View Full Version : Horoz ve Tavuklarım
03 Temmuz 2010 Cumartesi
Horoz ve Tavuklarım
Bu Sabah Saat 06;15 de dışarıya bıraktım hem kümes temizliğini yapmak hemde sabah börtü ve böceklerini toplasınlar diye bu gün dışarda kalmayı çok sevdiler
Kümes hayvanlarınıza ayrı sayfa açmanız çok iyi olmuş sayın thares. Başlığınıza daha fazla fotoğraf ve anlatım bekliyoruz. Ayrıca kendinize ait internet adresinizi de devamlı takip edip, eklediğiniz güzel fotoğraf bakıyorum...
Her zaman dikkatli her zaman tetikte, kısacası her zaman görevi başında. Tavuklardan hiç birinin etrafından ayrılmasını müsaade etmez. En ufak bir tehlike hissettiğinde hemen uyarı sirenini harekete geçirir ve tam siper olmalarını sağlar. Tek suçu sahibine saldırmak. Cezasız kalmayacağını henüz bilmiyor.
10 Temmuz 2010
Cumartesi
Geniş Görünüm
Horoz ve Tavuklarım
13 Temmuz 2010 Salı
Bu gün eşkıya isimli horozumu saldırgan tavırlarının son haddine çıkması sebebiyle kanatlı sever bir dostumun kümesine götürdüm.
Her zaman dikkatli her zaman tetikte, kısacası her zaman görevi başında. Tavuklardan hiç birinin etrafından ayrılmasını müsaade etmez. En ufak bir tehlike hissettiğinde hemen uyarı sirenini harekete geçirir ve tam siper olmalarını sağlar. Tek suçu sahibine saldırmak. Cezasız kalmayacağını henüz bilmiyor.
10 Temmuz 2010
Cumartesi
sizin horoza benzer bir horoz bende de vardı. bizede saldırır dı. Yabancı tanıdık hiç ayırt etmezdi. :))))
http://inlinethumb04.webshots.com/33027/2219394060105083838S600x600Q85.jpg
09 Ağustos 2010 Horoz ve Tavuklarım
Tavuklarımdan biri tüy değiştiriyor. Bir tanesi üçüncü defa gurk oldu ve geçti şimdi sürekli kabuksuz yumurtluyor hala normalleşemedi.
Ayrıntılar http://thares.blogcu.com da
Sayın thares yeni horozunuz hayırlı olsun. Umarım yeni kümesine en kısa zamanda alışır.;)
Beyaz horozun özel bir cinsi var mı ?
http://inlinethumb34.webshots.com/5793/2478996030105083838S600x600Q85.jpg
16 Ağustos 2010 Pazartesi
Horoz ve Tavuklarım
07 Eylül 2010 Salı
Horozumun Kümeste Liderliğini İlan Ettiğinin Resmidir
07 Eylül 2010 Salı
Horozumun Kümeste Liderliğini İlan Ettiğinin Resmidir
ağaç sevdalısı
15-10-2010, 23:27
çilli olan tavuklar nerenk yumurta yapıyor
Cumhur Tonba
15-10-2010, 23:35
Tavuklarımdan biri tüy değiştiriyor. Bir tanesi üçüncü defa gurk oldu ve geçti şimdi sürekli kabuksuz yumurtluyor hala normalleşemedi.
Belki cevabım biraz geç oldu. Tavuklarınız kabuksuz yumurtluyorsa onlara mermer tozu verebilirsiniz. agaçlar net'te dilerim çilli'lerimiz kavga etmeden huzur içinde yaşar.
Belki cevabım biraz geç oldu. Tavuklarınız kabuksuz yumurtluyorsa onlara mermer tozu verebilirsiniz. agaçlar net'te dilerim çilli'lerimiz kavga etmeden huzur içinde yaşar.
Sayın Cumhur TONBA Bey
Sanırım sıcaklar nedeniyle en az on yumurta kabuksuz çıktı. Burdur / Karamanlı 5000 nüfuslu 15 mermer fabrikasına sahip küçük bir ilçe kümesin tabanı mermer moloz kırıklarından oluşan kum serili.
İlginiz ve cevabınız için teşekkür ederim
Saygılar
çilli olan tavuklar nerenk yumurta yapıyor
Çilli Tavukların Yumurtalararının Rengi Satandart Olmamakla Birlikte Genellikle Açık Kahverengi Oluyor.
Çocukken bizim de beyaz ve saldırgan bir horozumuz vardı. Büyük küçük saldırmadığı kimse kalmamıştı mahallede.:D
Ve tavuklar ....onları nasıl severim bilemezsiniz sayın thares. Sizinkiler de çok sevimli. Sizden kaçarlar mı yoksa alışkınlar mı. çünkü tavukların o ürkek hallerin de olmasa ne iyi olurdu diye düşünürdüm. Çünkü alıp sevmek istiyor insan ama kaçmaları hevesi yarım bırakıyor:(
sayın thares
Tavuklar kabuksuz yumutrıyorsa mozait ,mermer kırıntısı vermelisiniz.
Biz 12 yıl yumurta tavukçuluğu yaptık kabuksuz olduğunda mozait verirdik.
ilksenozturk
20-10-2010, 07:36
Kabuksuz yumurtlamak kalsiyum veya potasyum eksikliği- dengesizliği ile alakalıdır. tavuklarınız bazen yerden taş gibi şeyleri didikler ve yutar ve vücutlarında potasyumu kalsiyuma çevirmiş olurlar, o eksikliği destekleyici besinler verilmelidir.
Arkadaşlar Tavuğum Artık Normal Yumurtlamaya Başladı
Bütün Bilgilendirmeleriniz İçin Çok Teşekkürler
SAYGILAR
mertosmak
25-11-2010, 14:40
maşallah cok güzeller
08 Aralık 2010 Çarşamba
Sabahleyin saat 09 sıralarında horoz ve tavuklarıma bahçeye saldım. Kendim bahçeye ağaçlardan dökülen ceviz, ayva ve benzeri yaprakları toplamaya başladım. Bir süre bahçenin içinde beslenen tavuklar dışarıya çıktılar her aklıma geldiğinde gidip bakıyorum. Sanırım olacak olanlar içime doğmuş olacak ki hafifte tedirginim. Bir süre sonra horozun çılgınca bağrışıyla bahçeye koştum boynu tasmalı bir köpek en sevdiğim ve en verimli tavuğumu ağzına almış bahçe duvarından atladı gidiyor peşinden ben taş atıyorum taş köpeğe değmiyor deyse tavuğu bırakacak 500m koştum ancak köpeğe yetişmek mümkün olmadı kalbim ağzımdan çıkacak. Kocaman çevre yolundan bir tane araç gelmedi gelse köpek yön değiştirecek. Köpek benden 20 metre uzaklaşınca kenarda tavuğu parçaladı yemeye başladı koştum 3 metre yaklaşım taşı fırlattım ama gene değmedi. Bu gün bütün şans sanırım köpekten yanaydı. Tavuğu tekrar aldı yukarıya doğru kaçtı peşinden tekrar yetiştim iç organlarını ve göğüs kısmını yemiş sade iki budu kalmış tekrar yaklaştım taşları fırlattım ancak gene değmedi iki budu aldım eve geldim zehirleyip köpeğe verecektim ancak köpek 2 sokak altımızdaki besicilik yapan komşumuzun olduğunu öğrendim ilk defa takıldığı yerden bırakmışlar. Benim de için elvermedi zehirlemeye ancak çok üzüldüm. Tavuğum Ağustos ayında 15 gün içinde tüy değiştirmişti istisnasız her gün yumurtluyordu. Çok iştahlı ve elcik bir tavuktu. Vardır bunda da bir hayır dedim ve kabullendim. Buluntu tavuğun sahibi çıkmadığında hep böyle bir olayın başıma geleceğinin tedirginliğini yaşamıştım. Sağlık olsun dedim ve kabullendim. Geride kalanlara bir şey olmaz inşallah.
24 Aralık 2010 Cuma
Horoz ve Tavuklarım
Havaların ılık gitmesiyle çimenler yeşerdi tavuklarım bayram ediyor
24 Aralık 2010 Cuma
Horoz ve Tavuklarım
Horozumun tipi havası nihayet yerine geldi kümesin içinde azıcık tedirginlik gösteriyor buda saldırmaması demek
ankaratraktor
24-12-2010, 16:31
çok güzeller gerçekten..
Denizli Horozu ve Gerze Horozu almanızı öneririm. :)
Cumhur Tonba
24-12-2010, 23:51
Sayın Thares,
Aman yalçın Bey'le Lilium Çilli'yi duymasınlar. Benim çilli'yi tüm agaçlar net ellerinden zor kurtardık. Hala da işin peşini bırakmıyorlar. Maceralarını bir takip etseniz şaşarsınız.
furkan yıldız
25-12-2010, 00:38
Hayvan beslemek güzel bir duygu ama bir tavuğu yedi diye sahipsiz bile olsa bir hayvanı zehirlemek ne kadar adil acaba. Küçükken belediyenin sokak köpeklerini zehirleyip 3 haftalık yavrular dahil 13 köpeğin ölümü hala gözümün önünden gitmez. Zehirlenip ölen bir hayvanı izlediniz mi acaba, can çekişirken? Zehirlenen sizin köpeğiniz olsa üzülmez misiniz. Benim köpeğim 20'den fazla tavuğumuzu parçaladı ne yaptıysak olmadı üstelik komşumuzun bizim bahçeye giren tavuklarının da parasını ödemek zorunda kalıyoruz ama ne olursa olsun o bizim için bir aile ferdi.
