Bağlan

View Full Version : Madre'nin balkonu

madre
16-07-2010, 14:03
Merhaba arkadaslar,
bende 3 senedir balkon bahceciligi ile ugrasiyorum,
ve yetistirdigim domates ve ciceklerimi sizlerle paylasmak istedim umarim begenirsiniz..;)
pembe domates, cherry,sari domates ve sardunyalarim...

Bu resimde Chreyy domates görünüyor.ilk meyvelerini vermis durumda:)

madre
16-07-2010, 16:10
sadece bir resim ekliyebildim gerisini yüklüyemiyorum hata veriyor neden bilmiyorum
yardim edebilcek biri var mi??

madre
16-07-2010, 16:27
sonunda basardim galiba;)
bunlarda pembe domateslerim ciceklendi bir iki tanede meyve cikardi.
nar cicegi rengi de sarkan sardunyam

madre
16-07-2010, 16:32
Bu sefer olmustur umarim.Balkonun önünde genis cim alani mevcut bahce seklinde,,, balkonun tam önündeki elma agaci ve meyve vermeyen baska agaclar da var..

madre
16-07-2010, 16:33
üsteki pem beyaz sardunyalarim gecen hafta cok güzeldiler iki kere firtina ve yagmur cikti maf oldular görmeliydiniz muhtesemdiler.

Fatoş
16-07-2010, 16:55
Sevgili Madre aramıza gurbet ellerden hoş geldiniz. Sebze ve sardunyalarınız çok sağlıklı görünüyor, sardunyalarınızın renkleri ve görüntüsü çok güzel, ellerinize sağlık. Sevgiler.

Faruk
16-07-2010, 17:14
Sardunyalarınız gerçekten çok güzeller. Balkon sayfanız domateslerinize bol meyveler, sardunyalarınıza top top çiçekler getirsin.;)

Hakkı Şen
16-07-2010, 17:21
Sayın madre sardunyalarınız bu halleriyle de çok güzeller. Çiçekleri bana oldukça iri geldi fotoğrafta mı öyle görünüyor yoksa gerçekten iri mi acaba?

sevim.K
16-07-2010, 17:44
Domatesler ne güzel büyümüş. Benim domateslerim kocaman oldu ama çiçek az üstlerinde. Beş altı tane domates saydım henüz yeşil. Sardunyalarınız da çok güzel güle güle büyütün:)

erol21
16-07-2010, 19:10
Doamtesleriniz çok sağlıklı görünüyor

milyonstar
16-07-2010, 19:10
sevim k sizin domateslerinizin az cicek acması normal cünkü siz hergün aynı yiyecekleri yerseniz ne olur idare etcek kadar beslenirsiniz aynı sekilde domateslerde öyledir beslendigi kadar cicek acar ve beslendigi kadar meyvelerini büyütür

milyonstar
16-07-2010, 19:12
madre sizin domateslerinizde bir sorun var gibi bitkinin rengi acık yesil duruyor bunun bir kac sebebi olabilir

madre
17-07-2010, 10:30
Sevgili Madre aramıza gurbet ellerden hoş geldiniz. Sebze ve sardunyalarınız çok sağlıklı görünüyor, sardunyalarınızın renkleri ve görüntüsü çok güzel, ellerinize sağlık. Sevgiler.

Fatos hanim,geciken cevabim icin özür dilerim.Bende cok hosbuldum...güzel yorumlariniz icin cok tesekkür ederim.;)

madre
17-07-2010, 10:32
Sardunyalarınız gerçekten çok güzeller. Balkon sayfanız domateslerinize bol meyveler, sardunyalarınıza top top çiçekler getirsin.;)

Faruk bey,geciken cevabim icin özür dilerim.Güzel yorumunuz icin cok tesekkür ederim...
insallah diyorum;)

madre
17-07-2010, 10:35
Sayın madre sardunyalarınız bu halleriyle de çok güzeller. Çiçekleri bana oldukça iri geldi fotoğrafta mı öyle görünüyor yoksa gerçekten iri mi acaba?

