View Full Version : Japon Balıkları
Ayşe Yıldız
30-12-2010, 18:27
Beş tane japon balığım var ve anlam veremediğim bir biçimde birbirlerine zarar veriyorlar. Bazen kuyruklarının zarar gördüğünü farkediyorum aradan zaman geçiyor yüzgeçlerinde parçalanma oluyor. Bunun sebebi nedir acaba? Hepside aynı boydalar. En son çok beğendiğim olan sarı renkli ve en hareketli balığımın ağzının yaralandığını farkettim. Üzülüyorum. Gece yapıyorlar sanırım bunu hangisinin yaptığını anlayamıyorumda ayırmaya kalksam. Bilemedim doğrusu.
Ayşe Yıldız
30-12-2010, 18:29
Bunlar sağlıklı görüntüleri.
186546
Normal şartlarda bu balıklar kavgacı değil, beş tane balığınız var akvaryumunuz ne kadar büyük acaba?
Ayşe Yıldız
30-12-2010, 20:02
Akvaryum çok büyük değil 30 lt kadar sanırım. Yarın resimlerini çekmeye çalışacağım.
yaşar kaptan
30-12-2010, 20:42
Canlı yem verin kısmen düzelir.
Ayşe Yıldız
31-12-2010, 08:00
Ben acemiyim Sayın yaşar kaptan. Mesela canlı yem olarak ne verebilirim. Bu sabah uzunca çekimlerden sonra alabildiğim en net görüntüleri paylaşayım. Acaba yaşar mı? Sabah yem yiyemedi fazla. Sarı olan balığı bir düreliğine ayırmalı mıyım?
186633
Bunun Yüzgeçleri parçalanmış ve görüldüğü gibi kanlı duruyor. Her geçen günde daha çok yok oluyor.
186634
186635
Ağzı çok kötü durumda. En hareketli olanı buydu ama şimdi bir köşede öylece duruyor. Ayırayım mı bir süre acaba?
186636
Bu balığın kuyruğu aldığımızda ucu parçalanmıştı yani yavruyken olmuş olabilirdi. Ama şimdi üst tarafını fark edebildiniz mi?
Ayşe Yıldız
31-12-2010, 08:17
Ispanak, havuç ve haşlanmış yumurtanın sarısından oluşan bir karışım yapıp vermeyi düşünüyorum.
yaşar kaptan
31-12-2010, 09:05
Konuyla ilgili bende çok fazla bilgiye sahip degilim.Çok uzun yıllar önce bende beslemiştim aklımda kaldıgı kadarıyla aynı sorunu canlı yem vererek kısmen çözmüştüm.Canlı yem olarak akvaryumcularda satılan kurt ve su piresi verebilirsin.Sıcak suya batırıp çıkardıgın ıspanagı verebilirsin.Söyledigin digerşeyler suda kalıntılar bırakacagından zararlı olabilir.
serkan_istanbul
31-12-2010, 12:31
bunlar kavga etmiyolar kuyruk erimesi mantar olabilir. vanlı yem ben vermiyorum 5 yaşında benim arada ıspanak sarmısak haşlıyorum. ezip veriyorum. canlı yem yerine başka yemler kullanıyorum.akvaryumcudan vitaminli yem alabilirsiniz ama japonlar bir birlerine zarar verdiklerini görmedim.sevgiler
Ayşe Yıldız
31-12-2010, 12:49
Sade yemin yanı sıra vitaminli yem de kullanıyorum zaten. Ama gözlemlediğim kadarıyla birbirlerini rahatsız edip duruyorlar. İtiyorlar, kakıyorlar, kovalıyorlar. Az önce epeyce nette arama yaptım ve kuyruk erimesi olarak bilinen bir hastalık olduğunu okudum. Tamam kuyruk erimesini anladım hastalık belirtisi mutlaka. Ama diğer balığımın ağzı nasıl bir gecede o hale geldi sorusu beni düşündürüyor.
Daha detaylı anlatayım belki çıkış yolu gösterirsiniz. Daha önce 3 balığımız vardı. İki ay önce 2 tane daha aldım. Birbirlerine alışsınlar diye ilk etapta akvaryuma poşetle beraber koydum bir süre öyle durdular. Sonra alışmış olabilirler diye düşünerek poşeti çıkardım. Bu son iki haftaya kadar herşey yolundaydı. 15 günde bir akvaryumun herşeyini çıkartıp yıkıyorum. Kumlarına kadar. Çıkartma esnasında kuyrukları zarar gördü desem hadi bir tanesinin görsün ikiside bir gece içinde kuyruklarında azalmalar olmaya başladı. Birbirlerini kovalamalarını, itip kaktıklarını gözlemledim. Şimdi hastalık mı saldırganlık mı?
Ayşe Yıldız
31-12-2010, 12:54
Ayrıca başka bir gözlemimi daha belirteyim. Renk değişikliğide hastalık belirtisi midir? Sarı olan balığın ilk resimleriyle son resmi arasındaki fark yanlarında solungaç kısımlarına yakın olan yerlerde kararmalar mevcut. Olağan bir şey mi acaba?
Serkan Bey cevapladığınız için teşekkür ederim.
Ayşe Hanım, akvaryumunuzu neden on beş günde bir tamamen temizliyorsunuz ki? Ayrıca temizleme işini nasıl yapıyorsunuz? Size gönderdiğim mesajı da dikkate almanızı öneririm. :)
Ayşe Yıldız
31-12-2010, 20:25
Temizleme işini bugün gene yaptım. Yapmadan önce yumurta sarısı falan verdim yediler. Sadece ağzında problem olan balığım yiyemedi. Ağzında kırık var gibi görünüyor. Arada ağzını açıyor parça parça görünüyor.
Hijyen olsun diye tamamen boşaltıp komple temizlik yapıyorum daha mı sık yapmalıyım? Akvaryumcu gerek yok dedi ama ben rahat edemiyorum. Balıklarımı güzelce başka bir suya alıp akvaryumun temizliğini yapıyorum. Bugün çamaşır suyuyla temizledim. Hastalık varsa diye. Defalarca durladım. Burda içme suyumuzu bir dağdan getiriyoruz. O suyu kullanıyorum. Yani dinlenmiş su oluyor. Yeterli ısıyı elde etmek içinde ısıtılmış su ilave ediyorum. sonra balıkları tekrar suyuna bırakıyorum. Yanlış bir durum varmı şu ana kadar? Yarın suya damlatılan sıvıdan alacağım. Ayrıca ekstra bir ihtiyaç olursa temin edeceğim. Bakalım sonuç ne olacak.
