biliyorum, senin için güzel fotoğraflar çekeceğim.

Çok sevinirim arkadaşım .Senin çekimlerini çok beğeniyorum .

Zafer İnandıklı
22-01-2011, 18:27
İki kişilik yerim var. Anadolu yakası Üsküdar iskelesi ya da Bağlarbaşından iki arkadaşımızı alabilirim.

Nuri Murvet
22-01-2011, 20:02
Sayın Zafer İnandıklı

Üsküdar vapur iskelesinden kontenjana dahil olabilirim, eğer müsait olursa.. Selamlar...

Zafer İnandıklı
22-01-2011, 20:16
Sayın Zafer İnandıklı

Üsküdar vapur iskelesinden kontenjana dahil olabilirim, eğer müsait olursa.. Selamlar...

Üsküdar iskelesinden sizi alırım. Sevgiler.

cemal.S
22-01-2011, 23:35
Merhabalar...!

Gelecek arkadaşlarımızın isim listesi aşağıda gücellenerek sunulmuştur sizlerden ricam lutfen kontrolleri yapınız ve eksik olan arkadaşımız varsa lutfen nikini eklesin.

Bekle dünyanın incisi geliyorum.;););)

Görüşmek dileği ile.

1. Güler
2. Nuri Murvet
3. Serkan İstanbul
4. Kiraz
5. Huzunperest
6.Ankstel
7. Cemal. S
8. Osman45 ve eşi, Eser İlhan ve eşi, bir üyemiz.
9. Yaprak 92
10. Hhatice (Belki)
11. Zeynim
12. Zafer İnandıklı
13. Benol Hazaroğlu
14. Hozat
15. Nilara
16. Ferda ÜLKÜMEN (belki.) Koca çınarımıza acil şifalar diliyorum. Geçmiş olsunnnn.

17. Vefakar ev sahibemiz NUR HANIM. Teşekkürler.

betito
22-01-2011, 23:38
Sevgili Hhatice,

Vallahi hozat Hanım, baharda böyle bir toplantı olacaksa hafta sonu olmalı, biz çalışanları da düşünmeli herkes. Mahrum olacağım bu toplantıdan. :(

yaprak 92
23-01-2011, 12:43
Geziye Kavacıktan katılıp bana eşlik edecek arkadaşım yokmu???

cemal.S
24-01-2011, 19:36
Son durum nedir haber bekliyorum.
Yalova- Yenikapı deniz otobüsü ile geleceğim.Toplantı tarihinde Mecidiye köyde donmayalım sonra.

Cebime bir kağıda eğer donarsam sorumlusu AĞAÇLAR net ORKİDE grubudur diye yazmayı planlıyorum ona göre.:D:D

ankstel
25-01-2011, 07:01
Son durum nedir haber bekliyorum.
Yalova- Yenikapı deniz otobüsü ile geleceğim.Toplantı tarihinde Mecidiye köyde donmayalım sonra.

Cebime bir kağıda eğer donarsam sorumlusu AĞAÇLAR net ORKİDE grubudur diye yazmayı planlıyorum ona göre.:D:D

Bu sabah hayırlı bir haber bekliyorum ikimiz içinde osman45 beyden aman bu sabah Mecidiyeköyden geçtim işe gelirken yakıçı bir soguk vardı...

nrkrkmz
25-01-2011, 08:58
Yolu tarif ederken çalışma olduğunu yazmayı unutmuşum :(

Ömerli'ye geldiğinizde yol sizi otoyoldan ayırıp içeriye sokacak, önünüzdeki araçları takip ettiğinizde şile otoyoluna tekrar çıkacaksınız.
Oto yola çıktığınızda SOLA (İstanbul yönüne) dönün BEYKOZ tabelasından sağa içeri girin ve dümdüz devam...Sırapınar...Hüseyinli... Total...İshaklı köy ve henüz tabelası asılmamış HAYAL BAHÇEM :p

Kiraz
25-01-2011, 11:31
Merhabalar...!

Gelecek arkadaşlarımızın isim listesi aşağıda gücellenerek sunulmuştur sizlerden ricam lutfen kontrolleri yapınız ve eksik olan arkadaşımız varsa lutfen nikini eklesin.

Bekle dünyanın incisi geliyorum.;););)

Görüşmek dileği ile.

1. Güler
2. Nuri Murvet
3. Serkan İstanbul
4. Huzunperest
5.Ankstel
6. Cemal. S
7. Osman45 ve eşi, Eser İlhan ve eşi, bir üyemiz.
8. Yaprak 92
9. Hhatice (Belki)
10. Zeynim
11. Zafer İnandıklı
12. Benol Hazaroğlu
13. Hozat
14. Nilara
15. Ferda ÜLKÜMEN (belki.) Koca çınarımıza acil şifalar diliyorum. Geçmiş olsunnnn.

16. Vefakar ev sahibemiz NUR HANIM. Teşekkürler.

Gelemeyeceğim kesinleşti, listeden çıkıyorum maalesef. Umarım bahara Nur Hanım...

ankstel
25-01-2011, 13:17
Sayın Ankstel,

Eşimin gelmemesi kesinleşti ancak Cemal.S bize katılacağı için maalesef kontenjan doldu. Kusura bakmayın. Son olarak Cemal.S den kesin kararı hala bekliyorum.

Gerçi hava muhalefeti bakalım bizi engelleyecek mi? Göreceğiz. Belki hiçbirimiz gidemeyebiliriz.:confused:

Her şey gönlünüzce olsun.

Bilgi için teşekkür ederim kısmet değilmiş

sizinde her gönlünüzce olsun...

ismail seyrek
26-01-2011, 00:15
1. Güler
2. Nuri Murvet
3. Serkan İstanbul
4. Huzunperest
5.Ankstel
6. Cemal. S
7. Osman45 ve eşi, Eser İlhan ve eşi, bir üyemiz.
8. Yaprak 92
9. Hhatice (Belki)
10. Zeynim
11. Zafer İnandıklı
12. Benol Hazaroğlu
13. Hozat
14. Nilara
15. Ferda ÜLKÜMEN (belki.) Koca çınarımıza acil şifalar diliyorum. Geçmiş olsunnnn.

16. Vefakar ev sahibemiz NUR HANIM.
17. İsmail Seyrek ve bir arkadaş.

Benim de gelme ihtimalim çıktı. Umarım araç sorunu ve hava muhalefeti engel olmaz.

yaprak 92
26-01-2011, 18:24
SN OSMAN 45
Duyarlılığınız için teşekkürler.Kavacık meydanda sağ tarafta BP benzin istasyonu var.Ben sizi benzin istasyonunda bekliyor, olayım diye düşündüm.Hemen istasyonun karşısından yola, polinezköye doğru gidebiliriz.
Görüşmek üzere; özelinize cep numaramı geçiyorum.

Zafer İnandıklı
26-01-2011, 19:34
Ben de saat 11 cıvarında, Üsküdardan sayın Nuri Murvet ve Eşini alarak, Şile otobanından gideceğim.

Güler
26-01-2011, 19:41
Kavacık Meydanına girmeden (hep trafik yüklü oluyor) Kavacık ayrımından otobanın kesiştiği yerde buluşsak daha iyi olmaz mı?
Biz Fatih köprüsünü geçer, Kavacık-Hisar ayrımını da geçer 50-100 m ilerde bekleriz, olmaz mı?

Hhatice
26-01-2011, 19:48
Arkadaşlar bol resim çekin .Aklım sizde gönlüm orkidelerde olacak ,Tekirdağ'da kar kış kıyamet köy yolları kapandı.Tekirdağ İstanbul yolu açıkmış .Hafta sonu döneceğim .Keşke hafta sonu olsaydı .

yaprak 92
26-01-2011, 22:33
Sn Güler hn.
Saat 11 civarında otobanda kamyonlar da trafikte olduğundan söylediğiniz yer durmak ve birbirimizi beklemek için uygun değil.Kavacık meydan da hemen sağ tarafta benzinci var.yolumuzu değiştirmeden buluşup devam edebileceğimiz bir alan olacak diye düşündüm.
Benim telefonum Osman 45 de var,siz mecidiyeköyden çıkarken isterseniz konuşabiliriz.
İyi geceler....