Sayın Furkan YILDIZ Bey
Bahsettiğim köpeği kızgınlık anımda böyle bir düşünce aklımdan geçti. Tabi ki eyleme geçirip gerçekleştirmedim. Köpek sahipsiz değil sahipli. Çok vurdum duymaz bir sahibi var. aaaaa senin tavukmuydu o tavuk dedi üstelik aymazlıkla utanmadan ve sıkılmadan. Mahallenin birçok tavuğunu yemiş benimki yenilince duydum. Siz köpeğinizi çok seviyorsunuz ve kıyamıyorsunuz haklısınız kıyamazsınız. Benim köpek tarafından yenilen tavuğum kendi bahçemde gözümün önünde köpek tarafından kapıldı gidildi Ben o tavuğumun yumurta olduğu zamanda fotoğraflamaya başladım ve en sevdiğim tavuğumdu neden benimkini sevgi olarak kabul etmiyorsunuz. Bir tavuğu yedi diye cana kıyılır mı? “Benim köpeğim 20'den fazla tavuğumuzu parçaladı ne yaptıysak olmadı üstelik komşumuzun bizim bahçeye giren tavuklarının da parasını ödemek zorunda kalıyoruz” Ben tavuğumun ödenmesini istenmiyorum başkasının köpeği gelip bahçemden tavuğumu alıp gitmesin. Bir cana kıymanın ne şekilde olursa olsun ne kadar kötü olduğunu biliyorum ama alışkanlık haline getirmiş başkasının canına kast eden köpeğe gereği yapılması konusunda aynı düşüncede değilim.
SAYGILAR
Bizde köpeğimizin birini tavukları yiyor diye başkasına verdik fakat hala tavuklarım kaybolunca suçlunun kunduz olduğu ortaya çıktı. Şimdi bir ara civcivler hariç 8 taneyi bulan kümesim 1 horoz 1 tavuk olarak devam ediyor ,üzüntü bir tablo karşımızda. 2 tane köpeğim bile baş edemiyor kunduzla.Fakat kunduza hala tuzak kurmayı düşünmüyorum.
Köpek bir hayvan ve cahil sonuçta, suçlu olarak görülmemeli, suç tamamen sahibinde, en fazla gündüz bağlarsınız gece çözersiniz köpeği.Komşunuzu bu yönde ikna etmeye çalışın.
Hem daha iyi bir bekçi köpeği haline gelir hırçınlaşır.Hemde gece tavuklarınız kümeste olduğu için sorun olmaz.Buda olmazsa Tavuklarınıza bahçe tel çit çektirmelisiniz.
Bizde yeni ektiğim domates,biber,marul vb. tavuklar didikliyordu görseniz paramparça bırakıyorlar baştan ekmeniz gerekiyordu, tavukları kesmek yerine sebzelerin üzerine ağ germeyi tercih ediyoruz.
furkan yıldız
25-12-2010, 21:12
Sayın Thares,
Bizim beslediğimiz tavuklarda Brahma. Babam rengini beğenerek epey bir seçerek getiriyor. Bebekliğimden beri hayvanlarla iç içeyim kafamda civcivlerle, köpek ve koyun sırtlarında gezerek büyüdüm. Tavuklarda benim için önemlidir, güvercinlerim ve ördeklerde.
Fakat köpelerin yeri her zaman apayrıdır benim için ve çoğu kişi için. Ben ona kızdığımda küser ve ağladığı bile olur o zaman içim parçalanır. Köpeğim gayet eğitimli ve karakterlidir. İstediğim bütün şeyleri yapar fakat tavuk ve kedi görünce dayanamıyor. Köpekler içgüdüsel olarak kedilerden nefret eder bilirsiniz. Yavruyken civcivi merak etti ve yanına yaklaşınca annesi gagaladı. O günden sonra tavuklardan nefret ediyor.
Bir cana kıymanın ne şekilde olursa olsun ne kadar kötü olduğunu biliyorum ama alışkanlık haline getirmiş başkasının canına kast eden köpeğe gereği yapılması konusunda aynı düşüncede değilim.
SAYGILAR
Şimdi tavuklar yüzünden bizim için aileden biri gibi olan can dostumuza gereğini yapmalımıyız sizin düşüncenize göre. Kusura bakmayın amacım tartışmak değil fikir ayrılıkları olabilir mutlaka
Yiğit Efe
25-12-2010, 21:23
Sayın thares ortamı yumuşatmak amacıyla olaya biraz espirili farklı yönden katılacam siz tavugunuzu vahşi hayata şehit düşürmüşsünüz dünyanın kanunu bu bunda ne sizin ne tavugunuzun ne köpeğin nede köpek sahibibinin sucu var dedim ya dünyanın kanunu bu inanıyorumki siz o anki sinirle köpeği zehirlemeyi düşündünüz yoksa sizinde bir canlıya zarar vereceginizi düşünmüyorum. SAYGILAR
Sayın Furkan YILDIZ Bey
Bahsettiğim köpeği kızgınlık anımda böyle bir düşünce aklımdan geçti. Tabi ki eyleme geçirip gerçekleştirmedim. Köpek sahipsiz değil sahipli. Çok vurdum duymaz bir sahibi var. aaaaa senin tavukmuydu o tavuk dedi üstelik aymazlıkla utanmadan ve sıkılmadan. Mahallenin birçok tavuğunu yemiş benimki yenilince duydum. Siz köpeğinizi çok seviyorsunuz ve kıyamıyorsunuz haklısınız kıyamazsınız. Benim köpek tarafından yenilen tavuğum kendi bahçemde gözümün önünde köpek tarafından kapıldı gidildi Ben o tavuğumun yumurta olduğu zamanda fotoğraflamaya başladım ve en sevdiğim tavuğumdu neden benimkini sevgi olarak kabul etmiyorsunuz. Bir tavuğu yedi diye cana kıyılır mı? “Benim köpeğim 20'den fazla tavuğumuzu parçaladı ne yaptıysak olmadı üstelik komşumuzun bizim bahçeye giren tavuklarının da parasını ödemek zorunda kalıyoruz” Ben tavuğumun ödenmesini istenmiyorum başkasının köpeği gelip bahçemden tavuğumu alıp gitmesin. Bir cana kıymanın ne şekilde olursa olsun ne kadar kötü olduğunu biliyorum ama alışkanlık haline getirmiş başkasının canına kast eden köpeğe gereği yapılması konusunda aynı düşüncede değilim.
SAYGILAR
tavukları kayırıyorsanız vejeteryan olun et yemeyin
onları neden besliyorsunuz ?
şahsen benim köpeğim birinin tavuğunu parçalıycak
sahibide bırakın zarar vermeyi teşebbüs edicek
cihan harbi kopartırım valla :)
maşallah ufak ufak civcivleriniz olurda kümesiniz büyür inşallah. büyük bir zevkle okudum yazıları.
tavukçu_salih
04-02-2011, 20:35
sayın thares bey hayvanlarınızın sağlığı güzel size bol yumurtalar inşallah
tavukçu_salih
04-02-2011, 20:43
tavukları kayırıyorsanız vejeteryan olun et yemeyin
onları neden besliyorsunuz ?
şahsen benim köpeğim birinin tavuğunu parçalıycak
sahibide bırakın zarar vermeyi teşebbüs edicek
cihan harbi kopartırım valla :)
kardeş sen kendini hiç üzme bir köpek benim tavuğumu yecek sahibinin haberi bile olmaz köpeğine olanları onun için herkez köpeğine baksın bizde bir sene üretip emek emek büyüttüğümüz tavukları besleyelim
çok kızmışın yukardaki yorumuma dersen ben bir nevi geçim kaynağım süs tavukları saygılar
Hayvan beslemek güzel bir duygu ama bir tavuğu yedi diye sahipsiz bile olsa bir hayvanı zehirlemek ne kadar adil acaba. Küçükken belediyenin sokak köpeklerini zehirleyip 3 haftalık yavrular dahil 13 köpeğin ölümü hala gözümün önünden gitmez. Zehirlenip ölen bir hayvanı izlediniz mi acaba, can çekişirken? Zehirlenen sizin köpeğiniz olsa üzülmez misiniz. Benim köpeğim 20'den fazla tavuğumuzu parçaladı ne yaptıysak olmadı üstelik komşumuzun bizim bahçeye giren tavuklarının da parasını ödemek zorunda kalıyoruz ama ne olursa olsun o bizim için bir aile ferdi.
aynı olay benimde başımdan geçti kaz,ördek,bıldırcın,tavuk,horoz ne varsa altından girdi üstünden çıktı ama candır kesinlikle kıyılamaz
ayrıyetten anlattığınız gibi zehirleme eziyet gibi davranışlarda bulunanların vebalini ödeyemiyeceklerini düşünüyorum
tavukçu_salih
05-02-2011, 10:55
yazdıklarım yanlışanlaşılmasın ben öldürelim demedim sadece ceza işlediği suçtan uzaklaştırmak saygılar
07.Şubat. 2011 Pazartesi
Horoz ve Tavuklarım
ligustrum
08-02-2011, 17:57
07.Şubat. 2011 Pazartesi
Horoz ve Tavuklarım
Sayın thares:
Horoz ve tavuklarınızı, vede bahçenizi korumak için;
bir tane küçük yavru (pali) köpek almanı tavsiye edeceğim!
