View Full Version : Bahçe Merdivenleri
Bugün merdiven fiyatlarına basamak üzerinden fahiş fiyatlar verildiğini görünce hep hayalimde olan doğal görünümlü basamakları internetten araştırdım. Bir sürü kolay, ekonomik ve güzel örnekle karşılaştım.
Merdivenler mi fotoğraflar mı daha güzel bilemedim. :)
184712
184713
184714
184715
184716
184719
184720
184721
184722
184738
184723
184724
184725
184726
184727
184728
184729
184730
184731
184732
184733
184734
184735
184736
184737
furkan yıldız
17-12-2010, 20:57
Sevgili Limon, merdivenlerin hepsi çok güzel ve doğal. Aralarında güzellik açısından pek fark olmadığı için aralarından maliyet yönünden de cezbedici tercih edilebilir diye düşünüyorum :) Bir de çardak içine girsek mi :)
Ona ihtiyacım olmadığı için araştırmadım :) ama konu başlığı (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=8857&highlight=gazebo) vardı.
Yücel Canpolat
17-12-2010, 21:32
İkinci mesaj 4. resim,3.mesaj 3. resim,5. mesaj 1. resim uygulamaları harika!!
furkan yıldız
17-12-2010, 21:42
5. mesajın 1. resmi, 2. mesajında 2 ve 4. resmi çok doğal duruyor gerçekten ama 5. mesajdaki 4. resim bizim düzlük bahçe adayına daha iyi gider
Yücel Canpolat
17-12-2010, 22:44
5.mesaj 4. resimdeki taşları 2cm kadar toprağa gömerek daha hoş bir görüntü elde edilebilir (tabi benim düşüncem bu:)
furkan yıldız
17-12-2010, 22:52
:) aklımdan geçen düşünce de o yöndeydi hafif çıkıntılı taşları ön plana çıkaracak biraz
Benim yapmayı düşündüğüm merdivenin bir tarafı bina duvarına yaslanacak. Buradaki 2 tarafa da yapılan uygulamayı ben tek tarafa yapmak durumundayım. Yani bir tarafı ev duvarına yaslanacağından sizin beğendiğiniz uygulamalar bana uymayacak. Daha araştırmalarım sürüyor. :)
Sadece merdiven olarak düşünürsek böyle ev duvarına yaslamak durumundayım. Sığınak gibi olan yer tarafına üstteki uygulamalar gibi kademeli bitki yerleşimi düşünüyorum. Alternatif fikirlere açığım, önerilerinizi bekliyorum.
184799
Yücel Canpolat
18-12-2010, 16:45
Benim beğendiklerim şev li arazi ve genel de yürüyüş yolları için hoş duracaktır haklısınız,sesli düşünüyorum şimdi,madem ki tek tarafı duvara yaslanacak karkas ve demir korkuluk köşebent veya uygun bir malzeme ile,basamaklar ise duvar rengine uygun granit olabilir,ancak merdivenlerin alın kısmı açık yani karşıdan baktığımızda merdiven arkası basamak aralıklarından gözükecek:))ilk aklıma gelen.
Sevgili Limon,
Benim, Bodrum'daki merdivenim de duvara bitişikti. Biz şöyle bir uygulama yaptık.
Duvarla merdiven arasındaki boşluğa, kademeli sakslıklar yapıp yanından merdiveni indirdik.
Belki bir fikir verir diye düşündüm.(fikir mimar olan kızımındı)
Bu fotoğraf ilk halini gösteriyor.
184912
Bu fotoğraf ta, şimdiki durumunu gösteriyor.
184913
Saksılardaki çiçekleri zaman zaman değiştire biliyorsun,merdivenler de daha geniş duruyor.
furkan yıldız
19-12-2010, 20:12
sayın Hozat yeni düzenlemeyle birlikte çok güzel olmuş tebrikler
Fikir vermez mi hiç? Çok güzel olmuş, ben de hayalimde bir şeyler oluşturmaya çalışıyorum. Kademeli bahçeler bitki düzenlemesi açısından göze daha hoş görünüyor.
Sayın hozat gerçekten çok güzel olmuş. Hemen uygulama alanı bulmalıyım.
