PDA

View Full Version : Kelebekçalısı / Bahçem

kelebekçalısı
11-12-2010, 13:36
Bahçenin bulunduğu şehir:İstanbul Silivri/Beyciler Köyü

Bahçenin büyüklüğü: 1500 m2

Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları:Çok rüzgarlı,yağışlı.

Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri

Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb):Konut,hobi

Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı?:Yonca tarlası

Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz?:4 yıl

Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı?:Hayır.Yardım almadım.

Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz:Yok.

Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel):Kişisel

Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir?:Çardak,sebzelik,soganlı bitkiler,çicek alanları.

Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı?:Ağaçlarımın büyüdüğünü görmek ve altlarına salıncak kurmak.

Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler)

Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı?:Her türlü sebze ve meyve yetiştirmeye çalışıyorum.

Varsa çok özel bir bitkinizin adı?:Kelebekçalısı

Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz?:Tohum,çelik ve soğanlı bitkileri çoğaltıyorum.

Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl?:Şebeke suyu

Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz?:Yeterince su kullanıyorum.

Toprak özellikleri:Verimli geçirgen toprak.

Kompost yapıyor musunuz?:Yazın sebze artıklarından,biçilen otlardan yapıyorum.

Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu?:İlk zamanlar oldu.

Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz?:Böcek ilacı ve yaprak gübresi kullanıyorum.

Bahçeniz organik mi?:Organik ağırlıklı.

Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? :Koyun gübresi.

Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı?:Şu ana kadar görmedim.

Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz?:Elle yağmurlama.

Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu?:Köyün merası,soğuk alıyor.

İyi ki yapmışım dedikleriniz neler?:Kendi bahçem de sebze ve meyvelerimi yetiştirip, hem kendimize hem de kurda kuşa ikram etmek.

Bahçemizdeki Yaprak Dökmeyen ve İbreli Ağaçlar:

Manolya Ağacı
Defne Ağacı
Leylandiler
Limoni Selviler
Mavi Sedir
Limoni Sedir
Mavi Ladin Mavi Ladin Bodur
Kara Çam Bodur
Yeşil Çam Bodur
Mazi Bodur
Atlas Mazisı
Bodur Himalaya Sediri
Pendula Atlantika Sediri
Konik Ardıç
Yayılıcı Ardıç
Sabin Ardıcı
Alacalı Ardıç
Fıstık Çamı
Bodur Çam Sarı

Yaprak Döken Ağaçlarımız:

Elma Ağaçları
Erik Ağaçları
Ayva Ağacı
Ceviz Ağaçları
Armut Ağaçları
Kiraz Ağaçları
Kayısı Ağaçları
Trabzon Hurması
Ihlamur Ağacı
İğde Ağacı
Şeftali Ağacı
Nar Ağaçları
Vişne Ağacı
Kestane Ağacı
Zeytin Ağacı
Kocayemiş Ağacı
Muşmula Ağacı
Dut Ağacı
Ters Açılı Dut Ağacı
Keçi Söğüdü Ters Açılı
Dişbudak Akçaağaç Pembe Alacalı
Gül İbrişim Ağacı
Üzüm Bağları

Çalı Formu Bitkiler:

Dağ Muşmulası Yaprak Döken
Dağ Muşmulası Yaprak Dökmeyen
Fırça Çalısı
Kelebek Çalısı Eflatun renkli
Kelebek Çalısı Beyaz renkli
Hatmi gül çalısı Pembe renkli
Hatmi Gül çalısı Beyaz renkli
Hatmi Gül çalısı Eflatun renkli
Yaprak döken Manolya Pembe renkli
Gaura Çalısı
Leylak Mor renkli
Altın Çanak
Sarı Yasemin
Lavanta
Lavantin
Sarı Boya Ağacı
Sarı Boya Bodur Çalı
Cennet Meyvesi
Cennet Bambusu
Ptosporum
Kırmızı Taflan
Sarı Alacalı Taflan
Yeşil Alacalı Taflan
Sarı Bodur Taflan
Pieris Beyaz Çiçekli
Fil Bahri
Gelin Tacı
Gelin Çiçeği
Süs Kirazı Ağacı
Süs Elması Ağacı
Süs Eriği Ağacı
Süs Şeftalisi Ağacı
Paşa Bıyığı
Kısmet Ağacı
Erguvan Ağacı
Oya Ağacı Beyaz
Oya Ağacı Pembe
Oya Ağacı Eflatun
Bodur Oy Gül Kurusu
Ateş
Bodur Ateş
Katır Tırnağı
Biberiye
Japon Şemşiyesi
Aster
Bahçe Kamelyası Pembe Renkli
Bahçe Kamelyası Çiçeksiz
Japon Gülü
Avize Çiçeği
Hint Yağı Bitkisi
Alacalı Sepetçi Sazı
Senecio
Keçi Sakalı Beyaz Renkli
Bahardalı Pembe Renkli
İsbirya Beyaz Renkli
Gravilla Çalısı
Berberis
Alev Ağacı
Clametis
Ağaç Minesi
Kartopu
Su Bambusu
Sarımsak Otu
Zakkum
Hanımeli Çalısı
Sarı Bodur Şimşir
Güller Sarı Beyaz Kırmızı Pembe Turuncu Gül kurusu
Batson Güller Kırmızı Turuncu Renkli

Otsu Yıllık Bitkiler:

Yıldız Çiçeği Kırmızı Sarı Turuncu Pembe Renkli
Kış Ortancası
Ortanca Mavi Pembe Renkli
Margret Papatyası
Alman Papatyası
Bodur Çin Karanfili Pembe Renkli
Bodur Karanfil Eflatun Renkli
Süsen Sarı Pembe Eflatun
Üçüz Çiçeği
Ayı Pençesi
Çivan Perçemi
Çevriye Çiçeği
Tesbih Çiçeği
Ağaç Minesi
Kardelen
Adaçayı
Rosa
Haseki Küpesi
Yorgine
Kara çim
Acem borusu
Çuha Çiçeği
Gazanya
Kekik otu
Sümbüller
Laleler
Nergizler
Kasımpatılar
Lilyum
Gana Sarı Turuncu Renkli
Süs Biberi
Glayör Kırmızı Renkli

kelebekçalısı
11-12-2010, 13:36
Sevgili doğa dostları
Ben de bahçemi sizlerle paylaşmaktan onur duyacağım,buyrun hep birlikte bahçemi dolaşalım.
İlkbahar görüntüleri.

kelebekçalısı
11-12-2010, 13:39
Resimlerin devamı.

kelebekçalısı
11-12-2010, 13:42
Resimlerin devamı..

sevim4
11-12-2010, 13:54
Sayın kelebek çalısı,hoşgeldin aramıza sayfan hayırlı olsun.
Bahçen çok güzel.

kelebekçalısı
11-12-2010, 14:50
Resimlerin devamı.

kelebekçalısı
11-12-2010, 14:51
Resimlerin devamı..

kelebekçalısı
11-12-2010, 14:53
Resimlerin devamı...

kelebekçalısı
11-12-2010, 14:54
Resimlerin devamı....

kelebekçalısı
11-12-2010, 14:55
Resimlerin devamı.....

kelebekçalısı
11-12-2010, 14:56
Resimlerin devamı......

cemo
11-12-2010, 14:57
Hoşgeldiniz kelebekçalısı.
Sanal da olsa, gezebileceğimiz bir bahcemiz daha oldu.
Manolyanıza özellikle bayıldığımı söylemeden gecemiyeceğim. Bahcenizden görüntüleri paylaşmaya devam edin ki, bu soğuk havada içimiz ısınsın.

kelebekçalısı
11-12-2010, 14:58
Resimlerin devamı.......

kelebekçalısı
11-12-2010, 14:59
Resimlerin devamı........

kelebekçalısı
11-12-2010, 15:00
Resimlerin devamı.........

cemo
11-12-2010, 15:00
Tam da size mesaj yolladım ki, kaya ve kaktüs bahcesi tasarımınızı gördüm. Benim yapmak istediğim de buna benzer birşey. Tam kopya çekilecek sayfa:)) Kopya serbest değil mi.

kelebekçalısı
11-12-2010, 15:01
Resimlerin devamı..........

kelebekçalısı
11-12-2010, 15:05
Tam da size mesaj yolladım ki, kaya ve kaktüs bahcesi tarasımınızı gördüm. Benim yapmak istediğim de buna benzer birşey. Tam kopya çekilecek sayfa:)) Kopya serbest değil mi.

