View Full Version : yener.T / Bahçe
Arkadaşlar Avşa Adasındaki bahçemin resimlerini sizlerle paylaşmanın vaktinin geldiği kanısındayım.
Karınca kararınca ilk olarak meyva ağaçlarım.
Kayısı ağacı bu sene çok meyva verdi
KAPTANzst
09-08-2010, 08:21
Afiyet olsun demekten başka yapacağım yok: Ha pardon var, var. Birde yutkunmak:=))
Şimdi orada olup her gün dalından bir tane yemek ne zevk verir. Size tekrar afiyet olsun.
Meyva ağaçlarının gerisi yolda
Teşekkür ederim Sayın Kaptanzst .Selamlar.
Evin dış mekanı ve sokağın görüntüsü
umutyolcusu
09-08-2010, 10:08
Sayfanız hayırlı olsun sayın serilaa.Güzel evinizde uzun yıllar huzurla yaşamak nasip olsun.
Kayısıdaki meyva bolluğuna hayran kalım.Afiyet olsun size.
Fotoların devamını merakla bekliyorum doğrusu.Hadi size kolay gelsin.
Teşekkür ederim Sayın umutyolcusu fotoğrafların devamı gelecektir.
Sevgi Durul
09-08-2010, 10:56
Sayın serilaaa, sayfanız hayırlı olsun. Yetiştirdiğiniz sebzeler, çok sağlıklı görünüyorlar. Emeklerinize sağlık.
Sayın serilaaa bahçeniz hayırlı olsun. Evinizin olduğu sokaktan başlayarak meyve ağaçlarınız, sebzeleriniz çok güzel. Ellerinize, emeklerinize sağlık. Merakla devamını bekleyeceğiz:)
Bahçemin ön tarafına üstten bir görünüş ve çiçeklerim.
Yeni ektiğim fide ve çeliklerim.
Sayın S.Durul ve Sayın Sevin.K iyi temennilerinize teşekkür ederim.Selamlar.
Birazda balkonumdaki hobim ETOBUR BİTKİLER
Birazda Avşa adasını tanıyalım
ciceksever70
09-08-2010, 16:21
Daha önce de yazmistim ama mesaj cikmamis. Bilemediginiz meyve agacini ben armut agacina benzettim. Kücükken birkac kez Avsa adasinda tatil yapmistik denizi cok dalgali oldugu icin girmeye korkardim. Yillar gecti aradan bana cocuklugumu hatirlattiniz. Aksam sefalari, sokaktaki bitkiler hepsi cok güzel. Yeni resimleri bekliyoruz.
Sayın Çiçeksever70 bahçemi ziyaretinizden memnun oldum.Avşa adası şimdilerde yanıyor.Havalar çok sıcak eski rüzgarları dört gözle arıyoruz.Yeni fotoğraflar yolda.Selamlar.
Arka bahçeden panaroma ve torunlar işbaşında
Avşa adasında balkonuma geldiğim ilk günü kedilerin ziyareti vardı
Ve şimdilerde durumu evi ve sandalyeleri sahiplendiler.Torunlarımın köpeği Linda
Bahçedeki çiçeklerim Petunıa ve Mine çiçekleri
Sırada Balkondaki çiçeklerim var
Sırada Sakız sardunyalarım
Balkondaki çiçeklerin devamı
sevgili serilaaa
Herşey çok güzel, eviniz, bahceniz, çiçekleriniz, ağaçlarınız ama ben sokağınıza bittim. Beni çok etkiledi, büyüledi. Resmen kartpostal gibi. Ressamların insanların hayalindeki gibi. İnsan saatlerce dolaşsa bıkmaz diye düşünüyorum. Sağlıcakla kalın.
Satı Uğurtan
09-08-2010, 21:49
Avşa adasında balkonuma geldiğim ilk günü kedilerin ziyareti vardı
Ve şimdilerde durumu evi ve sandalyeleri sahiplendiler.Torunlarımın köpeği Linda
Sevgili serilaaa, bu çiçeklerin hepsi çok güzel hayran kaldım sevgiler:)
Sayın Birol ve Satı Uğurtan içten temennilerinize teşekkür ederim.
Saksı çiçeklerinin devamı
Balkon çiçeklerinin devamı
Sayın serilaaa, merhaba.
kendimi çiçek fuarındaymışım gibi hissettirdiniz, petunyalar, sardunyalar... ne kadar çok çeşitli bitkileriniz var, hepsi çok harika. Torunlarınız da çok şekerler, Allah bağışlasın.
Ellerinize ve emeklerinize sağlık.
Sayın Özbey samimi ifadelerinize teşekkür ederim.Sevgi ve emekle herşey oluyor.Selamlar.
Sevgili serilaaa harika bir eviniz, çiçekleriniz en önemlisi dünya tatlısı torunlarınız var.Allah nazardan korusun.Aramıza hoş geldiniz.
Portulaca umbratic çiçeklerinizin renk zenginliğine şaşırdım, bende portakal rengi vardı ve ismini bilmiyordum sayenizde sizden öğrendim çok teşekkür ederim,ellerinize sağlık.
Sn.serilaaa çiçeklerin kaktüslerin harika ama ben o iki güzele bayıldım allah nazarlardan saklasın.
