Bağlan

View Full Version : Atık malzemelerden yeni eşyalar...

Yiğit Efe
11-12-2010, 15:12
Eski araba tekerinden çiçeklerimiz için saksı, yine eski at arabası tekerinden kamelya için hoş bir lamba ve kendi yapabildiğim amatörce bir çardak

Hhatice
11-12-2010, 15:21
Çok güzel ellerinize emeğinize sağlık.Çardakta bol köpüklü bir kahve içesim geldi :)

Yiğit Efe
11-12-2010, 15:39
teşekkür ederim hatice hanım yazın son günlerinde yaptığımız için bizde fazla keyfini süremedikama mangalda bol köpüklü bir kahve güzel bir fikir.Daha bu sene bu işlerle uğraşmaya başladım bahçenin fotoğraflarını ilerde yayınlayacağım fidan dikmeyi düşünüyorum fakat dedim ya bahçe işinin acemisiyim bana bu konuda fikirlerinizi yazarsanız sevinirim.

Hhatice
11-12-2010, 15:52
Bahçenizin boyutunu yazarsanız arkadaşlarım size güzel fikirler verecektir.Niğdenin iklim yapısı da çok önemli tabii

Süs ağaçları ,meyva ağaçları etrafına yaz çiçekleri ,belki küçük bir süs havuzu ve su bitkileri ,Kaya bahçesi hepsi yapılabilir.Sizin gibi becerileri olan biri için bunlar zor işler değil .Bahçenizin resimlerini de koyarsanız şekline göre düzenlemeler yaparken daha güzel fikirler çıkacaktır.

Üyelerimizin kendilerini tanıttığı bir bölüm var orada kendinizi tanıtırsanız seviniriz.

cemo
11-12-2010, 16:06
Hoşgeldiniz, sevgili Yiğit Efe.

Çardağınız nostalji kokuyor. Süslü çardaklar yerine, böyle sedirli çardakları sevmişimdir hep. Tavandaki lamba harika olmuş. Elllerinize sağlık, önümüzdeki yaz bolca köpüklü kahve içersiniz inşallah.

Sevgili Hatice nin de dediği gibi, siz fotoğraf yükledikce, arkadaşlarımız paylaşımda bulunacaktır.

Saygılar

Yiğit Efe
11-12-2010, 16:43
hoşbulduk hanımefendi şehir hayatı artık insanlar için çekilmez oldu sessizlik ve şatafattan uzak böyle yerler aranır oldu eğer bende içimdekileri yaptıklarımla yansıtabiliyorsam ne mutlu bana

Uzaylı
11-12-2010, 20:37
Sayın YİĞİT EFE; Bahardaki süpriz görüntülerimden biri otantik sedirler olacaktı. Siz bizden hızlı davranmışsınız. Neyse nasip olursa bizimkine de fikrinizi o zaman iletirsiniz. Bizde elimizde kalan fikirlerle idare ederiz. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Biz de de 2 otantik tekerlek var. Biz ne yapsak diye düşünüyorum. Bir fotoğrafta bank yanlarına monte edilmiş gördüm ama maalesef tekerlek boyları aynı değil. Araba lastiğini nasıl o hale getirdiniz. Ben de altın renklisini bahçeye yapmak isterim.

Fikirlerinizin takipçisi olacağım.

malina
12-12-2010, 14:14
Yiğit Efe / bahçe (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=22761)

Bahçe yazılarını ayrı başlık olarak taşıdım.

Burada atık malzemeleri değerlendirme konusunda devam edebiliriz...

fatma sunay
12-12-2010, 16:07
Sayın Yiğit Efe öncelikle hoşgeldiniz. Çardağınız çok güzel olmuş güle güle oturun. Araba lastiğini nasıl yaptığınızı bende soracağım. Dört adet lastiğim var böyle birşey yapmak isterim.Yapılışını tarif ederseniz memnun oluruz.

Yiğit Efe
12-12-2010, 21:02
arkadaşlar hepinize teşekkür ederim .araba lastiğinden yaptığım saksının betondan yapılmışını gördüm fakat neden parayla alayım dedim ve araba lastiği aklıma geldi. Öncelikle elimizdeki lastiği janta yakın yerden zigzaglar çizerek bir bıçak yardımıyla kestim.Sonra kestiğim yüzü yere bakacak şekilde çevirdim ve kestiğim yerden tutarak lastiğin iç yüzünü dışarı doğru çevirdim sonra sprey boyayla boyadım.

furkan yıldız
14-12-2010, 17:12
Merhaba Yiğit bey
Sizdeki eski tekerlekler babamda da büyük bir hobi haline geldi
Bir tanesini boyayarak şöminenin üzerine koydu
Bu akşam sizin mumlu olan tekerleğinizi gösterdiğimde eminim ki o şekilde de yapmak isteyecektir :)

Fatoş
15-12-2010, 12:59
Aramıza hoş geldiniz Yiğit bey, yaptığınız çardak , tekerlekten mumluk, araba lastiğinden saksınız çok güzel ellerinize, emeğinize sağlık. Arkadaşların söylediği gibi çardağınızda türk kahvesi içmek oldukça zevkli olacak.

Yiğit Efe
17-12-2010, 21:24
Sevgili hemşerim öncelikle havuz bilgisi konusunda yardımcı olduğun icin teşekkür ederim. Sanırım havuzu bende brandaylan yapmak zorunda kalacam çünkü şilteyi bulamıyorum. jant konusuna gelince yanılmıyorsun jantla lastik bir arada bahçenin yerine gelince kendim borda ikamet ediyorum bahcenin yeride borun havuzlu köyünde ve bora 15 klm uzakta ancak hafta sonları gi debiliyorum Sevgili Furkancıgım teker konusunda babanıza azda olsa fikir verebildiysem ne mutlu bana yalnız ufak bir hatayı düzeltmek isterim sanırım Fatoş hanımında gözünden kacmış tekerleğin üstündeki mum değilde elk aydınlatmalarda kullanılan mum ampuldür sizinde bildiğiniz gibi mumun kullanımı birazdaha zahmetli Fatoş hanım yapmış oldugunuz iltifattan dolayı sizede TEŞEKKÜR ederim SAYGILAR

Yeşil Çay
29-12-2010, 17:27
Kırkyıl düşünsem araba lastiğinden böyle bir şey yapmak aklıma gelmezdi.Sprey boya ile mi boyadınız?

bıcırık
29-12-2010, 17:41
Bu araba lastiği fikri çok güzel...nasıl o hale geldiğini anlayamadım ama...

hozat
30-12-2010, 11:56
Bu fotoğrafı daha önce bahçe sayfama yüklemiştim.

Sonra bu başlığı gördüm.

