View Full Version : İzmir- Dış Mekan Bitkilerinde Budama Eğitimi (25.12.2010)
Mine Pakkaner
15-12-2010, 19:35
İzmir- Dış Mekan Bitkilerinde Budama Eğitimi (25.12.2010)
İzmir' de senenin son eğitimi dış mekan süs bitkilerinde budama konusunda verilecek.
Ne zaman budanır, niçin budanır, nereden ve nasıl kesilir sorularının cevaplarını bu eğitimde bulabilirsiniz.
Vakit kalırsa tek ve çok yıllık otsu bitkilerde budama konusuna da birkaç basit örnekle değinebiliriz. Sormak istediğiniz sorular varsa sorabilirsiniz.
Ücretsiz eğitimimize bütün üyelerimizi bekleriz.
Adres:
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü Gençlik Tiyatrosu Kültürpark/ İzmir
Saat: 13.00- 16. 00
Tarih: 25.12.2010
Eğitmen: Mine Pakkaner
yaşar kaptan
16-12-2010, 07:46
Resimdeki dudama şeklinide ögrenme imkanımız olabilirmi
Budamadan ziyade aşı konusunda uygulamalı eğitim olur diye ummuştum.
Mine Pakkaner
16-12-2010, 11:49
Bu bir topiary şekil verme budaması, kısaca bahsederiz ama ana konumuz olmayacak.
Mine Pakkaner
16-12-2010, 11:50
Budamadan ziyade aşı konusunda uygulamalı eğitim olur diye ummuştum.
Aşı eğitimimiz de olacak, duyurularımızdan takip edebilirsiniz.
Ben toplantı listesine adımı ekleyeyim,
1-Memet
Bu güzel toplantıların hep İzmir'de yapılması şart mı, kıskanıyoruz.
Bir Yalova, yok İstanbul diye karar verip de Orkideler konusunda toplantı yapılacaktı onu bile yapamadık.
Yol da yakın değil ki, bu kış gününde nasıl gelinir, gidilir?
Acele tarafından duygu sömürüsüne başlamalı.
kalambaklı
16-12-2010, 18:20
1-Memet
2-kalambaklı
İstanbul'da olsa ben de kesin katılırdım. Güzel bir toplantı olacak.
acemifüsun
17-12-2010, 14:23
1-Memet
2-kalambaklı
3-acemifüsun
vitaminci
18-12-2010, 16:55
vitaminci
1-Memet
2-kalambaklı
3-acemifüsun
4-latif
5-vitaminci
6-Farezya
hbayraktar
20-12-2010, 00:16
1-Memet
2-kalambaklı
3-acemifüsun
4-latif
5-vitaminci
6-Farezya
7-hbayraktar
Mehmet.Kostek
20-12-2010, 12:38
1-Memet
2-kalambaklı
3-acemifüsun
4-latif
5-vitaminci
6-Farezya
7-hbayraktar
8_Monadon35
Uzun bir aradan sonra bir terslik olmazsa ben de katılacağım eğitimlere :)
1-Memet
2-kalambaklı
3-acemifüsun
4-latif
5-vitaminci
6-Farezya
7-hbayraktar
8-Monadon35
9-EspryMaker
Mine Hanım bu toplantıları biraz da İstanbul'a taşısak keşke.
Toplantıyı yapacağımız gençlik tiyatrosu, Kahramanlar kapısından girişte sağ tarafta, yüz meter kadar ilerde. Arabayla girilebiliyor Kahramanlar kapısından bina önünde park yeri var.
Mine Hanım bu toplantıları biraz da İstanbul'a taşısak keşke.
