PDA

View Full Version : minarislim / Bahçe

Sayfalar : [1] 2

Minarislim
05-06-2010, 18:26
Bu da bizim bahçemiz

Minarislim
05-06-2010, 18:29
İlk iki resim köyün uzaktan görünümüdür. Diğer üç resim bahçemizden görüntülerdir. Yeni görüntülerde eklenecektir.

Güler
05-06-2010, 19:57
Eviniz bahçenizin içinde mi yoksa burası sadece meyve ağaçlarının bulunduğu bir bahçe mi?
Ne tür meyveleriniz var?

Minarislim
05-06-2010, 21:49
Güler Hanım; meyve ağaçlarının olduğu bir bahçe.On yıllık bir bahçe.Uzun bir süre sadece ağaçlar sulandı.Babam rahmetli olunca kardeşlerimle bu bahar yeni yeni ağaçlar diktik.dört adet elma,sekiz adet kayısı,bir büyük ceviz, iki tane'de yeni diktik.yine yeni elma, armut ,kiraz,dut,erik,goji,Trabzon hurması diktik

Minarislim
05-06-2010, 22:04
Bu fotoğraflar eski yenilerini çekip ekleyeceğim.Sizin bahçeniz çok güzel .Güler Hanım;Örnek aldığım bahçelerden biri sizin bahçe.Bizim bahçe 1,5 dönüm kadar.

Minarislim
05-06-2010, 22:15
Bahçe'ye sebze fideleri diktim.Domates,marul,tere,maydonoz,mısır.Bahçeye hafta sonları gidiyoruz.Oturduğum evin bahçesinde minik bir yerim var. Orada fide yetiştirme yerim oluyor.Oradan'da fotoğraflar olacak.

missmenas
06-06-2010, 00:14
Sayın Minarislim,
bana şimdiye kadar yapmış olduğunuz yardımsever iyiliklerinize çok Teşekkür ederim.
Şehir hayatının verdiği stresi en güzel Bahçede çalışmak atar bir nevi Terapi gibi. Bahçenizi resimleyip biraz daha ekleme yaparsanız Sebze fidelerinizi falan, bende apartman dairesinde iç geçirerek;)burdan Bahçenizi gezme şansını yakalarım.Size bol Meyveli ve Sebzeli Sezon dilerim.

Minarislim
06-06-2010, 17:22
Sayın Minarislim,
bana şimdiye kadar yapmış olduğunuz yardımsever iyiliklerinize çok Teşekkür ederim.
Şehir hayatının verdiği stresi en güzel Bahçede çalışmak atar bir nevi Terapi gibi. Bahçenizi resimleyip biraz daha ekleme yaparsanız Sebze fidelerinizi falan, bende apartman dairesinde iç geçirerek;)burdan Bahçenizi gezme şansını yakalarım.Size bol Meyveli ve Sebzeli Sezon dilerim.

Sayın missmenas;Aparmanın bahçesinde 15 kadar daha fidanım var.
Onlarında fotoğraflarını çektim ,ekliyeceğim.Ispardadan 4 adet gül geldi.Ordu'dan pawpaw,Napolyon kiraz,Bebek kiwi,Avustralya karadutu,Manisa'dan yine bir adet kiraz var.Kendi köklendirdiğim incir'ler var.Asma fidelerim var.Yeni yetişen gojilerim var.2011 baharına iyi hazırlanıyorum.

Minarislim
06-06-2010, 22:19
Oturdugum apartmanın bahçesindeki saksıda yetiştirdiğim fidanlarım.

Minarislim
06-06-2010, 22:26
Minik bahçemden görüntülerin devamı.

Minarislim
06-06-2010, 22:30
Resimlerin devamı.

Minarislim
06-06-2010, 22:34
Haftaya köydeki bahçemizden resim ve hikayeler olacak.

metafiz
06-06-2010, 22:55
Sayın Minarislim ağaç ve ağaçcıklarınız çok şirin umarım bol bol meyve verirler.İnsanın kendi yetiştirdiği ağacın meyvesinden yemesi de ayrı tatlı olur.Ufak kiraz şimdiden başlamış ikramlara.Fidanları bahçenize ne zaman dikeceksiniz?

Minarislim
07-06-2010, 12:11
Sayın Minarislim ağaç ve ağaçcıklarınız çok şirin umarım bol bol meyve verirler.İnsanın kendi yetiştirdiği ağacın meyvesinden yemesi de ayrı tatlı olur.Ufak kiraz şimdiden başlamış ikramlara.Fidanları bahçenize ne zaman dikeceksiniz?
Sayın metafiz teşekkür ederim. 2011 baharında inşaallah dikeceğim.Minik bahçemdekiler özellikle seçip,saksılara diktiğim fidanlar.Pazar günü yağan dolu biraz zarar vermiş.Yeni sürgünleri kırmış.Büyük bahçedeki zararı bilmiyorum.2 dönümlük bir yerim daha var.Orada bahçe oluştururken daha değişik çalışma yapacağım.Sizlerinde fikrini almak istiyorum.

Minarislim
10-06-2010, 23:11
Sibirya kiwisi, goji berry fidancıklarım. Satı uğurtan'ın gönderdiği iki adet goji çeliklerim büyüyor. Biri'de köyde'ki bahçemde.Sayın Kumyaka'dan gelenlerde var.Lale güller önbir adet'ti fakat çoğu anlamadığım bir sebepten kurudular.

Minarislim
10-06-2010, 23:24
Hatice hanımdan gelen selluka fidesi canlandı.Kış tatlısı ağacı;tohumdan çimlendi ve büyüyor.

Minarislim
10-06-2010, 23:40
Elimde gördüğünüz fide kış tatlısı ağacı fidesi.Yaprakları çok parlak ilginç bir görünümü var.Rafta;Napal eriği,miracle berry.yerde ise Kara dut çelikleri nazlı açıyor.Avustralya kara dutları iyi gidiyor. Bardaktaki goji berry'ler büyümeye başlıyor. Bardaktakiler kendi çimlendirdiğim gojiler.Yavaş yavaş onları saksılara alıyorum.

Zafer İnandıklı
11-06-2010, 00:21
Maaşallah, köyde bahçe, apartman da bahçe, büro bile olmuş bahçe ne güzel, allah kolaylık versin.

Sağlık ve mutlulukla tadını yaşayın.

Minarislim
11-06-2010, 00:52
Zafer bey teşekkür ederim. Doğaya özlem benimkisi.Arkadaşlarımızın bahçelerine imreniyorum. Birgün benimde onların bahçeleri gibi bahçem olmasını istiyorum.Daha üç yıl var özlediğim gibi bir bahçeye.Çevremde olmayan türleri yetiştirmek istiyorum.Bu kareler ön hazırlık sadece gelecekteki rüya bahçe için.Sizlerden birşeyler öğrenerek ve danışarak yapacağım.

Minarislim
11-06-2010, 01:00
Bu çeşme bizim köyün simgesidir.Yazın buz gibidir suyu.Kışın ise ılıktır.Buzdolabı yokken eskiden Ayran yayıklarının buz gibi suyu burdan giderdi.

Zafer İnandıklı
11-06-2010, 01:33
Allah sağlık versin zaman içinde sevgi ve emek ile insan her şeyi başarıyor. Yeterki siz yürekten isteyin.

Rüyanız, gerçek olsun. Sevgi ve sağlıkla kalın.

Satı Uğurtan
11-06-2010, 02:55
Sibirya kiwisi, goji berry fidancıklarım. Satı uğurtan'ın gönderdiği iki adet goji çeliklerim büyüyor. Biri'de köyde'ki bahçemde.Sayın Kumyaka'dan gelenlerde var.Lale güller önbir adet'ti fakat çoğu anlamadığım bir sebepten kurudular.
Sevgili Minarislim,sağlıkla büyüt, sevgiler herşey gönlünce olsun.

Minarislim
11-06-2010, 11:21
Teşekkür ederim ablacığım.Sizin bahçeden yayınladığınız goji meyvesi fotoğrafı bize gelen goji'lerin meyvası değilmi?Bahçenizi sık sık ziyaret ediyorum.Selamlar sevgiler ablacığım.

Minarislim
13-06-2010, 18:11
Yılbaşı çiçeği Nisan ayıda açmıştı.

Minarislim
13-06-2010, 18:25
Menekşeler eşimin gözdeleri.

Minarislim
13-06-2010, 18:37
Apartmanda 8 daire var altısı bizim.Bizim ailenin.Bahçedeki ağaçlar hepside benim diktiğim ağaçlar.Fotoğraftaki vişne ağacı'da benim yetiştirdiğim. İyi bir Napolyon kirazım vardı kurudu.on yıllık sultan iğdesi vardı bu yıl o'da kurudu.

Minarislim
13-06-2010, 18:46
Asma'da bu yıl çok iyi üzüm salkımı var.

Minarislim
13-06-2010, 18:51
Tohumdan yetiştirdiğim gülüm açtı.

krgz
13-06-2010, 19:00
öncelikle ellerinize saglık.benim bahçem gibi sizinkide.bende resimleri umaraım en kısa sürede eklerim

krgz
13-06-2010, 19:01
bu arada elinde gojı tohumu var mı sayın Minarislim.varsa özelime bilgi verirmisiniz.

finduk52
13-06-2010, 22:39
Sevgili minarislim , bahçeniz meyve ağaçlarınız çok güzel. Tohumdan yetişen güllerin çiçeklerinin yabani gül gibi küçük açacağını okumuştum burada ben. Ama sizin tohumdan yetişen gülün maşallahı var . Ne güzel açmış. Ellerinize sağlık . Sağlıkla keyfini sürmenizi diliyorum. Sevgiler.