Meraklısı için güzel bir başlık, yeni fikirlere açık ve yaratıcı olmuş.

http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=732148&postcount=823

hozat
15-01-2011, 21:32
Atık ya da gözden çıkarılan eşyalara yeniden hayat vermek, onları başka görevlerde kullanmak her insanın ilgi alanına girmeyebilir.

Ben, yaratıcık adına yapılan bu uygulamaları, hem önemsiyor hem de onlara işlevlik kazandırmaktan hoşlanıyorum.

Yazlık evimde, bu konuda çok mahir olan bir komşum var.

İşte eserleri:

Atılmış bu dolabı söktü, yan kapaklarını aldı.

188901
Daha sonra kurumuş bir zeytin ağacının gövdesini getirdi.

188902

İki malzemeyi birleştirip bu sehpayı yaptı.Televizyon sehpası olarak kullanıyor,çiçeklik te olabilir.

hozat
15-01-2011, 21:46
Bu kuş yuvalarınıda, benim bahçemdeki bir bitkinin sert yapraklarını kullanarak yaptı.

Kullandığı bitki bu

188903

ve kuş yuvası, kendine torpil yapıp vernikledi.

188904

Banada bunu verdi.( verniği bitmiş)

188905

hozat
15-01-2011, 22:05
kuş yuvalarını yaparken kullandığı bitkinin genel görünümü.
188906

Ben de:
Kızımın attığı kuş kafesini böyle değerlendirdim.

Eski kafeslerinizi atmayın, bahçede çok güzel duruyor.

188907

188908

188909

hozat
23-01-2011, 16:14
Bu başlık yaratıcı fikirlere açıktır, ilginç çalışmalar geldikçe yararlanma olanağımız olabilir

Yiğit Efe
23-01-2011, 16:36
Sayın hocam iki adet traktör tekerini üst üste koyup icini ciceklik dış tarafınıda daire biçiminde ahşaptan bank yapmayı planlıyorum inşallah becerebilirim

hozat
23-01-2011, 16:42
Siz çok güzel şeyler yapıyorsunuz, bekliyorum fotoğraflarını.

Bende de bazı yeni fikirler var, ekleyeceğim.

Yiğit Efe
11-03-2011, 12:49
Çiçeklerimiz için herkesin yapabileceği hoş bir saksıllık.
İnternette bir sitede gördüm elimdede atarabası tekeri olunca bu şekilde değerlendirdim .

meysa
11-03-2011, 12:58
eski gazetelerden tabure yapılabilr ;)

seyma30
11-03-2011, 16:44
Sn Yigit Efe cicekliginiz harika olmus.Fikrimce saksilarinizi da ayni modelden secerseniz kusursuz olacak.:p

Yiğit Efe
12-03-2011, 08:47
Haklısınız Seyma hanım saksılar hiç olmadı.zaten geçici olarak konmuştu ilerde çiçekleri bahçeye dikmeyi düşünüyorum.saksıları değiştirip başka türden evde bakabileceğim çiçekler olabilir çiçek konusundada tavsiyeniz olursa sevinirim.
Saygılar

sevim.K
12-03-2011, 09:02
Emeklerinize sağlık sn yiğit efe çok güzel çalışmalar. Tekerden yaptığınız saksı çok hoş ama yapılışını tam anlayamadım:o Benim gibi çok beğenen ama açıklamanız yeterli gelmeyen ziyaretçileriniz için bir kere daha açıklar mısınız.?

ihsanozdemir
23-04-2011, 20:11
At arabasının tekerlrğinden yaptığınız lamba çok güzel olmuş, normal ampl yerine şerit led lerden kullanırsanız hem daha hoş olur hemde daha az elektrik harcamış olursunuz , saygılar

Yiğit Efe
24-04-2011, 18:45
Sayın ihsanozdemir
Öncelikle vermiş olduğunuz fikir için teşekkür ederim
lambayı yaptığım zamanda ledlerin fiyatları çok pahalıydı yanılmıyorsam metresi 40 tl civarıydı ve mum ampul daha cazip geldi fakat saksılıkta uyğulamayı düşünüyorum ve ledlerin fiyatlarıda şuan cazip 10 tl gibi bir fiyata alabiliyorum.
Saygılar.

Yiğit Efe
01-05-2011, 19:24
Kahvaltımızı yapıp çayımızı yudumluyacağımız yapımı basit ama kullanışlı bir masa.

Tunatuna
02-05-2011, 14:02
Sayın Yiğit Efe;

İlk eklemiş olduğunuz resimde görülen her şey çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık. Fikirleriniz çok güzel fikirlerin hayata geçirilmesi de daha da güzel olmuş. Lamba, Saksı, çiçeklik, masa her şey çok güzel.

Yiğit Efe
02-05-2011, 18:05
Teşekkür ederim sayın Tunatuna.
Ufaktanda olsa degersiz eşyaları değerlendirip onları kullanabilmek insanı mutlu ediyor.
Siz dostlarımında fikirlerini sayfamda paylaşmasından mutluluk duyarım.
Saygılar.

r.ali
02-05-2011, 23:12
sayın yiğit efe başarılı buluşlarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum hele o tv sehpasının zeytin ağacından yapılan ayağı çok hoşuma gitti çok güzel yapmışsınız elinize sağlık işlerinizde kolaylıklar dilerim

Ahsen
06-06-2011, 20:20
Haklısınız Seyma hanım saksılar hiç olmadı.zaten geçici olarak konmuştu ilerde çiçekleri bahçeye dikmeyi düşünüyorum.saksıları değiştirip başka türden evde bakabileceğim çiçekler olabilir çiçek konusundada tavsiyeniz olursa sevinirim.
Saygılar

Afrika menekşesi harika olur. Değişik renklerinden edinirseniz tam bir görsel şölen olur, naçizane fikrim...

balcı46
17-10-2011, 16:32
doğa için bundan daha önemli bir katkı olamaz teşekkürler hepinize

gülenmelek
26-03-2012, 21:43
Bu da benden olsun. Çok basit ama kare saksılar için kesin çözüm oldu. Kare saksı altlığı olmadığı için böyle bir şey aklıma geldi ;)

Sudenur
18-11-2012, 00:42
Sevgili ablam, hangisinden başlasam ki? :D

Kızımın hiç bir yerlere sığdıramadığım toka ve miniş oyuncaklarına sepet aradığım günlerde başladım geri dönüşüm girişimlerime. :)

Boşalan yoğurt kaplarını renkli yün iplerle sararak küçük sepetler yaptım, peynir, zeytin ambalajlarından ıvır zıvır toplama kutuları, mukavva kutulardan oyuncak evler, teneke kutulardan kalemlik falan yaptım. Gören aldı gitti, aldı gitti, iki üç tane ancak kalmıştır, bu aralar yine malzeme topluyorum, yaptıkça resimler sayfama eklerim arzu edersen? :o

YeniGine
18-11-2012, 00:44
Kolay gelsin; tabi ki kim görmeyi arzu etmez ki? Zevkle SUDENUR um...

