View Full Version : Günüm / Bahçe ve ev
Suya koyma güzelim. Benim de kırılan iki dalım oldu. Toprağa sapladım. İki gün öldük biz der gibi yattılar. Bugün baktım çoktan tutmuşlar da sürmeye başlamışlar.
günebakan
22-07-2011, 20:42
Günüm'cüğüm ben de yaprak güzellerine bayıldım çok güzel ve değişikler. Güle güle büyüt:)
Günüm hanım istanbul şartlarında gecim zor ruslar gibi bizdede ev hanımları cicek yetiştirse ekonomiyede katkı saglamış olmazmısınız . yıgınla pulameria var diyorsunuz sanırım elinizden geliyor tohumdan yetiştirip üretmek . ben adeniumumu bir arkadaştan satın aldım ve cok mutluyum
menekşe adenium pulameria üretilip satışı yapıla bilir seralara tonla para ödüyoruz .SİZ ÜRETİN ÜRETİN BİZ ALALIM :D japon gülünüz rengi cok harika celiktende kolay kökleniyor hediye vermek yerine satışını yapmanız daha mantıklı
emrecan38
23-07-2011, 07:55
Amaryllis Dancing Queen.
Çok seviyorum bu kızımı. Amaryllis başlığına baktım. Sizinkilerin yanında esamesi bile okunmaz ama gittiğim her yere götürüyorum işte.:p
Sevilmeyecek gibi değil harika.
acemifüsun
23-07-2011, 12:28
Suya koyma güzelim. Benim de kırılan iki dalım oldu. Toprağa sapladım. İki gün öldük biz der gibi yattılar. Bugün baktım çoktan tutmuşlar da sürmeye başlamışlar.
Teşekkür ederim canım, hemen toprağa geçiriyorum:)
Sevgili Günüm,
Tekrar sizi burada görmekten inanın çok mutlu oldum. Eminim kızlarınızla yine yeniden, hayat daha güzel olacaktır. Hoş geldiniz.
Sayın Günüm "Euphorbia Milii" çiçekleriniz çok güzel, renk desenleriyle sayfanıza tablo gibi duruyor, elinize sağlık. Siz de ilginç çiçeklere sahipsiniz, ilk defa gördüğüm bitkiler var sayfanızda.
bir kaç gün bilgisayarımın aziziliğine uğradım yine giremedim siteye, bu arada ne güzel sayfanız şenlenmiş maşallah her şey çok güzel görünüyor sevgili Günüm;)
Çok teşekkür ederim sevgili aygün. Ben de burada olmaktan çok mutluyum.
Sayın Günüm "Euphorbia Milii" çiçekleriniz çok güzel, renk desenleriyle sayfanıza tablo gibi duruyor, elinize sağlık. Siz de ilginç çiçeklere sahipsiniz, ilk defa gördüğüm bitkiler var sayfanızda.
Hoşgeldiniz sayfama sevgili Yaylacı. Benim bahçem yok. Olsa neleri yetiştirme cesareti göstereceğim. Peşinde koştuğum birkaç tür var. Onları bulabilsem çok mutlu olacağım. Çok istediğim bir kaktüs vardı. San Pedro kaktüsü (Trichocereus pachanoi). Yıllardır ara dururum. Bugün vuslata erdim. Aman ne büyük bir saksı taşıdım bilseniz nerelerden eve kadar. Kaktüs 1 metreden uzun, saksı kurşunla dolu mübarek. Feci mutluyum.:D Gece açan, yoğun parfümlü çiçekleri var. Açtığını da göreceğim inşallah.
İnternetten aldığım bir resimle süslemek isterim sevincimi.
bir kaç gün bilgisayarımın aziziliğine uğradım yine giremedim siteye, bu arada ne güzel sayfanız şenlenmiş maşallah her şey çok güzel görünüyor sevgili Günüm;)
Söyleyene bak diyeceksin ama uzak kalma arkadaşım. Gözümüz arar, özleriz.
Söyleyene bak diyeceksin ama uzak kalma arkadaşım. Gözümüz arar, özleriz.
doğru söze ne denir siz kaybolmayın Günüm hanımcım:p
doğru söze ne denir siz kaybolmayın Günüm hanımcım:p
Buralardayım güzel arkadaşım. :D
Hoşgeldiniz sayfama sevgili Yaylacı. Benim bahçem yok. Olsa neleri yetiştirme cesareti göstereceğim. Peşinde koştuğum birkaç tür var. Onları bulabilsem çok mutlu olacağım. Çok istediğim bir kaktüs vardı. San Pedro kaktüsü (Trichocereus pachanoi). Yıllardır ara dururum. Bugün vuslata erdim. Aman ne büyük bir saksı taşıdım bilseniz nerelerden eve kadar. Kaktüs 1 metreden uzun, saksı kurşunla dolu mübarek. Feci mutluyum.:D Gece açan, yoğun parfümlü çiçekleri var. Açtığını da göreceğim inşallah.
