PDA

View Full Version : bıcırık / kaktüs

Sayfalar : [1] 2

bıcırık
02-08-2010, 21:33
Sevgili dostlar şimdiye kadar hiç kaktüsüm ve sukullenttim olmamıştı... Doğrusu pek ilgimi çekmemişlerdi...
Sitede sizin kaktüslerinizi izlerken kaktüslerinize verdiğiniz isimler, onlara beslediğiniz sevgi ve çiçeklerini beklerken gösterdiğiniz sabır, ve sevgili kartalpinin kaktüslerine destanlar yazması beni çok etkiledi...
Yaklaşık 8 aydır siteyi takip ediyorum 4 aydır da üyeyim, beni dantel dantel işlediniz ve sonunda olan oldu bu sevdaya bende tutuldum...
On beş gündür kaktüs,sukullent ve sedum ne bulursam topluyorum... Şimdilik tuzla seralarını gezdim. Yavaş yavaş çevreye açılacağız...
Tabii sizin kadar iddaalı değilim, olamamda... zaten isimlerini hiç bilmiyorum...onu sizler öğreteceksiniz...
Belki bende zaman içinde dostlarımın isimleriyle adlandırırım onları...
şimdilik sadece seviyorum...hayretler içinde izliyorum...gerçekten muhteşemler...
Hepinize bana bu sevdayı aşıladığınız için çok çok teşekkür ederim...
Sevgilerimle...

İşte benim ilk misafirim...Aldığımda bu sene çiçek açmayacağı söylenmişti...Bana geldikten on gün sonra tomurcuklandı, üç gündür açıyor...Her gün bir fazla çiçek üstelik... onu çok seviyorum...

bıcırık
02-08-2010, 21:41
Bu belki açar demişti seracı ongün önce gelseydiniz her tarafı çiçekti dedi...
Oda gülümsedi bana kendilerini sevdirecekler ya sıraya girdiler...:D

bıcırık
02-08-2010, 21:46
Ve iki tane daha...Bu gün klinikten çok geç geldiğim için resim çekemedim... Bunları cumartesi çekmiştim...yarın diğerlerinide ekleyeceğim inşaallah...

sarı kupadaki kaktüsümü malesef kaybettim...çok güzel ve özeldi...:(

kartalpin
02-08-2010, 21:49
Sayın Bıcırık

Kaktüs aşıklarının arasına hoş geldiniz. Bu sevdanız eminim hiç tükenmeyecektir. Size inşallah kaktüs hediye edeceğim tatil dönüşü ulaştıracağım. Bu sayfalarda da yüzlerce kaktüsünüz yer alacaktır zaman geçtikçe. Ne büyük onur ki siz ilk kaktüslerinizi paylaştığınızda ilk mesajı da ben eklemiş oluyorum.

Kaktüs ve sukulentelerin bilimsel isimlerini öğrenmek kolay zaman geçtikçe buraları takip ettikçe öğrenirsiniz. Bakımları konusunda da bu sayfalarda bilgiler mevcut. Birde yüreğini kaktüs/sukulentlere vermiş meslekleri farklı olan çok güzel ruhlu insanlar var buralarda. Ne sorarsanız yanıt veren biri mutlaka olur

Sayfanız hayırlı olsun ve her kaktüs aldığınızda Allah hayretinizi ve sevdanızı daha da artırsın

Sevgiyle kalın

fund@
02-08-2010, 22:00
sayfanız hayırlı olsun sayın bıcırık,
kendinizi anlatırken bazı cümlelerinizde benim duygularımı da dillendirdiniz..ben de bu site ile başladım kaktüs yetiştirmeye..3 ay kadar önce..ama çok eskilerden kalma dikenlilere karşı gizli bir hayranlığım vardı..kaktüsleriniz yüzünüzü hep güldürsün inşallah..
sağlıcakla kalın

bıcırık
02-08-2010, 22:18
çok teşekkür ederim funda hanım...hepimizin yüzü gülsün inşaallah...

bıcırık
02-08-2010, 22:21
dayanamadım gidip birkaç fotoğraf daha çektim...

ilk kaktüsümü malesef kaybettim...:(

günebakan
02-08-2010, 22:28
Sayın Bıcırık kaktüsleriniz çok güzel ve siz de şanslısınız birçoğumuz çiçek açsın diye dörtgözle bekliyoruz:) Güle güle büyütün kaktüslerinizi dilerim daha çoğalsın.

bıcırık
02-08-2010, 22:32
Çok teşekkürler sevgili kartalpin sayfamı onurlandırdınız. Sizler sayesinde bu dikenli doslarımızı tanıyıp sevdim...Onlara hayret etmemek mümkün değil, her biri ayrı bir güzellik barındırıyor...Kaktüs sözünüzü unutmadığınız içinde ayrıca teşekkürler. Unutsanız da ben bıcırıklık edip hatırlatırdım size.. :)) Şaka bir yana herşey için teşekkürler...

bıcırık
02-08-2010, 22:36
Bende kendimi çok şanslı hissediyorum sevgili günebekan...Çiçek açtığını görünce inanamadım...Hiç beklemiyordum çünkü...O benim uğur böceğim oldu...Güzel oldu değilmi? Bundan sonra ona uğur böceğim diyeyim...sayfamı ziyaret ettiğiniz için çok teşekkürler...sevgilerimle...

bıcırık
02-08-2010, 22:43
Üzerinde beyaz damarlarıyla inanılmaz bir güzellik

bıcırık
02-08-2010, 22:56
Terkedilenler

Bu iki sukullent ve bir kaktüsü bizim evin yakınındaki çöp konteynerinin yanında terk edilmiş olarak buldum...Çöp atmaya gitmiştim ayağıma takılan şeye bakmak için eğilince saksıları gördüm.Sanırım sahibi çöpün içine atmaya kıyamamış kenarına terk edip gitmiş.hemen eve taşıdım onları ama durumları çok kötüydü...Bir hafta oldu bana geleli kaktüs biraz düzeldi ama sukulentlerden büyük yapraklı olan resimdeki ilk sukullent (sizin sayfalarda çok gelişmiş olarak gördüğüm) çok kötü durumda...Üzerinde boyalar var...Temizledim biraz...Yeşil olduğu için canlı olduğunu düşünüyorum...Acaba yatay bir saksıya mı dikseydim diye düşünüyorum...Evde benimle dalga geçiyorlar yoğun bakım ünitesi kurdun diye...

