View Full Version : Annemin Bahçesi/ Nejla K.
Nejla K.
19-09-2010, 19:23
Herkesin annesi kendisi için çok özeldir. Annem de benim için çok özel... Ona ait her şey de öyle... Anne yemeklerinin yeri ayrıdır, anne kokusunun, anne evinin, anne kucağının sıcaklığının tarifi hep zor gelmiştir bana... Hani bir reklamdaki '' bir tek annem olsun bana bir şey olmaz'' güveni hiç bir şeye değişilmez... Ayrı şehirlerde olmamızın getirdiği bir özlem mi, bilmiyorum ama tatilde olmazsa olmazım annemin bahçesi... O küçücük bahçede hamakta kitap okumanın tadını, kocaman salıncakta kahvenin aromasını, sabah kahvaltı öncesi koparılan salatalık, domates ve sivri biberlerin soframızda olmasının zevkini size anlatamam... Evin terasında çardak olmuş asmaların, güzelim yapraklarından sarılmış sarmaların tadı annemin bahçesinde çok güzel gelir bana... Gelen konukların bahçede oturması ile ağaçlardaki sarı erikler,vişneler, mevsimine göre ayva ve yeni dünyalar ikram edilmeyi bekler...
Sabah uyandığınızda annem bahçededir mutlaka... Sabah yürüyüşünden sonra eve girmeden bahçede temizlenecek otlar, yeri değiştirilecek çiçek saksıları, komşulardan gelmiş kuş gübrelerinin gömülmesi işlerini yapmakta, küçücük sarkmış bile olsa bağlanacak bitkileri bağlamakta, o gün ziyaret edeceği bir tanıdık varsa ona gidecek çiçeği seçmekte ve tanıdığının kendisine hatırlatacağı çiçek olmasına dikkat etmektedir. Çiçek seçilmekle kalmaz süslü kağıtlar ile daha sabahtan kurdelelerle paketlenmektedir.
Haa birde çam ağaçlarına olan sevgisi var... Çam türlerinin pek çoğunu o küçük bahçeye sığdırmış olmanın mutluluğunu yaşamaktadır. Küçük bahçelerdeki yer değiştirme sorunları en çok çam ağaçlarını etkilediği için kaybettği çamlara hep üzülür annem... Yeğenim henüz yürüyorken o minik bahçede ortaya çimlendirme yapılıp çıplak ayak yürümesi sağlanmıştı, hiç unutmuyorum...
Akşamları babamın bahçe sulaması da ayrı bir keyiftir doğrusu... Dikim ve bakım işleri annemin, sulama sorumluluğu babamındır...Toprakla suyun buluşmasından gelen o güzel koku bilenler için değişilmezdir. Hepimiz o saatlerde bahçede oluruz. Kızım ve yeğenim ''bizde sulamak istiyoruz' diyerek ve daha çok kendilerini ıslatarak hepimize şen kahkalar attırılar. Tabi 1 saatte bitecek sulama işleri havanın tamamen kararmasına dek sürer. Aaay aay dayanamayacağım bu sulama sonrası kardeşimin yaptığı, dostlarla paylaşılan mangal keyfi ile bahçede geç saatlare kadar kalınır...
Daha yazılacak ne çok şey var ama yeri geldikçe paylaşmak üzere Bursa'daki bu 100- 110 metrekarelik küçük bahçenin dolu dolu fotoğraflarına geçiyorum... Şimdiden özledim bile...
Nejla K.
19-09-2010, 19:36
Nerden başlayacağımı şaşırdım... Sebzelere ne dersiniz? ( Hatırlatmalıyım ki bu onların Temmuz ayındaki halleri, şimdi ne kadar güzel olabileceklerini siz hayal edin...)
Nejla K.
19-09-2010, 19:41
Geçen hafta Aydın'a Annem geldi ve bu bahçenin sivri tatlı biberlerinden bana getirdi. Çok severim. Şu anda buzdolabımda oldukları için çok mutluyum... Sanırım baharda bu biberlerden saksıya dikip ben de bir kaç kök yetiştireceğim...
Nejla K.
19-09-2010, 19:52
Naneler size çok minik görünüyor. Çünkü benim evime getirmem için kesildi kurutuldu ve bir kavanoz kuru nanem oldu. Bu görüntü naneler kesildikten sonra çekildi. Maydanozlar ve süs kabaklarını da ekliyorum. Çıkan her kabak bir tanıdık için yetiştiriliyor. Süs kabağının renginin o sarı tonunu çok beğenirim.