Şimdilerde lider horoz; alacağın küçük köpeğin korumacılığını yapacaktır.
Köpeğin ise büyüdüğünde; hem tavuklarını, hemde bahçenizi koruyacaktır.
Küçük köpeğinizin fotoğrafını bekliyoruz.
http://inlinethumb42.webshots.com/45673/2942667850105083838S600x600Q85.jpg
27 Şubat 2011 Pazar
Hem yeni kümese alışması hem de gurk olmanın hızlanması için geçici yumurtalar koydum horoz ve tavuklar dolaşırken oda dolaşmak için yumurtaların üzerinden kalkıyor
ligustrum
28-02-2011, 22:54
Sayın thares
Erken değil mi?
Bence yumurtlamak için yatıyor gibi,
Hem çok genç piliç, gork olmaz gibi.
Ama takip edeceğiz, izin verirsen.
28 Şubat 2011 Pazartesi saat 06:30 itibariyle tavuğumun altına 9 yumurta koyarak kuluçkaya yatırdım inşallah hayırlısıyla sağlıklı civcivler çıkar.
Tavuk poz verdi gerçekten ve artık ciddi bir şekilde yumurtala rın üzerinde yatıyor. Bilirsiniz bundan sonra ayrıntılar ve fotoğraflarla buradayız.
hayırlı olsun yavrularıyla beraber görmekte nasip olur umarım.yeride kendisi güzelmiş maaşallah.
http://inlinethumb31.webshots.com/990/2357837610105083838S600x600Q85.jpg
Havanın Soğuk Olması Nedeni İle Fotoğraflaman İçin Korka Korka Civcivleri Tavuğun Altından Çıkarttım
Zeynep Yılmaz
24-03-2011, 19:02
Çok güzeller :) Bizimde eskiden bir tavuğumuz civcivler çıktıntan sonra hiç ilgilenmemişti civcivleri atıp geziyordu etrafta :D Bizde kutuya koyuyorduk akşamları lambayla.
O civcivlerimizi hatırlattınız bana.Saygılar
Artık Çiçekler İçindeyiz Börtü Böcek Yenilecek Ne Varsa Yiyorlar
ligustrum
07-04-2011, 11:07
Artık Çiçekler İçindeyiz Börtü Böcek Yenilecek Ne Varsa Yiyorlar
Mübare olsun civcivleriniz.
Yırtıcı kuşlardan koruyunuz.
hayırlı olsun büyümüşlerde gezmeye bile çıkmışlar
http://kuluckamakinasi.myartsonline.com
Arkadaşıın açtığı amatör br site
Civcivlerimden Başka Bir Görüntü
limon_sever
10-04-2011, 16:42
Civcivlerimden Başka Bir Görüntü
Maşallah. Allah nazarlardan korusun. Çok sağlıklı görünüyorlar.
10 Nisan 2011 Pazar
Gurk Tavuk ve Civcivlerim İyi Beslenmelerini Gerçekleştirdiler
Bu Gün 15 Nisan 2011 Cuma
Civcivlerim Artık Kendilerini Toparladılar
Dün Havanın Kapalı ve Aşırı Lodoslu Olması Hasebiyle Dışarıya Çıkamamışlardı Bu Gün Sabahtan Aşırı Ciyaklayarak Dışarıya Çıkmak Adeta İçin Yırtındılar
9 yumurta 12 civciv ? kaç tanesi kendi yavrusu
9 yumurta 12 civciv ? kaç tanesi kendi yavrusu
köy tavuklarım hala gurk olmadılar neden acaba daha 1 aydır besliyorum
nuribulduk
29-04-2011, 13:47
Nedenini bilmiyorum ama horozun güzelmiş. Çok baba duruyor.
Gurk tavuğum 4 gündür yumurtluyor 37 gün civcivlere baktı gözledi gözetti sonra yumurtaya geldi civcivlere ilk günler iyi davrandı sonra saldırganlaştı civcivler ilk günler ne yapacaklarını şaşırdılar ancak hemen birlikte davranmayı öğrendiler şimdi tavuk mutlu civcivler huzurlu ayrı kümeslerde yaşıyorlar.
evet öyledir liderlik özelliği çok var horozumda :) ne mutlu sana sn. thares nice civcivlerin olur *** hayırlı olsun ama benim bu siyah ve diğer köy tavuklarım neden hala gurk olmadılar anlamıyorum aldığım kişi bu zamanlarda olması lazım diyor acaba yer değişikliğindenmi oldu dersiniz öyle diyolar?
Erken gurk olan tavuk hint tavuğudur. Diğer tavuklar ya sıcaklar iyice yükselince yaza doğru oluyor veya olmaya biliyor. Size tavsiyem bir hint veya hint kırması bir tavuğuna sahib olmaya çalışınız.
Sizin tavukların gurk olması veya olmamasının hiçbir nedeni yok inanın bana. Ben bu işle uzun yıllardır uğraşıyorum bu konuda yazılan her şey sadece hikâye. Blogcuma (http://thares.blogcu.com) ziyaret ederseniz neler yaşadığımı tarih tarih yazdım kare kare fotoğrafladım
çok *** ederim sn. thares ozaman yarın kalkıp hemen tavuk pazarına gideyim pazar günleri köylerden tavuklar getiriyorlar denk düşürürsem bir hint **** hint kırması alayım ama benim onu ayrı kümese koyacak yerim yok birlikte olunca sorun olmazmı hint tavukları kavgacı benim bildiğim kadarıyla
http://inlinethumb53.webshots.com/46324/2979190420105083838S600x600Q85.jpg
Malum Benim Evim Çevre Yolu Yakınlarında Olduğundan Köylerden Getirilip Bıkılmış Kedi ve Köpeklerin Bol Olduğu Bir Yer Olması Nedeniyle Mecburen Başlarında Gözcülük Yapmam Gerekiyor.
13 Mayıs 2011 Cuma Kış aylarında olmasak da ortalık buz gibi civcivler i dışarıya saldım hızlı hızlı dolaşıp hemen kümese geri döndüler.
09 Haziran 2011 Perşembe
Bu gün sabahleyin bahçeye girdiğimde yeni öten horoz sesi duydum şaşırmadım desem yalan olur 79 - 80 günlük olan civcivlerimden böyle bir davranış beklemiyordum.
Hemen eve çıktım fotoğraf makinemi aldım ve fotoğrafladım sevincimi sizlerle paylaşmak istedim
erenbalta
23-07-2011, 09:41
çok *** ederim sn. thares ozaman yarın kalkıp hemen tavuk pazarına gideyim pazar günleri köylerden tavuklar getiriyorlar denk düşürürsem bir hint **** hint kırması alayım ama benim onu ayrı kümese koyacak yerim yok birlikte olunca sorun olmazmı hint tavukları kavgacı benim bildiğim kadarıyla
zamanla birbirlerine alışıyorlar. merak etmeyin.
erenbalta
23-07-2011, 09:42
horozunuzun cinsi ne acaba? köy horozu mu?
31 Ağustos 2011 Çarşamba İkindi Üzeri Bahçeye Çıktılar Kara Dut Ağacının Altına Sabahtan Su Salmıştım Nemli Toprakta Toprak Banyosu Yaptılar
Ayrıntılar http://thares.blogcu.com/ da
Mishakal
16-09-2011, 22:06
güzel tavukların ve horozların var.
Feriklerim altı ayını doldurdular bazıları yumurtaya geldiler bazıları henüz yumurtlamıyorlar. Altı horozun dört tanesi tencereye girdi iki tanesi damızlık olarak ayrıldı.
Ayrıntılar Küçük Ateşleri Söndürür Esen Rüzgarlar Büyük Ateş Rüzgar Vurdukça Parlar - Blogcu (http://thares.blogcu.com/) da
20 Ekim 2011 Perşembe
Bir tavuk, bir horoz ve dört ferikle kümesim kadrosunu tamamlamış oldu.
Ayrıntılar Küçük Ateşleri Söndürür Esen Rüzgarlar Büyük Ateş Rüzgar Vurdukça Parlar - Blogcu (http://thares.blogcu.com)da
14 Aralık 2011 Çarşamba
Horoz ve Tavuklarımdan Son Görüntüler
seyyah53
14-12-2011, 20:13
Sn.Trahes Merhaba...
Sayfanizda bir horozunuzu saldirgan tavirlari sebebi ile bir arkadasa verdim demissiniz...
Ben hayatimda 5-6 kez horoz ya da tavuk yakalamaya calistim hic yakalayamadim...:)
Bunun bir taktigi varmi yoksa ben kulluyen beceriksiz miyim?
Sn.Trahes Merhaba...
Sayfanizda bir horozunuzu saldirgan tavirlari sebebi ile bir arkadasa verdim demissiniz...
Ben hayatimda 5-6 kez horoz ya da tavuk yakalamaya calistim hic yakalayamadim...:)
Bunun bir taktigi varmi yoksa ben kulluyen beceriksiz miyim?
