PDA

View Full Version : Güler'in Bahçesinde Toplantı (12 Temmuz 2010)

sındırgılı
08-07-2010, 00:16
Sahi, bu Guler Ablamin bahcesine gitme isini nasil organize edecegiz?
Ucunda, balli karides var;

Lilium
08-07-2010, 01:38
Benim gibi deliye hergün bayram,:D sizler kararlaştırın biz size uyarız.

Cumhur Tonba
08-07-2010, 02:29
İnsan sevdiğine sayı ile ikram eder mi? Derviş tespih ile ne yapıyor. Ettiği duaları sayıyor. Kız gönlünden gelmiş, sevdiğine sayısını bilmediği elma götürüyor.
Sayıya göre mi sevap kazanacağız. Yoksa samimiyet ve içtenliğimizle mi?
Benden yorum bu kadar.
Ballı karides yiyeceğin zaman bana da haber verirsen daha...

OSMAN45
08-07-2010, 08:20
Herkesin günleri aydınlık, sağlıklı, mutlu olsun.

Sahi, bu Guler Ablamin bahcesine gitme isini nasil organize edecegiz?
Ucunda, balli karides var;

Sayın sındırgılı, sayın hemşehrim,

daha önce de söylediğim gibi gün belirlersen kimler nasıl gidebilir anlayabiliriz. Kendim için söylediğim (sayın TONBA nın da katıldığı) tabire uygun olanlar her zaman gelebilirler ama çalışanlardan da gelmek isteyenler çıkabilir. Örneğin bana bile önümüzdeki 10cuma, 12pazartesi ve 13salı günleri uyuyor. Pazar katılamam torunumun doğum günü partisi var.

O günlerden sonra ben bir 10 dakikalığına uğrayabilirim. Gün vermiyorum, sayın Güler hanımı bağlamak istemiyorum.

Her durumda ben körfezi dolaşmayı tercih ediyorum. Uygun olursa Sebo kardeşimi de Bursa dan alırım. Tabi başka katılmak isteyenleri de.

Her şey gönlünüzce olsun.

sındırgılı
08-07-2010, 08:30
O zaman, ev sahibimiz bir gun belirlesin; Gun, kesin olduktan sonra katilacak arkadaslar adlarini yazarlar.( Dedigin gibi, korfezde dolasilabilir.)

Güler
08-07-2010, 10:02
Günaydın sevgili arkadaşlar....

Sevgili Osman45 ve sındırgılı'nın yazılarınız okudum.

Cuma, Pazartesi ve salı günleri uygundur diyorsunuz. Cuma yarın sağa sola haber vermek için geç. Cumartesi de olabilir. Pazartesi de olabilir.
Pazar günü doğum günü partisi varmış, tamam. Cumartesi olabilirse bana haber verin.
Kaç kişi gelebileceksiniz onu da yazın. Ne kadar çok olursanız o kadar sevinirim. Oturma yeri, kap kacak sorunumuz yok.

Lilium
08-07-2010, 12:33
Günaydın sevgili arkadaşlar....

Sevgili Osman45 ve sındırgılı'nın yazılarınız okudum.

Cuma, Pazartesi ve salı günleri uygundur diyorsunuz. Cuma yarın sağa sola haber vermek için geç. Cumartesi de olabilir. Pazartesi de olabilir.
Pazar günü doğum günü partisi varmış, tamam. Cumartesi olabilirse bana haber verin.
Kaç kişi gelebileceksiniz onu da yazın. Ne kadar çok olursanız o kadar sevinirim. Oturma yeri, kap kacak sorunumuz yok.

O halde cumartesi uygundur diyeceğim fakat hava raporlarına baktım cumartesi yağmurlu gösteriyor, ne diyeceğimi şaşırdım.
Yine de ben olayım güler abla olsun sizlere bağlıyız, ya ıslanmayı göze alacağız, ya da bir dahaki haftaya bırakacağız, ne diyorsunuz.

Güler
08-07-2010, 12:45
Eğer hava yağışlı olursa bahçenin pek keyfini alamayız, eve ve balkona tıkılır kalırız. Ben de 5 günlük hava raporuna baktım Cumartesi sağnak gökgürültülü yağışlı veriyor Bandırma'yı.
Bakalım Osman45 ve sındırgılı ne cevap verecekler?
Benim için hepsi olabilir Cumartesi, pazartesi veya haftaya.

sındırgılı
08-07-2010, 14:29
Cumartesi gunu yagmurlu gozukuyor. Pazartesi, sizlerce de uygunsa bu is tamam. Karidesler jumbo veya normalmi olacak soylerseniz,onlarida alip getiririm.
Istanbuldan gelecek olan baska kimse varmi?

OSMAN45
08-07-2010, 20:44
Arkadaşlar,

Sayın Kasap94 ile telefonda konuştuğumuza göre sındırgılı ve lilium pazartesi gününü belirlemişler. Sayın Güler hanım için de uygun olduğu anlaşılıyor. Pazartesi yağmur da dinecek görünüyor.

Hadi arkadaşlar Sayın Güler hanımın muhteşem davetini kaçırmayalım. Benim arabamda da 4 kişilik yer olacak. Bursa dan, Yalova dan gelmek isteyenler için 4 boş yer.

Güler
08-07-2010, 21:46
Ben de bugün Bandırma'dan karides bulup almıştım. Ama siz tarihi Cumartesi yerine Pazartesiye değiştirmişsiniz. Karidesler o güne kadar beklemez. Ama sındırgılı gelirken normal bir kilo kadar karides getirebilirse beraberce yaparız hem de öğrenmiş olursunuz. Karidesler çiğ olacak, haşlama filan yok.
Pazartesi günü erken yola koyulun. İstanbul-Manyas 4, 4.5 saat tutuyor.
Erken yola çıkın ki öğle olmadan burada olun.

