View Full Version : Kaktüslerim
Balkonum çok doldu .Kaktüslerim sıkıştı gibi geldi .Onları ferahlatmak için yeni bir sayfa açmak istedim .
Burada sereserpe poz versinler .Başta bu kadar çok değillerdi .Ben bile bu kadar çok olacaklarını tahmin etmemiştim .
Vildan Sönmez
13-01-2011, 23:21
Arkadaşım başlık açmış, hayırlı olsun. Şimdi daha detaylı izleriz kaktüslerini...
Sevgili Hhatice hayırlı olsun. Nihayet derli toplu bir şekilde hepsini görebileceğiz;)
İşte rengarenk kaktüs çiçeklerini ve birbirinden güzel sukulentleri göreceğimize inandığım bir sayfa daha... Hayırlı olsun. Balkonu biraz ferahlattığınıza göre kaktüs ve sukulentlere de daha fazla yer açıldığına göre sırada resimler var demektir, merakla bekliyorum.
günebakan
14-01-2011, 10:29
Akşam görmüştüm girdim baktım sadece ilk mesaj vardı ohh sabah güzel fotoğraf vardır diye girdim ama daha orta da birşey yok hadi Hhatice elinizi çabuk tutun sabırsızlanıyoruz :))) Hayırlı olsun sayfan
Sevgili arkadaşlarım sayın malina ile görüştüm .Buraya kaktüsleri taşıyabiliriz dedi .Malesef ben kendisine doğru düzgün bir liste yollayamadığım için şimdilik biraz sabırlı olmam gerekecek .Tekrardan liste çıkarıp yollayacağım .Bu da biraz sakin bir zaman gerektiriyor.
Hhatice hanım başlangıç mesajınız, yeni kaktüs fotoğrafları beklentisini taşıyan sevenlerinizi buraya toplamış. Sanırım bir süre bekleyeceğiz kaktüslerinizin toplu fotoğraflarını görebilmek için.
Sayfanız hayırlı olsun. Senecio artikulatusla ilgili mesajınızı ise sonradan okudum. Üzüldüm. Kalan sürgünler sorunsuz yetişir umarım.
lionstone
14-01-2011, 22:16
Hhatice Hanım sayfanız hayırlı olsun; en yakın zamanda resimlerinizi görmek dileğiyle :)
missmenas
15-01-2011, 08:30
Sevgili Hatice,
sayfan hayırlı olsun, Meraktayım 2 gündür uğruyorum kaktüslerini göreyim diye. Çıkar artık şu dikenli güzellerini görücüye:D As solisti bekler gibi beklemekteyim:))
Can Dostum
15-01-2011, 23:01
Sevgili Hatice hanımcığım sayfan hayırlı olsun ;)
bilge5130
15-01-2011, 23:04
Sevgili Hatice hanım sayfanız hayırlı, bol kaktüslü olsun inşallah...
191334
Kalanchoe Beharensis Oak
Kaktüslerimi bu sayfaya taşımaktan vazgeçtim .O kadar çok kaybettiğim kaktüsüm var ki üzüntüden her açışımda sayfaları kapamak zorunda kaldım :(
Yenilerle devam etmek istiyorum .
191342
Sağdaki Euphorbia Ferox
191353
Matucana Madisoniorum
191359
Senecio Klainiformis-Stapeliaformis
191360
Euphorbia Triocalli (geyik boynuzu, kalem kaktüs veya noel ağacı olarakta isimlendiriliyor),
umutyolcusu
03-02-2011, 20:33
Hele şükür fotoğraflara kavuştuk.Hepsi de çok güzeller.İsim konusuna eğilmemişsiniz anlaşılan.Olsun onlar bizim gözümüzde isimsiz de olsa kahramanlar:)
Hele şükür fotoğraflara kavuştuk.Hepsi de çok güzeller.İsim konusuna eğilmemişsiniz anlaşılan.Olsun onlar bizim gözümüzde isimsiz de olsa kahramanlar:)
İsimlerini bildiklerimi yazacağım .Arkadaşlarımında yardımıyla hepsini isimlendirebiliriz diye düşünüyorum . Teşekkür ederim .
umutyolcusu
03-02-2011, 20:48
Maşaallah yaz yaz bitmez bunlar,kolay gelsin:)
Maşaallah yaz yaz bitmez bunlar,kolay gelsin:)
Bunlar Tekirdağ'dakiler :) Birde İstanbul'dakiler var .Grip oluyorum sanırım .:(
Onları daha sonra ekleyeceğim .
