PDA

View Full Version : Ykolko / balkon ve salon

Sayfalar : 1 [2] 3 4

ykolko
15-01-2012, 12:30
Sn. Mandalinci ziyaretiniz ve beğenileriniz için teşekkür ederim.
Umarım ilgi ile baktığınız bitkiniz çiçekleri ile sizinde yüzünüzü güldürür.
Saygı ve sevgilerimle...

gülenmelek
15-01-2012, 14:05
Sayın ykolko diatomite aktardığınız adeniumlar biraz gelişince tekrar toprağa almayı düşünüyormusunuz yoksa yeni evleri orası mı olacak artık ;) Bu diatomit kurtarıcı gibi bir şey zaten. Benim de 1 adenium, 1 plumeria ve 1 kaktüsüm var diatomitte.

ykolko
15-01-2012, 14:17
Sayın Gülenmelek diatomit'e transfer ettiğim hiç bir bitkimi,bir daha toprak ortama aktarmayı düşünmüyorum,diatomit içinde olan tüm bitkilerim toprak kültüründekilerden çok daha mutlular,umarım yakında buradan çiçeklenen,bitkilerimin fotoğraflarını koyacağım.
Diatomit'li çift saksı yöntemi ile adenium ve plumeria larınızın çiçeklerini göreceğinize eminim, kaktüs konusunda denemem olmadı, kaktüs ile gelişmeleri sayfanızdan paylaşırsanız sevinirim. ( Plumeria'yı çok istememe rağmen, ne tohumuna,nede çeliğine sahip olamadım,umarım en kısa zamanda kavuşurum :))
Sevgilerimle.

selenn
15-01-2012, 14:34
Sayın ykolko, Adeniumlar nasıl canlanmış diatomitte, maşallah. Son zamanlarda ditomitten olumlu anlamda o kadar çok bahsedenleri duyuyorum ki benim de ilgimi çekmeye başladı.

Müsadenizle birkaç aklıma takılan konuyu sormak istiyorum size. Ben son zamanlarda burada sıklıkla olumlu gelişmeleri dile getirilen bir malzemeyi kullanıyorum, seramis diye.
Seramis içine suyu hapseden süngerimsi özelliği olan bir malzeme ve sulama yaparken her seferinde bitkinin topraktan alması gereken vitaminleri sulama suyuna katıyorum. Menekşelerde, hoyamda ve bazı diğer bitkilerde olumlu sonuç almama rağmen kaktüs ve sukulentlerde sonuç hüsran oldu.

Diatomitte de vitaminler sulama suyuna mı katılıyor? Bir diğer sıkıntım da uzun bir müddet evde bulunmadığınızda susuzluğa engel olmak için ne yapıyorsunuz acaba? Zira bendeki bitkilerde evde olmadığımz dönemde topraktakiler seramistekilere nazaran daha dayanıklı oluyor. Seramisi düzenli belli periyodlarda sulamam gerekiyor. Oysa topraktakiler suyu saksı tabağından çekiyor. Diatomiti daha evvel tecrübe etmediğim için aklıma takılan noktaları sormak istedim size, teşekkürler.

ykolko
15-01-2012, 15:00
Sayın selenn merhaba...
Bildiklerimi sizlerle paylaşmakdan zevk duyarım sonuçda bende forumlar sayesinde bir şeyler öğrenme çabası içindeyim.
Sırası ile ve bildiğim kadarı ile size aktarayım.
Seramis dediğiniz madde hakkında bilgim yok,diatomit bildiğiniz gibi doğadan çıkan doğal bir madde,anlattığınız gibi diatomit'de suyu ve besini emiyor,su emme oranı sanıyorum %35 (Yanılıyor olabilirim) bitkiler ihtiyacı olan nemi,diatomitden emerek alıyor,kök yapısı seramisde zayıf demişsiniz,benim denemelerimdede,toprağa nazaran,diatomitde kökler adeta misina gibi güçlü oluyor,( kışın hiç su verilmemesi tavsiye edilen adeniumların uzayan kökleri devamlı suyun içinde olmasına rağmen,hiç kök çürümesine rastlamadım) Benim hoyalarımın çoğu Diatomit içinde,çelikden köklendirdim ve gayet güzel gelişiyorlar.
Sıvı besin olayını kullanmış olduğum çift kap yönteminde dış kabın içine,(1,5 cm yükseklikte) tavsiye edilen oranın 1/4 kadar suyla inceltilmiş sıvı besin koyuyorum,dış kabın genişliği fazla olduğu zaman,suyu ve besini tüketmeside gecikiyor (bende bu aylarda 10 gün sürüyor)
Anlamadığınız,**** benim bilebildiğim kadarı ile sormak istediğiniz soru olursa çekinmeden sorabilirsiniz,elimden gelediğince yardımcı olmaya çalışırım.

gülenmelek
15-01-2012, 15:26
Sayın ykolko Plumeria fazlasıyla büyüyen bir bitki. Aslında ben biraz geliştikten sonra onu toprağa almayı düşünüyorum. Diatomit, Adenium ve Kaktüste belki sorun olmaz ama Plumeria için alan olarak yetersiz kalacağını düşünüyorum. Şu an çimlenmiş 5 adet Plumeriam var ama zannedersem dinlenme dönemleri olduğu için çok gelişme yok. Hepsi ya 2, ya 3 yaprak daha.
Kendi sayfam henüz olmadığı için buradan yazayım dedim ;) Kaktüsü ise genel sayfada paylaşabilirim.
En kısa zamanda Plumeria' ya kavuşmanız dileğiyle.

Adalet Yağcı
15-01-2012, 15:32
Sayın ykolko;
Mümkün olduğunca bahçeleri ziyaret etmeye çalışıyorum ama bazan arada kaçırdıklarım oluyor, sizin başlığınız gibi.
Oysa başlığınızı 2010 sonlarında açmışsınız ve ben mesaj yazmamışım :(

Tüm başlığa ilk sayfadan itibaren baktım, öncelikle çok temiz fotoğraflar yüklemişsiniz, ellerinize sağlık.
Sevimli kaplumbağanız, annenizin evlat edindiği yavru kirpi :), hoya koleksiyonunuz, küçük dedektifiniz ve tüm bitkilerinizi çok beğendim.

Adeniumdaki başarınızı takdir ediyorum, onları yetiştirmek, diğer pek çok bitkiye nazaran çok kolay, aynı yılda çiçeklerini görebiliyorsunuz, suyunu verirken biraz dikkat etmeniz yeterli.

Her şey çok güzel, komşu bahçelerindeki güller de, budama zamanı Mersin'de olabilirsem sizin için gül çelikleri alacağım.
Kolaylıklar diliyorum size.

ykolko
15-01-2012, 15:35
Dilekleriniz için teşekkür ederim...
Bu arada Adenium doğada dev bir ağaç gibi olabiliyor,ben adenium ve plumeria'yı küçük hacimde bonzai gibi yetiştirmek istiyorum.
Biran önce diğer bitkilerinizin olduğu (örn:hoyalarınız)sayfanız olmasını bekliyoruz :)

ykolko
15-01-2012, 15:43
Sayın Adalet Yağcı, sayfamı onurlandırdığınız için çok teşekkür ederim,sizlerden almaya çalıştığım bilgilerle, bir şeyler yapmaya çalışıyorum,çelik konusunda düşünmeniz bile yeter,önemli olan, sağlık ve mutluluk, gerisi nasıl olsa bir şekilde oluyor.
Sağlıklı,huzur dolu günler dilerim.

canannuman
15-01-2012, 23:13
Bu gösterdığınız babamın çınar begonyası:) en azından ben öyle biliyorum,ama paskalya kesin değil :)
Hepsi güzel ama bu resimdeki bir harika elinize sağlık. Birde ufacıkken açan yılbaşıları Maaşallah

Manolya_
16-01-2012, 12:34
Sayın ykolko,
Sessiz ve derinden daima sayfanızın takibindeyim.Bitkilerinize ilginiz ve onların saglıklı/çiçekli durumları mutluluk verici.
Ellerinize sağlık.
Sizden bir konu hakkında yardım rica ediyorum.
Mesajlarınızda gördüm ki ölmek üzere olan bir hastanızı (adeneium) diatomite alarak iyileştirmişsiniz. Çok sevindim bu duruma.
Ricam şu ki;
aynı durumda bir mum çiçeğim var (resimlerde gördüğünüz gibi)
Her ikisinide agustosta suda köklendirerek toprakla buluşturmuştum.
saglıklı görünen, benim denetimimde büyüdü.
Diğerini bir arkadaşıma hediye etmiştim(hostes ve zaman zaman yurtdışında 4-5 gün kalabiliyor)
sürekli ona verdiğim bitkiyide izliyordum ve gelişmiyordu.
Bir ay evvel yine kendisi yurtdışına çıktı ve bitkiyi ben kendi evime aldım.
Maalesef gün geçtikçe iyileşmesini beklerken durum kötüye gitti.
Diatomite alma konusunda ne dersiniz. Bu durumda onu topraktan arındırıp diatomite alsam iyileşebilirmi:confused:
Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler
Saygılarımla
Asu

ykolko
16-01-2012, 12:53
Hepsi güzel ama bu resimdeki bir harika elinize sağlık. Birde ufacıkken açan yılbaşıları Maaşallah
Sayın Canannuman teşekkür ederim..
Bazen bitkiler böyle sürprizler yapabiliyor,geçen sene o boyda açtılar ama bu sene,şimdilik gonca yok :mad:

ykolko
16-01-2012, 13:21
Sayın Manolya_ ( Asu ) ilginize teşekkür ederim.
Aslında bu konularda,çok uzman arkadaşlar var, onlar sizi daha doğru bilgilendirir,acizane, ben ancak fikrimi söyleyebilirim.
Görüşümü söylemeden önce,sararmış yaprağı olan hoyanızın köküne ve gövdesine(dal)bakmak lazım,çürüme onlardada varmı?eğer varsa benim tavsiye edebileceğim bir şey neyazıkki yok,eğer gövde ve kök sağlıklı ise kuru yaprağı koparıp,sağlam yapraklı gövdeyi,ılık su içince kökleri zedelemeden,iyice topraktan arındırıp,diatomite çift kap yöntemi ile(çift kap yöntemini daha önceki sayfalarda anlattığımı sanıyorum) dikerseniz,diatomite uyum sağlayabilirse düzelebilir.(bende uyum sağladı)
Ayrıca fazla sulamadan bu bitkinin toprağında küf oluşumuda var gibi geldi.
çift kapta diatomit içindeki bitkilerim şuanki şartlarda 8-10 gün dış kabın içindeki su ile idare ediyor.
Umarım hoya'nızı kurtarabilirsiniz,oldu ya kurtaramadınız üzülmeyin, sizdeki Hoya carnosa sanıyorum,bol buluna bir tür,zaman zaman arkadaşlar çelik paylaşımı yapıyorlar, onlardan tedarik edebilirsiniz,diğer seçenekte benim hoya carnosam daha çok küçük,çelik alabilecek boy'a gelirse ben size gönderirim.
saygılarımla.

Manolya_
16-01-2012, 13:38
Sayın ykolko,
Alakanız ve yanıtınız için öncelikle çok teşekkür ediyorum.
Evet diatomit konusunu sindire sindire inceledim
Gidişata bakılırsa, diğer saglıklı yaprakta çürüyecek.
Ben hemen topraktan çıkartıp dikkatlice yıkıyayım.( yıkama sonrası resimleri yine sizinle paylaşacağım)
Umarım durumu lehimize çevirebilip sağlığına kavuşturabilirim.
Şayet herşeye rağmen kaybedersem, öneriniz ve düşünceniz ve sunduğunuz için teşekkür ederim. Güzel gönlünüz cok sağolsun.
Bir şekilde yenisini elde edebiliriz. Haklısınız
Benim minikimde büyür belki sanırım o zamana kadar :))
Ben hemen şimdi topraktan arındırmak üzere(sayfayı açık bırakıp) PC den kalkıyorum.( birazdan gelirim)
Saygılar

selenn
16-01-2012, 14:12
Sayın ykolko verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Seramiste bahsettiğim gibi sukulent ve kaktüs kaybını kök çürümesi sebebiyle yaşıyordum. Diatomitte köklerin sağlıkla gelişmesinden bahsetmişsiniz ki Adenium fotoğrafınızdan da bitkinin sağlıklı görüntüsü buna kanıt sanırım.