Bursa'ya girerken İzmir - Balıkesir otobanı ayrılır. Oraya girerseniz hiç şehir içi trafiğine katılmadan 15 dakikada Bursa'dan dışına çıkarsınız.
Sonra Karacabey sapağına gelince de Bandırma-Çanakkale'ye sağa sapın ve devam edin.
Bandırma kavşağına girerken yol Bandırma - Sususluk Balıkesir diye ayrılır. Sol tarafa Balıkesir-Susurluk istikametine sapın. On dakika sonra Aksakal'a gelirsiniz. Aksakal'dan sağ tarafta Manyas okunu görün ve oraya doğru devam edin. Tren yolunu geçin, yol ikiye ayrılır.
Kızıksa köyüne gitmeyin sola devam edin. Ergili, Yeniköy, Çatal, Haydar, Kulak köyünden sonra Manyas gelir.

Manyas'a gelince bana bir telefon edin.

İyi yolculuklar, lütfen dikkatli gelin. Köy yolu daha tehlikelidir, her an önünüze bir hayvan çıkar.

sındırgılı
08-07-2010, 23:09
Yenikapida 1 araclik yer kalmis. Onu da hallettim. Artik, saglikla beraber olmak uzere. Gonenden Kasap94 ve Lilium alinacak ve ver elini Manyas...
Cumleten Iyi geceler, yarin is var...

sındırgılı
08-07-2010, 23:15
Sahi, Koknar nerelerde? Bandirmadan onuda alsak. Sebo da gelse

Satı Uğurtan
08-07-2010, 23:18
Merhaba arkadaşlar, Güler hanım, sizde olan toplantıya bende katılmak isterdim fakat Bodrumdayım çok üzüldüm yinede iyi eğlenceler umarım başka zaman gelmek nasip olur sevgiler.
Sevgili Katmer, kendinizi toparlamanıza çok sevindim sevgiler.
Sevgili Dudi, çok geçmiş olsun canım benim.

Güler
09-07-2010, 09:02
Günaydın sevgili arkadaşlar,

12/7/2010 Pazartesi günü siteden bazı arkadaşlar bahçemize geliyorlar.
İş günü olduğu için ne kadar müsait olur bilemem ama vakti olan, işi olmayan arkadaşları da beklerim.
Beraberce sohbet eder, agaclar.net'i kaynatırız. (!) :p

Cumhur Tonba
10-07-2010, 00:36
Hava 2 gündür yağışlı geçti. Şu an da gökyüzü zifir karanlık. Yağmur bulutları toplanıyor. Belki yine dökebilir. Fakat pazartesi açık olacak. Güler Ablam da yukarıdaki öğretmen gibi, tüm agaçlar.net üyelerini istiyor. Biraz gayret edin bakalım. Hava iyi olursa ben de motosikletle gelmeyi düşünüyorum. Bazı durumları ayarlayabilirsem.
Gelemezsem hepinize iyi bir pazartesi diliyorum. Gelebilirsem ancak saat 14-15 civarında da orada olurum.

Güler
10-07-2010, 01:09
Çok sevinirim Cumhur.

Lilium
10-07-2010, 01:15
Çok seviniriz, gelirken heybeye çilliyi de koy kazanda kaynatırız.:D

Güler
10-07-2010, 01:24
İyi akşamlar Lilium, nasılsın?

Belki inanmayacaksın ama biraz evvel ballı karidesi pişirdim.
Arkadaşlar Cumartesi gelecekler diye dün gidip Bandırma'dan karides aldım. Balıkçı da sağdan soldan zar zor buldu.
Sonra öğrendim ki Cumartesi günü Pazartesiye kaymış. Eeee, karides bu beklemeye de gelmez. Bir de ballı karides yaparken çiğden ayıklıyorsun. O da o kadar zor ki.

İki kilo karidesi ayıkladım (Oğuz da yardım etti) ve pişirdim. Yarın yeriz artık.
Vaktin varsa hemen gel, beraberce yiyelim.

Cumhur Tonba
10-07-2010, 02:04
(Rüyalarım gerçek oldu cimbombom.) Duy Lilium duy. Neredesin. Özelden de mesaj çekeyim bari.

E.posta+ a.net özel posta+ facebook mesaj çektim. Gör seni nasıl düşündüğümü

Cumhur Tonba
10-07-2010, 02:11
Kentlerde "huzur” ve “barış” yoktur, bir çiçeğin taç yapraklarının açarken çıkardığı sesler, bir kelebeğin kanat çırpışları duyulmaz. İnsan bir su birikintisinin etrafında toplanmış kurbağaların, ağaçlardaki kuşların ve doğanın seslerini duymadıkça, yaşamın ne anlamı ve değeri olur?

Lilium
10-07-2010, 02:11
Eh be güler abla ben pazartesiyi iple çekerken sen şimdi ballı karides dersen tilki gibi ulumaya başlarım, gülmekten ayakta duramam yürümeye mecalim kalmaz.
Cumhur duydun dimiiii

Cumhur Tonba
10-07-2010, 02:13
Eh be güler abla ben pazartesiyi iple çekerken sen şimdi ballı karides dersen tilki gibi ulumaya başlarım, gülmekten ayakta duramam yürümeye mecalim kalmaz.
Cumhur duydun dimiiii

Sana mesaj çekmediğim yer kalmadı. Bütün internet alemini dolaştım nerdeyse

http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=670417&postcount=2920

Lilium
10-07-2010, 02:16
Sana mesaj çekmediğim yer kalmadı. Bütün internet alemini dolaştım nerdeyse

Ben o ara senin kümesin etrafındaydım, ballı karidesi duyunca çilliyi azat ettim.:D

Cumhur Tonba
10-07-2010, 02:17
Nasılda bildin düşüncemi. Var biraz ballı karidesle oyalan. Ben açık açık yazmadım.

Cumhur Tonba
10-07-2010, 02:18
Bu ballı karides Öğlen yemeği olarak yenir değil mi? Sabahtan yemezsiniz herhalde.

Güler
10-07-2010, 02:18
Tadına da baktım valla güzel olmuş. Yarın gel.

