View Full Version : ankstel / Kaktüslerim
İrem Erdinç
24-06-2010, 08:29
Sn. Ankstel, gözüm şenlendi... Muhteşemler.
Renkler harika.Uçuk pembe ve büyük açandan bende var.Kokusu çok güzel.Ancak iki günde soluyor.
bilalong
24-06-2010, 08:57
doğrusu çok hoş gözüken kaktüsleriniz var.
Cok guzeller gercekten...teknik tuyolar bekliyoruz lutfen
günebakan
24-06-2010, 09:45
Sayın Ankstel bunlar ne kadar çok çiçeklenmişler çok güzel görünüyorlar:)
Çok güzel görünüyorlar ellerinize sağlık.
Sayın ankstel öncelikle yeni sayfanız kaktüslerinize daha da bol çiçek getirsin. Sayın ankstel bir geldiniz pir geldiniz, kaktüslerinizin güzelliği ve çiçeklerinin renkleri bakanın gözünü alıyor. Kaktüslerinizin genel görünümüne tekrar tekrar baktım. Aklıma da farklı farklı sorular geldi. Bazıları:
-Herhangi bir toz ya da sıvı gübre kullanıyor musunuz?
-Kaktüslerinizi yazın nerede kışın nerede bulunduyorsunuz?
-Kaktüslerinizde kullandığınız toprak karışımı nelerden oluşuyor?
-Sulamasını kaç günde bir yapıyorsunuz?
-Güneş alma miktarları ne kadar?
Ne çok soru sordum.;) Şimdilik aklıma gelenler bunlar.;) Ben tek tük açtırırken sizinkileri görünce şaşırdım ve hemen sorularımı sordum. Bilgilendirirseniz sevinirim…
marjinalmenekse
24-06-2010, 11:19
çok güzeller ....kıskandım valla ...benimkilerde büyüyeceklerdee çiçek açaçaklardaa.. çok bekliycem sanırım..
Vildan Sönmez
24-06-2010, 12:03
Sayın Ankstel harika bunlar. Gözlerime inanamadım, hiç bu kadar çiçekli kaktüsü birarada görmedim...
Hepsini teker teker fotoğraflayın bize lütfen....
Çok güzel nekadar güzel açmışlar.
Sayın ankstel gözlerimi alamadım .Çok güzeller lütfen hepsini tek tek resimleyin
ay bu ne güzelliktir ya...maşallah deyim nazar değmesin, zira gözüm kaldı...benim de bir gün böyle olacak mı kaktüslerim..
Off...bunlar ne olmuş böyle hepsi süper.Ellerinize sağlık,resimlerin devamını bekliyoruz.
oki_1655
24-06-2010, 15:19
Tek kelimeyle harika.Bol çiçekle ve sağlıkla kalın..
Çok şanslısınız hepsi birden açınca daha da güzel oluyor :)
İnanamıyorum:eek: Ne kadar güzel büyümüşler, çoğalmışlar. Ya o çiçekler, müthiş.
umutyolcusu
23-09-2010, 08:25
Sayın ankstel bu güzelim kaktüsleri görünce devamı vardır diye baktım ama yokmuş.yeni resimler eklemek isterseniz ilgiyle izleriz.Ellerinize sağlık.
Ayşe Yıldız
23-09-2010, 11:50
Sayfanız hayırlı olsun Sayın Ankstel. Evet bence de harika bir görünüm var ama hepsinin aynı anda çiçek vermesi dikkatimi çekmedi değil. Var bunda biirr işşşş :p Hadi söyleyin bizden farklı ne yapıyor sunuz da benimkiler çiçek açamadıı :mad:
muhteşemler...sırrınızı bekliyoruz...
Bu kadar güzel kaktüsü çiçekleriyle beraber görmek harika. Gerçekten çok güzelller Sayın ankstel...
Kaktüsleriniz harikalar.Sayfanızı ilk açtığımda şöyle bir ses çıkardım.Aaaooooooooowwww :rolleyes:
bilge5130
01-10-2010, 18:30
Maşallah çok güzel görünüyorlar. Böyle çiçek açmış kaktüsler görünce neden benim kaktüslerim de çiçek açmıyor diye düşünüyorum:((
Kırmızı zeminli olanlar hariç bu çiçekleri sanki bir yerden tanıyorum gibi ama yine de güzel çiçeklenmişler Sayın Ankstel tebrikler .
Süperler. Tebrik ederim. Kıskanmadım desem yalan olur.
Hatice Tarhan
13-12-2010, 07:57
Bu resimler bana da hiç yabancı gelmedi.Nerde gördüğümü hatırlayamıyorum.
bilge5130
13-12-2010, 17:56
Evet sayın Hatice hanım kaktüssergisi idi yanılmıyorsam orada başka bir kişinin kaktüsleri olarak gördüm bende...
Evet sayın Hatice hanım kaktüssergisi idi yanılmıyorsam orada başka bir kişinin kaktüsleri olarak gördüm bende...
Arkadaşım kaktüs sergisindeki kişide benim..
Sayın ankstel hoşgeldiniz, kaktüslerinizde hoşgeldiler:)
yeniden aramıza hoşgeldiniz..kaktüsleriniz beni gerçekten büyülemişti..yeni resimlerinizi merakla bekliyordum..
Müthiş, büyülendim sayın ankstel.
Ve nedir sırrınız, paylaşır mısınız.
bilge5130
29-12-2010, 21:15
[QUOTE=ankstel;732933]Arkadaşım kaktüs sergisindeki kişide benim..[/QUO
Çok güzeller maşallah. Uzun aradan sonra sizi kendi sayfanızda görmek güzel... Ben yanlış hatırladım o zaman kusura bakmayın sevgili ankstel...
