View Full Version : aysahay / Kaktüs ve Sukulentler
Merhaba arkadaşlar sonunda kendime başlık açıyorum. Siteye üye olduğumdan beri resim küçültmeyi öğrenmeye çalışıyordum. İnternetten program indireceğim diye uğraşıyordum. Meğerse benim bilgisayarımda program varmış. Sonunda hallettim ve güzellerimi size sunuyorum.
İlk olarak EMEKTARLARIM la başlamak istiyorum. Bana tek saksıda iki kafalı olarak geldi. 2 yıldır benimleler. Ama saksıya sığmayınca ayırdım kardeşleri. Ve de iki katından daha fazla büyüdüler. Anneleri 10 yaşından fazla vardır.. Tabi o bende değil.
Echinopsis oxigana (netten benzeterek bulduğum isimleri kullanıyorum..)
165481
165482
Umarım beğenirsiniz.
kartalpin
06-07-2010, 23:31
Sevgili Aysahay, merakla bekliyoruz bu başlık altındaki kaktüslerinizi, umarım sayfalar dolusu kaktüsünüz olur. Kaktüs aşkınız hiç bitmesin
Sevgiler, Saygılar
Sayın aysahay sayfanız kaktüslerinize bol tomurcuk getirsin. İlk eklediğiniz fotoğrafta ki bereket diğer ekleyeceğiniz fotoğraflar için merak uyandırıyor...
Çok teşekkür ederim Sayın Kartalpin ve Sayın Faruk. Devamı geliyor..
Bu çiçekler emektarlarımın geçen ayki açanları. İlk resimdeki tomurcuklarsa sonradan çıktılar. Onları da merakla bekliyorum...
159139
159140
159141
159142
159143
159144
159145
159146
159147
159148
159149
159150
159151
159152
159153
159154
159155
159156
159157
Sırada dikenleri elime hiç batmayan kaktüsüm var. Adını internette Mammilaria Deherdtiana olarak buldum ama benzetmiş de olabilirim.. İsmini bilen arkadaşlar varsa ve yardımcı olurlarsa sevinirim. Teşekkürler.
159158
Bu kaktüsü emektarlarım gibi yine teyzem hediye etti. Bana kaktüs sevgisi aşılayan teyzeme de burdan kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum. ( Bu arada şu anda benim teyzemden çok kaktüsüm var.)
159159
Bu kaktüs ( Opuntia idi galiba ) bana geldiğinde üstündeki en küçük yavrusu vardı sadece. Şimdi yeni yavrular çıktı ve o minicik yavruyu geçtiler.. ( Bu da teyzoştan )
165463
Bu kaktüsü mahalledeki çiçekçiden aldım. Amca duymasın ama ben ondan daha çok bilgiye sahibim.. :)))
159163
Birgün mahallede bir teyzenin balkonunda birkaç saksı kaktüs ve succulent gördüm. Teyzeden parmak parmak olan bu kaktüsten istedim ve o da bununla birlikte bana bir yılan kaktüs, bir mammilaria gracilis ve adını bilmediğim bir succulent verdi.
165464
165465
165466
165467
Sevgili Günebakandan öğrendiğime göre Autumun Joy imiş..
Bunlar da Eminönün'den...
165468
165469
165470
165471
Güzel Kalanchoe'm
165472
Bu da köklenmeyi bekliyor. Resimleri çektikten 1 hafta sonra, yani bu hafta minik yavrularını gördüm. Sanırım köklendi artık.. Bu arada yandaki küçük de aynı saksıdan alınmıştı ama bi değişik gibi geldi bana...
165473
Sevgili Günebakandan öğrendiğime göre Graptopetalum imiş..
Bu succulent'in ismi Sedum adolphii . Bu arada bu da Eminönün'den..
165474
Bu Japon kaktüsüymüş galiba. Ben hep Milli diye okudum ya internette. Orda görür görmez aaa Milli dedim ve çiçekçi amca bana bunun bir Japon kaktüsü olduğunu ve latince isminin 'EFERBEY' olduğunu söyledi. :)))
Bu amcayı çok sevdim. Bana bir de leş kaktüsü hediye etti. Dalından kopup saksıya düşmüştü, küçük bir kökü var umarım tutar.
165475
Bu da yıldızmış.. Yeni aldım bu son üç kaktüsü. Galiba yıldızı çok sulamışlar. Yosunlar oluşmuş. Hemen bakım yapayım ben ona...
165476
Evet arkadaşlar şimdilik benden bu kadar. Memlekete ve oradan Antalyaya gideceğim. Belki Antalyada rahat durmam ve 4-5 tane güzel kaktüsle dönerim. Herkese iyi tatiller..
Aslında çok az kaktüsüm var ama yerim de dar zaten. Büyüyünce hepsini eve dağıtacağım.
165477
165478
165479
Çok güzel güle güle büyütün kaktüslerinizi. Bol çiçekli;)
günebakan
09-07-2010, 18:36
Sevgili Aysahay sedum palmerinin yanındaki minik Graptopetalum diğer teyzeden aldığın sukulentse sanırım Autumn Joy ve çiçeklerini açmış olan Echinopsis'in süper görünüyor:)
Çok teşekkür ederim sevgili Günebakan ve Sevim Hn. Çiçekler devam ediyor açmaya..
kartalpin
09-07-2010, 21:45
Sevgili Aysahay, baştan söyliyeyim kaktüs aşkının sonu yok. Siz yeni kaktüs aldıkça size yaşam alanı daralır ev içinde. Ama hiç bir şey de kaktüs sevdasının yerini tutmuyor.. Aileniz ve kaktüslerinizle mutlu ömürünüz olsun..
Yeni kaktüslerinizi bekliyoruz
Sevgi ve Saygıyla
Teşekkürler Sayın Kartalpin. Şu an tatildeyim ama memlekette gözüm balkonlarda... Hayırlısı bakalım. Sanırım İstanbul'a eli boş dönmeyeceğim.
Ama ben bu durumdan şikayetçi değilim. Balkonuma sığmazlarsa diğer pencere kenarlarım var. Yer buluruz. İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
Saygılar..
Herkese merhaba.. Tatilden döndüm. Ve dediğim gibi eli boş gelmedim. Çiçeklerim kendilerine gelsinler, yol yorgunluğunu bi atsınlar. En kısa zamanda resimlerini ekleyeceğim..
