View Full Version : katmer / mum çiçeği
Sanırım mum çiçeklerimi sizlerle paylaşma zamanı geldi.
Eskiden beri bildiğim ama hiç yetiştirmeye yeltenmediğim bir çiçek türüydü mumlar. Etraftakilerin çok geç açıyor, bakımı da zor lafları korkutuyordu beni. Ta ki burada hoyacı arkadaşlarım oluncaya kadar... İlk mum çeliklerimi sevgili arkadaşım Nejla K. gönderdi. En sonuncusunu da yeni arkadaşım sevgili Neslihan Baş... İkisine de çok teşekkür ediyorum:)
Diğer hoyacılar Maki01, Orkun Kırcı ve Fatih'e de çok teşekkür ediyorum, beni bu dipsiz kuyuya sürükledikleri için:)
Artık gözüm hoya çeşitlerinde. En kısa zamanda farklı türlere sahip olmak istiyorum.
Orkun Kırcı
06-06-2010, 19:07
Ablacım başlığın hayırlı olsun. Umarım farklı türlerinde sahibi olur ve buradan bizlerle paylaşırsın...
Teşekkür ederim Orkuncuğum:)) Umarım en kısa zamanda sahip olurum:)
Ablacığım maşallah çok güzeller.Ben bulamadım merdiven kuyudan çıkamıyorum sanırım sende düştün ne diyelim Allah kurtarsın.Hoş ben kaçyıldır düştüm kurtulamadım:D Ama neyse:D
Eğer kökler saksının altından görülüyorsa ablam kuru olduğunda hepsii bir saksıya topla.Dolgun bir görüntü sağlıyor.Umarım en yakın zamanda farklı türlere de sahip olursun ablacığım.
Gidip hemen diplerine bakayım Fatihciğim. Dediğin gibiyse hemen tek saksıda toplarım.
Nejla K.
06-06-2010, 19:55
Katmercim, henüz saksıyı kökleri ile sardıklarını zannetmiyorum. Bolca dinlenip birden geliştiklerini göreceksin... Ellerindeki mahareti bildiğim için çiçeklerini çabuk göreceğini tahmin ediyorum... Sevgiyle...
Benim acelem yok zaten:) Ben onların keyfini çıkarıyorum Nejlacım:) Çünkü benim için çok değerliler..
Sevgili katmercim, mum çiçeklerini güle güle büyüt çok sağlıklı görünüyorlar emeklerine salık.
Çok teşekkür ederim Sevimciğim:))
Ablacığım maşallah ne zaman bu kadar hoya'landın :)
Başlıgın hayırlı olsun canım benim..En kısa zamanda çok çeşit bulursun eminim:)
nisan0671
07-06-2010, 09:42
Katmerciğim kızların hayırlı olsun. Güle güle büyüt. Ben de bu yıl büyüyen carnosaya arkadaş olsunlar diye yurt dışından sipariş verdim diğer hoyacı arkadaşlarla. Minik saksılara diktim bakalım. Şimdilik durumları iyi. Darısı senin başına. Selamlar.
Başlığın hayırlı olsun katmer'cim, çok sevindim :))
ROA'nın hoyalardaki olumlu etkisi bence tartışılmaz. Hemen uygula ve keyfle gelişmelerini izle :) Benim ilk çeliklerimin kökleri , ROA ile 2 ayda saksı dışına taşmıştı:) Son gelen partide kalmadığı için uygulayamadım ama yenileri geldi. En kısa sürede hazırlayıp uygulayacağım.
Sonbaharda diversifolia ve silverpink çeliklerin hazır olacak :)
Teşekkür ediyorum. Sevgili nisan 0671, bu yılki siparişi kaçırdım. İlk siparişte listeye ekleteceğim kendimi:)
Makicim sevineceğini biliyordum:)) Geçenlerde uyguladığım ROA sayesinde harekete geçtiler zaten. Tekrar hazırlayıp kullanmayı düşünüyorum. Yenilerinin geleceğini bilmek içimi rahatlattı zaten:)
Katmer ablacım yeni sayfan hayırlı olsun. Menekşelerde ki başarını bu bitki türünde de göstereceğine eminim. Ablacım topak topak çiçeklerini görmen dileklerimle...
ilknur aşık
08-06-2010, 09:12
Sevgili katmer aramıza katıldığına çok sevindim. Lütfen bendeki türlere bak, istediğin var ise bana söyle, ya da ben kafama göre seçeyim. Şimdi tam çelik zamanı. Ayrıca bana tarif ettiğin serada hoya carnosa, hoya crinkle ve australis var.