Güler
26-01-2011, 22:35
Tamam, biz OSMAN45 ile beraber geliriz.

sariefe
27-01-2011, 01:24
01. Güler
02. Nuri Murvet ve eşi
03. Serkan İstanbul
04. Huzunperest
05. Ankstel
06. Cemal. S
07. Osman45 ve eşi
08. Eser İlhan ve eşi
09. GÜLDOSTU
10. Yaprak 92
11. Zeynim
12. Zafer İnandıklı
13. Benol Hazaroğlu
14. Hozat
15. Nilara
16. Ferda ÜLKÜMEN
17. İsmail Seyrek ve arkadaşı.
18. sariefe

Allah' tan bir engel çıkmazsa görüşmek üzere.. Sevgiler.

aaylin
27-01-2011, 07:59
Vallahi cok ozlemisim agaclar.net'i . Omerli'deki evi aldigimdan beri bir turlu girmeye firsat bulamamistim. Her gun aklimdaydi. Bu sabah baska hic bir ise girismeden siteye girmeye karar verdim daha dun geceden. İyi ki dusunmusum, iyi ki girmisim, bu basligi da iyi ki gormusum. Sirapinar'da oturuyorum ve Ishakli bana cok yakin. Hava sartlarina alistiramadigim butun orkidelerimde olduler :( Simdiye kadar isteyip de bazi aksiliklerden dolayi katilamadigim toplantilar oldu ama buna mutlaka gelecegim bugun. Gorusmek uzere. Donuste herkesi kahveye davet ediyorum :) Sevgiyle kalin.

aaylin
27-01-2011, 08:52
Bir de hava hakkinda bilgi vereyim. Kar gelecek derken tam tersi oldu. Burada (Omerli) tam bir bahar havasi var sanki. Disarisi gunluk guneslik, piril piril bir gunes var :)) Ama gunese aldirmayin sakin hava 8 derece :D

Güler
27-01-2011, 16:45
Yine her zamanki gibi sabırsızlığımı koruyorum, kimse yazmadan sazı aldım elime ama önce sizlere bir görsel şölen sunayım:

190480

190481

190482

190483

190484

Sebahattin Sargın
27-01-2011, 16:57
Bunlar çok güzel kareler Güler Hanım, paylaşımınız için teşekkür ederiz :)

Sevgili Nrkrkmz seranız hayırlı olsun nice nice orkideleriniz olur umarım =) E bu kadar mı fotoğraflar, olanlar ?

Güler
27-01-2011, 17:17
Evet arkadaşlar, bugün çok da güzel bir havada arkadaşımız nrkrkmz'ın orkide serasını gezmeye gittik.

Şaka maka bayağı nefesi kuvvetli biriymişim ki ettiğim dualar tuttu. :D Ne yağmur vardı ne de kar, aksine günlük güneşlik bir havaydı.

Önce Benol Hazaroğlu ile Mecidiyeköy'de buluştuk, daha sonra OSMAN45 ve beraberindeki arkadaşlarla beraber hozat'ı da alarak avacık yolunu tuttuk.
Kavacık'da yaprak92 de aramıza katıldı, beraberce İstanbul'un taaa bir ucuna gittik.

Nur, güzel kızı ve iki köpeği bizi sevgiyle karşıladılar.
Biraz sonra Nuri Mürvet-eşi ve Zafer İnandıklı-eşi ile beraber guruba dahil oldular.
Çok geçmeden aaylin, Ferda Ülkümen ve İsmail bey de aramıza katıldı.
Oldukça da geç bir zamanda sariefe geldi.

Tanışmalar, şakalaşmalar bitince seranın oturma bölümüne geçtik.
Sevgili Nur da kızı da çok zahmetlere girmişler, ne de güzel hazırlık yapmışlar inanın mahçup oldum.
Ama mahçupluğum uzun sürmedi ve yerini hayranlığa bıraktı.
Görmeyenler inanın bu güzelliği tahmin edemezler. Öyle böyle bir güzellik değildi karşımızdaki, hepimizin adeta nefesi kesildi.
Utanmasam bütün cattleyaları kucaklayacaktım. İçerdeki koku inanılmaz güzellikteydi. O güzellikler içinde, o mis koku içinde uyumak için " ahh şuracıkta bir hamak olmalıydı" dedim yüksek sesle de arkadaşlar güldüler.

Guruplara dağılarak orkideleri inceledik, gözlerimizle sevdik. Fotoğraflar çektik. Ama inanın bütün bunları anlatmaya kelimeler de yetmez fotoğraflar da, mutlaka en kısa zamanda görmelisiniz.

Daha sonra ikram faslı başladı, ben perhizde olduğum için pek yemedim desem de inanmayın. Sofrada ne varsa hepsinin tadına baktım.
Sağ olsunlar arkadaşlar da neler neler yapıp getirmişler. Nur da bizlere üç çeşit gözleme yaptırmış sanki yiyin yiyebildiğiniz kadar dermiş gibi. Orduyu doyurdu vallahi.

Çaylarımızı, soğuk meşrubatlarımızı içtik, kajularımızı yedik. Bazı arkadaşların da kulaklarını çınlattık.
Sohbet faslından sonra eğitim faslı başladı.
Nuri Bey de Cemal.S de bizlere mini mini bilgiler verdiler, budama hakkında bizleri aydınlattılar.

Sevgili Nur, belli ki hem çok yorulmuşsun hem de büyük masraf içine girmişsin ama eser ortada ve harika.
Seni canı yürekten kutlarım. Haklısın bu cattleya sana çok şeyler etmiş, umarım bol bol da kazanç getirir ve yaşamını huzurla, sağlıkla mutlulukla bu güzelliklerle dolu dolu geçirirsin.
Sayende çok güzel bir gün geçirdik, sağol sevgili arkadaşım.

huzunperest
27-01-2011, 17:27
Ben de vokalist olayım Güler Hanım:)) Zira ikinci sabırsız benim, belli oldu.:))

Dün gece son anda gidemeyeceğimi yazacaktım ki Sayın Zafer İnandıklı ile aynı semtte olduğumuzu farkettim. Sağolsun aracında da bir kişilik yer varmış. Zafer Bey, eşi, Sayın Nuri Mürvet ve eşi ve ben saat 11.00 gibi yola koyulduk. Keyifli bir yolculuktan sonra Hayal bahçesi ve güler yüzlü sahibi Nur hanım bizi karşıladılar. Selamlaşmalar devam ederken seranın içinden gülümseyen cattleyalara gözlerin takılmaması mümkün değildi. Tümüyle bir renk ve koku senfonisi iliklerinize kadar işliyor.
Ayağımızın tozuyla hemen bu şöleni seyretmeye aralarında gezinmeye, parlayan gözlerimizi ön plana çıkararak ağzımızın sularını gizlemeye çalışan bir halimiz vardı.:)
İnanın kokusu hala burnumda bu güzelliklerin.
Sonrasında herkes eteğindeki taşları (nevaleleri) önceden özenle hazırlanmış masaya dökmeye başlayınca birdenbire bütün ağaçlar.neti ağırlayacak çeşitlilikte yiyecek içecek potansiyeli oluverdi. Sohbet keyifli, yiyeceklerin hepsi birbirinden leziz...
Biraz bir şeyler atıştıran tekrar kendini orkidelerin arasına atıyor. Gözlerini ve ruhunu şenlendiriyordu.
Kelimelerle anlatması zor ama bir o kadar da unutulmaz bir gündü benim için.
Nur Hanım ve Sevgili kızına çok çok teşekkür ediyorum. Bizlere Hayal bahçesinin kapılarını açtığı için. Toplantıya katılan tüm ağaçlar.net üyelerine teşekkürler, aynı duyguları paylaşmanın ve birlikteliğin verdiği keyfi yaşattıkları için...

Kelimelerin kifayetsiz kaldığı yerde fotoğraflarla devam etmek iyi olur sanırım.

Güler
27-01-2011, 17:30
Seradan bir kaç kare daha yüklemek istiyorum. Çok fotoğraf çektim ama benden çok daha güzel fotoğraf çekenler yüklerler diye bekliyorum.

190490

190491

190492

190493

190494

huzunperest
27-01-2011, 17:30
Fotoğraflara devam edelim.

huzunperest
27-01-2011, 17:34
Görsel şölene devam...

huzunperest
27-01-2011, 17:39
Fotoğraflarla cennet tasviri...

Güler
27-01-2011, 17:39
Orkideleri görünce hepimiz çil yavruları gibi dağıldık.

190510

190511

huzunperest
27-01-2011, 17:41
Fotoğraflara devam...

Güler
27-01-2011, 17:42
Sayın Zafer İnandıklı, siz de bu güzellikler içinde mest oldunuz değil mi?

huzunperest
27-01-2011, 17:45
Fotoğrafların devamı...

Güler
27-01-2011, 17:45
Sevgili cemal.S, hiç düşünme bu kadar.
Bu güzelliklere kadın eli değdiği belli, başka türlü olması mümkün mü?

190523

Güler
27-01-2011, 17:48
Orkideler içinde kaybolanlar.

Ferda ve Güler.

190524

190525

huzunperest
27-01-2011, 17:50
Güler Hanım'ın getirdiği, özenle hazırlanmış gül çelikleri...

Güler
27-01-2011, 17:51
Orkideler arasında iki zarif böcek.

Güler
27-01-2011, 17:53
Güzelliklere güzellik katan arkadaşımız Eser İlhan ve eşi.

190531

huzunperest
27-01-2011, 17:54
Sonrasında Sayın CemalS in ibrelilerde budama ve çelik alma dersi ve sayın Nuri Mürvet'in tamamlayıcı bilgileri sayesinde her yönüyle dolu dolu bir toplantı oldu.

huzunperest
27-01-2011, 18:02
Finali muhteşem orkidelerle yapayım.

huzunperest
27-01-2011, 18:05
Teşekkürler Nur Hanım...

fatmadundar
27-01-2011, 18:13
Gitmesek de gelmesek de orda bir orkide seramız var uzakta sayenizde. Demek ki sadece uzakdoğuda olmuyormuş bu iş. Nur hanım hayırlı olsun, ellerinize sağlık.
Bu güzellikleri bize sundukları için gidenlerin de ayağına sağlık.
Ama gören herkesin hayranlıkları yüzlerinden çok belli. Rüya gibi.