Vildan Sönmez
03-02-2011, 21:45
Geçmiş olsun Sedef'cim. Yılbaşından beri ben de tam atlatamadım bu gribi.
Kaktüslerine maşallah diyorum. Çiçeklerini de görürüz inşallah...
günebakan
03-02-2011, 22:30
Kaktüslerinizin maşallahı var Hhatice çok güzeller güle güle büyütün:)
Sevgili Sedef geçmiş olsun. Gripten korunmak için aman dikkat. Hem çok sarsıyor hemde inatçı şey çabuk iyileşemiyor insan. Kaktüslere sözümüz yok maşallah. Zevkle, sevgiyle, ilgiyle izliyoruz ellerine, emeklerine sağlık:)
Sevgi Durul
04-02-2011, 08:46
Sevgili Hhatice, kaktüs çeşitleriniz çok ve güzeller. Maşallah diyelim. Büyüdüklerini ve açtıklarını görmek dileğiyle...Sevgiler...
Merhabalar sayın Hhatice,
Demek bunlar Tekirdağ'dakiler, birde İstanbul'dakiler var... Daha ne olsun ki... Gerçekten hepside oldukça güzel türler.
30 nolu mesajdaki Astropytum olmalı ama görünen yer itibariyle şekli biraz garip geldi bana. Sanki değişik bir şekilde büyümüş ve crisdate formu oluşmuş gibi. Değişik açılardan fotoğrafları var mıydı ekleyebileceğiniz?
39 no Crassula Ovata, 40 no Senecio Klainiformis-Stapeliaformis, 41 de Euphorbia Triocalli (geyik boynuzu, kalem kaktüs veya noel ağacı olarakta isimlendiriliyor), 42 Gasteria, 43 benim avatarımdaki kaktüse benziyor Mammillaria, 45-52 Kalonche (benim sayfamda vardı) türü, 50 Mammillaria Elongata?, 64 zygocactus (beyazı güzelmiş), 24 Euphorbia ....., şimdilik tespit ettiğim isimler bunlar...
14 nodaki sarışın kaloncheye benziyor ama değişik ve güzel bir tür.
Güle güle büyütün. İstanbul'dakileri de bekliyoruz.
Sevgili Hhatice, kaktüs çeşitleriniz çok ve güzeller. Maşallah diyelim. Büyüdüklerini ve açtıklarını görmek dileğiyle...Sevgiler...
Çok teşekkür ederim sevgili arkadaşım .Sevgi emektir diye boşa söylememişler .
Sevgili Sedef geçmiş olsun. Gripten korunmak için aman dikkat. Hem çok sarsıyor hemde inatçı şey çabuk iyileşemiyor insan. Kaktüslere sözümüz yok maşallah. Zevkle, sevgiyle, ilgiyle izliyoruz ellerine, emeklerine sağlık:)
Teşekkür ederim canım arkadaşım .Ayakta atlatabileceğim gibi görünüyor.Umarım yatırmaz .Benim yatmamam lazım .Vakit yok yatmaya :))
Kaktüslerinizin maşallahı var Hhatice çok güzeller güle güle büyütün:)
Teşekkür ederim .Hep birlikte çiçeklerini de görürüz inşallah .
Geçmiş olsun Sedef'cim. Yılbaşından beri ben de tam atlatamadım bu gribi.
Kaktüslerine maşallah diyorum. Çiçeklerini de görürüz inşallah...
Teşekkür ederim .Aminnnnnnn:))
Merhabalar sayın Hhatice,
Demek bunlar Tekirdağ'dakiler, birde İstanbul'dakiler var... Daha ne olsun ki... Gerçekten hepside oldukça güzel türler.
30 nolu mesajdaki Astropytum olmalı ama görünen yer itibariyle şekli biraz garip geldi bana. Sanki değişik bir şekilde büyümüş ve crisdate formu oluşmuş gibi. Değişik açılardan fotoğrafları var mıydı ekleyebileceğiniz?
39 no Crassula Ovata, 40 no Senecio Klainiformis-Stapeliaformis, 41 de Euphorbia Triocalli (geyik boynuzu, kalem kaktüs veya noel ağacı olarakta isimlendiriliyor), 42 Gasteria, 43 benim avatarımdaki kaktüse benziyor Mammillaria, 45-52 Kalonche (benim sayfamda vardı) türü, 50 Mammillaria Elongata?, 64 zygocactus (beyazı güzelmiş), 24 Euphorbia ....., şimdilik tespit ettiğim isimler bunlar...
14 nodaki sarışın kaloncheye benziyor ama değişik ve güzel bir tür.
