View Full Version : cenan / balkon
2009’ un Nisan ayında marketten aldığım Glayöl soğanlarıyla başladı hikâyem. Maksadım iki çocuğuma emek verilen bir şeyin nasıl geliştiğini güzelleştiğini göstermekti. Önce nete girip bunlar nasıl ekilir diye araştırırken sizlerle tanıştım. Sonra okuduklarıma karşılık toprak ve saksı aldım eve gittim. Çok soğuk ve rüzgârlı o akşamda, çocuklara ben tarif ettim onlar soğanları toprağa yerleştirdiler. Can suyunu verdiler. Ve beklemeye başladık. Önce heyecanlandık sonra meraklandık yine size başvurduk. O zamana kadar evde ot bile yetiştiremeyen biz kendimizi bu âlemin içinde bulduk. Ücretsiz paylaşımlardan tohumlar aldık ektik. Desteklendik… İşte o gün bu gündür içimde başka şeylerinde yeşerdiğini hissettim. Kedilere uzaktan bakan ben... Köpeklerden korkan ben gitti… Eşimin hayvan sevgisi aile içimizde dörde katlandı.
Sonuç ne mi? Belki imkânlarımız dâhilinde olmasından kaynaklanan profesyonel bitki yetiştirici değilim… Evde tüylü hayvan besleme gibi bir imkâna da sahip değilim. Ama ıssız yerlerdeki sokak köpekleriyle kendi yemeğimizi paylaşıyorsak, bir çiçeğin açışına bilmeyerek gülümsüyor, boyun büküşüne de bilmeyerek kaşımızı çatıyorsak, çocuklarımı kaktüslerin dikenlerini minicik parmaklarıyla severken hatta öperken görüyorsam, bizde gelişme var demektir.
Bu sevgiyi önce içime sokan buradaki arkadaşlıklarıma çok teşekkür ediyorum. Ağaçlar.net ciddi seviyeli arkadaşlıkların olduğu ayrı bir mekân. Burada bu saygı, bu çıkarsız insan diyalogları olmasaydı bu kıvama geleceğimi hiç zannetmiyorum. Hepinizi çok seviyorum.
He bir de benim çiçeklerim öyle birçoğunuzunkiler gibi güzel olmaya bilirler ama benim için çok güzeller…
Ne heyecanlı bir bekleyişti o ;)
Sevgili cenan hoşgeldin "cenan"ın sayfasını, hikayelerini, çiçeklerini, kaktüs ve sukulentlerini merakla bekleyenlerden, sıcak, samimi, paylaşımcı ruhunu bilenlerdenim, sevgiler:)
Sevim hocam teşekkür çok teşekkür ederim. Çok tuttum kendimi. Benim burada paylaşacağım pek birşey yok dedim kendi kendime ama dayanamadım:p
Orkun Kırcı
16-10-2010, 09:37
Sayfanız heyirli olsun efenim... :D
Sayenizde efenim sayenide;)
dev Echeviria' m. Fotoları daha önce diğer arkadaşlarımın sayfalarında paylaştığım için buraya yükleyemiyorum:o
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=20044&page=4
Yandan ve tepeden görünüşü. İnanın ki resimde güzelliği ortaya çıkmamış:rolleyes:
Çok şirin. Dev echeveria için orkunun kapısını çalmak lazım. Çatlattı yani;)
Sevgili eşimin hediyesi. Evimizin en güzel yerinde duruyor.Kısa zaman içinde beş yavru verdi.
İsmini bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim. Kızım tombul yanaklı arkadaşı Osman Bilal' in yanaklarına benzettiği için adını öyle taktı:p
İsmi, Gymnocalycium horstii. Çok teşekkür ederim Sn. Mrmusti:)
İkinci resim makro çekim.
Buz çiçeğim. Gündüz açılıp geçe kapanıyor çiçekleri. Göremiyorum malesef:mad:
Aldığımda kenarlarında mor çiçekleri vardı. Şimdide tomurcukları var. Bekliyorum artık:rolleyes:
Minicik bir daldı bana geldiğinde. Çok bereketli çok;)
Yaprak yapısı çok güzel;)
Bununla aramda ayrı bir bağ var. Şimdilerde havalar soğuduğu için yaprakları yeşillendi. Ama tam da yavrulama mevsimi. Torunlar geliyor:p
günebakan
16-10-2010, 10:30
Cenan'cığım hepsi de çok güzel sen aslın da bir bakıma daha şanslısın kaktüsün çiçek vermiş. Ben hala bir tanesi açsa da bir kaktüs çiçeği görsem diye bekliyorum.İnşallah yaza yüzlerini gösteririler:)
Güle güle büyüt arkadaşım umarım daha çok olurlar.
Sağolasın Günebakan. Aslında annelik duygularıma yenik düşüp geçen sene ev içine aldığım kaktüslerim vardı. Belkide soğukta kalsaydılar onlarda çiçekleneceklerdi. Ama tecrübe tabi. Bu senede soğukta bırakayım derken dondurmasam iyidir. Ben acemiyim. Deneyerek anlaşacağız bu güzelliklerle.
PlentyPlant
16-10-2010, 10:39
Bu kadar zaman sonra sizi aramızda görmek ne güzel! Birazcık cesaret sayesinde bu güzellikleri görmüş olduk. Hepsi sağlıklı ve iyi bakılmış. Muthetemelen en büyük nedeni, sayfa girişinde anlattığınız "sevgi."
Hoşgeldiniz.
Çok teşekkür ederim güzel sözlerin için PlentyPlant. Yine de sayenizde diyorum. Hoşbuldum;)
Çok şirin. Dev echeveria için orkunun kapısını çalmak lazım. Çatlattı yani;)
Orkun dev Echeveria babası:D
Tam adı çiçeğini açtıktan sonra bileceğiz galiba.
İlk fotoğrafı bir kaç ay önce çekmiştim. O zamanlarda gündüz çiçeklerini hiç göremedim. Galiba bu da gündüz açılıp akşama kapananlardan. Ama şimdi bir sürü yavrular verdi.
Bu çiçeğimin de adını bilmiyorum ama çok çabuk gelişti ve çoğaldı. İnsan daha çabuk büyüyüp çoğalanları daha bir ayrı seviyor galiba.
Geçen sene haziran' da beş adet filizini dikmiştim. O kadar güzel kokulu çiçekler açtı ki yazın anlatamam. şimdi onu budadım. Ana dal aralarındaki filizleri koparıp yeniden diktim. İnşallah seneye yine çiçeklerini açar. Umarım yanlış birşey yapmadım.
Bir bedenin üstünde on tane yavru çıkarttığı oluyor. Bir saksıyı doldursa... Bir de çiçek açsa tadından geçilmeyecek;)
Hoş geldiniz Sayın cenan,
İsmini bilmediğiniz kaktüsünüz Gymnocalycium horstii..
İsmini bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim. Kızım tombul yanaklı arkadaşı Osman Bilal' in yanaklarına benzettiği için adını öyle taktı:p
Hoşbulduk Sn.Mrmusti, şeref verdiniz. İsim için çok teşekkür ederim.
Altında minik yavruları var ama bir türlü büyüyemiyorlar...