OSMAN45
27-01-2011, 18:46
Benim yorumlarım hanım efendilerin ki kadar çarpıcı ve yoğun duygusal olmayacak ama daha çok ilgileneceğinizi tahmin ettiğim fotoğraflarla sizleri de güzelliklere ortak etmek istiyorum.

Öncelikle Sayın Nur hanım ve kızına teşekkürlerle başlamak istiyorum.

Güler
27-01-2011, 18:52
Ben hemen araya girerek toplu fotoğraftaki arkadaşları yazayım:

Güldostu, OSMAN45, Eser İlhan ve eşi, hozat, cemal.S., Benol Hazaroğlu, Ankstel, Nur, Güler.

Diğer arkadaşlar henüz aramıza katılmamışlardı.

OSMAN45
27-01-2011, 18:53
Şimdi de güzelliklerden kareler:p

Güler
27-01-2011, 18:54
Güler saksıyı kaptığı gibi, ahhh bunlar benim olsa diyor ama bu arada hozat da yüzünü, gözünü kapatıp " dayanamayacağım ben, bu güzellikleri görmesem daha iyi mi" diyor, acaba?

Güler
27-01-2011, 18:56
Sevgili cemal.S'i de aldı bir düşünce " Ahh, ah, Aysel hanım da olsaydı burada" derken.

hozat
27-01-2011, 19:04
Osman Bey,
Sizi yakından tanıdıkça, mizah yönünüz ortaya çıkıyor, bu tarafınızı bazı mesajlarınızdan algılamıştım.

Üçüncü fotğraf karesi de bunu doğruluyor, yanılmamışım.

Orda ne yapmaya çalışıyorum? Poz vereyim derken, poz olmuşum zaten.
Olsa olsa, güzellikler karşısıda gözlerim kamaşınca,onları korumaya almış olabilirim.

Bu şaşkın halimi çok beğendim, elinize sağlık.

betito
27-01-2011, 19:11
Ah ah bir ben eksiktim. :)

Ayşe Yıldız
27-01-2011, 19:12
Emin misiniz Sayın Betito. Bir tek siz mi yoktunuz? :(

aaylin
27-01-2011, 19:13
Gercekten muhtesem bir gundu. Sirapinar'da oturmama ve cevre koylerin hepsini gezmeme ragmen Ishakli'ya neden daha once hic gitmedigime hayiflandim. Nur hanima ve kizina sonsuz tesekkur ederim. İkisi de cok cana yakin davrandilar. Orkideleri de sanat saheri gibiydi. Resmi yuklemeyi becerebilirsem yagliboya tablosunu yapmak istedigim bir tanesi varki, harika bence. Herkesle tanistigima cok memnun oldum. Hepiniz gercekten cok icten ve samimiydiniz. Ayrica Guler Hanim ve CemalS'ye de birer tesekkurum var. CemalS; hem budamayla ilgili cok guzel bilgiler verdi hem de benim icin Calomondin arastiracagini soyledi. Guler Hanim'da her zamanki inceligiyle bizleri gullerinden mahrum etmedi. Guler Hanim gulleri gelir gelmez dediginiz yerlerden keserek bahcedeki yerlerine diktim. Tekrar tesekkurler agaclar.net

Hhatice
27-01-2011, 19:18
Çok güzel bakmaya doyamadım .Yok mu başka resimler ?
Sevgili Nur arkadaşımızı kutluyorum .Başarılarının bol kazanç getirmesini diliyorum .
Kıskanmadım canım neden kıskanayım .:))Bu güzel görüntüleri gördük ya nasılsa yine gideriz.

betito
27-01-2011, 19:20
Emin misiniz Sayın Betito. Bir tek siz mi yoktunuz? :(

Ayşe Hanım, gidebilecekken gidememek daha kötü, siz mesela İstanbul dışındasınız sanırım. İstanbul'da olup da gidememek var mı? Bir de iş günü olması engeldi. :) İnşallah başka zaman.

aaylin
27-01-2011, 19:24
190575

190576

hozat
27-01-2011, 19:32
Güzel bir gündü, heimiz çok mutlu olduk.

Ama, katılamayıp ta gönlü bizimle olan dotlarımıza diyorum ki,
"Dostlar, gökteki yıldızlar gibidir.
Her zaman görmesek te, orada olduklarını biliriz.

Siz orada bizimleydiniz, kulaklarınızı çınlattık ve sizi yanımızda hissettik.

Bu fotoğraflar da kamaşan gözlerimi açtıktan sonraki mutluluğumu belgeliyor.

190573

190574

Not: alıntı yapamadım, mesaj 89 daki 3 numaralı fotğrafa bakmanız gerekiyor.
.

yaprak 92
27-01-2011, 19:34
Güzel bir gün geçirmiş olmanın keyfiyle eve geldim.Nur hanım büyük emekle uğraşmış didinmiş ve sonucuçta harika seraya kavuşmuş.Bize de orkide şöleni sundu,emeğine yüreğine sağlık.Ayrıca ev sahipliği için de kızına ve kendisine teşekkürler...
Öncelikle uzun köy yollarında yalnız gitmemi önleyen Sn Osman 45 e,bana eşlik ettiği için sayın Cemal s. ye ve her zaman sorularımızı cevaplayan sayın Nuri Mürvet'e ve katılan tüm arkadaşlarıma başta bu seraya gitme fikrini oluşturan ve olgunlaştıran Sn Güler hanıma çok teşekkür ederim.

Benol Hazaroğlu
27-01-2011, 19:42
Ben resimlerimi 15 gün sonra ekleyebileceğim. Bu bilgisayardan ekleyemiyorum.

Nur hanıma göstermiş olduğu misafirperlikten ve bu görsel şölenden dolayı çok teşekkür ederim.
Güler hanıma ayrıca teşekkür ediyorum. İstanbul da kalacağım bu kısa süre içinde böyle bir toplantı düzenleyip bana bu güzellikleri yaşatıp güzel insanları tanıma fırsatı verdiği için.

Zafer İnandıklı
27-01-2011, 21:25
Sayın Zafer İnandıklı, siz de bu güzellikler içinde mest oldunuz değil mi?

Mest olmaktan da öte bir şey. Bu muhteşem güzellere bakarken hissettiklerimi, ifade edecek kelime bulamıyorum.

Bu gün yine hayatımızdaki en güzel günlerden birini yaşadık. Üsküdardan hareketle Cennet bahçesine vardık.
Mecidiyeköy ekibi bizden önce gelmişti, kısa bir sohbetten sonra seraya geçtik.

Aman Allahım, o muhteşem güzelleri görünce nutkumuz tutuldu, nefis bir koku ve harikûlâde bin bir güzellik, biz de bu güzellikten sarhoş aralarında dolaştık, doyasıya seyrettik, Ruhumuzu tıka basa doyurduk.
Sayın Nur Hanım, emek ve sevgiyle bir Cennet bahçesi yapmış, Eline yüreğine sağlık. Türleri hakkında da bizleri bilgilendirdi.

Ve sonra; Halil İbrahim sofrası açıldı karnımızı doyurduk, çaylarımızı içtik, güzel sohbetlere daldık. Cemal bey ve Nuri bey'in verdiği bilgiler ufkumuzu aydınlattı.
Ve yine muhteşem bir gün geçirmenin verdiği mutluluk ve huzurla dönüş yolculuğumuz başladı.

Tebrikler ve teşekkürler Nur hanım. Bu muhteşem güzellikler ve misafirperverliğiniz için.

Teşekkürler ağaçlar net. Varlığınla, var olduğumuz için.

Eşimin de benimle aynı duyguları paylaştığını özellikle belirtirim.
Sevgiler Saygılar.

Zafer İnandıklı
27-01-2011, 21:30
Anlatılamaz, görmek lâzım.

Zafer İnandıklı
27-01-2011, 21:32
Anlatılamaz, görmek lâzım

Nuri Murvet
27-01-2011, 21:38
Merhaba

Buğün harika bir havada, harika arkadaşlarımızla, harika bir serada, harika bir ev sahibi ile, harika sohbetlerle, harika kekler, böreklerle anlatmam imkansız, harika bir gün geçirdik...

İlk başta sayın Güler hanıma, bu geziyi organize eden ve emeği geçen herkese, katılan tüm dostlara bu güzel günü bize yaşattılar çok çok teşekkür ederim...

Sayın Nur hanım ve kızınızın göstermiş olduğu misafirperverlik karşısında diyecek kelimeleri bulamıyorum, çok teşekkür ederim.

Seranıza çok emek vererek, harika bir iş başarmışsınız kutlarım, benim için görsel bir şölendi, daha hala orkidelerin etkisi altındayım, bu kadar emeğin ve çabanın gerçek değerinde kazançlar getirmesini temenni ediyorum.. Bu yüreğin bunu da başaracağına eminim... Her şey gönlünüzce olsun..

