PDA

View Full Version : ardabora / Sedum Bahçem

ardabora
07-06-2010, 02:03
Bende de 5-6 çeşit sedum var.

Bahçemin neredeyse her boş alanına atıp durduğum,fecci arsız sedumla başlayayım.

Sedum hispancum

150368

2008'in mart ayında,bir yemek tabağı büyüklüğünde,teyzemden alıp getirdim ve neredeyse tüm bahçeyi kapladı. eşe dosta,konu komşuya ne kadar verdim hatırlamıyorum.

2008'de çiçeklenmedi,geçen sene haziran sonunda sedumlaın bazılarının uzayıp dikleştiğini görünce çiçekleneceğini anladım ama çiçeklerinden pek memnun kalmadım. minik krem rengi çiçekleri geçince kötü bir görüntü bırakıyor ve çiçek açan dalları da kuruyor çiçekle beraber.kökünden söküp atıyorum. ilk resmi bugün çektim,yağmurdan sonra. resimdeki tüm yeşillik sedum hispanicum. ikinci resim de geçen seneki çiçekli hali...

150369

ardabora
07-06-2010, 02:07
sedum sarmentosum

bu da arsız bir sedum. gerçi sedumların çoğu arsız...dalını koparıp toprağa sokmanız yeterli oluyor.resimde çiçeklerin son zamanı.ilk açtığında yoğun bir sarı göze çarpıyor. çok sulanırsa yeşil etli yaprakları daha da büyüyor.

ardabora
07-06-2010, 02:10
sedum spectabile

anne çiçeği ismi hoşuma gitti.;)

resim geçen yıldan,görüldüğü üzere.geçen sene tek köktü,çoğaltıp bir kaç kişiye verdim. kışa dayanamadı maalesef. şu an elimde 4-5 kök var ama çok cılızlar..

ardabora
07-06-2010, 02:15
Sedum spurium

bunu çok seviyorum. kolay çoğalıyor. toz pembe çiçek açıyor ama geçen seneki resmi bulamadım.

ardabora
07-06-2010, 02:22
sedum palmeri

çok fazla gösterişli çiçekleri yok ama formu güzel ve çabuk çoğalıyor.ikinci resim internetten.

ardabora
07-06-2010, 02:26
sedum sieboldii

en beğendiğim ama ancak bir hafta önce sahip olabildiğim sedum...gri yeşil yapraklı olması bana cazip geliyor. şimdilik benim sedumum pek minik. taaa Bursa'dan geldi. ikinci resimdeki gibi açıcak kısmetse.

ide
19-11-2010, 02:04
Bende sedumları çok seviyorum. Hele "toz pembe çiçek açıyor "dediğiniz seduma bayıldım, ismini öğrenebilirsek temin etmemiz daha kolay olur dilerim. Bahçeniz çok dingin olmuş Sevgili Ardabora elleriniz dert görmesin, sefasını sürün inşaallah:rolleyes:

Kharel
19-11-2010, 18:34
Sedum spurium

bunu çok seviyorum. kolay çoğalıyor. toz pembe çiçek açıyor ama geçen seneki resmi bulamadım.

Anneannemin bahçesinde vardı bundan inanılmaz iyi yayılıyor bakımı da çok kolay ama ezilmeye dayanıklı değil

Estergon80
19-11-2010, 19:57
İsmi ne acaba gerçekten çok güzel bu arada bahçeniz sevgiler...

PlentyPlant
21-11-2010, 00:04
Bize saksıda yetişen ile doğada yetişen arasındaki farkı, harika sedumlarınızla bir kez daha gösterdiğiniz için teşekkür ederim Sayın Ardabora. Emeklerinize sağlık.

zenfree
04-12-2010, 19:06
http://picasaweb.google.com/momotama50/Sedum02?authkey=opfPEhxTR-k#

zenfree
26-01-2011, 14:12
Bu başlık ve aşağıdaki başlık birleştirilebilir gibi geldi.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=16297

ardabora
20-03-2011, 01:24
Merhaba arkadaşlar,

ne yazık ki geçen yaz durmadan yağan yağmur,arkasından fecci bir nem, bahçemi mahvetti. neyse sağlık olsun..bu sene çalışmaları arttıracak gibi görünüyorum,vakit olursa tabi...

