View Full Version : Balkonda Marul
inadina_06
04-12-2010, 21:07
mrh ben ilk defa marul yetiştiriyorum ve ilk denemem oldu balkonda 1.5 metre yeri çıtalar yardımıyla naylonla kapattım havalar güzel pek gerek olmuyo genede ufak ufak büyüdüklerini görmek güzel marulları dikerken herkes güldü git işine balkonda marulmu yetişir dedi ama ben yaptım :)) yakında resimleride koyacam
nehirderya
04-12-2010, 21:26
merhaba.bende balkonumda sebze yetiştirmeye heveslendim bir ara ektim ama olmadı.ipuçlarını öğretirseniz sevinirim.
inadina_06
05-12-2010, 17:18
ilk başta bir kasaya baya bi fazla marul tohumu attım bunlar kök tutmaya çıkmaya başlayıncada 1.5 litrelik su petlerinin alt kısımlarını keserek 4 er tane onlara aktardım zaten fazla yer tutmuyo sadece geceleri naylondan kucuk bi yer yaptım ona koyuyorum ve direk su dökmek yerine sprey şeklinde her tarafını az ve hergün suluyorum.
bu aralar Ankarada hava pek iyi değil ama güneş gören balkonunuz varsa büyümeleri daha sağlıklı olur.
laf kalabalığı
09-01-2011, 20:26
Ben de yetiştirmiştim bir ara, kendi ürününü yetiştirip yemesi ayrı bir haz veriyor insana...
iyibiriyim
09-01-2011, 21:35
Ben tohumları attım hiç çkmadı :D .Galiba toprağım çok kötüydü ona bağladım ilk işim torf satın almak olacak bundan sonra.Sizin adınızada çok sevindim.
mavikartal5
10-01-2011, 19:26
balkonda marul yetişirmi diyenlere iyi bir yanıt. benim de marullarım var saksılarda. boyları biraz bodur kalıyor ama olsun, en azından taze taze marullarım oluyor. her büyük saksının dibinde 2'şer tane marul koyuyorum. böylelikle saksıda fazla da yer kaplamıyor. yani saksıdaki asıl bitkiye askıntı olarak büyüyorlar. tabi bu arada tohumlarını almak da ayrı bir haz veriyor insana. en az 2 tanesini tohumluk bırakmayı unutmayır.
saygılar
mavikartal5
27-02-2011, 21:50
geçen hafta iki tane kıvırcığı sökerek yemeye başladım. daha önceden bağlamıştım ve azıcık göbek yaptılar diye söktüm. yoksa, daha saksılarımda marul varrrrr.
saygılar
benim marullar kafalarını çıkardı ve öylece kaldılar büyümüyorlar torf+bahçe toprağı karışımındalar,spreyle nemli tutmaya çalışıyorum (mesai+nöbet'ten fırsat buldukça) bodur olsun taze ve benim olsun diyorum.
ugurtelefon
10-05-2011, 09:01
benim marullar kafalarını çıkardı ve öylece kaldılar büyümüyorlar torf+bahçe toprağı karışımındalar,spreyle nemli tutmaya çalışıyorum (mesai+nöbet'ten fırsat buldukça) bodur olsun taze ve benim olsun diyorum.
o size öyle geliyor.:D
aslında onlar altta kök sistemini geliştiriyor.
Marul suyu rutubeti sever.Aşırı güneşi sevmez.
Benim marullarda 1 hafta uyudular.Geçen hafta hava yağışlıydı.2 günde büyüdüklerini rahatça gözlemledim.
Koray ERKAN
10-05-2011, 10:06
Benimde balkonda marul tecrubem oldu, marullar belirli boya geldi fakat tadları biraz acı oldu bende söküp halamın bahçesine ektim, bahçede marullar çok güzel gelişti ve afiyetle yedik.
mavikartal5
20-05-2011, 14:14
kıvırcık marullarım tohuma kaçıyorlar.
tam büyümeden bir tane marulumu dayanamayıp tadına baktım biraz acımsı galiba saksıda diye böyle oldu
marullarımın kökleri hep dışarıda kalıyor.rüzgardan mı az mı su veriyorum daha çözemedim.fotografları en kısa sürede yükleyeceğim yorumları bekliyorum.
gulbirsen
20-06-2011, 16:51
merhabalar ben geçen yıl balkonumda saksı içinde çeri domatesi yetiştirdim. Çok keyifliydi.Bir pazar kahvaltısında ailece keyifle tadtık.Fakat tohum alamadım. Dolayısıyla devamı gelmedi.
gulbirsen
20-06-2011, 16:52
Tohum alamamamın sebebi hibrit olmalarıydı.
Bende 10 viyol bölmeme üçer beşer serpme usulü marul tohumu diktim.
toprağı nemli tuttum güneş görmeyen biyerde bırktım. ekim işlemini cuma günü yapmıştım, cumartesi öğlene kadar görünürde bişey yoktu, pazartesi gelip baktığımda en az beşer cm boy atmışlar , albino gibi bembeyazlar ama çok cılızlar,
ne ara bu kadar uzadılar anlamadım. hemen güneşe çıkardım. bakalım ne olacak merakl beklemekteyim cılızlıklarının geçmesini ve kuvvetenmelerini bekleyeceğim,
yoksa erken hsat yapıp ikinci tohumları ekeceğim.
marul kardeşler ergen cocuklar gibi birden boy atmayınız lütfen diye de uyaracağım :D
Cemil B.
08-02-2012, 12:15
bende hayırlısıyla marul denemesi de yapıcam , hem organik , hem kendi elinizde büyüyorlar , üstelik bugun küçücük marul adedinin 3-4 TL oldugunuda unutmayalım. :D
tohumdan ne kadar zamanda yenilebilir boya geliyor acaba?
iç hacmi 54x32x12 ebatında balık kasasına karışık olarak marul-roka-tere-dereotu-maydanoz-ekinezya-kekik ektim. yani biraz ne bulduysam doldurdum sizce nasıl olur. marullar için küçük gelir mi saksı?
Cemil B.
27-02-2012, 14:17
balkonda marul yetistirmenin resimli olarak asamalarını anlatmanız mümkünmü?
limon_sever
27-02-2012, 16:16
Sayın cemheat,
geçen sene saksıda yetiştirmeye çalıştığım marul.
271128
(2. resimden 3. resime 11 günde ulaşmıştır.)
Cemil B.
27-02-2012, 19:25
hey maşallah maşallah , ellerine saglık
hafta sonu marul tohumu almaya giderim artık,
marul-kıvırcık olarak hangi cinsi önerirsiniz?
limon_sever
27-02-2012, 19:39
Teşekkürler. Bu iri kıvırcık. Kışa dayanıklı diye almıştım.
Cemil B.
28-02-2012, 10:17
tohumu iri kıvırcık diye mi geciyor?
bir kac cesit marul-kıvırcık cesidi var cunku...
limon_sever
28-02-2012, 15:24
tohumu iri kıvırcık diye mi geciyor?
bir kac cesit marul-kıvırcık cesidi var cunku...
Marul (İri Kıvırcık Kışlık) diye yazıyor paketin üstünde.
Ürün bu: http://www.arzumantohum.com (http://www.arzumantohum.com/urun_detay.php?urun_id=122&dil=tr)
Cemil B.
28-02-2012, 17:04
tamam, tesekkurler. tohum almaya gittigimde dikkat edicem
Eriklibahçe
05-03-2012, 18:00
Merhaba arkadaşlar, bu siteyi yeni keşfettim,aradığım her şeyi bulabiliyorum. Bende deneyimlerimi sizlerle paylaşmak için sabırsızlanıyorum
TaşevliBahçe
05-03-2012, 19:02
Merhaba arkadaşlar, bu siteyi yeni keşfettim,aradığım her şeyi bulabiliyorum. Bende deneyimlerimi sizlerle paylaşmak için sabırsızlanıyorum
Sn. esence35 ,
Ağaçlar.net'e hoşgeldiniz , sefa getirdiniz.