Farukcuğum teşekkür ediyorum. Bu benim için kaçınılmaz sondu:))
Sevgili İlknur Aşık, çok naziksiniz teşekkür ederim:) Madem çelik alma zamanıymış, ben seçmeyeyim. Siz çelik alacağınız zaman(özellikle benim için değil) bana da ayırırsanız çok mutlu olurum. O seraya da tekrar gidemedim. En kısa zamanda irtibata geçerim..
ilknur aşık
11-06-2010, 10:49
sevgili katmer sp bogor ve australis istermisiniz?
Ah, İlknur hanım istemez olur muyum? Bayılırım hem de:) Çok teşekkür ediyorum:) Çok incesiniz:))))
Sevgili Neslihan'ın gönderdiği hoyam güzel bir sürgün verdi. Sanırım balkonumu sevdi:)
missmenas
14-06-2010, 22:51
Sevgili katmer, başlığınız hayırlı olsun hoyalarınıza.
Çok teşekkür ediyorum sevgili missmenas:) Sizlerin yolunda ilerlemeye çalışıyorum:)
Sevgili katmer,eminim en az menekşeler kadar güzel hoyalar yetişecek,yeni başlıgın hayırlı olsun bol bol çiceklensinler sana koklamak bizede seyretmek nasip olur inşallah.
Teşekkür ediyorum sevgili tamaşa:)
Bu arada Neslihancığımın gönderdiği hoyamın sürgünü çılgın gibi büyüyor. Belki diğerleri de kıskanır ve hareketlerini hızlandırırlar:))
yeşillim
16-06-2010, 14:50
Sevgili katmer,
Her açılan hoya başlığı beni mutlu ediyor.
Hayırlı olsun, başarılar.
Sevgili yeşilim, teşekkür ediyorum:) Aslında hoya başlığı açıp açmama konusunda kararsızdım. Fakat dayanamadım, çünkü onları çok önemsiyorum, tıpkı menekşelerimi olduğu gibi:)
Sn Katmer,bol bol çiçek açmaları dileğiyle hoya sayfanız hayırlı olsun.Selam ve sevgiler.
Neslihan Baş
26-06-2010, 19:00
Sevgili Neslihan'ın gönderdiği hoyam güzel bir sürgün verdi. Sanırım balkonumu sevdi:)
Ablacığım mesajlarını yeni okuyorum balkonunu çok sevdiği belli hemen ayak uydurmuş.güle güle büyüt inşallah.Eğer çelik isteyen arkadaşlar varsa ben gönderirim kimse mum çiçeksiz kalmasın.paylaştıkça insan mutlu oluyor.sonucunu görünce daha çok seviniyoruz.
Neslihan Baş
26-06-2010, 19:02
Mesajları okudukça daha çok sevindim ablacığım.Bende gönderdiklerim nerelerde diye senin eklediklerine bakıyordum sayfan da hayırlı uğurlu olsun.
İlk iki fotoğraf Neslihancığımdan gelen hoya:)) Diğer iki de İlknur Hanımcığımdan gelen hoyalarım:) Yerlerini çok sevdiler ve yeni sürgünler vermeye başladılar:)
Sonda ki de Nejlacığımdan gelenlerden:)
Hoyacı oldun katmer'cim, kutluyorum. Son gelen çeliklerin çok hızlı gelişmiş, ellerine sağlık.
Bu da Nejla'dan gelen çelik. Fotoğrafları çektikten sonra saksılarını değiştirdim. Kökler tamamen saksıyı doldurmuştu. Tatil öncesi rahatlasınlar istedim..
Katmercim, senin mumların da çok güzel büyümüş. Demek iyice muma merak saldın..