İnternetten aldığım bir resimle süslemek isterim sevincimi.
Tövbemi bozdurup tohum isteteceksin arkadaşım, o kadar hevesle, şevkle tarif ettin kaktüsünü.
Emekli olup çiftlik kuralım, ortak sermayeyle sevgili Günüm;)
Gönüllü çalışacak kimseler de buluruz :p
Kursak ya gerçekten. E.Milii den sorumlu müdür ben olurum, ömrü hayatımda duymadığım bilimum enteresan çiçeği tohumdan yetiştirip, insaf dedirtme müdürü de sen. :)
Koyu yeşil elli arkadaşım benim.
San Pedro kaktüsü (Trichocereus pachanoi). Yıllardır ara dururum. Bugün vuslata erdim.
Sevgili Günüm nereden aldığınızı öğrenebilir miyim:confused:
Tövbemi bozdurup tohum isteteceksin arkadaşım, o kadar hevesle, şevkle tarif ettin kaktüsünü.
Emekli olup çiftlik kuralım, ortak sermayeyle sevgili Günüm;)
Gönüllü çalışacak kimseler de buluruz :p
Sayın Jezebel, gönüllü çalışan ilk ben olur seve seve yetiştirme işini yapardım :) Ayrıca sayın Günüm kaktüs ve sukkulentlere özel önem veriyor anladığım kadar, zaten sayfasından belli ama harika çiçekler.
Sayın Günüm, San Pedro kaktüsü gerçekten güzel bir görünüşe sahip, bu güzelliğe bir de güzel kokusu eklenirse tabi ki o kadara zahmete girilebilir. Tebrik ederim, güle güle büyütün.
San Pedro Kaktüsünü Kartal'daki Fidan Botanic Garden'dan aldım. Tek tomurcuğu var. İnşallah açtırıp, tohum alma şansı bulabilirim.
Aynı seradan mum çiçeği de aldım. 110 cm boyunda ama hiç görmediğim büyüklükte ve gürlükte. Saksının ortasında çardak gibi bir destek var. 4 bacağının her birine ayrı bir mum çiçeği cinsi sarılmış. Benim çok bilgim yok ama ayırt edebildiklerim: Hoya carnosa pembe çiçek ve hoya carnosa tricolor. Diğer ikisini bilmiyorum. Birinin yaprakları carnosa'dan çok daha küçük ve yuvarlak. Diğeri de sanırım hoya carnosa beyaz çiçek ama emin de değilim. Açarsa inşallah bir fikrim olacak.
Sevgili Günüm, Trichocereus pachanoi'yi güle güle büyüt. Çok güzel bir tür.
Hoş geldiniz.
Size yazdığım özel mesajlara hiç cevap alamayınca arkadaşlara nerelerde olduğunuzu sormaya başlamıştım. Birkaç tanesi de sizi bulamamaktan şikayetçiydi ki uzun bir aradan sonra bir arkadaşımız sizin iyi olduğunuzu yazdı.
Uzun bir süre aramızda olamamanız ve geçirmiş olduğunuz ameliyatlar yüzünden sizi bayağı merak etmiştik ama şimdi yine bizlerle olmanız sevindirici.
Önce geçmiş olsun diyeyim ama yine de sitem etmeden geçemeyeceğim. (cevap alamadığım için)
Kaybettiğiniz çiçekleriniz için hiç üzülmeyin, pek çok arkadaşımız bu konuda sizi destekleyeceklerdir, ben de dahilim bu kadroya. Yeter ki siz kendinize iyi bakın, sağlığınızı bir yerine oturtun, gerisi kolay.
Yeniden hoş geldiniz.
Yuppiiiii... benim canım arkadaşım nihayet buralarda. Ohhhh.... seni görmek, sayfanı izlemek ne güzel keyif Günüm üm. Yıllar geçti ama dostluklar baki, bu ne güzelliktir. Sakın ara verme, artık hep burada kal emi. Seni ve verdiğin enerjiyi seviyorum.
Kafamızda binbir planlar kurarken sağlığımızın ufacık sarsılması kurduğumuz bitki cennetini temelden sarsıyor.
Bizsiz bu cennet yaşayamıyor, kışın bir rahatsızlık geçirdim plumerialarımı ve hoyaların bir kısmını kaybettim.
Bir ay önce de bir hafta bakamadım, yine kayıplar oldu.
Sevgili Günüm Allah sana sağlık sıhat versin, bu Bitki Cennetinin temeli sensin,
sen iyi ol ki onlar yeşersin, güzeleşsin, güzellikleriyle sana güç versinler.
Sevgiler.
Cana geleceğine mala gelsin.Çok geçmiş olsun.Umarım tüm güzellikler seninle olur.
SEvgiler Selamlar
Canım Güler Hanım, Cemom, Jezebelim ve güzel arkadaşım Oğuzhan.