Satı Uğurtan
16-10-2010, 11:12
Sevgili cenan, öyle güzel anlatmışsınki çiçeklerle ilk tanışmanı :)
Hayırlı uğurlu olsun çok canlı ve çok güzeller, kaktüsleri kışın dışarıda bırakabilirsin kar altında kalmamak şartıyla, sukulentler dışarıda zarar görebilir.
Çok Teşekkür ederim Sn. Satı Uğurtan. Böyle tavsiyelere ihtiyacım olacak. Lütfen esirgemeyin. Raflarımı aldım. Monte işim kaldı. Onları rafa yerleştirince kışın muhafaza altına almam kolaylaşacak. Geçen sene çok çiçeğim öldü. İnşallah bu sene olmaz.
Üzerindeki dikensi dokular birden yavru oluverdi. Bu çiçekler nasıl da şaşkına çeviriryor insanı...
Orkun Kırcı
16-10-2010, 11:39
Orkun dev Echeveria babası:D
:D :dilli:
Cenan.........
Bu ne güzel sayfa;) Hayırlı uğurlu olsun canım. Kaktüslerin çok güzel. Hem bu kadar sevgi yükleyip hem de farklı olması beklenemez zaten.
Sevgili cenan sempervivium dan bende de var. Ne uyumlu ve mütevazidir değil mi. Sedum Palmeri sarı sarı çiçeklendi geçen kış . Seninki de açmıştır mutlaka. Kış sonu gibi başlıyor.
Ve mammillaria Prolifera...Ah aynısı bendeki galiba ama çiçek miçek yok gibi ufukta. Bol bol yavruluyoruz ...
Cumhur Tonba
16-10-2010, 11:58
Cenan,
Kaktüs ve sulukent dünyasına hoş geldin.
günebakan
16-10-2010, 12:05
Sizi de aramızda görelim Cumhur abi:)
oki_1655
16-10-2010, 12:17
Sayfanız hayırlı olsun Sevgili Cenan.Hepsi çok güzel görünüyor.Sağlıkla büyütmenizi dilerim..
Sayfanız hayırlı olsun aramıza hoşgeldin.
Sevgili cenan kaktüslerin çok güzel :)
Cenan.........
Bu ne güzel sayfa;) Hayırlı uğurlu olsun canım. Kaktüslerin çok güzel. Hem bu kadar sevgi yükleyip hem de farklı olması beklenemez zaten.
Sevgili cenan sempervivium dan bende de var. Ne uyumlu ve mütevazidir değil mi. Sedum Palmeri sarı sarı çiçeklendi geçen kış . Seninki de açmıştır mutlaka. Kış sonu gibi başlıyor.
Ve mammillaria Prolifera...Ah aynısı bendeki galiba ama çiçek miçek yok gibi ufukta. Bol bol yavruluyoruz ...
Aygün hocam güzel tanımlaman için teşekkür ederim.
Sempervivum çiçek açmasına bile gerek olmayan, yaprak yapısıyla kendi halinde bile ayrı bir güzelliği olan bir çiçek. O nu bende çok seviyorum.
Sedum palmeri geçen sene çiçeklenmişti. Hatta Orkunun bir fotoğrafında görmüştüm " sarışınlar podyumda" diye yazmıştı. Bizim sarışınlarında podyuma çıkma zamanları yanaştı;)
mammillaria Prolifera çiçeğinden çok tohum verdi. Biraz daha büyüyüp serpilse daha güzel görünecek.
Sevgiler...
Cenan,
Kaktüs ve sulukent dünyasına hoş geldin.
Sevgili Günebakan lafı ağzımdan aldı. Evet Cumhur abi seni de görelim artık;)
Oki, Sevim4 ve HHatice çok teşekkür ediyorum...
Bu sene bunun haricinde üç tane daha Kalnchoe' m var. Umarım bu sene daha çok çiçeklenirler.
Çiçek açsaydı da çiçekli resim yükleseydim. Ama malesef bir buçuk senedir benimle çiçek falan göremedim:rolleyes:
Kırılgan yaprakları sayesinde birsürü minik yavrumuz var.
Kendini hatta saksısını aştı ama bir türlü çiçek açmadı.
Adını bilmiyorum. Uzun zamandır benimle ama ne yavru ne de çiçek vermedi. Ama iki katı büyüdü.
Bunu da aynı zamanda almıştım, aynı kaderi paylaşıyorlar:rolleyes:
sevgili cenan sayfan hayırlı olsun.ilk sayfada ne güzel anlatmışsın duygularını.çok hoşuma gitti.çiçeklerine de bayıldım.zamanla benim de olacak inşallah.sevgiler...
cenan 51. mesajdakine bayıldım ben.;)
Harikasın cenan:) Bu güzel sunumlarınla hep bu sayfalarda olmalısın. Sukulentlerinle, kaktüslerinle ve diğer çiçeklerinle, sevgiler:)
Ayşe Yıldız
16-10-2010, 14:11
Sayfanız çok güzel. Bütün çiçeklerinizin fazlasıyla sevgi gördükleri belli oluyor gerçekten. Hepside çok bakımlı görünüyorlar.
sevgili cenan sayfan hayırlı olsun.ilk sayfada ne güzel anlatmışsın duygularını.çok hoşuma gitti.çiçeklerine de bayıldım.zamanla benim de olacak inşallah.sevgiler...
Güzel sözler duymak çok hoşuma gitti. Umarım senin de yakında istediklerin olur. Burada paylaşmayı seven arkadaşlarımız çok;)
cenan 51. mesajdakine bayıldım ben.;)
Aygün hocam senin ellerinde soyunu sürdürmek inan ki onun da çok hoşuna gidecek;)
Harikasın cenan:) Bu güzel sunumlarınla hep bu sayfalarda olmalısın. Sukulentlerinle, kaktüslerinle ve diğer çiçeklerinle, sevgiler:)
Sevim hocam eksik olma...
Sayfanız çok güzel gerçekten.Bütün çiçeklerinizin fazlasıyla sevgi gördükleri belli oluyor gerçekten. Hepside çok bakımlı görünüyorlar.
Sevgili Ayse_afyonlu, dışarıdan öyle görünüyorlarsa o zaman birazcık şımarıyım:D Ben onlara gerçekten olmayan vakitlerde ilgi göstermeye çalışıyorum.
Aygün hocam senin ellerinde soyunu sürdürmek inan ki onun da çok hoşuna gidecek;)
Bu benim de çok hoşuma gider..........!
. Hatta sınıftaki saksıların dibine bir iki yaprak serpsek mi diyorum:p
Olur tabi hem de süper olur. Pazartesi halledelim bu işi:p
Birinin rengi pembe, bakalım ötekisi ne renk olacak.
Çocukluğumu hatırlatan çiçeklerden biri:rolleyes:
Üstteki resim Anne Calissia' ya ait. Alttaki resim ise yavrularına ait. Bahardan sonra o yavrularda anne olmaya hazırlanacaklar;)
Şu saatten sonra kızarırlarsa salça yaparız. Yok eğer kızarmazlarsa turşu yaparız. Ziyan edemeyiz bu güzellikleri demi? :p
Pilea cadierei / topçu çiçeği teşekkürler ayse_afyonlu.