Sayın Seyyah
Horoz veya tavuk yakalamanın becerikli olma ile alakası olduğunu sanmıyorum. Bu daha çok horoz ve tavukları tanımakla alakalıdır. Benim Yusuf TÜRKKAN isimli bir arkadaşım bir horoz veya tavuğu saniyeler içerisinde yakalardı. Ben kümeste olmayan tavuk ve horozu yakalayamam. Ama çok gerekliyse arkalarından seri koşup şaşırtarak yakalaya biliyorum.
SAYGILAR
şenpınar
13-04-2012, 16:37
Bu gün 15 günleri ama Ben size 4-3 günlüken resimlerini paylaşayım 7 mart gurk olan Tavuğum 11 yumurta ile yatırdım 1yumurtayı yanlışıkla çatlatmıştı çıkartım 10 yumurta kalıyor.27marta erken çıktı diye ölmüş çok üzüldümya.29marta çıkan 3 civciv çok sağlıklı çıktı.31marta yumurtayı az çatlatmış bende kabukları çıkartım yardım amacıyla harket ediyordu 1saat sonra gelddiğimde tavuk köşeye atmış civcivin cesedini ve 3 civciv beslemek zorunda kaldık.
çok güzeller minicik :) yaradan hiç bir şeyi sebepsiz yaratmamış. yumurtasından etinden faydalanıyoruz. yaradana (Allaha) şükürler olsun. bizimde köyde yaşarken tavuklarımız vardı yine isterdim tavuklarım olsun, ama malum şehir hayatında zor. birde çilli horoz çok asil :) eski mesajlarda gördüm. iyi akşamlar
şenpınar
13-04-2012, 19:29
Sizede iyiakşamlar.
benimküçükbahçm
14-04-2012, 12:01
Bende bu sene bahçemde kümes hazırlıcam.. civciv alırken nelere dikkat etmeliyim?. soğuktan korumak için 1 tarafını açık bırakayım diye düşünüyorum. Doğal yumurta üretmek istiyorum. Kaç tane tavuk almalıyım ? . Cevaplarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler..
bay tömürcek
20-04-2012, 18:46
Bence 2 tavuk bir horoz alarak işe başlayın 10 tanede civciv alın hem kendinizi geliştirirsiniz hemde az olunca bakması kolay olur seneyede sayıyı çoğaltırsınız :)
Kesinlikle Tömürcek e katılıyorum yetişmiş tavuk almayın 10 adet tavuk olacağını tahmin ettiğiniz civciv alın onları elektrik lamba ısısıyla büyütün hem tavuk bakımı hakkında bilgi edilmiş hem de tavuklarınızın huyunu tüyünü kendiniz şekillendirin tavuk olayını daha çok seversiniz.
şenpınar
30-04-2012, 18:25
Adınız Celil değilmi ya da benmi yanlış hatırladım .Burda civciv aldığımda 2-3 gün besledigimizde ölüyorlar.Civciv satana soruyoruz neymiş iyi bakamıyormuş.Aldığımız civcivler boyalıda değil azcık üzrlerinde civcivin kendi boyası galiba az var.3 tane aldım öldü.Geçen arkdaşlar Arkadaş 2 ben 1 deneme amaçlı ölürümüz ölmezmi her şey fulldi eksik yoktu .Gene öldü.Bi Arkadaş alıdı 3tane gene öldü.Yazık günah değilim yaa .
Hayvanlarınıza önem veriyorsunuz. Gidip başlarında bekliyorsunuz. Benim tek tavuğum var bende başında duruyorum korktuğu için.
şenpınar
03-05-2012, 17:45
Ben tavukları çok severim.Özelikle yavrularını.
http://inlinethumb24.webshots.com/49431/2035876320105083838S600x600Q85.jpg
Feriklerim Yumurtlamak için Gün Sayıyorlar
http://inlinethumb24.webshots.com/49431/2035876320105083838S600x600Q85.jpg
Feriklerim Yumurtlamak için Gün Sayıyorlar
Maşallah kaç aylıklar acaba? Bende de ligorin var 2.5 aylık oldular. Ne zaman yumurta alabilirim?
http://img805.imageshack.us/img805/7228/12477182.jpg
banusemiha
18-09-2012, 09:16
Tavuk almak isteyen olursa ben satabilirim..İstanbuldaysanz...ı
çiftçi5234
18-09-2012, 20:16
İstanbul'un neresinde ?
banusemiha
19-09-2012, 07:35
G.O.Paşa'dayız...Tavuklar 8 aylık yumurtlar durumda...EYÜP Sultan'la G. O. Paşa arasında kalıyoruz.. .
çiftçi5234
19-09-2012, 22:59
Çok uzak
banusemiha
20-09-2012, 16:07
Bunlar bahsettiğim tavuklarım..
http://g1209.hizliresim.com/11/n/d74np.jpg
[url=http://bit.ly/c25MCx]http://g1209.hizliresim.com/11/n/d74rn.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://g1209.hizliresim.com/11/n/d74th.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
]Hızlı Resim yükle, internette paylaş | resim upload | bedava resim (http://bit.ly/c25MCx)http://g1209.hizliresim.com/11/n/d74px.jpg
acaba tavukların tüyleri neden öyle yani dökülmüş özelliklde kanat üstleri benimde böyle oluyor sebebini biliyormusunuz:(
çiftçi5234
02-10-2012, 20:13
Kanatlarını yeniliyorlardır.Ya da dikkat edin, belki tüy yolma huyları vardır
Batuhan Bora
08-10-2012, 16:18
acaba tavukların tüyleri neden öyle yani dökülmüş özelliklde kanat üstleri benimde böyle oluyor sebebini biliyormusunuz:(
Merak etmeyin büyük ihtimalle tüylerini yeniliyorlar.
Benim tavuklarda da oluyor. Henüz bir sağlık sorunuyla karşılaşmadım.
leventbodur
11-12-2012, 09:13
kapalı yerlerde ve açık kümeslerde 1 m2 kaç tavuk sığar?
kapalı yerlerde ve açık kümeslerde 1 m2 kaç tavuk sığar?
Merhaba
Gezdiğim sitenin birinde 1m2 yere 3-4 adet diye bir bilgi vardı. Bu sayı kapalı alan için verilmişti. Kolay gelsin.
İlkbaharın gelmesiyle birlikte bahçe bellemesi başladı. Bahçe bellemesinden nasiplenenlerin başında tavuklar geliyor.
http://img03.blogcu.com/images/t/h/a/thares/6bade8110601de30c47dd51084ffc663_1364548230.jpg
melodi-raşa
30-03-2013, 09:28
İlkbaharın gelmesiyle birlikte bahçe bellemesi başladı. Bahçe bellemesinden nasiplenenlerin başında tavuklar geliyor.
http://img03.blogcu.com/images/t/h/a/thares/6bade8110601de30c47dd51084ffc663_1364548230.jpg
Maşallah yaa tavuklarınıza horoz ve tavuklarınız çok güzeller. Yeni cins tavuklarda bulmuşsunuz uzun bir zamandır sizin tavuklarınıza bakmıyordum geçen günlerde sizin kendi sitenize bir göz attım sanırım gurka yatan tavuk larınız var sonuçlarınızı paylşında görelim sizinkileride ben artık tavuk bakmayı şimdilik bıraktım. Diğer sayfalarda geriye kaldıydı açıklamalarım gece ya tilki **** köpek bir türlü bilemedim ne olduğunu teli yırtıp içeri girmiş bütün tavuklarımı parçalayıp telef etti birşey kümesimdeki nevar neyok hepsi gitti yani ve şimdilik kümesim boş eşim ve annesi bakmamı istemiyorlar tavuk bende istiyom kümesimde sağlamlaşıp elden geçmesi lazım yani şuanda boş şimdilik kümes.
Maşallah tavuklarınıza horoz ve tavuklarınız çok güzeller. Yeni cins tavuklarda bulmuşsunuz uzun bir zamandır sizin tavuklarınıza bakmıyordum geçen günlerde sizin kendi sitenize bir göz attım sanırım gurka yatan tavuklarınız var sonuçlarınızı paylaşın da görelim sizinkileri de ben artık tavuk bakmayı şimdilik bıraktım. Diğer sayfalarda geriye kaldıydı açıklamalarım gece ya tilki ya köpek bir türlü bilemedim ne olduğunu teli yırtıp içeri girmiş bütün tavuklarımı parçalayıp telef etti bir şey kümesimdeki ne var ne yok hepsi gitti yani ve şimdilik kümesim boş eşim ve annesi bakmamı istemiyorlar tavuk bende istiyorum kümesimde sağlamlaşıp elden geçmesi lazım yani şu anda boş şimdilik kümes.
Öncelikle büyük geçmiş olsun Sayın melodi-raşa.
Kümes tellerinin çok sağlam olması gerekiyor. Maalesef çok sayıda sokak köpeği var ve açlar onlarında bir şekilde karınlarını doyurmaları gerekiyor. Bunun önüne geçmekte sağlam kümes teli kullanmakla mümkün. Gurk tavuğum Nisanın 10 da civcivleri çıkaracak fotoğrafları paylaşacağım. Tekrar geçmiş olsun çok üzüldüm.
http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/5398_315516851909973_206795122_n.jpg
Baharın gelmesiyle havaların ısınması börtü ve böcek katkılı beslenme çeşitliliği yumurta verimini otomotikman etkiledi.
