Bağlan

View Full Version : Kese kağıdı yapımı




omrfrk
20-08-2010, 16:06
Kese kağıdı yapımı için;
http://www.zaplat.com/video/beceri_videolari/104470/Kolay_Kese_Kağıdı_Yapımı

YORUMLARINIZ BEKLENİYOR BIRAKIN ARTIK ŞU POŞETLERİ

Luther Childs Crowell (ABD) çocukken kağıtlara çok düşkündü; komşularının onu sık sık saatlerce oturup kağıtları farklı biçimlerde katlayarak çeşitli biçim ve tasarımlar yaparken gördükleri söylenir. Ne var ki ilk buluşunun kağtla hiçbir ilgisi yoktu.

1862 yılında “uçuş makinası” için patent almıştı. Yine de çocukluğundan beri tutkusu olan alana dönmesi çok sürmedi ve 1867′de bir kesekağıdının ağzını doldururken açık tutacak sonrada hava almayacak şekilde kapanmasını sağlayacak ince metal şeritlerin kullanımıyla ilgili patenleri aldı.

ABD’deki süpermarketlerde bugün hala kullanılan kare tabanlı kesekağıtlarının patentini ise beş yıl sonra aldı. Aslında kare tabanlı kesekağıtlarını ilk akıl eden kişi Crowell değildi -bu onur 1869 yılında “dün ya da okul çantası tabanlı kağıt torbayı” icat eden ve “kesekağıdının anası” olarak anılan Margaret Knight’a aittir.Bunun farkında olduğu Crowell’in patent başvurusunda dile getirdiği şu sözlerden anlaşılır: “Daha önce de içi doldurulduğunda dörtgen biçimini alan kesekağıtlarının yapıldığını biliyorum; ancak burada anlatılan yöntem mevcutlarının içinde en basiti ve kullanışlı olanıdır.” Patent bürosu başvuruyu kabul etti ve biri yöntemi için diğeri de uzun bir kağıt tüpünden seri üretimi amacıyla kullanılacak makinesi için olmak üzere Crowell’e iki patent verdi.

On yıl sonra baskıdan çıkan gazeteleri katlayan bir makina icat etti. Bunu ilk kullanan Boston Herald gazetesi oldu. Bundan iki yıl sonradaha önce farkında olmadanonun patent haklarını çiğnemiş olan R. Hoe firmasında çalışmaya başladı. Crowell’in fikirlerinin potansiyelini farkeden firma çiğnediği patnet haklarından gelen telif haklarını ödemiş ve matbaa ve gazete sektöründe yeni buluşlar yapması için onu işe almıştır.




omrfrk
20-08-2010, 16:07
kese

omrfrk
20-08-2010, 16:07
geri dönüşüm

omrfrk
20-08-2010, 16:12
Atık gazetelerin geri dönüşümü...Poşetten fazla mı sanki maliyeti?

omrfrk
20-08-2010, 16:13
....

Oğuz Karsan
20-08-2010, 22:52
Merhaba.


atık gazetelerin geri dönüşümü...Poşetten fazla mı sanki maaliyeti?

Sn. omrfrk,

Evet, malesef atık gazetelerden imal ediliyor olsa da naylon torbalara nazaran hala çok pahalı bir ambalaj. Çünkü naylon poşetler petrolden veya naylon atıklardan elde ediliyorlar ve daha ucuza mal oluyorlar.

Doğayı korumanın bedeli bazen ağır olabiliyor.

Her fırsatta Doğayı korumak için ortaya atlayan büyük marketler neden kağıt torba vermiyorlar da para ile satmaya kalkıyorlar, bir de size sattıkları bez torba veya kesekağıdından para da kazanırlarken, Doğayı koruyun sloganı atıyorlar bir düşünün? Hepsi pazarlama oyununun bir parçası değil mi?

Saygılar

omrfrk
21-08-2010, 11:35
Sn.Oğuz Karsan;
Ben zaten bunun için evde kendimiz yapıp kendimiz kullanalım diye atık kağıtlarımızdan,gazetelerimizden bu kese kağıtlarını yapıp alışverişlerimizde poşet yerine geçsin fikriyatıyla açtım konuyu.
Üstelik sizin konulara yaptığınız konuşmalarda neden hep bu ülkeyi kötüleme gayesi var.Milletini ve doğayı seven bir insan,bir kuruluş yokmuş gibi.

