Bağlan

View Full Version : serpil özdemir / balkon

Sayfalar : 1 [2]

serkan_istanbul
21-05-2012, 13:45
Kıymayın mutlaka açar hanımeli ben 35 senedir bakıyorum saksıda zaman zaman ilk baharda kökbudaması yapıp yerine dikiyorum. Onun yeşilliği bile güzel en yaşlı bitkim benim hanımeli. Bir dalı suda köklendirip dikmiştim çocukken. sevgiler

serpil özdemir
27-05-2012, 12:54
Ben 18 ay boyunca kurulmuş bir hayalin sonunu görüyorum; 2oo9 eylül ayından 18 ay önce işlerimin ters gitmesi yüzünden işyerimi kapatmak yerine evi iş yerine taşımaya karar verdim . Hazır oğlumda askere gidecekken . Akşam saat 8 den sonra kapı pencere açma şansımın olmadığı ,zaten pencerelerinde boyalı olduğu , 7 katlı bir binanın altındaki iş yerimde tam 18 ay . Evet 18 ay boyunca gündüz işime bakıp gece hayal kurdum büyük bir balkonu olan en üst katta bir ev ve yetiştireceğim bitkiler . Ağaçlar net le bu dönemde tanıştım hayal ettiğim bitkileri araştırıp yetiştirme şartlarını araştırırken . Bana destek kuvvet verip hayallerimi görsel olarak hep canlı tutmamı sağladı. İşte şimdi bu pencere hayallere açılan o pencere.....

nardane
27-05-2012, 21:59
Maşallah diyeyim herbiri ayrı güzel.
Çiçekliğinizde çok orjinal beğendim.Balkonunuz harika görünüyor, emeklerinize sağlık.

serpil özdemir
03-06-2012, 18:39
Kışa kara meydan okuyanlardan .Türkan sultan ve petunya

serpil özdemir
03-06-2012, 18:46
Güllerim güzellerim,

Nevzat
03-06-2012, 20:03
3 senedir gözünün içine baktığım hanımeli min açmayacağına karar vermiştim artık . Söküp açmışını görerek alacağım yeni bir fide düşünüyordum ve bunu onada söyledim ciddi ciddi elimde makas . Gerçekten inanamıyorum şoklardayım ,çiçeklerin anladığını okurdumda.. birebir şahit olmak başka bişey .Tehtit ten çok kısa bir süre sonra tek bir dalda ama başka yok göz boyama .Ama bukadarla kandıramazsın beni diyorum :rolleyes: acaba devamı gelecekmi.

Bir makasla öyle olabiliyosa, birde balta falan gösterseniz:D

Gülleriniz çok güzel Serpil hanım.

türkansultan
03-06-2012, 20:48
Kışa kara meydan okuyanlardan .Türkan sultan ve petunya

Ay canım benim hala sardunyana benim adımlamı hitap ediyorsun çok sevindim inşallah uzun yıllar yaşar.Ayrıca güllerine bayıldım çok güzeller keyfini çıkar sevgili serpil hanımcım.

serpil özdemir
03-06-2012, 22:31
Evet Nevzat by , makas biraz hafif kaldı sanırım tek dal çiçekle kandırdı beni balta göstermek lazımmış:mad:

serpil özdemir
03-06-2012, 22:40
İsim bir kez koyulur Türkan hanımcığım .Gidip gelip takılıyordum ona adının hakkını ver diye , vereceğim de yerim dar dedi:rolleyes: bende saksısını büyüttüm ,hakikaten yeri darmış gün gün güzelleşiyor , şimdi adının hakkını vermeye başladı .

serpil özdemir
03-06-2012, 22:53
Yasemin im kokular saçıyor.

serpil özdemir
03-06-2012, 23:02
Gülhatmi ler açtı , geçen sene ekmiştim tohumlarını ,kışın karda yemyeşil yapraktı.

serpil özdemir
03-06-2012, 23:09
Güller aşırı güneşten 2 en fazla 3 gün bozulmadan dalında kalabiliyorlar. Bende kesip iş yerine götürüyorum , bir haftadan fazla seyrediyorum böylelikle.

serpil özdemir
07-06-2012, 08:38
Balkonda yeni üyeler

sevim4
07-06-2012, 09:40
Sevgili serpil,yeni üyeler çok şirin.

serpil özdemir
08-06-2012, 20:20
Teşekkür ederim Sevim hnm. balkona renk kattılar değilmi?

serpil özdemir
08-06-2012, 20:22
Bu küçük kızın etekleri boş doldurmak lazım.;)

serpil özdemir
08-06-2012, 20:26
Önce korka korka bikaç delik açtım matkapla . Etek derinliğide biraz azdı , alçı ve taşlarla yükselttim kurumasını bekliyorum .Yarın alçıyla taşlarıda gizleyeceğim.

serpil özdemir
10-06-2012, 14:28
Veeeee sonuç ..

serpil özdemir
10-06-2012, 14:29
Boya alıp boyamaya sabredemedim

kılıç
10-06-2012, 14:37
Küçük kızın etekleri çok güzel olmuş.Elinize sağlık.