YeniGine
18-11-2012, 00:52
Ben artık herşeye saksı olabilir mi diye bakmaya başladım. Geçenlerde pazara gittim; tereyağı tahtadan kutusu. Dedim 'Tereyağını alsanız; kutusunu bana verir misiniz.' Sağolsun verdiler; aman bende bir sevinç. Aldım geldim şimdi inşallah bakayım vernik, boya falan saksı yapmayı düşünüyorum.

Sudenur
18-11-2012, 01:31
Ne büyük mutluluk. :) İlgi alanımız ne ise ona odaklanıyor değil mi zihnimiz. :))

Ben geçen yıl her objeye "Nasıl değerlendirebilirim?!" gözüyle bakıyordum. :p
Market alışverişlerimizden bir dolu ıvır zıvırla dönerdim, eşim sinir olmaya başlamıştı. :) Mukavva kutulara dadanmıştım bir ara. Geri dönüşüm çalışmalarımdan örnek..

346914
346915
346916
346917
346918

YeniGine
18-11-2012, 01:35
;) Bence eşin sinir olduğu için pişman olmuştur; Sudenur um; çok da güzel olmuş ellerine sağlık.

Sudenur
18-11-2012, 01:46
Sağol ablam teşekkür ederim. ;) Geri dönüşümden bahsettiğim objelerden bir kaçı :o Mukavva kutudan yaptığım barbie evi.. :p Pek konforlu sayılmaz ama kızım çok sevmişti halen oynar.. ;)

346921
346922
346923
346924
346925

YeniGine
18-11-2012, 01:55
SUDENUR um gerçekten ellerine sağlık; çok da güzellikler yaratmaşsın.

Sudenur
18-11-2012, 01:56
Atmaya kıyamadığım konserve kutuları.. :D
346926

Önce beyaza boyuyor sonra peçete dekupajı yaparak vernikliyorum. ;)
346927
346928
346929
346930

Sudenur
18-11-2012, 02:16
Sağol ablam, çok ta fena olmadılar. .. :p Geçen kış bunlarla oyalanmıştım. ;)

Yoğurt kaplarından sepet vs..
346931
346932

Gömlek kutusundan taç'lık.. :))
346933

Yatak odamız için de lazımdı.. :)
346934
346935

gülenmelek
18-11-2012, 07:19
Ya ne güzel olmuş bunlar ! Kimse diyebilir mi ki bunlar konserve kutusu ya da mukavva kutu ;) Barbie evinin camı bile var :D Ellerine sağlık, hem tasarruf, hem şık ;)

tuya
18-11-2012, 10:09
Sayın sudenur harika şeyler yapmışsınız çok hoşuma gitti iyiki sizin gibi marifetli dostlarımız var emeğinize ellerinize sağlık

Denizardacan
18-11-2012, 12:21
Sudenur canım ya, bunlar ne böyle,
Ben marifetli olduğunu seziyordum da bu kadarını inan beklemiyordum.
E ben ne yapacam şimdi, bugünlerde en çok kutulara ihtiyacım var, kalemler minik minik oyuncaklar.
Akşam bir yaş pasta kutusu vardı birşeyler yapıyım diye kötü kötü bakıyorum ama ince gibi.
Ne dersin değerlendirebilir miyim.:confused:Üzerindeki kaplamalar genelde defter kaplaması olarak kullandıklarımızdan mı.:confused:
Lütfen el işlerini ve geri dönüşümlerini bizlerle de paylaş.;)
Hepsi çok şık ve kullanışlı, ellerine sağlık.:cool:

Denizardacan
18-11-2012, 12:28
Ne büyük mutluluk. :) İlgi alanımız ne ise ona odaklanıyor değil mi zihnimiz. :))

Ben geçen yıl her objeye "Nasıl değerlendirebilirim?!" gözüyle bakıyordum. :p
Market alışverişlerimizden bir dolu ıvır zıvırla dönerdim, eşim sinir olmaya başlamıştı. :) Mukavva kutulara dadanmıştım bir ara. Geri dönüşüm çalışmalarımdan örnek..

346914
346915
346916
346917
346918

Sudenurcum bu kutuların yapım aşamalarını rica etsem. Hani bu işlerden hiç anlamayan birine anlatır gibi detaylı detaylı.:D
Bayıldım gerçekten ben de yapmak isterim.

sibelim
18-11-2012, 15:37
sayın sudenur ellerinize sağlık projeleriniz harika olmuş kutuya da konserve kutusuna da bayıldım harikasın!

fikreteren
18-11-2012, 17:29
Sevgili Sudenur. Tebrikler.Yaratıcılık bu işte...

Ben fakir
18-11-2012, 17:55
Sevgili Sudenur,

Hayran oldum. insan isterse yapar sözünü kanıtlamışsınız. Tebrikler...

Sudenur
18-11-2012, 23:54
Sevgili gülenmelek, tuya, Denizardacan, sibelim kıymetli dostlarım, motive oldum sayenizde, takdir almak çok hoş bir duyguymuş.. :) :o

Değerli üstadlarım Fikreteren bey ve Ben fakir bey efendiler, uğramanıza çok sevindim, tüm ziyaret ve beğeniler için teşekkür ediyorum. :o

Sevgili Denizardacan hangisinden başlamayı istersin? :D Oyuncak kutusu olsun mu önceliğimiz? Dolap yerleştirme de tam bir can kurtarıcı oluyor bu kutular. Kullanacağımız malzemeler: Sağlam bir ayakkabı kutusu, kendinden yapışkanlı kağıt, cetvel ve makas, hepsi bu kadar. :) Yapım aşamalarını google'dan tarayabilirsin, ben o vakit bir sürü örneklerini görmüştüm. ;)

Ya da şöyle bir oyuncak evi olabilir başlangıç hobimiz. Gerekli malzeme boşa çıkan yumuşatıcı renkli bidonlar, maket bıçağı, çeşitli atık meteryaller ve yapışkanlı çıkartmalar.. Dünyanın parasını saydığımız patentli oyuncaklarından bile daha fazla oynuyor kızım bu uyduruk evleriyle.. :D