Sayın Cemo :
Teşekkür ederiz düşüncelerinize.Kaptüs bahçemden kopya çekebilirsiniz.İzin verilmiştir.
Saygılarımla

Orhan Özbilgiç
11-12-2010, 16:47
Gerçektende, kopya çekilecek kadar albenili bir bahçe. Fotoğraflara bakarak, herşeyin yerli yerine yerleştirildiği, planlı bir bahçe görüntüsü veriyor. Bitki çeşitliliğide yabana atılır gibi değil.
Sayın kelebekçalısı;
Sizden bir ricam var.
Sonraki fotoğraflarınızda, bitkilerin adlarınıda yazınki, bilmediklerimizi veya fotoğraftan tanıyamadıklarımızı öğrenelim.
Birkaç yıl sonra, çok daha görkemli olacağına inandığım bahçenizde, tüm sevdiklerinizle birlikte, sağlık içinde sefa sürmenizi diliyorum.:)

sakagun
11-12-2010, 18:25
Çiçekleriniz çok güzel. Yalnız aynı şeyi ben de rica edecektim. Bitkilerinizin adını yazarsanız sevinirim. Örneğin 14. mesaj, 2. fotoğraftaki çiçeğin adı nedir?

Uzaylı
11-12-2010, 19:04
Sayın kelebekçalısı; Bahçe sayfanız hayırlı olsun. Bahçeniz çok güzel. Benim burada bir çok bahçeden yeni fikirlerle ufkum açılıyor. Her bahçeden kendine özel orjinal detaylar hafızama kazındı. Sizin bahçedeki merdiven detayı dekoratif mi yoksa, kullanılıyor mu bilmiyorum; İşlenmemiş ağaçtan olması ilgimi çekti. Ve üzerinin dekoratif süslenmesi. Birinci mesajdaki çalı formlu papatyaları görünce, kendi bahçemde papatyalardan çit yapmak fikri oluştu kafamda. 6. mesaj 2. fotoğraftaki ağaç çevresi detayına bayıldım. Ama kelebekçalısı bahçesinden favorim 9.mesaj son fotoğrafta pembe kasımpatılar, 14.mesaj son fotoğraf hafızama kazındı bile.

fikreteren
11-12-2010, 20:25
Sayın Kelebekçalısı aramıza hoş geldin.Görüntüler çok güzel.Çiceklerin isimlerini yazarsanız memnun oluruz.Kolay gelsin.

kelebekçalısı
11-12-2010, 20:29
Sevgili Sevim4 çok teşekkür ediyorum bahçemin Sevgili SDurul'dan sonra k ikinci ziyaretçisisiniz hoş geldiniz,sizin bahçeniz de fırtınadan zarar görmüş hiç üzülmeyin biz de bu azim varken daha güzelini yaparız:))

kelebekçalısı
11-12-2010, 20:40
Hoşgeldiniz kelebekçalısı.
Sanal da olsa, gezebileceğimiz bir bahcemiz daha oldu.
Manolyanıza özellikle bayıldığımı söylemeden gecemiyeceğim. Bahcenizden görüntüleri paylaşmaya devam edin ki, bu soğuk havada içimiz ısınsın.
Sevgili Cemo,her şey paylaşıldıkça çoğalıyor bahçelerimiz hepimizin sizin bahçenizden benimde kopyalayacağım çok şey var göleti sabırsızlıkla bekliyorum henüz arkadaşların bahçelerini tam olarak inceleme fırsatım olmadı zaman içerisinde formu daha iyi kullanmayı sizlerin tecrübeleri sayesinde öğreneceğim sevgiyle kalınız.

Sevgi Durul
11-12-2010, 20:51
Sevgili Sevim4 çok teşekkür ediyorum bahçemin Sevgili SDurul'dan sonra k ikinci ziyaretçisisiniz hoş geldiniz,sizin bahçeniz de fırtınadan zarar görmüş hiç üzülmeyin biz de bu azim varken daha güzelini yaparız:))

Sevgili kelebekçalısı, evet bahçenizi galerideki fotoğrafları sayesinde görmüş ve çok beğenmiştim. Sevgili cemo'nun söylediği gibi gezecek bir bahçemiz daha oldu.
Her şey çok hoş, sağlıkla, sevdiklerinizle yaşayın o güzel bahçede. Sevgiler...

kelebekçalısı
11-12-2010, 21:21
Sayın Orhan Özbilgiç çok teşekkür ediyorum bahçemi ziyaret ettiniz sağ olunuz,bitki çeşitliliği Siz doğa dostlarının bahçelerini kısmen dolaşabildim ve bitki seçimlerini yaptım fidanlıkları gezerek temin ettim dur durak bilmeden aramaya devam ediyorum galiba ben de bitki delilerindenim:))bahçe düzenini ha bire yer değiştirerek uygun yeri bulmaya çalışıyorum,bitkilerin latince isimlerini aklımda tutamıyorum ama arkadaşların bahçelerini araştırıp yazmaya gayret ederim.Selamlar.

kelebekçalısı
11-12-2010, 21:26
Sayın sakagun bahçemi ziyeretinizden dolayı teşekkür ediyorum bitki isinlerini latince ve türkçe olarak araştırıp yazacağım 14. mesaj 2. resim bodrum papatyası.Selamlar.

kelebekçalısı
11-12-2010, 21:39
Sevgili Uzaylı,bahçemi ziyaretiniz beni çok sevindirdi çok teşekür ediyorum bahçemin düzenlemesini kendim yapmanın gayreti içerisindeyim merdivene gelince komşum fındık ağaçlarını budamıştı onlarda gördüm düzgün ağaç oluşu aklıma kesip çivi ile çakarak merdiven yapmak geldi beğendiğinize sevindim size de yapabilirim:))14.mesaj son fotoğraflı yer bodur ibreli ağırlıklı bir köşe yapayım istedim ne derece başarılıyım takdir sizlerin.Selamlar.

kelebekçalısı
11-12-2010, 21:43
Sayın fikreteren,aranıza beni kabul etmeniz ziyadesi ile beni memnun etti çok teşekkürler bitki isimlerini latince olarak henüz öğrenemedim zira çalışmaktan fırsat bulamadım öğrenip yazmanın gayreti içersn de olacağım.Selamlar.

kelebekçalısı
11-12-2010, 21:53
Sevgili SDurul,sizin benim yanım da yeriniz bir başka siteye ilk girdiğimde beni foruma davet etmeniz çok sevindirmişti acemiliğimi sizlerin sayesin de giderdim çok teşekkür ediyorum,Sizin bahçenizin tamamını henüz dolaşamadım ama incelediğim kadarıyla sizin gayretlerinizi izledim emeklerinize sağlık iziniz den yürüdüğümü bilmeniz beni çok sevindirir vakit buldukça arkadaşların bahçelerini dolaşıyorum bitki isimleri konusun da oldukça zayıfım sizlerin desteği ile bu konuyu da çözeceğimize inanıyorum.Esen kalın:)

fatma sunay
12-12-2010, 17:04
Sayın Kelebekçalısı bahçeniz hayırlı olsun. Çiçekleriniz ve baheniz çok güzel emeğinize sağlık. Keyifle takip ediyorum.

kelebekçalısı
12-12-2010, 17:54
Sayın Kelebekçalısı bahçeniz hayırlı olsun. Çiçekleriniz ve baheniz çok güzel emeğinize sağlık. Keyifle takip ediyorum.

