View Full Version : Bahar / Bahçe
Kırmızı pembe güllerim.Beyaz ve kırmızı sarmaşık güllerim.
Bu yıl açan tomurcuklar inanılmazlardı.Sizinlede paylaşmak istedim.
bahtiyar02
07-08-2009, 08:40
Sevgili bahar... çok güzel güller yetiştirmişsiniz. Ellerinize,emeğinize sağlık.
saygılar
Adalet Yağcı
07-08-2009, 09:24
Sevgili Bahar, başlığınız hayırlı olsun, güzel bahçenizde dolaştım bu gün, fazla fotoğraf yok ama olanlar bir fikir veriyor.
Gülleriniz gerçekten çok güzeller, bu fotoğraf (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=96881&d=1249595717)taki ağaççığı net olmadığı için seçemedim, sanırım yerde yani saksıda değil.
Ben sundavilleye benzettim çiçek ve yaprakları, yanılıyormuyum?
Fotoğrafları ışığı arkanıza alarak biraz daha net çekebilirseniz, özellikle sabah erken veya akşam saatlerinde, daha güzel çiçekler seyredebiliriz.
Sevgiler.
Sevgili bahar bahçeniz güzel sağlıkla keyfini sürün. 2. Mesajdaki 4. fotoğraftaki pembeli nin ismi nedir?
Sevgili güngör bu çiçeğin ismini bilmiyorum.Ektiğimde küçük bir fidandı çiçeği çok sevdiğim için bana sürekli değişik çiçekler getiriyorlar. Bu çiçeğin ve bir çiçeğim daha var onunda ismini bilmiyorlarmış.İsimlerini bilen varsa bizimle paylaşırsa sevinirim.:confused:
Sevgili Bahar, başlığınız hayırlı olsun, güzel bahçenizde dolaştım bu gün, fazla fotoğraf yok ama olanlar bir fikir veriyor.
Gülleriniz gerçekten çok güzeller, bu fotoğraf (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=96881&d=1249595717)taki ağaççığı net olmadığı için seçemedim, sanırım yerde yani saksıda değil.
Ben sundavilleye benzettim çiçek ve yaprakları, yanılıyormuyum?
Fotoğrafları ışığı arkanıza alarak biraz daha net çekebilirseniz, özellikle sabah erken veya akşam saatlerinde, daha güzel çiçekler seyredebiliriz.
Sevgiler.
Sevgili adalet verdiğin fikirler için çok teşekkürler.Çiçeğim saksıda değil evet bahçemde çok güzel bir görüntüsü var ismi konusunda bende çelişkideyim sundavilleye olabilir.:)
Zeytinci
07-08-2009, 14:46
Sn. Bahar,
Gülleri sevdiğiniz belli oluyor. Ellerinize sağlık:)
Beyaz sarmaşık gülünüz kokulu mudur? Çiçekleri açınca uzun süre dayanıklı kalıyor mu?
Sn. Bahar,
Gülleri sevdiğiniz belli oluyor. Ellerinize sağlık:)
Beyaz sarmaşık gülünüz kokulu mudur? Çiçekleri açınca uzun süre dayanıklı kalıyor mu?
S.n zeytinci öncelikle teşekkür ederim.Sarmaşık güllerimin hepsi kokulu ve uzun süre dayanıklı kalıyor.Aslında bahçemde daha çok çiçek ve gül çeşidi var ama henüz fotoğraflayamadım.İlerleyen zaman içinde onlarıda sizlerle paylaşırım.
mavincan
07-08-2009, 17:19
Bahçeniz de, gülleriniz de çok güzel, elinize, yüreğinize sağlık. Benim de bahçemde birkaç gül fidanım var, geçen sene diktiğim. Şimdilik pek minnacıklar o halleri ile bile çiçeklenerek beni mutlu ettiler. Sizin duygularınızı bu nedenle çok iyi anlıyorum. Gül yetiştirmek konusunda daha yolun başındayım ben. Başım sıkıştığında yardım eder seniz memnun olurum. Sağlıcakla kalın.:o
Aradaki yoldan geçmek mis gibidir ;)
Bahçenizde sadece güller mi var?
Elinize sağlık Bahar.
Pembe çiçekli bitkiyi ben "Vangelya" ya benzettim. Bahar-Yaz başı bol çiçeklenir, eğer oysa. Çiçekleri kokusuz. http://images.google.com.tr/images?hl=tr&ei=qVF8Suz6K4_imwP7wrntAQ&resnum=0&q=vangelya&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi
Aradaki yoldan geçmek mis gibidir ;)
Bahçenizde sadece güller mi var?
Hayır bahçemde sadece güller yok çok güzel çiçeklerim ve meyve ağaçlarım yetiştirdiğim sebzelerim var ama henüz fotoğraflayamadım.Daha sonra sizlerle paylaşırım :)
berduray
08-08-2009, 01:06
Bu mevsimde siteye nickiniz gibi bahar getirdiniz, devamını bekliyoruz:)
Bahçeniz de, gülleriniz de çok güzel, elinize, yüreğinize sağlık. Benim de bahçemde birkaç gül fidanım var, geçen sene diktiğim. Şimdilik pek minnacıklar o halleri ile bile çiçeklenerek beni mutlu ettiler. Sizin duygularınızı bu nedenle çok iyi anlıyorum. Gül yetiştirmek konusunda daha yolun başındayım ben. Başım sıkıştığında yardım eder seniz memnun olurum. Sağlıcakla kalın.:o
Öncelikle aramıza hoşgeldin mavincan. Gül yetiştirmek konusunda yardımcı olmaya çalışırım.Ayrıca gül sevenler grubuna katılırsan orada bilgilerimizi paylaşırız .:rolleyes:
Bu mevsimde siteye nickiniz gibi bahar getirdiniz, devamını bekliyoruz:)
Çok teşekkürler berduray, ilerleyen günlerde devamı gelir inşallah :)
Elinize sağlık Bahar.
Pembe çiçekli bitkiyi ben "Vangelya" ya benzettim. Bahar-Yaz başı bol çiçeklenir, eğer oysa. Çiçekleri kokusuz. http://images.google.com.tr/images?hl=tr&ei=qVF8Suz6K4_imwP7wrntAQ&resnum=0&q=vangelya&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi
Sevgili limon haklısınız.Artık çiçeğimin ismini biliyorum :) VANGELYA Teşekkür ederim;) Artık çiçeğimin ismini soranlara bir cevabım varrr:rolleyes:
mavincan
08-08-2009, 01:30
Öncelikle aramıza hoşgeldin mavincan. Gül yetiştirmek konusunda yardımcı olmaya çalışırım.Ayrıca gül sevenler grubuna katılırsan orada bilgilerimizi paylaşırız .:rolleyes:
Hoş bulduk, cevabınızı şimdi gördüm ve hemen gruba katılıyorum. Teşekkürler.
berduray
08-08-2009, 01:35
Mavincancım harfleri hep yutuyorsun, korkarım mesajların yakında görünmez olacak, gelişmiş moda dön, ön izleme yap, sana son hatalarını düzeltme fırsatı tanır, olmadı yollamış bulundun, düzelt butonundan düzelt ve kaydet hepsi bu.
Herkes uyurken ben usulca uyarayım dedim.
Bu yüzden ne zılgıt yedik bir bilsen...
Detay (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1669)
mavincan
08-08-2009, 01:42
Çok teşekkürler, yardım sever arkadaşım berduray, genelde söylediğin gibi yapıyorum fakat günde 4 saat uyku, bu saatten sora böyle yapıyor insanı..
