View Full Version : Gazoz kapağı kapatma aleti
Sevgi Durul
17-09-2010, 15:01
Dometesleri robottan geçirip, bir litresine 1 çay kaşığı tuz ilave edip soda şişelerine dolduruyorum. Kışın kullanması pratik, bir şişesi bir kullanımlık.
184339
Ayrıntılar için:
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=696497&postcount=162
merhaba sayın sDurul yaptığınız domats sosu dikkatimi çekti tek kullanımlık olması çok iyi ama kapaklar tekrar nasıl sıkışıyor özel bir formülü varmı yoksa açtığımız sodanın kapağını tekrar hiç bir işlemden geçirmeden kapattığımızda sıkışıyormu şimdiden teşekür ederim
Sevgi Durul
21-09-2010, 12:52
Sayın tuya, kapakları kapatmak için basit bir alet var, onu kullanıyorum. Ben teşekkür ederim.
fatma sunay
14-11-2010, 16:46
Merhaba SDurul soda şişeleri iyi fikir fakat kapaklarını nasıl bir aletle kapatıyorsunuz. Nerden bulabilirim yardımcı olursanız memnun olurum.Bizde bayağı soda tüketimi var. Şimdiden teşekkür ederim.
Sevgi Durul
14-11-2010, 20:46
Merhaba SDurul soda şişeleri iyi fikir fakat kapaklarını nasıl bir aletle kapatıyorsunuz. Nerden bulabilirim yardımcı olursanız memnun olurum.Bizde bayağı soda tüketimi var. Şimdiden teşekkür ederim.
Sayın Fatma Sunay, basit, kollu bir aletle, soda şişeleri kapatılıyor. Benimki epeyce eskidi, bir ara fotoğrafını yüklerim. Burada mutfak araç ve gereçleri satılan dükkanlarda bulunuyor.
fatma sunay
15-11-2010, 16:01
Sayın SDural resmini yüklerseniz çok memnun olurum. Bende mutfak araçları satan dükkanlarda nasıl birşeye bakacağımı bilmiş olurum. Bugün biraz dolandım ama öyle bir alet yok dediler.
Sevgi Durul
15-11-2010, 16:14
Benim gazoz kapağı kapatma aletim biraz eski. Çirkin bir görüntü olacak, ama en kısa zamanda çekip, yüklemeye çalışayım.
Sayın sakagun'dan rica edelim. Onda yenisi var. O eklemezse, ben eklerim.
fatma sunay
08-12-2010, 15:39
Sayın SDurul gazoz kapatma aleti için Sayın Sakagunden cevap gemedi. Bende hala aranıyorum.
Fatma Hanım bağlantıda (http://www.arslanambalaj.com.tr/product.php?Page=2&Category=6&Model=&Group=16) değişik tiplerini görebilirsiniz. Temel mantık kapağın çapına göre ayarlanmış tüp ya da uygun uzunlukta halka gibi bir aparatı kapakla birlikte şişenin ağız kısmına kadar geçirmek, kapağın açık tırnaklarını düzleştirmek. Kullanmadığınız el tipi portakal sıkma makinanız varsa (genelde büfecilerin kullandığı tip) birkaç basit modifikasyonla kendiniz bile yapabilirsiniz.
fatma sunay
11-12-2010, 20:43
Sayın Elek verdiğiniz linki inceledim bilgilerinizden dolayı teşekkür ederim. Enazından nasıl bir alet bakacağımı şimdi daha iyi anladım.
Sevgi Durul
15-12-2010, 00:44
Sayın SDural resmini yüklerseniz çok memnun olurum. Bende mutfak araçları satan dükkanlarda nasıl birşeye bakacağımı bilmiş olurum. Bugün biraz dolandım ama öyle bir alet yok dediler.
Sayın fatma sunay gazoz kapağı kapatma aletini gecikmeli olarak yüklüyorum.
