View Full Version : Müdürün Bahçesi / İzmir
Müdürün Bahçesi
16-12-2010, 21:52
Emekli banka müdürüyüm, 2004 yılında Aliağa Çıtak köyünde 7 dönüm şimdiki tarlamı aldım.
150 ad. Trilye, 15 ad. Edremit olmak üzere toplam 165 ad. zeytin diktim. 2009 yılından beri doğal yetiştiricilik yapıyorum.
50 ad. çeşitli meyve agaçları diktim. Arıcılık ve tavuk yetiştiriciliği de yapıyorum. Uzak bahçelerin yakın işbirliğine katılmaktan çok memnunum hızla sayının artacağını düşünüyorum.
Müdürün Bahçesi olarak zeytin, zeytin yağı, çeşitli meyveler, bal ve yumurta olarak bende varım. En kısa zamanda Halil bey de yardım ederse bahçe resimlerini yükleyeceğim.
MeyveliTepe
16-12-2010, 22:13
Müdür bey hoş geldiniz. Hakkınızda çok şey duyduk ama sizden dinlemek daha da keyifli olacaktır diye düşünüyorum.
omer.tuncer
16-12-2010, 22:58
Sayın müdürüm:) sizi hep duyduk ama kısmet tanışma yakındayken değilde uzaklardan oldu ama mevsim geldiğinde tanışıp sohbet etme olanağınada kavuşuruz her halde?
ÜBYİ sayfasına ve birliğe gelmenizi kutlarım. Gerçi biraz geç oldu diye düşünüyorum. nedeni ise zaten bizim gibi düşünen ve uygulamayı başarmaya çalışan kişilerin tümünün bir araya gelerek yaşadıkları sorunları, tecrübeleri paylaşması başlı başına bir eğitidir.
Çalışmalarınızı takip etmekten keyif alarak, paylaşımlarım olacaktır.
Toprağın organik yapısını geliştirmedeki pratik çalışmalarımdan kompost yapma ile solucan gübresi üretme bitkileri beslemeye yönelik bilgi paylaşımlarımla UBYİ içinde bu alandaki etkinliklerimi buradan takip edebilirsiniz (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=20921) sevgiler sunar başarılar dilerim.
Müdürün Bahçesi
17-12-2010, 11:45
Müdür bey hoş geldiniz. Hakkınızda çok şey duyduk ama sizden dinlemek daha da keyifli olacaktır diye düşünüyorum.
Sn.Meyveli Tepe; Hoşbulduk,Doğa ve deniz aşığıyım.İşlerim çok yoğun olduğundan UBYİ yeni üye olabidim.Teşekkür ederim.
Zeytinlibahçe
17-12-2010, 13:01
Müdürüm hoş geldin, katılımınız bizleri daha da güçlendirecek.
Fotoğraf makinemde kalmış müdürün Bahçesine ait bir kaç fotoğraf.
http://img3.imageshack.us/img3/1094/mudur1.jpg
Bahçeden genel bir görünüş.
http://img63.imageshack.us/img63/1307/mudur2.jpg
Müdürün kovanları, bu yıl sayıyı artırmayı düşünüyor.
http://img43.imageshack.us/img43/2355/mudur3.jpg
Kaolinle kaplı Trilyeler
http://img32.imageshack.us/img32/6691/mudur4.jpg
Müdürüm bahçende mutluluğun daim olsun.
Keyf Bahçesi
17-12-2010, 14:42
amiiin
Müdürün Bahçesi
17-12-2010, 19:10
Sayın müdürüm:) sizi hep duyduk ama kısmet tanışma yakındayken değilde uzaklardan oldu ama mevsim geldiğinde tanışıp sohbet etme olanağınada kavuşuruz her halde?
ÜBYİ sayfasına ve birliğe gelmenizi kutlarım. Gerçi biraz geç oldu diye düşünüyorum. nedeni ise zaten bizim gibi düşünen ve uygulamayı başarmaya çalışan kişilerin tümünün bir araya gelerek yaşadıkları sorunları, tecrübeleri paylaşması başlı başına bir eğitidir.
Sn. Kireçlibahçe,
Dikili'deki Ensar beyin , kıdemli md. Hasan bey, Halil Önen beyin ve sizin , eşinizin bulundukları güzel toplantıya katılamadım.Tanışıp sohbet etme imkanım olmadı.
Böyle güzel bir buluşmayı kaçırmak istmezdim.Biliyorsun Bergamalıyım.Bu tarafa geldiğinizde sık sık görüşelim. :)
Müdürün Bahçesi
17-12-2010, 19:23
Çalışmalarınızı takip etmekten keyif alarak, paylaşımlarım olacaktır.
Toprağın organik yapısını geliştirmedeki pratik çalışmalarımdan kompost yapma ile solucan gübresi üretme bitkileri beslemeye yönelik bilgi paylaşımlarımla UBYİ içinde bu alandaki etkinliklerimi buradan takip edebilirsiniz (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=20921) sevgiler sunar başarılar dilerim.
Sevgili epsody; Sizin çalışmalarınızı ilgiyle takip ediyordum.Solucan gübresi çalışması ilgimi çekiyor,deneyebilirim.
Teşekkür ederim....
Müdürün Bahçesi
17-12-2010, 19:34
Müdürüm hoş geldin, katılımınız bizleri daha da güçlendirecek.
Fotoğraf makinemde kalmış müdürün Bahçesine ait bir kaç fotoğraf.
.
Sn,kaptanım fotoğraflar için teşkkür ederim.
acemi_caylak
17-12-2010, 21:05
Sevgili Müdür,
Hoşgeldiniz. Gözlerimiz yollarda kalmıştı:)
Müdürün Bahçesi
17-12-2010, 21:28
amiiin
Sn. Kıdemli Müdürüm,
dua için teşekkür ederim.
Şu Halil bey den bıktım valla. Zorla işlerinden zaman buldu da bizimle ilgilendi.
Senin bahçeye gelip resim çekecekti ve bahçe oluşumuna yardım edcekti hala ses yok. Şunun kulağını çekeceğim.:p
Sıra senin bahçeye geldi. Yarın geliyoruz.:)
Saygılar
Müdürün Bahçesi
17-12-2010, 21:33
Sevgili Müdür,
Hoşgeldiniz. Gözlerimiz yollarda kalmıştı:)
Sevgili acemi usta,
sizin de toprak ile ilgili yazılarınızı
izliyoruz. Devamını diliyoruz.
Ayrıca açtığınız blok sayfanız çok güzel. Başvuru kitapcığı gibi.
Aliağa ya geldiğinizde güzel sohbeti kaçırdım, ona yanarım.
Teşekkürler.
Keyf Bahçesi
17-12-2010, 23:47
bu yağmur çamur da foto çekilmez inşallah müsait bir zaman buluruz selamlar
Zeytinlibahçe
11-01-2011, 15:56
http://img220.imageshack.us/img220/3815/mdrkpr.jpg (http://img220.imageshack.us/i/mdrkpr.jpg/)
Müdür beyin yeni yaptığı köprü. Halen üzerinde çalışıyor.
Müdürün bahçesinin her iki tarafında kışları kuvvetli akan iki dere mevcut, yağışlarla debi arttığında bahçeden çıkmakta zorlanıyordu. Yeni köprüyle bu sorunu çözmüş gibi.
Hayırlı olsun müdürüm, kutlayalım :)
http://img80.imageshack.us/img80/7199/mdrhorozlar.jpg (http://img80.imageshack.us/i/mdrhorozlar.jpg/)
Müdürün bahçesindeki kuvvetli, tek beden üzerine bırakılmış beş yaşındaki trilyeler.
İsim babası olduğum beyaz renkli ispenç horozu '' Elvis ''
Halil Önen
11-01-2011, 20:23
http://img220.imageshack.us/img220/3815/mdrkpr.jpg (http://img220.imageshack.us/i/mdrkpr.jpg/)
Müdür beyin yeni yaptığı köprü. Halen üzerinde çalışıyor.
....''
'Sırat' köprüsü gibi...:p biraz sağa yatıyor sanki.
İlk geçen ben olmuşum, daha inşaat halindeyken, bitti sanmıştım '' yahu dereden nasıl geçtin'' demişti; ''
_'köprüden' değince... ('günahlarım bile dereye dökülmüştü'...):rolleyes:
...
http://img80.imageshack.us/img80/7199/mdrhorozlar.jpg (http://img80.imageshack.us/i/mdrhorozlar.jpg/)
Müdürün bahçesindeki kuvvetli, tek beden üzerine bırakılmış beş yaşındaki trilyeler.
...
Müdür Bey,
Bu zeytinleri neyle beslediniz? Maşallahları var.
omer.tuncer
12-01-2011, 17:03
Ben de soracaktım ama malesef bir nazar boncuğum yok inşallah nazar deymez.
Sayın Müdürüm,
Bahçe, zeytinler ve asma köprü çok güzel de, bahçenin ortasındaki kilit taşlarını anlayamadım.
Siz de mi horozlarla tavuklar arasına sınır koydunuz?
Malum bugünlerde arada 45 cm mesafe bulunacak meselesi gündemde. :p
Müdürün Bahçesi
12-01-2011, 19:20
Sevgili kaptanım fotoğraflar için teşekkür ederim.
Köprümü tamamladım,yağışlar arttığında debi yükselince
çekiniyordum artık çekinmiyorum.
Açılış tören tarihini bidiririm kurdele keseceğiz ve kutlayacağız.
2 horoz feda olsun sana.
Müdürün Bahçesi
12-01-2011, 19:51
Sevgili İndomie
Kilit taşları dizdim,haremlik selamlık yapayım dedim ama benim horozlara söz dinletemedim.45 cm mesafeyi aşıyorlar.
İlgine teşekkür ederim.
Müdürün Bahçesi
12-01-2011, 20:06
Sayın Üzüm
Bu tirilyeleri doğal koyun gübresi,damlama su ve her gün (1825 gün) sevgiyle yetiştirdim.Ayrıca zeytinlerimin arasına her yıl fiğ,bakla ve yulaf dikip nisan ayıda onları biçerek yeşil gübre uygulamaktayım.