Not: Kuruyan kiraz ağacınıza ve iğde ağacınıza içim gitti:(

ozbey
13-06-2010, 23:01
Sevgili Minarislim, ne bereketli eliniz var, bütün bitkiler, tohumlar hayat bulmuş.İnsan emeğinin karşılığını görünce çok mutlu oluyor. Ellerinize sağlık.

Minarislim
14-06-2010, 12:06
Sayın finduk 52;Teşekkür ederim.gül buyıl bu kadar büyük açtı.geçen yıllarda daha küçük açıyordu.Gübre olarak 'Em verdim. Onun farkı olabilirmi diye düşündüm.Tohumdan yetiştirmeyi seviyorum.Gelişmeleri beni çok mutlu ediyor.Kuruyan üçüncü iğde ağacım .Yılmadım bu yıl dört adet daha çelikten yetiştiriyorum.Allah ömür verirse üç yıl sonra vaktimin tamamını bahçe işlerine harcıyacağım.O zaman daha güzel şeyler olacak.

Minarislim
14-06-2010, 12:08
Sevgili Minarislim, ne bereketli eliniz var, bütün bitkiler, tohumlar hayat bulmuş.İnsan emeğinin karşılığını görünce çok mutlu oluyor. Ellerinize sağlık.
Sevgili ozbey;Çok teşekkür ederim.Haklısınız bütün yorgunluğum gidiyor.

Minarislim
14-06-2010, 12:24
öncelikle ellerinize saglık.benim bahçem gibi sizinkide.bende resimleri umaraım en kısa sürede eklerim
Sayın krgz;Teeşkkür ederim.Sizin bahçenin resimlerini de bekliyoruz.Şimdilik zaman ve imkanım bu kadar.İlerki yıllarda daha güzel şeyler olacak.Forum'daki üyelerin bahçelerinden fikir alıyorum.Benim için öğretici ve eğitici oluyor.Size bahçenizde mutlu huzurlu günler dilerim.

Minarislim
20-06-2010, 17:27
Bu cumartesi sabah erken uyandık.Hanım mutfakta hamur yunurdu, çörek yaptı.Evdeki hazırlıkları tamamlayıp köye gitmek için yola çıktık.Köydeki evden çapalarımızı alarak Kavun tarlasının yolunu tuttuk.Bu arada üç kişiydik. Eşim, kızım ve ben.Aşağıdaki resimler oçalışma anının fotoğrafları.Altımızda Herşeyimiz vazgeçilmezimiz toprak ana üstümüzde ''kendi gök kupbemiz''.Önümüzde kocaman mürtet ovası.

Minarislim
20-06-2010, 17:31
tarladaki görüntülere devam ediyorum.Güneşin yakıcı ışığına ve sıcagına karşı önlemimizi aldık.

Minarislim
20-06-2010, 17:38
Fotoğrafları kızımın cep telefonuyla çektik.Yanımdaki iki hanım;Kızım ve biricik eşim.O benim herşeyim.

Minarislim
20-06-2010, 18:27
Tarlada kavun ve mısır ekildi. görüldüğü gibi Ankara'nın Bostan ekimi diğer illere göre bayağı geç başlıyor.Pantolon paçalarını keneye karşı önlem olarak çorabımızın içine koyduk.

Minarislim
20-06-2010, 18:36
Öğlene kadar tarla'daki çapa işi bitti.Oradan ayrılıp bahçeye doğru yola çıktık. Bahçede mangal yaktık.Sabah'dan beri çalışıp acıkmıştık. Şimdi Mütevazi mangal keyfi.

Minarislim
20-06-2010, 18:43
Bahçeye erkek kardeşim, eşi, kızı, ve misafirleri geldi. küçük cimcime yeğenim. mangal pişiren ise yengem.

Minarislim
20-06-2010, 18:51
Sebze,meyve ve ağaç görüntüleri.Forumdaki çok güzel bahçelerin yanında cılız kalıyor fakat yavaş yavaş onlar gibi olmaya çalışacağız.

Minarislim
20-06-2010, 18:54
Yukarıda görünen Sevgili Satı uğurtan ablamın hediyesi.Teşekkür ediyorum.

Minarislim
20-06-2010, 19:00
sebze Karıklarımız.Yeni yeni çiçek ve meyve tutuyorlar.

Minarislim
20-06-2010, 19:06
Ğeçen yıl ilk defa denediğim aşı uygulaması başarılı oldu.Yaprak aşısını yapıyordum fakat Çelikten kalem aşısı yaptım.Gururla herkese gösteriyorum.Ben yaptım tuttu diyorum.

Minarislim
20-06-2010, 19:11
Yapılacak çok işvar daha bahçede.Bizim dezavantajımız;Hafta sonları bahçeye gelebilmemiz.Bahçe ilerde daha güzel olacak

Minarislim
20-06-2010, 19:18
Çapa makinası aldık.Bahçemizi kendimiz süreceğiz. Bahçeyi ottan kurtaracağız.Yeni diktiğim iki adet Trabzon hurmasının birinde iki adet meyve var.

Minarislim
20-06-2010, 19:23
Yaprağın üzerindeki yeşik kurbağayı size göstermek isterim.Dikkatli bakılmazsa görünmesi zor.Toplanan asma yaprakları salamura olmak için hazırlanıyor.

Minarislim
20-06-2010, 19:32
Büyük koyu yeşil ağaç;Bin yıllık karadut ağacımız. Bizim köydeki dutların özelliği ; herkes çıkıp ağacına yiyebilir. Yolcyusu, piknikçisi ,satıcısı.Dutlar herkesin,yani halkın malı.Köyümüzde Temmuz ayında karadut festivalimiz olur.Herkesi beklerim.Tarihini şu anda bilmiyorum.Öğrenir yazarım.

hüzün
20-06-2010, 19:52
Sayın minarislim, tarlanıızn , bahçenizin, ürünlerinizin hepsine dikkatlice baktım,ellerinize emeklerinize sağlık. sofranızı da inceledim karpuz ve kirazlar ağzımı sulandırdı, sizlere afiyet olsun, sadece kurbağalı resimleri hızlı geçtim, ha bu arada cimcimenin maaşallahı var, Allah bağışlasın..

Minarislim
20-06-2010, 21:09
Sayın huzün;Çok teşekkür ederim.O cimcime akıl küpü.Çok bilmiş.Ağaçlarda ve sebzelerde topraktan ve yapraktan organik gübre deniyorum.Hümik asit aldım,atacağım.Toprağın ph'ını düşürmek için.

athena -asena
20-06-2010, 21:10
sayın minarislim ; önemli olan niyet'tir işe başlamaktır. sizinde sebze ve meyve bahçeleri forumdaki diğer arkadaşların bahçesi gibi olur o ışığı resimlerde gördüm. şimdilik hafta sonları bu kadar olur . ileryen zamanlarda bahçenizi sizde tanıyamayacaksınız. başarılar.

Satı Uğurtan
20-06-2010, 21:48
Teşekkür ederim ablacığım.Sizin bahçeden yayınladığınız goji meyvesi fotoğrafı bize gelen goji'lerin meyvası değilmi?Bahçenizi sık sık ziyaret ediyorum.Selamlar sevgiler ablacığım.
Sevgili Minarislim,bahçeme geldikçe haber verin çay ve kahve ikram edeyim:)
Evet resimlerini yüklediğim meyveler size gönderdiğim gojilerden.

Minarislim
20-06-2010, 21:51
sayın minarislim ; önemli olan niyet'tir işe başlamaktır. sizinde sebze ve meyve bahçeleri forumdaki diğer arkadaşların bahçesi gibi olur o ışığı resimlerde gördüm. şimdilik hafta sonları bu kadar olur . ileryen zamanlarda bahçenizi sizde tanıyamayacaksınız. başarılar.

Sayın athena- asena;Teşekkür ederim.Rahmetli babamın emaneti.Emanete en iyi şekilde bakacağız.Bahçeyi çok seviyordu.Bahçeden ayrılıpgelirken mezarına gidip babacığım emanetine bakıyoruz ve şunları yaptık bugün diyorum.Yukarlardan bir yerlerden bizi görüyor'sa mutlu oluyordur.

Minarislim
20-06-2010, 21:59
Satı ablacığım çok teşekkür ederim.Sizin goji fideleri dört adet büyüyor.Hepsi tuttu.İnşaallah ben'de meyvesini görürüm.Bizim buralarda bu meyveyi bilen yok.Onlara diyorum'ki;meyve aldığım zaman görüşeceğiz sizinle.Tadında görün.Eşiniz ve size Ankara'dan selamlar.

Minarislim
20-06-2010, 22:13
Isparda'dan Aldığım ısparta gülünün biri açtı. darısı diğer üçüne.

Satı Uğurtan
20-06-2010, 22:15
Satı ablacığım çok teşekkür ederim.Sizin goji fideleri dört adet büyüyor.Hepsi tuttu.İnşaallah ben'de meyvesini görürüm.Bizim buralarda bu meyveyi bilen yok.Onlara diyorum'ki;meyve aldığım zaman görüşeceğiz sizinle.Tadında görün.Eşiniz ve size Ankara'dan selamlar.
Bizdende size sevgiler selamlar, bahçemden bir şeyler isterseniz, seve seve gönderirim, bahçenizde her şey çok güzel sevgiler.

finduk52
20-06-2010, 22:33
Sevgili minarislim , yorucu bir hafta sonu ama bir o kadar da keyifli birgün olmuş. Ne güzel bir emanet sizlere gözünüz gibide bakıyorsunuz.Babacığınız elbette mutlu oluyordur. Allah nur içinde yatırsın mekanı cennet olsun.

