PDA

View Full Version : umutyolcusu / teras

Sayfalar : 1 [2] 3

umutyolcusu
14-03-2011, 14:00
Dün tarlamızda dolaşırken farkettiğim bu minicik sarı çiğdem belki de ağaçlar.net ile tanışmadan önce farkedilmiş olsaydı tarafımdan, sadece biraz bakıp geçilirdi.Ama şimdi her güzel çiçeğe sahip olma duygusu ağır bastığından özenle toprağıyla alınıp eve getirilmiş bulunuyor.
Çiçek doğal ortamından ayrıldığı için mutlum mudur bilmiyorum ama ben çok mutlu oldum onu balkonumda ağırlamaktan...

10 yıllık kurdele çiçeğime geçtiğimiz aylarda bir güzellik yapıp saksısını büyütmüştüm.Meğerse ne zamandır bunu bekliyormuşcasına daha da güzelleşti.Yavrularını biraz büyüdükçe koparıp,sevdiklerimin evini de süslesin diye hediye olarak götürüyorum.

umutyolcusu
14-03-2011, 17:41
Teşekkürler sevgili cellin,daha güzeli sizlerinde olsun.Ama bir yanlış anlama sezdim gibi.Son eklediklerim terastan değil de Uludağ'dan.Mesajımı eksik yazmışım,düzelttim.Yine de manzaramız bizim mahalledeki diğer evlere oranla çok güzel.
Bu gün gelip gidip çiğdeme baktım durdum,minicik ama çok şirin.Terastakilere bu kadar bakamıyorum:)

gardenya_
15-03-2011, 00:16
sn:umutyolcusu terasınız cıcklerınız cok guzel hele kalansolarınıza hayran kaldım nasıl boyle saglıklı:) hayret ettım ben bu kıs 4 tane aldım ve kurudular anlayamadım sırrınız ne acaba:)

umutyolcusu
15-03-2011, 08:43
Hoş geldin sevgili gardenya,güzel mesajınız için teşekkür ederim.
Kalanşolarım 4-5 yıllık oldular sanırım.Her geçen yıl daha da güzelleşiyorlar.Bana ilk olarak kayınvalidem çelik olarak getirmişti.O zamandan siteyle tanışana kadar bakımlarını bilmiyordum.Güneşi çok seviyorlar.Az sulanması gerekiyor.Ben iyice toprağı kuruyunca suluyorum.Saksı harcında mutlaka bahçe toprağı olmalı,sadece torfa dikmeyin.
Satın aldığım beyaz kalanşo torfta dikili idi ve çürüdü.Çürümeden çelikler aldım,onlar da tuttu inşaallah.Etrafınızda bulursanız yapraktan da kolay ama biraz uzun sürede kökleniyor.Bir de sıvı besin kullanıyorum arada bir.

gardenya_
15-03-2011, 12:12
bılgı ıcın tesekkrurler bırde sızın yontemızı deneyelım emınım cok ıyı sonuc alacagım :)

umutyolcusu
17-03-2011, 18:29
Son sümbülüm de açtı.Terastan eve gelesim gelmiyor.
Gelin gibi açan çiğdemim...açtın ve içimizi açtın,harika yaratılmışsın...

umutyolcusu
17-03-2011, 18:33
Çuhalar biraz çelimsiz kaldı,çiçekleri de büyük değil ama olsun,bana onunla geçen dakikalarım yeter:o

umutyolcusu
17-03-2011, 18:36
Lalem açıldıkça açıldı,saçıldı,beni şaşırttı.Daha önce lalelerin bu derece açıldığına şahit olamışım belli ki,sanki clamatisi andırıyor değil mi?

umutyolcusu
17-03-2011, 18:39
Bir kaç çeşit tohum ektim.En hızlı çimlenen ve gelişen Red Robin'ler oldu.Gelişmeler oldukça burdayız inşaallah;)

ligustrum
18-03-2011, 00:17
Sayın umutyolcusu,
Hem sebze, hem de çiçekçisiniz. Maşallah.

