Bağlan

View Full Version : sckn / Kaktüslerim

sckn
26-11-2010, 18:28
Lale hanımın göndermiş olduğu kaktüsler. 4 adet, isimlerini tam bilemiyorum. Diğer bitki hakkında da en ufak bir fikrim yok ;)
Sanırım ilk resimdeki Stultitia tapscottii

nesli6
26-11-2010, 21:22
Syn sckn kaktüsleriniz çok sevimli görünüyor gülegüle büyütün 2.fotodaki kaktüsten bendede var çok sevdiklerim arasında bakımı kolay ve çabukcak büyüyerek yavruluyor.

sckn
26-11-2010, 21:48
İnşallah benimkiler de büyür hemen ya. Gözümün önünde büyüyen bir kaktüs olmasını istiyorum. O yüzden kaktüs satın almak yerine yetiştirmeyi tercih ediyorum. Sağolsun Leyla Hanım gönderdi bana

sckn
28-11-2010, 07:40
Bugün kız arkadaşım bana kaktüs almış =) Çok mutlu oldum. Adını falan hiç bilmiyorum. Fotoğraflarını ekleyemedim bi sorun çıktı sanırım. Ekleyebilirsem arkadaşlar kaktüsümün türünü bulmama yardım edersiniz değil mi

sckn
28-11-2010, 07:50
Kaktüsümün adı CylndirOpuntia subulata sanırım. En kısa sürede resimlerini de paylaşacağım.

malina
28-11-2010, 10:23
Fotoğraflarınız net değil, daha iyi çekebildiklerinizi eklemelisiniz...

sckn
04-12-2010, 13:55
İşte yeni kaktüsüm;)

lale76
25-12-2010, 01:15
1. fotoğrafta ki; stapelia, leş kaktüsü,
diğerlerini seçemedim, net değil.

sckn
03-01-2011, 20:13
son aldığım kaktüsün üzerindeki yapma çiçekleri çıkartmıştım. doğal olarak zedelenme olmuştu. ama iyi ki de olmuş. şuan o zedeli yerlerden 1cm büyüdü :p

fund@
03-01-2011, 22:13
kaktüslerinizi sağlıkla büyütün..o miniklerin büyümüş hallerini de görmek isteriz..

sevim.K
06-01-2011, 10:05
İkinci fotoğraftakide opuntiaya benziyor.

sckn
07-01-2011, 17:44
kaktüslerinizi sağlıkla büyütün..o miniklerin büyümüş hallerini de görmek isteriz..
Maalesef onlar büyümemekte direniyorlar. :( Çiçekçiden aldığım torfa ekmiştim onları ama herhangi bir gelişme yok. Bahar ayları yaklaşınca gübre vermeyi düşünüyorum. Bakalım bir değişme olacak mı.

İkinci fotoğraftakide opuntiaya benziyor.
Evet ben de öyle düşünüyorum Sevim Hanım ;)

Bir de arkadaşımın kaktüsü vardı. Toprağını değiştirip daha geniş bir saksıya alalım dedik. Eski toprağından çıkartıp güzelce yıkadık ve aynı şekilde yukarıda bahsettiğim torfa diktik. Kaktüs bir tarafından içine çöktü. O çöken taraftaki dikenine dokununca kuru yapraktan çıkan sesi andıran kağıt sesine de benzeyen bir ses geliyor. Acaba torf yaramıyor mu kaktüslere, bu kaktüsleri nasıl kurtarabiliriz. Resimlerini hemen ekliyorum bahsettiğim kaktüsün

sckn
07-01-2011, 17:47
Maalesef fotoğrafların kalitesi ancak bu kadar. Makine bulamadım, bulursam daha kalitelilerini yüklerim.

sckn
07-01-2011, 17:50
İşte yeni kaktüsüm;)
Bu da kaktüsümün birazcık büyümüş hali ;)

fund@
07-01-2011, 18:13
Maalesef onlar büyümemekte direniyorlar. :( Çiçekçiden aldığım torfa ekmiştim onları ama herhangi bir gelişme yok. Bahar ayları yaklaşınca gübre vermeyi düşünüyorum. Bakalım bir değişme olacak mı.