Bir konuda daha yardımını istesem? Gül sevenler gurubunu bulamamaktayım.
Kendimi ilkokulda gibi hissettim, hatalı ödevleri tekrar yazardık.
berduray
08-08-2009, 01:45
Sayfanın en üst sağında arama butonu var, tıkla açılan boşluğa ne arıyorsan onu yaz , o sana bulur.
Ne kadar güzel, ne kadar bakımlı güller.:) Ellerinize, emeklerinize sağlık bahar. Bu güzelliklerden sonra diğer çiçeklerinizi de merakla bekleyeceğiz:)
Ne kadar güzel, ne kadar bakımlı güller.:) Ellerinize, emeklerinize sağlık bahar. Bu güzelliklerden sonra diğer çiçeklerinizi de merakla bekleyeceğiz:)
Cok teşekkürler sevim hanım,gerçekten çok güzeller.Onları seyretmek dahada güzel.Bana ayrı bir yaşam sevinci veriyorlar.Onlarla bütün sıkıntılarımı unutuyorum.;)
Güllere bakıyorum hepsi gelin olmuşlar gibi. Emeğinize yüreğinize sağlık.
Destursuz bağa girdik şöyle bir dolaştık. Umarım kızmadınız.
Sevgi Durul
14-10-2009, 19:38
Gülleriniz çok güzeller sayın Bahar. Bunların fidanlarını köklü olarak mı aldınız, kendiniz çelikten mi yetiştirdiniz? Elinize sağlık.
Hatice Tarhan
14-10-2009, 21:05
İsminiz gibi bahçenize bahar gelmiş sayfayı yeni gördüm gülleriniz çok güzel ellerinize sağlık .
ESRA MERVE
16-10-2009, 01:20
Offfff baharcım öldükte cennetemi düştük acaba :confused:bu ne güzellik :eek:şok oldum. Nasıl yetiştirdiniz nasıl bir çaba tebrikler:D
lastmohikan
16-10-2009, 07:53
çok güzel olmuşlar dilerim ALLAH afiyetle keyif sürmenizi nasip etsin.
Kırmızı güle sarı gül aşısı...
149395
149396
149397
149398
149400
Güllerin devamı...
149401
149402
149403
149404
149405
Kırmızı gülüm hiç bu kadar coşmamıştı :)
149406
149407
149408
149409
149410
Yine güllerin devamı...
149411
149412
149413
149414
149415
Yine güllerim yine güllerim...:)
149416
149417
149418
149419
149420
Bahâr mevsimidür hemdem-i sabâ olalum
Gül ile dost kuhusuyla âşinâ olalum
149421
149422
149423
149424
149425
Gonce-i dil açılub hatır niçün şad olmaya
Bağda güller mi yok gülşende bülbüller mi yok
149426
149427
149428
149429
149430
Çok güzel gülleriniz bir an orda olmayı çok istedim ;) Elinize sağlık...
melikesarı
02-06-2010, 14:00
Bahar hanım ne dakar güzel açmış gülleriniz. Bi okadar çokta tımurcuk var keşke yakın olsakda güllerinizi budarken çelik alabilsem. Ellerinize, emeğinize sağlık bol güllü günler..
149431
149432
149433
149434
Çok güzel gülleriniz bir an orda olmayı çok istedim ;) Elinize sağlık...
Teşekkürler Dudi uğraşınca oluyor.:)
Bahar hanım ne dakar güzel açmış gülleriniz. Bi okadar çokta tımurcuk var keşke yakın olsakda güllerinizi budarken çelik alabilsem. Ellerinize, emeğinize sağlık bol güllü günler..
Teşekkür ederim melikesarı.
güllerle uğraşmak o kadar zorki sevmeyen az seven bakamaz onlara aşık olmak lazım sorunları çok fazla çıkıyor. İlgilenmezseniz senede iki üç kez
hasta oluyorlar.Çocuk gibiler bir okadar güzeller.
Sizinde olur inşallah..
Orhan Özbilgiç
05-06-2010, 19:31
Bahar Hanım;
Müthiş güzel güller yetiştirmişsiniz. Hoş sadece güzel olan güller değil, bahçeniz de, son derece güzel. ;)
Belliki, gerçektende güllerle dost olmuşsunuz.:) Tabii ki, kokularınada aşina olmuşsunuzdur. Elinize ve dilinize sağlık.;)
Ooooo ne güzel gül aşıkları çoğalıyor. Demek siz de güllerle yatıp, güllerle kalkanlardansınız. Ama çok da güzel başarmişsınız ellerinize sağlık.
Kaç kök gülünüz var? Güzel fotoğrafları bekliyoruz.
Sayın Bahar,
Sayfanız hayırlı olsun.
Gülleriniz çok güzel, allah sağlık içersinde keyfini sürmeyi nasip etsin.
Gül severleri bu sayfalarda görmek çok güzel. Bende gül aşığı olarak fotoraflarınızı zevkle takip ettim.
Maşallah bahar hanım emeklerinize sağlık çok güzel güllerinizvar.
Bahar Hanım;
Müthiş güzel güller yetiştirmişsiniz. Hoş sadece güzel olan güller değil, bahçeniz de, son derece güzel. ;)
Belliki, gerçektende güllerle dost olmuşsunuz.:) Tabii ki, kokularınada aşina olmuşsunuzdur. Elinize ve dilinize sağlık.;)
Çok teşekkür ederim orhan bey.
Sabah gözümü açar açmaz onların yanındayım öylen akşam hep beraberiz.
Bir yere gitsem iki günden fazla kalamıyorum.
sanki evde çocuklarımı bırakmış gibi apar topar dönüyorum.
Onlar beni ben onları seviyorum.
Maşallah bahar hanım emeklerinize sağlık çok güzel güllerinizvar.
sevim4 teşekkür ederim.
Daha çekmediğim güllerim var onlarıda çekip sizlerle paylaşırım.
Sevgiler
Sayın Bahar,
Sayfanız hayırlı olsun.
Gülleriniz çok güzel, allah sağlık içersinde keyfini sürmeyi nasip etsin.
Gül severleri bu sayfalarda görmek çok güzel. Bende gül aşığı olarak fotoraflarınızı zevkle takip ettim.
Sn tturt,
güzel dilekleriniz için çok teşekkürler.
Demek gül aşıkları bir yerlerde buluşuyor.
Onları sevmek onlara dokunmak bir başka duygu.İnanırmısınız onlarla konuşuyorum bazen, onlarda karşılık olarak bahçeme kokularını yayıyorlar.
sevgiler.
Ooooo ne güzel gül aşıkları çoğalıyor. Demek siz de güllerle yatıp, güllerle kalkanlardansınız. Ama çok da güzel başarmişsınız ellerinize sağlık.
Kaç kök gülünüz var? Güzel fotoğrafları bekliyoruz.
Güler hanım beni onurlandırdınız teşekkür ederim.
Size yetişebilirmiyim imkansızı başarmak gibi bir şey olur.Şu anda bahçemde
açmamışlarla birlikte yetmiş iki adet gülüm var. Çoğunu kuş burnuna yani,
yabani güllere kendim aşıladım.İstediğim rengi aşılama imkanım oluyor.