Çok içten, çok samimi olarak hepinize çok teşekkür ederim. Bana güç verdiniz, cesaret verdiniz. Halimi anlayıp, hoşgördünüz. İyi ki tanıdım sizleri. İyi ki dostlarımsınız benim.
Sevgili Günüm, Trichocereus pachanoi'yi güle güle büyüt. Çok güzel bir tür.
Çok teşekkür ederim sevgili zenfree. Biraz önce baktım, tomurcuk aralanıyor. Bu akşam açma sürprizi yaparsa muhteşem olur. Çiçekleri bitince elma şeklinde bir meyve veriyormuş. Bu da tohum kesesi olacak diye düşünüyorum. Çok heyecanlıyım.:D
Günüm arkadaşım hep çiçeklerden konuştuk.
En nadide çiçeğin oğluşun nasıl soramadım.:p
Umarım sağlığı ve morali iyidir.
Sevgiler
Canım benim oğluşum tatilin dibini çıkarmış durumda. 4'de yatıp, öğle vakti 1'lerde uyanıyor. Spor salonuna üye yaptım kendisinden icazet alarak. Verdiğim paranın yüzü suyu hürmetine haftada 3 gün gidiyor. Onun dışındaki günlerde ağrılarından şikayet ederek sırtüstü yatıyor. Ben temizlik yaparken yattığı yerden (kediyi de almış koynuna), anne Tarçın ile ben seni temizlik yaparken seyretmeye bayılıyoruz, fun klübündeniz diyor. Gördüğüm eeen tembel adam.
Uykusuzluktan öldürdü beni. Geceyarılarını açarmış meğersem. Karşı balkonda misafirler vardı. Flaş patlayıp durunca bende pür dikkat kesildiler ne oluyor diye.
Ne olacak..Delidir ne yapsa yeridir.:D
Oooo dedirtecek kadar güzelmiş sevgili günüm. Güle güle büyütün. Bol bol çiçeklerini görün. Ama lütfen belinize zarar vermeyin bir daha dikkatli olun:)
Sevgili Günüm beklemeye değer bir güzelligi var maşallah çok güzel güle güle büyütün sevgiler...
... fun klübündeniz diyor. Gördüğüm eeen tembel adam.
Benim fun kulübümde de iki üye var:D
Uykusuzluktan öldürdü beni.
Değmiş, resimler harkulade, çiçek de öyle ;)
Cok güzel maşallah günüm hanım kokusu varmı ?
Saksıyı taşırken belimin sağına ve soluna dayadım. Çürükleri görseniz mor çatı'ya ihbar edersiniz dayak yiyorum diye.:)
Kokusu var. Değişik. Deniz kenarı gibi kokuyor. Güneş yağı ile karışık deniz kokusu gibi. Kokladım kokladım bir türlü isimlendiremedim.
Streptocarpus günüm hanım bu bitki sizde hala yaşıyormu ben 2 degişik rengini aldım 1 ay gecmedi kökten kurudu ateda söndü . Yaşıyorsa biraz bakımı hakında bilgi verebilirmisiniz yurd dışından getirtmeyi düşünüyorum hevesim gursagımda kaldı :p kaktüsün cicekleri degişik kokuyormuş bir gecelikmi acıyor .teşekkürler
Streptocarpuslarımın hepsi öldü. Unlu bit öyle sevdi ki bu çiçekleri ne neemazal ne de evde yaptığım sabunlu formül işe yaradı. Önce çok büyüdüler, sayısız çiçek açtılar sonra aynı hızla öldüler.
Sanırım sıcak ve nem oranının yüksekliği ölmelerine neden oldu. Yaz aylarında kaybettim hepsini. Şimdi sadece resimlerine bakıyorum. Bir daha getirtmeyi düşünmüyorum.
Kaktüs bir gecelik açıyor. Başka da tomurcuğu olmadığı için görmemişin kaktüsü açmış misali yüklendim fotoğrafa.:)
Tomurcuk tohum kesesi olma yolunda yolculuğuna başladı.
Günüm arkadaşım hep çiçeklerden konuştuk.
En nadide çiçeğin oğluşun nasıl soramadım.:p
Umarım sağlığı ve morali iyidir.
Sevgiler
Topraksız tarım yapıyorum canım arkadaşım. Karpuz yetiştiriyorum yatıra yatıra.:D
Ah canım yine de onun sevgisi başka ;)
Hem de nasıl. İyi ki sahip olmuşum. Allah hepimizin evlatlarına bol şans ve uzun ömür versin.
Harkulade. Bu gece rüyalarıma girecek.:)
Satı Uğurtan
28-07-2011, 23:00
Uykusuzluktan öldürdü beni. Geceyarılarını açarmış meğersem. Karşı balkonda misafirler vardı. Flaş patlayıp durunca bende pür dikkat kesildiler ne oluyor diye.