Size saksısından taşmış echeviera, graptopetalum, kalanchoe ve euphorbia millilerin resimlerini getirmek isterdim ama fotoğraf makinam kırıldığı için Kumluca'da bi arkadaşımın annesinin ( Kezban teyzeye de burdan kucak dolusu sevgiler..) güzel bahçesindeki güzel çiçekleri fotoğraflayamadım. Ben bu sitede bile o kadar coşmuş çiçekler görmedim. Euphorbia Milli ağaçlaşmıştı adeta. Onu bari çekebilseydim ama, malesef. Bunu da sizinle paylaşmak istedim.
Herkese bol çiçekli günler..
Ay ay olur mu hiç. O güzel çiçekler fotoğraflanmaz mı? Ağaç gib olmuş ephorbia milliyi nasıl görmeyiz.:eek:
Sevgili aysahay, kaktüsleriniz ve siz tekrar hoşgeldiniz.:)
Hoş geldiniz dinlenin biz bekleri resimleri.
Çok teşekkür ederim Sayın Sevim. K ve Sayın Sevim4. Şanssızlık işte. Ama eğer alabilirsem arkadaşımdan isteyeceğim fotolarını. Görüşmek üzere... Sevgiler..
kartalpin
10-08-2010, 20:02
Tatilden hoş geldiniz buralara sefalar getirdiniz. Artık elinizde boş gelmemişsinizdir. Kaktüs fotoğraflarınızı bize armağan olarak sunmanızı bekliyoruz tatil dönüşü.
Mutlulukla kalın
Tatilden hoş geldiniz buralara sefalar getirdiniz. Artık elinizde boş gelmemişsinizdir. Kaktüs fotoğraflarınızı bize armağan olarak sunmanızı bekliyoruz tatil dönüşü.
Mutlulukla kalın
Teşekkür ederim Sayın Kartalpin. Ancak çooook da dolu gelmedim. birkaç succulent ve 2 kaktüs getirdim. Satın almayı çok sevmiyorum. Çelik alıp kendim köklendirmek ve büyütmek istiyorum. O yüzden getirdiğim succulent lar hep çelik. İnşallah tutarlar.
Merhaba o kaktüsten bende de var, böyle güzel çiçek açtığını bilmiyodum. Benim ki de açarmı acaba..herhangi bir vitamin vermelimiyim.şuan ,ilk resimde ki gibi üzerinde yavruları olan büyük bir anne...
Merhaba o kaktüsten bende de var, böyle güzel çiçek açtığını bilmiyodum. Benim ki de açarmı acaba..herhangi bir vitamin vermelimiyim.şuan ,ilk resimde ki gibi üzerinde yavruları olan büyük bir anne...
Sayın Hüripek, kaktüsünüze bu mevsimde sıvı gübre verebilirsiniz. 2 haftada bir falan veriyorum ben. Aslında benim emektarın çiçek açmasının sebebi başka. Ben doğuda çalışıyordum. Eşim kışın kaktüslere balkonda ne bakmış, ne de su vermiş. Dolayısıyla kışı serin geçirdikleri ve de uyku zamnalarında sulanmadıkalrı için çiçek açtılar. Bu siteden öğrendiğim kadarıyla bu şekilde. Yani kışın uykuya geçiyorlar, su ve gübre verilmiyor. Mart gibi ben başlamıştım sulamaya.
İnşallah sizinki de güzel güzel çiçek açar..
Eveeet bugün biraz çiçeklerimizdeki değişikliklere bi bakalım. Hemen dikkatimi Hawortia Fasciata daki tomurcuk çekiverdi. Bu daha uzayacak galibaa.. Bu arada eve geldiğimde bu çiçek kurumak üzereydi. Büzüşmüüüüş, küçücük olmuştu. Hemen su verdim. 3 günde ancak kendine gelebildi. 20 gün fazla gelmiş anlaşılan..
165851
165852
Ekteki kaktüsümü hatırlamışsınızdır. Teyzemin hediyesi olan opuntia. Baksanıza ne kadar da büyümüş 1 ayda..
1 ay öncesi
165463
Yeni hali
165853
Sıra geldi Antalya'dan gelen yenilerde. Bunları Kumluca'da arkadaşımın annesi Kezban Teyze hediye etti. Önce graptopetalumlarla başlayalım. Orda o kadar çok vardı ki. Saksılarından taşmışlardı. Açgözlülük yapmamayım dedim. 4-5 tane aldım. Tabi yolda ve köyde görenler de göz hakkı aldılar benden..
Kırılan yaprakları da saksıya öylece batırdım ki belki tutar diye. İnşallah tutarlar....
165854
Bunlar yine aynı yerden gelen Kalanchoe lar. sarı ve pembelerinden almıştım ama inşallah doğru koparmışımdır. Hepsi aynı yerdeydi çünkü. O kadar sıkışmışlar ki saksılarında ayırtetmek zor oluyordu tabii. Neyse allahtan köklüler.
Bu saksıya onlarla beraber teyzoşten aldığım kalanchoe yapraklarını da batırdım. İnşallah köklenirler. Hepsi bir arada biraz büyüsünler hepsini ayıracağım.
165855
İşte en çok istediğim çiçeklerden birisi. Echeveria. Yine Kezban Teyze den. Aslında 2 taneydi ama Antalya'da saksısını geçici olarak kullandığım halam birine el koydu.
Olsun o da bana aşağıdaki yılbaşı çiçeğini verdi. Yeşil ve solmamış olanı. Köklü olduğu için o solmadı ama diğerleri dayanmayacak gibi. Köklenmelerini bekliyorum.
165859
165860
Bu kaktüsten aslında bende vardı ama görünce dayanamadım. Bu kaktüslerin bir saksıyı kaplayışları çok hoşuma gidiyor. Teyzem büyük saksıdan kopartması zor olacağı için bana bunu saksısıyla verdi. Ona burdan kucak dolausu sevgilerimi gönderiyorum..
165861
Bunlar da Antalya dan çıkmadan önce yolda koparttığım kaynana dilleri. İkisi de aynı ağaçtan ancak birisi kalın, birisi ince.. Biraz büzüşük gibi duruyorlar ama hemen 5 günde köklendiler. Çok şaşırdım. Kökleri sağlamlaşsın diye içinde getirdiğim kutuda tutuyorum. Sonra saksılarına dikerim.
Bu arda Autumun Joy larım da tomurcuk olmuş. Yan taraftan gülümsüyorlar..