Astrophytum asteriasım vardı. Su verirken zarar verdiler sanırım bozuldu, kurtaramadım. Yeniden almak istiyorum. Bu kez kimseye müdahale ettirmiyeceğim.
Gymnocalyciumlarınızın kendileride çiçekleride çok güzel:)
Kaktüsleriniz gerçekten çok güzel, açan çiçekler de öyle elinize sağlık :)
Kaktüsleriniz gerçekten çok güzel, açan çiçekler de öyle elinize sağlık :)
Teşekkür ederim elifert darısı sizin başınıza :)
Sayın ankstel harika bitkileriniz var. Umarım onları bize tek tek tanıtırsınız.
Uzun zamandır bende olan ama bir türlü çiçeğini göremediğim ender kaktüslerden biri
Bakalım bu sene kaç kapsul tohum alaçagım ???;)
Sevgili Anstel, sayfanızı baştan sona gezdim. Günaydın diyebilirsiniz ama bu türlere ilgim yeni yeni başladı.
Yalnız bir şeyi fark ettim, bilgi verme konusunda cimrisiniz sanki? :) Güzel güzel fotoğrafları yükleyip, sorulan sorulara hiç cevap yazmamışsınız.
Kimi kaktüs kışın soğukta kalmalı ki bol çiçeklensin der, kimi tüm kış susuz kalmalı ki çiçeklenmeli der... Var mıdır bol çiçek açtırmanın püf noktası?
Sevgili Anstel, sayfanızı baştan sona gezdim. Günaydın diyebilirsiniz ama bu türlere ilgim yeni yeni başladı.
Yalnız bir şeyi fark ettim, bilgi verme konusunda cimrisiniz sanki? :) Güzel güzel fotoğrafları yükleyip, sorulan sorulara hiç cevap yazmamışsınız.
Kimi kaktüs kışın soğukta kalmalı ki bol çiçeklensin der, kimi tüm kış susuz kalmalı ki çiçeklenmeli der... Var mıdır bol çiçek açtırmanın püf noktası?
Merhaba limon hanım teşşekür ederim tehşisiniz için
bilgi için çimre değlim ketumum :D daha önçe yaşadıgım olumsuzluklar diger bir deyimle yaşamışlıklar izlemenin iyi olaçagı kanısını uyandırdı. birde şeker hastasıyım çabuk kızıyor ve agresif oluyorum çünkü bazı insanlar hiç hadlerini bilmiyor. kırılıyorum ve kırıyorum sonra ayrıça kaktüs derneği başlıklı bölümüne bir bakın ne demek istediğimi anlayaçaksınız
sorularınızı bir orgenizasyon cercevesinde konferans şeklinde kaktüs ve sukkulent severlerle paylaşmaktan gurur duyarım.
herşey gönlünüzçe olsun
Sayın ankstel, Kaktüsleriniz çok güzel, Fakaaaat; Allah nazardan saklasın ufaklık
çok tatlı, Allah analı babalı büyütsün inşaallah... Benim için öpermisiniz lütfen?
vazgeçemediklerim :D :D
vazgeçemediklerim :D :D
Oyy maşallah yerim ben onu :)Allah bağışlasın analı, babalı ,sağlıklı, şanslı olsun inşallah :)
Sayın ankstel kaktüsleriniz bir harika, elinize ve emeğinize sağlık.
Yeni fotoğraflarınızı bekliyoruz.
Saygılar.
günebakan
28-12-2011, 12:19
Makro çekim mükemmel Sulcorebutia nın çiçeği mükemmel teşekkürler Sn Ankstel:)
Uzun bir "Ooooooooo" dedirtecek kadar güzel bir çiçek ve güzel çekim.
Astrophytumlar benim en sevdiğim kaktüslerim. Henüz çok az türü var elimde inşallah sayılarını arttırıp mini bir koleksiyon oluşturabilirim.
ahmet2806
18-03-2012, 05:35
Resimleri gördüm, çok güzeller, sayfaları keşfetmeye çalışıyorum, biraz karmaşık gibi geldi ama alışırım herhalde.
Bu sene kaktüsleri yaza Hazırlamaya başlandı. Fısfısla uyandırmaya başlandı
ve ilk çiçeklenme oldu ve beni çok mutlu etti genelde ilk açan.
Stenocatus_Macracanthus olmaz bu sene böyle oldu
sonerordo
18-03-2012, 13:24
Sayın Ankstel yazılarınızı takip ediyorum. yeni fotoğraf yüklemenize sevindim. çok güzel bi çiçek. elinize sağlık. fısfısla uyandırmanızı da takdir ediyorum. ben dün suya boğdum hepsini yıkandılar güzelce. sizden öğrenilecek çok şey var.
Sayın Ankstel yeni açmış çiçeklerle sayfanıza hoş geldiniz.Epeydir ara verdiğiniz fotoğraflarınızı özlemiştim doğrusu,devamını da beklerim.Selamlar.
MKurtoglu
19-03-2012, 22:06
Sayın Ankstel, özellikle fotograf karelerine yerleştirdiğiniz kaktüslerinizde uyguladığınız formatları o kadar görsel seçiyorsunuz ki, onları izlemek çok hoş oluyor. Bol çiçeklenen bitkilerinizin zevkle takipçisi olacağım. Saygılarımla.
Bu gün hava gölgede 34 bazı türler çiçeklendi içeride görüntüledim .çok özenmedim damlıyorum resmen
Lobivia arachnacantha_sarı çiçekli farklı renkler'de mevcut
İşlerimin yogunlugun dan resimler çok birikti bu gün açanı paylaşayım dedim
bu sene iki adet bu türden kaybettim. dölleme yapamıyorum
Mustafa Abdal
28-06-2012, 19:58
Ellerinize sağlık, hepsi çok mutlu görünüyor.