Sevgili Günüm, hoş geldiniz çok geçmiş olsun, kaktüsünüz harika açmış sağlıkla tadını çıkarın bu güzelliğin sevgiler.
beklediğinize değmiş Günüm Hanımcım ,çok güzeel;)
Harkulade. Bu gece rüyalarıma girecek.:)
Çok teşekkür ederim sevgili zenfree. Okula gidip gelirken bir balkonda daha kısa boylu olanını görüyordum. Her bakışımda başka bir tomurcuk büyüyordu. Dehşet kıskanmıştım.:D
Sevgili Günüm, hoş geldiniz çok geçmiş olsun, kaktüsünüz harika açmış sağlıkla tadını çıkarın bu güzelliğin sevgiler.
Çok teşekkür ederim sevgili arkadaşım. Beğenmenize çok sevindim. Eskisi gibi değil artık çiçeklerim ama en durmadan açacak olanları sakladım.:D
beklediğinize değmiş Günüm Hanımcım ,çok güzeel;)
Sorma sevgili arkadaşım. Gözümden uyku aktı ama fotoğrafladım. Hergün bakışıyoruz bir tomurcuk daha verir mi diye ama yok. Ne kötü birşey bu buldumcuk olmak.:D
Sevgili Günüm San Pedronun beklemeye değer bir güzelligi var maşallah çok güzel güle güle büyütün sevgiler...
Sağolasın arkadaşım. İkinci tomurcuk yok. Tohum kapsülünü balkonu yıkarken sol omuz darbesi ile koparıp aldım.:(
Belki kapsül koptu diye kendini sorumlu hissedip ikinci çiçeği açar diye sabırla bekliyorum.
Besin takviyesi yap açar açar.Sahibesi için açar :)
Kaktüsler için sıvı gübre almıştım. Biraz vereyim. Su isteğini anlayamıyorum. Saksıları büyüdükçe kaktüs bakmakta zorlandığımı farkettim. Ya çok verip çürütüyorum ya az verip kurutuyorum. Elimden almak lazım değil mi büyük saksıdaki kaktüsleri? :)
acemifüsun
06-08-2011, 11:57
Sevgili Günüm kaktüslerin sulaması için toprak iyice kuruyunca bol , bol saksının altından su çıkancaya kadar su vermek gerekiyormuş:)
yine yoksun arkadaşım:confused:
Sevgili Günüm, bu gün sayfalarını baştan sona gezdim. Gezerken nasıl bir hazine varmış burada diye geçirdim içimden. Ne kadar nadir türlerden varmış elinizde. Hatta notlar almıştım sormak için. Sayfanın sonlarına doğru, içim cız etti. Çoğunu kaybettiğinizi yazmışsınız.
Herkesin dediği gibi en önemli olan sağlık. Sağlıklı olduktan sonra her şey mümkün. Hayat bu. Kaç defa sil baştan yapılır. Yeniden heyecanlar yaşanır.
Sayfalarınızı gezeken, merak ettiğim bir kaç şey oldu. Mesela, Hedychium longicornutum. Tohumdan mı yetiştiriyordunuz. Yoksa canlı bitki olarak mı almıştınız?
Ben de Hedychium Coronarium tohumu aldım e-bay'dan. Bir iki tanesini ektim. Ama yetişmesiyle ilgili çok fazla bir bilgim yok. Zencefilgillerdenmiş. Kokusu da çok yoğunmuş. Beyaz kelebeğe benzeyen çiçeleri var.
Bir de Medinilla magnifica. Geçen gün çiçekçide gördüm ilk defa. Çok yüksek bir fiyat söyledi. Alamadım. Ama, yolumu değiştirip önünden geçiyorum görmek için onu bazen. Sizinkinin çok güzel çiçekleri vardı. Tohum yaptılar mı hiç? Galiba tohumdan da yetişiyormuş.
Bu arada, Şili Yasemini (Cestrum Parqui) tohumlarım geldi. Dün üçünü ekmiştim. İki tanesini de söz vermiştim. Ama, sanırım tohumlar 7 taneymiş. Hala 2 tane tohumum var.
Bir de az önce bahsettiğim Hedychium Coronarium tohumum var. (Ondan 6 tane geldi.) İsterseniz, Hibiscus Coccineus Alba (Beyaz, çok iri çiçekli Japon gülü- Texas yıldızı yazıyor üzerinde ama)ve Cestrum Parqui ile Hedychium'dan ikişer adet tohum gönderbilirim size.
Sevgilerimle...
neiride hanım bende uzun zamandır araştırıyorum Medinilla magnificayı .catala göre fiyat biciliyor 2 ve 4 catallı olanlar 40 6 catallı olanları 65 70 fiyatları .Bu fiyatın altında hic raslamadım cicekleri cok güzel adı üstünde cennet cicegi ;) bende sizin gibi son anda vaz geciyorum
[QUOTE=neşride;846638]Sevgili Günüm, bu gün sayfalarını baştan sona gezdim. Gezerken nasıl bir hazine varmış burada diye geçirdim içimden. Ne kadar nadir türlerden varmış elinizde. Hatta notlar almıştım sormak için. Sayfanın sonlarına doğru, içim cız etti. Çoğunu kaybettiğinizi yazmışsınız.