165862
165863
Bu çiçeklerden bende bir tane vardı köklendi. Ancak büyük saksıda olsun istediğim için teyzoş sağolsun. 3 tane daha getirdim. Orta boy da olsa diğerinden büyük bi saksıya diktim. Bunların tutmasından korkmuyorum. Zaten köklü gibiydiler.
165864
Çok güzel. Hepsini güle güle büyütün:)
Elinize batmayan kaktüsünüzü çok beğendim.Umarım hepsi sağlıklı büyür ve güzel çiçekler verir.Nazar değmesin.
Çok teşekkür ederim Sayın SevimK ve Sayın Pera. Daha güzelleri sizin olsun. Elime batmayan kakatüsümün ismini halaa bulamadım. Ona benzeyen o kadar çok kaktüs var ki. Bir türlü birine benzetemedim. Neyse bilen bir arkadaş yardımcı olur herhelde.
Tekrar teşekkürler. Sevgiler...
Güle güle büyütün umarım hepsi köklenir de sizi üzmez :)
Teşekkür ederim Sayın a1919. Bazıları köklenemeyebilir. Olsun önemli değil. Yenilerini buluruz bizde..
Arkadaşlar bu tomurcuk hep böyle uzayıp gidecek mi. Açmayacak mı yaa? Çiçeğini merak ettim..
165946
Haworthia attenuata caespitosa galiba daha uzaması gerekiyor.Resim bulursam eklerim şimdi...
Teşekkür ederim Sayın Pera. Çiçekleri gösterişsiz ama güzelmiş. Benimki de çoğalsa bi yaa. Çiçek yetiştirmede yeni olduğum için isimleri tam bilmiyorum. Bir de hepsi küçükler. Ama bence küçük olmaları bir bakıma iyi çünkü kendim büyütmek istiyorum. Gelişimlerini görmek hoşuma gidiyor. Mesela Kalnchoe yu hazır büyümüş aldım ama hiç benimseyemedim. Güzel kalanşom falan diyorum ama yine de kendim büyütmediğim için olsa gerek diğer çiçeklerimi daha çok seviyorum. Aman o da bana küsmesinde şimdi... :))
Ben de isimleri çok bilmiyorumama bikonu açtım konuya bakıyorum kopya çekiyorum.
gürkan63
17-08-2010, 01:07
Böyle güzellikler paylaşılmaz da ne yapılır ? Hepinizin ellerine ve ruhuna sağlık.bu güzeller için teşekkür ederim.Bende bir katkıda bulunmak istedim.Bakalım beğenecekmisiniz.Ama maalesef fotoyu yollayamadım.
Fotolarınıza sayfanızda baktım. Yazmıştım da zaten. Benim 2 yıllık emektarlarımın dışındakilerin hepsi nisan ayından bu yana edinndiklerim. Yani 4-5 aylıklar hepsi de. Ama emektarlarım 2 yıldır benimle. Onların anneleri belki 10 yaşından fazladır. İnsan bir kapıldımı bırakamıyor. Hergün ağaçlar netteyim. Başka siteye girmiyorum. Varsa yoksa kaktüs, succulent. Güzel bir uğraş bence.
Sevgiler..
kartalpin
17-08-2010, 21:01
Sevgili Aysahay,
Kaktüs ve sukulent aşkı böyle bir şey. "Uğraş" sözcüğünün, "Hobi" sözcüğünün çok ötesi bir şey.
Sevgiler, Saygılar size ve tüm ailenize
Çok teşekkür ederim Sayın Kartalpin. Uğraş veya hobiden öte ben onları bir sorumluluk olarak görüyorum. Çocuğummuş gibi. Gelip gidip bakıyorum. Topraklarını kontrol ediyorum. Azıcıklar ama olsun. Bir listem var her gün o listeye eklenenler oluyor. Eminönüne gideceğim ama taşımaktan korkuyorum. Çünkü baya bi alacağım var. Malum Ramazandayız.
Autumun joydaki neşeye bakar mısınız? Yaklaşık 1 ay içerisinde açmasını bekliyorum..
168350
Antalyadan getirdiğim mammilaria gracilis yavruluyor..
168351
Kaynana dilindede bir oluşum var ama ne olduğunu anlayamadım, bilen var mı acaba?
168352
Bu da yeni misafirimiz. Sanırım Mammilaria Decipiens. Ama tam emin değilim.. Saçaklı halini seviyorum..
168353
elinize sağlık...bol çiçekli kaktüsler...
Kaynana dilindee bir oluşum var ama ne olduğunu anlayamadım, bilen var mı acaba?
168352
Bana sanki yeni bir boğum oluşturacakmış gibi geldi. Bende de kaynana dili kaktüsü olduğundan böyle bir fikir verdi. Yeni kaktüsleriniz de bol tomurcuklu olsun...
mavisedir
31-08-2010, 01:16
Japon kaktüsünden bende de var. Çiçeğin ismini bilmiyordum sayenizde öğrendim. Minik minik kırmızı çiçekler açtığını biliyormuydunuz? Çok güzel oluyor o zaman. Kaktüslerinizin maşallahları var, güle güle büyütün..
elinize sağlık...bol çiçekli kaktüsler...
Çok teşekkür ederim Sayın i ebru.. Daha güzeli sizlerin olsun..
Bana sanki yeni bir boğum oluşturacakmış gibi geldi. Bende de kaynana dili kaktüsü olduğundan böyle bir fikir verdi. Yeni kaktüsleriniz de bol tomurcuklu olsun...
Teşekkür ederim Sayın Faruk. Bana da öyle geldi ama ince ince küçük yaprak gibi göründüğünden emin olamadım. Büyüsün de görürüz bakalım..
Japon kaktüsünden bende de var. Çiçeğin ismini bilmiyordum sayenizde öğrendim. Minik minik kırmızı çiçekler açtığını biliyormuydunuz? Çok güzel oluyor o zaman. Kaktüslerinizin maşallahları var, güle güle büyütün..
Sayın Mavisedir, bu çiçeği aldığımda üzerinde kurumuş küçük kırmızı çiçekleri vardı. Yani çiçek açma dönemini kaçırmışım. Ama olsun. Seneye beklerim bende çiçeklerini... Çok teşekkürler...
Aloe Ferox.. Bu kaktüsü Carrefourdan 2,5 tl ye aldım. Alalı 3 hafta kadar oldu. Ama rengi soldu sanki yaa. Anlamadım neden olduğunu..
