View Full Version : cecey07 / Kaktüs ve Sukulentlerim
Herkese selam
Bunlarda benim dikenlerim ve balkonumdan göeüntüler..
resimler düzensiz kusura bakmayın..
birazda karışık balkon görüntüleri
asumandilek
13-06-2010, 23:53
Öncelikle sayfanız hayırlı olsun. Hepsi çok güzel. Sağlıkla büyütün inşallah... Ve yenilerini de görmek nasip olsun en yakın zamanda. Ellerinize, emeğinize sağlık.
Bu kargaşanın içinde başınızı döndürdüysem affola, Malum balkonumuz küçük herşeyi orada bitirmeye çalışıyorum, bahçeli bir eve geçebilirsem (inşallah) daha güzel çalışmalarımı yayınlarım.
Adını bilmediğim ama benim gramafon dediğim kaktüsün çiçek açma filmini (hızlandırılmış) ekleyemedim şimdilik (dosya çok büyük, küçültmenin yollarını arıyorum)
oki_1655
14-06-2010, 01:50
Sayfanız hayırlı olsun hepsi çok güzeller..
Ayşe Yıldız
14-06-2010, 06:54
Arkadaşlar 20. resimdeki sanırım Kaynana Dili. Geç mi uzar bu kaktüs. Ben 3ay önce aldım sanki hep aynı duruyor.
Ayşe Yıldız
14-06-2010, 06:54
Pardon bu arada kaktüslerinizde diğer çiçeklerinizde çok güzeller. :)
Öncelikle sayfanız hayırlı olsun. Hepsi çok güzel. Sağlıkla büyütün inşallah... Ve yenilerini de görmek nasip olsun en yakın zamanda. Ellerinize, emeğinize sağlık.
Teşekkür ederim, inşallah..
Pardon bu arada kaktüslerinizde diğer çiçeklerinizde çok güzeller. :)
Teşekkür ederim yoğun çalışma temposunda ancak bu kadar oluyor..
Bu arada kaynana dili dediğinizin adını bilemiyorum ama gerçekten geç büyüyor ya da ben yanlış bişeyler yapıyorum, bir bilene danışmak lazım..
Sayfanız hayırlı olsun hepsi çok güzeller..
Teşekkür ederim, o köpecik sizinse, o daha da güzel bence..
Hayvanların yeri ayrı..
Çiçeklerinizin hepsi güzel. 6.no'lu mesajınızdaki çiçeklik de çok güzel. Özel olarak mı yaptırdınız, satın mı aldınız?
Sayın cecey07 sayfanız hayırlı olsun. Yeni yeni kaktüs ve sukkulent sayfalarının açılması çok mutluluk verici...
Sayın cecey07 sayfanız hayırlı olsun. Yeni yeni kaktüs ve sukkulent sayfalarının açılması çok mutluluk verici...
Teşekkür ederim,
Aslında; foruma topraksız tarıma meraklanmamla giriş yaptım, sonrasında Asuman Dilek hanımın echevirasını görünce çarpıldım ve özüme bir dönüş yaptım.
Asuman Dilek hanım hala arıyorum evlatlığı :)
Çiçeklerinizin hepsi güzel. 6.no'lu mesajınızdaki çiçeklik de çok güzel. Özel olarak mı yaptırdınız, satın mı aldınız?
Teşekkür ederim,
Uğur böcülü olan çiçeklikten bahsediyorsanız, kızıma hediye olarak annesi almıştı,
sayfanız hayırlı olsun sayın cecey07, çiçekleriniz çok güzel güle güle büyütün
Sayın cecey07 sayfanız hayırlı olsun.
Ne kadar güzel kaktüs sayfaları canlanıyor.
Hepimiz mutlu oluyoruz...
Başka fotoğrafları ve bol bol kaktüs sukulent beklediğimizi bilmelisiniz .
Sevgiler.
günebakan
14-06-2010, 19:12
Sayın Ceycey07 hayırlı olsun sayfanız püsküllü lila renkli çiçekli kaktüs ne kadar güzel adını nedir acaba?
Sayın Ceycey07 hayırlı olsun sayfanız püsküllü lila renkli çiçekli kaktüs ne kadar güzel adını nedir acaba?
Teşekkür ederim,
Adını öğrenir öğrenmez bildireceğim :((
Çok güzel;) Kaktüsler kargaşa içinde dahi güzel görünüyorlar diyebiliriz moral olacaksa eğer;)
Sayfaların artması kaktüs ve sukulent severlerin artması demek oluyor ki bu da çok memnuniyet verici. Yeni fotoğraflarınızı bekleriz:)
Hatice Tarhan
14-06-2010, 22:35
Sayın cecey07 sayfanız hayırlı olsun gayet bakımlılar siz bakımsız demişsiniz, çok üstüne titreyince, ben gibi ,açmıyorlar sizinkiler coşmuşlar maşallah üzerlerinden çiçekleri hiç eksilmesin.
Sevgili sevim.K ve cennetbahçesi teşekkür ediyorum,
Üstlerine titremek değilde bir çeşit toprak **** o toprakta bulunun birşeyin kaktüsleri kuruttuğu ya da gelişmesini engellediğini tesbit ettim; saksılarda kullandığım toprakları 6 değişik yerden topladım ve torf la karıştırarak hazırladım ama her seferinde 2 ya da 3 saksılık toprak karıştırabilmiştim (toprak karışımını hazırladığım kovanın boyutundan dolayı) ve ölçülü olarak karıştırmadım, göz kararı oldu. 3 Ay sonra bazısı çoştu, bazısı durdu, birazı da öldü. Bu üçlemenin topraklarını incelediğimde farklılıklar gözle görünüyor. Tam emin değilim ama kırmızı toprağı sevmiyorlar. Birkaç tanesini riske atıp tekrar karışımlar hazırlayıp kayıt altında deneyeceğim. Sonuçları paylaşırım.