Sağlıcakla kalın.
dağ çiği
06-06-2010, 22:56
Bahar hanım güllerinizde, bahçenizde çok güzeller. Şiir mısralarınız çok hoşuma gitti.Eski Türkçede ki derinliği hep sevmişimdir.Aşı yapmanız da ne güzel çok isterdim öğrenmek.
Bahçemdeki meyve ağaçlarım..
152136
152137
152138
152139
152140
Bahçem sular altında..
152145
152146
Yağmurun bereketi bahçem bu kadar güzel sulanmamıştı.
152148
152149
152150
Asmamın ürünleri yaprak salamuralarım
152154
152155
152156
152157
152158
Bu güllerim bahçemin gözdeleri
yağmurlardan nasibini onlarda aldı.
152159
152160
152161
152162
152163
Sarmaşık güllerim ikinci kata çıktı. Arasına yavru ağzı gül aşılamıştım oda bu sene coştu güzelliğini sergiliyor.
152168
152169
152170
152171
152172
Gül sevmek onlara bakmak başka duygu.
152174
152175
152176
152177
152178
Güllerimin devamı::)
152179
152180
152181
152182
152183
Canımın cananı güllerim..
152184
152185
152186
152187
152188
Gül aşıkları bana katılmazmısınız.:confused:
Şimdilik bu kadar sevgiler:)
152189
152190
152191
152192
152193
Çok güzel gülleriniz var. Bordo ve sarı olana bayıldım.
Sevgili Bahar bahçenizde ki gülleriniz çok güzel, güle aşk budur. Ellerinize sağlık.
Çok güzel gülleriniz var. Bordo ve sarı olana bayıldım.
Teşekkür ederim köknar gerçekten güzeller.
hele o kokuları insana hayat veriyor.
Sevgili Bahar bahçenizde ki gülleriniz çok güzel, güle aşk budur. Ellerinize sağlık.
Teşekkür ederim sevgili fatoş
çok naziksin inşallah sizinde güzel gülleriniz olur.
Bir gül dedi bülbül güle, Gül gülmedi gitti
Gül bülbüle, bülbül güle, Yar olmadı gitti
finduk52
12-06-2010, 17:23
Sevgili Bahar güllerinizi hayranlıkla izledim. Bende bir gül tutkunuyum. Özelliklede kokulu güllere vurgunum. Herşey gayet sağlıklı ve de güzel . Bu güzel bahçenizde meyvelerinizi afiyetle yiyin, güllerinizide kokularını içinize çeke çeke keyifli uzun bir ömür diliyorum . Sevgiler ...
Sevgili Bahar güllerinizi hayranlıkla izledim. Bende bir gül tutkunuyum. Özelliklede kokulu güllere vurgunum. Herşey gayet sağlıklı ve de güzel . Bu güzel bahçenizde meyvelerinizi afiyetle yiyin, güllerinizide kokularını içinize çeke çeke keyifli uzun bir ömür diliyorum . Sevgiler ...
Çok teşekkür ederim sevgili finduk52 beni duygulandırdınız.
Gülleri çok sevdiğiniz belli güllere vurgun onların tutkunu olmak güzel bir duygu.
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim sevgiler:)
Sevgi Durul
12-06-2010, 22:27
Sevgili Bahar, ben de sizin gibi gülleri çok seviyorum. Hele tam açmamış halleri daha çok hoşuma gidiyor. Gülleriniz hepsi çok güzeller. Meyve ağaçlarınız da epey büyüğe benziyor. Bu güzel bahçenizde sevdiklerinizle birlikte sağlıkla, huzurla yaşayın inşallah.
Halil Önen
12-06-2010, 22:58
[QUOTE=Bahar;657165]Gül sevmek onlara bakmak başka duygu.
152177
(Bu gülü kendime yakın buldum.:) Onda beni çeken bir şey var. Ama bilemedim.:))
Sn. Bahar bahçeniz güzelmiş. Gülleriniz ve ağaçlarınız da...
Elma ve armut mu? aşılamıştınız...Resimlerde yok.
Orhan Özbilgiç
12-06-2010, 23:43
Bahar Hanım;
Bahçeniz için ikinci bir başlık açmıssınız.:confused:
Bir yanlışlık mı oldu? Yoksa bilmediğimiz bir nedeni mi var?;)
Sevgili Bahar, bahçe başlığınız hayırlı olsun, Güllerinizin hepsi çok güzel, Salamuralarınızı ağız tadıyla yemek nasip olsun. Ellerinize sağlık.
Bahar Hanım;
Bahçeniz için ikinci bir başlık açmıssınız.:confused:
Bir yanlışlık mı oldu? Yoksa bilmediğimiz bir nedeni mi var?;)
Sn Orhan Özbiliç yanlışlık olmadı nedenide yok.:)
Bahçeme bir eleştiri yaparmısınız sizdende beklerim doğrusu.
Önerileriniz olabilir;)
saygılar.
Bu sene içinde yapmış olduğum aşılarım
Armut aşısı tutunca çok sevindim,ee nede olsa başarılı olmuştum:)
153039
Buda yapmış olduğum elma aşısı inşallah meyvelerinide görüntülemek nasip olur:)
153040
Bu aşım biraz nane molla gibi duruyor;) fidanı çok inceydi ondan olsa gerek diye düşünüyorum.
153041
Görüntüde erik aşım..Duvar dibinde olduğundan seneye yerini deyiştirmeyi düşünüyorum.
153042
Bu vişne aşım, vişnesi yabani çok küçüktü aşılama gereyi duydum güzelde gelişti. Rüzgardan çok sallanıyor ama yapacak birşey yok.
153043
zeynep dila
15-06-2010, 13:58
Güllerinizin hepsi çok güzel. Beni en çok cezbeden sarmaşık gülünüz oldu. Emeğinize sağlık.
Güllerinizin hepsi çok güzel. Beni en çok cezbeden sarmaşık gülünüz oldu. Emeğinize sağlık.
Teşekkürler zeynep dila sizinde olur inşallah:)
nazlı hilal
15-06-2010, 14:16
Bahar hanım sayfanız hayırlı olsun,salamuralarınızı afiyetle yiyin,gülleriniz çok güzel sardunya da edinin derim...
Sevgili nazlı hilal hani düşünmedim deyil sardunyalarıda çok seviyorum hatta bütün
çiçekleri çok seviyorum, onları kışın aşırı soğuklarından koruyamam.
Ayrıca güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.
Sevgiler.
Adalet Yağcı
15-06-2010, 17:24
Başlığınız hayırlı olsun sevgili Bahar, bu kadar çok çeşitli gülü olan bir bahçeelbette güzel bir bahçedir.
Salamura yapraklarınız çok iştah açıcı görünüyor, afiyetle yiyin, bahçenin başka fotoğraflarını da görebilecekmiyiz?
Orhan Özbilgiç
15-06-2010, 17:55
Sn Orhan Özbiliç yanlışlık olmadı nedenide yok.:)
Bahçeme bir eleştiri yaparmısınız sizdende beklerim doğrusu.
Önerileriniz olabilir;)
saygılar.
Sayın Bahar;
Amacım asla sizi kırmak değil. ''Üyelerin Bahçeleri'' konusunda iki başlığınız var! Ya da iki ayrı bahçe.:confused: Onu anlayamadım. Zaten ikinci başlıkta (2) rakamı da yok mu? Ve ben o ilk başlığa mesajımı yazmıştım.
