View Full Version : Minyatür bahçeler
Emre Kuzu
10-08-2010, 16:37
Nedir?
"Büyük şeyler küçük paketlerde gelir." O kadar doğru ki... Özellikler minyatür bahçecilik söz konusu olduğunda. Yaşam boyu bahçecilik gibi ama çok daha küçük boyutta!
Minyatür bahçeler cüce ve minyatür, yavaş büyüyen bitkilerden oluşur. Bitkinin büyüme hızını (olgun halinin boyutunu değil) 2 terim tarif eder."Cüce (dwarf)" bitkinin yılda 1 ile 6 inç arasında büyüdüğü anlamına gelir. "Minyatür" ise bitki yılda 1 inç'ten daha az büyüyor demektir.
Gerçekçi, yaşayan bahçe görüntüsü vermek için bitkiler bir kapta en az bakımla 6 yıl kadar dayanabilecek mini aksesuarlarla birleştirilir.
Tarihçe
Minyatür bahçeciliğin tarihçesi bonsaiyi -minyatür bir ağaç ya da çalı yetiştirme sanatını- da kapsar. Bonsai ile bitkinin kökleri ve dalları sığ bir kaba sığacak şekilde seçilerek budanır. Böylece bitki küçük büyümek için kandırılır.
Bonsai Çin'de Tang Dynasty (İsa'dan sonra 618'den 917'e) sırasında başlamıştır. Çin efsanelerine göre Han Dynasty'deki (İ.Ö. 206-İ.S. 220) bir imparator, sarayının penceresinden imparatorluğunu izleyebilmek için bir miyatürünü yaptırmıştır. Bütün bahçesini dağlar, vadiler, nehirler, göller ve ağaçlara çevirirken bu sanatın kendisine ait olduğunu iddia etmiştir. İmparatorluğuna bir tehdit olarak görüleceğinden ve ölümle cezalandırılabileceğinden hiç kimseye minyatür bir bahçe yapma izni verilmemiştir.
Tren yolu bahçeciliği 1860'daki tam boy tren yollarından beri görülmektedir. Halkı etkileyip gerçek olanları satabilmek için model trenler yapılmıştır. Dışarıda tren yolları ve bahçelerde çalıştırılmıştır.
Bugünkü yeni minyatür, cüce ağaç ve çalıların bolluğu ile minyatür bahçecilik çok daha kolay ve ulaşılabilir hale gelmiştir. 2 yeşil baş parmak? geçtiğimiz 10 yılı neyin işe yaradığını göstermekle harcamıştır, böylece bahçe meraklılarının uğraşmasına gerek kalmamıştır. Ayrıca "kendi kendine yap" takımları bunu çok daha eğlenceli, hızlı ve kolay hale getirmiştir!
165528
165529
165530
165531
165532
Emre Kuzu
10-08-2010, 16:39
Devam
Japon bahçelerini anımsatıyorlar ;)
165537
:)
Kedi Tırnağı
10-08-2010, 20:59
Çok güzeller! Başımıza iş açtınız yine:D
Emre Kuzu
17-08-2010, 20:14
Ne güzel işte :D
Emre Kuzu
19-08-2010, 15:31
2 fotoğraf daha
Emre Kuzu
26-08-2010, 16:10
Sayın malina düzenleme için teşekkürler :)
Seramik geniş bir tabak edindim , sıra içine yerleşecek toprak , taş , çakıl ve çim olarak ne kullanabilirim' e geldi .
Kilden ev yapmak da ayrı maharet ister .
Çim görünümü için daha çok yosun kullanıyor sanıyorum. Tekin Bey, bu tarz çalışmalar yapıyor. Yanlış hatırlamıyorsam "Dam Koruğu-Sedum album" da kullandığı bitkilerdendi.
Evin yapımında tuz seramiği de kullanabilirsiniz.
1 bardak tuz, 1 bardak su, 2 bardak unu hamur gibi yoğurun. İstediğiniz şekli verip kurumaya bırakın. Kuruduktan sonra boyayın.
Emre Kuzu
06-11-2010, 19:39
İyi fikir. Teşekkürler.
Evin yapımında tuz seramiği de kullanabilirsiniz.
