Bağlan

View Full Version : Ümit79 / Kaktüs ve Sukulentler

umıt79
25-05-2010, 22:36
Kaktüsleri bu siteyle sevmeye başladım. Yetiştirdiğim bitkiler içinde en fazla merakla satın aldıklarım olmaya başladılar bir süre sonra. Hayatın yeterince tad vermediğini düşündüğüm zamanlarımda, kendime hergün start verebilmek için yeni bahanelere ihtiyacım vardı. İşte bu dönemler de bahanelerime yenilerini ekleyen kaktüsler oldu. Artık bahanelerimi birer tutkuya dönüştürmeye başladım.

Yapılarıyla insana çok benzetiyorum kaktüsleri. Bizlerin hayatında da mücadele , sıkıntı , emek çok yoğun ve sabır içinde dem almak gerekiyor vuslatlara ermek için.

Vuslata ermede bahaneden bir zerre kaktüsler , bahaneciler bizler... Beni kaktüs sevgisiyle tanıştıran sitemiz üyelerine sonsuz teşekkür ediyorum.

Hiç kaktüsüm olmadığını yazdığım da samimiyetiyle birlikte saksılı ,köklü kaktüslerini gönderen kıymetli Zafer İnandıklı Beyefendi' ye , kıymetli Lale Hanımefendi'ye , kıymetli Asya Hanımefendi' ye ruhumda ki aşka kıvılcım attıkları için teşekkür ediyorum.

İşte benim kaktüslerim

147059

147060

147061

147062

147063

sevim4
25-05-2010, 22:51
Sevgili umıt79, kardeşim kaktüs sayfan hayırlı olsun.
Aplacım kizmadın umarim bana? çünkü sende benim bir kardeşimsin kaktüslere kelince.
Kaktüsler hep beni anlatiyor diye düşünürüm kendimce.
Sen hep mutlu ol emi.

Faruk
25-05-2010, 22:56
Sayın umıt79 sayfanız hayırlı olsun. Kaktus ve sukkulentlerinizin devamını merakla bekliyorum. Eklediğiniz kaktüslerinizde çok şık ve sağlıklı görünüyorlar...

umıt79
25-05-2010, 23:26
Sevgili Sevim Ablacığım öncelikle hoşgeldiniz sayfama.Ziyaretinizle onur duydum .

Kızmak ne kelime size neden kızayım...Bana kıyamadığınızı biliyorum , beni kardeş olarak görmeniz de ayrıca onurlandırdı .Teşekkür ederim .

Kaktüsler evet hepimize farklı şeyler anlatıyor , anımsatıyor. Çiçeklerin dili var derler ya. Sanırım en çok kaktüsler o dili konuşturuyor.Kaktüslerim de bana mağdur yalnızlıkları , bahtsızlığı , hüznü anlatıyor sanki. En dayanılmaz sıkıntılı anlarımda; elime batan dikenlerle yüreğime batan dikenlerin acısını ortak edip ağladığımayı anımsatır. Fakir ve hırslı çocukluğumun ümitlerini fısıldar sanki kaktüsler. Şükret dercesine kulağımın içine doğru bağırırlar. Onlarla yaşamın çilesini ve hayata bir nebze daha tutunmak için mücadele etmek gerektiğini anımsarım.

Bir kaktüs daha neler neler anlatır...

Mutluluk dostların çokluğuyla orantılı sanırım.Hepimiz çok mutlu oluruz umarım.

umıt79
25-05-2010, 23:35
Sayın Faruk güzel dilekleriniz ve sözleriniz için çok teşekkür ederim . Henüz fotoğraflanacak o kadar çok kaktüs ve sukulent var ki. Zaman zaman fırsat buldukça fotoğraflar eklerim...

oki_1655
26-05-2010, 03:59
Ümit Abi sayfan hayırlı olsun hepsi çok sağlıklı görünüyor maşallah ama ilk ben söyliyeyim daha sonra bunu söyleyenlerde olucaktır; ilk fotoğraftaki kaktüsünden o yapma çiçeği çıkarsan kaktüsün için daha iyi olucaktır.
Hepsini sağlıkla büyütmeni ve sayılarını arttırmanı, bol bol çiçeklerini görmeni dilerim...

mrmusti
26-05-2010, 09:22
Aramıza hoş geldiniz. Güzelliklerinizi görmek için bende sabırsızlıkla bekliyorum.
Kaktüslerinizin sabırla çoğalmasını, güzelleşmesini ve bizleri mutlu ettikleri kadar sizide mutlu etmesini diliyorum.

umıt79
26-05-2010, 17:17
Ümit Abi sayfan hayırlı olsun hepsi çok sağlıklı görünüyor maşallah ama ilk ben söyliyeyim daha sonra bunu söyleyenlerde olucaktır; ilk fotoğraftaki kaktüsünden o yapma çiçeği çıkarsan kaktüsün için daha iyi olucaktır.
Hepsini sağlıkla büyütmeni ve sayılarını arttırmanı, bol bol çiçeklerini görmeni dilerim...

Sevgili Oktay , sayfama hoşgeldin. Ne kadar çok mutlu oldum yorumunu görünce...Teşekkür ederim.

İlk fotoğraftaki kaktüsüm aldığımda kürdanlık gibiydi. Her yerine kürdanlarla saplanmış çiçekler ilk günler de temizlendi. Fakat o tek kürdanı bir türlü çıkaramadım. Kürdan saplanan kaktüslerin gelişmediğini okumuştum, doğru bu gözlem. Bir parça kırmam gerekiyor sanırım o kürdanı çıkarmak için. Açıkcası kıyamadım minnacıkta olsa kırmaya.

İnşallah hep birlikte daha güzel günlerde daha bol çiçekler göreceğiz.

umıt79
26-05-2010, 17:19
Aramıza hoş geldiniz. Güzelliklerinizi görmek için bende sabırsızlıkla bekliyorum.
Kaktüslerinizin sabırla çoğalmasını, güzelleşmesini ve bizleri mutlu ettikleri kadar sizide mutlu etmesini diliyorum.

Mrmusti ,güzel insan hoşgeldiniz sizde ,onur verdiniz .Güzellikler paylaştıkça artacak eminim .Güzel sözleriniz için sonsuz teşekkürler.

Mutluluk sanırım bulmasını bilenin işi. Her daim hepimiz bol çiçekle mutlu olalım. Sevgilerimle..