Güler
10-07-2010, 02:19
Cumhur, Pazartesiye kadar beklemez, karides bu. Ama sındırgılı getirirse o gün yine pişiririm.

Güler
10-07-2010, 02:21
İyi geceler ben yatıyorum.....hem de dondurma yemeden..:(

Lilium
10-07-2010, 02:23
Bu ballı karides Öğlen yemeği olarak yenir değil mi? Sabahtan yemezsiniz herhalde.

Gün ışığına kalmadan biter, Güneşli havada yenmez. :D

Lilium
10-07-2010, 02:32
Cumhur, Pazartesiye kadar beklemez, karides bu. Ama sındırgılı getirirse o gün yine pişiririm.
Cumhur ben senin yerine olsam gözüm ne çilli görür nede çilli, bu karides için manyasa gidilir.

Pardon:

Güzel dostluklar için gidilir.

sındırgılı
10-07-2010, 08:28
Gunaydin, Arkadaslar.
Istanbulda, kapali bir hava var.Sozde, deniz icin kendimi hazirlamistim.Kismet degilmis.
Sahi, Cumhur burda da cilliler var; Yilmaz icin Buyukada cillisi (nasil oluyorsa) buluruz. Fakat, genellikle marti ve yavrularinin sesleri daha agir basiyor.Yavrular, tiz bir sese sahip.Fakat erginler bir felaket.Onumdeki catida 3 yavruluk bir aile var.Vallahi, cillilerin sesleri duyulmuyor.
Ben de, pazartesini iple cekiyorum.Karides tabiiki getiririm de, pazar gunu carsidan alirsam,pazartesi gunune yenirmi? Yoksa pazartesi sabahi, Bandirmaya geldigim vakit,(orada bulma imkanim varmi?) alsammi diye ikilemde kaldim. Guler Hanim, en iyi siz bilirsiniz.

Güler
10-07-2010, 09:41
Günaydın....
Akşam hayli geç yatmıştım o yüzden sabah çok zor kalktım. Kafam kazan gibiydi, ama bir asprin iyi geldi.
Balkondaki çiçekleri suladım, güzel bir kahvaltı ettim.
Havaya baktım günlük güneşlik, gayriihtiyari "Tüh beee" dedim. Ama üzerinden daha bir saat geçmedi, hava bir karardı ki sormayın. Yağmur geliyorum dedi.
İyi ki yukarı teras minderlerini koymamışım.

Sevgili sındırgılı, ben karidesi Bandırma'da zor buldum. Eğer Pazar veya pazartesi bulabileceğime emin olsam hiç size alın der miyim? Aşkolsun.

İstanbul'da kolaylıkla bulabiliyoruz, o yüzden " eğer istiyorsanız biraz tadına bakmak adına getirin ben yaparım " demiştim.

Ben iki kilo aldım, bu gün yeriz ..... ha haaa ha.

Pazar günü alırsanız ve çok taze ise bir gece buzdolabında bekleyebilir, ama yıkmayın ve buzluğa koymayın. Bir kapaklı kap içinde tutun, naylon poşette de olmasın.
Eğer buz kovanız var ise gelirken yolda ona koyun veya hani buzlu gıda poşetleri var, onda da gelebilir.
Ben İstanbuldan getirirken o donmuş mavi buzluluklar ile buz kovasında getiriyorum bir şey olmuyor.

Güler
10-07-2010, 09:43
Eeee peki kimler geliyor?

Köknar'ı aradım, İstanbul'da olacakmış ama ayarlayabilirse gelecek.

Kahveye yazdığım mesaj bütün arkadaşları kapsıyor, tek tek telefon etmiyorum. Gelebilecek her üyemiz buyursun.....

OSMAN45
10-07-2010, 09:47
Büyük güne iki kaldı.

Sındırgılı haklı, ancak soğuk zincir sistemi ile bir günde umarım bir bozulma olmaz. Ben de aynı sistemle 1 kilo getirmeyi düşünüyorum. Körfez, yani Eskihisar arabalı vapurunu kullanarak geleceğim ama gelmişken bir işimi halletmek için Bandırma ya uğramayı düşünüyorum. Aynı şeyi ben de düşündüm. Hatta Bandırma balıkçılarından birini tanıyorum. O gün çıktıysa o bana temin eder. Her durumda İstanbul dan 1 kiloyu buzlu çantaya koyup getireceğim.

Sabah 0500 sularında İstanbul dan çıkmayı düşünüyorum. Daha önce de söylediğim gibi arabamda 3 kişilik yer olacak. Ancak dönüşte Gebze deki evime uğrayacağım. O nedenle sayın Güler hanımın davet ettiği Bursa ,Yalova ve Bandırma dan arkadaşları alabilirim.

Yılmaz Yalçın
10-07-2010, 09:50
Eeee peki kimler geliyor?

Köknar'ı aradım, İstanbul'da olacakmış ama ayarlayabilirse gelecek.

Kahveye yazdığım mesaj bütün arkadaşları kapsıyor, tek tek telefon etmiyorum. Gelebilecek her üyemiz buyursun.....

Sevgili Güler Hanım,
Bu güzel davete gelmeyi çok isterdim;güzel bir sohbet ortamında nefis bir karides ziyafeti ne güzel olurdu:) Ama adli tatil gelmeden hiçbir yere gidemeyeceğim:(

Cumhur Tonba
10-07-2010, 11:15
Sayın Osman 45, çok düşüncelisin. Teşekkür ederim. Benim durumum tam net olmadığından kesin bir proğram yapamıyorum. Çok teşekkürler.

Lilium. Ben bu satırları yazaken siz sofrayı kurmaya başlamışsınızdır. Afiyet olsun.
Midede biraz da pazartesi için yer bırak.

Sındırgılı. Ne olur şu ada çillilerinden biraz lilium için getir. Biraz vakit kazanırız.