Güle güle büyütün. İstanbul'dakileri de bekliyoruz.
Teşekkür ederim yardımlarınız için .
İstanbul resimleri de hazır bir ara onları da yükleyeceğim .Tanrı dualarımı kabul eder de bahçeli bir evim olursa en büyük arzum bir kaktüs bahçesi oluşturmak .
acemifüsun
04-02-2011, 19:47
Sedefciğim kaktüslerini güle güle büyüt:) Crasulla ovata'nın yapraklarındaki lekeler dikkatimi çekti, toprak kalıntıları mı?
Teşekkür ederim Füsun'cum .Crasulla ovata'nın yaprakları gelirken zedelenmiş .Uzak yoldan geldi ablası :)Yeni sağlıklı yapraklarının çıkmasını bekliyorum .
Dört gözle bekliyorum diğer fotoğrafları. Bu arada Süleyman beye teşekkürler. Adını bilmediğim bir iki sukulentimin adını öğrenmiş oldum:)
Bende hafta sonu bir ara yeni kaktüslerimin fotoğraflarını çekip ekleyeyim işten fırsat bulursam:)
Maşallah hepsine.Kocaman bir maşallah...
Dört gözle bekliyorum diğer fotoğrafları. Bu arada Süleyman beye teşekkürler. Adını bilmediğim bir iki sukulentimin adını öğrenmiş oldum:)
Bende hafta sonu bir ara yeni kaktüslerimin fotoğraflarını çekip ekleyeyim işten fırsat bulursam:)
Fırsat yarat bizi merakta bırakma arkadaşım .
Maşallah hepsine.Kocaman bir maşallah...
Teşekkür ederim .Daha çok var .Bazen diyorum kaybettiklerim de olmasa başa çıkamazdım .Gerçi her ölenin yerine daha fazlası geldi .Arkadaşlarım sağolsun .
umutyolcusu
05-02-2011, 10:32
Bu pamuk helvadan almak isteyip sağlıklı olup olmadığını anlayamam diye geri bırakıyorum yapı marketlerde.Birkaç tane bir saksıda ama birinin içi boşalmış diye alamadım geçen sefer .Nasıl güvenerek alabiliriz acaba?Nelere dikkat etmeli?
Kök kısmına bakın sayın umutyolcusu .Yumuşama yoksa alın sorun olmuyor.
Bende aldım o pamuk helvalardan koçtaşa gittiğimde:p
günebakan
05-02-2011, 20:23
Ben de bugün koçtaşa baktım kaktüslerin durumları kötüydüFiyatı da 3.45 falandı
umutyolcusu
06-02-2011, 02:40
Kök kısmına bakın sayın umutyolcusu .Yumuşama yoksa alın sorun olmuyor.
Teşekkür ederim.Koçtaştakilerin hepsi sorunluydu en son gittiğimde.Bauhausa gelirde görürsem bir bakayım.
missmenas
06-02-2011, 07:54
Hepside birbirinden güzel, çiçeklerinide görmek isteriz artık bu güzellerin.
Bauhausta satışa sunulan kaktüsler hepside Taner beyin serasına aittir. Türkiye geneline bauhaus lara dağıtımını Taner Angay yapıyor bir sohbetimizde söylemişti güvenerek alabilirsiniz. Reklam gibimi oldu acaba:o ama bildiğim ve emin olduğum için paylaşmak istedim.
Adaşım Teşekkürler paylaşım için.
umutyolcusu
06-02-2011, 12:00
Bauhaus'taki görevliye Antalya'dan mı geliyor bu kaktüsler dedim.Yalova'dan geldiğini söyledi.Ya bilmiyor ya da o günkü parti Yalova'dan gelmiştir.Ama yeni kaktüs geldiğinde gerçekten güzel ve sağlıklı türler bulmak mümkün oluyor.
Hepside birbirinden güzel, çiçeklerinide görmek isteriz artık bu güzellerin.
Bauhausta satışa sunulan kaktüsler hepside Taner beyin serasına aittir. Türkiye geneline bauhaus lara dağıtımını Taner Angay yapıyor bir sohbetimizde söylemişti güvenerek alabilirsiniz. Reklam gibimi oldu acaba:o ama bildiğim ve emin olduğum için paylaşmak istedim.
Adaşım Teşekkürler paylaşım için.
Sevgili adaşım umarım çiçeklenirler ve beni sevindirirler:)Teşekkür ederim .
Bauhause'taki bitkiler geldiklerinde mutlaka çok sağlıklıdır ama orada güzel bakılmıyor diye düşünüyorum .