Hhatice
26-05-2010, 17:26
umıt79 sayfanız hayırlı olsun .kaktüsleriniz güzel ,önce böyle başlıyor .Sonra hızla çoğalıyor :)
Resimleri merakla bekliyoruz .

günebakan
26-05-2010, 17:44
Sayın Ümit79 sayfan hayırlı olsun ama ben kaktüslerin resimlerini göremiyorum acaba resimler görünmüyor mu yoksa bende mi sorun?

umıt79
26-05-2010, 18:10
Sevgili Günebakan hoşgeldiniz .Teşekkür ediyorum .Sorun sizde değil , birçok sayfada ki fotoğraf şu an görünmüyor.

umıt79
26-05-2010, 18:12
umıt79 sayfanız hayırlı olsun .kaktüsleriniz güzel ,önce böyle başlıyor .Sonra hızla çoğalıyor :)
Resimleri merakla bekliyoruz .

Sayın Hhatice Hanım , güzel dilekleriniz için çok sağolun. Evet bende çoğaltmaya başladım şimdiden .Ah birde ara ara iş yerimden çalınmasalar süper olacak :)

Kaktüs sevdası bu hırsıza kızmıyorum:p
Yeni resimler geliyor ...

günebakan
26-05-2010, 18:13
Evet diğer sayfalara bakınca farkettim:)

umıt79
26-05-2010, 18:45
Fotoğraflar görünmediği gibi yüklenenler de görünmüyor ne yazık ki.Ön izlemelerde yüklediğim fotoğrafları göremedim :(

günebakan
26-05-2010, 18:57
İsterseniz bekleyin biraz nasıl olsa düzeltilecektir bu sorun:)

sevim.K
26-05-2010, 19:10
Sevgili ümit sayfaya ilk baktığımda kaktüs fotoğraflarınız görünüyordu sanırım şimdi bir sorun var. Hep değişik nedenlerle söylediğim bir şey vardır. Hiç bir zaman çok fazla sayıda kaktüsüm olmadı. Öyle bir gayret içinde de olmadım uzun yıllar. Ama kaktüslerle aramda her zaman çok özel bir bağ oldu. Bu tek başına sadece "sevgi" ile açıklanacak bir şey değil. Onlarla paylaşımlar, onlarla esinlenmeler, onlarla benzeşimler, çoğaltılabilir:)

Sizde bunu gördüm. Sanırım sadece kaktüslerinizi değil, onların "iz" lerini de takip edeceğiz bu sayfada paylaşımlarınız ölçüsünde;)

Hhatice
26-05-2010, 19:34
Resimlerde problem var .Düzelince yüklersiniz .Bakalım da sizde olmayanları el birliği ile çoğaltalım :))

oki_1655
27-05-2010, 13:09
Sevgili Oktay , sayfama hoşgeldin. Ne kadar çok mutlu oldum yorumunu görünce...Teşekkür ederim.

İlk fotoğraftaki kaktüsüm aldığımda kürdanlık gibiydi. Her yerine kürdanlarla saplanmış çiçekler ilk günler de temizlendi. Fakat o tek kürdanı bir türlü çıkaramadım. Kürdan saplanan kaktüslerin gelişmediğini okumuştum, doğru bu gözlem. Bir parça kırmam gerekiyor sanırım o kürdanı çıkarmak için. Açıkcası kıyamadım minnacıkta olsa kırmaya.

İnşallah hep birlikte daha güzel günlerde daha bol çiçekler göreceğiz.

Abi sen dışarıda kalan kısımı kopar bir süre sonra o kendini onarıp yarası kapanıcaktır zaten içinde kalan parçada kalsın öyle bana sorarsan.İnşallah şu sorun düzelirde yeni fotoğrafları da görebiliriz..

umıt79
27-05-2010, 22:14
Sevgili ümit sayfaya ilk baktığımda kaktüs fotoğraflarınız görünüyordu sanırım şimdi bir sorun var. Hep değişik nedenlerle söylediğim bir şey vardır. Hiç bir zaman çok fazla sayıda kaktüsüm olmadı. Öyle bir gayret içinde de olmadım uzun yıllar. Ama kaktüslerle aramda her zaman çok özel bir bağ oldu. Bu tek başına sadece "sevgi" ile açıklanacak bir şey değil. Onlarla paylaşımlar, onlarla esinlenmeler, onlarla benzeşimler, çoğaltılabilir:)

Sizde bunu gördüm. Sanırım sadece kaktüslerinizi değil, onların "iz" lerini de takip edeceğiz bu sayfada paylaşımlarınız ölçüsünde;)

Söylemek istediklerimin çoğuna tercüman olmuşsunuz Sevim Hocam . Yıllarca konuşarak para kazanmış bir insanım , fakat siz daha öz ve dolaysız anlattınız. Özel bir şeyler var kaktüslerle aramda . Fakat o şeylerin adını da koyamıyorum. Belki özdeşleştirdiğim insanları görür gibi oluyorum. Ayırd etmem anlamsız olur.

Hadi resimlere geçeyim.

Eski fırça kabına dikmiştim bu kaktüsü .Yine üzerinde yapay çiçek var .Bunun çiçeğide çıkaramadıklarımdan.O kadar çok slikon kullanmışlar ki çıkarmak isterken benzer bir tanesini ezmiştim elimde.
147517

umıt79
27-05-2010, 22:20
Resimlerde problem var .Düzelince yüklersiniz .Bakalım da sizde olmayanları el birliği ile çoğaltalım :))

Sevgili Hhatice Hanım , defalarca uğraşmama rağmen yüklenmemişti fotoğraflar.

Teşekkür ederim hüsnü niyetinizden hiç şüphem olmadı. Diğer arkadaşlarla candan paylaşımlarınıza , kaktüs ve çiçek imecesine şahid oldum .Çok içtensiniz sağolun.

Bakın bu resimde de size göz kırpan bir taze gelin var.

147518

147519

oki_1655
27-05-2010, 22:53
Arkada görünen rexler de ayrı güzel.Neredeyse bir ay oldu onlarında fotoğraflarını bekliyoruz abi :)

sevim4
27-05-2010, 22:55
Nekadar güzel açmış bembeyaz.

umıt79
27-05-2010, 23:00
Arkada görünen rexler de ayrı güzel.Neredeyse bir ay oldu onlarında fotoğraflarını bekliyoruz abi :)

Sevgili Oktay fotoğraf makinam problemliydi.Onlarıda ekleyeyim yarın erken gelirsem .Unutmuştum doğrusu:)

Sevim Ablacım o beyaz paskalya çiçeği sizde de çok güzel açar :p

Oktaycığım tavsiyen üzerine ilk fotoğrafta ki kürdanı kırdım .Bitkinin içinde bir miktar kaldı , şimdi daha hoş geliyor gözüme..