Şimdilik sormak istediğim birşey yok ama tecrübe etmeye başlayınca sizi rahatsız edeceğim sanırım:)

Manolya_
16-01-2012, 14:14
Fazla detay yapmadan resimleri gönderiyorum.
Kararan yaprakta küf yoktu ancak iyice yumuşamıştı, hemen koptu:(
(kopan bölge kırmızı daire içinde)
Resimleri inceleyip yorumlarınızı yazabilirseniz çok sevinirim.
Verdiğim zahmet için ayrıca özür dilerim.
Saygılarla. . .

Manolya_
16-01-2012, 14:16
Sayın ykolko verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Seramiste bahsettiğim gibi sukulent ve kaktüs kaybını kök çürümesi sebebiyle yaşıyordum. Diatomitte köklerin sağlıkla gelişmesinden bahsetmişsiniz ki Adenium fotoğrafınızdan da bitkinin sağlıklı görüntüsü buna kanıt sanırım.

Şimdilik sormak istediğim birşey yok ama tecrübe etmeye başlayınca sizi rahatsız edeceğim sanırım:)

Benim yaşadıklarımda sanırım sana iyi bir örnek olabilir.

ykolko
16-01-2012, 14:30
Sayın Manolya_ kök yapısı iyi gibi görünüyor,benim önerim,diatomitin içine,kopan yaprağın dip kısmı dışarıda kalacak gibi dikmeniz,bir problem olmazsa sanki çabuk surgün verecekmiş gibi görünüyor.
Zahmeti söz konsu bile etmeyin,önemli olan sizin sağlıklı sonuçlara ulaşmanız.
kolay gelsin.

Manolya_
16-01-2012, 14:34
Sayın Manolya_ kök yapısı iyi gibi görünüyor,benim önerim,diatomitin içine,kopan yaprağın dip kısmı dışarıda kalacak gibi dikmeniz,bir problem olmazsa sanki çabuk surgün verecekmiş gibi görünüyor.
Zahmeti söz konsu bile etmeyin,önemli olan sizin sağlıklı sonuçlara ulaşmanız.
kolay gelsin.
Sayın ykolko,
Çok çok teşekkürler.
Hemen dediğiniz gibi uygulamaya geçiyorum.Gelişmeleri sizinle paylaşacagım.
Herşey gönlünüzce olsun
Saygılar

Manolya_
16-01-2012, 14:59
Hasta hoya diatomite alınmıştır.
Umarım iyileşir.
Resmini ekte size sunuyorum (dış kap yanındaki minik beyaz saksı)

ykolko
16-01-2012, 15:07
umarım bardağın dip kısmına suyu rahatça alabileceği büyüklükte deliklerde açmış,yan tarafta bulunan,dış kabın içine oturtup,bir santim yükseklikte,10 gün sadece su vermeyide planlamışsınızdır.
Ayrıca,bir problem olmaz uyum sağlarsa,hoyanız çok kısa süre sonra köklerini bardağın dibinden dışarıya çıkaracak ve bana biraz daha büyük bir saksı hazırla demeye başlayacakmış gibi geliyor :)
Hadi hayırlısı,sağlıkla büyür inşallah...

Manolya_
16-01-2012, 15:31
umarım bardağın dip kısmına suyu rahatça alabileceği büyüklükte deliklerde açmış,yan tarafta bulunan,dış kabın içine oturtup,bir santim yükseklikte,10 gün sadece su vermeyide planlamışsınızdır. (aynen uyguladım evet ama üşenmeyip yinelemişsiniz bana atlama şansı bile bırakmamışsınız);)
Ayrıca,bir problem olmaz uyum sağlarsa,hoyanız çok kısa süre sonra köklerini bardağın dibinden dışarıya çıkaracak ve bana biraz daha büyük bir saksı hazırla demeye başlayacakmış gibi geliyor :) Bu güzel temennileriniz gerçekleşirse, istediğinizi dileyin benden.Başarabilirsem, bunu size borçluyum. Şimdiden belirtmeliyim. Cesaretimi uygulama örneğiniz adeniumdan almış bulunmaktayım
Hadi hayırlısı,sağlıkla büyür inşallah...
Amin aminn..

ykolko
22-01-2012, 21:54
Annemin bana siparişi gelin-damat çiçeği arıyorum,'' Trakya bölgesinde çok var,o kadar arkadaşın var onlara benim selamımı söyle onlar bana bulur...'' valla talimat böyle, arayışa geçtim ama bu bitki hakkında hiç bir bilgim yok, sadece aynı dalda, iki çiçek birden açıyormuş, gelin olan katmerli,damat olan yalın kat oluyormuş.
İşimiz zor ... :(

Ve google sağolsun resmini buldum.
265390

Manolya_
22-01-2012, 22:05
Sayın ykolko,
Anne çok haklı bukadar arkadaş varken marketlerdemi arayacaksınız :)))
Elbet ''gelin damat'' çiçeğine sahip olan bir arkadaşımız annenizin sesini duyacaktır.
İnşallah en kısa zamanda sevgili annenizin bu isteğini yerine getirip onu mutlu edersiniz.
Ayrıca aramaya değecek kadar ilginç ve güzel bir çiçekmiş dogrusu.
Saygılarla

ykolko
22-01-2012, 22:19
Sayın Manolya_ sağolun moral için,markette bulsam alacağım ama hiç görmedim,yukarıdaki resmide bana tarif ettiği eşgal'e göre güügle sordum,bu çıktı ama ben bilmiyorum :)

yeşillim
24-01-2012, 11:34
Annenizin ellerinden öpüyorum Değil bende tanıdığımda olsa hemen paylaşıma girerdim kendisiyle.
Dilerim bulursunuz. Yine de not alayım aklımda bulunsun. Şu an annenizin kirpileri var mı? kış günü beslediği hayvan vardır sanırım. Sakıncası yoksa biraz anlatır mısınız?

Forumda arattırdım bu çiçek begonya sarkan türü oluyor sanırım. Alcen üyemizin bahçesinde gördüm.:)

yener.T
24-01-2012, 11:41
Sayın ykolko katı ortamda köklendirme ile ilgili çok güzel bilgiler vermişsiniz.Size bilgi için bir kaç konuda danışmam icap ediyor.Bilhassa bu konuda malzemeleri bulabileceğim bir yer varmıdır.Bilhassa Diatomit olarak Çarli kedi kumu haricinde doğal olarak diatomiti nereden temin edebilirim. Ayrıca besin eriyiğinden bahsediyorsunuz,bu besin eriyiğinin normal sıvı besin gübresi olabilirmi?
Birde bu tür köklendirmede hoyanın % 90 daha verimli olduğu söylemişsiniz. Buna güvenerek sukulent türü bitkilerinde katı ortama transferinde sorun yaşanır mı?
Daha doğrusu elimde bulunan suculent çeşitlerini diatomitte köklendirmede hoyalar gibi aynı başarı sağlayabilirmiyim.Teşekkür ederim.

ykolko
24-01-2012, 12:13
Öncelikle sizi tekrar forumda görmenin mutluluğu içindeyim,hoş geldiniz...
Annem adınada ilgilendiğiniz için teşekkür ederim,geçen gün formumuz üyelerinden sevgili Yener bey dostumla,annemlerin eve bir çay içmeye uğramıştık,annem çay ve börek ikramından sonra,bize gelin damat çiçeği aradığının, bir sürü arkadaşınız var,bana bu çiçeği bulunda göreyim :( imasını yaparak,çaylarımızı tazeledi,bu hafta tekrar gittiğimde,daha kapıda,imalı bir şekilde,'' Gelin damat çiçeğimimi getirdin '' karşılaması ile beni içeri buyur etti. Yani anlayacağınız durumum vahim... :)))
Sevgili Yeşillim ben dünya'ya gözümü açtım açalı,bizim evimizde mutlaka,bitkiler ve mutlaka en az bir tane hayvan vardır,bunlar neler derseniz aklıma gelenleri sayayım,Tüm ötücü kafes kuşları(Saka,kanarya,florya,iskete,fonyata,ispinoz )Yuvadan düşmüş saksağan yavrusu,güvercin,kumru,tavşan,tavuk,ördek,kedi,köp ek,muhabbet kuşu,papağan,akvaryum balıkları ve kirpi şimdilik aklıma gelenler,bunların en az biri **** bir kaçı,her zaman hayatımıza dahil olmuştur,sevgili kardeşim kirpi (boncuk)doğası gereği bahçede hazırlamış olduğu yuvasında kış uykusuna yatınca,annem her gün onu ''ya uyanır karnı acıkırsa'' diye bahçeye inip,onun yuvasının önündeki kaplara,Taze yemeğini ve suyunu koymaya devam edince,babam olur ya uykuda olan kardeşim,ya uyanamaz başına bir şey gelir annem çok üzülür diye,gitmiş bir tane,muhabet kuşu almış,(onun adıda boncuk) annemin hayvanlarla olan gözel iletişimi sayesinde,bir ayda anneme ve babama öyle alışmış ki,annemin adını söylemeye çalışmaya başlamış,şuanda kafesi açık,evin içinde gezip duruyor,Kirpi kardeşim ise havanın güzel olduğu geçen gün,uykudan uyanıp çıkınca,annem özlemle kirpi kardeşimin yanında alıyor soluğu,10-15 dakika gözünü annemden ayırmadan anneme bakmış, annem onu sevmiş,karnını doyurup tekrar yuvasına girmiş,araştırmalarıma göre, kirpiler normalde gece çıkarlarmış, fakat bizim boncuk annemin kokusunu duyduğu her vakit dışarı çıkıyor,bakalım bahardada bu bağlılıkları sürecekmi? yoksa yavrudan büyüttüğü saksağan gibi, eş bulup annemi terkmi edecek? yoksa eş bulup iç güveysimi getirecek? göreceğiz.

ykolko
24-01-2012, 12:35
Sayın Yener bey merhaba...
İstanbuldan bir ziraatci dostumuz diatomit getirmiş ve markette satılandan hem daha ucuz hemde 1 LT daha fazla,isterseniz özelinizden adresini verebilirim.
Besin eriği konusundada tabii ki mevsimine göre piyasada satılan sıvı besinleri kullanmaktayım (Dikkat edilecek husus,dinlenmeye çekilmiş,genelde serinde beklettiğimiz bitkilere sıvı besin ya çok düşük **** hiç vermiyorum)
Öncelikle Hoya çeliklerini köklendirmede Diatomit benim için olmazsa olmaz bir hal aldı,sadece benim hatamdan kaybetmiş olduğum,hoya bella dışında hiç bir kaybım olmadı(Gelişme fotoğraflarını daha sonra ekliyeceğim) Ayrıca büzüşüp ölmek üzere olan adeniumlarım diatomit sayesinde,kurtulup şuan yeni yapraklar vermeye başladı ben farklı bitkileri diatomit'de deniyorum şuan problemsiz gelişiyorlar,bunlar,sukulentler,orkide,karanfil çelikleri,ruj çiçeği,ful,yılbaşı,paskalyalarım vaktim oldukça yeni bitkileri de denemeye devam ediyorum şuana kadar çok memnunum,sanıyorum yakın bir zaman sonra evimdeki tüm bitkileri diatomit'e aktaracağım.(sukulent gibi,köklü bitkilerin diatomit'e aktarılmasından biraz çekinsemde,köklerini,ılık su altında iyice toprakdan arındırıp aktarıyorum,şuana kadar bir problem yaşamadım)
Diatomiti tüm dostlara tavsiye ederim ama önce uygulayacakları bitki ve diatomit sistemleri konusunda çok iyi araştırma yapmalılar)

ykolko
24-01-2012, 12:52
Sayın Yeşillim Gelin damat çiçeği odunsu bir gövdeye sahip bir bitki olup pek sarkıcı değil,bazı begonya türlerinin çiçekleri bu bitkinin ki ile karıştırılıyor aslında çokda benziyor.

Manolya_
24-01-2012, 14:31
Sayın ykolko,
278 nolu mesajınıza çok güldüm ''sevgili kardeşim kirpi (boncuk)''
Anlaşılan artık resmen kardeşliğe kabul edip benimsemişsiniz :))
Anlatım tarzınıza bayıldım, bu kadarmı güzel anlatılır. Okurken adeta annenizin bahçesinde yaşıyor gibi hissettim kendimi :))

Daha sonra 280 nolu mesajınız oldukça ilgi alanıma giriyor.
Son günlerde yaşadıklarımı biliyorsunuz.
Ziraatçi arkadaşınızda fazla ise bende satın alabilirmiyim?
Zira sürekli elimin altında bulundurmak isterim.
Bende sizin gibi bitkilerin diatomitte daha iyi gelişeceklerini düşünüyorum.