1 bardak tuz, 1 bardak su, 2 bardak unu hamur gibi yoğurun. İstediğiniz şekli verip kurumaya bırakın. Kuruduktan sonra boyayın.
1 bardakta beyaz tutkal katarsanız çok daha sağlam olur
Eğer ahşap bir minyatür ev yapmak isterseniz ince kestiğiniz kontraplak veya kibrit çöpü kullanabilirsiniz.Pencerelere dantel perde çok güzel olur.Kapı tokmağını yine kibrit başını dore boyarak pirinç hissi verebilirsiniz .Evi önce kartondan yapıp daha sonra kaplamasını yaparsanız zor olmayacaktır.
Tuz hamuru tarifini tuttum .
O kadar ki , şimdi hemen yoğurmaya başlıyorum .
Güzel fikir ;)
Gerçekten müthiş.
www.miniaturegardenshoppe.com/
www.twogreenthumbs.com
Buna bir bakın :
http://twobrides.files.wordpress.com/2008/05/195687-082984faf24c28ce1857846d02cb6222.jpg
veya buna :
http://irreference.com/wp-content/uploads/2009/04/mini-garden1.jpg
çoçuğumuzla bunu yaparak çok güzel diyalog kurup ona yeşili sevdirebiliriz .
AltınOrman
11-11-2010, 12:18
İnanılmaz güzeller, bayıldımmm...
Zeynep Yılmaz
24-03-2011, 18:09
Bende cok begendim.
Çok güzel bir uğraşı alanı, çok beğendim ben de hemen başlıyorum.Yakında çalışmayla ilgili fotorafları buraya atarım.
füsunANK
18-04-2011, 20:22
Çok şirinler. Teşekkür ederim bilgiler için. Bende bir şeyler buldum konu ile ilgili.
Tuzlu hamur tarifini keşke sabah okusaydım. Daha sabaha çok var :D
MİNYATÜR BAHÇE YAPIMI (http://www.10marifet.org/etiket/el-yap%C4%B1m%C4%B1-bah%C3%A7e)
merhaba.. minyatur bahceler uzerine yazismalari gorunce katildim ve paylasmak istedim..
www.paspasinbahceleri.com
ya da Facebookta " Paspasin Bahceleri " sayfasi..
Uzerinde calistigim bahcelerimi kisa bir sure once bu sitede sergilemeye basladim. Konuyla ilgilenenlerin dusuncelerini ya da elestirilerini ogrenmek beni cok mutlu eder... selamlar.
mandalinci
20-04-2011, 07:46
merhaba.. minyatur bahceler uzerine yazismalari gorunce katildim ve paylasmak istedim..
Uzerinde calistigim bahcelerimi kisa bir sure once bu sitede sergilemeye basladim. Konuyla ilgilenenlerin dusuncelerini ya da elestirilerini ogrenmek beni cok mutlu eder... selamlar.
Sn. e-m-r-e,
Bahçeleriniz çok güzel, çok emek isteyen bir iş. Ama siz severek yapıyorsunuz.
Ellerinize sağlık, çok başarılı çalışmalar.
ciceksever70
20-04-2011, 08:03
Hepsi de cok güzeller. Minik mazimi bahceye ekmeyi düsünürken simdi kenarina sukulent mi eksem diye aklimdan gecirmeye basladim...
Sayın e-m-r-e
İlgili sitenizde minyatür bahçeleri gördüm, tek kelimeyle mükemmeller. Ben de kendime yeni uğraşı alanı olarak minyatür bahçe çalışmalarını seçtim,ilk çalışmamı burada sergileyeceğim. Eksiklerim olabilir, bilgilerinizden faydalanmak isterim. Saygılarımla...
Emre Kuzu
20-04-2011, 11:37
Çalışmalarınız çok güzel duruyor elinize sağlık bu konuyla özellikle ilgilenen ve site açan biriyle karşılaşmak şaşırtıcı ve sevindirici oldu tecrübelerinizden yararlanmak isteriz.
cok tesekkurler. Evet biraz zahmetli ama cok da keyifli bir is..