Bu renk Gymnocalycium Mihanovic lere çok yakışıyor..
Son iki yıldır çiçeklenme yen Copiapoa_ çiçeklendi. dölleme başarısız olduğum türlerden biri.
Bu sene ikinci çiçeklenmeleri hepsi emeğimizin karşılığını vermiş oldular
Ellerinize sağlık, hepsi çok mutlu görünüyor.
Beğeniniz niçin teşekkür ederim.umarım sizinde böyle güzel kaktüsleriniz olur .
Bu renkte bulunması ender diye düşünüyorum.
Ellerine sağlık. Hepside birbirinden güzel.
MKurtoglu
25-07-2012, 21:26
Herbiri büyük özenle saksılanmış, düzen ve tertip mükemmel. Onlarda çiçeklerini esirgememişler. Tebrikler.
Turuncu cicekli cok güzel Sayın ankstel
Benim aldıgım kaktüsler nedense ya beyaz ya pembe acıyor bunu anlamanın bir yolu varmı cicek acmadan
gürkan63
26-07-2012, 00:51
Tek kelimeyle Muhteşem,ellerinize sağlık.O tertip o düzen,harika.
Turuncu cicekli cok güzel Sayın ankstel
Benim aldıgım kaktüsler nedense ya beyaz ya pembe acıyor bunu anlamanın bir yolu varmı cicek acmadan
Beğenin için teşekkür ederim.
Haklısınız kaktüslerin çoğu bahsettiğiniz renkte oluyor.
Çiçek rengini bilme konusuna gelince sanmıyorum :)
Tek kelimeyle Muhteşem,ellerinize sağlık.O tertip o düzen,harika.
Sanırım kare saksı önemli rol oynuyor.
Ellerine sağlık. Hepside birbirinden güzel.
Beğenin için teşekkür ederim Mustafa ağabey üstadın beğenisini kazanmak bir başka tabii neler yapıyorsun üst kata taşınma işleri ne oldu
Görüşmek umudu ile
Herbiri büyük özenle saksılanmış, düzen ve tertip mükemmel. Onlarda çiçeklerini esirgememişler. Tebrikler.
ikinci çiçekçide acıması harika oldu üç gündür çiçekli
Çok güzel görülmüyorlardı kaktüs severler 'le paylaşmak istedim
Ayşe Derin
26-07-2012, 17:43
Çok kesin konuşmak istemiyorum ama kaktüs rehberi sitesini şöyle bir gezerseniz hepsi orada var.
Ayşe Derin
26-07-2012, 17:49
Sevgili Ankstel;
Hepimizin gerçekten şaşırdığı gibi bunca çiçeklenmelerinin 1 sırrı olmalı muhakkak, lütfen paylaşırsanız çok seviniriz.Size sıradan ve önemsiz gelen ayrıntılar belki de mucizeler yaratıyordur.
Bir de şu saksı üzerini kapladığınız çakılların türü nedir ve nasıl temin edilir?
Emeğinize yüreğinize sağlık, sefanız olsun...
Sevgili Ankstel;
Hepimizin gerçekten şaşırdığı gibi bunca çiçeklenmelerinin 1 sırrı olmalı muhakkak, lütfen paylaşırsanız çok seviniriz.Size sıradan ve önemsiz gelen ayrıntılar belki de mucizeler yaratıyordur.
Bir de şu saksı üzerini kapladığınız çakılların türü nedir ve nasıl temin edilir?
Emeğinize yüreğinize sağlık, sefanız olsun...
Ayşe Hanım beğeniniz için teşekkür ederim.
Sırra gelince yıllar içinde deneyimlerin ve günlük gözlemler çok önemli ben emekli olduktan sonra daha yoğun çekilde ilgilenmeye başladım daha öğrenmem gereken çok şey var tabii bine yakın saksım var
Her gün üç saatimi onları inceleyerek ne ye ihtiyacı olduğunu anlamaya çalışarak geçiriyorum isteklerini anlayıp ortamını hazırlarsanız onlarda kısada olsa çiçeklenmeyle karşılığını veriyorlar.
Suni dölleme ile tohum alıyorum şu an 3 milyona yakın çeşitli koleksiyonerlik tohum var sanırım elimde saymak mümkün değil malumun
Saksıların üstündeki mermer kırığı ben bir ara tesadüfen bir 30 kg çuval bulmuştum onu kullanıyorum bulduğum yer kapandı.
Her şey gönlünüzce olsun
MKurtoglu
27-07-2012, 23:17
Sayın Ankstel,
Affınıza sığınarak bir konuda bilginize başvurmak istedim. Özellikle kare saksı kullanmanız, yerleşim düzeni için bir tercihiniz mi yoksa kaktüste gelişim için önemli bir bulgumudur. Bu konuda oldukça fazla fikir paylaşımlarına rastlamıştım. Sizin uzun süredir takip ederek vardığınız bir sonuç varmıdır.
Teşekkürler.
Sayın Ankstel,
Affınıza sığınarak bir konuda bilginize başvurmak istedim. Özellikle kare saksı kullanmanız, yerleşim düzeni için bir tercihiniz mi yoksa kaktüste gelişim için önemli bir bulgumudur. Bu konuda oldukça fazla fikir paylaşımlarına rastlamıştım. Sizin uzun süredir takip ederek vardığınız bir sonuç varmıdır.
Teşekkürler.
