Bağlan

View Full Version : Salatalar




Mahmut Leventoğlu
01-11-2006, 15:19
Valla ben ilk tarifimi yaptım biline

PIRASA SALATASI

5 Kişilik

Malzemeler:
Mümkün olduğunca pırasaların beyaz bölümleri (7-8 pırasa)
Zeytinyağı
Limon

Yapılışı:
Pırasalar yıkandıktan sonra açık yeşil bölümün ortasına kadar 45 derece açıyla ince kıyım doğranır. Doğranan pırasaların üzerine 1 ölçek tuz serpilip köpürünceye kadar ovalanır. Köpürünce köpüklü suyu sıkılıp yıkanır bol su ile. Yıkanan pırasa bir daha sıkılır ve servis tabağına alınır. Burada biraz havalandırılır elle.

Üzerine 1/2 çay bardağı zeytinyağı ve 1 adet limon sıkılır.

Servis edilirken üzerine ince kıyım maydanoz serpilir 2-3 adet siyah zeytinle süslenir. Buyrun afiyet olsun.

Bu salata köfte yanına çok yakışır. Ödemiş ve Tirede köfteciler bu servisi yaparlar.




malina
01-11-2006, 17:42
Şalgam salatası

Şalgamı soyun, rendeleyin. Zeytinyağ/Limon ikilisini ekleyin. Biraz da tuz... İsteyen bir diş sarmısak da doğrayabilir...

Afiyet olsun. Yerken dikkat edin suyu bir yere damlamasın :)

bahcıvan
01-11-2006, 17:48
Kereviz salatası

Kerevizleri soyup yıkayın, robottun rende yerinde yoksa rendeyle rendeleyin.
Biraz mayonez biraz da sarımsaklı yoğurtla karıştırın, tuz ilave edin. Varsa ceviz de ilave edin yoksa öyle de güzel oluyor tadı.

Üzerine biraz toz kırmızı biber serpin, ortayada birkaç maydanoz yaprağı ya da zeytinle süs yapın.

Afiyet olsun :)

Mahmut Leventoğlu
02-11-2006, 08:52
Börülce Salatası

1 Kg Taze çıtır Börülce
4-5 Diş Sarmısak
1 Limon
Zeytinyağ
Yoğurt


Çıtır Börülceler yıkanıp temizlendikten sonra 4-5 cm boyutlarında doğranıp bir tencerede kaynatılıp haşlanır. Haşlanan börülceler süzüldükten sonra servis tabağına alınır. Dövülen sarmısaklar yoğurtla karıştırılır ve Börülcenin üzerine dökülür. Yeterli tuz atıp hep birlikte karıştırılır ve üzerine zeytinyağı gezdirilir. İsteyen üzerine limon sıkabilir.
Afiyet olsun.

malina
02-11-2006, 09:01
Ispanak salatası

Ispanağı ayıklarken, ortadaki küçük yaprakları başka bir kaba biriktirin. Yıkadıktan sonra arayıp bulmaya uğraşmazsınız. Çiğ ıspanak yapraklarını kullanacağınızı unutmayın, yanışlıkla haşlamayın yani :)

Temizlenmiş ıspanak yapraklarını bir kaseye koyun.

Ayrı bir kasede aşağıdaki malzemeleri karıştırın
yoğurt
sarmısak
1-2 minik kırmızı turp
bir orta boy soğan
zeytinyağı
limon
bir tutam karabiber ve tuz

Karışımı, ıspanak yapraklarının üzerine döküp karıştırın...

memet
02-11-2006, 09:18
Bende Darkyes'den öğrendiğim cacığı ekleyeyim..

Semizotlu Cacık

semizotu iri doğranacak.ince doğranmış nane, dereotu, maydanoz. İnce çekilmiş ceviz içi. Yoğurtla karıştırılacak zeytin yağı eklenecek.
Geleneksel olarak yaptığımız gibi salatalıkla da denedik biz, semizotu yerine o da güzel oldu.