Emre Kuzu
21-04-2011, 12:01
Zahmet olacak emek olmadan yemek olmuyor normal yani herkes yapabilir fazla uğraş gerektireceğini sanmıyorum fidancıdan bodur ağaç formlu şimşir gibi vs. ağaçlarla ve de dışardan bulacağımız yer örtücülerle geniş bir meyve tabağına kolayca uygulanacak şeyler.
Sn. e-m-r-e,
Bahçeleriniz çok güzel, çok emek isteyen bir iş. Ama siz severek yapıyorsunuz.
Ellerinize sağlık, çok başarılı çalışmalar.
Cok tesekkur ederim..
Hepsi de cok güzeller. Minik mazimi bahceye ekmeyi düsünürken simdi kenarina sukulent mi eksem diye aklimdan gecirmeye basladim...
Bence denemeye deger.. yalniz dikkat edin bir kez farkli bir olcekten bakmaya baslayinca artik tum bitkilere o gözle bakıyor insan :)
Sayın e-m-r-e
İlgili sitenizde minyatür bahçeleri gördüm, tek kelimeyle mükemmeller. Ben de kendime yeni uğraşı alanı olarak minyatür bahçe çalışmalarını seçtim,ilk çalışmamı burada sergileyeceğim. Eksiklerim olabilir, bilgilerinizden faydalanmak isterim. Saygılarımla... Bahceleri begenmenize cok sevindim.. Yazdıklarınız benim icin çok tesvik edici oldu. Bilgim dahilindeki her konuda yardimci olmaktan memnuniyet duyarim.
Nefin Nur
21-04-2011, 21:56
ben çıldırıcam galiba yakında, bu sitede ne güzel şeyler var,hepsinden yapmak istiyorum,
keşke biraz becerikli biri olsaydım :(((
Turgut Eren
22-04-2011, 23:04
hepside çok güzeller.
ben çıldırıcam galiba yakında, bu sitede ne güzel şeyler var,hepsinden yapmak istiyorum,
:) tesekkurler..
hepside çok güzeller.
Begenmenize sevindim, tesekkurler.
Emre Kuzu
26-04-2011, 11:53
Etrafınızda yer örtücü yok mu? Bunlardan bulunuz sonra fidancıdan küçük bodur bir şimşir alın geniş ve birazda derin olan bir saksıda görselini ayarlayın kolay herkes yapabilir bu kadar gözünüzü korkutmayın.
Nefin Nur
26-04-2011, 16:24
Etrafınızda yer örtücü yok mu? Bunlardan bulunuz sonra fidancıdan küçük bodur bir şimşir alın geniş ve birazda derin olan bir saksıda görselini ayarlayın kolay herkes yapabilir bu kadar gözünüzü korkutmayın.
bu hafta sonu alibeyköyde açılan bahçe markete gitmeyi düşünüyorum,orda bulabilirsem birkaç parça şey alıcam inşallah,becerebilirsem buraya resimlerini eklerim
Emre Kuzu
26-04-2011, 17:45
Vallah bitki fidan konusunda çok şansılalar istanbuldakiler avrupanın ve türkeyinin en büyük bahçe marketi istanbulda şimdiden kolay gelsin diyorum. Başarılar.
çilekreçeli
27-05-2011, 07:39
Minyatür bahçeleri çok beğendim.paspasın bahçeleri de çok hoş.benim de bu tür denemelerim olmuştu, yeni denemelirimi sizinle paylaşırım.
kabuscuk
14-06-2011, 16:08
Şimdide mimyatür bahçeyi taktım kafama... Hepsi de çok güzel, çok şirinler...
serpil özdemir
06-07-2011, 23:04
Bu da benim bahçem .
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=230093&stc=1&d=1309500698
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=230094&stc=1&d=1309500698
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=230095&stc=1&d=1309500698
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=230091&stc=1&d=1309500422
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=228368&stc=1&d=1309109721
canannuman
07-07-2011, 09:03
Ay Allahım çok şirinler tebrik ederim.
Hatice Tarhan
16-09-2011, 22:05
Serpil hanım böyle bir güzelliği nasıl görmemişim,ellerinize sağlık her şey yerli yerinde harika görünüyor...