Fotoğrafları düzenliyorum paylaşıma devam edeceğim...

günebakan
27-01-2011, 22:13
Muhteşem bir yer görmüş muhteşem bir gün geçirmişsiniz aklım da gönlüm de hep sizinleydi ama hafta içi olduğu için gelememekte vardı. Ne yapalım kısmet bahara artık:)

Uzaylı
27-01-2011, 22:19
Sayın Nuri Murvet ; Her şey harika anladığım kadarıyla... Fotoğrafların hepsi süper. Buradan ben bile kayıtsız kalamadım. Orada olsaydım kendimi kaybederdim kesin. Kesin çok gülerdiniz bana. Hayranlıklar karşısında duygularımı gizleyemem. Çocuk tarafım ortaya çıkar.

Güler hanıma ise bayılıyorum. Lider vasfı olan süper bir organizatör. Güler hanım gerçekten siz de orkideler kadar harikasınız. İltifat değil samimi düşüncem...

Ekip te süper olmuş. Fotoğraflardan hepsini daha bir tanımış oluyoruz. Tam da tahmin ettiğim gibi. Yazılarınızdan sizleri tahmin ettiğim gibiymişsiniz. Ruhunuzn güzelliği yüzünüze yansımış.

Hepinizin gülen yüzleri hiç solmasın. Nice toplantılar görünüz inşallah.

Sevgiler...

Hhatice
27-01-2011, 22:24
Muhteşem bir yer görmüş muhteşem bir gün geçirmişsiniz aklım da gönlüm de hep sizinleydi ama hafta içi olduğu için gelememekte vardı. Ne yapalım kısmet bahara artık:)

Ah Günebakancım sorma bende resimlere baktıkça sanki gördüm ,kokularını hissettim .Bahara ne kaldı şunun şurasında sabredelim .Resimlerle idare edelim .

aygün
27-01-2011, 22:31
Ah ah bir ben eksiktim. :)

Ya ben, ya ben...!? :)

Güler
27-01-2011, 22:35
Bahara mı? O zamana kadar cattleyaların sadece yeşil yapraklarını görürsünüz. Bizler bile gitmekte biraz geç kalmışız.
Açan cattleyaların üzerine Nur tarih atmış, neredeyse bir ay, hatta bir buçuk ay olmuş çiçeğe döneli.
Düşünsenize bir aydan fazla olmuş saksıdaki çiçeğin açışı. Ama halâ diri ve mis kokulu.

Gitmeyi düşünen arkadaşlar bir an evvel harekete geçmeli bence.

hozat
27-01-2011, 23:41
Yaşananları katılan arkadaşlar çok güzel anlattılar.
Bana da özeti kaldı.

Azmin,sevginin, emeğin kahramanı, sevgili ev sahibimiz. Sonsuz teşekkürler..

190617

günün şanslılarından bir gurup

190618

Hayranlık turları başlıyor

190619

190620

hozat
27-01-2011, 23:52
devam
hızını alamayıp kucaklaşanlar

190621
190622

190623 Ziyafet

190624 Centilmenlik

190625 Filanin güzeli

Ve mutlu son

Gezdik gördük beğendik,
yedik içtik eğlendik.
Bir kere yetmez bize,
Yine geliriz dedik.

İlkin
28-01-2011, 00:23
Harika bir gezi olmuş, ah şimdi İstanbul'da olmak vardı. Aylardır aradığım Cymbidiumlari buradan da olsa görmek güzel oldu. :) Nur Hanım'ın emeklerine, anlatimli fotografları paylaşanların da ellerine sağlık. Türkiye'de bu büyüklükte bir seranın olması ne kadar güzel... Gezileriniz bol, hayalleriniz gercek olsun...

nrkrkmz
28-01-2011, 00:46
Sevgili dostlarım,

Biraz daha iltifat ederseniz şımarmaktan başka yapacağım birşey kalmayacak...:p

Gerek seraya gelen gerekse buradan fotoğrafları görüp beni onurlandıran sizlere teşekkür ederim.:D

Bugün beni hakikaten çok mutlu ettiniz. Hayalden yaşamıma geçen bu sera cıvıl cıvıl (bugünki gibi) olduğunda can buluyor.

Sofram donandı çayım içildi çiçekler beğenildi benden mutlusu kim olabilir?

Ne zaman buralara yolunuz düşerse Hayal Bahçem'in kapısını çalmadan lütfen geçmeyin.

hozat
28-01-2011, 00:55
Sevgili Nur,

Buna hakkınız var.

Şımarmak güzeldir..

cemal.S
28-01-2011, 02:13
Merhabalar...!

Sabahın 07:30 zunda denizotobüsünde yerimi aldığımda Yalovalılar henüz uykudaydı diyebilirim. Yenikapıya rahat ve huzurlu bir yolculuk ortalık günlük güneşlik masmavi deniz ve yollara düşmüş dostluğun peşinden koşan bir divane daha ne olsun. Sonrası? Az sonra bakın neler yaşadı bu divane....
Unutmadan tüm bunları yaşamama sebep olup ellerini açıp gökyüzüne yarapbi günümüz güzel olsun diye dua eden GÜLER hanıma ve beni Mecidiye köyde donmaktan kurtaran OSMAN 45 hocama huzurlarınızda sonsuz teşekkürler.

Bir heyacan bir heyacan bende denizotobüsünden iner inmez doğru şehzade başında aldım soluğu. Buluşma yerimizin karşısında bir pastanede içilen iki bardak çayla başladı günüm. Buluşma ve araca yerleşir yerleşmez öyle sıcak bir karşılamaki sevgili İlhan ve beyefendi ile sanki kırk yıl önce birlikteymişizde ayrılmışız ve tekrar kavuşmuşuz Osman bey deseniz direksiyonda sanki onsekizinde delikanlı bir sohbet bir sohbet varın gerisini siz düşünün.

Mecidiye köyde ilk geçen toplantı yaptığımız kafede mola ve içilen çaylar kahveler. Artık burası ağaçlar netin kahvesi diye garsona takıldığımda önce kısa süreli bir şaşkınlık sonra tabii efendim demezmi. Anladımki unutulmamış ağaçlar net. Sonra sevgili meslektaşım Aytaç bey de bize katıldılar. Nihayet toplandık ve düğün konvoyu gibi hareket ettik hep beraber iki araç.

Yolda Yaprak 92 iki ile buluşma ve olduk üç araç yola devam. Çiçeği burnunda emeklimiz Yaprak hamfendi ile sıcacık sohbet ve artık düğün alayı girdi yeşil kapıdan içeriye. Araçtan inince tekrar bir kaynaşma ve sevgili NUR un ve kızımızın candan, içten karşılaması. Fotoğraf faslı bitti biz seradayız artık. Aman yarappi o ne güzellik insanın nutku tutuluyor mis gibi kokuda cabası. Tabii bu arada ben tam şaşkın inanmayan fotoğrafları incelerlerse görecekler.

İlk giren gruptan sonra Nuri beyler ve hamfendi de katıldılar ancak benim dikkatimi çeken her içeriye giren büyülenmiş ve şaşkın vaziyette. Nasıl olmasın müthiş bir güzelliğin yanında onca emek, bilgi, masraf hepsi iç içe. Bir ara Güler hanım içeriye hamak kurmaya bile kalktı inanın. Bu arada sağ olsun Nur hanım bütün bilgilerini bizlerle paylaşıyor cömertçe. Bir ara GÜLER hanım kayıp çay demlemeye gittiğini öğrenince eyvah yandı çaydanlıklar dedim allahtan internet bağlantısı yokmuş sereda yoksa kesin AĞAÇLAR NETTEYDİ ve sonuç malum.

İçerideki gezme faslımız devam ederken bir ara bir ıslık çaylar masamız hazır. Nur hanımın kızı ve diğer bayan arkadaşlar hazırlamışlar masayı. Masaki ne masa sanki Halil İbrahim sofrası. Gerçekten çok renkli ve değişik tadların buluşması gibi bir şey. Siz ömrünüzde hiç zeytinli ( Tuzlu kek) yedinizmi? Ya taa UŞAKLARIN diyarından bizler için uçağa atlayıp gelen haşhaşlı böreğe ne demeli. BENHOL hamfendi yüreğinizdeki sevgiyide katmışsınız içine sağ olun.Tatlılar gözlemeler hepsi ama hepsi yemede yanında yat cinsinden.

Bir baktım kimsenin çatal matal aradığı yok götürüyoruz hep beraber. Güler hanım gayet rahat nasıl olsa bir ayın sonunda 200 gram vermiş ya. Öyle güzel bir sohbet ortamı olduki ömründe mutfağı çocuklarının anasına terk etmiş ben bile börek tarifine katılmak zorunda kaldım. Çaylarrrr. Gayfeler hepsi şeker kızımızın elinden biri gelir biri gider.

Bir ara dışarıda sigara molasında sevgili AAYLA ile öyle dalmışızki sohbete az kalsın benim yüzümden aç kalacaktı garip. Burdan pişirip oralara kadar getirerek bizlerle bir lokmasını paylaşan herkese sonsuz teşekkürler. Kalkıp seraya geçip şaşkın şaşkın dolaşıp gelenler tekrar katılıyorlar sohbete.