Sayın Fatma Sunay emeği görmeniz ve bahçemi takip etme düşünceniz beni cok mutlu etti.teşekkkür ederim .

ayvasıl
12-12-2010, 18:17
Sayın kelebekçalısı,ferah ve keyifli bahçenizde sağlıkla yaşamanızı dilerim.

Ayşe Yıldız
12-12-2010, 18:24
Sayın kelebekçalısı, Çok renkli bir bahçeye benziyor. Kaktüslerin olduğu bölümü çok beğendim. Çiçekleri söylemiyorum bile, beğendim demek yetmez bayıldım doğrusu.

kelebekçalısı
13-12-2010, 22:24
[QUOTE=ayvasıl;725451]Sayın kelebekçalısı,ferah ve keyifli bahçenizde sağlıkla yaşamanızı dilerim.

Sayın ayvasıl, güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.

Yücel Canpolat
13-12-2010, 22:40
Sayın Kelebekçalısı bahçenizi ziyaret ettim çok harika zaman içerisinde daha da güzel olacaktır ellerinize emeğinize sağlık bu arada bitkilerinizin son derece bakımlı ve sağlıklı olduğunu gördüm anlaşılan Siz bu sıcak yaz aylarından etkilenmemişsiniz sağlıkla yaşayınız güzel bahçeniz de:))

kelebekçalısı
13-12-2010, 23:10
Sayın ayse afyonlu , küçük bir kaktüs bahçesi yapmaya çalıştım kendimce elimden geldiği kadarıyla,rengi ise her mevsim açan bitki çeşitlerini dikerek yakalamaya çalışıyorum.Bahçeme misafir olmanız beni mutlu etti.Sevgiyle kalın.

Sevgi Durul
13-12-2010, 23:27
Sevgili SDurul,sizin benim yanım da yeriniz bir başka siteye ilk girdiğimde beni foruma davet etmeniz çok sevindirmişti acemiliğimi sizlerin sayesin de giderdim çok teşekkür ediyorum,Sizin bahçenizin tamamını henüz dolaşamadım ama incelediğim kadarıyla sizin gayretlerinizi izledim emeklerinize sağlık iziniz den yürüdüğümü bilmeniz beni çok sevindirir vakit buldukça arkadaşların bahçelerini dolaşıyorum bitki isimleri konusun da oldukça zayıfım sizlerin desteği ile bu konuyu da çözeceğimize inanıyorum.Esen kalın:)

Sevgili kelebekçalısı, güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Aslında ben de acemi sayılırım. Bitkiler konusunda o kadar biligili arkadaşlar var ki, zaman zaman ben de onlardan yardım alıyorum. Ama bildiğim konularda yardımı esirgemeyeceğimi bilmenizi isterim. Bahçeme her zaman beklerim. Eklentideki bitkinizin adını merak ettim. Biliyorsanız yazar mısınız? Teşekkürler...

http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=183798&stc=1&d=1292075576

bettyycim
13-12-2010, 23:34
Sevgili kelebekçalısı, güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Aslında ben de acemi sayılırım. Bitkiler konusunda o kadar biligili arkadaşlar var ki, zaman zaman ben de onlardan yardım alıyorum. Ama bildiğim konularda yardımı esirgemeyeceğimi bilmenizi isterim. Bahçeme her zaman beklerim. Eklentideki bitkinizin adını merak ettim. Biliyorsanız yazar mısınız? Teşekkürler...

http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=183798&stc=1&d=1292075576

Ben bitkinin sahibi değilim ama, sanırım Japon Şemsiyesi bu üstten çekilmiş resim :o

Yücel Canpolat
13-12-2010, 23:50
Japon şemsiyesi doğrudur:)

Güler
14-12-2010, 06:11
Sevgili Kelebekçalısı, bahçeniz hayırlı olsun.

Arkadaşlar da iletmişler; bu güzel fotoğrafların altına bitkilerinizin de adını yazmanız iyi olacak.
Biraz daha detay verebilir misiniz? Bahçeniz nerede, kaç m², ne kadar zamandır uğraş veriyorsunuz?

furkan yıldız
14-12-2010, 17:59
Sayın Kelebekçalısı
Bahçeniz ve çiçekleriniz mükemmel. Ne kadar uğraşıldığı her halinden belli oluyor
Fakat benim de sizden ricam uygun bir zamanınızda çiçeklerinizin isimlerini paylaşmanız. Bu güzel çiçekler arasında adını bilmediğim çok fazla çiçek var :)

Sevgi Durul
14-12-2010, 23:28
Aslında yıllar önce Japon şemsiyesi yetiştirmiştim. Ama fotoğraf üstten çekildiği için, hiç aklıma Japon şemsiyesi olabileceği gelmedi.:o Bitkiniz oldukça sağlıklı görünüyor, sevgili kelebekçalısı.

kelebekçalısı
16-12-2010, 12:06
Sayın Yücel Canpolat çok teşekkür ediyorum bahsettiğiniz gibi sıcaklardan etkilenmemek için daha fazla bahçede mesai harcadık sonucu güzel bitti bahçe bakımı konusunda söyledikleriniz beni sevindirdi tekdirleriniz bizim enerjimiz tekrar teşekkürler.

kelebekçalısı
16-12-2010, 12:13
Sevgili SDurul yazmakta geciktim bilgisayarımda ki arıza nedeninden dolayı,şu an da arkadaşımdan yazıyorum,bitki tanıma konusunu forum da ki uzman arkadaşların sayesinde aşacağız sorduğunuz bitkiye arkadaşlarım cevap vermişler onlara teşekkür ediyorum büyük bir heyecanla bahçelerimizi dolaşmaya başlamıştım ki bilgisayar arızası, umarım kısa sürede bahçende görüşebilmek dileğiyle.sağlıcakla kalınız.

kelebekçalısı
16-12-2010, 12:15
Ben bitkinin sahibi değilim ama, sanırım Japon Şemsiyesi bu üstten çekilmiş resim :o

Sayın bettyycim cevabınız için teşekkürler.Selamlar.

Satı Uğurtan
16-12-2010, 12:20
Sevgili kelebekçalısı, resim gibi bir bahçe, her şey düzenli yerli yerinde,bitkiler çok bakımlı ve canlı, elinize emeğinize sağlık, sağlıkla tadını çıkarın sevgiler.

kelebekçalısı
16-12-2010, 14:06
Sevgili Kelebekçalısı, bahçeniz hayırlı olsun.

Arkadaşlar da iletmişler; bu güzel fotoğrafların altına bitkilerinizin de adını yazmanız iyi olacak.
Biraz daha detay verebilir misiniz? Bahçeniz nerede, kaç m², ne kadar zamandır uğraş veriyorsunuz?

Sayın Güler Hanım çok teşekkür ediyorum bitki isimleri hakkında çok haklısınız yazmanın gayreti için de olacağım ayrıca bahçemin tanıtımını yeterince yapamadım haklısınız şu an bilgisayarım arızanlandığı için arkadaşın bilgisayarın da yazıyorum dediğiniz gibi tanıtımını yapacağım söz:)Selamlar.

kelebekçalısı
16-12-2010, 14:10
Sayın Kelebekçalısı
Bahçeniz ve çiçekleriniz mükemmel. Ne kadar uğraşıldığı her halinden belli oluyor
Fakat benim de sizden ricam uygun bir zamanınızda çiçeklerinizin isimlerini paylaşmanız. Bu güzel çiçekler arasında adını bilmediğim çok fazla çiçek var :)

Sayın furkan yıldız çok teşekkür ediyorum bahsettiğiniz gibi çok çalışıyorum yazın bir de sebzeler cabası ama tabiatın size sunduğu güzellikleri görünce bütün yorgunluğunuz gidiyor tekrar teşekkürler:)

kelebekçalısı
16-12-2010, 14:17
Sevgili kelebekçalısı, resim gibi bir bahçe, her şey düzenli yerli yerinde,bitkiler çok bakımlı ve canlı, elinize emeğinize sağlık, sağlıkla tadını çıkarın sevgiler.