Taha Özdemir
04-02-2012, 14:14
Çok güzeller :)
Mustafa Abdal
07-02-2012, 19:26
ooooof of. balkon, bahçe derken birde bu minyatür bahçe çıktı. Bana ne kastınız var arkadaşlar. :-))
Hatice Tarhan
27-03-2012, 18:32
Ağaç olarak şimşir yer örtücü olarak minik yapraklı sukkulent türlerini tavsiye ederim...
Çok tatlılar! Evin önünde patikası olana bayıldım.
alfred11
27-05-2012, 14:52
çalışmalarınız süperr, ellerinize sağlıkk diyecek kelime bulmak zor.
sormak istediğim, nasıl bir saksıya ekiyorsunuz,derinlik, çap olarak.
canannuman
06-06-2012, 10:08
Garden Center - Bitkiler - Minyatur-bahceler (http://www.gardencenter.com.tr/bitkiler/minyatur-bahceler.html)
Bende burada satışta olan minyatür bahçeler bölümünde çok güzel örnekler buldum. Aslında yapılmayacak gibi değil. Bu kadar prof. olmaz belki ama çok hoş yapmışlar beğendim.
Emre Kuzu
06-06-2012, 20:22
Herkes yapabilir kendimizi sınırlandırmayalım uygun bitkileri temin ettikten sonra dekor olmadan da olur bu bahçelerdeki amaç istediğiniz bahçenin minyatür bitkilerle küçük bir temsilidir burada kural falan yoktur yeter ki uygun minyatür bitkiler seçilsin.
serhattt
07-06-2012, 15:19
Bu da benim bahçem .
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=230093&stc=1&d=1309500698
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=230094&stc=1&d=1309500698
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=230095&stc=1&d=1309500698
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=230091&stc=1&d=1309500422
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=228368&stc=1&d=1309109721
gerçekten süperler
serhattt
07-06-2012, 15:20
Herkes yapabilir kendimizi sınırlandırmayalım uygun bitkileri temin ettikten sonra dekor olmadan da olur bu bahçelerdeki amaç istediğiniz bahçenin minyatür bitkilerle küçük bir temsilidir burada kural falan yoktur yeter ki uygun minyatür bitkiler seçilsin.
kesinlikle katılıyorum ,yapılmayacak birşey degil önemli olan niyet
Emre bey merhaba,
Bu bambu kaplar içinde rutubet sorunu yaşanmıyor mu uzun vadede? Ne tür bir toprak karışımı kullanıyorsunuz?
biraz yöntemleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz?
Bahceleri begenmenize cok sevindim.. Yazdıklarınız benim icin çok tesvik edici oldu. Bilgim dahilindeki her konuda yardimci olmaktan memnuniyet duyarim.
Dün akşam bu sayfadan esinlenerek tasarladığım ve sabah 9 da baumax a gidip minyatür bahçem için kullanabileceğim mini saksılarda ve formlarda ki bitkileride bulunca bu gün bende bir minyatür bahçe sahibi oldum :)
İşte bahçem. Umarım becerebilmişimdir :)
rise_com
25-11-2012, 17:21
Çok güzel, elinize sağlık
nazlimoon
25-11-2012, 21:08
baştan ikinci çalışmayı çok beğendim, taş işleri, virane ev orjinalmiş
emekli ama zevkle yapılabilecek bir iş, bende bi tane denemek istiyorum, başladıktan sonra gerisi gelir umarım
uğraşanların ellerine sağlık, her çalışmada farklı birşey çıkıyor:)
Bir iki örnek de benden olsun :D
351607
351608
351609
351610
351611
351619
351620
351621
351622
351623
Kırık saksılar mükemmel olmuş.. :eek:
351624
351625
351626
351629
351630
objelerini nerden buluyorlar peki?
narincir
05-12-2012, 15:14
sukkulentler tamam da ağaççıkların (şimşir filan deniyor) büyümemesi minik kalması için ekstra bir şey yapılıyor mu?