Neslihan Baş
24-07-2010, 16:37
Ablacığım benim bildiğim mum çiçekleri kökleri saksıyı sarmadan, çok fazla sıkışmadan çiçek açmıyorlar.Kökleri saksıyı doldurması gerekiyor.Sonra rahata alışırlarsa çiçek açmazlar ona göre.Saksılarını çok fazla değiştirme, bırak çatlasınlar.
Neslihancım, tatile çıkacağım için sulamada sorun olmaması için saksıları değiştirdim. Bilgilendirdiğin için teşekkür ediyorum:)
Çok mutluyum:) Tatil dönüşü saksılarını birleştirdiğim carnosam beni tomurcuklarla karşıladı:) Makinemin pilleri şarj olur olmaz resimlerini ekleyeceğim:)))
Tomurcukların 10 Ağustosdaki halleri:)
Ve bu fotoğrafları da bugün çektim:) Nejlacığım bizim torunlar açıyor, tekrar teşekkür ediyorum:)
Emre İlhan
15-08-2010, 21:56
;)Maşallah senin minişler sevindiriyor hepimizi ablacım.Tam açtığınıda görebiliriz inşallah.Keşke teknoloji mesajla koku yollayacak kadar ilerlemiş olsa:D.Kokusunuda tadardık.:D:D
Teknolojije yetişmek zor Emrecim. Bakarsın açana kadar o da çıkar:))
Emre İlhan
15-08-2010, 22:02
Keşke olsa öyle birşey:D:D.
Maşallah çok güzeller.Pembe açacak gibi gözüküyor ama beyaz alyanaklıda olabilir.
Harika, süper...
katmer'cim geriden gelip hepimizi geçtin, kutluyorum canım. Yüreğine sağlık.
Çok teşekkür ediyorum ama bunun benden kaynaklandığını sanmıyorum:) Buradan sevgili Oğuz Alper Beye çok teşekkür ediyorum. Roanın etkisi mumlarımda hissedilir boyutta:)
Sevgi Durul
15-08-2010, 23:00
Sevgili yeşilim, teşekkür ediyorum:) Aslında hoya başlığı açıp açmama konusunda kararsızdım. Fakat dayanamadım, çünkü onları çok önemsiyorum, tıpkı menekşelerimi olduğu gibi:)
Sevgili katmer, iyi ki hoya başlığınızı açmışsınız, bizler de sevincinize ortak olduk. Gözünüz aydın, darısı başımıza. Açmış halini merakla bekliyoruz. Sevgiler...
Sevgili SDurul, sevincimi paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum. Dilerim en kısa zamanda açar da bende açmış halini gün gün eklerim:)
Sevgili katmer,gözün aydın darısı bizlere.
Ve mutlu son:))) Sonunda hoyam açtı. Böyle bir güzelliği bana hediye ettiği için canım arkadaşım Nejla K. ya tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Hoyacı arkadaşların neden bu kadar hoya delisi olduğunu şimdi anladım. Açtığını görmek mükemmel bir duyguymuş:)
Gözünüz aydın :) Darısı bekleyen herkese
Yerim ben o pempeyi maşallah.
Teşekkür ediyorum arkadaşlar:)) Darısı başınıza:))
Az önce fatkettim, Neslihancığımın gönderdiği carnosam da tomurcuk vermiş:) Minik ama tomurcuk olduğu anlaşılıyor:)
katmer'cim kutluyorum canım, pembişin harika.
Senin elin de tılsımlı gerçekten, sene bile olmadan carnosaya çiçek açtırmayı başardın :) Benim için koklamayı unutma...
Carnosalar balkonda mı duruyor? Ben de cesaret edip birini balkona mı alsam diye düşünmeye başladım.
Emre İlhan
23-08-2010, 15:38
;)Maşallah katmer ablacım hayırlı olsun.Buralara kokusunu maille yollarsan sevinirim:D.Sıcaklar en çok hoyalara yaradı.Demek ki her bitkiseverin elinde hoya olmalı.Yazın sıcağından yaşadığımız olumsuzlukların arasında bizi sevindiren çiçekler arasında.
Selamlar.