Herkesin dediği gibi en önemli olan sağlık. Sağlıklı olduktan sonra her şey mümkün. Hayat bu. Kaç defa sil baştan yapılır. Yeniden heyecanlar yaşanır.
Sayfalarınızı gezeken, merak ettiğim bir kaç şey oldu. Mesela, Hedychium longicornutum. Tohumdan mı yetiştiriyordunuz. Yoksa canlı bitki olarak mı almıştınız?
Ben de Hedychium Coronarium tohumu aldım e-bay'dan. Bir iki tanesini ektim. Ama yetişmesiyle ilgili çok fazla bir bilgim yok. Zencefilgillerdenmiş. Kokusu da çok yoğunmuş. Beyaz kelebeğe benzeyen çiçeleri var.
Bir de Medinilla magnifica. Geçen gün çiçekçide gördüm ilk defa. Çok yüksek bir fiyat söyledi. Alamadım. Ama, yolumu değiştirip önünden geçiyorum görmek için onu bazen. Sizinkinin çok güzel çiçekleri vardı. Tohum yaptılar mı hiç? Galiba tohumdan da yetişiyormuş.
Bu arada, Şili Yasemini (Cestrum Parqui) tohumlarım geldi. Dün üçünü ekmiştim. İki tanesini de söz vermiştim. Ama, sanırım tohumlar 7 taneymiş. Hala 2 tane tohumum var.
Bir de az önce bahsettiğim Hedychium Coronarium tohumum var. (Ondan 6 tane geldi.) İsterseniz, Hibiscus Coccineus Alba (Beyaz, çok iri çiçekli Japon gülü- Texas yıldızı yazıyor üzerinde ama)ve Cestrum Parqui ile Hedychium'dan ikişer adet tohum gönderbilirim size.
Sevgilerimle...[/QUOTE
Çok teşekkür ederim sevgili arkadaşım. Sizleri takip ederek yeni şeyler öğrenmeye devam ediyorum.
Ben Hedychium longicornutumu fide olarak almıştım sevgili neşride. Hızla büyümüştü. Ama taşınma sırasında iki gece balkonda kalan kolinin içinde unutmuşum. Aynı hızla kaybettim. :(
Medinilla Magnifica hiç tohum yapmadı arkadaşım. Kesinlikle bakamayacağıma kanaat getirdiğim bir çiçek. Ben epeyi ucuza almıştım piyasaya göre. Kampanya vardı. Ancak çok nazlı bir bitki. Koşulları hiç beğendiremedim. Naçizane tavsiyem parana kıyma.
İşte haberin güzeli. Hemen kabul ediyorum. Tutarı nasıl göndereyim sana sevgili arkadaşım? Çok mutlu ettin beni. Çok teşekkür ederim.
Cumhur Tonba
13-08-2011, 12:02
Kaktüsler için sıvı gübre almıştım. Biraz vereyim. Su isteğini anlayamıyorum. Saksıları büyüdükçe kaktüs bakmakta zorlandığımı farkettim. Ya çok verip çürütüyorum ya az verip kurutuyorum. Elimden almak lazım değil mi büyük saksıdaki kaktüsleri? :)
Sayın günüm,
Bir karar verin artık. İkisinin ortasını bulun. Kolay gelsin. Selamlar.
Doğru söze ne denir sevgili Cumhur Tonba. Taşınırken arkadaşıma verdiğim iki tane kaktüs koltuk büyüklüğüne ulaştı. Benim gibi yok topraktı yok gübreydi peşinde de koşmuyor. Eldeki ve evdeki imkanlarla dikti. Çok bileyim diye uğraşınca kanallar karışıyor.:D
Cumhur Tonba
14-08-2011, 00:04
Sizde haklısınız. Çok bilen çok yanılırmış. Ve tomurcuk buldum olma. Balkonları kıskanma. Sahip oldukların en güzeli bence.
Kesinlikle sevgili Cumhur Tonba. Bakabildiğimiz kadar çiçek sahibi olmak lazım. Ben mutlu oldum arkadaşımın mutluluğu ile. Gözleri parlıyor severken verdiğim çiçekleri. Dua ediyor durmadan. Daha ne ister insan?
Sen, mutluluk saçıyorsun hep. Mutlu etmenin tadına varmış, güzel insan.
Canım benim bu 40 parça olup her bir parçanı ayrı yere koşturmuş halinle bile güzel sözlerini eksik etmiyorsun. İyi ki varsın.
Euphorbia Milii lerden ikisi açtı. Diğerleri sadece uzuyorlar. Az güneş gördükleri için çiçeklenme olamıyor.