347215
347217
347218
347220
347221

Sudenur
18-11-2012, 23:59
Sudenur canım ya, bunlar ne böyle,
Ben marifetli olduğunu seziyordum da bu kadarını inan beklemiyordum.
E ben ne yapacam şimdi, bugünlerde en çok kutulara ihtiyacım var, kalemler minik minik oyuncaklar.
Akşam bir yaş pasta kutusu vardı birşeyler yapıyım diye kötü kötü bakıyorum ama ince gibi.
Ne dersin değerlendirebilir miyim.:confused:Üzerindeki kaplamalar genelde defter kaplaması olarak kullandıklarımızdan mı.:confused:
Lütfen el işlerini ve geri dönüşümlerini bizlerle de paylaş.;)
Hepsi çok şık ve kullanışlı, ellerine sağlık.:cool:

Güzelcim, pasta kutusu çabuk deforme olur, ayakkabı kutusu veya marketlerden isteyebileceğin karton mukavvalardan dönüştürmeni tavsiye ederim. :)) Yapışkanlı kağıtlar metresi 1 TL'den satılıyor, beş metre alırsan bir kaç kutu kaplanabilir. Müsait bir zamanımda kızım için yaptığım oyuncak toplama kutularını görüntülerim örnek olması açısından, öyle zevkli ve kolay ki eminim çok iyi şeyler ortaya çıkaracaksın.. :))

Denizardacan
19-11-2012, 00:11
Hayatım işte tamolarak oyuncak toplama kutularına ihtiyacım var. Kalemler kitaplar ortalıkta yetmiyor bir de oyuncaklar, hem de iki çocukluk. Odaya giremiyorum ya..... yeter isyan ederim bak,
Sen canım benim en yakın zamanda bana bir öğret, öpüyorum.

Bu arada bu evlerden benim olsa ben de oynarım mükemmeller, ellerin dert görmesin hayatım.

Sudenur
19-11-2012, 00:25
Boya kalemleri için metal konserve kutuları biriktir o vakit. ;)

Kumaşla da kaplayabilirsin istersen. :)) Ben bir ara hızımı alamayıp kızımın eski kot pantolonlarının paçalarını kesip giydirmiştim bu metal kutulara, üzerine keçelerle süslemeler yapmıştım, yeğenlerime dağıttım sonra hepsini. Keskin kenarları elllerine zarar vermesin diye ya içine kıvırıyorum ya da kurdela, kordon gibi metaryeller yapıştırıyorum iç kısmına.

Gerekli malzeme: Konserve kutusu, makas, iğne iplik, halat tarzı kalın ip urganlar veya kalın sutaşı, yapıştırmak için şeffaf sıcak silikon.

Resim ne yazık ki yok, çekmeyi unutmuşum, bununla idare et. :D
347234

YeniGine
19-11-2012, 00:32
Emek verilen herşey güzeldir SUDENUR um... Hepsi çok güzel olmuş; ellerine sağlık. Hem daha sağlıklı; plastik, naylon, sağlığa zararlı boyalar, Çin mallarından uzak tutuyorsun o güzeller güzeli yavrunu.

Denizardacan
19-11-2012, 00:39
Sudenur, birşey söyleyebilir miyim.
Hiç konserve kullanmam:D:D:D
Sabah alıyım bari birkaç tane.
Dur bakalım senden daha neler çıkacak. Ben yarından tezi yok mukavva kutu arıyorum marketlerden.
Kitaplık da yapılır mı acaba:D

Sudenurcum bu arada o odana yaptığın kutu var ya bayıldım. Ama o kutunun malzemeleri farklı sanki.Renk de mükemmel, tam benim tarzım, güle güle kullan.
Hayatım şöyle az yakın olsaydın böyle sanal sanal olmuyor işte,

YeniGine
19-11-2012, 00:43
Sayın Denizardacan konserve kutusu olması şart değil; bence aldığımız salça kavanozları, hatta kutular içinde de olabilir diye düşünüyorum. Amaa yine de prof. bilir.

Denizardacan
19-11-2012, 00:47
Ben hep cam kullanırım ve hiç birini de atmam, ama cam olmaz çok tehlikeli, diye düşünüyorum.
Zaten esas sıkıntım kalemlerden ziyade kitaplar ve oyuncaklar.

YeniGine
19-11-2012, 00:50
Evet haklısınız; konserve kutusu derken salçalar da o tür kutularda satılıyor ya onları da kastetmiş idim. Evet kitaplar ve oyuncaklar karton kutular içersinde olabilir.

Sudenur
19-11-2012, 00:56
Sayın Denizardacan konserve kutusu olması şart değil; bence aldığımız salça kavanozları, hatta kutular içinde de olabilir diye düşünüyorum. Amaa yine de prof. bilir.

Ablam doğru bir noktaya değinmiş, çoğu salça konservesi. :D Bir de garnitür alırım salatalar için, cam kavanozlarda değil de, teneke kutularda alıyorum bu işlere giriştiğim günden beri. :p Komşularından da isteyebilirsin.. ;)

Plastik veya sert mukavva kutularda olabilir, peynir veya yoğurt kapları veya kolay kırılıp bozulmacak her hangi bir malzeme.

Yatak odam için yaptığım o kutuyu perde kumaşıyla kaplamıştım. İşini dışını her yerini kapatıyorum, perdeci falan varsa yakınlarında artan kumaşlardan isteyebilirsin, bir kaç komşum benden heveslenip sık sık uğrar olmuşlardı yakın çevremizde ki terzi veya döşemelik kumaşla uğraşan terzilere. :))

Not: Yapım aşamaları inan ki çok kolay. Müsait olduğun bir hafta sonu gelir, yardım da ederim arzu edersen? Gel diyorum gelmiyorsun güzelcim, daha ne yapayım? :p

Sudenur
19-11-2012, 01:00
Ben hep cam kullanırım ve hiç birini de atmam, ama cam olmaz çok tehlikeli, diye düşünüyorum.
Zaten esas sıkıntım kalemlerden ziyade kitaplar ve oyuncaklar.

Cam olmaz, kırılır, bir yerleri kesilir. Mukavva kutu arayışına gir. Sağlam ve orta büyüklükte olsun. Bulaşık makinası deterjanı alırız ya hani tablet olanlardan, kutularını sakın atma, çok güzel klasör oluyor, yarın fotoğraflarım. ;)

sibelim
19-11-2012, 21:08
sevgili sudenur takdirden öte bizimkisi bu tarz projelere hep heves edip adım atamamışımdır. sense hayal edip gerçekleştiriyorsun ya harika . hani çık çarşıya pazara al nereye kadar hem orjinallikten uzak hemde emek verdiğin şeyden aldığın lezzet bambaşka. işin geri dönüşüm kısmı var ki onu burda uzun uzun anlatmak nafile. ellerin dert görmesin :)

Sudenur
19-11-2012, 23:16
Mütevazi hayatımı daha yaşanır hale getiriyor, oyalanıyor, keyif alıyorum bu tür faaliyetlerle. ;) Bence ertelemeyin sevgili sibelim, fırsatını bulur bulmaz siz de el atın geri dönüşüm projelerine, çok zevk alacaksınız emin olun. Eğlencesi garanti.. :)

Denizardacan
20-11-2012, 17:10
Sudenurcum canım geçemedim nete cevap veremedim kusura bakma,
E işte paylaşım dediğin de böyle olacak dimi, baktım ki arkadaşın bu işin altından kalkamayacak bir el atıyım dedin.