Fatih
02-08-2010, 22:59
Sevgili Bıcırık hayırlı olsun yeni sayfanız ve dostlarınız.

bıcırık
02-08-2010, 23:06
Bu kaktüsü alırken yapısına çok hayret etmiştim...Nereden başlayıp bittiği belli değil sosuzluk gibi...

bıcırık
02-08-2010, 23:10
Çok teşekkür ederim sevgili fatih...Seninkilerle kıyaslanamaz bile...Senin kolleksiyonun gibi bir kolleksiyon edinmeye benim ömrüm yetmez...Ama beni bu güzelliklerle tanıştırdığınız için hepinize tekrar tekrar teşekkürler...

sevim.K
02-08-2010, 23:42
Sayfanız hayırlı olsun sevgili bıcırık:) Kaktüsseverler arasına hoşgeldiniz:)

yağ-mur
03-08-2010, 01:32
Sayfanız hayırlı olsun ben de bu sitedeki kaktüslere bayılıyorum geçen gün aynı sebeple dayanamadım bir tane minişde ben aldım inşallah bakabilirim.bu kaktüsleri açan çiçekleri görünce daha iyi anladım rabbim ne güzellikler vermiş

''Eğer elleriniz diken yaralarıyla kan revan içinde kaldıysa,güle dokunmanıza çok az kalmış demektir''(HZ.Mevlana)

sevim4
03-08-2010, 09:40
Sayfanız hayırlı olsun kaktüsler harika.

bıcırık
03-08-2010, 11:49
Sevgili dostlar sevim4,sevim:K ve yağ-mur ne iyi ettinizde geldiniz...Çok teşekkür ederim... Beni onurlandırdınız...Kaktüs sevgisini zaten sizler aşılamıştınız, devamını birlikte getiririz inşallah...sevgili yağ-mur ben öyle bir tutuldum ki bu sevdaya bir bir almak yetmiyor bana...Mevlana ne güzel söylemiş...Dikenleri olmayan bir yaşam, sınav anlamını taşımadığı için herkesin yaşamında dikenler var...Ama kaktüsler gibi kiminin yaşamında çok kiminin yaşamında daha az...Ama mutlaka var...Üzerinde açan çiçeklerde yaşamdaki mutluluklarımız...Her kaktüs bir yaşam aslında... Sevgilerimle...

Satı Uğurtan
03-08-2010, 12:39
Ve iki tane daha...Bu gün klinikten çok geç geldiğim için resim çekemedim... Bunları cumartesi çekmiştim...yarın diğerlerinide ekleyeceğim inşaallah...
Sevgili bıcırık, çok güzeller sağlıkla büyüt.

PlentyPlant
03-08-2010, 15:25
Hoşgeldiniz Sayın Bıcırık!
Yeni kaktüs sevmeye başlamış biri için, güzel kaktüsler ve güzel çiçekleriyle, güzel bir başlangıç yapmışsınız. Yeni kaktüs türleri bulmak konusunda da şanslı illerden birindesiniz. Ellerinize ve vereceğiniz emeklere sağlık.

mrmusti
03-08-2010, 23:45
Sayın Bırıcık,
Sizde bizler gibi şanslı kaktüs ve succulent severlerden oldunuz demektir. Zira o güzellikleri göremiyen daha çok insan var. Aramıza hoşgeldiniz. Bu sevdanız hep sürsün dilerim. Başlarken çiçeklerle sizi karşıladıklarına göre, hiç bırakmak niyetinde olmıyacağınızı seziyorum. Güle güle büyütmek dileklerimle.

bıcırık
04-08-2010, 11:02
Çok teşekkür ederim satı hanım...Sizinde kaya bahçeniz çok çok güzel...İlgi ile takip ediyorum gelişmeleri...

bıcırık
04-08-2010, 11:32
Sevgili PlentyPlant sizin sayfanızı saatlerce izleyip nasıl şimdiye kadar görmediğime hayıflanıp durdum...Size iki satır mesaj yazabildikten sonra kendi sayfama geçebildim...Şu an hala şoku atlatabilmiş değilim...Bu güzellikleri bize gösterdiğiniz için kendimi çok şanslı hissediyorum...Yaşamdaki diger güzelliklere karşı farkındalığımız artıyor...Dikenler arasından çıkan güzellikler insalara bakışımı bile degiştirdi...hayatımda yeni bir dönüm noktası daha oluştu...Belki bu dönüm noktasına biraz geç ulaşmış olabilirim...Ama muhteşem bir farkındalık ve bana kendimi çok iyi hissettiriyor...Ve bana her an ''Sizin hayır bildiğiniz işlerde şer, şer bildiğiniz işlerde hayır olabilir.''sözünü hatırlatıyor. Tabii Hz. Musa a.s kıssası ile birlikte...Sevgilerimle....

NOT:Benim bu güzellikleri elde edebilmem için çok çalışmam lazım çoooookkkk....:)))

bıcırık
04-08-2010, 11:49
Sevgili mrmusti sizin kaktüsleriniz gibi kaktüslere ulaşabilmem için yukarıdada söylediğim gibi çok çalışmam lazım çokk...bu sevgiyi bana bulaştıran siz dostlarımı hep minnetle anacağım...Sizin de söylediğiniz gibi kaktüslerimin beklenmiyen çiçek açışları benim için inanılmaz bir deneyim oldu...Bırakmak mı? :mad: İnsan sevdiklerini nasıl bırakır sevgili mrmusti...Benim terkedilmiş kaktüs ve sukullentlerimi gördünüz herhalde...Sahibi o halde iken bile çöpe atmaya kıyamamış konteynerın yanına bırakmış...Eminim ki çok seviyordu kaktüslerini...Bu sevgi kalıcı ve bulaşıcı bence...Yani bırakmak yok...sayfamın ismi gibi yola kaktüslerle devam edeceğiz inşaallah...Sevgilerimle...

oki_1655
04-08-2010, 14:17
Aramıza hoş geldiniz Sayın Bıcırık umarım bu aşk sizde hiç bitmez ve artarak devam eder..Büyük ihtimalle de öyle olacaktır çünkü bir kez yakalandığınızda bu hastalığa bir daha bırakamıyorsunuz.Sevgiyle ve bol çiçekle kalın...

yağ-mur
04-08-2010, 19:31
galiba salgın bu hastalık sevgili bıcırık bende de bir derken iki oldu:p

bıcırık
04-08-2010, 20:38
hoşbulduk sevgili oki 1655...Güzel bir hastalık yakalandığımız...sizin kaktüsler bir harika...bizde debelenip duruyoruz işte...sevgilerimle...

bıcırık
04-08-2010, 20:40
Ben teşhisi koydum sevgili yağ-mur salgın kalıcı ve bulaşıcı kronik yani...İflah olmayız artık.:)) Tıpkı diger kaktüssever dostlar gibi...:))

mrmusti
05-08-2010, 00:04
Siz yola devam edin, bizde size yardımcı oluruz.
www.kaktusresimleri.biz sitemden gerek balkon resimlerimi, gerek benim çiçek açmış bitkilerimin resimlerini ve gerekse 11.000' in üzerindeki kaktüsler ve suculentlerin resimleride size yardımcı olabilir sanırım. Özellikle isimlerini bilmediğiniz kaktüsler konusunda araştırma yapabilirsiniz. Olmadı bize bildirebilir ve isimlerini size bildirebiliriz. Sevginizin bitmemesi dileklerimle.

Sevgili mrmusti sizin kaktüsleriniz gibi kaktüslere ulaşabilmem için yukarıdada söylediğim gibi çok çalışmam lazım çokk...bu sevgiyi bana bulaştıran siz dostlarımı hep minnetle anacağım...Sizin de söylediğiniz gibi kaktüslerimin beklenmiyen çiçek açışları benim için inanılmaz bir deneyim oldu...Bırakmak mı? :mad: İnsan sevdiklerini nasıl bırakır sevgili mrmusti...Benim terkedilmiş kaktüs ve sukullentlerimi gördünüz herhalde...Sahibi o halde iken bile çöpe atmaya kıyamamış konteynerın yanına bırakmış...Eminim ki çok seviyordu kaktüslerini...Bu sevgi kalıcı ve bulaşıcı bence...Yani bırakmak yok...sayfamın ismi gibi yola kaktüslerle devam edeceğiz inşaallah...Sevgilerimle...