Sayın Fatoş ve Sevim4 bahçe ve balkonumu ziyaretiniz beni onurlandırdı.Samimi iltifatlarınıza
teşekkür ederim.
Torunlar, bahçe, balkon, çiçekler, kediler herşey cok güzel.
Linda, bizim paşa nın ikizi sanki, sevgi ile büyüsün.
Ellerinize emeğinize sağlık, sağlık ve mutlulukla yaşayın.
Orhan Özbilgiç
13-08-2010, 20:40
Sayın serilaaa;
İlk fotoğraftaki kayısıyı görünce, Kayınbiraderimin Avşa' daki yazlığına gidiş-dönüşüm aklıma geldi. Onunda bahçesini süsleyen bitkilerden biridir. ama toprak kumlu olduğu için sürekli su ve gübreleme gerekiyordu.
10-12 yıl önce, Tekirdağ' dan Ömer kaptan'ın takalarıyla giderken sorun yaşamadık. Ammaaa! Dönüşte poyrazda, yarı belinden kırılacakmış gibi çatırdayan gemicik, beni Avşa' dan son getiren deniz aracı oldu.:p O günden sonra, benim için; Haaa Avşaaaa..Ha, Avusturalya oldu.:D Yani, açık açık..Beni Avşa' ya davet etmeyin! Gelemem.;)
Ama yinede; bahçeniz, son derece elit bitkileriniz ve dünya tatlısı torunlarınız Avşa' yı herşeye rağmen görmeye ve gitmeye değer kılıyor.
Esenlikler dileğiyle.:)
Sayın serilaaa bitkileriniz harika. Özellikle sukulentler, renk renk portulaca. ve iki güzel torun.
Sayın Orhan Özbilgiç şimdilerde Avşa adasındaki ulaşım daha modernleşti.Ömer Kaptan'ın
tahta teknesi Saç'tan büyük Arabalı Vapur'a dönüştü.Ayrıca daha büyük teknelerle tır nakliyatı bile yapılmaya başlandı.Bu yüzden ulaşımda korkulacak kadar sorun yok.Her zaman
Avşa'ya bekler ayrıca iltifatlarınıza teşekkür ederim.Selamlar.
Sayın Cemo ile Sevim.K nın ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederim.
Sn serilaaa eşinizle, çocuklarınızla güzel torunlarınızla sevgi dolu bayramlar sizlerin olsun. selamlar:)
fikreteren
11-09-2010, 11:38
Torunlarınız ve çicekleriniz çok güzel.
Uzun bir aradan sonra,İstanbuldaki evimde baktığım Kaktüs-Succulent ve Lithops'larımın fotoğraflarını paylaşmak isterim.
Selamlarımla.
fikreteren
02-01-2011, 19:05
Kaktüsler harika.Keza semizotları da çok güzel her rengini almışsınız.Ben iki rengini almıştım.Şimdi serada ne oldu bilmiyorum.Umarım iyidir.
Bahçeniz çiçekleriniz hele torununuza bayıldım :)Hepsine kocaman maşallah
Balkonu gezerken yazı yaşadım .Ne kadar güzel rengarenk çiçekler daha 3 koca ay var.
Çiçekleriniz çok bakımlı onları çok sevdiğiniz belli ,Onlarda size bol çiçekleriyle karşılık vermişler .
Minarislim
02-01-2011, 20:32
Sayın serilaaa; Avşa adsı çok güzel görünüyor. Bahçenize çok emek vermişsiniz.Çok güzel fotoğraflar. Torunlar, evlatlar ohhh deymeyin keyfinize.Allah sizlere uzun ömürler versinde bu güzellikleri hep yaşıyasınız.
furkan yıldız
11-01-2011, 17:16
Sevgili Serila çiçeklerinizin hepsi çok güzel ama gül eksik :(
Gül aşkı başkadır
.Bahçemden kareler
(Sayın Furkan Yıldız için)
furkan yıldız
11-01-2011, 18:21
Teşekkür ederim :)
Gül aşkı gerçekten çok başka. Her bahçede gözler arıyor mutlaka. Sizinki de hoşlandığım karışık renklerden :p
Arkadaşlar bugün de sayfama evde yetiştirdiğim Lithops'ların fotoğraflarını paylaşmakla başlıyorum:
Bazıları ise çiçek açmak üzere
furkan yıldız
12-01-2011, 16:18
Sevgili Serila,
Bu tarz bir bitkiyi ilk defa görüyorum :S Mantar gibi yumuşak duruyorlar anladığım kadarıyla, yanılıyor da olabilirim. Acaba nedir nedir :)
Sevgili Serila, maşallah hepiside sağlıklı.
Güle büyüt.
bahtiyar02
12-01-2011, 18:00
Ellerinize sağlık.Zevkini çıkarmanız dileğiyle.
Saygılar
Sevgili serilaaa çok güzeller emeklerinize sağlık:) Benimde birkaç yeni kaktüsüm oldu bugün:)
Sayın Furkan Yıldız lithops hakkında bilgiler aşağıdadır.Selamlar
Yazan Ali Kangal
Lithops Afrikaya özgü bir sukkulent( succulent ) cinsidir.Özellikle güney Afrika'da Nambiya'nın Karoo bölgesinde bulunurlar. Lithops ismi yunancada kaya benzeri anlamına gelir, bundan dolayı taş bitkiler veya canlı taşlar olarakta bilinirler. Bu cins ilk kez 1811 yılında ingiliz botanikçi William John Burchell tarafından tanımlanmıştır.