serkan_istanbul
31-12-2010, 22:52
ben 17 yasından berı japon balığı beslemekteyim. Hiç zor canlılar deiller birde ne kadar üstüne düşerseniz o kadar çok ölümle karşılaştım. Japonların bulundugu akvaryumumda iç filitre var. suyu gayet güzel temizliyor. ayda birde üstünden biraz su alıp yeni su koyuyorum. bir miktarda kaya tuzu bunu akvaryum cuya sorun miktarını. balıklar itişip kakışmıyo en azından benimkiler öyle. balıklarınızda hastalık oldugu kesin. şu anki balıklarım 5 senedir yaşıyolar sorun yok. maşallah. yumurta sarısı yavrulara veriliyo ben şu anda vermiyorum. hiç vermedimde arada ıspanakla sarmısak ve havuç haşlayıp hepsini birden ince kıyıp veriyorum o gün sadece bu karışımı veriyorum. asla akvaryumun suyunu tamamen boşaltmıyorum. bu balıklara zarar verir zaten. strese girerler .
serkan_istanbul
31-12-2010, 22:54
helede çamaşırsuyu asla kullanmayın. balıukların doğal hayatlarını düşünün onlara sadece doğal ortamlarına yakın bir yaşam vermek için uğraşmalıyıs. çamaşır suyu faydalı bakterileride öldürüyo akvaryumdaki
Ayşe Yıldız
01-01-2011, 00:27
İlk defa bugün kullandım çamaşır suyunu. Mantar veya başka bulaşıcı hastalık olmasın diye. Teşekkür ederm cevabınız için. İyi haberler veririm umarın en kısa zamanda.
Oh Ayşe Hanım çamaşır suyu da nereden çıktı? :S Asla temizlik maddelerini akvaryum için kullanmayın!
Serkan Beyin dediği gibi filtre alabilir ve akvaryum suyu temiz kalabilir. Ve Japon balıkları soğuğa dayanıklı balıklardır. Akvaryumu temizlerken suyun %10-20si kalacak şekilde boşaltın ve yeni suyu koyunca da aynı değerde ki sıcaklıkta su olsun lütfen. Bunu yaparken de 15 günden fazla sürelerde yapın. Kısa sürelerde su değişimi yapmayın.
Ayşe Yıldız
01-01-2011, 20:55
Anladım, fazla hijyene gerek yok. Bugün ilaç aldım ve hemen uyguladım.
Ayşe Yıldız
03-01-2011, 22:48
Ben balıkların sadece oksijensizlikten öldüklerini zannediyordum. Ama ne yazıkki bilinçsiz balık besleyicilikten de ölüyorlarmış. Ben çok üzücü bir tecrübe edindim. Bence bir hayvan eve sokulmadan önce araştırma yapmak gerekli bunu anladım.
Bazı şeyleri öğrenmek için illa kötü tecrübe olması gerekli mi? Kızım ve ben çok üzüldük. Sarı balığımız öldü. Şimdi aklıma şu soru takılıyor. Çok acı çekti mi acaba?
Geriye dört balığımız kaldı ve bunların ikisi hasta. Onlara çok iyi bakmalıyım.
Bugün ikinci kez ilaçlarını yaptım. İlaç sarı renkli mantar ve benzeri hastalıklar içinmiş. Akvaryumcu bunu 15 damla üç günde bir yap dedi. ''Yapmadan öncede suyun yarısını al temiz su dök '' Böyle yapmalıymışım. Ama ilacın kullanma klavuzunda gün aşırı yapın diyor. Ve suyun yarısını almaktan bahsetmemiş. Şimdi ne yapmalıyım Reçeteye mi uyayım? Akvaryumcuya mı?
Akvaryumcunun tecrübesini bilmediğimiz için o konuda bir şey diyemem. Akvaryumcunun dediğini yapın derim. Tabii Serkan Beyin de fikrini almak gerek. :)
serkan_istanbul
05-01-2011, 21:08
selamlar tekrar ben genelde ilaçta yazılanı uyguluyorum akvaryumcular genelde hepsi için deil ama satmaktan yana oldukları için balıklar onlara para anlamına gele biliyor. kimse üstüne almasın akvaryum işliyle uğraşan varsa. taze suya gelince bir miktar alıp yeni koymanızda bence sakınca yok. fakat bundan sonra çok sık su değiştirmeyin. ıspanak haşlayın sarımsakla birlikte süzün bir bıçak yardımıyla küçük küçük doğrayın sarmısakla ıspanağı ama çok vermeyin ondanda yesinler. antibiyotik sarmısakta bol var. yem atmayın o gün. ben günde bir sefer yem veriyorum. japonlarda mide yok doyduklarını anlamazlar.
bu arada yine de siz bilirsiniz akvaryumcuyada uyabilirsiniz..
Ayşe Yıldız
05-01-2011, 21:15
Cevapladığınız için teşekkür ederim.
serkan_istanbul
05-01-2011, 21:17
buda benim japon
Ayşe Yıldız
05-01-2011, 21:24
5 senedir yaşayan balığınız mı?
Ayşe hanım inanın geç kalmaktan dolayı çok üzgünüm.İsterdim ki bu mesjınızı ilk gün görseydim, görseydim de balıklarınız hâlâ sağ olsaydı, çok üzüldüm, hem size hemde balıklarınıza...
"15 günde bir akvaryumun herşeyini çıkartıp yıkıyorum. Kumlarına kadar." Aman allahım bu ne ??Yapmayın Ayşe hanım derken birde yazmışsınız ya çamaşır suyu kafamda yıldırımlar çaktı.
Yıllardır balık beslerim, akvaryumlarım ve bitkilerim oldu ve yıllardır akvaryumcuların binlerce yalanına şahit oldum ama yılmadan dayandım onlara. Sizde öğrenmek için bazı tecrübeler yaşamanız muhtemel ama bizim çocukluğumuzda danışabileceğimiz google amcamız yoktu, şimdilerde en azından var, bunu da değerlendirmek lazım.
Hiç bir zaman akvaryumlarımın tüm suyunu boşaltmam.Örneğin 100 lt.lik akvaryumumun her 2 haftada bir 20 lt. suyunu boşaltır, dinlenmiş olan (ağzı açık şekilde klor uçsun diye) çeşme suyundan yavaş yavaş ilave ederim.(su sıcaklığı ani değişiklik yapmasın, mantar veya beyaz benek olmasın diye) Mekan olarakta bu akvaryumumda toplam 3 adet 5-8 cm. büyüklüğünde Chiclid balığım var. Umarım balık başına düşen ortamı anlayabiliyorsunuzdur.Yeni balık eklemek istediğimde akvaryumun suyunu boşaltmadan içerideki dekoru ve yuvaların şeklini değiştiririm, yeni gelenlerle eski ev sahipleri yer kavgası yapmasın da herkes ilk gün oraya gelmiş gibi yer aramaya başlasın diye.Onlar balık akıllı ama yaşadıkları ortam değişmezse yeni misafiri pek sevmezler.Her zaman aynı yemi vermem, arada bir değişiklik yaparım ama her gün değil, her haftada bir, Yeşil bitki ağırlıklı yemler suyun kimyasını bozar, iki günde akvaryum yeşillenir, kirlenir.İçini silmek için bile el sokmam, saplı çekpasımla içerden silerim, arıtılan pislikleri de çöpe atmam, yine akvaryum içine dökerim, onlar en değerli besinlerdir....