Teşekkür ediyorum nazik yorumlarınız için:)) Evet ablacım balkonda duruyorlar. Sabah güneşi bir vurup geçiyor. Sanırım Emre haklı, bu havalar hoyalara yaradı:))
Orkun Kırcı
23-08-2010, 15:59
Çok güzel ama aynı fotoyu benzer fotolar eklemek gereksiz:D :dilli:
O kadarını mazur göreceksiniz. Görmemişin hoyası açmış, fotolarını çekmiş çekmiş her yere eklemiş:D
Maşallah maşallah!!!!
Çok güzel çiçeklenmiş ancak bu beyaz =)
Pembe olan böyle değil.Pembede beyazın uçları pembe oluyor amam resimlerde beyaz var sadece:D
Satı Uğurtan
23-08-2010, 16:59
Sevgili Katmer, harika muhteşem başka ne denilebilirki, sağlıkla büyüt, bol bol resimleki o güzellikleri bizde görelim sevgiler.
Fatih renk körü müsün, dalga mı geçiyorsun? Yahu dış yaprakları pembe işte. O zaman bir pembe ve beyaz ekle de görelim:)
Sevgili Satı hanım, teşekkür ediyorum. Dilerim en kısa zamanda siz de görürsünüz:)
Emre İlhan
23-08-2010, 17:12
Ben demedim mi daha açmadan önce bu pembe diye.İşte pembe çıktı.Yeni bir yeteneğimi keşfettim katmer abla sağol.:D:D
Ablacım önemli olan yani asıl renk iç yapraklar:D
Buyur ablacım bak:
Beyaz:
167564
Pembe:
167565
Emre İlhan
23-08-2010, 17:22
İyide Fatih'cim.Katmer ablanın hoyasının iç yapraklarıda pembe.:D:D
Benimki beyaz değil, onu anladım. Pembe konusunda hala bilgi sahibi değilim;)
Gülden ablacım çok çok güzel bir başlangıç, tebrik ederim ablacım. Kısa zamanda çok büyük bir başarı. Darısı bizim hoyaların başına.;)
Ablacım hoyan harika açmış :)
İnşallah hep çiçekli olur..Emeklerine sağlık..
Bu arada benim pembe mumumda tomurcuk vermiş bugün gördüm :)Tatildeyken neler olmuş bu çiçeklere ;)
Uzun zamandır hoyalarımı eklememiştim. Bu süre zarfında türlerim oldukça arttı. Yurtiçi ve yurtdışı siparişlerim ve küçük hediyeler sayesinde tür sayım 30 u geçti:) Bazılarını sizlerle paylaşayım dedim;)
1. Foto H. Sulawesii 8839
2. Foto H. Verticillata
3. Foto H. Archboldiana
4. Foto H. Sunrise
5. Foto H. Obscura
Devamı:)
1. Foto H. Purpureofusca
2. Foto H. Tricolor
3. Foto H. Davidcummingii
4. Foto H. Chouke
5. Foto H. Lacunosa
Ben yeni başladım ama "katmer" senin mum çiçeklerini görünce çok mutlu oldum. Benim elimdeki çelik tam olarak anlayamadım ama 3. Fotodaki H. Davidcummingii gibi. Derin saksıya mı yoksa tek bir yaprağı plastik bardağa mı dikeyim?
Sayın Alp Er, benimki pet bardaktan bir boy büyük saksıda. Aslında değiştirme vakti geldi ama çiçekli olduğu için ellemiyorum. Öncelikle çok derin bir kaba dikmeyin bence. Öncelikle köklerini geliştirsin derim..
Teşekkür ederim katmer tavsiyene uyacağım. İstiyorum ki benimde sağlıklı bir çiçeğim olsun ve sevdiklerime hediye edeyim. Bu şekilde belki birkaç kişi daha yeşili sever ve koruma için çalışmaya başlar. Tekrar teşekkür ederim.
Australisim çiçek saplarını büyütüyor.
yeşillim
12-02-2013, 11:48
Sevgili Katmer,
Hoya australis o kadar güzel, bakımlı ki maşallah bir nazar boncuğu şart arkadaşım.
Bendeki australis'i bir türlü memnun edemedim. Sizin australis'in çeliğinden denemem şart oldu!