Cymbelina
13-06-2012, 22:04
Arada sizinki gibi kaçırdığım, görmediğim ne çok balkon var:) Merhaba Serpil hanım, her gördüğüm balkon için benzer şeyler söylemiş gibi oluyorum ama bayıldım, bayıldım. Beğen tuşuna bastım, olmadı, geçen gün de Adalet hocanın sayfasında aynı sorunu yaşadım. Neyse, balkonunuz, çiçekleriniz, süsleriniz hepsini çok sevdim. Allah sağlıklı günlerde nice güzel çiçek yetiştirmenizi nasip etsin. Daha çok vaktim oldugunda tüm sayfalarınıza bakmak isterim, şimdilik ilk ve son sayfaya bakabildim. Pembeyi ayrı bir sevdiğiniz belli:) İlk sayfanızdaki 4. mesajdaki birinci resimdeki çiçek kına çiçeği mi? Ben de ilk kez bu sene onun tohumunu aldım ve ektim ama daha çok çok minik şu an, 2. yaprakları yeni çıktı. O kız heykelini ne güzel değerlendirmişsiniz, ilk etapta kuş çeşmesi (kuş havuzu ya da ismini bilmiyorum:confused:) zannettim ama ne hoş yapmışsınız. Selamlar, sevgiler.

serpil özdemir
13-06-2012, 22:44
Merhaba hoş geldiniz balkonuma , güzel sözleriniz için teşekkür ederiz çiçeklerim ve ben .Evet o çiçek kına çiçeği ilk kez ektiyseniz haberiniz olsun aşırı güneşi sevmiyor .Benim balkonda gündüz bayıldı her akşam suyla ayılttım garibimi . Pembe beni daha çok seviyor sanırım ,tohum ektiğimde bile çıkan renk 100 de 80 pembe tonlarında çıkıyor . E bende çiçekte pembeyi seviyorum alan razı veren razı . küçük kızın eteklerini beğenmenizede sevindim .Balkonumdaki objelere kendimden bişeyler katmayı seviyorum .Masa altı minyatür ev bahçemi gördüğünüzde de anlayacaksınız . Benden de sevgiler size .

Cymbelina
13-06-2012, 22:55
Bunu söylediğiniz iyi oldu, bilmiyordum. Benimkiler de (hepsi) üvey anne elindeki gariban çocuklar gibi açıkçası, valla. Bir de unuttum sormayı, gül hatmi gördüm ama bana farklı geldi. Hani sokaklarda kendiliğinden çıkanlar gibi değil, onların çiçekleri sanki böyle daha çan gibi. Sizinki kat kat, katmerli gibi, ilk kez gördüm. Türü mü farklı? Yarın veya öbür gün tüm sayfalarınızı inceleyeceğim inşallah:) Görüşmek dileğiyle.

serpil özdemir
14-06-2012, 09:12
Gülhatmileri paket tohum almıştım koçtaş tan . Katmerli ve karışık renkli .Güneşi sevdiğini okumuştum biyerlerde .ama benim balkonun güneşine o bile dayanamıyor .Kışın çok keyifliydi oysa yemyeşildi .Teras balkon ve çok uzun gölge için çareler arıyorum .Ev benim olsa ferforjeden süper fikirlerim varda işte aaahhh ............

serpil özdemir
14-06-2012, 09:23
Yeni bir sayfaya geçmişiz ve çiçeği yok:(

Cymbelina
14-06-2012, 19:55
Alacağınız olsun Serpil hanım:))
Balkonunuzdaki güzellikler bakın neye maloldu,
lütfen tıklayın (http://www.agaclar.net/forum/uyeler-tanisiyor-tartisiyor-toplaniyor/8436-157.htm#post984978)

Cymbelina
14-06-2012, 20:22
Serpil hanım, size birşey daha sorsam: karanfiliniz var, ben de gene ilk kez bu yıl karanfil tohumu ektim, onlar da şu an çok minikler, zaten pakette küçük kokulu karanfil yazıyor. Sizinkiler çiçekçilerde satılan normal büyük karanfil sanırım. Türü farklı olsa da birşey dikkatimi çekti, karanfilleriniz çiçekçilerinki gibi uzun dümdüz değil, yatarak büyüme göstermişler sanırım, benimkiler de küçük ama aynı sizinkine benzettim. Benimkiler de dik durmuyor, sağa sola yatarak büyüyor, bu neden acaba biliyor musunuz? ben pazardan filan aldıklarımız gibi dik durmasını istiyorum. Muhtemelen birşeyleri eksik yapıyorumdur.

serpil özdemir
14-06-2012, 20:57
Karanfillerimi ilk ektiğim sene dediğiniz gibi dik ve uzundular .Sonraki senelerde böyle geliştiler önceleri çubuğa bağlıyordum ,baktım olmuyor bıraktım kendi haline .Bunu hiç düşünmemiştim .Bende merak ettim şimdi .Ayrıca balkonuma gösterdiğiniz ilgiye çok teşekkür ederim . Pilav da gitmiş bu arada .Keşke yakın olaymışız pişiriverirdim hemen yenisini .