İlgine teşekkür ederim. .
Müdürün Bahçesi
12-01-2011, 20:29
Ben de soracaktım ama malesef bir nazar boncuğum yok inşallah nazar deymez.
Sayın Kireçli Bahçe
Zeytinlerimin maşallahı var.Bergama'ya,Dikili'ye geçerken sizi Aliağa'ya bekliyorum,uğrarsanız memnun olurum.Nazar boncuğu var.
Müdürün Bahçesi
12-01-2011, 20:40
Sevgili Halil Önen kardeşim
Köprümden ilk geçen sen oldun,açılış töreninde boynuzlu koç'mu kessem acaba,
yoksa horozmu
hangisi sırat köprüsünden rahat geçirir.
Sayın Üzüm
Bu tirilyeleri doğal koyun gübresi,damlama su ve her gün (1825 gün) sevgiyle yetiştirdim.Ayrıca zeytinlerimin arasına her yıl fiğ,bakla ve yulaf dikip nisan ayıda onları biçerek yeşil gübre uygulamaktayım.
İlgine teşekkür ederim. .
Elinize yüreğinize sağlık, çok güzel gelişmişler. Yeşil gübrelemede karışık mı ekiyorsunuz yoksa her sene farklı ürün mü?
omer.tuncer
12-01-2011, 22:42
Sevgili müdürüm: uzaktan bu kadar muhabbetten sonra şart oldu ama şimdilik Ankarada işlerim var. Sanırım 2 ay sonra geleceğim şöyle havaların iş yapmaya müsade etmediği bir gün de. Sizleri ziyaret ederek hem kendimi hemde sizleri aylak etmeden sohbet etmeyi çok istiyorum. Özellikle şu arı işinide sizden inceliklerini öğrene bilirsem ne mutlu bana.
nurguldk
13-01-2011, 10:42
Merhaba;
Bursalıyım ancak Ankarada yaşıyorum. Gölbaşında...Zeytin ağacı yetiştirmeyi çok istiyorum. Bu konuda fikir aldığım bir çok kişi Ankara da olmayacağını söylüyor.. Sizden de fikir almak isterim..Sevgiler
omer.tuncer
13-01-2011, 12:36
Ankarada zeytin olması nerde ise imkansız. hele Gölbaşında daha da zor Dallar -2 C gövde ve kök ise -7 C kısa süreli soğuklara dayanabiliyor. ila zeytin diyorsanız buyrun egede bir yer edindirelim bakımlı halde %100 kazanırsanız bakımsız durumda %50 kazanırsınız. geç verime yatar. ama sadece hasattan hasata uğruyarak zeytin ziraati yapılır. ama tatil gibi değil sonbahar da en erken kasım ayında hasat edilir.
Müdürün Bahçesi
04-02-2011, 00:29
Sevgili Halil ;Kekliklerin kümesini bitirdim,içersine saldım çatısının kremitini döşedim,keklikler bayram yaptı yardımların için teşekkür ederim.Birde fotoğrafları yüklersen sevinirim.
Müdürün Bahçesi
04-02-2011, 00:38
Merhaba;
Bursalıyım ancak Ankarada yaşıyorum. Gölbaşında...Zeytin ağacı yetiştirmeyi çok istiyorum. Bu konuda fikir aldığım bir çok kişi Ankara da olmayacağını söylüyor.. Sizden de fikir almak isterim..Sevgiler
Sayın Nurguldk Kıymetli arkadaşımız Ömer Tuncer bey gerekli olan fikri vermiş bende ayni şeyleri söyleyebilirim.sevgiler
Müdürün Bahçesi
04-02-2011, 00:45
Sevgili müdürüm: uzaktan bu kadar muhabbetten sonra şart oldu ama şimdilik Ankarada işlerim var. Sanırım 2 ay sonra geleceğim şöyle havaların iş yapmaya müsade etmediği bir gün de. Sizleri ziyaret ederek hem kendimi hemde sizleri aylak etmeden sohbet etmeyi çok istiyorum. Özellikle şu arı işinide sizden inceliklerini öğrene bilirsem ne mutlu bana.
Sayın Ömer Tuncer bey Başımızın üstünde yerin var her zaman bekleriz. Arı işini tatbiki uygulamak lazım.Saygılar.
Cumhur Tonba
04-02-2011, 11:58
Bahçenizde güzel bir piknik yaptım. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Harika bir bahçe.
Müdürün Bahçesi
04-02-2011, 23:04
Bahçenizde güzel bir piknik yaptım. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Harika bir bahçe.
Sayın Cumhur Tonba;Temenniniz için teşekkür ederim.Piknik için her zaman beklerim.
Müdürün Bahçesi
07-02-2011, 20:45
:cool:Halil Önen kardeşim bahçemle ilgili fotoğraflarını dört gözle bekliyorum.
Halil Önen
07-02-2011, 21:42
Sn. Müdürün Bahçesindeyiz, şimdi derma /çatma keklik kümesi nasıl yapılıyor; görelim.:D
(Kendileri keklik sarayı diyor ya..):p
Önce kıyıda köşede kalmış derme şeyler toplanır.
191741
Dermeler kullanılmayan çıkma kapılar bu iş için idealdir.
Kümes duvarları tuğla ile örülür.
191742
İçeriye iki göz oda yapılır. Odanın birinin kapısı,kapının yarısından, kapısı da diğer yarısındandır. (karışık gibi ama değil)
191744
Şimdi keyif bahçesi _ kd. Mür. Hasan Bey_ de geldi ya kadro tamamdır.
Kesin derip çatarız.:D
191745
Hiçde derma çatma gibi görünmüyor,:p bu adamlar işi biliyor.
(Bu resmi derdim ama bir yere çatamadım galiba...):)
191743
Ellerinize sağlık gerçekten keklik sarayı olmuş.
Resimlere bakmak altyazıları okumak çok neşeli insan bitmesin istiyor.:p
Halil Önen
07-02-2011, 21:53
Sn. Müdürün Bahçesi,
arı ve tavuk yetiştiriciğinden sonra keklik işine el attı.
Sırada bıldırcın olabilir mi.?
Keklik gibi kanadımı süzmedim...
191749
Murat alıp doya doya gezmedim...
191750
Halil Önen
07-02-2011, 22:20
Sn. Müdürün bahçesi,
tavuk yetiştiriciğilinde de uzmanlaştı.
191751
İri kepeğin içine toz acı biber atıyor, ıslatıyor, yağma gidiyor.
Acı biber tavukların içini ısıtıyor, iştahını açıyor, hastalıklardan koruyormuş.
191755
Bu arkadası dönük olan horoz Zeytinli Bahçenin _Ayhan kaptan_ hediye ettiği...
191756
Denizlinin horozları bellidir bellidir aman...
191757
Bu da Bagi;
Tavukların ve bahçenin yılmaz bekcisi. İlk zamanlar bir kaç tavuk yolmuştu, kendini bekçi değil av köpeği sanmıştı...:)
191758
Eğitildi...;) Şimdi geçmişte olanlardan utanıyor olamalı ki tavuklara arkasını dönüyor.
Müdürün Bahçesi
08-02-2011, 18:54
:oSevgili kardeşim Halil Önen;fofoğrafların ve yorumların için teşekkür ederim.Eline diline sağlık.
Halil Önen
08-02-2011, 23:12
Ellerinize sağlık gerçekten keklik sarayı olmuş.
Resimlere bakmak altyazıları okumak çok neşeli insan bitmesin istiyor.:p
Teşekkürler Sn. Suna hanım,
keklikler küçük bir kümeste yaşayabiliyorlar. Kümes önüne _devamı şeklinde_ bir, iki metrelik etrafı ve üstü kafes telle çevrili gezme/yemlenme alanı yapılırsa daha güzel olacak.
Aslında keklikler tavuklardan pek farksızlar, bir süre sonra insana alışıyorlar ve bahçede dolaşıyorlar.
Sizin de 350 m2 lik geniş bir bahçeniz var, denemek için uygun. Ancak iki gözü mavi _ ama duymayan_ sevimli ve o kadar yaramaz kedinizden nasıl korunur bilemem. :))
Saygılar
Doğayla Barış
12-02-2011, 18:22
Bahçeniz çok güzel kolay gelsin.
"İri kepeğin içine toz acı biber atıyor, ıslatıyor, yağma gidiyor.
Acı biber tavukların içini ısıtıyor, iştahını açıyor, hastalıklardan koruyormuş. "
Bu yöntemi sayenizde öğrenmiş olduk,köyümüzde biz de deneyelim.
Müdürün Bahçesi
13-02-2011, 19:00
Bahçeniz çok güzel kolay gelsin.
"İri kepeğin içine toz acı biber atıyor, ıslatıyor, yağma gidiyor.
Acı biber tavukların içini ısıtıyor, iştahını açıyor, hastalıklardan koruyormuş. "
Bu yöntemi sayenizde öğrenmiş olduk,köyümüzde biz de deneyelim.
Sevgili Doğayla Barış; Temennin için teşekkür ederim.İri kepeği bir gün önce toz veya pul acı biber ile ıslatıp,ertesi gün tavuklara veriyorum.İçini ısıtıyor,hastalıklardan koruyor,kış sezonunda'da yumurta vermini arttırıyor.
acemi_caylak
07-03-2011, 14:23
Foça dönüşü, tekrar Aliağa'ya ve karanlık çöktüğü için bir gün önce zaman bulamadığımız Sevgili Müdürün bahçesine uğradık.
Tarlaya ip üzerindeki asma köprüden geçerek ulaşılıyor. Ensar köprü üzerinde.
195548
Kısa sürede dostluk kurduğumuz müdürün can dostu köpeği. Müdür Bey'in söylediği kadarıyla hiç kimseyle bu kadar kısa sürede kaynaşmamış. Bakmayın siz öyle sert bakmasına, dost olduğunuzu hissettiğinde başının uzatıp okşatıyor.