Sayın Sevim4,Bahtiyar02 ve Sayın Sevim.K güzel temennilerinize teşekkür ederim.Selamlar.
Sayın serilaaa,
Sanırım sariefe ye yazdığınız bir mesaj nedeniyle sayfanızı ziyaret ettim. Bir yazlık bahçesi olmasına karşın hatırı sayılır kaktüs-sukulent ve lithops unuz var. Bahçenizdeki çiçeklerde ayrıca güzeller ama ben daha çok ilgim nedeniyle kaktüs ve sukulentlerinizi inceledim.
Güle güle büyütün.
Sayın skaraca sayfamı ziyaretiniz beni memnun etti teşekkür ederim.Fakat yaptığım bir yanlışlığı düzeltmek isterim.Sayfamı 2010 senesinde yazlığım olan Avşa Adasından açmış idim
fakat sitede fazla sayfa kirliliği yaratmamak adına 2011 senesinde İstanbuldaki evimden
görüntülerle devam ettim.Bu yüzden sizi yanıltmış olmayayım.Kaktüs,Succulent ve lithops
ların fotoğrafları İstanbuldaki evimdendir.Size sağlıklı ve huzurlu günler dilerim.Selamlar.
Kolleksyonuma yeni katılan Dikenli Dostlarımdan bazıları:
Uzun bir aradan sonra evdeki ve balkondaki çiçeklerimle devam ediyorum,Balkondaki sardunyalarım:
1-Sakız sardunya 3 renk
2-gül sardunya (adını ben koydum)
3-Ceylan sardunya
4-yeni dünya çiçeği-Cam güzeli
5-Kırmızı sakız sardunya
çiçeklerin devamı
1-2 fotoğraf Ruj çiçeği
3-fotoğraf yer kirazı-altın çilek-fidelerim toplu halde
4-Kamelya
5-Cam güzeli
Çiçeklerin devamı
1-Sellukalarım gelişmekte ve glayyöl
2-Glayyöl ve taze soğan
3-Avustralya kara dutu
4-5-Guzmania
Kaybolmaya Yüz tutan Çiçekler
1-2/Mum Çiçeği (Hoya Carnosa)
3-)Selluka (Vigna caracolla)
4-5/Arap Ful (Jagminum sambac)
Kaybolmaya yüz tutan çiçeklerden Salon tülü-Kuşkonmaz-asparagus plumosa-
1-2 fotoğraf salon tülü
3-fotoğraf -TRADESCANTİA ZEBRİNA TRİCOLOR- saksıda
4-5 TELGRAF ÇİÇEĞİ -fanusta-
1-2 Fittonya çeşitleri
3-Hedera
4-peperoni-Zümrüt dalgası
5-Maranta-Dua çiçeği-
Yakup Ünal
17-05-2011, 12:07
Hayırlı olsun;
birbirinden güzel bir okadarda enterasan güzellikte paylaşımlarda bulunmuşsunuz. Paylaşımlarınızın devamını dilerim. Kolleksiyonunuzu takip etmeye devam edeceğim.
Teşekkürler Sayın Yakup Ünal,Selamlar
Benjamin çeşitleri
1-2 Ficüs barok cinsi
3-4 ficus benjamin
5-Kroton
salon çiçeklerinin devamı
1-2 foto Aşk merdiveni (Nephrolepis )Fujer
3-4 foto Kurdela çiçeği (Chlorophytum comosum)
5.fotoğraf Fil kulağı-(syngonıum podophyllum)
salon çiçekleri_
1-Areca (Chrysalido carpius)
2-Difenbahya
3-Barış çiçeği(Peace lily)
4-5 Dr.Marginata
1-Itır
2-Ada çayı
3-Selaginella martinii fanusta yetişmekte
4-Çam balkonda
5-Mucize meyve Miracle Berry tohumdan yetiştirdiğim fideleri
1.2-Fotoğraf Kolyoz-yaprak güzeli 3 renk
3 " Sakız sardunya yeni renk
4- " Ceylan gözü sardunya
5- " Cam güzeli
Sevgili Serilaaa maşallah çiçeklerin hepsi birbirinden güzel elinize saglık
sayın Periş sayfamı ziyaret ettiğinizden dolayı teşekkür ederim.
Yeni açan çiçeklerim.Ceylan Sardunyalar çiçeklendi,mine çıçekleride açtı.
sayın serilaa,o mine mavi renk mi gerçekten yoksa fotoğraftamı öyle çıkmış ne kadar güzel,sardunyalarınızada maşallah
asbilgiç
22-05-2011, 22:16
Sayın Serilaa bahçenizi keyifle gezdim.Çiçeklerinizin hepsi de birbirinden güzel.Ellerinize sağlık.O kadar saksıyı kışın nerede saklıyorsunuz?
Sayın Yağ-mur bahçemi ziyaretiniz beni memnun etti.Evet mini çiçeği mavi renktedir.
selamlarımla.
Sayın asbilgiç ziyaretinizden dolayı memnun oldum.O kadar saksıyı evimin ön ve arka balkonu ile Salon ve odalarda bulundurmaktayım.Zamanı geldiğinde yazlıktaki bahçeme trasfer olacaklar.Selamlar.