Ve de efendim lütfen site emelleri dışında konuşmayalım.Benim buraya girme amacım doğaya katkıda bulunmak,insanlara bilgiler sunup onlardan bilgi almak.Bi nebze olsun rahatlamak,ülke gündemini işgal eden sorunlardan uzaklaşmak.Rica ederim konuyla ilgili konuşalım.
Sevgilerimle... :)

Oğuz Karsan
22-08-2010, 13:37
Merhaba.

Sn. omrfrk,

Yazdıklarımı yanlış anlamışsınız. Konuşmalarımda Ülkemizi kötüleme gayesi olduğunu da nereden çıkardınız. Bir kere daha okuyacak olursanız, sadece Ülkemizin gelişmesine köstek olan kişilere karşı nefretim var.

Bunlar Cumhuriyete karşı çıkan yabancı hayranı bedhahlardır, Ülkemizi % 100 yerli üretimi olan Türk Mühendis ve İşçilerinin yapımı Devrim Otomobillerini kötüleyen ve ülkemizde Otomobil sanayinin kurulmasını basın yoluyla engelleyen zihniyettir, İlk Türk Uçak Fabrikasının kapatılmasına sebep olanlardır.

Bu zihniyet hala devam etmektedir. Sömüren ülkeler, Ülkemizin gelişmesini engellemek isteyen güçler, iç hainler ile birlik olup yeni atılımlara her zaman karşı çıkmışlardır.

Naylon poşet kullanımı da bir politikadır. Kendi ülkelerinde yasaklanmasına rağmen bazı kimyasalları üretip ülkemize satanlara artık dur demenin zamanı gelmiştir. Bu fikirleri dile getirmemeli miyiz?

Ülkemizde, naylon poşetleri avuç avuç dağıtan büyük ve çok uluslu firmaların marketleri kendi ülkelerinde neden sadece Kağıt poşet kullanıyorlar?.

Saygılar

omrfrk
25-08-2010, 14:08
Yanlış anlamış olabilirim, kusura bakmayın.Fakat site konularıyla ilgili konuşalım.Yani burası politika konuşulacak bir site değil sonuçta.Söylediklerinizi de anlıyorum. :)

yukku
01-09-2010, 09:08
kese kağıdıda doğaya zararlı değil mi? birden fazla kullanımı olmadığını düşünürseniz! çözüm bez torba ve filelerdir. defalarca kullanıldığını hesaba katarsanız maaliyetlide değil. evde kendi imkanlarınızla bile yapabilirsiniz.

http://www.beztorbakullananlar.com
http://www.beztorbakullananlar.com/images/logo.jpg

Oğuz Karsan
07-09-2010, 22:37
Merhaba.

Sn. yukku,

Kesekağıdı da mutlaka doğayı bir miktar kirletiyordur. Genellikle geri kazanılan kağıtların hamur haline getirilmesiyle elde edilen kağıtlardan yapıldığından doğayı korumaktadır. Geri kazanımı en azından Ağaç kesimini azaltmaktadır.

Ayrıca Naylon Torba gibi malzemelerin doğada yok olma süreleri çok uzundur, halbuki kesekağıdı birkaç günde eriyip gider.

Saygılar.

serap95
14-09-2010, 20:25
Merhaba
Biz küçükken okunmuş gazetelerden kesekağıdı yapıp satardık. tabii bu yetmişlerin ortası sonrasında nasıl bir tüketim toplumu olduk ve naylonlaştık çok kötü çokkk yakında çöplerimizde boğulacağız

nese
19-10-2010, 00:20
Ben kendime yetecek kadar file ördüm ama markete gittiğimde genelde meyve sebze alıyorum.Tartılırken poşete koyuyorum mecburen.Bundan sonra evde kendim kesekağıdı yapıp markette ona doldurup tarttırıcam.