195549
Bunlarda Müdür Bey'in doğal yumurta deposu. ancak Ensar'ın dediğine göre horoz sayısı fazlaymış. Bir kaç tanesi mangalda kızaracak galiba:)
195551
Bunlarda Müdür Bey'in bahçesinin panoramik görünümü. Zeytinler sağlıklı gözüküyor. Ancak tarlada drenaj sorunu var. Çünkü hem bahçenin iki yanında arıklar var, hem de alt tarafından dere akıyor. Zeytinlerde değil ama diğer bir iki meyve ağacında bunun belirtileri var. Üstelik tam çukurda olduğu için fazla don alıyor. Kısacası Müdür Bey'in işi zor. Tez elden drenaj sorunu çözülmeli. Soğuklardaysa Müdür Bey bahçeyi boşlamayıp bir kaç noktada saman yığını yakmalı.
195550
195552
Müdür Bey hem bize Muttalip hem de MUttalip'e kendi yapmış olduğu yeşil zeytinlerden ikram etti. Israrla bize çok alın dedi ama, biz diğer arkadaşlara da kalsın diye birer şişe aldık. Hani uğrayan olursa hem Müdür Bey'in misafirperverliğini ve dost sıcaklığını görecek kem de zeytini kapacaktır:)
bayindirmevki
07-03-2011, 20:10
Maşallah...
Allah nazardan saklasın. Emeğinize sağlık. Bu arada Uzak Bahçelerin denetim müdürü kim anlamış olduk. Bölge müdürü Halil beyin gözetiminde tavsiyelerini uygulamakta fayda var.
Müdürün Bahçesi
12-03-2011, 23:53
Foça dönüşü, tekrar Aliağa'ya ve karanlık çöktüğü için bir gün önce zaman bulamadığımız Sevgili Müdürün bahçesine uğradık.
Tarlaya ip üzerindeki asma köprüden geçerek ulaşılıyor. Ensar köprü üzerinde.
195548
Kısa sürede dostluk kurduğumuz müdürün can dostu köpeği. Müdür Bey'in söylediği kadarıyla hiç kimseyle bu kadar kısa sürede kaynaşmamış. Bakmayın siz öyle sert bakmasına, dost olduğunuzu hissettiğinde başının uzatıp okşatıyor.
195549
Bunlarda Müdür Bey'in doğal yumurta deposu. ancak Ensar'ın dediğine göre horoz sayısı fazlaymış. Bir kaç tanesi mangalda kızaracak galiba:)
195551
Bunlarda Müdür Bey'in bahçesinin panoramik görünümü. Zeytinler sağlıklı gözüküyor. Ancak tarlada drenaj sorunu var. Çünkü hem bahçenin iki yanında arıklar var, hem de alt tarafından dere akıyor. Zeytinlerde değil ama diğer bir iki meyve ağacında bunun belirtileri var. Üstelik tam çukurda olduğu için fazla don alıyor. Kısacası Müdür Bey'in işi zor. Tez elden drenaj sorunu çözülmeli. Soğuklardaysa Müdür Bey bahçeyi boşlamayıp bir kaç noktada saman yığını yakmalı.
195550
195552
Müdür Bey hem bize Muttalip hem de MUttalip'e kendi yapmış olduğu yeşil zeytinlerden ikram etti. Israrla bize çok alın dedi ama, biz diğer arkadaşlara da kalsın diye birer şişe aldık. Hani uğrayan olursa hem Müdür Bey'in misafirperverliğini ve dost sıcaklığını görecek kem de zeytini kapacaktır:)
Sevgili Acemi Usta
Fotorafların ,yorumların ve önerilerin için çok teşekkür ederim.
Ağaçlar Net,UBYİ 'nin güzelliğini kıymetini şimdi daha çok anladım.Ensar Bey'i,Muttalip Bey'i
ve sizinle tanışmamıza kısa sürede dostluk kurmamıza vesile oldu.
Aliağa'ya gelişinizden onur duydum çok sevindim.Bir şey yapamadım sizleri Bahçemde ağırlayamadığım için üzüldüm.Ensar Bey'in dediği gibi 4-5 adet Horoz fazlalığım var,ne zaman arzu ederseniz mangalda kızartmağa hazırım.Sevgilerimle.
Müdürün Bahçesi
13-03-2011, 00:05
Maşallah...
Allah nazardan saklasın. Emeğinize sağlık. Bu arada Uzak Bahçelerin denetim müdürü kim anlamış olduk. Bölge müdürü Halil beyin gözetiminde tavsiyelerini uygulamakta fayda var.
Sevgili Bayındırmevki,
Yorumunuz için teşekkür ederim.Bölge müd.Halil Bey'in önerilerini,tavsiyelerini
tatbiki olarak uyguluyoruz.
nurguldk
30-03-2011, 11:56
Ankarada zeytin olması nerde ise imkansız. hele Gölbaşında daha da zor Dallar -2 C gövde ve kök ise -7 C kısa süreli soğuklara dayanabiliyor. ila zeytin diyorsanız buyrun egede bir yer edindirelim bakımlı halde %100 kazanırsanız bakımsız durumda %50 kazanırsınız. geç verime yatar. ama sadece hasattan hasata uğruyarak zeytin ziraati yapılır. ama tatil gibi değil sonbahar da en erken kasım ayında hasat edilir.
Bilgiler için de bahçe teklifi için de çok teşekkür ederim. Amacım sadece evimin bahçesinde birkaç zeytin ağacı olsun şeklindeydi :)) Ticari bir durum yok yani :))
Müdürün Bahçesi
02-04-2011, 16:42
200170
Babamın şeftalilerini topluyorum :)
200171
Biraz da eriklerden toplayalım :)
200172
Şimdi de biberler :)
Müdürün Bahçesi
20-04-2011, 23:25
kıymetli kardeşim Halil ben yardımcı olabildiysem ne mutlu bana,Annemizin eline koluna sağlık,enginar ve yaprak dolma çok güzel olmuş damlamalarını güle güle kullan.
Şeftalileri görünce ağzım sulandı valla :D
sındırgılı
21-04-2011, 00:05
Horozlari mangallik yapmadan, baska cozum yokmu ?
Ne de olsa horozlar :)
Drenaj, gercekten buyuk problem. Umarim, taban suyunu drane etmede kolay yol bulursunuz.
Halil Önen
21-04-2011, 01:04
Şeftalileri görünce ağzım sulandı valla :D
Sorma Dudu hanımefendi çok lezzetliler. Her gidişimde şeftaliye övgüler yağdırıyorum ancak bir iki tane yediriyor.
'Buda diyor' başımda bekliyor, 'çok kestin o dalda meyve vardı niye kestin' diyor.
Seyrelt biraz iri olsun_ yeşilken_ küçük olsun çok olsun benim olsun diyor.
Halil Önen
21-04-2011, 01:11
Horozlari mangallik yapmadan, baska cozum yokmu ?
Yok...:)
Sadece erken öteni tespit etmeye çalışıyoruz, okutmak için.:D
Ensar bey ve Acemi gelinceye kadar kartlaşırlar, mangallık olmaz sündürürüz valla..:)
Müdürüm bahçeniz ve sohbetiniz bir harika.Kolaylıklar dilerim işlerinizde.
Müdürün Bahçesi
10-05-2011, 22:00
Müdürüm bahçeniz ve sohbetiniz bir harika.Kolaylıklar dilerim işlerinizde.
Sevgili Gtatas kardeş temennin için teşekkür ederim.Aliağa'ya yakındasın her zaman beklerim bahçemde piknik yapmağa.
Sevgili Müdürüm,
Yakındır gelmemiz. Horozlara bildiriver kaçmasınlar.
Sevgili Gtatas kardeş temennin için teşekkür ederim.Aliağa'ya yakındasın her zaman beklerim bahçemde piknik yapmağa.
Müdürüm Aliağa'da kapılar çoğaldı artık inşallah gelirsem sohbet eder bir şeyler eker dikeriz.Kolaylıklar dilerim işleriniz de saygılar.
Müdürün Bahçesi
12-05-2011, 00:09
Sevgili Müdürüm,
Kıymetli Ensar bey gelmenizi dört gözle bekliyorum,yanlız gelirken üzüm enzimlerinden unutmayın.Gelmeden bir gün önce haberim olursa sevinirim.Horozların ayağını misina ile bağladım hayatta kaçamazlar,sevgilerimle.
Müdürün Bahçesi
12-05-2011, 00:20
Müdürüm Aliağa'da kapılar çoğaldı artık inşallah gelirsem sohbet eder bir şeyler eker dikeriz.Kolaylıklar dilerim işleriniz de saygılar.
Sevgil gtatas kapımız her zaman açık,dalmağa meraklısınız her halde Alağa'ya gelinde sizi tekne ile adalara götüreyim,benim bahçemde tavuk,horoz,keklik ve şimdi de bıldrıcınlar geldi ,Kıymetli arkadaşım Halil Önen bıldırcınların resminide siteme yollayınca tamam olacak,sevgiyle kalın.
Halil Önen
12-05-2011, 21:59
Sevgili Müdürüm,
Ensar abim, horozlar kaçarsa...
211647
keklikler var...;)
211648
ve onun yumurtaları var.
211649
Ve keklik yumurtalarının üstüne yatmış cin tavuk; sözde onun için 'cin gibi' diyorlar...:)
Daha da olmadı oğlu Tolga' yeni nın getirdiği bıldırcınlar var.
211650
Yani horozlar bir şekilde kaçsa bile, bıldırcın ve keklikler var, onlar kaçamaz tüfek var, av köpeği var eee serde avcılık da var...:D
211651
Saygılar
Halil Önen
24-05-2011, 22:10
.....
Ve keklik yumurtalarının üstüne yatmış cin tavuk; sözde onun için 'cin gibi' diyorlar...:)....