184331
184332
umutyolcusu
15-12-2010, 12:29
Kayınvalidem de duymuş bu aletin ününü.Yaza kadar şişe biriktirelim,fiyatı da ucuzmuş dediydi.Ben de merak etmiştim doğrusu nasıl bir şey olduğunu.Paylaştığınız için teşekkür ederim.Artık şişeleri değerlendirmek üzere, güzel bir alternatif öğrenmiş olduk.
fatma sunay
15-12-2010, 20:08
Sayın SDurul sizi zahmete soktum teşekkür ederim. Şimdi enazından nearadığımı daha iyi bilmiş olacağım. Sayın Elekin verdiği linkteki adresiyazdım ordan alabilirim.
0.5 Su şişeleri kullanılsa sağlıksız mı olur ?
Ben kısa süre içinde tüketeceksem su şişesi de kullanıyorum. Ama cam şişeleri doldurduktan sonra kaynatabilme gibi bir avantajınız oluyor. Böylece daha uzun süre saklayabiliyorsunuz.
Soda-gazoz şişelerini sadece domates püresi için düşünmeyin, meyvenin bol zamanında kayısı suyu, üzüm şırası vb. hazırlayıp, kaynatıp kışa saklamak için de kullanabilirsiniz. Yalnız soda kapaklarını açarken ortadan bükmemeye, yalnızca tırnak kısımlarını kaldırıp açmaya dikkat edin. Yoksa kapak bu makinede tam şekil verilerek kapanmayacağından kaynatırken sızma yapabilir ya da saklanırken zamanla hava girişi olacağından içindeki gıda bozulur.
(Köy bakkalında yaz aylarında yeni kapaklar satılırdı, köydeki çocuklar da kış boyunca biriktirdikleri kapakları satarlardı kapağı eksik kalanlar için. Ama şehirde bunları el altında bulmak imkansız gibi. En iyisi şişeleri açarken biraz nazik davranmak :rolleyes: )
Sevgi Durul
15-12-2010, 22:52
İyi ki hatırlattınız, sayın elek. Yıllardır, soda şişelerinde, erik, kayısı, vişne, şeftali gibi bazı meyvelerin de konservesini yapıyorum. Tek kişilik, artıp bozulma ihtimali yok. Ayrıca kapak biriktirmeye de gerek yok, bu kapakların yenisi satılıyor.
İtalyan eriği konservesi. Bahçe sayfamdan.
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=162996&d=1280233311
Sevgi Durul
15-12-2010, 22:57
Kayınvalidem de duymuş bu aletin ününü.Yaza kadar şişe biriktirelim,fiyatı da ucuzmuş dediydi.Ben de merak etmiştim doğrusu nasıl bir şey olduğunu.Paylaştığınız için teşekkür ederim.Artık şişeleri değerlendirmek üzere, güzel bir alternatif öğrenmiş olduk.
Biz bunu yıllar önce 5 milyon TL. ya almıştık. Şimdi ki 5TL. Yeni fiatı da çok pahalı değil. Geçenlerde bir yakınıma 25 TL ye almıştım. Sonuçta yıllarca kullanılacak.
Şişeleri değerlendirmek bir yana, kullanışlı ve pratik bir alet.
Sevgi Durul
15-12-2010, 23:00
0.5 Su şişeleri kullanılsa sağlıksız mı olur ?
Pet şişelerden mi bahsediyorsunuz?
Pet şişelerden mi bahsediyorsunuz?
Evet.
Teyzem , buz poşetleri var , plastik torba içine su koyup donduruyorsunuz kalıp kalıp koparabiliyorsunuz, ona limon zamanı limon sıkıp dolduruyor yemeklerde o poşetten yırtıp yemeğinde kullanıyordu.Plastiğin zararı var ise bilemiyeceğim.
Sayın Delimus, limon suyu strik asit içerdiğinden uzun dönem saklamada bozulmadan kalabilir, kaynatma vb. bir yolla içindeki bakterilerin öldürülmesine gerek bırakmaz.