Sayn Thares (Celil Hocam) sayfanızdan tavuklarınızın ve horozlarınızın resimlerini takip ettim gerçekten çok güzel hayvanlar yetiştirmişsiniz elinize sağlık, önceki horozlarınız da çok güzel cinsleri neydi tam olarak anlayamadım, bir de neden light susex cinsi tavuklara yöneldiniz sizi buna iten neden nedir? bilelim de belki biz de besleriz
bir de yetiştirdiğiniz horozlardan damızlık seçerken dikkat ettiğiniz bişey var mı?
Sayın Sagun
Öncelikle şunu itiraf edeyim ki light sussex civcivlerin diğer civcivlere göre daha çabuk ireldiklerini gözlemledim. Hem bu cinsler daha uysal geldi bana sanki ancak köy tavuğu üretimim gene devam edecek. Horoz olarak seçim tabi ki yapıyorum en çok beğendiğim kümeste kalıyor. SAYGILAR
horozun sakin olanı mı daha makbul, ben çok sakin hayvanları sevmiyorum biraz hareketli olmalı köy tavuklarının daha iyi olduğunu düşünüyorum amma yumurta verim açısından birebir karşılaştırma fırsatım olmadı bu saf ırklarla,
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/65607_151049548405116_2028596760_n.jpg
Horoz ve Tavuklarım Kümeste
civcivler ne alemde sayın Thares, çıkmadılar mı hala, şu kümesteki televizyon monitorünü tavuklar ne amaçla kullanıyor yumurtlama yer i mi orası?
bu sussex horoz da çok güzel ama bu hayvanların ilginç bi şekilde kuyrukları kısa oluyor köy horozlarına göre.maşallah
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/521615_321382511323407_185918865_n.jpg
Yıllardır tavuk besledim Gurk tavuk marifetiyle civciv çıkartım hayatımda ilk defa bu kadar az civciv sahibi oldum. Herşeyin bir ilki oluyormuş.
Nasip sayın Thares, acaba sıkıntı tavuktan mı yoksa horozdan mı, tavuk anaç bir tavuktu diye biliyorum,hint, neyse bu yıl tekrar gurk olurlar heralde...
En son 3 sene önce girmişim konuya :) Horoz'un önünde ki tavuk cins sanırım. Çok gurk olanlardan galiba.
Horozun önündeki tavuk hint susex gurk için besliyorum
güzel tavukların ve horozların var.
Çok teşekkür ederim Mishakal beğenmenize sevindim
buraktuci
28-11-2013, 21:05
Sn thares maşallah çok güzeller.
Sn thares maşallah çok güzeller.
Teşekkür ederim daha güzelleri sizlere nasip olsun dilerim
RAULGONZ7
02-12-2013, 15:37
Celil Hocam,
Yeni resimleri bekliyoruz.Resimlere hem burada hemde sitemizde epey ara verdiniz.Artık çok sık resim paylaşmaz oldunuz.
Saygılarımla,
Celil Hocam,
Yeni resimleri bekliyoruz.Resimlere hem burada hemde sitemizde epey ara verdiniz.Artık çok sık resim paylaşmaz oldunuz.
Saygılarımla,
Fotoğraf Makinasının pili akü tipi cep telefonlarının pili biçiminde bir türlü şarz tutmuyor. Fotoğraf paylaşımlarımın aksamasının ana nedeni budur.
SAYGILAR
RAULGONZ7
03-12-2013, 10:38
Fotoğraf Makinasının pili akü tipi cep telefonlarının pili biçiminde bir türlü şarz tutmuyor. Fotoğraf paylaşımlarımın aksamasının ana nedeni budur.
SAYGILAR
Valla Hocam bizi o güzel anlatımınızdan resimlerinizden mahrum bırakmayın.Çaresine bakarsanız fazlasıyla mutlu edersiniz bizleri.
resimsel
03-12-2013, 10:47
Hepsi harika,baştan sona resimlerini gördüğüm tavuklar çok güzeller.
Benim tavuklarımda var,atak S tavuk araştırma enstitüsünden civciv almıştım tam 5 aylık olduğunda yumurtlamaya başladılar.
resimsel
03-12-2013, 10:51
bahçede çok mutlular.
http://img03.blogcu.com/images/t/h/a/thares/a7ee56745585a55a4703baadfbd9f5c1_1386069937.jpg
Horoz ve Tavuklarım
http://img03.blogcu.com/images/t/h/a/thares/9acf928a602580321bb776a289aea693_1386070353.jpg
Feriklerim
RAULGONZ7
03-12-2013, 19:30
Ve mutlu son.Celil hocam bizi bu güzel görüntülerden mahrum bırakmadığınız için teşekkür ederiz.Allah razı olsun.Maşallah hepsi biribirinden güzeller.Sussexlerin cinsi kırılmış gibi görünüyor.Ferikler çok değişik renk olmuş.
hocam çok güzeller maşallah bu seneki yavrularınız özellikle şu en öndeki ferik diğerlerine göre daha asil duruyor, yumurtalar kendi tavuklarınızdanmıydı? Diğerleri susekse göre biraz çilli olmuşlar.
Evet Sagun yumurtalar kendi tavuklarımdan kırık olmalarını istedim çünkü kendi tavuklarımın yumurta veriminden memnunum. Ayrı bir güzel geliyorlar bana Köy Tavuğuna aşığım.
buraktuci
03-01-2014, 14:39
Abilerim, ablalarım sizlerle kanatlılarımı paylaşmak istedim pek fazla bi nüfus yok ama yinede olsun. Dört tavuk ve bir de horozdan oluşan bi harem tavuklarımı büyük bi ahırda bakıyorum aslında anneannem ve dedem bakıyor ben yazın köye götürdüm büyüdüler yumurta vermeye başladılar. Bu konuda By tömürecek abimin bana çokyardımcı oldu ona çok teşekkür ederim. Şimdi ise ben okuduğum için merkezdeyim arada sırada gidiyorum oraya forum da sanırsam en küçüğünüz benim yaşım daha 15 belki dikkate almayacaksınız ama size bir sorum olacak ben kanatalı nüfusumu arttırmak istiyorum tabi yazın işte sizce hangi cins tavuk almalıyım yumurta yönünden iyi olan pek pahalı olmayan soğuk şartlarına uyum gösterecek bi tavuk cinsi bizim oralar kışın soğuk olur da. Soruma vere bildiğiniz kadar cevap verirseniz çok mutlu olurum şimdiden teşekkürler... :o
valla bilenler daha yazarsa benden daha faydalı olur kanaatindeyim.Ancak zannedersem bu devletin geliştirdiği ATAK ve ATAK-S cinsleri hem yumurtacı hemde etçi.Ama tabi abartılı bi şekilde değilde klasik anadolu tavuklarının ıslah edilmiş hali gibi düşün.
buraktuci
03-01-2014, 15:23
Evet onları biliyorum aklımdan da geçiyor ben Malatya oturuyorum tavuk pazarımız var bi tane ama çok küçük bi alan oraya fazla gelmiyor gelirsede çok pahalı oluyor alırsam onu eyer yine ziraattan almak lazım Yinede teşekkür ederim..
bay tömürcek
03-01-2014, 16:17
Burakcım sayfa da açmışsın hayırlı olsun ;) Yumurtaları da doldurmuşsun yemiyo musunuz ya da satılmıyo mu? :p Ben de çok bilmiyorum soğuğa hangisi dayanır en iyi yumurtayı hangisi verir diye ama susexleri methediyodu geçen tanıdık bi abi ;) Hem et hem yumurta yönünden bulabilirsem bende yumurtasını veya civcivini edinmek istiyorum susexlerden :) Şu plymouth rock denilen tavukların da yumurta verimi iyi deniyor galiba bide kuluçkaya da yatıyolarmış pazarlarda satılıyor bunlardan civcivken alsan fazla para vermemiş olursun :p
( Plymouth rock tavuklar resim netten alıntı :) )
463159
buraktuci
03-01-2014, 16:30
Saol abicim açtığımdan beri gelmeni bekliyorum yumurtalara gelince hani ilk yumurtalarya anneannem kıymamış beni beklemiş köye gidene kadar :D o mesele sessexlere gelince süperler ama sanki fiyat biraz pahalı internetten çok güvenli biri var diye duydum plymouth denelerdende sanırım bende 2 tavuk var demi resimlerdeki bundan değilmi ?
bay tömürcek
03-01-2014, 16:39
Saol abicim açtığımdan beri gelmeni bekliyorum yumurtalara gelince hani ilk yumurtalarya anneannem kıymamış beni beklemiş köye gidene kadar :D o mesele sessexlere gelince süperler ama sanki fiyat biraz pahalı internetten çok güvenli biri var diye duydum plymouth denelerdende sanırım bende 2 tavuk var demi resimlerdeki bundan değilmi ?