Mahmut Leventoğlu
20-11-2006, 09:46
KURU BÖRÜLCE SALATASI

Malzemeler:
2 su bardağı kuru börülce
1 Kuru soğan
4 adet taze soğan
1/3 Demet maydanoz
3 Kaşık zeytinyağı
2 Kaşık Limon suyu ve tuz
2 Adet domates

Yapılışı : Bir gece önceden ıslattığınız börülceleri saüzüp bir tencereye alınız.Üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ilave edin bir kuru soğanı bir kaçparçaya bölüp tuzu da atarak 20 dakika kaynatın ve sıcakken kepçe ile salata kabına alıp üzerine zeytinyağını dökerek iyice karıştırın.Diğer tarafta küp küp doğradığınız domates,biber ve taze soğanları ince ince kıydığınız maydanozları da börülceye katarak karıştırın ve karışıma limonuda sıkarak servis tabağına alın . Buyrun afiyet olsun.

turunç
20-11-2006, 09:57
Kış Mevsim Salatası

Malzemeler:
7-8 yaprak kıvırcık marul (ince doğramış)
1 adet rendelenmiş havuç
5-6 dal iri doğranmış roka
1 adet salatalık (hıyar demeliyim aslında)
1 adet domates
bir avuç küçük doğranmış karnıbahar veya brokkoli (kesinlikle haşlanmayacak)

Yapılışı:
tüm malzeme doğranıp karıştırılır. Zeytinyağı ve limon gezdirilir. Servis tabağına alınıp afiyetle yenir. Kolay gelsin..

turunç
20-11-2006, 10:08
Malzemeler:

3 adet iyice haşlanmış yumurta
5 adet taze soğan
yarım demet mayadanoz
1 adet irice domates

Yapılışı:

Malzemeler küçük küçük doğranır.
Karıştırılır. Servis tabağına alınır.
Yumurtalar ince halkalar halinde doğranır ve diğer malzemelerin üzerine yerleştirilir.
Biraz sumak, bir çimdik karabiber, bir tutam kimyon serpilir.
Üzerine zeytinyağı ve limon gezdirilir. Afiyetle yenir. :cool:

Uyarı: Kollestrolü olanlar sadece bir lokma yemelidir.:mad:

Oğuzhan
20-11-2006, 13:46
Kereviz Salatası

Malzemeler
4 Adet Kereviz (Kök)
3 Adet Havuç
Konserve Mısır
Sumak
1 Bağ maydonoz
1 Limon
Zeytinyağ
Sirke
Esmer Şeker
ve tuz

Yapılışı:Kereviz ve Havuçlar Şeker ilave edlilip haşlanır.Kereviz karmaması için limnlayabilirsiniz.
Haşlandıktan sonra nasıl arzu ederseniz istediğiniz şekilde doğranır.Maydonoz ince kıyılır.mısır ilave edilir.1 Limon sıkılır içine az mikter sirke (ne kadar severseniz)tuz zeytinyağ konur karıştırılır. Malzemeni üstüne dökülür.En son sumak dökülüp harmanlanır.afiyet olsun.

cengin
28-12-2006, 21:34
Roka salatası :
- 1 demet roka
- 2 orta boy domates
- 4-5 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- Zeytinyağı
İri doğranmış roka, küp doğranmış domatesler, dövülmüş sarımsaklar, nar ekşisi, zeytinyağı ve tuz karıştırılır. Salata tabağına alınır...

bonsade
04-01-2007, 15:04
Turşu yaparken acil salata.
Bir baş beyaz lahana yarım da olabilir
4-5 sap kereviz.
4-5 havuç
1- kilo kırmızı domates.
5-6 diş sarımsak
Varsa tane hardal ve de sirke ,
yeterince tuz
salata yapar gibi doğrayın sarımsak ve sirke miktarını ayarlayın.Çokca yapın.Iüketene kadar hazır salata olarak yiyin.Her turşu yapışımızda hazırlarız.Özel olarak yapıp tüketmeyiz.