Lilium
10-07-2010, 12:08
Sındırgılı. Ne olur şu ada çillilerinden biraz lilium için getir. Biraz vakit kazanırız.
Sevgili cumhur, ada çillileri küççük bişey martı kadar dişimin kavuğuna yetmez, ağzımda kürdanla çillimi aratacan, senin çilli olsa eh işte biraz ön menü olabilir. :D

Allah gözünü doyursun dediğini duyar gibiyim.:D

sındırgılı
10-07-2010, 13:07
O zaman, Ada cillilerinin pesinden kosmayayim :)
Kadikoy de bardaktan bosanircasina yagmur varmis.Ben burada denize girdim. Yakinda bizide ziyaret eder......Lilium arkadasim, gelirken Bandirmadan benimle gelecek olan varmi?
Kasap94, Sebo ya ulasabildimi?
Sevgili Hemserim Osman45, su Bandirmali Balikci arkadasinin telefonu varsa bana bildir.Soyle, taze taze karides yiyelim. Soguk zincir de olsa tazesi daha iyi olur;

Yılmaz Yalçın
10-07-2010, 15:20
O zaman, Ada cillilerinin pesinden kosmayayim :)
Kadikoy de bardaktan bosanircasina yagmur varmis.Ben burada denize girdim. Yakinda bizide ziyaret eder......Lilium arkadasim, gelirken Bandirmadan benimle gelecek olan varmi?
Kasap94, Sebo ya ulasabildimi?
Sevgili Hemserim Osman45, su Bandirmali Balikci arkadasinin telefonu varsa bana bildir.Soyle, taze taze karides yiyelim. Soguk zincir de olsa tazesi daha iyi olur;

Sevgili Sındırgılı,
Şişli ve Kağıthane bölgesine inanılmaz yağmur yağıyor..Bu yıl yaz olmayacak:)Adaya gidipte küçük Çilli'ler yiyemeyeceğiz:(En iyisi Cumhur Abinin Çilli'sini isteyelim:)

OSMAN45
10-07-2010, 17:51

Sayın hemşehrim sındırgılı,

Balıkçı benim arkadaşım değil. Küçüklüğünde yeğenimin iş yerinde çalışan bir kişi idi. Telefonu bende yok. Beni de tanır ama yeğenimle gideceğim.

Siz Sayın Güler hanımın tarif ettiği gibi soğuk zincirle buradan aldığınızı götürün. Tabi siz bilirsiniz. Sanırım aynı zamanda Bandırma da olacağız. Biz yedekleyelim de oradan taze bulursak da alırız.

Sayın Tonba karar tabii ki sizin. Ancak gelebilirseniz anladığım kadarı ile sayın Güler hanım memnun olacak. Tabi yüz yüze görüştüğümüz için biz de.

Sebahattin Sargın
10-07-2010, 20:12
İyi akşamlar arkadaşlar;

Mezuniyet törenin ertesi günü staja başladığım için siteye yazmak için vakit bulamıyorum. Başlıkları bile üstünkörü okuyorum, toplantıdan bugün Sevgili Kasap94 sayesinde haberim oldu. Pazertesi günü stajım vardı, bütün gün fabrikada düşünüp durdum. İlk başta gidemem dedim ama bir gün stajımı uzatma kararı aldım sonra ;)

Bende geliyorum yani ;)

Güler
10-07-2010, 23:21
Bravo sebo.... bekliyorum.

Bandırma, Erdek den hiç ses yok mu?

Güler
10-07-2010, 23:34
Sevgili Lilium, neden gelmedin?

Buyrun, Ballı Karides.

159473

Cumhur Tonba
11-07-2010, 00:09
O kendini çilliye saklıyor.

Lilium
11-07-2010, 01:04
Akşam rüyam da bir çilli diyormuşum, bir karidessss diyormuşum, hayır olsun.:D
Fotoğrafta çok nefis ve leziz görünüyor.

Karides garanti de çilliyi bilemem :D

Güler abla gelemedim çünkü yavuz abi beni ya evlatlık alacak ya topla tüfekle kovacak. iki şıktan biri ama hangisi.:D

Cumhur Tonba
11-07-2010, 02:06
Önce evlatlık alsın, sonra topla tüfekle...

sındırgılı
11-07-2010, 09:51
Gunaydiiiiiinnnnn....... Yagmurdan sonra, hava burada cok guzel. Tam deniz havasi (tabii ege ve akdeniz gibi olmasada ) . O maviligin cesitliligi yok, dipteki taslari tek tek saymak olmasa bile yine girilecek temizlikte: Ben, gidiyorum....

sındırgılı
11-07-2010, 11:32
Tekrar, Gunaydin...... Cay demlemistim. Isteyen varmi?
Sevgili Sebo, sabah 07;00 deki feribotla geliyorum. Istersen, Gonene beraber gideriz. Oradan da Lilium ve Kasab94 arkadaslari alip Manyasa devam ederiz.
Koknar, nereden gelecek?

Sebahattin Sargın
11-07-2010, 11:37
Sevgili Sındırgılı;

Ben Bursadayım, Bandırma maceram bitti artık :) Osman Bey Bursadan geçerken benide alacak, pazertesi günü Manyasta görüşürüz bir aksilik çıkmazsa....

Sevgiler ;)

Lilium
11-07-2010, 17:18
Sevgili cumhur sen daha yola çıkmadın mı? ben senin yerine olsam küçük bir çadır alırım konaklaya konaklaya gelirim,doğanın doyumsuz kokusunu içime çeke çeke bol bol da resim çekerim.

Lilium
11-07-2010, 17:23
Sevgili köknar yoksa sen katılmıyormusun, bir günlüğüne iş yerlerini kapatacağız artık, Ama duruşma falan varsa onada diyeceğim bir şey yok.

Sen yine de bir şeyler yaparsın, :D erteleme gibi, burası türkiye ya.

köknar
11-07-2010, 17:37
Sevgili Lilium, Pazartesi İstanbul' a gitme ihtimalim vardı ancak o olmayacak gibi. Yarın duruşmam yok ama haftanın en yoğun günü Pazartesi oluyor. Akşama doğru işlerim hafifleyince kaçmaya çalışacağım. Söz vermeyeyim ama elimden geleni yapacağım.

