PDA

View Full Version : alpmoon / Ardıç 2




alpmoon
01-01-2011, 04:03
Sırada ki 3 resim de yaklaşık 10 yaşlarında olduğunu düşündüğüm bir yatay ardıç. Bu ağacımız üzerinde de yapmam gereken ve yapmamam gerekenleri, yanlış yaptığım noktaları yorumlamanızı bekliyorum.

186759
186748
186760





TOROS SEDİRİ ( ZOR VE RİSKLİ OLDUĞUNU BİLİYORUM AMA ÇOK GÜZEL)

Bu sediri de Aydın da fidanlıktan aldım. Aslında buranın olmadığını, dışarıdan ( başka ilden) geldiğini söylediler. Sıcak Aydın'ın kurak yazını atlatabilecekmiyiz bakalım. Öneri ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.. Saygılar..

186756
186757
186758




alpmoon
03-01-2011, 03:02
Hiç yok mu bu 2 ağaç için söylenebilecek birşey? :(

tourkana
03-01-2011, 09:06
Merhaba Sn. Alpmoon,

Öncelikle mutlu yıllar diliyorum. Ardıçın çok hoş bir formu var, belki saksıya daha dik bir şekilde dikilerek boyu biraz daha uzatılabilir ve dal yapısı üçgen bir forma kavuşturulabilir.

Sedir için biraz daha izlemek ve uç alımları konusunda çalışma yapmak gerekli. Alt dallarda yeterli ara dal sayısına ulaşabilirseniz ,sadece bu dalı kullanmak ve ağacınızın boyunu kısaltmak yararlı olacaktır. Sediri aşırı sıcaklardan korumak ve iğnelerini kurumalardan korumak için nemli bir ortam sağlamak gerekli. Belki yaz sıcaklarında saksı altlığında sürekli su tutmak bunu sağlar.

Aramıza hoşgeldiniz. Başarılar.

alpmoon
03-01-2011, 10:14
Merhabalar sayın Tourkana,
Öncelikle ben de sizin ve bu vesile ile tüm arkadaşların Yeni Yılını kutluyorum.
Ardıç için " belki saksıya daha dik bir şekilde dikilerek boyu biraz daha uzatılabilir ve dal yapısı üçgen bir forma kavuşturulabilir. " şeklindeki fikrinizi açıkcası ben anlayamadım :) yani ağacı yakından ve her açıdan görebildiğim için sanırım "bunu nasıl yapabilirim" durumunda kaldım. En yakın zamanda biraz daha net, detaylı birkaç fotoğrafını daha yükleyeyim bir de öyle görün isterseniz. Ben ağaçlar konusunda sizler gibi bir anda çok ilerisini göremediğim, tarz konusunda fazla tecrübe sahibi olmadığım için bu fikrinizi gözümde canlandıramadım. Yeni fotoğraflarından sonra bu konudaki desteğinizin devamını rica edicem.
Sedir için boyunun biraz kısalması gerçekten iyi olacak, tabii bu sizin dediğiniz gibi alt dallar oluşursa gerçekleşebilir. Yahut biraz daha gözlemleyip ağır bir budamayla kısaltsam yeni sürgünler ve dallar konusunda sıkıntı olur mu , Bu budamayı atlatabilir mi acaba? Nem konusundaki tavsiyenizi kesinlikle gözönünde bulundurup uygulayacağım.
Değerli fikir ve yorumunuz için çok teşekkür ederim. Sizler gibi, aylarca sayısız tecrübe ve bilgilendirme yazılarını okuduğum üstadlarımın desteğini görmek büyük mutluluk. Sağ olun var olun.

tourkana
03-01-2011, 15:20
Yaklaşık olarak aşağıdaki gibi çizime benzer bir yöntemden bahsediyorum. İyi bir telleme ile güzel olacak bence.

alpmoon
04-01-2011, 03:29
Bu ağaca bu gözle hiç bakmamıştım. Artık sayenizde daha geniş ve farklı açılardan bakmayı öğrendim. Bu ağaç benim gözümde artık dik bir ağaç. :) vakit ayırıp uğraştığız için teşekkür ederim.
Saygılar..