köknar
10-08-2010, 10:21
Bu fındığı yaklaşık 1 ay önce aldım, ilk iş dibindeki istemediğim sürgünlerini temizledim. Saksısı oldukça büyük belki bu kış da dokunmayacağım saksısına. kestiğim sürgünlerin bir kısmını başka saksılara daldırdım 3-4 tanesi tuttu. İsteyen olursa paylaşabilirim :)
Neyse, konuya geleyim. Aldığımdaki hali böyleydi.
165450
165451
Dip sürgünlerini temizledikten sonraki güncel hali;
165448
165449
Boyu uzun mu sizce? Ben zamanla gelişip gövde kalınlığını boyuna nazaran uygun ebada getirmesini umuyorum, ne dersiniz?
Dallarda uç alımı yapıp budadığımda en fazla 3-5 günde yeni sürgünler verdiğini gözlemledim. Hızlı gelişen bir tür mü bu acaba?
İlk fotoğrafta görülebiliyor, aynı noktadan çıkan 3 dal var, bunlardan ana gövdeye yakın uzayan dal gözüme çirkin geliyor. Ayrıca önünde yana doğru uzayan dalla da kesişiyor. O yüzden kesmeyi düşünüyorum, uygun olur mu?
Neyse, konuya geleyim. Aldığımdaki hali böyleydi.
165450
165451
Dip sürgünlerini temizledikten sonraki güncel hali;
165448
165449
Boyu uzun mu sizce? Ben zamanla gelişip gövde kalınlığını boyuna nazaran uygun ebada getirmesini umuyorum, ne dersiniz?
Dallarda uç alımı yapıp budadığımda en fazla 3-5 günde yeni sürgünler verdiğini gözlemledim. Hızlı gelişen bir tür mü bu acaba?
İlk fotoğrafta görülebiliyor, aynı noktadan çıkan 3 dal var, bunlardan ana gövdeye yakın uzayan dal gözüme çirkin geliyor. Ayrıca önünde yana doğru uzayan dalla da kesişiyor. O yüzden kesmeyi düşünüyorum, uygun olur mu?