Hakki bey,gekicen cevabim icin özür dilerim.Sanirim cekimden kaynaklaniyor yakin cekim yaptigim icin büyük görünmüs olabilir.Güzel yorumunuz icin tesekkür ederim.;)

madre
17-07-2010, 10:41
Domatesler ne güzel büyümüş. Benim domateslerim kocaman oldu ama çiçek az üstlerinde. Beş altı tane domates saydım henüz yeşil. Sardunyalarınız da çok güzel güle güle büyütün:)

Sevim hanim geciken cavabim icin özür dilerim.Güzel yorumunuz icin tesekkür ederim.;)
Umarim sizin domatesleriniz de cok verimli olur bu sene..benim domatesler de epey boy atiktan sonra ciceklendiler.gecen sene ektigim domatesler daha erken ciceklenmisti bu sene burada hava cok gec isindi ve yagmur hic bitmek bilmedi benim de bu sene cok domates olmayacak.
Gecen senenin domates resimlerimi ekliyeyimde görün bir fideden 40 ila 60 arasi domates toplamistim.Domates türüde Cherry'di.

madre
17-07-2010, 10:42
Doamtesleriniz çok sağlıklı görünüyor

Erol bey,Geciken cevabim icin özür dilerim.Cok tesekkür ederim yorumunuz icin;)

madre
17-07-2010, 10:46
madre sizin domateslerinizde bir sorun var gibi bitkinin rengi acık yesil duruyor bunun bir kac sebebi olabilir

Milyonstar,sizin kastettiginiz sanirim sari domates fidesi,onu hazir fide olarak aldigimda yapraklarinin rengi öyleydi.Sanirim cinsinden olsa gerek yabani diye geciyor.birde günes den dahada acik cikmis fotoda;)
Yorumunuz icin tesekkür ederim;)

madre
17-07-2010, 11:00
Bunlarda gecen senenin domatesleri hepsi Chreyy ;)

madre
17-07-2010, 11:04
Bunlarda gecen senenin balkon güzellerim.

cemo
17-07-2010, 11:07
Ellerinize sağlık sevgili madre.

Balkonda yetiştirilen domatesin tadı bir başka olur. Bütün pazarı toplayıp gelseniz, o tadı bulamazsınız. Koparmaya kıyamaz insan, gider gelir koklar( ben öyle yapıyordum):p

Bereketi bol olsun balkonunuzun. Sevgiler.

madre
17-07-2010, 11:11
Ellerinize sağlık sevgili madre.

Balkonda yetiştirilen domatesin tadı bir başka olur. Bütün pazarı toplayıp gelseniz, o tadı bulamazsınız. Koparmaya kıyamaz insan, gider gelir koklar( ben öyle yapıyordum):p

Bereketi bol olsun balkonunuzun. Sevgiler.

Sevgili Cemo,hic sormayin yetisen domatesleri kopardigimda icimi garip bir hüzün kapliyordu hala daha öyle:D
Sanki bütün emeklerim bir anda yok oluyormus gibi hissediyordum;)aylarca bak büyüt gözünün icine bak sonra iki dakika icinde kopar ye iste bu icimi cok yakiyor;)
Cok tesekkür ederim yorumun icin..

umutyolcusu
18-07-2010, 14:19
Sayfanız hayırlıolsun sayın madre.Geçen yılki domatesleriniz harika imiş.Ben de benimkileri böyle olacaklar diye diktim ama misketten bile küçük oldular.İlk mesajınızdakiler kadar olup kızarıyorlar.Eh ne yapalım ne çıkarsa bahtımıza.
Balkon güzellerini özellikle mi kırmızı-beyaz diktiniz bilmiyorum ama göreni hayran bırakacak güzellikte olmuşlar.Tabi milli duygularımızı da uyandırıyor.Ellerinize sağlık.

yener.T
18-07-2010, 14:22
Sayın madre balkonunuz çok güzel ve görüntüler harika çok güzel resimlemişsiniz.Domateslerin canlılığı insana ye beni dedirtecek cinsten.Ellerinize emeğinize sağlık.

madre
18-07-2010, 22:31
Sayfanız hayırlıolsun sayın madre.Geçen yılki domatesleriniz harika imiş.Ben de benimkileri böyle olacaklar diye diktim ama misketten bile küçük oldular.İlk mesajınızdakiler kadar olup kızarıyorlar.Eh ne yapalım ne çıkarsa bahtımıza.
Balkon güzellerini özellikle mi kırmızı-beyaz diktiniz bilmiyorum ama göreni hayran bırakacak güzellikte olmuşlar.Tabi milli duygularımızı da uyandırıyor.Ellerinize sağlık.