Sayın Satı Uğurtan övgü dolu sözleriniz beni duygulandırdı çok teşekkürler ben forumun yeni üyesiyim kısmen eksikliklerim olabilir formu daha iyi kullanmak adına yardımlarınıza ihtiyacım olabilir bitkilerimi çok seviyorum onlarla çocuğum gibi ilgileniyorum,sizlerin bahçelerini kısmen inceleyebildim sizlerden öğreneceğim çok şeyler olduğunu biliyorum tüm arkadaşlarıma ve Size teşekkür ediyorum sevgiyle kalın:)

kelebekçalısı
16-12-2010, 14:22
Aslında yıllar önce Japon şemsiyesi yetiştirmiştim. Ama fotoğraf üstten çekildiği için, hiç aklıma Japon şemsiyesi olabileceği gelmedi.:o Bitkiniz oldukça sağlıklı görünüyor, sevgili kelebekçalısı.

Sevgili SDurul çok teşekkürler fotoğraf çekme konusun da,iyi ki digital makineler icat edildi bir çok fotoğraf çekiyorum en beğendiklerimi yükletiyorum:)sevgiyle kalınız.

kelebekçalısı
01-01-2011, 15:02
Doğa dostu tüm arkadaşlarımın yeni yılını kutlar,sağlık ve esenlikler dilerim.Yaşamlarının gülüstan bahçesi olması dileğiyle, seygiyle kalın.

ayvasıl
02-01-2011, 12:14
Yeni yılınızı kutlar,sağlıklı ve mutlu nice yıllar dilerim.

ciceksever70
02-01-2011, 13:09
Cok güzel bir bahce her sey yerli yerinde, düzenli.

asbilgiç
02-01-2011, 15:37
Bahçeniz çok güzel.Emeğinize sağlık.

kelebekçalısı
02-01-2011, 21:39
Sayın çiçeksever,ben hala istediğim düzeni tutturamadım geçen hafta yer değişimi yaptık.Bitki elimizde bahçede dolana dolana yer bakınıyoruz.Sevgiyle kalın.

kelebekçalısı
02-01-2011, 21:48
Sayın asbilgiç,yüreğinize sağlık

kelebekçalısı
02-01-2011, 21:52
Sayın ayvasıl,bu güzel temennilerinize kalben teşekkür ederim.

Uzaylı
11-04-2011, 18:24
Sayın kelebekçalısı; Bahar geldi. Yeni güzellikleri ve bahçenizin şimdiki halini paylaşmanızı bekliyoruz.

kelebekçalısı
02-06-2011, 23:01
Kısa bir aradan bahçemi sizlerle paylaşıyorum.

kelebekçalısı
02-06-2011, 23:33
ilkbahar resimlerimiz.

kelebekçalısı
02-06-2011, 23:40
ilkbahar resimlerimiz.

kelebekçalısı
02-06-2011, 23:41
ilkbahar resimlerimiz..

kelebekçalısı
02-06-2011, 23:43
ilkbahar resimlerimiz...

kelebekçalısı
02-06-2011, 23:45
ilkbahar resimlerimiz....

kelebekçalısı
02-06-2011, 23:47
ilkbahar resimlerimiz.....

kelebekçalısı
02-06-2011, 23:49
ilkbahar resimlerimiz......

kelebekçalısı
02-06-2011, 23:51
ilkbahar resimlerimiz........

kelebekçalısı
02-06-2011, 23:54
ilkbahar resimlerimiz.........

Hatice Tarhan
03-06-2011, 01:01
Ellerinize yüreğinize sağlık,resimlere baktım dönüp bir kez daha baktım evi görünce sadece derin bir iç çektim.Resimlerde dekorlarda ki ayrıntılarda harika düşünülmüş.

berrinb
03-06-2011, 02:05
Evinizi ve bahçenizi bayılarak seyrettim.İyi günlerle oturun.Cok kişinin hayalindeki ev ve bahçe örneği diyorum ben.kaya bahçenizin beyaz taşlarla dekoru değişik bir güzellikte.Top ağaçlarınız ve galiba keçiler gördüm çok tatlılar.İyi mevsimler,renkli bahçeler dilerim.Selamlar.

ciceksever70
03-06-2011, 08:14
Cok güzel. Cok sirin ve otantik bir dekorasyon olmus. Sevgiler.

bettyycim
03-06-2011, 08:24
Bayıldım bahçenize Sevgili kelebekçalısı, bak şimdi oldumu güveci saksı yapmışsın, Cemo ablam kesin evdeki güvece bugün Sukulent ekecektir :D

gülsu
03-06-2011, 09:08
Yağmurlu günler geçiriyorken bahçenizi gezerken mest oldum gözüm gönlüm açıldı her zamanda böyle bir evim olsun istedim evinizde ve bahçenizde mutlu günler geçirin.

Uzaylı
03-06-2011, 10:38
Sayın Kelebekçalısı; Yine bahçenizden harika görüntüler paylaşmışsınız. Kaya bahçesi farklı ve çok güzel olmuş. Bahçelerin biribirinden farklı, kendine özgü olmaları çok hoşuma gidiyor. Çok zevkli görüntüler. teşekkürler...

Periş
03-06-2011, 12:14
Sevgili Kelebekçalısı bahçenizi zevkle dolaştım herşey çok güzel kaya bahçeniz harika ellerinize emeginize saglık

maviarzu
03-06-2011, 14:31
hergün yeni bir bahçe keşfediyorum. Ve kendim bir bahçe düzenlemiş kadar çok seviniyorum. Heleki istanbul yazınca profilde daha hayran kalıyorum. Bu sıkışıklıkta böyle bir bahçe yapabilmeniz ne güzel. Elinize sağlık.

Sevgi Durul
03-06-2011, 16:36
Sevgili kelebekçalısı, güzel bitkilerinizle yeniden hoş geldiniz. Bahçenizin bahar görüntüleri çok hoş. Devamını diliyorum... Sevgiler...

kelebekçalısı
03-06-2011, 17:06
Çok teşekkür ediyorum Sayın Hatice Tarhan emekli olmadan evvel hayalim de kırlar bayırlar da koşup oynamak vardı hep, emekli olduktan sonra karar verdim ve böyle bir bahçe yaptım bahçede çelışmayı çok seviyorum yorucu olmakla beraber insana huzur veriyor.selamlar.

kelebekçalısı
03-06-2011, 17:34
Çok teşekkür ediyorum Sayın Berrinb bende evimi ve bahçemi çok seviyorum ilk bahar la beraber bahçeme geliyorum ve tüm günüm bahçede geçiyor sabah akşam çan seslerini duymak farklı bir keyif veriyor keçiler koyunlar inekler hep beraber yaşıyoruz:)sağlıcakla kalınız:

kelebekçalısı
03-06-2011, 17:36
Çok teşekkürler Sayın çiçeksever70 kendimce bir şeyler yapıyorum beğenilerini beni çok sevindiriyor yine bekliyorum.sağlıcakla kalınız.

kelebekçalısı
03-06-2011, 17:42
Çok teşekkür Sayın Bettyycim fazla olan güveç kablarını değerlendirmeye çalışıyorum arkadaşların bahçelerinden kopya çekiyorum ara ara,Sayın Cemo,Siz ve diğer dostlarımız bahçemizi ziyaret ederseniz kendi ellerimle yetiştirdiğim sebzelerle boş olan güveç kaplarını doldurup fırına atarız:)Sağlıcakla kalınız.

kelebekçalısı
03-06-2011, 18:42
Sayın gülsu çok teşekkür ediyorum bütün kalbim le herkesin hayali nin gerçek olmasını istiyorum inşallah sizin de olur bizler de ziyaretinize geliriz:Selamlar.