Bu forumda gerçektende dediğiniz gibi , her konuya yanıt alabiliyorsunuz. Deneyimlerinizi ve paylaşımlarınızı sabırsızlıkla bekliyor olucam.
Görüşmek dileğiyle , Hoşçakalın..
saygılar..
Cemil B.
08-03-2012, 16:23
Hoşgeldiniz , Sefalar getirdiniz , bende yeniyim bu sitede , ama sorularınıza yanıt bulabildiginiz , açıklamalı bilgilendirmeler yapan üyeleriyle çok güzel biryer , bende iyki burdayım
halukca35
13-03-2012, 16:08
bu güzel çalışma için teşekkür ederim
Cemil B.
15-03-2012, 14:48
Sn. Limon sever , bende amatör hobiciye sipariş verdigim yedikule marul ve kışlık marulun yanında birde arapsaçı marul tohumları elime ulaştı,
nasıl bir yol izlemem gerekir , tecrübenizi paylasmanızı isterim, mesela siz tek saksınıza bir adet tohum ekerek mi bu halde bir adet marulunuz oldu? Tohumları önce suda nemlendirdiniz mi ? ne kadar büyüklükte bir kap önerirsiniz??
Saygılarımla.
limon_sever
15-03-2012, 15:11
Sn. Limon sever , bende amatör hobiciye sipariş verdigim yedikule marul ve kışlık marulun yanında birde arapsaçı marul tohumları elime ulaştı,
nasıl bir yol izlemem gerekir , tecrübenizi paylasmanızı isterim, mesela siz tek saksınıza bir adet tohum ekerek mi bu halde bir adet marulunuz oldu? Tohumları önce suda nemlendirdiniz mi ? ne kadar büyüklükte bir kap önerirsiniz??
Saygılarımla.
Sayın cemheat,
Boş 2 tane 10'lu çikolata kabı vardı. Altlarını deldim. İçine torf doldurdum ve tohumları ektim. Üstünü spreyle suladım. (Tohumları suda nemlendirmedim.) Çimlenip 3-4 yaprak olunca bahçeye şaşırttım. Bir tane de evde cam önünde 1 litrelik saksıda denemek üzere fidenin birini saksıya diktim. Saksının altına biraz derin bir kap koydum. Sulamayı hem üstten hemde alttaki kaptan yaptım. Başka bir şey uygulamadım. Ayrıca yetiştirdiğiniz marul büyüdükçe yapraklarını tek tek koparıp yerseniz marulun ömrü epey uzun oluyor.
Siz 1 litrelik pet şişelerde de deneyebilirsiniz. Pet şişeleri siyah poşetle kapatırsanız ışıktan kökler etkilenmemiş olur. Ayrıca pet şişe daha derin olacağı için kökler daha güzel gelişir ve marullar daha gösterişli olur. Bende bu sene denemek istiyorum ama bütün cam kenarları fidelerle dolu. O yüzden bahçeye direkt tohum ekeceğim.
Size aktaracaklarım bu kadar. Kolay gelsin.
Cemil B.
15-03-2012, 18:24
Sayın cemheat,
Siz 1 litrelik pet şişelerde de deneyebilirsiniz. Pet şişeleri siyah poşetle kapatırsanız ışıktan kökler etkilenmemiş olur. Ayrıca pet şişe daha derin olacağı için kökler daha güzel gelişir ve marullar daha gösterişli olur. Bende bu sene denemek istiyorum ama bütün cam kenarları fidelerle dolu. O yüzden bahçeye direkt tohum ekeceğim.
Size aktaracaklarım bu kadar. Kolay gelsin.
ilk önce düşüncelerinizi paylastıgınız icin tesekkür ederim, resimdeki kaplara( lokantalarda verilen birnevi köpük yogurt kabı ) ilk marul ekimimi yapsam uygun olur mu? daha sonra 1,5 kglık yogurt kapına şaşırtma yapılabilir mi?
marulda şaşırtma aşamasında normal köküyle birlikte alıp mı şaşırtma yapılmalı yoksa topraga yakın yerinden koparılıp topraga mı ekilmeli?
ben saksıda yetiştirecegim dedem bahcesinden 1 metrekarelik bir yer bana tahsis edene kadar..
limon_sever
16-03-2012, 15:59
ilk önce düşüncelerinizi paylastıgınız icin tesekkür ederim, resimdeki kaplara( lokantalarda verilen birnevi köpük yogurt kabı ) ilk marul ekimimi yapsam uygun olur mu? daha sonra 1,5 kglık yogurt kapına şaşırtma yapılabilir mi?
marulda şaşırtma aşamasında normal köküyle birlikte alıp mı şaşırtma yapılmalı yoksa topraga yakın yerinden koparılıp topraga mı ekilmeli?
ben saksıda yetiştirecegim dedem bahcesinden 1 metrekarelik bir yer bana tahsis edene kadar..
Merhabalar cemheat,
Tohumları çimlendirmek için her türlü kap uygundur :) Çimlendikten sonra 3-4 yaprak olunca yoğurt kaplarınıza şaşırtabilirsiniz. Altlarını delmeyi unutmayın.
Ben hep topraklı ve köklü olarak şaşırtıyorum.
Kolay gelsin. Bahçeniz de şimdiden hayırlı olsun. 1 metrekarelikte olsa size özel :)
Cemil B.
16-03-2012, 22:58
Merhabalar cemheat,
Tohumları çimlendirmek için her türlü kap uygundur :) Çimlendikten sonra 3-4 yaprak olunca yoğurt kaplarınıza şaşırtabilirsiniz. Altlarını delmeyi unutmayın.
Kolay gelsin. Bahçeniz de şimdiden hayırlı olsun. 1 metrekarelikte olsa size özel :)
Teşekkür ederim Sn.Limon Sever , tamamdır , 3-4 yaprak olunca her yogurt kabına ( altları delinmiş ) bir fide olacak şekilde şaşırtıcam,
Cemil B.
18-03-2012, 16:26
Bugun ( PAZAR 18.03.2012 ) yukarda gösterdigim kaplara torfu doldurduktan sonra sıkıstırdım, çok sıkı olmayacak şekilde 10-15 adet (bir kap içerisine) kış marulu ve diger kaba yedikule marulu tohumları serptim. ve fısfısla cansuyunu verip üst kapagını kapattım, ve salondaki köşesinde yerlerini aldılar.gelişmeleri burada ve kendi balkon sayfamda paylaşırım sizlerle dostlar.http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/26553.htm
Cemil B.
27-03-2012, 10:00
Kış Marulu Son Durum
ilk resim 21.03.2012
ikinci resim 24.03.2012
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/276178d1332684205-21032012313.jpg
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/276179d1332684205-24032012002.jpg
süleymanizmir
27-03-2012, 10:37
Merhabalar cemheat,
Sayın Limonsever,Gayet güzel olmuş.Eile sağlık.Bende yetişemediğim için kemeraltından hazır fide alarak şeffaf bardaklara ektim Büyük saksının altlığını da su doldurdum ve marul bardaklarını üstüne dizerek pencere dışına koydum.şimdi büyümeye başlıyorlar.Domates.sırık salatalık,Biber,Patlıcan ve çileklerim filizlenmek üzere.İnşaallah bu sene 5.ci kattaki terasımda birşeyler olacak,güzel bir uğraş herkesin yapmasını tavsiye ederim.Sağlıcakla kalın
Cemil B.
27-03-2012, 17:13
Merhabalar cemheat,
1 metrekare diye çıktık yola 4-5 metrekare oldu :)
Cemil B.
01-04-2012, 21:33
Sizce Kış Marullarımı şaşırtma vakti gelmiş mi?
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/278891d1333306727-kis-marulu_01042012_dsc08844.jpg
limon_sever
02-04-2012, 22:33
Biraz daha vakti var gibi. Şöyle 4-5 yaprak olsunlar. Ondan sonra kalıcı yerlerine taşıyabilirsiniz.
Cemil B.
03-04-2012, 08:29
görünüşleri nasıl bana sanki biraz cansızlar gibi geldi.
Cemil B.