Bu sizin ilk açtığınız ve hala silinmemiş olan başlığınız!;)
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=21231
Bu da benim, o bahçenize! yazdığım mesajım.;)
2010, 20:31 #13
Orhan Özbilgiç
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-04-2008
Galeri: 65
Bahar Hanım;
Müthiş güzel güller yetiştirmişsiniz. Hoş sadece güzel olan güller değil, bahçeniz de, son derece güzel.
Belliki, gerçektende güllerle dost olmuşsunuz. Tabii ki, kokularınada aşina olmuşsunuzdur. Elinize ve dilinize sağlık.
[QUOTE=Bahar;657165]Gül sevmek onlara bakmak başka duygu.
152177
(Bu gülü kendime yakın buldum.:) Onda beni çeken bir şey var. Ama bilemedim.:))
Sn. Bahar bahçeniz güzelmiş. Gülleriniz ve ağaçlarınız da...
Elma ve armut mu? aşılamıştınız...Resimlerde yok.
Sn Halil Önen size teşekkür ederim.
Sizin kadar olmasada birşeyler yapmaya çalışıyorum.:)
Bu arada yapmış olduğum aşılarımı resimledim yorumlarınızı bekliyorum.:)
Saygılar.
Başlığınız hayırlı olsun sevgili Bahar, bu kadar çok çeşitli gülü olan bir bahçeelbette güzel bir bahçedir.
Salamura yapraklarınız çok iştah açıcı görünüyor, afiyetle yiyin, bahçenin başka fotoğraflarını da görebilecekmiyiz?
Sevgili Adalet hanımcığım benim bahçem sadece gül bahçesi diyebilirim.
Saysam çiçek sayısı çok azdır.Önümüzdeki günlerde onlarıda resimler sizlerle paylaşırım.
Elimde olsa tarla alıp güller dikesim geliyor Evin dört tarafı gül artık bahçenin ortalarına da göz diktim eşimle bazen tartışıyoruz:p o sebze dikelim diyor, ben gül sonuç,;) zafer benim;)
Salamura yapmayı seviyorum çok zahmetli ama deyiyor doğrusu.
Konyalıların meşhur yemeyi yaprak sarması:)düğünlerin vaz geçilmezi.:)
Sn Orhan özbilgiç
Size bir özür borçluyum.
O iki başlık meselesi benim hatam resim yüklemelerde veya bazı hatalarımı sonradan
farkedip düzeltemememden kaynaklanıyor.
Size hiç mi hiç kırılmadım kırılacak bir şeyde yok zaten.
Rahat olun saygılar
Sevgili Bahar, bahçe başlığınız hayırlı olsun, Güllerinizin hepsi çok güzel, Salamuralarınızı ağız tadıyla yemek nasip olsun. Ellerinize sağlık.
Çok teşekkür ederim ozbey.
Dilekleriniz beni mutlu etti saygılar.:)
Bahar Hanım , yeni sayfa da güllerde bir ayrı güzel. Anlaşılan gülistan yaratmaya niyetlenmişsiniz . Hakikaten gül kadar özel bişeyde yok imgelerin içinde. Sevgilinin yanaklarının güle benzetilmesi , en sevilenlerin gülle tarif edilmesi , güzelliğin en dem almış halinin gül goncasıyla betimlenmesi gibi...
Demek ki gül deliliğinde de yalnız değilim .Bende gülleri çok seviyorum .Bu yıl 15 kadar gül diktim . Şöyle böyle 20 gülüm oldu .İnşallah yüz tane yaparım ,bin tane yaparım diyorum. O güzelliklere doyulmuyor çünkü.
Turuncu gül göremedim gülistanda :)
Sn umıt79
çokkk teşekkürler beni onurlandırdınız gerçekten güller çok özeller.
her güzel şeyin arkasında güller var.İnşallah sizinde benimki kadar çok gülleriniz olur.Rengi turuncu kabul ederseniz link aşagıda.:):)
Truncu gülümde burada :)
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=21231
Halil Önen
16-06-2010, 01:17
Bu arada yapmış olduğum aşılarımı resimledim
Saygılar.
Sn. Bahar,
Güzel ve başarılı bir çalışma, siz aslında aşı ustasısınız.
Aynı dala iki çelik aşıladığında ikiside tuttuğu halde bir hızla gelişiyor. Diğeri bir sebebten az gelişiyor. Biri diğerini baskılıyor.
Bu durumda hızlı gelişenin ucunu kesiyorum, dengeyi sağlıyorum. Yani iki çeşit armut aşıladın ikisi bir gelişmeli.
Birde rüzgar kırmasın diye uzun ve ince değnek ile alt daldan bağlıyorum.
..........
Köyde halam _uzaktan akrabamızdı, hala derdik_ aşı yapan tek kadındı. Sadece göz aşısı yapardı. Aşı işi aslında o zamanlar daha çok erkeklere özgüydü. Halamın erkeklerin bu alanında gezinmesi gizliden gizliye yadırganırdı. Onun başarılı aşılar yapmasını sanki başkaldırı gibi görürdüm. 'O'nu ağacın dibinde aşı yaparken gördüğümde yanına gider, seyrederdim.
Ondan gurur duyardım. Lise yıllarımda _yaptığı aşıları_ arkadaşlarıma övgü ile anlatırdım. Ona hayrandım. Hala çok severim...
Eğer bir aşı yaptımda, tutturamadımsa '' sana el vermiştim, elim nerede, geri ver '' :)diye hala takılır.
Saygılar
nazlı hilal
16-06-2010, 11:43
Bahar hanım hemşehri olduğumuzu henüz farkettim,aşı yapmayı nasıl öğrendiniz bende öğrenmeyi çok isterim,güller çelikten nasıl tutturulur biliyormusunuz...
Güllerimim çokça açmış halleri.
Paylaşmak istedim nasılda güzeller.
153285
153286
Adeta birbirleriyle yarıştalar.
153290
153288
153289
Beni bu yaz da mahçup etmediler.
finduk52
16-06-2010, 11:54
Muhteşemler sevgili Bahar , kırmızı gül demet demet ....
Bahar hanım hemşehri olduğumuzu henüz farkettim,aşı yapmayı nasıl öğrendiniz bende öğrenmeyi çok isterim,güller çelikten nasıl tutturulur biliyormusunuz...
Sevgili nazlı hilal dediğiniz gibi aynı memleketliyiz.
çok memnun oldum:)
Aşı yapmayı öğrenmek okadar kolayki size başlarda çok zor gelebilir aman sakın yılmayın.Aşı tekniklerine girerseniz orada istediğiniz bilgilere ulaşırsınız.
Şimdi tam sürgün göz aşısı zamanı göz aşıları yapabilirsiniz.
Aslında size Sn Halil Önen bey de yardımcı olabilir.
Bildiğim kadarıyla kendileri bu işin uzmanıdır.
Ayrıca bilgilendirme konusunda çok yardım severdir.
Muhteşemler sevgili Bahar , kırmızı gül demet demet ....
Sevgili finduk52teşekkür ederim.
gerçekten bu sene beni çok şaşırtı,türküsü bile var.
Kırmızı gül demet demet
Sevda değil bir alamet
Kırmızı gül her dem olsa
Yaralara merhem olsa
sevgiler
Bu gün çektiğim resimler güllerin açmış halini görünce dayanamıyorum:)
Y153570
Onlar bir başka güzel
153571
Renkleri çok alıcı
153573
sanki her gün bir başka başkalar
153574
153575
nazlı hilal
17-06-2010, 12:37
Sevgili nazlı hilal dediğiniz gibi aynı memleketliyiz.