Avşa adasındaki balkon ve bahçe fotoğrafları
İstanbuldaki evimde fide olarak hazırladığım Altın çilekleri balkonda büyük saksılara dikerek güneşe alıştırmaya başladım
Aynı şekilde R.R.domateslerin fidelerinide büyük saksılara ekerek çiçeklenmelerini beklemekteyim.
istanbulda fide olarak hazırladığım Süs biberlerinide büyük saksıya diktim.Bu sene havalardan dolayı fideler fazla gelişim göstermedi.
Bahçemden kareler
Balkondaki çiçeklerim; gazanyalar ve petunyalar çiçeklendi.
Balkon çiçeklerinin devamı
Sevgili Serilaaa cam güzelleri harika sebze fideleri maşallah gelişmişler 104 deki son kare yeşil yapraklı çiçegin adı nedir ellerinize emeklerinize saglık sevgiler...
Sayın Periş iyi günler dilerim.104.cü mesajın son fotoğrafı sarı Kız denilen lysimachia nummularia dır.Selamlar.
Sevgi Durul
29-06-2011, 10:54
Sayın serilaaa, bitkilerinizin hepsi çok güzel görünüyorlar. Emeklerinize sağlık. Ben de bu (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=229322&stc=1&d=1309331698) çiçeğin adını merak ettim. Sağlıkla sefasını sürmeniz dileklerimle...
Sayın SDurul bahçemi ziyaretinizden memnun oldum.İyi temennileriniz için teşekkür ederim.Merak ettiğiniz çiçeğin adı Tesbih çiçeği-Canna-Ararot olarak geçmekte olup
fotoğraflarda görülen tohum keseleri tesbih tanelerine benzediğinden bu isim verilmiştir.
yetiştirilmesi için genel bilgiler:
1.2. Üretimi
Tohum, çelik ve rizomların ayrılması ile üretilir. Tohumları tespih tanesi gibidir. Tohumlar sonbaharda toplanır. Tohumlar 1 – 2 mm törpülenerek kabuğu inceltilir. 4 – 5 gün sıcak suda bekletilir. Şubat ve mart ayında ekimi yapılır. Çimlenme gerçekleştikten sonra bitki 8 – 10 cm boya gelince şaşırtılır. Mayıs ayında da 3 – 4 yaprak olunca uygulanacak yere dikilir.
Çelikle üretimde ise, rizomlar şubat ayında kasalara yüzlek ekilir. Meydana gelen sürgünleri 6 – 8 cm boylandığında kökü ile birlikte anadan ayrılarak fincan saksılara şaşırtılır. Burada iyice pişkinleşen ve kuvvetlenen tespih çiçekleri havalar ısınınca dikim yerlerine alınır. Rizomları ayırarak üretim de ise, rizomların her parçasında 2 -3 göz kalacak şekilde ilkbahar ya da sonbaharda parçalanarak yapılır
Kaynak: http://www.msxlabs.org/forum/tarim/325383-tesbih-cicegi-tesbih-cicegi-nedir-tesbih-cicegi-yetistiriciligi.html#ixzz1QejnI9nf
Koray ERKAN
29-06-2011, 11:34
Sayın serilaaa
Emeğinize sağlık çiçekleriniz çok güzel görünüyolar.
Sayın serilaaa
Emeğinize sağlık çiçekleriniz çok güzel görünüyolar.
Teşekkür ederim
çiçeklerin devamı ve Beyaz Papatyam
Çiçeklerin devamı,Fesleğenlerim ve bahçeye ekilmek üzere hazırlanan fide ve fidanlar
Sayın Serilaaa,Avşa adasındaki bahçeniz ve evin bulunduğu sokak resimlerini çok beğenerek ,bahçenizi gezdim.Bahçeniz çok güzel çiçek türleri ve meyvalarla dolu. Bu arada köpek ve kediler de dikkatimi çekti. Hepsini bir arada barındırmak zor ama çok insancıl...Torunlarınız birer harika.Tanrı bağışlasın...Salon bitkileriniz ve kaktüsleriniz de çok güzeller. Bilmediğim kaktüsleri sayenizde öğrenmiş oldum....Meraklı bir bitkisever olarak 98 . mesajınızdaki 3. fotoğraftaki çiçeğin ismini öğrenmek istiyorum. Kokulu olduğunu bildiğim arap fulu denilen bir çiçek vardır, acaba o mu?.Nereden aldığınızı öğrenebilirmiyim. Emeklerinize sağlık. Güzel bir bahçe ve balkon da keyifli dakikalar geçirdim .Selamlar efendim......bbb......
Sayın berrinb sayfamı ziyaretinizden memnun oldum.İyi dilekler için ayrıca teşekkür ederim 98.c. mesajın 3.ncü fotoğraf arap ful dur.Bu bitkiyi Tropik seradan almıştım.Selamlarımla.
elifsirin
04-07-2011, 12:19
Sevgili Yener abiciğim
Çiçeklerin ve torunlarınla mutlu ve mesut ömür dilerim,ellerine sağlık...
Sevgili Yener abiciğim
Çiçeklerin ve torunlarınla mutlu ve mesut ömür dilerim,ellerine sağlık...