Faruk
05-08-2010, 00:14
Sayın bıcırık sayfanız hayırlı, kaktüsleriniz ve sukkulentleriniz bereketli olsun. Kısa zaman içinde sayıyı çok artıracağınız mesajlarınızda ki heyecanınız ve sevginizden çok iyi anlaşılıyor...

bıcırık
05-08-2010, 11:48
canım yağ-murcuğum hiç üzülme bizde sayımızı artıracağız...hatta ben sana bir kaktüs hediyedecegim sende adını bıcırık koyarsın...adresini özele yazarsan birkaç gün içinde eminönüne gideceğim bir kaktüste senin için alacağım ve yollayacağım...sevgilerimle...

bıcırık
05-08-2010, 11:51
sevgili mrmusti gösterdiğiniz bu yakın ilgiye çok çok teşekkür ederim...bir kere bulaştırdık bu sevdayı bari yardımcı olalım diyorsunuz...:D sevgilerimle...

bıcırık
05-08-2010, 12:05
sevgili faruk gerçekten fena kapıldım...dün eve gittiğimde saat 22.00 olmuştu ve çok yorgundum...balkona oturup kaktüslerimi masanın üzerine aldım, sanki yorgunluğum birden geçti...bezgin yorgun ben gitti yerine keyifli bıcırık geldi...eşim bana gülüyor...kaktüsler sende antidepressan etkisi gösteriyor diye...:D:D sevgilerimle...

kartalpin
05-08-2010, 19:29
Sevgili Bıcırık,

Eşiniz çok haklı, kaktüsler birinci sınıf anti depresandır. Bu antidepresanların yan etkisi ise sadece ellerinizde olası bir kaç batık ve çizik olacaktır:)) Ellerinizle onlara bol bol dokunun, dikenlerini sevin okşayın. Bu dokunma ile içinizden geçebilecek tüm olumsuz düşünceler sizden uçacaktır. Zaten kaktüs sevdası tüm dünyaya yayılsa ruhbilimciler kaktüs seraları açarak mesleklerini icra edebilirler:))

bıcırık
05-08-2010, 20:24
gerçekten çok haklısınız kartalpin...hergün birkaç diken çıkarıyorum...ama bunun acemilikten kaynaklandığını düşünüyorum...bir kaç aya kadar ustalaşıp kaktüslerimi elime batırmadan sevebilirim diye düşünüyorum...:))sevgilerimle...

kartalpin
07-08-2010, 16:38
Sevgili bıcırık,
Bunun ustalaşması olmaz, elbette elinize kolunuza diken batacak, hatta bir kaç damla kan bile akacak, acıyı duyarak kaktüs size bir şeyler anlatmış olacak, onu duyumsayacaksınız. Kaktüs aşkı böyle bir şeydir. Ben hergün elimden diken çıkarırım. Kaktüs balkonumda bir cımbız her dem bulunur. Size nacizane tavsiyem. Her an elinizin altında bir cımbız ve bol nemlendirici içeren el kremi bulundurun. Bazı türlerde cımbız ile erişemeyeceğiniz dikenler batar göremezsiniz, bu dikenlerin sadece acısını hissedersiniz. İşte bu durumda ellerinizi bol bol kremleyeceksiniz ve oğuşturacaksınız birbirine sürteceksiniz. Böylelikle dikenler yerinden kolayca çıkacak sonra kağıt havlu ile elinizi kremlerden de temizleyeceksiniz... Ben böyle yapıyorum:)))

Mutlulukla huzurla kalın

bıcırık
08-08-2010, 21:14
Tecrübeyle sabit diyorsunuz sevgili kartalpin...))) Bizde sizin tecrrübelerinizden faydalanacagız artık.....Eminönünede gidemedim hafta sonu beklenmediğimiz bazı gelişmeler oldu yaşamımızda...Hayırlısı bakalım...Duaya ihtiyacım var bu aralar dostlar... Sevgilerimle...

yağ-mur
09-08-2010, 17:38
Sevgili bıcırık en kısa zamanda sıkıntıların uçup gider inşallah sen ve ailene; mutluluk,sağlık huzur dolu bir yaşam dileğiyle:p

bıcırık
09-08-2010, 20:43
çok teşekkür ederim sevgili yağ-mur...inşaallah ...

kartalpin
09-08-2010, 21:38
Allah yardımcınız olsun Sevgili Bıcırık. Her ne için duaya ihtiyacınız varsa, dualarımızı kabul edecek olan, dua edilmeden önce ihtiyaçlarınızı biliyor, sizin için en hayırlı olanı bildiği gibi. Hayrlara çıkarsınız inşallah
Bu günlerde Sabır ve Güzel ruhunuz size eşlik edecektir eminim. Duanın dışında yapebileceğim bir şey varsa yazın lütfen.

Sevgiyle kalın

aysahay
10-08-2010, 12:43
Sayın Bıcırık.. Sayfanız için sizi tebrik ederim. Kaktüsleriniz çok güzel. Umarım çiçeklerini de görürsünüz. Ben de sizin gibi yeniyim. Hiç bu kadar çiçeğim olmamıştı. Bu site sayesinde 3 olan saksı sayım 27 ye yükseldi ve ben onlarla uğraştıkça inanın iş stresi falan kalmıyor. Uzakta aklım hep balkonumdaydı. Bi çocuk gibi ilgi ve sevgiye ihtiyaçları var. Bizden başka da verecek kimseleri yok.
Çiçek sevginiz daim olsun.
İyi günler diliyorum..

bıcırık
10-08-2010, 23:07
Çok teşekkür ederim sevgili kartalpin...düşünmeniz yeter...

Birlikte çogaltırız sevgili aysahay maşallah siznkilerde çok güzeller...

sevgilerimle...

yağ-mur
15-08-2010, 02:15
sevgili bıcırık inşallah her şey yolunda,sıkıntılarından kurtulmuşsundur,seni ve kaktüslerini merak etmekteyiz Hayırlı Ramazanlar...;)

i_ebru
30-08-2010, 17:39
sevgili Bıcırık,
sayfanız size ve kaktüslerinize uğur getirsin...kaktüs ve sukulentler ilgimi çeken ama haklarında pek bir fikrimin olmadığı türlerdi. Bir ay önce bir arkadaşım istanbul'da yakından tanıştırdı beni bu güzelliklerle...farklı bi dünyaya dalışım hızlı oldu, her gün yeni bi türü gördükçe güzellikten başımı döndürüyorlar:) Üç kaktüsüm ve üç sukulentim var ve her geçen gün daha da tomurcuklanıyor onlara olan sevgim...Umarım çiçeklenmiş hallerini de görürüm...sevgiyle

Ayşe Yıldız
03-09-2010, 21:35
Aramıza hoş geldiniz Sayın Bıcırık umarım bu aşk sizde hiç bitmez ve artarak devam eder..Büyük ihtimalle de öyle olacaktır çünkü bir kez yakalandığınızda bu hastalığa bir daha bırakamıyorsunuz.Sevgiyle ve bol çiçekle kalın...

