View Full Version : Oxalis stricta ( Orman ekşiüçgülü )
limon_sever
13-09-2010, 12:15
Yer örtücü olarak mükemmel bir görünüme sahip. Tohum fırlatması ile hızlı yayılıyor. Sarı çiçekleri görüntüsünü daha da hoş gösteriyor. Koyu yeşil yaprakları akşam vakitlerine doğru büzüşüyor...
limon_sever
13-09-2010, 12:18
Sokaktaki ağaç kenarlarına topraklı olarak birer kürek kadar taşıdım ve sonuç: Kuru toprak görüntüsünden eser kalmadı :)
Toprak & Su
13-12-2010, 20:38
Merhaba,
Bu güzel ailenin çiçeği burnunda bireylerindenim ve ilk kez mesaj gönderiyorum, kısmet bu konu üzerineymiş Sn. Limon Sever. :)
Çevrenizdeki kuru alanların yeşertilmesi adına ağaç dibine diktiğiniz şu bir kürekçik yeşillik bile o minik minik sarı çiçekleriyle o kadar güzel bir görüntü oluşturmuş ki sizi tebrik ediyorum.
Ben de bahçemizdeki kuru alanlar için yer örtücü arayışında olan biri olarak sayenizde fikir sahibi oldum, teşekkür ederim.
limon_sever
16-02-2011, 11:17
:):) bende teşekkür ederim.
gülenmelek
22-04-2012, 12:51
Zannedersem bu da Oxalis corniculata ;)
Aldığım bir kaktüs saksısının kenarında büyümüştü. Önce söktüm atayım diye, sonra kıyamadım ve bir pet bardağa iliştiriverdim.
Bu gün güzel sarı çiçeğiyle mutlu etti beni.
İyi ki atmamışım ;)
Bu da, aldığım bir fidanın yanında çıkmış olan bir yonca, ayırıp bir saksıda yetiştirmeye başlamıştım, kısa zamanda gelişti. Sanırım aynı türde değil mi?
382422
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.