Uzun lafın kısası doğru bildiğiniz ama gerçekte çok yanlış olan o kadar durum var ki bilemezsiniz.O sebeple mutlaka araştırın.
Tavsiye edebileceğim site www.akvaryum.com Kafanıza takılan tüm sorularınıza yanıt bulabileceğiniz geniş bir yerdir.Dedim ya keşke ilk mesaj yazdığınızda görseydim.Üzüldüm...
Yinede kafanıza takılan olursa sorun, yardımcı olmak isterim...
Mehmet
Ayşe Yıldız
05-01-2011, 22:30
Ben acemi ve cahil buluyordum bu konuda kendimi. Zaten yeni aldım sayılır üç ay falan oldu alalı. Benim ilk kez aldığımı daha önce hiç beslemediğimi belirttim alırken ama uyarılmadım böyle sorunlar olabilir diye. Akvaryumcu 15 günde bir suyunu temizleyin dinlenmiş su verin demişti. Bende öyle yaptım. Çamaşır suyuna gelince mantar vs.. hastalık olabilir denilince sanki hijyensizlikten olmuş gibi bir fikir geldi aklıma.
İyiki bu başlığı açmışım benim gibi bilinçsiz bakıcılar öğrenecekler. Balığımızın bir tanesi öldü. Umarım diğerleri ölmez.
Cevabınız için teşekkür ederim sayın Merlict.
engraulis
12-01-2011, 15:41
Akvaryumları temizlemenin en kolay ve etkili yöntemi suyu küçük bir hortum vasıtasıyla vakumlayarak boşaltmaktır. Akvaryumların hava hortumları bu iş için idealdir. 1 m kadar bir hortumun içini suyla doldurup bir ucunu elimizle kapatıp diğer ucunu akvaryuma daldırırız. Sonra akvaryum seviyesinden aşağıda bulunan bir kabın içine elimizdeki ucu bırakırız. bu şekilde kendi kendine su boşalmaya başlar. Bu çekme kuvvetinden faydalanıp akvaryumun dibindeki taşların arasındaki pislikleri de çok rakatlıkla çektirerek çok güzel bir temizlik yapabiliriz.
Ancak kesinlikle suyun tamamını boşaltmamamız gerek, Yarısını ya da en fazla üçte ikisi. Ve içine koyacağımız suyu klorlu çeşme suyu olmamalı. Mümkünse doğal bir kaynak suyu. Mümkün değilse kaynatılmış su kullanabiliriz. İçine ekleyeceğimiz suyu bir gün önceden akvaryumla aynı ortamda bekletiyoruz. Bunun nedeni akvaryumdaki su sıcaklığı ile ekleyeceğimiz suyun sıcaklığını eşitlemek. Denizde bile balıklar farklı akıntı ve sıcaklık bölgelerine geçerken belli süre orada ortama alışmak için beklerler.
Kesinlikle akvaryumun içine farklı sıcaklıkta su dökmeyiniz. bu balıkları şoka sokar ve balıklarda stres olur.
Ayrıca akvaryumlarda üzerinde mantar gördüğünüz ya da garip hareketler içinde olan balıkları hemen ayırmak gerekir. Bazen balıklarda sağlıklı balıkların hasta balığı öldürmeye çalışması gözlenebilir. Balıklar su içerisinde yaşadıklarından hastalık bulaşması çok kolay ve çabuktur.
Ve son bir nokta, mümkün olduğu kadar elimizi akvaryum suyuna değdirmekten kaçınmalıyız. Elimizi sokmamız gerekirse çok iyi yıkamalıyız.
Erdal Hoca
23-01-2011, 15:09
Evet! Size balıklarımı anlatayım biraz. Kullandığım ilaç fayda göstermeye başladı sanırım. Kuyruklarındaki kızarıklıklar geçti neredeyse. Şimdi kızım tekrar sarı balık istiyor.
Balık almadan önce neye dikkat etmeliyim nasıl seçmeliyim. Cinsiyetleri belli olmuyor sanırım. Kızım yavrulamasınıda istiyor. Teyzemlerinkisi yavruladı yavrularından vermişlerdi ama yaşamadı. şimdi yavru istiyor. Lafın kısası neye dikkat etmeliyim ki sağlıklı balığı seçebileyim.
Ayşe Hanım, merhabalar.
Ben de yaklaşık 30 yıldır akvaryum hobisiyle ilgileniyorum. İnternetle tanışmadan önce aynen sizin yaptıklarınızı defalarca yaptım. Ancak artık yanlışlarımı tekrarlamaktan kurtuldum.:D
Japon balıkları asla küçük hacimli akvaryumlarda beslenmemeli. Aksi takdirde balıklara işkence yapmış oluruz. Dişi erkek ayırımı oldukça zordur zaten. Sadece üreme zamanlarında erkeklerin solungaçları üzerinde toplu iğne başı büyüklüğünde beyaz noktacıklar oluşur. Oradan anlaşılır.
Siz, Mehmet Bey'in tavsiye ettiği sitede aradığınız her şeyi bulabilirsiniz ( Kendim de orada yöneticilik yaptığım için söylemiyorum:D )
Japon balıklarıyla ilgili genel bilgilere de aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Linkte de göreceğiniz gibi japonlar 35 cm boya ulaşabilen balıklardır. Oldukça geniş hacim ister:
http://www.akvaryum.com/carassius_auratus_(japon_baligi)_tatlisur_7_70.asp #b
Bu da benim çok beğendiğim bir japon balığı akvaryumu.
http://www.akvaryum.com/Forum/japon_tanki_(400_litre)_k334144.asp
Erdal Hoca
23-01-2011, 23:00
Ayşe Hanım, aklıma gelmişken yazmak istedim. Akvaryum hakkında yaptığımız en büyük yanlışlardan biri de suyu boşaltıp akvaryumda dip temel bi temizlik yapmak.. Bunu asla yapmamalıyız. Yapılması gereken haftada bir %10 civarı bir suyu akvaryumdan almak yerine de dinlenmiş ve akvaryumdakiyle aynı ısıda su koymak..
Balıkların bıraktığı atıklar ve yem artıkları yararlı bakteriler tarafından tüketiliyor. Biz suyu tümden değiştirdikçe bu sefer yararlı bakterilerin de toptan ölmelerine yol açıyoruz.:D
Saygılar,
Ayşe Yıldız
24-01-2011, 08:07
Teşekkür ederim. Öyle yapıyorum artık. Şimdi durumları çok iyi.
bitkici_volkan
27-02-2011, 23:19
Merhabalar, acaba japon balıklarının cinsiyetini nasıl anlarız. bildiğim bir tek yöntem vardı onuda tam olarak öğrenememişim. Erkek balığın kuyruğunun altındaki yüzgeç 1 tane dişinin ki 2 taneydi diye hatırlıyorum. başka nasıl ayırt edebiliriz.