171738
Sedum adolphii de bir yavru geliyor galibaa
171739
Kaynana dilindeki oluşum kocaman bir boğum oldu
171740
Bu da yeni edindiğim yavru sempervivum ve arkada uzun olmayan sanseviera. İnşallah tutarlar. Sempervivum hemen kök atıyor ama öbüründen umudum yok...
171741
Karışık kalanşolarımın resimlerini daha önce paylaşmıştım. 165855
Bir ayda bu hale geldiler..Şimdiki durumları gayet iyi, tutmak bir tarafa baya da büyüdüler. Yeni yapraklar çıkardılar. Yanlış hatırlamıyorsam sarı ve pembelerden almıştım bu çelikleri.
171742
Sevgili aysahay kaktüsleriniz çok güzel ,maşallah hızlıca çoğalmışlar .Özellikle güzel çiçekleriyle sizi mutlu eden kaktüsünüzü çok beğendim .
Çok teşekkür ederim Sayın Hhatice, gün geçtikçe kendilerine geliyorlar..
Sevgili dostlar sanmayın ki kaktüs ve sukulent aşkım bitti... Son gaz devam ediyorum. Bakımlarını yapıyorum. Büyüyenler, çiçeklenenler var. Yeni eklenenler var.. Ancak fotoğraf makinemin ekranı kırıldığı için bir türlü fotoğraf çekip ekleyemedim. Her gün sayfalarınıza bakıyorum. Bazen yorum yapıyorum, bazen yenilerinize bakıyorum. Her gün mutlaka en az bir kez ağaçlar neti açıyorum. Bir taraftan da fotoğraf çekemediğim için hayıflanıp duruyorum. İnşallah en yakın zamanda yeni fotoğraflarla buluşmak üzere. Sevgiyle kalın...
Beşiktaştan aldığım Crassula marnieriana. O kadar çok sevdim ki nazar değdi. Geçenlerde saksısı yere düştü ve baya bi dağıldı. Zaten çok hassass bir çiçek. Ben de kopan parçaları saksılara dağıttım. Umarım onlar da köklenir.
176610
176611
Bu stapeliayı bana Eminönünden kaktüs aldığım amca vermişti. Alt türünü bilmiyorum. Köklendi ama hiç bir gelişme göstermiyor..
176612
Bu sedumu daha önce yayınlamıştım. Üstten yavru vermişti. Şimdi de dipten yavru veriyor ama bir sorunum var. Çok yamuldu. Aşağıya mı sarkacak acaba. Yoksa desteklemeli miyim?
176613
176614
Bu kalanchoelar köklenmeyi bekliyorlardı oyüzden fotoğraflarını yayınlamamıştım. Köklendiler ve de büyüdüler ama alt türlerini bilmiyorum..
176615
Ne kadar hızlı büyüdü bakın.. Eklentiler eski resimler.
165855
171742
176616
Bunlar da baya iyi bir durumdalar. Kendilerine geldiler.. Saksının içindeki misafirler belki köklenir umuduyla serpiştirildiler..
165854
176622
En sevdiğim kaktüsüm. Üç kulaklı garip ama sevimli bir hayvana benzetiyorum onu. En hızlı büyüyenlerden... Eklentiler eski fotolar..
2 ay öncesi
165463
1 ay öncesi
165853
Yeni durumu
176625
Yılanım galiba saksısına sığmayacak.. Sanırım Latince ismi Chamaecereus silvestri
Eski
165465
Yeni
176626
Bu kaktüsün ismini bi bulamadım.. Ama ben ona parmak diyorum.. Yeni araştırmalarıma göre galiba bu da diğeri gibi Chamaecereus silvestri.. Bakalım öyle uzun yılan dalı olacak mı..
Eski
165464
Yeni
176627
Bu minikler köklenmeyi bekliyor..
176628
Eskilere bir göz atalım ne alemdeler..
Autumun joy çiçeklendi, çiçekler solmaya bile başladı. Ayrıca dipten yeni sürgün veriyor..
176631
Euphorbia Milli baya büyüdü ama çok yamuldu destekle bağlamalı mıyım acaba?
176632
Sedum palmeriler çok neşeli..
176633
Sempervivum hızlı kökleniyor. Saksısını değiştirdim..
176634
Bu kaktüsü daha önce yayınlamıştım. Daha kısa ve daha şişmandı. Ama uzadıkça zayıfladı. İyi bir diyet programına ihtiyacım var..
Eski foto..
159159
Yeni foto..
176635
Atamızın emaneti Cumhuriyet ve hediyesi Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun..
Bu günlerde park ve bahçelerde gördüğüm ve agaveye çok benzettiğim bu sukulenti bir evin yanından yürüttüm. Kocaman olmuştu ve etrafında yavrular vardı. O yavrular artık bende...
178733
Hepsi de çok büyümüş güzel gelişmiş .Demek ki iyi bakmışsınız .Kışın biraz duraklıyor büyümeleri ,bahar gibi yeniden gelişmeye başlıyorlar .Siz resimleri koyunca bende kendikilerime baktım .Şaşırtıcı bir büyüme gördüm .
Evet Sayın Hhatice, güzel geliştiler. Eski resimlere bakınca ben de anlıyorum ne kadar geliştiklerini. Aslında yazın çok yavaş gelişenler sonbaharda atağa geçtiler. Sanırım türlerinden kaynaklanıyor bu.. Ben de sayı artırıyorum durmadan. Bir tane daha geliyoooorrr...
Hepsi harika görünüyor. Bazıları bende de var. Artık bazı çeşitlere sahibim. Sanırım sizi daha az kıskanabilirim.
Bu sukulenti yeni aldım. Mahalledeki çiçekçide 1 ay kadar önce bir saksıyı doldurmuştu. 15 liraya verecekti ben de çok büyük diye almamıştım. Geçenlerde bir baktım. O saksıyı ayırmış. 5 liraya veriyordu. Ben de aldım. Anlattığına göre saksıyı doldurduktan sonra çiçek açmış. Çiçek solunca ayırmış. Çok hoşuma giden bir çiçek..
178748
Hepsi harika görünüyor. Bazıları bende de var. Artık bazı çeşitlere sahibim. Sanırım sizi daha az kıskanabilirim.
Teşekkür ediyorum. Evet öyle oluyor insan. Ben de kıskana kıskana bu günlere geldim. Saksı sayımı öyle artırdım..