Evet ben de öyle düşünüyorum Sevim Hanım ;)

Bir de arkadaşımın kaktüsü vardı. Toprağını değiştirip daha geniş bir saksıya alalım dedik. Eski toprağından çıkartıp güzelce yıkadık ve aynı şekilde yukarıda bahsettiğim torfa diktik. Kaktüs bir tarafından içine çöktü. O çöken taraftaki dikenine dokununca kuru yapraktan çıkan sesi andıran kağıt sesine de benzeyen bir ses geliyor. Acaba torf yaramıyor mu kaktüslere, bu kaktüsleri nasıl kurtarabiliriz. Resimlerini hemen ekliyorum bahsettiğim kaktüsün
kaktüslere torf pek yaramıyor ve hatta sanırım çürütebiliyor..torfa 1/3 oranında kum ekleyin, toprak geçirgen olsun..kışın pek sulamayın..merak etmeyin o minikler ilkbahardan itibaren çok hızlı büyümeye başlayacaklar..tabii güneş ışığı şart..

fund@
07-01-2011, 18:16
[QUOTE=sckn;737725]Bu da kaktüsümün birazcık büyümüş hali ;)[/Q
kaktüsünüz yeterli ışık alamamış gibi görünüyor..

sckn
07-01-2011, 20:02
Bu da kaktüsümün birazcık büyümüş hali ;)
kaktüsünüz yeterli ışık alamamış gibi görünüyor..
Önerilerinizi dikkate alacağım sayın fund@
Bir şeyi öğrenmek istiyorum. Bir önceki mesajınızda kaktüsümün yeterli ışık alamadığı kanısına nasıl vardınız ;) Yani gerçekten bilmediğimden soruyorum, bunun belirtileri nedir

fund@
07-01-2011, 21:51
[QUOTE=fund@;737741]
Önerilerinizi dikkate alacağım sayın fund@
Bir şeyi öğrenmek istiyorum. Bir önceki mesajınızda kaktüsümün yeterli ışık alamadığı kanısına nasıl vardınız ;) Yani gerçekten bilmediğimden soruyorum, bunun belirtileri nedir
kaktüsünüzün yeni büyüyen kısımları (açık yeşil renk olan) çok zayıf duruyor..bu yüzden az ışık görüyor kanısına vardım..nerede duruyor bitkiniz?

sckn
08-01-2011, 09:56
Masanın üstünde. Direkt güneş ışığı almıyorlar, ama aydınlık bir bölgedeler. Tavsiyeniz ile birlikte pencerenin kenarına aldım. Sabah ışığını direkt alıyor artık, daha doğrusu bugün ilk defa almaya başladı ;)

sckn
08-01-2011, 10:03
Bu arada yaralı kaktüsümüzün kabuk kısmı tamamen kalktı, neredeyse orta eksenine kadar bir derinlikte çukur oluştu. Toprağından çıkartıp kurumaya aldık. O oyulan yerin üzerini odunsu bir kabuk bağlamış durumda

sckn
09-01-2011, 19:26
Arkadaşlar bu kaktüsü kurtarabilir miyiz acaba. Böyle üzerinde beyaz renkli küflenmeye benzer şeyler var. Oksijenli su ile temizlemek işe yara mı, bitkiye zarar verir mi :confused:

sckn
10-01-2011, 16:42
1 hafta içinde nasıl çöktü o şekilde anlamadım doğrus :s

sckn
26-02-2011, 17:52
Sizlere ailemizin yeni üyelerini tanıtmak istiyorum.
İlki, adının Gymnocalycium Baldianum olduğunu tahmin ettiğim, geometrik yapısı çok hoşuma giden kaktüsüm. ( Adında yanlışım varsa düzeltin )

Bir diğeri ise bana Cylindir Opuntia'mı alan arkadaşımdan hediye ;) . Aşılı bir kaktüs, adını bilmiyorum :o

Son olarak Lale Hanım'ın gönderdiklerinden sağ kalanlar :( . Soldaki ve arkadakinin isimlerini tam olarak bilemiyorum. ( Arkadakinin yaşayıp yaşamayacağından da emin değilim ama ). Sağ taraftaki sanırım Chamaecereus silvestrii