Sevgili zenfree sen de mi kıskandın İzmir'li dostları benim gibi? ;)
İlknur Kavas
20-12-2010, 15:33
Bir aksilik olmazsa ben de katılacağım Aydın'dan belki birkaç kişi olarak:))
1-Memet
2-kalambaklı
3-acemifüsun
4-latif
5-vitaminci
6-Farezya
7-hbayraktar
8-Monadon35
9-EspryMaker
10-İlknur Kavas
nalan dayıoğlu
20-12-2010, 17:49
1-Memet
2-kalambaklı
3-acemifüsun
4-latif
5-vitaminci
6-Farezya
7-hbayraktar
8-Monadon35
9-EspryMaker
10-İlknur Kavas
11-Nalan dayioglu
nurikoseler
20-12-2010, 20:11
1-Memet
2-kalambaklı
3-acemifüsun
4-latif
5-vitaminci
6-Farezya
7-hbayraktar
8-Monadon35
9-EspryMaker
10-İlknur Kavas
11-Nalan dayioglu
12-nurikoseler
Bir aksilik olmazsa ben de katılmak istiyorum. Eşim ya da babamla gelirim. Birimiz daha öğrensin diye.
1-Memet
2-kalambaklı
3-acemifüsun
4-latif
5-vitaminci
6-Farezya
7-hbayraktar
8-Monadon35
9-EspryMaker
10-İlknur Kavas
11-Nalan dayioglu
12-nurikoseler
13-Uzaylı
Zeytinlibahçe
21-12-2010, 07:28
1-Memet
2-kalambaklı
3-acemifüsun
4-latif
5-vitaminci
6-Farezya
7-hbayraktar
8-Monadon35
9-EspryMaker
10-İlknur Kavas
11-Nalan dayioglu
12-nurikoseler
13-Uzaylı
14-Zeytinlibahçe
bende katılmak istiyorum omerr görüşmek üzere
Katılmak istiyorum
Ali İhsan Özdoğan
furkan can
21-12-2010, 13:55
Bende katılmak istiyorum
1-Memet
2-kalambaklı
3-acemifüsun
4-latif
5-vitaminci
6-Farezya
7-hbayraktar
8-Monadon35
9-EspryMaker
10-İlknur Kavas
11-Nalan dayioglu
12-nurikoseler
13-Uzaylı
14-Zeytinlibahçe
15-omerr
16-Ali İhsan Özdoğan
17-furkancan
bonsaisan
21-12-2010, 17:00
Bir terslik olmaz ise bende aranızda olmak isterim.
1-Memet
2-kalambaklı
3-acemifüsun
4-latif
5-vitaminci
6-Farezya
7-hbayraktar
8-Monadon35
9-EspryMaker
10-İlknur Kavas
11-Nalan dayioglu
12-nurikoseler
13-Uzaylı
14-Zeytinlibahçe
15-omerr
16-Ali İhsan Özdoğan
17-furkancan
18-bonsaisan
Ben de varım.. Erdogan Tezcan
NazMurat
21-12-2010, 20:45
bende aranızda olmaktan mutluluk duyacağım.
1-Memet
2-kalambaklı
3-acemifüsun
4-latif
5-vitaminci
6-Farezya
7-hbayraktar
8-Monadon35
9-EspryMaker
10-İlknur Kavas
11-Nalan dayioglu
12-nurikoseler
13-Uzaylı
14-Zeytinlibahçe
15-omerr
16-Ali İhsan Özdoğan
17-furkancan
18-bonsaisan
19-Erdogan Tezcan
20-Naz
hem konu hakkındaki bilgilendirme için hem de sizleri tanıyacak olduğum için bir heyecan var içimde.
mrcengel
22-12-2010, 10:03
İyi günler Şahsen tanıdığım ve bu budama kursunu verecek olan sayın Mine Hanımı yaptığı faliyetlerinden dolayı kutluyorum. "İnsanın en hayırlısı faydalı olandır" düstur'u ile bu yapılacak budama kursunun filme alınarak bu sayfalarda bizlere izletilmesi mümkün olursa değerli arkadaşımın katkısının unutulmayacağını düşünüyorum.
Mine Pakkaner
22-12-2010, 11:05
Uygulama yapma imkanımız yok. Bir slayt gösterisi eşliğinde yapacağız çalışmayı. Yanımda getireceğim birkaç fidan üzerinde de göstereceğim. Geçen sene de bu konuda bir eğitim düzenlemiştik. Bu sene biraz daha genişleterek anlatacağım. Slayt gösterisinde kullanacağımız çizimlerin bir kısmını sevgili Memet hazırladı, bir kısmını da elden geçirdi.