Yeni bir sayfa ve güzel kaktüsler, özellikle 4. fotoğraftaki lila renkli olan değişik geldi. Daha önce görmemiştim. Çiçek yapısı itibariyle sukulentte benzemesine karşın, dikenleri nedeniyle kaktüs.
Sayın mrmusti biliyordur sanırım ismini. Mammillaria alt türlerine benziyor yalnız.
Sayın ceycey07,
Sayfanızla birlikte hoş geldiniz. Hepsi birbirinden güzel. Ellerinize emeğinize sağlık. Burdaki sayfalar arttıkça her geçen gün yeni türler ve çiçekler görüyoruz. Ne mutlu :)
Yeni bir sayfa ve güzel kaktüsler, özellikle 4. fotoğraftaki lila renkli olan değişik geldi. Daha önce görmemiştim. Çiçek yapısı itibariyle sukulentte benzemesine karşın, dikenleri nedeniyle kaktüs.
Sayın mrmusti biliyordur sanırım ismini. Mammillaria alt türlerine benziyor yalnız.
Teşekkür ederim..
4. Fotograftakinin adı olay oldu, birkaç arkadaşımada sordum kimse bilmiyor, 2 gündür arıyorum ama yok.
Bilenler bu ızdıraba bir son verebilirmi..
Teşekkür ederim sevgili a1919.
Merak edilen kaktüslerin isimlerinin bir kısmını buradan bulabiliriz.
Arkadaşlar isimleri tam okunamıyor, resimler küçüldüğü için, resimlerin linkini bulup vereceğim.
Yukarıdaki resimlerin linki.
http://www.yukle.tc/galeri/Kaktus_Resimleri.html
Daha net ve isimleri okunuyor.
Umarım az da olsa işimize yarar.
buda farklı biyer,
belki biliyorsunuzdur ama yinede yazdım :)
http://toptropicals.com/html/toptropicals/catalog/photo_db/E.htm?NumPerPage=233&NumPerLine=4&listonly=0&first=0
asumandilek
17-06-2010, 17:50
Bu isim işini hiç beceremiyorum. :)) Aslında bu görseller iyi oldu. Çok teşekkürler. Hiç olmazsa bakar işaretlerim elimde olanları. :)) Böylelikle biri sorunca söylerim kolay kolay. :))
Bir de ilk mesajın 4. fotoğrafını süsleyen kaktüsünüzün adını öğrenebilir miyim acaba. Uzun zamandır istediğim bir tür. Çiçeğinin rengi de muhteşem. :) Mor düşkünü olduğumu bilen arkadaşlar gülecekler şimdi. :))
O 4 nolu, olay oldu gerçekten, bulamıyorum ismini, şehirden biraz uzak biyerden geldi, bir gün geldiği yere gidip öğreneceğim. Söz. :)
Bilen birileri varsa lütfen bilgilendirsin bizi..
Günaydın herkese,
Söylemesi ayıp ama benimki yine açtı. :)
Bu kaktüsün neden gece açtığını bilen var mı?
Birde sadece dolunaya denk geliyor açması, tesadüfmü acaba?
Arkadaşlar,
Bu tür kaktüsün bu kadar çok çiçek açması normal midir?
Bunu yolda bulmuştum alt tarafı tamamen çürümüştü, eve getirip altını (saksısını) değiştirdim 4 yıl önce, acaba beni ödüllendiriyor mu?
asumandilek
13-07-2010, 17:31
:) Muhteşem. Şenlik var bu balkonda. Sanırım verdiğiniz ilgiye en güzel cevabı vermiş kaktüsünüz. Benimkinin üzerinde de tomurcuk oluşumları var ama sırayla açıyor ne hikmetse. Bir tane açtı biz yokken, göremedik. Şimdi ikinci kendini iyice gösterdi. Bakalım kısmet olaak mı görmek? Şöyle sizin kaktüsünüz gibi her yerden bir dal verseydi ne iyi olacaktı. Ama o zaman hiç göremezdim. Şimdi en azından umudum var. :))
74. mesajdaki ilk kaktüs çoookkkk güzel
cecey07 ve Asuman abla,
İsmi Trichodiadema densum.
Bu isim işini hiç beceremiyorum. :)) Aslında bu görseller iyi oldu. Çok teşekkürler. Hiç olmazsa bakar işaretlerim elimde olanları. :)) Böylelikle biri sorunca söylerim kolay kolay. :))
Bir de ilk mesajın 4. fotoğrafını süsleyen kaktüsünüzün adını öğrenebilir miyim acaba. Uzun zamandır istediğim bir tür. Çiçeğinin rengi de muhteşem. :) Mor düşkünü olduğumu bilen arkadaşlar gülecekler şimdi. :))
Birinci mesajdaki son resimi soruyorsanız büyük ihtimalle Matucana tuberculosa.
Teşekkür ederim..
4. Fotograftakinin adı olay oldu, birkaç arkadaşımada sordum kimse bilmiyor, 2 gündür arıyorum ama yok.
Bilenler bu ızdıraba bir son verebilirmi..
ben fotoğraf yükleyemiorum yardım eder misiniz aRKADAŞLAR
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.