Elif hanım çok teşekkür ederim.Size ve ailenize sağlıklı ve bol çiçekli günler dilerim.
Balkon ve bahçen gözlerime ilaç gibi geldi. Ellerine sağlık...
Balkon ve bahçen gözlerime ilaç gibi geldi. Ellerine sağlık...
Teşekkür ederim Sayın mrmusti
Zıpçıktıda en nihayet çiçek açtı.
Biberiyelerimde gelişti
Sevgili Serilaaa begonyalar çok güzel görünüyor ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler....
Sevgili Serilaaa begonyalar çok güzel görünüyor ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler....
Teşekkürler Sayın periş
fatma sunay
22-07-2011, 17:25
Begonyaların kıskandım benimkiler daha tomurcuk bie vermedi. Senin begonyaları gösteryimde bari utansınlar. Zıpçıktının rengide çok güzel sefayla seyret. Selamlar...
mavikartal5
23-07-2011, 19:49
sayın serilaa
yan bahçeden geliyorum, sıra sizin bahçedeydi gezdim, yine dinlenmek için mola vermiştim. bir önceki bahçede yiyecek birşey bulamadım. sizin bahçede; domatesler ve biberler var, ekmeğim de yanımda. olsun, domates ve biberlerin olmasını beklerim.:D
saygılar
mandalinci
24-07-2011, 05:08
Begonyalar çok hoşlar, ama çok narinler azıcık susuz kalsalar hemen boyunlarını büküyorlar.
Sizin begonyaların maşallahı var, emeklerinize sağlık.
Balkonda saksı içersindeki Altın çileklerim ağaç gibi oldu ama bir tek çiçek bile vermedi.
Biberler ve domateslerim
Salatalık çiçek açtı ve ikiz torunlarım
Sevgili dostlar bu akşam ilk teravih namazı başlamakta ve ilk sahur yemeğiyle beraber 1.Ağustos.Pazartesi günü Ramazan-ı Şerifi idrak edeceğiz.
Ramazanın tüm inananlar için hayırlara vesile olmasını diler.Cenabı Haktan sağlıklı bir şekilde Bayrama erişmemizi dilerim.
Sevgili Serilaaa maşallah altın çilekler biberler domatesler harika görünüyor ellerinize sağlık hayırlı Ramazanlar sevgiler...
Torunlarınıza kocaman bir Maşallah. Çok tatlılar. Size de hayırlı ramazanlar.
Torunlarınıza kocaman bir Maşallah. Çok tatlılar. Size de hayırlı ramazanlar.
Sayın zenfree çok teşekkür ederim.Selamlar.
Avşadaki bahçe-balkonumdan bir kaç kareler
1-Ruj çiçeğimin çiçekleri
2-Sakız sardunya çiçekleri
Arap fulu-Yaseminin çiçekleri
Avşa adasındaki bahçemden görüntüler;
Ağaç mineleri çiçeklendiler
Balkondaki sabah sefası ile ipomea-selvi sarmaşık çiçekleri karıştı
Bahçedeki Cezayir menekşesi-Rozet çiçeği çeşitleri ;
1-2Domates biber kızardı
3-Altın çilekte meyva göründü
4-Bahçemdeki çam
5-geçen sene kendini kurtaran mazı
Pasiflora Cerulea'nın çiçeklerive meyvesi ;
Sezon sonunun yaklaşmış olması sebebiyle tohum ve çelik zamanı gelmektedir.Bende hem tohumları toplamak,hemde kendi bitkilerimden çelik yaparak sezon sonu paylaşım için hazırlanmaktayım.
Çelik olarak hazırlanan ve hazırlanacak olan Pasiflora cerulea,yasemin,Kurdela çiçeği,telgraf çiçeği,buz çiçeği,acem halısı ve sardunya çeliklerinden isteyen arkadaşlara Bayram ertesi İstanbula döndüğüm zaman gönderilebilir.Arzu eden arkadaşların özelime adres bilgilerini göndermeleri yeter.
devamı ve süs narından çelik isteyen arkadaşlar var ise bildirirlerse ağaç dibindeki piçlerden çelik yapabilirim.
Sevgili serilaaa,tüm çiçeklerin çok güzel.
Tohum hasatı başlamış gelecek yıla hazırlık hepisini salıkla yetiştirin.
Sn.serilaaa ruj çiçeginizden de çogaltın bence.Digerleri gibi oda çok güzel görunuyor.
Allah'ım! Kadir Gecesi'nde indirdiğin Kur'an hürmetine hepimizi şeytanların ve şeytanlaşmışların şerrinden koru. Amin!
Bir Ramazan Bayramı daha geldi. Bu bayramın öncelikle milletimize, İslam alemine ve de insanlığa hayırlar getirmesini Yüce Allah'tan diliyorum.
Allah razı olsun sevgili Serilaaa, dualarınıza yürekten "amin" diyorum...
Bayramınızı kutlar sağlıklı,neşeli günler dilerim.
Avşa adasındaki bahçem ve balkonumdan ayrılmadan evvel fotoğrafladığım görüntüleri paylaşmak isterim :
Cezayir menekşeleri ve çiçekleri ;
Bahçemdeki tohumdan büyüttüğüm Altın çilek meyva vermeye başladı
Biberler ise kızarmaktalar.