Kılıç çiçeğini andırıyor.
Kılıç çiçeğini andırıyor.
Kılıç çiçeği zaten Sayın dlk.. Ama kenarları sarı şeritli olanı.. Başka çeşitleri de var.. Ama bende yok..
siz büyük kaktüs seviyorsunuz sevgili ayhansay... hepsini büyük saksılara dikmişsiniz tabii onlarda çok gelişmişler...hepsi çok güzeller sevgilerimle...
Çok teşekkür ederim Sayın Bıcırık. Aslına bakarsanız saksılar öyle göründüğü kadar büyük değiller. Altlık olarak kullandığım çay tabaklarına bakarsanız bazılarının öyle olmadığını göreceksiniz.
Yalnız itiraf edeyim Saksıları acaip sıklıkta değiştiriyorum. Eğer saksı değişim zamanı gelmeden değiştiriyorsam toprağına dokunmuyorum. Olduğu gibi yeni saksıya aktarıyorum. Birazda kumla karışık torf ekliyorum. Bana bi oyun gibi geliyor aslında onlarla uğraşmak..
Ah nasıl baş edeceğiz bilmiyorum bu hastalıkla.Yenileri gördükçe alıyorum sonrada yer yok diye mızırdıyorum kendimce;)Aslında yerde çok ;)
Maşallah çok güzeller.Kılıç çiçeği harika kokuyor.Umarım seneye çiçekleriyle mutlu eder sizleri...
İnşallah sevgili Fatih. Senin çiçeğini gördük, o da çok güzeldi. Yer sıkıntısına gelince, balkonda yerlere koymaya başlıyorum artık. Evde fazla yerim yok. Ama yer ararsam bulurum. Banyo, mutfak camları ne güne duruyor. Her yere konulabilir..
evet galiba bende toprakla oynamayı seviyorum...aslında direk elle oynamak istiyorum ama eldivenle de idare ediyoruz artık...sevgilerimle...
Kılıç çiçeğiniz açınca resmini yayınlarmısınız çok merak ettim.
Sayın dlk, kılıç çiçeği açarsa ilk işim fotoğraf çekmek olurdu inanın ama daha yavru olduğu için pek açacağını sanmıyorum. Ana gövdeden yeni ayrılmış. Yanlış anlamadıysam genelde saksısını dolduranlar açmış çiçeklerini. İnşallah görürüz hep beraber..
İnşallah. Bende sizinle birlikte dört gözle bekliyorum.
Mammilaria Gracilis yakında çiçek açacak.. Bakalım ne zaman açacak. Merakla bekliyorum.. Bu çiçekler echinopsisten sonra ilk farklı kaktüs çiçeğim olacak..
179263
Arkadaşlar sol lobdaki küçük kırmızılıkların tomurcuk olma ihtimali var mıdır? Yakından çekince bulanık çıkıyor. Bu kadar yakınlaştırabildim. Makinemin lcd ekranı kırık. Resimleri görmeden çekiyorum. O yüzden odaklama yapamıyorum..
179264
Ayşe Yıldız
09-11-2010, 11:24
Tomurcuk değil Sevgili aysahay, oralardanda filizler çıkıyor, önce bu şekilde minik pembelikler şeklinde beliriyor. Büyüdükçe göreceksiniz. Umarım yanılıyorumdur.
Sevgili Ayşe Afyonlu ben hep filizlerin çıkışını takip ettim ama bu kadar küçüklüklerini hatırlayamıyorum. Belki de filizdir. Umarım yanılıyoruzdur. :)
Arkadaşlar sol lobdaki küçük kırmızılıkların tomurcuk olma ihtimali var mıdır? Yakından çekince bulanık çıkıyor. Bu kadar yakınlaştırabildim. Makinemin lcd ekranı kırık. Resimleri görmeden çekiyorum. O yüzden odaklama yapamıyorum..
179264
sevgili aysahay kaktüsünüz filiz çıkarıyor sanırım..aynı kaktüs bende de var..sonbahar geldiği için kaktüslerde renk değişimi oldu, o yüzden kırmızı görünüyordur..ayrıca bu tür ilkbaharda çiçek açıyor..
Yanılmıyorsam bu çeşitten bendede var. O kadar miniklerki karar veremiyorum.
sevgili aysahay kaktüsünüz filiz çıkarıyor sanırım..aynı kaktüs bende de var..sonbahar geldiği için kaktüslerde renk değişimi oldu, o yüzden kırmızı görünüyordur..ayrıca bu tür ilkbaharda çiçek açıyor..
Sevgili Fund@ şimdi bende emin oldum. Çünkü biraz daha büyüdüler ve de filize daha çok benziyorlar.. Teşekkür ederim.
Herkesin Bayramı kutlu olsun... Sağlıkla ve sevgiyle...
Gracilisim açtı. Diğer saksı da kıskandı galiba o da tomurcuklandı..
181158
181156
Ayşe Yıldız
23-11-2010, 15:23
Darısıda açmayanların başına.
Bu kalanchoeları ben köklendirdim. Sadece küçük yapraksız birer daldı üçüde. Üst taraftakinin uç kısmı da sağ taraftaki gibiydi ancak rüzgar ucunu kırdı. Kopan parçaları saksının içine bıraktım. Şimdi dalın her yerinden küçük yapraklar çıkmaya başladı. Soldaki tomurcukluyu hiç bilmiyorum. O da bir kalanchoe ama türünü daha çıkaramadım..
181159
Burda da iki ya da üç renk olması lazım. Bakalım tomurcuklar açınca anlaşılacak..
181160
Sedum palmeri de sanki erken davrandı gibi..
181161
Bu çiçeği Ispartadan dağdan getirdim. Yanımdakiler sütleğen denilen, sütlü bir çiçeğe ( onlara göre ot ) benzettiler ama ben şeklini çok beğendim ve sukulente benzettim. Sansevieranın saksısında şimdilik misafir..
181162
Sevgili Ayşe Afyonlu'nun verdiği sütleğen bilgisinden yola çıkarak internette bulduğum EUPHORBIA MYRSINITES' benzettim.
Artık tomurcuk ve çiçeği hakketmiştiniz.Benim yaramazlarda yavaştan kışa hazırlık yapmaya bayağı gelişimlerini yavaşlatmaya başladılar;)Coşma sıası şimdi sedum da ;)Bakalım çiçeklerini açar umarım...