Yoğurt kaplarını anladık, bu pet şişeyi
üşenmeden biber saksısı yapınca;
Ee yeter ama dedim.

-"Sebze sezonu açılıyoor" diyorsunuz!

Aynı saksıyı da sebzelerle görebilme umuduyla;
Sezon hayırlı olsun.
Sağlıcakla kalın.

umutyolcusu
18-03-2011, 19:54
Hoş geldiniz sayın ligstrum.
Geçen yıl eşim arkadaşlarından özenip aniden sebze fideleri getirince hazırlıksız yakalanmıştım.Ardından ağaçlar.net ile tanışınca, annemin çimlendirdiği biberlerden de ekeyim derken ne toprak kaldı ne saksı.Sonuç böyle oldu işte.

Bu yıl epey tohum topladım.Bu sene bana saksılar yetmeyecek sanırım,bir arazi bulabilsem emaneten de oraya eksem,fena gaza geldim.

Şimdiden ektiğim tohumlar:
1-Red Robin
2-Mor dilimli domates
3-Siyah domates
4- Dev domates
5-Armut domates
6-Rio Grande domates
7-Süs domatesi
8-Yediveren biber
9-Tatlı sivri biber
10-Dolma biber
11-İsot
12-Süs biberi biberiye
13-Çan biber
14-Patlıcan
15-Yuvarlak patlıcan
16-Yer kirazı
17-Kudret narı
18-Latin çiçeği
19-Japon feneri
20-Salatalık

Bahçe ayarlayabilsem daha ekilecek tohumlarım var.Allah kolaylık versin bana ve benim durumumda olanlara:)

ligustrum
18-03-2011, 21:07
Sayın Umutyolcusu, Allah kolaylık versin, sağlıkla beraber.
Çiçekler biraz sahibini de seviyorlar belli.
Ekmeden kendileri bitiveriyorlar.
Sümbüllerin soğanları yeni mi geçen seneden mi?

sariefe
18-03-2011, 21:51
Sevgili umutyolcusu bitkileriniz çok güzel çiçeklenmiş. Lalenin çiçeği geçerken o hali alıyor genelde. Bazende sıcak görünce salıveriyor kendini. Sonuçta normal bir durum.

Bu sene bende farklı sebze tohumları ektim. Sizinkilerde az değilmiş. Umarım ürünümüz bol olur ve iyi günlerde yeriz. Yemyeşil günler dilerim.

Sevgiler...

umutyolcusu
18-03-2011, 22:32
Maşallah valla. :)

Allah razı olsun,Allah sağlık versin de hepsinin hakkından geliriz inşaallah,şimdi tek sorun ekecek yer:)

umutyolcusu
18-03-2011, 22:36
Sayın Umutyolcusu, Allah kolaylık versin, sağlıkla beraber.
Çiçekler biraz sahibini de seviyorlar belli.
Ekmeden kendileri bitiveriyorlar.
Sümbüllerin soğanları yeni mi geçen seneden mi?

Amin inşaallah,her şeyin başı sağlık.
Evet bazı çiçekler ekmeden bitiyor;),bazıları da fazla ilgiden ölüyor.:(
Mesela açelya ve fitonya yaşamadı bende,bu gün pazardan almamak için zor tuttum kendimi ucuz,bol tomurcuklu açelyaları görünce:)

Sümbül ve çiğdem soğanları yeni,geçen yıldan kalanları uygun koşulda saklayamadığım için bozuldu,Kısmetse yola bunlarla devam edeceğim:p

umutyolcusu
18-03-2011, 22:44
Sevgili umutyolcusu bitkileriniz çok güzel çiçeklenmiş. Lalenin çiçeği geçerken o hali alıyor genelde. Bazende sıcak görünce salıveriyor kendini. Sonuçta normal bir durum.

Bu sene bende farklı sebze tohumları ektim. Sizinkilerde az değilmiş. Umarım ürünümüz bol olur ve iyi günlerde yeriz. Yemyeşil günler dilerim.