Çok haklısınız inanın sokakta giderken evlerin camlarına takılıyor gözüm hangi çiçekler var diye elimde olanların dışında türler arıyorum her yerde. Çiçekçi bıktı benden sıkça gidip bakınıyorum ne geldi diye

bıcırık
01-11-2010, 15:43
sevgili dostlar uzun bir aradan sonra sayfama dönebilidm...kaktüs toplamayı bırakmadım ama sayfaya eklemek keyifli iken yapılacak bir işlem...neyse her sıkıntı gibi bu sıkıntıda geçip gitti...Rabbim başka keder vermesin...
bu arada bazı kaktüslerimi katbettim...Forumda yazan tüm uygulamaları yapmama ragmen kurtaramadım...:( hayırlısı olsun bulursam yine alırım...
Şimdi koçtaştan aldığım bir güzelle tanıştırayım sizleri...

aysahay
01-11-2010, 16:34
Sevgili bıcırık sayfaya dönmenize sevindim. Her sıkıntı geçicidir. Önemli olan üzerimizde bir etki bırakmasın.. Eski halimize, neşemize dönelim. Güzelliklerinizle güzel günler diliyorum..

fund@
01-11-2010, 16:43
sevgili bıcırık iyi ettiniz de geldiniz..yeni başlanan bir işte mutlaka kayıplar oluyor...benim de şimdiye kadar birsürü kaktüsüm öldü..ama kaktüsler çok bereketli..yerine hemen yenileri daha fazlasıyla geliyor.. yaparak yaşayarak deneyim kazanıyoruz işte..yeni güzelinizde hayırlı olsun

bıcırık
01-11-2010, 16:56
Bu da bir başka güzel...

bıcırık
01-11-2010, 17:50
Evet funda hanım haklısınız ama insan emek çektiği ,yaşaması için uğraş verdiği bir şeyi kaybedince üzülüyor...güzel dilekleriniz için teşekkürler...

bıcırık
01-11-2010, 17:52
Çok teşekkür ederim sevgili ayhansay...geçmiyor belki ama alışıyor insan...önemli olan güzellikleri çogaltıp sevgiyle büyütmek diye diye düşünüyorum...ve yeniden hoşbulduk...sevgilerimle...:)

yağ-mur
01-11-2010, 17:56
yoktunuz ne zamandır Sevgili bıcırık,ne güzel yeni kaktüsleriniz olmuş güle güle büyütün Sevgiler:D

bıcırık
01-11-2010, 19:52
Haklısınız sevgili yağmur biraz ara vermem gerekti...Çok teşekkür ederim sevgilerimle...

cenan
01-11-2010, 22:11
Arkadaşım hoşgeldin:)

bıcırık
02-11-2010, 10:05
hoşbulduk sevgili cenan...sevgilerimle..

bıcırık
02-11-2010, 10:09
günaydın....Zafer beye teşekkürlerimle....

bıcırık
02-11-2010, 10:15
yine Zafer Beyden bir güzel...teşekkürler...

bıcırık
03-11-2010, 11:03
bir tanecik liphosum var ama çiçek açtı...:D

bıcırık
03-11-2010, 11:14
sevgili hatice tarhan bu güzeligi bana armağan ettiginiz için çok çok teşekkür ederim...o kadar güzel ki seyretmeye doyamıyorum...sevgilerimle...

bıcırık
03-11-2010, 11:20
yine Hatice Tarhan teşekkürlerimle...Bana bir kaç kaktüs bir kaç sukullent değil bir kolleksiyon hediye etti...bir iki kayıpla hepsini yaşattım sevgili Hatice Tarhan gözüm gibi bakıyorum ve hep sizi anıyorum...

bıcırık
03-11-2010, 11:33
Geçen hafta kardelen soğanı almak için praktikere gitmiştim bu güzeli görünce hemen aldım...ama çok güzel gerçekten...:D

bıcırık
03-11-2010, 11:39
Aynı gün alınan bir başka güzel...Dikenlerinin güzeliği inanılmaz...

aysahay
03-11-2010, 12:39
İyi ki gitmişsiniz praktikere... :))

bıcırık
03-11-2010, 12:45
Evet bence de...:D Kardelenleri çok istiyordum bunlarda bonus oldu...:D:D

bilge5130
03-11-2010, 15:16
Ne kadar şanslısınız sayın Bıcırık. Ben de 1 yıldan beri kaktüs hastalığı başladı bu site yüzünden ama çok memnunum.Bu hastalık insanı öldürmüyor, mutlu ediyor. Buradaki kaktüsseverler sayesinde benimde küçük bebeklerim var. Hepsine paylaşımları için tekrar teşekkürler. Ama sizin gibi markatlere sahip bir yerde yaşamadığıma en çok kaktüs alamadığım için üzgünüm.

bıcırık
03-11-2010, 15:38
haklısınız sevgili bilge5130 marketler büyük kolaylık sağlıyor bu anlamda...ama arkadaşlarımızın katkısı marketlerden daha çok...Çünkü marketlerde olmayan türlere de arkadaşlarımız sayesinde kavuşuyoruz...sevgilerimle...

Hhatice
04-11-2010, 12:09
Çok güzeller bunlardan burada yok değişik bulunca bende hemen alıyorum .Güle güle büyütün .

bıcırık
04-11-2010, 12:17
çok teşekkür ederim...hepimiz güle güle büyütelim bol çiçeklerini görelim inşaallah...sevgilerimle...

bıcırık
04-11-2010, 12:20
bunu da semt pazarından almıştım...

bıcırık
04-11-2010, 12:24
...

bıcırık
04-11-2010, 12:26
praktiker kaktüsleri...

bıcırık
04-11-2010, 12:30
bu kaktüste koşumun kaktüs bahçesinden...bir gün resimlerini çekip koyacağım...kaktüsler ağaç olmuşlar...

bıcırık
04-11-2010, 12:41
terkedilen kaktüslerin son halleri...

a1919
04-11-2010, 12:45
Sayın bıcırık, kaktüslerinize diyecek söz bulamıyorum da bu arada saksılardaki zerafet ve ince zevkiniz de gözden kaçacak gibi değil doğrusu. :) Size kaktüslerinizle bol çiçekli ve mutlu uzun ömürler dilerim.

bıcırık
04-11-2010, 12:58
terkedilmiş sukullentlerimin şimdiki halleri...hatice hanımdan öğrendiğim gibi yapraktan çoğalttım..bir kaç arkadaşla paylaşabilirim...

bıcırık
04-11-2010, 13:00
çok teşekkür ederim sevgili a1919...dilekler hepimiz için geçerli olsun inşaallah... sevgilerimle...

bıcırık
04-11-2010, 13:03
sevgili Hatice Tarhana teşekkürlerimle...

bıcırık
04-11-2010, 13:04
Hatice Tarhana sevgilerimle...

bıcırık
04-11-2010, 13:09
bu da Hatice hanımın hediyesi...meyvaları olduğuna göre mutlaka çiçek açıyodur...neredeyse başında bekleyecegim ama görmek nasip olmadı...:D

bıcırık
04-11-2010, 13:13
bir de sedum ekleyelim...rengine hayranım...

bıcırık
04-11-2010, 13:15
yine Hatice hanımdan bir güzellik...teşekürler...çok minik olduğu için tek resim çektim...geliştikçe eklerim...

bıcırık
04-11-2010, 13:19
teşekürler Hatice hanım...

bıcırık
04-11-2010, 13:21
bu sukullentte çok ilginç..yaprak kenarlarına bakarmısınız...Hatice Hanım sevgilerimle...

