View Full Version : maki01 / mum çiçeklerim
2009'un 3 Ağustos'unda sevgili raddle'dan gelen 2 çelikle başladı mum çiçeği hikayem:) Hem çok sevinmiş hem de çok panik olmuştum çelikleri ilk aldığımda.
152813
152814
Saksılarına yerleştiler,
152819
152820
Kökler saksılardan dışarı çıkınca, iki kardeş aynı saksıya alındı. Çiçek belirtisi yok ama çok sağlıklılar:)
152825
Teşekkürler sevgili raddle, gönderdiğin çeliklerle beni de bu sevdaya dahil ettiğin için....
Sevgili dkp'nin hediye ettiği diversifolia ve pub282 çelikleriyle 10 Ekim 2009'da buluştuk:)
153114
Bir kez daha anmadan geçemeyeceğim Sevgili Mucip Bey'in mesajları diversifolia'yı üçe, pub 282'yi ikiye bölerek dikmemi söylüyordu. Işıklar içinde yatsın...
Sevgili dkp'nin çelikleri parçalamaya olayına sıcak bakmadığını bilmeme rağmen, denileni yaptım:) Emeğini ziyan etmekten çok da korkuyordum açıkcası. Korktuğum başıma gelmedi , 5 de 5 köklendi sürgün verdi :)
18 Kasım 2009
153118
153119
Ve bugün:
153121
153122
Teşekkürler sevgili dkp, yeni türlere cesaretle giriş yapmamı sağladığın için...
Hoya Kerrii'm, yaprağı güzelim :) Canım oğlumun 10 günlük Hollanda tatilinin neredeyse 2 gününü ayırmak zorunda kaldığı mum çiçeğim:) Hollanda'dan Türkiye'ye kadar kucakta sapasağlam geldi, ancak İstanbul- Adana arası uçuşunda havayollarının kontrolünden geçerken tepe filizini ve yeni verdiği bir yaprağını kaybetti...
153136
Ve bugün:)
153137
154074
Teşekkürler oğulcum:)
Bu bölümü merakla bekliyordum:)) Çok sevindim:))
2010 Siparişim
Hoya australis GPS 10045 -Köklendi , yaprak verdi
Hoya verticillata GPS 10081 - Hala sürgün yok , durumu iyi
Hoya carnosa Compacta variegata -Malesef yaşamadı. Ek sipariş verdim.
Hoya carnosa Tricolor - Sürgün verdi
Hoya kentiana - Yaprağımız var :)
Hoya lacunosa GPS 00123 - Miniş yapraklar vermeye başladı
Hoya serpens -En çabuk köklenen tür oldu. 5-5 sürgün verdi
Hoya sp. Bogor GPS -Sürgün verdi
2010 çeliklerimden köklenip sürgün verenlerle devam edeyim:)
152789
Hoya sp. Bogor GPS 166 güçlü bir sürgün verdi.
152783
Hoya australis GPS 10045 yaprak bile verdi :)
152784
Lacunosa'nın kokusunu çok merak ediyorum. 2 çelik geldi. 4 parçaya bölmüştüm, ikisi köklenip sürgün verdi.
152786
Sevgili maki 01 ,
hoya başlığın hayırlı olsun ;)
Görüntüleri sabırsızlıkla bekliyoruz , bizi mest edip kıskandıracaksın , bundan eminim .
Emre İlhan
14-06-2010, 14:39
:p:p:p
Başlığınız hayırlı olsun.Gelişmeleri merakla takip ediyorum.
Teşekkürler :)) Hemen mesaj yazarak sevindirdiniz beni.
Hoya Kentiana'da sürgün ve zarif bir yaprak vererek ben de varım dedi:)
152791
Tricolor'um kırmızı örümcek saldırısına uğradı. Balkondaki kırmızı örümcekleri salona da taşımışız. Ben de temizleyip güzelce yağladım :) O günden bu yana örümcek ağı göremiyorum üzerinde. Fotoğrafta henüz belli olamayan minicik bir sürgünümüz var :)
152794
Gelen serpens çeliği oldukca uzundu. 5 parçaya bölerek 2 saksıya dikmiştim. Hepsi sürgün verdi. Saksılardan birini arkadaşlarımla paylaşmak üzere 3 ayrı saksıya taşıdım. Hepsi aynı gelişmişlikte 4 saksı oldu:) Üçü sahiplerine gidecek bana kalan saksıda ise 2 kök yeşermeye devam edecek.
Fatih'e ayırdığım Serpens:)
152795
Boynuz, kulağı geçmiş :))
Hoya verticillata GPS 10081'de ise hala bir gelişme yok, dikildiği gün gibi duruyor. Kötüye gitmediği için köklendiğini düşünüyorum.
152796
Ellerine sağlık makiciğim:)) Tam beklediğim gibi fotoğraflar:) Benim hoyalar da gelişmeye devam ediyor. Bu ne biçim bir hastalıktır:p
Katmer'cim çookk bulaşıcı bir hastalık. Tıpkı Afrika Menekşesi ve Sardunya hastalığı gibi :))
Orkun Kırcı
14-06-2010, 16:30
Ablacım başlık hayırlı olsun. Gelişmeler çok güzel.
Teşekkürler Orkun'cum, bence de güzel :))
Ablacığım önce kendimle övünüyorum iyiki grupta o kadar çok mum konuşmuşum diye daha sonra da seninle övünüyorum kısa zamanda uzun yollar aldın diye.Genel konuşmam gerekirse sağlıkları muhteşem görünüyorlar.Özellikle verticillatanın yaprak yapısını merak ediyordum görmüş oldum;)
Serpens içinde çok teşekkürler.Gerçektende boynuz kulağı geçmiş.
Sizin bölüm de hayırlı uğurlu olsun. ;) Bol bol çiçeklenmiş hoyalarınızı yayınlamanızı dilerim...
Hayırlı olsun, çok sevindim.
Hoya Serpens' lerinizi kıskanılacak kadarmış.
Dört yıldır yabancı türlerle uğraşıyorum.
Birinci yıl; küçük olduğu için tercih etmemiştim.
İkinci yıl iklime yenildim.
Üçüncü yıl, hatalarım sonucu üçünü birden kaybettim.
Dördüncü yılım; bir tane ben satınaldım, bir tane de Sayın İlknur Aşık' tan hediye geldi .
Sayın İlkin' in Serpensi' de güzeldi Adana' nın havasından mı ?:D
missmenas
14-06-2010, 23:00
Makiciğim, açmış olduğun bölümün Hoyalarına renk ve çeşit vermesini dilerim.Ne güzel bol bol resimler göreceğiz demektir bu, birde benim prensesimi görebilirmiyim acaba:o
Sevgili dkp , İlkin ve Fatih teşekkür ediyorum:)
Sevgili dkp,
Çok üzgünümün ancak sizin kaybettiklerinizden edindiğiniz deneyimleri paylaşmanız benim
gibi yeni başlayanlar için şans oldu. Sizler yaşayıp, deneyimlerinizi mesajlarla paylaştınız, bize hazıra konup, sadece okumak ve uygulamak kaldı:)
Adana'nin havası ve sevgili İlkin'in uyarılarının serpens çeliklerine katkısı çok fazla. Serpens suyu çok severmiş mesela, lacunosaya ise suyu idareli verecekmişiz, kerrii'ye de:) Bunlar gibi sayısız uyarı ve öneriler. Sağolun, iyi ki varsınız...
Elbette sevgili missmenas:) Mesajımda da yazdığım gibi oğlumun eline sabit kalemi verip, önüne de 3 minik saksı koydum. M, F, ve O yazacaksın diyerek seçimi ona bıraktım. Orkun haini en şanslı saksıyı yakaldı. Çiçek sapı olan bir çelik ona düştü:))
Prensesinizden son dakika görüntüleri:)
152904
Bu da (öff püff ) Orkun'un serpensi:)
152905
Ablam hain falan ama en şanslımız o:D
Ama olsun çiçek açmasın varsın,bakarsın bizimkiler ondan önce davranır:D(Ne gülerim ama)Tekrar çok teşekkürler ablam.
Sevgili Maki01,sayfan hayırlı,uğurlu ve bol çiçekli olur inşallah.Selam ve sevgiler.
Sağol canım arkadaşım, senin hediye ettiğin carnosalara sıra gelemedi henüz. En kısa sürede ekleyeceğim:)
nisan0671
15-06-2010, 10:05
Makiciğim, mum köşen hayırlı olsun. Maşallah elin pek çabuk. Nazar değmesin, çok güzel olmuşlar. Tebrik ederim.
Sevgili dkp serpens için aslında sıcağı sevmez diye okuyorum her yerde ama baharla birlikte atağa geçti, aman maşallah çünkü en sevdiğim türlerden bir tanesi. Yalnız üstündeki çiçek tomurcuklarını büyütmüyor ona fena sinirleniyorum bu ara! :mad: Ben ona, onlar bana bakıyor da bakıyor!..
missmenas
15-06-2010, 13:25
Maki'ciğim çok teşekkür ederim minik Prenses sanırım sürgünde vermiş doğru gördüysem.:p çok Teşekkür ederim.
Satı Uğurtan
15-06-2010, 14:05
Sevgili makio1, hayırlı olsun sağlıkla büyüt, hepsi çok güzel sevgiler.
Ellerinize sağlık, hepsi de çok sağlıklı ve canlı duruyor tez zamanda çiceklerini de koklarsınız inşallah,meraklı ama cesareti olmayan benim için dikkatle takip edilenler arasına sizin hoya başlıgınızda katıldı,çiceklerinide hep birlikte görmek dilegiyle.
Ellerinize sağlık, hepsi de çok sağlıklı ve canlı duruyor tez zamanda çiceklerini de koklarsınız inşallah,meraklı ama cesareti olmayan benim için dikkatle takip edilenler arasına sizin hoya başlıgınızda katıldı,çiceklerinide hep birlikte görmek dilegiyle.
Sayın tamaşa, ilginizi ve bilginizi görüyor ve biliyoruz, sizde hangi Hoya'lar mevcut ? ..demek istiyorum
Nejla K.
15-06-2010, 18:55
Makiciğim, sayfan hayırlı olsun. Doğrusu bu sayfayı görünce hiç şaşırmadım. Böyle bir sayfayı ve bu güzel hoyaları senden bekliyordum. Tez zamanda bol çiçekli olmaları dileklerimle...
Teşekkür ediyorum arkadaşlar, hepinizin katkıları var mum çiçeği hikayemde :)
Kerrii'm tomurcuğunu büyütmeye devam ediyor, çiçek formu belirginleşiyor. Dökmese ne güzel olacak :)
153143
İkinci çiçek sapıda büyüyor ancak birinciye göre fazla eğri büğrü. Yer değişikliklerinden olmalı..
153144
Cumhur Tonba
16-06-2010, 00:43
Maki01,
Sen mutluysan, inan biz de mutluyuz.