Müdür babanın çiftliği.;)
Sayın müdürün bahçesi,
cin tavuğunun altına keklik yumurtaları koymuştu. Biz ise cin tavuğunun cinliği ile dalga geçmiştik.:)
Bizi utandırdı. 7 yumurtadan 5 inin çıkardı. (ikisine ne oldu ki...)
216075
Havası yerinde... Sanki kendi yumurtasının yavrusu.:)
216077
Onlara yemlenlenmeyi öğretiyor. Bi keklikler büyüsün, ötmeye başlasın, nasıl hava çevirecek o zaman göreceğiz onun cinliğini...:p
Bir daha ya folluğa deve kuşu yumurtası mı koysak acaba.?:p
Bu arada müdürün yeni askerleri yaşam savaşına hazırlanıyor.
216084
Bu defa aldatmak yok. Doğru tavuk, doğru yumurta ve doğru civciv...
Keyf Bahçesi
24-05-2011, 23:06
Sayın müdürün bahçesi,
cin tavuğunun altına keklik yumurtaları koymuştu. Biz ise cin tavuğunun cinliği ile dalga geçmiştik.:)
216075
216077
Onlara yemlenlenmeyi öğretiyor. Bi keklikler büyüsün, ötmeye başlasın, nasıl hava çevirecek o zaman göreceğiz onun cinliğini...:p
216084
cin'i ben kandırdım.kıdemsiz md yanımızda yoktu ki.Geldiğinde 4 adet dedi ben ise 5 de3dim.Birini saklamıştım.Hem cin'i hem de müdürü kandırdım.Bıldırcınlar civcivler ne ararsan var.bakarsın bir iki ay sonra tekrar bir yere gider.Onlar bize canlarını bile verirler.
Müdürün Bahçesi
24-05-2011, 23:37
Sayın müdürün bahçesi,
216075
216077
216084
kıymetli kardeşim Halil fotoğrafların ve yorumların için teşekkür ederim .Cin tavuğunun altına yedi adet yumurta koymuştum,büyüklerimden duyduğum,bildiğim kadarıyla kurk yatırırken yumurta adedi (tek) olması gerekirmiş bende öyle yaptım,cin tavuğunu kandırdım altına kekliklerimin yumurtasından koydum.İlk günlerde bir yumurta kayboldu cin dedim yumurtaları beğenmedi dedim,yirmi gün sonra bir yumurtayı kırılmış buldum,içinde tüylenmiş yavru vardı.Dedimki cin bu işi becerecek galiba Yirmi dörtünçü gün başında olmadığım gün, Sağ olsun kıymetli Kıdemli Müd.Hasan ağbim ebeliğini yaparak torunlarımızı beş adet keklik,sekiz adet tavuk civcivleri dünyaya getirtmiş.Sonsuz teşekkür ediyorum.
Müdürün Bahçesi
24-05-2011, 23:44
cin'i ben kandırdım.kıdemsiz md yanımızda yoktu ki.Geldiğinde 4 adet dedi ben ise 5 de3dim.Birini saklamıştım.Hem cin'i hem de müdürü kandırdım.Bıldırcınlar civcivler ne ararsan var.bakarsın bir iki ay sonra tekrar bir yere gider.Onlar bize canlarını bile verirler.
Kıymetli Kd.Müdürüm her şey için teşekkür ederim.İlgine alakana her zaman onlar sana canlarını vermeğe hazırlar, yanında papazda feda olsun sana.saygılar....
Halil Önen
06-07-2011, 22:36
Sayın Müdürün bahçesinde daha önce Sunguart adında kaolin uygulamıştık.
Sevgili dostumuz Acemi den de kaolin istemiş, kendi ürünleri olan Sun Shader adında kaolini kullanmak için izin istemiştik ve yer ayırmıştık.
231662
Dostumuz Acemi Ubyi Aliağa tarlarına uğrayacağını ve getireceğini, hatta beraber uygulamayı davet etmişti.
231668
Buna çok sevindik. Demekki üç yıllık kaolin uygulayan dostlarına karşı ürününe güveniyordu.
231669
Kaolini her türlü _ şeftalide bile :)_ meyve ve sebzelerde deneyen bir ekip vardı şimdi karşısında.
231671
Halep orada ise arşın burada...
231672
Bu kurt adamlar;
adamı amele gibi çalıştırır, kaolin atarken bile lafa tutarlar, aklını karıştırırlar.:D
Müdürün Bahçesi
31-08-2011, 21:02
Halil Önen kardeşime teşekkür ederim.Acemi Çaylak arkadaşımada sonsuz teşekkürler.
Tarlama attığımız kaolinler için.
Müdürün Bahçesi
31-08-2011, 21:10
Uzak Bahçelerin Yakın işbirliği ve Ağaçlar net'teki tüm dostlarımın Bayramını candan kutlar sağlıklı nice Bayramlar temenni ederim.
10.09.2011 cumartesi günü Aliağa'lılar kültür dayanışma derneği lokalinde Oğlum
Tolga Var'ın Nikah ve Düğün törenine tüm dostlarımı beklyorum.
canannuman
05-09-2011, 08:56
Çok güzel bir çiftlik olmuş inşallah birde kuzu filan edinirsiniz.
Allah sevdikleriniz ile bir ömür boyu keyfini çıkarmak nasip etsin.
Herşey dört dörtlük Allah bizede evlatlarımızada nasip etsin. Tavuk olayına bayıldım. İnşallah daha değişik türlerde edinirsiniz.
TaşevliBahçe
10-09-2011, 23:06
Uzak Bahçelerin Yakın işbirliği ve Ağaçlar net'teki tüm dostlarımın Bayramını candan kutlar sağlıklı nice Bayramlar temenni ederim.
Hüseyin bey maşallah oldukça kalabalık ve çoşkulu bir düğün oldu. UBYİ 'den katılan dostlarımızla , sayenizde birarada keyif dolu bir akşam yaşadık.Darısıbizim başımıza diyorum , Tolga kardeşime ve eşine ömür boyu mutluluklar dilerim....
Halil Önen
10-09-2011, 23:55
Bu gün Dikili' den gelin getirdik, Aliağa'ya...
Bir yastıkta mut'la kocasınlar.
(Bir yastıkta dedim de çok eskidendi o, şimdi herkesin bir yastığı var; yastığını kapanın 'çok sıcak oldu' deyip sesizce kaçma özgürlüğü de...;))
Gençlere mutluluklar diliyoruz.
Önen ailesi
Zeytinlibahçe
11-09-2011, 08:55
(Bir yastıkta dedim de çok eskidendi o, şimdi herkesin bir yastığı var; yastığını kapanın 'çok sıcak oldu' deyip sesizce kaçma özgürlüğü de...;))
Önen ailesi
Ne o sitem mi var. Bu yakında da hep annenin yaşadığı köydesin :)
Sevgili müdürüm gönlüm sizinleydi. Çok güzel bir düğün olmuş, çok sevindim.
Gençlere ömür boyu mutluluklar diliyorum. Gelince kutlarız :)
Müdürün Bahçesi
15-09-2011, 22:53
Hüseyin bey maşallah oldukça kalabalık ve çoşkulu bir düğün oldu. UBYİ 'den katılan dostlarımızla , sayenizde birarada keyif dolu bir akşam yaşadık.Darısıbizim başımıza diyorum , Tolga kardeşime ve eşine ömür boyu mutluluklar dilerim....
Sevgili kardeşim Rafet Uzunok düğünümüze katılımınıza çok sevindim.UBYİ'den katılan tüm dostlarıma'da sonsuz teşekkür ederim .Darısı sizin başınıza,kızımızın okul durumuna çok sevindim başarılar dilerim.
Müdürün Bahçesi
15-09-2011, 23:00
Bu gün Dikili' den gelin getirdik, Aliağa'ya...
Bir yastıkta mut'la kocasınlar.
Gençlere mutluluklar diliyoruz.
Önen ailesi
Kıymetli kardeşim katılımınıza teşekkürler,inşallah sana'da bir gelin alıp,bir gelin vermek.Nasip etsin.Sağlıcakla....
Müdürün Bahçesi
15-09-2011, 23:08
Ne o sitem mi var. Bu yakında da hep annenin yaşadığı köydesin :)
Sevgili müdürüm gönlüm sizinleydi. Çok güzel bir düğün olmuş, çok sevindim.
Gençlere ömür boyu mutluluklar diliyorum. Gelince kutlarız :)
Kaptanım bizim gönlümüzde hep seninle denizlerdeyiz.Düğünümüzün güzelliği dostlarımızdan kaynaklanmaktadır,dostlar güzel olunca düğün,dernek'te güzel oluyor.Eşiniz ve çocuklarınızın katılımına çok sevindim sonsuz teşekkür ederim.İyi seyirler dilerim.
UBYİ gazetesinin yarınki manşetidir.
Halil Önen bey ''Müdürün Bahçesinde'' keklik kümesine tünel kazarken yakalanmıştır.
Ben demiştim zati. Belliydi, kümes planlarını ele geçirmek amacıyla, yapımındaki civanmertce çalışmalarından anlamıştım:))
Hayırlı olsun Sayın Müdürün Bahçesi.
Arazi almayıp, komşu almışsınız. Önceliğiniz çok isabetli. İyi de etmişsiniz. ''Tek'' ok ile, bir deste ok arasındaki mukavemet farkını bilenlerden olduğunuz anlaşılıyor.
Düğününüz hayırlı olsun, inşallah tüm mürvetlerini ailecek tadarsınız sağlık içinde.
Dere aklımı çeliyor. Acaba 60-70 cm. kaya ile set ve içine ördek/kaz......
Bence keklikleri Halil bey' den başka türlü koruyamazsınız.(Açık arazide ördek/kaz peşinden koşmak onu da yoracaktır inanın.)
Saygılarımla lütfen.
Müdürün Bahçesi
09-02-2012, 12:15
Halil Önen bey ''Müdürün Bahçesinde'' keklik kümesine tünel kazarken yakalanmıştır.