bıcırık
04-11-2010, 13:25
bir praktiker kaktüsü daha...Çok minik ama Sevgili selenin sayfasında görmüştüm büyüyünce çok güzel oluyor...ben zaten elimde büyüsünler istiyorum...görünce kaçırmadım aldım...:D

bıcırık
04-11-2010, 13:27
bu da bahaus dan alınmış bir kaktüs...kamelya almaya gitmiştim...kaktüsler kısmını geçemedim...:D

bıcırık
04-11-2010, 13:38
bu da komşunun kaktüs bahçesinden bir sukullent...Tabii yine yapraktan üreyebiliyor...

bıcırık
04-11-2010, 13:40
bahause dan bir sukullent...

bıcırık
04-11-2010, 13:46
saydım da 63 çeşit kaktüs ve sukullentim olmuş...Kısa zamanda epey yol almışım...:D katkıları olanlara tekrar teşekür ederim...eklemeye devam edecegim...

bıcırık
04-11-2010, 13:52
Sevgili Güler hanıma teşekürlerimle...aleoveralarım...

bıcırık
04-11-2010, 13:54
ve kalanchelerim..çok güzeller çok...

sevim.K
04-11-2010, 15:59
Evet. Gerçekten çok güzeller:p

aysahay
04-11-2010, 16:01
Evet bence de. Ne kadar uzun süre çiçekli kalıyor bu bitki di mi.. Maşallah.

umutyolcusu
04-11-2010, 16:14
Kalanşoları yeni mi aldınız sevgili bıcırık?
Ben de beyazından almıştım ama kısa sürede çiçekleri soldu ve yeni tomurcuklarda kurudu.Vildan hanım bir daha çiçek açmadığını yazmıştı kendininkilerin.Bilseydim ben baştan almazdım ama:(

bıcırık
04-11-2010, 16:59
bir ayı geçti ama hala çiçekli ve yeni tomurcukları var...forumda okumuştum haftada bir sıvı bitki besini veriyorum sevgili umut yolcusu...

bıcırık
04-11-2010, 17:00
sevgili ayhansay alırken seracı çok uzun çiçekli kaldığını söylemişti...inşaallah öyledir...çok teşekkür ederim...sevgilerimle...

bıcırık
04-11-2010, 17:01
teşekkür ederim sevimK bende çok seviyorum...sevgilerimle...

dlk
04-11-2010, 17:03
Çok güzeller. Umarım çiçekleri çok dayanır.

bıcırık
04-11-2010, 17:12
inşaallah sevgili dlk...bende öyle dua ediyorum...sevgilerimle...

mrmusti
04-11-2010, 18:29
Sayın bıcırık, Vitamin vermeyi kesmeniz lazım. Bitkiler artık dinlenmeye geçiyor..
Öyle her hafta vitamin verilmez. Bir su vereceksiniz, bir vitaminli su.

bıcırık
04-11-2010, 18:37
tamam mustafa bey bundan sonra öyle yaparım...siz ne derseniz biz öyle uygularız...sizin kadar tecrübeli birinin aramızda olması büyük şans bizim için...tekrar teşekkürler...sevgilerimle...

bıcırık
05-11-2010, 08:57
bu sabah ta bir güzel ekleyelim...

bıcırık
05-11-2010, 09:00
bu da bir başkası...

bıcırık
05-11-2010, 09:01
...

bıcırık
05-11-2010, 09:04
....

bıcırık
05-11-2010, 09:05
.....

bıcırık
05-11-2010, 09:08
hatice tarhana sevgilerimle...

bıcırık
05-11-2010, 09:48
ve buz çiçeğim...

bıcırık
05-11-2010, 09:49

bıcırık
05-11-2010, 10:01
bir de sedum...

mrmusti
05-11-2010, 10:11
Maşaallah hepside güzel gelişmişler..
Sıra geldi en önemli konuya; bunları kışın soğuğundan korumaya. Ne kadar güzel korursanız baharda bir o kadar güzel olurlar. Önemli olan kışın ışık alan, olabilirse güneş gören fakat soğuktan ve özellikle don olayından korunabilen bir yere yerleştirmek. O da sizin bilebileceğiniz bir şey...

Ayşe Yıldız
05-11-2010, 10:33
Sayın mrmusti, siz balkonunuzu kapatıyorsunuzda ben merak ettim hani İzmir çok donlu olmasada hiç derecesini ölçtünüz mü? Atıyorum Aralık-Ocak ayında yaklaşık kaç olmalı? Ben mesela, mutfağım güneş görüyor bu sebeple camın önündeler fakat doğal gaz için cama havalandırma açılmış dün çok tedirgin oldum buradan gelen soğuk olumsuz etkilermi diye. Şimdi olmasada aralık ocak ayından korkuyorum. Birde mutfakta yapılan yemeklerin buharından etkilenirler mi acaba?

Ayşe Yıldız
05-11-2010, 10:34
Bu arada Sevgili bıcırık, güzellikleriniz bitmek tükenmek bilmiyor. Maşallahınız var dahada çoğalmaları bol çiçeklenmeleri dileğimle sevgiler :))

bıcırık
05-11-2010, 11:03
sevgili mustafa kışın içeri alacagım...raflı bir televizton sehpasının üstündeler şimdi aynı şekilde içeri alacağım...ışık görecekler ama güneş görmez...uygun mudur...ama asıl problem içeriye ne zaman ya da kaç derece olunca alacağım...bu konuda aydınlatırsanız çok mutlu olurum ...sevgilerimle...

bıcırık
05-11-2010, 11:05
sevgili ayşe afyonlu çok teşekkür ederim gayretteyim artmaları için...sıra taner beyin serasına uzanmaya geldi... sevgilerimle...

bıcırık
05-11-2010, 11:08
bunlarda hatice tarhan dan sevgilerimle...

bıcırık
05-11-2010, 11:09
...

bıcırık
05-11-2010, 11:13
....

bıcırık
05-11-2010, 11:14
.....

bıcırık
05-11-2010, 11:16

bıcırık
05-11-2010, 11:23

bıcırık
05-11-2010, 11:26
yine semt pazarından güzel...

bıcırık
05-11-2010, 11:30
komşunun kaktüs bahçesinden bir güzel...zafey bey de göndermişti saolsun ama onu yaşatamamıştı...acemilikle birkaç kaktüs ve sukullent kaybettim...

bıcırık
05-11-2010, 11:32
yine komşudan...onun bahçesinde bunlar ağaç gibi ve meyve veriyor...

bıcırık
05-11-2010, 11:34
bir praktiker kaktüsü daha boyuna bakmadan çiçek açıyor...üzerindeki sahte çiçeği kaldırırken biraz zedelendi ama...

bıcırık
05-11-2010, 11:35
sevgili asyadan bir sukullent...

bıcırık
05-11-2010, 11:37
yapraktan sukullent üretme alanım...

bıcırık
05-11-2010, 11:39
ve uzunlarım...

bıcırık
05-11-2010, 11:43
eskilerden...

bıcırık
05-11-2010, 11:44
yine...

skaraca
05-11-2010, 15:19
Sayın bıcırık,

Bir tane ekleyeyim diye başlamışsınız ama bakıyorum onun üzerinde kaktüs-sukulent eklemişsiniz.

Hepsi gerçekten çok güzeller. Boyuna bakmadan çiçeklenen m.gracilis, kalem kaktüs-Noel ağacı, semt pazarından alınan gasteria... Hangisini saymalı ki.