Gelin damat bulup anneyi sevindirmek lazım, aksi taktirde işiniz zor gibi sizi her gördüğünde imada bulunacak haklı olarak.
Benim de aklımda ama henüz tanıdıklarımda rastlamayadım.
Hep birlikte araştırıp annenin bu küçük isteğini yerine getirmek bizim için zevk ve vazifedir.
Selamlar
Asu

ykolko
24-01-2012, 14:33
265596
Hoya diversifolia çeliğim köklenmeyi tamamladı,iki adet birden yaprak sapı çıkararak yeni yapraklar verme çabasında.
265597
Hoya pubicalyx çeliğim, yeni yaprak çıkarmaya uğraşıyor,(toprak ortamda daha geç gelişim gösteriyorlar)
265598
Hoya memoria çeliğim yeni sürgün dal vererek,gelişimini sürdürmeye devam ediyor.
265599
Hoya verticillata bu hoya çeliğimde ilginç bir gelişim farkettim,köklenmeye baktım,diğerlerine oranla,daha çok az,fakat yaprak sapıda uzatıyor,ikisini bir arada yapmaya çalıştığından her halde,gelişim oldukça yavaş.
265616
Hoya carnosa tricolor çeliğim daha önceki sayfalara fotoğrafını koyduğum gibi,sadece iki yaprakdan ve 4cm gövdeden oluşan bir çelikti,önce çok güçlü kök oluşturdu, sonrada pembeli yaprak çıkardı.

Manolya_
24-01-2012, 14:46
Sayın ykolko,
Çelik hoyalarınız son derece sağlıklı büyüyorlar, bu güzel bir haber ve çok sevindim.
Ancak dikkatimi çeken birşey var.
Diatomiti ben şefffaf kaba koyup içine çeliğimi yerleştiriyorum. Dış kap ise ışık geçirmeyen renkli bir kap oluyor.
Sizde ise tam tersi. Resimlerde dış kabın şeffaf oldugunu görüyorum.
Bu şekilde hazırlamanızın özel bir açıklaması varmı ?
Bunu merak ettim.
Selamlar
Asu

yener.T
24-01-2012, 14:48
[FONT="Comic Sans MS"]Sayın arkadaşım yurdaer bey katı ortama uygulamalarınız çok güzel olmuş.Sizi tebrik ederim.Bilhassa hoyaların bu kadar gelişme göstermelerine hayran oldum.Ellerinize sağlık.

Bu arada Annenizin aradığı gelin-Damat çiçeğinin soğanlı bir bitki bilhassa aşağıdaki lingte bahsi geçen Begonya olabilir.
http://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/479.htm FONT]

ykolko
24-01-2012, 14:54
265623
Hoya Carnosa 'compacta' çeliğim, en son gelenlerden olmasına rağmen,hızlan köklendi ve di kısımda bulunan yaprakları çıkardı,gelişim devam ediyor.
265624
Hoya Bella çeliğimde, en son gelen çeliklerimden,hızla köklenip sağ üst dalı ve yaprakları çıkardı,yeni sürgünler veriyor.
265625
Hoya Lacunosa geçen sene gelmişti,bir yıl toprak ortamda, çok az bir gelişim göstermişti,iki ay önce toprağını değiştirdim,uyandı ve hızla yeni sürgün ve yapraklar vererek,kaybettiği zamanı kapamaya çalışıyor gibi...
265626
Sol baştaki iki ay önce diatomit'e daldırdığım, Hoya Carnosa çeliği,çok hızlı uyum sağladı ve toprak ortamda bir yıldır gelişmeye çalışan çeliğini aldığım annesine( Sağ baştaki) yetişmek üzere,ortada bulunanda Hoya Carnosa Tricolor,bu çelik üzerinde hiç renkli yaprak olmadan sadece yeşil yapraklı olarak gelmişti,diatomit içinde,çok hızlı gelişim gösternlerden,devamlı sap ve yaprak çıkarıyor.
265627
Hoya australis toprak ortamda,yetiştirmeye çalıştığım bu çelik biraz yavaş,daha kendine yeni geldi,yeni yapraklar vermeye başladı.

ykolko
24-01-2012, 15:03
265635
Karanfil çeliklerim,diatomit içinde köklenip gelişmeye başladı,umarım baharda çiçeklenmeye başlarlar.
265636
Diatomit içinde üç hafta önce tohumdan çıkan adeniumlarım,gelişimleri gayet iyi.

ykolko
24-01-2012, 15:10
Sayın ykolko,
Çelik hoyalarınız son derece sağlıklı büyüyorlar, bu güzel bir haber ve çok sevindim.
Ancak dikkatimi çeken birşey var.
Diatomiti ben şefffaf kaba koyup içine çeliğimi yerleştiriyorum. Dış kap ise ışık geçirmeyen renkli bir kap oluyor.
Sizde ise tam tersi. Resimlerde dış kabın şeffaf oldugunu görüyorum.
Bu şekilde hazırlamanızın özel bir açıklaması varmı ?
Bunu merak ettim.
Selamlar
Asu

Sevgili Asu Teşekkür ederim.
Benim saksı ve dış kap seçimim, sadece bunları bulabildiğim için yoksa dış kabın şeffaf olmasını zaten pek tercih etmem, çünkü gün ışığı hızla yosun oluşturmasına sebep oluyor.
İlginize teşekkür ederim.
Saygılarımla

ykolko
24-01-2012, 15:15
Sevgili Yener bey benim aradığım gelin damat çiçeğine bu hiç mi hiç benzemiyor :),annemi dediği bitki soğanlı değil, küpe çiçeği gibi odunsu dallı bir bitki,tüm aramalarıma rağmen hala bulamadım,ama azimliyim onu bulacağım :D

jineop
24-01-2012, 15:42
Sevgili ykolko baharı bekleyebilirseniz gelin damattan kök ayırabilecek bir arkadaşım var. Sevgiler.

ykolko
24-01-2012, 15:47
Sevgili Lir öncelikle sayfamı ziyaretiniz için çok teşekkür ederim.
Ah.... bilseniz tüm sosyal medyayı seferber ettik iki gündür,bu bitkiyi arıyoruz,çok mutlu olurum sağolun,annemde çok sevinecektir.
Sevgi ve saygılarımla..

jineop
24-01-2012, 15:47
Begonia pendula olarak lütfen netten arayınız. Sevgiler.

jineop
24-01-2012, 15:53
Sevgili Lir öncelikle sayfamı ziyaretiniz için çok teşekkür ederim.
Ah.... bilseniz tüm sosyal medyayı seferber ettik iki gündür,bu bitkiyi arıyoruz,çok mutlu olurum sağolun,annemde çok sevinecektir.
Sevgi ve saygılarımla..

Sevgili ykolko, önceleride sayfanıza bakmıştım ama yazma özürlü olduğum için yazmamıştım. Güzel karşılamanız için ben teşekkür ederim.

ykolko
24-01-2012, 16:04
Rica ederim, sevgili Lir, sizlerin varlığı bile bize yeter.

ykolko
26-01-2012, 16:51
Kaktüs sever arkadaşlarımın,beni imrendirmesi ile bir kaç tane olan kaktüs türlerim,ufak ufak kalabalıklaşmaya başladı,artık bu son diye telkinlere başladım :D ama çok şirinler :(
265901

265902

265903

265904

265905

ykolko
26-01-2012, 16:55
Devam
265906
Sokakta ayağıma takılan katüs,başıma geleceklerin başlangıcı oldu :D
265907
Bende bir kaç tane olan bu türü diatomit'e transfer edip deneme yapmaya karar verdim.

Manolya_
26-01-2012, 20:04
Kaktüs sever arkadaşlarımın,beni imrendirmesi ile bir kaç tane olan kaktüs türlerim,ufak ufak kalabalıklaşmaya başladı,artık bu son diye telkinlere başladım :D ama çok şirinler :(

a a a a.... ''tesadüfün iğne deliği'' sözü varya hani, tam o mesele:D
Az evvel yener beye buna benzer bir mesaj yazdım.
Sonra diğer yeni mesajlara bakmak için gezintiye çıktım ve sizn mesajınızı gördüm.
Geçmiş olsun sayın ykolko, demek aynı virüsten sizde kapmışsınız;)
Ayrıca çeşitleriniz cok hoş. İyi günlerde büyütün.
Yine diatomit denemesi gördüm, sevindim.
Gelişmeleri bizimle paylaşırsınız değilmi.
Merakla takipte olacağım.
Selam ve saygılarla

ykolko
26-01-2012, 20:13
Teşekkürler....O hastalığın artmasına sebep tabii ki Yener bey :) neyseki yeni evlatlarımıda çok seviyorum :)
Diatomit gelişmelerimi her zaman olduğu gibi sayfamdan aktaracağım.

sındırgılı
26-01-2012, 20:28
Sevgili Ykolko, Elimdeki Bodrum karanfillerinin uclarini 2 ay once diatomite daldirma yapmistim. 1 hafta oncesine kadar bir sey olmadigini gorunce islemden vazgectim.
Kirip, tekrar deneme yapmak icin bana cesaret verdin... Tesekkurler

sındırgılı
26-01-2012, 20:42
Rahmet ile andigim Anacigimin kapali balkonunda oldukca gelismis bir mum cicegi vardi.O zamanlar (cok degil, 5 sene once ), mis kokusu ile herkesi deli divane ederdi.Cicegindeki bal nektarini bile severdik.
Daha sonra, yine rahmetli Kayinvaldeme ondan bir celik aldik. Onun kapali balkonunda ayni begeni devam etti..O vefat ettikten sonra , hemen balkonumu kapatamdigimdan onu eve getiremedim ve maalesef onu kaybettim.
Simdi, kapali balkonum var. Ve de sen den mis kokulu bir hoya celigi istiyorum..
Eski, guzel ve de mis kokulu gunlerin ozlemiyle.....

ykolko
26-01-2012, 20:47
Sevgili Ykolko, Elimdeki Bodrum karanfillerinin uclarini 2 ay once diatomite daldirma yapmistim. 1 hafta oncesine kadar bir sey olmadigini gorunce islemden vazgectim.
Kirip, tekrar deneme yapmak icin bana cesaret verdin... Tesekkurler
Sevgili Sındırgılı 20-24 derece gün ışığı alabilen aydınlık bir yere koyarsanız 1 ay'da köklenip sürmeye başlıyor.
kolay gelsin...

ykolko
26-01-2012, 20:55
Sevgili Sındırgılı ne demek,ilk fırsatta köklendirip veririm, bendekiler çelik alınabilecek boyda daha değil,bir kaç kök vardı dağıtım ama Hoya Carnosa (klasik mum çiçeği) sizin için bulabilirim,artık bu görev benim mesuliyetimde :)

sındırgılı
26-01-2012, 21:05
Tesekkurler , Sevgili Ykolko..

Fatih
26-01-2012, 22:00
Konuya balıklama dalmak işim değildir ama affınıza sığınıyorum.Sevgili Sındırgılı mum çiçeği dendi mi kendinden geçiyorum. Uygun görürseniz köklenmis bir çelik var onu size havaların ısınması ile gönderebilirim. Sayın Ykolko sizin için de uygunsa tabi.

ykolko
26-01-2012, 22:07
Sevgil Fatih ilginize teşekkür ederim,Sındırgılı benim yakın dostum,eğer o kabul ederse,neden olmasın,bende çelik alınacak boya geldiklerinde isterse diğerlerinden veririm :)
sevgilerimle

sındırgılı
26-01-2012, 22:17
Sevgili Fatih, Ilginize cok tesekkurler.....Yurdaer, ya da Sevgili ykolko benim sevdigim bir arkadasim. Vermis oldugu bazi tohumlarda su anda soguk katlamadalar..Insallah, o tohumlar fiskirir ve de cimlenme ozelliklerini kazanirlar.
Sevgiler, her sey gonlunuzce olsun...
( Soruya cevap vermedigimi farkettim. Hele bir Bahar gelsin......:cool:. )

yeşillim
31-01-2012, 18:27
Sayın ykolko, 82. sayfadaki kardelenin son durumunu merak ettim! şimdi ne durumda?

ykolko
31-01-2012, 19:34
Sevgili Yeşillim ''Kardelen'' özgürlüğü seven bir bitki,doğadan saksıya transfer edilince buna dayanamadı ve kapalı balkonda bulunduğu saksıdan bir daha gül yüzünü göstermedi,sanıyorum çürüdü.

yeşillim
31-01-2012, 20:43
'Bülbülü altın kafese koymuşlar, ille de de vatanım demiş'. Mesajda görünce keşke bahçede olsaymış diye düşünmüştüm. Belki orayı sevebilirdi!

ykolko
01-02-2012, 13:07
Haklısınız sevgili Yeşillim,Bahçe yerine,saksıda bana yakın olsun istedim, hata etmişim :(

Manolya_
01-02-2012, 17:51
Sayın ykolko,
Merak ettim, annenizin ''gelin damat'' isteği konusunda iyi gelişmeler varmı ?
Umarım heberiniz olumlu olur.

ykolko
01-02-2012, 18:18
Sayın Manolya
Bir-iki destek sözü var ama daha somutlaşmadığı için hala beklemedeyim.

ykolko
03-02-2012, 13:05
Tüm agaclar.net dostlarının "Mevlid Kandili Mübarek Olsun!"

ykolko
09-02-2012, 15:58
268394
Fotoğrafın üzerinde belirttiğim gibi arap fulüm çok boylandı,çiçek açtı,çiçeğin dibinden sürgün verdi,o da uzadı ve uc kısmında tomurcuk oluştu,yine tomurcuk dibinden sürgün veriyor,toplam boyu 165 cm ve devamlı uzuyor.
Benim sorum şu: Arap fulü bu durumda olan arkadaşlardan,budama yapanlar varsa yaşadıkları problemler nelerdir,alternatif tavsiyeleriniz var mı?

yeşillim
11-02-2012, 08:05
Sayın ykolko, Arap ful'ü için kendi başlığı varsa oradan belki daha çabuk yardım alabilirdiniz.!