sedumların neredeyse 3/4 ü sizlere ömür...kalan sağlar bizimdir.:(

sedum spurium (http://www.sifalibitkiler.us/archives/486) diye arama yapınca karşıma bir çok isim çıktı. şimdi bu isimlerle çiçekçilere gitsek,hepsi farklı bir bitki gösterir sanırım.

elimdeki spuriumlar şu an can çekişiyor,çoğaltabilirsem ne ala...

sındırgılı
22-03-2011, 19:32
Gecmis olsun, daha guzellerini ortaya cikaracaginizdan eminim.
Moral bozmak yok, her sey gonlunuzce olsun.

cemo
22-03-2011, 19:48
Bahcenizi masaüstüme koydum..nefis görüntü.
Yine yakalayacasınız o güzellikleri. Sağlıkla inşlllahhh

selenn
22-03-2011, 22:06
Sayın ardabora bu başlıktaki fotoğraflarınızı zevkle inceledim. Ardından son mesajınızı okuyunca açıkçası çok üzüldüm ama eminim bir süre sonra ilk fotoğrafları aratmayacak yeni kareler göreceğiz. Sedumların direnci ve sizin emeğinizle buna hiç kuşkum yok.

günebakan
22-03-2011, 22:20
Sedumlar gerçekten çok güzel görünüyor. Eminim tekrar güzelliklerini size göstereceklerdir:)

ardabora
27-03-2011, 22:25
Sedum spurium

çiçekli halinin resmini tesadüfen eski dosyalarda buldum..

ardabora
27-03-2011, 22:29
sedum spectabile'ın geçtiğimiz sonbahardaki çiçekli hali..eylül ortasından sonra çiçekleniyor...ve son resmi bugün çektim.

ardabora
27-03-2011, 22:31
Sedum palmeri'nin çiçekli hali...mart başında çiçekleniyor..

sevim.K
16-05-2011, 17:51
Sedumlar harika. Benim sedumlarımında çoğu gitti. Saksıya dokunmuyorum bir umut olurya büyümeye karar verirlerse diye:(

Sevgili zenfree o linke bakınca zaten insanın hepsini toplayası geliyor;)

ardabora
07-07-2011, 18:01
Sedum spurium

231869

Bu yıl daha güzel çiçeklendi sanki. Aslında arka bahçe için yerörtücü olarak kullanmayı düşünüyorum ama yağmurlardan sonra çok çabuk bozuluyor.Bahar gelince yeniden canlanıyor gerçi.

231870

musbet
10-07-2011, 13:20
Sevgili ardabora bahçeniz bir harika. sedumların hepsi birbirinden güzel. istanbula yolum düşerse size uğramak isterim tabi sizde kabul ederseniz:)

ardabora
10-07-2011, 14:23
Elbette...Beklerim. Benim size Graptopetalum sözüm var değil mi?

Bu arada ilk resimdeki bahçenin görüntüsü değişti,artık yerlerde sedum yok,fare kulağı yaydırmaya çalışıyorum,geçen yıl hepsi bozuldu ama saksıdaki sedumlar duruyorlar..

musbet
14-07-2011, 15:53
evet sözünüz vardı bana:)
ama bettyycim kendisindede aynı çiçekten olduğunu ve bana verebileceğini söyledi.
bakalım kimden almak nasip olacak.
Çiçek almasam bile mutlaka sizinle tanışmak isterim.
sedumlarınızın ölmesine üzüldüm ama en azından saksıdakiler kurtulmuş, bence bahçenize nazar değmiş:)
Bidahaki fotoğrafların yanına kocaman bi nazar boncuğu asmak şart.

Izmir71
25-07-2011, 18:23
Arkadaslar sedumla 2 sene once yer kaplayici olarak tanistim.simdi 1 metreye 5 metre bolumu cesitli sedumlarla doldurmak istiyorum.hangileri dis mekanda yetisir???bahcem izmir sehir icinde ve gunes goruyor...
Yardimlariniz ve onerileriniz icin simdiden tesekkurler...

ardabora
11-09-2011, 23:24
sedum spectabile-autumn joy

Şu an tam zamanı...

Satı Uğurtan
11-09-2011, 23:47
Sevgili ardabora, sedumların muhteşem çok güzel çok sağlıklı ellerine sağlık, sende olmayıp benden istediğin sedum varsa gönderebilirim sevgiler.

ardabora
14-09-2011, 17:45
Çok sağol,teşekkür ederim.