Sayın Serilaa çiçekleriniz çok güzel eğer hazırlamış olduğunuz çeliklerden vermek isterseniz adresimi özelinize bildiririm ayrıca sezonluk çiçek tohumlarındanda alma imkanım olurmu.Şimdiden yapmış ve yapacak olduğunuz yardımlarınız için teşekkür eder sevdiklerinizle sağlıklı günler dilerim.
Sayın smnunal adres bilgilerinizi özelime gönderirseniz elimde kalan çeliklerden sizede
gönderirim.Selamlar.
gülenmelek
13-09-2011, 09:06
Benim çeliklerim elime ulaştı Sayın serilaaa, çok sevindim, fazla fazla da göndermişsiniz. Çok teşekkür ediyorum ;)
Fakat birini kurtaramadım, çürümüş maalesef. Kargoda biraz hırpalanmışlar, diğerlerini şu an yaşatmaya çalışıyorum. Umarım hepsi tutar.
( Bu arada eğer hatırlayabilirseniz hangilerinden gönderdiğinizi, isimlerini rica etsem mümkün müdür ? )
Saygılar.
Sayın Gülenmelek size göndermiş olduğum çelikler ;Sardunya ve kurdela çiçeği bardakta ekili idi.telgraf çiçeği çeşitlerini sudan çıkartıp gönderdim.Eğer çürümüş desenizde çürüyen yeri kesip suda tekrar köklendirebilirsiniz.Acem halısı ve ruj çiçeği çeliklerini ise saksıdan kesip gönderdim.Biraz suda köklendirebilirseniz zayiat vermeden kurtarabilirsiniz.Aklımda kalan bunlar.
Selamlar.
gülenmelek
13-09-2011, 19:01
İsimler için çok teşekkür ederim sayın serilaaa. Hepsini sevdim ama ruj çiçeği :D Onu önce suya koymuştum, sonra burada olmaz deyip toprağa dikmiştim ama sizin önerinizi dinleyip şu an tekrar suya koydum. Giderse çok üzülürüm çünkü :(
arzuakyurek
13-09-2011, 20:57
Sevgili Serilaaa, göndermiş olduğunuz tohum ve çeliklere bugün kavuştum. Çok mutlu oldum sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
Satı Uğurtan
15-09-2011, 00:40
Avşa adasındaki bahçemden görüntüler;
Ağaç mineleri çiçeklendiler
Sayın serilaaa, ful arap yaseminine ve ağaç minenizin rengine hayran kaldım çok güzeller, torunlarınıza uzun ve sağlıklı ömürler, sevgiler saygılar.
Sn serilaaa bahçenizin her tarafı bütün çiçekler ayrı ayrı güzel ama ful yasemin bir başka güzel duruyor. Bu çiçeği yıllardır sahip olmak istedim nerelerden girişimde bulunduysam olmadı. Bizim buralara bu tarz çiçekler gelmiyor geliyorsa da çok pahalı oluyor. Çiçekçiden iki kere aldım ikisinde de aldatıldım. Başka bir yasemin çeşidi çıktı. Oda güzel ama ben ful yaseminden edinmek istiyorum. Bu konuda pes etmedim bir gün ful yaseminim olacak İnallah. Saygılar sunuyorum.
Sayın Gülenmelek ve Arzu akyürek hanımefendiler çelikleri güzel günlerde büyütüp,çiçeklerini görünüz.Selamlar.
Sayın Satı Uğurtan ziyaretinizden memnun oldum.Sağlıklı ve huzurlu günler dilerim.
Sayın gülsu bahçemi ziyaretinizden memnun oldum.Ful Yasemini ben Tropik seradan almıştım.Tahmin ediyorum kendisinde halen mevcuttur.20-50 cm arası boylarda fiatı 15 tldır.Selamlarımla.
Sayın serilaa göstermiş olduğunuz ilgi ve alakaya çok teşekkür ederim. Sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Sayın Serilaaa ;
Gık..! Söz kalmadı efendim söylemeye. Rastladığım, sağ elini kullanan nadir kişilerdensiniz. Yaşam kesitlerinizdenden anladığım kadarı ile, bu kadar çeşit yetiştiren sizin gibi biri için, ancak şirin evinizin bahçesinde yatacak yer bulunabiliyordur (2-3 saksılık yerde de idare edersiniz):)))
İnşallah torunlarınızın torunları ile vede ben gibi doğa açları için de bu güzel yaşamı sağlık ile sürdürün efendim: Saygılarımla.
Haa.. bi de şunu rica edecem lütfen. Sokağınıza müteahhit sokmayın, giren müteahhitlerin adresini bana bildirin yeter.))
wellness
01-10-2011, 22:45
Merhaba Sayın serilaaa,
Çok güzel bir eviniz ve bahçeniz var. Allah güle güle, sağlık sıhhatle oturmayı ve meyvelerinden afiyetle uzun yıllar yemeyi nasip etsin.
Sizinle öteki kardeş siteden tanışıyoruz ancak benim orada ki nickim ile burada ki nickim farklı. Neyse bu konuyu daha sonra bilahere görüşürüz. Buradan açıktan öteki nick adımı vermeyi şimdilik düşünmüyorum. Çünkü öteki sitede ki herkes hemen hemen burada.
Merhaba sn.serilaaa. Bahcenizdeki portulaca umbraticola nasıl acaba.
