View Full Version : Vriesa Splenriet
Elephantnoises
20-10-2010, 23:58
Merhabalar. Forumda arama yaptım fakat vriesa hakkında bir şey bulamadım. Bakımı nasıldır? Dikkat etmemiz gereknler nelerdir? Teşekkürler..
Elephantnoises
21-10-2010, 22:11
Kimsenin fikri yok mudur acaba?
Vriesea Splendit
demek istedinz herhalde ;)
176388
böyle birşey mi ?
http://translate.google.com.tr/translate?hl=tr&sl=en&u=http://en.wikipedia.org/wiki/Vriesea_splendens&ei=Q6zATNOsHYHMswbM0pHOCA&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CB0Q7gEwAA&prev=/search%3Fq%3DVriesea%26hl%3Dtr%26sa%3DN%26biw%3D12 76%26bih%3D599%26prmd%3Di
Bilgiler burada .
kırmızı çiçeği yeşile dönmeye başladıysa, minik sarı çiçekler açmak üzere olduğunu göstermektedir.
bu tek gün yaşayan çiçeklerin ardından, kırmızı kısım geçecek. bitkiniz alttan yeni yavru verecektir. yavruyu bekliyoruz efenim.
a_fan_of_barca
28-06-2015, 22:10
Merhaba, bu konu da uzun sure haraketsiz kalmis. Bunu da canlandirmak gerek :) bu resimleri Baku'de bir parkta yaklasik 1 ay once cektim. Resimde yerde susleme icin kullanilmis adini bilmedigim cesitli sukkulentler ve "vriesa splendra" bitkileri var. O yuzden resimi bu basliga yukledim.
Mesut Temiz
30-08-2015, 10:08
Merhaba, bu konu da uzun sure haraketsiz kalmis. Bunu da canlandirmak gerek :) bu resimleri Baku'de bir parkta yaklasik 1 ay once cektim. Resimde yerde susleme icin kullanilmis adini bilmedigim cesitli sukkulentler ve "vriesa splendra" bitkileri var. O yuzden resimi bu basliga yukledim.
Bakü iklim kuşağında vreisea gibi hassas bir bitkiyi parkta yere ekmeleri sanırım görevlilerin bitkiyi hiç tanımamalarından kaynaklanıyor... Çok özel bakım gerektiren çok çok hassas bir bitki...
a_fan_of_barca
31-08-2015, 13:42
Bakü iklim kuşağında vreisea gibi hassas bir bitkiyi parkta yere ekmeleri sanırım görevlilerin bitkiyi hiç tanımamalarından kaynaklanıyor... Çok özel bakım gerektiren çok çok hassas bir bitki...
Evet doğru, çok hassas bitki, ama parkta yere ekilmesinin nedeni ellerinde oldukça fazla artakalan vriesa olması. Zaten 1 hafta içinde bozulmaya başladılar :)
Mesut Temiz
03-09-2015, 01:37
Keşke çok kısa sürede ölecekleri yere dikmek yerine nasıl bakılacağını da söyleyerek saksılarında insanlara dağıtsalarmış... 'vreisea splendens' 20-30 derece sıcaklığa ve yüksek ortam neminde gereksinim duyuyor.. Her gün üzerine su püskürtmek ve orta çukurluğunda su bulunmasına dikkat etmek lâzım... Doğrudan güneş ışığı da görmemesi gerekiyor... Ayrıca, çarpmalardan, sarsıntıdan ve hava cereyanlarından çok kolay etkilenen bir bitki... Bunlara dikkat edince sürekli yavru almak mümkün..
kırmızı çiçeğini kestim. yeşil-mor yaprakları ile idare ediyorum.
diğer açık yeşil yapraklı bitkilerin arasında kendisi çiçek gibi duruyor.
vistaverde
31-12-2015, 01:18
Ben de biraz tecrübesizim fakat kırmızı kısmında yeşil çiçeğimsi şeyler çıktı. Nedir acaba fikriniz var mı?
vistaverde
06-01-2016, 10:23
Merhaba sevgili forum üyeleri,
aşağıdaki fotoğraftaki Vriesa Splenriet üzerindeki çiçeklenmeler normal midir?
vistaverde
22-01-2016, 16:40
hiç fikri olan , görüşünü paylaşabilecek yok mu arkadaşlar?
Evet Sn. Vistaverde, görünen kırmızı kılıcın yanlarından asıl çiçekleri açıp soluyor normalide bu kırmızı kılıcı zaman içinde kuruyacak o zaman dipten kesmek gerekiyor ve bitkinin normal bakımına devam etmek gerekiyor.
vistaverde
16-02-2016, 21:53
Evet Sn. Vistaverde, görünen kırmızı kılıcın yanlarından asıl çiçekleri açıp soluyor normalide bu kırmızı kılıcı zaman içinde kuruyacak o zaman dipten kesmek gerekiyor ve bitkinin normal bakımına devam etmek gerekiyor.
Cevabınız için çok teşekkür ediyorum. dipten kesme bilgisi gayate yararlı olacak. Şimdilik halen bu çiçeklenmeler devam ediyor.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.