Hhatice
27-05-2010, 23:09
Sevgili Hhatice Hanım , defalarca uğraşmama rağmen yüklenmemişti fotoğraflar.

Teşekkür ederim hüsnü niyetinizden hiç şüphem olmadı. Diğer arkadaşlarla candan paylaşımlarınıza , kaktüs ve çiçek imecesine şahid oldum .Çok içtensiniz sağolun.

Bakın bu resimde de size göz kırpan bir taze gelin var.

147518

147519

Maşallah ona :) Gerçekten gelin gibi çok güzel

umıt79
27-05-2010, 23:15
Altta ki prenses te şubat ayından beri çiçekteydi.Ne yazık kırmızı çiçeklerini fotoğraflayamadık .Bazen iyi ki çiçeklerini döktü diyorum.Komşuların çelik alma hevesinden neredeyse kel kalmıştı :)

Ama ben onu her haliyle çiçeksizken de seviyorum .

147568

umıt79
28-05-2010, 21:21
İşyerimde cam kenarında duran kaktüslerimden birisi de bu . İkinci haftasında , kuruttuğu üç çiçeğin ardından dördüncü ve beşinci çiçekleride gülümsemeye başladı.

147761

Kaktüslerin çiçeklerini akşam üzeri açtığını bilmiyordum daha önce. Dikkatimi çeken güneş varken tamamen kapalı olan çiçekler güneşin ve aydınlığın azalmasıyla kocaman açıyorlar.

147762

mrmusti
29-05-2010, 10:08
Maşşallah, maşşallah...

günebakan
29-05-2010, 10:18
Beyaz yılbaşı çiçeğine bayıldım çok güzelmiş:)

sevim.K
29-05-2010, 17:01
Aaaaa beyazzz deyip kalmışım sevgili ümit. Paskalyanızın beyazına bayılmış durumdayım:)

umıt79
29-05-2010, 17:26
Sevim Hocam , acil ayıltmak gerek sizi .Ben ayılma işlemleri için hemen çelikler koparıp dikmelere başlıyorum :)

sevim.K
29-05-2010, 19:13
:p:p:pSevgili Ümit teşekkür ederim. Dün bir arkadaşım küçük bir saksıya dört ayrı çelik yapmış getirdi bana. Görsen minicik. Bir de kırmızı çiçek açmış. Benim paskalyam kocaman oldu kış boyu iki tane çiçeğini görebildim:mad:

sevim4
29-05-2010, 21:55
Sevgili ümitcım, bu güzellikleri benden saklama ne cevherler varmışda bizim hamerimiz yokmuş.

kartalpin
29-05-2010, 22:37
Sevgili Ümit 79,

Devamını bekliyoruz ve özellikle kaktüslerin size anlattığı duyguları paylaşmanıza çok sevindim. Umarım Kırkkaleye kaktüs sevdasını yayarsınız

fund@
29-05-2010, 22:53
kaktüsleriniz ve paskalyanız çok güzel sayın ümit79..bende yeni başladım kaktüs yetiştirmeye..3-5 derken sayım 20 yi geçti şimdi..bazıları çok minik, çiçek açan yok..ama sabırla ben de çiçek açmış kaktüslerimi paylaşacağım günü bekliyorum..

bu arada kırmızı renkli paskalya olduğunu sandığım bir çiçeğim var..evin içindeydi dışarı çıkardım yeni, çok yavaş büyüyor..yetiştirme ortamı ve toprak yapısı nasıl olmalı?bilgilendirirseniz sevinirim

umıt79
29-05-2010, 23:35
:p:p:pSevgili Ümit teşekkür ederim. Dün bir arkadaşım küçük bir saksıya dört ayrı çelik yapmış getirdi bana. Görsen minicik. Bir de kırmızı çiçek açmış. Benim paskalyam kocaman oldu kış boyu iki tane çiçeğini görebildim:mad:

Sevim Hocam kocaman olduysa her an çiçek açabilir hiç üzülmeyin...Aniden büyüme ve aniden tomurcuklanma yapıyorlar. Ama çiçeğinin açması haftalar sürüyor.

Dört minik birden bire sevindirecektir sizi .;)

umıt79
29-05-2010, 23:38
Sevgili ümitcım, bu güzellikleri benden saklama ne cevherler varmışda bizim hamerimiz yokmuş.

Aşkolsun Sevim Ablacım esirgermiyim. Sana geçenlerde gönderdiğim kargoda koymayı unuttuklarımdan biride paskalya idi. :dilli:

sevim4
29-05-2010, 23:56
Senin canın sağolsun ümitcim,benimkisi şaka.

umıt79
29-05-2010, 23:59
Sevgili Ümit 79,

Devamını bekliyoruz ve özellikle kaktüslerin size anlattığı duyguları paylaşmanıza çok sevindim. Umarım Kırkkaleye kaktüs sevdasını yayarsınız

Sevgili Kartalpin ,teşekkür ederim.Paylaşılacak o kadar çok şey var ki aslında .Kaktüsler benim için tutkuya dönüştü demiştim daha önce.Bu bir gerçek...Benim ki sanırım modern çağın yalnızlıklarına mahsus bir hastalık. Daha iyi ve onurlu yaşamak için can hıraş çalışıyorum. Sonrasında fark ediyorum ki aslında çalışmaktan başka bişey yapmıyorum...

Bu tekdüzelik bir zaman sonra boğar oluyor beni. Artık hayatımın içinde ki hiçbirşeyin anlamlı gelmediğini fark ettiğim zamanlarda başladı kaktüs tutkum. İyiki başladı , küçücükte olsa bu tutku hayattan keyf alabilmemi sağlıyor. Kocaman bir insan denizinde sözcüklerle konuşamayacak kadar kelimesiz kaldığımda kaktüslerle sessiz iletişimime başlıyorum. Verdiğim herbir zerre emeğin ruhuma yansıyacak enerji olduğunu bilerek bunu yapıyorum.

Bazı duyguların ne yazık ki kelime dilinde sözlüklerde tarifi , karşılığı ,anlamı yok...Okyanusta susuz kalmış bir balık gibi yüreğim çırpınırken kendimi kaktüslerin acıtan dikenleriyle buluveriyorum . Deşarj oluyorum , hüzne müptela bir tarafı azad ediyorum .Sıralı düşünme ve mantık yürütme gibi eğitimin kazandırdığı tüm sıradan ve monoton alışkanlıklarım kaybolup bırakıyorum kendimi fikri fırtınalara...