Tohumdan yetişen E.Milii leri toprağa aldım. Soldaki uzunlar az güneş görenler. Sağdaki tombul gövdeliler ise güneşi daha çok alabilenler. Şimdi diğerlerini de onların yanına taşıdım. Toprağa alışmaları zaman alıyor şaşırtma yapınca ama sonra hızla büyüyor. Tecrübelerimden edindiğim sonuç cocopeat in E.Milii leri çok hızlı geliştirdiği. Ancak çok çabuk kuruyor. Sulamaya ve gübre vermeye özen göstermek gerekli.
Bunlar bir yaşındalar. Çok yavaş büyüyorlar. Belki bundan sonra hızlanırlar.
Türleri karışık. İsim yazmak istemedim. Çünkü aşılı olanlar var içlerinde. Ne renk açacağı benim de için de muamma.
Sevgili Günüm Euphorbia milli çok güzel görünüyor bebek millilere maşallah ne güzel sıra sıra dizilmişler harika ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler...
Çok güzel gerçekten, benim de ikamet ettiğim evimin 3 tarafı çok geniş balkonlarla çevrili, belki ben de seneye böyle güzel bir yaşam alanı oluşturabilirim, ama tohum konusunda biraz destek lazım,
Çok güzeller ellerine sağlık arkadaşım.
Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Bakalım çiçeklerini görebilecek miyiz.
Bütün dostlarıma hayırlı kandiller diliyorum. Allah bu güzel gecede hepinizin dualarını kabul, günahlarını affetsin.
Çok güzel gerçekten, benim de ikamet ettiğim evimin 3 tarafı çok geniş balkonlarla çevrili, belki ben de seneye böyle güzel bir yaşam alanı oluşturabilirim, ama tohum konusunda biraz destek lazım,
Fatih arkadaşım sen istedikten sonra, forumda o kadar eli açık arkadaşlar var ki. Bir bakmışsın benim balkonu yaya bırakmış balkonların.
marjinalmenekse
26-08-2011, 15:03
Sayın günüm. sayfanızı gezerken ağzım açık kaldı sürekli aaaaaaaaa ne güzel dedim. emekleriniz boşa gitmemiş ...harika bir sayfa gezdim. ayrıca daha önce bilmediğim değişik türlerle tanıştım...
Hoşgeldiniz sevgili marjinalmenekşe. Elimden geldiğince, sizlerden öğrendiğimce birşeyler yapmaya çalışıyorum.
Beğenmenize çok sevindim.
acemifüsun
26-08-2011, 15:46
Sevgili arkadaşım bebeler çok şirinler, ellerine, yüreğine sağlık:) Sağlıkla, huzurla nice kandiller, sevgiler:)
Maşallah . benim milide 1 metreye ulaştı bu sene tek cicek görmedim . kesinlikle güneş cok etkili
Tohumdan çok hızlı çıkıyorlar ama yetişmeleri çok yavaş oluyor. Nispeten daha büyük iki fidemi kışın kaybettim. Yalnız fide değil 5 yetişkin çiçeğim de öldü. Kaktüs toprağı kullanmıştım oysa. Sonra anladım ki cocopeat gelişim için iyi bir materyal. Ama çelik aldım bir komşumdan. Onları kaktüs toprağına ektim. Deneme yanılma doğru yolu bulmaya çalışıyorum.
Sevgili SDurul, benim evime hiç misafir gelmez. Benim büyüttüğüm iki kedi misafirlerin kaçmaları için en baş sebep. Neden bilmem hayvan seven insanlar gittikçe azalmış etrafımda. Bunun yanı sıra insanlardan ters yönde edindiğim tecrübe benim daha yüksek duvarlar örmeme sebep oldu. Artık ben de çağırmaz oldum. Ev koşullarım pek de paylaşmak istediğim gibi de değil. Sobalı, az eşyalı vs. Öğretmen maaşı ile yapabildiğim en fazla bu oldu. Siz ne sordunuz ben ne anlattım ama konuyu bağlayacağım. Bütün Euphorbialar ve tropik orijinli bitkileri içeriye aldım. Salonun bir köşesi, mutfağın yarısı benim yatak odam ve oğlumun odasındaki dolabın üzeri çiçek dolu. Tabii en torpilli yere milii ler yerleşti. Gelen giden olmayınca seneler içinde koltukları da attım. Oğlum, kedilerim, kanaryalarım ve çiçeklerim. Bütün bu kalabalık bir çekirdek aile bile olamıyor ama çok da mutsuz olmadığımı söyleyebilirim. Benim size tavsiyem tropik olduğunu bildiğiniz bitkiyi dışarıda bırakmayın. Bir köşeciğinize alıverin. Zaten soğuk havalarda balkonda bırakırsam bir çiçeğimi evladımı bırakmış gibi oluyorum. Bu deliliğin sonu yok ama iyileşme umudum da yok.
Sevgili Günüm,
sizi kutluyorum, yakında misafirleriniz olacak sanırım. Sizi ziyaret etmekten mutluluk duyarız. Değil mi günebakan ?
