PDA

View Full Version : Sarma (Çeşitli yapraklardan)




berduray
22-01-2008, 19:51
Bahçemden topladığım pazılarımı güzelce yıkadıktan sonra 1 dakikalığına kaynar suya daldırıp çıkardım,süzgeçe koydum.


pirinç,kurusoğan,bolca dereotu,biraz salça,biraz nar ekşisi,bir tutam karabiber,1 domates rendesini harmanlayıp yapraklarla sardım.




Sercanoral
23-01-2008, 10:03
Isırgan otundanda süper bir yemek oluyor. Annem yapıyor ve harika oluyor.

Tubay
20-03-2008, 12:38
Bizim yöremizde,kiraz,dut,ayva,fındık yapraklarından sarılarak yapılan yoğurtlu bir yemek var.Bilenler varsa aranızda bir yiyen birdaha vaz geçemiyor bu lezzetten.özellikle kiraz yaprağını yerken ağızda kokulu hoş bir tat oluyor.Yaprakların çıkmasını bekliyorum fotoğraflı tarif vereceğim hatta isteyene kargo yapacağım.Çok ciddiyim.Herkes bu muhteşem lezzeti tatmalı

abk
20-03-2008, 13:11
Yaprakların çıkmasını bekliyorum fotoğraflı tarif vereceğim

Sabırsızlıkla bekliyorum.:p

İklimsiz
20-03-2008, 15:28
,kiraz,dut,ayva,fındık yapraklarından sarılarak yapılan yoğurtlu bir yemek var.

Fasulye yaprağı sarmasını çok beğenmiştim. Bu saydıklarınız da ilginç. Beklemedeyiz:)

Yücel Özlem
20-03-2008, 20:01
Bahçemden topladığım pazılarımı güzelce yıkadıktan sonra, 1 dakikalığına kaynar suya daldırıp çıkardım, süzgeçe koydum.

Pirinç, kurusoğan, bolca dereotu, biraz salça, biraz nar ekşisi, bir tutam karabiber, 1 domates rendesini harmanlayıp yapraklarla sardım.

Görüntü güzel. Bu sarmayı yağsız mı yaptınız?

berduray
20-03-2008, 21:01
Sızma zeytinyağıyla, tarifin başlığında belirttim diye hatırlıyorum ama...

berduray
20-03-2008, 21:18
İlginç bir tarif Sayın Hassoman sizi tebrik ediyorum, bu zamanda böyle yemeklerle uğraşan kalmış mı dedirtiyorsunuz.

Yücel Özlem
20-03-2008, 23:50
Sızma zeytinyağıyla, tarifin başlığında belirttim diye hatırlıyorum ama...
Siz belirtmişsiniz. Ama ben, başlığa bakmamışım.:o

Tubay
07-05-2008, 16:36
Malatya yöresine ayit çok lezzetli bir yemektir.Yöresel bir adı varmıdır bilmiyorum.Bu tarif için aslında iki hafta kadar geç kaldım ama yinede kiraz dallarının uç taze yapraklarından yapmak mümkün.Fındık ayva ve dut yaprağıda karışık kullanılabilir.Ama en lezzetlisi bana göre kiraz
1.Kiraz yaprakları sıcak suda 15-20 dk.bekletilir
2.Bizim yörede dövme diye adlandırılan çok küçük bulgur ve un karışımından oluşan malzemeyle hamur yapılır

36563

36564

3.Hamurdan küçük parçalar alınarak yaprakların içine konur ve sarılır.Açılmaması için sarmaları avucunuzda biriktirip hafifçe sıkarsanız ve desteler halinde tencereye yerleştirirseniz pişme esnasındada dağılmaz

36565

4.Üzerine sıcak su eklenir kısık ateşte pişirilir.(tencere içine tabak yerleştirirseniz dağılmasınıda engellemiş olursunuz

36567

5.Yayla çorbası yapar gibi bir miktar un ve yoğurt çırpılarak,kesilmemesi için kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir.Kaynamaya başlayınca sarmalar içine konur altı kapatılır(bu kısmında fotoğraf çekmeyi unutmuşum)
6.Soğanlar ince ince kıyılır tereyağı ve sıvı yağ karışımında kavrulur
7.Tabağa aldığınız sarmaların üzerine kavrulmuş soğanlar dökülerek ılık servis yapılır.

36566

Afiyet olsun

seyma30
15-05-2008, 14:59
Ellerine saglik arkadasim.Bir kere denesek birsey kaybetmeyiz bence.Istah acici görünüyor.

Tubay
16-05-2008, 16:50
Teşekkür ederim.Bence mutlaka denemelisiniz;)

Dudi
05-02-2010, 10:12
Sevgili tubay kiraz yaprağını nerden bulacağım şimdi? Canım istedi işte :)

canannuman
26-08-2011, 12:12
Çok güzel bir görüntü 5. maddeyi tam anlayamadım. Ben yayla çorbası hiç yapmadım da.Unu yoğurtla ne yaptınız.