İnan çok sevindim bu iki haftayı bir atlatalım, umarım kar falan yağmazsa memnuniyetle beklerim, duruma göre ben de gelebilirim.

Ben şimdi biraz dönüştürülecek malzeme bulayım, bugün tanıdık bir döşemeciye uğradım ama yokmuş atılacak birşeyi. Anneme bir uğramam lazım, kimbilir neler çıkarırız.
Görüşmek ,üzere canım, hani yeni fotograflar bu arada.

Sudenur
20-11-2012, 23:48
"Kadına bak, işi gücü yok nelerle uğraşmış.." dediğinizi duyar gibiyim.. :D

Koliyle aldığımız ıslak mendil kutuları, oyuncak toplama sepetlerine dönüştü. :))

347731
347732
347733

Bulaşık makinasında tablet deterjan kullanmaya başladığımda, kutularının çok sağlam olduğunu gördüm ve "İyi klasör olur bundan" diye geçirdim aklımdan. Elimde de malzeme olunca hemen işe koyuldum. Cetvelle işaretleyip gereksiz yerleri çıkarıyorsunuz ve yapışkanlı kağıtlarla kaplıyorsunuz, sonra dizilsin dergiler, hikaye kitapları..

347734
347735

milaca2010
21-11-2012, 00:06
İyi geceler sn. Sudenur, çok güzel kullanışlı bir geri dönüşüm olmuş yaptıklarınız, bayılırım bu tür işlere:) Ellerinize sağlık, sevgilerimle...

Sudenur
21-11-2012, 00:06
2,5 litrelik yoğurt kovalarından artık yün sepeti, turuncu kaplardan ıvır zıvır kutuları yaptım. Hobi odam daha düzenli oldu. :p
347736
347737

Peynir kaplarını da atmak olmazdı. :)
347738
347739

Bu ayakkabı kutuları ne çok şey topluyor bir bilseniz. :o
347740

Sudenur
21-11-2012, 00:10
Hoşgeldiniz sevgili milaca. ;) Geri dönüşüm mü yapıyorum yoksa evi bir sürü atık objeyle mi dolduruyorum karar veremiyorum bazı zamanlar. :D

Uğradığınız için teşekkür ederim, sağlıklı günler dilerim. :))

Sudenur
21-11-2012, 00:35
Trendyol kutuları çok cezbediciydi, kaplamaya doyamadım. :p
347743

Ton balığı ve konserve mısır kaplarından bir sürü kaktüs saksısı yapmıştım lakin bir arkadaşım çok beğenince dördünü de ona verdim, elimde sadece bunlar kaldı.
347744
347745

Bende ki kaktüslerde kayınvalidemin kullanmayıp bir kenara attığı ağır cam şekerliğin içinde toplandı. ;)
347746
347747

gülenmelek
21-11-2012, 09:43
Sorması ayıp, bu kadar kapalı kutu varken, aradığının hangisinde olduğunu nereden biliyorsun :D Renkleri mi ayırdediliyor yoksa isim, etiket v.s. mi yapıştırıyorsun ;) (Ben her zaman, bak şurada şu var, unutma derim..... sonunda da hep unuturum :( )

resul22
21-11-2012, 09:45
Sudenur hanım hayal gücü ve yeteneklerinize hayranım. Hepsi bir birinden güzel geri dönüşümler olmuş. Elinize sağlık.

hberbul
21-11-2012, 11:04
Sevgili Sudenur bunların hepsi harika bizim toplayıp attıklarımızı sen çok güzel ve kullanışlı hale getirmişsin.Estetik olması da çok önemli...

Sudenur
21-11-2012, 12:36
Sorması ayıp, bu kadar kapalı kutu varken, aradığının hangisinde olduğunu nereden biliyorsun :D Renkleri mi ayırdediliyor yoksa isim, etiket v.s. mi yapıştırıyorsun ;) (Ben her zaman, bak şurada şu var, unutma derim..... sonunda da hep unuturum :( )

İçindekilerin fotoğraflarını çekiyor, yazıcıdan çıktısını alıp, üzerlerine yapıştırıyorum. :D Çok ciddiyim. :) :p Bu kutulara öyle bir uygulama yapmadım ama ayakkabı dolabımı bu metodla düzenledim. :D

Halil Balaban
21-11-2012, 12:42
Sayın Yiğit Efe,
Kolay gelsin. Hem bahçe için, hem atık malzemeden ürettiğiniz şeyler için. Çok beceriklisiniz. Elinize, emeğinize sağlık. Siz her şeyi yapabilirsiniz çünkü, hem beceriniz hem de bu beceriyi besliyecek yaratıcılığınız var. Ben lastik saksıyı tekrar sorucam. Zikzakları kestikten sonra lastiği dersini yüzer gibi yüzüyormusunuz? Yoksa kendisi katlarına ayrılabiliyormu? Teşekkür ederim. Kolaylıklar dilerim sevgiyle kalın.
Halil Balaban

Halil Balaban
21-11-2012, 13:26
Sudenur Hanım Merhabalar,
Az önce bahçelere taş peyzaj sayfanızda idim. Yayınladığınız güzel uygulamalara hayran kalmıştım. Bu sayfayı okurken bu defa atık malzemelerden geri dönüştürdüğünüz muhteşem işleri gördüm. Elinize, emeğinize, gönlünüze sağlık. İşi bitmiş atılacak malzemeleri atmayıp, çok güzel ve kullanışlı eşyalar haline getirmişsiniz. Çok yaratıcı ve çok zevklisiniz. Zaten size kolay geliyordur ama, bir de benden kolay gelsin. Sevgiyle mutlu kalın.
Halil Balaban

Sudenur
21-11-2012, 14:15
Teşekkür ederim Halil bey, kullandığım bazı obje ve eşyaları atmadan evvel başka maksatlı değerlendirebilirmiyim diye düşünmeyi alışkanlık haline getirdim.
Dünya nüfusumuz bu kadar artmış ve tüketim alışkanlıklarımız had safhaya ulaşmışken, her mahalle, site veya cadde başında geri dönüşüm ve atık kutularının olmaması büyük kayıp, hatta ayıptır. :( Her atık çöp değildir ki, zaman tasarruf zamanıdır değil mi efendim? Sevgi ve saygılarımla.. ;)

Halil Balaban
21-11-2012, 15:17
Sudenur Hanım,
Sizi bu güzel görüşleriniz için
ayrıca kutlarım. Dünyanın nufus artışı, emperyalist ülkelerin gelişmemiş ülkeleri sömürmesi oluşan müthiş açlık problemi kendine yetebilen veya yetmeye çalışan ülkelerin ve hatta insanların tüketim çılgınlığı (azgınlığı) v.s....