Toyzz shop tarzı oyuncakçı dükkanlarında bulunabilir diye düşünüyorum küçük objeler. Daha dikkatli bakınalım oyuncakçılara. ;) Bu tür minyatür mobilyalar üreterek satan el sanatı üstadları da var ama fiyatları nasıldır hiç bir fikrim yok? :confused:
Yavaş büyüyen bitkilerden seçersek ve sık sık budarsak, kontrol altında tutabiliriz minyatür bahçemizi.. Mutlaka denemeliyim, çok zevklidir eminim.. ;)
4 yaşında benim oğlum, ve malesef toyzz shoplara girdiği zaman hep oralarda çok uzun süre kalıyor, küçük bir oyuncak seçmesi gerektiği için tek tek hepsine bakıyor, dolayısıyla bende toyslardayım, ama böyle objeler yok, e tabi varsa lisanslı ve pahalı olur sanırım, ya aslında minyatür objeler diye yapılsa bu tarz şeyler ne güzel olur ama tabi uygun fiyatlara her saksımız bahçe olurdu :)
351631
351632
351633
351634
351635
Sayın ayhat, üşenmedim gittim kızımın çatı katına kaldırdığımız eski oyuncaklarını döktüm ortaya. Ben bir iki obje buldum. Küçük plastik oyuncakları çoktur diye düşünüyorum sizin oğlanın? Minyatür çiftlik bahçesinden başlar, dondurma çubukları veya kalın mangal çubuklarıyla da bir güzel çit yaparsınız. :))
351636
351637
351638
351639
351640
e siz bu resimleri ekledikçe bende birşeyler düşünmeye başladım, hatta adres bile buldum
http://stores.ebay.com/Mini-Princess-Garden/_i.html?rt=nc&_sid=991885330&_trksid=p4634.c0.m14.l1581&_pgn=2
tabiyki şu an alışveriş yapmadan evde yapabileceğimiz şeyler düşünüyorum :)
Lady Craft: WORKSHOP - Minyatür Objelerle Tablolar Hazırlıyoruz (http://livingwithcraft.blogspot.com/2011/09/workshop-minyatur-obje-yapm.html)
birde bu adres var tabi onlar tablo hazırlıyorlar ama bizim niyetimiz farklı :)
Ahşap Objeler (http://www.shop.ladycraft.net/index.php?route=product/category&path=78_92)
burdada satış yeri
:eek: Bank, el arabası, kuş yuvası alınabilir. Önceliğim var olan malzemelerimi değerlendirmek olacak. Paylaşım için teşekkür ederim sayın ayhat, tecrübe etmek isteyen herkese kolaylıklar diliyorum.. :))
bende var olan malzemeleri tercih ediyor ve çok güzel olacağını umuyorum :)
Fimo hamuru kullanarak bir çok minyatür obje yapabilirsiniz. Çok sayıda opak ve transparan renk alternatifi vardır ve renkleri birbiri ile kolaylıkla karışabilir. Kolay tedarik edilir. Taş efekti veren renklerin dışında beyaz neon efekti veren rengi de mevcuttur, sokak lambası yapmak için kullanılabilir.
Hamurdan obje yapımı hakkında fikir vermesi açısından birkaç örnek ekledim.
Doslar ben böyle güzellik böyle muhteşem şeyler görmedim. Şimdi gezerken gördüm bu sayfayı. Okideler, terrarium ve paludaryum çalışmalarımdan sonra şimdi de minyatür bahçelere el atacağım galiba.:D:D:D
O vakit size bir kaç model daha.. :))
352004
352005
352006
352007
352008
352010
352011
352012
352013
352014
352015
352016
352017
352018
352019
352020
352021
352022
352023
352024
Kırık saksılar mükemmel olmuş.. :eek:
351624
351625
351626
351629
351630
Sayın SUDENUR;
Kırık saksılar bu kadar mı güzel değerlendirilir. Attığım kırılmış saksılar beni affedin...:(:(:(
SAYGILARIMLA.
Home (http://www.paspasinbahceleri.com)
Sayın E-M-R-E;
Çalışmalarınıza dün gece biraz baktıktan sonra, şu an işteyim ve tekrar inceliyorum. Gerçekten çok çok güzel çalışmalar olmuş. Ellerinize, gözlerinize, emeklerinize sağlık.