Darısıda açmayanların başına.
İnşallah Sayın Ayşe Afyonlu..
Artık tomurcuk ve çiçeği hakketmiştiniz.Benim yaramazlarda yavaştan kışa hazırlık yapmaya bayağı gelişimlerini yavaşlatmaya başladılar;)Coşma sıası şimdi sedum da ;)Bakalım çiçeklerini açar umarım...
Evet sanırım hakettim artık. Birsürü tomurcuğum oldu. İnşallah hepimizinkiler açar.
Isparta'dan getirdiğiniz sukullenti nereden aldınız sevgili ayhansay çok değişikmiş...Dağdan demişsiniz ama hangi dağdan...sevgilerimle...
Isparta'dan getirdiğiniz sukullenti nereden aldınız sevgili ayhansay çok değişikmiş...Dağdan demişsiniz ama hangi dağdan...sevgilerimle...
Sevgili Bıcırık dağ derken öyle yüksek yüksek dağlar değil. Kendi köyümün dağları. Daha doğrusu yamaçları. Mantar toplamaya gitmiştik, orda gözüme çarptı, ben de söktüm eve getirdim.
Graptopetalumlar bugün gözüme çok neşeli göründüler. Ben de dayanamadım. Bozuk makinemle fotoğrafını çektim..
182006
Burdanda güzel görünüyor aysahay.
Teşekkür ederim Sevim Hanım. Daha güzelleri sizin olsun. Gerçi var sizde daha güzelleri ama .. :)
bettyycim
29-11-2010, 21:26
bende 113 numaralı mesajınızda sukulenti Crassula Hottentota ve Crassula pagoda variegata ya benzettim, hangisi tam olarak bilemedim ama;)
bende 113 numaralı mesajınızda sukulenti Crassula Hottentota ve Crassula pagoda variegata ya benzettim, hangisi tam olarak bilemedim ama;)
Sanırım ikisi de değil Sevgili Betyycim. Ben de ilk başta baya araştırdım ama şuna dikkat ettim. Hepsi de dik duruyorlar. Ama marnieriana daha çok saksıdan aşağıya sarkmış. Benimki de öyle olunca ona karar kıldım. Tabi ben bu kadar emin olsam da bilenlere danışmak lazım.
Tütüne sooon.
Bugün itibarıyla sigarayı bıraktım. 10 yıldır içiyordum ve ilk defa bırakıyorum. Ve çooook kararlıyım.
bettyycim
07-12-2010, 10:55
Allah muaffak etsin, hiç kullanmadım sigara ama, çevremde bırakmaya çalışanları gördüm bir barut fıçısı gibi her zaman patlamaya hazır halde geziyorlar :D umarım sizde böyle olmaz ve sonun bıraktım müjdesin kati sonucunu görürüz :p
Sevgiler
Aysahay hanım sizi tebrik etmek lazım şimdi, çok güzel bir karar almışsınız tütüne son!
Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Tabi kolay karar alınmıyor ama ben çok ama çok kararlıyım. Dün akşamdan beri içmiyorum ve çok da sıkıntıda değilim. Eşimle aynı anda bırakmamızın da etkisi var tabi bu kadar kararlı olmamda.
Geçen gün hadi tütüneson alalım ve şu sigaradan kurtulalım dedi. Ben de canıma minnet dedim. Çünkü ben kendime güveniyordum ama eşim evde içeceği için beni etkilemesinden korkuyordum. Şimdi bu korkum kalmadı. Tütünesonu da çok sevmedim. Galiba fazla kullanamayacağım. Benimkileri eşim kullanır artık.
Destek veren arkadaşlara teşekkürler.
Sayın bettyycim,
Bitkini ismi Crassula perforata.
bettyycim
07-12-2010, 20:40
Zannetmiyorum Sayın mrmusti çünki Crasslula perforata bende var :p hiç benzemiyorlar, kardeşler ama o kadar
Sayın Mrmusti, acaba hangi bitki crassula perforata? Benimki mi? Yoksa Sayın Bettyciminki mi? Ben, benimkini marnieriana diye biliyorum ama.. Bir önceki sayfa da var. Ben de şüpheye düştüm şimdi..
Uzun bir aradan sonra ufak bir iki değişikliğimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Yeni bitki almadım ama eldeki mevcut bitkilerimin fotoğraflarından bir kaç kare...
Kalanchoelardan biri çiçeklerini nihayet gösterdi.
189246
Sedum palmeri de çiçeklerini gösterdi.
189247
189248
Yılbaşı çiçeği mi yoksa paskalya çiçeği mi bir türlü karar veremediğim çiçeğim sanırım bana iki tane tomurcuk veriyor. Emin olamadım, bir de siz bakın derim..
189249
Sayın atsahay,
Sansevieranın yanındaki büyük ihtimalle sempervivum. Aydınlığı göremediği için sanırım uzamış. Yerinden çıkarıp saksılıyarak, aydınlık bir yere alırsanız, baharda tam isim konusunda yardımcı olabilirim.
Bu çiçeği Ispartadan dağdan getirdim. Yanımdakiler sütleğen denilen, sütlü bir çiçeğe ( onlara göre ot ) benzettiler ama ben şeklini çok beğendim ve sukulente benzettim. Sansevieranın saksısında şimdilik misafir..
181162
Sevgili Ayşe Afyonlu'nun verdiği sütleğen bilgisinden yola çıkarak internette bulduğum EUPHORBIA MYRSINITES' benzettim.
Yılbaşı çiçeği mi yoksa paskalya çiçeği mi bir türlü karar veremediğim çiçeğim sanırım bana iki tane tomurcuk veriyor. Emin olamadım, bir de siz bakın derim..
189249
Paskalya çiçeği.
Bu arada sigarayı bırakma ne aşamada. Tamam mı, devam mı?
Ben 34 yıl (14 yaşımdan bu yana) sigara içtim. Bir kez 1993 yılında 40 gün bıraktım. Sonra başladım. Sonrasında kaç kez denediysem de 3-4 günü geçemedim. Ayrıca sigara içmediğim günlerde aşırı sinirli oluyordum.