06-04-2012, 08:24
yedikule marullarım 15 tohumdan 3 ü çıkmıştı onlarda sizlere ömür , kaybettik.
kış marullarımda ise 15-20 tohumdan 4-5 fire harici çıktılar ama görüntüleri pek hoş değil gibi , kapları mı küçük geldi diye düşünüyorum , ne dersiniz??
limon_sever
07-04-2012, 20:11
Görünüşünden biraz rahatsız oluyorsanız kaptaki toprağın aynısından biraz daha doldurun. İyileşeceklerdir. Güneşe biraz uzak yetişmiş gibi duruyorlar.
Cemil B.
07-04-2012, 20:58
sadece içlerinden 5-6 tanesi hayatta kalınca büyük saksıya şaşırttım.bakalım gidişat nasıl olacak.
Cemil B.
21-04-2012, 14:18
Kış Marulları uzun saksıya aktarıldıktan sonraki zamanda gelişimi
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/284352d1334744628-kismaruludsc08961_15042012.jpg
Cemil B.
21-04-2012, 14:19
Kış Marulunun olgunlaşma süreci nedir?
ne zaman hasat edebilirim mesela ?
Cemil B.
21-04-2012, 15:13
sayın limon sever sizin saksıdaki marul ne alemde,
nail doğru
21-04-2012, 16:48
ben terasta yetiştiriyorum. torflu toprakta çimlendirdikten sonra parmak büyüklüğüne gelince 10 ar cm ara ile şaşırtmak gerekiyor.
nail doğru
21-04-2012, 16:50
kökten çıkarmayıp dibiden bıçakla keserseniz 3 4 kez hasat edebilirsiniz.
limon_sever
21-04-2012, 18:49
Bu sene pencere önleri fidelerle dolu olunca saksıda marul yetiştiremedim. Bahçede yetiştiriyorum. Sizinkilerden küçük. Yakında eklerim fotolarını. Ama saksıda biber yetiştiriyorum. O bir hayli büyüdü. Biber de vermeye başladı. Bakalım biberini ne zaman yiyeceğiz. ;)
Emre İlhan
21-04-2012, 19:43
Bende kışın marul yetiştirmiştim. Baya büyüdüler, yemeye kıyamadım biraz daha gelişsinler öyle yerim derken hiç yiyemedim. Hem mantar hastalıkları hemde dondan dolayı kaybettim.:(
Cemil B.
21-04-2012, 23:26
Bu sene pencere önleri fidelerle dolu olunca saksıda marul yetiştiremedim. Bahçede yetiştiriyorum. Sizinkilerden küçük. Yakında eklerim fotolarını. Ama saksıda biber yetiştiriyorum. O bir hayli büyüdü. Biber de vermeye başladı. Bakalım biberini ne zaman yiyeceğiz. ;)
ya biber yemiyorum diye bendeki çeşitli biber tohumlarını kuzene verdim, o seviyor , yetistirsin hayırlısıyla.
ben aromalı sebzeleri seviyorum , marul çeşitleri , kuzu kulagı , reyhan , nane en önemlisi roka :) vb. sizlerden cok sey ögreniyorum .iyiki varsınız.
Saygılarım ve sevgilerimle, bu arada arada bir benim balkona (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/26553.htm) bakıp yönlerdirmelerinizi eksik etmezseniz memnun olurum.
bernacyhn
22-04-2012, 13:43
Güneş sevdiği için herhalde benim marullarım bir türlü büyümüyor. 1 ay oldu tohumları atalı üç tanesi çıktı. Biri diğerlerine göre daha büyük. Dört tane yaprağı var. Bugün şaşırtacağım onu. Büyüyecek mi çok merak ediyorum.
Cemil B.
25-04-2012, 15:33
Kış Marulu 24.04.2012
Balkondaki Marulun Son Hali
Sanırım Marul işini beceremedim. :((
limon_sever
25-04-2012, 18:33
Kış Marulu 24.04.2012
Balkondaki Marulun Son Hali
Sanırım Marul işini beceremedim. :((
Kış marulunun bu hale gelmesi uzun bir zaman alıyor. Sonra çok hızlı büyüyor. Onun için çok sıkıntı etmeyin. Bundan sonra güzel gelişeceğini düşünüyorum.
Bahçede yetiştirdiğim marul fideleri tek tek gitmeye başladı. Sabah erken saatlerde gözlemledim. Sümüklü böcekler her yeri sarmış. Yakalayabildiğim kadarını yakaladım. Sulamayı geniş tutmayacağım bundan sonra. Diplerini sulayarak dar alana hapsolacaklar. En azından sümüklü böceklerin kuru ortamda durmadıklarını biliyorum. Mücadeleside kolay olacaktır. Bir de marulların etrafına yarı dövülmüş yumurta kabuğu döktüm. Kasliyum ihtiyaçları ve böcekleri uzak tutacağını düşündüğüm için serpmiştim. Bu sefer de karıncalar musallat oldular. Tamamen toz haline getirmek gerekiyormuş.
Saksının en büyük avantajı, böcekleri yok etmenin daha kolay olması.
Ben de babyleaf diye geçen bebek maruldan ektim geçen hafta. Sanırım onların gelişimi daha farklı oluyor.
limon_sever
26-04-2012, 09:18
Ben de babyleaf diye geçen bebek maruldan ektim geçen hafta. Sanırım onların gelişimi daha farklı oluyor.
Bahçede Eazyleaf çeşidinden 3 kök var. Şimdilik diğer marullara göre güzel gelişiyorlar. Henüz böcek musallat olmadı. Sanırım tadını pek sevmediler :)
Cemil B.
28-04-2012, 08:37
saksıda oldugu icin suan zararlılarla veya böceklerle karsılasmadım, Allah inşallah ta karsılastırtmaz.
Emre İlhan
28-04-2012, 09:21
Marulları yaprak bitleri çok seviyor. Özellikle büyüme noktalarında, yani yeni yaprakların çıktığı yerde konaklamayı çok seviyorlar. Birde mantari hastalıklara dikkat edin, yapraklarının taze ve sağlıklı olması çok önemli. Zaten hallerinden anlarsınız. Bir sorun sezerseniz fotoğraflayıp yüklemekten çekinmeyin, ona göre hali yoluna koyarız hep beraber.:)
Cemil B.
28-04-2012, 12:54
Marulları yaprak bitleri çok seviyor. Özellikle büyüme noktalarında, yani yeni yaprakların çıktığı yerde konaklamayı çok seviyorlar. Birde mantari hastalıklara dikkat edin, yapraklarının taze ve sağlıklı olması çok önemli. Zaten hallerinden anlarsınız. Bir sorun sezerseniz fotoğraflayıp yüklemekten çekinmeyin, ona göre hali yoluna koyarız hep beraber.:)
Sn. Emre İlhan , şuan herhangi zararlıyla karşılaşmadım , nasıl birşeyler ?
ve son halini 5 mesaj önce fotoyla paylastım , yorumlarınızı bekliyorum.
zeynep özkaynak
01-05-2012, 12:52
Merhaba,
Benim kış marullarım da burada :) Şaşırtma zamanı gelmiş mi ne dersiniz? İlk denemem olduğu için sanırım 20 tane tohumdan bu kadar çıktı sanırım beceremedim :( Yorumlarınızı bekliyorum. Sevgiler...
limon_sever
01-05-2012, 12:57
Merhaba,
Benim kış marullarım da burada :) Şaşırtma zamanı gelmiş mi ne dersiniz? İlk denemem olduğu için sanırım 20 tane tohumdan bu kadar çıktı sanırım beceremedim :( Yorumlarınızı bekliyorum. Sevgiler...
Sap kısımlarını kapatacak şekilde biraz toprak dökerseniz biraz güçleneceklerdir. Biraz daha büyüdükleri zaman şaşırtabilirsiniz.
zeynep özkaynak
01-05-2012, 13:00
:) Teşekkür ederim Sayın Limon Sever.. Derhal uyguluyorum...
Cemil B.