Sağolun Cumhur Bey, bitkilerim iyi geliyor bana :)
Sayın tamaşa, ilginizi ve bilginizi görüyor ve biliyoruz, size hangi Hoya'lar mevcut ? ..demek istiyorum
Sn dkp,elimde pembe çicekli(Saksıyla birlikte gelen komşu hediyesi),birde beyaz çicekli(sevgili missmenas'nın paylaştıgı çelik) dışında farklı hoyam yok.
Okuduklarımı uygulamak için (çelik almaya cesaret edemedigim için)pembe çicekli hoyamı daldırarak ikinci bir hoya elde ettim.Beyaz çicekli kızımda sürgün verdi durumu çok iyi;) yetiştirmesi kolay bir tür ama daha önce hiç tecrübesi olmayan biri için fena sayılmaz galiba:))
Sizin kerriiler tamamen açmaya doğru hızlıca gidiyorlar. Hiç merak etmeyin açacak hepsi. Diğer uzayan sap da normal. Bebekleriniz gayet sağlıklı ve mutlular anlayacağınız. ;)
Sevindirdin beni İlkin'cim , güzel haber bu:)
Tomurcuklar çok minik aslında, toplu iğne başı kadar, çiçek sapıda yarım santim. Çiçek sapını ilk gördüğüm ya da emin olduğum günden bu yana bir ay geçti.
Pıtırcığım öyle narin ki dökülüverecekmiş gibi geliyor. Gece yatmadan ve sabah ya da öğlen :) uyanır uyanmaz koşuyorum yanına. Sayesinde sabaha karşı uyumama rağmen 9:30-10:00 gibi uyanır oldum :))
Tahmin ediyorum neler yaptığınızı ve ne hissettiğinizi. ;) Mucize gibi birşey o iki yaprak arasından çiçek tomurcuklarının çıkması, büyümesi, açması... Hoya kerrii çiçekleri biraz küçüktür. Hoya cornosa ile kıyaslayınca neredeyse yarısı kadar bile denilebilir boyutu ama çiçeğin öyle bir güzelliği var ki boyutunu bile unutturuyor. Hadi bakalım en kısa zamanda çiçeklerinin açmış halini görelim...
yeşillim
16-06-2010, 15:00
Sevgili maki01,
Demekki başlık açmanızın zamanı gelmiş.
İyi ki ertelemediniz. Hayırlı olsun dileklerimle.
Makiciğim, senin adına çok sevindim. Dilerim en kısa zamanda çiçekleri görürsün. Tabii biz de:)
Teşekkür ediyorum sevgili yeşillim:) Haklısınız, tür sayısı artmaya başlayınca gelişmelerini derli toplu izlemenin zamanının geldiğini düşündüm ben de :)
katmer'cim çiçek yola çıktı mı arkası geliyor sanırım. Darısı senin hoyalara:)
Orkun Kırcı
16-06-2010, 22:59
Ayyy çok güzel olacak. Darısı bizlere...:)
Gün içinde bile tomurcuk şekil değiştiriyor. Pıtladı, pıtlayacak.
Benim yaşadığım şaşkınlığı yaşamayın :) Macro çekimlerde oldukca büyük duruyor tomurcuklar, gerçek boyutu mu 15 tomurcuğun kapladığı alan 5 kuruş kadar :)
Taze ve de sıcak görüntümüz :))
153484
Emre İlhan
18-06-2010, 09:57
Gün içinde bile tomurcuk şekil değiştiriyor. Pıtladı, pıtlayacak.
Benim yaşadığım şaşkınlığı yaşamayın :) Macro çekimlerde oldukca büyük duruyor tomurcuklar, gerçek boyutu mu 15 tomurcuğun kapladığı alan 5 kuruş kadar :)
Taze ve de sıcak görüntümüz :))
153484
:pGün içinde bu kadar hızlı olan değişiklikleri izlemek ne kadar eğlenceli ve heyecanlı değilmi?
Saygılar
Gerçekten çok keyifli sevgili emreilhan, yaş 55 olunca detayları gözlükle de olsa görmek mümkün olmayabilir. Bol bol macro fotoğrafını çekerek detayları kaçırmamaya çalışıyorum:) 5 kuruşdan, 10 kuruşa geçiş yaptı :))
154075
Sevgili maki01, tebessüm ile takip ediyorum.. Hoya ile bu kadar ilgilenen yanlız ben değilmişim. Hele gözlük meselesi, orada kalmış durumdayım :D, kendim gibi birilerini görünce mutluluğum artıyor mu ne ? Teknolojiyi takip etmemin nedeni, yaşam kalitemi arttırabilmekti. Her odada gözlüğüm var, kırık olması, eski model olması, camının cizik olması, hiç sorun değil.. Görmek için kolumun boyu, yet-mi-yor :D.... Dijital bas-çek fotoğraf makineleri çıktığından beri yöntemlerimiz benzer. Hoya Kerrii ' nizi zevkle izliyorum.
Emre İlhan
18-06-2010, 21:45
Gerçekten çok keyifli sevgili emreilhan, yaş 55 olunca detayları gözlükle de olsa görmek mümkün olmayabilir. Bol bol macro fotoğrafını çekerek detayları kaçırmamaya çalışıyorum:) 5 kuruşdan, 10 kuruşa geçiş yaptı :))
154075
Benimde sizden farkım yok emin olun.Yaşım 17 olmasına rağmen 2.5 derece astigmat ve miyop , tek suçlusu bilgisayar.Bu aralar kardeşimde sarmaya başladı bilgisayara olabildiğince oyalayıp bilgisayardan uzak tutmaya çalışıyorum.:(
Bu arada hoyanız çok güzel.Maşallah.
Saygılar
Sevgili dkp,
Eminim sizin de ortalarda gezinen kocaman bir büyüteciniz vardır, zararlıları ya da yeni sürgünü görebilmek için:))
Sevgil emreilhan,
İlk mesajından sonra profiline bakıp yaşının 17 olduğunu görünce aramıza bir Fatih daha katılmış diye sevinmiştim. Sizlerin doğayla ilgilenmesi beni çok mutlandırıyor.
Gelelim gözlük meselesine. Yaşa bağlı yakını görememe durumu anlatılır gibi değil :)) Ben de 12-13 yaşından bu yana gözlük kullanıyorum. İleri derecede olmasa da miyop astigmat vardı ancak yaş ilerledikce uzak camlarım bile hipermetroba döndü. Bak şöyle anlatayım sana, yakın gözlüğünü takmadan tabağındaki yemeği seçemiyorsun , fiyat etiketlerini okuyamıyorsun :)) Neyse ki varilüks; hem uzak hem yakın ; mercekler çıktı ve yaygınlaştı da durumu kurtarır olduk:))
Emre İlhan
18-06-2010, 23:21
Sevgili dkp,
Eminim sizin de ortalarda gezinen kocaman bir büyüteciniz vardır, zararlıları ya da yeni sürgünü görebilmek için:))
Sevgil emreilhan,
İlk mesajından sonra profiline bakıp yaşının 17 olduğunu görünce aramıza bir Fatih daha katılmış diye sevinmiştim. Sizlerin doğayla ilgilenmesi beni çok mutlandırıyor.
Gelelim gözlük meselesine. Yaşa bağlı yakını görememe durumu anlatılır gibi değil :)) Ben de 12-13 yaşından bu yana gözlük kullanıyorum. İleri derecede olmasa da miyop astigmat vardı ancak yaş ilerledikce uzak camlarım bile hipermetroba döndü. Bak şöyle anlatayım sana, yakın gözlüğünü takmadan tabağındaki yemeği seçemiyorsun , fiyat etiketlerini okuyamıyorsun :)) Neyse ki varilüks; hem uzak hem yakın ; mercekler çıktı ve yaygınlaştı da durumu kurtarır olduk:))
Ne deyim Allah yardım etsin,halime şükreder oldum.Bu arada büyüteçten bahsedince aklıma düşürdünüz hemen bir tane edineyim.Zararlıları görmek için ne çabalar gösteriyorum bir bilseniz.Yaprak bitlerini kürdanla alıp beyaz cisimlerin üzerine koymalar falan.Gören deli sanar çevremdekiler hallerime çok şaşırıyor.:D
missmenas
18-06-2010, 23:24
154075
Nerdeyse Elimde büyüteçle uyuyacam:D sabah kalkınca aramıyayım diye.sabah İlk işim kahve suyu koymak sonrada elimde büyüteçle Prenses'lerimi gözlemlemek oluyor. Makici'ğim bayılıyorum ben Hoyaların bu tomurcuklu hallerine Çiçek açmadan bile çok güzel gözüküyorlar Mucize gibi bişeyler zaten. Yüreğinize sağlık Çiçekler Sevgiyi karşılıksız bırakmıyorlar buna İnanıyorum
Ablam şu makrolar ne kadar iyi ama bir o kadarda hainler:DÇiçek sanki açacak gibi görünüyor ama nerde daha on kuruş:D
Birkaç dk önce kulağım çınlıyordu.Dedim herhalde grupta çekiştiriyorlar beni, ama bir baktım ablam beni anmış;)
Eli kulağında Fatih'cim 2 güne kalmaz açar pıtırcıklar :) Referansım sevgili İlkin'in Kerrii fotoğrafları, saatleri yazılı olsa onları da ezberlerdim :))
Bunlar çıtır pıtırcık:))
Okurken çok gülmüştüm sevgili dkp. Sizin kolunuzun boyu, benimse boyum yetmiyor :)) Valla aşağı indir, yukarı kaldır yapmaktan zarar vereceğim diye korkuyorum:)
:D Büyülteç... evet, hem de kaç tane... ışıklısını mı ? söylesem, Rus pazarından alınanı mı ?, çapı büyük olanı mı ?, çantaya sığacak küçüklükte olanı mı ? ilaç prospektüsünü okumak için olanını mı ? gözlük ile ilk kez birkaç yıl önce tanıştım, 1 numara ile başladığımda, '' burnumun dibini görmüyorum '', tabirinin ne demek olduğunu anlamıştım, numarası hızlı büyüyor veya ben her geçen gün küçülen, el işleri ile uğraşmasını seviyorum.
Anlaşılmıştır sevgili dkp, bendensin :)) En güzeli ışıklı ve büyük çaplı olanı ama bugünlerde elimden düşmüyor :))
Şu günlerde çözüm olarak yarı profosyonel fotoğraf makinası düşünüyorum, bas-çek'ler ile istediğim netliği bulamıyorum.(Serpens ve) Lacunosa' nın çiçek sapları al, al diye zorluyor. Uygun zamanı bulmam gerekiyor.. :)
Ben de koca yapraklarıyla kerrii bu kadar zorlayınca, serpensin çiçeklerini nasıl izleyeceğimi kara kara düşünmeye başladım. Yarı profesyonel fotoğraf makinası şu an bütçemi aşıyor, merceklerle idare etmeye çalışacağım artık:)
Benim de uygun zaman kasttım buydu. Araştıralım, öğrenelim siz şanslısınız, malum... İng.:(
Fotoğrafcılık ve fotoğraf makinaları konusunda bilgisi olan arkadaşlardan destek almak lazım. Sizin aklınızda belli modeller varsa, yabancı siteleri araştırabilirim. Ya da hangi özellikleri aramam gerektiğini söylerseniz hemen başlayabilirim :)
Tricolor'ın sürgünü gözle görülür hale geldi :)
154442
154443
Geriye Verticillata kaldı. Minik bir çıkıntı oluştu, bakalım ne zaman kendini gösterecek.