Geçen yıl yeniden sigarayı bırakmayı denemek istedim. Ağustosta Ramazan başında 3 güne ulaşmayan bir denemem oldu. Sonrasında 18 Ağustosta Devlet Hastanesi Sigara Bırakma Polikliniğine başvurdum. Poliklinik hekiminin önerisi ve psikiyatrist önerisi ile Wellbutrin XL isimli ilacı kullanmaya başladım. İlk başlarda düzenli kullanıyordum. Bu arada 19 Ağustos akşamı son sigaramı içerek 20 Ağustos tarihinde sigara içmemeye başladım. İlacı 3-6 ay arası kullanacağım belirtilmişti. Ancak unutma nedeniyle ilacı düzensiz kullanmaya başladım, ancak sigaraya ihtiyaç duymamam ve sigarasız yaşamı devam ettirebilmem nedeniyle ilaç kullanımını yaklaşık 40 gün sonra bıraktım. 2010 Ekim ayı içerisinde 15 günlük sürede toplam 3/4 sigara içmek gibi bir kaçamağım oldu, ancak eskisi kadar zevk almadığımı fark ettim ve ondan sonrasında bu tarihe kadar da sigara içmiyorum.
Yazdığım ilaç uzman psikiyatrist reçetesi ile satılıyor, SGK çalışanları %20 ödüyor (10 TL) ve doktor tarafından söylendiğine göre beyindeki nikotin reseptörlerini kapatıyor, böylece beyinin nikotin ihtiyacı uyarısı vermesini engelliyormuş.
Sayın aysahay bitkiniz çiçeğini gösterene kadar net bişey söylemek zor. Yılbaşı da olabilir, paskalya da. Açmış halini biliyorsanız cevaba kolay ulaşırsınız. Bilmiyorsanız aşağıdaki linkteki özellikle 1051 ve 1068 numaralı mesajları okumanızı tavsiye ederim.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1787&page=27
Saygılar...
Sayın atsahay,
Sansevieranın yanındaki büyük ihtimalle sempervivum. Aydınlığı göremediği için sanırım uzamış. Yerinden çıkarıp saksılıyarak, aydınlık bir yere alırsanız, baharda tam isim konusunda yardımcı olabilirim.
Sevgili Mrmusti verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim. Bitki aslında orda geçici saksısındaydı. Uygun bir zamanda uygun bir saksıya alınmayı bekliyordu ama malesef ben onun yaşayacağından emin olmadan almadım. Şuı anda yapraklarının birazı döküldü birazı da sarardı. Bahara çıkarsa tekrar bir değerlendirme yaparız. Aslında o bir saksı bitkisi değil ama işte ben söktüm geldim. Baharda bakarız artık. Tekrar teşekkürler..
Paskalya çiçeği.
Bu arada sigarayı bırakma ne aşamada. Tamam mı, devam mı?
Ben 34 yıl (14 yaşımdan bu yana) sigara içtim. Bir kez 1993 yılında 40 gün bıraktım. Sonra başladım. Sonrasında kaç kez denediysem de 3-4 günü geçemedim. Ayrıca sigara içmediğim günlerde aşırı sinirli oluyordum.
Geçen yıl yeniden sigarayı bırakmayı denemek istedim. Ağustosta Ramazan başında 3 güne ulaşmayan bir denemem oldu. Sonrasında 18 Ağustosta Devlet Hastanesi Sigara Bırakma Polikliniğine başvurdum. Poliklinik hekiminin önerisi ve psikiyatrist önerisi ile Wellbutrin XL isimli ilacı kullanmaya başladım. İlk başlarda düzenli kullanıyordum. Bu arada 19 Ağustos akşamı son sigaramı içerek 20 Ağustos tarihinde sigara içmemeye başladım. İlacı 3-6 ay arası kullanacağım belirtilmişti. Ancak unutma nedeniyle ilacı düzensiz kullanmaya başladım, ancak sigaraya ihtiyaç duymamam ve sigarasız yaşamı devam ettirebilmem nedeniyle ilaç kullanımını yaklaşık 40 gün sonra bıraktım. 2010 Ekim ayı içerisinde 15 günlük sürede toplam 3/4 sigara içmek gibi bir kaçamağım oldu, ancak eskisi kadar zevk almadığımı fark ettim ve ondan sonrasında bu tarihe kadar da sigara içmiyorum.
Yazdığım ilaç uzman psikiyatrist reçetesi ile satılıyor, SGK çalışanları %20 ödüyor (10 TL) ve doktor tarafından söylendiğine göre beyindeki nikotin reseptörlerini kapatıyor, böylece beyinin nikotin ihtiyacı uyarısı vermesini engelliyormuş.
Çok teşekkür ederim Sayın Skaraca..
Sigara olayı tam gaz devam ediyor. Ben 10 yıldır içiyordum ve ilk defa bıraktım. İlaçlar işe yarayabiliyor. Biz ilaç olmayan bitkisel tabletlerden aldık. Sigara içme isteği üzerinde bir etkisi yok. Ağzınızda ağır bir karanfil ve meyan kökü kokusu bırakıyor. O tatla sigara içmek zor oluyor. Bir de içindeki bitkilerden dolayı boğazınızı falan temizliyorsunuz. Bize tek faydası bahane olması. Eşim de ben de tamamen bıraktık. 1,5 ay oldu. Artık aramıyoruz. Açıkçası benim içmemem gerekiyor zaten. Sigarayı bırakmam tesadüf oldu. Ağustosta aramıza minik bir kaktüs meraklısı katılacak.
Sayın aysahay bitkiniz çiçeğini gösterene kadar net bişey söylemek zor. Yılbaşı da olabilir, paskalya da. Açmış halini biliyorsanız cevaba kolay ulaşırsınız. Bilmiyorsanız aşağıdaki linkteki özellikle 1051 ve 1068 numaralı mesajları okumanızı tavsiye ederim.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1787&page=27
Saygılar...
Çok teşekkür edrim Sayın Sarıefe. 1051 nolu mesajı daha önce okudum ama çiçeği ilk defa göreceğim için hiç bir fikrim yok. Ben tahmini olarak paskalyaya benzettim ama açması için daha erken. Yılbaşı ise de geç kaldı. Bakalım artık, çiçek kendini bir göstersin de anlarız..
Sayın aysahay sağlıklı sıhhatli gelsin inşallah minik kaktüs meraklısı :)
Sayın aysahay sağlıklı sıhhatli gelsin inşallah minik kaktüs meraklısı :)
Çok teşekkür ederim Sayın a1919. Merakla Ağustosu bekliyoruz..
Sağlıkla, sıhhatte gelsin sayın aysahay...