Ayşe Yıldız
28-02-2011, 07:33
Sayın Bitkici Volkan, sizin söylediğiniz yüzgeçlerin sayısı gibi farklılıklar (internetteki araştırmalarıma dayanarak söyleyeyim) japon balıklarının cinsiyetlerinden değilde türlerinin farklılıklarından olduğunu söyleyebilirim. Tek etkili yöntemde; erkeklerin üreme dönemlerinde solungaçlarında oluşan sivilce gibi görünen oluşumlardan ayırt edebilirmişiz. Ben henüz çok acemiyim ve balıklarımda henüz böyle bir şey gözlemlemedim.
Ayşe Yıldız
08-03-2011, 09:20
Balıklarımın resimlerini göstereyim. Beyazlı olanın hastalandığı zaman pullarıda dökülmüştü.
195676
195677
195678
mor-salkım
17-03-2011, 18:32
merhabalar japon balığı severler :) benim de japonlarım var. çok neşeliler çok keyifliler bir ara biraz rahatsızdılar fakat gerekli bakımlarımın ardından keyifleri gayet yerinde. hatta bu sevimliler yavru bile verdiler. nasıl oldu derseniz aldığımız yerde kalabalık bir akvaryumdaydılar. eve geldiklerinde de akvaryumun sıcaklığı aldığımız yere göre 5derece falan daha sıcaktı. bu da onları harekete geçirdi ve yumurtalar... :) çok fazla yavru doğdu.. hala büyütmeye çalışıyoruz. yaklaşık 1,5 aylıklar :)
mor-salkım
17-03-2011, 18:36
japonlarım :) tabi yumurtlama gerçekleştiğinde üç taneydiler şimdi dokuz taneler :)
ihsanozdemir
23-04-2011, 19:58
japon balığında yawru almak çok zor bir işdir hele hele sizinki gibi küçük bir akvaryumda , tebrikler
toprakbu
25-04-2011, 19:48
birkaç gündür eve balık almayı düşünüyorum,faunusta.bi bakayım dedim balık hafızasıyla ilgili söylenenlere, belki içinizden bilen vardır,ben yeni öğrendim,balıklarda diğer hayvanlar gibi algılama ve hafızalarındakileri unutmama yeteneğine sahiplermiş.bilimsel çalışmalarla anlatılıyo internette.böyle olmasına sevindim,sevildiğini bilir diye:))yani balıkların hafızası 3-5 sn ile sınırlı değil.
birkaç gündür eve balık almayı düşünüyorum,faunusta.bi bakayım dedim balık hafızasıyla ilgili söylenenlere, belki içinizden bilen vardır,ben yeni öğrendim,balıklarda diğer hayvanlar gibi algılama ve hafızalarındakileri unutmama yeteneğine sahiplermiş.bilimsel çalışmalarla anlatılıyo internette.böyle olmasına sevindim,sevildiğini bilir diye:))yani balıkların hafızası 3-5 sn ile sınırlı değil.
balıkların 3--5 saniye hafızası vardır geyiği tam bir şehir efsanesidir mesela yılan balığı 60 yıl sonra doğduğu yere geri döner.
kadirucar1
06-12-2011, 18:58
ağız fungusu denen bir hastalık sanırım ilaçları var **** balıklarının mantar olan yerlerıne tuzla pansuman yap ve her seferınde su değiştikce akvaryumuna tuz ekle bır tutam
bütün akvaryum sever ve özellikle japon balığı besleyen arkadaşlardan önemli bir ricam var.
lütfen bir süre sonra sıkılıp bu japon balıklarınızı doğal ortamına bırakayım deyip türk coğrafyasındaki herhangi bir tatlı su kaynağına bırakmayınız.
bırakacaksanız lütfen götürüp japonyaya bırakın....
japon balıkları çok agresif balıklardır bunu akvaryumda anlayamazsınız.
tatlı su kaynağında yaşayan diğer bütün balık türlerinin yumurtalarıyla beslenir
ihtiyacı olduğu için değil istila stratejisi bu olduğu içindir ve zamanla bırakılan ortamdaki bütün balık populasyonunu yok eder adeta koskocaman gölleri ırmakları gün geçtikçe su çölüne çevirirler.
ve temizlenmeleri imkansızdır!
sayabileceğim daha yüzlerce zararı olan bu balığı lütfen ekolojik dengeyi korumak adına bakmak istemiyorsanız öldürünüz.
tüm akvaryum sevenlere saygılar selamlar.
habipapo
26-12-2011, 18:53
sayın muebbet yanlış düşünüyorsunuz kusurabakmayın
serkan_istanbul
26-12-2011, 19:15
Japon balıklarıda bir canlı ve yazıkki korumaktan **** yaşatmaktan bahseden biri olarak öldürün demenizi kusura bakmayın ama kınıyorum. Bakamayacakları hayvanları almayın alıp doğaya bırakmayın, deseniz daha doğru olmazmıydı. Ekolojik denge bir canlıyı öldürmekle olmaz. Tekrar söylemeliyim bir hayvanla ilgilenmek zor iş eğer sevmeden yaparsanız. şayet severek yaparsak çokta zevkli. iki akvaryum ve iki kafes kuşuna sahibim onları salmak **** bırakmak istemem dışarda yaşayamazlar. tekrar ciddi anlamda kınıyorum sizi.. doğayı seven biri gereksiz yere hiç bir canlıya zarar vermez. ister hayvan olsun isterse bitki.
Japon balıklarıda bir canlı ve yazıkki korumaktan **** yaşatmaktan bahseden biri olarak öldürün demenizi kusura bakmayın ama kınıyorum. Bakamayacakları hayvanları almayın alıp doğaya bırakmayın, deseniz daha doğru olmazmıydı. Ekolojik denge bir canlıyı öldürmekle olmaz. Tekrar söylemeliyim bir hayvanla ilgilenmek zor iş eğer sevmeden yaparsanız. şayet severek yaparsak çokta zevkli. iki akvaryum ve iki kafes kuşuna sahibim onları salmak **** bırakmak istemem dışarda yaşayamazlar. tekrar ciddi anlamda kınıyorum sizi.. doğayı seven biri gereksiz yere hiç bir canlıya zarar vermez. ister hayvan olsun isterse bitki.
düşüncenize katılmıyorum hem teorik olarak hemde pratikte yaptığınız şey yanlış bir tutum zira tek bir japon balığı doğal ortamı zamanla tamemen yok edip tahrip edecek kadar tehlikelidir. sizin gibi düşünen insanların sularımıza bıraktığı bu asalak yaratık neredeyse birçok türü yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bırakmış ve zarar vermeye devam etmekte. tek bir balığı yaşatıyorum düşüncesiyle katledeceğiniz milyonlarca ve hatta milyarlarca balığı göz önünde bulundurmalısınız.