Bende geçen sene kaybettim babacığımı . Onun hatırası olsun diye diktiği incirlerden dal getirip dikmiştik. Yaprak verince tuttu sandık ama tutmamış meğerse bizi kandırmış. Benim babacığımda bahçe işlerini çok severdi.

Minarislim
21-06-2010, 08:14
Sevgili minarislim , yorucu bir hafta sonu ama bir o kadar da keyifli birgün olmuş. Ne güzel bir emanet sizlere gözünüz gibide bakıyorsunuz.Babacığınız elbette mutlu oluyordur. Allah nur içinde yatırsın mekanı cennet olsun.

Bende geçen sene kaybettim babacığımı . Onun hatırası olsun diye diktiği incirlerden dal getirip dikmiştik. Yaprak verince tuttu sandık ama tutmamış meğerse bizi kandırmış. Benim babacığımda bahçe işlerini çok severdi.

Sevgili finduk52; Başınız sağolsun.Mekanları cennet olsun.İncir'i çelikten çiçek gibi köklendirebilirsiniz.Suyun içinde kökleniyor.Ondan sonra toprağa dikebilirsiniz.Anadolu'dan kucak dolusu selamlar.

zafersu
27-06-2010, 20:50
Sayın Minarislim, gerçekten azimli ve takdire şayan çalışmalarınız var, resimlerden her şey açık.Emeğinizin boşa gitmeyeceği İnşaallah kesin, azminizi tebrik ediyor, kolay gelsin diyorum.
Bu arada sulama işini merak ettim.

Minarislim
27-06-2010, 22:36
Sayın Minarislim, gerçekten azimli ve takdire şayan çalışmalarınız var, resimlerden her şey açık.Emeğinizin boşa gitmeyeceği İnşaallah kesin, azminizi tebrik ediyor, kolay gelsin diyorum.
Bu arada sulama işini merak ettim.

Sevgili zafersu;Teşekkür ederim.Bizim su hikayesi başlangıcı çok komik.On yıl önceydi ,kuyu için bir sondajcıyla anlaştık.Sondajcılar gelip kuyu vuracaklardı.Rahmetli babamla sondajcı komşunun sondaj kuyusu yüzünden kavga etmişler.Babam kuyuyu vurdurmadı.İş bize düştü.Ya Allah bismillah. Aldık balyozu elimize iki metre iki metre boruları çaktık.Borulara diş çektik,kaynak yaptık tekrar çaktık.böylece oniki metre boru çaktık. Köylü başımıza toplandı şenlik var!Kayınbabam yanımızda çay içiyor.Bir taraftanda yorum yapıyor.Çıkmaz burdan bir çay bardağı su çıkmaz diyor.Fakat biz yılmadık.Çaktık,çaktık, çaktık. Sonunda borunun ucuna önce tulumba bağladık.Köylü merakla bakıyor.Su çıkacakmı, çıkmayacakmı.Önce bir su verdik tulumbadan,sonra'da tulumbayı çekmeye başladık.Çektikçe su çıktı.Herkes şaşırmıştı.Çünkü bizim köyde şimdiye kadar böyle bir kuyu ilk defa açılıyordu.O zaman'dan bu zamana bizim kuyunun suyu hiç eksilmedi. Bu yıl'da Kepçeyle dört metre kazdırdık.Bir metre çapında elli cm yüsekliğinde üst üste büz koyarak kuyu oluşturduk.Su motorunu kuyunun dibine indirdik.Motorun su çekmesi daha iyi oldu.Yani sondaj on dört metre.kuyu dört metre,Motor bu durumda on metre'den çekiş yapıyor.

Selim-i Ahir
27-06-2010, 23:37
Sayın Minarislim;

Bahçenizin düz oluşuna kıskançlıkla değil, ama imrenmeyle baktım. Benim bahçemde, Evliya Çelebi’nin tabiriyle, “kahve fincanı koyacak" tek düzlük var; oraya da Japon bahçesi inşa etmeye çalışıyorum. Bu gidişle araziyi ütülemem gerekecek.

Yedek Subaylık eğitimimi Etimesgut’ta yapmış, Temmuz’da 3000 metre koşmuş biri olarak Ankara’nın sıcağını çok iyi bilirim. O sıcakta mâaile çalışmanız takdire şayan. Ağaçlarınız, fide ve fidanlarınız gerçekten çok güzel ve sizin gibi sahipleri olduğu için de hayli talihliler. Kronik göz rahatsızlığı olan bir olarak, o cânım yeşil kurbağayı ilk başta ağacın meyvesi zannettiğim için kusura bakmazsınız herhalde.

Bu arada yeğeniniz çok şirinmiş. İki oğul babası olarak şimdiden tâlibim. Böyle bir zamanda bağ bahçe işlerini seven gelin bulmak kolay mı? Kendisini GSS (Gelin Seçme Sınavı)’ndan muaf tutuyorum. Şimdiden bir Trabzon hurması -Allah söyletti galiba!- pardon burması bilezik sipariş ettim bile. :D

Şaka bir yana; güzel insanların güzel bahçesi ve çok daha güzel olacağına inanıyorum. Allah, sevdikleriniz ve sevenlerinizle birlikte bahçenizde, o güzel Isparta gülleri misali uzun ve güzel bir ömür nasip etsin size.

Minarislim
28-06-2010, 15:46
Sayın Selim-i Ahir;Teşekkür ederim.Uğraşıyoruz işte.Ata toprağına sahip çıkıyoruz.Büyük bir heyes ve gayretle çalışıyoruz.Benim kızım sizin orada yani Ktü'de okuyor.Fatih Eğitim Faültesinde.Bu yıl üçüncü sınıfa geçti.Oralara gittim gezdim.Bahçenize bizim herhangi bir katkımız olursa seve seve yaparız. Sevgiler,selamlar.

Minarislim
02-07-2010, 20:02
Fidanlar büyümeye devam ediyor :)

Minarislim
02-07-2010, 20:04
fidanların resimlerine devam :)

Minarislim
02-07-2010, 20:06
fidanlar :)

Minarislim
02-07-2010, 20:09
fidanlar fotoğrafları

Minarislim
02-07-2010, 23:10
fotoğraflara devam

Minarislim
02-07-2010, 23:14
bugün son fotoğraflar

sevim4
03-07-2010, 09:58
merhaba sayın Minarislim, fideleriniz salikli görünüyor ellerinize sağlık.

Minarislim
03-07-2010, 22:20
Sayın sevim4;Teşekkür ederim.Çimlendirdiklerimizden yüzlercesi soldu gitti. Ancak bu kadarını kurtardıklarım.Sulamadamı hata ettim yoksa gübre vermiştim ondan'mı bilmiyorum.

sevim4
03-07-2010, 22:46
Benimde oldu ben sabırsızım galiba biraz kışında ekdiklerimin çoğunu kayıp ettim.

Minarislim
05-07-2010, 22:55
Kavun'ların ikinci çapasını yaptık.04 07 2010.

Minarislim
05-07-2010, 22:58
Bahçede kayısı hasatı.

Minarislim
05-07-2010, 23:00
Bu yıl kayısıda hasat iyi oldu.

Minarislim
05-07-2010, 23:04
Diğer güzellikleride görüntüledim.

Minarislim
05-07-2010, 23:07
En çok sevindiğim olay ak duta yaptığım yaprak aşısı tutmuştu.

Minarislim
06-07-2010, 19:04
Hatice Kement Hanımın gönderdiği Mum çiçeği çeliği tuttu galiba.Yaprak çıkartmaya başladı.Menekşelerimizde açmaya devam ediyor.

Minarislim
06-07-2010, 21:23
Barbunya fasulyeler çiçekteler.Domatesler kızarmış fakat biz bahçeye gitmeden kardeşim toplamış.Bize'de iki adet tadımlık bırakmuş.

Minarislim
06-07-2010, 21:28
İş yerimdeki güvey fenerleri tomurcuklanya başladılar. Biraz daha belirginleşsinler resimliyeceğim.Kara dut çeliklerim yapraklanıyorlar.Fidanlarım yeni yeni gelişiyorlar,serpiliyorlar.Bugün goji Berry'lerin bir kısmını saksılara aldım.

Selim-i Ahir
08-07-2010, 01:11
Abi;
Buraların yerel tabiriyle; Yeter da!

Gönderdiğiniz resimlere bakarken kendimi ciğerci dükkânı önündeki aç kedi ya da bal dolu kavanozların bulunduğu vitrini yalayan aç ayı gibi hissettim diyeceğim neredeyse. Maşallah bahçeniz ayrı güzel ofisiniz ayrı. Dosyaların önündeki saksılar hakikaten hoş bir ironi olmuş. İlginizi ve azminizi takdir ediyorum.

Ankara'ya defalarca gelip onca zaman geçirmiş biri olarak bahçenizi nasıl fark etmedim diye yanıyorum. Kısmet değilmiş demek ki? İnşallah başka bir sefere...
Bu arada Kasım'da birkaç dosta Bilberry fidanı göndereceğim. Arzu ederseniz sizi de listeye ekyebilirim.

Selam ve saygılarımla...