Ancak bu şekilde her plastik poşetin veya şişenin uzun dönem saklamada sağlıklı olduğunu söyleyemeyiz. Çünkü plastiklerin üretiminde içinde bazı safsızlıklar kalır, üretim esnasında hammaddeye prosesi kolaylaştırılacak bazı malzemeler eklenir, hiçbirşey eklenmese dahi üretilen ürünün kalıptan ayırılmasını kolaylaştıran kimyasalların kullanılması gerekebilir. Burada kullanılan hammaddeden başlayarak, üretim esnasında kullanılan her kimyasalın gıda ile temas edebilirliğinin belirli otoriteler tarafından (Amerika'daki FDA gibi) onaylanmış olması gerekir. Bu onay verilirken de, temas edecek gıda malzemesinin içeriğine, bu plastiğin kullanma sıcaklığına göre (buzdolabı poşeti - fırın poşeti farkı gibi) ve kullanım ömrüne göre araştırma yapılır. Diğer kimyasal yardımcılar da benzer şekilde onay gerektirir.
Olması gerekenleri özetledim, ancak uygulamada her plastik üreticisinin buna dikkat ettiğini, gerekli denetimlerin-testlerin düzenli ve prosedürlere uygun olarak yapıldığını söyleyebilmek güzel memleketimizde oldukça zor. Herşey kitaba uygun olarak yapılmış olsa dahi, örneğin suyun saklanabileceği şekilde üretilmiş PET şişelerin içine farklı içerikte gıda koyup 1 sene saklamak istersem ne olur sorusunun cevabını da testleri yapılmadan veremeyiz.
Dolayısıyla en azından uzun dönemli saklama veya plastik ambalajın normal kullanım koşullarından farklı koşullarda kullanımı veya kaynatma gibi ısıyı oldukça yükseltecek bir işlem söz konusuysa, plastiği tercih etmemenizi öneririm.
fatma sunay
16-12-2010, 16:22
Sayın Delimus ben pet şişelere domates püresi yaptım doldurdum sonuç hüsranla karşılaştım. Neticede pet şişelere sıcak dolduramıyorsunuz ağzınıda nekadar sıkı kapatırsan kapat gene olmadı hepsi bozuldu. Uzun ömürlü olmuyor.
Selahattin Yılmaz
16-12-2010, 21:17
Bursa Tuzpazarında Karacabeyliler nalburiyede bu gazoz kapağı kapama aletinin gazoz kapağı açacağı kadar büyüklükte daha basit ve hesaplı bir modeli bulunuyor.
Sevgi Durul
16-12-2010, 23:30
Evet.
Teyzem , buz poşetleri var , plastik torba içine su koyup donduruyorsunuz kalıp kalıp koparabiliyorsunuz, ona limon zamanı limon sıkıp dolduruyor yemeklerde o poşetten yırtıp yemeğinde kullanıyordu.Plastiğin zararı var ise bilemiyeceğim.
Zararlı olup olmadığı bir yana, dayanmaz.
furkan yıldız
21-01-2011, 08:20
Durul ablacım meyve konservelerini nasıl bir işleme tabi tutup saklıyorsunuz ?
Sayın sakagun'dan rica edelim. Onda yenisi var. O eklemezse, ben eklerim.
Mesajı yeni gördüm. Fotoğrafı ekledim.
Sayın SDurul'a daha önce şişeleri nasıl hazırladığını özel mesajla sormuştum. Sizinle de paylaşayım:
Erikler kaynatılıp blenderden geçiriliyor. Kayısı ve domatesler, çiğ olarak blenderden geçirilip şişelere dolduruluyor. Bu şekilde hazırlanıp, başka bir kapta, suda kaynadıktan sonra 15-20 dakika daha kaynatılan meyve sebze suları 1 yıldan fazla dayanıyor.