Estağfurullah ;) Susex internetten değilde mesela elden bulmaya çalış şimdilerde üreticisi artmaya başladı. Araştır ya da burda arıyorum diye bir başlık var oraya başlık aç susex arıyorum diye Malatya'da bulamasan bile yakın illerden bulabilirsin belki. Hem bakarsın da ucuz olur öyle hatta parasız paylaşmak isteyen bile olabilir :) Seninkiler de plymouthlara benziyor ama onlar hakikisi değildir köy tavuklarında da o renk çok yaygın melezleşerek oluşuyor :p Plymouthlar yumurta tavuğu olarak pazarda civcivi veya yetişkini satılıyor ;)
buraktuci
03-01-2014, 16:45
Zaten karar verdim gibi bu plymouth benim hoşuma gidiyor zaten dedem gil eski toprak çok tavuk beslemişler bu çillileri görünce çok sevindiler bunların yumurtası güzel olur iri olur dediler bulabilirsem yazın ve ya ilk baharde şu okullar bi bitsin direk tavukları alıp köye gideceğim dedim diyor birkere getirdin getirmişken başımıza sürtmüşken çok olsun az olsun farketmez paranın yettiği kadar al diyor bende dedim günah benden gitti Ha bu arada abim tavuklarını tavuk yetiştiriciliği adlı bi konuda gördüm güzellermiş allah uzun ömür versin onlara bide sanırım demişsin önceki tavuklar hastalıktan gitti bu tür şeyler çok karşıma çıkıyo valla üzülüyorum bişi diyeceğim ama çekiniyorum bi ara hani demiştin ya senin için tavukların resmini çekip atacağım diye çektin mi acaba ?
bay tömürcek
03-01-2014, 16:49
Zaten karar verdim gibi bu plymouth benim hoşuma gidiyor zaten dedem gil eski toprak çok tavuk beslemişler bu çillileri görünce çok sevindiler bunların yumurtası güzel olur iri olur dediler bulabilirsem yazın ve ya ilk baharde şu okullar bi bitsin direk tavukları alıp köye gideceğim dedim diyor birkere getirdin getirmişken başımıza sürtmüşken çok olsun az olsun farketmez paranın yettiği kadar al diyor bende dedim günah benden gitti Ha bu arada abim tavuklarını tavuk yetiştiriciliği adlı bi konuda gördüm güzellermiş allah uzun ömür versin onlara bide sanırım demişsin önceki tavuklar hastalıktan gitti bu tür şeyler çok karşıma çıkıyo valla üzülüyorum bişi diyeceğim ama çekiniyorum bi ara hani demiştin ya senin için tavukların resmini çekip atacağım diye çektin mi acaba ?
Yahu sorma o resimdeki tavuklarımın hepsi geçen sene hastalıktan gittiler :( Ama hemen hastalık geçince yeniden edindim ;) Tavuklarımı görmek istemiştin evet şimdi köydeyim yarın çeker bu sayfaya yüklerim :p Ördeklerimi, hindilerimi görürsün ;)
buraktuci
03-01-2014, 16:53
Vallaha abi çok mutlu olurum.. Belki bende teyzemin oğlu tavuk pazarına gidersem oralın resimini çekerim görmüş olursun tavukları filan ufak bi yer ama hiç yoktan iyidir abim senin tavukların benimkilerine kat kat kaliteli fazla ve güzeldir hindi ördek mördek diyince bi değişik oldum zaten Allah korusun inşallah bir daha bir şey olmaz bizim çok tavuğumuz öldü ben küçükken ama hastalık değil hepsi it köpek..
bay tömürcek
05-01-2014, 11:11
Söz vermiştim tavuklarımın resimlerini yüklemek için :) Hepsini bulamadım ama evin önünde olanları fotoğrafladım :) İlk önce ördeklerim, sadece bu üçü evin önünde kalmış diğerlerini aradım bulamadım suya falan gittiler sanırım :)
463342
463343
463344
bay tömürcek
05-01-2014, 11:15
Denizli horozumla Denizli tavuğum bu seneki yavruları bu ikisinden ürettim ;)
463345
463346
463347
bay tömürcek
05-01-2014, 11:19
Bunlarda bu sene nisanda çıkan Denizli civcivlerim horozlar ötmeye başladı başlangıç için gayet güzel ötüyolar :p
463348
463349
463350
bay tömürcek
05-01-2014, 11:24
Hindilerimi kestim 3 tane bıraktım 2 dişi 1 erkek. Daha yavrular erkek olan anca anca ötmeye başladı ;)
463351
463352
463353
463354
bay tömürcek
05-01-2014, 11:30
Tavuklarımdan bir kaçı :) Diğerlerini bulamadım nerelerdeler kimbilir :)
463356
463357
463358
463359
463360
asi_insan
05-01-2014, 12:07
işte bu
Abilerim, ablalarım sizlerle kanatlılarımı paylaşmak istedim pek fazla bi nüfus yok ama yinede olsun. Dört tavuk ve bir de horozdan oluşan bi harem tavuklarımı büyük bi ahırda bakıyorum aslında anneannem ve dedem bakıyor ben yazın köye götürdüm büyüdüler yumurta vermeye başladılar. Bu konuda By tömürecek abimin bana çokyardımcı oldu ona çok teşekkür ederim. Şimdi ise ben okuduğum için merkezdeyim arada sırada gidiyorum oraya forum da sanırsam en küçüğünüz benim yaşım daha 15 belki dikkate almayacaksınız ama size bir sorum olacak ben kanatalı nüfusumu arttırmak istiyorum tabi yazın işte sizce hangi cins tavuk almalıyım yumurta yönünden iyi olan pek pahalı olmayan soğuk şartlarına uyum gösterecek bi tavuk cinsi bizim oralar kışın soğuk olur da. Soruma vere bildiğiniz kadar cevap verirseniz çok mutlu olurum şimdiden teşekkürler... :o
aman ablam senmiydin bende tavuklarına bakıp nasıl beğenmiştim bak kıymetini bil bir ayağın köydeymiş dairede tıkılıp kalmak daha zor tadını çıkar ;)
buraktuci
05-01-2014, 14:18
Enes abim superler ya allah hepsine tüyleri kadar ömür versin
altintasna
28-01-2014, 21:17
Buyurun:
Belgesel: Tavuk ve Çocuk - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=xlxDGbr6zyg)
ayseozen
28-01-2014, 21:32
Oyyyy çok şeker bunlar ama tavuğun yerinde olmak istemezim.
Buyurun:
Yeğenlerinizin tavuklara davranışı hiç olmadığı gibi siz de bunu körüklemişsiniz. Tavuklar adına üzülerek seyrettim, keşke zorla su içirmelerini teşvik etmek yerine tavukları nasıl tutacaklarını, zorla su içirmemeleri gerektiğini ve yolmamalarını anlatsaymışsınız. Biz küçükken es kaza tavukları incitsek bize kızar nasıl tutmamız hatta sürekli tutmamamız gerektiği bile anlatılırdı. Kusura bakmayın söylemek zorunda hissettim.
MEVLÜT ÇELİK
22-04-2014, 18:56
arkadaşlar benimde bir horozum var köy horozu 6 aylık ötüyo ötüşü kısa ve kalın rengi siyah beyaz boynu siyah beyaz birazda kahverengili kuyruğu siyah göhsü siyah benekli gerisi beyaz horozum çok güzel dövüşüyo
blacktox55
24-04-2014, 15:54
Cok guzeller masallah hen cesit de bol
Burak yeni kurduğun Lohman ciftliginin ve güvercinlerinin resimlerini bizle ne zaman paylaşacaksın acaba?
erguvanagaci
14-07-2014, 13:38
Merhaba,
Yaklaşık 30 adet tavuğumuz var, bitlendikleri için ilaçladık ancak tavuklardan 1 tanesi arkamızı dönene kadar ilaç karışmış sudan içti. Şimdi sarhoş gibi ayağa kalkmakta bile zorlanıyor. Ne içirsek kendisine gelir, vücudundaki zehri atar?
Teşekkürler.
Sıcak havalarda böyle tehlikeler her zaman söz konusudur. Geçmiş olsun yapacak hiç bir şey yok inşallah yaşar.
Yaz aylarında bit tehlikeli olabilir.
özellikle gurk yatan tavuklar yoğun bitle karşılaşırlar
toz halindeki ilaçlar daha uygundur.
kırkdilim
01-03-2015, 16:52
Ligorin ve Atak-s feriklerim.
538891
Satıcının söylediğine göre iyi bakarsam yumurtlamaları iki aya kalmazmış!
538893
kırkdilim
12-03-2015, 22:18
Sabah 8.30-9.00 arası güneş ışınları tam kümesin kapısında.Bu saatte ferikler (biz burada yarkaya ferik deriz) eşelenmeyi bırakıp kapının önüne doluşuyorlar.Işık içinde kanatlarını açıp gerinmeleri görülmeye değer.
Kümesin tabanına karton,onun üzerine de saman seriyorum.Saman;altlarını kuru,ayaklarını sıcak tutuyor.Temizleme işinde de kolaylık sağlıyor.
Yemliklerine üçer avuç buğday ve mısır,bir avuç piliç bitirme yemi koyuyorum.Şimdilik idare ediyor.
Sabahın köründe ötüp komşuları rahatsız etmesin diye kümese horoz koymadım.Tavuk gurk olsun,civciv çıkarsın diye bir derdim de yok.Dölsüz yumurtanın besin değeri olarak olumsuz bir tarafı var mıdır,açıkçası merak ediyorum.
2-3 üç gün önce galiba Fatih Portakal ın Programı'nda çıkmıştı. Internette aratabilirsiniz.
Maalesef evet. Horoz şart gerçek organik yumurta için.
şehircivcivi
29-07-2015, 12:39
Arkadaşlar civcivimin gagası koptu uzar mı
Arkadaşlar civcivimin gagası koptu uzar mı
Uzayacağını sanmıyorum.