Sevgiler...

Sayın sarıefe,

İyiki lalemin fotoğrafını dün çekmişim ve yüklemişim.Meğerse ona veda etme zamanı gelmiş,akşam esen orta şiddetteki lodosa dayanamayıp dökmüş çiçeğini:(

Yazdıklarım yani çimlendirdiklerim yarısı,yer işini halletsem hepsini ekeceğim ama tohumların...Neyse gün doğmadan neler doğar.

İnşaallah emeklerimizin karşılığını alırız hepimiz,şimdiden çocuklara domates,salatalık dalından diye alıştırıyorum,hayallerimiz gerçekleşir inşaallah.

Saygılar...

kirikkale41
23-03-2011, 19:39
Sayın Umutyolcusu; çiçekleriniz harika.Kasımpatılarınız,kalanchoelarınız muhteşem.Kasımpatılar tohumdan üretilebilir mi?Benim duyduğum kadarıyla,olduğu gibi bırakıp kurumasını beklemek sonra yaz aylarında tekrar yeşerirmiş.Doğru mudur?Uludağ çok süper gözüküyor =)
Bizim de Kartepemiz var ama bir türlü gitmek nasip olmadı.

umutyolcusu
23-03-2011, 21:20
Hoş geldiniz sayın kırıkkale41,
Kasımpatılar benim değil.Kayınvalidemin ve anneannemin kasımpatılarını fotoğrafladım benim yok diye.Anneannemin bahçesinde yıllardır zamanı gelince yeşerir bu çiçek.Tohumdan üretiliyor mu bilmiyorum.Genellikle kök sürgünlerinden çoğaltılıyor.

Uludağ'a bu yıl benim açıköğretim fakültesi sınavlarım ve eşimin işlerinin yoğunluğu sebebiyle sadece 1 kere gidebildik.2 gün kaldık,gerçekten muhteşem,özellikle eşim ve çocuklar çok eğleniyorlar.Aslında dalmışız dünya telaşesine,arasıra da kendimize böyle fırsatlar sunmalıyız.İnşaallah sizede nasip olur Kartepe ye gitmek.

Periş
25-03-2011, 17:12
Sn umutyolcusu çiçekler sebzeler harika tohumdan yetiştirmeyi düşündüklerinizin son durumu nedir inşallah saglıklıdır saygılar...

umutyolcusu
25-03-2011, 18:40
Sayın burak alkan çok teşekkür ederim.Sebzelerin yeni fotoğraflarını ekleyecektim ben de,buyrun:o

umutyolcusu
25-03-2011, 18:43
Zamansız açan kadifelerim:rolleyes:

Çuhalar yeni yeni coşuyor.Rengine bayıldım.

umutyolcusu
28-03-2011, 13:27
İlk ektiğim fıstık çamı kabuğundan kurtulmuş.Daha dün akşam içerdeydi bir kısmı:D
İki tane daha çimlenmiş.Annem de görünce dayanamadı.Tohum verdim O da ekti.Görüntüsü çok şirin.

umutyolcusu
28-03-2011, 14:04
1-Salatalıkların 3 tohumdan 2 si çimlendi.Ben de tekrar diğer gözleri yeni tohum ektim.

2-Armut domatesler annemlerin köydeki tarlaya ekilecek inşaallah.Kabın sağ tarafında son sıradaki 4 domates Rio Grande.

3-Siyah domatesler.Meyvesini en merak ettiğim cins bu.

4-Red robinler 5 ve 6. yapraklarını çıkarıyor.Bu ektiklerim çok şanslı.Çimlenir çimlenmez güneş gördüklerinden boyları uzamadı ve gövdeleri güzel gelişti.İkinciye ektiklerim 2 gün ihmal ile sırık oldular ama şimdiden sonra güneşlenecekler artık:D

umutyolcusu
28-03-2011, 14:13
1-Yer kirazı ilk ektiklerimden,4 yapraklı olduk artık.