KAPTANzst
21-01-2011, 09:59
Konu ilgimi çekti biraz araştırdım. Bu sayfada ilginizi çekebilecek başka aletlerde var
http://www.kume.com.tr/index.asp?act=3&cat=43&pdt=1080030180186
Bu linkte gördüğüm gazoz kapağı kapatma aletinden sipariş verdim, 15 tl. Kapaklarda 210 adetlik paketlerde 5 tl.
http://www.dailymotion.com/video/xg11jg_yiye-kapatma-makinesi-gazoz-kapak-kapatma-aparaty_webcam
Sevgi Durul
24-01-2011, 09:59
Konu ilgimi çekti biraz araştırdım. Bu sayfada ilginizi çekebilecek başka aletlerde var
Sayın kaptanzst, teşekkür ederim. İyi ki bu linki bulmuşsunuz, yoksa fiatı abartmış gibi olacaktım.
Ben de teşekkür etmek istiyorum, çünkü ne zamandır aradığım birşeyi burada üstelik de uygun fiyata buldum, Cuma öğlen sipariş verdim-Cumartesi kargo bırakılmış. Özetle sitenin çalışmasından da memmun kaldım.
metintekin143
24-01-2011, 13:12
Sayın kaptanzst verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
Eski gazoz kapakları tekrar kullanılıyor mu? İlla ki yeni mi olması lazım ?
Eskiler de kullanılabiliyor.
Sevgi Durul
14-04-2011, 01:03
Eski gazoz kapakları tekrar kullanılıyor mu? İlla ki yeni mi olması lazım ?
Sayın selis; eski kapaklar, açılırken deforme olmadan açılmışlarsa kullanılabilir.
Bu konuyu okumadan önce önemsememiştim, şimdi aklıma yattı.. Bu aleti Kemeraltında görmüştüm.. Alana kadar kapakları ve şişeleri biriktireyim diye sormuştum.. Yanıtlarınız için teşekkür ederim..
sibel774
14-04-2011, 19:34
çok iyi fikir bende bu aletden sipariş vericem. Kantin işlettiğim için şişe vede kapak bulmak benim için pek sorun olmayacak :)
real_agabey
29-06-2011, 15:31
Hemen hanıma başlığı gösterdim.
Onunda kafasına yattı.Konuda geçen site kapandığından başka bi yerden sipariş vereceğiz artık.
Bide daha önce aldığım aşağıdaki kapak açacağı kapakları hiç deforme etmeden açıyor ve çokta pratik.
Açacak (https://www.bitenekadar.com/images/urun/buyuk/9267_1.jpg)
Bahçemden erikler ve şişelenmiş halleri. SDurul'a yardımları için çok teşekkür ederim.
Erikleri üzerlerini geçecek kadar suyla kaynattıktan sonra bez torbadan geçirdim. Şeker katıp bir daha kaynattım. Şişelere doldurup kapatma aletiyle ağızlarını kapattım. Suda şişeleri bir daha kaynattım.
Ömer Durmaz
10-07-2011, 09:39
Çok güzel bir ürün İstanbulda satan bir yer biliyormusunuz sadece webtemi satılıyor
sevcanbora
30-08-2011, 16:30
valla iyi pratik yöntemmiş bende bu iş yapıyorum ama domatesi saatlerce kaynatıp kavabnozlara öyle dolduruyorrdum bu ekonomik olmuş ama bende o alet yok tabi
Biz de İzmir'den almıştık. 200 adet kapak da 5 TL'ye satılıyodu. Acaba bununla nar ve portakal suyu da yapabilir miyiz?
Sevgi Durul
31-08-2011, 09:04
Acaba bununla nar ve portakal suyu da yapabilir miyiz?
Yapılabilir sanırım. Denemeye değer. :)
Portakal suyunu ısıtır/kaynatırsanız tat değişikliği oluyor. Genel olarak turunçgillerde bu durum var. Turunçgillerin suyunu en iyi saklama yöntemi dondurmak.