Kaktüslerle anımsıyorum birçok dostu , bir çok yalanı ,bir çok insanı .Kaktüslerle unutuyorum üzerine yamalar atttığım masum çocukluk günlerini .Annemin bizlere öğrettiği en güzel hissiyat yetinmeyi ve sabrı...Kaktüs deyip geçmemek lazım , bana çok şeyler anımsatıyor...

Kırıkkale de ne yazık ki beş çeşitten fazla kaktüs bulamıyorum . Zamansızlık problemimden dolayı başka şehirlere de gidemiyorum . Es kaza bir yerlerde görürsem satın alabileceğimi alıyor , alamayacağım olduğu zamanda bir parça çelik rica ediyorum... Umarım tüm Kırıkkale kaktüs sevdasına tutulurda umud edebilmek için güzel günleri daha çok sebebim olur...

umıt79
30-05-2010, 00:09
kaktüsleriniz ve paskalyanız çok güzel sayın ümit79..bende yeni başladım kaktüs yetiştirmeye..3-5 derken sayım 20 yi geçti şimdi..bazıları çok minik, çiçek açan yok..ama sabırla ben de çiçek açmış kaktüslerimi paylaşacağım günü bekliyorum..

bu arada kırmızı renkli paskalya olduğunu sandığım bir çiçeğim var..evin içindeydi dışarı çıkardım yeni, çok yavaş büyüyor..yetiştirme ortamı ve toprak yapısı nasıl olmalı?bilgilendirirseniz sevinirim

Sevgili Fund@ ziyaretiniz için teşekkür ederim. Kaktüsler apayrı bir meşgale .apayrı bir tutku...Eminim ki 20 sizin içinde yeterli bir sayı olmayacaktır. Bende şu anda kırmızı ,pembe , beyaz paskalyalar var. Ve görünüş itibarıyle hepsi birbirinin aynı .Dıştan hiç farkları yok ...

Çok özel bir bakım yapmadım bu güne kadar.Biraz kum , torf , bahçe toprağı , kaba kum, yanmış odun veya mangal külü , biraz cam tozu bulunan toprağa dikmiştim çelikleri. Fakat ben diktiğimde de gayet yetişmiş bir bitkiden ayrılmış büyük parçaydı paskalyalarım. Çok zorlanmadan tuttular.Kışın soğuk odada durdular (bunun çiçeklenmeyi hızlandırdığını söylemişti veren arkadaş).Devamlı ışık aldıkları bir noktada bekleyip çok az sulanarak beklediler..Neredeyse nisan ayı başından beri balkon da duruyorlar.

Büyümeleri aniden olabiliyor paskalyaların .Benimkiler ani şaşırtmalarla sevindirdiler beni. Gübre vermiyorum kaktüslere , bu yapılarının bozularak peltemsi bir halde çürümelerine sebep oluyor..

umıt79
30-05-2010, 00:11
Senin canın sağolsun ümitcim,benimkisi şaka.

Lafı bile olmaz Sevim Ablacım .Birkaç bitki kimseden kıymetli değil gözümde...

umıt79
30-05-2010, 10:40
Sevgili Zafer İnandıklı Bey den köklü gelen paskalyam. Boyuna posuna bakmadan çok güzel çiçekler açtı.

148006

Kırıkkale de bulabildiğim türlerden biri...
148007

umıt79
30-05-2010, 10:43
Diğerlerinden farklı olarak çok sevdiğim kalanchoelerimden pembe olanı.Rengi beyazımsıydı ama güneşte pembeleşti. Tatlı bir toz pembe...
148008

umıt79
30-05-2010, 10:47
Slikonlu çiçeğini çıkarmaya çalışırken bir tanesini elimle ezdiğim üçlü kaktüsün kalan ikisi...

148010

sevim4
30-05-2010, 11:17
Galoşunda pempe ve katmerli bendeki yalin kat.

umıt79
31-05-2010, 00:23
Katmerli bir kalanchoem sonradan yalınkata dönüştü Sevim Abla . Umarım seninki de bir gün katmerli olur :)

sevim.K
31-05-2010, 05:59
Aynı kaktüsten (44 nolu mesaj) kızımla koçtaştan almıştık bizde. Maalesef iki yavruyu kaybettik. Birini zor kurtardım. Umarım büyütmeyi başarırım:)

asumandilek
31-05-2010, 15:42
Kaktüs kadar saksıdaki yeşil taşlara da bayıldım. Sonra o beyaz paskalya da akllımı başımdan almadı değil hani. :)) Huzurla, sağlıkla büyütün inşallah... Hepsi çok güzel...

ilksenozturk
01-06-2010, 16:10
o beyaz çiçekli yılbaşının çok çok güzel,
diğerleri de bir o kadar bakımlı. onlarla beraber yaşlanırsınız inşallah...

sevim.K
01-06-2010, 16:34
Gördüğün gibi benim hediye paskalyamda boyuna posuna bkmadan çiçek açmış. Kalabalık görünüşüne bakma dört kök. İçlerinde beyaz renk yokmuş;)

Orkun Kırcı
01-06-2010, 17:05
Sayfanızı şimdi gezdim, ellerinize sağlık, çok güzeller.

umıt79
01-06-2010, 19:53
Kaktüs kadar saksıdaki yeşil taşlara da bayıldım. Sonra o beyaz paskalya da akllımı başımdan almadı değil hani. :)) Huzurla, sağlıkla büyütün inşallah... Hepsi çok güzel...

Hoşgeldiniz Sevgili Asumandilek ...Boyanmış taşlar kaktüslere çok faydalı oluyor.Su kaybı, sulamayı unutma gibi hataları tolore ediyor.Çok teşekkür ederim güzel yüreğiniz için .Sağlık ve huzur hepimiz için olsun...

umıt79
01-06-2010, 19:57
o beyaz çiçekli yılbaşının çok çok güzel,
diğerleri de bir o kadar bakımlı. onlarla beraber yaşlanırsınız inşallah...

Sevgili İlksenöztürk Hoşgeldiniz sayfama ...Valla bende çok seviyordum paskalyaları ama beyaz da tam gelin oldu :)
Unuttum sanmayın hala arayışlardayım söğüt begonya bulduğum an haber geçeceğim size. Umarım yaşlılıkta sağlıklı ve huzurlu oluruz da kaktüslere de bakabiliriz.