Vakit kalırsa bahçeye çıkar ve orada çalı ve ağaçların budaması üzerine yapılmış uygulamaları değerlendiririz, neyi nereden nasıl kesmişler, doğru yapmışlar mı, yanlış kesimse doğrusu nasıl olmalıydı görürüz.
Elinizde nasıl budanacağını bilemediğiniz bir fidan varsa onu da getirebilirsiniz, üzerinde anlatır ve fidanı sizin için budarım. Özellikle güller merak ediliyor, getirebilirsiniz.
Listenin son hali şöyle;
1-Memet
2-kalambaklı
3-acemifüsun
4-latif
5-vitaminci
6-Farezya
7-hbayraktar
8-Monadon35
9-EspryMaker
10-İlknur Kavas
11-Nalan dayioglu
12-nurikoseler
13-Uzaylı
14-Zeytinlibahçe
15-omerr
16-Ali İhsan Özdoğan
17-furkancan
18-bonsaisan
19-Erdogan Tezcan
20-Naz
21- Tuğrul
22-Özbek45
şu anda antalyadayım. işlerim biterse mutlaka gelirim.
mavikartal5
22-12-2010, 20:26
sayın hocam,
ben geliyorum cumartesi günü
saygılar
Uygulama yapma imkanımız yok. Bir slayt gösterisi eşliğinde yapacağız çalışmayı. Yanımda getireceğim birkaç fidan üzerinde de göstereceğim. Geçen sene de bu konuda bir eğitim düzenlemiştik. Bu sene biraz daha genişleterek anlatacağım. Slayt gösterisinde kullanacağımız çizimlerin bir kısmını sevgili Memet hazırladı, bir kısmını da elden geçirdi.
Vakit kalırsa bahçeye çıkar ve orada çalı ve ağaçların budaması üzerine yapılmış uygulamaları değerlendiririz, neyi nereden nasıl kesmişler, doğru yapmışlar mı, yanlış kesimse doğrusu nasıl olmalıydı görürüz.
Elinizde nasıl budanacağını bilemediğiniz bir fidan varsa onu da getirebilirsiniz, üzerinde anlatır ve fidanı sizin için budarım. Özellikle güller merak ediliyor, getirebilirsiniz.
Listenin son hali şöyle;
1-Memet
2-kalambaklı
3-acemifüsun
4-latif
5-vitaminci
6-Farezya
7-hbayraktar
8-Monadon35
9-EspryMaker
10-İlknur Kavas
11-Nalan dayioglu
12-nurikoseler
13-Uzaylı
14-Zeytinlibahçe
15-omerr
16-Ali İhsan Özdoğan
17-furkancan
18-bonsaisan
19-Erdogan Tezcan
20-Naz
21- Tuğrul
22-Özbek45
23-worker
Hocam,ben dışarıda olacağım için,ilgili bir arkadaşımı yollayacağım izninizle....
Mine Pakkaner
23-12-2010, 20:32
Rica ederim, arzu eden herkes gelebilir. :)
şevketbolu
23-12-2010, 22:09
ben ve eşim Zafer BOlu ile budama egt. katılacagız . tüm üyelere saygılar ve iyi yıllar
şevketbolu
23-12-2010, 22:11
fuardaki yeri daha açarmısınız. thns
ersanersan
23-12-2010, 23:10
Merhaba ,Bende eşimle birlikte katılmak istiyorum.Bizlere böyle imkanları sağlayan emeği geçen herkese teşekkürler.
Toplantıyı yapacağımız gençlik tiyatrosu, Kahramanlar kapısından girişte sağ tarafta, yüz metre kadar ilerde. Arabayla girilebiliyor Kahramanlar kapısından, bina önünde park yeri var.
Kolay bulursunuz.
yaşar kaptan
24-12-2010, 09:56
Bugün netleştigi için ancak yazabildim.Kabul edilirsem bende gelmek isterim
Kültürpark İzmir Fuar Alanı
filozofb
24-12-2010, 15:34
Sayın M.PAKKANER,
Konu ilgimi çok çekmekle birlikte, Eşimin şehir dışında olması ve çocuklara bakma zorunluluğum sebebiyle Didim'den katılım sağlamam mümkün görünmemektedir.