çok memnun oldum:)
Aşı yapmayı öğrenmek okadar kolayki size başlarda çok zor gelebilir aman sakın yılmayın.Aşı tekniklerine girerseniz orada istediğiniz bilgilere ulaşırsınız.
Şimdi tam sürgün göz aşısı zamanı göz aşıları yapabilirsiniz.
Aslında size Sn Halil Önen bey de yardımcı olabilir.
Bildiğim kadarıyla kendileri bu işin uzmanıdır.
Ayrıca bilgilendirme konusunda çok yardım severdir.
Halil Önen bey ağaçlar net üyesimi...
Sn nazlı hilal siz en iyisi aşı tekniklerine göz gezdirin.
aşı teknikleri yazın çıkar ne aşılamak istiyorsanız onu yazın.
ör..gül aşıları.
Bu arada Halil Önen bey ağaçlar net üyesidir.
sevgiler.
Sevgili bahar, renk renk gülleriniz açmışlar bende gülleri çok seviyorum sizin kadar olmasada bende yetiştirmeye çalışıyorum.
Sevgili bahar, renk renk gülleriniz açmışlar bende gülleri çok seviyorum sizin kadar olmasada bende yetiştirmeye çalışıyorum.
Sevgili sevim4.
teşekkür derim güller hayatımızın parçasıdır.
Gül yetiştidiğinize çok sevindim.
Bülbülle gülün aşkını bilirmisiniz:confused:
Hergün geçtiği o yolda, sayısız güllerin bulunduğu bir de bahçe vardı bülbülün. Kiminle geçse o bahçenin yanından; yanındakiler güllerin büyüsüne kapılıp, güllerin ne kadar güzel olduğundan bahsederdi. O ise aldırış etmeden “Alt tarafı gül işte” der geçerdi bahçenin yanından. Güllere bakmazdı bile. Sevmek istemezdi gülleri. Solardı çünkü güller, terkederdi bir süre sonra. Ha! Bir de dikenleri vardı güllerin. Batırırlardı dikenlerini sevenlerine hiç acımadan.
Bir gün geçiyorken bülbül yine o bahçenin yanından yalnız başına, gayri ihtiyari dönüp baktı herkesin hayran kaldığı güllere. Evet sayısız gül vardı o bahçede ve güzel bir ahenk oluşturmuşlardı. “Sana ne” dedi kendi kendine. Sahip olamayacağı güzelliklerden uzak durmaya çalışırdı çünkü. Yüzünü çevirirken bülbül, gözüne bir gül takılıverdi. Onca gülün arasında duruyordu. Gözleri kilitlendi ona görür görmez, “Alt tarafı gül işte” diyemedi dili bu kez. Olduğu yerde durdu, bakakaldı. Korktuğu başına gelmişti. Elde edemeyeceklerinden uzak durması gerektiği aklına geliyor ama bunu kabullenemiyordu.
Neydi farklı olan? Ne vardı ki onda, bülbülü kendisine hayran bırakan? Benzese de hepsi birbirine, gözleri ve yüreği ile ayırabiliyordu onu diğerlerinden. Ama gözlerini ayıramıyordu bülbül, o gülden. O an “Kendine gel” dedi ve istemeye istemeye ayırdı gözlerini.
Gözlerine hükmetmişti ama kalbine hükmedemiyordu. Anlam veremiyordu bir türlü. Onca gülün arasından seçtiyse onu bir sebebi olmalıydı. Aşk bu muydu?
Gün boyu onu düşündü. Gece uyutmadı hasreti. Bir daha görememe korkusu büyüdü içinde. Daha fazla duramazdı görmeliydi onu bir kez daha. Yine o bahçenin kenarında uzaktan uzağa seyretti gülünü ertesi gün doyasıya.
Evet, onun gülüydü o artık. Bir başkasının olmasına tahammülü yoktu. Her gün o bahçeye gidiyordu, geceleri ise gülünü hayal ediyordu. Güzel hayalleri güzel planları vardı gülü için. Bir gün sevdiğini söyleyecekti gülüne, gülü de onu sevecekti. Mutlu olacaklardı elbet beraber oldukları sürece.
Zarar verebilecek herşeyden koruyordu gülünü. Küçücük vücudunun yettiğince yardım ediyordu gülüne. Susuz kalmaması için bulutlara, gülünü ayakta tutması için toprağa şarkılar söylüyordu hergün. Bulutla toprak yardım ettiler güle ellerinden geldiğince. Onlar da hayrandı çünkü bülbülün sesine. Bülbülün elinden gelen buydu; yardım edebilecek herkese şarkılar söylüyordu gülü için.
Derken zaman geçti; onsuz olamıyordu artık bülbül, bir an olsun ayrı kalamıyordu. Hasret acısı, sabır taşından ağır gelmeye başlamıştı bülbülün küçük yüreğine. Uzaktan sevmek yetmiyordu artık. Sarılmalıydı ona, en güzel şarkıları söylemeliydi gülüne.
Ama sevecek miydi gül onu. Sevgisine karşılık verecek miydi acaba. Çok sevse de, ortada bir gerçek vardı. Habersizdi gül bülbülden. Bülbül onu seviyor, her kötülükten koruyor, hatta yardım etmeleri için hergün, o güzel sesiyle dostlarına şarkılar söylüyordu. Ancak güllerin en güzeli bundan haberdar değildi henüz.
Tüm cesaretini toplayıp bir gün, gülünün yanına gitti sonunda bülbül. “Ona bu denli yakın olmak... Ne güzel bir duygu...” diye düşündü. Hayallerinden biri gerçek olmuştu. Tüm hayallerini gerçekleştirmek için ise artık konuşmalıydı onunla. Ve sözlerine başladı o güzel sesiyle. Aşkını itiraf etti en güzel kelimelerle. Sesi o kadar güzeldi ki, güllerin en güzeli kayıtsız kalamadı bülbülün aşkına. İlk kıvılcımın çakmasına sebep olmuştu bülbülün sesi. İlk kıvılcımdan sonra, bülbülün o büyük aşkı, sonsuza dek sürecek sevgisi, gülün de onu ölesiye sevmesini sağladı. Her gün buluşuyorlardı. Bülbül gece gündüz, zamanının tümünü gülüyle geçirmeye başlamıştı. İşte hayalleri gerçek olmuştu sonunda bülbülün.
Bu durum bülbülün sesine hayran dostlarını üzmeye başlamıştı. Artık onlara şarkı söylemiyordu bülbül. Ve bu durum kızdırdı bulut ile toprağı. Bize değer vermeyene biz hiç vermeyiz dediler. Kestiler güle yardımı. Suyunu kesti bulut, desteğini çekti toprak gülden.
Bülbül ise habersizdi tüm olanlardan. Farkında değildi dostlarının kendisine yüz çevirdiklerinden. Onun gözü gülünden başkasını görmüyordu. O kadar kördü ki artık, gülünün ihtiyacları olduğunu bile göremez olmuştu. Unutmuştu güllerin ömrünün kısa olduğunu. Unutmuştu, gülünün bu kadar uzun yaşamasının bulut ve toprağın sayesinde olduğunu.
Günler geçtikçe gül solmaya başladı. Bülbül anlam veremiyordu olanlara bir türlü. Gülü gözlerinin önünde soluyordu ve elinden birşey gelmiyordu. Unutmuştu güllerin solduğunu. Bu acıya hazırlamamıştı kendisini. Gülleri sevmemesinin nedenini unutmuştu. Aşkın gücü bunu unutmasını sağlamıştı.