Tamamen biz insanların hırslarıyla yarattıkları aslında suni sorunları düşününce her kesin ilk yapması gereken aklıbaşında hareket tasarruftur. Hem de bir an önce ve sıkı bir tasarruf. Tabi insan kalabalıkları tek başına harekete geçemiyor. Bunun bir devlet politikası olması lazım.

Ki zaten öyleydi. Ama siz devlet olarak Sümerbank'ı, şeker fabrikalarını, Paşabahçey'i satarsanız. Okullardan yerlimalı haftalarını kaldırırsanız, kumbara alışkanlığını yok ederseniz. Halk tasarrufu ne bilsin, nerden öğrensin? Yine de sizin gibi bilinçli bir kaç kişiyi görmek, ümit vermiyor değil. Düşünceleriniz için tekrar kutlar, çabalarınız da kolaylıklar dilerim.

Sevgiyle, hoşça kalın.
Halil Balaban

sibelim
21-11-2012, 17:40
sevgili sudenur yakın olsaydık elimde fazlalaşmaya başlayan ayakkabı kutularını verirdim . martha stewart tan neyin eksik canım. baktıkça sayfana mest oluyorum. ama şu cam şekerlik kaktüslerle nasıl şeker olmuş ya bayıldım içine çakıl taşları hatta kum falan döksen . varsa çoçukların oyuncak minik figürlerinide görmek isterim. kaktüs bahçesi hariha olur konseptli falan :) ellerine sağlık

edasu
21-11-2012, 18:12
kolaygelsin harika kutular yapmışınız elinize sağlık çok güzel olmuşlar

Sudenur
21-11-2012, 23:54
Sudenur Hanım,
Sizi bu güzel görüşleriniz için
ayrıca kutlarım. Dünyanın nufus artışı, emperyalist ülkelerin gelişmemiş ülkeleri sömürmesi oluşan müthiş açlık problemi kendine yetebilen veya yetmeye çalışan ülkelerin ve hatta insanların tüketim çılgınlığı (azgınlığı) v.s....

Tamamen biz insanların hırslarıyla yarattıkları aslında suni sorunları düşününce her kesin ilk yapması gereken aklıbaşında hareket tasarruftur. Hem de bir an önce ve sıkı bir tasarruf. Tabi insan kalabalıkları tek başına harekete geçemiyor. Bunun bir devlet politikası olması lazım.

Ki zaten öyleydi. Ama siz devlet olarak Sümerbank'ı, şeker fabrikalarını, Paşabahçey'i satarsanız. Okullardan yerlimalı haftalarını kaldırırsanız, kumbara alışkanlığını yok ederseniz. Halk tasarrufu ne bilsin, nerden öğrensin? Yine de sizin gibi bilinçli bir kaç kişiyi görmek, ümit vermiyor değil. Düşünceleriniz için tekrar kutlar, çabalarınız da kolaylıklar dilerim.

Sevgiyle, hoşça kalın.
Halil Balaban

Sevgili Halil bey, yanıtınızı okurken koca bir yumru oturdu genzime. :( Ne diyebilirim ki üstadım, kabullenmiş bir vaziyette günlük hayatımızı devam ettiriyoruz lakin son bir kaç yılı gözden geçirdiğim vakit endişe duymamak elimden gelmiyor. Her şey güllük gülistanlık ta ben ve benim gibi düşünenler mi paronayak bilemiyorum? Tedirginim üstadım, ülkem nereye gidiyor endişeliyim.. Saygı ve selamlarımla..

marjinalmenekse
22-11-2012, 16:41
yalnız değilmişim ... bende salça kaplarını yoğurt kaplarını peynir kaplarını hiç atamam ... hiç birşey olmazsa saksı yaparım derim.. benim eşimde bana sinir oluyor ... aynı yöntemi kullanıyorum ... yapışkanlı kağıtlarla güzel oluyorlar ... ama bulaşık makinesi deterjan kutusuda kafama yattı hani ... sizi de can-ı gönülden tebrik diyorum sayın Sudenur ...:)

nevsune
22-11-2012, 17:11

Çok güldüm, neden mi? Bir iki ay önce ben de evdeki kutuları kağıtla kaplayıp, eski kitaplığımı da dolap haline getirerek biraz düzene gireyim dedim. Oda düzene girdi ama şimdi aradığım bir şeyi bulmak için bütün kutuları açıp bakmak zorunda kalıyorum:)

nevsune
22-11-2012, 17:14
Sudenurcum ellerine sağlık hepsi çok güzel olmuş. Fırçalarım için bir çözüm bulamamıştım. Sayende senin klasör olarak kullandığın deterjan kapları işimi gayet iyi görecek:)

selis
22-11-2012, 17:29
2,5 litrelik yoğurt kovalarından artık yün sepeti,

Yoğurt kovalarının dışı kaplama değil galiba? İp sardırmışsınız gibi geldi bana.. Öyleyse nasıl yaptınız?

gülenmelek
22-11-2012, 17:33
:D

Oda düzene girdi ama şimdi aradığım bir şeyi bulmak için bütün kutuları açıp bakmak zorunda kalıyorum:)
Sevgili nevsune, Sudenur ona da çözüm bulmuş ;)
İçindekilerin fotoğraflarını çekiyor, yazıcıdan çıktısını alıp, üzerlerine yapıştırıyorum. :D Çok ciddiyim. ;)

nevsune
22-11-2012, 17:39
Okudum gülenmelekcim:)

Ben de kutuların kenarlarına küçük etiketler yapıştırmayı planlıyordum. İki aydır hala yapacağım:rolleyes:

nevsune
22-11-2012, 17:51
Bir arkadaşımın evinde Bimde satılan barbunya konservenin kutusunu görüp şeklini çok beğenmiştim. Şimdi bu ve benzer konserve kutuları boyandıktan sonra echeveria ve sukulent saksıları oluyorlar.