Bu salon çiçeğinin de adını bilmiyorum. Hediye getiren komşum çok çabuk zamanda büyüme özelliği olduğunu söyledi. Yaprakları çok güzel...
Ayşe Yıldız
16-10-2010, 15:43
Bu salon çiçeğinin de adını bilmiyorum. Hediye getiren komşum çok çabuk zamanda büyüme özelliği olduğunu söyledi. Yaprakları çok güzel...
Sevgili cenan bunun adı, Topçu Çiçeği (Pelia cadierei). Benimkisi bu günlerde keyifsiz sanırım :( ilgilenmem gerekiyor.
Sevgili cenan bunun adı, Topçu Çiçeği (Pelia cadierei). Benimkisi bu günlerde keyifsiz sanırım :( ilgilenmem gerekiyor.
Evet bu Pilea Cadierei. Çok teşekkür ederim. Evimin güneş alma sıkıntısı olduğundan her ne kadar iç mekan bitkileri beni sevmesede, bu çiçek beni sevdi. Geldikten sonra yeni yapraklar açtı, hiç bir bozulma da göstermedi:rolleyes:
Ayşe Yıldız
16-10-2010, 18:43
Çok fazla güneş sevmiyor zannedersem aydınlık yerde durması yeterli.
Sevgili cenan, güneş sorunlu bir evde bunları başarmışsan tersini tahmin bile edemiyorum. Hepsi gayet iyi durumda. Kutluyorum yürekten...
Cumhur Tonba
16-10-2010, 21:41
Sevgili Günebakan ve Cenan kardeşim. Bir kaktüsüm olsa sayfaya bodoslama dalacağım. Bakarsınız birgün benimde kaktüsüm olur.
Hatice Tarhan
16-10-2010, 22:10
Sevgili Günebakan ve Cenan kardeşim. Bir kaktüsüm olsa sayfaya bodoslama dalacağım. Bakarsınız birgün benimde kaktüsüm olur.
Eksik olan tek şey adres dedim hepbirlikte sizi kaktüs delisi yapacağız.
Vildan Sönmez
16-10-2010, 22:34
Sevgili Cenan, kaktüsleriniz de fotoğraflarınız da çok güzel. Kimi peşpeşe çiçek açacak, kimi sabrımızı sınar gibi bekletecek. Ama sayıları hep artacak.;);)
Sayfan hayırlı olsun, takipteyiz.
Sayfan hayırlı olsun sevgili Cenan, bu güzellikleri bizimle paylaştığın için bende çok teşekkür ediyorum;)
Nine ile dede:p
Nine ile dede ha:rolleyes: desene benimki müzmin bekar:D
Cumhur Tonba
17-10-2010, 14:35
Eksik olan tek şey adres dedim hepbirlikte sizi kaktüs delisi yapacağız.
Çok teşekkürler Hatice Hanım. Sağolun, var olun.
Sevgili cenan, güneş sorunlu bir evde bunları başarmışsan tersini tahmin bile edemiyorum. Hepsi gayet iyi durumda. Kutluyorum yürekten...
Aygün hocam öncelikle teşekkür ederim. Farkettiysen çiçeklerimin bir çoğu balkon çiçeği. Kış beni korkutuyor. Bir tanecik balkonum var galiba o da bu yüzden kapanmak zorunda kalacak:(
Sevgili Cenan, kaktüsleriniz de fotoğraflarınız da çok güzel. Kimi peşpeşe çiçek açacak, kimi sabrımızı sınar gibi bekletecek. Ama sayıları hep artacak.;);)
Sayfan hayırlı olsun, takipteyiz.
Sevgili Vildan hanım, sizin gibi bir ustadan bu sözleri duymak çok hoş;). Sayı arttırma konusuna gelince içten bir " İnşallah" diyorum:p.
Sayfan hayırlı olsun sevgili Cenan, bu güzellikleri bizimle paylaştığın için bende çok teşekkür ediyorum;)
İde ablam gelmiş hoş gelmiş, uzun zamandır görüşemedik ablam seninle, en yakın zamanda görüşmek ümidi ile..
Nine ile dede ha:rolleyes: desene benimki müzmin bekar:D
Aygün hocam, sende de yok yok he:cool:. Seni de bir sayfa da görsek güzel olur;)
Çok teşekkürler Hatice Hanım. Sağolun, var olun.
Çok cömerttir benim arkadaşım;) Sen yeter ki niyetlen Cumhur abi, Elimizden ne gelirse yaparız:cool:
Güllerim bana çok hemde çok uzaklardan hediye geldi. Geldikleri gibi çiçeklerini de gösterdi.
Şimdi bahçede. Aslında el atmam gereken minicik bir bahçem var. Onun içinde sizlerden fikir almayı düşünüyorum. Ama şimdi Kışa girdiğimiz için daha erken...
güller çiçeklerini döktükten sonra budanıyor diye biliyorum.yoksa yeni sürgün vermiyor ve çiçek açmıyorlar.
güller çiçeklerini döktükten sonra budanıyor diye biliyorum.yoksa yeni sürgün vermiyor ve çiçek açmıyorlar.
Dün akşam Budadım. Anlamam ya o işten yapmaya çalıştım bir şeyler:rolleyes:
Havalar güzel olduğunda hemen hemen her hafta sonumuz orada geçiyor. Evimizden tam 60 Km. Ama tam bir Karadeniz havası. Seviyoruz orayı;)
Oo ne güzel sular, köpük köpük. Cenan teşekkürler. Karadeniz aşkımı depreştirdin;)
Camgüzellerin de çok güzel:))))
Çiçeklerin güzel, fotoların güzel, sen güzel......:)
PlentyPlant
18-10-2010, 21:21
Ben şimdi anlamadım ev nerede, bahçe nerede, karadeniz nerede? :)) Nerede olurlarsa olsunlar, hepsi çok güzel görünüyor. Özellikle iki yıldır tatil yapmamış biri olarak, o kıyıda çakılların üstüne oturup seyre dalasım geldi.
Ben şimdi anlamadım ev nerede, bahçe nerede, karadeniz nerede? :)) Nerede olurlarsa olsunlar, hepsi çok güzel görünüyor. Özellikle iki yıldır tatil yapmamış biri olarak, o kıyıda çakılların üstüne oturup seyre dalasım geldi.
Karışık oldu değil mi:p
Ev Güngören' de. Bahçe Terkos/ Karaburun' da. Karaburun' da deniz var, orman var, geceleri cırcır böcekleri, ateş böcekleri var... Biraz köy gibi... Denizi hırçın adı üstünde zaten Karadeniz.
İşte orada minicik bir evimiz daha var. Bahçe de kapısının önünde;)
Hercailer o minicik dalları, narin yapraklarıyla rüzgara , soğuğa nasıl da kafa tutuyorlar. Adeta insana hayat dersi veriyorlar...
Kasımpatı' mı pazardan aldım. Kokusu harika. O kadar güzel renkler vardı ki ben bunu seçtim. Ama galiba yine uğrayacağım pazara. Dün üst katıma gelen bir misafir, balkondan Kasımpatım' la konuşuyordu, yakaladım onları:cool:.