Ençok şaşırdığım ise komşunun bahçesinden aldığınızı ve bahçede meyve verdiğini belirttiğiniz Opuntia Ficus İndica (Diken inciri). Bu bahçe İstanbul'da mı, yoksa Akdeniz iklimi olan bir yerde mi... İstanbul'da dış ortamda bazı kaktüslerin yetiştiğini görmüştüm ama diken inciri hiç görmemiştim. Ayrıca meyvesinden yemenizide öneririm. Eğer düşündüğüm ise çok güzel olur, sadece üzerindeki dikenlere dikkat edin ve dış kabuğunu soyun yeter.

bıcırık
05-11-2010, 15:29
bu bahçe istanbul tuzla da... bir gün o bahçeninde resimlerini çekip ekleyecegim...gerçekten çok ilginç bir yer...

Hhatice
05-11-2010, 16:00
Sevgili bıcırık hepsi çok güzel gördüğüm iyi oldu benim yollayacaklarımdan bazıları var sizde ,olmayanlarda çoğunlukta yalnız :)
103 teki sukulent mantar olmuş onu ilaçlayın yayılmasın .

mrmusti
05-11-2010, 17:18
Sayın bıcırık, İçeriye aldığınızda ışık gören bir yer olması yeterli gelebilir. Güneş görürse daha iyi olur. Isı 5-6 derecelere düşmeden içeri almanızda fayda var.
İçeriden cam kenarlarına koyabilirsiniz. Eğer içeriye alacak yeriniz yok ise. Balkonda ışık alan bir yere koyup sera naylonu ile içerisine soğuk girmiyecek şekilde üstlerini örterekte koruyabilirsiniz..

sevgili mustafa kışın içeri alacagım...raflı bir televizton sehpasının üstündeler şimdi aynı şekilde içeri alacağım...ışık görecekler ama güneş görmez...uygun mudur...ama asıl problem içeriye ne zaman ya da kaç derece olunca alacağım...bu konuda aydınlatırsanız çok mutlu olurum ...sevgilerimle...

dlk
05-11-2010, 17:36
Hepsi çok güzeller. Hemen hemen hepsi bende var. Yoksa kıskançlıktan çatlıyorum. Şimdi tohumlara sardım. Çimlendiklerini görmek çok heyecan verici. Kaktüs tohumu da ektim. Bakalım sonuç nasıl olacak.

bıcırık
05-11-2010, 19:13
çok teşekkür ederim sevgili dlk... sizin sayfanızı bulamadım...güzellerinizi görmek istemiştim ama...sevgilerimle...

aysahay
05-11-2010, 19:41
Sayın Bıcırık. Çiçekleriniz ne kadar da çoğaldı. 104 teki sukulentiniz ( Agave Americana ) çok güzel. Aynısının yeşilinden bende buldum, çok kocaman oluyorlar büyüyünce. Saksıya değil bahçeye dikmek lazım ama benim bahçem yok. Bakalım büyüyünce düşünürüz bir güzellik.. Tebrik ederim..

bıcırık
05-11-2010, 19:52
teşekkür ederim sevgili ayhansay...çoğaltmak için uğraşıyorum...benim de küçük bir bahçem var...orada da sebze yetiştiriyorum...bu yüzden herşey saksılarda...sevgilerimle...

PlentyPlant
05-11-2010, 20:19
Kaktüs ve sukulentlerinizin sayısının her geçen gün arttığını görmek çok güzel, Sayın Bıcırık. Seramik saksıları ve dekoratif taşlarıyla da güzel görünüyorlar. Mutlaka biliyorsunuzdur ama sadece (haddim olmayarak) küçük bir uyarıda bulunmak istedim. Çürüme riskine karşı toprağın nemine çok daha fazla dikkat etmeniz gerekecek.
Kaktüslü yaşamınızda mutluluklar diliyorum.

nesli6
05-11-2010, 20:35
Sayın bıcırık hepsi çok güzeller saksılarıda ayrı bir güzel ve süslü.Bir ara bende kaktüslerimin resmini paylaşmak istiyorum ama bu aralar çelik ile ya da tohum ile çoğaltmaya takmış durumdayım özellikle sukulentlerimi çoğaltmak istiyorum ama beni zorluyorlar oldukça

cenan
05-11-2010, 21:50
Bıcırığım ne kadar çok çeşitlenmişsin. Senin adına çok sevindim. Buradaki semt pazarlarında sukulent hiç görmedim. Yapı marketlerde de tek tük var. Şanslısın yani :) Güle güle büyüt, Yaz gelsin sen onları birde o zaman gör.

bıcırık
05-11-2010, 22:11
Kaktüs ve sukulentlerinizin sayısının her geçen gün arttığını görmek çok güzel, Sayın Bıcırık. Seramik saksıları ve dekoratif taşlarıyla da güzel görünüyorlar. Mutlaka biliyorsunuzdur ama sadece (haddim olmayarak) küçük bir uyarıda bulunmak istedim. Çürüme riskine karşı toprağın nemine çok daha fazla dikkat etmeniz gerekecek.
Kaktüslü yaşamınızda mutluluklar diliyorum.

çok teşekkürler plentyplant...gayret ediyorum...dedim ya fena kapıldım...malesef iki çok begendiğim kaktüsümü kaybederek (2.mesajdaki sarı kupadaki kaktüs ve 3.mesajdaki ilk kaktüs) toprağın nemi konusunda tecrübelendim.. sarı kupadaki kaktüs için o kadar çok uğraş verdim ki belki yaşatabilirim diye...olmadı malesef ...o gün görmeliydiniz beni ağlamaklı halimle nerdeyse cenaze töreni düzenleyecektim...çok üzücü oluyormuş kaktüs kaybetmek...:(zor bulunduğu için galiba...sevgilerimle...

bıcırık
05-11-2010, 22:13
Sayın bıcırık hepsi çok güzeller saksılarıda ayrı bir güzel ve süslü.Bir ara bende kaktüslerimin resmini paylaşmak istiyorum ama bu aralar çelik ile ya da tohum ile çoğaltmaya takmış durumdayım özellikle sukulentlerimi çoğaltmak istiyorum ama beni zorluyorlar oldukça

çok teşekkür ederim...sizinkileride merakla bekliyoruz sevgili nesli...kolay gelsin...sevgilerimle...

bıcırık
05-11-2010, 22:15
Bıcırığım ne kadar çok çeşitlenmişsin. Senin adına çok sevindim. Buradaki semt pazarlarında sukulent hiç görmedim. Yapı marketlerde de tek tük var. Şanslısın yani :) Güle güle büyüt, Yaz gelsin sen onları birde o zaman gör.

teşekkürler cenancığım...iz peşindeyim...biraz çoğalsınlar paylaşırız seninde olur...sevgilerimle...

dlk
05-11-2010, 22:49
Canım ben çok yeniyim daha.yirmi çeşit oldular ama çok minikler. Henüz bazı saksılarımda da sadece tohumlar var. Sadece toprak görünüyor. Bir büyüsünler objektiflere poz verecekler. Tabi bende sizleri kıskandıracağım. Eeee etme bulma dünyası :)

bıcırık
05-11-2010, 23:44
maşallah epey olmuşlar merakla bekliyorum...sevgilerimle...

günebakan
06-11-2010, 08:06
Çok güzeller sevgili Bıcırık güle güle büyütün:)

bıcırık
06-11-2010, 10:23
çok teşekkür ederim sevgili günebakan...hep birlikle bol çiçeklerini görelim inşaallah...sevgilerimle...

