PDA

View Full Version : Akdeniz İkliminde Gölgede Yetişebilecek Ağaçlar Nelerdir?

AgacSevdalisi
26-12-2010, 15:47
Arkadaşlar ben Adana'da ikamet ediyorum.Oturduğum evin nerdeyse tamamen gölgelik olan, ağaçların ve binaların gölgelediği bir arazisi var.Bende bu araziyi değerlendirmek, meyve veren ağaç yetiştirmek istiyorum.Günde 1 saat öğleden sonra belki güneş görür.Bu şartlarda yetiştirebileceğim ağaçları öğrenmek istiyorum. Konunun uzmanı olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.Şimdiden teşekkür ederim.

ozbuoz
28-12-2010, 13:08
Ben de adana'dayım . Ben de köy de böyle birşey düşünüyorum. Gölge olan yerler de salon bitkileri çok güzel yetişir diye tahmin ediyorum , migroslar da satılanlar özellikle :D bunun harcin de ben kestane ektim onlarda çok güzel oldular gölge ve sulak arazide kestane de çok güzel olur diye düşünüyorum . Salon bitkileri adana için kısmen uygun gibi görünüyor yalnız şubat ayların da olan donlar bitkileri öldürebilir . yani saksıdan toprağa aldığımız zaman daha da coşkulu büyür gibime gelir ama dediğim gibi donlara dikkat etmek gerek ..

AgacSevdalisi
28-12-2010, 14:48
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim sayın ozbuoz. Kestane yetişebileceğini bilmiyordum. Kestane deneyebilirim.salon bitkilerine gelince; süs bitkisi olarak bir kaç tane dikilebilir ama benim istediğim meyve verebilecek türde olan bitkiler.Mesela yaban mersini yetiştirebiliriz diye düşünüyorum.sizin oaralarda yaban mersini vermı yetişen?

yahya07
10-01-2011, 13:41
avakado ve kiviyi de incelemenizi öneririm

AgacSevdalisi
28-01-2011, 12:34
teşekkür ederim yahya bey. Benim aklımda goji berry meyvesi var bakalım nasıl olacak.