Oo ne güzel sular, köpük köpük. Cenan teşekkürler. Karadeniz aşkımı depreştirdin;)
Camgüzellerin de çok güzel:))))
Sevim hocam, sende bir büyük bir Karadeniz aşkı olduğunu biliyorum. Seneler üstüne, bir aksilik çıkmazsa bayramda Trabzon' a gitmeyi düşünüyoruz. İstersen mısır ekmeği getirim sana;)
Ooff off off istememmi:p Mısır ekmeği fırınlanmış mısırın unuyndan yapılacak ama;)
Kasımpatının rengi çok güzel Cenan bayıldım.:)
ziraatteknikeri
19-10-2010, 10:08
Tam adı çiçeğini açtıktan sonra bileceğiz galiba.
Bu kaktüsün adı yıldız şeklinde yine kaktüs yapısında çiçeği olduğu için yıldız ya da polis rozeti denilmektedir. Çiçek ömrü çok uzun değil.
karadenize gitmek hiç nasip olmadı.ama çok merak ediyorum.belki önümüzdeki yıl karadeniz turu düşünebilirim.çok güzel olur.
ziraatteknikeri
19-10-2010, 10:41
Karadeniz de Bolu ya gittim.
sakarya hendekte görev yapmama rağmen bana nasip olmadı.fıratları değerlendirememiş olmak ne yazık değilmi.
Bu kaktüsün adı yıldız şeklinde yine kaktüs yapısında çiçeği olduğu için yıldız ya da polis rozeti denilmektedir. Çiçek ömrü çok uzun değil.
Ziyaretiniz ve bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.
Bundan 12 sene önce Bolu / Abant' ta balayımızı yapmıştık. Yayla evinde kalmıştık. Ortam harikaydı. Dönüşte Köy hanımlarının yaptığı ürünlerden bolca almıştık. Ahududu reçelinin tadı hala damağımızdadır;)
sakarya hendekte görev yapmama rağmen bana nasip olmadı.fırsatları değerlendirememiş olmak ne yazık değilmi.
Üzülme dlk. Biz trabzon' lu olmamıza ve hala orada yaşayan akrabalarımız olmasına rağmen ben de gitmedim sayılır. Uzungöl'ü bilmem... Sümela
Manastırı' nı bilmem... İnşallah bu bayrama hepsini gezicem. Evet hava soğuk olacak ama taktım kafama:D
Biraz da dikenlilerle ruhumuzu okşayalım:p
Bu benim çılgın gencim. Saçlar havalı ;)
ziraatteknikeri
19-10-2010, 13:23
Mesajlara fotoğraflar nasıl yükleniyor?
Bu sayfa sana yardımcı olacaktır. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=6256
ziraatteknikeri
19-10-2010, 13:30
Teşekkürler....
ziraatteknikeri
19-10-2010, 13:34
175868
175868
Çok güzel...Benimki de tomurcuklandı ama açamadan kurudu. Darısı başıma.
ziraatteknikeri
19-10-2010, 13:40
İnşallah, çok fazla tanımıyorum ancak nemi çok seviyor. Onun için ince püskürtmeli bir sulama yaparsanız olur diye düşünüyorum.
Havalı saçlına bayıldım cenan. Bende de var ama saçları daha kısa biraz uzaması lazım. Aslında kendisi de küçük daha bebiş sayılır:p
ziraatteknikeri
19-10-2010, 13:51
Çiçekleri iki hafta da açtı geçti
Havalı saçlına bayıldım cenan. Bende de var ama saçları daha kısa biraz uzaması lazım. Aslında kendisi de küçük daha bebiş sayılır:p
Dedim ama benim ki genç;) Aslında benim ki de pek büyük sayılmaz.
Çiçekleri iki hafta da açtı geçti
Çok güzel. Galiba yerel adı ile damat bohçası da deniliyor.
Son zamanlarda yapraklarında bir yumuşama oldu:(. Umarım bir şey olmaz.
günebakan
19-10-2010, 16:00
Havalı saçlı gençte diğerleri de çok güzel Cenan'cığım:)
Sayın Ziraatteknikeri sizinki de çok güzel minicik boyu ile çiçek vermiş. Adı ise
Stapelia Variegata
Orkun Kırcı
19-10-2010, 16:27
Çok su almış olmasın malum artık yaz dönemi bitti :(
umutyolcusu
19-10-2010, 16:46
Kaktüsleriniz ve çiçekleriniz,ayrıca manzara fotoğraflarınız çok güzel.Ben en çok dağınık saçlıyı beğendim.Hepsini güle güle büyütün.
günebakan
19-10-2010, 16:47
Bence sağlam olduğunu düşündüğün yaprağından bir veya iki tanesini başka biryerde toprağın üzerine koy belki bu ölsede onlar yavrular Cenan'cığım.
Çok su almış olmasın malum artık yaz dönemi bitti :(
Galiba öyle oldu Orkun:(
Kaktüsleriniz ve çiçekleriniz,ayrıca manzara fotoğraflarınız çok güzel.Ben en çok dağınık saçlıyı beğendim.Hepsini güle güle büyütün.
Çok teşekkür ederim umutyolcusu. Senin de çieçeklerin, sebzelerin, Bursa'daki manzaralı balkonun harika;)
Bence sağlam olduğunu düşündüğün yaprağından bir veya iki tanesini başka biryerde toprağın üzerine koy belki bu ölsede onlar yavrular Cenan'cığım.
Dediğini yaptım günebakan. Bakalım... Umarım bir şey olmaz.
Aloe Broomi
Bunu da geçen sene yapı marketten almıştım. Diğer aldıklarım gibi buda ne hikmetse yavrulamadı. Bir ara kenarlardan kurur gibi oldu. Yerini değiştirdim,kendimce bir şeyler yaptım. Şu an gayet sağlıklı. Yeşil yapraklarına kırmızı dikenler çok yakışıyor;)
Sayın Cenan hanım,
Sayfanız hayırlı olsun. Kısa sürede çok çeşit tanıtmayı başarmışsınız.
73 nolu mesajınızda yer alan sukulent Aloe değil Haworthia olmalı. Alt tür olarak ise Taner beyin sitesinde ve google amcadan yaptığım araştırmaya göre Haworthia Rigida...
Hemen bir üstteki kırmızı dikenli Aloeyi ise daha önce forumda başka bir başlıkta siz mi yayınlamıştınız? Kartalpin'in sayfası olabilir. O başlık altında alt tür ismini yazdığımı hatırlıyorum.
Sayın Cenan hanım,
Sayfanız hayırlı olsun. Kısa sürede çok çeşit tanıtmayı başarmışsınız.
73 nolu mesajınızda yer alan sukulent Aloe değil Haworthia olmalı. Alt tür olarak ise Taner beyin sitesinde ve google amcadan yaptığım araştırmaya göre Haworthia Rigida...
Hemen bir üstteki kırmızı dikenli Aloeyi ise daha önce forumda başka bir başlıkta siz mi yayınlamıştınız? Kartalpin'in sayfası olabilir. O başlık altında alt tür ismini yazdığımı hatırlıyorum.
Çok teşekkür ederim skaraca.