Ben demiştim zati. Belliydi, kümes planlarını ele geçirmek amacıyla, yapımındaki civanmertce çalışmalarından anlamıştım:))
Hayırlı olsun Sayın Müdürün Bahçesi.
Arazi almayıp, komşu almışsınız. Önceliğiniz çok isabetli. İyi de etmişsiniz. ''Tek'' ok ile, bir deste ok arasındaki mukavemet farkını bilenlerden olduğunuz anlaşılıyor.
Düğününüz hayırlı olsun, inşallah tüm mürvetlerini ailecek tadarsınız sağlık içinde.
Dere aklımı çeliyor. Acaba 60-70 cm. kaya ile set ve içine ördek/kaz......
Bence keklikleri Halil bey' den başka türlü koruyamazsınız.(Açık arazide ördek/kaz peşinden koşmak onu da yoracaktır inanın.)
Saygılarımla lütfen.
Yazınız ve önerinize geç cevap verebildiğim için özür dilerim. Temenniniz için teşekkür ederim. Halil Bey i dün keklik,bıldırcın peşinde koşarken değil,uydudan tavşan peşinde koşarken yakaladım.o an benim telefonuma cevap vermeğe çalışırken tavşanı kaçırdı,tavşan bana dua etmiştir herhalde;;) Dediğiniz gibi ben arazimi 2004 yılında almıştım,2006 yılında komşum Kd.Müdürü,2009 yılındada Halil Önen arkadaşımı komşu olarak aldım.Sağolsunlar... Dere ile düşüncenize katılıyorum bende çok düşündüm bir kaç tane yeşilbaş,ger ve pekin ördeklerini düşünüyorum.Ama Halil beyden nasıl koruyacagım bilemiyorum. Sonsuz selamlar..
Ankara'dan Merhaba,
Umarım her şey yolundadır ve mesajımı okuyacak fırsatı bulabilirsiniz. Ben 33 yaşında,evli, Ankara'da kamuda çalışan bir mimarım. Aynı zamanda resim de yapıyorum.:D Eşim 45 yaşında,yeni emekli oldu ama serbest çalışmaya devam ediyor, meslektaşız. Her zaman şehirden kaçmak istedik ve doğal bir yaşamın hayatını kurduk. Özellikle ben, hayvanları, bitkileri kısacası doğayı çok seviyorum ve şehirde yaşadıkça,her ne kadar kuşlarım ve bitkilerim de olsa sanki bir yanım eksikmiş gibi hissediyorum. Doğada çalışmak ve üretmek istiyorum. Köy hayatının hayaliyle yaşıyoruz ve bunun içinde iyice yaşlanmayı beklemek istemiyoruz:) Henüz gençken ve dinamikken hayatımızı değiştirip, yeni bir sayfa açmak istiyoruz. Artık bu hayalimiz için bir adım atmamız gerektiğini düşünüyoruz, biraz birikmiş paramız ve bir arabamız var, bir arazi alıp içine küçücük bir bağ evi yapıp köy hayatına başlamak istiyoruz. 900 TL gibi çok cüzi emekli maaşının yanında zeytin ve keçi yetiştirerek ek gelir sağiayabilirsek bu işi kıvırabiliriz gibi geliyor. Yoksa çok mu hayalciyiz?* Ben her boş vaktimde zeytin, keçi yetiştiriciliği ve organik bahçecilikle ilgili araştırıyor ve okuyorum. Ama, takdir edersiniz ki, sadece okumak ve teorik bir şeyler öğrenmek, görmeden, yaşamadan, o havayı solumadan pek fazla bir şey ifade etmiyor ve çok eksik kalıyor. Ayrıca kafamızda bundan başka pek çok soru(n)lar var; örneğin, araziyi nasıl bulacağız, bize ustalık edebilecek, deneyimlerini paylaşacak birilerini bulabilir miyiz,yanımızda bizim gibi tutkulu komşular olsa , dayanışma içinde olabileceğimiz arkadaşlarımız olabilir mi gibi...
Çünkü çok acemiyiz:o
Tabii sorulacak çok sorularımız var:) Belki bize bir yol gösterebilirsiniz diye umut ederek bu mesajı yazmayı düşündüm. Umarım başınızı ağrıtmadım. Selamlarımla,
Halil Önen
19-02-2012, 22:40
Çalışmalarınızı takip etmekten keyif alarak, paylaşımlarım olacaktır...
Sn. müdürüm sevgili epsody'nin selamı var. Sizde solucan gübresi gönderdi.
269944
Müdürün Bahçesi
27-02-2012, 14:58
Ankara'dan Merhaba,
Umarım her şey yolundadır ve mesajımı okuyacak fırsatı bulabilirsiniz. Ben 33 yaşında,evli, Ankara'da kamuda çalışan bir mimarım. Aynı zamanda resim de yapıyorum.:D Eşim 45 yaşında,yeni emekli oldu ama serbest çalışmaya devam ediyor, meslektaşız. Her zaman şehirden kaçmak istedik ve doğal bir yaşamın hayatını kurduk. Özellikle ben, hayvanları, bitkileri kısacası doğayı çok seviyorum ve şehirde yaşadıkça,her ne kadar kuşlarım ve bitkilerim de olsa sanki bir yanım eksikmiş gibi hissediyorum. Doğada çalışmak ve üretmek istiyorum. Köy hayatının hayaliyle yaşıyoruz ve bunun içinde iyice yaşlanmayı beklemek istemiyoruz:) Henüz gençken ve dinamikken hayatımızı değiştirip, yeni bir sayfa açmak istiyoruz. Artık bu hayalimiz için bir adım atmamız gerektiğini düşünüyoruz, biraz birikmiş paramız ve bir arabamız var, bir arazi alıp içine küçücük bir bağ evi yapıp köy hayatına başlamak istiyoruz. 900 TL gibi çok cüzi emekli maaşının yanında zeytin ve keçi yetiştirerek ek gelir sağiayabilirsek bu işi kıvırabiliriz gibi geliyor. Yoksa çok mu hayalciyiz?* Ben her boş vaktimde zeytin, keçi yetiştiriciliği ve organik bahçecilikle ilgili araştırıyor ve okuyorum. Ama, takdir edersiniz ki, sadece okumak ve teorik bir şeyler öğrenmek, görmeden, yaşamadan, o havayı solumadan pek fazla bir şey ifade etmiyor ve çok eksik kalıyor. Ayrıca kafamızda bundan başka pek çok soru(n)lar var; örneğin, araziyi nasıl bulacağız, bize ustalık edebilecek, deneyimlerini paylaşacak birilerini bulabilir miyiz,yanımızda bizim gibi tutkulu komşular olsa , dayanışma içinde olabileceğimiz arkadaşlarımız olabilir mi gibi...
Çünkü çok acemiyiz:o
Tabii sorulacak çok sorularımız var:) Belki bize bir yol gösterebilirsiniz diye umut ederek bu mesajı yazmayı düşündüm. Umarım başınızı ağrıtmadım. Selamlarımla, Ilgım YiGENO.
Kıymetli Sahire Aliağa/İzmir 'denmerhaba Yazınızı enaz üç,dört kez okudum .Cevap yazmak ve size nasıl faydalı olabilirim diye çok düşündüm.Doğa'yı,kuşları ve hayvanları çok sevdiğinizi sezinledim,küçük bir arazi ve içinde küçüçük bir bağ evi düşündüğünüzü belirtmişsiniz,yanlız bunları nerede düşündüğünüzü belirtmemişsiniz.Ankara'da zeytin ve keçi yetiştiriciliği yapmak çok zor olduğunu tahmin ediyorum. Ege'de düşünürseniz buralarda size UBYİ 'üyelerimiz yardımcı olur arazi bulunur,yetiştiricilikle ilgili yardımcı olabiliriz.Selamlar,sağlıcakla.
Müdürün Bahçesi
27-02-2012, 15:07
Sn. müdürüm sevgili epsody'nin selamı var. Sizde solucan gübresi gönderdi.
269944
Sevgili Epsody Göndermiş olduğun selamını, solucan gübremi aldım çok teşekkür ederim.Kd.Müdürümüz'ün solucan gübresini Halil kardeşimiz bana verdi bende en kısa zamanda Kd.Müdürümüze teslim edeceğim.Sağlıcakla, sonsuz selamlar.
Kıymetli Sahire Aliağa/İzmir 'denmerhaba Yazınızı enaz üç,dört kez okudum .Cevap yazmak ve size nasıl faydalı olabilirim diye çok düşündüm.Doğa'yı,kuşları ve hayvanları çok sevdiğinizi sezinledim,küçük bir arazi ve içinde küçüçük bir bağ evi düşündüğünüzü belirtmişsiniz,yanlız bunları nerede düşündüğünüzü belirtmemişsiniz.Ankara'da zeytin ve keçi yetiştiriciliği yapmak çok zor olduğunu tahmin ediyorum. Ege'de düşünürseniz buralarda size UBYİ 'üyelerimiz yardımcı olur arazi bulunur,yetiştiricilikle ilgili yardımcı olabiliriz.Selamlar,sağlıcakla.
İlginize ve cevabınıza çok teşekkür ederim. İnşallah Muğla tarafını düşünüyoruz, yazmayı unutmuşum:) Sizlerden, UBYİ üyelerinden yardım ve fikir desteği almak beni çok mutlu eder. Zira oraları gittiğimiz bir kaç tatil dışında (onlar da kısa süreliydi.) hiç bilmiyoruz. Zeytin ve keçi için ilk etapta 10 dönüm arazi yeterli olur mu? Tabii arazi fiyatları hakkında da internetten araştırdığımız kadarıyla fikrimiz oldu. Oralarda 10 dönüm arazi 70-80000 tl gibi görünüyor. Ama baharda gidip yerinde bir araştırma yapmayı planlıyoruz. Tavsiye edeceğiniz bir bölge varsa önce oralara bakabiliriz... :) Selamlar.