Teşekkürler ziyaretiniz için.

umıt79
01-06-2010, 20:04
Gördüğün gibi benim hediye paskalyamda boyuna posuna bkmadan çiçek açmış. Kalabalık görünüşüne bakma dört kök. İçlerinde beyaz renk yokmuş;)

Maşallahı var Sevim Hocam daha ne olsun .Bir bakmışsınız saksı dolmuş taşmış.Aniden büyüyerek şaşırtan bir bitki paskalya .Tıpkı aniden kurumaya başlaması gevrekleşmesi gibi.

Sevgili Asya nın bana gönderdiği paskalya fidesi de iki adetti.Sağolsun sevgili Asya irice bir çeliği yedeğiyle göndermişti. Ben onları diktim .Sonra üstteki iri parçayıda kırp diktim...Bir saksı dolusu oldu üç-dört kök .Böylece şimdi yeni çıkan kısımlarıyla minik bir güzel oldu..Sizinki de yakında doldurur saksıyı .Beyaz paskalya çeliği de benden olur. Seriyi tamamlarız ....

umıt79
01-06-2010, 20:13
Sayfanızı şimdi gezdim, ellerinize sağlık, çok güzeller.

Sevgili Orkun ziyaretiniz için teşekkür ederim . Dün nasıl imrendim sizin avlunuza sevgi ve emeğin birleşimini gördüm bitkilerinizde..

sevim.K
02-06-2010, 11:35
Zaten onun için saksıyı gösterdim:p

Zafer İnandıklı
03-06-2010, 20:28
Sevgili umıt79, maaşallah Hepsi çok güzeller. Yüzlere, binlere ulaşsınlar inşaallah.

umıt79
05-06-2010, 12:09
Kıymetli Zafer Bey ,ziyaretiniz için teşekkür ederim.Bir kaç kelam yazarakta çok onore ettiniz. Bakın size öpücük gönderen kim var resimlerde. Anneleriyle babalarına selamlar gönderiyorlar.

149849

Gönderdiğiniz kaynana dili gayet güzel köklendi . Kendi kadar yavru verdi .İlk yavrusunu Sevim4 ablaya gönderdim birkaç hafta önce .Bu ikinci yavrusu üçüncüyü de bekliyoruz alametleri var:)

149848
149847

İşte bu kaktüs ilk sahip olduğum kaktüs . Yine çok kıymetli Zafer İnandıklı abi göndermişti .Saksısıyla gayet korunaklı bir kutuya koyup göndermişti .Teşekkürler Zafer Bey....

149846
149845

umıt79
05-06-2010, 12:38
Bunlarda cinslerinin aloevera olmasından başka birşey bilmediğim kaktüslerim. Birinin yapraklarından o kadar çok üretmeye çalıştım ki !

149864
149863

İşte üretim deneylerimde kullandığım aloevera .Biliyorum ki birgün çirkin ördek yavrumuz gelişim gösterişli kocaman kaktüs olacak:)

149860
149862
149861

umıt79
05-06-2010, 15:19
Çiçekçide kenarda köşede kalmış, minyatür saksıda ki 5 cm lik minicik bişeydi. Öyle ki çiçekçi bile cam vitrinin arkasında , köşede saksısı çıkmış toprağı adeta kalmamış bu enfes görüntüyü unutmuştu. Fark ettiğimde ne zaman konulduğunu bile hatırlamadığına göre , o da unutulmuşlardan biriydi . Ve ben unutulmuş çok şeyin aslında hiç unutulamayacak kadar özel olacağını biliyordum.

149916

İlk yaptığım eve getirip hemen kocaman bir saksıya almak oldu.Çiçek yetiştirenlerin tümü yanlış olduğunu düşünsede büyük saksıda daha güzel olacağı kanaatim doğru bir karardı. İlk günler sadece uyudu saksıda. Hiç eksik etmedim ilgimi, onu çok seviyordum .Ve hergün işten geldiğimde ilk yaptığım ona dokunarak diğer bitkileri kontrol etmekti.

Zaman zaman kazalarda yaşamadı değil. En büyük kazası azgın kediler tarafından saksısının dağıtılması olmuştu .Sonra işyerime götürdüm orda en büyük dalı bir kaktüs sever tarafından çalındı :)
Büyüme dönemi tam bu zamana tekabül eder . Kaktüsüm kendini yenilemek için adeta yarışa başladı...

149917

Kaktüs sabır işiydi ki , sabrettikçe hayal perdelerinin bir bir kalktığına şahid oluyordum. O yalnızca 5 cm lik minik minyatür saksıda ki kaktüs şimdilerde saksının üzerinde 30 cm boyunda ve aniden sıcaklarla gelişmiş bir güzellik olarak gelişmeye devam ediyor. Bakın bu fotoğraflar bir hafta öncesinden .

149918

sevim.K
05-06-2010, 15:23
Evet ya çok güzel:) İyi ki almışsın bir kenarda unutulmuş küçücük şeyi:)

umıt79
05-06-2010, 15:30
Gerçi bu benim bahanem Sevim Hocam :o her gördüğüm bitki benim için kenarda unutulmuş bir güzellik .Onun için hepsine sahip olmalıymışım gibi geliyor :D

umıt79
08-06-2010, 15:10
Bu kalanchoelerim bir saksıda farklı dört yavrudan geliştiler. Çürümüş kalanchoe nin tepesinden aldığım 2 cm boyunda uçları torfun üzerine öylesine bıraktım. Şubat ayının sonundan beri büyümek için oldukça yoğun yarış içindeler. Dört uç sürgünden kimisi cüce kaldı kimisi böyle dallı budaklı oldu aynı saksıda ..Tıpkı insanoğlu gibi kimisi zafere ulaşırken ,kimisi olduğu yerde sayıyor...

150931

Tek yaptığım nemli torf üzerine bıraktığım kalanchoeleri fısfısla nemlendirip ,üzerine strech film kaplamak oldu. Soğukların bitişiyle cam önünde güneşin ışıklarıyla buluştular ...

150930

umıt79
08-06-2010, 17:23
Mart ayı içerisinde Adıyaman dan gelen Sansevira mayıs sonunda asıl yapraklarını çıkarmaya başladı.

Ev aldırıyor diyorlar ya , dikerken '' hadi bakalım makus talihi belki de senle yeneriz '' dedim. Şimdi 2 yaprak çıktı ve saksısı dar geliyor.Tutturduğumuza göre geniş bir saksıya toprağıyla alıp sonrada gölgede birkaç gün bekletmek gerekiyor.