Bir ara bir telefon GÜLER hanıma arayan kim olabilir sizce ? AGAÇLAR NETİN tatlı sert Zabıta müdürü MALİNADAN selam hepimize. ( Ah Cemal ah kesin kovuldun) Bizde selam yollayarak teşekkür ettik kendilerine. Sevgili ozanımız HOZAT bir şen bir şen sanki sınıfta sağolsun. Portakallı kekte süperdi vallahi. Bilgi alışverişi çelik paylaşımı derken bir baktım ki akşam olmuş. İki tane çok güzel köpekleri var Nur hanımın ve kızının gerçekten eğitimli ve özeller. Vedaları hiç sevmem ancak elimiz mecbur.

Huzurlarınızda NRKZI arkadaımıza ve genç kızımıza bize gösterdikleri misafir perverlik için tekrar tekrar teşekkürler.
En kısa zamanda eşim ve küçük sansarlarla tekrar ziyaret edebiliriz sanırım.

SAYGIYLA.

ankstel
28-01-2011, 07:48
Cemal bey Kaleminize sağlık bir gün bu kadar güzel ifade edilir.
kutluyorum siz okurken o günü tekrar yaşadım .

her şey gönlünüzce olsun

Suna
28-01-2011, 08:09
Bir şey dikkatimi çekti sera sizler yokken çok güzeldi ama sizlerle muhteşem olmuş.

Eser İlhan
28-01-2011, 08:24
Dün herşey harikaydı, orkideler, arkadaşlar, arkadaşlıklar, sohbet, çay faslı...
Kendimi çok şanslı hissettiğim çok güzel bir günü birlikte yaşayabildiğimiz için başta Nur Hanım , Güler Hanım ve birlikte keyifli bir yolculuk yaptığıız sevgili OSMAN45 olmak üzere herkese çok teşekkürler.
Ah bir de fotoğraf makinamı evde unutmasaydım :( :(

tturt
28-01-2011, 09:03
Çok keyifli bir gün olmuş bende aranızda olmayı çok arzu ederdim malum hafta içi ve yoğun çalışma ortamı buna musade etmedi.
Mutlaka bende eşimle birlikte gidip bu görsel ziyafeti çekmek istiyorum. Bu görsel ziyafeti yaklaşık 5 sene önce Singapurda yaşamıştık. Ben ve eşim orkide aşığı olmakla beraber maalesef ya çiçeği geçince tekrar çiçeklendiremedik, ya da kuruttuk. Mutlaka bizde ziyaret edeceğiniz.
Paylaşımda bulunan dostlara teşekkürler.

zenfree
28-01-2011, 09:57
Nur Hanım'ı kutluyorum. Fotograflar için teşekkürler.
Hafta sonu gitmek lazım. :)

Güler
28-01-2011, 10:10
Ne zaman gidiyoruz dostlar?....dermişim.

Daha ayağımdaki çamurlar gitmedi diyeceğim ama sera öyle düzenli, temiz ki çamur bulmanız mümkün değil.

Üzüldüm şimdi; serada hep çiçekleri fotoğrafladık oysa serayı da biraz anlatmak lâzım.
Sanırım Nur bize detay verir. Ama benim dikkatimi çekti. Çiçeklerin üzerinde bulunduğu standların altlarında sıra ile sıcaklık veren borular döşenmişti.
Bir de sera naylonla kaplanmış ama çiçeklerin üstünde yani tepemizde bir kat daha naylon tavan vardı. Yani Seranın yuvarlak naylonundan başka bir de ikinci kat naylon tavan. İki naylon arasındaki hava serayı daha sıcak tutmaya yarağını gibi bütün nem ve su damlalarını da muhafaza ediyordu.
Islanmadan, tertemiz taş karoların döşendiği yollarda dolaştık hep.

Güler
28-01-2011, 10:13
Bir şey dikkatimi çekti sera sizler yokken çok güzeldi ama sizlerle muhteşem olmuş.

Sevgili Suna, biz; agaclar.net üyeleri, zaten gittiğimiz her yere muhteşemlik taşırız....... :D

(arkadaşımız gece burada olsaydı derdi ki " kendilerine hayran forum kişileri")

Dudi
28-01-2011, 11:16
'Keşke bende orada olsaydım' dedim iç çekerek :D Çok güzel hatta harika, bol bol kalorileri de almışsınız :P

katmer
28-01-2011, 12:49
Gerçekten cennete gitmişsiniz... O kokuyu buradan hissettim. Yeni moda grip sayesinde aranıza katılamadım. Çok üzgünüm:(

Benol Hazaroğlu
28-01-2011, 18:38
Sabredemedim. Yeğenime rica ettim.

Benol Hazaroğlu
28-01-2011, 18:44
Güzelliklerin devamı.

Benol Hazaroğlu
28-01-2011, 18:52
Fotograf çekmede de acemiligimiz var. Zamanla tecrübe kazanırız inşallah.

Benol Hazaroğlu
28-01-2011, 18:57
Eğitim ve yemek saatimiz.

hozat
28-01-2011, 20:35
Sevgili Benol Hazerol,

O gün; Kış güneşinin altatan ısısı bize göz kırparken, siz gerçek sıcaklığınızla içimizi ısıttınız.

İyi ki ordaydınız, bizimle oldunuz.

Fotoğraflarınıza gelince: Çok güzel kareler yakalamışsınız. Habersiz çekilen fotoğrafları çok severim, hep bir sürpriz vardır içinde.
İzniniz olursa ben kendime ait olan kareleri kopyalayacağım, çünkü tüm doğallığımı sergilemişsiniz.
İnşallah, bir gurup yapar, Karadenize yolumuzu düşürürüz.
sevgilerimle...

Kiraz
28-01-2011, 23:12
Çok şey kaçırdığımı tahmin ediyordum ama bu kadarını beklemiyordum, fotoğraflar harika.

Sevgili Nrkrkmz, bir adım atmışsınız, çok güzel ve büyük bir adım olmuş, kutlarım.

cemal.S
28-01-2011, 23:18
Çok şey kaçırdığımı tahmin ediyordum ama bu kadarını beklemiyordum, fotoğraflar harika.

Sevgili Nrkrkmz, bir adım atmışsınız, çok güzel ve büyük bir adım olmuş, kutlarım.

Gözlerimiz hep sizi aradı emin olun.

Kiraz
28-01-2011, 23:26
Ben de gelemediğim için, bütün gün aklım orada kaldı :)

sariefe
29-01-2011, 09:36
"Keşke bende orada olsaydım" demiyorum; çünkü oradaydım :D Sadece, havanın güzelliğini fırsat bilip Polenezköy Ormanları' na daldım ve kendimi çiçekler, böcekler, ağaçlar arasında kaybedip toplantıya biraz geç katılmak zorunda kaldım. Arı gibi bir çiçekten diğer çiçeğe otura kalka bir gözlem yaptığım için de üzerimdeki çamurlarla toplantının en pasaklısı da bendim sanırım. Umarım kimse kusura bakmamıştır.

Hızımı alamayıp dünde Belgrad Ormanları' na daldığım için başlığa mesaj yazmak bugüne nasip oldu. İki günde 16 km. (8+8) yürüyünce biraz hamlamışım da ;)

Öncelikle Nur Hanım ve kızına, güleryüzlü karşılamaları ve akabinde gösterdikleri misafirperverlikleri için teşekkür ederim. Bizim için güzel bir ziyafet oldu. Gözümüze, ruhumuza, dilimize tesir eden bir paylaşım yaşadık. Payı olan herkese çok çok teşekkürler.

Hayal bahçesi aynı adı gibi. Nur Hanım hayalindeki bahçeyi kurmuş gerçekten. Bu bahçenin çok kaliteli bir serası ve bu serayı dolduran birbirinden güzel orkideleri var. Bu güzelliklerin başında emeğini esirgemeyen, özverili insanların olması da kaliteyi arttırmış. Sonuç; beğeni.

Sayın nrkrkmz inşallah kurma aşamasındaki hayalleriniz devamında da gerçekleşir ve hedeflerinize ulaşırsınız. Bu anlamda kolaylıklar dilerim.

Diğer yandan o gün; diğer ağaçlar.net toplantılarında olduğu gibi güler yüzlü, samimi, cana yakın güzel insanların birarada olduğu, çeşitli paylaşımlarda bulunduğu enfes bir gündü. Ben elimden geldiği kadar bu buluşmalara katılmaya çalışıyorum ve bir mani olmadığı sürecede katılacağım. Katılmayanlar ne kaçırdıklarını ancak katıldıklarında anlayabilirler. Benzer duyguları paylaşan farklı insanlarla aynı havayı solumak, yalnız olmadığınızı hissetmek çok güzel bir duygu. Anlatılamaz bir haz. Bu bağlamda bana bu duyguyu yaşatan tüm dostlara teşekkür ederim.

Tekrarlarında görüşmek üzere..

Sevgiler...