Vereceğiniz eğitimin bir powerpoint sunusu var ise b_bahceci@hotmail.com adresime gönderebilir misiniz? Eğer yazılı bir Text ise; Bülent Bahçeci, İlçe Tarım Müdürlüğü Didim Adresine gönderebilir misiniz. Didim Turizm bölgesi olduğundan sıkça bu konu ile muhatab oluyorum. İlgililere daha iyi yardımcı olabilmem için bu ve benzeri bigilere ihtiyacım var. İlgilenirseniz çok mutlu olacağım.
Saygılar selamlar.
Bülent Bahçeci
sureyyazenger
24-12-2010, 22:18
Son anda bir mani olmazsa ben de katılmak istiyorum emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.
Çok üzülerek söylüyorum. Ben ve eşim katılamıyoruz. Kızım annemde klimadan etkilenmiş. Bütün gece öksürünce vazgeçtik.
Umarım daha sonra tekrarı olur. Tam da öğrenmek istediğim konulardan biri idi. Neyse, gidenler bize bahçelerinde uygulamalı anlatırsa, biz de öğreniriz.
Bir de İzmir'li üyelerle tanışmak güzel olacaktı. İnşallah ileride olur diyorum.
Güzel bir toplantı olmasını ve kolaylıklar diliyorum.
Gelip Mine Hanımla tanışmayı çok isterdim,
ancak 1 haftadır İzmir'de olmadığımdan dolayı bu zevkten mahrum kalacağım.
Bir sonraki toplantıda nasipse tanışırım.
Sunumun video çekimi kalıcılık ve tekrar tekrar izleme açısından çok faydalı olacaktır.
Ben, belki de başka arkadaşlar da, tek dinlemeyle tam anlayamam, bazı ayrıntıları kaçırırım.
Bir sonraki toplantıya kamera benden eğer çekim yapmaya gönüllü kimseler varsa tabi;)
Verimli toplantı olmasını dilerim.
Bende katılamak istiyorum. Böyle güzel çalışmalar için teşekkürler.
Mine hanım,
Çok teşekkür ederiz. Verdiğiniz bilgiler için.Memet arkadaşımızın çalışmalarıyla bulunduğu yardım içinde.Çok faydalı oldu.
Yeni ylınız şimdiden kutlu olsun.Güzel günler getirsin 2011
Toplantımızı tamamladık kırk kadar üyemiz katıldı çalışamaya, toplantıyı videoya kaydettik önümüzdeki günlerde onu da yükleyeceğiz.
Buca belediyesi çalışanlarından bir grubu yollamıştı eğitime.
Eğitimden birkaç fotoğraf.
İlknur Kavas
25-12-2010, 19:08
Toplantıya katılmayı çok arzu ettim ancak acil bir sağlık problemimden dolayı katılamadım.2011 yılı İzmir eğitim toplantılarında elimden geldiğince bulunmak istiyorum kabul buyurursanız.
Herkesin yeni yılını kutluyor saygılar sunuyorum:)
ersanersan
25-12-2010, 21:32
Mine hanım ve bu organizasyonda emeği geçenlere,bize sundukları faydalı bilgilerden dolayı teşekkür eder ,yeni Yıl'ın başarılı sağlık mutluluk içinde geçmesini dierim.
Zeytinlibahçe
26-12-2010, 14:36
Eğitimi düzenleyen başta Mine Pakkaner hanımefendi ve Mehmet bey olmak üzere katkısı olanlara çok teşekkür ederim, bizim için oldukça faydalı bir eğitim oldu.
Bundan sonra yapılacak olan tüm eğitim ve toplantılara aktif olarak katılmayı düşünüyoruz.
tüm doğa sevdalılarına merhabalar bu toplantıya katılmayı çok istedim fakat daha önceden planlamadığım bir iş nedeni ile katılamadım bu toplantının video cd sini nasıl alabilirim saygılar
Videoyu düzenledikten sonra internete yükleyip linkini burdan vereceğim.