73 nolu mesajımdakini dediğiniz isimle baktım, yaprak yapısını ve rengini benzetemedim, keşke öyle tombili yapraklı olsaydı, bayılıyorum onlara ama şimdiye kadar karşıma hiç çıkmadı.
Kırmızı dikenliyi ilk aldığımda Kartalpinin sayfasında paylaşmıştım, zekanıza hayran kaldım. İsim için o sayfaları devirmem gerekiyor. İlk fırsatta yazdığınız isime bakar, eklerim sayfa başına.
Yardımlarınızı eksik etmeyin lütfen. Bunların isimlerini bilmek bir tarafa telafuz edebiliyorsam bile benim için büyük bir zevk doğrusu:rolleyes:
Nasıl da asil dikenleri var...
Bu kaktüsüme resimi sağdan çektim olmadı. Soldan çektim olmadı. Yok hiç bir resimde gerçek güzelliği ortaya çıkmadı. Kesinlikle güzel resim çeken yeni bir makina istiyorum:rolleyes:
Bunu çok severek almıştım:rolleyes:
Nedense çiçeğini bir türlü açamadı:(
Son eklediğim resimlerdeki kaktüslerimi bir saksıda topladım. Ama yakın zamanda yine ayrı saksılara ayırıcam galiba. Aslında geçen sene böyle bir tecrübemde oldu, büyük saksıda büyüyemediler. Niye yaptıysam yine aynı hatayı ben de bilmiyorum:o
sayın cenan;
en kötü fotoğraf da olsa o güzellik zaten ortaya çıkıyor :)
ama size güneş batarken güneşi karşıya, **** kaktüsü güneşle makinenin arasına koyacak şekilde ve flashla yandan çekim yapmanızı öneririm. ince tüyler böylece çok daha belirgin ve parlak çıkacak. mutlaka deneyin ;)
Güneşli havada makro çekime bir de flaş eklenirse parlama yapıyor. Ama yandan çekip arka planı koyu renk kullanırsam sanırım bir şeyler olur. Bunun içinde gündüz evde olmak lazım;)
tam olarak aynı şeyler değil ama şu linke bir bakabilirseniz, daha iyi anlayacaksınız :)
http://www.flickr.com/photos/ireena_1/4494193444/
Evet çok güzel, şimdi anladım. İlk fırsatta deneyeceğim. Güzel bir resim olursa da paylaşırım;).
Sayın Cenan hanım,
Yayınladığım mesajı buldum. İsim yazmamışsın malesef. Ya da o arada konu dışı yazışmaların silindiği alanda, senin mesajında gitmiş olabilir. Eğer ismini çıkarırsan ve paylaşırsan sevinirim.
Son zamanlarda yapraklarında bir yumuşama oldu:(. Umarım bir şey olmaz.
bunun ismi neydi.sevgili zafer inandıklı bana köklü bir yavru göndermiş.hemn ektim.özel birşey yapmam gerekirmi.
bunun ismi neydi.sevgili zafer inandıklı bana köklü bir yavru göndermiş.hemn ektim.özel birşey yapmam gerekirmi.
O da bir sukulent. Hemen dikmekle iyi yapmışsın, suyunu fazla kaçırma derim.
dikkat ederim.teşekkürler.
yusufcuk
21-10-2010, 17:11
Merhabalar sayın cenan. Tüm çiçekleriniz çok çok çok güzel. Benim de kaktüslerim ve sukulentlerim vardı ama İstanbul'a taşınırken kırılmasınlar diye komşulara verdik. Sonra alma fırsatım olmadı. Ama sizin bu doğa harikası bitkilerinizi görünce ben de coştum. Mutlaka almam gerek. Hergün sayfanızı merakla takip ediyorum. Ona göre hangisini alacağıma karar vereceğim.
Sevgili cenan aloe' ne bayıldım. Dikenleri ne kadar şık...kırmızı kırmızı. Kaktüsler bir arada hoş olmuş.
Merhabalar sayın cenan. Tüm çiçekleriniz çok çok çok güzel. Benim de kaktüslerim ve sukulentlerim vardı ama İstanbul'a taşınırken kırılmasınlar diye komşulara verdik. Sonra alma fırsatım olmadı. Ama sizin bu doğa harikası bitkilerinizi görünce ben de coştum. Mutlaka almam gerek. Hergün sayfanızı merakla takip ediyorum. Ona göre hangisini alacağıma karar vereceğim.
Eğer verdiğiniz kişiler kıymetini biliyorsa geriye dönüp bakmanın pekte anlamı yok:( Umarım sende en kısa zamanda bir yerden başlarsın. Senide aramızda görmek ümidi ile...
Sevgili cenan aloe ne bayıldım. Dikenleri ne kadar şık...kırmızı kırmızı. Kaktüsler bir arada hoş olmuş.
Şimdi uyuma dönemlerine girecekleri için bir arada durabilirler. Kısmet olursa baharda ayırım yine. Nazar boncuklarının ne olduğunu tahmin ettin mi?:D.
Etmez miyim. tontiş' imin eserleri...:)
Cenan bu top top kaktüsler cok güzel bende bir iki tane almak istiyorum istanbulda nereden aldınız
Yayınladığım mesajı buldum. İsim yazmamışsın malesef. Ya da o arada konu dışı yazışmaların silindiği alanda, senin mesajında gitmiş olabilir. Eğer ismini çıkarırsan ve paylaşırsan sevinirim.
Sayın Cenan hanım,
Kırmızı dikenli Aloeniz alt tür ismi ile birlikte Aloe Broomi olarak isimlendiriliyor. Ben o sayfada isim yazdığımı sanıyordum ama yanılmışta olabilirim.
Bu linkten (http://www.cactusinfo.net/gallery/A/index.htm)fotoğraflara bakarak isimi kontrol edebilirsiniz.
Etmez miyim. tontiş' imin eserleri...:)
Bu yaz deniz kenarında yuvarlak taş bırakmadım:p Nazar boncukları, uğur böcekleri yaptım. Saksıların dibine, hatta işi büyütüp Karaburun' daki evin bahçesindeki çiçekliklerin yüzüne sıvayla yapıştırdım. En azından tuğla görüntüsünden daha iyi oldu. Bunların da resmini ekleyeyim belki düşünenlere bir fikir olur;).
Cenan bu top top kaktüsler cok güzel bende bir iki tane almak istiyorum istanbulda nereden aldınız
En son eklediklerimi Bauhaus' tan aldım. Duyduğuma göre orayada Taner Angay' dan geliyormuş. Orada gayet sağlıklı kaktüsler var. Orayı tercih etmemdeki neden, sattıkları kaktüslerin bir çoğunda yapıştırma çiçek olmayışı. Ama en son gittiğimde gördüm ki ayrı bir stant açıp, o stanta yapıştırma çiçekli kaktüsleri koymuşlar. Hatta kovboya benzetmek için kaktüscüklere yapılmış işkenceyi görünce " bu ne zulüm" dedim kendi kendime Kaktüslere bu şekilde yapılmış çirkin pazarlamayı protesto ediyorum! Zaten her rastladığım yerde, silikonla yapıştırılmış kaktüs almış birini görünce kesin uyarıyorum. İnanırmısınız alanların bir çoğu onları gerçek sanıyor
Sayın Cenan hanım,
Kırmızı dikenli Aloeniz alt tür ismi ile birlikte Aloe Broomi olarak isimlendiriliyor. Ben o sayfada isim yazdığımı sanıyordum ama yanılmışta olabilirim.