Nejla K.
19-09-2010, 19:58
Meyve ağaçları ile devam edelim mi?
Merhaba sevgili nejla hanım hoş geldin,özlettin kendini.
Anne saygılar bu negüzel bahçe emeklerine salık.
Zafer İnandıklı
19-09-2010, 20:34
Anne eli değmiş herşey gibi, bu bahçe de mükemmel. Annenize sağlıklı, mutlu uzun bir ömür diliyorum.
Nejla K.
19-09-2010, 20:41
Çok teşekkürler arkadaşlar... Sevim Hanım ve Zafer Bey, ne güzel sözdür değil mi? '' Anne eli değmek''
Orhan Özbilgiç
19-09-2010, 21:38
Necla hanım;
Gerçekten dolu dolu bir bahçe. Bitkiler çok güzel ve sağlıklı. Annenizi kutluyorum.
Bu arada, bahçede varlığından söz ettiğiniz çam türlerini de fotoğraflar mısınız?
Sağlık içinde oturun.:)
Nejla K.
19-09-2010, 22:12
Teşekkürler Orhan Bey, fotoğraflara bir bakayım, umarım görüntülemişimdir...
Nejla K.
19-09-2010, 22:22
Çamlardan sadece 2 sini fotoğraflamışım ama çiçekler arasında görünenler çıkacak...
Nejla K.
19-09-2010, 22:32
Çiçeklerle devam ediyorum.
Nejla K.
19-09-2010, 22:39
...
Nejla K.
19-09-2010, 22:51
Annemin gülleri... Henüz açmadığı için görüntülemediğim pek çok gül var...
Nejla K.
19-09-2010, 22:53
...
Nejla K.
19-09-2010, 23:02
Kızım çok küçükken annem onu '' papatyam'' diye severdi. O yüzden kızım da anneannesine '' papatya '' der... İşte bahçeye bu yüzden dikilmiş çiçeçeklerden biri, papatyalar...
Orkun Kırcı
19-09-2010, 23:07
Ablacım herşey çok şirin, sebzeler insanın iştahını kabartır türden. Annenizin ellerine yüreğine sağlık.
(bu arada doğumgünün kutlu olsun... :D)
Orhan Özbilgiç
20-09-2010, 06:22
Çamlardan sadece 2 sini fotoğraflamışım ama çiçekler arasında görünenler çıkacak...
Çok teşekkürederim Nejla hanım. Belli ki, doğa sevgisi sizin genlerinizde var.
Duygu yüklü bir bahçe. Papatyalara bayıldım.
Nejla K.
20-09-2010, 09:06
Ablacım herşey çok şirin, sebzeler insanın iştahını kabartır türden. Annenizin ellerine yüreğine sağlık.
(bu arada doğumgünün kutlu olsun... :D)
Orkuncuğum çok teşekkür ederim. Hep beraber sağlıkla inşallah...
Nejla K.
20-09-2010, 09:11
Çok teşekkürederim Nejla hanım. Belli ki, doğa sevgisi sizin genlerinizde var.
Orhan Bey, geçen yıl 7 çeşit çam saydık annemle... Fakat yeni bitkilerin bahçeye eklenmesi ile çamlarda duvar kenarına yakın bir kaydırma yapıldı. Bir kaçı bu sırada etkilendi. Annem 2 torunu için çam dikmişti ve her gidişte çamla çocuğun boyu ölçülür ve fotoğraflanırdı. Çamın bizde ayrı bir yeri var anlayacağınız...
Nejla K.
20-09-2010, 09:12
Duygu yüklü bir bahçe. Papatyalara bayıldım.
Haklısınız ben de onların bahçeye çok yakıştığını düşünüyorum...
Nejla hanım, hoşgeldiniz ne varsa eskilerde var değilmi
Yücel Canpolat
20-09-2010, 12:25
Sayın Nejla Hanım,içten paylaşımınız hepimizi etkiledi,şüphesiz anaların hakkı ödenmez ama bir evladın anasına vereceği en güzel duygu emeğini verdiği güzelliklerle gurur duyan evladını seyretmek,Sizi kutluyorum ve tüm Annelerin ellerinden öpüyorum.
Nejlacığım, annenin bahçesi çok güzel. Anneciğinin ellerine sağlık:)
Nejla K.