Halil Önen
18-03-2012, 20:32
İlginize ve cevabınıza çok teşekkür ederim. İnşallah Muğla tarafını düşünüyoruz, yazmayı unutmuşum:) Sizlerden, UBYİ üyelerinden yardım ve fikir desteği almak beni çok mutlu eder. Zira oraları gittiğimiz bir kaç tatil dışında (onlar da kısa süreliydi.) hiç bilmiyoruz. Zeytin ve keçi için ilk etapta 10 dönüm arazi yeterli olur mu? Tabii arazi fiyatları hakkında da internetten araştırdığımız kadarıyla fikrimiz oldu. Oralarda 10 dönüm arazi 70-80000 tl gibi görünüyor. Ama baharda gidip yerinde bir araştırma yapmayı planlıyoruz. Tavsiye edeceğiniz bir bölge varsa önce oralara bakabiliriz... :) Selamlar.
...demişsiniz Sn SAHİRE, ama Müdürün Bahçesinin işleri yoğundu size yazamamış. Bu tarafa gelmeyi düşünürseniz haber verirseniz sizi gezdirir fikir sahibi de olursunuz. Uygun bir yer bulduğumuzda size haber veririz.
Halil Önen
18-03-2012, 21:04
Ben demiştim zati. Belliydi, kümes planlarını ele geçirmek amacıyla, yapımındaki civanmertce çalışmalarından anlamıştım:)).
Benim hakkımda böyle yazılmıştı bir zamanlar, söz uçmuş ama yazı kalmış.;)
Müdürü kümesten keklik çalarken yakaladım.
274764...:D
Dün bize yani Aliağa ubyi ye ziyarete Mr. Duran, Metern ve Yusuf Yalcın geldiler. Önce Zeytinli bahçenin mini serasına uğradık sonra Ege tropikal e uğramadan Müdürün bahçesine baskın yaptık.
274765
İzmir de üniversite tahsili gören Yusuf kardeşimiz bıldırcın ve keklik de yetiştirmiş önceleri,bu konuda bilgileri de vardı.
( bu arda metern iki saattir biriylr konuşuyor, kompost ve solucan gübresi hakkında, telefon kulağına yapışmıştı zor ayırdık. Bili bakalım kiminle görüşüyordu?:D)
274766
Müdürün bıldırcınları Yusuf un elinde. Yumurta bile yapıyorlar. Keklikler de öğle...
274767
Hava bir gün önce ne kadar kötüydü. Bu gün Pastırma baharı gibiydi:) Çay ve sohbeti güzel havada çok iyiydi.
274768
Mete bana zeytin dalı yedirmiş.:)
Buradan bir zeytin dalı alıp Sevgili Ege Tropikal ( Tayfun beye geçeceğiz. Ondan bodur zeytin dalından nasıl çelik alınır ve köklenir öğreneceğiz. Ve bizim köye gitmeden önce asıl sohbet bizi orada bekliyor.
Sevgili dostlar yerinize ulaştığınızda beni tekrar aradınız ve tekrar teşekkür ettiniz. Sağ olun. Birbirimizi Ağaçlar. net sayesinde tanıdık ve sağlam dostluklar kurduk. Size ve sitemize bizlerde çok teşekkür ediyoruz.
Tekrar görüşmek üzere ayrıldık biliyoruz.;)
Zeytinlibahçe
18-03-2012, 21:24
Arkadaşlar hoş geldiniz. Her zamanki gibi ben yine yoktum. Gelecek sefer :)
( bu arda metern iki saattir biriylr konuşuyor, kompost ve solucan gübresi hakkında, telefon kulağına yapışmıştı zor ayırdık. Bili bakalım kiminle görüşüyordu?:D)
Epsody?
bu arda metern iki saattir biriyle konuşuyor, kompost ve solucan gübresi hakkında, telefon kulağına yapışmıştı zor ayırdık. Bilin bakalım kiminle görüşüyordu?
Epsody?
Namı diğer eray:D:D
...demişsiniz Sn SAHİRE, ama Müdürün Bahçesinin işleri yoğundu size yazamamış. Bu tarafa gelmeyi düşünürseniz haber verirseniz sizi gezdirir fikir sahibi de olursunuz. Uygun bir yer bulduğumuzda size haber veririz.
İnşallah, çok teşekkür ederim:))
Merhaba efendim,
Hayırlı yazlar olsun. Bahar bölgemizde bitti sanırım artık. Yakacak olarak yedeklediğimiz kazma, kürekleri bilem kaldırdık.
275825
Bu bence Hüseyin beyin çay üstüne keklik yememiz için çabaladığı anlar.
Fakat o kadar küçük kümeste '' yakalayamadım'' demesini de anlayamadım. Kekliğim az demez o. Olsa olsa keklik pişirmesini bilmediğinden numara çekmiştir.
Sayın Hüseyin bey, her şey için teşekkürler. İkrâm ve misafirperverliğiniz ve şakalarıma göstereceğiniz hoş görü de dahil. Sağlıkla kalın inşallah.
Saygılarımla lütfen.
[QUOTE]Merhaba efendim,
Hayırlı yazlar olsun. Bahar bölgemizde bitti sanırım artık. Yakacak olarak yedeklediğimiz kazma, kürekleri bilem kaldırdık.
Sayın Mrduran, efendim! baharı gelmeden bitirdiniz mi? Ne yaptınız, nasıl oldu, ne çabuk geldi de gitti.:D:D
Sanırım ifadeniz kış olacaktı? Şakamı hoş görünüz!
Saygılar efendim. Kalın sağlıcakla.
Halil Önen
23-03-2012, 22:29
[QUOTE=mrduran;930121]
Sayın Mrduran, efendim! baharı gelmeden bitirdiniz mi? Ne yaptınız, nasıl oldu, ne çabuk geldi de gitti.:D:D
Sanırım ifadeniz kış olacaktı?...
.
Bize _ Aliağa ubyi, egetropikal_ geldiğinde bahar havası vardı, İzmir' gidince bitti sanmıştır.:D
275866
El emeğiyle alın teriyle olabilecek güzel bahçelerden biri de sizin bahçeniz sayin müdürüm.Bugün güya Alilağada olucaktım ama işyerinden izin alamadım.İnşallah sizlerle tanışmayı, sizlerden birşeyler öğrenmeyi ve hoş sohbete katılmayı çok istiyorum.
Sağolsun Mete kardeşimle illaki gelicez bir gün. İşleriniz de kolaylıklar diliyorum.
TaşevliBahçe
03-07-2012, 21:58
El emeğiyle alın teriyle olabilecek güzel bahçelerden biri de sizin bahçeniz sayin müdürüm.Bugün güya Alilağada olucaktım ama işyerinden izin alamadım.İnşallah sizlerle tanışmayı, sizlerden birşeyler öğrenmeyi ve hoş sohbete katılmayı çok istiyorum.
Sağolsun Mete kardeşimle illaki gelicez bir gün. İşleriniz de kolaylıklar diliyorum.
Sn.gtatas ,
gözüm yollarda kaldı bugün inanın , kesin gelirsiniz diye umutlanmıştım.Kısmet değilmiş , Bir dahaki toplantıya nasip olur inşallah....
Halil Önen
03-07-2012, 22:05
Sizi de bekledik aslında, Müdürün Bahçesine...
Ve Taşevli Bahçeye sohbete...
Genc Arkadaşımız Mete ve Sevgili Urla Bahçe_ işlerinden dolayı_ erken ayrılmışlardı ama biz sohbete devam etmiştik...
Merhaba efendim,
Ara durak yaptığımız bahçenizdeki ikrâmınız nektarin ve muhteşem erikleriniz için, bitkilerinize olan sevginize güleryüzünüz ve samimiyetinizi de ekleyerek fazlası ile bizlere gösterdiğiniz samimiyet ve tatlı sohbetleriniz için, Mangal başındaki meşâkkâtli göreviniz için çok çok TEŞEKKÜRLER efendim. Sağ olun var olun sevdicekleriniz, dostlarınız ile inşallah.
Sayın;
Urlabahçe,
Keyf bahçesi,
Mehmet Yüzbaşıoğlu,
Zeytinlibahçe,
Taşevlibahçe,
Halil Önen,
Göçmen Mustafa bey abimiz,
Mete Tiren
ve
Taşevlibahçe' nin komşuları Ömer bey ile oğlu Çağatay yeğenimiz
Çok memnun oldum birlikteliğimizden, teşekkürler efendim.
Cümleten sağlıkla kalın inşallah.
İsli isli eve de sokmazlar şimcik sizi, yandınız:))).
Saygılarımla lütfen.
Sn.gtatas ,
gözüm yollarda kaldı bugün inanın , kesin gelirsiniz diye umutlanmıştım.Kısmet değilmiş , Bir dahaki toplantıya nasip olur inşallah....
İnşallah abicim çok teşekkürler.:p:p:p
Sizi de bekledik aslında, Müdürün Bahçesine...
Ve Taşevli Bahçeye sohbete...
Genc Arkadaşımız Mete ve Sevgili Urla Bahçe_ işlerinden dolayı_ erken ayrılmışlardı ama biz sohbete devam etmiştik...
Gelicem Halil abi gelicem işleri bir yoluna koyalım inşallah, hepinize kolay gelsin.:p:p:p
Halil Önen
14-07-2012, 23:14
Bu gün Müdürün Bahçesini, don gömlek yakaladım...:)
318239
arkadaşımız Şahin Bey'in çiftliğinde damlama döşerken...
318240
300 den fazla trilye zeytinine damlama döşeyecek ve bu konuda uzmanlaştı...
318241
halkalar _ bence_ biraz küçük zeytin taç izinde olursa daha iyiydi...
318242
Şahin bey'in bu yeri bu yıl soğuklardan ve gece_gündüz sıcaklık farkından_ stresten_ pek etkilenmedi ve
318248
zeytinleri verimli yılında...