kelebekçalısı
03-06-2011, 18:50
Çok teşekkür ediyorum Sayın uzaylı,ben de sizin gibi düşünüyorum herkes kendi zevkini bahçesine sansıtsın ki farklılıklar ortaya çıksın hoşumuza gidenleri kopyalarız biz de:)Sizin çaba ve gayretlerinizi izliyor ve sizi kutluyorum,bu aralar en yoğun olduğumuz zamanlar süs bitkilerinin yanısıra sebze dikimleri çapalaması ot yolması sulaması cabası ama bunları yaparken çok mutlu oluyoruz çok yaruluyoruz ama başarmanın keyfini de biz yaşıyoruz.Sağlıcakla kalınız:)

kelebekçalısı
03-06-2011, 18:56
Sayın periş çok teşekkür ediyorum bahçe me her zaman beklerim kaya bahçem şimdilik ufak büyütmeyi düşünüyorum ama uygun malzeme bulmam gerekecek umarım şimdiki halinden daha güzel olur:)selamlar.

kelebekçalısı
03-06-2011, 19:05
Sayın maviarzu teşekkür ediyorum emekli olmanın avantajı,tüm zamanınız size ait,çok haklısınız büyük şehirlerde çalışmak yaşamak oldukça zorlaştı yeşile hasret kalıyoruz bu yüzden doğayla içiçe yaşamayı özlüyoruz.
Bahçe çalışmaları ve düzenlemeye yardıma gelebilirsiniz:)Sağlıcakla kalınız:

kelebekçalısı
03-06-2011, 20:45
Sayın SDurul öğretmenim size ayrıca teşekkür ediyorum her seferinde yaptığım yanlışlığı düzeltme me yardımcı oldunuz iyi ki varsınız,uzun zaman oldu foruma uğrayamadım ama baharla beraber yine siz dostlar la beraber olduk bahçe çalışmaları malum en yoğun zamanı,köy de int.bağlantısı zaman zaman aksıyor fırsat buldukça arkadaşların bahçelerine ziyarete geleceğim,bu arada sizin fırın kopyalanabilir, çok güzel,çalışmalarınız da kolaylıklar diliyorum.Sağlıcakla kalınız:)

füsunANK
03-06-2011, 20:53
Masal bahçesi. Sanki her an bir yerlerden pamuk prenses ve 7 cüceler çıkacak gibi bir duyguya kapıldım resimlere bakarken . Keyifli günler geçirmenizi dilerim. Ellerinize sağlık, çok güzel, çok şirin bir bahçe olmuş.
Çim alandaki beyazlıkları merak ettim. :confused: Özel olarak bir bitki mi ektiniz yoksa çimin içinde çıkan beyaz yonca çiçeklerimi onlar çözemedim resimden.

kelebekçalısı
03-06-2011, 21:02
Sayın füsunANK hoş gediniz, bahçeme ait güzel sözleriniz beni çok sevindirdi bahçe benim olduğu kadar sizlerin de buyurun her zaman gelin.
Bahçemin toprak alanlarını doğal haliyle bıraktım ara ara sulayıp çim makinası ile zorla na zorla na biçiyorum içinde ki beyazlıklar yonca bence de güzel durmuş:)tekrar teşekkür ediyorum:)

Sevgi Durul
28-09-2011, 23:50
Sevgili kelebekçalısı, nerelerdesiniz? Bahçenize ait yeni görüntüler yok mu? Bekliyoruz.
Sevgiler...

kelebekçalısı
29-09-2011, 00:05
Sevgili SDurul öğretmenim bahçemi ziyaretiniz beni ziyadesi ile memnun etti,uzun zamandır bahçe resimlerimi yükleyemedim şu an istanbuldayım köye dönüyorum ve sonbahar resimlerini ve bahçem de yetiştirdiğim sebzelerden hazırladığım konservelerimin görüntülerini yüklerim,Sizin kadar konserve uzmanı değilim sizin görüntülerinizden çok faydalanıyorum ellerinize sağlık görüşebilmek dileği ile sevgilerimi ve selamlarımı gönderiyorum:)

Yakup Ünal
29-09-2011, 10:16
Bahçenizi büyük bir keyifle gezdim. Tahmin ediyorum ileriki yıllarda çok daha güzel olacaktır.

zencefil cicegi
29-09-2011, 10:44
Bahceniz ve eviniz cok güzel ciceklerinizi huzurla büyütün insallah.

UHUVVET
11-10-2011, 14:57
Sevgili kelebekçalısı;
Bahçeniz eviniz ne kadar güzel.Dahada güzelleşmesi ve sağlıcakla kalmanız temennisiyle...

kelebekçalısı
14-10-2011, 23:03
Sayın Yakup Ünal çok teşekkür ediyorum.

Sayın zencefil çiçeği çok teşekkür ediyorum.

Sayın UHUVVET çok teşekkür ediyorum.

Bahçemin sonbahar görüntüleriyle pek yakında görüşebilmek dileğiyle:)

kelebekçalısı
22-01-2012, 14:50
265290

265291

265292
buyrun ocakbaşına
265293

265294

kelebekçalısı
22-01-2012, 14:55
265300
bence köyün olmazsa olmazı gaz lambası:)
265301

265302

265303

265304

kelebekçalısı
22-01-2012, 14:56
265305

265306
nur içinde yatsın anneannemin mangalı dedeme ne kahveler pişirdi laf aramızda rahmetli dedem çok keyfine düşkündü.
265307

kelebekçalısı
22-01-2012, 15:01
265310
yeni diktiğim üzümlerimin çardağı
265311

265312

265313
köyümüzün merası
265314

kelebekçalısı
22-01-2012, 15:04
265319

265320

265321

265322

265323

Manolya_
22-01-2012, 15:16
Sayın kelebekçalısı,
Nasıl olmuşta ben bahçenizi gezmemişim :((
O kadar düzenli ve dogal bir görünümü var ki insan seyretmeye doyamıyor.
Temizlik ve düzenlemeler harika ellerinize emeğinize sağlık.
Evinizin içide bahçe gibi zevkle döşenmiş harika bir otantik ev.
Huzur içinde sağlıkla yaşayın.
artık bundan sonra sık sık ugrarım bahçenize.
Bunca zaman bu bahçeyi görmemek kendi adıma bir kayıp olarak addediyorum.
Sağlıklı huzurlu günler ve selamlar
Asu

Yücel Canpolat
22-01-2012, 15:31
Sayın manolya hanıma katılmamak mümkün değil hakikaten seyrettikçe huzur veriyor,bahçeniz eviniz ve düvar süslemeleri işlemeler üzerlik ninelerinizin duvar halısı ve bakır mangal harika,,eskiyi yaşatmak adına yarattığınız güzellikleden dolayı Sizi kutluyorum Sayın kelebekçalısı:)

kelebekçalısı
22-01-2012, 17:34
Sayın Manolya Hanım ve Sayın Yücel Canpolat Bey,bahçeme ve evime ugramanız beni çok mutlu etti.Dogallık benim yaşam şeklimdir bunuda yaşamıma yansıtırım.Gecmisime ve yasanmışlıklara mesala anneannemin mangalı benim için paha biçilmez değerlidir.Sizlere teşekkür ederim.Evimin kapısı her zaman açık sizlere,sevgiyle kalın.

hüseyindeniz
22-01-2012, 18:41
sayın kelebek çalısı bahçenize ilkkez uğradım ellerinize sağlık çok emek vermişsiniz çok beğendim.evinizde çok harika olmuş herşey gönlünüzce olsun hoşçakalın.

kelebekçalısı
22-01-2012, 20:14
265366
komşumun köpeği zeus
265367
kesilen akasya ağacından yaptığım oturma kütüğü 265368

265369

265370

kelebekçalısı
22-01-2012, 20:16
265372
yaklaşık 60 yaşında olan dut ağacım
265373

265374

265375

265376

kelebekçalısı
22-01-2012, 20:19
265377

kelebekçalısı
23-01-2012, 16:36
Sayın Hüseyindeniz,teşekkür ederim.bahçemizin kapısı açık her zaman bekleriz.Güzel olan paylaşmaktır hepbirlikte

kelebekçalısı
23-01-2012, 20:46
265544

265545

265546

265547

kelebekçalısı
23-01-2012, 20:51
265548

Sevgi Durul
24-01-2012, 10:20
Sevgili kelebekçalısı, uzun bir aradan sonra yeniden hoş geldiniz. Hem de imrendirecek görüntülerle. Her şey çok güzel, yerli yerinde. Sağlıkla sefasını sürmeniz dileklerimle... Devamını da bekleriz. Sevgiler...

nurcanaybay
24-01-2012, 11:49
Eviniz çok sıcak ,bahçenizin bulunduğu yer çok güzel ,kullandığınız objeler göz okşayıcı... eh daha ne olsun değil mi ?