Kışa gireceğiz ya artık,fazla bitki edinmek istemiyorum bu sene,koyacak yer yok.Şimdi bile elimdeki saksıları eve nasıl sığdırırım diye düşünüyorum. Bahara belki....Yine de çok teşekkürler.

ozbey
15-09-2011, 20:10
Sedum spurium

231869

Bu yıl daha güzel çiçeklendi sanki. Aslında arka bahçe için yerörtücü olarak kullanmayı düşünüyorum ama yağmurlardan sonra çok çabuk bozuluyor.Bahar gelince yeniden canlanıyor gerçi.

231870

Sayın ardabora, sedumlarınıza kocaman bir maşallah diyorum. Çok zarif görünüyorlar. Sağlıkla keyfini sürün.

raddle
15-09-2011, 20:19
Sedum sieboldiiyi kargalar ve kuşlar çok seviyor. Ellerinden zor kurtardım, ama bir türlü kendini toparlayıp da eski haline gelemedi.

ardabora
30-10-2011, 14:42
Benim sieboldii ev içinde,karga ve kuş yok. :p

253338

Ama yaprakları bu halde...

253337

zenfree
31-10-2011, 19:04
Çok güzel. Nasıl da dik duruyorlar.:) Yapraklarındaki problemler bendeki ile aynı gibi.

ardabora
31-10-2011, 21:46
Dik duruyorlar çünkü pek minikler,boyları 10 cm. kadar şimdilik...Resim sizi yanıltmasın...Büyüyecek de sarkacak...

Ben sulama olayından şüphelenir oldum artık. Yapraklarına su değdirmedensulamaya çalışacağım...

cemo
31-10-2011, 22:16
Sanırım sulama ile ilgisi yok, benimki bahcede dikili yere yapıştı kaldı ve gecen hafta sular seller götürdü bahceyi yağmurdan. Yine de birşey olmadı, Satı nın dediği gibi, nazsız birşey bu bence. Üstüne düşme fazla, sana naz yapıyor anladığım:)

zenfree
31-10-2011, 22:46
Dik duruyorlar çünkü pek minikler,boyları 10 cm. kadar şimdilik...Resim sizi yanıltmasın...Büyüyecek de sarkacak...

Ben sulama olayından şüphelenir oldum artık. Yapraklarına su değdirmedensulamaya çalışacağım...

Tarabya merkezdeki fidanlıkta büyük saksıda satıyorlar. 10 tl. bitki kocaman. Çiçekler geçmiş ama yaprak renkleri kızarmış. Çok güzel görünüyordu. Belki ilgilenirsin. Bir tanesi ile ben ilgilendim bile.:)

ardabora
31-10-2011, 23:06
Valla ben fazla naza gelemem,aslında sabırlıyımdır ama yersiz nazı da kaldıramam yani...:)

Sulamayla alakası yok,kuşlar da yemedi...Bir türlü teşhis koyamadık madem " histerik sendrom" diyelim biz buna :)

Önümüzdeki bahara kadar süre veriyorum kendisine. Büyüdü büyüdü yoksa Zenfree'yi dinler alır kocaman bir saksı,koyarım karşısına, görür gününü:)

cemo
31-10-2011, 23:15
İşte budurrr..kıskandıralım ardabora:)))
Şımarana af yok:))

MİRBE
09-11-2011, 17:32
Sedum sieboldim neredeyse 1 aydır çiçekli:)

Sedum spectabilemin çiçekleri geçti yapraklarda sararma başladı birde balkonda saksıda ve sağa sola sarkıyor ağırlaştı ne yapabilirim???

ardabora
13-11-2011, 11:46
Sedum Spectabile'min yaprakları sarardı benim de...Yapraklar dökülmeye başladığında sap diplerine bakmalısın,yeni oluşumlar başladıysa ben çiçek saplarını kökünden kesiyorum, yeni sapların daha kuvvetli büyümesini sağlamak maksadıyla...

Şimdi resim çektim senin için. ;)

MİRBE
15-11-2011, 11:39
Yeni oluşumlar vardı saksıda topacık minicikler doldurmuş saksıyı hemen dalları kestim..

Teşekkürler Ardabora:)

ardabora
04-12-2011, 00:13
Benim sedum sieboldii pek küçük ve içeride olduğundan rengi değişmedi ama yapraklar pörsümeye başladı,dibinden de sizin dediğiniz gibi yeni sürgün vermeye başlamış minik minik...Henüz kesmedim eski kökleri...