Mine hanıma, Memet bey'e ve emeği geçen herkese çok teşekkürler. İlk defa ağaçlar.net'in bir eğitimine katıldım ve çok memnun kaldım. Ocak ayındaki eğitimde görüşmek üzere Bülent Ozascilar -Yukarı Kızılca Köyü kemalpaşa
mavikartal5
26-12-2010, 18:27
başta sayın mine hanıma, memet beye ve mine hanımın eşi ile eğitimde katkısı bulunan ismini bilmediğimiz tüm kişilere teşekkürler.
saygılar
Katılmayı çok istiyordum ama cumartesileri çalıştığım için mümkün olmadı.Bir sonrakine izin alabilirsem inşallah katılabilirim.
İki gündür başlığı okuyorum, öğretici bir toplantı olduğunu biliyorum da ama neler öğrendiniz, bunu da bir an evvel izlemek istiyorum.
Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ederim.
Mine hanıma, Memet bey'e ve emeği geçen herkese çok teşekkürler çok güzel bir toplantı oldu
Mine Pakkaner
27-12-2010, 17:35
Ben de bütün üyelerimize ve katılımcılara gösterdikleri ilgi için teşekkür ederim. Özellikle sevgili arkadaşımız memet, çok emeği var, sağol memet' çiğim.
Videolar için biraz sabredin, bilgisayarım dvdleri okumuyor, yolunu bulunca yükleyeceğim.
Gelemeyenlerin yerine bir izledim. İyi ama, gerçeği kadar olmuyor. Kaçıranların kaybı büyük.
hbayraktar
27-12-2010, 21:51
Katılmayı arzuladığım bu eğitimi kaçırdığıma çok üzgünüm, kayıtları izlemekle yetineceğim bu seferlik.
fatmadundar
28-12-2010, 12:05
Çok isteyip de katılamadığım için üzgünüm.:(
Katılan arkadaşları tebrik ederim. Görüntülerle yetineceğim belki kıyısından köşesinden bir şeyler öğrenirim. Dört gözle bekliyorum.
Selam olsun GÜZEL İZMİRE
Mete Tiren
29-12-2010, 14:13
O kadar çok istememe rağmen rahatsızlık dolayısı ile gelemedim
Sagittarius
29-12-2010, 15:45
Başta Mine Hanımefendi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim. Çok faydalı bir eğitimdi, çok şey öğrendim diyebilirim. Emeğinize sağlık. Eğitimde kullanılan sunum dosyalarının forumda paylaşılmasının hem katılamayanlar hem de katılıp da tekrar göz atmak isteyenler açısından iyi olacağını düşünüyorum. En iyi dileklerimle tekrar teşekkürler.
Videolar için biraz sabredin, bilgisayarım dvdleri okumuyor, yolunu bulunca yükleyeceğim.
Gelemeyenlerin yerine bir izledim. İyi ama, gerçeği kadar olmuyor. Kaçıranların kaybı büyük.
Sayın memet,Büyük bir sabırsızlıkla sizi bekliyoruz.
vitaminci
30-12-2010, 22:35
İlk defa ağaçlar.net'in bir eğitimine katıldım ve çok memnun kaldım. Mine hanıma, Memet bey'e ve emeği geçen herkese çok teşekkürler. ağaçlar.net üyelerin’in yeni yılını kutluyor saygılar sunuyorum.
Bekleye bekleye gözlerimiz yoruldu.
Mehmet bey nerelerde acaba.
NazMurat
12-01-2011, 21:26
ben de katılmayı çok isteyip de katılamayanlardanım.
sağlık nedeni ile katılamadığım toplantının görüntülerini izlemekle yetineceğim.