serkan_istanbul
26-12-2011, 21:09
siz benim yazdıklarımı iyi okuyun bence sizin gibi insanların derken bir aşağılama söz konusuysa ben doğaya zarar verecek bir şey yapmam artı bir canlıyıda öldürmem. bakamayacağınız balık **** başka bir canlıyı alıp sonradan doğaya salmayın demeniz daha doğru bence dedim. gidipte aldıgım ne kusu saldım nede balığı. Okuyun sonra yazın bence sizi tekrar kınıyorum şu cümleniz yüzünden ( sizin gibi insanların yüzünden) sizinle laf karkaşasınada girmeyeceğim. BAKAMAYACAĞINIZ CANLILARI ALIP SONRADAN DOĞAYA BIRAKMAYINIZ, BU CANLILAR DOĞADA DENGESİZLİK YARATA BİLİR DENMESİ BENCE DAHA GÜZEL BİR CÜMLE. ALIP ONU ÖLDÜRÜN DEMEKSE CANİLİK.
siz benim yazdıklarımı iyi okuyun bence sizin gibi insanların derken bir aşağılama söz konusuysa ben doğaya zarar verecek bir şey yapmam artı bir canlıyıda öldürmem. bakamayacağınız balık **** başka bir canlıyı alıp sonradan doğaya salmayın demeniz daha doğru bence dedim. gidipte aldıgım ne kusu saldım nede balığı. Okuyun sonra yazın bence sizi tekrar kınıyorum şu cümleniz yüzünden ( sizin gibi insanların yüzünden) sizinle laf karkaşasınada girmeyeceğim. BAKAMAYACAĞINIZ CANLILARI ALIP SONRADAN DOĞAYA BIRAKMAYINIZ, BU CANLILAR DOĞADA DENGESİZLİK YARATA BİLİR DENMESİ BENCE DAHA GÜZEL BİR CÜMLE. ALIP ONU ÖLDÜRÜN DEMEKSE CANİLİK.
asıl canilik bu türlerin vereceği zararı hesap etmeksizin doğaya gelişi güzel salıverilmesidir bu anlamanız gereken ilk nokta ki zaten binbir emekle bu zararlı türleri temizlemeye çalışanlar tekrar götürüp akvaryumlara koymuyorlar. benim kastettiğim şey artık bakacak birine verecek durumu olmayıp eğer doğaya bırakacaksanız yapmayın hiç bir imkanınız yoksa öldürün daha iyi demek ti ama konuyu nereden nereye getirdiniz. ve ben halen milyonlarca balığı katletmekten ekolojik dengeyi bozmaktansa bir balığı feda etmeyi tercih ederim bunu doğayı ve canlıları korumak ve onlara duyduğum vicdaniyet duygusuyla yaparım bunda aranacak bir art niyet olmamalı
habipapo
29-12-2011, 15:38
261769
261770
261771
Merhaba arkadaşlar, 60 lt. akvaryumda iç filte ile 4 adet japon balığı besliyoruz fakat balıklarımızdan biri geçenlerde öldü. Hareketlerinde azalma olunca su değerlerini test etmek için sera'nın 5'li testi ile ölçüm yaptım. Nitrat oldukça yüksek çıkıyor. Sanırım bu sebepten balığın birini kaybettik.
Sanırım su değişimi yapmam gerek. Bugün bir akvaryum mağazasına uğrayıp ne yapabileceğimi sordum. Gün aşırı akvaryumdaki suyun 1/3'ünü çekip temiz su ilave etmemi önerdi. Bu işleme 1 hafta devam etmeliymişim. Filtreyi de temizlememek gerekliymiş sanırım. Bu arada aklıma takılan 5 gün boyunca balıkları yemlemem gerekliymiş. Şuanda balıkların hareketlerinde bir anormallik yok ve yeme karşı istekliler. Deneyimli arkadaşlardan bunlara ilaveten yapmam gereken birşey var mı diye yardım rica ediyorum. 5 gün yemlememek balıklara zararlı değil mi?
serkan_istanbul
21-05-2012, 13:27
Ben hiç bu şekilde yapmadım ama japon balıkları açlığa dayanıklı ben yıllardır besliyorum. 5 çöpcüm 8 japonum var. ayda bir kere yarısını değiştiriyorum. ayda bir gün ya aç bırakıyorum veya haşlanmış ıspanak sarımsak ve havuç veriyorum ama çok az olmak kaydıyla o gün yem vermiyorum. Japonlarda mide olmadığı için sürekli yem istekleri oluyo. birde balık yediğimizde o gün yem yerine balıkta veriyorum ama oda çok az ve buğulama yaptığımda. Yem çok mu veriyorsunuz acaba balıklarınıza yem ben günde bir sefer çok az veriyorum. Fazla yem ve içinde ölen mikro oganizmaların yaptığı bir oluşum nitrat. Düzenli su değişimi filtre temizliği ve dikkatli yemlemeyle ortadan kalkıyo. Akvaryuma ben birazda tuz karıştırıyorum bu arada çok deil ama.
Aslında fazla da yem vermiyorum, günde bir kere granül yem ve kurtçukları dönüşümlü veriyorum. Filtre ve dip çekimini de düzenli yapıyorum ama sanırım daha sık yapmam gerek. Kabız olmaları durumunda ıspanak veya bezelye haşlamasını okumuştum bir yerde ama şimdiye kadar hiç vermedim. Teşekkür ederim önerileriniz için dikkate alacağım. Bu durumda herhalde birkaç gün yemlenmeseler dayanırlar.
Ben bir şey sormak istiyorum. Benin balığım yem yemiyor. Peynir gibi şeyler yiyor ve uzun süre yolculuğa çıksakta biz evde yokken aç kalabiliyior. Bu iyi bir şey midir? Yoksa kötü bir şey midir?
balığım yem yemiyor. Peynir gibi şeyler yiyor ve uzun süre yolculuğa çıksakta biz evde yokken aç kalabiliyiorBalıklara ekmek, peynir vb gibi yiyecekler vermeyin. Japon balıklarına pond türü yemler verilebilir. Yüksek protein tabanlı besinler verilmemelidir. Balığın ırkına göre renk, kuyruk ya da kafa gelişimini sağlayan yemlerden de verebilirsiniz. Arada haşlanmış ıspanak vermek bağırsak problemleri açısından faydalı olacaktır.
Hüma_Yiğit
07-06-2013, 14:21
5 senedir yaşayan balığınızmı var maşşallah serkan bey
merhaba arkadaslar size bir sorum olacak.
kizim balik diye tutturdu ANNANESİ ona 4 tane japon baligi aldi akvaruma koyduk onlari dün lakin su da tuhaf bir koku var!