Kısa süre sonra soldu gül. Bülbül gözü yaşlı, doyasıya sarıldı gülüne son bir kez sıkı sıkı. Ancak unutmuştu... Dikenleri vardı güllerin. Daha önceden gülleri sevmemesine neden olan dikenleri unutmuştu. Batıyordu bülbülün minik vücuduna gülünün dikenleri. Ama o aldırış etmiyordu bile. Küçücük vücudundan sızan kanların ne önemi vardı ki artık sevdiği yanında yokken. Ölüm korkutmuyordu onu. Hatta ölmek istiyordu. Etrafındakilerin yardım etmesine izin vermedi. Gülünün toprağa serilmiş cansız vücudunun yanına uzandı bülbül ve yavaş yavaş kapandı gözleri.
Hayatta karşısına çıkan güzellikleri ve aşkı yaşarken, bazı şeylerin ihmale gelmeyeceğini, sadece sevginin yetmediğini, özverinin de gerekli olduğunu anlamıştı artık bülbül son nefesini verirken. Ve her ne kadar bedelini hayatıyla ödeyecek olsada en ufak bir pişmanlık dahi duymuyordu bülbül. Bu aşk ona; sevgiliyi iyisiyle, kötüsüyle sevmesi gerektiğini öğretmişti. Dikene rağmen sevip kucaklamıştı gülünü.
İşte o günden sonra bülbül ile gülün aşkı dilden dile dolaşır oldu. Bu aşk ile gülün güzelliği bülbülün sesi efsaneleşti ve geriye iki cansız küçük beden ile insanların alması için birkaç ders bıraktı.
Adalet Yağcı
18-06-2010, 14:40
Sevgili Bahar, anladığım kadar ile bir gül delisisiniz, aslında güllere hepimiz deliyiz ama siz bizlerden bir adım öndesiniz :)
Güller gerçekten entersan çiçekler, insanın başını döndüren, yüreğini hoplatan, dikenleri ile saldırgan, renkleri ile yatıştırıcı...
Bu kadar özelliği bir arada taşıyan kaç bitki vardır acaba?
Bence siz delirmeye devam edin, biz de arkanızdan gelelim, bu yaz ben de kırmızı gülüme sarı aşı yapacağım :)
Bahçeniz için ikinci bir başlık açmıssınız.
Bir yanlışlık mı oldu? Yoksa bilmediğimiz bir nedeni mi var?
Sn Orhan Özbiliç yanlışlık olmadı nedeni de yok.:)
Üyeler bahçelerini tek başlık altında tanıtmaya devam etmeli. Sizin 3 bahçeniz var gibi görünüyordu, tek başlık altında topladım.
Sevgili bahar, çok güzel evet bilirim gülü sevipte hikayesini bilmezmiyiz.
Ellerine sağlık zevkle okudum.
acemifüsun
19-06-2010, 22:08
Sevgili Bahar hanım gülleriniz ile içim açıldı, iyi ki varsınız, sevgiler:)
Sevgili Bahar hanım gülleriniz ile içim açıldı, iyi ki varsınız, sevgiler:)
Sevgili acemifisun teşekkür ederim iyiki sizde varsınız:)
Güller güzeldir güller kadar güzel kokan hangi çiçek vardır.
Onları kokladıkça onlar şımarırlar siz fark etmezsiniz,ama onlar
sevdikçe daha daha çok açarlar.
Sevgiler.
Üyeler bahçelerini tek başlık altında tanıtmaya devam etmeli. Sizin 3 bahçeniz var gibi görünüyordu, tek başlık altında topladım.
Sn malina iyi olmuş teşekkürler.
Böyle daha düzenli.
Sevgili arkadaşlar
Bahçemde meyve ağaçlarımın son görüntüleri sizinle paylaşmak istedim.
Bu sevdiğim aroması çok güzel severek yediğimiz eriklerim.
161243
Çekirdekten yetiştirdiğim kaysılarım çok güzel tadı var.
Genelde bir tarafı kırmızı oluyor cinsini bilmiyorum.
161244
Fındığım onuda fidan olarak almıştım gelişimi gayet güzel.
161245
Ve sırada cevizim iki senedir ceviz veriyor onları toplamak güzel.
161246
Şeftalim aşılı, genelde seyreltme yaparsam meyvesi iri oluyor.
yapmadığım zaman biraz küçük oluyor görüldüğü gibi.
161247
Bu sene kayısılarım çil çil oldu nedendir bilemedim.
161253
Bu üzüm ilk defa veriyor bakalım nasıl olacak.
161254
Vişnelerim her zamanki gibi verimli.
161255
Yine kayısım hemen olur olmaz dökülüyor
161256
Domateslerim bu sene biraz nane molla
161264
sivri biberler pek net değil
161265
Pırasalarım çok severim
161266
salatalıklarım.
161267
Ve çeri domateslerim.
161268
Sevgili bahar meyveler zepzeler verimli birde imak olsa.
Ağacların altından akan ne güzel olurdu.
Sevgili bahar meyveler zepzeler verimli birde imak olsa.
Ağacların altından akan ne güzel olurdu.
Sevgili sevim4 çok teşekkür ederim allah sağlık versin herşey olur.
sevgiler.
Bahar'cığım gülle bülbülün hikayesini zevkle okudum,bize tekrar güzel anlatımınla hatırlattığın için teşekkür ederim.Sadece güller değil sebze ve meyvelerinizde güzeller ,elinize sağlık
Teşekkür ederim sevgili fatoş.
sevgiler.
fikreteren
28-11-2010, 08:10
Sevgili Bahar çok nefis gülleriniz var.Değişik değişik çok güzeller.
ciceksever70
28-11-2010, 08:53
Burasi karlar altindayken güller cok iyi geldi... Hepsi birbirinden güzel.
nergis06
28-11-2010, 10:17
Bahar hanım gülleriniz o kadar güzel ki adeta kokularını hissettim.Ellerinize sağlık.
Sayın Bahar; Bahçe sayfanızı yeni farkedince kendime ayıp sana nasıl kaçırırsın? bu güzellikleri dedim. Bilmiyorum kendi bahçemize yeni sahip olmanın şaşkınlığından mı? Yoksa Ağaçlar net çok detaylı bir site herşeyi öğrenme hevesimden nereye bakacağımı şaşırdığımdan mı? anca farkettim. Samimi söylüyorum baştan sona sayfaları açtıkça gördüğüm fotoğraflar karşısında ( özellikle güllerin ) nutkum tutuldu. Bazı güllerinize hayran kaldım. Şu aşı işini öğrenmeyi çok isterdim. Dilerim bizim çelikler başarılı olur da, biz de böyle bol güllü bir bahçe keyfi süreriz.
furkan yıldız
19-02-2011, 07:39
Sayın Bahar; Bahçe sayfanızı yeni farkedince kendime ayıp sana nasıl kaçırırsın? bu güzellikleri dedim..
Aynı şeyi bende söyledin ablacım.
Bu güzellikler nasıl gözden kaçtı ki. O güzelim güller küsmez mi bize bakmadın diye :( Bahar ablacım güllerin mükemmel, inşallah hep sağlıklı büyürler misler gibi :p
Bahar Hanım uzun zamandır uğramamış sanal bahçesine.. Sahipsiz bırakırmıyız hiç ? :-) Güllerinize bayıldım. Herzaman neşeli ve mutlu olsunlar sizide mutlu etsinler. Sevgiler
Bahar hanım merhabalar.