İstanbulda balkonunuzda varmı :rolleyes:
Bir de yakınlarda gidecekmisiniz avşa ya ayıp olmazsa sorsam (sordum bile)
s.serdar
23-10-2011, 06:52
Merhaba sayın serilaaa.
Anladığım kadarı ile sürekli Avşa adasında kalmıyorsunuz.
Siz ada da değilken kim bakıyor onca çicek ve bitkiye ?
Sakın giderken, dönerken yanımda getiriyorum demeyin. :(
Sayın serilaaa, bu sabah erkenden sizin bahçenize daldım.
Sabah erken olunca doya doya dolaşmaya vakit bulabiliyorum. Güneş yükselince kendi yapacağım işler aklıma gelince kendi bahçeme çıkmak zorunda kalıyorum.
Çok güzel ve çok emek verdiğiniz her haliyle belli olan bahçenizde dolaştım. Sardunyalarınızı okşadım, begonyalarınızı-vinkaları doya doya seyrettim.
Sayenizde bu güne güzel duygular ve olumlu olarak başlayacağım.
İnşallah bu güzellikleri bütün sevdikleriniz harika torunlarınız ile daha uzun seneler beraberce yaşarsınız.
Fırça çalısı yok mu yoksa ben mi göremedim. Eğer yoksa benden size mini bir fidan hediye olsun.
Sayın mrduran iltifatınıza teşekkür ederim.Yazlık yerlerde müteahit pek bulunmuyor.Selamlar
Merhaba Sayın serilaaa,
Çok güzel bir eviniz ve bahçeniz var. Allah güle güle, sağlık sıhhatle oturmayı ve meyvelerinden afiyetle uzun yıllar yemeyi nasip etsin.
Sizinle öteki kardeş siteden tanışıyoruz ancak benim orada ki nickim ile burada ki nickim farklı. Neyse bu konuyu daha sonra bilahere görüşürüz. Buradan açıktan öteki nick adımı vermeyi şimdilik düşünmüyorum. Çünkü öteki sitede ki herkes hemen hemen burada.
Sayın Arkadaşım çok teşekkür ederim.Allah(C.C) hepimizin ev bahçelerinde
sağlıklı ve huzurlu oturmayı nasip etsin.Selamlar.
Merhaba sn.serilaaa. Bahcenizdeki portulaca umbraticola nasıl acaba.
İstanbulda balkonunuzda varmı :rolleyes:
Bir de yakınlarda gidecekmisiniz avşa ya ayıp olmazsa sorsam (sordum bile)
Sayın Sevgice biraz geç cevap yazdığım için özür dilerim.Portulaca umbraticola
Avşa adasında balkonda bıraktım.Maalesef Avşa adasına bir daha Nisan veya
Mayıs aylarında ekim ve bahçe düzenlemesi için gideceğim.Bütün kış bahçe ve
balkon bakımsız kalmakta.Selamlar.
Merhaba sayın serilaaa.
Anladığım kadarı ile sürekli Avşa adasında kalmıyorsunuz.
Siz ada da değilken kim bakıyor onca çicek ve bitkiye ?
Sakın giderken, dönerken yanımda getiriyorum demeyin. :(
Sayın S.serdar iyi günler dilerim.Sürekli Avşa adasında kalmıyorum.En çok
devamlı kaldığım 4-5 aydır.Dönerken güzellerimden ayrılamadığımdan bazılarını
yanımda İstanbul'a taşımaktayım.Baharda ev içersinde fide hazırlayıp,Nisan-mayıs aylarında fasılalarla gidip dikim yapmaktayım.Selamlar.
Sayın Güler hanım bahçemi ziyaretinizden memnun oldum.Ne yazık ki ben yoktum.Fakat
telafi etmek isterim.Yaz sezonunda Erdeğe indiğinizi laf arasında söylemiştiniz.Böyle bir
günde Erdek'ten motora binip,eşinizle güzel bir deniz sefası ile Avşa adasına gelebilirseniz bahçemde sizleri ağırlamaktan onur duyarım.Bu arada bahsi geçen fırça çalısı fidesini de elinizde dikebilirsiniz.Size ve ailenize Sağlıklı,huzurlu ve bol çiçekli günler dilerim.
Selehattin 67
18-11-2011, 15:00
sayın serilaaa 140 nou mesajdaki pasiflora dan tohum veya celik paylaşmak iserseniz lütfen benide listeye yazın [eşim bunlara gülen çiçek diyor] imkan varsa şimdiden teşekkür ederim saygılar
Sayın Selahattin 67 Ağustos ayında avşa adasında meyvalarından çıkardığım tohumlar ile
çelikleri forumdaki arkadaşlara paylaşım yapılmıştır.Bahsi geçen pasiflora bitkisi
avşa adasındaki bahçemdedir ve oraya gitme imkanım yoktur.Allah kısmet ederse seneye
ağustos-eylül aylarında yeniden yazar veya özelime mesaj atarsanız meyva,tohum,çelik
gönderebilirim.Selamlarımla.
Selehattin 67
21-11-2011, 10:02
Teşekkür ederim zamanı gelince sizi rahatsız edeceğim
Bu sene Avşa adasındaki bahçem ve balkonumdan görüntüler
Kadife çiçekleri:
318973318974
Sarı kız
318975
Bodrum papatyası
318976
Ceylan sardunya
318977
Balkondaki kaktüs ve succulentlerim.