Orkun Kırcı
06-11-2010, 10:32
Maşallah, popülasyonda artış hızla sürmekte :D

bıcırık
06-11-2010, 12:52
:D:D:Dteşekkür ederim orkuncum...gayretteyiz...yetişelim arkadaşlarımıza diye...sevgilerimle..

bıcırık
06-11-2010, 13:11
bir güzel daha...kırmızı dikenleri harika...üsten bakınca simetrisi çok güzel...benim ya galiba daha güzel görüyorum...:D sevgilerimle...

bıcırık
06-11-2010, 13:13
bu miniklerde hiç büyümediler...

bıcırık
06-11-2010, 13:15
...

Ayşe Yıldız
06-11-2010, 13:53
:D:D:D Yetişeyim derken bizi çok gerilerde bıraktınız;)

dlk
06-11-2010, 13:57
Çok şirinler.

bıcırık
06-11-2010, 14:34
teşekürler sevgili ayşe afyonlu...dostlar saolsun...hepinizin gayretleri ile oldu...bir de onun için teşekkür etmem lazım...sevgilerimle...

bıcırık
06-11-2010, 14:35
Çok şirinler.

bence de çok şirinler...büyüdüklerini hep birlikte göreceğiz...sevgilerimle...

bıcırık
06-11-2010, 14:41
Bilgiler için çok teşekkür ederim Mustafa bey...O zaman bu hafta almam lazım içeriye...sevgilerimle...

bıcırık
08-11-2010, 12:23
kızımın eczanesi için yaptığım kaktüs ve sukullent arajmanı...

aysahay
08-11-2010, 12:45
Aranjmanınız da çok güzelmiş. Eczaneye de yakışır yani..

bıcırık
08-11-2010, 16:42
gerçekte çok yakıştı...renkleride çok uyumlu odu...sevgilerimle...

bıcırık
20-11-2010, 17:02
şimdi de kaktüs bahçesinin resimleri...

bıcırık
20-11-2010, 17:05
....

bıcırık
20-11-2010, 17:07
...

bıcırık
20-11-2010, 17:11
bahçe bakımsız kalmış artık... şimdi de bahçenin önündeki yolun orta refüjü...

Hhatice
20-11-2010, 17:14
Arajman çok güzel olmuş ellerine sağlık canım .164 teki kaktüsün üzerindekiler tohum mu?

bıcırık
20-11-2010, 17:15
bu da bizim kahvemiz...

bıcırık
20-11-2010, 17:17
çok teşekkür ederim sevgili Hatice hanım...onlar meyvesi imiş...

bıcırık
20-11-2010, 17:21
bunlarda ön bahçemde beslediğim kara ve yavruları...yavrular benden bile saklanıyorlar daha onun için gece çekebildim resimlerini...

Hhatice
20-11-2010, 17:23
Sevgili bıcırık kediniz çok güzel cinsi nedir?

bıcırık
20-11-2010, 18:40
siyam kedisi Hatice Hanım... çok da akıllı ve sevecen....

sevim4
20-11-2010, 18:51
Bir saat önce pandamı kayıp ettim, çok üzgünüm.

bıcırık
20-11-2010, 19:17
çok üzüldüm sevim4...Varlıklarına çok çabuk alışılıyor...yoklukları da bir o kadar üzücü tabi ki...sevgilerimle...

PlentyPlant
20-11-2010, 23:57
Kaktüs sayfalarınızda araya "parça" koymuşsunuz, Sayın Bıcırık; çok da güzel olmuş. Kolyesiyle çok sevimli duruyor. :) Bir ara bizimkilere takmaya teşebbüs etmiştik ama boşuna çaba oldu, tamamen özgür bıraktık.

bıcırık
22-11-2010, 10:58
çok teşekkür ederim sevgili plentplant... Bize geldiğinde 25 günlüktü annesi 5 tane yavru yaptığı için besleyememiş...Zayıf çelimsiz bir şeydi...Biz onu biberonla besleyip battaniye içinde uyuttuk...tabii bir kaç kez ezilme tehlikesi geçirdi..mecburen bizde tasma taktık gezdiği yerleri bilelim ,ayak altında olursa dikkatimizi çeksin diye... çok küçükken takılınca onunla bütünleşti hiç rahatsız olmuyor...Şimdi şımarık bir delikanlı olup çıktı...ama çok seviyoruz... sevgilerimle...

bıcırık
19-05-2011, 11:58
sarışınım

bıcırık
19-05-2011, 12:04
çok güzel

bıcırık
19-05-2011, 12:28
kalanchoe açmaya devam

bıcırık
19-05-2011, 12:31
aramıza yeni katılanlar
bir de misafirimiz var

bıcırık
19-05-2011, 12:36
yılbaşı çiçeği zamanı şaşırdı

bıcırık
19-05-2011, 12:41
Zafer Bey ecveria yavru ve çiçek oluşumunda

bıcırık
19-05-2011, 12:55
terkedilmiş ecverianın şimdiki hali ve yapraktan ecveria çalışması

bıcırık
19-05-2011, 13:00
hepsi çiçek açmak ve büyümek peşinde

bıcırık
19-05-2011, 13:02
yeni katılanlar

bıcırık
19-05-2011, 13:05
tomurcuklu görünce hemen aramıza kattım

bıcırık
19-05-2011, 13:06
papatya gibi

bıcırık
19-05-2011, 13:08
başka bir ecveria önce çok kötüledi ama artık yerine alıştı...

bıcırık
19-05-2011, 13:10
yeni katılan

bıcırık
19-05-2011, 13:11
...

bıcırık
19-05-2011, 13:13
liphoslardan da yeni katılanlar var

bıcırık
19-05-2011, 13:14
eski liphosum gelişiyor

bıcırık
19-05-2011, 13:17
ve tohumdan liphos

bıcırık
19-05-2011, 13:22
hiç çiçeğini görmediğim bol bol tohum kesesi gibi kırmızı oluşumları olan kaktüsüm tomurcukta

bıcırık
19-05-2011, 13:24
geçen yıl bol bol açmıştı şimdi tohum keseleri var galiba

Sevgi Durul
19-05-2011, 13:26
hiç çiçeğini görmediğim bol bol tohum kesesi gibi kırmızı oluşumları olan kaktüsüm tomurcukta

Kaktüsünüz mammillaria prolifera sanırım.

Sevgili bıcırık, echeverialarınıza, lipthoslarınıza, özellikle yavru lipthoslarınıza bayıldım. Sağlıklı günlerde büyütün.

bıcırık
19-05-2011, 13:26
Orkun Bey kırmızı atlas gelişiyor

bıcırık
19-05-2011, 13:33
her yerden yaşam fışkırıyor

bıcırık
19-05-2011, 13:35
yaşam...bu kırmızı hali ayrı bir özellik veriyor ona...

bıcırık
19-05-2011, 13:38
genel görünümler

bıcırık
19-05-2011, 13:41
başka bir sarışın...

bıcırık
19-05-2011, 13:43
ve favorim

bıcırık
19-05-2011, 14:01
Kaktüsünüz mammillaria prolifera sanırım.

Sevgili bıcırık, echeverialarınıza, lipthoslarınıza, özellikle yavru lipthoslarınıza bayıldım. Sağlıklı günlerde büyütün.
çok teşekkür ederim...sevgilerimle...