Benim arkadaşım şişeleri kaynatmak yerine bulaşık makinesine dolduruyor en yüksek programda yıkıyor.
Bizde kurumda tüm arkadaşlar Manisalı Psikolog arkadaşımıza sipariş verip getirttik,20-25 TL.Konserveden daha güzel oluyor.Pizza ve menemende özellikle...
Şişe kapağını kapatma aleti istanbul istoçta satılıyor fiyatıda 25-30tl gigiydi.
Eşantiyon olarakta yanında bir torba kapak veriyorlardı.
suhademirgoren
14-03-2012, 13:49
selam arkadaşlar ben bunu bir dostumdan duyup uyguladım ama domatesleri hepsi fermante oldu ,yani yemek nasip olmadı bozulmaması için ne yapabilirim
Sevgi Durul
14-03-2012, 14:10
selam arkadaşlar ben bunu bir dostumdan duyup uyguladım ama domatesleri hepsi fermante oldu ,yani yemek nasip olmadı bozulmaması için ne yapabilirim
Burayı (http://www.agaclar.net/forum/696497-post162.htm) okudunuz mu? Şişelerin konserve edilmesi gerekiyor.
denizkan
27-03-2012, 13:10
Şu anda piyasada satılan pek çok bira, meyve suyu ve gazozların cam şişede olanaları kolay açılan kapaklı türden. Yani kapağı elle çevirip açabiliyor ve geri kapatıyorsunuz.
Geçen yaz meyve şuruplarını bu şekilde saklamıştım. Şişe ile kapak arasına bir de streç naylon koyunca aylarca sorunsuz muhafaza etmiştim.
Yani bu iş için artık makina olmasa da olabiliyor. Denemenizi tavsiye ederim.
Uzun yıllar el gücü ile çalışanını kullandık, hala da kullanıyoruz, bence bukadar büyük bir alete gerek yok, yaptırma imkanı olanlar için başlığın teknik çizimini ekliyorum, herhangi bir profesyonel tornacıya bu çizimi verdiğinizde size başlığı kolayca yapabilecektir, ayrıca birde kol eklemeniz gerkecektir. örnek olarak şu görüntüden (http://detstvoto.net/uploads/posts/2009-09/thumbs/1254227096_zatvaracka_1.jpg) faydalanabilirsiniz(ortada paslı gözüken kısım kapak kapatma başlığıdır).
http://www.micromaxtrade.com/img/21/pf1936.jpg
Sevgi Durul
25-07-2012, 12:33
Mevsimi geldi, gazoz kapağı kapama aleti yine kullanılmaya başlandı. Erik ve kayısı konserve, yakında domatesler başlar.:)
321090
Aleti olan arkadaşlardan da yorum ve fotoğraf bekliyoruz.:)
Mevsimi geldi, gazoz kapağı kapama aleti yine kullanılmaya başlandı. Erik ve kayısı konserve, yakında domatesler başlar.:)
321090
Aleti olan arkadaşlardan da yorum ve fotoğraf bekliyoruz.:)
Sevgili SDurul sizden de tarif alsak.Kayısı erik ve vişneler nasıl saklanılacağı bilinmeden dalda bekliyor.Aletim var ama meyveleri koyma işini bilmiyorum.Sadece domates hakkında bilgim var.
Sevgi Durul
25-07-2012, 13:13
Sevgili hberbul, önceki yıllar kayısıları robottan geçirerek şişelere dolduruyorduk. Bu yıl erikleri ve kayısıları çekirdeklerini ayıklayarak, az miktar su ile düdüklü tencerede 5-10 dk. pişirdim. Düdüklüde değil de normal tencerede pişirilirde geçirmesi zor oluyor. Salça geçirir gibi kevgirden geçirerek, şişelere doldurdum. İsteyen şeker ilave edebilir, ben koymadım. Kaynatılışı aynı domateste olduğu gibi.