Ayrıca organik olması için değil civciv olabilmesi için horoz şart.Organik olması için GDO lu yemler vermemek ve tavukların dolaşmalarını sağlamak yeterli.Yeşillik, böcek vs organik beslemek lazım.
bende çilli tavuk (plymut veya halk dilinde pilamit diyede bilinir) besliyorum tek ırkım zaten horozu bir yana gurk olduğu zaman 1,5 metrekare yakınına hiç bir hareketli canlı eşya v.s. yaklaşamaz çok hırçın ve cok tehlikeli olurlar onların tabiatı o şekilde sanırım huyumu desem suyumu desem hint (ingiliz) tavukları eline su bile dökemez bence civciv büyütme eğitme ve koruma konusunda sadece horozu değil tavuğuda piskopata bağlıyor abi gurk olunca :)
dölsüz yumurta (horozsuz yumurta) tabikide içerisindeki eksik kalsiyum ve besin değerleri yüzünden civciv çıkarmazlar burda hem fikiriz. demiş olduğum gibi normal döllü yumurta dan daha eksiz vitamin kalsiyum ve besin değerine sahip olduğu için tercih edilmezler. yumurtadan anlayan bir insan yumurtanın döllü olup olmadığını bilir zaten genelde kapalı üretim yapanlar tercih ederler horoza ekstra yem vermemek için birde döllü yumurta yaz aylarında yeterli sıcaklık alırsa içerisi kan pıhtısıyla örtülür yani sıcaklıktan dolayı yavru (embriyo) olusumu başlar müşteriye rezil olmamak için dölsüz yumurta üretirler. ama içindeki besin değeri düşüktür döllü yumurta ile aynı protein ve kalsiyuma sahip değildir kısacası bu.
Şimdi biyolojik olarak bakacak olursak dollu yumurtanın dolsuz yumurtadan tek farkı içerisine bir sperm hucresi girmesidir. Yani bunun besin değerini etkileyecek bir yanı yoktur. Civciv oluşması için gereken besin maddeleri yumurtanın içinde bulunur zaten ama civcive dönüşmesi için sperm ile birleşmesi şarttır.
bezginkuh
06-02-2016, 16:05
Bende bu sene 6 adet cin tavuğu, üç adet bıldırcın, iki adet keklikle hobi amaçlı olarak bu işe giriştim. Hem görsel yönden güzel oldukları için hem de çocuklara hayvan sevgisi aşılamak için ufak bir kümeste besliyorum.
Buyurun:
Hoyrat sevmek sevgi değildir. Hayvanlar böyle sevilip bakılacaksa hiç edinmeyin daha iyi.
Serdar27
22-03-2018, 14:40
Merhabalar 4 katlı müstakil evimin terasının üstün e tavuk kümesi kurmayı düşünüyorum çevremdeki evlerden en az2 kat yüksekte bir yer ortalama 50 ad civarında
1.soru çevre ye aşırı derecede koku yapar mi
2.soru gezinme alanları sıkıntılı sadece kümes içerisinde yasayabilirlermi yoksa bir alan kesinlikle şart mi
3.soru verim alabilirmiyim
Etrafa koku yapabilir. Kümes te hayatlarını idame ettirebilirler. Verim alınabilir. Yalnız bu 2. Ve 3. Madde için hibrit tür özellikle lohman Brown uygun olacaktır.
Merhabalar 4 katlı müstakil evimin terasının üstün e tavuk kümesi kurmayı düşünüyorum çevremdeki evlerden en az2 kat yüksekte bir yer ortalama 50 ad civarında
1.soru çevre ye aşırı derecede koku yapar mi
2.soru gezinme alanları sıkıntılı sadece kümes içerisinde yasayabilirlermi yoksa bir alan kesinlikle şart mi
3.soru verim alabilirmiyim
Geç Cevapladığım İçin Özürdilerim
Çatıya harika bir kümes yapıp tabanına 20 santim ince sıva kumu atarsanız ve her sabah temizliğini yaparsanız tavuk sayısı da 4 dü geçmez ise hiç bir koku söz konusu olmaz.
Gezinti alanları kısıtlı olsa da buğday ve kaliteli yumurta yemi verirseniz Ataks tavuklarından sahiplenirseniz iyi bakım sonucunda her gün 3 yumurta alacağınıza ben kefilim.
Kümesiniz rüzgar ve güneşe karşı mutlaka korumalı olmalıdır horozunuz olmasada olur ancak tavuklar aynı yaş gurubunda olmalıdır.
SAYGILAR
http://fs5.directupload.net/images/180706/8n5ayptw.jpg
Horozu bu gün pazardan aldım henüz bahçe ve tavuklarla
irtibatı yok sanırım 2 haftalık bir alışma dönemi yaşayacak http://fs5.directupload.net/images/180706/jxqxvf9q.jpghttp://fs5.directupload.net/images/180706/94h2gfc4.jpg
http://fs1.directupload.net/images/180706/9i2m4wy8.jpg
Hocam Ataks beslemeye mi başladınız. Verim nasıl, Kolay gelsin.
Hocam Ataks beslemeye mi başladınız. Verim nasıl, Kolay gelsin.
Sağ olun eve bu sene 4 ataks aldım birini köpeklere kaptırdık üç tane kaldı maşallah verim güzel tabi bakımda güzel.
celalim01
07-07-2018, 07:10
Günaydın. Kolay gelsin.
Merhabalar..doğru başlıkta mı soruyorum bilemiyorum ama bu sene büyüttüğüm civcivler arasinda farkli olanlar çıktı.Yumurtalari bir arkadastan bulmasini istemistik.
Leylek gibi uzun bacakli cok seker tavuk olacak galiba[emoji1]
Türünü bilen varsa ögrenmek isterim bir de bunun kızıl renkli versiyonu var[emoji5]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20181107/2e3569464319e1f5ca823c218d120b2e.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20181107/fcfadcb9ff08048362ef476906c40d45.jpg
LG-H818 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sn. Zekoş;
Bir yerlerde gördüm diye merak edip araştırdım. Egyptian Fayoumi olabilir. Denizli horozuna da benzer özellikler var. Nasıl olsa büyüdükleri zaman ne olduğu tam olarak anlaşılır. Sırt tüyleri boydan itibaren parlak renkte çil veya sizin söylediğiniz gibi kızıl ise horoz olacak muhtemelen.
Sayın Muda ilginize tesekkür ederim.İnternetten söylediklerinize baktım Denizli degilde digerine benziyor.Ama safkan degilde melez olma ihtimali yüksek.Ve tavuk olacaklarını sanıyorum hic dövüs etmiyorlar;)
Büyük ihtimalle Denizli cinsi bu. Hem de melez değil safkan gibi , göz rengi bacak rengi, kuyruk dikligi Denizli'yi andırıyor. Fayoumi mısır orijinli bir tür ve nadir bulunuyor.
Sayın Sagun söylediginiz dogru olabilir internetten denizli cinsi yarkaya baktım benzerlik cok fazla..insallah öyledir[emoji4]
Bu siyahın bir de kızıl versiyonu var demistim onun da resmini paylasayım..https://uploads.tapatalk-cdn.com/20181109/8c22e39da13019405071ede247f432be.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20181109/5c7a4976d3d5071d9bda293404e829c1.jpg
Sayın Muda aradan 2 ay gecti ve siz haklıymıssınız ikiside horoz çıktı yaklaşik 20 sn ötüyorlar şimdilik;)
Ama bahsettiginiz cins degiller gibi.. simdiki halleriyle daha iyi anlaşılır sanırım.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190121/6068bbf5b01d0e96bdc9c92ca999f989.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20190121/aec21fcc64313eb9b3ea32fcaac17af7.jpg
Sayın Zekoş, gerçekten çok güzel olmuşlar, bunlardan satmak istediğini varsa talibim, Denizli bunlar, veya yazın yumurta temin edebileceğimiz bir yer olur mu. Beğendim ben bu horozları.
Sayın Zekoş,
Büyütmediğim için benzer nitelikte görünen tavuk cinsini yazmıştım. Ancak ikinci şık çıktı. Çok güzel olmuşlar. Biri çil diğeri de kırmızı olmuş. Ali abide tavuklar ile birlikte var. Son gördüğümde kırmızı horoz da vardı. İki çil horoz vardı önceden Yanına gidebilirsem resimlerini eklerim.
Tesekkür ederim Sayın Sagun..hatta ötmelerini de videoya cekmistim yükleyemedim.Yazın yumurta konusunu tekrar görüselim hint tavugu yumurtasi ve yesil yumurta da gönderebilirim nasip olursa..
Bir tane de siyah horozum var ona da denizli diyorlar ama bunlar gibi uzun ötmüyor.Bunlar Denizliyse peki bu ne;)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190123/715baf85143edcf3f48314c3d776bb02.jpg
Bu siyah kırmızı olan Denizli horozu değil,
Denizli nin en tipik özellikleri gözünün dahi siyah ya da siyaha yakın olması+ kuyruğunun çok dik olmasıdır. Bunlar, onu diğer ırklardan ayırmada yardımcı olur. Bu resimdeki horoz belli bir ırk özelliği göstermiyor, sadece köy horozu diyebiliriz.
burakyolcu
04-06-2019, 19:52
Emeğinize sağlık
LightSussex2
01-07-2019, 11:23
Tesekkür ederim Sayın Sagun..hatta ötmelerini de videoya cekmistim yükleyemedim.Yazın yumurta konusunu tekrar görüselim hint tavugu yumurtasi ve yesil yumurta da gönderebilirim nasip olursa..