Yakında bizlere çiçek öbekleriyle, bayram şöleni yaşatman dileğimle...
Sevgilerimi sunuyorum.
O zaman sana hemen çelik göndermem şart oldu demek :)
Bugün keyfim yerinde. Hoyalarıma bakarken Mathilde'mde çiçek sapı gördüm :) Siz de görün istedim :)
yeşillim
19-02-2013, 01:27
Sevgili Katmer,
Gerek menekşelerini gerekse hoyalarını yakınen takip etmekteyim.
Açıkcası ikisini beraber götürmenin zorluğunu bildiğim için ben öncelik hoya dedim.
Bakıyorum sen maşallah güzel götürüyorsun. Tür konusunda yardımcı olacağım.
Her ikisine tam gaz devam. Sevgili arkadaşım, neye el atsan yakışıyor sana..
Başarılar diliyorum.
Çok teşekkür ediyorum. Bu gaz bana bir süre yeter:) Bitkilerin beni sevdiklerine inanıyorum. Yoksa önemli birşeyler yapmıyorum.
Yanılmıyorsam agaclar.net'te gördüğümüz ilk mathilde tomurcuğu , kutluyorum sevgili katmer :)
Çiçek sapı müjdesini dün gece okudum aslında. Hemen Hoya mathilde başlığına kopyalamak istedim ama henüz açılmamış.
Tür tanıtım başlığını da açarsın artık :)
Memnuniyetle maki'cim:) Çok mutluyum. İlk mi bilmiyorum ama bende ilk defa açacak. Canım arkadaşım İlknur Aşık'ın hediyesiydi.
Unutmadan söyleyeyim sanırım Laconosa'mda da bir tomurcuk gördüm:) Makine zoomlar zoomlamaz çekip ekleyeceğim :)
Çok özel bir arkadaşımın anneler günü hediyesi:) Görünce sevinçten havalara uçtum :)
evet hoya bir yaşam tarzı
Çok güzeller bizlerede nasip olur inşaALLAH....
Bu sayfayı çok ihmal ettim. Geçen zamanda hoya türlerim arttı, büyüdü. Balkona sığmaz hale geldiler. Açılışı H. Retusa ile yapalım :) Çiçeklenmeye devam ettiği gibi boyu 1,5 metreye ulaştı :)
Ne güzel olmuş...Artsın eksilmesin inşallah..
Çiçek açmasa da olur, yaprak dokusu muhteşem :)
Aynı fikirdeyim. Bazı hoyaları yaprağı için ediniyorum.
Çok uzak kalmışız. Bu arada balkonuma bahar geldi ;) H. Lacunosa çıldırdı :) http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/02/27/529fdf7b2d590bbf943d5d57bc819221.jpg
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/02/27/5f053f1d8b54d01bbceddc74c72e41bf.jpg
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/02/27/3040b3848c2fa3d8c7bf192e9b1a1a84.jpg
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/02/27/032007c4ccede0ef926bf6345103fad5.jpg
Ve sonunda H. Rebecca :)
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/02/27/1a88b461a9d026eb688020a7ebd700e2.jpg
Muhteşem kareler, kutlarım :)
Rebecca, lacunosa ve obscuradan üretilen bir hibrit. Lacunosa ile koku karşılaştırması yapar mısın ?
Az önce kokladım. Acıbadem kokusu daha baskın. Lacunosa'ya yakın.
Birden yaprakları sarardı. Kaybedeceğimi sanıp çok korktum. Benim için çok değerli bir hediye kendisi :) H. Imperialis red :)
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/03/02/b03a7d67a550a39ddef80d23e915ee90.jpg
Aynı sorunu burada da yaşadık. Şimdi canavar gibi iki sürgün verdi. H. Fraterna
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/03/02/681be79ca11c1ec98b6f9845ce84579c.jpg
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/03/02/4a1a181c1fbca198f6d1fc4858b3475f.jpg
O benim sihirli kürem :) H. Curtisii
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/03/02/9bfc3b840be599ca61dbb2f630a6d1d9.jpg
Bir diğer kıymetlim H. Macrophylla marginata diye hatırlıyorum.
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/03/02/17bcbd6682967891528fdc5d2bfb34a0.jpg
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.