Meyveleri dalında bekletmeyin, gerçekten tazesi gibi lezzetli ve sağlıklı, hemen yapın. Çocuklar çok seviyor.
Vişne ve şeftaliden de yapılabilir.
Sevgi Durul
25-07-2012, 13:16
Biz bunu yıllar önce 5 milyon TL. ya almıştık. Şimdi ki 5TL. Yeni fiatı da çok pahalı değil. Geçenlerde bir yakınıma 25 TL ye almıştım. Sonuçta yıllarca kullanılacak.
Şişeleri değerlendirmek bir yana, kullanışlı ve pratik bir alet.
Burada fiatı, 15 TL. ye düşmüş.:)
LavantaSE
25-07-2012, 15:11
Şişe kapağını kapatma aleti istanbul istoçta satılıyor fiyatıda 25-30tl gigiydi.
Sevgili ayred,
bu faydalı bilgi için teşekkürler. Zira Eminönü-Mısır Çarşısı civarını talan ettim ama nafile. İstoç'a uygun bir zamanda el atıp bulabilirim inşallah. Sonrasında sevgili SDurul'un birbirinden leziz görünen tariflerini uygulamaya çalışacağım:))
Sağlıcakla...
Sevgili ayred,
bu faydalı bilgi için teşekkürler. Zira Eminönü-Mısır Çarşısı civarını talan ettim ama nafile. İstoç'a uygun bir zamanda el atıp bulabilirim inşallah. Sonrasında sevgili SDurul'un birbirinden leziz görünen tariflerini uygulamaya çalışacağım:))
Sağlıcakla...
Buradan (http://www.balikesir.gen.tr/Urunler/Urun.asp?urunumID=12538) sipariş verebilirsin üstelik kapıda ödeme seçeneği var. ben almadım aletin kalitesini bilmiyorum ama almayı düşünüyorum.
Pazarlarda, 1 milyoncu denilen yerlerde. Artık her yerde satılıyor bu alet..
15 tl. den ucuzunu görmedim.
Kapağın kilosu da 10 tl. Yarım kilosu bile oldukça adet tutuyor..
furkan0003
06-10-2013, 19:42
kapağı çok az açmaya çalıştığımızda büyük bir şiddetle gazı hem birde gazı ile birlikte dometesin kendiside çıkıyor şimdiye kadar 2 tane açtım 2sinde de yarısından çoğu gazıyla beraber çıktı -ziyan oldu- bu soruyu sayın sdurus'un veya bilgili bir kişinin cevaplamasını istiyorum ....
LavantaSE
22-10-2013, 16:28
Buradan (http://www.balikesir.gen.tr/Urunler/Urun.asp?urunumID=12538) sipariş verebilirsin üstelik kapıda ödeme seçeneği var. ben almadım aletin kalitesini bilmiyorum ama almayı düşünüyorum.
Tavsiyeniz üzere, bu adresten aleti aldım. Sorunsuz çalışıyor ve ürünleri şişelemek pek eğlenceli:) Şİmdilik,mürdüm eriği, kızılcık ve kokulu isabella üzümü sularını yapabildim. Hedefte domatesler var. Bir fırsat bulduğumda fotolarını da çekip yüklerim. Sağlıcakla...
ARKADAŞLAR BU ÜRÜNÜ İSTEYEN ARKADAŞLARA KARGO DAHİL 30 TL YE GÖNDEREBİLİRİM. AYRICA YEDEK KAPAK TA GÖNDEREBİLİRİM BEN KULLANIYORUM ÇOK MEMNUNUM. DOMATES TAZE KOKUSUNU KORUYOR. BANA hakanselda0909@hotmail.com ADRESİNE MAİL ATARAK ULAŞABİLİRSİNİZ.