Bu aradasedum palmeri çok güzel renk değiştiriyor ve tomurcuklar görünmeye başladı. Eski resimlere baktım da mart ayında çiçek açmış. Tomurcuklanma erken oldu bu sene sanırım.

alcen
04-12-2011, 11:10
Sedum cenneti herhalde böyledir.Segili ardabora gözlerime inanamadım süpersiniz,hepsi birbirinden güzel bu sayfaya nazar değmesin maşşallah, sevgiler.

sevim4
04-12-2011, 19:50
Of of bunlar insanın aklını başından alıyor bora bey.

ardabora
04-12-2011, 23:31
Bu siteye 15 mart 2008 tarihinde gerçek ismimle üye olmaya çalıştım ama sürekli "data error" hatası verdi durdu. Ben de inatla üye olmaya devam ettim. Üç farklı rumuz denedim, en sonuncusunda oğlumun ismi ile kayıt oldum. ARDA BORA...

Bu rumuz ile yazmaya başladım sonra baktım ki denediğim ilk rumuzlar da kayıt olmuş siteye, sanırım sitede güncelleme ya da başka bir sorun vardı o gece...Yazışmaya başladığım için diğerleriyle giriş yapmak saçma geldi. :)

Üyelerin profilindeki cinsiyet ibaresine bakmadığım için daha önce ben de aynı hataya düşmüştüm.

Velhasıl kelam Arda Bora oğlumun adı ve ben de annesiyim.

ardabora
09-02-2012, 16:29
Soğuğa en dayanıklı sedumlardan biri sedum palmeri...Şu an tomurcuk dolu ve günlerce kar altında kaldı.

hepgül
10-03-2012, 23:48
Bende bu güzelliklere sahip olup sizlerle paylaşmayı diliyorum. Malesef bir Kaplumbağ hızı ile ilerliyebiliyorum... Neyse geç olsun temiz olsun diyerek kendime moral veriyorum : )

Fotoğraflar gerçekten çok güzeller. Emeklerinize, ellerinize sağlık : )

Sedumlarda saksıya veya bahçeye ekim yapmak fark ediyormu? Çoğunlukla gölge olan bir yerim var bahçede bana önerebileceğiniz bir çeşit varmı? Teşekkürler.

ardabora
19-04-2012, 15:02
Eveeet, bahar geldi ve sedumlar canlanmaya başladılar.

SEDUM ALBUM

284586

SEDUM HİSPANİCUM

284587

ardabora
19-04-2012, 15:06
sedum spurium

ardabora
19-04-2012, 15:09
SEDUM SPECTABİLE

Nihayet bu sene saksıdan bahçeye transfer oldular,keyifleri yerinde...

ardabora
19-04-2012, 15:17
SEDUM PALMERİ

Şu an en çiçekli döneminde ve çiçek rengi harika...

selenn
19-04-2012, 15:38
Hepsi de ne kadar canlı ve sağlıklı gözüküyorlar maşallah. Hele palmeri coşmuş, harika olmuş renkleri de.

ardabora
24-07-2012, 16:37
Sedum spectabile.. Toomurcuklar göründü...Eylülde görüşürüz. ;)

sakdag
24-07-2012, 16:50
Hayret! Ne güzel olmuşlar.

Benimkiler de daha tomurcuk falan görünmüyor,sadece yaprak formundalar.

Sizinkiler çok yakında açacak gibi görünüyor bence. ;)

hira
11-04-2013, 16:48
merhaba sayın ardabora çiçekleriniz çok güzel maşallah, güle güle büyütün. benim bir sorum olcak (hazır uzmanını bulmuşken:) ) acaba sedum palmeriyi suda köklendirip mi dikmem gerekir? yoksa hemen toprağa mı?

hira
27-10-2013, 00:55
Çok güzel bir sedum bahçeniz varmış.. önceden tabii:)

Bu bahçenin son durumu nedir acaba? en son fare kulağından bahsetmişsiniz.

ardabora
14-02-2014, 16:12
merhaba,
ağaçlar.neti çok ihmal etmişim yahu...

sedum bahçesi hala yaşıyor,şu an uykudalar tabi..
arada zahiyat da verdik ama aramıza yeni katılanlar da oldu.
şimdilik beklemedeyiz.

cemo
14-02-2014, 17:00
Size ceza kesmek gerek sevgili ardabora,:)) bizi bu sedum cennetinden mahrum bıraktınız uzun zamandır:(

autum joy u ve sioboldiyi bende bahceye alacağım. Saksıda sıkışıp kaldılar. Çiçeksiz hallerini de seviyorum ben onların.

