View Full Version : bitkilere maden suyu ve ilaç
hanbiyçe
18-07-2010, 11:50
internette çiçek bakımı için gezinirken kimilerinin evdeki bitkilerine de bahçedeki bitkilerine de maden suyu,çocuklar için eczanelerde bulunan c vitamini ve insanların kullandıkları diğer vitaminleri,suda eriyen kalsiyumları hata kendi hormon ilaçlarını verdiklerini okudum gözü kapalı dalmaktansa da burada bir bilene danışmak istedim bu uygulamaların olumlu ya da olumsuz bir neticesi varsa lütfen bilenler beni de aydınlatsın.Herkese iyi günler
hormon hiç kullanmadım b vitaminini neredeyse kurumaya başlayan hanımeline verdim şimdi durumu iyi yeşerip uzamaya başladı,maden suyuda menekşelerime çok iyi geldi toparladılar
hanbiyçe
23-07-2010, 18:23
o zaman tecrübelerinizi değerlendirip bende uygulamaya geçireceğim teşekkürler yağmur hanım verdiğiniz bilgiler için:D:D
Bence kullanmayın. İlk etapta iyi gelir gibi görünür ama çiçeğin toprağında birikme yapabilir. Bitkilerinizi kaybedebilirsiniz.
Adalet Yağcı
23-07-2010, 20:49
Sitemiz üyelerinden sayın Basbahcivan, sardunyalara 10 günde bir defa, 10 Litre suya bir şişe doğal maden suyu karıştırıp vermemi söylemişti, hemen ardından bitkinin sulanması gerekirmiş.
Ben geçen yaz denedim, çiçeklerde fark ediliyordu, daha canlı ve daha yoğun açtılar.
Bence kullanmayın. İlk etapta iyi gelir gibi görünür ama çiçeğin toprağında birikme yapabilir. Bitkilerinizi kaybedebilirsiniz.
doğru söylüyorsunuz her şeyin fazlası zarar diye düşünüyorum hanımeline ayda bir sefer olmak şartıyla iki sefer uyguladım şimdi normal sulama ve sıvı besine devam ediyorum
B vitamini ve aspirini Mine Hanım da öneriyor. Sodayı hiç denemedim. Sardunyalarda denemekte fayda var diye düşünüyorum.
hanbiyçe
24-07-2010, 12:13
minyatür güllerim vardı pazardan çıtır gül olarak almıştık nasılsa diktikten sonra hiç canlanmadı ve solmaya başladı nasıl olssa soluyor bi hormon ilacını deneyim dedim gülümün solması durdu ama şimdide hiç çiçek açmıyor.Hormon dokundu mu yaradı mı anlayamadım
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.