Tura
29-01-2011, 09:57
Ama ben diyorum.
Keşke orada olsaydım.

Gözlerimi kapatıp
....bu bozkırın ortasında, sizleri çatlayacak kadar kıskanarak orada yaşadığınız tüm güzellikleri, mis kokuları,temiz havayı, tadını bir türlü tatmadığım ağaçlar net dostluğunu, hepsini ama hepsini sizlerden çaldım.
Bu hayal devam etsin diye de gözlerimi bir süre açmayacağım.

ismail seyrek
29-01-2011, 11:08
Doğanın sırtında yaşayanlar değil, doğayı sırtında taşıyanlar; o yükün altında bükülmeden,
sarfedilen emeğin sonucunda güzel şeyler çıkacağını az çok bilirler.
Muhteşem bir örnekle karşılaştık Nur hanımın serasında. Orkidelerin kokusundan mest olduk.
Deterjan-deodorantların sentetik kokularının dışında gerçeğin ta kendisi. Bir de ortamı paylaşan İnsan Güzelleri arasında sımsıcak bir gün...
Nur Hanım'ım mutluluğu görülmeye değerdi. Elinize sağlık Nur hanım başarınız kadim olsun.

Dönüşte herkesle vedalaşırken Hozat hocamı(ablamı) göremedim, gitti sandım. Belkide orkidelerin arasında kaybolmuştur. Sonradan gören oldu mu? Bilmiyorum.

skaraca
29-01-2011, 14:15
Sayın osman45, eklediğiniz fotoğraflar arasında birde askıda orkide mi var, yoksa ben mi yanlış gördüm.

Tüm orkideler çok güzelmiş...

Güler
29-01-2011, 14:20
Sayın osman45, eklediğiniz fotoğraflar arasında birde askıda orkide mi var, yoksa ben mi yanlış gördüm.

Tüm orkideler çok güzelmiş...

Evet askıda, topraksız yetişen tür orkide. Bildiğim kadarı ile Vanda diye biliniyor.

OSMAN45
29-01-2011, 17:44

Sayın skaraca,

Mesajınızı simdi gördüm. Evet bazı cinsleri bütünüyle havada. Kökü, gövdesi ve çiçekleri ile. Ben de sizin gibi gördüğümde hayretler içinde kaldım. Bu konuda üstadlarımın açıklamaları daha uygun olur. Ben bu konuda biraz da değil,:D çok cahilim. Sadece güzelliklere şahit olmaya çalışıyorum.

Her şey gönlünüzce olsun.

Oğuzhan
29-01-2011, 21:54
Nur Hanım'ı kutluyorum. Fotograflar için teşekkürler. Orda olmak varmış. :)
Çok güzel geçmiş.

Hülya
29-01-2011, 22:45
[QUOTE=hozat;748447]Güzel bir gündü, heimiz çok mutlu olduk.

Ama, katılamayıp ta gönlü bizimle olan dotlarımıza diyorum ki,
"Dostlar, gökteki yıldızlar gibidir.
Her zaman görmesek te, orada olduklarını biliriz.

Siz orada bizimleydiniz, kulaklarınızı çınlattık ve sizi yanımızda hissettik.

Bu fotoğraflar da kamaşan gözlerimi açtıktan sonraki mutluluğumu belgeliyor.

Sayin Hozat biz gelemeyen , yaninizda olmak isteyipte ,olamayanlar icin ne guzel yazmissiniz. keske aranizda olabilseydim diyorum.
Mutlulugunuz her resimde belli oluyor.Insallah bahar gunlerinde gezmek kismet olur bize de,:)
Guzel resimleinizi seyrediyoruz. Sayenizde.
Nur hanimi kutluyor ,bol kazanc diliyorum.

Orhan Özbilgiç
30-01-2011, 08:53
Çektiğiniz fotoğraflarla bizlere görsel bir şölen yaşattınız. Sağolun.
Nur Hanım'da çok zor ama keyifli bir işe imza atmış. Bol kazançlar diliyorum.

İstanbul zor bir kent...Birçok arkadaşımız belkide birkaç saatte ancak ulaşabilmişlerdir. Galiba sizleri oraya çeken sadece orkide aşkı değil.! Zira ben, tüm bitkileri severim. Ama yaşam koşullarım nedeniyle, salon ve balkon bitkilerine bakmak benim için çok zor.

Yinede, fotoğraflara bakıp geçmek yetmedi. İçimden; ''Keşke bende orada olsaydım.'' Dedim.

Demekki; bu birlikteliğin tılsımı sadece bitkiler değil.! O sadece katalizör.;) Bahanesi ne olursa olsun, o fotoğraf karelerinede yansıyan, sizlerin o yapmacıksız dost yüzleriniz ve sıcaklığınız insanı çekiyor.:)

Güler
30-01-2011, 09:12
Demekki; bu birlikteliğin tılsımı sadece bitkiler değil.! O sadece katalizör.;) Bahanesi ne olursa olsun, o fotoğraf karelerinede yansıyan, sizlerin o yapmacıksız dost yüzleriniz ve sıcaklığınız insanı çekiyor.:)

Of offf, ya arkadaşlar bunlar ne güzel yazılar.
Bir yandan hozat, bir yandan cemal.S, bir yandan Orhan Özbilgiç.....

Acaba diyorum, agaclar.net adı altında bir edebiyat köşesi mi kurmalıyız?

tturt
30-01-2011, 18:35
Nur Hanım'a dün telefon açtım bugün için serada olup olmayacağını sordum saat13 den sonra orada olacağını öğrenince bugün saat 12:20 gibi evden çıktık saat 13:20 gibi serada olduk. Eşim, ben, Ege, kayınvalidem ve kayınpederimle hemen serayı gezmeye başladık.

Kısaca anlatılmaz yaşanır, yaşanmalı diyorum. İmkanı olan tüm dostların cettleya (orkide) cennetini gezip görmelerini hatta bununla yetinmeyip tüm eş dost, hsım ve karabalarada tavsiye etmelerini öneririm. Özellikle Cattleyaları ne kadar çok tanıtırsak bu güzellikleri o kadar çok yaşarız diye düşünüyorum.

Nur Hanım'a misafirperverliği için çok teşekkür ederiz. Sağolsun çay ve kurupasta ikram etti.

Kayınvalidem hayranlıkla beni burada bırakın diye söyleniyordu. Yerimiz yakın olsa Nur Hanım ben sana hergün yaprak silmeye gelirim diye konuşuyordu.

Bir iki sözde Nur hanım'ın candaş'ı ronda'ya oğlum hayran oldu rona rona deyip duruyor. Çok güzel çok akılllı maşallah.

Farkında olmadan kendimi kaptırıp 150 fotoğraf çekmişim. Bir kısmını yayımlayacağım.

Zaman Nur Hanım'ın keyifli sohbeti akıp geçmiş yaklaşık 1 saat 45 dakika kalmışız. Bizim için çok keyifliydi.

Nur Hanım'a allah kolaylık versin diyorum, çok meşakatli bir işe kalkışmış. Bu azmiyle tüm zorlukların üstesinden gelerek Cattleya'yı herkese tanıtacağına ve hak ettiği değerin verilmesini sağlayacağına eminim. yolunuz açık kazancınız bololsun, emeğinize, ellerinize sağlık.

tturt
30-01-2011, 18:53
Birkaç fotoğraf,

tturt
30-01-2011, 19:03
Son bir kaç fotoğraf

tturt
30-01-2011, 19:13
Son olarak Ronda

Nuri Murvet
30-01-2011, 20:04
Merhaba

Arkadaşlarımız, orkide serasında bulunan orkidelerin muhteşem fotoğraflarını paylaştılar...!

Tekrar olmasın diye orkidelerin fotoğraflarını değilde, botanik sera gezimize katılan arkaşlarımızı benim fotoğraf makinemdeki kareleri paylaşmak istiyorum...

190937

Benol Hazaroğlu, Ankstel, Zafer İnandıklı, nrkrkmz (Nur hanım)

Nuri Murvet
30-01-2011, 20:16
Hayâl bahçesi : Orkide serası gezisi

190938

nrkrkmz (Nur hanım), Ankstel, Güler, GÜLDOSTU

Nuri Murvet
30-01-2011, 20:21

190939

Orkidelerin kokusu ve güzelliğinde kendini kaybetmiş olarak görünen sayın Güler, GÜLDOSTU

Nuri Murvet
30-01-2011, 20:27

190940

En sonunda bu baştan çıkartıcı güzellik karşısında son nokta sayın Güler, GÜLDOSTU, Eser İlhan

Nuri Murvet
30-01-2011, 20:32

190941

En sonunda bu baştan çıkartıcı güzellik karşısında son nokta sayın Güler, GÜLDOSTU

MeralKAN
30-01-2011, 20:33
Yeni üye oldum,başka gezilere ve paylaşımlara...