Kerrii'm iki gündür mevcut durumunu koruyor . Belirgin bir gelişme olmadı. Sevgili tiya İkin'in kerrii çiçekleriyle kıyasladığında benimkinin pek minik olduğunu söyledi. İlk kez açacak, normaldir belki :)
154444
huzunperest
20-06-2010, 15:21
Tricolorun sürgünü de kerrinin tomurcuğu da muhteşem görünüyor sevgili maki01, tebrikler, ellerinize sağlık ve hoyalarınıza maşallah!
Yarı profesyonel fotoğraf makinalarında canon pawershot S3 IS'yi şiddetle tavsiye ederim. makro ve süpermakro çekimleri üst modellerinden bile daha üstün diyebilirim. Özelliklerine göre fiyatı da uygun sayılır.
Teşekkürler sevgili hüzünperest :)
6 ay önce Kodak'ın yanına Canon A1100 almıştım. Şimdilik idare ediyorum. Canon S3 de oldukca güzel bir çözümmüş. Sevgili dkp'nin bilgilerine :)
Teşekkür ederim arkadaşlar, incelleyeceğim.
Cumhur Tonba
21-06-2010, 01:34
Cidden, fotoğraf makinesi olmadan yaşamak zormuş. Tüm güzellikler ve olagan üstü pozlar inadına gözünüze girecek nerdeyse.
Sevgili Maki01 ablacığım sana iki tane seçenek sunuyorum;)Hangisini beğenirsen o senin sağ taraftaki mi,sol tarafta ki mi?Seçim senin.Seçmek zor ama :))Bir tanede genel görünümlerini ekliyorum:D
NOT:İkisinde de sürgün var.Biri hızlı davrandı sürgünü hızlı verdi diğeri ise yeni yeni büyütmeye başladı.Tabletlerin etrafındaki tabakadan kökler dışarıya çıktı.
İyi seçimler;)
Teşekkürler canım, en sonuncusunda bol yaprak var. Daha önce de onu gözüme kestirmiştim :) Sonbaharda yollayacaksın değil mi?
Evet ablacığım sonbaharda yollayacağım.Bende onu düşünüyordum aslında;) Üzerine yazayım ayrıldı diye;)
Kerrii'm alındı, darıldı bana :)) Çiçeğine küçük demiştim ya çok bozulmuş. Bana inat " Bekle , büyüteyim çiçeğimi" dedi. Çiçek sapı 2 cm'e yaklaştı. Tomurcuklarda değişiklik yok gibi, ya da her saniye bakmaktan fark edemiyorum büyümesini:)
155311
155312
Kerrii'm alındı, darıldı bana :)) Çiçeğine küçük demiştim ya çok bozulmuş. Bana inat " Bekle , büyüteyim çiçeğimi" dedi. Çiçek sapı 2 cm'e yaklaştı. Tomurcuklarda değişiklik yok gibi, ya da her saniye bakmaktan fark edemiyorum büyümesini:)
Ablam bunların hepsi alıngan benden demesi;)Bende kaç zamandır hani yaprak hani sürgün demeye başlayınca hepsi al sürgün al yaprak dercesine uzuyorlar.
En hızla gelişen lacunosa, serpens ve autralis oldu. Serpensi Fatih'in sayfasına eklemiştim.
Diğerleri :)
155346
155347
Fatih'cim australislerimiz başabaş mücadele ediyor :))
Sevgili arkadaşım hazan-z'nin hediyesi olan upuzun hoya çeliklerim köklendi , 7 ayda daha yeni yeni sürgün veriyor. Kıyıp parçalara bölseydim , eminim çok daha hızla gelişecekti:)
155348
Sevgili hazan-z aynı gün kısa çeliklerde hediye etmişti. Parçalara ayırınca geriye üzerinde yaprak olmayan dallar da kalmıştı. İki saksıya bölerek diktim. Geç sürgün verdiler ama en kıymetlilerin arasına girdiler :)
155349
155350
155351
Teşekkürler sevgili arkadaşım. Sevgili hazan bir tomurcuklu çelik bulmuş bana. hazan suda köklendirirken bile çiçek açtırmayı başarıyor. Bakalım bu çeliği de açtırmayı başaracak mı? Eminim aslında başarır, tam bir yeşil parmak o :)
Bu da sevgili Mutlu Kutlu'dan gelen Carnosam. Fazla sayıda çiçek sapı var ancak gelişme yok. Yolculuk ve ortam değişikliğinden etkilendi sanırım. Açık havada yetiştirilmiş olmalı. Salonu pek sevmedi :)
155356
Sevgili maki çok güzel gelimişler maşallah.
Teşekkürler Sevim Hanım. Sizin çeliklerden de güzel haberler alıyorum. Fotoğraflarını bekliyoruz :)
Arkadaşlarıma ayırdığım serpensler gelişirken, diğerlerinden önce sürgün vermesine rağmen benim serpensde gelişme olmadı.
155361
Ablacığım sanki Sevgili Hazan-z den gelen çeliğinde tomurcuk görür gibi oldum haklımıyım?:D
Dİğerleride yorumsuz aynı eklediklerin gibi;)
Birde Australisler acaba böyle mi kalacak bu yeni yapraklar sertleşmeyecek mi?
Başbaşa mücadele işte;)
Fatih'cim malesef eski çiçekden geriye kalan çiçek sapı o. Hiç hareketlenme yok.
Fatih'cim malesef eski çiçekden geriye kalan çiçek sapı o. Hiç hareketlenme yok.
Benim çiçekler hareketleniyor ancak birkaç hafta sonra dökülüyor.Doğru dürüst büyümüyor.Geçen yıl da eylülde tomurcuklanmıştı ama bir tanecik çiçeği kalmıştı döküle döküle en sonunda açacak demiştim ama o da döküldü.Şuan tek istediğim sağlam kök yapısı olsun ç.içek ikinci planda.
Sağlam kök yapısı diyorsan ROA derim Fatih'cim :) Gerçekten kökleri çok hızla geliştiriyor. ROA kalmadığı için kullanamıyordum. Neyse ki yenileri geldi. Kerrii'deki hızlı iyileşmeyi de ROA'ya borçlu olduğumu düşünüyorum. Mantarlara karşı oldukça etkili. Diversifolia'nın toprağında oluşan küfe benzer oluşumlar, ROA uyguladıktan sonra yok oldu :)
Senin serpens de tam bir ROAkolik :))
Hahaa:D Ablam sipariş için bir yer varmı forumda denemeliyim.Bazı siparişler iptal edildi benim bu nedenle hoya siparişim kaldı tek.O nedenle birde ROA sipariş edeyim nerden ve nasıl?
İletişim bilgilerinin de yer aldığı ROA Türkiye (http://www.roa-turkiye.com/Ana%20sayfa.html) sitesindeki telefonlardan bilgi alabilirsin Fatih'cim:)
missmenas
24-06-2010, 01:25
Sevgili makiciğim, hepside birbirinden güzeller eminim Hoya kerri çiçek açınca diğerleride atağa geçer:p Teşekkürler paylaşım için.
Eli kulağında olması lazım artık çiçek açması için... Hadi bekliyoruz... ;)
Sesini duydu sevgili İlkin,
İlk pıtırcığımız:)
155570
155571
Sn maki01,çok şirin görünüyor;) tümü actıgında kimbilir nasıl güzel olur,gözünüz aydın.
Teşekkürler sevgili tamaşa, gerçekten seramik bir biblo gibi, biblodan farklı olarak hayat dolu, sürekli şekil ve renk değiştiriyor :)
155582
Koku henüz yok. Akşam olsun bir an önce...
Koku mu birde yok diyorsun ablam şöyle derinden içime çekince harika bir koku geldi;)
Çok güzel gözüküyor.Keşke tüm yıl boyu çiçekli kalsalar;)
Görmemişin mum çiçeği açmış, yüzden fazla fotoğrafını çekmiş :))
155600
155601
Çok teşekkürler Faruk'cum:) Bir çiçek daha pıtlamak üzere, fotoğraf makinası elimde bekliyorum.
Ne kadar güzel Sevgili Maki, evin içinde heyecanla gezinip duruyorsunuzdur. Ben de aynı durumdayım. Hoya carnosa ve carnosa crinkle açtılar, carnosanın balını da tattım.:) Elimdeki diğer türler de sürgün verdiler. Şimdilik kaybım yok ama yazı çıkarırsak içim iyice rahatlayacak. Maalesef bilgisayarımdaki sorun nedeniyle çektiğim fotoğrafları paylaşamıyorum. Sevgiler ve bol çiçekli günler:)
Nihayet, sonunda oldu..
Hayalimde canlandırmaya çalışıyorum, elinizde fotoğraf makinası, bir gözünüz Kerrii' de bir aşağı bir yukarı evin içinde ..
Bu heyecana dayanmak zor...
Kutluyorum..
:)
Sevgili Maki,sanırım bu saatlerde kokusunu doyasıya içine çekmişsindir.Sevimli pıtırcıklarnı en kısa zamanda görmeye geleceğim.Sevgiler.
huzunperest
24-06-2010, 22:05
Gözünüz aydın Sevgili maki01, tek bir çiçek dahi harika görünüyor, hepsi açınca kimbilir nasıl olur.
Açar açmaz bal oluşmaya başladı ve tattım tabii ki :) Koku tek çiçek olunca çok belli belirsiz, sanki vanilyalı ya da şekerli bir koku:) Yarın daha iyi alırım.
Sevgili dkp, tripod yerleştirildi karşısına :) Malum macrosuz detayı izleyemiyorum. Her 10 dakikada bir fotoğraf çekiyorum neredeyse. Heyecan dorukta...
Bir kez daha teşekkür ediyorum hepinize. Fatih'im iyi ki sosyal grupta hoya diye başımızın etini yedin ablam :) Ve sevgili dkp, güvenerek gönderdiğin carnosa dışı çeliklerle hoya türlerine daha sıkı sarılmamı sağladığın, yüreklendirdiğin için en kocamanından bir teşekkür de sana borçluyum.
Çenem düştü, sevindirik oldum napayım . İlk çiçekte heyecandan tripoda rağmen titrettim makinayı. İkinci çiçekte biraz sakinledim.
Hoya sevdalılarına sevgilerimle...
155736
155737
155738
155739
155740
Maşallah.Allah nazarlardan saklaın.Ablacım birşey malum olacakmış demekki bunun çiçeğini koklamaya oda ben gibi deli bi çocuğa kısmetmiş :) Resimleri bilgisayarıma yedekledim ablam haberin olsun.Şöyle gözümün önüne geldin abla çiçek karşısında sabaha kadar nöbettesin:D Eğer nöbet değişimi yapacaksan atlıyıp geliyorum ilk uçağa :)
En önemliside carnosadan önce Kerrii yi açtırdınya ablam artık senin hoyalar çıldırır:D
Emre İlhan
24-06-2010, 22:59
:eek::eek:
;)Tebrikler meşakatli bir yolculuğun sonuna geldiniz.Zirve.Büyük bir heyacan oldu banada gerçekten.Maşallah çok güzel.