01-05-2012, 14:55
Merhaba,
Bence biraz daha büyümeleri gerekiyor , ben bu kadarlıklarken zorunlu sasırtma yaptıydım, suanki hallerini resimlerden gormussunuzdur, imkan olsaydı da keske daha büyüdüklerinde sasırtsaydım.
zeynep özkaynak
01-05-2012, 15:04
Marullarınızın fotoğraflarını takip ettim Sayın Cemil B. Aslına bakarsanız sizin eklediğiniz fotoğraflar soru sormama etki oldu diyebilirim. Kafam karışmıştı ancak şimdi limon Sever'in önerisine uyarak üzerlerine yine aynı toprakdan ilave ettim. Hatta yumurta kabuklarını biraz daha inceltip ilave ettim. Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Marullarınızın ileriki günlerdeki fotoğraflarını da paylaşırsanız memnun olurum.
yenicheri
01-05-2012, 15:44
merhaba :)
bende yeni bir hobi olarak saksıda bişiyler yetiştirmeye basladım henuz 1 hafta oldu ve salatalık tohumlarım 5cm ulaştı. Sanırım tohumları ekerken hepsine ayrı saksı almamam kotu oldu saksının yarısını salatalık domates ikinci saksımı da biber ve marul tohumu ektim sizde bu sekilde ürün alabilirmiyim ??
saksının yarısını salatalık domates ikinci saksımı da biber ve marul tohumu ektim
sizce bu sekilde ürün alabilirmiyim ??
Soru biraz komik olmamış mı?:mad:
Cemil B.
02-05-2012, 12:02
merhaba :)
bende yeni bir hobi olarak saksıda bişiyler yetiştirmeye basladım henuz 1 hafta oldu ve salatalık tohumlarım 5cm ulaştı. Sanırım tohumları ekerken hepsine ayrı saksı almamam kotu oldu saksının yarısını salatalık domates ikinci saksımı da biber ve marul tohumu ektim sizde bu sekilde ürün alabilirmiyim ??
hayırlı olsun, güzel bir hobiye baslangıc yapmıssınız ,
ben ilk basladıgımda 5litrelik su sisesinin altını keserek basladım, daha sonra bardaklar, yogurt kapları, halende yogurt kaplarını kullanırım,
domates salatalık biber marul bunların hepsi sasırtma ( fide haline gelince farklı bir yere dikim ) yapılan sebzeler , belli bir asamaya gelince geniş derin saksılara alırsanız kökleriyle verim alacaksınızdır,
forumun ilgili sayfalarını bastan takip ederseniz , kendinize çözüm yolları bulacaksınızdır.aklınıza takılan birsey oldukca ( ilk önce forumda arastırınız ) elimizden geldigince yardımcı olmaya her zaman hazırız.
hobinizden sıkılıp bırakmayın , ugras, emek , ve tohumdan sebze elde edince yaşanan mutluluk.
Cemil B.
02-05-2012, 12:05
Marullarınızın fotoğraflarını takip ettim Sayın Cemil B. Aslına bakarsanız sizin eklediğiniz fotoğraflar soru sormama etki oldu diyebilirim. Kafam karışmıştı ancak şimdi limon Sever'in önerisine uyarak üzerlerine yine aynı toprakdan ilave ettim. Hatta yumurta kabuklarını biraz daha inceltip ilave ettim. Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Marullarınızın ileriki günlerdeki fotoğraflarını da paylaşırsanız memnun olurum.
benim resimleri buraya tıklayarak balkon sayfamdan (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/26553.htm) veya buraya tıklayarak bahçe sayfamdan (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/26740.htm) takip edebilirsiniz.
Cemil B.
04-05-2012, 11:40
Benim Kış Marullarının 03.05.2012 tarihli son durumu http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/290841d1336122832-kis-marulu03052012214.jpg
zeynep özkaynak
04-05-2012, 12:38
Maşallah ne güzel büyüyorlar benimkiler hala son resimdeki gibi:( büyümüyorlar öylece duruyorlar..
Cemil B.
04-05-2012, 12:46
Sn. Zeynep , benim marulların gelişimini takip ettiniz mi,
ben hep moralimi bozarak büyüttüm acıkcası marulları, hatta beceremedigimi dusunmeye baslamıstım, arkadaslarımızdan biri sagolsun anca bundan sonra büyüyeceklerini soyledi bende umutla beklemeye basladım , ve sonucları sizlerle paylasıyorum,
sizinkilerde büyüyecektir.
Emre İlhan
04-05-2012, 12:48
Siz bundan sonra görün.:)
Cemil B.
04-05-2012, 13:51
Siz bundan sonra görün.:)
Bundan sonra daha mı hızlı büyüyecekler?
Emre İlhan
04-05-2012, 13:51
Tabii ki.:)
limon_sever
04-05-2012, 13:54
Sayın Cemil B. buradan bakabilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/sebzeler/26534.htm#post932174
Cemil B.
04-05-2012, 16:18
Sayın Cemil B. buradan bakabilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/sebzeler/26534.htm#post932174
büyümeye devam ediyorlar ,
1 metrekareye epeyi sebze sıgdırmıssınız masaalah.
limon_sever
04-05-2012, 16:44
büyümeye devam ediyorlar ,
1 metrekareye epeyi sebze sıgdırmıssınız masaalah.
Kısa sürede büyüyenler marullar, endivyenler hasad edildiği zaman diğerleri kalacak. Hugulkültür'de deneme yapıyorum. Sebzelerin olduğundan daha büyük olduğunu okumuştum. Umarım bu sıklık ilerde sorun olmaz :)
Gene 4 katlı apartmanın çatısında tohumdan yetiştirdiğim yaklaşık 110-120 adet kıvırcık maruldan tohuma bıraktıklarım. İnşallah güncel resimlerini ekleyeceğim. Çünkü şu anda tohum vermeye başladılar.
Cemil B.
12-05-2012, 12:32
Benim Marulların Son Durumu 11.05.2012
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/294585d1336817305-kis-marulu11052012275.jpg
Emre İlhan
12-05-2012, 13:18
Size demedim mi?:) Bakın nasıl da hızlı büyüyorlar.
Yapraklarını neden ıslattınız? Yoksa ilaçlama mı yaptınız?
Cemil B.
12-05-2012, 15:12
Size demedim mi?:) Bakın nasıl da hızlı büyüyorlar.
Yapraklarını neden ıslattınız? Yoksa ilaçlama mı yaptınız?
Evet dediniz , hızla büyümeye devam ediyorlar.
genelde fısfıs ile sulama yapmama ragmen marullarımı toprak sulama seklinde yapıyorum , ama dün aksam sulama yaptıktan sonra fısfıs biraz arapsabunu katıp o sekilde ilaclama denirse ilaclama yaptım.O yüzden ıslaklar
Cemil B.
19-05-2012, 16:45
dün aksam epeyice marul hasat edip afiyetle yedim, digerleri büyümeye devam ediyor.
bernacyhn
19-05-2012, 18:13
Benim marulum bir türlü göbek yapamadı. Bugün ilk çıkan yapraklarından üç tanesini kopardım göbek yapsın diye. Epey büyümüştü o yapraklar. Tadına bakayım dedim ama acı biber yemiş gibi yaktı ağzımı. Anneme bunu anlattığımda, çoktan acımış söküp at büyüse de yenmez, dedi. Sizce ne yapmalıyım?
Cemil B.
19-05-2012, 22:33
benim marullar göbek marul degil kıvırcık marul ama göbek yapmadı , el marulu gibi uzunlamasına büyüyor ,dıstaki büyüyen yapraklardan hasat ettim bende , süt gibi tazecik , acılasma yoktu.
bernacyhn
20-05-2012, 15:10
Benimki neden acımış olabilir, az güneş alıyor acaba ondan mı?
bernacyhn
21-05-2012, 15:47
Bu sabah ne kadar güldüğümü size anlatamam. Bizim marul hanım, daha doğru düzgün yaprak bile vermeden çiçeğe durmuş :D Saksısı ufak herhalde ondan yaprak veremedi. Diğer fideyi büyük saksıya alayım bari. Yazık, zaten onca tohumdan yalnızca ikisi çimlenmişti. Düşündükçe hala gülesim geliyor :)
Cemil B.