Halil Balaban
22-11-2012, 21:53
Kıymetli Sudenur Hanım,
Ülke 2002 seçimlerinden bu yana uçuruma doğru gidiyor. Dış kaynaklı bölme planı BOP (Bölünmüş ortadoğu planı) içerde gayet başarılı bir şekilde uygulanıyor. Planın son aşaması büyükşehir yasası rahatlıkla geçti. Bağlı olarak İmralı'da misafir edilen bölücü başının kardeşi, nedense bir yıldan bu yana, abiyi ilk defa ziyarete gitti. Bölücü başından emir getirdi. KCK açlık grevlerini aniden bitirdi. Emri ileten kardeş, yakınlarına "abim bir yıla çıkacak" diyor. Peki acaba ona kim söylüyor ki? Bunları düşünüyor ve onun için paranoyak olduğunuzu sanıyorsanız; ben de paranoyakım. Silivri mahkemelerin böyle uzatılmasının sebebi de bu zaten. Halk iyice rahatsız olunca bu iş fazla uzadı deyip. Güya komutanları bırakmak için çıkarılacak bir afla, bebek katili de bırakılacak. Ki kimsede birşey söylemesin. Paranoyak arkadaşlarım sevgiyle kalın.
Halil Balaban

selis
22-11-2012, 21:57
Bimde satılan barbunya konservenin kutusunu görüp şeklini çok beğenmiştim.
O kutuları atmayan bir tek ben değilmişim.. :)
Ama ben bir türlü boyayamadım onları.. Üzerini aliminyum folyoyla kaplamıştım..

milaca2010
22-11-2012, 22:00
Kıymetli Sudenur Hanım,
Ülke 2002 seçimlerinden bu yana uçuruma doğru gidiyor. Dış kaynaklı bölme planı BOP (Bölünmüş ortadoğu planı) içerde gayet başarılı bir şekilde uygulanıyor. Planın son aşaması büyükşehir yasası rahatlıkla geçti. Bağlı olarak İmralı'da misafir edilen bölücü başının kardeşi, nedense bir yıldan bu yana, abiyi ilk defa ziyarete gitti. Bölücü başından emir getirdi. KCK açlık grevlerini aniden bitirdi. Emri ileten kardeş, yakınlarına "abim bir yıla çıkacak" diyor. Peki acaba ona kim söylüyor ki? Bunları düşünüyor ve onun için paranoyak olduğunuzu sanıyorsanız; ben de paranoyakım. Silivri mahkemelerin böyle uzatılmasının sebebi de bu zaten. Halk iyice rahatsız olunca bu iş fazla uzadı deyip. Güya komutanları bırakmak için çıkarılacak bir afla, bebek katili de bırakılacak. Ki kimsede birşey söylemesin. Paranoyak arkadaşlarım sevgiyle kalın.
Halil Balaban

Paronoya değil sn. Halil Balaban; gerçekleri dile getirmişsiniz, şahsen aynı düşüncelere sahibim.
Esen kalınız...

Halil Balaban
22-11-2012, 22:57
Sevgideğer Milaca2010,
Teşekkür ederim. Emin olun yanlız değiliz. Daha da öte azınlıkta değiliz. Bunun en iyi kanıtları
son Cumhuriyet yürüyüşleri ve 10 Kasım ziyaretlerinin her yılkinden daha kalabalık olması. Tabi bu eylemlere katılan her kes aynı fikirde değil. Ama kahir ekseriyeti bu düşünceye inana gelen veya yeni inanmaya başlayan insanlar. Seçimlerde altı milyon fazladan seçmen yaratmak gibi oyunlarla bu gerçek gizlensede; artık mızrağın çuvala sığmadığı zamanlarda gelicek.
İyi geceler diler sevgilerimi sunarım.
Halil Balaban

Sudenur
23-11-2012, 00:13
Sevgili marjinalmenekşe, ev de bir dolu yoğurt kabı ve peynir kabı birikti, atmaya kıyamıyor, dönüştürmeye vakit ayıramıyorum. Benim eşim de çok şikayetçi sormayın, hobi odamda yer kalmayınca eşe dosta yapacaklarımı garaja depolamıştım, alanına sızdığımı fark edince homur homur homurdandı. :D

Nevsune ablam, canım ablam, ne güzel kaplardır onlar öyle, siyah-beyaz renkler pek bir asil durmuş, eline sağlık harika olmuş. :eek: Bir uygulamamdan daha bahsedeyim mi? Gülmek yok yalnız.. :D Giymediğim kışlık kazaklarımı kollarından kestim ve karton koliye giydirdim. Keçelerim, organze tüllerim, ıvır zıvır ne bulursam hoop içinde. :p
348203
348204

Sevgili selis, yoğurt kaplarının alt kısmını maket bıçağı ile dikkatlice kesiyor ve sıkıca bağladığınız bir iple yazılar kapanıncaya dek sarıyorsunuz, aynı işlemi alt kısımda da tekrarladıktan sonra birbirine dikerseniz sepetiniz hazır. :) Daha açıklayıcı bilgileri google'dan da bulabilirsiniz arzu ederseniz, paylaşacağım hiç aklıma gelmediğinden aşama aşama fotoğraflamayı akıl edememişim. :o

Sevgili Halil bey, umarım kabusumuz olarak kalır aklımızdan geçenler. :(

Sudenur
24-11-2012, 02:35
Karton mukavva veya boş ayakkabı kutularını atmayalım, biraz kesim ve şekille oval hale getirerek, kağıt şeritlerden süsleme yapabiliriz etrafına. Toprak doldurulacak alt kısım kesilmiş yoğurt kapları veya bir kaç kat çuval kumaşla desteklenebilir..

348467
348469
348470
348471
348472

nikomedia
24-11-2012, 08:46
Sevgili Sudenur, yarattıklarınızı hayranlık ve gıptayla takip ediyorum. Ne kadar zengin ve yaratıcı bir ruha sahipsiniz, ne mutlu size ve bizlere. Siz bu zenginliği verimli hale getirip bizlerle paylaşıp kendinizi her geçen gün geliştiriyorsunuz. Bizlerde (en azından ben) sizden bu güzellikleri görüp evdeki atıklarımızı değerlendirebiliyoruz. Hatta dün iş yerimdeki depoda biriken kutu ve kolilerden alıp oğlum için sizin yaptığınız dosya kutularından ve gazeteler için gazetelikten yapmaya karar verdim. Bundan sonra da yarattıklarınızı büyük bir merak ve beğeniyle bekliyor olacağım. Bana kazandırdıklarınız içi de ayrıca çok teşekkür ederim.

Sudenur
24-11-2012, 12:28
Aman efendim, fikir verebilmişsem ne mutlu. :o Asıl üreten sizlersiniz sevgili nikomedia. :) Çalışan, üreten, hayatın tam ortasında yer alan kıymetli anneler. Güzel oğlunuzu sevgiyle öpüyorum, kolaylıklar dilerim, hoşçakalınız. ;)

Tika
24-11-2012, 15:51
Çok başarılı uygulamalar var burada.

Özellikle Sayın Sudenur'un yaratıcılıkta sınır taşımayan paylaşımlarına hayran kaldım.Elinize sağlık,tüm kutuları,konserve ve yoğurt kaplarını çok güzel bir şekilde değerlendirmişsiniz.Hepsine ayrı ayrı bayıldım.

