View Full Version : Fidanlık (orman ve peyzaj bitkileri üzerine)
Değerli forumdaşlar bir arkadaşım sordu ben cevap veremedim. Bu konu ile ilgili yardım lütfen!
Fidancılık tesisi kurmak istiyor.
Orman bakanlığı (orman ve peyzaj) ile igili bitki alımı yapıyormu? Bu işle ilgili bilgi alabileceğimiz arkadaşlar varmı? şimdiden teşekkür ederim.
Ne alımı? Fidan mı, yoksa fidanlığı mı? Fidanlık almaz kendi fidanlıklarını özelleştirmeye çalıyor. Fidan satmak için de yörenizdeki Çevre ve Orman İl Müdürlüklerine danışın. Dikim için fidan satın alımları olabilir.
Ya da ağaçlandırma çalışmalarında mütahhitler fidanları kendileri temin ediyorlarsa onlar da alabilir.
Ne alımı? Fidan mı, yoksa fidanlığı mı? Fidanlık almaz kendi fidanlıklarını özelleştirmeye çalıyor. Fidan satmak için de yörenizdeki Çevre ve Orman İl Müdürlüklerine danışın. Dikim için fidan satın alımları olabilir.
Ya da ağaçlandırma çalışmalarında mütahhitler fidanları kendileri temin ediyorlarsa onlar da alabilir.
Sayın Nariçi size teşekkür ederim. Yazımdaki eksikliği giderdim belki daha açıklayıcı cevap bulabilirim.
ihale usulu ağaçlandırmada ihaleyi alanla anlaşman lazım diyor. orman işletmeleri fıdanları Orman Bakanlıgı bünyesindeki fidanlıklardan karşılar eger daha fazla fidan ihtiyacı olursa onuda ihale ile alır. ihaleyi (açık eksiltme) bölgesel gazete ve devlet dairelerinde yazılı olarak halka duyurur. fidanları en ucuza alaçak şekilde pazarlık yapılır.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.