Teşhisiniz doğru tercih sebeplerimin başlıcaları onlar.:)
iki yıl önce bine yakın kaktüsü mu kare saksıya aldım .
tabii iyi saksı bulmak zor Tavsiye ederim sitede
Bu türlerin hepsi ikinçi kez çiçeklendi..
allahim ne seker seyler bunlar boyle.cok guzel.cok begendim gercekten.eline saglik.ciceklerin hepsinin ömru sadece 1 gunmu?
allahim ne seker seyler bunlar boyle.cok guzel.cok begendim gercekten.eline saglik.ciceklerin hepsinin ömru sadece 1 gunmu?
Beğeniniz için teşekkür ederim
Resimdekilerin çiçeklenmeleri iki gün sürüyor tabii ikinci ve üçüncü tomurcuklanma katarsak bir hafta çok güzel renkler oluşabiliyor.
tesekkurler.sizi izliyor olucam.iyi gunler
Havaların kötü gitmesine rağmen güneşi az günler geçiriyoruz
çiçeklenen kaktüsler
155539
SN.ankstel sayfanız hayırlı olsun iyiki bizlerle bu güzellikleri paylaştınız çok teşekkür ederim tüm kaktüs severler adına ama ilk resimlerinizin en sondakindeki en büyük açan kaktüsün rengine vuruldum muhteşem ötesi bişey, ayrıca kare saksıyı ben yıllardır arar dururum ama kaliteli güzel bir kare saksı bulamadım eğer mümkünse nerden aldığınızı sorabilirmiyim? kare saksı düzen bakımından çok kullanışlı oluyor.Ellerinize emeğinize sağlık, uzun ömürler diliyorum bizlerle bu güzellikleri paylaşmaya devam edin GAZİANTEPTEN SELAMLAR:p
SN.ankstel sayfanız hayırlı olsun iyiki bizlerle bu güzellikleri paylaştınız çok teşekkür ederim tüm kaktüs severler adına ama ilk resimlerinizin en sondakindeki en büyük açan kaktüsün rengine vuruldum muhteşem ötesi bişey, ayrıca kare saksıyı ben yıllardır arar dururum ama kaliteli güzel bir kare saksı bulamadım eğer mümkünse nerden aldığınızı sorabilirmiyim? kare saksı düzen bakımından çok kullanışlı oluyor.Ellerinize emeğinize sağlık, uzun ömürler diliyorum bizlerle bu güzellikleri paylaşmaya devam edin GAZİANTEPTEN SELAMLAR:p
Beğeniniz için teşekkür ederim sayfam yeni değil aslında tabii zaman içinde bizimde kayıplarımız oluyor.
Kaliteli kare saksı işi zor maalesef bu işle ilgilenenler tuhaf ve sorunlu adamlar bende çok aradım sonra .bir vasıtayla tanıştığım
Bayrampaşa'da plastik üretimi yapan birine peşin ödeme yapıp bir hafta bekleyerek iki gün başında durarak 5 bin saksı imal ettirdim.onları kullanıyorum tabii fazlasını da arkadaşlarla paylaşmaya çalışılıyorum
Her şey gönlünüzce olsun.
Sayın Ankstel beğen beğen ,nereye kadar.Bir tıklamayla olmuyor.Yazmak istedim,Kaktüsleriniz çok güzel çiçeklenmişler tabii bunun başlıca sebebi sevgi ve bilgili bakım.Bu arada sizi kaktüsçü bilirdim.Fotoğraflar arasında Succulentleri görmek beni şaşırttı doğrusu.Selamlar.
Bol miktarda kaktüs tohumu mevcut ben meraklıyım.
Tohumdan yetiştirebilirim diyorsanız
Ağaçlar net özele adresinizi yazın yollayalım:D
ipektuğçe
09-08-2012, 21:57
Sn.ankstel,bugün kaktülerinizi ziyaret ettim,hepside mükemmel.Çiçeklerinede bayıldım,en son eklediğiniz (euphorbia obesa) diyecek söz bulamıyorum,mükemmel görüntüsü var.Emeklerinize sağlık...
Bol miktarda kaktüs tohumu mevcut
Tohumlarınız hangi kaktüslere ait sorsam sakıncası var mıdır?
Kolaylıklar dilerim. :)
nuray topcu
15-08-2012, 16:05
Tohumlarınız hangi kaktüslere ait sorsam sakıncası var mıdır?
Kolaylıklar dilerim. :)
ben de aynı soruyu soracaktım...
FatihBahce
16-08-2012, 09:20
Kolleksiyonunuz oldukça güzel. Tebrik ederim.
Değerli dostlar çeşitli kaynaklardan talep edilen 40 kaktüs severe posta yolu ile tohumlar yollanmıştır
Talepte bulunanların posta kutularını kontrol etsin.
Sevindirici bir konuda tohum talebinde bulunmak isteyen arkadaşlar cinslerini sormaları idi bu kadar çok arkadaşımızın koleksiyon’erlik tohum yetiştirmeyi istemeleri büyük gelişme.
Tohum çeşitleri hakkında bilgi için sitede yüklediğim çiçekli kaktüs resimlerine vakit ayırıp bakarlarsa bilgi sahibi olurlardı aslında.
Bu gün çiçek açmış hemen paylaşayım dedim beklemiyordum.:)
17 ağustos hatıralarımızda acı bir günde yüzümü güldüren canlarım benim
sn.ankstel hepside mükemmel baktıkça insanın ruhu dileniyor güle güle büyütün.halen tohum almaşansım varsa onukullanmak isterim teşekkürler iyi bayramlar
Parodia mairanana 4 çiçek şeklinde açmış ben nadir gördüm bir seferde 4 çiçek açanı
25 hazirandan itibaren çiçek acıyor bu sene ilk defa bu kadar çok çiçeklendi .
Bu gün ise 6 çiçek aynı anda açtı gün içinde bu ilk sanırım:D
Değerli dostlar 2013 K & S ilk toplantısı gerçekleşmiş ve 2013 Nisan ayı içinde İstanbul da yapılmasına karar verilmiştir yer ve kesin tarih kesinleştiğinde ilan olunacaktır.