Sevgi Durul
12-02-2011, 23:13
Sedef hanım, çeşitlerinize kocaman bir maşallah diyorum.
Ooo ben görmeyeli bir sürü fotoğraf eklenmiş. Sukulentler harika, çeşit çeşit.:)
sayfanız hayırlı olsun sedef hanım...bol bol çiçeklerini görün inşaallah...sevgilerimle...
Sedef hanım, çeşitlerinize kocaman bir maşallah diyorum.
Teşekkür ederim arkadaşım .
Ooo ben görmeyeli bir sürü fotoğraf eklenmiş. Sukulentler harika, çeşit çeşit.:)
Evet güzeller Sevimcim .Artık almıyorum .Gerçekten yer kalmadı evde :))
sayfanız hayırlı olsun sedef hanım...bol bol çiçeklerini görün inşaallah...sevgilerimle...
Çok teşekkür ederim .Daha çok var ama vakit olmuyor yüklemeye ,boş bir zaman bulunca devam edeceğim .
Ha gayret Hatice ablam, kolleksiyonunuz gittikçe gelişiyor. Baharda sizin güzelleride setredeceğiz inşaallah.
Hatice Tarhan
17-02-2011, 07:13
Evet güzeller Sevimcim .Artık almıyorum .Gerçekten yer kalmadı evde :))
Yeni güzellerin keyfini doya doya çıkarın ablacığım da, bu sözü vereni çok gördüm, bakalım siz ne kadar sözünüzde durabileceksiniz?(Ben tahmin edeyim ilk büyük markete, veya çiçekçiye girene kadar bu söz geçerli gibime geliyor.)
Ha gayret Hatice ablam, kolleksiyonunuz gittikçe gelişiyor. Baharda sizin güzelleride setredeceğiz inşaallah.
İnşallah sevgili abicim .Sizi sayfamda görmekten mutlu oldum .
Yeni güzellerin keyfini doya doya çıkarın ablacığım da, bu sözü vereni çok gördüm, bakalım siz ne kadar sözünüzde durabileceksiniz?(Ben tahmin edeyim ilk büyük markete, veya çiçekçiye girene kadar bu söz geçerli gibime geliyor.)
Ne kadar haklı olduğunu pazar günü cevahire gidip koçtaşa uğrayınca anladım:))
Uslanmayız biz ama bundan bende yoktu :))Koyacağım resmini çok istediğim bir tür buldum .
asumandilek
22-02-2011, 13:31
Ne kadar haklı olduğunu pazar günü cevahire gidip koçtaşa uğrayınca anladım:))
Uslanmayız biz ama bundan bende yoktu :))Koyacağım resmini çok istediğim bir tür buldum .
Ama bundan bende yoktu. :)) Çok aşina. Bi yerden o kadar tanıdık ki bu cümle bana. Bilemedim şimdi nerden. Ki ben hiç söylemem yani. :dilli: Bekliyoruz biz o sende olmayan cicinin fotoğrafını.
Hatice Tarhan
22-02-2011, 18:45
Hala göremedim şu sözünüzü unutturan güzeli.
sevgili Hhatice,
kaktüslerinizin çiçekli hallerini de görmek dileğiyle...
Sayın Hhatice,
Çeşitlerde artış olmuş, oldukça güzel yeni kaktüs ve sukulentleriniz. Güle güle büyütmeniz dileğiyle...
198092
Dayanamayıp aldığım kaktüs buydu arkadaşlar .Ama malesef onu kaybetmek üzereyim .Aldığımda biraz bereliydi .Başka da yoktu .Düzelebilir diye ümit ediyorum .
Sayın Hhatice,
Çeşitlerde artış olmuş, oldukça güzel yeni kaktüs ve sukulentleriniz. Güle güle büyütmeniz dileğiyle...
Çok teşekkür ederim sevgili skaraca ,Bu salgının sonu yok .Çeşitler o kadar fazla ki yetişmeye imkan da yok aslında ama benien çok kayıplar üzüyor.Bazen herşey normal görünürken hiç anlamadığım bir sebeple yumuşamalar oluyor.
Antalyadan gelen 2 sukulentte gözüm gibi bakıyordum .Çok istediğim beğendiğim bu sukulentler kargodan çıkınca bayram yaptım .Şu anda ikisi de malesef yok .Köksüzdü gerçi ama yinede umutluydum .
Hala göremedim şu sözünüzü unutturan güzeli.