Doğanın güzelliklerini kendi gönül pencerenizin gördüğü açıdan bizlere ulaştırmaya çalışıyorsunuz.Bu fotoğraflar çok başarılı. Çalışmalarınızda başarılarınızın devamını diliyorum.Saygılar selamlar.
Merhaba arkadaşlar
Güllerim yeni yeni açmaya başladı...
224550
224551
224552
224553
224554
Güllerim çiçeklerim..
224555
224556
224557
224558
224559
devamı..
224562
224563
224564
224565
224566
güllerim açarken bir başka güzeller.
224567
224568
224569
224570
224571
güllerim güllerim...
224572
224573
224574
224575
224576
Satı Uğurtan
14-06-2011, 22:38
Sevgili Bahar, güllerde bu kadar çeşit bu kadar canlılık hiç bir yerde görmedim renkleri harika sağlıkla tadını çıkar sevgiler.
Bahçenizdeki güller çok güzeller rengarenk her çeşit gül var.Ellerinize sağlık paylaşım için teşekkürler.
Sevgili Bahar güller harika rengarenk cıvıl cıvıl maşallah ellerinize saglık...
güllerim çiçeklerim devamı.
224702
224703
224704
224705
224706
Sevgili Bahar güller harika rengarenk cıvıl cıvıl maşallah ellerinize saglık...
Sevgili periş çok teşekkürler.
Onları büyütüp oldurmaya çalışıyorum çok emek isteyen bitkiler.
Adeta çocuk gibiler.
Bahçenizdeki güller çok güzeller rengarenk her çeşit gül var.Ellerinize sağlık paylaşım için teşekkürler.
Beğendiğinize sevindim inşallah tamamen açtıklarında yine paylaşırım sizlerle.
Sevgili Bahar, güllerde bu kadar çeşit bu kadar canlılık hiç bir yerde görmedim renkleri harika sağlıkla tadını çıkar sevgiler.
Sevgili satı çiçeklerime güllerime gelen iltifatları hepimize gelmiş sayıyorum.
neden derseniz bitkilerle uğraşmak çok zor zaten onlar bizleri karşılıksız bırakmıyor .
onlarda verilen emekleri güzel çiçekler açarak bizleri sevindiriyor.
Bahar hanım merhabalar.
Doğanın güzelliklerini kendi gönül pencerenizin gördüğü açıdan bizlere ulaştırmaya çalışıyorsunuz.Bu fotoğraflar çok başarılı. Çalışmalarınızda başarılarınızın devamını diliyorum.Saygılar selamlar.
Sn adil insanın gönül penceresi güzel bakarsa her şeyi güzel görür.
Doğayı sevmek insanı güzelleştirir.
Çok teşekkürler.
Ha bu arada bende KARADENİZLİYİM:)
saygılar.
sevdiğim güllerim..
224732
224733
224734
224735
224736
serkan_istanbul
16-06-2011, 09:19
Öncelikle bahçeme hoş geldiniz. Gülleriniz çok güzel maşallah. Terasımda bnmde güllerim var 14 koca saksı. sevgiyle kalın
Orhan Özbilgiç
16-06-2011, 22:19
Geçen yıldan anımsıyorum. Bahar Hanım dendiğinde, aklıma rengarenk güller geliyor.
İşte yine Gelin tacı ve Haseki küpeleri ve birkaç çiçekli bitki içinde ağırlıklı olarak güller. Herbiri aypayrı güzel. Hepside belliki çok iyi bakılmış.
Elinize sağlık.
Güle güle keyfini sürün.:)
Geçen yıldan anımsıyorum. Bahar Hanım dendiğinde, aklıma rengarenk güller geliyor.
İşte yine Gelin tacı ve Haseki küpeleri ve birkaç çiçekli bitki içinde ağırlıklı olarak güller. Herbiri aypayrı güzel. Hepside belliki çok iyi bakılmış.
Elinize sağlık.
Güle güle keyfini sürün.:)
Teşekkürler orhan bey iyi dilekleriniz beni mutlu etti.
Bu sene bir kaç tane çiçek büyütmek istedim çiçekler hakkında fazla bilgim yok
ama gülleri sorarsanız kendimi bir numara ilan edebilirim.
Onları ayrıcalıklı seviyorum onların hastasıyım.
Bazen düşünürüm koskocaman bir tarlaya gül bahçesi yapsam diye.
yeni açan güllerimin devamı..
225735
225736
225737
225738
225739
saimerguvan
17-06-2011, 20:07
Herşey cok güzel güle güle oturun
Herşey cok güzel güle güle oturun
Teşekkürler sn saimerguvan.
Sayın Bahar Merhabalar.
Fotoğraf çekimleriniz fevkalade va kareleme konusundada iyisiniz.Bu güzel fotoğraf karelerini görmeye devam edeceğiz inşallah.
Bu arada ''Bende KARADENİZLİYİM '' demişsiniz.:)Karadenizli olmak ve karadenizde yaşamak bir ayrıcalıktır.:)
Sağlık sıhhat ve mutluluk dolu güzel günler diliyorum güzel kardeşim.
Saygılar selamlar.
[Bahçemin son hali
ATTACH]230137[/ATTACH]
230138
230139
Sevgili Bahar güller harika ellerinize saglık...
Teşekkürler periş bu sene coştular.
Bahçeniz, gülistan olmuş. Hepsinin renkleri formları çok güzel görünüyorlar...Eflatun ile pembe muhtemelen kokuludur, ve kokuları çok güzeldir. Bayıldım, ellerinize sağlık, Selamlar.....
Sevgili berrin haklısın onlar kokulu güller pembe güllerim ısparta gülü kokusuna doyum olmuyor.
Artıt bahçede gül dikecek yerim kalmadı çeşit buldukça aralarından eleme yapma gereği duyuyorum.
Sevgiler..
Arkadaşlar bu gülü japon gülü demişlerdi bilen alan varmı..
230257
230258
Sarmaşık güllerim..
gelin gibiler
230259
sahin1412
01-07-2011, 21:01
Güllerin hepsi çok güzel olmuş
Tebrikler.
Sevgili bahar,çok güzel japon gülünüz güllerde ellerine salık.
Sevgili Bahar sarmaşık güller harika görünüyor ellerinize sağlık...
Güllerin hepsi çok güzel olmuş
Tebrikler.
Teşekkürler Sn şahin emek isteyen uğraşlar.
onlar kokularıyla rengarenk açarak bizlerin doğayla içiçe olmamızı sağlıyorlar.
saygılar.
Sevgili Bahar sarmaşık güller harika görünüyor ellerinize sağlık...
Teşekkürler sevgili periş seninkiler dahada güzeller.
sevgiler.
Sevgili bahar,çok güzel japon gülünüz güllerde ellerine salık.
Sevgili sevim, teşekkür ederim japon gülüm çok dayanıksız iki gün içinde
dökülüyor.
Çam ağacım sanki sararıyor gibi bu sene dikmiştim tutmadımı acaba
230380
sevdiğim renkli güllerim
230381
230382
230383
Arka bahçem evden görüntü aldım
230384
ısparta güllerim
230385
Sayın Bahar; Bir yerde mesajınızı gördüm mü aklıma güller ve yaptığınız aşılar geliyor. Beyaz gülünüze de hayran kaldım. Daha önce bahçe sayfanızı gezmiştim. Bugün fırsatını bulup bir daha inceledim. Isparta gülünüz de harikaymış. Bakalım ben seneye güller konusunda bir atak yapabilecek miyim. En azından deneyeceğim. İnşallah bizim bahçe toprağını severler. Kayınvalide beklemede çeliklerimiz var. Umarım seneye çiçeklerini görürüz.