Akvaryumdan önce fanusun icindeydi 3 güne kadar acaba ondan mi kaynakli?
ne yapmam lazim kokuyu önlemek icin ne yapmam lazim ?
cevaplariniz icin simdiden tesekkür ederim sevgilerimle
mandalinleerik
14-08-2013, 17:10
merhaba arkadaslar size bir sorum olacak.
kizim balik diye tutturdu ANNANESİ ona 4 tane japon baligi aldi akvaruma koyduk onlari dün lakin su da tuhaf bir koku var!
Akvaryumdan önce fanusun icindeydi 3 güne kadar acaba ondan mi kaynakli?
ne yapmam lazim kokuyu önlemek icin ne yapmam lazim ?
cevaplariniz icin simdiden tesekkür ederim sevgilerimle
Merhaba;
Öncelikle şunu belirteyim fanusta balık beslenmez hele hele japon balığı hiç beslenmez.
Akvaryum kaç litre? ayrıca filtre kullanıyor musunuz?
Aklıma ilk gelen fazla yemlemeden oluşan bir koku olabilir. Eğer ki filtre kullanmıyorsanız koku zaten yapacaktır. 4 balık için sabah akşam her birine 2 pont yem düşecek kadar yemleme yeter artar bile.
öncelikle hizli cevabiniz icin tesekkür ederim akvaryum vallah 40 cm mi diyorlar 40 litre mi ufak birsey 10 tane balik ala biliyor mus dediler bana.
yem olayina geleceksek günde 1 kere veriyorum oda balik basina 1 yem düsüyor ve filtre de var ama hafif bir koku var anlamadim acaba cöpcü baligi mi almam lazim ne yapmam lazim anlamadim .
turkankaragoz
14-08-2013, 18:18
Sn shenile fanusta balık bakmak istiyorsanız elinizin altında sürekli en az fanusa gerekli su miktarı kadar bir kabın içinde ağzı açık olarak bekletilmiş suyunuz olacak. Ayda bir suyun 1\4 oranını bir kaba alıp içine balığınızı alın. Diğer bütün malzemeleri bol su altında yıkayıp tekrar düzenlemeniz gerekir. Ayırdığınız su miktarı kadar suyunu az koyup düzenlediğiniz fanusa bir poşet içinde ayırdığınız su ve balıkları koyarak sarkıtın. En az yarım saat sonra yavaş bir şekilde poşeti fanusa boşaltın. Eğer koku daha kısa sürede oluşuyorsa alvaryum hortumu ile dipte biriken posaları çekerek üzerine eksilen suyu ekleyebilirsiniz. Ne kadar az yem atarsanız atın sonuçta balıklarınız yediklerinden dolayı suyu pisletiyorlar. Ayda bir yukarıda tarif ettiğim şekilde temizler arada birde dipte biriken pislik ve posaları alırsanız sağlıklı bir ortan oluşur ve koku yapmaz. Kolay gelsin.
yok siz beni yalnis anladiniz benim akvaryumum var ilk 3 gün fanus da kaldilar sonra akvaryuma gectiler akvaryum hortumu ile dipteki posalari temizleyin demisiniz!?
hangi hortum diye sorsam ayip almaz insallah :) filtrenin tek üste hortumu var oda hava icin disarida birakiliyor :)
birsey daha sormak istiyorum akvarumun icindeki filtrenin üzerinde voltaj:220-240V frekans 50 HZ güc 6 W max. akıs: 500 L/S sizce bu iyi mi calistirdigimda baliklarim filtre tarafindan sanki kendine dogru cekiliyor :) . ?
turkankaragoz
15-08-2013, 20:04
Ben fanusta balık besleniyor zannettim ve ona göre anlattım. Akvaryum hortumu dediğimde boşta kalmış 1 mt civarında bir hortum. Akvaryumu olanlarda her zaman boşta bulunur havalandırma sistemlerinde kullanılan hortum. Hortum ile bir yerden bir yere sıvı aktarırız hortumla ağzımızdan çeker ve akıtmaya başlarız. Öyle basit bir şeydi anlattığım. Filtreniz varsa sorun değil. Filtreniz güçlü ise belli saatlerde çalıştırın yoksa balıklarınızı çok zorlarsınız. Kolaylıklar diliyorum.
sn turkankaragoz cevap icin gercekten cok tesekkür ederim icim rahatladi :) geceleri kapatiyorum filteryi zaten .
bir sorum daha olacak kusura bakmayin bugun fark ettim bir baligimin solungacinda pulu dökülmüs herhalde orasi kirmizi bu normal midir ? bide balik alirken nelere dikkat etmek lazim parlak mi olmalilar? pullari dökülmemis mi olmasi lazim ?bide baliklar aksamlari olduklari yerinde duruyorlar normal mi oda karanlik akvaryuma lamba takmadim bir zarari olur mu ?
sevgilerimle
turkankaragoz
15-08-2013, 21:04
Balığınız mantar olmuş sevgili shenile. Akvaryumunuzda ilaç kullanın. Akvaryumcunuza danışın size yardımcı olacaktır. Balık alırken de canlı olanları tercih edin. Hareketli renkleri parlak olanları. Gün içi aldığı ışık yeter ama akvaryum lambasız olmaz. İşikları kapatıp onu seyretmedikçe zevki nerede sizce. Akvaryum zevk işidir. Var mı varla olmaz. Ben çok severim akvaryumu. Fakat iki canavar kedim var tepesinden inmiyorlar. O yüzden dağıttım hepsini. Kedi sevgisi ağır baştı. Çünkü dokunabiliyorum. Akvaryum görselliktir.
sn turkankaragoz benim 3 tane daha baligim var onlarin da pullari dökülmüs lakin kizariklik yok tek solungacinda kizariklik var diyorum acaba icteki kizariklik rengi midir diye sordum kendi kendime.
mantar ilacini nasil kullancam bu mantar bulasicimidir ? mantar ilacini akvaryuma koyarsam diyer baliklara zarari varmidir ?
mandalinleerik
15-08-2013, 22:02
Akvaryumunuzda kaya veya farklı bir dekor varsa balıklarınız pulları sürtünmeden dolayı dökülmüş olabilir. Ya da solungaç paraziti olabilir fakat net bir şey söylemek için fotoğraf yüklerseniz garanti cevap verilebilir.
Ayrıca filtre belli zamanlarda değil 24 saat çalışmalıdır. Japon balıkları aslında havuz balığı olduğu için sizin tankınız onlar için küçük olduğundan filtresi sürekli çalışmalıdır. Ayrıca 40 Lt. için 10 adet japon balığı çok fazladır.
Işık konusuna balıklar illaki ışık isteyecek diye bir kural yok aksine bazı türler yanlış ışık seçiminden strese bile girebilirler. Akvaryumunuz oturduğunuz odada ise ekstradan bir ışık gerekmez. Işık görsel amaçlı güzel olabilir. Mesela benim Discuslarım oturduğum odada olmadıkları için bulundukları yerin ışığını gece yatana kadar açık bırakırdım bu kadarı yeterli olabiliyor.