Hoya Archboldiana'da gelişme var mı? rengi pembe, başlığında tanıtımını yaptım.
Sizin için aldığım çelik aslında anaç bitkiden sayılır kök kısmı geliştikten sonra toprak kültüründeki bitkinin çeliğidir.
Gelişim katettikçe bitkiniz, paylaşımda bulunursanız sevinirim ki zaten paylaşımda bulunuyorsunuz. :)

ykolko
12-02-2012, 12:02
Sevgili Yeşillim arap fulü konusunda tüm başlıkları inceledim,çok çelişkili açıklamalar var,ayrıca aynı dertden müzdarıp başka cevap alamamış dostlarda var,riske girmemek için en sağlıklı ve mantıklı açıklama gelene kadar beklemekte kararlıyım.
Hoya Archboldiana diatomit içerisinde ilk geldiği günkü tazeliğini koruyor,daha yaprak vermedi,sanıyorum kök yapmakla meşgul,tembeller arasında oda var.
268816

ykolko
12-02-2012, 17:10
268873
Diatomit içerisinde,tohum ekiminden beri 10 gün olan lithops torunlarım.
268874
Diatomit içerisinde,tohum ekiminden beri 6 gün olan kaktüs torunlarım.
İlk denememde çok taza olan tohumlardan çimlendirme başarısı sağlayamamıştım,Yener beyin verdiği tohumları 2 gün derin dondurucuda şokladıkdan sonra ektim ve sonuç,torunlar çıkmaya başladı.(Allah analı babalı büyütsün inşallah):p

ykolko
12-02-2012, 17:36
İlk Adenium'larım 2 aylık olacak ve gelişimleri çok sağlıklı bir şekilde devam ediyor.ikinci parti adeniumlarımda 2 haftalık oldular.
268877

268878

Üçüncü parti 5 adenium ve Plumeria tohumunu bu gün seraya çimlendirmeye aldım.

Manolya_
12-02-2012, 19:39
268873
Diatomit içerisinde,tohum ekiminden beri 10 gün olan lithops torunlarım.
268874
Diatomit içerisinde,tohum ekiminden beri 6 gün olan kaktüs torunlarım.
İlk denememde çok taza olan tohumlardan çimlendirme başarısı sağlayamamıştım,Yener beyin verdiği tohumları 2 gün derin dondurucuda şokladıkdan sonra ektim ve sonuç,torunlar çıkmaya başladı.(Allah analı babalı büyütsün inşallah):p
Amiiiinnnnn amin :)))
Çok ta şirin görünüyor torunlar

Manolya_
12-02-2012, 19:40
ayrıca adenium ve plumeria bebişlerdeinde maşallahı var

ykolko
12-02-2012, 19:49
Sn.Manolya teşekkürler.
En altta bulunanlarda adenium, plumeria tohumlarını daha yeni seraya koydum,çimlenince onlarında fotoğrafını koyacağım.

Manolya_
12-02-2012, 19:53
Sayın ykolko
Evet lütfen, gelişmelerden haberdar edin bizleri.
Her zaman mesaj yazmasam da sayfanızı takipteyim.
Ayrıca açıklamalı bilgilerinizden faydalanmaktayım herşey için çok teşekkürler.
(Sevgili annenizin isteğini yerine getirebildiginizde yine bilgilendiriseniz sevinirim. Zira unutmadım ama çare olamıyorum üzgünüm)

ykolko
14-02-2012, 12:37
Daha yaprak ve sap çıkarmadan,:(direk çiçek açma aceleciliğini gösteren ters lalemi kınıyorum. :D
269059

sakdag
14-02-2012, 13:24
Sayın Ykolko, minik lithops ve kaktüslerinizin gelişimini merakla takipteyim ve adeniumlarınızı da...

Ayrıca ters lalenizde çok enteresan bir görüntü vermiş, acaba niye böyle oldu ki?
Ben sümbül soğanlarımı eylül -ekim aylarında buzdolabında bekletip, sonra toprağa dikip bir ay içinde açtırmıştım. Onlarda böyle yapraksız ,çiçekli olmuşlardı. Ben şöyle düşündüm... Soğuk ortamdan oda sıcaklığına geçince birden büyüme ve çiçeklenme eğilimindendir dedim... Çünkü dış ortamda ısınma birden olmadığı için bitki yaprak sonra çiçek durumuna geçiyor... Sizin lale soğanınızın da öyküsü böyle olabilir mi?

ykolko
14-02-2012, 13:32
Sn Sakdag aynen sizin dediğiniz gibi oldu,soğuk ortamdan aniden sıcak ortama geçtiği için böyle oldu, aslında bunu başdan benim düşünememem en büyük hatamdı.
Adenium,plumeria,lithops ve kaktüs bebişlerimin, eksi - artı tüm gelişimlerini fasılalı olarak aktarmaya çalışacağım.

Adalet Yağcı
14-02-2012, 14:13
Sayın ykolko, ters lalenin rengi çok güzelmiş, bir an acaba gerçek mi diye düşündürdü beni.

Arap fulü için, keşke bitki bu kadar gelişmeden tepe alma budaması yapsaydınız diye düşündüm.
Bitki 20 cm. ulaştığında tepe almış olsaydınız çoktan dallanıp budaklanmıştı, şimdi siz onu budamaya da kıyamazsınız.
Yine de, budama yapmanızı tavsiye ederim, çok dallanıp bol çiçek açması buna bağlı.

Bitkiyi 30-40 cm. kalıncaya kadar budayabilirsiniz, budadığınız dalları da çelik yaparsınız.

Bu bilgi inisiyatifi olarak verilmiştir, genellikle bu tarz bitkilere uygulanan bir budama şeklidir, bu konuda kendi deneyimim yok.

münevver
14-02-2012, 15:13
aceleci ters lale harikaymış:D

ykolko
14-02-2012, 15:17
Sayın Adalet hanım ziyaretiniz ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim,arap fulü'm yine goncada ve yine gonca dibinden dal çıkarıyor,çiçeği geçsin hemen sizin dediğiniz gibi budayacağım ve çelikleri köklendirmeye çalışacağım.
Ters lale evet gerçek,soğuk ortamdan,sıcak ortama geçirmek gibi bir hata yaptım ve sonuç yaprak ve çiçek sapı çıkaramadan çiçek açmaya kalktı,bende mi terslik var, onda mı, diyeceğim ama adı üstünde ters lale :) umarım soğanınıda kaybetmem.

ykolko
14-02-2012, 15:29
Sn münevver teşekkür ederim, hem ters,hem harika :)

demircool
14-02-2012, 16:17
bu ters lale harika görünüyor bayıldım :)

gülenmelek
14-02-2012, 16:43
Bayılanlardan biri de benim galiba ;)
Çok şirin görünüyor. Gerçi bitkinin tabiatına aykırımıdır bu durum bilemeyeceğim ama çok hoş görüntü vermiş.
Tam açtığında da, kendi adıma yeniden görmek isterim ;)

feriha
14-02-2012, 16:56
Sn ykolko ters laleniz ters çıkmış ama siz onu soğukta tutmak yerine iç mekana almışsınız..
Biliyorsunuz ters lalenin bir adı da hakkari lalesi, soğuk dağları karları seviyor. Bende geçtiğimiz yıllarda bir heves yetiştirmeye çalıştım. Ankarada kışın sert geçtiği yıl aşağıdaki gibi güzelce açtı.. Sonraki yıllarda kış yumuşak geçince birdaha çiçeğini bu şekilde göstermedi..
Seneye aklınızda bulunsun diye paylaşayım dedim. :)

ykolko
14-02-2012, 17:07
Bayılanlardan biri de benim galiba ;)
Çok şirin görünüyor. Gerçi bitkinin tabiatına aykırımıdır bu durum bilemeyeceğim ama çok hoş görüntü vermiş.
Tam açtığında da, kendi adıma yeniden görmek isterim ;)
Sn Gülenmelek,bir kaç güne kadar açar buradan paylaşırım.

ykolko
14-02-2012, 17:11
Sn ykolko ters laleniz ters çıkmış ama siz onu soğukta tutmak yerine iç mekana almışsınız..
Biliyorsunuz ters lalenin bir adı da hakkari lalesi, soğuk dağları karları seviyor. Bende geçtiğimiz yıllarda bir heves yetiştirmeye çalıştım. Ankarada kışın sert geçtiği yıl aşağıdaki gibi güzelce açtı.. Sonraki yıllarda kış yumuşak geçince birdaha çiçeğini bu şekilde göstermedi..
Seneye aklınızda bulunsun diye paylaşayım dedim. :)

269078

Sn Feriha haklısınız benim hatam oldu,artık soğanı bu sene kurtarabilirsem seneye hatasız yetiştirmeyi deneyeceğim.

sındırgılı
14-02-2012, 19:51
Sevgili Arkadasim, Dedigin gibi Pitaya`yi kedi kumuna (diatomite) tasidim. 1 haftada kurdan ile destek yapmam gerekti. Boyu 1 cm ustunde uzadi...
Sirada, Orkide var.......

ykolko
14-02-2012, 20:12
Sevgili Arkadasim, Dedigin gibi Pitaya`yi kedi kumuna (diatomite) tasidim. 1 haftada kurdan ile destek yapmam gerekti. Boyu 1 cm ustunde uzadi...
Sirada, Orkide var.......
Sevgili arkadaşım müthiş gelişme maşallah,Pitaya'ya haftada bir 1/4 seyreltilmiş besin verebilirsin,orkide'nin çürümüş köklerini iyice temizle,sonra ılık suda kökdeki toprak kalıntılarını temizledikden sonra diatomitli iç saksıya yerleştir ve ilk filizlenme,gelişme gözlemleyene kadar sadece su verirsen iyi olur.

Kolay gelsin :)

yeşillim
14-02-2012, 20:59
Sayın sındırgılı, kürdan yerine plastik piknik malzemesi gibi birşey kullanmanız daha sağlıklı olur diye düşündüm!veya diatomite uzun vadede temas etmemesi gerekir. Yoksa ortamına, ileride sıkıntı çıkarabilir.

sındırgılı
14-02-2012, 21:32
Haklisin, hemen degistiriliyor... Sevgi ile kalin..

ykolko
14-02-2012, 21:38
Sn. Yeşillim haklı,kürdan küf,mantar oluşturuyor,plastik bir dayanak daha iyi olur.

sındırgılı
14-02-2012, 21:58
Ben, plastik pipet buldum. Onun ile degistiriyorum. Bu arada hoyanin ( koklenmek icin verdigin ) keyfi yerinde....sEVGILI sARICAN`DAN besin eriyigi takviyesi yapmam gerekli. Elimde 20.20.20. gubre (suda cozunur ) var. Yarin, ondan besin eriyigi istemeli.. :)

(Bu arada, Avatarimi degistirdim. O mor cicekler bana, her gordugumde moral veriyor..)

ykolko
14-02-2012, 22:21
Bendekinde de pipet var :) hoya'ya daha besin verme,hele bir köklensin,yaprak,sürgün vermeye başlasın ondan sonra,besine geçersin.

sındırgılı
14-02-2012, 22:45
Hoya`ya besin eriyigi vermiyorum. Ama, Enzim katsam ne olur diye de dusunmuyor degilim. Bu arada sana verdigim Enzimi kullandin mi ?

demircool
14-02-2012, 23:48
Feriha hanım ne kadar güzel açmış laleniz gerçekten harika görünüyor.

ykolko
15-02-2012, 09:52
Hoya`ya besin eriyigi vermiyorum. Ama, Enzim katsam ne olur diye de dusunmuyor degilim. Bu arada sana verdigim Enzimi kullandin mi ?