Toplantıya zaman ve özveri gösterip misafirperverliği ve içtenliği ile bizleri ağırlayan Sayın Nur Türkay ve eşine, sayın zafer beye ve tele konferansa katılan Sayın Ahmet bey ve özlem hanıma diğer birçok arkadaşa teşekkür ederim.
2013 K & S katılımcı ve katkıda bulunmak olarak katılmak isteyenlerin kendilerini tanıtan basit bir yazı ile mail adreslerini ve tel numaralarını belirtmeleri halinde kendileri ile birebir irtibat kurulacaktır.
İrtibat mail.ankstel@yahoo.com
ipektuğçe
05-09-2012, 19:38
Hepsine de bayıldım,mükemmel görünüyorlar.Emeklerinize sağlık...
Artık sezon kapanmak üzere yavaş yavaş hazırlıklar başladı..
muhteşemler çiçek açtırmak için özel bir çaba vitamin gibi şeyler gerekiyor mu sabah güneşi alan bir yerde de çiçek açabilirler mi,teşekkür ederim
muhteşemler çiçek açtırmak için özel bir çaba vitamin gibi şeyler gerekiyor mu sabah güneşi alan bir yerde de çiçek açabilirler mi,teşekkür ederim
Bir kaktüsün güzel çiçeklenmesi için 1 yıl öncesinden isteklerini karşılamak gerekiyor vitaminlerden bahsediyorum .
Özel çabada gerekiyor tabi kaktüs ve sukkulent koleksiyonerliği rafine bir zevk :)
Aydınlık güneye bakan her yerde kaktüs çiçekleri ile karşılığını fazlası ile verir her zaman
Elinizdeki kaktüslerin resimlerini paylaşırsanız daha çok yararlı olur sizin için
Bu gün çiçekleri ile yüzümüzü güldürdü.
Tüm lithopslar tomurcuklandı dün açan.:)
Sevgili ankstel, ellerinize sağlık. Başlığınız bir süre sessiz kalmıştı ama görüyorum ki muhteşem bitkilerle dönmüşsünüz. Bitkilerin güzelliği, çiçeklenmesi kadar düzeniniz de dikkat çekici. Tekrar ellerinize sağlık.
Sevgili ankstel, ellerinize sağlık. Başlığınız bir süre sessiz kalmıştı ama görüyorum ki muhteşem bitkilerle dönmüşsünüz. Bitkilerin güzelliği, çiçeklenmesi kadar düzeniniz de dikkat çekici. Tekrar ellerinize sağlık.
Beğenin için teşekkür ederim selen kardeşim.
Hayatta istediğiniz her şey,
gönlünüz kadar güzel gerçekleşsin.
o boyda bu kök entrasan degilmi
Tomurcuklar çoğaldı. bakalım diğerleri ne renk açacaklar.:)
Zor sukkulent türlerinden örnekler.hepsi 5 yıl ve fazlası bende olanlar ..
ipektuğçe
27-09-2012, 21:03
Obesanın gövdesine göre,kökleri gerçekten ilginç,bakımı kolay mı acaba?Bende sipariş verdim,sabırsızlıkla bekliyorum.
sn.ankstel sukkulent leriniz muhteşem...:)
Obesanın gövdesine göre,kökleri gerçekten ilginç,bakımı kolay mı acaba?Bende sipariş verdim,sabırsızlıkla bekliyorum.
Resimdeki türün ismi Euphorbia obesa çok çeşitleri mevcut sipariş verdiğiniz satışçı kendi üretimi ise bakımı ve istekleri ile ilgili size daha doğru bilgi verebilir.
Nihayet açtı.
iki yıldır bekliyordum .
o kadar minicik açtı ki ben bile şaşırdım.
Beğenin için teşekkür ederim selen kardeşim. yüzeysel bilgin vardır
Türkiye de olan tüm Kaktüs ve Sukkulent sever dostların bitkilerini sergileyecekleri bir etkinlik 2013 Nisan ayı içinde İstanbul’da yapılacak bu sergi için yoğun bir çalışma ve düzenlemeler içindeyim sergi ile ilgili çalışmalar ele avuca gelmeye başlayınca sen dende yardım ve katılım isteyeceğim biliyorum ki sen her zaman yanımızdasın
Hayatta istediğiniz her şey,
gönlünüz kadar güzel gerçekleşsin.
Seve seve elimden ne gelirse yaparım. Ben de duymuştum ama ayrıntısını bilmiyorum. Görüşmek üzere.Sevgiler.
Aloe_ Çeşitleri ,Aloe_ramosissima,Aloe_krapohliana,Aloe erinacea var melanacantha_
Ayşe Yıldız
08-10-2012, 14:56
Onu sarmaktaki maksadınız nedir? Daha top görünsün diye mi acaba?
Kaktüs ve sukkulent severler bu linke mutlaka bakın menfaatiniz icabı
Kaktüs ve sukulent alınacak mekanlar (http://www.agaclar.net/forum/kaktus-ve-sukulent/22743.htm)
Son günlerde havalar ısınınca çiçeklemeler oluyor
Her saksıya teker teker maşallah diyorum.:) Sayın ankstel harika bir kolleksiyonunuz var. Düzenli, bakımlı ve mutlu görüntüleri çok çok güzel. Tebrikler.
Bu günde kısmete bu varmış.:D
AizoaceaeFAN
19-10-2012, 10:42
Sayın ankstel, bitki düzeniniz çok tertipli ve düzenli. maşaallah diyeyim. Bu ara da Frithia tam çiçeğini açarsa tekrar fotoğrafını görmek isterim şahsen. Böyle canlı bir renk Aizoaceae familyasında enderdir.