Bu linkten (http://www.cactusinfo.net/gallery/A/index.htm)fotoğraflara bakarak isimi kontrol edebilirsiniz.
Teşekkür ederim sayın Karaca. İsmi Aloe Broomi. Sayfa başına eklememi yaptım. Hatta kontrol için linke girdiğimde kendimden geçmişim. Yarım saat sonra oraya niye girdiğimi hatırladım:p.
ziraatteknikeri
22-10-2010, 15:33
çok yaratıcı olmuş..
Yorumunuz için teşekkürler... Bu sene yağmurla bir güzel temizlensinler, seneye yazın, taşlara yapışmış sıvaları temizleyip sprey vernik atmayı düşünüyorum. Olurmu olmazmı bilmiyorum ama deneyeceğim.
ziraatteknikeri
22-10-2010, 15:38
Güzel olur.
umutyolcusu
22-10-2010, 16:53
Gerçekten taşları sıvayla yapıştırma fikri uygulama da çok hoş durmuş.Bahçem olursa yapmayı çok isterim ilerde.Ellerinize sağlık.
Yaratıcılığın sınırları yok. Hayallerimize sırtımızı dönmediğimiz sürece...Hoş bir çalışma sevgili cenan...
Çok geç büyüyen nazlı bir tip. Ama sabrettiğine bence değdiriyor.
Sukulentiniz çok hoş .Bayılıyorum bu tiplere. Saksıyı iyice dolduruyorlar. Toprak görünmüyor.. Tebrikler...
Sukulentiniz çok hoş .Bayılıyorum bu tiplere. Saksıyı iyice dolduruyorlar. Toprak görünmüyor.. Tebrikler...
Ziyaretiniz için teşekkür ederim. Evet gerçekten öyle, kesinlikle toprak görünmüyor. Hep olduğu saksıdamı kalacak, bahara açıp toprağını havalandırmak gerekirmi bilmiyorum ve merak ediyorum. Yaprakları çok kırılgan. Saksıyı ellemeye bile gelmiyor.
Çok geç büyüyen nazlı bir tip. Ama sabrettiğine bence değdiriyor.
Çiçek açmıyor mu sevgili cenan?
Bu çiçekle birlikte bir kış ve bir yaz geçirdik, şu ana kadar görmedim. Formu yeter be hocam;)
Bu çiçekle birlikte bir kış ve bir yaz geçirdik, şu ana kadar görmedim. Formu yeter be hocam;)
Katılıyorum....:)
Bence de. Görüntüsü böyle de çok hoş.. Bıcır bıcır..
gerçekten güzel.bundanda almak lazım.
yusufcuk
27-10-2010, 15:20
Sn Cenan, kaç gündür yeni güzellikler sunmuyorsunuz. Lütfen bitti, bu kadardı demeyin. Son resmini koyduğunuz (mesaj 160) sukulentin adı nedir acaba çok güzel yayılmış. Bu arada ben de ilk kaktüsümü aldım. Şimdi de gözümü sukulentlere çevirdim. Ofisimin penceresi çiçek dolacak yakında. :)
Sevgili yusufcuk yok daha bitmedi. Zaten bitemez de:p. Bu arada balkonuma raf taktırdım, yerleştim. Ben çiçeklerim yerden kalksın, balkon rahat temizlensin derken, şimdide bir sürü yer açıldı:p Nasıl doldurcam boşlukları diye dert ettim şimdi kendime:D En yakın zamanda paylaşırım. Sevgiler...
günebakan
27-10-2010, 16:24
Cenan 'cığım balkonda yer açıldığı iyi olmuş bir süre sonra o balkon nasıl dolar sen bile şaşarsın:)
Çiçek açan çiçeklerim olsun istiyorum... Kaktüslerim olsun istiyorum... Hele sukulentler öldürüyor beni... Yahu rafları taktım, seyri güzel oldu diye çamaşır asasım bile gelmiyor balkona:p
:p:p:p Ben balkonda çamaşır asmıyorum. Balkon çiçeklere ait.;)
Cenan hanım taşlar harika olmuş elerinize saglık.
Taner angayın sitesini arada geziyorum cok güzel kaktüsler var begendiklerim oldu bitti yazıyor .
Orkun Kırcı
27-10-2010, 19:56
Çiçek açan çiçeklerim olsun istiyorum... Kaktüslerim olsun istiyorum... Hele sukulentler öldürüyor beni... Yahu rafları taktım, seyri güzel oldu diye çamaşır asasım bile gelmiyor balkona:p
Rafları da görmek isteriz.
günebakan
27-10-2010, 20:26
:p:p:p Ben balkonda çamaşır asmıyorum. Balkon çiçeklere ait.;)
Aynen benim balkonda çiçeklere ait:)
Cenan hanım taşlar harika olmuş elerinize saglık.
Taner angayın sitesini arada geziyorum cok güzel kaktüsler var begendiklerim oldu bitti yazıyor .
Güzel sözleriniz için teşekkür ederim.
Taner Angay' da bende aynı sizin yaşadıklarınızı yaşıyorum. Takip etmek lazım herhalde:cool:
Rafları da görmek isteriz.
Ne demek arkadaşım büyük bir zevkle:D
Ayşe Yıldız
28-10-2010, 11:07
Çok güzel, sade ve düzenli ellerinize sağlık.
Teşekkür ederim sevgili Ayşe. Bu gece çok rüzgar vardı. Gece huzursuzlandım, saksılarım uçarmı diye:(
Yaratıcılığın sınırları yok. Hayallerimize sırtımızı dönmediğimiz sürece...Hoş bir çalışma sevgili cenan...
Sevgili Aygün hocam, bende vakit olsa neler yapacağım neler. Bu benim geçen sene planladığım birşeydi, bu sene kısmet oldu. Seneye de bahçeyi ve pencere önlerini çiçeklendirmeyi düşünüyorum;)
yusufcuk
28-10-2010, 12:26
Çok çok çok güzel olmuş. Ben biraz simetri hastasıyım sizde de var mı birazcık çok düzenli, maaşallah. Gerçekten de bu balkona çamaşır asılmaz şimdi. Oraya bir küçük masa birkaç sandalye. Orası terapi köşesi olur artık :)
Çok çok çok güzel olmuş. Ben biraz simetri hastasıyım sizde de var mı birazcık çok düzenli, maaşallah. Gerçekten de bu balkona çamaşır asılmaz şimdi. Oraya bir küçük masa birkaç sandalye. Orası terapi köşesi olur artık :)
Aslında bende isterim hep herşey düzenli olsun, alakasız yerde alakasız eşyalar olmasın.. Ama malesef evdeki iki bacaklı çiçekler buna pek müsade etmiyor. O yüzden çok fazla takılmamaya çalışıyorum bu konuya. Yoksa alimallah simetriyi tutturalım derken bir bakmışız sinir hastası olup çıkmışız:D
Sevgili cenan raflar çok iyi olmuş. Bir öneri de benden: Rüzgarlı havalarda huzurun kaçmasın diye önlerine kalınca bir ip ya da benzeri bir malzemeden taksan diyorum.
