PDA

View Full Version : Wax Flower "Snow Flake" (Chamelaucium uncinatum)

velveteen
12-08-2010, 22:27
Merhaba,

Ekteki linkte fotoğraflarını görebileceğiniz bu bitki bize hediye geldi ve adı hakkında en ufak bir bilgim yok. Çiçek açan bir çam olduğu söylenmiş arkadaşlarıma. Nedense yerini sevmedi ve ben ancak bu aşamada onu kurtarmak için eve alabildim. Şimdi yapabileceğim ne varsa yapıp tekrar canlandırmak istiyorum.

http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=683024&postcount=40

İğne yapraklarının çoğunu dökmüş durumda ve kalanlar ise fazla umut vermiyor. Toprağı ıslak. İlk etap da öğleden sonra güneşi alan, cam ile kapalı, rüzgarsız balkonuma koydum ve toprağı kuruyana kadar su vermeyeceğim. Kuruyunca yeşil yapraklı bitki besini ile takviye ile sulamaya başlayacağım. Kurumuş dalları budamak gibi bir girişimde daha önceki kötü tecrübelerim dolayısıyla bulunmayacağım.

Kurtarmak için başka tavsiyeleriniz olur ise çok sevinirim.

velveteen
15-08-2010, 22:38
Saksının içinde ufak kurtçuklar gördüm ve boğdurma tekniği ile toprağı temizlemek istedim. Bu esnada bitki kartını saksının içinde buldum ve çam sandığım bitkimin avustralya kökenli bir çalı türü olduğunu öğrendim. Karttaki fotoğrafın güzelliği ise daha önce harekete geçmediğim için kendime tekrar tekrar kızmamı sağladı.

Toprağının kuruması için biraz kuru torf ekledim. Güneş alan balkonda tutmaya devam ediyorum. Bir iki gün sonra az miktarda N ve P lu bitki besini ile sulayacağım. Ama halen pek umut verici görünmüyor. Bitki hakkında pek fazla bilgiye de ulaşamadım internetten. Az da olsa bir umudum var :)

agozce
16-08-2010, 00:06
Sayın velveteen, bu çay ağacı Tea tree değil mi? Çok benziyor. Formda da Manuka - Çayağacı diye var. Ayrıntılı bilgi var.

(Vikipadya da da (Chamelaucium uncinatum) Tea tree yazıyor. Bence aynısı.)
(en.wikipedia.org/wiki/Chamelaucium_uncinatum )

ayhat
14-02-2012, 11:11
Bu çiçek hakkında acil yardıma ihjtiyacım olduğunu söylemiştim tüm yabancı forumlarda araştırma yaptım hemen kolaylık gibi buradan sormayayım diye, ama bu çiçeği yetiştiren bir arkadaşımın tecrübelerine daha çok ihtiyacım var. Çiçeğin tam adı "Chamelaucium uncinatum" google görsellerde ki resimlerde çıkan çiçek daha ayrıntılı, eğer elinde olan varsa bana yardımcı olursa çok sevinirim.
Gerçekten işin içinden çıkamıyorum, aydınlık yerde ama ne oldu anlamadım, yaprakları bir bi rdöküldü sanki kurudu bir iki dalı kaldı iğne yapraklı.