Yem konusuna gelince japon balıklarına sürekli protein ağırlıklı yem vermeyiniz. Hatta arada sırada 1 gün hiç yem vermeyin. Bazen ıspanağı kaynar suda biraz haşlayıp damar kısımlarını alıp yumuşak yerlerini azar azar verin belki başta sevmeyeceklerdir fakat sindirim sistemleri için gereklidir.
Mantar ilacını kullanacaksanız iyi bir filtrasyon gereklidir. Diğer balıklarınıza zarar vermez. Ama en güzeli dediğim gibi fotoğraf yüklemeniz.
İyi akşamlar diliyorum.
turkankaragoz
16-08-2013, 12:13
Sn mandalinerik ile ayrıldık bu konuda ben akvaryumun görsellik olduğunu düşünenlerdenim görsellik içinde ne yapmak gerekiyorsa yapılmalı diye düşünüyorum. Önceki mesajlara bakmamıştım evet çok balıklarınız mevcut akvaryumunuz için. İlaçlama konusu önemli dezenfektan ve akvaryum tuzuda kullanın bunlar balıklarınızın sağlığı için iyi ürünler. Mantar ilacının sağlıklı balıklarınıza bir etkisi olmaz ama mandalinerik haklı filtreniz çalışmalı çünkü mevcut fazla. Hem 3 gün bile olsa o kadar balık fanusta tutulmaz.
arkadaslar merhaba birsey daha sormak istiyorum benim bir sari japon baligin karni sis ve siyah lekeler olmaya basladi bu neyden kaynakli?
nette farkli farkli seyler yaziyor kafam karisti.
insallah cevap yazarsiniz sevgiyle kalin
fahriye07
25-09-2013, 10:32
merhaba benim japon balığım çok hasta karnında kırmızı yara oluştu 1 haftadır ne yapmam lazım iştahı azaldı keyifsiz bana yardım edin lütfen .
benim 6 tane japon baligim vardi hepsi öldü akvaryumda oldugu halde anlamadim neden :( öyle hastada gözükmüyorlardi.
cok üzüldüm benden tavsiye eger balik bakmasini bilmiyorsaniz sakin almayin ....
Derya Hanim
06-10-2013, 15:13
Benim japonlar nerdeyse iki yasindalar. Ilk balik macerama basladigimda, cahillik iste az yem ver dediler ilk posta acliktan oldu. cdan azabiyla gittim birkac tane daha aldim bunlarda cok yemekten catladilar. Kup gibi karinlariyla dipten yukari cikamadilar. Ben baliklarin suyunu degistirdigim gun yemek vermiyorum onlara, birde yemekle strese girmesinler. Suyu yumusatmasi icin bir ilac var ondan aldim her degisimden sonra onu kullaniyorum. Her iki haftada iki kova sularini alip taze su koyuyorum. Tuzun bir degisikligini gormedigim icin artik kullanmiyorum. Arada bir pismis ve ezilmis bezelyeyi ufalayarak akvaryuma atiyorum, baliklarin bagirsaklarini temizlermis. Zararini gormedim simdiye kadar.
hepsi öldü son 1 tane kalmisti onu da cok seviyordum kuyrugu cok uzundu onunda cenesinin altinda kizariklik olmaya baslamisti. günde 1 defa yem veriyordum balik basina 2 tane ama bakamadim tek simdi cöpcü baligim kaldi onu da ne yapcam bilmiyorum :(çok üzüldüm vvallah ölmelerine :(
gokcegokce
07-10-2013, 19:26
Sayın Shenile, balıklarınızda mantar oluşmuş gibi, dış parazitte olabilir. Biz mikofish adlı bir ilaç kullanıyorduk bu türlü durumlar için. Hasta balığı ayırıp her gün o bölgenin üzerine bir kaç damla mikofish'den sürüyorduk. İlk hafta suyuna da bir kaç damla damlatıyorduk. Balık kendine gelip iyileşmeden de akvaryuma koymuyorduk. Tavsiye ederim bir dahakine. Asla vazgeçmeyin. Evcil bakmak tecrübelerle gelişiyor. İyi akşamlar.
sayin gokcegokce dogru söylüyorsunuz tavsiyeleriniz icin de tesekkür ederim.bu parazitler nasiil olusuyor ben onu anlamiyorum sürekli pompa calisiyor 2-3 günde bir temizliyordum pompayi.
suyun icinde dibinde can cekismesini, son nefesini vermesini görmek aci birsey .
gokcegokce
09-10-2013, 22:42
Aslında tam da 2-3 günde bir değiştirdiğiniz için olabilir. Suda zararlı olduğu kadar faydalı bakteriler de var. Siz tüm suyu boşaltıp pompayı da iyice temizleyince zararlılar kadar faydalılar da ölüyor ve balığınızın derisi hastalanıyor. Hani bizim derimiz ph 5.5 ya, balıkların da yaşaması için böyle asitik bazik bir denegeye ihtiyaçları var ki japonlar bu konudaki en kolay balıklar. Size tavsiyem haftada bir tankınızın 1/3'ü kadar suyunu değiştirin fazlasını değil. Pompayı da ayda bir sadece su ile temizleyini kimyasal sürmeyin. Ayrıca bitki görünümlü plastikler falan koyuyorsanız yosunlanabiliyor onları ben tercih etmiyorum. Tankın genişliğine göre 1 taneden 1 çay kaşığına kadar değişen ölçülerde kaya tuzu atmak dezenfekte edebilir. Bir de metilen mavisi denen bir hijyen ürünü kullanılıyor. Son olarak da japon balıklarını fanusta asla ama asla beslemeyin. Fanusun bombesi balıkların görüşünü bozuyor, kör bile yapabilir. Sevgilerimle...
Bunlar da benim balıklarım...
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/734153_10151767201348876_2090952876_n.jpg
Derya Hanim
10-10-2013, 00:42
Evet su konusu cok onemli, oyle ikide bir degistirmemek gerekiyor. Akvaryumcu bir filtreyi senede bir cikart cadece sungerini bir saksi dibine suyunu al sonar geri tak demisti. Yilmayin gokcegokce yeni baliklar edinin mutlaka bir kac tanesi size uyum saglayacaktir. temizlik ilaclari kesinlikle kullanmayin, benim akvaryuma hic temizlik maddesi koymadim senelerdir. Eski bir lif **** sungerle bol su ile yikarim sonra suyunu koyarim. Birde japonlar genis yer istiyor diye biliyorum yani yerleri ne kadar buyuk olursa o kadar buyuyorlarmis. Simdiden kolay gelsin size, basarilar
cevaplariniz icin tesekkür ederim.