Müjgan
19-01-2007, 15:28
Ben de çocukken yaptığımız salatayı hatırladım birden, lahanayla ilgili salatayı okuyunca :)
Lahanayı ince ince doğrayıp, üzerine biraz kuru soğan, zeytinyağı ekleyip, ev yapımı salça ile ovalardık iyice... Lahanalar yumuşayınca yenmeye hazır hale gelirdi. Akşama deneyeyim bari :)

Mahmut Leventoğlu
19-01-2007, 15:48
Bir LAHANA SALATASI da benden:

Beyaz lahana ince ince doğranır ve minik minik hale gelene kadar bıçakla inceltilir,üzerine rendenin ince tarafında yeteri kadar havuç rendelenir. Ağız tadınıza göre 1-2 adet sarmısak ta rendelenir. Üzerine 3-4 kaşık yoğurt ilave edilir. Z.Yağı ve limon gezdirilerek hepsi birlikte harmanlanır(Rus salatası kıvamında).Servis tabağına alınıp üzerine birkaç dal maydanoz ve zeytin konulup servis edilir. Afiyet olsun.

Oğuzhan
19-01-2007, 18:34
Kırmızı Lahana Salatası

Lahana ince ince doğranır.Doğranan lahanalar bir tavada saf zeytin yağı ve sarımsak ile kavrulur.Renklerdeki değişimi harika.Lacivert bir renk oluşuyor.
Kavrulan malzeme servis tabağaına alınır.Ve üstüne sarımsaklı ya da normal yoğurt konarak afiyetle yenir.Arzuya göre yağurt yerine mayonezde kullanılabilir.
Afiyet Olsun

Müjgan
19-01-2007, 22:20
Öğrencilik yıllarımda yurtta kalıyordum, odadaki kızlarla yaptığımız bir salata vardı. Ama biz onu o yokluk günlerinde, akşam yemeği olarak yiyorduk. Gecenin bu saatinde de canım çekti...

Pırasalar mümkün olduğunca ince doğranıyordu. Taze çökelek ya da lor ekliyorduk keyfimize göre. Üzerine zeytinyağı ve kimde ne baharat varsa...

nayda
21-02-2007, 23:42
Şobska Salata

Domates, Salatalık, yeşil biber, küp şeklinde küçük doğranır. Üzerine bir iki dal kişniş **** maydonoz kıyılır. Yağ, limon ve tuz ayrı bir kapta karıştırılarak üzerine dökülür. Salatayı harmanladıktan sonra üzerine küp şeklinde doğranmış beyaz peynirle süsleyip özellikle peynirlerin izerine kırmızı pul biberde dökebilirsiniz. Değişik bir görüntü oluyor.

Herkese afiyet olsun.

nayda
22-02-2007, 18:43
Kırmızı Lahana Salatası

Lahanaları ince ince kıyın. Üzerine bir yemek kaşığı tuz dökün ve tuzla iyice yumuşayana kadar ovun. Üzerlerine su dökerek tuzdan arındırın ve süzün. Salata tabağına alın üzerine limon ve zeytin yağı dökün ve karıştırın.
Üzerine bir iki dal maydonozla ve birkaç zeytinle süsleyip servis edebilirsiniz.

Kapaklı bir kapta 3-4 gün dolapta kalabilir.

papatyama
22-02-2007, 18:55
KABAK VE HAVUÇ SALATASI
Tavaya zeytin yağını koyuyoruz.Sonra rendelediğimiz havuçları koyuyoruz.Biraz yumuşayınca rendelediğimiz kabakları ekliyoruz.Havuç ve kabak iyice yumuşayınca ocağı kapatıyoruz.Servis tabağına koyuyoruz ve soğumasını bekliyoruz.Soğuduktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz ve dere otuyla süslüyoruz.
Denemenizi tavsiye ederim.Harika bir lezzet:)

nayda
07-03-2007, 20:24
Beyaz Lahana Salatası

Lahanalar ince ince kıyılır. Yıkanır ve süzgeçte suyu süzülene kadar bekletilir. Sonra biraz tuz ve mayonezle karıştırılıp salata tabağına alınır. Üzeri birkaç tel maydonozla süslenerek soframıza hazır hale gelir.