Sağlıkla keyfini sürün.

kelebekçalısı
24-01-2012, 15:41
Sevgili SDrul,sizden bu sözleri duymak ne güzel.Örneğimiz sizlersiniz teşekkür ederim güzel dileklerinize, sevgiyle kalın.

kelebekçalısı
24-01-2012, 15:52
Sayın nurcanaybay, teşekkür ederim size, eh daha ne olsun değil mi yazmışsınız ya,olmuyor işte toprak bağ,bahçe gülistanlık işte burda sınır tanınmıyor sizi öyle bi içine alıyor ki hep bi güzellik yaratmak ve yaşamak istiyorsunuz.Görüşmek dileğiyle.

gulbirsen
24-01-2012, 16:22
Sevgili Kelebekçalısı, bahçenizi yeni keşfettim. Çok beğendim ellerinize sağlık. Herşey o kadar güzel ki, nostaljik eşyalarla evinizi süslemeniz cabası. Yalnız yer olarak neresidir, İstanbul'da bir köy mü , sakıncası yoksa köyünüz nerde diye sorabilir miyim?
Kopya çekmek zaten serbest öyle değil mi :))
Sevgilerimle

fatma sunay
24-01-2012, 18:40
Sayın Kelebeçalısı elleriniz dert görmesin bu güzellikleri çekip bizimle paylaştığınız için.
Muhteşem objeler beni hasta ettiniz. Bende de çok var ama böyle başkasında görünce eksik olanlara hevesleniyorum. Bahçeniz zaten mükemmel herşey göz alıcı güzellikte.

2012 bayrak yarışına hoş geldiniz diyerek sevgilerimi gönderiyorum..

selis
24-01-2012, 18:47
Sn. kelebekçalısı burdaki (http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/265323-672.jpg) bitki nedir? Çok güzelmiş..

fatma sunay
24-01-2012, 19:02
Sayın selis sanırım haseki küpesi

kelebekçalısı
24-01-2012, 20:17
Sevgili gulbirsen , kopya ****** serbesttir.Yerimiz İstanbul a bağlı Beyciler Köy ünde.Sevgiyle kalın.

kelebekçalısı
24-01-2012, 20:24
Sayın selis,Fatma Sunay Hanım ın size yazdığı doğrudur.Sorduğunuz çicek Haseki Küpesidir.

kelebekçalısı
24-01-2012, 20:40
Sevgili fatma sunay,alçak gönüllüğünüz yazılarıza dökülmüş.Bahçenizi ve evinizi hayranlıkla izliyorum.Sizin maharetlerinizin yanında bizimkisi nedir ki.Teşekkür ederim içtenliğinize görüşmek dileğiyle.

asbilgiç
05-02-2012, 21:03
Sayın KelebeK Çalısı evinizi ve bahçenizi büyük keyifle dolaştım.Ellerinize sağlık... Her şey çok güzel..Kullandığınız objelere hayran kaldım.Sağlıkla keyfini sürün....

kelebekçalısı
07-02-2012, 21:51
267916

267917

267918

267919

267920

kelebekçalısı
07-02-2012, 21:53
267921

267922
meşe ağacından doğal oturma grubum
267923
fırtınadan dolayı eğilen leylandi ağaçlarım
267924
katır tırnağımın bu sezon çicekleri bol olacak
267925

kelebekçalısı
07-02-2012, 21:54
267926

267927

267928

267929

267930

kelebekçalısı
07-02-2012, 21:55
267931
karakıştan sonra pırasa ve enginarlarımın içler acısı hali
267932

267933

267934

267935

kelebekçalısı
07-02-2012, 21:57
267936
manolyamın gelişimi son derece iyi
267937
gülibrişim agacımın altında yumak otu bitkisi
267938

267939
hiç solmayan pencere önü çiceklerim:)
267940

kelebekçalısı
07-02-2012, 21:58
267941
meşe dalından yaptığım merdivenim
267942
yakacak odunlarımızdan yaptığım peyzaj
267943
bu uygulamam benim çok hoşuma gitti
267944
limoni selviler
267945

kelebekçalısı
07-02-2012, 22:00
267946
dutları bal gibi tatlı dut ağacım
267947

267948

267949
evim evim şirin evim
267950

kelebekçalısı
07-02-2012, 22:01
267951
sabin ardıçlarım ve kar
267952

kelebekçalısı
07-02-2012, 22:14
Sayın asbilgiç, eski objeleri seviyorum.Ziyaretinize teşekkür ederim.Görüşmek dileğiyle

Sevgi Durul
08-02-2012, 23:27
Sevgili kelebekçalısı, yine çok hoş görüntüler, çok hoş objeler. Bu güzellikleri bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim arkadaşım. Sevgiyle...

kelebekçalısı
09-02-2012, 20:37
Sevgili SDurul,bu kışı çoğunluk İstanbul'da geçirdik.Havayı güzel bulunca hemen bahçemize koştuk.Kışın görüntülerinden az da olsa yakalayıp görüntüleyebildik.Ziyaretinize teşekkür ederim.Görüşmek dileğiyle sevgilerimle arkadaşım.

Yücel Canpolat
09-02-2012, 20:44
Sayın kelebekçalısı harika kış resimleri bahçe düzenlemesi harika özellikle 127.mesaj 1,2,3 resimler,128 mesaj 4. resim harika ellerinize emeklerinize sağlık forumu daha sık ziyaret etmelisiniz bence:)

Sevgi Durul
09-02-2012, 20:48
Sayın kelebekçalısı harika kış resimleri bahçe düzenlemesi harika özellikle 127.mesaj 1,2,3 resimler,128 mesaj 4. resim harika ellerinize emeklerinize sağlık forumu daha sık ziyaret etmelisiniz bence:)

Bence de.:) Bu güzel bahçenin fotoğraflarını daha sık görmeliyiz.:)

Ayrıca sizin YCBB kış görüntüleri de harika, hep aynı şeyleri yazmamak adına mesaj yazmadım.

kelebekçalısı
09-02-2012, 21:08
Sayın Yücel Canpolat,formu fazla kullanamadığımın farkındayım.Artık daha fazla zaman ayırmaya çabalayacağım.Sizlerle birlikte olmak,arkadaşlarımdan bilgilenmek istiyorum.Siz ve
sevgili SDrul,benim örnek aldığım kişilersiniz.Ben sizin öğrenciniz sayılırım.Geçen gün Sayın Fatma Sunay Hanım beni bayrak yarışına davet etti.Bence birinci zaten belli.

kelebekçalısı
09-02-2012, 21:12
Sevgili SDrul,sizlerle resimlerimi severek ve heyecanla paylaşacağım.