PlentyPlant
19-05-2011, 14:30
Epey bir düzenleme yapmışsınız Sayın Bıcırık. Hakikaten, heryerden "yaşam fışkırıyor."
Emeklerinize sağlık. Hepsini mutlulukla büyütmenizi dilerim.

mirabel
19-05-2011, 16:39
Mükemmel görünüyorlar. Onlara iyi bakın :D

bıcırık
19-05-2011, 19:12
Epey bir düzenleme yapmışsınız Sayın Bıcırık. Hakikaten, heryerden "yaşam fışkırıyor."
Emeklerinize sağlık. Hepsini mutlulukla büyütmenizi dilerim.

çok teşekkür ederim...emeklerimizin karşılığını almamız dileğiyle...

bıcırık
19-05-2011, 19:14
Mükemmel görünüyorlar. Onlara iyi bakın :D

Teşekkürler...

edanur28
19-05-2011, 19:53
bıcırık çok üzüldüm:( bende turuncu renkli kaktüsümü kaybetim :( digeri duruyo en azından;):p:)

Orkun Kırcı
19-05-2011, 20:03
Orkun Bey kırmızı atlas gelişiyor

Maşallah bu da diğerleri de çok güzeller. Emeklerinize sağlık.

zenfree
19-05-2011, 21:17
Bitkiler, düzenlemeler hepsi çok güzel. Çok iyi bakmışsınız, tebrikler.

bıcırık
19-05-2011, 21:58
bıcırık çok üzüldüm:( bende turuncu renkli kaktüsümü kaybetim :( digeri duruyo en azından;):p:)
Bazen böyle kayıplar oluyor...Gerçekten çok üzücü...

bıcırık
19-05-2011, 22:00
Orkun Bey tekrar teşekkür ederim...Sevgilerimle...

bıcırık
19-05-2011, 22:03
Bitkiler, düzenlemeler hepsi çok güzel. Çok iyi bakmışsınız, tebrikler.

Sizin gibi ustalar arasında çıraklık bizimkisi...Çok teşekkür ederim...Ayrıca önerilerinizi bekliyorum...Sevgilerimle...

zenfree
19-05-2011, 22:06
Estağfirullah Sayın bıcırık. Ben de yeniyim.:)

bıcırık
19-05-2011, 23:05
Yaprak yapısına hayran olduğum bu sukullenttim epeyce gelişti...

bıcırık
19-05-2011, 23:08
Sedumları da çok seviyorum...Çok hızlı büyüyorlar....:D

bıcırık
19-05-2011, 23:11
Satı Hanımcım bu güzel kendini kurtardı galiba...

sevim.K
20-05-2011, 00:02
Kurtarmış kurtarmış;)

MİRBE
20-05-2011, 07:28
Valla bu öyle böyle bir hastalık değil kurtulamazsınız:)

Çok güzeller çok.

bettyycim
20-05-2011, 08:00
Sedum Sieboldi harika, bir de açınca enfes olacak ;)

bıcırık
20-05-2011, 10:09
Kurtarmış kurtarmış;)

:)) Teşekkürler...

bıcırık
20-05-2011, 10:10
Valla bu öyle böyle bir hastalık değil kurtulamazsınız:)

Çok güzeller çok.

Kurtulmak ne kelime gittikçe daha vahim bir hal aldı...:D sevgilerimle...

bıcırık
20-05-2011, 10:11
Sedum Sieboldi harika, bir de açınca enfes olacak ;)

İnşaallah...Açınca hep birlikte görürüz...sevgilerimle...

SEMRA45
20-05-2011, 10:18
şu meyveleri olan kaktüsü çok merak etmiştim. meyvelerinden yiyen arkadaşım çok lezzetli olduğunu söylemişti o günden bugüne hala o kaktüs türünü arıyorum.hem kaktüsleri çok seven biri olarak hemde meyve seven biri olarak o kaktüsü yetiştirmeyi çok isterim.

bettyycim
20-05-2011, 10:22
Sizin oralarda olması lazım Sevgili SEMRA45, yoksa da Muğla ve Bodrum'da var bir şekilde temin edin, Antalya'da dağ, taş her yerde mevcuttır :D

SEMRA45
20-05-2011, 10:30
sevgili bettyycim bizim oralarda yok ama nerde varsa bulucam onu bi kere aklıma düştü artık.. :)

bettyycim
20-05-2011, 10:38
Annem yakında Antalya'ya gidece sizin için getirtirim fide ;)

bıcırık
20-05-2011, 17:20
Annem yakında Antalya'ya gidece sizin için getirtirim fide ;)

Siz getirtemezseniz bende bulabilirim bir çelik...

bıcırık
23-05-2011, 16:52
Süprizleri çok severim..Bir de böyle güzel olunca...

bıcırık
23-05-2011, 16:54
Ve böyle...

bıcırık
23-05-2011, 17:00
Böyle...

bıcırık
25-05-2011, 14:06
bir başkası

bıcırık
25-05-2011, 14:08
bu çiçeği nasıl kaçırdım bilmiyorum..:( çok üzgünüm çok...

bıcırık
25-05-2011, 14:11
bu çıkıntılar çiçek olacaksa başında bekleyeceğim kaçırmamak için...

bıcırık
10-06-2011, 18:55
...

bıcırık
10-06-2011, 19:01
...

bıcırık
10-06-2011, 19:04
---

bıcırık
10-06-2011, 19:06
...

zenfree
10-06-2011, 21:35
Çok güzel çiçeklenmişler. Paskalyanın rengi çok güzelmiş. Beyaz kare saksılarınız porselen mi?

PlentyPlant
10-06-2011, 22:02
Sukulentleriniz çok güzel çiçeklenmiş Sayın Bıcırık. Sayfalarınız renklere bürünmüş.

bıcırık
10-06-2011, 22:57
Çok güzel çiçeklenmişler. Paskalyanın rengi çok güzelmiş. Beyaz kare saksılarınız porselen mi?

çok teşekkür ederim...evet sevgili zenfree porselen...

bıcırık
10-06-2011, 22:59
Sukulentleriniz çok güzel çiçeklenmiş Sayın Bıcırık. Sayfalarınız renklere bürünmüş.

Evet sevgili PlentyPlant nihayet benim kaktüs ve sukullentlerimde açmaya ve güzelliklerini göstermeye başladılar...

bıcırık
10-06-2011, 23:17
Kendisini görmek zor ama üç çiçek açtı...

bıcırık
30-04-2012, 15:17
Aramıza yeni katılanlar...kopan yapraklar boşa gitmesin...

bıcırık
30-04-2012, 15:20
Kalp kalbe karşı ikinci kez alıyorum bir türlü yıldızımız barışmadı...Biraz da saksağanlar yüzünden liphoslarımı götürdükleri gibi kalp kalbe karşıya da dadandılar nereye saklasam buluyorlar.En sonunda içeri alacağım galiba...

bıcırık
30-04-2012, 15:22
Yine yenilerden isimlerini bilmesemde sukullentler ve sedumlar daha çok ilgimi çekiyor...

crassula marniera

bıcırık
30-04-2012, 15:23
Bir yeni daha..

bıcırık
30-04-2012, 15:26
Serenicoyuda çok sevdim. Çiçekleri de miss gibi kokuyor...

bıcırık
30-04-2012, 15:27
yaprakları çok güzel..

bıcırık
30-04-2012, 15:28
İsimlerini yazabilirseniz çok mutlu olurum...

SEDUM MORGANİANUM

bıcırık
30-04-2012, 15:29
...