Bağlan

View Full Version : latif / Tanuki

Latif
12-07-2010, 14:23
Şekli çok hoşuma giden kuru dalı hangi agaca uygulayacagıma karar veremedim.Monte etmeden önce bakarak ve fikirleriniz yardımıyla karar verecegim.
sevgiyle kalın

bonsaisan
12-07-2010, 22:17
Değişik bir uygulama olmuş.
Çalışmanızın sonucunu merak ile bekliyorum.

Sakaki
13-07-2010, 00:01
Sn latif bey, haddim olmayarak şöyle bir öneride bulunabilir miyim:

Sizin verdiginiz birinci resimdeki dalları şu şekilde numaralandırdım:

159919

- Gördüğüm kadari ile resimdeki kuru dalın alt kısmı oyuk şekilde olmasına ragmen uca dogru oyukluk yok oluyor!? Öncelikle o kuru gövdenin tamamini bıçak benzeri bir cisimle, ardıçın gövdesini içine alabilecek şekilde baştan sona oyuk hale getirebilirsek ve ardıcı da aynı kavisle egerek o oyuga yerlestirip, sonra da numaralandirdigim dallari teller ile bukersek şu şekle getirebiliriz:

159920

1: sag dal
2: Arka dal
3: sol dal
4: tepe

NOT: Sanirim dallarin ciktigi yerleri dogal gorunmesi icin kuru dal üzerinde biraz calışmak gerekli.

Cizim umarim anlasilir olmustur!?

Sanirim isin ustadlari daha iyi bir fikir verecektir size.

Saglicakla kalin!

Latif
14-07-2010, 11:47
Sn.Bonsailover Öner görünüş olarak çok hoş Bende dal dizimini sizinki gibi yatık şekilde düşünmüştüm.Dik tarz olarakda güzel olabilir.Ancak agaç yayılıcı selvi oldugu için çok zorlamam gerekecek veya baharda saksı degişimi yaparak fidanı dik dikmem gerekecek diye düşünüyorum.Çiziminiz ufkumu açtı.
Saygı dolu sevgiler.

Latif
19-07-2010, 14:40
Kuru dal fidanı tam olarak sarmalı demeniz ve kalambaklının uygulamasını gördükten sonra gövdesi ince olan şimşir de denemeye kararverdim.
sevgiyle kalın

kalambaklı
19-07-2010, 16:56
Kuru dalı dik ve hafif sağa doğru yatır ve şimşirini ona göre şekillendir.

Latif
12-08-2010, 10:17
Sonuçta Şimşirde karar kıldım ve son hali yerleştirme tam istedigim gibi olmadı ama ilk denemem.Tüm katkı veren arkadaşlara teşekkürler.
sevgi dolu saygılar

Ali H. ALI
12-08-2010, 12:53
Latif iyi olmus. gelecek vaad eden bir aday.

2-3 yil, budama yapma, gubrelemeye dikkat edip, birak dallansin ki dallarin enerjisi ile govde gelisip olu govde ile butunlessin.

Kolay gelsin.

bonsaisan
16-08-2010, 00:02
Abi çalışmam hoş olmuş.
Ama unutma raptiyeler zaman içinde gelişmekde olan gövde deki iletimi kese bilri **** yavaşlata bilir.
Bu yüzden sık sık raptiyelerin yerlerini değiştir.
Başarılar.

kalambaklı
16-08-2010, 15:07
Sevgili arkadaşım, raptiye yerine elektirikçilerin kabloları duvar veya tahtaya tutturmak için kullandıkları kroşelerden kullanırsan daha sağlıklı olacaktır.
Eline sağlık güzel olmuş ve daha fazla örnekler de bekliyoruz.

Latif
17-08-2010, 12:32
Tüm katkı veren arkadaşlara teşekkürler Kalambaklının önerisini uygulayacagım.
sevgiyle kalın

Latif
19-08-2010, 20:22
Kalambaklı ve Mehmet arkadaşın önerileri dogrultusunda kuru dalın altını mumu iyice yidererek kapladım.Çürümesini önlesin diye.Yanlardaki iki dalı ana gövdeden biraz daha ayırmayı düşünüyorum. Ufak bir deneme daha yaptım.
saygı dolu sevgiler

kalambaklı
19-08-2010, 20:54
Sevgili arkadaşım Latif, ileride dallanma fazlalaşıp şekillendirildiği zaman çok hoş minik bir bonsai olacak.
İtiraf etmek gerekirse şu an bile hoş görünüyor.
İyi akşamlar.

Latif
24-08-2010, 17:22
Birinci goruse gore kurudalin oydugumuz fidanla birlesecek kismina lime sulfur surulmez ikinci goruse gore surulur yapmis oldugum iki uygulamada surmedim yapacagim yeni uygulamada surup deneyecegim.Bana fidanla kuru dalin butunlesmesi acisindan surmemek daha dogru gibi geliyor.
Saygi dolu sevgiler

kalambaklı
24-08-2010, 17:46
Sevgili arkadaşım,
Bence lime sülfür' ün amaçları,
1) Kuru dalı dış etkenlerden kuramaktır.
2) Kuru olan bölgeye çok eskiymiş süsü vermek, yani beyazlaştırmaktır.
3) Güzel bir estetik kazandırmaktır.

Bitkilerin kabuklarında mantari hastalıkların oluşmasını engellemek için kireç sürülüyorsa,
Böceklerin bitkilere zarar vermemesi için kükürt kullanılıyorsa,
Ben yazmış olduğun görüşlere katılmıyorum.

Latif
24-08-2010, 19:45
anlamadim heriki gorusede katilmiyorsan senin gorusun ne surmemekle surmek arasimi

kalambaklı
25-08-2010, 12:16
Sevgili Latif, bence kuru dalın her tarafına sürmekte hiçbir sakınca yok.

Latif
26-08-2010, 13:01
sevgili arkadaşım fidanın kuru agaca gelen kısmının kabugunu soymakta bütünleşme açısından faydası varmı?
sevgiyle kal

bonsaisan
26-08-2010, 16:48
Var latif bey zaten bu şekilde yapılması gerekiyor.

Latif
26-08-2010, 19:17
teşekkürler.Bundan sonra hazırlıgı 5 aydır yaptıgım uygalamamı bu şekilde yapacagım
sevgiyle kalın

kalambaklı
28-08-2010, 15:49
Kolay gelsin sevgili arkadaşım.

Latif
11-01-2011, 13:20
bu çalışmamda hanımelini kuru dala telle bagladım ve hata ettim bir haftada iz bıraktı artık zımpara ile halledip lime sülfür sürecem kurdeleleri bu hafta alacam ve sabitleyecegim cam çivisi düşünüyorum