Güler
12-07-2010, 00:19
Sevgili köknar, ayarlayıp da gelebilirsen çok sevineceğim.

Cumhur Tonba
12-07-2010, 01:29
Kalmak mı zor, gitmek mi zor?
Gel de bir bana sor.

sındırgılı
12-07-2010, 05:53
Hadi Cumhur, gemi kalkıyor bu limandan !
Manyas, bekle bizi geliyoruz :)

Yılmaz Yalçın
12-07-2010, 09:21
Hadi Cumhur, gemi kalkıyor bu limandan !
Manyas, bekle bizi geliyoruz :)

Ne güzel bir gün olacak keyfini çıkarın bizim yerimize de:)Ben de hazır Cumhur Bey yokken Çilli'yi kaçırmaya gideyim Edirne'ye:)

sındırgılı
12-07-2010, 13:44
Görüntüler:

sındırgılı
12-07-2010, 14:35
Devamı:

nazlı06
12-07-2010, 16:33
Sofradakilerden kaldı mı?

Yılmaz Yalçın
12-07-2010, 16:37
Çok güzel eğlenmişsiniz ve ziyafet çekmişsiniz:)İnsan orada olamadığına üzülüyor gerçekten:(Masadaki pilav Çilli'nin eti ile mi yapıldı acaba Cumhur Abi?

gulşen
12-07-2010, 19:49
goruntuler gerçekten çok güzelmiş masadakılerde oyle ama benim aklım ne ballı karıdeste nede diğerlerinde kaldı ne yalan soyliyim tepsideki ev ekmeğinin özlediğim kokusu ve tadı taa buralara geldi sanki :(

sındırgılı
12-07-2010, 20:31
Güler Hn. Feribota yetiştim. Çok güzel bir gün geçirdik.Her şey için teşekkürler.

Güler
12-07-2010, 21:07
Saat 13.30 cıvarında misafirlerim geldi.
Sevgili sındırgılı'nın eşi gelemedi, Lilium - eşi ve kızı, kasap94 ve eşi, Osman 45 ve kardeşi.
Sevgili köknar maalesef yetişemedi, Sebo'nun da işi çıkmış.

Sabah erkenden bahçedeki fırın yakıldı ve komşum öğütülmüş buğdaydan köy ekmeği yoğurup fırına sürdü.
Hakikaten bir başka oluyor, kokusu değişik, içi sünger gibi ama iyice pişmiş ve tok bir ekmek.
Ekmeklerden sonra fırına tavuk tepsisi sürüldü.
Sevgili Ilknur Aşık'ın kulaklarını çınlattım. (Canım İlknur, bu sefer de yine biraz yandı tepsi üzeri, şu işi eşinden iyice öğrenememişim)

Salatalarımız, bademli pilav ve sarmısaklı-kremalı patatesimiz de hazırdı. Tepsideki tavuklar pişince sofraya oturduk.

Sohbet içinde neşeli bir yemek yedik. Yemek sonrası soğuk meyve salatası hepimize iyi geldi.

Daha sonra hanımlar güllü kameriyeye geçip sohbet ettiler, beylerse üst terastaki şezlonglarda mini şekerleme yaptılar.

Karışık meyve servisinden sonra olmazsa olmazı dondurmalı irmik helvalarımızı yedik.

Çay servisi için aşağıdaki güllü kameriyeye geçtik. Bu arada sındırgılı bol bol doz-doz avladı.

Çay faslından sonra hanımlar yan çizince karidesleri temizlemek beylere kaldı.
Eeee madem ballı karides pişirilecek, beyler kolları sıvadı.

Karidesi sındırgılı ile beraber pişirdik. Ben tarif ettim, malzemeleri hazırladım, o kardı.
20 dakika içinde karidesimiz hazırdı.

Lilium ve kasap94 ün eşi, karidesin görünümü beğenmedikleri için ne temizlenmesine yardım ettiler ne de tadına baktılar. (İyi de yaptılar biz daha çok yedik. :D:D

Daha sonra sardunya çelikleri, sundavilla ve ceylan gözü paylaşımı yapıldı.

Saat 20.00 civarında da arkadaşlar veda edip ayrıldılar.

Gelen arkadaşlara hem Oğuz hem de kendi namıma teşekkür ederim. Her zaman bekleriz, mutlu oluyoruz.

Sofradayız.

159867

Güler
12-07-2010, 21:10
Yemek sonrası kestirmeleri.
Lilium.

159868

Güler
12-07-2010, 21:13
Osman45 ve sındırgılı.

159869

159870

Güler
12-07-2010, 21:15
Kasap94, dik oturmayı ve uyumamayı tercih edenlerdendi.

159871

Güler
12-07-2010, 21:19
Nagihan (Lilium'um eşi) soyduğu şeftaliyi eliyle eşine yedirdi. Ne o sevgili Lilium yoksa sen de mi şeftaliyi tutamayanlardansın?

159872

159873

Güler
12-07-2010, 21:21
Ne o sevgili sındırgılı Oğuz'a mı kızdın? O nasıl hareket? :D :D

159874

Güler
12-07-2010, 21:27
Beyler kolları sıvadı, karidesler temizleniyor.
Ballı karides yaparken en zor kısım karidesleri temizlemek, çünkü çiğ haliyle temizleniyor.

159875

159876

Güler
12-07-2010, 21:32
Ballı karidesimiz pişti.
Bunun zevki, karidesi kuyruğundan tutup elle yemekte. Hem de eme eme.
Soğanlarını ve sosunu çatalla yiyebilirsiniz.

159879

159880

Güler
12-07-2010, 21:39
Veya.... lokmanızı bandıra bandıra da yiyerek tadına varın.

Osman45 ve Kasap94 ün yaptığı gibi.