İşte üç sanseviramdan ilk kendi ürettiğim ...

150976

150977

sevim.K
08-06-2010, 17:41
Maşallah güzel büyüyor. Benim bugün bodur paşakılıcım oldu:D

umıt79
08-06-2010, 18:22
Harika bir haber Sevim Hocam , bende bugün 2 metre boya yaklaşmış neredeyse 100 kök olmuş bir paşakılıcına talip oldum ama fiyat çok yüksek geldi doğrusu. 4oo lirayı bir seferde paşakılıcına yatırım olarak değerlendiremeyeceğimi düşündüm :)

Sahibine bu kadar gür ve güzel olmasının sırrını sordum.Birkaç tavsiyede bulundu ,bende denemeyi düşünüyorum .

Öncelikle hazır topraktan bitkimi kurtarıp bahçe toprağından bir karışım hazırlamamı söyledi. Kendisinin paşakılıcı büyükboy boyanmış bira fıçısında dikili. Saksı büyüklüğüne göre büyüyüp şekillendiğinden bahsetti. Toprağı kurudukça su verdiğini ,yerini yıllardır boya badana ve bakım dışında hiç değiştirmediğini ekledi. En önemli bakımınınsa saf rafine edilmemiş zeytinyağı ile yapraklarının birkaç haftada bir silinmesi olduğunu asla gübre veya benzeri birşey kullanmadığını belirtti.

Tesadüfen gittiğim bir yerde görüp talip olduğum için fotoğraflayamadım ama müthiş heybetliydi. Umarım bizimkilerde öyle güzelleşebilirler ;)

umıt79
12-06-2010, 09:40
En sevdiğim kaktüslerimden biri. Ne yazık ki bunun cinsini de bilmiyorum.Satıcı adına maymun kuyruğu demişti .

Bazı kaktüsler cezbedici olabilirken bazıları da güldüren etki yaratıyor. Mesela altta göreceğiniz kaktüs haftalarca çiçeklerime koruculuk yapmıştı.

Çiçekleri koparıp saçlarına takmaya bayılan küçük yeğenim bu kaktüsü yılan sandığı için çiçeklerin yanına bile yaklaşmamıştı. Bizim evde ismi yılan kaktüs :)
152129

O kadar çok yavru verdiki onlarca arkadaşımda aynı kaktüsten olmaya başladı.

152130

oki_1655
12-06-2010, 10:04
Abi fotoğraflarda bir sorun mu var yoksa sadece ben mi göremiyorum?

Faruk
12-06-2010, 12:21
Sevgili umıt79 son eklediğiniz fotoğraflar görünmüyor. Sanırım forumda sorun var...

sevim.K
12-06-2010, 15:15
Bende de var. Ben de yılan diyorum ümit:p Çok güzel de çiçeği var dört gözle bekliyorum benimki tomurcuklansın diye:)

umıt79
19-06-2010, 10:36
İşte kalanchoelerimden pembe ve yalınkat olanlardan biri . O benim en sevdiklerimden. Nedense benim için çok değerli olan ablamı anımsatır hep .Israrla , inatla her şartta yaşama dört elle sarılmanın tüm emarelerini gösterdiği için belki de.

154219

Kalancholer çok asil bitkiler. Siz Onu ne kadar unutursanız unutun , her daim çiçekleriyle yüzünüzde gülümseme yaratacak kadar kabiliyetli varlıklar.
154220

Tıpkı insanlar gibi küçük küçük umutlarla , büyük sevinçler yaratmanın hazzını yaşıyor gibiler...Ben bu hazzı yedi aydır yaşıyorum onun gülümseten pembeliğinde...
154222

sevim.K
19-06-2010, 10:42
Senin kalanşoların çok saygılı, çok sabırlı ve çok dayanıklı. Benimkiler hiç ihmale gelmiyor ümit. Canlansınlar diye yalvar yakar oluyorum:D

umıt79
19-06-2010, 11:10
Geçtiğimiz hafta içinde üç gün arka arkaya çok fazla yağmur yağdı. Akşam üzeri başlayıp sabahlara kadar süren yağmurlardan çok fazla etkilendik .

Evimizin bulunduğu mahal itibarıyle sel suları olduğu gibi bahçemize indi. Bahçede ki ve balkonda ki bitkilerimizin çoğunluğunda gözle görülür hasar oldu. Sebze fidelerimiz sel suyu altında kaldı. Balkonda ki bitkilerimizin bir kısmı saksıları dağılmak suretiyle telef oldu. Bir kısmını fırtına balkondan uçurdu .Beş adet 101 potlu viyolde ki şaşırtılmaya hazırlanan çiçek fidem zayi oldu.Sardunyalarımız ,küpelilerimizin büyük bir kısmı , kurdele çiçekleri ,telgraf çiçekleri kaktüslerimizin bir kısmı parçalandı...Çiçekli bitkileirn çoğunda fazlaca yağmur suyundan kaynaklanan çürüme başladı.

Kaybımız çok ama umudumuzda çok. Açıkcası önce çok üzüldüm , şimdi o kadar dert etmiyorum.

Bu durum bana başka bir gerçeği öğretti balkon kenarlarına destek kısmı olmadan çiçek yerleştirmemek gerekiyormuş.

Şimdi geçelim başka bir kalanchoemize...

Diğer eşini sulama sebebiyle kaybettiğim turuncu , katmerli kalanchoe... Şimdi arkadaşlara gitmek için birkaç minik çelik alındı .Fotoğraflar çelik uç çeliklerinden almadan önce ki hali...

154227

154224

154225

154226

umıt79
19-06-2010, 11:19
Senin kalanşoların çok saygılı, çok sabırlı ve çok dayanıklı. Benimkiler hiç ihmale gelmiyor ümit. Canlansınlar diye yalvar yakar oluyorum:D

Sevgili Sevim Hocam bilemiyorum ama kalanchoelerin çeliklenmesinden tutunda , bakımına kadar hiç problem yaşamıyorum. Çok ilgilendiğiniz zaman bu bitki fazla şımarıyor ,kapris yapıyor. Ona sanki doğada yaşıyormuş muamelesi yapın bence:D

umıt79
19-06-2010, 12:08
Birkaç hafta önce önünden geçtiğim bir çiçekçi vitrininde görüp aldığım minyatür saksıda ki kaktüsüm.Sevgili Oki ve Sevim Hocam ın uyaracağını tahmin ettiğim için gelince ilk iş üzerinde ki yapay çiçeklerini çıkarmak oldu..