Enzim için acele etme,köklenme başlasın ondan sonra verirsin,enzim asitlenme oranını arttırır,gövde çürümesi yapabilir.

yeşillim
15-02-2012, 12:26
Sayın sındırgılı, ykolko merak ettim hoya toprakta mı?
Toprakta ise enzim kullanılabiliyor. Katı kültürde ise enzim kullanılmıyor biliyorum!

ykolko
15-02-2012, 18:02
Sn Yeşillim,Sındırgılı'ya verdiğim hoya köklü değil,çelik ve diatomit içerisinde bu sebeple enzim veya besin kullanmasını istemedim.

ykolko
15-02-2012, 21:21
Düz lale görünümlü ters lale'min bu günkü görünümü.
269270

269271

gülenmelek
15-02-2012, 21:39
Yapma çiçek gibi görünüyor ama çoooook güzel ;)

gulen
16-02-2012, 07:46
çok güzel neredeyse yaprak çıkarmadan açmış.

ykolko
17-02-2012, 09:12
Sn.Gülenmelek ve Gulen teşekkür ederim, hiper aktif lale'm hakkında düşünceleriniz için.

ykolko
17-02-2012, 09:16
Diatomit içerisindeki denemelerim.
269479
Aralık sonu tohumdan çıkan adenium'larım
269480
Diatomit'e diktiğim ve çift kap sistemi sebebi ile devamlı nemli bir zeminde hızla büyüyen kaktüs'üm.
269481
Diatomit içerisinde çıkan kaktüs yavrularım.
269482
Diatomit içerisinde çıkan lipthops yavrularım gelişmeye devam ediyor.

ykolko
20-02-2012, 20:40
Öncelikle sevgili kamelya vadisi'ne çok teşekkür ederim.
Çeliklerimin bir bölümünü diatomit içerisinde (iç mekanda) köklenmeye aldım,bir kısmınıda camekanlı ortamda toprak (kum ve geçirgen toprak) kültüründe köklenmeye bıraktım, bakalım hangi yöntemle daha sağlıklı,netice alabileceğim?
Umarım böyük bölümü tutar ve renk renk kamelyalarım olur.
270072

ykolko
27-02-2012, 15:18
Dün ailemize katılan hoya çelikleri
271107
Hoya Bogor çeliğim,çift yaprak ama gövde çok kısa umarım köklenir.
271108
Hoya Balaensis,çeliğim tek yaprak ile şansımı deneyeceğim,gövde hiç yok sap kısa,tutsa bile uzun zaman alacak gibi,ama umut fakirin ekmeği derler :)
271109
Hoya Benguetesis,çeliğim bu da tek yaprak,kısa yaprak sapı uçunda,minicik bir gövde var,uzun meşakatli yolculuğa çıktı umarım,yaşar ve mutlu olur.
271110
Hoya Obscura çeliğim,en iyi durumda olan bu,üç yaprak ve sapı ucunda yine kısa bir gövde,eee öldürmeyen allah öldürmez,yaşayacak günleri varsa,yaşayacak,ben elimden gelen hizmeti kendilerine sunuyorum gerisi,onlara kalmış.;)
271111
Hoya Kerrii çeliğim diyeceğim ama bu bir yaprak ;) komşum migros'dan almış öyle duruyormuş baktım,dip kısmında hafif sararma var ama,az bir şey köklenme vardı,temizlerken bir kaç kökde koptu,yukarıdaki temennilerim bunun içinde geçerli.

ykolko
27-02-2012, 15:27
271114
Hoya rafım
271115
Sevgili Yener bey'in hediyesi,iki,üç gün uyudular,bu gün hafif başlarını kaldırdılar.
271116
Adeniumlarım 2 gün sonra iki ay'ı dolduracaklar.
271117
Bu Adeniumlarımda sanıyorum üç haftalıklardı.

Kaktüslerim pek yakında ( Çok az kaktüs türüm var önceden söyleyeyim hayal kırıklığı olmasın :D )

jineop
27-02-2012, 15:43
Diatomit içerisindeki denemelerim.
269479
Diatomit içerisinde çıkan lipthops yavrularım gelişmeye devam ediyor.

Bu büyüyen lithopslar böyle çok çok kalırlarsa bir tanesine talibim. Çok şirinler...

ykolko
27-02-2012, 15:54
Bu büyüyen lithopslar böyle çok çok kalırlarsa bir tanesine talibim. Çok şirinler...
Teşekkürler
Büyümeleri biraz zaman alacak gibi ama size bir değil iki tane veririm lafımı olur.

jineop
27-02-2012, 16:11
Teşekkürler
Büyümeleri biraz zaman alacak gibi ama size bir değil iki tane veririm lafımı olur.

Çok mutlu oldum. Teşekkürler.

ykolko
08-03-2012, 08:46
'' Kalplerimizin solmayan çicekleri tüm kadınların,dünya kadınlar gününü kutlarım ''

ykolko
09-03-2012, 10:05
Budama yapmaya kıyamadığım, hala uzamaya ve çiçek açmaya devam eden,Arap Fulü, Ful (Clerodendrum Fragrans)
273025

alacakaranlik
09-03-2012, 10:10
güzelmiş abi :) severek takip ediyorum çalışmalarınızı :)

ykolko
19-03-2012, 19:52
Sol tarafta on dokuz adet Lithos yavrularım,sağ tarafta beş adet kaktüs yavrularım.( 19 03 2012)
274953

ykolko
24-03-2012, 21:18
276061
Bu soğanlı bitkilerin soğanlarını yurt dışından,komşusu hediye getirmişti,ön tarafta kalan lale türü,açınca fotoğraflarım.( 24 03 2012 )
276062
menekşeler ( 24 03 2012 )
276063
Echeveria
276064
Biz buna altın kadeh deriz :) ( 24 03 2012 )
276065
Baharın müjdecisi sarı papatyalar:)

ykolko
24-03-2012, 21:25
276066
Annemin H.Carnosa'sı tavana doğru gidiyor:) ( 24 03 2012 )
276067
Annemin meşhur yabani menekşeleri,mis gibi koktuğu için eşim bir demet topladı :))
276068
Yener beyin diatomit denemelerim için hediye ettiği '' Fittonia
''

alacakaranlik
25-03-2012, 12:17
Sayın ykolko, annenizin çiçekleri birbirinden güzeller. Teyzeye hürmetler

Saygılar Abi.

spir
25-03-2012, 14:13
Düz lale görünümlü ters lale'min bu günkü görünümü.
269270

269271

Sn. ykolko bitkileriniz çok güzel ama bu çiçek bir başka. Bu çiçeğin adı herhalde ''düz görünümlü ters lale'' değildir :)) Ben asıl adını öğrenip edinmek istiyorum. Lalere karşı özel bir sempatim var. Bu sene bulabildiğim her türünden edinip seneye evimi rengarenk lalelerle donatmayı düşünüyorum. Umarım başarırım. Size de kolay gelsin.

ykolko
25-03-2012, 19:53
Sn. alacakaranlik onlarında sana selamı var,bu gün oradaydım,telefondan mesajını gördüler :)

ykolko
25-03-2012, 19:56
Sn. spir sorduğunuz lalenin adı aslında '' ters lale '' ama soğandan,direk açtığı için böyle ism yakıştırdık:)
Laleler genelde dış mekanları daha çok severler,sanırım balkonunuzu lalelerle donatacaksınız,hepsi açtığında güzel bir görüntü oluşacağından eminim.

ykolko
26-03-2012, 19:39
276657
Samet'in hediyesi düğün çiçeği,goncada bakalım ne renk açacak :)
276658
Büyük kaktüslerime balkonda raf yaptım (nüfus çoğaldı,her yeri değerlendirmem gerekiyor)
276659
Sn.Kamelya vadisinin hediyesi çelikler ilk günkü tazeliğini koruyor,umarım hepsi tutar.(her gün sisleme yapıyorum)

alacakaranlik
26-03-2012, 22:27
düğün çiçeği kocaman olmuş. bakalım hangi rengi denk gelecek :)

ykolko
27-03-2012, 16:30
düğün çiçeği kocaman olmuş. bakalım hangi rengi denk gelecek :)
pembe olacak gibi.

ykolko
27-03-2012, 16:41
Dostlarım,arkadaşlarım sağolsunlar,gelirken eli boş gelmemişler,birer tane çok şirin kaktüs getirmişler,anneme bırakmışlar(annemdende almasıda güç oldu)yahu kaktüs'e bulaşmayayım diyorum kader beni bulaştırıyor :D böyle giderse,birde kaktüs sayfası açacağım :rolleyes:

Kaktüsler aşağıda ama isimlerini bilmiyorum,nasıl çağıracağım onları,uzman dostlar yardımcı olursa,isimsiz kalmaz yavrucaklar.:eek:
276926
Bunun çiçek tomurcukları beyaz gibi,daha az dikeni var,genelde üstte ve her örümcekden bir diken çıkıyor.
sanırım buda '' Mammillaria '' ama ne?
276927
Bunun çiçek tomurcukları görüldüğü gibi pembe,daha gür dikenli ve her örümcekden üç ila beş diken çıkıyor.
Uzman arkadaşların teşhisine göre adı '' Mammillaria microhelia '' mış

ykolko
30-03-2012, 21:44
Kaktüs konusunda uzman arkadaşlar doğru isimlerini yazmamada yardımcı olursa sevinirim.
278471

278472

278473

ykolko
31-03-2012, 12:20
278560
Mammillaria'm ilk çiçeğini açtı :eek:
278561
Geçen sene ve bu sene tohumdan yetiştirdiğim,karanfillerim,solucan ve yarasa gübresi verdikten sonra güneşli günlerin başlaması ile hızla gelişim gösterip,tomurcuklar vermeye başladı. ( 31 03 2012 )

yener.T
31-03-2012, 13:58
Yurdaer bey Kaktüs çeşitleriniz fazlalaşmaya başlamış.Hepsi de çok güzeller.Sizinde bir kaktüs sayfası açmanızın zamanı gelmiş.Selamlar.

ykolko
31-03-2012, 14:25
Haklısınız Yener bey,önce bir aile dostumuz,annemlere iki adet hediye getirdi,benim beyendiğimi duyunca diğerlerinide getirdi,meğerse tayini çıkmış,lojmana gideceği için tüm bitkilerini dağıtıyormuş,aslında benim beğendiğim bir kaç bitkisi vardı onları başkasına söz vermiş,ben sadece onlardan çelik aldım,umarım tutarlar,ve ben böylece direnmeme rağmen kaktüsçü oldum,kaktüslerinin bazılarıda goncada olunca,kaçınılmaz sonu yaşadım,şimdi bir kaç dikkatimi çeken tür var onlarıda aileye katıp kaktüs çeşidimi kapamayı planlıyorum ama başarılı olabilecekmiyim artık emin değilim :)

ykolko
31-03-2012, 17:02
278589
Hava kararmadan pembe Mammillaria'min çiçeklerini yakaladım :)

yener.T
31-03-2012, 17:35
(ben böylece direnmeme rağmen kaktüsçü oldum,kaktüslerinin bazılarıda goncada olunca,kaçınılmaz sonu yaşadım,şimdi bir kaç dikkatimi çeken tür var onlarıda aileye katıp kaktüs çeşidimi kapamayı planlıyorum ama başarılı olabilecekmiyim artık emin değilim )

Yurdaer bey Kaktüs ve sukulent öyle bir hastalıktır ki,planlamayla önüne geçemezsiniz.Önünüze o kadar güzel bir kaktüs veya çiçeği çıkar ki bu da olsun diyerek bir de bakmışsınız çeşitler ve türler çoğalmış.