Benimde Terrarium ve Paludarium çalışmalarımdan sonra şimdide bu minyatür bahçelere merak saldım. Çok bilgi alıp vereceğimizi düşünüyorum karşılıklı.
SAYGILARIMLA.
Bu işte kullanılan bitkiler çok önemli de bu bitkileri bulmak biraz mesele :p
SEDUM JAPONICUM " TOKYO SUN"
Erodium chamaedryoides
jade
pratia pedunculata
sedum makinoi "ogon"
sedum dasyphyllum
picea glauca
baby tears
lindernia grandiflora
rosmarinus officinalis
chamaecyparis
euonymus japonica "microphyllus varieqatus"
euonymus japonica " microphyllus"
ficus repens "varieqatus"
ophiopogon japonicum "pyqmaeus"
pinus mugo "sherwood"
saqina subulata
sedum"mentha requein
asbilgiç
07-12-2012, 09:52
Ayyyy.... Hepsi birbirinde güzel.... Gözlerimi alamıyorum..
Sayın SUDENUR;
Kırık saksılar bu kadar mı güzel değerlendirilir. Attığım kırılmış saksılar beni affedin...:(
SAYGILARIMLA.
Alın benden de o kadar.. :( Kocaman bir küpüm vardı, kırıldı diye garaja kaldırmıştım, müsaait bir zamanım da tamir edecektim güya. :o Kızımın bisikleti üzerine düşmüş daha çok kırılmış, görmeyeyim diye apar topar çöpe atmışlar babasıyla. :mad: Çok kızdım kendime, niye garaja koydum ki, bahçem de dekor olarak tutsaymışım ne güzel değerlenirmiş şimdi. Ahh kafam ahh! :mad:.
Sevgili Andora, bitki önerileriniz çok işime yarayacak teşekkür ederim. Taban saksısını bir ayarlayabilsem gerisi gelecek ama uygun bir obje bulamadım. :confused:
pomodoro
29-12-2012, 10:57
İnternette rastladığım örnekler:
http://ww2.sinaimg.cn/bmiddle/72cf3936jw1drt8rqhqb7j.jpg
Sayın FARPAli bu güzellikller insanın aklını başından alıyor değil mi? İnsan hepsine birden sahip olmak istiyor. çok güzeller.
pars kara
09-01-2013, 21:36
Bu akşam çayı ben demledim .....Eski İstanbul ev maketleri eşim tarafından yapıldı ... bonsai'miz ailece çok iyi bakılıyor...iyi seyirler...
ardacan2000
09-01-2013, 22:15
Çok güzeller.
sadecegeçen
10-01-2013, 00:37
bunların hazır satılanı var mı acaba?? aslında oğluma almak istiyorum böyle içinde evi, masası, sandayesi olanlardan. doğa sevgisi çocukluktan gelişirse daha iyi olur diye düşünüyorum. gerçi beraber çiçekleri suluyoruz yardım ediyor bana içinde var gibi :)) genelde çocuklar böyle minyatür şeylerle daha çok mutlu olurlar..
YeniGine
10-01-2013, 00:47
Sayın sadecegeçen en son gördüğüm örnek Sayın seyfi0505 bahçe sayfasında mevcut. İsterseniz bir bakın derim.
sadecegeçen
10-01-2013, 00:54
Bulabilirsem bir bakayım. Teşekkürler :)
YeniGine
10-01-2013, 01:00
Ben de bir vakitler oğlum için çok minyatür bahçeler yaptım. Sayın seyfi0505 sayfasında görünce o günler geldi aklıma. En azından size bir fikir olacaktır. Tabi siz isterseniz kendinizce daha da geliştirebilirsiniz. Şimdi bütün oyuncakcılarda çeşitleri çok bol. Siz isteğinize keyfinize göre çoğaltabilir, şekillendirebilirsiniz. Rast gelsin!.. Başarır iseniz fotoğraflarını da görmeyi isteriz!..
sadecegeçen
10-01-2013, 01:11
Tamam bakalım başarabilirsek fotoğrafları ekleriz. ya başaramazsak???:( neyse o zamanda sizin gibi tecrübeli arkadaşlardan isteriz:p
YeniGine
10-01-2013, 01:13
Zamanla sadecegeçen, herşey zamanla. Deneye, yanıla öğreneceksiniz, hiç şüpheniz olmasın.