Cok tesekkür ederim umutyolcusu, güzel yorumunuz icin..
Bu sene bende gecen sene ki ektigim domatesler kadar iyi verim alamiyacagim.Nedeni ise, gecen sene sirf domates icin özel toprak kullanmistim.Bu sene ki topragim bütün sebzeler icin olaniydi...
onun icin bu seneki domateslerim cok büyük olamiyacak öyle götürüyor.
Toragin icerigi cok önemli bir daha ki sene allah nasip ederse tekrar domates büyütmeyi, topragini gene ayni sirf domates icin özel toprak kullanacagim.Size de bu sekilde tavsiye ederim.

Balkon güzellerimi,aslinda bilincli bir sekilde secmedim renklerini ama dediginiz gibi bayragimizin renklerini simgeliyor cok hos...kirmizi degil aslinda nar cicegi rengi resimde daha cok kirmiziyi andiriyor.Bu cicegin adi "gelin cicegi" cok narin bir cicek ve oldukca cok cicek veriyor.Gecen sene bütün yaz bu sekildeydiler.bu sene aynisindan ekmedigime pisman bile oldum.. degisiklik olsun dedim sardunya ektim bu sene...sardunya ilk defa ekiyorum ne kadar verimli bir cicek sürekli cicek aciyor onlar da;)

madre
18-07-2010, 22:35
Sayın madre balkonunuz çok güzel ve görüntüler harika çok güzel resimlemişsiniz.Domateslerin canlılığı insana ye beni dedirtecek cinsten.Ellerinize emeğinize sağlık.

Serilaaa,cok tesekkür ederim güzel yorumunuz icin..
;)

Faruk
19-07-2010, 17:26
Geçen yıl ki domates hasatınız ve görünümü göz alıcı. Saksıda bu denli verimli sebze tarımı yapılması insanda çok hoş duygular uyandırıyor olsa gerek...

Vildan Sönmez
19-07-2010, 20:56
Sayın Madre saksıda sebze yetiştiren arkadaşları ve tabii sizi kutluyorum. Bu yıl 3. yıl ve ben yine beceremedim. 4 kök domates denedim, bir kök te hazır yetişmiş salatalık fidesini kaybettim.

ilksenozturk
20-07-2010, 08:21
sn madre
sayfanız hayırlı olsun
bahçe resimlerinizi de görmek isteriz.

madre
21-07-2010, 00:06
Geçen yıl ki domates hasatınız ve görünümü göz alıcı. Saksıda bu denli verimli sebze tarımı yapılması insanda çok hoş duygular uyandırıyor olsa gerek...

Faruk bey,domateste ilk acemiligim o domatesler;)
Daha önce sogan,maydonoz, cicek vb.. yetistirdim ama domatesi ilk gecen sene ekmeye basladim..Ben bu siteden cok faydalandim hepiniz sagolun varolun..Yoksa nasil basarirdim sizler olmadan..
Gercekten cok keyifli, insanin kendi yetistirdigi ürünleri yemesi..
Kötü yani cok emek verip bir kac dakika icinde tüketiliyor olmasi;)

madre
21-07-2010, 00:10
sn madre
sayfanız hayırlı olsun
bahçe resimlerinizi de görmek isteriz.

Ilksenöztürk,tesekkür ederim ilginiz icin,tabi mutlaka eklemeye calisirim ;)

sevim4
21-07-2010, 08:52
Sn madre, bitkilriniz çok güzel emeklerinize sağlık.

türkansultan
21-07-2010, 12:06
Sevgili madre öncelikle aramıza hoşgeldin .Çiçeklerin ve sebzelerin hepsi birbirinden güzeller,emeklerinize sağlık.

madre
23-07-2010, 09:52
Sn madre, bitkilriniz çok güzel emeklerinize sağlık.

Sevim hanim,cok tesekkür ederim:)

madre
23-07-2010, 09:54
Sevgili madre öncelikle aramıza hoşgeldin .Çiçeklerin ve sebzelerin hepsi birbirinden güzeller,emeklerinize sağlık.