21-05-2012, 20:24
dert etmeyin benimde onlarca tohumdan gordukleriniz cıktı ve buyudu sadece
yılmak yok devam
bernacyhn
21-05-2012, 20:35
Öteki de acımış, belli ki o da çiçek açacak :) Artık verdikleri tohumlardan yine denerim.
Ortalama ne kadar sürede tohum veriyorlar, Sayın Cemil B. ?
Cemil B.
22-05-2012, 20:01
ben henuz tohum almadım ve bilgim yok bu konuda, bu sene ilk basladım bu hobiye,
Kış marulu ile baby leaf marul aynı tür mü?
Cemil B.
29-05-2012, 11:56
ilk resim : Kış Marulu (balkon)
İkinci Resim : Yedikule Marulu (balkon)
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/301994d1338283305-kis-marulu28052012434.jpg
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/302006d1338283695-yedikule-marul28052012436.jpg
süleymanizmir
07-06-2012, 09:40
Sayın cemil B,Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.Benim 5.ci kattaki terasımda yetiştirdiğim marullar da acımsı oluyor.Ne yapmalıyım? Cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum.İyi Günler
Cemil B.
07-06-2012, 19:22
acılama konusunda pek bir bilgim yok , ama topragın mineral zengini olmasını , günes almasını , eger varsa arada enzimle doping yapmanızı öneririm.
Cemil B.
23-06-2012, 22:13
benim saksıdaki kıs marullarında son noktaya gelindi , artık yaprak vermiyordu ben de hepsini köküyle söküp attım.
yedikule marullarında ise yeni yaprak verimi bittikten sonra , son hasatı yapıp iki adet yedikule marulumu tohuma bıraktım.
angelcan
02-08-2012, 21:00
arkadaşlar şimdi marul eksem bişey olurmu yoksa 1 ay daha beklemek şart mı ?
banusemiha
02-08-2012, 21:54
Merhaba benim acizane önerim 1 ay daha ekleyin derim.Gerçi size öyle söyküyorum ama kendim saksılara ne ektim iliyormusunuz... 40 gün ayşesi
angelcan
02-08-2012, 22:20
hayırlı olsun banusemiha :)) bende de sabır yok işte tohumlarım bugün geldi hemen yerleşsinler yerine istiyom ama yetişmezler diyede korkuyom muallakta kaldım.
ben hala becerebilmiş değilim ne kadar tohum ektiysem fayda etmedi. hiç marul çimlendiremedim. en son 3 5 gün önce ektim bu sefer nemini korusun diye üstünü kapattım arada hala nemlimi diye kontrol ediyorum. umarım bunlar çimlenir bana bikaç ip ucu veren olursa çok mutlu olurum...
islam_joker
14-08-2012, 22:52
ogz han çok acemice bir öneri sunucam kabul ederseniz; pamuk içine tohumu koyun vede 2 günde bir filizlenmesini kontrol edebilirsiniz sadece nemli olması yeter birazda ılık olsa daha iyi olabilir yani güneş gören bir yer olabilir sonrasında zarar vermeden toprağa ekmek faydalı olabilir
Cemil B.
23-09-2012, 12:19
benim tohuma biraktigim yedikule marullardan dibine dokulenlerden yenileri cikti, suan 15cm varlar, demmekki hava guzel gittikce , olabiliyorlar mıs, her ne kadar yaz gibi olmasada..
Emre İlhan
23-09-2012, 21:00
Bende tohumları aldım, en kısa sürede çimlendireceğim:)
Maşallah çok güzel bir fikir
Cemil B.
12-11-2012, 11:27
kendi kendine dokulen tohumlardan olusan marullarım afiyetle yendi , ama artık son hasatı hafta sonu yaptım,
eeee havalar sogudu artık
mavisakal
02-02-2013, 07:15
Fındık marul
kırmızı marul ektim bende. 3 gun oldu 6-7 gunde toprak üstüne çıkarmış kırmızı marul. ankaranın gece soğuğndan dolayı bi oda da tutuyorum inaşşah tutar bende burada paylaşırım. filizlenmelerini iple çekiyorum
Fındık marul
ugur boceginiz de pek guzelmis :)
Arkadaşlar merhaba,
Bende balkon bahçeciliğinde yeni sayılırım Kasım ayında tohumdan ektiğim marullarım büyüdüler ve alt yaprakları toprağa değerek sararıyor ve zamanla kuruyor bunu önlemek için ve göbek yapması için ne önerirsiniz ben doğal bir ip yardımı ile her marulu ayrı ayrı etrafını bağlayarak hem göbek yapması hemde toprağa değip kurumasının engelleneceğini duymuştum ama onun zatat vermesinden korkuyorum deneyen **** başka birşey yapan var mı bununla ilgili?. Yedikule marullarmın cinsi ama şuanda üzerinde 10-15 yaprak var. Umarım görünürse fotolarını aşağıda paylaşıyorum.
Teşekkürler şimdiden...
benim pencere kenarı güzelimde bu,sanırım daha fazla büyümeyecek.İlk salataya kurban vereceğim.
Sevgili Toruga sizinde altta kalıp toprağa değerek kuruyan birkaç yaprağınız olmuş sanırım, acaba bunu engellemek daha derli toplu olması için ne yapabiliriz. Yokmu bu konuda deneyimli arkadaşlar?
Sevgili Toruga sizinde altta kalıp toprağa değerek kuruyan birkaç yaprağınız olmuş sanırım, acaba bunu engellemek daha derli toplu olması için ne yapabiliriz. Yokmu bu konuda deneyimli arkadaşlar?
Yaşlı yapraklar zamanla sararıp kuruyacaklar alttan 1-2 yaprağın ölmesi normal. Sizin sorununuz bence ışıklanmayla ve içeride yetiştirmenizle. Bir de marullarınız ortalama hangi sıcaklıkta bulunuyor? Bir de bitkileriniz sık ekilmiş gibi duruyor.
Genelde sulama sırasında o hasarlar oluşuyor.Eski bir cd'yi kök etrafına koyarak sorun çözülebilir.Tabii böyle bir-iki fide için kolay olur.Bahçede pek geçerliliği olmayabilir.
Havalar ısınıyor,güneş yüzü çok görmeye başladı "acılaşmadan hasat edeyim" dedim ama geç kalmışım. Hafif acıydı,yinede kendi marulumu yemek gibisi yok.
Emre İlhan
12-03-2013, 12:10
O marullardan yapılmış bir salata isteriz, agaclar.net üyeleri olarak:)
O marullardan yapılmış bir salata isteriz, agaclar.net üyeleri olarak:)
Maruldan dersek daha doğru olacak,kendisi prototip idi.Gelecektekiler için söz vereyim.
Cemil B.
17-03-2013, 13:02
Bende kıvırcık marul tohumlarını eksem mi? Ne dersiniz?
Denemekte fayda var. Şimdiden başarılar.
Emre İlhan
17-03-2013, 18:06
Bence de denemekte fayda var:)
Yaşlı yapraklar zamanla sararıp kuruyacaklar alttan 1-2 yaprağın ölmesi normal. Sizin sorununuz bence ışıklanmayla ve içeride yetiştirmenizle. Bir de marullarınız ortalama hangi sıcaklıkta bulunuyor? Bir de bitkileriniz sık ekilmiş gibi duruyor.