Bir de gözüm takıldı; en üst rafta ortaya doğru bir esneme mi var, bana mı öyle geldi?
izzeterisen
28-10-2010, 15:12
Çiçek açarmı acaba?
Ben bu bitkinin internette bir resmini bulmuştum. Adının Crassula olduğu yazıyordu. Ben de yetiştiriyirum merak etmiştim. Hangisi doğrudur acaba?
Sevgili cenan raflar çok iyi olmuş. Bir öneri de benden: Rüzgarlı havalarda huzurun kaçmasın diye önlerine kalınca bir ip ya da benzeri bir malzemeden taksan diyorum.
Bir de gözüm takıldı; en üst rafta ortaya doğru bir esneme mi var, bana mı öyle geldi?
Sevgili Aygün hocam evet o tür birşey yapmalıyım. En üst raftaki çökmeyi bende hissetim. Acaba araya taktığım destek demirini aşağıdanmı taktım? Cam kalınlıkları hepsi aynı. Zaten cam ölçülerini öyle kıt almışım ki, camları raflara yerleştirirken, keşke biraz daha pay verseydim diye kendi kendime söylendim.
harika olmuş.güle güle kullanın.
Geçen sene beyaz Cyklamen' im vardı. Onun asillği vardı, bununda şirinliği... Velhasıl güzel çiçek bunlar;)
Havaların soğumasıyla alakalı olarak, dip yapraklarımız kızarmaya başladı. Bayılıyorum yeşil yapraktaki kırmızımsı uçlara;)
Hawortia' m bir senedir benimle. İki kere kurumaktan döndü. Hiç yavru vermedi. Ama benim gözüm yollarda kaldı:p.
Ben bu bitkinin internette bir resmini bulmuştum. Adının Crassula olduğu yazıyordu. Ben de yetiştiriyirum merak etmiştim. Hangisi doğrudur acaba?
Sn İzzeterisen, Crassula diye Googlede araştırdım ama benzerini göremedim. Satıştaki Arkadaşımız Snowman77' den almıştım.Keşke zamanında ismini bir kenara not alsaymışım.
Orkun Kırcı
30-10-2010, 11:41
Ne demek arkadaşım büyük bir zevkle:D
Vay vay vay vaaaayyy. Çok güzel ayrıcana çok ta şıkk:D Kıskandım...
Balkonumda resim çekilmek isteyenler var nabeer:D
Kahve içmeye gelenler bile var:D
Vay vay vay vaaaayyy. Çok güzel ayrıcana çok ta şıkk:D Kıskandım...
Hem kıskanılacak kadar da değil;)
Sıklaman kadar soğuğu ve suyu bu kadar seven bir de mavişi biliyorum.
Sevgili cenan çok iyi bakmışsın, göz alıyorlar.;)
Sevgili Aygün hocam, geçen sene de eşim büyük yapraklı ve çiçekli olandan almıştı, tecrübesizliğime kurban gitmişti. Bu sene az buçuk tecrübelendim. Bunuda soldurursam bana bir daha Cyklamen getirmeyecek:o. Hee bu arada bu bana evlilik yıldönümü için aldığı çiçeklerden sadece biri:rolleyes:. Diğerlerininde resimlerini çekince eklerim.
Minikleri bir saksıya topladım.
Sümbüller açılmaya başladı. Bir tane çiçeği bile kokusunu almaya yetiyor.
Çiçekleriniz çok güzeller. Ne güzel bakmışsınız, tebrikler. Ayrıca sedum palmerinin bu kadar güzel göründüğünü bilmiyordum. Benimkilerde büyüyünce inşallah böyle güzel görünecekler. İnşallah netin başından kalkabilirsem yolda bir bahçenin kenarından söktüğüm aleo vera yavrularımı dikeceğim..
Çiçekleriniz çok güzeller. Ne güzel bakmışsınız, tebrikler. Ayrıca sedum palmerinin bu kadar güzel göründüğünü bilmiyordum. Benimkilerde büyüyünce inşallah böyle güzel görünecekler. İnşallah netin başından kalkabilirsem yolda bir bahçenin kenarından söktüğüm aleo vera yavrularımı dikeceğim..
Sedum palmeri bir iki aya kadar sarı çiçeklerine bürünecek. Ahh şu netin başından bir kalkabilsek;).
Minik kaktüs ve minik yavruları:rolleyes:.
Sanırım gymnocalycium mihanovichii hibotan. Hatam varsa affola.
Sevgili cana kaktüsler harika güle güle büyüt.
Sayın Cenan hanım,
Bugün fotoğrafını yayınladığınız minik yavrular tohumdan mı yetiştirildi, yoksa yanda bulunan sürgünlerden mi?
Her iki durumdada oldukça güzeller. Sanırım aynısından bende de var. Bir satış merkezinde kaktüsler yanında tohumdan çimlenmiş olarak birkaç tane almıştım aynı şekilde minik.
Sevgili cana kaktüsler harika güle güle büyüt.
Hep birlikte sevgili Sevim;)
Sayın Cenan hanım,
Bugün fotoğrafını yayınladığınız minik yavrular tohumdan mı yetiştirildi, yoksa yanda bulunan sürgünlerden mi?
Her iki durumdada oldukça güzeller. Sanırım aynısından bende de var. Bir satış merkezinde kaktüsler yanında tohumdan çimlenmiş olarak birkaç tane almıştım aynı şekilde minik.
Sayın skaraca, dibindeki minikler sürgünleri. O ayrı durana bakmak isterken koptuğu için ben diktim. Yine söylüyorum, dikkatinize hayranım;).
Benekli oluşu ayrı bir güzellik katmış;).
Arkadaşım sudaki bambularının ucunda çıkan filizlerini vermişti bana. Bir buçuk senedir benimle birlikteler. Nazları kaprisleri yok, görüntüleride güzel...
Kocayemiş' imi kaynım italyadan getirdi. Bordo dallarındaki yeşil yaprakları herdem kalacakmış. İlerde bahçeyemi dikerim bilemiyorum.
Bende olmasını, saksısını doldurmasını istediğim sukulentlerden birileridir bunlar. Bana henüz yeni geldiler. İnşallah bahara kadar çoşarlar.
İki güzellik bir arada...
Yaprak yapısı olarak diğer üç kalanchoe' mden farklı. Rengi de sürpriz olacak.
Buda yaprak yapısı diğerinden farklı Sempervivum.
Echeveria pulvinata Frosty
Starlar sona kalır:p. Şimdilik bu kadar:cool:.
Ayyy starın çok güzel cenan:)
Ayyy starın çok güzel cenan:)
Sevim hocam, benim gözlerimde öyle görüyor:))
Orkun Kırcı
02-11-2010, 21:36
Starını kıskandım doğrusu:))
Çok güzelsin sen çok;)
******* çok çok güzel sevgili cenan...bakmaya doyamadım...sevgilerimle...
Cenan hanım,
Sizin starın yaprağından var bende sadece. Köklendi ancak bir süre sonra yaprak canlandı, kök kurudu fakat çimlenme gerçekleşmedi. Şu anda yaprak gayet sağlıklı bir şekilde toprak üzerinde duruyor. Bakalım ne zaman çimlenme oluşur.