Size bol kaktüslü ve çiçekli günler dilerim.

ykolko
31-03-2012, 17:49
Sağolun gözümü korkuttunuz :(
Yok yok ben öyle yapmam diyeceğim ama benim nasıl direndiğimi siz biliyorsunuz,buna rağmen,durum bu :) Sukkulentlerden bir tek Crassula türlerinden crassula buddha çok hoşuma gidiyor,zaten şuan'da 3 tür var,şaka bir yana saksı sayım 60'ı buldu :( durmadan yeni raflar yapıyorum,hayırlısıyla :)

ykolko
31-03-2012, 17:58
1.50'e 1.80 cm.balkonda şuanda 30 saksı var,çoğuda büyük :D
278608
Bu kaktüsler için yaptığım son raf.
278609
Bunlarda yılbaşı ve paskalyalar bölümü.

ykolko
05-04-2012, 21:26
280180
Bunun adı '' Gymnocalycium baldianum '
280181
Bunun adı '' Mammillaria schiedeana ''

ipektuğçe
05-04-2012, 21:52
Hayırlı olsun,çok şirin görünüyorlar.

alacakaranlik
06-04-2012, 09:24
Hastalık 3. seviyeye ulaşmış :D :D

ykolko
06-04-2012, 09:25
Teşekkürler sayın İpek tuğçe haklısınız bende görür görmez seviverdim,isminide buldum'' Mammillaria schiedeana ''

ykolko
06-04-2012, 09:29
280217
Samet'in verdiği (Ters lale )Asi Lale'nin saksısını değiştirirken,yanından çıkan minik fide büyüdü ve çiçek açtı,pek de güzel oldu :)

ykolko
06-04-2012, 10:05
280224
Annemin balkonundan: Hediye gelen soğanlı sarışın :)

alacakaranlik
06-04-2012, 10:24
Bu abüssamet de kim ola ki. Hep torpil geçmiş, katmerli anemon iliştiri vermiş asi lalenin dibine :D :D

sındırgılı
06-04-2012, 10:38
Sevgili ykolko
Bana verdigin kamelya celikleri maalesef olduler.
Senin celikler umarim yasiyordur.

ykolko
06-04-2012, 14:01
Sayın Sındırgılı bendekilerin hala yaprakları yeşil,ama köklendimi bakmadım çünkü daha erken.

ykolko
07-04-2012, 23:29
280610
Bahar sabahımızdan bir kare.
280611
Sevgili kaynanamın kapalı balkonundaki şakayık güzel bir sürpriz yaptı.:eek:
280612
Buda yakın çekimi (çiçek çapı yaklaşık 15 cm )
280613
İlk çiçek gösterecek hoya,annemdeki H.Carnosa olacak gibi :p

zeyneperva
08-04-2012, 10:56
yaa ben resimlere hayran kaldım nerden başlasam bilmiyorum bende yetiştirmek istiyorum ama nasıl çok rüzgarlı ve bol güneşli bi balkonum var ne dikebilirim yardımcı olurmusunuz ??

ykolko
08-04-2012, 11:15
Sayın zeyneperva rüzgar için önlem alırsanız,her şey yetiştirebilirsiniz.

ykolko
08-04-2012, 13:57
280816
Düğün çiçeğim açıyor,çok büyük değil ama tam kan kırmızısı.

ykolko
10-04-2012, 12:08
281682
Diatomit içinde,tohumdan ürettiğim adenium'larım
281683
yaprakları ve gövdesi mücevher gibi parlıyor.
281684
Diatomit içinde tohumdan ürettiğim plumeria'larım,adeniumlarımla yarışıyor.
281685
Diatomit içinde tohumdan ürettiğim kaktüslerimin dördü hızla gelişiyor,küçük kalan ikisini seraya aldım,zaten altı adet çimlenmişti.
281686
Benim güzel Hoya carnosa tricolor'um bana yeni çıkardığı kırmızı yaprakları ile adeta gülümsüyor:p tabii ki bende ona :p

ykolko
10-04-2012, 12:16
281701
Astrophytum
281702
Astrophytum
281703
Astrophytum
281704
Astrophytum
281705
Astrophytum

ykolko
10-04-2012, 12:20
281707
Astrophytum hybrid
281708
Echinopsis bir kardeşimin annesinden hediye.
281709

281710

ykolko
10-04-2012, 14:08
Dağınık saçlı güzel :rolleyes: '' anemon ''
281778

ykolko
11-04-2012, 12:49
Biliyormusunuz, bunca çiçek arasında, sadece bir tanesi hakkında, şarkılar, türküler, şiirler, masallar, romanlar, filimler, yapıldığını, oysa çoğu zaman onu hiç farketmeden, çiğner geçeriz, hoyratça.
282089
Eşime aldığım, papatyalardan ilkini fotoğrafladım,tamamı açıncada tamamını fotoğraflarım :)

musbet
11-04-2012, 14:07
Sayın ykolko bitkileriniz çok güzel çiçeklenmişler ellerinize sağlık,
Müsadeniz olursa bize bir keç şey sormak istiyorum, diatomite ektiğiniz fittonialar ne durumdalar, benimde 2 tür fittoniam var ve diatomite ekmek istiyorum burda diatomit bulabileceğin bir yer varmı bilmiyorum onun için çarli kedi kumu kullansan bir zararı olurmu, birde nasıl bir su kullanıp ve ne sıklıkta hangi tür bitki besini kullanıyorsunuz.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Saygılar.

ykolko
11-04-2012, 15:02
Sayın Musbet teşekkür ederim.
Diatomit'e ektiğim fittonialar ve diğer bitkilerim son derece sağlıklı ve yeni yapraklar veriyor,ben diatomitli ortamda çift kap yöntemini uyguluyorum,dış kabın içine bir cm. seviyede su, bitince 1/4 sıvı besin koyarak,bu süreci devam ettiriyorum.toprak ortamdan diatomite aktaracağınız bitkilerinizin köklü ise mutlaka,köklerini ılık su ile toprkdan arındırıp aktarmalısınız,eğer bu bitki çelik ise,çeliğin diatomit içirisinde olan kısmı dış kaba koyduğunuz sıvının en az 2 cm. üzerinde olacak şekilde olması gerekmekdedir,çelikler köklenip ilk filiz sürgünleri oluşana kadar kesinlikle besin vermiyor sadece su veriyoruz,(kullandığımız su çeşme suyu olabilir problem olmaz)iç kabın içinde köklerin uzayarak,alt deliklerden çıkmasının bir zararı olmuyor,merak etmeyin,ayrıca söylediğiniz markayı bende kullanıyorum ayrıca forumda ham olarak getirtip satan arkadaşlarda var.
Ayrıca kafanıza takılan olursa her zaman elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

almira
11-04-2012, 15:03
Hepsi birbirinen güzel .Güle güle büyütün.

ykolko
11-04-2012, 15:16
Sayın Almira teşekkür ederim,sizin tüm bitkileriniz,bilhassa sukulentleriniz ve kaktüsleriniz çok güzel.

musbet
11-04-2012, 19:06
Sayın ykolko çok teşekkür ederim çok açıklayıcı anlattınızbirtek şu kusmı tam anlayamadım''' bitince 1/4 sıvı besin koyarak,bu süreci devam ettiriyorum'' derken neyi kastettiniz? kullandığınız sıvı gübreyimi 1/4 oranında seyreltip katıyorsunuz kafam karıştı.

ykolko
11-04-2012, 19:25
Sayın Musbet köklenmiş bitkiler için, dış kaba ilk su ile başlıyoruz,bir süre sonra azalıp bitiyor,(bu mevsimde yaklaşık 7 gün) o zaman 1/4 oranda,(yani sıvı besinin üzerinde tavsiye edilen oranın 1/4'ü kadar )su ile seyreltip kullanıyoruz.
Su ve besin verme işlemlerini sadece dış kaba koyarak yapıyoruz,üstden (iç kabın üstünden(diatomit olan kısım) su tamamlama yapmıyoruz.

musbet
11-04-2012, 21:29
Şimdi anladım sayın ykolko size çok çok teşekkür ederim vakit ayırıp cevap verdiğiniz için.

ykolko
13-04-2012, 09:31
Rica ederim sayın Musbet,yrdımcı olabildiysem ne mutlu.

yssahin
13-04-2012, 10:05
adeniumlarınız çok güzel görünüyor, ben çimlendirmeyi başaramadım.

ykolko
14-04-2012, 14:10
adeniumlarınız çok güzel görünüyor, ben çimlendirmeyi başaramadım.

Sayın Yssahin teşekkür ederim,adeniumlar aslında kolay çimlenen fakat belirli boya gelene kadar özel ilgi isteyen,dayanıklı bitkiler,bende geçen sene bir çok başarısızlık yaşamıştım,konu ile ilgili bilgileri okuyup tekrar denediğimde, kolay olduğunu anladım,sizinde başaracağınıza eminim.

Yaylacı
17-04-2012, 23:04
Sayın ykolko adeniumlarınız ve diğer bitikleriniz çok güzel çok iyi bakmışsınız onlara. Benim iki tane adenium vardı fakat ikisinide yaşatamadım, nasıl bir toprakta ve sulama işlemini ne kadar süreyle yaptınız. Gerci şu an adenium yok bende ama merak ettim. Eğer mümkünse adenium tohum veya fide almak isterim.Saygılarımla...

ykolko
21-04-2012, 20:43
285263
Bahçedeki şakayık
285264
vazodaki şakayık
285265
yer kirazı bahçedeki yerini sevmiş.
285266
yabani menekşeler pırıl pırıl.
285267
Bakımsız bahçemizin hali,kartoplarıda açmak üzere

ykolko
21-04-2012, 20:54
285270
Annemin yaşlı kaynana topuzu (ekinopsis) yine tomurcuk dolu.
285271
Çok yaşlı ama çiçeksiz kalmıyor
285272
Opuntia birde çiçeğini görebilsek
285273
285274
her daim çiçekli menekşeler

ykolko
27-04-2012, 19:54
287676
Lithopslarım yavrulamayı bitirdi.
287677
Conophytum dinlenme dönemine gireceğine yavrulamaya başladı.
287678
Plumeriyalar 17 günde çok hızlı gelişti.
287679
287680
Adeniumlarımda tıpkı plumerialar gibi hızla gelişip,kalınlaşıyorlar.

Çok yakında daha çok çeşitli bitkilerimi sizlen paylaşacağım,şimdi sizin için hazırlanıyorlar :p

ykolko
29-04-2012, 17:13
288454
'' Echinopsis dusk '' Baharın gelmesi ile birlikte bitkilerimin yavaş yavaş güzelliklerini sunmaya başladı,tabii ailemize yeni katılanlarda oldu bunları,çiçek açtıkça sizlerle paylaşmak isterim.
Bu gün güzel çiçeğini bana sunan kaktüslerimden bir tanesin ile başlıyorum.

sındırgılı
29-04-2012, 17:53
Sevgili ykolko,
Ne guzellikler gostereceksin, sabirsizlikla bekliyoruz.
Funda topragini ne zaman alacagiz ?
Biberler dikilmeye baslandi, domatlar yolda :)
Ha, bir de kemik tozunu nereden temin etmistin ?
Sevgiler...

ykolko
29-04-2012, 18:03
Sevgili Sındırgılı açtıkca ve buldukça forma aktaracağım, uygun bir zamanda gideriz funda toprağı almaya,kemik unu,yarasa gübresi,solucan gübresi beylerbeyinde bir arkadaşda var uygun olunca yad gidersem senin içinde alırım.
Sevgiler.

serkan_istanbul
29-04-2012, 19:30
Maşallah ne kadar güzel bitkiler hele o hoya kırmızı yapraklı maşallah.

ykolko
29-04-2012, 19:38
Sayın Serkan istanbul teşekkürler,hoya tricolorun yaprakları yeni çıktığında kırmızı oluyor büyünce kırmızı yerler sarı oluyor,bazende kırmızı kısım,pembe oluyor.

alacakaranlik
30-04-2012, 08:12
bu evde ruhani bir hava var. Bu kadarda olmaz diyesi geliyor ama diyemiyor işte bu balkonu görünce :)

ykolko
30-04-2012, 10:03
Tüm bitkilerime aynı karışımı uyguluyorum,%75 sevgi,%15 güneş,%10 su ve besin,sanıyorum bu karışım yüzünden biraz fazla şımarıp hemen çiçek açma girişiminde bulunuyorlar. :)
Diğer ihtimalde bendeki bitkiler benim gibi acemi oldukları için bazen sırayı şaşırıyorlar :)

sakdag
30-04-2012, 10:07
Adeniumlarınızın yapraklarının pırıl pırıl görünmesinin bir sırrı var mı acaba Sayın Ykolko?