Bu akşam çayı ben demledim .....Eski İstanbul ev maketleri eşim tarafından yapıldı ... bonsai'miz ailece çok iyi bakılıyor...iyi seyirler...
Sayın PARS KARA;
Gerçekten süper... Eski İstanbul evini yapan eşinizi canı gönülden tebrik ederim. Bu kadar gerçeğe yakın yapılıp sergilenebilirdi...;)
SAYGILARIMLA.
pars kara
13-01-2013, 23:52
3. ev bugün kolleksiyonumaza eklendi. Bonsai'miz gayet iyi durumda....herkese iyi akşamlar...
Cymbelina
14-01-2013, 01:49
Bu şirin çalışmaların örnekleri için biraz da videolara göz atmaya ne dersiniz?;)
How To Create a Mini Garden - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=4nZKEYV5v2Q)
How to make a miniature garden Easter centerpiece - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=X04xqGc_btw)
How To: Make A Miniature Garden With Sherry From Wedels - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=w3H0hgXc56g)
Cymbelina
14-01-2013, 01:57
Minyatür peri bahçelerine ve evlerine hayır diyebilir miyiz?;)
How to Plant a Willow Fairy Sphere for Indoor (part 2) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=Eqf9Vp9Yjr8)
Miniature Fairy Garden Village - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=LmX3vo-f04o)
Fairy Garden Homes - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=Ijif8elxhVQ)
Bir de son olarak şöyle bir link var, diğer videolarına linkten ulaşılabilir. Ben sadece bir örneğini ekliyorum:
Miniature Gardening - YouTube (http://www.youtube.com/user/MiniatureGardening)
Planting the Fairyhood - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=99bu7xB4Vho)
Tek kelimeyle insana bir huzur bir sakinlik veriyorlar izlerken. DAha öncede yazmıştım yine tekrarlamam lazım :p. En kısa zamanda orkidelerimden fırsat bulup bir tane şöyle büyükçe bir minyatür bahçe hazırlamam lazım.
nurcanaybay
22-01-2013, 15:04
http://www.miniaturegardenshoppe.com/images/inspiration/23-Succulent%20Minature%20Garden.JPG için Google Görsel Sonuçları (http://www.google.com.tr/imgres?imgurl=http://www.miniaturegardenshoppe.com/images/inspiration/23-Succulent%2520Minature%2520Garden.JPG&imgrefurl=http://www.miniaturegardenshoppe.com/content.html&usg=__BSGc8QteojrAt-XaXkEHrddAbX4=&h=572&w=800&sz=193&hl=tr&start=56&zoom=1&tbnid=ddaz6-nmFHg6oM:&tbnh=102&tbnw=143&ei=1pj-UKQahbbgBLvngYAG&prev=/images%3Fq%3Dsucculent%2Bgarden%26start%3D40%26hl% 3Dtr%26sa%3DN%26gbv%3D2%26tbm%3Disch&itbs=1)
Uzun zamandır burayı takip ediyorum.
Çok güzel bahçeler var.
Ben de minyatür bahçe denemesi yapmak istedim.
İlk önce bir BARK EV yaptım.
(Orman içinde yedi cücelerin evi.)
364669
364670
Gerçek arsam yok...neden bir minyatür bahçem olmasın.
Geriye kaldı bahçe platformu ve diğer bahçe malzemeleri.
http://www.miniaturegardenshoppe.com/images/inspiration/23-Succulent%20Minature%20Garden.JPG için Google Görsel Sonuçları (http://www.google.com.tr/imgres?imgurl=http://www.miniaturegardenshoppe.com/images/inspiration/23-Succulent%2520Minature%2520Garden.JPG&imgrefurl=http://www.miniaturegardenshoppe.com/content.html&usg=__BSGc8QteojrAt-XaXkEHrddAbX4=&h=572&w=800&sz=193&hl=tr&start=56&zoom=1&tbnid=ddaz6-nmFHg6oM:&tbnh=102&tbnw=143&ei=1pj-UKQahbbgBLvngYAG&prev=/images%3Fq%3Dsucculent%2Bgarden%26start%3D40%26hl% 3Dtr%26sa%3DN%26gbv%3D2%26tbm%3Disch&itbs=1)
Sayın NURCANAYBAY;
Tek kelimeyle link muhteşem. Fırsat buldukça boş vakitlerinde inceliyorum...