318239
318240
318241
318242
Şahin bey'in bu yeri bu yıl soğuklardan ve gece_gündüz sıcaklık farkından_ stresten_ pek etkilenmedi ve
318248
Halil abi Aliağanın bahçe bostan paparazzisisin vallahi.Sen de olmasan bişeyler görüp öğrenemiycez.Teşekkürler abi eline sağlık.
Müdürün Bahçesi
18-07-2012, 12:19
Sn.gtatas ,
Her zaman bekleriz selamlar
Müdürün Bahçesi
18-07-2012, 12:29
318239
318240
318241
318242
318248
Kıymetli arkadaşım Halil'e ekspirisi için teşekkür ederim.Komşun Şahin bey in trilyeleri çok güzel,halkalar yeterli olacağı kanaatindeyim.Damladığı yerden su toprak altına inerken sağa,sola genişleyerek inmektedir.Halkalar daha büyük olursa tarlada otlanma'da fazla olur.Yinede tavsiyenize teşekkürler.
Müdürün Bahçesi
18-07-2012, 12:36
Halil abi Aliağanın bahçe bostan paparazzisisin vallahi.Sen de olmasan bişeyler görüp öğrenemiycez.Teşekkürler abi eline sağlık.
Sorma kardeşim Tohum Gen.Müd.Halil beyden çok çektiğimiz var ne zaman gelecek nasıl yakalayacak diye her zaman merak ediyoruz.Dur çekme üstümü düzelteyim bari dememe kalmadan çekmiş yine.Birde bahçeme atmış.Sonsuz teşekkürler.
Halil Önen
01-09-2012, 21:38
Olsun değerli dostum, Aliağa uzak bahçelerin paparazzisisi olmak güzel, seviyorum bu halimi...;)
Bizim Müdürün bahçesi;
köyden bir az potasa _ üzümün kuruması için yıkanadığı su_ getir demişti...
328934
asmayı bağ evin tepesine kadar taşımıştı gecen yıl üzüm bol versin diye budamaya yapmıştık; öğrenmişti hani...
328935
salkım güvesi dahil hiç bir zararlı yok; altın gibiler...
328936
poatasaya daldırıp serdik...Sapsarı altın renginde üzümü olsun diye...
328936
kocaman sergisi oldu...kurutmalık üzümler müdür beyden bu kış artık...:)
328941
Bunları da potasaya daldır müdürüm iyice eridiğinde...bir kaç gün sonrada olur...
328942
( bu arada kestiği salkımın içinde eşek arısı varmış, potasaya üzümleri daldırdığımda elime soktu, neyse ki Müdür beye sokmadı_ nasılsa_ zaten alerjisi vardı; iki defa bal arısı sokmuş hastaneye zor yetişmişti... benim şerbetli olduğumu biliyor her halde yılda iki üç defa sokardı...);)
Bereketli olsun Müdürüm...
Halil Önen
01-09-2012, 22:04
Bu arada Müdürün Bahçesini salca yaparken de yakalamış oldum...:)
328943
Salçalık domatesler yıkanıyor ve dilimleniyor...usta bu defa kayın validesi...;)
328945
domatesler bir kaba konacak ve hemen küçük el değirmeninden _ salca makinası_ geçirilecek...
328946
salca makinası manüel yani elle çalıyor ve kabuklarını ayırıyormuş...
sonra güneşe seriliyor suyu gidinceye kadar...
328947
Bir tarafta salçalık biberler yıkanıp ayıklanıyor...
328948
onlar da kıyma makinasından _ bildiğiniz et kıyma makinası_ geçirilecek, güneşe konacak ve daha sonra domates salçasına karıştırlaçakmış...
Yani kırmızı biberli domates salçası; sabah kahvaltısında ekmeğin üzerine sür ye...;)
Afiyet olsun ...
( ben bi kırmızı biberli domates salcası yapayım da sen gör müdürüm bak...
parmaklarını yer misin yemez misin...);)
Olsun değerli dostum, Aliağa uzak bahçelerin paparazzisisi olmak güzel, seviyorum bu halimi...;)
Bizim Müdürün bahçesi;
köyden bir az potasa _ üzümün kuruması için yıkanadığı su_ getir demişti...
328934
asmayı bağ evin tepesine kadar taşımıştı gecen yıl üzüm bol versin diye budamaya yapmıştık; öğrenmişti hani...
328935
salkım güvesi dahil hiç bir zararlı yok; altın gibiler...
328936
poatasaya daldırıp serdik...Sapsarı altın renginde üzümü olsun diye...
328936
kocaman sergisi oldu...kurutmalık üzümler müdür beyden bu kış artık...:)
328941
Bunları da potasaya daldır müdürüm iyice eridiğinde...bir kaç gün sonrada olur...
328942
( bu arada kestiği salkımın içinde eşek arısı varmış, potasaya üzümleri daldırdığımda elime soktu, neyse ki Müdür beye sokmadı_ nasılsa_ zaten alerjisi vardı; iki defa bal arısı sokmuş hastaneye zor yetişmişti... benim şerbetli olduğumu biliyor her halde yılda iki üç defa sokardı...);)
Bereketli olsun Müdürüm...
Abicim geçmiş olsun. Aman dikkat et kendine.
Halil Önen
22-01-2013, 18:47
ÜÜÜfff ördekler kazlar...
363552
yeşil baş da varmış...
363553
tüfeğim nerede....;)
Halil Önen
22-01-2013, 18:52
Hindiler...
363554
tavuklar....
363555
varmış....:)
Yeşil Baş ördek olsam su içmem gölünüzden....
Şu kahverengi hindi....çok düşünüyor....
Halil Önen
22-01-2013, 19:06
...
Şu kahverengi hindi....çok düşünüyor....
363569
O hep düşünen hindi...:) Yılbaşını atlattı ama yılbaşı dediğin ne kadar ki...:)
O hep düşünen hindi...:) Yılbaşını atlattı ama yılbaşı dediğin ne kadar ki...:)
Bir de erkekse...düşünmesine fırsat vermemek gerek...:)
Tüfeğe falanda gerek yok...hiç ses etmeden...
Halil Önen
22-01-2013, 19:15
Tühhh...
363570
sahibi varmış...:)
363571
buyurun...
363572
başlarında kovboy yani çoban...
363573
dereye buyurun....
Sevgili Müdürün bahçesindeydim...
363574
sanki hayvanat bahçesi...:)
Sahiplimiymiş... ;) Siz...tüfeğim nerede diyince...ne bileyim dolduruşa geldim.
Mesajları sileyim mi?
İlk kez geliyorum... ördeğe, hindiye gözümüz oynadı sanıp...hakkımızda kötü düşünmesin.
Halil Önen
22-01-2013, 19:41
...
ördeğe, hindiye gözümüz oynadı sanıp...hakkımızda kötü düşünmesin.
gelecek yılbaşına kadar düşünmez her halde...:)
Ama ben en çok bu iki tavuğu sevdim...
kahverengiyi...
363582
beyazı...
363583
hem eti güzel hem yumurtası bolmuş...
cinsi neydiii?...;)
Ben de sevdim.
Cinsi Ligorin mi ki.
Halil Önen
22-01-2013, 20:56
Ben de sevdim.
Cinsi Ligorin mi ki.
Ben de ona benzettim ama Müdür de bilmiyorum dedi. Gerçek sahibi bi karaya ayak bassa (Ayhan Kaptan) öğreneceğiz...:)
rise_com
22-01-2013, 22:22
Halil abi "Köpek Var" uyarısı senin tavuklara gelen tilki için mi, buraya uğramasın diye.
Zenginin tavuğu, züğürdün çene/salya...
Ya kovboy çifte piştovlu ise...
Ben şimdilik kenardan seyredeyim, elimde kürdan ile.
Elbet düşen kalan olur belkim nasibimize.
Müdürün Bahçesi
22-01-2013, 22:54
Tühhh...
363570
sahibi varmış...:)
363571
buyurun...
363572
başlarında kovboy yani çoban...
363573
dereye buyurun....
Sevgili Müdürün bahçesindeydim...
363574
sanki hayvanat bahçesi...:)
Sevgili arkadaşım Halil fotoğrafların ekspirilerin çok güzel olmuş,sonsuz teşekkür ederim.Öredekleri tüfekle vurmaya gerek yok ne zaman istersen güveç tenceresinde yahni yapmağa hazırım.
Halil Önen
22-01-2013, 23:11
Halil abi "Köpek Var" uyarısı senin tavuklara gelen tilki için mi, buraya uğramasın diye.
Evet iki ayaklılar dahil...:)
Okumasını bilmeyen tilkiler uğruyormuş sadece...:D
Gerçekten Müdürün bahçesinin bir köpeği var geceleri salıyor. Tam bir korumacı [/B[B]]ve vahşi, sadece kendisini iyi anlaşıyor. Beni bile çok sık gördüğü halde hala anlaşamıyoruz...
(hayret hiç resmini çekmemişim...)
... Beni bile çok sık gördüğü halde hala anlaşamıyoruz...
(hayret hiç resmini çekmemişim...)
Yeşilbaş hakkındaki niyetinizi mi sezinledi ki?
Sevgili arkadaşım Halil fotoğrafların ekspirilerin çok güzel olmuş,sonsuz teşekkür ederim.Öredekleri tüfekle vurmaya gerek yok ne zaman istersen güveç tenceresinde yahni yapmağa hazırım.
Allah derim ben cevaba :p:p:p
TaşevliBahçe
23-01-2013, 13:57
Allah derim ben cevaba :p:p:p
Öle karşıdan Allaaaaaahhh demekle olmuyor. Önce gelmen görmen lazım , müdürüm toprak tencerede güveç yaparmı yapmazmı görürsün. Marullarda benim bahçeden hadi bakalım...:D
Müdürün Bahçesi
23-01-2013, 21:42
Öle karşıdan Allaaaaaahhh demekle olmuyor. Önce gelmen görmen lazım , müdürüm toprak tencerede güveç yaparmı yapmazmı görürsün. Marullarda benim bahçeden hadi bakalım...:D
Her zaman beklerim,ben her gün öğleden sonra oradayım yanlız gelirken enzimleri almayı unutmayın.Kaptanımız b i karaya ayak bassada uzo'lar gelse.Kaptanım dört gözle senide bekliyoruz.