Minarislim
08-07-2010, 11:16
Sayın Ömer hocam;Yetmez da.Gelecek nesillere bir karış daha fazla yeşil örtü bırakalım.Yeni başlıyorum da.2 dönüm yerim var. Bu sonbaharda ağaç dikmeye başlayacağım.Artık yerleşim planında ve ağaç seçiminde yardımcı olursunuz. Ankara'ya geldiğinizde misafir etmek isterim.Köyümüzü ve bahçemizi görmüş olursunuz?Bilberry fidanı isterim.Ben'de size kızım okula giderken kara dut fidani gönderirim da....:)
'' Artsın eksilmesin, taşsın dökülmesin.Ürününüz bol,ocağınız esen olsun.Allah ağız tadınızı bozmasın.Dede Korkut gibi dua edeyim dedim.(Sizin akıcı yazılarınız karşısında oldumu bilmem. :)
Ömer Hocam;Ankara'dan selamlar,sevgiler.

Selim-i Ahir
08-07-2010, 18:20
Ben de kendimi üslûp sahibi zannederdim, ama karşıma Dede Korkut’tan, Şeyh Edebali’den Hacı Bayram-ı Veli’den el almış bir usta çıktı. “Büyüğümüze karşı boynumuz kıldan ince!” kavlince haddimizi bilip edebince yazarız bundan sonra biz de.

Sizdeki bu ilgiyi görünce, nedendir bilmem, birkaç yıl sonra o 2 dönümün yetmeyeceğini düşünüyorum. İşin ilginç yanı insan her işte bir doyuma ulaşıp bir zaman sonra bıkıyor, ama tabiat tutkusu, bağ bahçe uğraşısı deniz suyu içmek gibi. Tuzlu su içildikçe nasıl harareti artırıyorsa, diktiğiniz ağaçların çiçeğe meyveye durduğunu görmek, çiçeklerin açıldığına şahit olmak daha fazla ekip dikme arzusu uyandırıyor.

Bir süredir, yaklaşık 15 dönümlük arazinin ıslahıyla uğraşmak, Japon bahçesi ve ona uygun bir ev tasarlamak, geleneksel mimariye göre yapılmış bir barakayı restore etmek ve bana tecrübe namına ne kazandırdı bilemem, ama bilgi, malzeme fikir sahip olduğum her şeyi paylaşmaya hazırım.

Yerleşim planı konusunda müsterih olunuz. Araziniz oldukça düz olduğu için göz önüne almanız gereken birinci husus estetik ve pratik düzenleme olacak. Burası benim çalıştığım konulardan oluyor müsterih olun. Ağaç meselesine gelince: Seçimde de teminde de elimden gelen yardımı esirgemeyeceğimden emin olabilirsiniz. Artık kuryemiz de var.

Ankara’ya kısmet olursa gelecek yılın Mayıs’ında gelmeyi planlıyorum. Zayıf bir ihtimal, ama belki bu Kasım’da da gelebilirim. Kısmet diyelim.

Sözünüzün üstüne söz söyleyecek bir hal kalmadı. Öyle bir dua ettiniz ki bana sadece “Katılıyorum.”, pardon “Âmîn” demek kalıyor.

Kandiliniz mübarek olsun.
Selam ve saygılarımla.

Minarislim
08-07-2010, 21:32
Estağfurullah Ömer hocam.Sizin gibi yazı ve söz üstadının yanında lafı bile olmaz bizim kelamın.Sözlerinizle beni onurlandırdınız,teşekkür ederim.Her zaman beklerim.Kandiliniz mübarek olsun.

KAPTANzst
16-07-2010, 21:11
Selam Minarislim.
Sizin bahçede görünmeden bi gezdim ama inan bişe çalmadım.
Aklimda kalmadı değil hani.
Unutmadan şu kuyu işi benim aklıma takıldı. Kendi imkanlarınızla 10 m boruları nasıl çakabildiniz ? Bende su var ama kendi kuyum olmasınıda çok isterim.Bu çakma işi ne kadar zamanda ve kaç m olur acaba . Bizim topraklarda ağırdır. Toprağı havalı tutmak için iananım Uzungölün içinin temizlenmesinde çıkan milden 5 kamyon getirdim toprağın bir kısmına karıştırıp kivi diktim.. Toprak için her şeyi yaparım. Kar olarakda bana verdiği sebze ve meyvelerdir.Onları görünce ömrüm artıyor. Bu arada kızınızın fatih eğitimde olduğunuda yazmışsınız. Derler ya dünya küçük. İşte öyle bir şey. Benim kızım fatih eğitimi 2 sene önce bitirdi şimdi oğlum devam ediyor 2. senesi. Bİraz daha karıştırırsak belkide akraba çıkacağız:=))
Kaptandan mektup gibi oldu.
Bahçe ve ürünleriniz çok güzel. Başarılar bol kazançlar dılerim

Minarislim
19-07-2010, 11:59
Aleyküm selam kaptanzst.14 metre boru çaktık.balyoz ile.2 metre 2 metre ekleyerek çaktık.Teşekkür ederim.Kızım bu yıl 3.sınıfa gidecek.Bahçe daha çok iyi değil.Eksik çoooook.Çoook çalışmamız gerekiyor çok :=)

KAPTANzst
19-07-2010, 20:00
Keşke o çalışmayı fotoğraflayıp yayınlasaydınız. Bizde önbilgi edinmiş olurduk
İyi çalışmalar

Minarislim
19-08-2010, 22:07
Üst tarafındaki yamaç araziyi de asma bağı yapacağım.Fakat iş çok.Çok çalışmam gerekecek çok.

Minarislim
19-08-2010, 22:14
Fotoğraflara devam edelim.Bakalım bu araziye neler yapabiliriz

Minarislim
19-08-2010, 22:17
Tarladaki iki ağaçdan biri.Kendi elimle aşıladığım dut ağacı.

Minarislim
19-08-2010, 22:30
Tarlayı temizlenmesi kuyu vurma işinide Ramazan Bayramından sonra hızlı bir şekilde yapacağım.sondajcı araştırıyorum.Diğer bahçe de yine bakımına devam edeceğim.orası kardeşlerimle ortak. Burası ise benim olacak.

Minarislim
30-08-2010, 22:09
:d:)

Orhan Özbilgiç
31-08-2010, 00:09
Sevgili Minarislim;
Kavunlarınız, benim en sevdiğim türden. Galiba Hasanbey de denilyor ama, Ege ve Güney Marmara' da, ''Hırsız Aldatan Kavunu'' denidiğini duydum ve çok hoşuma gitmişti. Gerçekten, bilmeyen rengine bakıp olgunlaşmadığını zannedecek.
Dilerim emeğinizin karşılığını alıyorsunuzdur. Zira bu günlerde kavun-karpuz fiyatları, geçen yıla göre epeyce yüksek.:confused:
Selam ve sevgiler.

ozbey
31-08-2010, 03:03
Sayın Minarislim, çok azimli birisiniz, yakın yerlerde otursaydık tarlanızı düzenlerken iş' in ucundan tutup yardım ederdim. Bütün yetiştirdikleriniz o kadar güzel görünüyorki, ağız tadı ile ( kavunun bir dilimini de benim için ) yiyiniz inşallah.
Gojileri ve pasiflora molissimayı tohumdan yetiştirmeyi beceriyorum ama yaşatmayı bir türlü beceremedim. Sizinkiler çok sağlıklı görünüyor, inşallah meyvelerini de görürsünüz.
Ellerinize sağlık

Minarislim
31-08-2010, 12:27
SayınOrhan Özbilgiç ve sayın özbey teşekkür ederim.Kavunu satmak için değil,kendimizin ihtiyacı kadar ekiyorum.Sayın özbey goji yetiştiriyorum fakat pasiflora molissimayı bilmiyorum.Duydum bizim buralarda yok, henüz tohumunu bulamadım.

bahtiyar02
31-08-2010, 13:02
Sevgili Minarislim;
Kavunlarınızın Görüntüsü gibi tadıda umarım çok güzeldir.Sanırım dayanıklı bir tür.Emeğinize sağlık.
Saygılar

Minarislim
31-08-2010, 20:46
Sayın bahtiyar 02 teşekkür ederim.Kavunlarımız kışlık kavun.Dayanıklı ve tatlıdır.Ankara kavunu.Kış için ayrılır.Kavunların saplarında ip bağlanarak serin yerde asılarak kışın yenirdi.Soğuk hava depolarında saklanmaya çok uygundur.Harika bir tadı vardır.İstersen tohum gönderebilirim.

Minarislim
31-08-2010, 21:12
Kavun görüntülerine devam edelim.Yeni sondaj kuyusuna hafta sonu başlıyacağım sanırım. Finans bölümü hallediyorum.

webrix
14-09-2010, 19:59
Ellerinize sağlık sayın minarislim.. Sayfanızı büyük bir zevkle izledim .. paylaşımlarınızın devamını bekliyorum kolay gelsin

fikreteren
14-09-2010, 20:12
Sayın Mianarslim tarlanızı büyük bir zevkle gezdim.Bu kadar büyük araziye bakmak benim içni çok zor.Allah yardımcınız olsun.Meyva ağaçları ve sebzeler harika...

Minarislim
14-09-2010, 21:36
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.Sayın fikreteren,sayın Webrix.İnşaallah paylaşıma devam edeceğim.O sapsarı tarla ilk bahara ağaçlarla süslenecek.Geçen pazar kalan ekin saplarını temizledim.Çukurlar açıp kasım ayında ağaçları dikmeye başlıyacağım. Bir kenara'da küçük bir üzüm bağı yapacağım.

webrix
14-09-2010, 23:08
Minarislim baya ilgilisiniz bu ağaç işleri ile yardımlarını bekliyorum bende bir bahçe yapmayı düşünüyorum..