Saygılar.
Fatih'cim Fındık'ı bile çok kısa gezdirdim bugün :) Buralarda olsan ne güzel olurdu. Sündüm, uzadım kramp girdi fotoğraf çekecem diye:) Olmuyor dedim aşağı indirdim. Diz çökmemi istermiş önünde, ancak öyle fotoğraf çekebildim. Övünmek gibi olsun çekim kalitesi çok başarılı oldu. Son fotoğraf diğer fotoğraftan kesilerek alınmış bir kare :)
Carnosalarda hiç hareket yok. Çiçeklerini seneye görebileceğim herhalde.
Emre İlhan
24-06-2010, 23:13
Fatih'cim Fındık'ı bile çok kısa gezdirdim bugün :) Buralarda olsan ne güzel olurdu. Sündüm, uzadım kramp girdi fotoğraf çekecem diye:) Olmuyor dedim aşağı indirdim. Diz çökmemi istermiş önünde, ancak öyle fotoğraf çekebildim. Övünmek gibi olsun çekim kalitesi çok başarılı oldu. Son fotoğraf diğer fotoğraftan kesilerek alınmış bir kare :)
;)Siz balkonda benim domateslerin tomurcuklarını incelediğimi görseniz.Ev halkına bazen bu halde yakalanıyorum kafayı üşüttüğümü zannediyorlar.:DYere serilmiş vaziyette.
Emre İlhan
24-06-2010, 23:15
Teşekkürler toprağım :)
;)Önemli değil,Ne demek.
Saygılar.
Keşke komşu olsaydık ablam.Belki bunları daha yakından görürdüm:D
Bu resimlerde benden hediye olsun istedim.Biraz ışık ve gölgelendirme:DGeri kalanlarda senin çekimlerin ablacığım.
Ellerine sağlık canım ama karanlık olmuş biraz. Fotolarla hiç oynamıyorum, orjinal hali yani. Oynamak istersen maille gönderebilirim.
Ablacığım ben sadece arada seçip birkaç işlemden geçiriyorum:Ddoğallıklşarı var ma biraz gölgelendirme assil bir renk veriyor:DMaillere hayır demem her zaman beklerim.Senin çekimler gayet muhteşem.Bazen çekilmiş resimlerime rastlıyorumda nekadar amatör diyorum ve hala o çiçeklerim yaşıyorsa değiştiriyorum.Bİlinçsizce çok fena flu resimlerim varmış:D
missmenas
25-06-2010, 01:05
Sevgili Makici'ğim mükemmel güzellikte Çiçekleri gerçektende biblo gibi. Resim çekme konusundada bayağı ustalığınız var yani, söylemeden geçemiceğim. Evin içinde günde 10 defadan fazla ben çiçek sapımı değilmi diye bakmaktan kendimi alamıyorum Carnosamın. Birde böyle Tomurcukları belirecek kendimi hiç düşünemiyorum ne halde olurum:D Kutlarım Sizi büyük bir başarı çiçeklerinide görmek böyle. Benim içinde koklayın Lütfen, Teşekkür ederim paylaşım için.
yeşillim
25-06-2010, 08:28
Sevgili Maki,
Maşallah Kerrii müthiş, fotoğraflar harika...
Sevgili maki, çok güzel darısı bizim başımıza.
Yeni doğan bebekleri ziyaret eder gibi Kerri için de "hayırlı olsun"a gitmek gerekecek Maki'ciğim. Beni görünce şaşırma.
Teşekkür ediyorum hepinize, darısı diğer hoyalarımızın da sizlerin ekleyeceğiniz fotolarını görmeye.
tiya'cım bekliyorum canım, kaynar bile yapabilirim :)
Sevgili hazan-z, gelirken carnosa çeliğime de çiçek açtırmış olursan hiç şaşırmam. Herşey için teşekkür ediyorum sevgili arkadaşım :)
Gece hareket yok denecek kadar az oldu. Ballarını yeni açan kardeşiyle paylaşıyor :)
155818
Amanın çiçekler açılmaya başlamış, harika bir görüntü. Sesimi duyurdum demek onlara, tekrar sesleniyorum hadi açılsın hepsi artık... :)
Ellerinize sağlık, çiçekler açıldıkça neler hissettiğinizi çok iyi anlayabiliyorum. Hepsi bir açsın da koklayın bakalım gece nasıl kokuyor merak ediyorum ( bir dünya çiçek açtı benimkisi hala koklayamadım ne ayıp bana. :p ) ve çiçeklerin değişen görüntülerini sakın kaçırmayın. Her saat değişiyor renkleri. Bir de balları yerlere damlayacak her yer damla damla koyu karamel rengi olacak. Şimdiden hazırlık yapın silmek için. ;) hehe!.
Orkun Kırcı
25-06-2010, 17:47
Elbette sevgili missmenas:) Mesajımda da yazdığım gibi oğlumun eline sabit kalemi verip, önüne de 3 minik saksı koydum. M, F, ve O yazacaksın diyerek seçimi ona bıraktım. Orkun haini en şanslı saksıyı yakaldı. Çiçek sapı olan bir çelik ona düştü:))
Prensesinizden son dakika görüntüleri:)
152904
Bu da (öff püff ) Orkun'un serpensi:)
152905
Ben bu mesajı nasıl atlamışım yahu :) Hain main ama çok şanslıyım beee.
Ablam bir de şu npk gübresinin hangisi kök oluşumu için yüksek olması gerekiyordu?
Emre İlhan
25-06-2010, 19:19
Ben bu mesajı nasıl atlamışım yahu :) Hain main ama çok şanslıyım beee.
Ablam bir de şu npk gübresinin hangisi kök oluşumu için yüksek olması gerekiyordu?
;)K(Potasyum) yüksek olanı tercih edin.
Saygılar.
Potasyum oranı yüksek olanı köklenme ve genel olarak bitkinin sağlıklı gelişimi için kullanıyorum Orkun'cum. Ben de hayret ettim , nasıl atlamışsın serpensini:))
Son olarak bu kareyi çektikten sonra dışarı çıkmak zorunda kaldım.
155937
İki saat sonra döndüğümde hepsi açmıştı. İlk çiçeğin kokusu malesef şu an yok. Havaların aşırı sıcak olması nedeniyle balın bozulmuş olmasından kaynaklandığını düşündüğüm ekşimsi bir koku var.
Bal sonrasında her hoya türünde çok da hoş olmayan bu ekşimsi koku oluyor mu acaba?
155938
Kokuyu hissetmek için burnumu dayamam gerekiyor, dilediği gibi kokabilir:)
Orkun Kırcı
25-06-2010, 21:08
Demek ki ablacım seninki bal değil, sirke salgılıyor:D
Hain çocuk, seninkiler onu bile yapamıyor naber:mad: Hain ayrıca da kıskanç :dilli:
Off ya bu nasıl bir fotoğraf.Ablacığım hiç düşünmedin mi bu konulur mu şimdi?Cık cık cık:D
Aslında senden bunu hiç beklerdim:DÇok harika ellerine sağlık.Tabi çiçek için değil fotoğraf için:dilli:Kesin dayağı hakkettim ben:D
Nasıl da biliyorsun dayağın ya da grubun sembolü terliğin geleceğini :))
Emre İlhan
25-06-2010, 22:56
Çiçekler çok güzel olmuş maşallah. Bunlar tohum tutuyor mu acaba?
:dilli: Kötü acıdı dank dedi :( :( :(
Orkun abimin dediği gibi olmasın ablam:)
Bu ballar sirkeye falan dönüşmesin :D
Tohumdan söz edildiğini okudum ancak Kerrii tohumdan yetiştirilebiliyor mu bilmiyorum.
Teşekkürler Emre'cim :)
Emre İlhan
25-06-2010, 23:04
Tohumdan söz edildiğini okudum ancak Kerrii tohumdan yetiştirilebiliyor mu bilmiyorum. Nazar boncuğu için teşekkürler sevgili Emre , hain Orkun'un nazarı değmez böylece :))
:D:DÖnemli değil.
Ekşi dediysem o kadar da değil Fatih'cim :) Adana çok sıcak . Bugün evde olmayınca klima da çalışmadı. Yarın sevgili İlkin'in yorumunu bekliyorum ben de. Normal mi yoksa gerçekten aşırı sıcak mı neden oldu bu koku değişikliğine ?
Emre İlhan
25-06-2010, 23:08
Ekşi dediysem o kadar da değil Fatih'cim :) Adana çok sıcak . Bugün evde olmayınca klima da çalışmadı. Yarın sevgili İlkin'in yorumunu bekliyorum ben de. Normal mi yoksa gerçekten aşırı sıcak mı neden oldu bu koku değişikliğine ?
Tahmin edeyim.Adanada 3 gündür nem bayağı düştü alakası var mı acaba? Hoya nemden mi hoşlanıyordu?
Sağol Emre'cim, malina'ya bırakma istersen:)) Fatih yeterince terlik yedi:)
Emre İlhan
25-06-2010, 23:13
Sağol Emre'cim, malina'ya bırakma istersen:)) Fatih yeterince terlik yedi:)
Meşaj Merkeze ulaşmıştır.Gene Fatih şanslı o uzakta ya ben.Mesajı silme nedenime terlik yeme korkusu yazayım bari.:D
Klima olan nemi de kurutuyor sevgili Emre . Sık sık su püskürterek nem ihtiyaçlarını giderdiğimi düşünüyorum. Klimanın çalışmadığı saatlerde oda ısısı yükseliyor. Sıcağın neden olduğunu düşünüyorum hala, belki de doğal gelişimi böyle. Deneyimli arkadaşlarımız, yorumlarıyla yardımcı olacaktır.
Emre İlhan
25-06-2010, 23:18
Klima olan nemi de kurutuyor sevgili Emre . Sık sık su püskürterek nem ihtiyaçlarını giderdiğimi düşünüyorum. Klimanın çalışmadığı saatlerde oda ısısı yükseliyor. Sıcağın neden olduğunu düşünüyorum hala, belki de doğal gelişimi böyle. Deneyimli arkadaşlarımız, yorumlarıyla yardımcı olacaktır.
Doğru bunu düşünmemiştim.Bizim burda bir komşumuz var her sene biber yetiştirir bahçede.Bu sene biberler doğrudürüst çiçek açmıyor diye yakınıyordu.Sebebinide sıcakların aniden bastırmasına bağlıyor.Siz klimayı çalıştırmayınca hoyayada sıcak ve nem aniden bastırmışmı oldu acabağ?(Lafı çok uzattım.:D)
Sağol Faruk'cum, darısı senin carnosana. Yakında o da çiçeklerini sunacaktır sana, biraz sabır sadece.