154242

154243

Bu fotoğraflar da yapay çiçeklerinden arındırıldıktan sonra çekildi. Aldığım çiçekçi çok güzel çiçekler açtığını söyledi . Beklentilerimizin , umutlarımızın kıvılcımında bir kaktüs daha yaşam enerjimize destek olmaya başladı.

Tüm kaktüslere yaptığım gibi saksını değiştireceğim ..Bitkilerin minyatür kalmaları hoşuma gitmiyor.Saksı değiştikten en geç bir ay sonra inanılmaz büyümeli bir maraton başlıyor kaktüslerimde.

154244

154245

Jezebel
19-06-2010, 17:56
Sevgili umit79 ,
gönderdiklerimi göremedim , umarım hayattalar , sağlıkları sıhatleri yerindedir ?;)
Güle güle büyüt .

sevim4
19-06-2010, 20:54
Sevgili umıt79, kaloşların çok güzel sarıya bayıldım güle güle büyüt.

Faruk
19-06-2010, 23:49
Sevgili umıt79 çok güzel anlatmışsınız kalanchoe bitisini. Hakikaten toprakta çok çabuk köklenebilen bir bitki. Ama çok çabuk da bitlenebilen ( yeşil bit vb. ) bir bitki olduğunu da unutmamak lazım..

Hhatice
19-06-2010, 23:59
Geçtiğimiz hafta içinde üç gün arka arkaya çok fazla yağmur yağdı. Akşam üzeri başlayıp sabahlara kadar süren yağmurlardan çok fazla etkilendik .

Evimizin bulunduğu mahal itibarıyle sel suları olduğu gibi bahçemize indi. Bahçede ki ve balkonda ki bitkilerimizin çoğunluğunda gözle görülür hasar oldu. Sebze fidelerimiz sel suyu altında kaldı. Balkonda ki bitkilerimizin bir kısmı saksıları dağılmak suretiyle telef oldu. Bir kısmını fırtına balkondan uçurdu .Beş adet 101 potlu viyolde ki şaşırtılmaya hazırlanan çiçek fidem zayi oldu.Sardunyalarımız ,küpelilerimizin büyük bir kısmı , kurdele çiçekleri ,telgraf çiçekleri kaktüslerimizin bir kısmı parçalandı...Çiçekli bitkileirn çoğunda fazlaca yağmur suyundan kaynaklanan çürüme başladı.

Kaybımız çok ama umudumuzda çok. Açıkcası önce çok üzüldüm , şimdi o kadar dert etmiyorum.

Bu durum bana başka bir gerçeği öğretti balkon kenarlarına destek kısmı olmadan çiçek yerleştirmemek gerekiyormuş.

Şimdi geçelim başka bir kalanchoemize...

Diğer eşini sulama sebebiyle kaybettiğim turuncu , katmerli kalanchoe... Şimdi arkadaşlara gitmek için birkaç minik çelik alındı .Fotoğraflar çelik uç çeliklerinden almadan önce ki hali...

154227

154224

154225

154226

Geçmiş olsun .Üzüldüm çiçeklere ama sizere birşey olmasın önemli olan o ,eksiklerini el birliği ile tamamlarız :)

Hemen listele neler istediğini Hatice ablan başı çeksin :)

umıt79
20-06-2010, 00:46
Sevgili umit79 ,
gönderdiklerimi göremedim , umarım hayattalar , sağlıkları sıhatleri yerindedir ?;)
Güle güle büyüt .

Sevgili Jezebel sizden gelenler özel bakımdaydı . İçeride korunaklı alanda yaşama garantisi için...

Malesef küpe çiçeklerim için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Bulabildiğim kopan parçaları diktim ama çok ümitsiz duruyor. Yarın fotoğraflarım kalanları...

umıt79
20-06-2010, 00:47
Sevgili umıt79, kaloşların çok güzel sarıya bayıldım güle güle büyüt.

Teşekkür ederim Sevim Ablacım . Onlar çeliklendi bile sizler için...

umıt79
20-06-2010, 00:55
Sevgili umıt79 çok güzel anlatmışsınız kalanchoe bitisini. Hakikaten toprakta çok çabuk köklenebilen bir bitki. Ama çok çabuk da bitlenebilen ( yeşil bit vb. ) bir bitki olduğunu da unutmamak lazım..

Sevgili Faruk , kalanchoelerim bana hiç sorun çıkarmayan ender bitkilerimden...Bugüne kadar hiç ama hiç kalanchoe biti v.s problem yaşamadım. Sadece son günlerde tüm bitkilerime musallat olan arkası kıskaçlı (sanırım danaburnu ) bir böcekten muzdaribim...Tüm bitkilerin içinden, dibinden, toprağından çıkıyor ve ben aşırı tiksiniyorum...

Kalanchoelerin toprağını kuruyana kadar sulamıyorum .Ve kuruduğu zaman sulamadan önce az miktarlı sigara külü katıp öylece suluyorum...Bunun bit v.s böcek oluşumunu engellediğini düşünüyorum.

Çeliklerken de genellikle tek çiçek açmış minik uçları tercih ediyorum.Torfun üzerine hafifce bırakıp sarsmadan ara ara suluyorum. Birkaç hafta içind e tutup büyümüş oluyorlar...

umıt79
20-06-2010, 01:00
Geçmiş olsun .Üzüldüm çiçeklere ama sizere birşey olmasın önemli olan o ,eksiklerini el birliği ile tamamlarız :)

Hemen listele neler istediğini Hatice ablan başı çeksin :)

Sevgili Hhatice Abla , teşekkür ederim öncelikle...Bitkiler konusunda gözüm hiç doymayacak galiba. Annemin ve babamın tüm söylenmelerine karşın yine birkaç gündür bir sürü bitki aldım . Eksileni yerine koymak gerekli..

Sevgili Jezebel Abla da bana birsürü bitki göndermişti. Ben yarın resimleri ekleyim . Onlara da bakın sonra siz ne uygun görürseniz o beni çok mutlu eder. Emin olun bundan...Güzel yüreğiniz için sağolun ...

sevim.K
12-07-2010, 19:43
Kalanchoelerin toprağını kuruyana kadar sulamıyorum .Ve kuruduğu zaman sulamadan önce az miktarlı sigara külü katıp öylece suluyorum...Bunun bit v.s böcek oluşumunu engellediğini düşünüyorum.