Cymbelina
14-06-2012, 21:19
Çok teşekkür ederim samimiyetiniz ve cevaplarınız için:)

Asya Ceylan
16-06-2012, 10:13
Merhabalar ;) Geçenlerde bu konuyla ilgi size mesaj yazacaktım bir türlü kısmet olmamıştı.Balkonunuzdaki gülleri bir demet yapıp vazonuzda tadını çıkarmanız çok hoş.Ama anladığım kadarıyla 3-4 gün sürebiliyorsunuz bu durumu.Daha önce bi araştırmamda aklımda kalmıştı belki faydası olur belkide biliyorsunuzdur;
Vazo Çiçekleri İçin Koruyucu Çiçek Besini :Çiçeğinizin vazodaki ömrünü hemen hemen 1 aya kadar uzatır,bakterilerden korur ve tomurcuklarının açmasını sağlar. 1 litre ılık suya 1/4 çay kaşığı çamaşır suyu (yaklaşık 1-2 damla), 2 yemek kaşığı kadar limon suyu, 4 adet küp şeker ya da bir yemek kaşığı toz şeker.Bu karışıma çiçeklerinizi koyabilirsiniz.
NOT: Vazo daha önceden deterjanla yıkanmış olması,suya değen yaprak ve diken kısımları kesilmesi ve sapından 2,5 cm kadar çarpmazlama kesinmesi çok uygunmuş.

Yazdıklarımın umarım size faydası olabilir .Bol çiçekli günler ;)

serpil özdemir
16-06-2012, 10:37
Çok değerli bir bilgi Asya Ceylan .Sayfamı ziyaret edip birde bilgini paylaşman çok hoş teşekkür ederim sevgiler .

Cymbelina
15-07-2012, 17:54
Serpil hanımcım, nerelerdesiniz??? Balkonunuz çiçekleriniz ne durumda? Yok mu yeni resim?

gokcegokce
20-02-2013, 19:16
Serpil Hanım siz uzun zamandır yazmamışsınız ama ben sayfanızı henüz gezdim. Gördüklerime de hayran kaldım. Ferforje masa ve çiçekliğiniz harika olmuş. Hele minyatür eviniz ve bahçesi yaratıcılık harikası. Bitkileriniz de zaten çok güzel. En kısa zamanda yeni paylaşımlarınızda buluşmak dileğiyle. Sevgiyle kalın.

Zerrin Torun
21-02-2013, 07:22
Merhaba Serpil hanım.Balkon ve bitkileriniz süper.Maşallah.248 nolu mesajınızdaki ikinci pembe çiçekli sedum türünün adını yazarmısınız.Teşekkürler.

gürcan_keskin
01-11-2013, 21:41
Merhaba Serpil hanım.Sayfanız hayırlı olsun yeni farkedebildim ancak.Öncelikle şunu söylemek istiyorum inşallah hayalinizdeki eve birgün kavuşursunuz.Çiçeklere gelince hepsi birbirinden güzel,hepsine ayrı bir emek verilmiş.Emeklerinize sağlık.Ferforce tasarımlar çok güzel hoşuma gitti ayrıca minyatür ev tasarımınıza diyecek yok,her ince detayına kadar düşünülmüş süper.
Küçük heykel kız çok tatlı :p çiçek dikmeniz dahada bir ayrı hava vermiş ama umarım bir isim koymuşsunuzdur :D
Eğer farklı tasarımlar yapıyorsanız hobi olarak 10marifet diye bir site var orada paylaşımlarda da bulunabilirsiniz ve ayrıca ilginizde var ise ziyaret edip görmek açısından sizi hobi bloğuma beklerim hobi__sokağı (http://gurcankeskin.blogspot.com/)
Emeklerinize sağlık tekrar sayfanız hayırlı olsun...

sonkez
02-11-2013, 11:09
Çiceklerinizin hepsi ayrı bir güzellikte ..Seyret,seyret doyum olmuyor..Emeklerinize sağlık..Devamını dilerim....

resimsel
05-06-2014, 06:45
Serpil hanım umarım balkondaki çiçekleriniz hala aynı güzelliktedirler.