Sağlıkla, sıhhatte gelsin sayın aysahay...
Çok çok teşekkür ederim Sayın Skaraca.
Paskalyam açtı. Bana sürpriz yaptı. Baharın habercisi galiba bu çiçek.
197969
197970
197971
197972
197973
Sayın aysahay tebrik ediyorum eşinizi ve sizi. Sağlıkla minik kaktüs meraklısını kucağınıza almanızı dilerim.
Sayın Aysahay sigarayı bırakabildiğiniz için sizi kutluyorum. Darısı başıma :) Buna vesile olan miniğide vaktinde sağlıkla kucağınıza alırsınız umarım. Sanırım çiçekleriniz de bu sebeplerle sizi kutluyor.
Paskalyanız diğer resimlerde daha diri görünüyor. Çiçeklendiğinde diriliğini yitirmiş. Bir nedeni var mı?
Sevgiler
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim sevgili cellin. Paskalya galiba çiçeğe enerjisini verdiği için biraz solgun. Bir de daha tomurcuk olmadan önce dallarından kırılanlar oldu. Toprağına hemen diktim. Tuttular galiba ama cesaret edip bakamıyorum. Onlarda da küçücük tomurcuklar belirdi. Kendini toparlar inşallah yakında. Bir de galiba ben biraz susuz bıraktım. Sonradan suladım ama bakalım artık. Bekleyip göreceğiz.
Sayın aysahay tebrik ediyorum eşinizi ve sizi. Sağlıkla minik kaktüs meraklısını kucağınıza almanızı dilerim.
Çok teşekkür ederim Sevgili Selenn. Darısı tüm isteyenlerin başına.
TURUNCU + KIRMIZI (çelikten) Turuncular daha açmadı. Yeni başlıyorlar. Tam açınca tekrar paylaşacağım.
198156
198157
PEMBE ( çelikten)
198158
198159
Sigarayı bırakmanıza sevindim. Hele minik kaktüsseverin geliyor olması çok daha güzel. Her iki durumda da kutlamayı hakediyorsunuz doğrusu, sevgiler:)
AizoaceaeFAN
24-03-2011, 09:18
Sayın aysahay, kalanchoelerinizin çiçekleri çok hoş açmış. Ellerinize sağlık. Güle güle büyütün.
Sayın aysahay, kalanchoelerinizin çiçekleri çok hoş açmış. Ellerinize sağlık. Güle güle büyütün.
Çok teşekkür ederim Sayın AizoaceaeFAN. Hepsi açınca yine fotoğrafını çekerim. Havalar biraz daha düzelsin, açarlar hepsi.
Sigarayı bırakmanıza sevindim. Hele minik kaktüsseverin geliyor olması çok daha güzel. Her iki durumda da kutlamayı hakediyorsunuz doğrusu, sevgiler:)
Çok çok teşekkür ediyorum sevgili Sevim K. Darısı isteyen herkesin başına (Her iki konu için.)
206680
206681
206682
206683
206684
çok güzeller sayın ahyasay bahar gelmiş sizin eve,sigarasız yaşamda mutluluklar,başarılar darısı eşime inşallah o da bırakır
Sevgili aysahay, balkonun gerçekten harika görünüyor. Bitkiler çok neşeli, çok sağlıklı. Çiçeklerle birlikte müthiş bir görüntü. Kutluyorum.:)
Sevgili aysahay ellerine saglık çok güzeller...
Hepinize çok teşekkür ederim. Çok fazla ilgilenemesem de iyi açtılar. Yaz geliyor, besin falan vermek lazım. Şu sıralar yoğunluktan bakamıyorum güzellerime. Sadece suluyorum okadar. Yakında ilgileneceğim onlarla..
Sayın aysahay, maşallah ne güzel açmışlar öyle. Renk armonisi... Ellerinize sağlık.
Teşekkür ederim Sevgili Selenn. Sizinkiler kadar olamasak da, idare ediyoruz işte..
Uzun bir aradan sonra tekrar fotoğraf paylaşımı yapıyorum. Açıkçası kaktüs ve sukulentlerimin sayısında bi değişiklik yok. Yer olmadığı için yenilerini edinemiyorum. Öncekilerdeki değişiklikleri sizinle paylaşıyorum ancak.. Bunu cep telefonuyla çekmiştim o yüzden net değil.
237084
237085
Millim sonunda açtı. Küçük ama çok tatlı bir çiçeği var. Diğerleri de baya büyüdüler. Graptopetalum coştu. Daha ne diyim.. Bu arada tozlarımızı görmezden gelirseniz seviniriz.. :))
237092
237087
237088
237089
237090
237091
Ahh canım benim ne güzel olmuş. Graptepalum gerçektende coşmuş, harika;)
Graptepalum bu bitkiye hasta oluyorum :p ne kadar güzel gelişmiş. Benimki hala ufacık
Teşekkür ederim Sayın SevimK ve sayın İris41. Graptopetalum geçen yıl ufak bir kaç çelikti. 1 yılda bu hale geldi. Kışın sesi çıkmadı ama bahardan beri kendini iki katına çıkardı.
295363
295364
295365
295366
295367
Sevgi Durul
13-05-2012, 23:00
Uzuun bir aradan sonra hoşgeldiniz, sevgili aysahay. Taç takmış gibi, çepeçevre açan kaktüsler çok hoşuma gidiyor. Benim öyle bir kaktüsüm henüz yok. Adını biliyor musunuz acaba?
Silvestriler çok güzel açmış. Şimdi açma zamanları galiba, benimkiler de tomurcukta.:)
Kaktüsleriniz bol çiçekli olsun. Sevgiyle...
Çok teşekkür ederim Sayın SDurul. Taç giymişlerin adları galiba Mammilaria albilanata ve Mammilaria Microhelia olması lazım.
Bayadır siteye giremiyordum. Bitkilerim de bakımsız kalmışlardı. Taşınma, bebek, okul değişikliği derken hiç ilgilenemedim. Ama artık tekrar başladık.
Sylvestrinin adını unutmuştum, iyi oldu hatırlattığınız.
Tekrar teşekkürler..
arkadasım kolay gelsın benımde bır arkadastan aldıgım Euphorbia Milli...2 celıgım var dırek topraga ektım tutarmı 1 haftadır toprakta ve yaprakları dokuldu ne yapabılırım
rasimkanat
07-10-2014, 16:02
Kalanchoelerinizin renkleri çok güzel.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.