159881

159882

159883

KAPTANzst
12-07-2010, 21:42
Afiyet şeker olsun. Gözümüz yokta, hani yani :=))

Güler
12-07-2010, 21:45
Ben meşgul olduğum için fazla fotoğraf çekemedim.
Lilium ve sındırgılı çektiklerini yüklerler.

Sevgili kaptanzst, sizleri de bekleriz. Buyrun.

Lilium
13-07-2010, 00:03
Hani hep derim ya bugün cennetteydim işte o günlerden birini daha yaşadım, Her zaman ki gibi oğuz abinin gülar ablanın sımsıcacık misafir severliliği hoş sohpetleri ile doyumsuz güzel bir gün geçirdik.
Hele ki engin bilgi ve becerisiyle geniş ve leziz menüsüne hayran kalmamak mümkün değil, isterseniz dah fazla anlatmayayım, kendim eşim ve kızım adına ellerinden öpüyor çok teşekkür ediyorum.

Günümüzün nasıl geçtiğini isterseniz fotoğraflarla anlatmaya başlıyayım.

Ben oğuz abinin beni süvenle karşılayacağını düşünmüştüm :D (Tabi ki şaka)O, her zaman ki gibi inceliği zarifliği misafir severliliği ile karşıladı bizleri, bir kez daha teşekkür ederim.
159921

159922

Lilium
13-07-2010, 00:09
Ha güler ablamı, o ise koca fırını yakmış köy ekmeği ile karşıladı bizleri.
Çok teşekkür ederim güler ablacığım.

159923

Lilium
13-07-2010, 00:19
Küçük bir sohpetten sonra doz doz avına çıkıldı, sevgili sındırgılı oldukca maharetliydi, doz doz bulunuyor ve hemen işlem tamam.
159924
159925

Lilium
13-07-2010, 00:29
Şimdi biraz istirahat ve keyif zamanı.
159926

Lilium
13-07-2010, 00:33
Veee, O doyumsuz leziz yemekler, herkesin ellerinin benim ayaklarımın bağlanmasını istediğim an.
159927

159928

Lilium
13-07-2010, 00:40
Daha sonra mı, Onu güler abla fotoğraflamış zaten herkesin mayıştı an, üst terasta uyuklamışız.
159930
İyi uykular osman 45, burnunun ucunda bir sinek mi var ne.:D

Lilium
13-07-2010, 00:48
Harika Güzel bir meyva servisi, Oğuz abin yüzünün değiştiği an. Seni görmek istemiyorum liliummmmm Dediği an.
159931

Oh çok şükür geçti
159932

Lilium
13-07-2010, 00:58
Ve bahçe gezisi
159933

159934

Lilium
13-07-2010, 01:02
Bir insan bu kadar güzel olur, şu sıcaklığa bakarmısınız, güzel bir kare olmuş.
159935

Lilium
13-07-2010, 01:06
Bu kadar uğraş ve emekten sonra keyfini yaşamayı hak ediyor gerçekten
159936

159937

Oh beee, dünya yansa umrumda değil :D

Lilium
13-07-2010, 01:11
Biraz da bahçeden görüntüler.

159938

159939

159940

159941

159942

Lilium
13-07-2010, 01:14
Devam.
159943

159944

159945

159946

159947

Lilium
13-07-2010, 01:18
Apayrı iki güzellik.
159948

159949

Lilium
13-07-2010, 01:22
Şu canlılığa bakarmısınız.
159950
159951

canna zerafeti

159952
159953

Lilium
13-07-2010, 01:25
Devam
159954

159955

159956

159957

159958

Lilium
13-07-2010, 01:29
159959
159960
159961

Sebze bahçesi ve bağ.

159962
159963

Lilium
13-07-2010, 01:36
Üst teras
159964
159968
159965

Ve harika kızılcıklar

Lilium
13-07-2010, 01:40
Soru:
Oğuz abi bu kadar meyvayı ne yapıyorsun?

Cevap:
Güler ablanın boynuna kolye yapıyorum.

159969

159970

159971

Lilium
13-07-2010, 01:42
Ve güzelim güller.
159972

159973

159974

159975

159976

Lilium
13-07-2010, 01:46
Cennet değil de nedir.
159977

159978

159979

159980

159981

Lilium
13-07-2010, 01:53
Devam
159982

159983

159984

159985

159986

Cumhur Tonba
13-07-2010, 01:53
Çok harika.
Güzel insanlar, güzel dostluklar, güzel bir bahçe ve de güzel yemekler.
Ben güzele güzel demem, güzel benim olmayınca demiyorum. Çok beğendim.

Lilium
13-07-2010, 01:59
Sohpet koyulaşmış.
Ve güllü kameriye de çay anı, Bardağın içinde kaşık olmayacak haaaa, :D

159987

159988

159989

Lilium
13-07-2010, 02:11
İşte günümüzün menüsü, Ballı karides,

Karidesler temizlenecek, evet beyler marifetlerinizi görelim, kıvırdık mıvırdık ama olmadı, iş başa kaldı, önce abilerim işe koyuldu. Ben izleyip bana da öğrettiler, daha sonra utanıp bende işe koyuldum caresizce, emir hanımlardan gelince istersen yapma, oğuz abi bir ara mırıldandı ama :D
159990
159991

Lilium
13-07-2010, 02:15
Ha pişirme işinin bir bölümünü sevgili sındırgılı yapmış, ben görmedim söyleyenlerin yalancısıyım.:D

Lilium
13-07-2010, 02:26
Hemen öyle yok, önce güzel mi olmuş bir kontrol ve ballı karides böyle yenir.
159992

Lilium
13-07-2010, 02:28
Aylardan beri herşeyi göze alıp sonunda muradıma erdiğim ballı karides, :D gerçekten çok harika ve leziz, tavsiye ederim, eline koluna maharetine becerine çok çok teşekkür ederim güler abla, harika bir gün yaşattığın için.
159994

Lilium
13-07-2010, 02:40
Her bir dakikası doyumsuz bir güzelliği ile

Cennette bir gün daha bitti, gün batımı, ve ayrılık vakti.