Sevgili Hdoğan ve Toruga yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum evet sanırım ilk denemem olduğundan biraz sık ekmişim alt yapraklarındaki kurumalar çinde artık alttaki yaptrakları makas ile keserek kullanmaya başladım böylece toprağa deymedikleri ve ıslanmadıkları için kurumuyorlar kendi yetiştirdiğin bişileri tüketmek çok keyifliymiş :) yaz için birsürü tohum ektim domatesten salatalığa biberden fasülyeye umarım onlarda büyürde keyifle tüketme imkanımız olur :)
sibelozba
21-03-2013, 14:53
sevgili arkadaşlar tecrübelerinize dayanarak bişey sormak istiyorum..benim marullar baş göstermeye başladı ama ben saksıya bütün tohumları gelişigüzel serpmiştim..acaba çok mu sıkı oldular. ayırsam mı onları yoksa biraz daha büyümelerini mi beklesem
Aldığım tohumlar yanında hediye olarak gelen "salad bowl" olarak geçen yeşil ve kırmızı marullardan 3'er adet ekmiştim. Bugün 3 tanesi çimlenmiş :p
380271
birnefestoprak
21-03-2013, 18:21
Daha fazla ekmenizi tavsiye ederim. Dogrudan ektiginiz yerde buyutmeyecekseniz, topraga sasirtacaginiz zaman cok sayida fidenizin olmasi daha sonra seyreltme yapmaniz acisindan kolaylik saglar. Su durumda, ektiginiz uc tohumdan kazara iki tanesi olurse, sadece bir tane marulunuz kalacak.
Aldığım tohumlar yanında hediye olarak gelen "salad bowl" olarak geçen yeşil ve kırmızı marullardan 3'er adet ekmiştim. Bugün 3 tanesi çimlenmiş :p
380271
Doğrudan ektim yerde büyümeli aslında değil mi?
Henüz onları yetiştireceğim saksıyı edinmediğim için deneme olarak sadece 6 adet ekmiştim.
Bu arada not almadığım için bilemiyorum ama çimlenenler ve çimlenmeyenlerin cinsleri aynı. Yani biraz daha büyüdüklerinde yeşil kırmızıdan daha çabuk çimleniyor -ya da tam tersi- diyebileceğim.
birnefestoprak
21-03-2013, 18:51
Dogrudan da ekilir. Ben sasirtmayi tercih ediyorum. Yani sasirtmaya musait hale geldikleri zaman aralarindan saglikli gorunenleri secip tavsiye edilen ekim mesafelerini goz onunde bulundurarak yerlerine ekiyorum. Sizin yaptiginiz gibi de olur ama yedekleme yapmanizda yarar var. Yani bundan 2 hafta sonra baska bir saksida tekrar ekim yapin ki ara vermeden hasat edebilin.
Doğrudan ektim yerde büyümeli aslında değil mi?
Henüz onları yetiştireceğim saksıyı edinmediğim için deneme olarak sadece 6 adet ekmiştim.
Bu arada not almadığım için bilemiyorum ama çimlenenler ve çimlenmeyenlerin cinsleri aynı. Yani biraz daha büyüdüklerinde yeşil kırmızıdan daha çabuk çimleniyor -ya da tam tersi- diyebileceğim.
15 gün sonra bir 6 daha ekerim o zaman.
Kuzu marulu hakkında bilginiz var mı? Aldığım tohumun bilgilendirmesinde kökleri hassas olduğu ve zarar görmemesi için özellikle şaşırtma yapılmaması söyleniyor.
Aslında hiç niyetim yoktu ama yanlış hesap yapıp domatesler için 2 tane fazla ıslatmışım kaplardan, boşa gitmesin kuzu marulu koydum;)
Hasat sonrası kesilen kökün yanından yeni bir filiz verdi.Kökü çıkarmadan yanına adaçayı ekmiştim.Şimdi ne yapsam bilemiyorum?
Benim marullar uzuyorlar, nasıl marul olacak bunlar anlamış değilim:rolleyes:
381255
birnefestoprak
24-03-2013, 18:25
Yeteri kadar isik aliyorlar mi?
381255
hanımeli
24-03-2013, 21:16
banada tohum aldığım yerden hediye marul tohumları gelmiş,daha ekmedim,mayısta direk bahçeye serpmeyi düşünüyorum, bi sakıncası olurmu,acaba bahçede karıncalar götürürmü diye endişede ediyorum aslında,birazını torfa eksem mi?
Yeteri kadar isik aliyorlar mi?
Alıyorlar, bütün gün güneş altındalar diyebilirim:(
banada tohum aldığım yerden hediye marul tohumları gelmiş,daha ekmedim,mayısta direk bahçeye serpmeyi düşünüyorum, bi sakıncası olurmu,acaba bahçede karıncalar götürürmü diye endişede ediyorum aslında,birazını torfa eksem mi?
Bence İzmir de Adana gibi bahar aylarından itibaren sıcak oluyordur. Bu zamandan sonra tohumdan yetiştirmek için geç kaldınız. Tabi yaylaya çıkacaksanız ayrı.
381255
Kotiledonlar marula benziyor ama marul bu kadar gövde uzatmaz emin misiniz bunun marul olduğuna.
hanımeli
25-03-2013, 12:27
Bence İzmir de Adana gibi bahar aylarından itibaren sıcak oluyordur. Bu zamandan sonra tohumdan yetiştirmek için geç kaldınız. Tabi yaylaya çıkacaksanız ayrı.
;) malesef izmir de bizim yaşadığımız yer mayıs sonuna kadar serin oluyor,yazlık kıyafetleri mayıs ortası çıkarmaya başlıyoruz.ama karşı yaka ve iç kesimler tabi nisanda sıcak.
mavisakal
25-03-2013, 13:25
Acaba yenecek kıvamdalar mı ? İlk defa fındık marul yetiştirdiğim için hangi ebatlarda olduğunu tam bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Bence yenecek değil de tadımlık olmuşlar sayın mavisakal :)
Ama çok güzel görünüyorlar. İnsanın koparıp yiyesi geliyor.
Acaba yenecek kıvamdalar mı ? İlk defa fındık marul yetiştirdiğim için hangi ebatlarda olduğunu tam bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Ben de 1-2 kez denedim yetiştirmeyi ama tohumlar çimlenmedi malesef demek bayat tohum satıyorlar. Resimlerinden anlaşılan fındık marulunun ebatı avuç içi kadar bunlar sanki biraz daha büyük ve ışığı yeterince almıyorlar gibi duruyor yaprakları az gibi geldi. Yemeği düşünüyorsanız bence çok güzel salata olur bunlardan. :D
Kotiledonlar marula benziyor ama marul bu kadar gövde uzatmaz emin misiniz bunun marul olduğuna.
Gönderen yer paketlemeyi yanlış yapmadıysa evet eminim marul olduklarına. Kırmızı ve yeşil salad bowl yazıyor tohumun üzerinde, bir marul ancak bir kaseyi doldurabildiğinden bu adı almış;)
Gönderen yer paketlemeyi yanlış yapmadıysa evet eminim marul olduklarına. Kırmızı ve yeşil salad bowl yazıyor tohumun üzerinde, bir marul ancak bir kaseyi doldurabildiğinden bu adı almış;)
O zaman yapacağınız şey yeterli ışıklanmayı sağlamak ve aşırı sulamamak, gövde ancak bu şekilde kendini toparlar. :o
mavisakal
26-03-2013, 07:49
Çok teşkr. ettim verdiginiz bilgiler icin
Cemil B.
27-03-2013, 15:21
o zaman hafta sonu tohumlerden ekiyorum...denemekte fayda var :)
köylükadın
27-03-2013, 21:40
*** bende saksıda marul yetiştiriyorum çok güzel oldu şuan hasata geldiler
banusemiha
28-03-2013, 23:51
Balkonda marul ya da kıvırcık yetiştirsem olur mu diye düşünüp karar veremeyenler için paylaşmak istedim..
http://f1303.hizliresim.com/17/x/lkhwy.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://f1303.hizliresim.com/17/x/lkhxc.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
,
O zaman yapacağınız şey yeterli ışıklanmayı sağlamak ve aşırı sulamamak, gövde ancak bu şekilde kendini toparlar. :o
Dışarıda değiller ancak Güney cephesinde camın arkasından bütün gün güneş alıyorlar. Daha az sulamaya özen gösteriyorum üretim kaplarında olduklarından sanırım çabuk kuruyorlar. Kotiledondan sonra ilk yapraklarını çıkartıyorlar yavaş yavaş;)
Yeniden filizlenen marul çok taze ve sulu görünüyordu,büyük abisi gibi acılaşmadan tadına bakayım dedim ve dayanamadım kopardım ,attım ağzıma. Lakin tadı yinede acıydı.Yorumu olan ???