Türkan hanim,hosbuldum,güzel sözleriniz icin tesekkür ederim:)

Hhatice
30-07-2010, 23:03
madreciğim hoşgeldin :)sayfan hayırlı olsun ,ne güzel domatesler onlar öyle çok güzel resimler çekmişsin ,ama biz daha çok resim isteriz :)Çiçeklere bitkilere doymayız .Her yeni sayfa bizi sevindirir .Emekğine sağlık

madre
01-08-2010, 16:41
madreciğim hoşgeldin :)sayfan hayırlı olsun ,ne güzel domatesler onlar öyle çok güzel resimler çekmişsin ,ama biz daha çok resim isteriz :)Çiçeklere bitkilere doymayız .Her yeni sayfa bizi sevindirir .Emekğine sağlık

Sevgili Hatice,tesekkür ederim,begendigine cok sevindim;)
yenilikler yaptigimda mutlaka resim eklerim...
bende cok keyifle takip ediyorum bu bölümü;)

madre
13-09-2010, 23:20
bu seneki hasatimizi kizim topluyor;)

madre
13-09-2010, 23:24
Pembelerim.Bu resimler bir kac gün önceki resimler,simdi renkleri ariya döndü bir taneside kizarmaya basladi;) iki fideden toplam 10 adet pembe domates oldu,cünki ilk baslarda cok cicek dökmüstü:(
yanliz benim pembeler cok büyümediler.Normal büyüklükte ki bir domatesin az büyügü oldular.

madre
13-09-2010, 23:39
birde bulundugum yerden bir kac foto;)
asagidaki ilk foto da yol tarafinida aldim fotaya,,,, ufek tefek cukurlar var tam göl dibinde o kisimlari ördekler o sekilde kaziyip oturuyorlar iclerine :)onlarca ördek yasiyor ama resimlerde cikmamislar.göl oldukca büyük..

umutyolcusu
18-09-2010, 13:02
Domatesleriniz ne kadar bereketli olmuş.Saksıları büyük her halde.Manzaranızda tam insanın kafasını dinleyebileceği türden.Doya doya seyredin işaallah.

madre
08-01-2011, 23:37
Merhaba arkadaslar,

uzun bir aradan sonra tekrar buradayim.
Tesekkür ederim umutyolcusu.
Evimizin manzarasi burasi degil ama oturdugumuz mühit burasi.saksiklarim büyük degil standart cicek saksilari. iki saksim var orta büyüklükte onlarda ise pembeleri ekmistim.Chery'lerim enlemesini uzun saksillarda büyüdüler.
arkadaslar resimler ekliycem ama 2010 yazinin resimleri.pembelerimin resimlerini cekmistim onlari ekliyecegim.epey bir gecikmeli olarak..

madre
08-01-2011, 23:45
fotolar..

Sevgi Durul
08-01-2011, 23:52
Hem sardunyalar, hem domatesler harika. Ellerinize sağlık.

madre
08-01-2011, 23:52
sardunyalarim var gücüyle bütün ciceklerini actilar.uzun süre bu sekilde gitti.

sardunya cicegini,herkese tavsiye ederim.Uzun ömürlü ve sürekli cicek acan bir bitki.
pembe domateslerim Almanya iklimini pek sevmediler.Burada yaz cok kisa sürdügü icin tam kizaracaklari vakit havalar sogudu ve bir türlü olgunlasamadilar.bende henüz yesilken onlari topladim ve mutfak da olgunlasmalarini bekledim ve öyle yedik.
bu sene bir daha düsünmüyorum pembe domates yetistirmeyi.cok nazlilar..

madre
08-01-2011, 23:58
Hem sardunyalar, hem domatesler harika. Ellerinize sağlık.

Sevgili SDurul,cok tesekkür ederim;)

madre
09-01-2011, 00:05
Birde 2010 Sonbarinin kabak festivalinin resimlerini ekliyecegim.burada her sene sonbaharda kabak festivali olur.
Gezi icin gittigimiz Ludwigsburg Satosun'da birde kabak festivali vardi.Hem satoyu gezdik hemde festivale de denk geldigi icin cok güzel gecmisti gezimiz.
Sizlere hem satodan hemde satonun bahcesindeki festivalden fotagraflar ekliyececegim.Bu kis günlerinde birazcik gözümüz gönlümüz acilsin..

madre
09-01-2011, 00:26
Eveeeeet simdi basliyorum fotagraflari eklemeye..
eger bir gün yolunuz Almanya ya düserse, Ludwigsburg sehrindeki bu muhtesem satoyu gezmenizi siddetle öneririm.;)

LUDWIGSBURG SATOSU

Ilk fotgoraflar giris kapisi ve önündeki havuz.havuzun etrafi cesit cesit kabaklarla süslü festivalden dolayi.

madre
09-01-2011, 00:34
Satonun önünde kabaklara dikkat ederseniz en büyükve en güzel kabak yarismasi yapilmisti.
ortadaki kabak birinci, solundaki ikinci, sagindaki ücüncü olmustu.

madre
09-01-2011, 00:42
simdi kabak festivalinin yapildigi arka bahcesine geciyoruz..

madre
09-01-2011, 00:47
Kabak festivalin yapildigi ve satisa sunuldugu arka bahce..