Çok sevinirim. Odalar, kapılar, duvarlar şenlenir.
günebakan
27-08-2011, 14:31
Evett evet İnşallah:)
Sevgili Günüm,
tüm çiçekleriniz çok güzel. Lewisialar ilk defa gördüm. Çok güzeller ve dona dayanıklı biliyorsunuz değil mi?
Sevgiler...
Çok sevinirim. Odalar, kapılar, duvarlar şenlenir.
Eminim, en çok gelenler şenlenir, gönül güzelliğini görünce.
Hiçbir eşya, senin kadar mutluluk yansıtamaz canım.
Lewisia'ları kaybettim sevgili lir. Taşınma olayım bana çok çiçeğe maloldu.
Canım güzel arkadaşım. O senin bendeki yansımandır olsa olsa.
Ağzına sağlık hemşo.
Ağzına sağlık hemşo.
Çok sağolun sevgili lir. Sizlerin güzelliğinden başka birşey değildir.
Fatih arkadaşım sen istedikten sonra, forumda o kadar eli açık arkadaşlar var ki. Bir bakmışsın benim balkonu yaya bırakmış balkonların.
Ben forumda yeniyim, bitki ve ağaç merakım çok eskiden, ta çocukluktan gelme, ama emin olun forumdaki eli açık arkadaşların kimler olduğunu bilmek isterdim, evimin üç tarafı geniş balkonlarla çevrili, bir tanede bahçeli ev alacağım, yani tohum dışındaki imkanların hepsi var, bahara kadar iyi bir hazırlık yapabilirsem seneye balkonlarımın fotoğraflarını paylaşabilecek duruma gelirim diye düşünüyorum, iyi bayramlar diliyorum size ve ailenize
Allah gönlünüze göre versin sevgili fatih58.
Merakla bekleyeceğim balkon resimlerinizi.
Ben de size ve ailenize mutlu bayramlar dilerim.
nuray topcu
09-10-2011, 18:18
E.milinin ne çok çeşidi varmış,sizde gördüm.bende hiç yok,sayenizde merakım oluştu.diğer türlü çiçeklerinizin hepsine hayran kaldım.
bsevencan
12-10-2011, 18:05
Günüm hanım, ellerinize sağlık. Hepsi çok güzeller...
Maşallah, maşallah.
selamlar günüm hanım çiçeklerinizin resimleri öyle güzelki . bu güzelliklerle yaşamak daha da güzel olmalı... kıskanmadım desem yalan olur... ayrıca daha çok çiçek konusunda heveslendim.
yedi_dolunay
14-01-2012, 13:59
siyah gül her yerde yetişirmi sayın günüm
Günüm öğretmenim, çok güzel çiçekleriniz var, daha ötesi çiçeklerinize olan düşkünlüğünüz ve sevginiz... Bahçevinizi sık sık ziyaret ediyorum , çok beğeniyorum...
Sizi ve güzel bitkilerinizi daha sık aramızda görmek istiyoruz...
Saygı ve sevgilerimle...
almanyalı
18-11-2012, 00:58
Muhacir bir teyzemiz vardı. Onun hediyesi. Bizde her evde olurdu dedi.
Cinsini bilen olursa çok sevinirim. Neyi sevdiğini bilemiyorum.
Fotoğraf çekerken arkadaki saksıya takıldım. Toprak döktüm halıya. İlla çekeceğim dedim. Bir de süpürdükten sonrasını eklesem mi acaba?:p
Selam bu begonya türünden bendede var Güneş'te kırmızı gölgede pembe açıyor yaz kış çiçekli beni hiç üzmüyor kayınvalidem yaklaşık beş yıl önce hediye almıştı bana ama adını bilmiyorum ne yazıkki bende çok aradım ama nafile bulursanız bana da yazarsanız sevinirim sevgiler ilk fırsatta resmimi yükleyeceğim bende:cool:
Denizardacan
03-12-2012, 12:18
Günüm hanım merhaba,
Euphorbia milli sayfasını gezinirken kolleksiyon yaptığınızı öğrenip sayfanıza bakmaya başladım. Dün geceden beri çok büyük bir kolleksiyon ve farklı farklı türleri her türlü maddi zorluğa rağmen edinmenizin haklı gururunu ve hazzzını sayfalarınızı gezinirken sizinle birlikte hissetmiştim.
Ancak bugün sayfanızı gezerken taşınmak zorunda kaldığınız bitkilerinizin çok büyük bir kısmını kaybettiğiniz ve sağlık sorunlarıyla uğraştığınızı öğrendim.
Son bir saattir yağmur eşlik etti sayfanızı okumama, sanırım onun da etkisiyle biraz hüzünlendim.
Lütfen hiç birşey için canınızı sıkmayın, bir yılı geçkin bir zamandır da yazmamışsınız ama en azından siteye girdiğinizi ve sağlık sorunlarınız olmadığını düşünüyorum.
Tanımıyorum sizi ama beni bugün çok etkilediniz (yağmurdandır:(), iyi haberlerinizi almak isterdim. Kendinize çok iyi bakın.