ykolko
30-04-2012, 10:38
Sayın Sakdag bu konuda hiç bir sırrım olmadan her bildiğimi paylaşmayı ve öğreneceğim her bilgiye açık olmayı severim bu şekilde daha iyiyi bulabileceğimize inanıyorum.
Adeniumlara gelince,adeniumları geçen sene toprak kültüründe yetiştirmeye çalışmış başarılı olamamıştım(birazda benim ihmallerim sebebi ile) fakat geçen sene gözlemlediğim,gövde ve yapraklar daha mat oluyordu,bu sene yıl başında diatomite ektiğim tohumlar,hızlı gelişim gösterirken,gövde ve yapraklar çok parlak oldu,sanıyorum parlaklığının sebebi bu,çünkü aynı gözlemi diğer bitkilerdede yaptım.

selenn
30-04-2012, 12:27
Adeniumları toprakta ben de çok zor yetiştirdim. Sürekli yaprak döktü. Sonunda bitkiyi kaybettim. Sizinkiler diatomitte çok güzel, canlı gözüküyorlar sayın ykolko, ellerinize sağlık. Şimdi elimde 2 tane yavru Adenium var, tohumdan yeni filizlendiler. Ben burada diatomit bulamıyorum, onun yerine seramiste deneyeceğim. Sevgiler.

ykolko
01-05-2012, 14:05
Sayın Selenn toprak kültüründe bende başarılı olamadım,seramist'i bilmiyorum denemekte fayda var tabii,umarım başarılı olursunuz,dördüncü yaprakları çıkmadan besin vememenizi tavsiye ederim,ayrıca güneşide çok seviyorlar.
Sevgiler.

ykolko
01-05-2012, 14:12
289565
Buda bu gün açan kaktüsüm,çiçeği daha kırmızı.

ykolko
01-05-2012, 14:26
289572
Sevgili eşime bu doğum günü için aldığım papatyalar :p
289573
Renklerinin asaleti için balkonuma koydum :)
289574
Petunya biraz yol yorgunu dinlensin sonra hepsi açacak.:rolleyes: (inşallah)
289575
Anneme geçen sene havai köklendirme ile köklendirip verdiğim limon gelişmeye devam ediyor.
289576
opuntia filizlenmeye başladı.

ykolko
01-05-2012, 14:31
289577
Annemin bahçesinden,Kartopu
289578
Morsalkımların ilk çiçekleri geçmek üzere fakat bahçeyi mis gibi kokutmaya devam ediyorlar.
289579
Şimdilik bahçedeki pembe haseki küpeleri açtı,diğer renkler goncada.
289580
Annemin en küçük oğlu (bocuk) :D

ykolko
02-05-2012, 15:17
3 gündür ayrı bir kaktüsüm çiçek açıyor :)
290031

ykolko
03-05-2012, 16:18
Tohumdan karanfillerim.(diğer renkler daha açmadı)Bir kısmıda diatomitte köklendirdiğim geçen senenin çelikleri.
290559

Hakkı Şen
07-05-2012, 10:02
Sevgili eşime bu doğum günü için aldığım papatyalar :p

Sayın ykolko, bendeki papatyanın aynısı.. Ben küçük bir dal ekmiştim şimdi biliyorsunuz kocaman oldu ;) 10 gün kadar önce küçük bir dal kırılmış, hemen toprağa ektim ve sanırım o da tuttu. Çok kolay bir bitki yeriniz de müsaitse yedekleyin derim. Saygılar..

günebakan
07-05-2012, 10:08
Hepsi çok güzel gerçekten mor salkımlar hertarafta harika kokuyor. Papatya daha çok size hediye olmuş gibi geldi bana:))))))) güle güle büyütün

ykolko
07-05-2012, 10:22
Sayın ykolko, bendeki papatyanın aynısı.. Ben küçük bir dal ekmiştim şimdi biliyorsunuz kocaman oldu ;) 10 gün kadar önce küçük bir dal kırılmış, hemen toprağa ektim ve sanırım o da tuttu. Çok kolay bir bitki yeriniz de müsaitse yedekleyin derim. Saygılar..
Sayın Hakkı Şen Papatyalar çiçeklerin kraliçesi bence,evim müsait olsa dediğiniz gibi çoğaltmak isterim fakat,şuan evim çok sınırlı güneş gören yere sahip,daha geniş ve güneş gören bir eve geçtiğimde,onlar için kalıcı bir köşe ayıracağım.
Saygılar.

ykolko
07-05-2012, 10:32
Hepsi çok güzel gerçekten mor salkımlar hertarafta harika kokuyor. Papatya daha çok size hediye olmuş gibi geldi bana:))))))) güle güle büyütün
Sayın Günebakan teşekkür ederim,evimizde bulunan her bitki, ikimizin ortak isteği ile girer tabiiki papatyaları bende çok severim ama eşimin en çok sevdiği iki bitkiden biriside papatyalardır,her akşam eve geldiğinde,tek tek onları sever ve sayar onlar çoğaldıkça mutlu olur,annemlerin bahçesinde her sene ''çingene eteği''dedikleri papatyalardan tohumdan yetiştiririz, bunlar geçmeye başladığında çingene eteği papatyalar açmaya başlar ve eşim kaynanasına daha sık gitmeye başlar :D bu süreç böyle devam eder.

ykolko
08-05-2012, 15:56
292371
hoya bilobata
292372
hoya curtisii
292373
hoya haraku
292374
hoya mathilde
292375
hoya palawan

ykolko
08-05-2012, 15:58
292409
hoya sulawesii
292410
hoya minibelle

Hakkı Şen
08-05-2012, 16:01
Güle güle büyütün sevgili ykolko. Hoyaların her cinsi aynı mıdır bilmiyorum ama, bende bir tane var hep dışarıda duruyor ve gayette sağlıklı. Umarım sizinkiler de istediğiniz gibi büyür ve çiçekli hallerini görürsünüz. Saygılar, kolay gelsin :)

ykolko
08-05-2012, 16:30
Teşekkürler Hakkı bey,
Hoyalar türlerine göre farklılık gösteriyor sayamadığım kadar farklı türü var.

yener.T
08-05-2012, 16:35
Yurdaer bey yeni hoyalarınız hayırlı olsun.Bunlarla beraber Hoya çeşitleri bayağı artmıştır.

ykolko
08-05-2012, 17:08
Dostlar sağolsun Yener bey yavaş yavaş artıyor.

ykolko
08-05-2012, 22:00
292749
Katmerli petunyam kendine gelmeye başladı,fakat yaşadığı şoktan sonraki çiçekleri biraz ufak açtı,iyice toparlayınca irileşeceğine inanıyorum.

ykolko
09-05-2012, 10:50
En son 27 04 2012 tarihinde paylaştığım adenium ve plumerialarım.
293036
Tohum ekim tarihim yılbaşı,baharla birlikte gelişimleri hızlandı.
293037
Tohum ekim tarihleri yılbaşı,sağ arka taraftaki pulmeria şubat ayı sonunda tohum olarak çimlendirmeye bırakıldı.

Adeniumlarda,pulmeralarda her biri farklı türdür.

ykolko
14-05-2012, 13:44
295511
Annemdeki ''Hoya Carnosa '' bol güneş alan cam kenarını sevdi ve goncalarını sağlıklı bir şekilde büyütüyor.
295512
Bahçenin bir kısmına balkondan bakış.
295513
295514
Annemin mutfak camındaki paskalyaları.
295515
Anneme gelin dağmat çiçeği bulamayınca anneler günü hediyesi küpe alarak teselli ettim :)

berçin
14-05-2012, 18:22
Sn.ykolko,yine hem balkon hem bahçe çok güzel.Yılbaşı çiçeği ve kaktüsleriniz beni hayran etmeye devam ediyor,herşey çok güzel elinize emeğinize sağlık.Bocuk çok sevimli,bu arada tam olarak kaç kardeşiniz oldu:))takip edemedim de:))Sevgiler selamlar.

ykolko
14-05-2012, 19:17
Sayın Berçin teşekkür ederim,kardeş konusunda kirpi olan kardeşim ne yazık ki,kış uykusundan uyandıkdan sonra hastalandı ve öldü tabii annem başda çok üzüldük,bonçuk2 (muhabet kuşu) son derece sağlıklı ve annem ve babama arkadaşlık etmeye devam ediyor.

ykolko
15-05-2012, 17:18
295986
Havanın kapalı olmasından bir haftadır açamayan kaktüsüm( tıpkı 3+1 sistem gramafon gibi )
295987
'' Lisianthus '' Balkonu renklendirme çalışmalarım devam ediyor :)

ykolko
17-05-2012, 12:33
296769

296770

296771
Acem halılarımdan birkaç kare :)

ykolko
17-05-2012, 15:35
296881
'' Echinopsis chamaecereus'' orange tam açtığında malesef evde değildim :rolleyes:
296878
296879
'' Echinopsis chamaecereus X Rose Quartz ''
296880
'' Echinopsis chamaecereus '' (Lobivia silvestrii) yine evde olmam falan diye tam açmadan çekiverdim fotoğrafını :p

Asya Ceylan
17-05-2012, 18:13
Beyaz minik taşlar çiçekleri çok güzel ön plana çıkarmış gerçekten

Asya Ceylan
18-05-2012, 08:41
Benim kaktüslerim neden çiçek açmıyor? :( Çok olmasada güneş alıyor aşırıda sulamıyorum 10-15 günde bir. Türleride sizin kaktüslerinizden??

ykolko
18-05-2012, 10:25
Benim kaktüslerim neden çiçek açmıyor? :( Çok olmasada güneş alıyor aşırıda sulamıyorum 10-15 günde bir. Türleride sizin kaktüslerinizden??
Sayın Asya Ceylan kaktüslerde toprak yapısının uygun olmaması ve saksı ölçülerinin kendinden büyük olmasının,güneş ve sulama aralığı kadar önemli olduğu söylenmektedir.
Bu konuları araştırırsanız,çözüm bulacağınıza eminim.

alacakaranlik
18-05-2012, 15:06
Abi sana hem bahcesi, hem çatısız, hemde 1 dönüm bahçesi olan tripleks ev lazım düşüncesindeyim :D

ykolko
18-05-2012, 15:14
Abi sana hem bahcesi, hem çatısız, hemde 1 dönüm bahçesi olan tripleks ev lazım düşüncesindeyim :D
Böyle güzel şeyler düşünen beynine teşekkür ederim Sametcim,umarım bu güzel dileğin gerçekleşir :)

Asya Ceylan
18-05-2012, 16:04
Kaktüslerim ilk aldığım kap ve toprakta aslında.Uygun olduklarını düşünüyordum ama daha detaylı araştıracağım teşekkürler

ykolko
18-05-2012, 20:14
Sayın Asya Ceylan toprak saksı kaktüslerin,fazla suyunu emebilme özelliği sebebi ile (içi sırlı olanlar hariç) iyi olur sanırım,fakat kendi büyüklüğünden büyük saksılardaki kaktüslerin,çiçek yerine çoğalma ve saksıyı kök doldurma uğraşı yüzünden,çiçek açmakyı ertelediği söylenir.
Birde sulamayı toprağı iyice kuruyana kadar yapmayın,benimde bir kaktüsüm yıllardır açmıyor,bazen böyle geciikmelerde oluyor,üzülmeyin sabırla bekleyin.

ykolko
23-05-2012, 20:16
299595

299596
Paskalyalarımdan biri bu gün açtı,diğerleride yolda :p

ykolko
25-05-2012, 14:40
300353
Bellamda iki ayrı gonca var bir tanesini fotoğrafladım rahatsız olmasındiye altta kalan goncayı fotoğraflayamadım,annemin evdeki H.carnosa açmış,işlerden gidemedim,yarın onuda paylaşıırım,H.bella benim evde ve diatomit içinde ilk açan hoyam olacağı için benim için çok özel :p
300354
Carasulalarım güzelleşmeye başladı :D
300355
Bu bitkinin adı ne bilen varsa söylesin,limonumun saksısında kendi çıktı,kıyıp sökemedim,ilk yaprakları yeşil fakat son yaprakları resmen beyaz.
Duyduğuma göre albino bitkilerin bazıları çok değerliymiş :D