Uzaylı
09-02-2012, 22:14
Sayın kelebekçalısı; Bahçenizi severek takip ediyorum. Gerçekten çok zevkli ve çok güzel detaylar yakalıyorum. Ağaç gövdelerinden yaptığınız oturma yerleri, meşe dallarından yaptığınız merdiven, nazarboncuğu astığınız ağaç gövdesi, yakacak odunlardan yaptığınız peysaj harika detaylar... İşte biz sizi bu gibi kendinize özgü detaylarla seviyoruz. Hepimizin çok sevdiği bahçeleri,bitkileri var ama onları yaşatmak ve görsel hale getiren farklı özellikleri var. Biz herkesi kendi farkından dolayı seviyor bahçesindeki kendine özgü detayları hatırlayıp ta seviyoruz. Bir süredir yazmıyordunuz. Ama isminizi listede ilk gördüğümde bahçenizde bir kaç detay hemen aklıma geliverdi. Yeni fotoğraflarla zinimize yenileri kazındı. Daha çok paylaşım bekliyoruz. Zira hayallerimize yeni fikirler veriyorsunuz. Bahara da az kaldı; sabırsızlıktan çenemize vurdu( klavyemize) Kolay gelsin...;)

oskar
10-02-2012, 14:12
bahçeniz gerçekten harika çook.. beyendim

fatma sunay
10-02-2012, 18:51
Sevgili kelebekçalısı;
Sizde bu beceriklilik varken maşallah bizleri sollar da geçersiniz. Bahçenizin çok güzel olduğunu birkez daha yazmak istiyorum. Sizinde bizler gibi kendi emeğiniz ve çabanız var.

Bayrak ileri marş marşşşşş.....

kelebekçalısı
11-02-2012, 16:50
268741

268742
Bu da bizim susaklarımız
268743

hk50
11-02-2012, 16:53
Sn kelebekçalısı,
Nazar boncuğı sizin imalatmı ? Süs kabaklar bahçenizdemi yetişiyor?
Saygılar.

kelebekçalısı
11-02-2012, 17:36
268747
küçük susaklarımız ve köyde evin olmazsa olmazı tüfeğimiz
268748
köyümüzün tarlalarının mahsulü
268749

kelebekçalısı
11-02-2012, 19:55
Sayın Uzaylı. elimizdeki imkanları değerlendirme ve bizim emeğimiz olması beni daha çok mutlu ediyor.''Bahçeyi gösteren süsüdür " düşüncesiyle kendim elimden geldiğince hayal edip süslemeye çalışıyorum. Sizin de dediğiniz gibi,her bahçe kendince özel ve güzeldir.Emeğin yansıması diye düşünüyorum.Ben yazın fazla zaman ayıramıyorum.Birde köyde internet sorun oluyordu.Daha önce gençler yükleme yapıyordu.Bende mecburen onları beklemek zorunda kalıyordum.Artık kendim yüklemeleri öğrendiğimden bu sorunu da çözdüm. Sizlerle daha çok birlikte olmak ve görüşmek dileğiyle sağlıcakla kalın.

kelebekçalısı
11-02-2012, 19:57
Sayın Oskar,teşekkür ederim.

kelebekçalısı
11-02-2012, 20:05
Sevgili Fatma Sunay ,emek ve çabayı çok iyi bilen arkadaşım, yok yok sizleri sollayamam.Ancak sağdan sağdan gidiyorum.Görüşmek dileğiyle sevgilerimle.

kelebekçalısı
11-02-2012, 20:10
Sayın hk50,evet boncuklar benim dizaynım.Susaklarda bahçemizin mahsulüdür.Saygılarımla

kelebekçalısı
17-02-2012, 19:47
Sevgili Uzaylı,ilginize minnettarım.En ince püf detaylarına kadar anlatmanıza teşekkür ederim.Ben pancarların kabuklarını soyup haşlıyordum.Sizin de dediğiniz gibi vitaminlerinleri kaybetmemek gerekir.Bundan sonra sözünüz kulağıma küpe olacak Bilesiniz ki pancarları haşlarken aklıma siz geleceksiniz.Görüşmek dileğiyle sevgiyle kalın

Orhan Özbilgiç
17-02-2012, 20:45
Sevgili kelebek çalısı;
Bahçenizi gezmeyeli epeyce olmuş. Tabi bu arada siz boş durmamış, güzelliklere güzellikler katmışsınız. Bahçenizdeki ahşap oturma gruplarının tamamı çok hoşuma gitti.

Bahçeniz kadar, o sevimli evinizide o kadar sıcak bir yuvaya dönüştürmüşsünüzki...Ellerinize sağlık.

Sağlık ve mutlulukla keyfini sürün inşallah.

kelebekçalısı
18-02-2012, 13:32
Sevgili Orhan Hocam,bahçeme hoş geldiniz sefalar getirdiniz.Evimin içerisinde kendi el emeğim olan doğal malzemelerden bir şeyler tasarlayıp yapmak ve onları seğretmek bana ve gelen konuklarıma mutluluk veriyor.
Köyde yakacak ihtiyacımızı köylüler devletin izini ile temin ediyorlar,Kalın kütükleri ortadan ikiye böldürdüm böyle dizayn ettim.Benimde hoşuma gitti,birgün bahçemi ziyaret ederseniz
kütük taburelerimde sizlere çay ikram etmekten mutluluk duyarım.
Bu güne kadar siteye fazla giremiyordum bilgisayar sorunum çözüldü.Arkadaşlarmın bahçelerini dolaşırken bir bayrak yarışı olduğunu gördüm,siz her ne kadar tarafsız kalsanızda
benim desteğim uzaylıdan yanayım.Yani bu yarışta bayrak biz amazonlarda kalacak.
Görüşmek dileğiyle size ve sevgili eşinize selamlar sevgiler.

fatma sunay
18-02-2012, 14:05
Sevgili kelebekçalısı;
Son resimler çok güzel gene benim bam telime bastınız. Maharetli ellerden harika görüntüler çıkmış.
Benimde babamın tüfeği var onun için özel silah dolabı yaptırdım gidince senin için görüntülerim. Değişik bir dolap oldu.
Bahçe süslemelerine bende çok meraklıyım sanki o süslemeler bahçeyi daha zengin ve daha güzel gösteriyor. Gelmeden önce kalın kütükle vardı incecik seninki gibi kestirmiştim belki bir süslemede kullanırım diye. Senin kütüğü görünce hoşuma gitti değişik bir hava vermiş eline sağlık..

Umarım bir gün görüşmek dileğiyle...

kelebekçalısı
18-02-2012, 18:21
Sevgili fatma sunay,süslemeyi hayal etmeyi hele bi de hayalimi sizin gibi seyretmeye doyamıyorum.Oyalanıyoruz işte arkadaşım.Ben köy ve yaşam şeklini bilmiyordum. Diyeceksiniz ki niye köyde
yer yurt edindiniz.Yüreğimde hep bi özlem vardı.Bu dünyada özgürce yaşamak böceği ve çiçeği ile iç içe düşüncesiyle köy yoluna düştük.Gelelim tüfeğimizin hikayesine,köy yaşamını bilmem dedim ya size, sizden iyi olmasın çok sevdiğimiz ve saygı duyduğum arkadaşımız 'köyde her evde bulunur'diye bizi tüfek hediye etti.Yazın bir iki havaya sallar kargaları bahçenden bir süre uzaklaştırırsın diye espiride yapmıştır.O günden beri de duvarımda asılı durur keyifle seyreder,baktıkça da kendisini anarız.Ama kargaları korkutmaya kıyamadık,onlarda ağaçlarımızın meyvelerini doyasıya yiyorlar.Sağlık olsun hep birllikte yiyeceğiz.görüşmek dileğiyle sağlıcakla sevgiyle kalın.

alcen
24-02-2012, 19:05
Sevgili kelebekçalısı,
bahçenizi büyük bir keyifle gezdim,biraz yoruldum bankta oturdum susadım
ogüzel ceşmenden kana, kana su içtim ağaç merdivenine bittim.
Azıcık çiçek toplamak istedim, kıyamadım koparmaya.
Nekadar güzel bir bahçe ellerine emeklerine sağlık,sağlıkla oturun şirin evinizde inşallah.
sevgiler selamlar...

kelebekçalısı
24-02-2012, 22:30
Sevgili alcen, bende kıyamıyorum çiceklerimi sizin gibi toplayamıyorum.Sadece seyrediyorum.Dalında güzel düşüncesiyle .Her zaman beklerim sizi ağırlamaktan da memnuniyet duyarım.Selamlar sevgiler

Yücel Canpolat
25-02-2012, 22:28
Şu bahçenin güzelliğine bakarmısınız arkadaşlar, bir gezimi düzenlesek bu güzel bahçeye dermişim:)
Sayın kelebekçalısı bahçe düzenlemeniz dekorlarınız eviniz ve bitki çeşitliliği mükemmel gerçekten Siz'i tebrik ediyorum ve bayrak yarısında rakiplerinizi oldukça zorlayacaksınız,emeklerinize sağlık:)

kelebekçalısı
26-02-2012, 00:57
Sayın Yücel Canpolat ,siz diğer arkadaşlarımla tanışmak beni çok mutlu eder. Bahçemi ziyaret düşünceniz beni çok onurlandırdı. Sizin ve diğer arkadaşlarımın uygun olduğu bir gün çay ve kurabiye ikramında
bulunacağımı bilmenizi isterim. Her zaman sevdiklerimizin başımızın üstünde yeri vardır.
Görüşmek dileğiyle sağlıcakla kalın.