Yeşile_Özlem
27-04-2013, 23:39
Bunlar da benim balkonda yetiştirmeye çalıştığım marullardan bir kısmı. Bu sene saksıda marul yetiştirmede daha başarılı oldum. Geçen sene ektiklerim hiç büyümemişti.:o
http://i42.tinypic.com/2l8c2o7.jpg
Balkonda marul ya da kıvırcık yetiştirsem olur mu diye düşünüp karar veremeyenler için paylaşmak istedim..
http://f1303.hizliresim.com/17/x/lkhwy.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://f1303.hizliresim.com/17/x/lkhxc.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
,
çok güzel olmuş.bunun sırrı nedir acaba??
Merhabalar,
Ben de balkonumda domates, biber yetiştiriyordum, marul da olsun demiştim, ta ne zaman ektiğim tohumlar çıkmayınca vazgeçtim sulamaktan, onların toprağını da domates ve biberlerin kök boğazlarını doldurmada kullandım. Sonuç: Şimdi biber ve domates saksılarımda marul fideleri de var...
O kadar karıştırdım toprağı, nasıl hala sağlam kalmışlar, anlamadım... :p
benim 3 tane marulum vardı
1 tanesi kaldı.o da boyuna uzadı gövdesi ağaç gibi sertleşti uzadı gitti.tam tohuma döndü derken sert esen rüzgar boynunu kırdı.tohumlar olgun değil ama deneyeceğim tekrar çıkar umuyorum
limon_sever
11-02-2014, 18:11
Saksıda yetiştirmeye çalıştığımız, tohum takas etkinliğinden gelen Red Salad Bowl'u ikinci kez hasat ettik. Üçüncü hasat 2-3 gün içinde yapılacak gibi. Çok lezzetli olduğunu tekrardan söylemeliyim. ;)
469118
469119
İlk hasattan görüntüler: http://www.agaclar.net/forum/1244640-post28.htm
bu tür marulu ilk kez gördüm, yaprakları renkli,dilimli, çok kibar görünüyor.kıvırcık gibi hafif yağlımsı mı?
tadı nasıl
limon_sever
11-02-2014, 18:31
Şimdiye kadar yediğimiz en güzel marul olduğunu söyleyebilirim. Ne kıvırcık ne başka bir marul, bu marul ile kıyas bile edilemez. Çıtır çıtır, tatlı mı tatlı(Sayın heyyamola hafif acı demiş ama hafifte olsa acılık yok), kıtır kıtır yiyebileceğiniz bir çeşit. Yedikçe yiyeceğiniz bu marul hafif yağlımsı. Bahçenizde veya saksınızda muhakkak denemenizi tavsiye ederim.
Tohum takas etkinliğinde Sayın heyyamola paylaşmıştı. Red Salad Bowl (http://www.agaclar.net/forum/1206237-post22.htm)
merhaba,
amatör olarak balkonda sebze yetiştirmek istiyorum. geçen sene fide alarak denemiştim ama ürün alamadım.. bu sene tohumdan dikmek istiyorum. domates ve biber tohumu aldım.. çimlendirme hakkında deneyimi olan varsa bilgi verirse sevinirim.
Red Salad Bowl u öyle anlatmışsınız ki tadını anlayabilmek için tohumlarını hemen ektim.
limon_sever
23-02-2014, 11:29
Red Salad Bowl sevdası iki saksı daha ektirtti ;) Kalan tohumlar bahçeye ekilecek.
471413
471414
471415
Bunlarda daha sonra bahçeye taşınacak...
t.tuncel
25-02-2014, 20:23
Maşallah o kadar güzel anlatmışsınız ki hamile birisi okusa eşinin vay haline :P
şaka bir tarafa cidden canım çekti
sayın limon_sever bu anlattığınız Red Salad Bowl cinsi marul u tohumcular ellerinde bulunduruyor mu nasıl temin edebiliriz birde şimdi ekimini yapsak sorun olur mu malum havaların ısınmasına az kaldı
limon_sever
25-02-2014, 20:34
Maşallah o kadar güzel anlatmışsınız ki hamile birisi okusa eşinin vay haline :P
şaka bir tarafa cidden canım çekti
sayın limon_sever bu anlattığınız Red Salad Bowl cinsi marul u tohumcular ellerinde bulunduruyor mu nasıl temin edebiliriz birde şimdi ekimini yapsak sorun olur mu malum havaların ısınmasına az kaldı
Evet, hamileleri unuttum ;) Bir dahaki sefere dikkat ederim. :p
Salad bowl red lettuce (http://www.zengardentr.com/Salad-bowl-red-lettuce,TA-1860.html) burada satışı var. Temin edemezseniz seneye tohum takas etkinliğine kadar bekleyeceksiniz.
Sıcaktan çok etkilenmeyen bir çeşit. Ben erken bile ektim. Normalde Konya şartlarında mart-nisanda tohum ekiliyor. 2 sene önce nisanın başı gibi tohum ekmiştim. Nisanın son haftası da bahçeye dikmiştim. Temmuzun ortasına kadar yapraklarını vermişti.
İsmail Kuzucu
25-02-2014, 23:45
Aslında bu marul fazla sıcak havayı sevmez. Sıcak havalarda ekimde toprağın nemli kalması gerekli.
Yaz sonu dışarıya ekin sonbaharda çok lezzetli oluyor. Şuan 15-20 adet ekili bende, salatalara güzel bir görüntü katıyor :)
472448
t.tuncel
26-02-2014, 00:25
limon_sever Bursa daki tohumculara bakınayım inşallah vardır alırım bulamazsam eğer başınızı ağrıtabilirim :)
İsmail Kuzucu arkadaşım bursa balıkesir e göre biraz daha ısı bakımından serin ve nemli acaba bulup hemen eksem ne derece sağlıklı yetiştirebilirim bilemiyorum tavsiyelerinize ihtiyacım var ve tohum bulabilsem test etmeye
limon_sever
26-02-2014, 08:40
Aslında bu marul fazla sıcak havayı sevmez. Sıcak havalarda ekimde toprağın nemli kalması gerekli.
Yaz sonu dışarıya ekin sonbaharda çok lezzetli oluyor. Şuan 15-20 adet ekili bende, salatalara güzel bir görüntü katıyor :)
472448
Bu sene 1-2 tanesini böyle göbek yapması için bırakmayı düşünüyorum. Sizinkilerin yaprakları kalın gibi duruyor. Red salad bowl'un etli bir çeşiti mi?
limon_sever
26-02-2014, 08:42
limon_sever Bursa daki tohumculara bakınayım inşallah vardır alırım bulamazsam eğer başınızı ağrıtabilirim :)
İsmail Kuzucu arkadaşım bursa balıkesir e göre biraz daha ısı bakımından serin ve nemli acaba bulup hemen eksem ne derece sağlıklı yetiştirebilirim bilemiyorum tavsiyelerinize ihtiyacım var ve tohum bulabilsem test etmeye
İnşallah bulursunuz. Bende 5-10 adet tohum kaldı. Onları size verirsem ben ne ekeceğim :)
İsmail Kuzucu
26-02-2014, 09:39
Bu sene 1-2 tanesini böyle göbek yapması için bırakmayı düşünüyorum. Sizinkilerin yaprakları kalın gibi duruyor. Red salad bowl'un etli bir çeşiti mi?
Sizin çeşidiniz tam kıvırcık olmadığı için daha etli. Fotoğrafta susuz kaldığı için tam renkli değil. Bahçeye gittiğim zaman son ekilenlerin fotoğraflarını çekeyim, onlar hep yağmur suyu ile sulandı. Daha koyu ve canlı renkliler.