Sudenur
24-11-2012, 17:59
348555

348556

sibelim
24-11-2012, 20:11
sevgili sudenur ellerin dert görmesin 41 kere maşallah orkidenin dekoratif saksısına bayıldım çok çok güzel...

nevsune
24-11-2012, 20:25
Telefonunuzu böyle sevimli bir şarj asacağında şarj etmek istemez misiniz;) Hem şarj aleti arama derdine de son veriyor. Bir bebe losyonu bulur bulmaz yapacağım (Coyotecim kulakların çınlasın:)).
348589

Yapımı için bknz (http://www.makeit-loveit.com/2011/12/holder-for-charging-cell-phone-made-from-lotion-bottle.html).

elek
24-11-2012, 21:01
İlham için çok teşekkürler sevgili Sudenur, sayende artan yünlerimin durduğu kocaman ramazan kolisini sadece 4,5 lira masrafla salonun ortasına konulabilir hale getirdim ;)

Sudenur
24-11-2012, 21:14
Sevgili sibelim, orkide saksısını net sayfalarının birinde görmüştüm geçmiş bir tarihte, faydalanlar olabilir diye ekledim, emek hırsızı olarak algılanmak istemem.. ;) :o

Nevsune ablacığım "Yok artık!" diye kıkırdarsın gibime geliyor eklentilerimi görünce.. :D
348604
348605

Sevgili elek, kendim yapmış kadar mutlu oldum inanın, biz görebilecekmiyiz peki yarattığınız güzelliği? :)) ;)

nevsune
24-11-2012, 22:25
Sana "yok artık" demiyorum, "harikasın" diyorum:)

Altta kalır mıyım Sudenurcum, yarın sabah ilk iş ben de imalatımı gerçekleştireceğim;)

elek
25-11-2012, 09:19
Yoğun istek üzerine buyurunuz efenim :p

Açık hali... Kağıtlar birkaç yerden atmış, sağlamlaştırmak gerekecek. Kağıdın yetmediği yerler de var, idare edeceğiz artık :rolleyes:

348677

Kapalı halinde çok problem yok. Kağıdı, kaplamadaki kusurları belli etmesin diye karton rengine yakın ve alacalı desenli seçtim, çok beğenerek almadım yani ama kocaman market logosunu görmekten iyidir ;)

348678

Bu işi çok sevdim, sırada kaplanmayı bekleyen onlarca kutu var, onlar da önümüzdeki haftalara :rolleyes:

gülenmelek
25-11-2012, 10:30
Sn. elek; mermer deseni yanılmıyorsam, kolinin şekli ile birleşince çok hoş durmuş ;)
(Bunu da paranteze alayım, konu ile alakasız çünkü. İçindeki örgü modelinin bir adı var mı? Çok beğendiğim, karışık geldiği için cesaret edemediğim, daha doğrusu yapılışını bilmediğim bir örnek :( Adı varsa internetten araştırayım ;) )

nikomedia
25-11-2012, 10:41
Sevgili Gülenemelek, işinize yararsa bu sitede Hasır ( Sepet ) Örgü Tekniği Nasıl örülür yapılışı örgü modelleri motifleri anlatımlı örgü örnekleri motifli anlatım (http://www.kadin.in/hasir-sepet-orgu-teknigi.htm) anlatımlı ve resimli olarak bulabilirsiniz.

Sudenur
25-11-2012, 11:11
Sevgili elek, bence çok hoş olmuş, sağlıklı günlerde kullanın, desen ve rengini çok yakıştırdım. ;) O kadar da kolay bir iş değil ama kaplama yapmak değil mi? Yardım almadan yaptıysanız büyük dikkat gerektiriyor. :))

elek
25-11-2012, 11:54
O kadar da kolay bir iş değil ama kaplama yapmak değil mi? Yardım almadan yaptıysanız büyük dikkat gerektiriyor. :))

Evet hiç kolay değil, ama insana sabrının sınandığı böylesi uğraşlar gerek :D 1,5 saatimi filan aldı ama sonuç değdi doğrusu. Sırada 30'a yakın ayakkabı kutusu var :rolleyes:

sibelim
26-11-2012, 17:22
sevgili sudenur herkes bir yerlerden ilham alıyor emek hırsızlığı gibi hiç düşünmüyorum.görmek ayrı emek harcayıp uygulamaya dökmek ayrı. evdekileri değerlendirip onca şeyi yeniden üretmiş oluyorsun. ayrıca bu tarz paylaşımlar netten herkesin elinin altında ulaşıp yapmak bizlere kalmış. ellerine sağlık canım bu arada şampuan kutusu mu o? :) senden korkulur

Sudenur
26-11-2012, 17:42
Kosla Vanish leke çıkarıcı. :D ;)

Yeşile_Özlem
30-11-2012, 17:59
http://i48.tinypic.com/2dwca5h.jpg

Bana hediye gelen bir resim çerçevesi.WWF ürünüymüş. Magazin dergileri ve gazete atıkları küçük rulolar haline getirilerek çerçeve üzerine yapıştırılmış. Çok güzel olmuş, bu çerçeveye hayran kaldım :p

füsunANK
01-12-2012, 20:15
Süpersin valla, ellerine sağlık. Pinterest (http://pinterest.com/) adlı sitede faydalanacağın bir sürü örnek var bilgine.

candem
17-04-2013, 11:55
hayran kaldım yapılanlara.. devamını bekliyoruz...=))

bende bunu internette buldum =)))
http://www.happycenter.com.tr/tasarim/wp-content/uploads/2013/01/36-e1358777975978.jpg

mügem
28-08-2013, 01:53
Malzemelerimiz
Bozuk simit fluoresan
Yenmiş midye kabukları
Yem çuvalı ipi
Çekiç
Çivi
436540
Önce midye kabuklarımızı temizliyoruz.Çivi ve çekiç yardımıyla deliyoruz.
436541
Hepsini deldikten sonra..
436542
Çuval iplerimizle bağlıyoruz.
436543
Biz birini 4 lü,birini 5 li yaptık

mügem
28-08-2013, 01:59
436544
2-3 parmak arayla,midye zincirlerin fluoresana bağlıyoruz.Yine fluoresana çuval iplerinden bağlayıp,üstte birleştirerek ördük.
436545
Ve rüzgar çanımız,çamımızın dalında yerini aldı.
Seneye inşallah yeni bir simit ışık alıp,çanımızı ona yapmayı düşündük.Hem ışıklandırma,hem de çan..

s.serdar
07-06-2014, 14:27
Amasra'da bir evin bahçesinde gördüm.

500374

500375

500376

500377