Sayın ankstel, bitki düzeniniz çok tertipli ve düzenli. maşaallah diyeyim. Bu ara da Frithia tam çiçeğini açarsa tekrar fotoğrafını görmek isterim şahsen. Böyle canlı bir renk Aizoaceae familyasında enderdir.
Değerli kardeşim Emrah senin beğenin çok önemli :)
O kadar ender türleri yetiştirip bizlerle paylaşan bir genç arkadaşımız olarak mutlu oldum .Fenestraria aurantiac bende 4 saksı kadar var bu sene hiç olmadıkları kadar çiçeklendi daha önce tam açmış resimleri de ekliyorum
Bu sabahki son çiçeklenmeleri
:eek: :eek: Allahım aklıma mukayyet ol. ;) Bu nasıl bir kolleksiyondur sayın ankstel, daha önce görmediğime çok üzüldüm sayfanızı, aptalca sorularla değil daha akıllıca sorularla meşgul ederdim o gün sizi toplantı da.. :o Tek tek tıklamaya üşendim şimdi kusuruma bakmayınız, tüm sayfalarınızı yıldızlı "Beğen" lerle donatıyorum. Saygılar, selamlar.. :))
:eek: :eek: Allahım aklıma mukayyet ol. ;) Bu nasıl bir kolleksiyondur sayın ankstel, daha önce görmediğime çok üzüldüm sayfanızı, aptalca sorularla değil daha akıllıca sorularla meşgul ederdim o gün sizi toplantı da.. :o Tek tek tıklamaya üşendim şimdi kusuruma bakmayınız, tüm sayfalarınızı yıldızlı "Beğen" lerle donatıyorum. Saygılar, selamlar.. :))
Merhaba Beğeniniz için çok teşekkür ederim.tabii burada çok özel türlerin resimleri yok kaktüs bir tutku:)
Kaktüsler bizler için koleksiyonun ötesinde tutkudur aşk dır. Onlara dokunuruz onlar yanıt verir. Mimarisindeki estetik bitkiler dünyasında apayrı bir yer tutar bizler için. Bizlere sevgiyi, tutkuyu ve herşeyden öte de sabrı, hayata her koşulda tutunmayı öğretir. Kaktüsler "efendisiz" dir .
Doğada kendisinden başka bir şeye muhtaç olmadan hayata sımsıkı tutunurlar. Kimiz zaman gövde çürür ancak o çürümüş gövdeyi bir toprak olarak kabul edip filizlenip yeniden doğarlar.
Bitkiler dünyasının en muhteşem çiçeklerini asil bir eda ile sunarlar.
Çiçekler neredeyse anlıkdır kimi türlerin çiçekleri 24 saat bile kalmazlar, hadi siz de bir kaktüsle adım atın bu dünyaya, inanın çok mutlu olacaksınız.
Hayatta istediğiniz her şey, gönlünüz kadar güzel gerçekleşsin.
Genel bir görüntü toplanıyoruz artık yağmurlar başladı
Sayın Ankstel,ellerinize,emeğinize sağlık..Kaktüslerinizi,sukulentlerinizi ve saksılama düzeninizi çok beğendim..
Benimde minik bir kaktüs bahçem var ama bu bir tutku herhalde, gittikçe çoğalıyorlar...
Sağlıklı ve bol çiçekli günler dilerim.
Çok güzeller. Ama Fenestraria aurantiac'a ayrı bir maşallah. Harkulade çiçeklenmiş.
AizoaceaeFAN
24-10-2012, 10:38
Değerli kardeşim Emrah senin beğenin çok önemli :)
O kadar ender türleri yetiştirip bizlerle paylaşan bir genç arkadaşımız olarak mutlu oldum .Fenestraria aurantiac bende 4 saksı kadar var bu sene hiç olmadıkları kadar çiçeklendi daha önce tam açmış resimleri de ekliyorum
Sayın ankstel, iltifatınız için teşekkür ederim. Maşaallah çok güzel çiçeklenmiş sizin ellerinizde. Sizden ricam bitkinin isminde düzeltme yapmanız. Bu bitki Frithia pulchra. Fenestraria buna benzeyen başka bir tür. Sağlıcakla kalın.
Denizardacan
24-10-2012, 13:57
Sn Ankstel,
Muhteşem bir tertip, düzen, incelik ve sıhhat var bitkilerinizde. Toplantıda olmama rağmen sizinle tanışamadığım için çok üzgün ve mahcubum:(
Ben de yeni yeni kaktüs sukulent hastalığına yakalanıyorum. Ama her yeni üyenin sayfasında daha bir büyüleniyorum. Bu kadar muntazam çiçekler ve harika soft renkler hiç görmemiştim.
Ellerinize sağlık, sağlıklı bol çiçekli günler dilerim.
Saygılar.
gencerker
25-10-2012, 11:23
O hastalık bana da bulaştı :)
Sn Ankstel,
Muhteşem bir tertip, düzen, incelik ve sıhhat var bitkilerinizde. Toplantıda olmama rağmen sizinle tanışamadığım için çok üzgün ve mahcubum:(
Ben de yeni yeni kaktüs sukulent hastalığına yakalanıyorum. Ama her yeni üyenin sayfasında daha bir büyüleniyorum. Bu kadar muntazam çiçekler ve harika soft renkler hiç görmemiştim.
Ellerinize sağlık, sağlıklı bol çiçekli günler dilerim.
Saygılar.
Beğeniniz için teşekkür ederim.Kaktüsler bizler için koleksiyonun ötesinde tutkudur aşk dır. Onlara dokunuruz onlar yanıt verir. Mimarisindeki estetik bitkiler dünyasında apayrı bir yer tutar bizler için. Bizlere sevgiyi, tutkuyu ve herşeyden öte de sabrı, hayata her koşulda tutunmayı öğretir. Kaktüsler "efendisiz" dir .