25-09-2010, 09:43
Nejla hanım, hoşgeldiniz ne varsa eskilerde var değilmi
Haklısınız Nazlı06, eskilerin gözardıedilmemesi gereken duyarlılığı yok mu, işte ona bayılıyorum...
Nejla K.
25-09-2010, 09:47
Sayın Nejla Hanım,içten paylaşımınız hepimizi etkiledi,şüphesiz anaların hakkı ödenmez ama bir evladın anasına vereceği en güzel duygu emeğini verdiği güzelliklerle gurur duyan evladını seyretmek,Sizi kutluyorum ve tüm Annelerin ellerinden öpüyorum.
Sayın Yücel Canpolat, çok teşekkür ederim. Umarım annemizin hakettiği değeri verebiliyoruzdur. Onların hakkı ödenmez...
Nejla K.
25-09-2010, 09:50
Nejlacığım, annenin bahçesi çok güzel. Anneciğinin ellerine sağlık:)
Can dostum, Katmerim... Ben biliyorum, o bahçede seninle mutlaka çayımızı, kahvemizi birlikte içeceğiz, dallardan uzanıp meyveler yiyeceğiz... Kızlarımız hamakta sallanacak, biz salıncakta ülkemizi konuşacağız... Bunların olacağından eminim ama tek bilemediği zamanı... ''Elbet bir gün...''
Sevgili Nejla doğa dostu bir aile içinde olmak çok güzel. Anneniz, dayınız, siz. Ne kadar güzel. İmrenmemek elde değil:)
Nejla K.
25-09-2010, 19:27
Sevgili Nejla doğa dostu bir aile içinde olmak çok güzel. Anneniz, dayınız, siz. Ne kadar güzel. İmrenmemek elde değil:)
Sevim Hanım, ne kadar dikkatlisiniz. Çok teşekkürler... Geçen hafta annem Aydındaydı... Dayımın bahçesinin güzelliğini anlata anlata bitiremedi... Kötü olan bu yıl Eskişehire gidemediğim için Dayımın bahçesinden yeni görüntüler alamamam... İlginiz için teşekkürler...
Hatice Tarhan
25-09-2010, 23:23
Nejla hanım güzel yazınız ve harika resimlerinizle beni doğup büyüdüğüm bahçeli eve götürdünüz. Anılar canlandı gözümde ve rahmetli annemin ağaç sevgisi çiçek sevgisi ni hatırladım.Yanına gittiğinizde benim için de sarılın annenize Allah uzun ve sağlıklı ömür versin.
Nejla K.
26-09-2010, 11:36
Nejla hanım güzel yazınız ve harika resimlerinizle beni doğup büyüdüğüm bahçeli eve götürdünüz. Anılar canlandı gözümde ve rahmetli annemin ağaç sevgisi çiçek sevgisi ni hatırladım.Yanına gittiğinizde benim için de sarılın annenize Allah uzun ve sağlıklı ömür versin.
Hatice Hanım, sizi eskilere götürebildiğime çok sevindim.Daha ekleyeceğim pekçok fotoğraf var. İzlemeye devam edin... Annemin 100 metrekareye sığdırdıkları beni de çok mutlu ediyor. Annem geçen hafta buradaydı. Bol bol sarıldım anneciğime...
Nejla K.
12-10-2010, 14:49
Bahçedeki favori çiçeklerimden bir kaç fotoğraf...
Orhan Özbilgiç
12-10-2010, 17:47
Gerçekten favori olmayı hakediyorlar. Özellikle beyaz olanı. Yalnız ne olduğunu çıkaramadım:confused: Glayör gibi geldi bana.
Kolaylıklar diliyorum.
Nejla K.
12-10-2010, 19:14
Evet Orhan Bey glayör...
Nejla K.
12-10-2010, 19:22
Yan komşunun duvar dibi annemin kış mevsiminde içeri alıp yaz aylarında ve baharda bahçede olan çiçeklerinin köşesi...
Nejla K.
12-10-2010, 19:27
Sırf ben istiyorum diye bir köşeye yerleştirilmiş kaktüsler...
Nejla K.