Paket bitmedi ise tohum paylaşımı yaparım, bayağı tohum vardı. Arzuman tohumculukta gr tohum 3,50 lira civarıydı. Bahçeye ekmeye kalksanız 10 yılda anca biter ;)
t.tuncel
27-02-2014, 18:38
İnşallah bulursunuz. Bende 5-10 adet tohum kaldı. Onları size verirsem ben ne ekeceğim :)
yok o size ancak yeter ben ismail kardeşime salça olayım :D
İsmail Kuzucu
01-03-2014, 17:24
Telefonuma hatırlatma olarak ekledim. İşler çok olunca aklıma gelmedi :) Tohum varsa sorun değil, gönderim yaparız ;)
limon_sever
05-03-2014, 08:47
157. (http://www.agaclar.net/forum/1252436-post157.htm) mesajımdaki red salad bowl 10 günde bu hali aldı.
473947
473948
473949
İsmail Kuzucu
05-03-2014, 15:44
yok o size ancak yeter ben ismail kardeşime salça olayım :D
Sayın t.tuncel kırmızı kıvırcık marulu bitmiş. Haftaya veya bir sonraki hafta sipariş vereceğim. Şuanlık elimde arapsaçı marul, soğan ve demet turp tohumları kalmış. Diğer tohumlarda gelince set yapıp isteyenlere gönderebilirim..
Sayın limon_sever ürünleriniz bereketli olsun ;) Havalarda marulun tam istediği gibi yağmurlu gidiyor.
t.tuncel
06-03-2014, 03:57
Sayın t.tuncel kırmızı kıvırcık marulu bitmiş. Haftaya veya bir sonraki hafta sipariş vereceğim. Şuanlık elimde arapsaçı marul, soğan ve demet turp tohumları kalmış. Diğer tohumlarda gelince set yapıp isteyenlere gönderebilirim..
Sayın limon_sever ürünleriniz bereketli olsun ;) Havalarda marulun tam istediği gibi yağmurlu gidiyor.
çok teşekkür ederim...
birde sormak istediğim bir şey var oturmuş olduğum apartmanın arkasında 2-3 m2 lik topraklı alanı olan bir yer var ve etrafı binarla çevrili ortalama 1 saat veya 1,5 saat anca güneş alır orta derecede aydınlık bir yer oraya bir şeyler ekmek istesem neler uygun olabilir acaba
İsmail Kuzucu
06-03-2014, 15:36
Domates olarak saksılık ve sırık cinsleri ekebilirsiniz. Aşağıdaki domatesler sadece 1 saat güneş ışığı gören yerde yetişti. Çevresinde çok büyük ceviz ağaçları var.
474150
474151
Biber olarakta turşuluk, süs biberi ve konik cinslerini ekebilirsiniz. Karalahana, pazı, ıspanak gibi sebzelerde ekebilirsiniz.
t.tuncel
06-03-2014, 18:07
maşallah çok güzeller ama benim bahsettiğim yerde hava sirkülasyonu fazla yok gibi birşey sadece güneş tepeden geçerken bırakacağı güneş ışını başkası yok ve rutubet gözümü korkutuyor açıkcası ama denemekten ne çıkar diyip girişecem sanırsam
marul ve domatesle başlangıç yapalım ve turp nasıl olur acaba onuda araştırayım
okubilay
16-11-2014, 19:54
Plastik kasadaki marullarım
Gecen haziran zen garden dan aldigim tohumlardan sadece bu marul tohumlarını cimlendiremedim direkt yerine ekmistim o zaman çok tohum olduğu için çok üzerinde durmamistim simdi yer ve zaman var bu tohumlari tekrar çimlendirme yı denemek olmuyorsa çöpe atmak istiyorum en garanti çimlendirme yöntemi nedir bunlar için ? Aklıma gelenler plastik bardaktaki toprağa ekip fisfislamak, suda bekletilir 1 gün sonra ekmek ? Ne onerirsiniz ? http://i.hizliresim.com/PERrA6.jpg
marullaın son hali , bir bu kadarını da salata halinde tükettik
shawshang
17-09-2015, 12:12
Marullar bu halinden 3-4 yapraklı olup şaşırtma yapmak için geçecek süre nedir acaba ?
http://i12.photobucket.com/albums/a241/tugral77/Topraksiz%20tarim/IMG_0115_zpsucownvnu.jpg
ahmetyasar
19-09-2015, 17:17
Canim cekti hemen ekeyim :)
Ekolojilover
07-03-2016, 19:47
Marullarıma zararlı dadandı!
minuur_89
21-03-2016, 16:19
Arkadaslar merhaba marullarim bu sekilde tohumlarini fazla sık ekmisim malesef kasalara ne zaman aktarim yapayim suanda cok zayif gorunuyor sanirim
latif.07
18-01-2017, 20:54
http://i.hizliresim.com/OVl9lA.jpg (http://hizliresim.com/OVl9lA)
İlk resimdekiler benim balkonda saksıda yetiştirdiğim marullarım günde yaklaşık 4-5 saat güneş alarak, aralık-ocak ayında yetiştirdim tabi Antalya cevre illere göre biraz daha ılık ;)
http://i.hizliresim.com/g2GVGN.jpg (http://hizliresim.com/g2GVGN)
Bu resimdeki marulumuda aksamları evin içinde, gündüzleri evin hangi penceresi güneş alıyorsa o pencerenin dışında yetiştirdim ki nazar olana kadar :o Yaprakları adını bilmediğim bir hastalığa yakalandı. Şuan daha yeni tohumdan ektiğim marullarım var makine macro modda çekebilecek kadar büyüdüklerinde yaklaşık 1 haftaya kadar onlarında resimlerini burada paylaşmayı düşünüyorum :D
latif.07
25-01-2017, 20:31
http://i.hizliresim.com/LZWPdZ.jpg (http://hizliresim.com/LZWPdZ)
http://i.hizliresim.com/r6oLY3.jpg (http://hizliresim.com/r6oLY3)
Resimdekiler toprağa tohumdan ektiğim marullarım gelişimlerinin torfdakilere göre yavaş oldugunu fark ettim üstlerine şişeden sera yaptım ama genede gelişimlerini hızlandıramadım
http://i.hizliresim.com/o0RQn9.jpg (http://hizliresim.com/o0RQn9)
http://i.hizliresim.com/l36YBr.jpg (http://hizliresim.com/l36YBr)
http://i.hizliresim.com/VP1p2v.jpg (http://hizliresim.com/VP1p2v)
http://i.hizliresim.com/nj3PYM.jpg (http://hizliresim.com/nj3PYM)
http://i.hizliresim.com/1VlPjN.jpg (http://hizliresim.com/1VlPjN)
Torfa tohumdan ektiğim marullarımın gelişimi iyi gidiyor gibi. Bazı sık ekilmiş olanlar var onları başka saksılara şaşırtmayı düşünüyorum.
Marullarımın hepsi 1 ay önce tohumdan ekildi bir ayda bu kadar büyüyebildiler,
latif.07
29-03-2017, 19:51
http://i.hizliresim.com/1VlPjN.jpg (http://hizliresim.com/1VlPjN)
2 ay önceki halleri ;)
http://i.hizliresim.com/P0rRJb.jpg (http://hizliresim.com/P0rRJb)
2 ay sonra, hasattan hemen önce :D torfa tohumdan ektiğim marullarım 3 ayda hasat edilecek düzeye ulaştı ama içi toprak dolu olan saksıya tohumdan ektiğim marullar malesef büyüyemediler. Antalyada sıcaklar başladı biraz daha geç kalsaymışım marullarım çiçeğe gideceklerdi, benim tavsiyem marullarınızı torfa ekmeniz :rolleyes:
ysmmrvkzn
06-03-2019, 09:06
Merhaba, yardımcı olursanız detaylı olarak çook ama çok sevinirim. İlk defa bişeyler yetiştiricem. Balkonumda saksıda marul, maydanoz, yeşil soğan falan yetiştirmek istiyorum. Elimde hiçbir malzemem yok. Balkonum tüm gün güneş görüyor ama Sivasta yaşıyorum burda havalar hala soğuk. İlk başlarda salona falan mı koysam en azından akşamları, ki nasıl toprak almam gerekiyor. Bi saksıda ortalama kaç tohum olması gerekiyor. İnternetten araştırıyorum aslında ama detaylı bilgi bulamadım.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.