160000

Vildan Sönmez
13-07-2010, 08:14
Sevgili Güler Hanım,
Bahçenizin, sofranızın, dostluklarınızın bereketi artsın eksilmesin.
Size ve Oğuz Bey' sağlıklı günler diliyorum ki bizde bu görüntüleri izleyebilelim...

Kiraz
13-07-2010, 08:21
Bazıları cennete gitmiş de ben başlığı yeni görmüşüm. Fotoğraflar bile harika, Güler Hanım, sevdiklerinizle cennetinizde mutlu ve çok yaşayın.

Güler
13-07-2010, 09:37
Teşekkür ederim arkadaşlar. İnşallah tekrarını üzüm zamanı yaparız.
Bu seferki toplantı biraz apar topar oldu, yazışmaları bile kahvede geçti.

Gelen dostlarımıza Oğuz'un özür mesajı var, diyor ki: Bir gün evvel yani Pazar sabah erkenden Silivri'deki yazlık toplantısına gitmem gerekti. Sabah çok erken yola çıkıp, aynı günün akşamı da yine Manyas'a döndüm.
Yorucu bir gün ardından, geldiğinizde de biraz yorgun hissettiğim için sizlerle istediğim gibi ilgilenemedim. Sebze bahçemde olmuş olan fasulyelerimden toplamanızı çok isterdim ama hiç akıl edemedim.
Lütfen kusura bakmayınız.

Bu arada sevgili Osman45, buz kovanızın bizde kaldığını son anda fark ettim, hemen arkanızdan koştum ama yetişemedim. Telefon numaranız da yoktu. Artık bir dahaki buluşmamızda teslim ederim.

Lilium
13-07-2010, 11:23
İyi ki sebze bahçesine girmemişiz, yoksa mazallah burada ki gibi orayı da kökünden hallederdik:(
160182
Güzelim saksının yok oluşunda içimin cızladığı an.

Güler
13-07-2010, 11:48
Üzülme Lilium o yedek olan saksıydı.

Sabah Oğuz yine koluna sepeti takıp bir dolu fasulye topladı. Yarısını komşulara dağıttım, kalanını da temizleyip derin dondurucuya atacağım.
"O kadar çok var ki toplamaya üşeniyorum" diyor.

sındırgılı
13-07-2010, 12:40
Lilium, Oguz Beyin bizi neden sebze bahcesine goturmedigini anlamadim.Yoksa, senin ayak izinden mi korktu? (cimlerden belli)
Gullerdeki bocekleri, giyotine gonderirken, Padisahin sesi kulaklarimda cinliyordu " Tez vurun kafasini "
Emir, demiri keser derlermis; Guler Sultanin emirlerine riayet deyup, 40-50 adet asiyi
giyotine gonderdik.
Galatasarayli gul ve digerleri:

sındırgılı
13-07-2010, 12:50
Belki, yuklenmistir ama ben bir daha yukleyeyim.

sındırgılı
13-07-2010, 12:54
:dilli:Guler Hnm, O yaptigim hareket oncu birliklerini gonderen sivrilerden korunmak icin "Haka" dansinin bir parcasiydi;
Oguz Bey, zaten uyuyordu;

Güler
13-07-2010, 13:09
Doğru yaa, sinekler tek tük de olsa başlamıştı değil mi?

Sivri sineklerle başımız dertte. Yine de ufak yollu da olsa çareler üretiyoruz.

sevim4
13-07-2010, 13:43
Sevgili güler hanım, vallahi kıskandım herşe çok güzel görünüyor arkadaşlar.

Lilium
13-07-2010, 14:42
Lilium, Oguz Beyin bizi neden sebze bahcesine goturmedigini anlamadim.Yoksa, senin ayak izinden mi korktu? (cimlerden belli)
Doğrudur, ayak ayak değil mûbarek, çocuk mezarı :D Bastığı yerde ot bitmiyor.:D
Gullerdeki bocekleri, giyotine gonderirken, Padisahin sesi kulaklarimda cinliyordu " Tez vurun kafasini "
Emir, demiri keser derlermis; Guler Sultanin emirlerine riayet deyup, 40-50 adet asiyi
giyotine gonderdik.
Vallah sende az cani değilmişsin :D bir ara ödüm koptu benim kelleyi de uçurmayasın diye hep uzak durdum. :D

Dudi
13-07-2010, 15:48
Sefanız olsun :) Çok güzel kareler ve mutlu insanlar, hep böyle dostlarınızla gülü
n her zaman ;)

Selahattin Yılmaz
13-07-2010, 16:09
Orda olmak vardı ya...

Güler
13-07-2010, 16:25
Sizleri de bekleriz, buyrun.

sagdil
13-07-2010, 17:09
İnternetimdeki sorun nedeniyle siteye giremiyorum. Veee kayba bakın...
Cennetteki toplantıdan haberdar olamadım işte.
Ama sağolsun arkadaşlar tüm güzellikleri yakalayıp bize de sunmuşlar. Bizde cennetten karelerle yetiniyoruz ne yapalım...O bile harika...Ellerinize sağlık Güler hanımcığım hem bahçe hemde yemekler için...
Bir dahaki toplantıyı kaçırmam inşallah..

Güler
13-07-2010, 21:52
Sevgili sagdil, keşke köknar ile iletişim kurabilseydin.

Ama sizler yakınsınız, her zaman beklerim, buyrun.

OSMAN45
14-07-2010, 00:34
Hala etkisinden kurtulamadım ve uzun süre kurtulamayacağım. O nasıl bir güzellik, o nasıl bir gönül bolluğu, o nasıl bir misafirperverlik. Bahçe hepimizin bildiği gibi bir cennet ama, sahipleri de gerçek birer melek. Gözlerimiz, gönüllerimiz ve tabii ki midelerimiz bayram etti.