Bir tane de siyah horozum var ona da denizli diyorlar ama bunlar gibi uzun ötmüyor.Bunlar Denizliyse peki bu ne;)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190123/715baf85143edcf3f48314c3d776bb02.jpg
Maşallah
Faruktek
02-07-2019, 11:20
Selam arkadaşlar ayağı şişmiş olan horozum var ne yapabilirim? Nasıl tedavi etmeliyim sizce ?
Altın kuluçka
22-07-2020, 08:49
Selam arkadaşlar ayağı şişmiş olan horozum var ne yapabilirim? Nasıl tedavi etmeliyim sizce ?
Bu hastalığın nedenlerini bilin. Tavuklar (özellikle serbest menzilli), tırmanmak, kazınmak ve atlamak için geceleri uçmak gibi. Küçük bir parçalayıcı, kesik veya sıyırma, herhangi bir bakterinin nüfuz edebileceği bir giriş noktası olabilir ve genellikle dışkıya veya ıslak yataklarla doğrudan temastan kaynaklanır.
Tavuğumun Ayağı Şişti Ne Yapmalıyım
Saf ve dezenfekten olmuş suya ayağı batırın. Görünür kabuk yumuşayıncaya kadar 1/2 galon damıtılmış, ılık su, 5 damla Betadine (veya Kekik Yağı) ve 1/4 fincan Epsom tuzlarından oluşan bir karışıma yerleştirin. Veya da ılık bir suda bir müddet bekleterek sonrasında tedavi görülecek yere batikon sürerek tedaviye başlaya bilirsiniz.
Altın kuluçka
24-08-2020, 14:19
düşük kalsiyumdan oluyor, kalsiyumlu yem verirsen zamanla iyileşir. aşağıdaki link üzerine tıkla tavuk yemi ile ilgilir makaleler ve yem rasyonu var .
https://altin-kulucka.com/category/tavuk-yetistiriciligi/
Altın kuluçka
15-10-2020, 16:44
Tavuk hastalıkları ile ilgili bir yazıda burada sizinle paylaşmak isterim:
https://altin-kulucka.com/blog/tavuklarda-kanibalizm/
Merhabalar civcivlerim arasinda böyle bir cins çıktı.Horoza benziyor ama cinsini de merak ettim..yardimci olabilirmisiniz ?https://uploads.tapatalk-cdn.com/20201129/a38159494cc9851609621e10b2e118d3.jpg
Melez bir hayvan, tam bir cins değil.
Malesef öyleymiş Sn.Sagun..melezligine degil de tavuk cikmadığına uzüldüm.Cinslerden pek anlamiyorum ama hint tavugu olmasini ümıt ediyordum.
Boyu kısa görünüyor. Tabi bu durum fotoğraftan da o şekilde gözüküyor olabilir. Hint horozları genellikle uzun bacaklı ve boyunlu oluyorlar. Çil horoz. Boy dışında olduğu gibi hint horozu gibi duruyor. Tabi horoz ve tavuğun aynı cinsten olmadığı durumda dediğiniz gibi bir taraf baskın gözükse de melez oluyorlar.
serkanklnc
11-12-2020, 18:23
maşallah nazar değmesin
kazımşerif
15-04-2021, 09:54
Ligorin Tavuğu Yetiştirmek istiyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim:
https://horozlardunyasi.blogspot.com/2021/04/ligorin-tavugu-ozellikleri.html
HoRozNuri28
24-07-2021, 12:04
merhaba benim 3 tavuk 1 horozum vardı maalesef tavuklarimdan 2 si öldü horozum ise aldığımızda ferikti ve geleli 3 ay oldu hala ötmedi ve boyu bu kadar tavuk gibi sesler çıkarıyor fakat hiç ötmeye yaklasmiyor bile artık horoz olduğundan şüphelenmeye başladım :) sizce sorun nedir ne yapmalıyım.
aydemiraydın
24-07-2021, 15:17
merhaba benim 3 tavuk 1 horozum vardı maalesef tavuklarimdan 2 si öldü horozum ise aldığımızda ferikti ve geleli 3 ay oldu hala ötmedi ve boyu bu kadar tavuk gibi sesler çıkarıyor fakat hiç ötmeye yaklasmiyor bile artık horoz olduğundan şüphelenmeye başladım :) sizce sorun nedir ne yapmalıyım.
horoz ise yakında öter yok tavuk ise 2 ay sonra yumurtlar.
Sayın Zekoş sizin horozlarda bariz hint horozu melezliği var.
HoRozNuri28
24-07-2021, 19:20
horoz ise yakında öter yok tavuk ise 2 ay sonra yumurtlar.
Teşekkür ederim umarım öter benim anlamadığım çok yavaş büyümesi umarım hasta değildir.
kazımşerif
14-10-2021, 08:09
Yumurtanın küçük olmasının bazı nedenleri vardır ve gerçekten zarara uğratabilir. Bu yüzden bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim:
Yumurtanın küçük olmasına neden olan faktörler (https://horozlardunyasi.blogspot.com/2021/10/yumurtann-kucuk-olmasna-neden-olan.html)
mister73
14-10-2021, 09:41
Merhaba iki buçuk yaşlarında iki horozum var, ayrı kümeslerde duruyorlar ve gayet güzel örnekteydiler ancak son bir kaç haftadır ötmediklerini fark ettim hatta komşumuz bile fark etmiş. Bu normal midir; tavukların yumurtaya ara verdikleri gibi horozlar da ötmeye ara verirler mi?
Sent from my iPhone using Tapatalk
mister73
06-11-2021, 04:31
Horozlarımla ilgili sorun devam ediyor maalesef; üstelik bu aralar tavuklara de pek ilgi duymuyorlar, eşleştiklerini görmez oldum bir süredir. Normal midir?
Sn.mister73 nerdeyse 6-7 srnedir tavuk sahibiyim boyle bir durumla karsilasmadim normal oldugunu da sanmiyorum.Yaslandigini düsünsek bizim horoz 3.5 yasinda sadece kopek saldirisinda durgunlastı otmeyi bir muddet birakmisti o kadar..galiba tavuklarda da psikolojik sorunlar oluyor iyi gozlemlemeniz lazım mutlaka bir sebebi vardir;)
Bu arada cok öten horoz seviyorsaniz ispenç tavsiye ederim bıkıp kesmek zorunda kaldik o tatliliklarina rağmen😅
mister73
06-11-2021, 08:49
Sn.mister73 nerdeyse 6-7 srnedir tavuk sahibiyim boyle bir durumla karsilasmadim normal oldugunu da sanmiyorum.Yaslandigini düsünsek bizim horoz 3.5 yasinda sadece kopek saldirisinda durgunlastı otmeyi bir muddet birakmisti o kadar..galiba tavuklarda da psikolojik sorunlar oluyor iyi gozlemlemeniz lazım mutlaka bir sebebi vardir;)
Bu arada cok öten horoz seviyorsaniz ispenç tavsiye ederim bıkıp kesmek zorunda kaldik o tatliliklarina rağmen[emoji28]
Teşekkür ederim sn. Zekoş. Çok öten horoz sevmekten değil de bu değişiklik benim dikkatimi çektiği için sormuştum. Sağlık durumları iyi görünüyor. Aslında şöyle bir gözlemim de oldu ama ilk başta pek önemsememiştim, belki ilgisi vardır. Normalde horozları bilirsiniz; yiyecek bir şey bulduklarında hemen kendileri yemek için acele etmezler, gıdıklamaya benzer bir ses çıkararak tavukları çağırırlar. Benim horozlarım da böyle yapardı ama artık yapmıyorlar hatta gelen tavukları uzaklaştırıp tek başlarına yemek istiyorlar...
Sn.mister son bahsettiginiz durum bende de oldu ama sebep sonradan kattığım tavuklardi.Horoz birakin cagirmayi yemesin diye dovuyordu..diger tavuklara birsey yapmiyordu..galiba sevememe durumu bunlarda da var:)
Bazen anlayamadigimiz çözümsüz durumlarla karsilasabiliyoruz mesela bir tavugum da sanki yumurtlar gibi yatiyor hemde cikarir cikarmaz ilk olarak.. gidaklayarak kalkiyor..yumurtlamis havasinda ama hic yumurtlamadi kac kez beklemisimdir;)
Son olarak cagımızda bu durumlar normal olmasa da olagan diyorum artik insanlar gibi tavuklardan da hersey beklenir:))
mister73
07-11-2021, 07:31
O zaman tek çare yeni horoz almak mı yoksa zamanla düzelirler mi?
Bu durum olali cok uzun zaman olduysa yeni horoz almak daha uygun..Tavuklarin yumurtlamasina etki ediyor mu peki ? Sonucta horoz bulundurma sebebi ötmesinden ziyade tavuklara bakması..Cins olarak da önemli degilse kesin yenisini edinin derim.Yakin olsaydiniz hediye ederdim☺
mister73
07-11-2021, 12:25
Teşekkür ederim [emoji120] Yumurta performansı da düştü.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.