Afiyet olsun

Billur Korkmaz
14-04-2007, 19:34
Brokili Salatası:

Yarım kg. brokiliyi 1 subardağı su ile 5 dakika haşlayınız. Diğer tarafta yarım baş sarımsağı havanda dövdükten sonra içine tuz, limonsuyu ve dilediğiniz kadar zeytinyağı ilave edip bir kaşık yardımıyla iyice karıştırınız. Servis tabağında dizilmiş brokililerin üzerinde bu karışımı gezdirdikten sonra afiyetle yiyiniz...

nayda
14-04-2007, 23:30
Karnıbahar Salatası

Karnıbaharı bütün birşekilde süzgeçli tencerede buharda haşlayın.
Normal sudada haşlayabilirsiniz. Salata tabağına bütünce yerleştirin.
Sos için 2 diş sarımsak, zeytin yağı, pulbiber, tuz ve limon karışımını üzerine dökerek kıyılmış maydonozla süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun

Billur Korkmaz
15-04-2007, 23:07
Patates Salatası
3 adet patates
1/2 bağ maydanoz
1/2 bağ fesleğen
3 adet yeşil soğan
tuz, pulbiber, karabiber
zeytinyağı, limon

Patatesleri haşlayıp soyduktan sonra normal dilimler halinde derince bir kaba doğrayalım, içine kıyılmış yeşilsoğan, maydanoz ve fesleğeni katalım. Sonra üzerine baharatları, tuzu, yağı ve limonsuyunu ilave edip bir güzel karıştırıp, serwis tabağına alalım.. Fesleğen sewmezseniz reyhan ya da nane ile de deneyebilirsiniz.:)

Afiyet Olsun..

Billur Korkmaz
31-05-2007, 13:33
KARIŞIK SALATA:

Brüksel lahanası, havuç, patates ve brokili az su ile hafif haşladıktan sonra, havuç ve patatesler küp küp doğranır, brokililer istenilen ölçülerde parçalanır ve brüksel lahanalarıyla birlikte bir kapta hepsi karıştırılır. Sonra yarım subardağı sızma zeytinyağının içine 2-3 diş sarımsak ezilerek konur, limonsuyu ilave edilip iyice karıştırılır. Bu karışımı sebzelerin üzerine döküp bir kez daha harmanladıktan sonra servis tabağına alıp maydanoz veya reyhan ile süsleyebilirsiniz..

Afiyet olsun..

erhan62
07-06-2007, 12:38
Malum sebze yikanir, saplarindan ayrilir (kirmizi kök bolgesi ve saplarindan da yemek oluyor) yesil yapraklari cok büyükse el ile yirtilir, zeytinyagi kirik ceviz, varsa balsamik sirke yok ise az limon suyu ile servise hazir. Et yemeklerine cok yakisir. Afiyet olsun..
erhan62

Kavurmasi: Malum sebze yikanir camuru akitilir, tencerede cok az ama cok az su ile tencerenin dibine oturana kadar kisik ateste pisirilir suyu dokulup el ile sikilir, ayri bir tencerede yagda kavrulan sogan ve kucuk parcalara ayrilmis sucuk ile harmanlanip afiyetle yenir.

Sebahattin Sargın
07-06-2007, 13:36
Erhan bey öncelikle size bir hoşgeldin diyeyim :). Şimdi, bir konu açacağınız zaman lütfen forumu inceleyip, açacağınız konunun benzerinden olup olmadığına bir bakınız. Bu ıspanak salatası tarifini, salatalar başlığı altında yayınlamanız lazım. Gereksiz konular açılmasına lüzum yok. Elinizde bilgileri bizimle paylaşmanız çok güzel, ama konuları açarken lütfen biraz daha dikkatli olun....