Halbuki ne kadar çok istemiştim, hatta hazırlık bile yapmıştım. :)
yeterli sayıda değil belki ama eğitim çalışmasını yapanlara ve katılanlara küçük birer hediye hazırlamıştım.
videoları bekliyoruz Memet Bey
Arkadaşlar videoların okunamsıyla ilgil ibir sorunum var, onu çözmeye çalışıyorum biraz vaktimi alıyor .
makası eline al bitkiye vermek istedıgın şablonu çıkart kesmeye başla olayları akışına bırak :D
bir seferde başarılacak bir uygulama deyil birkaç sezon çalışılmalı bir birkaç saatlik egitim örnekleme ile zor
yarenimex
09-02-2011, 17:40
makası eline al bitkiye vermek istedıgın şablonu çıkart kesmeye başla olayları akışına bırak :D
bir seferde başarılacak bir uygulama deyil birkaç sezon çalışılmalı bir birkaç saatlik egitim örnekleme ile zor
Sayın Maybach, esprili bir şekilde de olsa söylediğiniz ana prensipte sizinle hemfikirim. Meyve fidanlarını budarken de aynı yöntemi izliyoruz.Önce ağacın şekline göre vermek istediğimiz şekli kafamızda tasarlıyoruz ve ona göre kesim yapıyoruz.Bir kaç sezon da sürüyor. Ancak süs bitkilerinde estetik kaygılar da işin içine gireceği için biraz da bitkilere ilişkin estetik bilgisi sahibi olmak da oldukça yararlı olur diye düşünüyorum.
Doğayla Barış
09-02-2011, 18:38
Yararlı bir çalışma ,emeği geçenlere teşekkürler,inşallah Marmaris'te de böyle bir seminer gerçekleşir biz de katılabiliriz.
cem.emir
15-07-2011, 14:06
Merhaba;
Sevgili admin ve forum temsilcileri çevre ve orman konularında çevre ve orman il müdürlüğü uzmanlarından her konu hakkında egitimler ayarlayabilirim.İlginizi çeken konu başlıklarını gönderirseniz seve seve yardımcı olabilirim.Mail adresim mcemir@cob.gov.tr
Saygılarımla.
Bu eğitimi bu yılda tekrar düzenleyebilirmiyiz ?
Bu seneki eğitim toplantılarımızda umduğumuz katılıma ulaşamadık. Bu sene ben kendi adıma tekrar bu kadar az katılım için toplantı ayarlama konusunda işimden bu kadar fedakarlık etmeyi düşünmüyorum.
Bir sohbet toplantısı yaparız belki, ona da katılımcıların durumuna göre çaba harcamayı isterim.
Sunum yapmak için çok değerli hocalara ricada bulunduk. Çok da mahcup olduk açıkçası.
Toplantılarda ve bu ve başlıklarda toplantılar ve içeriği ile ilgili fikirlerinizi, daha iyi nasıl oluruz diye görüşlerinizi öğrenmek isterim diye ısrar da ettim, kimseden bir tepki alamadım. Çıkardığım sonuç üyelerin bu konuyla ilgisinin zayıf olduğu.
Pazar toplantısı olsun cumartesi çalışıyoruz diyen üyeler için pazar toplantıları yaptık bu üyelerden hiçbirisi katılmadı.
Uzakta olmasın merkezi yerde olsun diyen üyelerde merkezi toplantılara rağbet etmedi.
Urla'daki toplantıya Torbalıdan gelen üyeler olabildi.
Merhaba Mehmet Bey, ben de toplantılar gerçekleşiyor da ben mi kaçırıyorum diye düşünmekteydim. Önceden çok fazla toplantı olurdu ve uzun dönem askerlik yaptığım zamana denk gelmişti. Umarım bende bir gün sivile dönünce katılıcam bu toplantılara diye iç geçirirdim.
Şimdi mesajınızı okuyunca kafamdakiler açıklığa kavuştu. Hayırlısı diyelim. Ben bir daha toplantı olursa katılmak isterim. Bir şeyi çok isteyince olmazmış ya, benimkiside o hesap heralde :S
Umarım işlerinizi daha hızlı ve kolay bir şekilde halledersiniz :D
..........
mrcengel
16-05-2012, 07:31
Mehmet bey videolar her halde yüklenemeyecek. Muhakkak önemli bir nedeni olmalı, ancak bir budama mevsimini bende sizde boş geçirdik, inşallah net ve bol kameralı görüntülerle geniş kitlelere ulaşmak hedefiyle iyi çalışmalar.
Bu toplantının videosunda bir sorun oldu. Diski çözümleyemedik. Bu nedenle yükleyemedik.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.