Palmeri bu sene erken açtı. Havalar sıcak gittiğinden olsa gerek. Şu an sapsarı oldu saksılar.

İnşallah yeni fotoğraflarla o güzel bahçenizi sunarsınız bizlere.
Sevgiyle kalın.

ardabora
16-02-2014, 13:23
nerden başlasam nasıl anlatsam?

2012'nin temmuz ayında yazmışım en son...

berbat ötesi,her türlü manevi kaybı yaşadığım 2013 yılı,beni sevdiğim,ilgilendiğim herşeyden kopardı. neyse ki hayat devam ediyor ve Allah'a şükür bazı şeylerin yokluğuna alıştım artık.

öyle bir zaman geliyor ki, hayatının rutinini,sıradanlığını değiştirmek için başka taraflara yöneliyorsun. çok severek yaptığın bazı şeyler can sıkmaya,yük gibi gelmeye başlıyor.

bahçem de, her ne kadar sevsem de bayılsam da beni sıktı geçen sene.
her şey üst üste geldi ve beni boğdu...kafamı dağıtmak için,zaten daha önce de ilgilendiğim ahşap boyamaya yöneldim daha çok...

elbette ki bahçeme de baktım,diktim, ektim, çapaladım,suladım ama sanal alemden elimi eteğimi çektim bitkiler için.dediğim gibi ahşap boyama tüm boş vaktimi almaya başladı.

geçen hafta malum havalar mevsim normalleri üstünde seyredince aylardır yüzüne bakmadığım bahçemde gezindim. clematislerimin tomurcuklandığını görünce bende de tomurcuklar açtı ve eski dost ağaçlar.netin eksikliğini hissettim içimde :))

velhasıl burdayım..
eskisi kadar sık giremeyeceğim belki ama her türlü cezaya razıyım sevgili cemo...
sevgiler...

cemo
16-02-2014, 17:48
velhasıl burdayım..
eskisi kadar sık giremeyeceğim belki ama her türlü cezaya razıyım sevgili cemo...
sevgiler...

Bazen yaşadıklarımız bizleri başka alanlara kaydırsa da, gönlü bitki diye çarpan tüm yürekler burada buluşuyor.

Yaşadığınız olumsuzluklar ardınızda kalmıştır umarım. Allah bundan sonrasını güzel eylesin.

Ceza büyük:eek: haftada bir görmek isterim o güzelim sedum bahcenizi:))

Zira, bizi terk etmeyen ve bizi hep mutlu kılan, sadece bitkiler ve DOĞA.

Sıkı sıkı sarılmak gerek diyorum ve sevgiler yolluyorum ardabora.

Vildan Sönmez
17-02-2014, 17:14
Rastlantı bu ya ben de Temmuz 2012 de sürekli paylaşımı bırakmışım,bir yerden başlamalı sayın Ardabora...

nerden başlasam nasıl anlatsam?

2012'nin temmuz ayında yazmışım en son...

cemo
17-02-2014, 17:58
Diğer kaçak dostumuz gelmiş:))
Bir ceza da sana vermeli Vildan:)

Ne iyi ettiniz de geldiniz.

İremsıla
21-03-2014, 09:10
Merhaba ardabora,sizi yeniden aramızda görmek çok güzel.2013 yılını anlatırken duygularıma tercüman olmuşsunuz adeta.benim ve 2 yavrum içinde maddi manevi berbat bir yıldı.neyse inşallah bundan sonra her şey daha güzel olur diyorum bir ümitle,kendimi çiçeklerim ve çocuklarımla teselli ediyorum.umarım sizin içinde her şey daha güzel olur..

mavihayat
01-04-2014, 19:56
Merhabalar,
Fotoğrafını eklediğim (adı tahminen Jovibarba arenaria ya da forumunuzda gördüğüm kadarıyla sedum palmeri hangisi doğru bilemedim :rolleyes:) bitkideki beyaz örümcek ağı gibi görünen şey nedir? Hastalık ya da zararlı sonucu olduysa nasıl tedavi edilir? Bilgisi olanlardan yardım rica ediyorum. Yoksa yapmaya başladığım minyatür bahçem elden gidebilir. :(

mavihayat
01-04-2014, 19:58
SEDUM PALMERİ

Şu an en çiçekli döneminde ve çiçek rengi harika...