Balkonda açan çiçekler ;
Kırmızı ve beyaz petunya
318995318996
Beyaz sardunya
318997
Mine çiçeği
318998318999
cezayir menekşesi :
319001319002
Bodrum papatyası
319000
Yaz begonyası-şeker begonya
319003
Yaprak güzeli
319004
Bahçe ve balkondan görüntüler
Bahçe ve balkon görüntüleri
Asya Ceylan
17-07-2012, 17:33
Sarı kıza ve boncuk bitkinize bayıldım bayıldım maşallah :)
Yener bey maşallah coşmuş hepsi :)
gülenmelek
17-07-2012, 23:15
Ellerinize sağlık Yener Bey, her taraf rengarenk, çok güzel görünüyorlar ;)
186. (http://www.agaclar.net/forum/999258-post186.htm) mesaj, en son fotoğraftaki yeşil beyaz yapraklı bitkinizin adını öğrenebilir miyim ?
Ellerinize sağlık Yener Bey, her taraf rengarenk, çok güzel görünüyorlar ;)
186. (http://www.agaclar.net/forum/999258-post186.htm) mesaj, en son fotoğraftaki yeşil beyaz yapraklı bitkinizin adını öğrenebilir miyim ?
Sayın Gülen Melek teşekkür ederim.yeşil beyaz yapraklı bitkinin limon kokulu nane diye biliyorum.
Avşa evimdeki balkondan görüntüler :
Bahçeden görüntüler :
Nar ağacımın ilk meyvesi
323337
Fındık da meyva vermeye başladı
323338
passiflora caerulea çiçek ve meyveleri:
323339323340323341
loveforlife
04-08-2012, 17:54
cezayir menekşesi :
319001319002
Bodrum papatyası
319000
Yaz begonyası-şeker begonya
319003
Yaprak güzeli
319004
Bahçenizi gezmek ruhumu şenlendirdi Yener Bey... Hepsi de birbirinden keyifli. Yalnız affınıza sığınarak küçük bir düzeltme yapmak isterim. İlk iki resimdeki güzeller Cezayir menekşesi değil rozet çiçeği... Sizlerin tecrübelerinin yanında elbette sözümüz olamaz ama hepimizin birbirinden öğrenebileceği çok şeyin olduğu muhakkak!
En içten saygı ve selamlarımla...
Bahçenizi gezmek ruhumu şenlendirdi Yener Bey... Hepsi de birbirinden keyifli. Yalnız affınıza sığınarak küçük bir düzeltme yapmak isterim. İlk iki resimdeki güzeller Cezayir menekşesi değil rozet çiçeği... Sizlerin tecrübelerinin yanında elbette sözümüz olamaz ama hepimizin birbirinden öğrenebileceği çok şeyin olduğu muhakkak!
En içten saygı ve selamlarımla...
Sayın loveforlife bahçemi ziyaretinizden memnun oldum.Rozet çiçeği dediğiniz
bitkide mutabıkız,diğer adları ise vinka-cezayir menekşesi-pervane çiçeği de
denilmekte.Bilimsel adı ise Catharanthus sözcüğü ‘kusursuz çiçek’ anlamına gelmekte olduğunu bir yerlerde okumuştum.Yanılmışta olabilirim.Yine de
teşekkür ederim.
loveforlife
04-08-2012, 18:50
Sayın loveforlife bahçemi ziyaretinizden memnun oldum.Rozet çiçeği dediğiniz
bitkide mutabıkız,diğer adları ise vinka-cezayir menekşesi-pervane çiçeği de
denilmekte.Bilimsel adı ise Catharanthus sözcüğü ‘kusursuz çiçek’ anlamına gelmekte olduğunu bir yerlerde okumuştum.Yanılmışta olabilirim.Yine de
teşekkür ederim.
Doğrusunu bilen elbette sizsinizdir. Ancak benim de sahip olduğum ve tanıdığım Cezayir menekşesi bu (http://www.agaclar.net/forum/yerortucu-ve-yayilicilar/23145.htm). Bilimsellikten uzak yorum yapmışım, kusura bakmayın... Ben acemiyim, sadece okuyarak, araştırarak öğrenmeye çalışıyorum. Bazen de haddim olmayarak yorumlar yazabiliyorum... Tekrar özür dilerim.
masallah sayfaniz cicekleriniz rengareng cok guzel.elleriniz dert gormesin.gercekten cok begendim.
Bahçenin bulunduğu şehir
Bahçenin büyüklüğü
Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları
Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki (http://www.agaclar.net/forum/hangi-bitkiler-hangi-sehre-hangi-kosullara-uygun/6569.htm?highlight=so%F0u%F0a) yeri
Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb)
Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı?
Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz?
Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı?
Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz
Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel)
Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir?
Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı?
Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler)
Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı?
Varsa çok özel bir bitkinizin adı?
Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz?
Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl?
Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz?
Toprak özellikleri
Kompost yapıyor musunuz?
Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu?
Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz?
Bahçeniz organik mi?
Hangi tip gübre kullanıyorsunuz?
Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı?
Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz?
Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu?
İyi ki yapmışım dedikleriniz neler?
Tetanoz aşısı oldunuz mu?
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.