Minarislim
15-09-2010, 16:43
Tabiiki yardım ederim. Bahçeniz ankaranın neresin'de?

webrix
16-09-2010, 21:44
sayın minarislim bahçem Ankara Kazan orhaniye köyü mezarlık yanında

zafersu
22-09-2010, 11:24
Sevgili Minarislim,sesiz sedasız çalışıyor gibi; tabii susadıkçada kavunların olgunluğuna bakıyor! Bildim mi?(Sanırım öyle yoruluyor ki,parmaklarında forumda yazacak güç kalmıyor???)Kolay gelsin.

Minarislim
22-09-2010, 11:27
Zafer bey madem Ankaradasınız sizede ikram edebilirim.''Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım.''Beklerim....

zafersu
22-09-2010, 12:12
Sayın Minarislim,içten cevabınıza teşekkür ediyor İnşallah kısmet olursa diyorum.Saygılarımla.

tethys
23-09-2010, 22:50
keşke saksılara da biraz özen gösterilseymiş..

Minarislim
29-09-2010, 14:18
Saksılar geçici,tarlaya dikmek için hazırlandı.Özenilmemesini sebebi budur.Ne bulduysak diktik.

Minarislim
30-09-2010, 17:00
Bahçeden Yapılan işlerin resimleri tek tek çekiliyor.Hazır olunca yükliyeceğim.

Orhan Özbilgiç
01-10-2010, 08:16
Bahçeden Yapılan işlerin resimleri tek tek çekiliyor.Hazır olunca yükliyeceğim.

Yeni birçok görüntü desenize! Merakla bekliyeceğim. Selam ve sevgiler.:)

Yücel Canpolat
01-10-2010, 10:15
Sevgili Minarislim Kardeş sizi tebrik ediyorum azminize hayranım.Gelecek bahar da her şey daha güzel olacak bunu biliyoruz.selamlar.

Yücel Canpolat
01-10-2010, 10:19
Sanırım öyle yoruluyor ki,parmaklarında forumda yazacak güç kalmıyor???)Kolay gelsin.[/QUOTE]

Sayın Zafer Sizi çok iyi anlıyan bir kardeşiniz var,işte emek bundan daha güzel nasıl tarif edilebilir ki?

zafersu
02-10-2010, 22:19
Sayın Zafer Sizi çok iyi anlıyan bir kardeşiniz var,işte emek bundan daha güzel nasıl tarif edilebilir ki?[/QUOTE]

Sayın Yücel Bey pardon, yukardaki Sayın Zafer ifadesi; sanırım ''Sayın Minarislim'' olacak değil mi?
Teşekkür ederim.

Yücel Canpolat
02-10-2010, 23:03
Sayın Zafersu evet Sayın Minarislim olacak,sizlerin de yorulacağı günlerinizi yazmanızı görmek dileğiyle her şey gönlünüzce olsun.sevgiyle kalınız.

zafersu
03-10-2010, 15:08
Sayın Zafersu evet Sayın Minarislim olacak,sizlerin de yorulacağı günlerinizi yazmanızı görmek dileğiyle her şey gönlünüzce olsun.sevgiyle kalınız.

Sayın Yücel Canpolat, hani halkımızın kullandığı bir deyim var bilirsiniz: ''Damdan düşenin halinden, damdan düşen anlar.''
Sayın Minarislim Bey'in yaşadıklarını bizatihi yaşadığımdan, Ona güç vermek, yazmasını teşvik etmek amacıyla yazmıştım o yazıyı. Bendeniz ise yorulmasına yoruluyorum ama bazı teknik nedenlerden dolayı sizlere yansıtamıyorum.İnşallah sizin isteğiniz doğrultusunda, dileğinizin gerçekleşmesi umudu ile.Saygı ve sevgilerimle, kalın sağlıcakla.

Minarislim
03-10-2010, 20:17
Sayın orhan özbilgiç,sayın Yücel CanpolaSayın zafersu İnanırmısınız mesajı yazarken sandalyede zor oturuyorum.orgunluktan ve sızıdan.Dostlarım ne yazmış diye bakmıak için açmıştım. avuçlarımı yumamıyorum.İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Minarislim
26-10-2010, 21:59
yeni bahçemin küçük konukları.Büyükleri Kasımda gelecek.Birde tepenin ortasına kamelya yapacağım. Aşağıdan kamelyaya tahta merdivwn ile çıkılacak. Otantik bir şey olsun istiyorum

zafersu
29-10-2010, 22:53
Yeni küçük konuklar hayırlı,ürünleri bol,ömürleri uzun olsun.Hepsi değişik çeşit galiba.Kolay gelsin.

dlk
30-10-2010, 06:12
resimlerde mum çiçeği gördüm sanki.yanılıyormuyum.

Minarislim
31-10-2010, 21:33
Evet mum çiçeği.Cam kenarında büyüyor. El değemiyorum küsüyor. Hatice hanım göndermişti.HAtice hanıma teşekkür ederim.Fotoğraf çekip ekleyeceğim.

Minarislim
17-11-2010, 22:09
Mum çıçeğinin keyfine diyecek yok. Büyüyüp serpiliyor.Bu arada hafta sonu birde hayırlı işimiz var.

Minarislim
17-11-2010, 22:21
bizim bahçenin güz meyveleri

sevim4
17-11-2010, 23:55
Sevgili minarislim,bayramınız kutlu olsun.
Hoyalar çok güzel gelişmiş ellerine sağlık.
Bende mutluluklar dilerim allahım sununu getirsin.
Ayvalar sararmış güle güle yiğin.

kaan.85
18-11-2010, 14:29
dayı çok güzel olmuş alah devamını erdirsin biz bunlaları afiyetle yedik

Minarislim
19-11-2010, 12:25
Sayın sevim4 ;Teşekkür ederim.amin. üst yazıda gördüğünüz gibi bana kalmamış.Yemişler.

Minarislim
19-11-2010, 12:26
Kaaan yeğenim afiyet olsun.

zafersu
22-11-2010, 20:28
Sayın Minarislim, hayırlı işinizin hayırlara ve mutluluklara vesile olması dileği ile, geçmiş bayramınız kutlu olsun.

Orhan Özbilgiç
23-11-2010, 06:18
Mum çıçeğinin keyfine diyecek yok. Büyüyüp serpiliyor.Bu arada hafta sonu birde hayırlı işimiz var.

Sevgili Minarislim;
Bitkilere diyecek sözümüz yok! Yalnız bu hayırlı iş, ne iş? Siz bekar mıydınız?:)
Allah mesut etsin.

fikreteren
23-11-2010, 08:06
Hayırlı işiniz hayırlı olur inşallah.

umutyolcusu
23-11-2010, 09:11
Bence bu hayırlı işin ayrıntıları açıklanmalı!!!:)Hepimizi merakta bıraktınız,cevabınızı bekliyoruz.Ayvalarda harikaymış bu arada ellerinize sağlık.

Minarislim
23-11-2010, 18:49
Sayın zafersu,sayın fikreteren,sayın orhan bey,sayın umutyolcusu;Ben tabiiki evliyim.Bir kızım, birde oğlum var.Kızımı nişanladık.İki yıl sonra da evlendireceğiz.İnşaallah hayırlı olur.dualarınıza amin diyorum. teşekkür ederim.Allah razı olsun.

Minarislim
23-11-2010, 18:51
Bahçede çok şeyler oluyor ,fakat fotoğraf ve anlatımları yaza bırakıyorum.Şİmdilik hazırlıyorum. Yazın çok güzel bir bahçe olacak.

kaan.85
27-11-2010, 12:50
dayı sen özenmesen olmaz demi amam

Minarislim
05-12-2010, 21:28
Karşıyaka daki fidamcımdan fidanları tek tek seçtik.Fidancının aracına yükledik.Yeni bahçemize getirdik.Toplam otuzaltı adet fidan. meyve ağaçları,çam ve gül ağacı.

Minarislim
05-12-2010, 21:33
Deniz bey ve fdancımız Osman bey yirmi adedini diktiler.Gerisinide haftaya pazar gününe bıraktık. Zaman yetmedi.

Asiye
05-12-2010, 22:24
Kolay gelsin dikimden sonraki halini merakla bekleyeceğim.

Minarislim
06-12-2010, 11:33
Sayın Asiye hanım;İnşaallah önümüzdeki yaza güzel şeyler göreceğiz bahçemizde.Bahara çevre düzenlemesi de bitince bir ohhh çekeceğim.Umarım güzel olur.

Minarislim
19-01-2011, 11:41
ağaçlarımın son durumları.bakalım bahara nasıl olacaklar. bir kısım fidanların ilk kışları.

Minarislim
19-01-2011, 11:50
ejder meyvesi ,goji beeri fidanları, güller,gireboru,pawpawlar,üzüm asmaları ,ibreliler vs..vs..

denizakvaryumu
19-01-2011, 13:52
En ilgi çeken portakal ağacı...

Umarım kışı atlatır.

Ankara'da bu portakal ağacından sizde,bende ve Mehmet Beyde var.

Minarislim
20-01-2011, 11:17
Sayın denizakvaryumu;Umarım.Benim de temennim bu.Görünüm iyi gibi.

missmenas
20-01-2011, 16:29
Evet mum çiçeği.Cam kenarında büyüyor. El değemiyorum küsüyor. Hatice hanım göndermişti.HAtice hanıma teşekkür ederim.Fotoğraf çekip ekleyeceğim.