Ne güzel açmışlar :)

mavihayat
01-04-2014, 20:00
Bende de 5-6 çeşit sedum var.

Bahçemin neredeyse her boş alanına atıp durduğum,fecci arsız sedumla başlayayım.

Sedum hispancum

150368

2008'in mart ayında,bir yemek tabağı büyüklüğünde,teyzemden alıp getirdim ve neredeyse tüm bahçeyi kapladı. eşe dosta,konu komşuya ne kadar verdim hatırlamıyorum.

2008'de çiçeklenmedi,geçen sene haziran sonunda sedumlaın bazılarının uzayıp dikleştiğini görünce çiçekleneceğini anladım ama çiçeklerinden pek memnun kalmadım. minik krem rengi çiçekleri geçince kötü bir görüntü bırakıyor ve çiçek açan dalları da kuruyor çiçekle beraber.kökünden söküp atıyorum. ilk resmi bugün çektim,yağmurdan sonra. resimdeki tüm yeşillik sedum hispanicum. ikinci resim de geçen seneki çiçekli hali...

150369

Özellikle 2010 tarihli fotoğrafınızdaki bahçe harika, elinize sağlık...:rolleyes:

-Esin-
01-04-2014, 21:56
Merhabalar,
Fotoğrafını eklediğim (adı tahminen Jovibarba arenaria ya da forumunuzda gördüğüm kadarıyla sedum palmeri hangisi doğru bilemedim :rolleyes:) bitkideki beyaz örümcek ağı gibi görünen şey nedir? Hastalık ya da zararlı sonucu olduysa nasıl tedavi edilir? Bilgisi olanlardan yardım rica ediyorum. Yoksa yapmaya başladığım minyatür bahçem elden gidebilir. :(

Merhaba mavihayat,

Endişe etmenize gerek yok, bence bitkiniz Sempervivum arachnoideum, ağsı yapılar da bitkinin kendisinden. Herhangi bir zararlı sonucu oluşmuş şeyler değil. Minyatür bahçeniz çok hoş görünüyor. Bitmiş halini de bizle paylaşmanız dileğiyle, sevgiler :)

mavihayat
02-04-2014, 23:07
Çok teşekkür ederim Sn. -Esin-, içime su serptiniz. Türü hakkında verdiğiniz ismi araştırınca görüntüsünü benzettim ben de. :)
Minyatür bahçemi beğenmeniz de yüreklendirdi. Eklemeler yaptıkça fotoğrafları yüklerim.

nagehank
18-04-2014, 19:35
zengardenden aldığım sedum tohumlarım var fakat o kadar küçük ki ne kadarı ne kadar bi alana yeter ne kadar zamanda büyür hiç bi fikrim yokk :( yardımm

Seabert74
21-04-2014, 08:17
Sayın nagehank,
Ben de zengarden'den sedum tohumları aldım ve yılbaşından bu yana çimlenen tohumların büyümesini bekliyorum.
Daha 1 cm bile olmadı.. Büyümüyorlar sanki dondular.. Hava soguk, içeride çimlendirdim ama sanırım açık havada çimlendirmek en iyisi.. Ben narin davrandıkça onlar da iyice nazlandılar..
Açık havada denenmesi gerek diye düşünüyorum.. Bol şans..

nagehank
21-04-2014, 11:16
seabert74 teşekkür ederim ilgilenip yazdığınız için :) ben üstelik 2 paket aldım ve tohumlarda çok küçük sonradan bir pişmanlık yaşadım ben korkudan daha ekemedim bile ama bugün bi deneyeceğim çimlenme olursa size de mutlaka haber ederim

ceminan
01-07-2014, 14:16
Bahçeniz çok güzel ve bakımlı.

fahriyee
24-02-2015, 21:41
Merhabalar ardabora, sedumlarınız harika, ben de sedum ve sempervivumları bağ evine dikmek istiyorum, az gölge bir yer mi tercih edeyim yoksa direkt güneş gören bir yer mi? Saksısız dikeceğimden dolayı haftada bir sulasam yeterli midir sizce?

yardimcierhan
01-04-2017, 01:41
Konu sedum olduğu vakit bu sayfaya yeniden bakacağım mutlaka.
Çok güzel! Succulent cinsi bitkileri zaten bahçeye dikmek sahiden zor. Biz suyu ayarlayabiliyoruz ama yağmura dur demek ne mümkün... Elinize sağlık. : ' )