Nuri Murvet
30-01-2011, 20:52

190942

Güler, GÜLDOSTU, Yaprak 92, hozat, Zafer İnandıklı, Osman45, Eser İlhan ve saygı değer Eşi

Nuri Murvet
30-01-2011, 20:57

190947

Güler, GÜLDOSTU, Yaprak 92, hozat, Zafer İnandıklı, Osman45, Eser İlhan ve saygı değer Eşi

Aynı kare fotoğraf sağ taraf ; nrkrkmz (Nur hanım), Ankstel, Cemal. S

Nuri Murvet
30-01-2011, 21:02

190949

nrkrkmz (Nur hanım) orkideler hakkında bilgi verirken, pür dikkat dinlenilmesi...

Nuri Murvet
30-01-2011, 21:04

190950

Sayın, Huzunperest

Nuri Murvet
30-01-2011, 21:16

190955

Güldostu
30-01-2011, 21:46
Ortak ilgiler insanları yakınlaştırıyor. Doğa sevgisinde birleştik, bir kısmımız yeni tanışmamıza rağmen hemen kaynaştık ve olağanüstü güzel bir gün geçirdik. Gerçekten bu güzelliği kelimelerle anlatmak zor, yaşamak lazım. Güzellikleri paylaşmaktan keyif alan arkadaşlarımızın eklediği fotoğraflar sayesinde o güzel günü ve güzellikleri tekrar tekrar yaşıyoruz. Artık makinemi götürmediğime üzülmüyorum. Bizi davet eden ve çok güzel ağırlayan Nur hanıma, bana haber veren ve arabasıyla götüren arkadaşım ve komşum Osman 45'e, birlikte olmaktan çok keyif aldığım, katılarak ve çektikleri fotoğrafları paylaşarak günümüzü daha da güzelleştiren ağaçlar. net üyelerine çok çok teşekkürler... Kısa zamanda başka etkinliklerde de birlikte olmayı diliyorum.

skaraca
31-01-2011, 11:56
Sayın Güler hanım ve sayın Osman45,

Bilgilendirme için teşekkürler.

sariefe
31-01-2011, 12:17
e2' deki The Martha Stewart Show' da Cattleya dahil çok güzel farklı türlerden orkidelere yer verilmiş. Bakım ve dikim özellikleri hakkında bilgi verildi. Örnek bir dikim işlemi gerçekleştirildi. Orkide severlere tavsiye olunur. Gün içinde yakalayıp seyredin derim ;)

Yayın saatleri: 10:00 - 14:00 - 18:00

ahmeter
31-01-2011, 14:05
Teşekkür
Super bir belgesel tavsiye ederim Sarıefe tekrar teşekkür

serkan_istanbul
31-01-2011, 14:12
martha bayılıyorum bu kadına

nrkrkmz
31-01-2011, 19:21
Teşekkür ederim, uyarıda bulunduğunuz için bende sayenizde seyredebildim.:D

nrkrkmz
03-02-2011, 23:39
Sevgili arkadaşlarım,
Seraya geldiğiniz gün biriniz eşarbını serada saksılar arasına saklamış :-) Buldum.... şimdide ben saklıyorum sahibi çıkıpta benim diyene kadar..,

cemal.S
04-02-2011, 00:29
Vallahi benim değil..:Dkimin acep merak ettim. Her halde kaybolan izcinin yollara mercan dökmesi gibi bir şeydir. Orkideleri bulurum diye...:D

Acarextt03
05-02-2011, 10:46
Teşekkür ederim, uyarıda bulunduğunuz için bende sayenizde seyredebildim.:D

Bizim hobi bahçemize çok yakın...
İlk fırsatta ziyaretinize geleceğiz...
Belki bölge açısından bize fikirlerde verirsiniz...
;)

nrkrkmz
06-02-2011, 10:40
Ne zaman musait olursanız bekliyorum. :)

limon
06-02-2011, 16:07
Güzel fotoğraflarınıza keyifle baktım, ellerinize sağlık.

Sevgili Nur, sadece topran satış mı yapıyorsunuz? Şayet varsa, bir de satış amaçlı tur mu yapsak diye içimden geçti de. ;)

nrkrkmz
09-02-2011, 00:33
Bizim hobi bahçemize çok yakın...
İlk fırsatta ziyaretinize geleceğiz...
Belki bölge açısından bize fikirlerde verirsiniz...
;)

Ne zaman isterseniz buyrun :-)

nrkrkmz
09-02-2011, 00:39
Güzel fotoğraflarınıza keyifle baktım, ellerinize sağlık.

Sevgili Nur, sadece topran satış mı yapıyorsunuz? Şayet varsa, bir de satış amaçlı tur mu yapsak diye içimden geçti de. ;)

Sevgili Limon,

Seni seramda görmekten çok mutlu olurum...

Totan - perakende... saksılı - kesme agaclar.net olunca boynum kıldan ince...

ayazkentli
09-02-2011, 12:47
Benim ilgimi daha çok, cattleya'ların kök yapıları çekiyor'du ama, çiçekleri'de muhteşem'miş.

Geçen pazar günü kahvehane'de arkadaşlar ile çay içerken, saat 14.30 sıraların'da kanaltürk tv'de -Tayvan'ın tanıtımı- ile ilgili bir programa denk geldik. Programın bir bölümün'de cattleya'ların yetiştirildiği büyük bir bahçe gösterildi'ki (tarla desem yalnış olmaz), çiçekler ile ilgisi olmayan arkadaşlarım dahi, gözlerini tv'de ki çiçeklerden alamadılar.

Eğer yalnış duymadı isem, sunucu bayan -beyaz renk'li olanlar hiç kokmuyor ama, sarı ve turuncu olanların harika kokuları var- demişti.

Tabii, programı izlerken aklıma hemen bu güzel sera geldi. Ellerinize sağlık sn. nrkrkmz.

nrkrkmz
12-02-2011, 06:15
Teşekkür ederim ayazkentli,
Yolunuz düşerse ziyaretinizi beklerim ...

yalova tatar
16-02-2011, 18:06
harika bi gezi olmuş katılımcılara teşekkürler

Bahar
16-02-2011, 18:35
Dostlukların nasılda kuvvetli ve çiçeklerle kaynaştığı bir yer olmuş o güzelim okideler
adeta sizleri görünce neşelenmiş.
İyiki varsınız.

müjgan41
16-02-2011, 20:54
Orkidelere bayılıyorum özellikle Cattleya türlerine. Öğrenci olmak orkide yetiştirmek için zor bir durum.
Bu arada seranın içi cennet köşesi gibi.

busraG
21-02-2011, 17:07
Çok güzel bir gezi olmuş inşallah birdahaki sefere bende katılmak isterim,renk renk orkidelerin arasında insan kendini kaybeder.

cemal.S
22-02-2011, 06:03
Dostlukların nasılda kuvvetli ve çiçeklerle kaynaştığı bir yer olmuş o güzelim okideler
adeta sizleri görünce neşelenmiş.
İyiki varsınız.

Doğru söze kim ne der. Dosluklarki ne dostluklar. Sanki daha önce aynı evin insanları diyeceğim düşünüyorum değil. Fakat çoğunluk aynı pencereden dışarıyı seyreder. Aslında tesbitiniz çok doğru fakat eksik. Seradaki herkes çok neşeli etekleri zil çalıyor...

adige leyla
04-03-2011, 10:28
bu sera nerde acaba arkadaşlar?

eymenekin
04-03-2011, 13:30
emeklerine sağlık nur hanım'ın çok güzel ve bakımlı görünüyorlar.bu kadar settleyayı bir arada görmemiştim.gezmiş kadar olduk.

nrkrkmz
04-03-2011, 23:55
Sayın adige leyla,

Sera İstanbul'da...Beykoz'a bağlı İshaklı Köyünde.
Saygılar

nrkrkmz
04-03-2011, 23:58
emeklerine sağlık nur hanım'ın çok güzel ve bakımlı görünüyorlar.bu kadar settleyayı bir arada görmemiştim.gezmiş kadar olduk.

Sayın eymenekin,

Teşekkür ederim.

Saygılar

turchese
10-03-2011, 15:50
Selamlar,

Uzun zamandır forumu takip etmemenin cezasını şimdi çekiyorum. Keşke.....

Neyse bir daha ki sefere inşallah.. Benim köyüm oraya çok yakın (öğümce). Köye geldiğim bir gün sizi ziyarete gelmek isterim. İshaklıda tam olarak nerede??

Ellerinize sağlık, hepsi çok güzel görünüyor.

nrkrkmz
12-03-2011, 08:17
Sayın turchese,

İshaklı köyü yazılı tabelanın altından geçin sağdaki taş duvarlar bitince sağ taraftaki 2inci kapıdan (yeşil sürgülü) girin...

Geldiğinizde serada olmak isterim haberdar ederseniz sevinirim.
Görüşmek üzere

zuleyh4
22-09-2011, 20:48
hayırlı günler nur hanım, seranızın fotoğraflarını gördüm hayran kaldım. seranızın tam adresi nedir, bilgilendirirseniz çok sevinirim.. teşekkürler..

aukesen
24-10-2011, 15:53
nrkrkmz
Orkide (Cattleya) ile ilgili detaylı yetiştirme bilgileri yazabilirseniz çok sevinirim toprak,sulama,sıcaklık ve ne tür gübre ihtiyacı elinizde bulunan ve bildiğiniz türlere göre ayrıca çoğaltma ve çiçek açtırabilme yöntemleri

limon
25-10-2011, 12:01
Sn.nrkrkmz, sağlık sorunları nedeniyle serayla ilgilenemiyordu, son durumu bilemiyorum. Foruma da son zamanlarda aktif olarak katılamıyor diye biliyorum.