Sayın Sadık bey,
bende diyorum kulağım niye bu kadar çok çınlıyor;) maşallah mum çiçeğinizde epey yol katetmiş. Kızınızı nişanlamışsınız, hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin. Eee yaş ilerliyor bizlerde, kızlarımızda el bebek gül bebek yinede tabiiki büyüyecekler ve Evlenecekler. Bahçenizde bahar ayına hazırlanıyor. İnanınki nasılda iç geçirerek bakıyorum bahçenizin resimlerine keşke yakınınızda olsaydımda o ağaçlardan bir tanesini ben size ekiverseydim. Kısmet belki kavun karpuz zamanı ve ya Dut zamanı yolum düşer Ankara'ya:p offf gözümde canladı valla.
Sevgiler Antalya'dan

Minarislim
20-01-2011, 19:08
Çok teşekkür ederim.yazı iple çekiyorum.bekleriz Ankara.Eşimle birlikte en iyi şekilde misafir ederiz.

Minarislim
23-01-2011, 12:25
mum çiçeği büyümeye devam ediyor.çiçek açmasını merakla bekliyorum.

zafersu
23-01-2011, 21:33
Sayın Minarislim, mum çiçeğin çok güzel gelişiyor ancak çiçek açması epey uzun sürüyor bildiğim kadarıyla, güle güle büyüt. Ha! unutmadan yazayım sürgün uçlarına el değmemek gerekiyor, zira küsüyor diye biliyorum. Kolay gelsin.

Minarislim
23-01-2011, 22:54
Evet doğru söylüyorsun.hemen küsüyor.daha önce beyaz çiçeklisi vardı.ordan biliyorum.akşamları çok güzel kokuyordu.

Minarislim
24-01-2011, 12:16
iş yerindeki gazanya çiçek açtı.goji ve güz zeytini çelikleride yaprak çıkarmaya başladı. miracce beeri 2 yaprak bekliyor.

Minarislim
24-01-2011, 12:19
çeliklerin yaprak çıkarmalarına çok seviniyorum.kaybetmeden köklendirirsem harika olacak.seneya bahçedeki yerlerine dikebilirim.

zafersu
27-01-2011, 18:08
Sayın Minarislim,
1-Güz zeytini, çelikten mi üretiliyor?
2-Normal yenilebilen bir zeytin mi?
3-Cevaplar evet ise Ankara'da yetişecek İnşallah. (Doğru mu?)
4-Yetişmiş zeytin ağacın var mı? Tabii Ankara'da açık arazide?
Teşekkürler, kolay gelsin.

Minarislim
28-01-2011, 09:23
LİKOPEN ZENGİNİ BİR ÜZÜMSÜ, GÜZ ZEYTİNİ……Güz zeytini genellikle geniş çalı veya ufak ağaçlar şeklinde kendini gösteren, zarif sarı çiçekleriyle, gümüş noktalı yaprak ve kırmızı üzümsü meyveleriyle peyzaj değeri çok yüksek bir bitkidir. Çin, Kore ve Japonya’da doğal olarak yetişir, 1800’lü yıllarda Amerika’ya getirilmiş ve yaygınlaşarak bir çok yerde doğal olarak yetişmeye başlamıştır.

Minarislim
28-01-2011, 09:24
Sayın kumpinarına teşekkür ederim.Bu yazı ve resim kumpinarında alıntıdır.

Minarislim
14-02-2011, 21:45
Goji çelikleri kökleniyor.Yerkirazının çimlenmeleri iyi gidiyor.Bahara hazırlanıyoruz.

furkan yıldız
15-02-2011, 07:10
Minarislim, gojileri o şekilde köklendirebilmek için özel bir uygulama oldu mu acaba ? Yer kirazını şimdiden eksek iyi olacak aslında iyi yapmışsın :)

Minarislim
15-02-2011, 17:47
Sayın Furkan bey;goji çelikleri için özel bir şey yapmadım.Direkt diktim.Kara dut çeliklerini'de bu şekilde köklendiriyorum.

Minarislim
17-02-2011, 21:37
Hafta sonu bizim çoçuklarla bahçeye pikniğe gittik.Tandır henüz bitmedi fakat bizimkiler açılışı yaptılar.Tavuk ızgara'da güzel olmuştu. Ellerine sağlık.

furkan yıldız
18-02-2011, 07:18
Oh değmeyin keyfime. Valide sultan görmesin. Ben sana böyle mi temizlik öğrettim diyebilir :p:p

Minarislim
18-02-2011, 08:19
Furkan bey hiç sormayın çok fena batırdık ortalığı.İyi bir temizlik yapacağız artık.:)

zafersu
19-02-2011, 21:02
Sayın Minarislim ev yeni galiba, bu sene mi yapıldı?

zafersu
04-03-2011, 17:06
Sayın Minarislim ev yeni galiba, bu sene mi yapıldı?

15 gün olmuş soralı,
Olmuyor, Minarislim oralı.

Başka dükkanlarda geziyor,
Kendi dükkanına uğramıyor!

missmenas
04-03-2011, 18:07
Bahçeye bu hafta sonu Uğrayacakmış kesin görür misafir gelmiş gitmiş der:p

Minarislim
09-03-2011, 11:57
15 gün olmuş soralı,
Olmuyor, Minarislim oralı.

Başka dükkanlarda geziyor,
Kendi dükkanına uğramıyor!

Sayın zafersu; evet ev yeni.eksik gedik uğraşıyoruz işte. yeni ağaçlar yeni bitkiler. Bizde olmayanı getirtiyorum.Köyde herkesi şaşırtacam.Görmedikleri ağaçları dikiyorum.Bizim köyde çok şey değişecek buna inanıyorum.Köylünün ufkunu genişletecem.Çok şey olacak çok şey...İyi'de olacak.

zafersu
10-03-2011, 22:13
Sayın Minarislim nihayet dükkana uğramış.:D
Ev hayırlı olsun güle güle oturun, uğraşmaya gelince, güzel uğraş bunlar, hiç bitmesin, yeniliğe uzanmanı takdir ediyorum, uzun yol şöförü daima ileriye bakar, merak etme öncülüğünü yaptığın şeylerde seni takip edecek çok kişi olur, hadi kolay gelsin.

Minarislim
19-03-2011, 22:07
büroda çelik köklendirme denemelerim.

Minarislim
19-03-2011, 22:09
Goji çeliklerini suda köklendirmeyi deniyorum.Başaracakmıyım zamanla göreceğiz.

Orhan Özbilgiç
23-03-2011, 19:01
Sevgili minarislim;
Sen iyiden iyiye çelik işine sarmışsın valla. Kutlarım. Bayağıda bir çelik dikmişsin. Dilerim başarı oranın yüksek olur.
Bu arada piknik ve ızgara fikride güzelmiş.;) Keyifli bir gün geçirdiğiniz muhakkak.
Yeni sezonda, sağlık, mutluluk ve bol hasat diliyorum.
Bu yıl kara kavunları kendim yetiştireceğim.;):D
Selam ve sevgilerimle...

Minarislim
23-03-2011, 22:16
Orhan hocam iyi akşamlar. Çelikler şimdilik gelişimleri iyi gibi.Yetiştirince fazlasını eşe, dosta dağıtırım herhalde.Bir tutup boy atsınlarda.Kavun tohumu isterseniz gönderirim.Yazın kavunda tabiiki.Kış olunca piknikte içerde oluyor.Yalnız tandır ocağı hoşuma gitmedi. Düz olan üst tarafını yıkıp yukarı bacaya doğru simetrik çıkaracağım.Düz tavandan dışarı duman veriyor.Ocağın içerisi konik olacak.Sevgiler, saygılar,selamlar hocam.

Minarislim
03-04-2011, 20:54
Bugün bahçeye yağmur var.Düşündüğüm işleri yapamadım. Yine'de Bahçede'ki keresteri kapalı bir alana taşıdık.Bahçe sürülecek. İnşaaat'tan artan demirleri taşıdık. Bahçede çukur yerleri tesfiye için beklettiğim yığın toprağı'da haftaya dağıtırsam Sebze karıkları için sorun kalmayacak.Çok iş var çok.

denizakvaryumu
03-04-2011, 21:32
Flying dragon kışı çıkardı mı?

N.Cebeci
03-04-2011, 21:58
Sn. Minarislim, Bahçeniz çok güzel olmuş, iyi günlerde kullanın, yapmaya çalıştığınız yenilikler takdire şayan işler. Gojiler kışı atlattılarmı, Ankara ikliminde zarar görmeden yaşayabiliyormu? Emekleriniz ve paylaşımlar için teşekkürler.

Minarislim
04-04-2011, 22:34
Sayın denizakvarvumu;Flying dragon kışı zararsızçıkardı gibi gözüküyor.Şimdilik iyi gibiler,fakat henüz açmadılar.

Minarislim
04-04-2011, 22:37
Sayın N.Cebeci;gojiler iyi.Onlardan korkum yok.Biraz organik potasyum takviyesi iyi gelecek.Ankaraya çok yakışacaklar.

nurguldk
14-04-2011, 14:00
Fotoğrafları kızımın cep telefonuyla çektik.Yanımdaki iki hanım;Kızım ve biricik eşim.O benim herşeyim.

Farklı bir bahçe gezeyim, hem de Ankaradan derken..Birden duygulandım resimlerinizle ve sözlerinizle ..