Kalp Kalbe karşı. Yere değdi dalları ama kareye sığmadı.:D
Maşallah diyeyim.. Kalp kabe karşı çiçeği ne kadar uzamış öyle?:D:D:):):D:D
Sokakta henüz gözleri açılmamışken bulduğum, maalesef tek gözünü kaybeden asil kızım Gölge.
Yaprak arkasından beni izliyor.
Severim seni. :D:D:):):D:D
Bahçevniz çok güzel. Çiçekleriniz hepsi çok güzeller..:D:D:):):D:D
Sevgili Günüm çiceklerinizi büyük bir hayranlıkla ve beğeniyle sayfalarınızı tek tek gezdim...İmrenerek beğeniyle seyrettim..Umarım hep çicekli vede çoğalarak sizinle birlikte olurlar...Emeklerinize sağlık...
Şimdi okudum.Çok üzüldüm :( Başınız sağolsun...Mekanı cennet olsun...Rabbim sizlere sabırlar versin...
Sevgili kardeşlerim.
Uzun bir süre ara vermek zorunda kaldım. Özür dilerim. En ağır basan sebep annemin hastalığı oldu. Artık çok iyi. Ağrıları, beden kaygısı, hastalık arazları bitti. 20 Ağustos'ta Hakk'a yürüdü. Çok şükür artık en sevdikleriyle beraber.
Sevgili sonkez..Allah razı olsun. Dostlarımıza Rabbim uzun, sağlıklı ömür versin.
Bir yıl içinde iki kere taşınınca adını gerçekten hak eden bahçev, yerini mütevazi bir balkona bıraktı.
Benimle gelen Euphorbia Milii koleksiyonum karar kıldığım çiçeklerim oldu. 12 ay açan, her ısı farkında çiçeği renkten renge, şekilden şekle giren başka çiçek bulamadım.
Kalbimi kazanmasının en güzel sebebi de tohumdan çok kolay yetişmesi oldu. Üstelik 8 ay sonra çiçek açmaya başlayıp yetiştireni çok da mutlu ediyor.
Koleksiyonum 40 çeşidi aştı. Tohumdan yetişenler renklerini henüz bilmediğim için listenin dışındalar. Çok çeşit olduğu için birinden kalkan arı ve sinek kardeşlerimiz, diğer E.Milii ye konup, benim çeşitlerimle hiç alakası olmayan çeşitler ortaya çıkarıyorlar. Tamamen sürpriz ve çok da zevkli.
Açan çiçeklerimin resimlerini peyderpey paylaşmak isterim.
Aslında asıl paylaşmak istediğim deneyim tohumdan E.Milii yetiştirmek. Fotoğraflar hazırladım faydalı olabilmek için. Bu başlık altında mı olmalı bilemedim. Adım adım anlatmak istiyorum.
gokcegokce
21-09-2013, 19:51
Sayın Günüm, öncelikle sevgili annenize Allah'tan rahmet ve söylediğinize göre çok sancılı bir hastalık süreci yaşamış, öte dünyada huzuru bulmasını dilerim. Milii çiçeği dikenleri nedeniyle bana fazla cazip gelmiyor ancak sizin deneyimlerinizi ve tohumdan çıkardığınız değişik çeşitleri görmeyi çok isterim. Paylaşımlarınızı merakla bekliyorum.Sevgiler...
Çok teşekkür ederim sevgili gokcegokce. Bir bakmışsınız sevdirmişim size de Euphorbia Milii çiçeğini.
Hepsine hayran kaldım. Güle güle büyütün, Allah arttırsın :)
Çok teşekkür ederim kardeşim. Allah razı olsun.
Zerrin Torun
30-09-2013, 19:08
Başınız sağolsun Günüm Hocam.Yeni güzellikler hep sizinle olsun.
Başınız sağolsun Günüm Hocam.Yeni güzellikler hep sizinle olsun.
Canım kardeşim ne güzelsiniz. Allah razı olsun. Güzellikler hepimizin olsun.
muhammed3450
28-10-2013, 23:47
gönüm hanım çiçeklerinize bayıldım hele Euphorbia milii maşşallah çok güzeller bizlerle paylaşırsın artık :)
sinan yavuzz
03-12-2014, 11:12
Fotoğrafını çekmek için yükselteyim dedim. Sadece yoğurt kovası ile muktedir olabildim. Bizim ev alıştı artık zaten. Saksılara, kovalara..
Yapraklarından dolayı bu ismi alıyormuş.
maşallah çok güzel bir çiçeğiniz var :) annemin dilinden düşmeyen çiçek ;) acaba nerden aldığınızı öğrenebilirmiyiz :confused:
yasminadamla
28-05-2015, 18:11
Günüm hanım çiçeklerinizi hayranlıkla izledim kocaman bir MAŞALLAH ı da ihmal etmiyorum siz bunların hepsini nereye sığdırdınız gördüğüm kadarıyla balkonlu bir eviniz var gerçekten çok güzel çeşitleriniz var tebrikler
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.