Güler
28-01-2009, 20:29
Ne zaman perhiz yapmaya niyetlensem, hemen salataya sarılıyorum.
Öyle bir salata yapıyorum ki, içinde ne ararsan bulursun. Tam öksüz doyuran cinsten.
Bu akşam canım yine salata istedi, kolları sıvadım.
YEŞİL SALATA

Göbek, veya kıvırcık yapraklarını yıkayıp elle ufak parçalara ayırın.
Bir iki adet kabuklu( iyice yıkanmış) hıyarı daire daire doğrayın.
Bir kaç tane çeri domates ve bir adet kırmızı etli biberi de ince ince doğrayın.
Bunların hepsini bir kasede karıştırın, üzerine biraz tatlı mısır, 5-6 adet ufaltılmış iç ceviz, biraz dil peyniri (küp küp kesilmiş-keçi peyniri de yakışıyor), kişnişli yeşil zeytin (ufak ufak kesilmiş) ilave ederek karıştırın.
Haşlanmış tavuk göğsünden ince ince dilimler keserek teflon tavada biraz renklerini değiştirip, üzerlerine hafifçe zeytin yağı sürerek bol kekiğe bulayın ve bunları da salata tabağına yerleştirin.
SOS
Rondoya, birkaç tutam maydanoz, bir iki diş sarımsak, tuz, limon suyu, zeytinyağı, bir adet kesme şeker, bir tatlı kaşığı balsamik sirke veya nar ekşisi ve arzu ederseniz yarım çay kaşığı hardal ilave ederek koyu bir sos yapın ve salatanın üzerine gezdirerek dökün.
Afiyet olsun........ Buyrun.......

Güler
28-01-2009, 20:30
60509

60510

Güler
28-01-2009, 20:31
60511

zenfree
28-01-2009, 22:51
Harika görünüyor.
Ama sormadan edemeyeceğim.
Bu salatayı yemekten önce mi yiyoruz, sonra mı yiyoruz?;)

Güler
29-01-2009, 00:01
Canım arkadaşım, ben yemek niyetine yiyorum, ama sen nasıl istersen yiyebilirsin.;)

maviyeşil
27-02-2009, 12:58
Bu hafta pazardan aldığım enginarlardan salata yapmaya karar verdim, evde ne bulduysam kullandım. Çok lezzetli oldu.

Enginarları ikiye bölünüp limonlu su da beklettim. Patatesleri küp küp doğradım. Brüksel lahanalarını ve mantarı temizledim. Patates, enginar ve lahanaları az suyla haşladım, pişince servis tabağına aldım. (Patatesler enginarla haşlanınca çok lezzetli oluyor, yeni keşfettim. Suyunu da dökmedim, soğuyunca bir bardak içtim ;)) Mantarları ince ince kıyıp tavada az yağ ile soteledim. Tabağımı mantarlarla süsledim. Üzerine sarımsak, limon ve zeytinyağından yaptığım sosu gezdirdim. Yemek niyetine yedim, bitirdim :D

Not: Havuç da güzel olurdu aslında ama eşim sevmediği için kullanmadım.

osmann
27-02-2009, 23:13
Bir kırmızı lahana salatası da benden! Kırmızı lahana ve kuru soğan ince ince kıyılır.Tuz ile yumuşayıncaya kadar ovulur. Fazla tuzundan arındırılır. Üzerine zeytinyağı, limon,pancar turşusu suyu karışımı dökülür.Son olarak üzerine sumak serpilip servis yapılır.Pratik ve çok lezzetli bir salata. Meze sevenler için idealdir:)

huzunperest
27-04-2009, 03:46
Salatalar başlığını görünce tarif değil ama bir fotoğraf ekleyeyim dedim. Meşhur Amasra salatası:)

Ali H. ALI
04-09-2009, 15:48
Guzel bir salata tabagi sofranizi hem renkli gosterir hem de istah acar.

Bu gun yemek yapma sirasi bendeydi ve yemek balikti, balik olunca da yaninda guzel bir salata olmaliydi. Salatayi yaparken fotograflar cekip sizlerle de paylasmak istedim.

Asagidaki malzemelere siz ekleme ve ya cikarma yapabilirsiniz ornegin Turkiyede kullanimi yaygin olmiyan dal kereviz ve golyandro(kisnis) yerine baska baska yesillikler kullanabilirsiniz. Avakado ise salatada guzel oluyor.