Eşime söyleyeyim balkonda kaçamak sigara içerken küllerini kalanşolarıma döjsün:) Ben ne sigara içiyorum ne de kül üretiyorum;)

umıt79
15-07-2010, 11:04
Bazen hayat önümüze farklı farklı seçenekli ve seçeneksiz engeler çıkarıyor.Geçirdiğim günlerde seçeneksiz sıkıntıların , kandırılmışlık ve çaresizlik duygularının yoğun olduğu günlerdendi. Son günlerde kaktüslerimle de konuşmuyor onları da en az kendim kadar yalnız bırakıyordum. Kırgınlıktı aslında yaşadığım ve yaptığım . Önce insanlara sonra hayata ve aslında en üzücü olanı kendime karşı kırılmışlık.İşte kırılgan günlerin tek tutucu gücü bitkilerim...

Çokta uzun olmayan bir süre önce yoğun yağışlardan bitkilerimin çoğunluğunu kaybetmişken en az zararı kaktüslerim görmüştü . Çoğu bitkimi kaybetmemden haberdar olan çiçekçimin hediye namına bir paket sigara parasına gönderdiği kocaman aloevera bitkim ve resimleri...

160789

160790

160791

160792

160793

fund@
15-07-2010, 11:17
geçmiş olsun sayın umıt79, çiçeklerinizin durumuna çok üzüldüm..benim de başıma bu tür şeyler geldiği için sizi çok iyi anlıyorum..insan soğuyor bir süre çiçeklerden..inşallah eskisinden daha çok çiçeğiniz olur..aleo vera nızıda güle güle büyütün..

umıt79
15-07-2010, 11:23
Bu arada kıymetli ablalarımdan gelen kaktüs ve sukulentlerde var. İşte onlardan birisi Sevim.4 Ablam göndermişti .Geldiğinde minicik birkaç yaprağı vardı .Sonra ben o yaprakları koparıp diktim .Şimdi yeni yapraklar çıkarıyor.Çok güzel bir hanımefendi olacağından eminim :)

Teşekkürler Sevim 4 Abla..

160803

umıt79
15-07-2010, 11:26
geçmiş olsun sayın umıt79, çiçeklerinizin durumuna çok üzüldüm..benim de başıma bu tür şeyler geldiği için sizi çok iyi anlıyorum..insan soğuyor bir süre çiçeklerden..inşallah eskisinden daha çok çiçeğiniz olur..aleo vera nızıda güle güle büyütün..

Anlaşılabildiğini hissetmek harika rahatlatıcı bir duygu . Çok teşekkür ederim güzel temennileriniz için.Dünyanın yeşillenmesi hayalinin gerçek olmaktan çok uzak olmadığına eminim...

umıt79
15-07-2010, 12:17
İşte kırk yıl arasam kendi şehrimde bulamayacağım aşı kaktüslerden birisi. İşin ilginç tarafı bunları kardeşimin söz yüzüğü takılacağı gün aldım. Annemler buket gül beklerken ben önden arabadan inip koşa koşa annneme göstermiştimde kadın şok olmuştu. Bunlarımı kız istemeye giderken götürcez diyip kalakalmıştı :)
İşte en sevdiklerimden olan sarı aşılı kaktüsüm.

161072

Fotoğraflar gecenin 03.00 ü civarında çekildiği için mümkün olan en net görüntülerini sunuyorum...

161071

sevim4
15-07-2010, 12:28
Sevğili umıt79, canım kardeşim bu kadar üzülme ama elde degil çocuğun gibi gördüğün bitkiler bir anda yok olunca insanın elinden birşeyler gelmemesi çok üzüyor.
Ama önemli olan senin sağlığın.
bitkileri yerine koyabilirsin ama sağlığını asla koyamazsın.
Küçük hanım efendiyi güle güle büyüt çiçeğinide görürsün inşallah.
Sevgiler.

sevim.K
15-07-2010, 13:19
Sevgili Ümit; çok üzüldüm çiçeklerin için. Kırıklıkların, kırgınlıkların için de. Aslında bir çoğumuz içimizde kırıklıklar saklamıyor muyuz zamana bırakarak. Hangimizin kırgınlıkları yok ki?

Bitkiler telafi edilir ümit, kırıklıklar da iz kalsa da geçer zamanla. Üzülme, sevgiler:)

umıt79
16-07-2010, 14:17
Sevğili umıt79, canım kardeşim bu kadar üzülme ama elde degil çocuğun gibi gördüğün bitkiler bir anda yok olunca insanın elinden birşeyler gelmemesi çok üzüyor.
Ama önemli olan senin sağlığın.
bitkileri yerine koyabilirsin ama sağlığını asla koyamazsın.
Küçük hanım efendiyi güle güle büyüt çiçeğinide görürsün inşallah.
Sevgiler.

Teşekkür ederim Sevim4 abla .En önemli unsurun ruhsal sağlığımızı korumak olduğunu düşünüyorum ki , gördüğüm hasta insan manzaraları bunu destekler nitelikte. Yoğun sıkıntılar insan bedeninde farklı rahatsızlıklarla günyüzüne çıkıyor.Bazen yürekte kapanmayan yaraların sonu bedenden yitirilen sıhhat oluyor, gelecekten ve umutlardan eksiltilen birer parça oluyor...

Samimi yüreğinize sağlık...Sizden gelenlerden birkaç sukulent çok iyi büyüdü .Hepsinin fotoğrafını çekememiştim .İlk fırsatta sizden gelenlerle Jezebel abladan gelenleri fotoğraflayacağım...

Jezebel Ablamdan gelenlerden birisi ki ben çok seviyorum ,bir küçüğüde bende var.
161074
161075

DilSe
09-02-2011, 13:10
Bunlar da benim kaktüslerim.:)Yapma çiçeklerin bir zararı olmayacağını düşünerek bilinçsizce almıştım fakat okuyorum ve görüyorum ki ciddi sıkıntı yaratıyorlar.Özellikle asimetrik büyüme.Bir tanesi aşılı,kendi çiçeği.
Ben öncelikle türlerini öğrenmeyi çok isterim.:eek:
İlk resim,ilk aldığım zamanlarda çekildi.İkinci resimde görüldüğü gibi kaktüsümün dibe yakın kısımlarında büzülmeler oldu,ancak çok sulamadan olduğunu düşünmüyorum çünkü sert.
Bir kaktüsümü çok sulama nedeniyle kaybettiğim için tedbirliyim.Acaba az sulamada da böyle bir durum olur mu?