203328
http://galeria.infojardin.com/showphoto.php?photo=57335&size=big&cat=
ilker_eroglu
15-04-2011, 03:08
Sn Hozat,
Çok hoş bir fikir elinize sağlık, saksılıklar ahşap kaplama mı acaba değilse olsa hoş görünür gibi geliyor bana :)
İlker
Benim bahçemde, tarlalardan topladığım geniş düz taşları üst terasa giden yol üzerinde merdiven olarak böyle kullandık.
Basamaklar arasında bir karıştan fazla toprak alan bıraktık, buralara mevsimine göre sezon çiçeği ekiyorum.
Bir sene beyaz alisyum, bir sene mor mavi lobelya, başka bir zaman kısa yayılıcı bitki ekiyorum. Burada bitkiler henüz ekilmiş durumda. Zamanla iyice yayılıp güzel bir görüntü sergiliyorlar.
203342
Güler hanım, bu fotoğrafı ne aradım bir bilseniz? Bahçenizin sayfa sayısı o kadar çok ki gördüğüme emin olduğum halde bulamadım bir türlü. Bizim ustalara şu basamak arasındaki toprak bırakma işini tarif ettim ama boş gözlerle baktılar bana. :)
ciceksever70
15-04-2011, 16:05
Cok güzel resimler sevgili Limon. Sizin zevkinize güveniyorum. En kisa zamanda mükemmel bir tasarim yapip bizlerle paylasacaginiza eminim.
Güler hanım, bu fotoğrafı ne aradım bir bilseniz? Bahçenizin sayfa sayısı o kadar çok ki gördüğüme emin olduğum halde bulamadım bir türlü. Bizim ustalara şu basamak arasındaki toprak bırakma işini tarif ettim ama boş gözlerle baktılar bana. :)
Sorma sevgili limon. Ben de yukarı köyden gelen ve inşaat işlerinde çalışan bir delikanlıya anlatıyorum, anlatıyorum ama bir türlü anlamıyor. "Abla, taş merdivenin arasından nasıl çiçek çıkacak ki?"
Ya dedim, sen al traktörü gel tarlaları dolaşalım, düz bulduğumuz taşları toplayalım, sonra onları sen yerleştirirken ben sana göstereceğim. Kimi taşları yuvarlamak için kestik, kimini yonttuk. Sonra anladı ve abla inan ben bunu yapamazdım dedi.
Sen de yapacaksan yer yer yanak taşları koymayı ihmal etme ki çöküntü yapmasın.
Merdiven çıkmayı kim sever, ama böyle olunca zevkle çıkılır Güler Hanım. Limon'cuğum sana da şimdiden kolay gelsin.
Sevgili Çiçeksever70, bahçeye yaptığınız merdivenlerden bu yaz güzel fotoğraflar çıkacağını tahmin ediyorum.
Bir klasör fotoğraf bastım, hepsinin karışımı bir şeyler olacak ta sıra oraya gelemiyor bir türlü. :) Sağolun Güler hanım.
Sevgili Çiçeksever itici bir güç oldun bana, sağolasın. :)
Limon, merdiven yanındaki alan geniş, merdiven sayısı da fazlaysa, arada bir terasa küçük oturma yeri yapabilirsin. Gölge-güneş durumuna göre yazın keyifli olabilir.
ciceksever70
15-04-2011, 21:30
Merdiven çıkmayı kim sever, ama böyle olunca zevkle çıkılır Güler Hanım. Limon'cuğum sana da şimdiden kolay gelsin.
Sevgili Çiçeksever70, bahçeye yaptığınız merdivenlerden bu yaz güzel fotoğraflar çıkacağını tahmin ediyorum.
O bölümü fazla ciceklendiremedim sevgili Kiraz. Cim bicme isi bu yil esime kalinca her yer kolay bicilsin fazla incik cincik olmasin istiyor. Önümüzdeki yaz bir seyler düsünecegim artik.
"Doğa" bu iş öyle güzel ayarlıyor ki, kendine hayran bırakıyor.
Merdivenlerin neresine yerleşeceğini de, yine kendi karar verip her yıl değişik türler seçiyor.
203482
203483
203484
203485
Bu merdivenle rde becerikli komşumun elinden çıktı.