Sanırım öyle oldu Emre'cim :))
Emre İlhan
25-06-2010, 23:28
Toprağım,artık dayanamıyorum soracağım.senin saksıların hangisine baksam toprağında odun parçaları vs.var.Toprak harcını nasıl kullanıyorsun?Bu odun parçaları iyi geliyor mu bitkilerine ablacığım?
Evet, var o dediğinden :)) Mum çiçekleri için hazırlanan toprak harcına orkide toprağının da eklenmesi öneriliyor. Orkide toprağı da böyle odunumsu şeylerden oluşan havadar bir toprak Emre'cim.
Gelişimleri orkide toprağı, cocopeat, bahçe toprağı, keçi gübresi,perlit biraz da granül humik asit karışımından memnun olduklarını söylüyor :)
Emre İlhan
25-06-2010, 23:35
Evet var o dediğinden :)) Mum çiçekleri için hazırlanan toprak harcına orkide toprağının da eklenmesi öneriliyor. Orkide toprağı da böyle odunumsu şeylerden oluşan havadar bir toprak Emre'cim.
Gelişimleri orkide toprağı, cocopeat, bahçe toprağı, keçi gübresi,perlit biraz da granül humik asit karışımından memnun olduklarını söylüyor :)
;)Teşekkür ederim.
yıldıztozu
27-06-2010, 20:18
Sevgili Maki.
İnanılmaz güzel fotoğraflar. Hepsinin böyle güzel hallerini görmeyi Allah nasip ettsin sana. Tabii bizlere de :)
Aklıma bir reklam geldi. Sanırım onu bu şek,lde uyarlamamız mümkün;
Mumçiçeğinin çiçek açtığı anı görüntülemek = paha biçilemez, gerisi için mastercart :))
Teşekkürler sevgili yıldıztozu :)
Darısı tüm hoyaseverlerin henüz açmamış hoyalarına, bu arada benim carnosalarıma:)
Satın aldığımda üzerinde pek çok çiçek sapı vardı ama hiç gelişme olmadı. Hoyaların yaprakları da ayrı bir güzel, çiçeksiz hallerini de çok seviyorum aslında.
Emre İlhan
28-06-2010, 12:25
;)Toprağım,hoya ne durumda 2 gündür meraktan öldüm .Oh be nihayet girebildik foruma.
Ablam birde Lacunosa açsa:DOnun muhteşem kokusunuda bir duysak iyi olacak.Roalarım geldi.Birazdan hazırlık yapacağım.Şöyle bi sayfaları okuyayım yanlışlık yapmayayım:D
Emre İlhan
28-06-2010, 13:13
Teşekkürler Emre'cim. Sevgili hazan-z'nin senin için carnosa çeliği hazırladığını duydum. Darısı senin çeliğe...
Faruk'cum haklısın sürekli değişiyor. Çiçekleri hep tomurcuk verir, açar ve solar diye biliriz. Hoyalar öyle değilmiş :) Açıyor daha sonra şekil , renk ve hatta kokusu bile her gün değişebiliyor.
;)Teşekkürler toprağım inşallah.
Sevgili maki 120 no.'lu mesajda yazdım sana ama gözünden kaçtı herhalde. ;) Ben hoyalarımın çiçeklerini hiç koklayamadım. Sadece h.cornosa'nın sabah iş yerine geldiğim zaman akşamdan kalan bir kokusu oluyor. Hoşuma gidiyor, h.kerrii'yi ise hiç koklayamadım sanki hafif karamelimsi bir kokusu var gibi geliyor çok dibine girip kokladığım zaman. Akşamları geç saatlerde daha çok kokuyorlarmış, okuduklarımdan bunu biliyorum. Ama hiç kokmasalar bile o çiçeklerin güzelliği yeter bence. :)
Bir de sıcaklardan dolayı kokusunun değişeceğini sanmıyorum sadece belki çiçeklerin artık miyadı doluyorken çirkin bir kokusu olabilir. O da ancak dibine kadar gelip de koklarsak algılanıyor bence.
Emre'cim, mesajını yanıtladım ama gitmedi gibi duruyor. Zararlı mücadelesinde kimyasal kullanmak istemiyorsan ev yapımı ilaçlardan arapsabunlu sarımsaklı karışım en etkili olanı bence.
Küçük bir de uyarı yapayım.Yanıtladığın mesaj arka sayfalarda kalmamışsa alıntı yapma canım. Sisteme ek yük getiriyor diye yöneticilerimiz pek hoşlanmıyor :)
Ağırlıklı olarak Naturayı sık sık uyguluyorum Faruk'cum.
Hoya bal servisine başladı sevgili Emre, keyfi yerinde yani:)
Gözümden kaçmadı aslında sevgili İlkin, hoyalarla ilgilili paylaştığın deneyimlerin ve sorularınla en fazla bilgi edindiğim hoya yetiştiricisi olduğun için sorularım sürekli sana yöneliyor:)
Koku kötü değil aslında, hafif ekşimsi. Ziyarete gelenlere de bal ikram etmek lazım değil mi:)
156206
2010 siparişlerinden Verticillata'de de ilk sürgününü verdi. Sürgün vermeyen çeliğim kalmadı :)
156214
Tricolor sürgünün ardından ilk yaprağını verdi. Üç renkli değil bu diye düşünürken miniş yaprak pembem de var diyor:)
156216
Emre İlhan
28-06-2010, 15:56
2010 siparişlerinden Verticillata'de de ilk sürgününü verdi. Sürgün vermeyen çeliğim kalmadı :)
156214
;)Tebrikler,emeklerinizin boşa çıkmayıp bitkilerin hepsinin sağlıklı olduğunu görmek çok güzel.
Teşekkürler Emre'cim. Sevgili hazan-z'nin senin için carnosa çeliği hazırladığını duydum. Darısı senin çeliğe...
Faruk'cum haklısın sürekli değişiyor. Çiçekleri hep tomurcuk verir, açar ve solar diye biliriz. Hoyalar öyle değilmiş :) Açıyor daha sonra şekil , renk ve hatta kokusu bile her gün değişebiliyor.
Duydum ki hoyanın balından dağıtıma başlamışsın :)
Sayfanı uzun zamandır takipteyim yazmak bugüneymiş :)
Ablacım emeklerinin karşılıgını almışsın maşallah çok güzeller..
Tricolor'un bana picasso'yu hatırlatıyor o yüzden ona piko diyorum:)Hep böyle bol çiçekli olsunlar..
Teşekkür ediyorum, Emel'cim. Bakalım sen ne zaman el atacaksın hoyalara:))
Ben de yaprağı alacalı olan her bitkiye pico demeye başladım:)) Pico sardunyam vardı , yaşatamadım, çok üzüldüm ama peşindeyim yine. Pico tutkusu bu, kolay mı:))
Pikassoda muhteşem hani:DGerçektende piko tutkusu vazgeçilmez.
Ablacım ben gizli hoyacıyım aman kimse duymasın :)
2 tane var şimdilik çok güzel büyüyorlar :)Sanki yakında çiçek verecekmiş gibi :)))
Henüz yurt dışına açılmadım ama sonumuz hayrola :))
Sevgili hazan-z, üzerinde çiçeğiyle carnosa çeliği getirdi. Nihayet 55 yaşında bu güzel kokuyu ben de koklayabildim. Anlatılamaz, iki tanecik çiçeğiyle bile öyle hoş kokuyor ki...
Teşekkürler sevgili arkadaşım.
157073
Ablacım güle güle büyüt :)
Bende o kokuyu duyan şanslılardanım..
Harika...
Faruk'cum hepsinin köklenerek seni mutlu etmesini diliyorum ancak variegata'yı riske atmışsın demeden geçemeyeceğim. Umarım beni mahcup ederek üçü de köklenir. Ben bölerek dikim yapınca başarılı olamamıştım. Yeni siparişle gelen çeliğimi olduğu gibi dikeceğim.
Hayırlı ve bol çiçekli olsun canım.
Emel'im, gizli hoyacım,
En kısa sürede fotoğraf bekliyorum :)
Sevgili hazan, çiçekli carnosa çeliklerini bardağıyla getirdi. Mavi bardağın köklendirmedeki etkisini bir yerlere okumuştum. "Anladım, sihir bu bardakta " diyince sevgili arkadaşım bardağını da bırakarak gitti :))
İkinci çelikteki çiçekler de açar mı acaba? Dünden bu yana biraz büyüdüler sanki:)
157137
157138
Fazla dderinden çekmeden de kokusu ne hoşmuş.Taa o kadar ili atlayıp burayada geldi kokusu.Ne kadar şanslısın ablam:D(Demeden geçemiyeceğim ben olmasam sizler hoya peşine düşmezdiniz tüm grup olarak:D)
Bence yanılıyorsun Fatih'cim. Mum çiçeği çocukluğumdan kalma bir anı benim için. Sen o anıyı canlandırdın :)
Kokusunu filan hatırlamıyorum tabii ama 45-50 sene önce evimizin girişinde hemen ayakkabılığın yanında duruyordu , büyük teneke saksısı 3-4 metrelik gür bol yeşil dallarıyla. O yaşlarda bitkilerle ilişkim yenilen ya da daha sonra adının passiflora olduğunu öğrendiğim saat çiçeği, hanımeli gibi balı emilen çiçeklerle sınırlıydı. Ama talaşların arasında bulduğum fare yavrularını, büyükbabamın kullanıp attığı ilaçlardan arta kalan karton kutularda gizli gizli büyütmek, ipek böceği yetiştirmek kelebek olup ölenlerin yasını tutmak gibi çok geniş yelpazeye yayılmış havyan sevgim hiç eksilmedi. Sadece örümceği beslemeye çalışmadım. Büyükbabam kutsal bir hayvan olarak gördüğü örümceğe ya da yuvasına dokunulmasına izin vermezdi. Hep büyükbabam diyorum:) Babamı 1.5 yaşında kaybettiğim için büyükbabam, yaşamı boyunca eksikliğini hissettirmemeye çalıştı
Mum çiçeği pek çok evde uğradığı haksızlığa, bizim evde de uğradı. Büyükbabamın erken vefatının sorumlusuymuş gibi tenekesi ile atıldı. Çok üzülmüştüm ama peşine de düşmedim ta ki sitede aktif üye olana kadar.
Sevgili hazan-z gibi bir arkadaşım olduğu için şanslıyım Faruk'cum. Mum çiçeğini koklayabilmem için çiçekli çelik aradı, buldu, açtırdı daha sonra hediye etti :)) Yani rastlantı değil, uzun süredir böyle bir çelik peşindeydi sevgili hazan ve buldu:)
Emre İlhan
01-07-2010, 23:16
;)Toprağım,ne mutlu sana böyle düşünceli bir dostun var.Çeliğin çok güzel güle güle büyüt.Şu yaşanan olayların sorumlusu olarak bitkilerin tutulmasını asla sevmiyorum.Babacığına Allah'tan rahmet diliyorum.Hatta bende ters tepki yapıyor.Neymiş evde sarmaşık yetiştirirsek bereketsizlik olurmuş,ne alakası var onuda Allah yaratmamışmı sonuçta.Böyle dendikçe bende inadına evde sarmaşık yetiştiriyorum:D.Çeliğin açması konusunda ablacığım bir kanalda belgeselde izlemiştim çiçeğin beslenebilmesi için çiçeği koyduğun suya şeker konmasının en iyi yöntem olduğu ve böylelikle köksüz çiçeğin daha uzun süre bozulmadan kalmasını sağladığı söyleniyordu.Senin böyle bir deneyimin oldumu?Aspirinli suya koyun derler ama onu yalanlıyordu belgesel.