Ben pompayi sadece cikartip 3-4 günde bir icindeki filtreyi temizliyordum cünkü cekim gücü azaliyor ve su bulaniyordu ve en önemlisi dipte pislikler kaliyordu.
o yüzden pompayi 3-4 günde bir cikartip temizliyordum suyuda sadece yariya kadar indirip yeni su ekliyordum.
baliklar bana göre degilmis :)
gokcegokce
10-10-2013, 11:00
Bu arada akvaryumunuz kaç litre ve kaç balık besliyorsunuz içinde. Akvaryum küçük balık çoksa atıklar çok birikebiliyor. Dip çekimi için sifonlu hortumlar bulunuyor. Vazgeçmeyin bence akvaryum zamanla oturuyor. Sonra da keyfine doyum olmuyor. akvaryum.com sitesini de ayrıntılı bilgiler edinmeniz için öneririm.
Bilge Kerem
28-11-2013, 23:59
Japon balığı,(Carassius auratus ve türleri) sazangiller ailesinden bir balık türü.
Çaprazlama yöntemi ile farklı renklerde ve vücut yapısında çok çeşidi üretilmiştir.
Japon balıkları soğuksuda yaşayabilirler.Bulundukları akvaryumlarda tek cins olan
besleniyorlarsa ısıtıcıya gerek yoktur.Su sıcaklığının 25 derecenin üstünde olması
sağlıklarını olumsuz etkiler.Koi olarak adlandırılan türevleri havuzlarda 59 cm boy,
4.5 kilo ağırlığa ulaşabilirler.
Karnı şişince ters yüzen balık çeşididir.Bu durumda kaynayan suda 3-4 yap-
rak ıspanağın haşlanıp akvaryuma atılarak tedavi uygulanır. :cool:
Merhaba arkadaslar,
Size bir sorum olacak bende 4 tane japon baligi var ve bunlarin diskisi ip gibi arkalarindan sallaniyor buda kabizlik oluyor herhalde.
Bugun bezelye haslayip verdim ve yediler lakin bu duzelir mi ne yapmam lazim kabizlik olmamasi icin??
Lutfen cevap yazin saygilarimla
Sn. shnile;
Balıklarınıza çok fazla mı yem veriyorsunuz. Verdiğiniz yemler nedir. Bir balığın ihtiyacı kendi gözü kadar diye bir ölçü var. Siz muhtemelen çok yiyecek veriyorsunuz. Japon balıkları ne verirseniz yerler. Muhtemelen çok yedikleri için de çok fazla atık üretiyorlar. Kabızlık var ise benim bildiğim ıspanağı haşlayıp veriliyor. Bu şekilde olunca da biraz fazla filtrenin çalışması gerekiyor. Akvaryum çabuk kirleniyor.
Sn. Muda,
Baliklari sali gunu aldik dun sadece biraz yem verdim bide bugu sadece haslanmis bezelye verdim yem falan vermedim bugun.
Yemler yuvarlak kirmizi ahm markasi vitamin protein liymis.
Baliklarin genel durumu aslinda iyi sabahtan aksama kadar filtre acik aksamlari kapatiyorum.
Filtreyi cikartip temizleyim derken butun pislikler akvaryuma dagiliyor.
1 teleskop baligi 3 japon var aldigim yer hehalde fazla yemliyordu.
Saygilarimla
Merhaba arkadaslar birsey sorcam.
4 tane japon baligim vardi esim surpriz yapip 2 tane daha almis o dun getirdiklerinde pullar dokulmus ama hareketliler.
Bugun beyaz japon baligimin pullu dokuluyordu hareketli ve yemini yiyor, kizariklik yok,kendini surte bilecegi sert bir cisim yok.simdi bu pul dokulmesi normal mi internette biraz arastirdim bazen normal mis deniliyor sizcenormal midir?
Bide bu beyaz japon baligim surekli diyer baliklarin arka kuyruk kismina dokunuyor herhalde erkek baligim uremek mi istiyor anlamadim o yuzden de pulu dokuluyor olabilir mi.bide dunden beri yeni baliklar geldiginden beri biraz agresiflesti kuyruklari isiriyor gibi.o baligi ayri bir kaba alip yem verdim dedim acliktan diyer baliklarin kuyruklarini yemeye calisiyor dedim ikitane yem verdim ikisinide yedi 20 dakika sonra tekrar akvaryuma koydum ilk basta birsey yapmiyordu sonra tekrar kuyruklari cekmeye basladi neden boyle yapiyor ne yapmam lazim suan ayri kapta .
Bende deep fix mavi damlasi var onu damlatiyorum suya onuda belirteyim.lutfen yardim edin
Saygilarimla
serkan_istanbul
22-12-2016, 18:41
*** japonlarımdan en yaşlısı 10 yaşlarında ben o mavi sudan asla damlatmıyorum. filitrelerini akşamları kapatıyorum. ısıtıcı asla kullanmadım . ışıkta takmıyorum. gayet saglıklılar. sularının yarısını 2 ayda bir boşaltıp yeniliyorum. maden suyu koyuyorum arada sularına. birde tuz çok deıl ama bırazcık. günde birdefa yem veriyorum. japonlarım arada bir birlerini kovalasalar da asla kuyruklarını falan kopartmıyolar...ıspanak verıyorum arada haslayıp.
Merhaba syn serkan bey.
Cevap verdigini icin tesekkur ederim size bir sorum olcak.
Esim en son aldigi baliklardan biri kucuk daha diyerlerine gore ve bu balik yuzuyor lakin arka tarafi hep yukari dogru kalkip bas asagi duruyor.
1 hafta oldu lakin yem yedigini gormedim bezelye yaptim verdim biraz yemisti.
Demem o ki arastirmalarim bana ya hava kesesi patlamis olacagini soyluyor **** kanizlik.
Sizce ne olabilir gayet normal yuzuyor durdugu zaman bas asagi duruyor kuyruk kismi yukari kalkiyor? Bir turlu cozemedim bunun ne oldugunu pullari yeni yeni cikiyor.
Eger cevap verirseniz cok sevinirim saygilarimla
serkan_istanbul
24-12-2016, 15:40
Bu konuda hiç bilgim yok. keşke yardımcı olabilseydim. ama hiç başıma gelmedi.
feast3874
18-02-2018, 22:27
Merhaba. Japon akvaryumumun suyu nedense 2 gündür çok bulanik. Sebebini anlayamadim. Dip cekimini yapali 4 gun oldu. Ne yapmaliyim sizce. Bulaniklik goruntu kalitesini dusuruyor. Ayrica baliklara bir zarari olur diye endiseleniyorum. Yardimlarinizi bekliyorum. Resim yukleyemedim bir turlu.
Power 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180218/27653652b92198332ff7148d2c23857c.jpg
Erdem 01
19-02-2018, 08:31
Japon balığı beslediğim yıllarda böyle beyaz bulanıklık iki defa oldu. Birinde erkek dişiyi kovalayıp karnına vuruyordu. Yumurta dökme dölleme sonrası oldu. Diğeri de arazide bulduğum mermer gibi taş güzel görünüyor diye akvaryuma koymuştum erime yapıp suyu bulandırmıştı. Suyun bir kısmını alıp dinlenmiş yeni su doldurun.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.