Orkidelerle ilgili ayrıntılı bilgileri (http://www.agaclar.net/forum/search.php?searchid=2654556) forumda ilgili başlıklarda bulabilirsiniz.

aukesen
25-10-2011, 18:14
teşekkürler orkide forumlarını takip ediyorum zevkle
orkideler ve özellikle cattleyalar ile ilgili bilgi birikimi ve deneyimlerini yazabilirse diye düşündüm serada yüzlerce çiçek var bizden çok fazla sorunla karşılaşıyordur nasıl başa çıkabildikleri zararlılarla nasıl mücadele ettikleri ne tür gübre kullandıkları nasıl bir toprak kullandıkları gibi

nrkrkmz
26-10-2011, 00:10
Sevgili dostlarım,

Sağlığım daha iyi olduğu yavaş yavaş sera ile yine ilgilenmeye başladım.

Foruma da bundan sonra daha aktif katılabileceğimi tahmin ediyorum işlerin yoğunluğuna bağlı tabi.

Sayın Aukesen

Orkidelerin her türünün istekleri ayrı, başlıklarda istediğiniz bilgileri bulabileceğini düşünüyorum.
Cevap bulamadığınız soruları kendi başlıklarında sorarsanız elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

aukesen
27-10-2011, 22:01
nrkrkmz
çok geçmiş olsun ana başlıklardan talip edeceğim teşekkürler kolay gelsin

arzuakyurek
27-12-2011, 21:38
Arkadaşlar lütfen Nur hanımın serasına bir gezi daha düzenlensin...

nrkrkmz
30-12-2011, 00:04
Arzu hanım,

Toplantı beklemeniz gerekmiyor, yılbaşını geçirelim ben sizi Kadıköy civarında bir yerden alayım beraber seraya gidelim. Sizce uygun olursa.

Toplantı yapılırsa bir daha gelirsiniz:-) Olmaz mı? :-):D

Güler
30-12-2011, 06:34
Yok, yok olmaz sevgili Nur. İnan aklımız kalır orada. :DAnca beraber, kanca beraber misali, biz oraya toplanarak gelmek istiyoruz. İstiyoruz da sana bağlı.
Lütfen sen müsait olduğun zamanı belirle, bizler toplanır, geliriz.

Doğayla Barış
30-12-2011, 07:47
Muhteşem bir rüyaya ortak oldum sayenizde uyanmak istemiyorum :p
İstanbul'a gittiğimde .... diye başlayan listemin ilk sıralarına yerleşti bu güzel cennet. Yıllar önce Münih orkide serasında tanışıp aşık olmuştum bu güzelliğe, çektiğim onlarca film dolu çantam uçakta kaybolunca adeta küsüp uzaklaşmıştım, şimdi aşkım yeniden depreşti :(
Öncelikle sevgili Nur hanımı kutluyorum verdiği bunca emek ve ortaya çıkarttığı güzellikler için. Ve bu cenneti adeta oradaymışım gibi bize yansıtan fotoğrafları çeken dostlara sonsuz teşekkürler.
İnşallah bir gün bende...;)

nrkrkmz
30-12-2011, 10:41
Sayın Doğayla Barış,

İltifatlarınız için teşekkür ederim.

Umarım çok gecikmez İstanbul yolu :-)

nrkrkmz
20-01-2012, 01:58
Yok, yok olmaz sevgili Nur. İnan aklımız kalır orada. :DAnca beraber, kanca beraber misali, biz oraya toplanarak gelmek istiyoruz. İstiyoruz da sana bağlı.
Lütfen sen müsait olduğun zamanı belirle, bizler toplanır, geliriz.

Sevgili agaclar.net

Ne zaman isterseniz başımın üstünde yeriniz var.
Bu soğuk günlerde serada açan çiçekler bahar havası yaşatıyor.
Siz gün kararlaştırın ben size uyarım.

Güler
20-01-2012, 08:29
Oh, oh kocaman bir maşallah.
Sevgili Nur, kimbilir sabahları ne güzel kokuyordur bütün sera.

Teşekkür ederiz, ben hemen bir gezi ilânı vereyim. Onbeş gün içinde hazırlasak geç mi olur, çiçekler geçer mi? Kar durumu da korkutuyor biraz.

jineop
20-01-2012, 08:33
Ah ablam niye perşembe:mad::(:confused: Çarşamba, cumartesi, pazar varken:(

Güler
20-01-2012, 08:43
Ah ablam niye perşembe:mad::(:confused: Çarşamba, cumartesi, pazar varken:(

Günaydın....
Perşembe de nereden çıktı? Öyle mi yazmışım?

Yok, yok merak etme. Ya Cumartesiye ya da pazara ayarlarız böyle güzel gezileri.
Bu pazar ben Nezahat Gökyiğit'teki kaktüs toplantısına gitmeyi düşünüyorum o yüzden olmaz. Arkadaşlardan teklifler gelsin bakalım.

(mesajını silme benim cevap açıkta kalıyor)

jineop
20-01-2012, 08:52
Günaydın....
Perşembe de nereden çıktı? Öyle mi yazmışım?

Yok, yok merak etme. Ya Cumartesiye ya da pazara ayarlarız böyle güzel gezileri.
Bu pazar ben Nezahat Gökyiğit'teki kaktüs toplantısına gitmeyi düşünüyorum o yüzden olmaz. Arkadaşlardan teklifler gelsin bakalım.

(mesajını silme benim cevap açıkta kalıyor)

Ablam balık gibi konuya atlamışım. Önceki gezi tarihini bu sene zannettim:( Uygun gün olursa 4 kişiyi alarak gelebilirim. Çok öptüm.

Müjgan Yılmaz
20-01-2012, 10:56
Güler cim,
Bu sefer de ,bu geziyi kaçırıyorum galiba,ne olur şubat ayına bırakın ,ne olur:)
Sempozyum dan 31 Ocak da ,dönüyorum ,isteyenin bir yüzü kabul etmeyen arap olsun,emi...

Güler
20-01-2012, 14:53
Sevgili arkadaşlar, yukarıdaki başlık geçen sene yaptığımız ziyarete ait. Nur yazışmalara oradan devam etmiş, yeni başlığı henüz açmadım.
Nur'dan haber bekliyorum, çiçeklerin durumu hakkında. O zaman yeni tarihi ilân edeceğiz.

nrkrkmz
20-01-2012, 23:54
15 gün erken değil. Rahat olun :) Cattleya biterse Cymbidium ziyafeti olur :)

eymenekin
21-01-2012, 20:31
ben sağlığınızı merak ettim nur hanım inşallah şimdi iyisinizdir.

nrkrkmz
21-01-2012, 23:01
İyiyim eymenekin çok teşekkür ederim.

iris41
23-01-2012, 06:32
İşallah şubatın 10 dan sonra toplanırsınız :p Cymbidium ziyafetini kacırmak istemiyorum

Dansel
25-01-2012, 14:51
Şubat 15 de İstanbulda olacağım, cok mü geç olur acaba?

bayan orkide
24-07-2013, 18:15
Ne zaman musait olursanız bekliyorum. :)

*** bende yeni üye oldum.Eğer sakıncası yoksa seranızda cattleya orkidesi varmı öğrenmek istiyorum.

fesleğen
04-12-2013, 09:40
Merhaba, seranız muhteşem sn nrkrkmz... Ben yeni üye değilim ama yeni gördüm burayı. Bayıldım çiçeklerinize, emeğinize sağlık... Acaba ne kadar satış fiyatları? Ve İstanbul'a gelebilirsem ziyaret etmeyi çok isterim... Sevgilerle...

nrkrkmz
05-12-2013, 14:09
Merhaba, seranız muhteşem sn nrkrkmz... Ben yeni üye değilim ama yeni gördüm burayı. Bayıldım çiçeklerinize, emeğinize sağlık... Acaba ne kadar satış fiyatları? Ve İstanbul'a gelebilirsem ziyaret etmeyi çok isterim... Sevgilerle...

Tesekkur ederım sayın feslegen.

Ne zaman istersenız buyrun beklerim seraya. Gelmeden haber verirseniz ben de sera da olurum.

Satış sayfasında tüm bilgiler mevcut.

http://www.agaclar.net/forum/fide-fidan-celik-saksili-bitki-kesme-cicek-kaktus-sukulent-satis/30145.htm

Saygılar

fesleğen
05-12-2013, 15:51
Tesekkur ederım sayın feslegen.

Ne zaman istersenız buyrun beklerim seraya. Gelmeden haber verirseniz ben de sera da olurum.

Satış sayfasında tüm bilgiler mevcut.

http://www.agaclar.net/forum/fide-fidan-celik-saksili-bitki-kesme-cicek-kaktus-sukulent-satis/30145.htm

Saygılar

Geleceğim vakit haber veririm sn nrkrkmz :)