Dün gelmek gerekirmiş demek?
Bence de gelmeliydin sevgili tiya. Hata bende oldu, geç haber verdim.
Özür dilerim...
Yazmayayım dedim ama olmuyor:) Sevgili Minka da bir kitap hediye getirmişti :) Orman Mühendisleri Odasının yayınladığı Süs Bitkilerinin Hastalıkları isimli 462 sayfalık bir kitap. Yazarı Prof.Dr. Sabri Sümer .
Teşekkürler Minka'cım...
Sevgili emreilhan,
Teşekkürler bilgi için. Hemen biraz şeker ekleyeyim. Hoyalara arada şeker, hatta bal, pekmez verildiğini duymuştum. Faydası olacaktır.
Sarmaşık konusunda da benzer hikayeler var. Kuzenimin evine, önündeki küçük bahçesiyle çok uygun olmasına rağmen sarmaşık ektiremiyorum. O da uğursuz olduğuna inanıyor. Onlar yetiştirmesin biz yetiştiririz sevgili Emre :)
Sevgili maki, öncelikle babana ve büyükbabana allahtan rahmet diliyorum... Çiçekli çeliğine gelince sana komik bir anımı anlatmak istiyorum. Geçen sene ilk defa mum çiçeğim çiçek tomurcuğu verdi... Hergün her saat, her dakika neredeyse yanındayım ne kadar büyüdü nasıl gelişiyor diye. ;) Sonra eşimin ablası ve eşi Adana'ya geldiler. Benim iş yerime uğradılar sohbet muhabbet derken benim mum çiçeğini gösterdim onlara. Bizim enişte bayıldı bana da bir çelik ver diye tutturdu tamam dedim... Biraz daha yukarıdaki yapraklar büyüsün siz gitmeden bir çelik çıkartırım dedim. Neyse aradan günler geçti benim çiçek tomurcukları büyüyor. Enişteler de gidecek, gitmeden c.tesi günü güzel bir gün geçirelim dedik, beni iş yerinden alacaklar. Tabii güzel bir çelik ver ilkin diye de söyleniyor eşimin eniştesi. Onların gelmesine yakın aldım elime bitki makasımı geçtim mum çiçeğimin başına. Oradan mı, buradan mı alsam bir çelik diyorum ama çiçek tomurcuğu olan yere de aman dokunmayayım diyorum, bütün dallar birbirine karışmış takip edip çiçek tomurcuğuna gidiyor mu diye kontrol ediyorum. Neyse bir dal buldum tamam dedim bu işte, kırt kestim. Sonra kestiğim dalı kurtarayım diğer dalların arasından derken bir de ne göreyim gide gide benim çiçek tomurcuğunun dalını kesmemiş miyim!.. :eek: :D Nasıl bir şoktayım anlatamam daha açmamış çiçek tomurcukları destek çubuğundan ayrıldı elimdeki uzun çelikle birlikte bana bakıyor. O arada beni almaya geldiler, ben hayııır diye nidalar atıyorum. Donmuşum, şaşkınım millet gülme krizinde. Eşim yapma yaa diyor! Neyse enişteye verdim istediği kadar çelik. Çiçekli dalı da aynı saksıya diktim. O çiçekler ne oldu biliyor musun, sanki hiç kesilmemiş gibi büyümeye başladı. Özel birşey yapmadım sadece saksıyı sularken o da sulandı. Aynı seninkinin olduğu büyüklükteydiler. Tek kötü tarafı çok beslenemedikleri için açtıktan sonra 4 en fazla 5 gün dayandılar ve soldular. Ama yine de görmüştüm çiçekleri, sonrasında başka yerden de çiçek tomurcukları çıktı... O kazara kestiğim en değerli çelik de şuanda sevgili tiya'nın evinde tabii böyle bir anısı olduğunu bilmiyor. O yüzden senin çiçekler açacak merak etme bence... ;)
Yardımcım bugün yok, olup görseydi " ablaa, niye gülüyon " derdi :)
Sevgili İlkin, çok teşekkür ediyorum paylaştığın için. Çok kötü olmuşsundur eminim. Dayanılır gibi değil. Neyse ki sonu güzel gelmiş, çiçeğiyle sevindirmiş seni
Şekerli su yapmıştım tomurcuklar beslensin diye. Demek ki hemen toprağı hazırlanıp yerine yerleşmeli benim tomurcuğum.
İyi ki varsın...
yıldıztozu
03-07-2010, 12:06
Sevgili ilkin,
Burada okuduğum engüzel hikaye bu mumçiçeği hakkında. Sakın yanlış anlaşılmasın ama mumçiçeği hikayeleri genelde onun çiçek açmaması ya da uzun zaman açmayıp tam ümit kesilmişken çiçek vermesi ve bu kadar nazlı olmasına rağmen bu kadar kıymetli olması üzerine.
Senin hikayen ise çok sevimli, beni bu satırları yazarken bile gülümsetmeye devam ediyor. Bu biraz sakınan göze çöp batar hesabı olmuş ama en azından çiçeklerin açılmış halini görmüşsün.;)
Emre İlhan
03-07-2010, 16:25
;)Sevgili İlkin,anınız çok ilginçmiş gerçekten:D.Bende böyle hiç olmayacak hatalar yapıca donakalıyorum,sizinki gibi yaşadığım anılarım var.Ama bu hatalar sonradan kendimize gülme fırsatı veriyor bize:D.Çeliğin hem çiçeğini açıp hemde köklenmesi çok güzel bir gelişme,demekki mum çiçeği hayatta kalmaya çok gayretli.
;)Toprağım,artık bunu duyar duymaz hemen çeliğe bir yer yapmışsındır değil mi?(Evde bilgisayar başında kendi kendimize gülünce etrafımızdakiler delirdi sanıyorlardır bizi.:D)
Saygılar.
Haklısın Emre'cim, yerine yerleşti ve kekiklendi :)
;) Ben de sizlere teşekkür ederim zaman ayırıp da okuduğunuz için. Evet o an dünyanın başıma yıkıldığı andı benim için diyebilirim. Bir yandan gülüyorum allahım ne yaptım diye bir yandan inanılmaz yıkılmış durumdayım çiçekli hali ile çeliği bir masama koyuyorum, bir alıyorum dükkanda evirip çevirip bakıyorum... aman dedim sonunda dikeyim saksıya ne olacaksa olsun. O zamanlar rezil olmayayım diye anlatmamıştım bile burada. :rolleyes: Zaman geçip de bir dünya çiçek açınca benimkisi artık çok komik bir anı oldu benim için, hatta iyi ki oldu bile diyorum...
Bu arada bugünlerde zorunlu bir durumdan dolayı Ankaradayız kısa bir süre için. Zorla bir zaman dilimi yaratıp 10 dakikalığına Bauhaus'a geldim bugün. Çiçek bölümünde bir dünya h.cornosa vardı ilgilenenlere duyurulur. Üstelik üstünde de birkaç demet çiçek açmış ya da açmaya hazır olan tomurcuklar vardı... Duyurulur. ;)
Ankara'da olsam muhakkak alırdım. Adana'mız böyle. Her kebabcı iş yapar, Koçtaş , Bauhouse kapanır...
Çelik carnosam çiçeğini dökmeye başladı, malesef koklayamayacağım...
Compacta Variegata çeliğim 2 Temmuz'da yerine yerleşti. Saksı ve toprak içinde kalan bölüm küçük olduğu için çubuklarla destek vermeye çalıştım ve diğer çeliklerimle aynı şekilde ROA Natura ile sulandı. En sevdiğim türlerden, umarım bu kez köklendirebilirm.
157841
Emre İlhan
04-07-2010, 16:18
;)Yeni çeliğin hayırlı olsun ablacım,güle güle büyüt.Çiçekli çeliğinde çiçeğini döktüğü iyi olmuş bence.Gücünü köklenmeye versin boşver eminim sen onuda kısa sürede açtırırsın.Bu arada sıcaklara dikkat.
yıldıztozu
05-07-2010, 20:11
Güle güle büyütün sevgili maki.
Carnosanız da eminim enkısa zamanda köklenip açacaktır elinizde.:o
Teşekkürler sevgili yıldıztozu, henüz bir gelişme yok.
Carnosalarım ise çiçek açmaya hiç yanaşmıyor. Mutlu Bey'den köklü olarak gelen çiçek saplı carnosada bile hareket yok:) Seneye kaldı çiçeğini görmek...
Hoyalarım kadar değerli ve özel iki miniş sukulentim de gözümün önünde dursunlar istedim:)
Tesbihim, kolyem, şirinem annesine benziyor :) sevgili A-EMEL'in hediyesi, diğeri de sevgili tiya'nın. Fatih'cim senden gelen minik çam sukulentim kurudu ablam. Sormadan yazayım di mi:))
158098
Ablacım kolyen harika görünüyor :))
Senin gibi harika bir çiçek severin elinde olmasıda ayrı bir güzel :))
Güle güle çogalsın :))
Emre İlhan
05-07-2010, 23:33
;)Aclacığım, sukulentlerini çok beğendim.Daha doğrusu isimlerine bayıldım.Tesbih çok komik geldi bana ilk defa gördüm:D:D.Sukulentlerle fazla ilgilenmediğimden herhalde.:D:D:D:D
Emre'cim botanik isimlerini öğrenip unutuyorum. Benim için özel adlarıyla seslenmek hoşuma gidiyor :)
Emre İlhan
05-07-2010, 23:50
Bence böyle seslendiğin daha iyi oldu çünkü bugün hiç gülmemiştim ablacım:)).Şimdi aklıma düşürdün bak.Benim bunlardan yetiştirmem lazım.Bitki takıntım tuttu:D:D.
missmenas
06-07-2010, 00:51
Compacta Variegata çeliğim 2 Temmuz'da yerine yerleşti. Saksı ve toprak içinde kalan bölüm küçük olduğu için çubuklarla destek vermeye çalıştım ve diğer çeliklerimle aynı şekilde ROA Natura ile sulandı. En sevdiğim türlerden, umarım bu kez köklendirebilirm.