Koydum resmini Haticem :)Gidici gibi ama bunu bu aralar görüyorum bu cinslerden .Yenisini almak farz oldu :))
Sayın Hhatice yeni kaktüsünüz bir Euphorbia lactea aşısı. Umarım kaybetmezsiniz ama kayıp olsa da sıkmayın canınızı. Kayıplar verile verile nerede yanlış yaptığımızı anlıyoruz. Kimisi çürüyor, kimisi kuruyor, kimisine dadanan zararlılar galip geliyor ama nihayetinde hangi tür ne ister anlaşılıyor.
Euphorbia lactea fortoğrafında aşı yeri neden bantlı yeniden aşıladınız mı? Bir de normal kaktüs toprağına alsanız sanırım daha iyi olur. Cocohum tarzı bir malzemede dikili sanırım. Su tutma kapasitesi oldukça yüksek ve köklerinden ayırmak bir hayli zor oluyor ama sanırım kaktüs toprağında daha iyi sonuç alınıyor.
AizoaceaeFAN
24-03-2011, 09:13
Sayın Hhatice Euphorbia lactea aşı kısmından kopmuşa benziyor. Eğer öyleyse hem alt bitkiyi hem de Euphorbia lactea yı ince birer tabaka halinde birbirlerine temas eden kısımlarından kesip tekrar aşılama yapmanız gerekir. Üst bitkiyi aşıdan sonra saksının tabanından bir bezle veya lastikle bağlarsanız 1 hafta sonra tekrar tutacaktır. İnşaallah sağlıkla büyütürsünüz.
[QUOTE=selenn;773038]Sayın Hhatice yeni kaktüsünüz bir Euphorbia lactea aşısı. Umarım kaybetmezsiniz ama kayıp olsa da sıkmayın canınızı. Kayıplar verile verile nerede yanlış yaptığımızı anlıyoruz. Kimisi çürüyor, kimisi kuruyor, kimisine dadanan zararlılar galip geliyor ama nihayetinde hangi tür ne ister anlaşılıyor.
Euphorbia lactea fortoğrafında aşı yeri neden bantlı yeniden aşıladınız mı? Bir de normal kaktüs toprağına alsanız sanırım daha iyi olur. Cocohum tarzı bir malzemede dikili sanırım. Su tutma kapasitesi oldukça yüksek ve köklerinden ayırmak bir hayli zor oluyor ama sanırım kaktüs toprağında daha iyi sonuç alınıyor.[/OTE]
Selen'cim tamamen benim dikkatsizliğim .Eve geldiğimde aşı yerinde yumuşama olduğunu fark ettim :( O görünen toprak değil .Toprağına baktım kaktüs toprağına ekilmiş .Üzerine öyle bir şey koymuşlar süs gibi ,onları da boşalttım .
3-4 gün bekledim ve okuduğum kadarıyla bilgilerimle tekrardan kestim .Çürüyen yeri attım .Tahmin ettiğin gibi bantladım .Bu yüzden gidici diyorum .Umarım yaşar .
Sayın Hhatice Euphorbia lactea aşı kısmından kopmuşa benziyor. Eğer öyleyse hem alt bitkiyi hem de Euphorbia lactea yı ince birer tabaka halinde birbirlerine temas eden kısımlarından kesip tekrar aşılama yapmanız gerekir. Üst bitkiyi aşıdan sonra saksının tabanından bir bezle veya lastikle bağlarsanız 1 hafta sonra tekrar tutacaktır. İnşaallah sağlıkla büyütürsünüz.
Aynen öyle yaptım .Bant yerine lastik denedim ama olmadı .Dengede tutamadım .Umarım bant yeni çürümelere sebep olmaz
198447
Stapelianthus decaryii...
Bu kaktüsü ahtopotta benzettim .İsmini bilen arkadaşlarımız yardım ederse sevinirim .
198448
Tekirdağ seradan aldım . Sık sık uğramak lazım İstanbul'a göre çok ucuz
198449
Sarı çiçek açmaya başladı .
198452
Artık çiçek açsınlar :( Geçen sene çok küçüktü , beklemedim .Bu sene çiçeklerini görmeyi çok istiyorum .
Stapelianthus decaryii...
198447
Bu kaktüsü ahtopotta benzettim .İsmini bilen arkadaşlarımız yardım ederse sevinirim .
Oooo Sevgili Hhatice türler artmış, hem de hepsi de sağlıklı görünüyorlar. Kutlarım..
Oooo Sevgili Hhatice türler artmış, hem de hepsi de sağlıklı görünüyorlar. Kutlarım..
Teşekkür ederim .Kolleksiyonun sonu yok :))
224594
Açmaya niyetleri yok gibi:(
224609
Bunu da dün aldım .Yine ismi yok malesef :(
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.