Doğada kendisinden başka bir şeye muhtaç olmadan hayata sımsıkı tutunurlar. Kimiz zaman gövde çürür ancak o çürümüş gövdeyi bir toprak olarak kabul edip filizlenip yeniden doğarlar.
Bitkiler dünyasının en muhteşem çiçeklerini asil bir eda ile sunarlar.
Çiçekler neredeyse anlıkdır kimi türlerin çiçekleri 24 saat bile kalmazlar, hadi siz de bir kaktüsle adım atın bu dünyaya, inanın çok mutlu olacaksınız.
Herşey gönlünüz kadar güzel gerçekleşsin
Sayın ankstel, iltifatınız için teşekkür ederim. Maşaallah çok güzel çiçeklenmiş sizin ellerinizde. Sizden ricam bitkinin isminde düzeltme yapmanız. Bu bitki Frithia pulchra. Fenestraria buna benzeyen başka bir tür. Sağlıcakla kalın.
Bitkini ismi konusu hakkında ikazınız çok sevindim üstündeki etiketin arkasında sizin yazdığınız isim yazılı zaten ama yurdumuzda kesin isim konusunda bir otorite yok malumun benzerlikleri çok birde bitkinin bulunduğu yere göre bu oranlar değişiyor. umarım sergiden sonra bir otorite komisyonu oluşursa bu tür farklı isimlendirmenin önüne geçilir .beni arayacağınızı söylemiştiniz bilgi için bekliyorum hatırlatayım bu arada
görüşmek üzere.
Bu sene çok geç açtı sanırım artık yaşlanmaya başladı.
Denizardacan
18-11-2012, 00:07
Beğeniniz için teşekkür ederim.Kaktüsler bizler için koleksiyonun ötesinde tutkudur aşk dır. Onlara dokunuruz onlar yanıt verir. Mimarisindeki estetik bitkiler dünyasında apayrı bir yer tutar bizler için. Bizlere sevgiyi, tutkuyu ve herşeyden öte de sabrı, hayata her koşulda tutunmayı öğretir. Kaktüsler "efendisiz" dir .
Doğada kendisinden başka bir şeye muhtaç olmadan hayata sımsıkı tutunurlar. Kimiz zaman gövde çürür ancak o çürümüş gövdeyi bir toprak olarak kabul edip filizlenip yeniden doğarlar. Bitkiler dünyasının en muhteşem çiçeklerini asil bir eda ile sunarlar.
Herşey gönlünüz kadar güzel gerçekleşsin
Sn Ankstel iyi geceler,
Cevabınız o kadar net ve benim açımdan şaşırtıcı ki,
Ben iki ay öncesine kadar kaktüslerden hiç haz etmezdim.
Şimdi kişisel bir dönüşüm geçiriyor gibiyim, hayatımda gereksiz olanlar çıkıyor, az olanla idare ediyorum ama daha hafif gibiyim.
Umarım bu dönüşümü sağlıkla tamamlar, yeni yaşam şeklime de adapte olurum.
Kendime 5 tane kaktüs aldım, büyükşehirdeyim ama daha hiçbir seraya gidemedim.Bir migrosum var hemen yanımda. Bir kaç tane de çok değerli üyelerimizden biri sağolsun kırmadı hediye olarak gönderdi.
Haklısınız çok mutluyum. Tohumdan yetiştirme çalışmalarına da girişeceğim.
Kendinize iyi bakın, sağlıcakla kalın.
Havaların ısınması ile çiçeklenme ve bazlarını tomurcukları hızla büyümeye başladı.
aramıza yeni katılanlar temizlendi ilaçlandı kurumaya bırakıldı. uzun yoldan geldiler çapları 5 cm boyları 10 cm böyle bir kök tahminleri zorluyor
astrophytum35
01-01-2014, 10:25
Maşallah çok güzeller.
Bol çiçekli sağlıklı yıllar.
2014 yılının ilk leri Havalar sıcak gidince Tomurcuklar başladı.
Hava alsınlar diye güneşe çıktılar.
Çok keyifli, dolu dolu harika bir sayfa olmuş tebrik ederim.
Sevgili ankstel, çok güzel türleriniz var... 141. mesajın sonunda beyaz kuma dikili olanın türü nedir acaba?
İstanbul da bir ithalatçıdan alındı 5 cm çapı 1.5 dolar civarı bazı satıcıların ne kadar kar ettiklerine şaşırdım.
İstanbul da bir ithalatçıdan alındı 10 cm capı 7 dolar civarı
Beşiktaş ta ve Eminönü de namuslu satıcılar 100 ile 150 tl istiyorlar.
Beşiktaş ta ve Eminönü de namuslu satıcılar 65 ile 80 tl istiyorlar.
Sevgili ankstel, çok güzel türleriniz var... 141. mesajın sonunda beyaz kuma dikili olanın türü nedir acaba?
Dioscorea elephantipes çok geç gördüm sorunuzu kuma dikili değil üstünde taş beyaz.
2014 tüm koleksiyon tomurcuklandı artık çiçekleri seyretmek kaldı hep beraber:D
Daha sonra devam ederiz bu günlük bu kadar :) :)
Bu günde bunlar tomurcuklandı..
Havalar iyice ısındı tomurcuklar da hızla çiçekleniyor.
Yagışlardan fırsat buldukça çiçekleniyorlar
Bir grup kaktüsseverl e bilği alışverişi ve tanışma toplantısı düzenledik.:)
Çok güzel görünüyorlar ellerinize sağlık.