157841
Bayıldım çok güzel ya çiçek açmasada olur, bu güzellik bile yeter buna.:p
Üretmek çok kolay toprağa deydiği yerden kök salıyor.Senecio rowleyanus latincesi.Sevdiğim ama yaşatamama korkusundan almadığım bir türdü.Aslında yaşatamamak ikinci bahane.İlk bahane yerim kalmadı:DAma diyeceksiniz hala alıyorsun geleceğe yatırım benimkisi:D
Compacta için hiç birşey demeyeceğim.Böylede köklenmezse sana garezi var abla:D
Emre İlhan
06-07-2010, 16:57
;)Fatih'cim benim fikrimce kaktüs ve sukulentlere şöyle bakılmalı:Bir kaktüs veya sukulent edindikten sonra bir kaç boy daha geniş saksıya geçireceksiniz,daha sonra sulayacaksınız.Ayda birde azıcık su vereceksiniz o zaman kuduruyor.Ne zaman bunlara ilgi,alaka,özen gösterdiysem büyümedi hep sorun çıkardı.Ama elalem bakmaz bir kenara atar 40 yılda birde sular onların ki orman olup inadına büyür bizimki o kadar bakıma,gübreye,özel vitamin ve şerbetlere rağmen büyümez,kurur:D:D:D.(Ama bizim gibi bitki hastaları için geçerli değil bu.İlgi gösterip onlarla uğraşmazsak yerimizde duramayız.:D)
Diversifolia ve pubx 282 de saksısına sığamayanlar arasına katılarak, bir boy büyük saksıya terfi etti.
Güçlü kök ve gövde gelişimi için ROA'ya, onlarla buluşmamı sağladı için sevgili dkp'ye teşekkürlerimle...
Diversifolia:
158202
158203
158204
Pubicalyx 282'nin kökleri toprağın üzerinde dolaşmaya başlamışlardı :)
158206
158207
158208
158209
Allah sonumuzu hayretsin bizim. :) Bir dolu Hoyamız oldu, bunları büyüdükçe ne edeceğiz biz diye düşünüyorum boyna. :rolleyes::o :p
Saksı sayısına göre yerleşiyoruz şimdilik :) Diversifolia, sıcaktan etkilendi gibi geldi ve doğal olarak ona yeni yer açıldı. Salondan bir sehpa daha sandık odasına paketlenip kaldırıldı. Sandık odası normal bir oda aslında. Toprak,torf saksı ve diğer malzemeler tarafından işgal edildiği için adı artık sandık odası oldu :))
Emre İlhan
06-07-2010, 17:20
;)Sonunuz hayır hayır.Büyüyüp kocaman olucak sizde bol bol çiçek koklayacaksınız Allah izin verirse.Bu arada evdekilerin söylenmelerine göz yumucaksınız artık:D:D.Zaten bende sizin yolunuzda ilerliyorum.:D:D
Saksı değişimi sırasında taşları temizlerken elime değen sertliğin içinden taş çıkınca çok şaşırdım. Kökler saksı dibindeki taşları derdest edip yukarıya çekmişler:eek::D
Emre İlhan
06-07-2010, 17:27
Aşırı ilgi ve özenden bunlar iyice akıllılaşmaya başladılar ablacım.:D:D
Maşallah maşallah...Harika kök yapısı ve tabi Ablamın emektar elleri.Dİğer evin önünde çakıllar vardı toplamaya üşenmiştim.Artık ilk gittiğimde bu taşları bir poşete doldurup geleceğim kesin:D
Taşlar aklıma gelmişti ama deliği tıkar vb. düşündüğümden koymamıştım.Ama lacunosamın saksısına bir sıra taş daha sonra saksı tabanı genişliğinde tahta koydum ve öyle diktim.Önceden su alttan çıkmıyordu şimdi çıkıyor.Hem toprağımı değiştirdim hemde saksılama sitilimi.
Ama kayıplarım hala oluyor.Her kayıp azimle sonuçlanıyor benim için.
Çiçekli halini görür gibi oldum.
Emre Kardeşim,Bende hep büyük saksı diyordum ama en önemli olan küçük saksıda büyütmek.Kışın sıcakta duracaksa büyük saksı iyi ama soğuklatacaksak dez avantaj.Neden mi?Sulayınca fazla toprak ıslanacak buda geç kuruma.
Sevgili İlkin öyküyü ben bilmesem de hoya biliyor. Yaklaşık sekiz aydır bende, sana olan öfkesini benden çıkarıyor. Gelişimi çok yavaş. üç gündür yoktum. Gelir gelmez önce hoyalara baktım. Pink iki yaprak vermiş.. Bu gidişle diğerini geçecek gibi. Yine de nazar değmesin diyorum carnosaya. Yavaş gelişse de canlı en azından.
:) Öfkeli değildir bence sevgili tiya, olsa olsa şaşkın olabilir yaptıklarımdan dolayı. ;) Eğer gelişimi yavaş ilerliyorsa toprağını değiştirmekte fayda var bence. Yeterli ortam olunca tutabilene aşkolsun onu.
İlkin, sana uğradığımız gün değiştirdik saksısını. "Göz"le birlikte üç küçük yaprak, ayrı yerden de iki yaprak verdi. Çiçek tomurcuğu da sanki biraz daha büyüdü, emin değilim.
Biraz cesaretim olsa yerini ve formunu da değiştireceğim ama korkuyorum.
Yer değişikliği yapacaksan eğer mümkün olduğunca ışıktan uzaklaştırmadan yapmanı tavsiye ederim. Yaprak da veriyorsa demek ki toprağını değiştirmek faydalı olmuş. Bazen bir Hoya'dan 2 çelik aldığım oluyor onları aynı saksıya alıyorum ışık, su vs. aynı olmasına rağmen gelişimleri farklı oluyor. Her çeliğin huyu suyu da farklı herhalde. :rolleyes:
2010 siparişinde 2 adet lacunosa çeliği getirtmiştim, köklendirme garantilensin diye. Her iki çeliği de ikiye bölerek ayrı saksılara diktim. Bir çelikten bölünen her iki çelik de yaprak verdi. Diğerinde ise yapraklarının dökülmesi dışında bir gelişme olmamıştı. Diğer çeliklerle aynı şekilde sulamaya devam ettim ve bugün çok sevindirdi beni:)
158545
Emre İlhan
07-07-2010, 18:00
;)Hayırlı olsun ablacım.İnşallah üzmez seni.
Pubx 282'im sarma modelimi beğenmedi, yeniden düzenledim:) Hoyalarım arasında en hızla gelişen tür oldu. Dokuz ay önce toprakla buluşmuş çeliğim:)
Çiçeklenmesi için budamak gerekecek mi bilmiyorum ama ben bu güzelliğe kıyamam, onu biliyorum. Ne zaman hazır hissederse o zaman görürüm çiçeğini:)
158786
Orkun Kırcı
08-07-2010, 13:33
Maşallah ablacım çok güzel gelişmiş. Darısı başımıza.
Emre İlhan
08-07-2010, 17:53
;)Çok güzel büyümüş Maşallah ablacım.Her bitki için budamayı çok derin yaparım ama hoyaları görünce bende senin gibi düşünüyorum ablacım.Zaten canında ne varki ona nasıl kıyarız değil mi.:D:D
Teşekkürler Orkun'cum, çok daha başarılı bir şekilde hoyalarını büyütüp geliştireceğine inanıyorum.
Ev taşıma telaşı ve ardından gelen tatilden sonra yayaınlayacağın yeni fotoğraflarla bizleri bir kez daha şaşırtacağına eminim:)
Sevgili maki, bu güzellikleri dünya gözüyle de görmüş oldum. Mum çiçeklerinize bebek gibi bakıyorsunuz doğrusu. Eviniz de tam bir sera; açıkçası ikide bir oturup sonra kalkıp dolaştığımızı hatırlıyorum şimdi ve gülüyorum. Bir de kocaman büyüteçle incelemeleriniz de hoş, arada hep beraber kalkıp balkona çıkıyoruz sonra tekrar yerimize oturuyoruz. :))) Her defasında başka bir güzellik gördüm. Tekrar teşekkürler. Sevgiler.
Sevgili Maki,
Aman sakın budamayın, çünkü hoyalar her zaman yeni sürgünlerinden çiçek sapı veriyorlar. En azından benim gözlemim böyle. Pubicalyx'inizin en kısa zamanda çiçeklenmesi ümidiyle.. Maşallah çok sağlıklı görünüyor.
Budamayı aklımdan bile geçiremiyorum sevgili cicada. Çelik sözü verdiğim arkadaşlarımdan özür diliyorum. Bir kez çiçek açsın söz , çelik alacağım:)
Orkun Kırcı
11-07-2010, 12:42
Küstüm :dilli:
Bende budamadan yana değilim.Hem daha dolgun gözükmesi açısından hemde çiçeklerin yeni sürgünlerden çıkması açısından budamayı hiç düşünmedim hoyalarımda.Zorunlu kalarak çelik aldıklarım da oldu aslında.
yıldıztozu
11-07-2010, 22:43
Sevgili maki01,
Lacunosa'nızın sizi mutlu etmesine sevindim. Bu arada benim lacunosa çelikleri de geçen hafta toprakla buluştu. Buradan bu bilgiyi vemeniz iyi oldu eğer ki yapraklarını dökerse ben de sizin gibi sulamaya devam edeceğim..)
Çelik alma kusunda da acele etmeyin. Önce çiçek alalım sonra alırız çelikleri:)
Ablacım sana misafir getirdim :))
Ne zaman çiçeklenir bunlar :(
Çok uzun oldukları için boydan çekemedim bir türlü :))
Hoş gelmişler, sayfamı şenlendirdiler.
Çok sağlıklı görünüyorlar Emel'cim, çiçek içinse bir vakte kadar açacak gibiler, bir ay mı desem :)) Yeterince uzamışlar aslında, tembellik ediyor, nazlanıyor bence.
Ağzına sağlık ablacım :))
bence de tembellik ediyorlar..nerdeyse 4 yıl olacak açmamakta ısrarlı :)
halbuki yediği önünde yemediği arkasında :)
Denizli den sevgilerimizle annesine kocaman öpücüklerle;)
Teşekkürler ablam, çok güzel bakıyorsun kızıma :)
Sevgi Durul
15-07-2010, 23:47
Sevgili Maki mum çiçeklerinin çeşitlerini arttırmışsınız. İnşallah çiçeklendiklerini de görürsünüz. Ve bizlerle paylaşırsınız da gözlerimiz bayram eder.
Emre İlhan
15-07-2010, 23:50
;)Bu ne kadar güzel bir paylaşım değil mi?Çok güzel bir dostluk.Paylaştığımız bitkiler,tohumlar,çelikler bizi birbirimize daha sıkı bağlıyorlar.Fatih'cim güle güle büyüt hoyalarını.
Güzel dileklerin için teşekkür ediyorum sevgili SDurul :)
Sevgili dkp çok haklıymış serpens konusunda. Sürgün veriyor, biraz büyütüyor sürgünü ve uçtan kurumaya başlıyor. Su ve nem konusunda sevgili İlkin'in uyarılarına dikkat etmeme rağmen havaların aşırıcı sıcak gitmesi suyu kontrol altında tutmamı zorlaştırıyordu. Yabancı bir sitede bu tür için fitil önerildiğini okumuştum, 4 çeliğe de uygulamaya karar verdim.