Devamı gelecek nöbette bekliyorum açmalarını:D

alacakaranlik
25-05-2012, 15:09
üst yapraklarda beyaz olursa 2000 dolar eder artık :)

ykolko
25-05-2012, 15:14
üst yapraklarda beyaz olursa 2000 dolar eder artık :)
Biraz daha büyüsünde bir eksper çağıracağız artık :D

ykolko
25-05-2012, 18:23
Plumerialar tek saksıya sığmadığı için iki,iki ayrı saksılara aktarıldı
300459
'' Plumeria'' yandan görünüm (25 05 2012) Saksı değişimi yapıldı.
300460
'' Plumeria '' Üstten görünüm
300461
'' Plumeria '' Diğer saksı,yandan görünüm
300462
'' Plumeria '' yandan görünüm

ykolko
25-05-2012, 20:30
300525
300526
Gymnocalicium açmaya yeltendi tam açarken güneş gitti :(

ykolko
26-05-2012, 22:02
Annemin balkon ve bahçesinde bol çiçekli cumartesi.
300960

300961

300962

300963

300964
Küpe şov :)

ykolko
26-05-2012, 22:04
300965

300966

300967

300968

300969

ykolko
26-05-2012, 22:08
300970
Dev mısır zambakları bu sene açacak gibi.
300971

300972

300973

300974
Annemin diğer üç güzeli :)

ykolko
26-05-2012, 22:11
300975
Ve... gözdemiz açmak üzere :)

jineop
26-05-2012, 23:39
300353
Bellamda iki ayrı gonca var bir tanesini fotoğrafladım rahatsız olmasındiye altta kalan goncayı fotoğraflayamadım,annemin evdeki H.carnosa açmış,işlerden gidemedim,yarın onuda paylaşıırım,H.bella benim evde ve diatomit içinde ilk açan hoyam olacağı için benim için çok özel :p
300354
Carasulalarım güzelleşmeye başladı :D
300355
Bu bitkinin adı ne bilen varsa söylesin,limonumun saksısında kendi çıktı,kıyıp sökemedim,ilk yaprakları yeşil fakat son yaprakları resmen beyaz.
Duyduğuma göre albino bitkilerin bazıları çok değerliymiş :D

Devamı gelecek nöbette bekliyorum açmalarını:D

Rubus olabilir.:D

ykolko
27-05-2012, 11:22
Sayın Jineop onu ısırgan diyenlerde var ama baktım hiç ısırmıyor :) böğürtlen balkonda bir saksıda var ama onada pek benzemiyor,sanırım bu bitkiye kısaca ot diyeceğiz :)

serkan_istanbul
27-05-2012, 12:26
Maşallah yaprak güzeline bayıldım o renktekilere bayılıyorum sevgiler.

alacakaranlik
27-05-2012, 12:43
Sayın Jineop onu ısırgan diyenlerde var ama baktım hiç ısırmıyor :) böğürtlen balkonda bir saksıda var ama onada pek benzemiyor,sanırım bu bitkiye kısaca ot diyeceğiz :)

ot deme abi, ottan daha fazlası olacak yeni yapraklarda beyaz çıkarsa :D :D

ykolko
30-05-2012, 21:45
302558
'' Setiechinopsis mirabilis '' Şu asalete bakın,akşam yorgun eve geldiğimde beni bu asil güzel karşıladı.
302559
'' Setiechinopsis Mirabilis '' Diğerleri ben yokken gündüz açarken,bu asil ve narin güzel benim akşam eve gelmemi bekledi :)
302560
'' Setiechinopsis Mirabilis ''Ayrıca derinden hoş kokulu.

feriha
30-05-2012, 22:01
Açmak için sahibini bekliyor, hoş kokulu, çok da güzel..

Daha ne olsun hemen aramaya başlamalı..

Keyfini çıkarın, bakalım uzun süre açık kalacak mı Sn. ykolko?

ykolko
30-05-2012, 23:37
Sayın Feriha çok narin,aslında fotoğraf tam yansıtmıyor,çok hafif ama hoş bir kokusu var, sanmıyorum uzun açık kalacağını :(

gürcan_keskin
31-05-2012, 00:28
Hepsi birbirinden güzel bitkiler.Harika.Şu en sonki ''Setiechinopsis Mirabilis'' oldukça ilgimi çekti.Çok güzelmiş.
Maşallah.

sakdag
31-05-2012, 07:36
Aman Allahım diyorum; nasıl güzel, nasıl zarif bir kaktüs çiçeği bu böyle.

Fotoğraflarda çok güzel çekilmiş, narinliğini yansıtmış bence.

Feriha Hanım'ın da dediği gibi aramaya başlayacağız bu güzel kaktüsü... Nerden buluruz bilmem ama belki bir ipucu verebilirsiniz... ;)

ykolko
31-05-2012, 11:40
Sayın Gürcan Keskin teşekkür ederim.

ykolko
31-05-2012, 11:45
Sayın Sagdag '' Setiechinopsis Mirabilis '' adına teşekkür ederim, bir dostumun benim adıma seçip verdiği bir kaktüs,aslında nadir falan bulunmuyor.
Bu güzelliğin bir gece sürmesi üzücü ama yeni gonca oluşumları olması beni mutlu ediyor.

ykolko
02-06-2012, 12:34
303606
Plumeria ve adeniumlarımda son durum.

berçin
02-06-2012, 23:44
Beyaz yapraklı bitkinizi kanarya gülüne benzettim,belki kanarya gülünün albino olanıdır.:))

Siz ve sizin gibi kaktüs sevdalısı arkadaşlar sayesinde kaktüsleri sevmeye başladım.Çektiğiniz resimlerde tablo gibi. İstersen özenme,466.mesajdaki kareleri görünce nutkum tutuldu,:) küpelerin olduğu karelere diyecek söz bulamıyorum...Selamlar.

Asya Ceylan
03-06-2012, 16:31
Sayın Asya Ceylan toprak saksı kaktüslerin,fazla suyunu emebilme özelliği sebebi ile (içi sırlı olanlar hariç) iyi olur sanırım,fakat kendi büyüklüğünden büyük saksılardaki kaktüslerin,çiçek yerine çoğalma ve saksıyı kök doldurma uğraşı yüzünden,çiçek açmakyı ertelediği söylenir.
Birde sulamayı toprağı iyice kuruyana kadar yapmayın,benimde bir kaktüsüm yıllardır açmıyor,bazen böyle geciikmelerde oluyor,üzülmeyin sabırla bekleyin.

Alakanıza çok teşekkür ederim.İnşallah bakalım bekliyorum ;)

ykolko
03-06-2012, 21:47
304219
Babamın sardunyaları.
304220
Bu sene formu daha güzel
304221
Hoş kokulu lilyumlarımızdan bir makro çekim
304222
304223
ilk açan H.Carnosa (Annemde açtı bendekilerde yolda :) )

zenfree
03-06-2012, 21:58
Hepsi çok güzel. Ama Setiechinopsis Mirabilis mükemmel.:)

ykolko
03-06-2012, 22:10
Teşekkürler sayın zenfree,sizinkilerde harika.

Emre Kuzu
03-06-2012, 22:55
En fazla dikkatimi çeken çiçek H. Carnosa oldu harika maşallah.

ykolko
03-06-2012, 23:00
Teşekkürler sayın Emre.

ykolko
04-06-2012, 14:00
304457
Bahçe mahsüllerimizin bir bölümü vazoya girdi :D

smiy
04-06-2012, 18:46
304457
Bahçe mahsüllerimizin bir bölümü vazoya girdi :D

Harika bir görüntü ellerinize sağlık.

ykolko
10-06-2012, 11:06
Sayın Smiy teşekkürler.

ykolko
10-06-2012, 15:52
306995
Cumartesi güzelim '' Echinopsis chamaecereus X Rose Quartz ''

306996
Pazar güzelim ''Gymnocalycium''

kamelyavadisi
12-06-2012, 11:33
276657
Samet'in hediyesi düğün çiçeği,goncada bakalım ne renk açacak :)
276658
Büyük kaktüslerime balkonda raf yaptım (nüfus çoğaldı,her yeri değerlendirmem gerekiyor)
276659
Sn.Kamelya vadisinin hediyesi çelikler ilk günkü tazeliğini koruyor,umarım hepsi tutar.(her gün sisleme yapıyorum)

Kamelya çeliklerinin akibetini merak ediyorum. Umarım problem yoktur.

ykolko
12-06-2012, 12:11
Kamelya çeliklerinin akibetini merak ediyorum. Umarım problem yoktur.
Sayın hocam on beş gün öncesine kadar bir,iki tanesi dışında yeni yaparaklar çıkarıyorlardı,ben işim dolayısı ile on gün evden uzaklaştığımda,balkona çıkarmışlar,geldiğimde tamamı köklerine kadar kurumuş,aslında gitmeden toprağa geçirseydim problem olmayacaktı diye düşünüyorum ama iş işden geçtikden sonra düşünmenin faydası olmadığınıda biliyorum,anlayacağınız ben bu işi beceremedim :(

ykolko
16-06-2012, 22:19
309586
Cumartesi güzeli '' Gymnocalicium '' Kaktüslerim ben göreyim diye hafta sonları açıyor :)

ykolko
19-06-2012, 13:46
310390
Bu günkü güzellerimiz :)

ykolko
19-06-2012, 17:54
310428

310429
Evden çıkama izin vermeyen güzeller :) sabah gonca olup, tam ben evden çıkarken açan bu güzel, işe yarım saat geç gitmeme neden oldu,ama çok güzel değil mi? yarım saat geç kalmaya değer :D

hira
30-06-2012, 11:46
ne değişik çiçekleriniz var..çok hoşlar güle güle büyütün ***..

ykolko
23-07-2012, 14:11
Teşekkürler sayın hi-ra..

ykolko
23-07-2012, 14:17
320691
Annem uzun zamandır beklediği gelin damat çiçeğine kavuştu (birde bunun begonya olmayan bir türü varmış şimdi onu arıyoruz :))
320692
320693
Babamın sardunyalarından ikisi
320694
Saksı mahsulü siyah domates
320695
Annemin H.Carnosa bir açtı devamı geliyor,tekrar goncada bu sefer üç gonca var ikisi büyük bir küçük

ykolko
23-07-2012, 14:23
320696
320697
Beş gonca büyütmeye kalktı,baktı hepsini birden açamayacak,iki iki açmaya karar verdi.
320698
bu ay,yine açtı
320699
Herhalde dünyanın en küçük fulü boyu 10 cm kadar üç çiçek açtı fakat tüm gücünü çiçeklerine verince olan üç yaprağınıda döktü, tekrar toprlanmaya çalışıyor.

ykolko
23-07-2012, 14:25
320705

320706

320707
‎2012 yılbaşında diatomit içinde çimlenen plumerialarım büyümeye devam ediyor,aynı saksıda olanlardan bir cinsi devamlı boya giderken,diğeri kendini adenium sanıp enine giderek tombullaşıyor,ama yapraklarıda devamlı irileşiyor.
uzayana pleksi çıtadan destek yaptım fakat tombullaşanın dip kısmı ince yukarı kısmı kalınlaştığı için acaba biraz daha kalınlaşır sa dip kısımdan kırılırmı korkusu yaşamaktayım.

GÜLSEN_
29-07-2012, 07:27
310390
Bu günkü güzellerimiz :)

sn.ykolko üyelerimizin sayfalarını yeni keşfetmiş biri olarak:(sizinde sayfanızı yirat ediyorum hayırlı olsun ellerinize emeğinize sağlık olsun bizlerle bu güzellikleri paylaşmaya devam edin. Sizin kaktüslerinizin dibindeki perlitmi yoksa başka bir kummu bunu öğrenebilirmiyim acaba?GAZİANTEPTEN SELAMLAR:p

gencerker
29-07-2012, 11:31
güzel resimler özellikle kaktüsler güzel açmış .)

Maviş
31-07-2012, 17:26
Ylkolko balkon ve salonunuz çok güzel kaktüs ve sukulent lerinz çok güzel Paskalya ve yılbaşı çiçeklerinize bayıldım mum çiçekleriniz çok güzeller hele pembe şakayığınıza çok güzel adenium ve plumeria fidelerine maşallah bütün çiçeklerinizin hepsi çok güzel. Maşallah maşallah nazar deymesin.
322610

ykolko
14-08-2012, 17:56
325422

325423

325424
Bu yıl çifter çifter açan ve hiç çiçeksiz kalmayan hoya carnosa
325425
Yağmur sonrası çan biberleri :)
325426
Çan biberleri + domates ( torundan kalanlar :)

ykolko
24-08-2012, 20:45
327137
Çan biberi veya avize biberi
327138
Son anda filizlenen karides çiçeği
327139
Horoz ibiği
327140
Bahçe mahsulü pardon saksı mahsulü domatesler, tamamen organik :D

ykolko
24-08-2012, 20:49