SAYGILARIMLA.
Uzun zamandır burayı takip ediyorum.
Çok güzel bahçeler var.
Ben de minyatür bahçe denemesi yapmak istedim.
İlk önce bir BARK EV yaptım.
(Orman içinde yedi cücelerin evi.)
364669
364670
Gerçek arsam yok...neden bir minyatür bahçem olmasın.
Geriye kaldı bahçe platformu ve diğer bahçe malzemeleri.
Sayın TURA;
Güzel bir çalışma olmuş ellerinize sağlık. Bu arada BARK EV'inizin yanındaki yosun da ayrı bir hava katmış.
Nacizane fikrim, minyatür bahçeniz bittiğinde evin bir kenarından çatısına doğru sarmaşık tarzda tutunucu bir bitkiyi dikebilirsiniz.
SAYGILARIMLA.
şehirlerdenbiri
15-02-2013, 17:01
Eksiksiz bütün yazıları okudum. Benden başka soranlar da olmuş. Bahçelerde her çeşit bitkinin minyatürünü görebiliyoruz. Peki bu bitkiler nereden alınıyor ?
Cymbelina
27-05-2013, 13:18
:))
COSTA RICA JARDINES MINIATURA / SMALL GARDENS - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=dXlu2T9wqV4)
Cymbelina
27-05-2013, 13:31
Son derece sevimli:)
Miniature and Fairy Garden Ideas - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=0E2GXkAgmJI)
enderyyu
05-03-2014, 13:14
Arkadaşlar sayfanın en üstündeki çalışmada saksidan aşağı sarkan bitkinin adını bilen varmı acaba?
mavihayat
29-03-2014, 20:31
3. ev bugün kolleksiyonumaza eklendi. Bonsai'miz gayet iyi durumda....herkese iyi akşamlar...
Harika olmuşlar elinize sağlık ;)
borsaci06
30-04-2014, 10:32
iyi günler arkadaşlar,
ben de bir müddettir minyatür bahçelerle ilgileniyorum. naçizane birkaç çalışmamı paylaşmak istedim...
Forumda gördüğüm en güzelleri sanırım :) Elinize sağlık..
Bayıldım. Şu bonsai işine girmeli mi bilmem. Bonsai olursa işte böyle güzellikler de arkadan gelir. Çok yaratıcı bir çalışma olmuş elinize sağlık.
borsaci06
07-05-2014, 19:44
Senelerdir dünyanın her yerinde forumlarda aktif olan bir blogger'im... böyle saygısız bir forum yönetimi görmedim... sanırım bu sitede daha fazla vakit kaybetmeyeceğim...
Dincer Hepguler
509571
509572
509573
509574
509575
509576
509577
509578
509579
509598
509599
509600
509601
korayhayirli
10-10-2014, 12:58
Hepsi de birbirinden güzel.. Özellikle çam ve türevlerine mest oldum :)
instagramda 'cambahce' en güzel teraryumların satışını yapıyor. Facebook'ta da 'CAMBAHÇE' diye aratınca çıkıyor.
Esingul10
22-12-2015, 19:26
Yeni uyeyim minyatür bahçe hobi alanında büyük yer kaplamaya başladı ilk denememi sizlerin gorusune sunuyorum saygilar
Çok başarılısınız, tebrikler sn. Esingul10, foruma hoş geldiniz.. :)
Aşağıdaki sayfada kendinizi tanıtır mısınız?
http://www.agaclar.net/forum/uyeler-tanisiyor-tartisiyor-toplaniyor/2595-477.htm
workshop tarzı bir yer var mı minyatür bahçe ile ilgili?
Esingul10
03-02-2016, 16:42
Esinin mini bahçeleri instagram da minyatür obje bulabilirsiniz
https://mimuu.com/75-kucuk-hobi-bahceleri-hayal-bahceleri/
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.