Herhalde sabahları uyandığınızda bahçenizin mis gibi kokusunu içinize dolu dolu çekiyorsunuzdur. İnşallah bu hayâl, benim için de gerçek olur.
Sağlıkla ve huzurla tadını çıkarmanızı diliyorum. Bize de buradan imrenmek düşüyor.;)
Sevgili uzaylı beğeninize ve temenlilerinize çok teşekkür ederim.
Beni aklınıza böyle getirmeniz çok hoş. Bu sene beyaz sarmaşık gülümü normal gülüme aşıladım gelişimi çok güzel oldu niyetim baston gül elde etmekti, şimdiden çok açtı
gülleri daha iri oldu.
İnşallah sizlerinkiler benim güllerimden daha güzel olur.
sağlıklı günler sizlerin olsun sevgiler.
Çok teşekkürler. Ne kadar iyisiniz. Karşı tarafa daha da iyisini dileyecek kadar...
Güller büyüyünce ileride sizden nasıl aşı yapıyorsunuz. Püflerini öğrenmek isterim. Öğrenciniz olmak isterim yani...;)
Sevgiler...
Aşılamış olduğum beyaz gülüm nasip olursa baston gül olacak.
230391
diğer güllerim
230392
230393
230394
230395
Bahar hanım , merhaba
Gülleriniz muhteşem. Ben de sizin gibi gülleri çokkk seviyorum. İlerde inşallah sizin gülleriniz gibi olduklarını görmek kısmet olur.
Sormak istedğim ,bu kadar güzel ve bakımlı olmaları için neler yapıyorsunuz. Bakımları hakkında bize bilgi verirmisiniz. Bu güzelliklerin bir sırrı olmalı :)
Güllerinizle güzel günler. Selamlar
Sayın Bahar.
Bahçenizde çok güzel çiçekleriniz var.Bu çeşitlilik doğaya olan sevginizden kaynaklanıyor.Rengarenk harika bir çiçek bahçesi .Çiçeklerinizle mutlu sağlıklı ve huzurlu yaşayın.Saygılar selamlar.
Bahar hanım , merhaba
Gülleriniz muhteşem. Ben de sizin gibi gülleri çokkk seviyorum. İlerde inşallah sizin gülleriniz gibi olduklarını görmek kısmet olur.
Sormak istedğim ,bu kadar güzel ve bakımlı olmaları için neler yapıyorsunuz. Bakımları hakkında bize bilgi verirmisiniz. Bu güzelliklerin bir sırrı olmalı :)
Güllerinizle güzel günler. Selamlar
Sn farezya
Ziyaretiniz beni mutlu etti çok teşekkürler, gülleri sevmenize onlarla ilgili olmanıza sevindim.
İnşallah sizin gülleriniz benimkinden dahada güzel olur.
Bakımlarını soruyorsunuz hemen cevap vereyim, çocuklara nasıl önem veriyorsak onları büyütmek için, inanın onlarda o kadar zahmetli yani onlarda sevgi ve önemsenmek istiyorlar, en çok dikkat ettiğim güllerin bakımında üzerlerin de solmuş gül bırakmamak, solan güller gülün yarı yarıya gelişimini etkiliyor.
iyi ve sağlıklı günler dilerim
Sayın Bahar.
Bahçenizde çok güzel çiçekleriniz var.Bu çeşitlilik doğaya olan sevginizden kaynaklanıyor.Rengarenk harika bir çiçek bahçesi .Çiçeklerinizle mutlu sağlıklı ve huzurlu yaşayın.Saygılar selamlar.
Adil bey çok teşekkür ederim.:)
beğenileriniz beni sevindiriyor sizler gibi doğa dostlarımız oldukça inanın bizler dahada mutlu huzurluyuz.
sevgiler saygılar.
Çok teşekkürler. Ne kadar iyisiniz. Karşı tarafa daha da iyisini dileyecek kadar...
Güller büyüyünce ileride sizden nasıl aşı yapıyorsunuz. Püflerini öğrenmek isterim. Öğrenciniz olmak isterim yani...;)
Sevgiler...
Sevgili uzaylı,
Canım benim ne demek yaparız bir şeyler yeter ki sen iste.
Benden daha ustalar var sitede hepimiz yardımcı oluruz.
Mesela şimdiden göz aşılarını inceleyebilirsin tam zamanı.
Aşının yapılışını..
Çok dikkatle okuduğun zaman çok kolay aşı yapmak.
sağlıcakla kal.
Sayın Bahar hanım, bahçeniz ve o bahçeyi süsleyen gülleriniz harika. Bir an gözlerimi kapattım kendimi o bahçede hayal ettim. Japon gülü çok güzel bir ağaççık, iyi bakım yapılırsa her gün çiçek açar. Çiçeklerini erken dökse de süreklilik arz eder, bende turuncu renklisi vardı yaşatamadım fakat çelik alarak bir fidan emde ettim yakında çiçek açacak. Taze sürgünlerinden alınan çelikler perlit veya yumuşak toprağa daldırılırsa köklenme sağlanır. Gülleriniz çok güzel, ellerinize sağlık.
Sn yaylacı bahçeme ziyaretiniz beni sevindirdi.
Çok teşekkür ederm inşallah sizlerin daha güzeli olur hayalleriniz gerçek olur.
Sizin dediğiniz gibi japon gülümü çoğaltmayı düşünüyorum.
saygılar.
fooflower
05-07-2011, 08:44
Çoooooooooooook güzeller, sağlıklılar ve sizi çooook sevmişler.Benim güllerim beni sevemedi. Gonca iken kuruyorlar. Ne yapmalıyım sayın bahar. Yaprakları yenmiş gibi. Eğer bahçemi tekrar ziyaret ederseniz şimdi fotolarını yüklüyeceğim sizde görmüş olur ve belkide bana yardım edersiniz...Saygıyla.....
fooflower
05-07-2011, 08:47
Güllerim çook kötüler
231182
231183
gördünüzmü bahar hanım ben ne yapmalıyım şimdi?
Aceleden kendi bahçem diye sizin bahçeye yükledim fotoları özür dilerim. Nasıl hata bu kadar güzel gülleri gördükten sonra benimkileri görmek hayal kırıklığı..tekrar kusura bakmayın nasıl silinir beceremedimde çok özür..Saygılar efendim
yasemin-35
08-03-2012, 08:14
Sevgili Bahar bayıldım gül bahçesi değil cenneti sanki. benimde güllerim var ama sizinkiler muhteşem
Sevgili Bahar,gülleriniz çok güzel çok sağlıklı ellerinize sağlık.
KARBEYAZ
14-03-2013, 20:35
S.n zeytinci öncelikle teşekkür ederim.Sarmaşık güllerimin hepsi kokulu ve uzun süre dayanıklı kalıyor.Aslında bahçemde daha çok çiçek ve gül çeşidi var ama henüz fotoğraflayamadım.İlerleyen zaman içinde onlarıda sizlerle paylaşırım.
ellerine saglık bahar hanım süpeer güzel güller
Bahar hanım ellerinize sağlık sabah sabah gözüm gönlüm açıldı.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.