12-10-2010, 19:32
36. mesajdaki son resimde henüz açmamış hali ile begonvil var... Bahçede olmasını çok istediğim ama Bursa nın havasında bir türlü yaşatamadığımız begonvil nihayet yerini aldı. Sitede daha önce bahçesinden bahsettiğim Dayım ve Yengemin anneme hediyesi olarak geldi... Üstelik begonvil için çok daha zor şartlara sahip bir şehirden, Eskişehirden geldi. Annem o koca saksıyı kış aylarında içeri taşımayı göze alarak, begonvilin sevincini aylardır yaşıyor. Kapatılmış bir balkonda bol güneşten gelen bu güzel bitkinin çiçekleri ne yazıkki ben Aydın a dönünce açtı... Vişne çürüğü gibi bir rengi var... Darısı begonvil severlerin başına...
ezgili dünyam
13-10-2010, 07:28
Çok güzel, emek ve sevgi ile yapılmış bir bahçe. Nazar boncuğu beni eskilere götürdü. Annem, en sevdiği salon çiçeklerine nazar boncuğu takarlardı.
Sevgili Necla hanım, anneciğinizin güzel bahçesini bizlerle paylaşarak bizi eski anılara götürdünüz, çok teşekkür ederim.Sevgili anneciğinizle sağlıklı uzun yıllar dilerim. Anneciğinizi bizim için öpün. Sevgiler.
Nejla K.
13-10-2010, 10:38
Çok güzel, emek ve sevgi ile yapılmış bir bahçe. Nazar boncuğu beni eskilere götürdü. Annem, en sevdiği salon çiçeklerine nazar boncuğu takarlardı.
Sayın Ezgili dünyam, Annem de sever nazar boncuğunu... Çiçeklere nazar değdiğine ben de inanırım... Koca japon gülüm eve gelen misafirlerin '' amanda ne güzelmiş, hemde katmerli açıyor'' demesinden 3 saat sonra öldü... Hurafe demek isterdim ama başka neden bulamadım... İlginiz için teşekkürler...
Nejla K.
13-10-2010, 10:40
Sevgili Necla hanım, anneciğinizin güzel bahçesini bizlerle paylaşarak bizi eski anılara götürdünüz, çok teşekkür ederim.Sevgili anneciğinizle sağlıklı uzun yıllar dilerim. Anneciğinizi bizim için öpün. Sevgiler.
Çok teşekkür ederim. Annemi gördüğümde- ki -Şubat tatilinde- mutlaka öperim. Üstelik bahçenin kış fotoğrafları da çok güzel olacak düşüncesindeyim...
Nejla K.
24-10-2010, 17:20
Devam edelim...
Nejla K.
24-10-2010, 17:27
daha var...
küvet içindeki maydanoz fıkrıne bayıldım
buyuk bı legenımız var bende degerlendırıcem...
bahcenız cok güzel uzun ömürler dılıyorum
nurcanaybay
26-11-2010, 11:37
Annenizin bahçesi sera gibi :))
Daha kıyı da köşe de neler vardır kimbilir.Askı da ki yanlış bilmiyorsam yılbaşı çiçeği ,çok güzel açmış.Ona da yeni merak sardım ,geçen haftalar da bir parça alıp toprağa sokmuştum kolayca köklenmiş böyle olunca da daha çok sever oldum :)
Annenizin ellerine sağlık .
Nejla K.
02-12-2010, 19:26
küvet içindeki maydanoz fıkrıne bayıldım
buyuk bı legenımız var bende degerlendırıcem...
bahcenız cok güzel uzun ömürler dılıyorum
Teşekkürler cigdoos... Yansıtamadığım çok değişiklik var... Beğeneceğinize inanıyorum... Ekleme fırsatı ilk bulduğumda göreceksiniz...
Nejla K.
02-12-2010, 19:28
Annenizin bahçesi sera gibi :))
Daha kıyı da köşe de neler vardır kimbilir.Askı da ki yanlış bilmiyorsam yılbaşı çiçeği ,çok güzel açmış.Ona da yeni merak sardım ,geçen haftalar da bir parça alıp toprağa sokmuştum kolayca köklenmiş böyle olunca da daha çok sever oldum :)
Annenizin ellerine sağlık .
Sayın Nurcanaybay, çok teşekkürler... Evet haklısınız yılbaşı çiçeği gerçekten kolay kökleniyor. Şu aralar paskalya yılbaşım benim de çiçekli... Balkon sayfama henüz fotoğraf eklemedim ama beğendiğiniz olursa size gönderirim...
nurcanaybay
02-12-2010, 20:04
Nejla hanım ;
Bitki sayısını arttırmamaya kararlıyım ama teklifiniz için teşekkür ederim.
Annenizin ve sizin ellerinize sağlık.
fikreteren
02-12-2010, 21:07
Yeşili görmek çok güzel.Ellerinize sağlık.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.