Ne kadar güzel ailece bahçede emek harcamak ve sonunda da emeğin karşılığını almak. Ve de en güzeli emeğin de değerini bilmek. Allah sevdiklerinizle bahçelerinizde nice sağlıklı ve neşe dolu seneler nasip etsin.

Umarım benim kızım da büyüyünce bana böyle bahçede yardım eder. Şimdi küçücük parmakları ile çiçek dikiyor. Solucanları toplayıp, gözlerini kocaman açıp inceliyor :)

Minarislim
19-04-2011, 11:44
Sayın nurguldk; teşekkür ederim.İnşaaallah kızınız doğa sevgisiyle büyüyeceği için kesin size yardımcı olacaktır.Minicik elleriyle dikktiği fidelerin meyveye dönüştüğünü ğörünce, bir daha asla unutamaz bu günlerini.Ayrı'da kalsa bir gün mutlaka geri gelecektir.sizin bıraktığınız yerden bayrağı devralacaktır.Dileğim inşaaallah birlikte uzun bir ömür'de birlikte zaman geçiriirsiniz.Ailenizle birlikte mutlu,huzurlu,sağlıklı bir ömür diliyorum.

Minarislim
20-04-2011, 23:06
Ağaçlar çiçekteler.Bize sunacağı çeşitli nimetleri hazırlamakla meşğuller.

Minarislim
20-04-2011, 23:10
Ağaçlar çiçekteler.Bize sunacağı çeşitli nimetleri hazırlamakla meşğuller

athena -asena
20-04-2011, 23:17
Sayın Mianarislim , gazete kağıdına sarılı olan ne acaba?

Minarislim
21-04-2011, 09:13
Sayın athena-asena; o kiraz aşısı.Hava almasın ve aşı kalemini sıcak yakmasın diye öyle sarıyorum

ankara
21-04-2011, 12:33
Ankara'dan bir bahçe daha görmek güzel :)

Minarislim
21-04-2011, 17:07
Sayın Ankara;Ankara'da ağaçlar.net toplantıları oluyor'mu?Bilginiz var'mı?Henüz yolun başındayım .Sıfırdan bahçe yapacağım.bu yaz güzel şeyler olacak.İNŞAALLAH.

ankara
21-04-2011, 18:36
Sayın Minarislim evet toplantılar oluyor ama ben katılmadım hiç.Ankara konusu altında tam da bugün sn.gilan bu konuyla ilgili yazmış. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=789912#post789912
Ankara'daki bahçeleri görmek hoşuma gidiyor ne yazıkki Ankara'dan Ege Akdeniz Karadeniz'den olduğu kadar üye yok.Ankara'daki üyelerin bahçelerini gördükçe neler yetişip yetişmeyeceği konusunda bilgileniyorum.İnşallah sizin bahçenizde diğerleri gibi bu yaz uzun yol kat eder.

Minarislim
22-04-2011, 21:52
Salon ve odaların parkeleri döşenene kadar mutfağı oda gibi kullanacağız.

Minarislim
22-04-2011, 21:58
Bu bugün yine çabucak akşam oldu. İşleri bitirmeye gün yetmiyor.Gün devrildi,akşam oldu.İşi bitirmeden paydos oldu.:(

Minarislim
22-04-2011, 22:05
Mutfağın kapı camını takmamış getiren ustalar.Bizde soğuğu engellesin diye örtü ile yapattık:)Katalitiğide yaktık.Önündeki ızgarayada bir çay koyduk.Ohhh deymeyin keyfimize.Varsın elektrikte olmasın.Mum ışığında oturduk.Mutluluk bu işte.Harikaaaaaa.:) :)

Uzaylı
22-04-2011, 22:38
Sayın Minarislim; Allah mutluluğunuzu daim etsin. Okuyup resimlere baktıkça, ne güzel dedim. Biz de bu kadarı da yok daha. Kalmak için dört duvar yapabilsek biz de mutlu olacağız inşallah. Umarım dilediğiniz her şey su gibi akıcı bir şekilde gerçekleşir. İleride bir gün şöyle geriye resimlere baktığınızda, neredeeen nereye dersiniz. Kolay gelsin...

sevim4
23-04-2011, 10:02
Evinizde ve bahçenizde çiçeklereksik olmasın.
Güle güle oturun.

Minarislim
24-04-2011, 18:15
Sayın Uzaylı;Teşekkür ederim.Amin.Allah herkesin mutluluğunu daim etsin.Sizinde olur inşaallah .Geçen yıl bizde ah bir dört duvar yapsak diyorduk.Bu hale geldik.BU hafta sonu Dört karık yaptık.Tere,maydonoz kıvırcık ektik.Bir karık da çilek ektik.Diğerlerine yağmur müsaade etmedi.Gelecek hafta sonuna kaldı.

Minarislim
24-04-2011, 18:23
Sayın sevim hanım;Teşekkür ederim.İnşaaallah.Formdaki bahçesi olan arkadaşlardan çok şey öğreniyorum.Ankara da neler yetişebileceği hakkında.Özellikle çiçek konusunda hanımlardan çok şey öğreniyorum.Bilgisayarın başında fazla vakit geçirmeye zamanım olmuyor.Emekli olduğumda o vaktide bulacağım.Her arkadaşıma minnettarım.Bilgi paylaşıldıkça mutlu ediyor insanı.

hanndan
24-04-2011, 19:13
Merhabalar minarislim,
bahçenizde evinizde Allah huzur içinde yaşamayı nasibetsin.inşaat süreci zordur ,bizimde 2 sene sürdü inşaat.süreçler aynı ustalar birini yapar birini yıkar,yok elektrik,yok doğalgaz derken bitti çok şükür.sizde sona gelmişsiniz.
Maşallah bahçenizde ürün çeşidiniz cok fazla,bizlerede neyi nasıl yetiştirmemiz konusunda bilgide veriyorsunuz. .....
bitkilerinizde ailenizle huzurlu günler sizin olsun

Minarislim
08-05-2011, 21:43
Meraklısına;Portakal ağacı baharda tekrar yapraklarını açtı.Sorunsuz kışı çıkardı.

Minarislim
08-05-2011, 21:47
Kışın diktiğim ağaçlardan biri.Adını bilmiyorum.Ne ağacı olduğunu'da merak ediyorum.

Minarislim
08-05-2011, 21:53
Mutfak kapısının camını taktım. Perdeyide eşim Diktirdi. Hafta sonu onu'da yerine taktık. Yavaş yavaş yoluna giriyor işler.Otuz kadar asma fidani diktim.Çok yoruldum çoooooook.

hanndan
08-05-2011, 21:59
Kirazlı perde ne kadar şirin öyle.

Minarislim
08-05-2011, 22:06
Teşekkür ederim.Bordürler bordo olunca eşim şık olacağını düşünmüş.

Yakup Ünal
08-05-2011, 22:36
Sayın hemşehrim;
Öncelikle bu güzellikleri paylaştığın için teşekkür ederim.
Gojilere lan ilim çok eğer uygun türü bulabilirsem bende 6 döneüm yere ekmeyi düşünüyorum gojilerle ilgili paylaşımlarda bulunursan teşekkür eerim.
A.E.O

Minarislim
09-05-2011, 22:06
Yakup bey teşekkür ederim.Gelecek yıl paylaşım yaparım .Çok güzel olur büyük bir goji bahçesi.İnşaallah dileğiniz gerçekleşir.

A.Şahin
09-05-2011, 22:11
Ağacınız süs şeftalisi.

Minarislim
09-05-2011, 22:17
SAYIN A.ŞAHİN;Teşekkür ederim.

Minarislim
15-05-2011, 21:16
AyaşDomates fidelerini bugün bahçeye diktik.Bahçe sürülünce ağaçlar ortaya çıktılar.

Minarislim
15-05-2011, 21:23
Rahmetli Veyselin dediği gibi yaptık.Kazma ile belinen yırtık toprağı.Bize dolu dolu Sebze,meyve versin diye.:p

Minarislim
15-05-2011, 21:27
Böğürtlen ve ahududuların keyifleri gayet yerinde.İnşaallah dolu dolu meyve verecekler.

Minarislim
15-05-2011, 21:28
Arkası yarın artık.Çok yorulduk çooook.

Minarislim
16-05-2011, 21:46
çilekler çiçekteler kabaklar çıkmaya başladı. yamadaki çukurlar asma çeliklerin çukurları.inşaallah hepsi tutar.

Minarislim
16-05-2011, 21:50
Bunlarda antep fıstığı .Çekirdekten bittiler.

Minarislim
25-05-2011, 17:39
Yağmur var hafta sonu bizim oralarda.

cetasule
25-05-2011, 20:28
Allah tadınızı bozmasın
Allah kolaylık versin
Evinizde - Bahçenizde Mutlu sağlıklı huzur dolu günler dilerim

nurguldk
26-05-2011, 14:02
Bunlarda antep fıstığı .Çekirdekten bittiler.

Antap fıstığına hayret ettim. Çekirdekten nasıl oluyor. Bir de Ankara'da yaşayabiliyor mu?

Akhisarlı
28-05-2011, 20:13
size kolaylıklar diliyorum bahçenizi beğendim .katalitik çayı da bir başka güzel oluyor .söğüt dalı közündeki kadar kokulu olmasada güzel . of of diye diye yamacıda belleyeceksiniz gibi görünüyor.