Fatih'in Serpensi :)
161207
161208
2010 ilk siparişiyle gelen çeliklerden Variegata çeliğim köklenemedi ve kurudu. İkinci parti gelen ise sıkıntıda gibi, yapraklarda buruşma başladı. Yine sıcaklara ve nem ihtiyacına bağlayarak kendimce sera uyguladım , sevecek mi bilmiyorum....
161209
161210
Orkun Kırcı
17-07-2010, 12:13
Ablacım benim veriagatalar seradan hiç çıkmadı. Gelişimlerini biliyorsun. Kesin yarar..
Fatih'in ısrarına dayanamayıp, variegatayı kurcaladım. Köklenmiş. Bir daha asla böyle bir şey yapmam, kafamı karıştırdı s..a :))
Orkun'cum hayatından memnunmuş aslında, ben panik yapmışım. Serasız köklenmiş...
F ve O, şımarıklar sizi :)
161215
161216
Orkun Kırcı
17-07-2010, 12:30
Pek gözeller meaşallaah:)
Ablacım korkma hiç birşey olmaz köklendiyse.Ben çok çeliğimi köklenmeyi beklerken çıkarttım çıkarttım baktım:DYani ilk değil böyle olaylar benim için.
Maşallah en kısa zamanda çiçeklerini görmen dileklerimle...
Sevgili maki01, mum çelikleriniz çok güzel köklenmiş. Bu konuda çok iyisiniz.
Teşekkür ediyorum sevgili v.dede. katmer'cimle az önce dedikodunuzu yaptık, menekşeleriniz maşallahı varmış :)
türkansultan
18-07-2010, 14:42
Sevgili maki01 ilk defa bugün sayfanda gezindim .Kusura bakmayın biraz geç oldu sayfanıza bakmak .Malum çalıştığım için kısıtlı vakitlerde akşamları şöyle bir gezintiye çıkıyorum site komşularımı .****** sayfanıza geç uğradığım için bu güzelliklerden mahrum kalmışım,hoyalarınıza bayıldım o ne güzellik maşallah,bende haddim olmayarak size bir şey sormak istiyorum .Neden başka çiçek yetiştirmiyorsunuz,belkide var ben bilmiyorum beni mazur görün ,çünkü o kadar güzelki mum çiçekleriniz eminimki bütün çiçekler elinizden çok güzel olacaklardır .Fazla uzattım kusura bakmayın sağlıcakla kalın.
Hoşgeldiniz sevgili türkansultan, haklısınız ben de çoğu arkadaşımızın sayfasını ziyaret edemiyorum. Sitemiz her geçen gün hızla büyümekte ve takip edilmesi neredeyse imkansız hale gelmekte.
Bu siteye üye olduktan sonra üç çiçeğe sevdalandım diyebilirim. Afrika menekşesi, sardunya ve mum çiçeği. Bu üç başlık altındaki mesajları kaçırmadan izlemeye çalışıyorum. Güzel balkonunuz ve sardunyalarınızın da yakın izleyicisiyim :)
Balkon ve evde yetiştirdiğim bitkilerin saksı sayısı sanırım 200'ü aştı, tür olarak 40 'ın üzerinde olması lazım. O kadar fazla türe girince balkonum "gecekondu" balkona döndü. Arka, doğuya bakan balkonumda ağırlıklı olarak sebze ve saksıda yetiştirilebilen narinciye türlerim var. 3 tane de limonum var mayer limonun üzerinde :)
Ön balkonumda sardunya ağırlıklı, inanın saksı sayısını artık bilmiyorum, hepsi bu sene alındı ya da çelikten yetiştirilmeye çalışıldı.
Salonum ise mum çiçeği ve afrika menekşesi serası (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=616476&postcount=5626) görünümünde. Biraz abarttım farkındayım. Gücüm de yetmiyor , sadeleşmeye gitmek zorundayım.
Hoya türlerinde hala almak istediğim çeşitler var. Mevcutları başarılı bir şekilde yetiştirebilirsem sıra onlara gelecek :)
Galeriye sardunyalarımın (http://www.agaclar.net/galeri/browseimages.php?do=member&imageuser=31021) bir kısmının fotoğrafını eklemiştim , diğerlerini tembellikten eklemeyedim. Şimdi tembellik sırası sardunyalarıma geldi, top sardunyalar dışında dinlenmeye karar verdiler:)
Karşılıklı benzer duyguları taşıyoruz inanın. Afrika Menekşesi başlığında da görmek isteriz sizi :)
Sevgiler...
türkansultan
18-07-2010, 18:46
Sevgili maki01 çok özür dilerim ,inanın bu kadar çeşitli çiçeğiniz olduğunu bilmiyordum .Lutfen bunu yeni olmama verin ,şimdi vermiş oldugunuz başlık altında size şöyle bir fisafir olucam .İnşallah bir gün bu misafirliği gerçek anlamda yaşarız ben bundan çok mutlu olurum.Sevgiler
türkansultan
18-07-2010, 19:16
Ve misafir olup döndüm sizden habersiz sevgili maki01.Gerçekten sardunya ve menekşeleriniz bir harika .Nazar değmez inşallah ,sağlık ve mutlulukla keyfini sürün inşallah . Sevgiler.
Çok üzüldüm şimdi, benim aktif üyeliğim 1 yılı geçti. Hala dolaşamadığım o kadar çok balkon, bahçe ve başlık var ki. Sadece şu an yetiştirdiğim bitkilerin başlıklarına ya da o bitkileri yetiştiren arkadaşlarımızın balkon ya da bahçelerine abone olarak siteyi takip edebiliyorum
Sevgili türkansultan , lütfen yanlış anlamayın. O kadar çok bitki delisi var ki bu sitede, ben de onlardan biri oldum sonunda demek için anlatmıştım ve biraz da uzun anlatmışım, kusuruma bakmayın lütfen :)
türkansultan
18-07-2010, 21:04
Ne demek sevgili maki01 seve seve geziniyorum balkonlarınızda ve bahçelerinizde.Bunun kusurumu olurmuş ,ayrıca bende bir bitki delisi olarak bundan büyük haz duyuyorum sevgili makicim.
Çok heyecanlanmıştım dün gece diversifoliam sürpriz yaptı diye ama macro "sürgün" diyor. Yine de mutlu oldum, saksı değişiminden sonra pek bir durgundu :)
Sevgili dkp benim gibi bir yeni hoya yetiştiricisine en uygun olan türleri hediye etmiş:) Pubx ve diversifolia carnosalardan bile daha hızlı gelişen iki hoya türü, yeni başlayacak arkadaşlarımızın ilk siparişlerine yazmalarını öneririm.
161701
Tüh keşke çiçek sapı olsaymış :) ama bitkinin sağlıklı olduğunu ve geliştiğini görmek bile insanı mutlu ediyor...
Bu tür en çok çiçeğini görmek istediğim türlerden birisi ayrıca. Dediğiniz gibi gelişimi baya hızlı bu türün. Bendeki başka yerlerden de sürgün veriyor hızlıca büyüyor ama çiçek yok henüz. Sizinkisi çiçek açacak olursa işi gücü bırakıp soluğu sizde alabilirim. ;) Haberiniz olsun.
türkansultan
20-07-2010, 14:30
Sevgili makicim en kısa zamanda bir mum çiçeği edineceğim,ve bunun tek sebebi sizsiniz acaba sizi kıskanmış olabilirmiyim .Ama bana nasıl bakmam hakkında bilgi verirsiniz inşallah,çünkü hoyalar hakkında bilgim hiç yok .Sayenizde bir hastalık daha sardı beni ,keşke bütün hastalıklar böyle olsa değilmi makicim.
Her zaman beklerim İlkin'cim , belki de tomurcuktur hala emin değilim aslında :))
Sultanım çok sevindim bu habere. Sonbahara kadar bulmazsaniz saksı değişimi sırasında bir kök ayırırım size :) Bakımı kolay bir tür, sizin ellerinizde mükemmel olacaktır, biliyorum :) Daha nice "hastalık"lara :)) Sırada menekşe var, o da çok yakışır size :))
Sevgiler.
türkansultan
21-07-2010, 11:22
Sevgili makicim inceliğinize çok teşekkür ederim.Ama ben kıyamam sizin güzel hoyalarınıza,istanbulda botanik çok var oralardan temin edebilirim.Düşünmeniz bile büyük incelik , hoyamı edindiğimde muhakkak sizinle paylaşıcam .Sevgili arkadaşım.
Fatih'cim serpensin iki yaprağıyla birinciliği ele geçirdi. Miniş yapraklarını açmış, sana kavuşacağı günü bekliyor.
163123
(Seradan poz vermek için çıktı. Umarım bu sürgün de kurumaz )
Yerim ben o miniş yaprakları =)
Kaçar gibi oldu şaka şaka yermiyim hiç:D
Çok teşekkürler ablacım.
Hoya verticillata en geç sürgün veren ve de en hızlı gelişen türüm oldu. Yeni verdiği yaprak, neredeyse çeliğin üzerinde gelen yaprakların 1.5 katı, 12 cm ye 4.5-5 cm gibi. Verticillata de güneşi ve ROA'yı seviyor :)
163277
ROA sevdalısından selam var =) ;)
Kerrii'm verdiği güçlü sürgünlerle gelişmeye devam ediyor.
166617
166618
Bunun gibi çeşitli boylarda 3 ayrı sürgün var.
166619
Oh maşallah :D Benim kızımda yavaş yavaş toparlanmaya başladı.Yeni kökler oluşmuş.Birkaç hafta daha verdiğim köklendirme hormonundan da vermeye devam edeceğim.Daha sonra ROA ya devam.
Fatih'cim hormon kullanıyorsan ROA kullanma ya da Sevgili Alper'e danış derim. Benim hoyalar sadece ROA ile mükemmel kök yapısı oluşturdu, keşke hormon kullanmasaydın.
yeşillim
21-08-2010, 10:09
Sevgili maki 01,
223 nolu mesajdaki Variegata'de gelişme var mı? Merak ediyorum.
2010 ilk siparişi ile gelen Variegata'yi üçe böldüm, canlı olduğunu belli ediyor.
Hatta yaprak bile veren oldu.
Sonrasında uclarını kuruttular. Pek nazlı, bakıyorum forumda da istikrarlı gelişim
gösteren olmamış veya ben kaçırmış olabilirim. Yabancı dilim olmadığından internette
bilgilerine de pek ulaşamıyorum. Bu tür hakkında ne öğrensem faydalı olacaktır.
Sevgili yeşillim,
Benimki de geldiği gibi duruyor, ne bozuldu ne de sürgün verdi. 2010 ilk siparişiyle gelen çeliğimi ben de ikiye bölmüştüm, ikisi de kurudu. İkinci siparişle gelen son çeliği hiç dokunmadan diktim. Yaprak sayısı fazla olduğu için yeni gelişen köklerin ancak mevcut yaprakları besleyebildiğini düşünüyorum. Kökler yeterince gelişince sürgün gelecektir.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.