Çok teşekkür ederiz sayın Güler hanım, sayın Oğuz bey. Allah çocuk ve torunlarınızla o cennette sağlık ve mutluluk içinde uzun yıllar yaşamanızı nasip etsin. Gerçekten nazar boncuğuna ihtiyacınız var. Aman birileri duymasın:p

betito
14-07-2010, 08:14
Güzelce keyiflenmisiniz, ne güzel :)

OSMAN45
14-07-2010, 10:29
Ağzımız açık izlemekten fotoğraf almak sonradan aklıma geldi. Bunlarda benim makinama takılanlar. Bir türlü aynı boyutta yükleyemiyorum.

Önce günahsızlar(cennete geldik ya:D) Sonra mevcutlardan farklı olduğunu sandığım güzellikler.

nisan07
14-07-2010, 10:47
Gözlerime inanamıyorum. Nasıl olabilir böyle bir şey. Doğa üstü bir mekan olmuş burası.Tebrikler. Çok beğendim. Bir o kadar kıskandım.Hatta kıskanma kısmını baya abarttım.

Güler
14-07-2010, 10:50
Eee, o zaman sizler de buyrun. Beraberce tadını çıkartalım.

OSMAN45
14-07-2010, 10:57
Gelen dostlarımıza Oğuz'un özür mesajı var, Yorucu bir gün ardından, geldiğinizde de biraz yorgun hissettiğim için sizlerle istediğim gibi ilgilenemedim.

İlgilenememek böyle oluyorsa:). Fasulyelerden ziyade esas unuttuğumuz turnuva idi. Halbuki arabamın arkasına tavlayı koymuştum. Lilium un istediği gibi standart boyda idi:D Gerçi içinde atlar yoktu ama yeteri kadar genişti:D Ama Lilium un aldığı tiyo ile hileli oynayacağı belli idi:D O yüzden açık söylemek gerekirse o tiyo yu benim de kullanmak isteyebileceğimi düşünerek çıkarmadım:D Şeftali mevsimi dışına çıktığımız bir toplantıda kozlarımızı paylaşırız:D

Güler
14-07-2010, 11:11
Haa haaa, çok güldüm ben bu işe.
Turnuva için buyrun, şeftalileri ben ortadan yok ederim.

Lilium
14-07-2010, 13:17
Sen çok yaşa güler abla, şu ana kadar elimde iki tüyom oldu, ikiside adamı titretiyor:D

Şeftalileri ortadan kaldırsanda ben tedbiri elden bırakmam, kış dahi olsa kivi bulurum şöyle hart hart ısıra ısıra yiyeceksin ki tadı çıksın dimi yaaa.:D

hozat
14-07-2010, 15:19
Sevgili Güler,

Bahçen kadar gönül güzelliğinle de, konuklarının haklı övgülerini alıyorsun.

Bizlerde, anlatılanlar ve onları destekliyen fotoğraflarla o günü yaşamış gibi olduk.

Oğuz Beye ve sana, sağlıkla böyle güzel günlerin tekrarını diliyorum.

Lilium
14-07-2010, 17:12
Aşıklar yolu.

Bir rivayete göre bu yolda oğuz abi güler abla el ele tutuşup gezerlermiş, hatta birbirlerine güzel sözler şiirler okurlarmışşş, (Köylüler de bunlar deli be derlermiş):D hatta bu güzel çiçeklerden başına taç yapıp sen benim kralicemsin dermişşş.

Daha sonraları ise edindiğim kaynaklarda yok, ve ya yazılmamış. :D

Yaaa arkadaşlar Rivayet işte, gerçekmidir değilmidir bilinmez, ne güzel ama dimi.

160580

160581

Güler
14-07-2010, 22:56
Sevgili Lilium, hayel gücün de ne ileri safhalardaymış. :D

O bahsettiğin yol bu yol değil, kırk sene önceydi ve Emirgan Korusuydu orası.

Cumhur Tonba
15-07-2010, 15:03
Güler Abla,
O aşk, o heyecan, o güzellikler 40 yıl önce yşanıp bitti mi yani?
Şimdi de Lilium'un yolunda yaşıyorsunuzdur o güzel anları.

Güler
15-07-2010, 15:56
Aaaa biter mi hiç?
Yazılabilecek çoook şeyler var ama yeri değil.
Allah inşallah sağlıkla huzurla devam ettirir.

açi
15-07-2010, 16:05
Ben bu organizasyonu yeni fark ettim ne yazıl ki. Foruma yeni katılmaya başlasam da sizlerle tanışmak istiyorum çok. Benim de anneannemler Bandırmada oturuyorlar. Ben de liseyi Bandırma'da okumuştum. Çok severim oraları. Bir dahaki sefere inşallah diyim bari :)

limon
15-07-2010, 18:27
Önce günahsızlar(cennete geldik ya:D)

Ancak bu kadar güzel anlatılırdı bir fotoğraf. :) Hepinizin keyfi daim olsun...

Şeftali konusunda yalnız değilmişim. Sevgili Lilium Kivi aynı etkiyi yaratmıyor. :)

Sevgili Lilium, hayel gücün de ne ileri safhalardaymış. :D

O bahsettiğin yol bu yol değil, kırk sene önceydi ve Emirgan Korusuydu orası.
Bahçenizin Emirgan Korusu'ndan farkı olmadığına, siz de 20'nizden gün aldığınıza göre ben bir fark göremiyorum. ;) Nazarlık konusuna gelince, ben boynunuza en kocamanından takıp fotoğraflayacağım.

Güler
15-07-2010, 19:48
Canım Limon, teşekkür ederim.

Her zaman etrafımdaki arkadaşlara derim ki "Limon'u tanımanız lâzım, öyle hoş, öyle tatlı bir arkadaş ki, onun yüzüne bakın huzur duyarsınız."

İnan bana senin her yanında olduğumda bu hissim hiç azalmıyor aksine hep artıyor.

İyi ki seni tanımışım sevgili limon.

limon
15-07-2010, 21:16
Bu moralle artık 1 sene idare ederim. ;)
Kalp kalbe karşı...