Baki Berk Kayalar
17-01-2011, 16:17
Catania' da pazarcılar, satın aldığımız ürünleri genellikle önce kese kağıdına, sonra çevreci tipteki naylon torbalara koyup teslim ediyorlar. Kese kağıdı kullanımını ilk zamanlar gereksiz sanmıştım ama çok önemli bir işlevi olduğunu fark ettim. Kese kağıdındaki sebzelerimizi, kese kağıdından çıkarmadan, sadece üzerindeki naylon torbayı atarak sadece kese kağıdıyla birlikte buzdolabına koyarsak sebze ve meyvelerimizin raf ömürleri çok uzuyor. Kese kağıdı, nemi aldığı için gıdalarımız kuru kalıyor ve buzdolabında bazen haftalarca taze kalabiliyorlar. Ülkemizde sebze meyve satımında kese kağıdı kullanımı şu an için pek yaygın değil ama kese kağıdını toptan satan bir yerden topluca kese kağıdı alıp, her sebze meyve alışımızda onlara koyduktan sonra buzdolabına yerleştirmeliyiz.

Mutlu günler.

furkan yıldız
18-01-2011, 09:57
Kese kağıdı, hatırladığım kadarıyla eskiden yaygındı. Daha sonraları poşetler yaygınlaştıkça kese kağıdı kullananlar azaldı

ismail2776
23-01-2011, 00:29
kese kağıdı ile ilgili bir kampanya başlatılması gerekiyor. Çok çabuk bir şekilde kese kağıdının kullanılmaya başlanılması ve poşetlerden kurtulmamız için.

Baki Berk Kayalar
24-02-2011, 21:36
Ben bu yazıyı mail ile dolaşıma sokayım...

E-posta ortamında onlarca gereksiz yönlendirme postası dolaşıyor. Fakat doğaya bir faydası dokunmuyor. Dediğiniz gibi kese kağıdı kullanımı ile ilgili bir e-postayı dolaşıma sokarsanız bence çok faydalı olur.

Patlıcanın, domatesin, diğer sebze ve meyvelerin hiç bozulmadan haftalarca durduğunu düşünün. Hem ekonomiye, hemde doğaya katkı. Benim kullandığım buzdolabı oldukça nemli, içinde sular damlayıp duruyor. Ona rağmen kese kağıdı meyve ve sebzelerimi uzun süre koruyor. Yeni nesil, içi ıslak olmayan, içinde yoğunlaşma olmasına izin vermeyen buzdolabı modelleri kullanan kişiler meyve ve sebzelerini kese kağıdı kullanarak 1 aydan uzun süre bozulmadan saklayabilir gibime geliyor.

çakıcı
12-11-2011, 09:01
Arkadaşlar,şunu unutmayalım ki çevreyi dolayısıyle doğayı kirleten plastik poşet değil insandır.Eğer kullandığınız poşeti su şişesini doğaya başıboş atmaz iseniz çevremiz temiz kalacaktır.Ayrıca doğadaki poşetin doğaya zararı görsel kirlilik sağlamasıdır toprakta çözünmediği için bir ömür rüzgarın etkisiyle ordan oraya gezer durur halbuki kağıt öylemidir.Kağıt doğada parçalandığında oluşumunda kullanılan kimyasallar nereye gidiyor acaba.

agozce
12-11-2011, 23:39
Bence kese kağıdı çok daha zararlı olur, gazete olarak geri dönüşüme gidebilir ama kese kağıdı olarak geri dönüşüme gideceğini hiç sanmıyorum. Direk çöpe gidecek ve çürüyecek. Yani daha fazla ağaç kesimine yol açacak.

Ayrıc buzdolabında, gazeteden yaplan kese kağıtları kimyasal boyalar nedeni ile hiç uygun olmaz.

Buz dolabındaki sebzeleri pamuklu bezlere veya küçük havlulara sararsanız da aynı korumayı sağlar. Ayrıca sık sık yıkanabiir. Ben öyle yapıyorum. Kurulama bezlerine sarıyorum, özellikle yeşillikleri.

Mail dolaşımı, pamuklu bez torbalar ve fileler için olsun derim...

contas
22-01-2013, 15:58
kese kağıdından tablo (http://www.tablocu.com) yapan dükkanlar vardı bu konu hakkında bilgin var mı