Sevgi Durul
13-08-2015, 10:14
Şimdi tam da gazoz kapağı kapatma aletini kullanma zamanı.:)
Dün biraz domates sosu yaptık. Kışın çok kullanıyorum. Çok pratik ve aynı taze domates nefasetinde.
571042
Domatesler yıkandıktan sonra enine ikiye bölünüyor.
571043
Çekirdeklerin elle sıkarak çıkması sağlanıyor. Süzgeçte biraz bekletilerek fazla suyu süzdürülüyor.
571044
Sonra doğru robota. Bir litre domates suyuna bir çay kaşığı tuz ilave edilerek, şişelere doldurup kapak kapatılıyor. Şişeler, kazanda suyun içinde 10-15 dakika kaynatılarak işlem tamamlanıyor. Kullanıma hazır.:)
571045
Geçtiğimiz yıl arkadaşıma gazoz kapatma aletini vermiştim. Bu yıl Konya'da kapaklarını bulamamış. Bir kğ gönderiyorum. Kilosu 10 lira. Kapatma makinası da fiyatı değişmedi ise 17,50 lira. 40 tanesi yaklaşık 90 gr geliyor. Bir kiloda en az 450 kapak çıkıyor muhtemelen. Şişeler dikkatli bir şekilde kapatıldıktan sonra kaynatılarak içerisindeki mikroplar öldüğü zaman bozulmadan kullanılabiliyor. Kapaklar tam olarak kapatılmadığı zaman içerisindeki bozuluyor. Arkadaşım meyveleri konsantre hale getirip kullanıyormuş.
EAkpınar
23-11-2015, 09:23
Haftasonu arkadaşımdan bu aleti duydum. Bugün internette araştırma yaparken tabi ki ağaçlar.net karşıma çıktı :D Nasıl başka yerlerde aradıysam :( fakat arkadaşım ısrarla kaynatmadığını söylüyor. İlk duyduğumda çok pratik geldi. Fakat ben her yıl 40-50 kg domates kaynatıyorum. Bu sene çok yapamadım ama gene 35 kg yaptım. 15 kg de vişne suyu kaynattım. Bu kadar malzemeyi küçük şişelerde saklamak için daha fazla yere ihtiyacımız olucak. Ancak meyve sularını çocuklara okula göndermek adına çok iyi olucaktır. Aleti temin etmeye bakmak lazım.
Resulgur
22-07-2017, 22:53
Gazoz kapağı kapatma aleti + 1000 adet kapak 60 Tl ye kargo dahil , alındı. Daha sonra farklı doğal içecekler yapıp şişelemeyi düşünüyorum. ilk denememi ve tarifimi burada http://www.agaclar.net/forum/1513875-post227.htm paylaştım. Umarım doğru yapmışımdır. ;)
654310
Doku_Kültürcü
22-07-2017, 23:03
Taç Kapak (Gazoz Kapağı) Kapatma Aleti - 21 cm - 28,99 TL! Bu fiyata son ürünler. (http://magaza.hammaddeler.com/Tac-Kapak-Gazoz-Kapagi-Kapatma-Aleti-21-cm,PR-32228.html)
Gümüş Metal Taç Kapak - 300'lü - 20,49 TL! Bu fiyata son ürünler. (http://magaza.hammaddeler.com/Gumus-Metal-Tac-Kapak-300lu,PR-52119.html)
Mahmut Tebir
23-07-2017, 00:13
sise yerine kapakli kavanoz kullansaniz daha pratik olmaz mi. kavanozdaki havayi almak icinse sicakken domates konulur. kavanoz ters cevrilir. sogumaya birakilir. boylece kavanozdaki hava guvenlik bolgesi olusur. boylece kavanoz iyice sıkısmıs olur.