Her zaman beklerim,ben her gün öğleden sonra oradayım yanlız gelirken enzimleri almayı unutmayın.Kaptanımız b i karaya ayak bassada uzo'lar gelse.Kaptanım dört gözle senide bekliyoruz.
Valla Halil abiden bir haber çıkmadı ben de mecburen bendeki enzimi yılbaşında kendi bahçemde kullandım.:p:p:pTabii ki kaptanımızın karaya ayak basması için denizde savaş mı çıkarmak gerekiyor acaba?:confused::confused:
TaşevliBahçe
28-01-2013, 09:45
Kaptanımız karaya ayak basmış , tabi uzolarda .:)
Burnuma hem uzo kokusu hemde toprak tencerede hindi güveci kokusu geldi.
ne burun varmış dimi :D
Hedefe ulaşmak için iyi burun yeterli olmuyor malesef. Şiddetli yağmurlardan sonra deli gibi akan derenin üzerindeki sırat köprüsünden korkmadan geçmeniz gerekiyor.
TaşevliBahçe
28-01-2013, 10:06
Burnum beni bu manzaraya kadar götürdü . Böyle manzara ve koku karşısında kayıtsız kalmak zordu elbette ama etin pişmesini bekleseydin bari Halil bey.:D
TaşevliBahçe
28-01-2013, 10:30
Hindinin lezzetiyle ilgili ilk yorum da Halil beyden geliyor. keyiften sanki homurdanıyordu. Kaptanımız beni uyarıyor acele et yoksa aç kalırsın diye . Halil beyin ne kadar tecrübeli bir avcı olduğunu hatırlatıyor .
TaşevliBahçe
28-01-2013, 10:54
Müdürüm bana rahat ol dedi , halil beyin arkasında sırada kesilmeyi bekleyen tavukları göstererek.
Bilgide , sevgide , malımızda , hatta değer verdiğimiz herşey paylaştıkça çoğalır .
Müdürüm eline yüreğine sağlık kesene bereket olsun.
Müdürüm bana rahat ol dedi , halil beyin arkasında sırada kesilmeyi bekleyen tavukları göstererek.
Bilgide , sevgide , malımızda , hatta değer verdiğimiz herşey paylaştıkça çoğalır .
Müdürüm eline yüreğine sağlık kesene bereket olsun.
Tüm ekibe afiyet olsun.
Bu arada marulların bugünkü hali de belli olmuş oldu.
(Merak ettim şu an canlı yayındamıyız.):D:D:D
Afiyet olsun. ;)
En güzeli taze taze yemek. Kendi yetiştirdiysen hele doyum olmaz.
TaşevliBahçe
28-01-2013, 14:21
Tüm ekibe afiyet olsun.
Bu arada marulların bugünkü hali de belli olmuş oldu.
(Merak ettim şu an canlı yayındamıyız.):D:D:D
Afiyet olsun. ;)
En güzeli taze taze yemek. Kendi yetiştirdiysen hele doyum olmaz.
Gözünüzden de bir şey kaçmıyor , marulları ve yeşillikleri benim bahçeden getirdiğimi bilerek sölememiştim . Tam isabet ettirdiniz , Tebrikler...;)
Gözünüzden de bir şey kaçmıyor , marulları ve yeşillikleri benim bahçeden getirdiğimi bilerek sölememiştim . Tam isabet ettirdiniz , Tebrikler...;)
Teşekkür ederim.
(Başka gördüğümüz şeylerde var aslında ama ''görmezceden'' geliyoruz.)
Nasıl sıkı takipte olduğunuzuda bilin gayri.:D:D:D Afiyet olsun.
Sizin bahçe de takibimizde Sn. Taşevlibahçe. ;)
Müdürün Bahçesi
28-01-2013, 19:44
Sizin bahçe de takibimizde Sn. Taşevlibahçe. ;)
Tüm dostlarıma teşriflerinden dolayı teşekkür ederim.Kaptanımız nihayet karaya ayak bastı,sağolsun d üşünen hindi feda olsun.Halil bey ddaha tam pişmeden olmuş dedi bizde yedik ellerine sağlık.Nerdeyse parmaklarımızı yiyecektik çok lezzetli olmuş.yenisini en kısa zamanda yapmak dileğiyle.
Müdürün Bahçesi
28-01-2013, 19:52
Burnum beni bu manzaraya kadar götürdü . Böyle manzara ve koku karşısında kayıtsız kalmak zordu elbette ama etin pişmesini bekleseydin bari Halil bey.:D
Sayın Taşevli Bahçe;Güveç tenceresinin kaaynama kokusunu nasıl aldınız anlamadım .Çünkü hava lodos esiyordu,Gün doğu esseydi bahçenden duyardın,size hayran kaldım.Yoksa sinyalmi geldi.
ayazkentli
28-01-2013, 20:12
Halil ağbi, hayır'dır.
Son günlerde seni hangi başlıkta görsek, Vedat Milor gibi, Nedim Atilla gibi..
habire hep birşeyler atıştırıyorsun.
Bu gidişle, seni sitemizin Gurmesi ilan etmemiz kaçınılmaz olacak. :D:D:D
Hindinin lezzetiyle ilgili ilk yorum da Halil beyden geliyor. keyiften sanki homurdanıyordu. Kaptanımız beni uyarıyor acele et yoksa aç kalırsın diye . Halil beyin ne kadar tecrübeli bir avcı olduğunu hatırlatıyor .
Bu manzarayı da görünce bu sefer allah allah nidalarıyla koşarak gelicem gibi gözüküyor.Afiyet şeker olsun efendim.
Tüm dostlarıma teşriflerinden dolayı teşekkür ederim.Kaptanımız nihayet karaya ayak bastı,sağolsun d üşünen hindi feda olsun.Halil bey ddaha tam pişmeden olmuş dedi bizde yedik ellerine sağlık.Nerdeyse parmaklarımızı yiyecektik çok lezzetli olmuş.yenisini en kısa zamanda yapmak dileğiyle.
Abi zaten bu durumlarda biraz da midede pişer. Ellerinize sağlık. Afiyet olsun.
TaşevliBahçe
29-01-2013, 10:14
Sayın Taşevli Bahçe;Güveç tenceresinin kaaynama kokusunu nasıl aldınız anlamadım .Çünkü hava lodos esiyordu,Gün doğu esseydi bahçenden duyardın,size hayran kaldım.Yoksa sinyalmi geldi.
Diğer duyu organlarıda çok gelişmiş olmasın , mesela duymak gibi....:D
Bu manzarayı da görünce bu sefer allah allah nidalarıyla koşarak gelicem gibi gözüküyor.Afiyet şeker olsun efendim.
Ahhh dostum ah , sen gördüklerine bu kadar iç çekiyorsun , birde sohbetin lezzetini tatmış olsan heralde müdürün bahçesine çadır kurardın..:D
Ahhh dostum ah , sen gördüklerine bu kadar iç çekiyorsun , birde sohbetin lezzetini tatmış olsan heralde müdürün bahçesine çadır kurardın..:D
En önemlisi de sohbet değil mi zaten? Yemek bahane. ;)
Merhabalar Halil Bey, epey zaman oldu yazamadım, harıl harıl yer arıyoruz, çok zormuş bu işler, biz eşimle Muğla'da çok araştırdık ama bütçeye göre bir yer kısmet olmadı...Şimdi dedik ki Kuzeye çıkalım madem:)2 saat gidiş, 2 saat dönüş Selçuk taraflarına kadar geldik , bakmaya devam... bugün bir yer gösterdiler Havutçu taraflarında 11 dönüm içinde 50m2 evi var elektrik yok ama yakında (gelebilir vaziyette7-8000 tl tutar diyorlar) su da yok, kuyu vs. yok : arazinin yanından dere geçiyor ağaçları o dereden sulamışlar, bahçe bakımlı gibi şeftali ve zeytin ağırlıkta,biraz da ceviz dikmişler...baya bi ağaç var - yol var araziye ama yol baya bozuk ana yola ise çok yakın...160000 diyorlar ama pazarlık payı da varmış, evin masrafı da var ancak ev ruhsatlıymış bu da bir artı özellik...bilmem buralardaki fiyatlar nasıl- siz ne dersiniz, bir fikriniz olur mu?:confused:
Halil Bey mesaj kutunuz dolu olduğundan mesajınıza cevap yollayamadım:) Ama numaraları aldım. Muhakkak irtibata geçeceğim, çok teşekkürler:)
ykaya194
06-02-2013, 19:01
bugün bir yer gösterdiler Havutçu taraflarında 11 dönüm içinde 50m2 evi var elektrik yok ama yakında (gelebilir vaziyette7-8000 tl tutar diyorlar) su da yok, kuyu vs. yok : arazinin yanından dere geçiyor ağaçları o dereden sulamışlar, bahçe bakımlı gibi şeftali ve zeytin ağırlıkta,biraz da ceviz dikmişler...baya bi ağaç var - yol var araziye ama yol baya bozuk ana yola ise çok yakın...160000 diyorlar ama pazarlık payı da varmış, evin masrafı da var ancak ev ruhsatlıymış bu da bir artı özellik...bilmem buralardaki fiyatlar nasıl- siz ne dersiniz, bir fikriniz olur mu?:confused:
Sn.Sahire,
Bence, 160.000 tl nin 1/3 ile yola yakın tarla alır, 1/3 ile zevkinize uygun bir bağevi yapar (elek.su vs dahil) geri kalan 1/3 ilede meyve bahçesi kurulur ve diktiğiniz fidanların her yıl çocuk gibi büyümesini görmek daha heyecanlı olur sanırım.
selamlar.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.