Ve ailemize genel bir bakış :cool:

sckn
26-02-2011, 17:59
Bu arada 5 aylık opuntia'mın eskisi ile yenisi arasındaki fark. Ne kadar da büyümüş maşallah ;)
Bu türü besleyen arkadaşlara ufak bir tavsiyem, suyu çok seviyor. Ben kış ayları da dahil haftada 2-3 kez suladım. 15 tatilinde 3 hafta susuz kalmıştı da kurumaya başlamış hemen kenarları. Ama tekrar su verince 2-3 güne toparladı kendini. Bakımı çok kolay, özellikle benim gibi yeni başlayan sabırsızlar için ideal :rolleyes: . Gözünün önünde büyüyüveriyor. :p

sckn
27-02-2011, 23:41
Neden yeni kaktüslerimi kimse sevmedi :(

cemo
27-02-2011, 23:46
Kaktüsler sevilmez miiiii:)

Opuntia nın su sevdiğini bilmiyodum:( Bilgi için teşekkür ederim.

Kaktüslerinizle mutlu yaşayın.

sckn
27-02-2011, 23:49
Kaktüsler sevilmez miiiii:)

Opuntia nın su sevdiğini bilmiyodum:( Bilgi için teşekkür ederim.

Kaktüslerinizle mutlu yaşayın.

Teşekkür ederim sayın cemo. O sulama konusunda da biz onu gene hafta da bir yapalım. Sayın nesli6 ile konuşmuştuk o da sık sulamaktan çürüttüğünü dile getirmişti. Evet Opuntia Subulata suyu seviyor ama özellikle kışları haftada biri geçmemeli :rolleyes:

cemo
27-02-2011, 23:53
Ben az su verdim siz çok. Ortayı buluruz o halde:)))
Teşekkürler

umutyolcusu
28-02-2011, 13:21
Ben de bu yaz başladım kakatüs yetiştirmeye.Yazın bile korka korka suladım.Kış geldi diye iyice suyunu kestim.Arada sadece damlatıyordum azıcık.Başladı kaktüslerim büzülüp küçülmeye.Hemen bol su ile hayata döndürdüm onları.Yani ne çok ne az kararında sulamaya devam.Güle güle büyütün bütün kaktüslerinizi.

sckn
28-02-2011, 15:41
Ben de bu yaz başladım kakatüs yetiştirmeye.Yazın bile korka korka suladım.Kış geldi diye iyice suyunu kestim.Arada sadece damlatıyordum azıcık.Başladı kaktüslerim büzülüp küçülmeye.Hemen bol su ile hayata döndürdüm onları.Yani ne çok ne az kararında sulamaya devam.Güle güle büyütün bütün kaktüslerinizi.

Kaktüs severliğiniz hayırlı olsun sayın umutyolcusu. Emin olun bir tutku olarak ilerleyecek hatta kaktüs manyağı bile olabilirsiniz :p . Gerçekten insanı cezbeden bir güzellikleri var. Ben de bu meraka yurttaki bir arkadaşımın Echinopsis Oxygena'sının üzerindeki minik yavruları alarak başladım. Tabi ilk denemelerde onları kaybettik maalesef :( . Sonra neyse ki bu ailenin bir üyesi olduğumu hatırlayıp kendimi kaktüsseverlerin arasında buluverdim. Şu an 5-6 çeşit kaktüsüm oldu :rolleyes: . Ama yetmez, daha çok ve daha çok :p

sckn
17-03-2011, 17:29
Arkadaşlar sanırım G.Balandium'um tomurcuk veriyor. :eek: Çok şaşırdım açıkçası, yani beklemiyordum böyle bir şey. Daha iki üç yıl piştikten sonra tomurcukla ödüllendirilirim diyordum ama o minik G.Balandium beni şaşırttı. Şimdi bu süreçte bu minik dostuma nasıl davranmalıyım. Haftada bir kez gübreli su veriyorum. Sulamayı sıklaştırmalı mı? ( Foto kalitesi için üzgünüm. Fırsatım olursa daha net çekimi yüklerim. )

dileknş
17-03-2011, 18:42
Sayın sckn en kısa zamanda çiçeğini de görürsünüz umarım.Ben de gübreye ne zaman başlasam diye düşünüyordum.Yorumunuz bana yol gösterdi.Vakti gelmiş demek ki

sckn
19-03-2011, 22:15
Sanırım tomurcuk dönemini nasıl geçirmem gerektiği konusunda kimsenin bir fikri yok. Çiçeğini size göstermeyeyim de görün gününüzü :D