Doku_Kültürcü
23-07-2017, 10:34
Şu unutuluyor: Kapağını kapattığınız şişe/kavanoz içindeki malzemenin 120°C sıcaklıkta kızgın buhar ile sterlize edilmesi gerekiyor. Bunun için 1,2Kg/cm2 buhar basıncı oluşturan bir düdüklü tencere veya otoklav ile 25-30 dakika sterlize edilmesi gerekiyor. Aksi durumda, gelişen mikroorganizmalar nedeniyle zehirlenme oluşabilir.
Gazoz kapağı kapatma aleti + 1000 adet kapak 60 Tl ye kargo dahil , alındı. Daha sonra farklı doğal içecekler yapıp şişelemeyi düşünüyorum. ilk denememi ve tarifimi burada http://www.agaclar.net/forum/1513875-post227.htm paylaştım. Umarım doğru yapmışımdır. ;)
654310
Sn. Resulgur zamanlama olarak mükemmel olmuş. Tabii tariflerinizin mutfakta görülme şansı daha fazla. Tarif arayan birinin bahçe sayfasında bulma şansı pek yok (sayfanızı takip edenler dışında tabii ki:))
çiçeksever
02-08-2017, 08:48
sise yerine kapakli kavanoz kullansaniz daha pratik olmaz mi. kavanozdaki havayi almak icinse sicakken domates konulur. kavanoz ters cevrilir. sogumaya birakilir. boylece kavanozdaki hava guvenlik bolgesi olusur. boylece kavanoz iyice sıkısmıs olur.
Şişeler 1 kullanımlık güzel oluyor. Biz acı biber sosu ve domates suyu için kullanıyoruz. Acı biber sosu kavanozda aç kapa bozuluyor. Domates suyunu da genelde şehriye corbası ve menemende kullanıyoruz.
çiçeksever
02-08-2017, 08:50
Taç Kapak (Gazoz Kapağı) Kapatma Aleti - 21 cm - 28,99 TL! Bu fiyata son ürünler. (http://magaza.hammaddeler.com/Tac-Kapak-Gazoz-Kapagi-Kapatma-Aleti-21-cm,PR-32228.html)
Gümüş Metal Taç Kapak - 300'lü - 20,49 TL! Bu fiyata son ürünler. (http://magaza.hammaddeler.com/Gumus-Metal-Tac-Kapak-300lu,PR-52119.html)
Biz makineyi 2 sene evvel 17,50 liraya almıştık. Gazoz kapakları milyoncularda daha ucuz oluyor.
Afyonkarahisar'da son güncel fiyatlar önce 17.50 iken şu anda 22.50 TL. 1 kg kapak yaklaşık 450 tane 12 TL. O da 10 TL idi. Makina Resulgur arkadaşımızın aldığı gibi. Makineyi dört tarafından sabitleyerek kullanılması durumunda daha rahat kapatma durumu oluyor.
Eşim domatesi çiğ olarak değil önce kaynatıp daha sonra huni yardımı ile şişelere dolduruyor. Kapatma işi bana ait oluyor. Daha sonra büyük bir kapta şişelerin üzerini geçinceye kadar su ile doldurarak kaynatıyor. Bu şekilde yapınca iki yıl rahat bir şekilde bozulmadan duruyor. .
Bu makine meyve suyu yapımı icin ideal gözüküyor..Özellikle de benim ufaklik gibi hazir meyve suyunu seven cocuklar icin;)
Benim merak ettigim bu şişelerde ne kadar bozulmadan kaliyor? Hazir meyve sularinda koruyucu maddeler oldugunu düşündüğümden soruyorum..
LG-H818 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Tolga Özmeral
29-09-2017, 21:02
Merhaba,
18 yaşından büyük üyelerimiz bu (https://www.butikbira.com/) siteden kapak (https://www.butikbira.com/collections/bira-sisesi-kapaklari) ve kapatıcı aparatları (https://www.butikbira.com/collections/sise-kapagi-kapaticilar) inceleyebilir.
Yaklaşık 1 senedir alışveriş yaptığım güvenli bir site olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.