101080
Kullanilan malzeme:
Yarim kivircik marul
Bir dal kerevizin gobegi.
5-6 dal taze golyandro(kisnis)
10 dal kadar roka
Siyah zeytin
Bir domates
Bir kucuk eksi(limon)
Bir kucuk portakal
Bir kucuk avakado
Suslemek icin latin cicegi ve cicek tomurcugu(latin cicegi yoksa yenilebilecek baska cicekler de kullanilabilir)
Tuz ve zeytin yagi

101081
Salata yapilacak mazemeler yikanir, once elle koparilan marul parcalari tabagin ortasina, rokalar da tabagin kenarlarina konur.

101082
Kereviz ve golyandro ince dogranip marullar uzerine konur.
Latin cicekleri roka aralarina dizilir.
101083
Avakodo bir cay kasigi yardimi ile parca, parca salataya eklenir.

101084
Ardindan zeytinler tabaga dizilir.

Ali H. ALI
04-09-2009, 15:59
101089
101090
Domates kabugu elma soyulur gibi kabugu hic koparilmadan soyulur.

101091
Ikiye bolunen soyulmus Domates dilimlenip tabaga yerlestirilir.

101092
Domates kabugu parlak kismi ic tarafa gelecek sekilde avuc icinde sarilir.

101093
sarim bittikten sonra avuc icinde ters cevrilip tabagin ortasina yerlestirilir.
Salataya tuz, eksi portakal ve zeytin yagi eklenir ve sofraya alinir.

Ali H. ALI
04-09-2009, 16:01
101097
Hepinize afiyet olsun.

Baldaş
24-09-2009, 10:27
Çok sevdiğim bir salatanın tarifini ekleyerek aranıza döneyim :)

Kırmızı Lahana Salatası

Kırmızı Lahanayı rondoda incecik kıyın. Yoğurt, mayonez ve tuz karışımını lahananın üzerine döküp iyice karıştırın. Lila rengi harika bir görüntü oluşunca servis yapıp afiyetle yeyin. ( Bu aslında biraz mezeye de benziyor. Aynı şeyi kerevizle de deneyebilirsiniz )

Güler
24-09-2009, 11:34
Sevgili Baldaş, hoş geldin.
Lahana salatasını canının çektiği belli. Hadi hem yap ye hem de bize bir fotoğrafını yükle oldu mu?

RİKO
24-09-2009, 11:38
Mercimek salatası:
_____________________
Bir bardak mercimek haşlanıp soğutulur(bayağı bol bir salata oluyor,ölçüyü kendiniz ayarlayabilirsiniz).İçine ince kıyılmış dereotu,maydanoz,taze soğan,önceden haşlanmış bir avuç nohut,küp küp kesilmiş kırmızı biber ilave edilir.Sos olarak zevkinize göre zeytinyagı,bol limon ve nar ekşisi eklenip iyice karıştırılır.Çok taze ve içe ferahlık veren bir etki yaratıyor;faydası da cabası.. Afiyet olsun...

hosseda
15-11-2009, 09:00
Fazla kilo, yaş ve beslenme hataları eklenince, rutin bir kontrol için gidilen doktorda yaptırılan tahlilde ortaya çıkan değerler bazı yasaklamalara sebep oluyor. Et tüketimine kontrol talimatı alınca arayışlar başladı. Aşağıda fotoğrafını eklediğim çökelekli salataya ağırlık verdik. Çingen pilavı diye adlandırılan bu salatayı şöyle yapıyorum ( görev benim, eşim tüketimine yardım ediyor.).

1 adet büyük bir kırmızı soğan, 3 adet taze soğan, 3 adet domates, 1 ufak salatalık, bir miktar çiğ brokoli, bolca taze biber ( köy biberi ile kıl biber tercihimiz), turp, nane, roka, maydanoz, dereotu, aklınıza gelen her türlü yeşillik desek yanlış olmaz. Üzerine 200 gr kadar çökelek koyuyorum, sızma zeytinyağ bolca ilave ederek, en üste de zeytin bolca ve ekmek serbest. Bazen yanına birer yumurta haşlıyoruz, bazen de yağa kırarak yumurtayı bu akşam yemeğimize ilave ediyoruz.