Fatih
19-03-2011, 22:32
Yerinden kıpırdatmayın yeterli.Sulamasını vs. herşeyi herzaman nasıl uyguluyorsanız öyle uygulamaya devam edin.Ama yerinden kıpırdatmayın ki çabuk açsın.Uyum sağladığı yerde gelişim daha hızlı oluyor.Yerinden kıpırdatıldımı bazen tomurcuklar kuruyor ya da bu genel olmayan bir durum ve sadece bende oluyor. :)

sckn
20-03-2011, 10:35
Yerinden kıpırdatmayın yeterli.Sulamasını vs. herşeyi herzaman nasıl uyguluyorsanız öyle uygulamaya devam edin.Ama yerinden kıpırdatmayın ki çabuk açsın.Uyum sağladığı yerde gelişim daha hızlı oluyor.Yerinden kıpırdatıldımı bazen tomurcuklar kuruyor ya da bu genel olmayan bir durum ve sadece bende oluyor. :)

Normalde masanın üzerinde duruyor. Sabahları güneş alsın diye pencere önüne çıkartıyordum. Bu uyarınızı dikkate alarak artık hiç bir müdahalede bulunmuyorum.

Fatih
20-03-2011, 11:03
Güneş alacağı bir yere koymanız daha iyi gelecektir tomurcuk için.

sckn
25-03-2011, 21:19
Gelişime devam

nesli6
26-03-2011, 16:47
Sayın sckn, tomurcuk baya hızlı gelişmiş, umarım çiçeğinide kısa zamanda görürüz.

sckn
26-03-2011, 21:54
Umarım sayın nesli6. Bu tomurcuğun deseni aynı yılan derisi gibi, çok hoşuma gidiyor ;)

selenn
27-03-2011, 00:39
Her tomurcuk beni çok heyecanlandırıyor. Her sabah kalkar kalmaz tomurcuk veren kaktüsüme bakmak olur işim. Sizinki de çok güzel ve hızlı gelişmiş. Yakında güzel çiçeğini de bize gösterecek anlaşılan. Ellerinize sağlık sayın sckn.

dlk
27-03-2011, 06:19
Pekte güzeller maşallah.

sckn
27-03-2011, 08:24
Her tomurcuk beni çok heyecanlandırıyor. Her sabah kalkar kalmaz tomurcuk veren kaktüsüme bakmak olur işim. Sizinki de çok güzel ve hızlı gelişmiş. Yakında güzel çiçeğini de bize gösterecek anlaşılan. Ellerinize sağlık sayın sckn.
Pekte güzeller maşallah.
İyi dilekleriniz için teşekkürler, en kısa sürede çiçeklerini görmemiz dileğiyle :rolleyes:

zenfree
27-03-2011, 19:19
Rengini ne acaba? Merakla bekliyorum.:)

sckn
31-03-2011, 16:47
Sayın nesli6 şerefine ..

sckn
07-04-2011, 16:44
Sanırım artık bir iki gün kaldı.

umutyolcusu
07-04-2011, 20:14
Ya sabır:)2 tomurcuk daha görünüyor,gözünüz aydın,darısı başıma:)

sckn
07-04-2011, 20:27
Hadi inşallah =)

selenn
07-04-2011, 22:20
Çiçeklenme yolunda serisi gibi oldu:) Sabırsızlıkla bekliyoruz hep birlikte.

zenfree
07-04-2011, 22:45
Çok büyümüş. Nazar değmesin.:) Rengin pembe olduğuna dair bir tahminde bulunuyorum.:)

sckn
08-04-2011, 22:35
Haklısınız pembe olacak gibi :p

sckn
17-04-2011, 22:45
Maalesef çiçeğim tam açamadan soldu :(

zenfree
18-04-2011, 14:47
Üzülmeyin lüfen. Kaktüsünüz gayet sağlıklı görünüyor. Siz ona iyi baktıkça yeni çiçekler verecektir. Belki ışık yetersiz kalmış olabilir.

Ayşe Yıldız
18-04-2011, 22:31
Tomurcuktayken bitkilerin yerlerinin (yani ışığa olan yönelişleri) değişmesindende kaynaklanabilir bu durum. Birkaç tomurcuk daha olacak sanki inşallah onlar açar ve görürsünüz.

sckn
22-09-2012, 23:46
Uzun bir aranın ardından tekrar merhaba..