Geçen sene 6 ayda ekilen tohumların arasından kendime ayırdıklarım
Bu renk çok hoşuma gidiyor ..
Çiçeklenmeleri çok emek ve özen isteyen türler..
litoriachloris
17-02-2015, 14:23
Sayfanızı yeni gördüm ve daha önce neden görmedim diye hayıflandım. Emek ve özenle oluşturulmuş harika bir koleksiyon. Ben de aslen dona dayanıklı türlere ağırlık verdiğim için tohum yetiştirmek zorunda kalıyorum. Malum belirli türlere ulaşmak oldukça zor. Ama siz bu işi oldukça profesyonelce yapıyorsunuz gördüğüm kadarıyla.
Ellerinize sağlık...
Bu sene soguklara dayanan iki tür .Sedum oxipetallum,Sedum makinoi
günebakan
19-02-2015, 15:23
Sedumlar harika görünüyor:)
vetman996
19-02-2015, 16:19
Bu harika paylaşımlar için teşekkür ederim Sayın Ankstel. Gözlerim ve gönlüm bayram etti adeta. Tek kelimeyle muhteşem.
Bu güzelliklere sahip olanlar kolay kolay yaşlanmazlar. Sizden öğrenecek çok şey var, kaktüse gönül veren biri olarak benim.
Paylaşımlarınızın devamı dileğiyle. Selamlar... Saygılar...
Bal Kaktüs
19-02-2015, 20:48
Beşiktaş ta ve Eminönü de namuslu satıcılar 65 ile 80 tl istiyorlar.
Emeğinize sağlık. Bitkilerinizi çok sevdim.
Eğer sizde varsa. Satıcın adını veya adresini **** linkini bana yazarmısınız.
Tekrar elinize emeğinize sağlık.
Bu tür ithalatcıları takip etmek gerekiyor veya bizim gibi içeriden bağlantılarınız olması lazım, gelinçe bizlere telefonla ulaşıyorlar gidip alıyoruz . Tüm diğer satıçılar da buradan alıyor ve satıyorlar. Astrophytum larda içten çürüme çok olur kurtulması zordur, kurtulsa da formu bozulur ben uğraşmyorum hep ona yakın yedeğim vardır.
Gerçekten herkesin koleksiyonunda olması gerekiyor diye düşünüyorum dayanıklı ve rengi bir o kadar muhteşem açmaya başladımı 1 hafta ççiçekleri açıp kapanmaya devam ediyor farkılı olarak
Güneşi görenler an itibari ile
Bal Kaktüs
04-03-2015, 17:46
Bu tür ithalatcıları takip etmek gerekiyor veya bizim gibi içeriden bağlantılarınız olması lazım, gelinçe bizlere telefonla ulaşıyorlar gidip alıyoruz . Tüm diğer satıçılar da buradan alıyor ve satıyorlar. Astrophytum larda içten çürüme çok olur kurtulması zordur, kurtulsa da formu bozulur ben uğraşmyorum hep ona yakın yedeğim vardır.
Evet takip etmek gerekiyor. Ama bilmezsek nasıl takip edebilmemize imkan yok ki. :(
Ben de takip etmek arzusuyla, size isim adres link gibi bilgiler sordum, söylemediniz. :(
Öyle olunca bizde 10 a yakın yedek yapamadığımız için kaktüslerimiz kaybedince yerine koyamıyoruz. :(:(:(
Gymnocalycium baldianum havalar hala soguk ama ilk çiçeklenme ondan geldi . 15 gün boyunça çiçeklerin açmasını izleriz muhteşem bir renk
Hafta arası bir ithalatcıda rasladım forumları cok güzeldi .
2015 sezonu Havalar ısınmaya başladı bundan sonra bol bol çiçekleri göreçeğiz ;)
Ğüneş bu yüzünü gösterdi .
Bu sene yaz gelmiyeçek sanki tomurçuklar tam açamıyor.
Çok güzel çiçekleri olan bir tür ama hibritlerine ulaşmak zor .
Bu tür çiçekleme konusunda çok çömert.
Bu kaçınçı tomurçuk oldu sayamadım 200 yakın tohum verir sanırım.
Renkleri çok olan bir tür ..Nihayet açtı ve renğini gördük darısı digerlerinin başına
Koleksiyonların gözdesi bir tür .
Tüm dostlara güzel bir hafta sonu dilerim ..
Sayın ankstel, sayfanızı çok beğendim. Elinize emeğinize sağlık. 2016 yılını pas geçmişsiniz lütfen bu sene boş geçmeyin.
Değerli kaktüs severler uzun zamandır sayfayı ziyaret edemiyordum malumunuz sergiler festivaller gezi programları sonra kendi bloğ ,fecabook sayfam çok zaman alıyor.
Ekte bir kaç resim paylaşıyorum sorularınızı yazın geçte olsa yanıtlarım sevgi ile kalın .
Fatih_Soydemir
12-08-2017, 10:59
Elinizde bayağı bir çeşit varmış. 007 numaralı olan tıpkı yapay bitki gibi görünüyor uzaktan.
Echinopsis oxygona Hibritlerine ulaşmak aslında çok kolaydı ama maalesef hibrit türleri Türkiye' ye sağlayan en bilindik sera kapandığı için sizin de dediğiniz gibi bulunamıyor neredeyse. Elinizde var olan türlerin basıları çok aşırı gelişim gösterebilmekte uygun ortamda umarım yeriniz müsaittir :)
İlk önce tüm kaktüs severler e merhaba diliyorum . yoğun günlerden geçiyoruz Tüm kaktüs çiçekleri başta sayın site yöneticileri olmak üzere tüm dostlara gelsin .
Evet cok uzun oldu arkadas. Keske tum eski dostlar birkac satirla aramiza katilsa.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.