Doğayla Barış
26-02-2012, 10:06
Ne kadar zevkle düzenlenmiş bir bahçe, eviniz, biblolar, bahçe aksesuarlarınız harika. Keyifle dolaştım. Ellerinize sağlık. Rica etsem ilk sayfadan itibaren bahçenizdeki çiçeklerin isimlerini bulunduğu sayfaya resim üstlerine ekler misiniz. Bizim gibi yeni başlayanlara yararlı olacak. Sağlıcakla kalınız.

kelebekçalısı
26-02-2012, 16:50
Sayın Doğayla Barış,ilkbaşlarda boş vakitlerinde yüklemeyi çocuklar yapıyorlardı.Ondan dolayı bitkilerin isimleri yazamadık.Şimdi yüklemeleri kendim yaptığımdan, dediğiniz konuya dikkat ediyorum ve yazıyorum.Yükleme şeklinden dolayı geri dönüp yazamıyorum.Baharla birlikte resimlerimi yüklerken yazarım ,sizlerin de ****** bilgisi olacaktır.Bahçeme her zaman beklerim sevgiyle kalın,görüşmek dileğiyle.

kelebekçalısı
27-02-2012, 16:48
Bakıyorum arkadaşlarım eski değerli bir şeyler bulup buluşturup sergiliyorlar. Hepsinde de öyle bir yaşanmışlık var ki resimlerden belli oluyor. Benim de artık köyümün yoluna düşme vaktim gelmişte geçiyor. Bizim köyde toprak evler hala var, nenelerde evlerinde oturuyorlar.
Bi ziyaret edip kıyı köşelerinde eskilerden kalanlar var mı diye düşünüyorum.

Yücel Canpolat
27-02-2012, 17:46
evet evet Sizde katılın Sayın kebekçelısı,anladığım kadarıyla Siz de kirli çıkınlar var galiba:)

fatma sunay
27-02-2012, 18:57
Amanın kelebekçalısına çayamı davetliyiz yanlız bahçenin etrafına dikenli tel çek yoksa benim elim durmaz tam Eğin'e gidiş zamanı geliyor bulduğumu toplarım. Şaka şaka hemen heyecanlanmayın...

kelebekçalısı
28-02-2012, 14:02
Sayın Yücel Canpolat,gün ola harman ola ,çıkınlar yakında serilecek gibi gözüküyor.Sizi biraz daha meraklandıracağım.Görüşmek dileğiyle sağlıcakla kalın:)

kelebekçalısı
28-02-2012, 14:23
Sevgili fatma sunay,Yüreğimizin ve evimizin kapısı sevdiklerimize her zaman açıktır.Mini bir parti diyelim buna.Çiceklerim size feda olsun.Bilirim ki sizler benim gibi severek bakıp büyütürsünüz onları.Sizin diyarlara kokusunu ve güzelliğini verdiğini bilmek beni mutlu kılar.
Bence her şey de paylaşıldıkca güzel değil midir arkadaşım.Sevgiyle kalın.

hüzün
28-02-2012, 19:17
Bahçenizin her adımını hayranlıkla dolaştım, çok beğendim, ayrıca salonunuzu da beğendim, ellerinize sağlık

kelebekçalısı
28-02-2012, 20:08
Sayın hüzün,bir gün sizinde hayalinizdeki evi ve bahçenize kavuşacağız umudunu lütfen kaybetmeyin.Nasip ise vakti zamanı gelince olur.Sizin de o kadar güzel saksı çicekleriniz
var ki, seyrine doyulmuyor.Emeklerinize sağlık.

hüzün
29-02-2012, 19:20
teşekkür ederim, pozitif enerji veriyorsunuz :)

Yücel Canpolat
01-03-2012, 20:47
bahar gelmeden ben en iyisimi bu bahçeye de bir incir ağacı dikeyim yarışta tehlike arzediyor:D

hk50
01-03-2012, 21:14
Sn Kelebetçalısı Ayinesi iştir kişinin.lafa bakılmaz.
Köydeki temin edilen kütüklerden istenirse neler neler yapılıyor.Dört tane buğday başağı sırf ismi fransızca diye güzel denilen çiçeklerden daha güzel görünmüyormu?
Bahçenizi gezdim.Bahçe gibi bahçe olduğuna ve olaçağına inandığım için içimden geçenleri yazıverdim.
Lafla Flamayla yarışa girmediğiniz için.
Teşekkürler İyi günler sizin olsun.

Yücel Canpolat
01-03-2012, 21:45
Sayık kelebekçalısı,
Sayın hk50 nin yorumuna aynen katılıyorum''ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz''
Siz benim ayinem Y.C.B.B. bakınız,
laflarıma çok takılmayınız:)

kelebekçalısı
01-03-2012, 22:23
Sayın hk50,bahçemi ziyaretinize teşekkür ederiz.

kelebekçalısı
01-03-2012, 22:29
Sayın Yücel Canpolat,ocağıma incir ağacı diktin sözünü hatırlatlattınız bana.Zor ama

kelebekçalısı
01-03-2012, 22:46
Sayın Yücel Canpolat,Y.C.B.B.aynanıza bakınca sizin ,tek başınıza herkese meydan Okuyarak bayrağı her türlü zorluğa rağmen'' ULUBATLI HASAN' GİBİ ölümüne Surlara dikeceğinizi görüyorum. Bayrak sizde de sancak kim de acaba (size ve ailenize sağlıklı ömür dilerim). görüşmek dileğiyle.

Yücel Canpolat
01-03-2012, 22:50
Sayın Yücel Canpolat,Y.C.B.B.aynanıza bakınca sizin ,tek başınıza herkese meydan Okuyarak bayrağı her türlü zorluğa rağmen'' ULUBATLI HASAN' GİBİ ölümüne Surlara dikeceğinizi görüyorum. Bayrak sizde de sancak kim de acaba (size ve ailenize sağlıklı ömür dilerim). görüşmek dileğiyle.

şirineler gibi siz de sancağa adaysınız:)

kelebekçalısı
01-03-2012, 23:01
Sayın Yücel Canpolat,artık işlerime ve yapacaklarıma konsantre olmalıyım.

kelebekçalısı
02-03-2012, 00:04
Sevgili hüzün,Sizin gibi çicek seven yetiştiren toprakla haşır neşir olanın bir gün hayallerindeki bahçelerine kavuştuklarını gördüm.Mutlak sizin de olacak,sevginizden
ötürü görüşmek dileğiyle sağlıcakla kalın.

Sevgi Durul
21-05-2012, 07:50
Sevgili arkadaşım, bahçenizdeki bahar güzelliklerini görmek istiyoruz. Sevgiler...

Satı Uğurtan
21-05-2012, 19:53
ilkbahar resimlerimiz..
Sevgili kelebekçalısı, bu güzellikleri tekrar görmek istiyoruz sevgilerle:)