213 ve 216 dakilerden bende de vardı. Yeni sürgünler vermeye başladılar. İyi gelişiyorlar. 213 te arka tarafta sanırım senecio var ama bulanık olduğu için tür olarak hangisi bilemedim.
214 teki sukulent ise Haworthia olmalı... Bende küçük olarak vardı ilkbaharda. Sonradan sonbaharda iki adet sürgün aldım.
Star'ın yaprağının kahve rengi olanı bende de sadece yaprak olarak duruyor malesef .
Ayşe Yıldız
03-11-2010, 09:53
-Ben stara star demen star benim olmayıncaaa- :D:D:D
İyi günlerde büyüt Sevgili Cenan.
Starını kıskandım doğrusu:))
Orkun kıskanma kıyamam:D Çiçek işi sabır işi biliyorsun, şu önümüzdeki baharı atlatalım seninde olur;).
******* çok çok güzel sevgili cenan...bakmaya doyamadım...sevgilerimle...
Sevgili bıcırık, emin ol her evde olmalı;).
Star'ın yaprağının kahve rengi olanı bende de sadece yaprak olarak duruyor malesef .
Sevgili Hhatice, nasıl yani? sadece bir yaprak olarak mı demek istedin, yoksa çiçeklenmiyor mu demek istedin? Hem ben kahverengi yaprağıda merak ettim, rica etsem resim eklermisin?
Cenan hanım,
Sizin starın yaprağından var bende sadece. Köklendi ancak bir süre sonra yaprak canlandı, kök kurudu fakat çimlenme gerçekleşmedi. Şu anda yaprak gayet sağlıklı bir şekilde toprak üzerinde duruyor. Bakalım ne zaman çimlenme oluşur.
213 ve 216 dakilerden bende de vardı. Yeni sürgünler vermeye başladılar. İyi gelişiyorlar. 213 te arka tarafta sanırım senecio var ama bulanık olduğu için tür olarak hangisi bilemedim.
214 teki sukulent ise Haworthia olmalı... Bende küçük olarak vardı ilkbaharda. Sonradan sonbaharda iki adet sürgün aldım.
213 ve 216. ler ikinci deneyişlerim. Daha önceden tutturamadım. Resimleri ekledikten sonra sevgili Berduray 216.resimdekini daha fazla gömmemi söyledi bende öyle yaptım. 216 nın gelişmiş haline hiç rastlayamadım. İsim için bir tahminin varmı acaba Sayın Karaca?
Benim Star içinde anlattığınızı özetlememiz gerekirse; yapraktan türeyebiliyor diyebilirmiyiz?
-Ben stara star demen star benim olmayıncaaa- :D:D:D
İyi günlerde büyüt Sevgili Cenan.
Starların en güzeli senin olsun Ayşeciğim. Gelişimini biraz gözlemliyim, zamanı gelince onuda paylaşırım.
Hakikaten star da starmış cenan;)
Sayfamın bu başlığa taşınmasını ben rica ettim, sayın Malina' da hemen halletti. Sayfamın içeriğinin bu başlığa daha çok uyacağını düşündüm. Sanırım böyle daha iyi oldu:)
Hakikaten star da starmış cenan;)
Kendide güzelliğinin farkında. Öyle havalı ki :)))
Banada çok artistik geldi. Baksanıza şimdiden ne çok hayranı var. Bana da kıskanılacak yeni bir tür çıktı.
Karadeniz' de güzel bir tatil yaptık geldik. Ben buralarda yokken çok rüzgar çıkmış, bir kaç saksımdaki çiçeklerim keyifsizleşmiş. Daha soğuk havalarda ne yapacağımı şaşırmış kalmış durumdayım:(.
Geldikten sonra en büyük sürprizi kaynım yaptı, hollandadan bana yeni çiçekler getirdi;). O da benim kadar çiçeklere meraklı. Herhangi bir istekte bulunmadım, gönlüne göre getirmiş. Bu gün ekleyeceğim resimler ondan gelenler;).
Yelken çiçeği
Açelya
Kırmızı ve pembe karışık çiçekleri var. Resim yanıltabilir kendisi kocaman, bir kucak dolusu;).
ATATÜRK Çiçeği
Üzerinde tomurcuklar var, çiçeklenmeye hazırlanıyor.
Buna benzeyen ikili bir kaktüsüm daha var. Ama hem renk hemde diken yapısı olarak faklılar. Bunlar biraz daha miniş.
Bunu gördüğümde de ayrı sevindim. Gövde çapı 13cm. Saksısı dar geliyor ona ama baharı beklemeli...
İki senedir bahtığım kaktüsterim bu kadar dallanıp budaklanmadı, kaç yaşında acaba?
Selehattin 67
30-11-2010, 09:56
çok güzel olmuş elinize sağlık [kocayemişi bahçeye dikin 2 sene sonra meyvesini yersiniz ]
günebakan
30-11-2010, 09:56
Hoş geldin Cenan'cığım yeni hediyelerin çok güzelmiş güle güle büyüt:)
Teşekkür ederim Sayın Selahattin 67. Kocayemişimin üzerinde aylardır bordo tomurcuklar var. Çiçek desem açmadı, yaprak desem benzemiyor... Bilginiz var mı?
Sevgili Günebakan hep beraber büyütürüz inşallah. Avatarındaki Efe püskülü senin mi?? Ne güzel renkleri var. Zafer bey bana da yolladı, çiçek işi sabır işi biliyorum ama yine ne zaman çiçeklenecek diye kendi kendime habire soruyorum:rolleyes:.
Echeveria harmsii
Bu da prensesim. Resimlerine bakıp iç geçirdiğim bu güzelliğin bir gün karşıma sürpriz olarak çıkacağı hiç aklıma gelmezdi. Üstelik bir kaç tanede yavrusu var.
Ayşe Yıldız
30-11-2010, 10:39
Hepside çok güzeller Maşallahh!
günebakan
30-11-2010, 10:51
Ben de daha efe püskülünün çiçeğini bekleyenlerdenim bu internetten alıntı bir resim. İnşallah biz de çiçeğini görürüz:)
Selehattin 67
30-11-2010, 11:22
Kocyemişin çiçek ve meyve zamanı şu aylar itibariyle geçti
Sayın Cenan tüm bitkileriniz çok güzel, paylaştığınız için çok teşekkür ederim,hepsini tek tek izlemek büyük keyif verdi.
umutyolcusu
30-11-2010, 12:14
Ooo yeni çiçekleriniz harika,çekimleriniz de güzel olunca gözlerimiz bayram etti.Güle güle büyütün hepsini.Açelyanıza imrendim doğrusu.Benimki yeniyken iyiydi ama şimdi keyfi kaçtı.Bizim evi sevmedi maalesef.
Kocyemişin çiçek ve meyve zamanı şu aylar itibariyle geçti
Balkonda saksıda kalsa zarar görürmü acaba?
Bizim kocayemiş, şu anda çiçekli.
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=182086&d=1291040163
Ne kadar güzel çiçekleri var öyle, zilli:p.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.