İki haftalık bu beslenme ile 2 kg. a yakın kilo verdim. 15 gün sonra tahlile gittiğimde değerler ne çıkar bilemiyorum ama benim perhiz de ancak bu kadar olabilmekte.

Güler
15-11-2009, 11:59
Sevgili hosseda bunu yemeğin yanında salata olarak mı yiyeceğiz dermişim?:p

Peki bunu hem öğle hem de akşam mı yiyeceğiz?

hosseda
15-11-2009, 12:24
Sayın güler,

Akşam yemeği olarak sadece bunu yemekteyiz. Ancak kahvaltımızda ve öğlen yemeklerimizde bir değişiklik yok aynen eskisi gibi onlar.

Miktarda kısıtlama yok, ancak abartmadan da doyuluyor ve tok tutuyor insanı. Yatmadan önce atıştırmak da yok yani. Çökeleğin bayanlardaki çok görülen kemik erimesine birebir geldiğini duymuştuk. Bu şekilde sağlıklı kilo verilebiliyorsa şahane olacak tabii. Biz buna her akşam çorba, sulu yemek, pilav, makarna sarmalından kurtulabilirmiyiz diye deneme olarak başladık, hoşumuza gitti devam etmekteyiz.

Hoşakalın.

Güler
15-11-2009, 17:26
Sevgili hosseda, hep bugün mü başlasam yarın mı başlasam diye erteliyorum.

Ama öyle ama böyle mutlaka başlamalıyım, teşekkürler.

hassoman
15-11-2009, 17:44
Bu grip muhabbeti günlerinde salatanıza sirke eklemeyi unutmayın.
Önlem önlemdir...
Sirke + limon suyu+ Z.Yağı + Karabiber + Kırmızı pul biber + tuz + tozşeker (az) bir kapta bir çatalla bir güzel çırpılıp salataya dökülecek.

Sosdaki sıvılar aynı ölçekte olacak... Ama istediğinizi istediğiniz kadar arttırabilirsiniz.

Bu sosu bir bardak domates suyuna karıştırıp içebilirseniz sizi kim tutar gari.

Ha, eğer boğazınız ağrıyorsa bu sosla (karabiber oranını az daha artırıp) gargara yapabilirsiniz.

Hhatice
01-12-2009, 17:38
Patates Salatası 5 kişilik

4-5 orta boy patates haşlanır ılınınca soyulup rendelenir,4 tane orta boy salatalık rendelenir suyu sıkılarak rendelenmiş patateslere ilav edilir ve bir orta boy havuç rendelenerek karışıma katılır, diş dövülmüş sarımsak ilave edilir.

8çorba kaşığı yoğurt ve 2 kaşık mayonez ilave edilir son olarak tuzu katılır ve karıştırarak servis kasesine alınır üzerini mayonez ile süsleyebilirsiniz .

tenar
02-12-2009, 22:50
Antalya'da pazarda, pazarcıların ayaküstü yaptıkları, olgun avakadodan yapılmış bir salata tatmıştım, tatı damağımda haala. Avakadoyu ezerek yapılan bir salata biliyor musunuz?

Güler
03-12-2009, 02:19
Sevgili tenar, sizin bahsettiğiniz şekilde ezilmiş olanını bilmiyorum. Ama ben de Avokado salatasını yaparım. Ya somon füme ile küp küp doğruyarak veya roka+greyfurt karışımı ile.
Her iki şekilde de ağza parça parça gelir avokadolar.

Olgun olanını ezdiğinizde mutlaka limon suyu ilave etmeniz gerekir belki biraz da ketçap.

Güler
04-12-2009, 00:55
Sevgili tenar, olgun avokadodan yapılan bir tarif buldum, sizin istediğiniz olabilir mi bilemiyorum.

2 olgun avokadoyu soyup püre yapın.
3-4 yemek kaşığı mayonezi 2 yemek kaşığı yoğurt ile yumuşatın.
sarımsak, tuz, karabiber, limonsuyu karışımını ilâve edin. Üzerine doğranmış dereotu serpin.