Minarislim
30-05-2011, 21:04
[QUOTE=nurguldk;810800]Antap fıstığına hayret ettim. Çekirdekten nasıl oluyor. Bir de Ankara'da yaşayabiliyor mu?[/QU Antep fıstığı Ankarada yaşıyor

Minarislim
31-05-2011, 22:31
yorumsuz geçiyorum.

Minarislim
14-06-2011, 21:43
Sayın cetasule;İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Minarislim
14-06-2011, 21:45
Sayın nurguldk; Antep fıstığı Yanlış hatırlamıyorsam Ayaş,Güdül tarafında yetiştirilip satılıyormuş.Yani Ankara kışına dayanıyor.

Minarislim
14-06-2011, 21:53
Sayın akhisarlı çok teşekkür ederim.İyide oluyor mum ışığında çay keyfi.Elektiriğimiz bağlandı.Hanımın değimiyle Edison bizim evede geldi. :) Bahçede yazın gelmesiyle hızla sebzeler büyüyorlar.Ağaçların hemen hepsi tuttu. Bir iki nazlanan var.Onlara'da yoğun bakım uyguluyorum :)İnşaaallah tutacaklar.Evin çatı saçakların altlarına çepeçevre beton atıyoruz.Hasılı iş çok.Bu hafta hidrofor ve borular,iki adetde 500lt.tank alacağım.Evin su işlerini halletmiş olacağım.

csydn
14-06-2011, 22:09
Çok kolay gelsin, merakla izliyorum bahçenizi..!

Minarislim
15-06-2011, 11:41
Sayın csydn; teşekkür ederim.

ayhan219
19-06-2011, 10:31
sizin ağaçlar büyümüş hocam biz daha çok başlardayız

Minarislim
19-06-2011, 22:18
Sayın ayhan219;benim ağaçlar bu yıl baharda dlkildiler.Baş sayfalardaki bahçedeki ağaçlar 10 yıllık.son sayfalardakiler yeni bahçemin ağaçları.

ayhan219
21-06-2011, 13:45
minarisli hemşerim minaris şimdi orhanlı diyemi geçiyor yeni adı nedir
çileklerden hasat yapıyormusun lezzetli oldumu

Minarislim
22-06-2011, 12:24
Merhaba. Orhaniye mahallesi diye geçiyor.çileklerin yerini değiştirdim. yeni yeni 1 kğ kadar oldu.Selahatttin beyden aldıklarım çok güzel.

Minarislim
04-07-2011, 22:23
mevsimin ilk kabaklarından mücvel yaptık afiyetle yedik.

Minarislim
04-07-2011, 22:28
Domatesler Ayaş.Büyümeye başladılar.

Minarislim
12-07-2011, 09:40
Mutfağımız nihayet tamamlandı. odalar ve salonunda parkeleri döşendi. Ev eve benzedi galiba.

Minarislim
12-07-2011, 09:44
Bahçe yavaş yavaş kendine geliyor

Minarislim
12-07-2011, 09:51
güzelliklere devam edelim.

Minarislim
12-07-2011, 09:54
Emek yoğun çalışmanın ürünleri

Minarislim
12-07-2011, 10:03
Bu haftaki görüntülerin sonu.Devamı haftaya inşaaallah.Fasulyeler'de minik minik fasulye vardı.Seyretmesi keyif veriyor insana.

bozo.0606
12-07-2011, 10:16
sayın minarislim merhaba;

bahçeniz muhteşem görünüyor maşallah. nektarin ağaçı çok bebek olmasına rağmen ne kadarda çok vermiş öyle. meyveleri olgunlaştıysa çok bekletmeyin dalları kırılmasın. ona bakmaktan ben yoruldum. emeğinize sağlık..

minaris ( orhaniye ) değilmi. bende yakın sayılırım..

saygılarımla..

Yakup Ünal
12-07-2011, 10:39
hemşehrim bahçen güzelliğine güzellik katmış, afiyet olsun

Minarislim
12-07-2011, 12:10
Sayın bozo.606;Teşekkür ederim. ''Orhaniye''doğrudur.Siz nerdensiniz?Bu yıl dikildi ağaçlar.

Minarislim
12-07-2011, 12:11
Sayın Yakup bey teşekkür ederim.Uğraşıyoruz.

bozo.0606
12-07-2011, 15:39
Sayın bozo.606;Teşekkür ederim. ''Orhaniye''doğrudur.Siz nerdensiniz?Bu yıl dikildi ağaçlar.

susuz luyum..

ağaçlar çok kaliteliymiş gerçekten saksılı mıydı açık kök mü?

valla hayran kaldım. allah nazardan saklasın maşallahı var..

fatma sunay
12-07-2011, 18:54
Sebzeleriniz maşallah çok verimli görünüyor. Yetiştirdiklerinizi afiyetle yiyin. Bizim kabaklar daha dört yaprak domatesler nohut kadar. Bu arada mutfağınız çok güzel olmuş güle güle kullanın. Haftaya artık fasulyeleri seyrederiz.

mavikartal5
12-07-2011, 19:51
afiyet olsun sayın minarislim

Minarislim
12-07-2011, 22:58
susuz luyum..

ağaçlar çok kaliteliymiş gerçekten saksılı mıydı açık kök mü?

valla hayran kaldım. allah nazardan saklasın maşallahı var..

ağaçlar saksılı almıştımHemen hemen çoğunda birir ikişer meyve var.

Minarislim
12-07-2011, 23:02
Sebzeleriniz maşallah çok verimli görünüyor. Yetiştirdiklerinizi afiyetle yiyin. Bizim kabaklar daha dört yaprak domatesler nohut kadar. Bu arada mutfağınız çok güzel olmuş güle güle kullanın. Haftaya artık fasulyeleri seyrederiz.

Sayın fatma sunay;bu yıl soğuklardan sebzeler büyümediler.yeni yeni büyüyorlar. kabaklar iyi verimdeler. bol bol kabak mücveli yiyoruz.:D yorumunuz için teşekkür ederim.

Minarislim
12-07-2011, 23:03
afiyet olsun sayın minarislim

Sayın mavi kartal teşekkür ederim.beraber olsun.buyurun.

Orhan Özbilgiç
14-07-2011, 08:32
Sevgili Minarislim;
Çok zamandır bahçenize uğramamıştım. Siz bu arada epeyce bir yol almışsınız. Ev daha güzelleşmeye başlamış. En önemlisi mutfak tamamlanmış. Güle güle oturun.
Bahçenizde sebzeler yinede buralara göre erken meyvelenmişler. Bizimde kabak, salatalık ve fasulyeler dışında, hiç bir yazlık sebzemiz meyve oluşturmadı. Henüz yeni çiçekleniyorlar.
Sizin gönderdiğiniz, kavunların çekirdeklerini diktim. Bu seneki iklim koşulları nedeniyle sadece 4-5 öbekte çimlendiler. Henüz çiçeklenmediler. Eğer kavun elde edebilirsem, ilk fotoğraflarını sizin bahçede sergileyeceğim.

Selam ve sevgilerimle, kolaylıklar diliyorum.

Minarislim
15-07-2011, 09:48
Orhan abi hoş geldin bahçemize.Yavaş yavaş işler yoluna giriyor. hafta sonları gidiyoruz. ancak bu kadar oluyor.Kavunlar İnşaalah bol bol olurlar.Bu yıl yaz geç gelince aynı sorunlar bizdede vardı. biberler boy atmadan çiçeklemeye başladılar.Bendde size Selamlarımı ve sevgilerimi gönderiyorum.ellerinizden öperim.

Minarislim
19-07-2011, 10:57
Bu hafta daha iyi sebze var.

Minarislim
19-07-2011, 11:03
salatalıkların tadına baktık.bol bol kabak var.:D

Minarislim
19-07-2011, 11:11
Bir pişirimlik fasulye topladık ilk kez.Bahçeden bir şeyler kopartıp yemek zevkli oluyor.

gldhanımeli
19-07-2011, 11:35
maşallah bahçenize ağız tadıyla yetiştirin afiyatle tüketin

Yakup Ünal
20-07-2011, 06:49
örencik bağlarında bir akrabamızı ziyaret ettim pazargünü leblebi gibi yetiştirdiği biberlerden ikram etti yedim tadı damağımda kaldı sizin biberlerde öyle gözüküyor.

Minarislim
20-07-2011, 08:18
Yakup bey;Afiyet olsun.Tazesi'de nefis olur.Bizimkilerin tadına bakmadık henüz.Karışık olacak .Çeşit çok.Domateslerde aynı durumda.5 çeşit var galiba.

bahtiyar02
20-07-2011, 08:23
Emeğinizin karşılığını bahçenizdeki canlılık ve ürünlerle alıyorsunuz.Afiyetle yemeniz dilğiyle.
Saygılar

Minarislim
25-07-2011, 08:14
Sayın bahtiyar02;Teşekkür ederim.Hafta sonları gidebiliyorum.Hafta içi sebzeler bir su daha istiyorlar aslinda.Gidebilirsem Çarşamba akşamları suluyacağım.

Minarislim
25-07-2011, 10:43
Güllerden başlayalım. Bu yılçok şey kaçırıyorum. Ne zaman açıyor ne zaman soluyor bilemiyorum.

Minarislim
25-07-2011, 10:49
Küçük red robinler.Acayip domates var üzerinde.1 kök de ampül domates var.1 adette salkım domates gördüm.

Minarislim
25-07-2011, 10:54
Bal kabakları hızla büyüyorlar.:D yarışmada bende varım galiba.Aralarına birde pembe gül koyalım.

Minarislim
25-07-2011, 11:00
Sebzeler resmi geçit törenindeler.