Nisan ve mayıs ayları "bodrum papatyalarının" en çoşkulu zamanı oluyor.
203488
Ev-Bahçe dergisinin en güzel bahçe yarışması birincisinde de değişik bir merdiven uygulaması var:
204073
Kaynak: http://www.evbahce.com.tr/yarisma/en-guzel-bahce-balkon-yarismasi/300-turkiye-nin-en-guzel-bahce-ve-balkonlari.html
Limon, merdiven yanındaki alan geniş, merdiven sayısı da fazlaysa, arada bir terasa küçük oturma yeri yapabilirsin. Gölge-güneş durumuna göre yazın keyifli olabilir.
Kiraz, yazdığın gibi bir alan yaratmak için merdiveni nasıl evirsek çevirsek planı yapıyoruz. :) Çünkü tam güneş olduğundan özellikle baharda en keyifli yer orası. Yazın ortasında çekilmez ama onun için de gölgede bir bölüm hazırlıyacağım... Ama bir türlü gelemiyoruz o safhaya, yağmur, yağmur... Kışın bile bu kadar yağmamıştı mübarek. :)
Kiraz, yazdığın gibi bir alan yaratmak için merdiveni nasıl evirsek çevirsek planı yapıyoruz. :) Çünkü tam güneş olduğundan özellikle baharda en keyifli yer orası. Yazın ortasında çekilmez ama onun için de gölgede bir bölüm hazırlıyacağım... Ama bir türlü gelemiyoruz o safhaya, yağmur, yağmur... Kışın bile bu kadar yağmamıştı mübarek. :)
Limon, neler yapacağını çok merak ediyorum, sen de ser verip sır vermiyorsun, sonunda patlatacaksın hepsini :)
Benim set de gölge, yazın hiç esmeyen günde bile orası serin. Ortadaki setin orta kısmındaki bitkileri başka yere aldım, bu sene olmasa bile seneye belki bir şey yapacağım. Eski fotoğrafı. (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=238957&postcount=1) Her setin yanında sahanlık var, böylece sete giriş kolay oluyor.
çekirdek
09-05-2011, 01:21
Sevgili Limon, (uzun aradan sonra merhaba:) ) henüz yapmadıysan; merdivenin boşlukta kalan bölümünün basamaklarını bir atlayarak 20-25santim daha uzun bırakabilirsin. Kendiliğinden saksı koyma noktaları oluşmuş olur. Hatta sarkan cinsler koyduğunda alt bölüm de hoş olabilir.
Sevgili Çekirdek, öncelikle özledim seni. :)
Daha yapmadık, İstanbul hep yağışlı olunca bina dış cephesi işleri umduğumuzdan fazla uzadı. Bu hafta sonuna kadar cephe işi bitecek gibi görünüyor. İskele sökülür sökülmez merdiven işine girişeceğiz. Ama en kullanışlı şekle karar verdik. Sonra fotoğraflarla anlatınca daha anlaşılır olacak. Amaç üst bahçede oturma alanı yaratırken, alt bahçeden yer çalmamak. Merdiveni, ilk sayfadaki fotoğraflardaki gibi geniş geniş indirecek olursam zaten küçük olan bahçemin yarısı gidecek. :) En kullanışlı iniş şeklini bulduk gibi, çiçek dikecek yerleri de düşünerek karar verdik. Umarım güzel olur.
203342
Şurada ki emeğe bakıyorumda inanın gözüm korkuyor, belki bir şeyler hazır olunca kolay olurda hacı yakup köyünde bu işi yapmak, inanın çok bir emek harcamakla olduğu bilinci içerisindeyim.
O nedenle bu güler ablanın elinden bir şey kurtulmaz yeterki kafasına koysun taştan adam diker inanki. :)
Sevgili çekirdek hoş geldin, kendini çok özletiyorsun bak, işlerinin yoğun olduğunu biliyorum ama arasıra bir ceee yi bizlerden esirgeme, yoksa mordoğana gelirim bütün çiçeklerini yolarım. :)
Bir gün bu uygulamalardan birisini yapacağım ve gururla sunacağım. :) Ne kadar doğal görünüyorlar.
279996
279997
279998
279999
BAhçe dergilerinde rastladıklarımdan...
285799
285800
285801
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.