Ilk fotgraf satonun karsindaki diger sato ve bu satonun arkasinda natürel el degmemis orman var.Tamamen koruma altinda, icinde geyikler ve binlerce cesit hayvanlara ev sahipligi yapiyor.patika yolundan yürürken yabani geyikler önünüzden arkanizdan geciyorlar.

madre
09-01-2011, 00:55
kabaklarin her cesiti mevcut hal böyle olunca onlardan bir sanat icra etmemek olmaz:)
karsinizda kabak schow:)

madre
09-01-2011, 01:04
hep büyükleremi birazda cocuklar eylensin.
Satonun bahcesindeyiz yine,
masal kahramanlarinin minyatür evleri
ilk resim Hansel ve Gretel in pasta evi...daha dikkatli bakarsaniz pecereden cadininda bakiyor oldugunu görürsünüz..ve digerleri...

madre
09-01-2011, 01:09
Ali baba ve 40 haramiler.Sindbad,en son resim almanlarin bahcelerini süsledigi zwerge dedikleri bahce cücesi..hemen herkes bu cücelerle bahcesini süsler:)

madre
09-01-2011, 01:14
ve Rapunzelin yasadigi kule..icinide gezdik ama fotgraf makinamin sarji yetmedigi icin daha bir cok cekilesi yerleri cekemedim.

madre
09-01-2011, 01:24
Bu muhtesem Satoya benim ikinci gidisim ilk esimle ve kizimla gezmistik.ikinci olaninida gittigim bir kursun düzenledigi gezi ile gittim.yine olsa yine giderim:))

bu güzel satonun icinide bir rehberle gezdik.ne yazik ki fotograf makinamin sarji bittigi icin orada sadece cep telden bir kac resim cekebildim.icide disi kadar muhtesem. yolunuz buralara düserse Ludwigsburg Satosuna ugramadan gitmeyin..

madre
09-01-2011, 01:34
cep telefonu ile cektigim icin biraz bulanik fotograflar.Satonun icinden bir kac resim.
tavanlar tamamiyle elle cizilmis resimler var.ve muhtesem heykeller vardi.

almira
09-01-2011, 02:30
Sevgili Madre; ne güzel fotoğraflar bunlar. Hayran kaldım. Yakında kabak delisi olup çıkacağım. O renk renk , şekil şekil kabakları görünce deliye döndüm. İçimden; ah tutmayın beni! şunlardan birkaç çeşit alayım diye bağırmak geldi. Yaşadığınız kentin güzelliklerini bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz. Devamını bekliyoruz.

Güler
09-01-2011, 08:25
Çok güzel fotoğraflar, paylaşımınız için teşekkür ederim.

sevim4
09-01-2011, 11:44
Çok güzel emeklerinize sağlık.

laf kalabalığı
09-01-2011, 21:20
Of of gerçekten çok güzel, domatesler çiçekleri harika, sizden domates yetiştirmeyle ilgili bilgi almak isterim. Ben de biber yetiştirdim ama domates denemedim.

madre
25-02-2011, 22:06
Merhaba arkadaslar,
geciken cevabim icin özür dilerim. Uzun bir süredir foruma girmemistim.
Yorumlariniz icin cok cok tesekkür ederim.
yakin bir zamanda tekrar güzel resimlerle burada olurum insallah...

Sevgilerimle...

toprakbu
03-05-2011, 22:39
mükemmel domatesler.bende cherry tohumu aldım,şimdi fide oldu,kökü geniş yer tutmalı diye bildiğimden damacanaya diktim ben onu,gördüm ki siz altı çok derin olmayan bi yerde müthiş domates yetiştirmişsiniz.afiyet olmuştur inşallah.

SUDEM
16-08-2013, 08:39
balkonunuzdaki kırmızı beyaz çiçeklere bayıldım.ayrıca paylaştığınız fotolar çok ilgi çekici...teşekkürler.