2-Maydanoza benzeyen bu feneri başka yerde olsa tanımazdım.Şimdi tanışmış olduk.İşte japon feneri:cool:

Periş
28-03-2011, 14:43
Harika ellerinize saglık çok mutlu heyecanlı oldugunuz buradan anlaşılıyor maşallah inşallah büyümelerini görebiliriz yer kirazı dediginiz gibi maydonoza benziyor yüreginize saglık...

umutyolcusu
28-03-2011, 16:10
Teşekkür ederim,kim derdiki bir gün çeşitli tohumlardan sebzeler çiçekler yetiştireceğim.
Her gün defalarca yanlarına gidip kontrol etmem her halde ilk defa yetiştirdiğimdendir.Hafta sonu açıköğretim sınavlarım var.Derslerle ilgilenmedim tohumlarla ilgilendiğim kadar:)

Bu arada yazımda eksikler yüzünden yanlış anlaşılma olmuş.Şu an düzelttim.Yer kirazı üstteki sadece,alttaki japon feneri çiçeği,özür dilerim.

Periş
01-04-2011, 16:15
Sevgili umut yolcusu çiçeklerle toprakla ugraşmak büyük zevk pozitif enerji elinize yüreginize saglık...

umutyolcusu
02-04-2011, 11:32
Teşekkürler,yarınki sınavı da atlatayım gelişmeleri paylaşacağım inşaallh.Böylece sınav stresiyle yüklendiğim negatif enerjiyi pozitife çeviririm belki.

Periş
04-04-2011, 14:20
Sınav nasıl geçti inşallah başarılı olmuşsundur

umutyolcusu
05-04-2011, 10:23
Sayın Burak,sınavlarım bir ders hariç iyi geçti.O dersten de çok kötü değil ama diğerleri kadar yüksek not alamam her halde,ilginize teşekkür ederim.

Sebzelerde son durum:

Çilekler çiçekte;)

umutyolcusu
05-04-2011, 10:29
Önce çimlenen hıyarlardan sonra ektiğim Hıyar tohumları da çimlendi.Hava güneş açsa diğerlerini yavaş yavaş terasa çıkaracağım bakalım.

Red robinler pet bardaktan görünen köklerine bakılırsa güzel gelişiyorlar.Diğer çeşitler bu aralar güneşi göremediğimiz için pek büyümediler ben de fotoğraflarını çekmedim:(

umutyolcusu
05-04-2011, 10:30
İkinciye çiçek açan sümbülüm:)

sevim4
05-04-2011, 10:42
Sevgili umutyolcusu, bahar geldi herkeste tatlı telaş başladı.
Fideler yerine yerleştirilmeyi bekliyor ellerine sağlık.

umutyolcusu
05-04-2011, 10:59
Teşekkür ederim Sevim hanım,gerçekten tatlı telaşlar bunlar,sağlık olsun da her şey yoluna girer.Mesela ben sınavlara daha güzel hazırlanamadım diye üzülürken bir arkadaş çok hasta olduğu için sınava bile gidememiş.Halimize şükrederek ve sabrederek baharın gerçekten gelişini bekliyoruz fidelerim ve ben:)

Periş
05-04-2011, 14:51
Elinize saglık fidelerin gelişimi çok güzel maşallah...

umutyolcusu
12-04-2011, 17:01
Teşekkür ederim sayın burak alkan,yeni gelişmelerle devam...

İlk kasa ilk şaşırtılanlar.Dev ve siyah domatesler en hızlı gelişenler oldu şimdiye kadar.

Biber ve patlıcanlar yavaş ilerliyor.Yer kirazları da öyle.

4.fotoğraf deşti domatesler.

Kudret narını büyük saksıya alıp terasa transfer etmiştim.Güneşi gördükçe hızla gelişeceğini umuyorum.

Periş
12-04-2011, 17:57
Tek kelime harika eline saglık

serkan_istanbul
12-04-2011, 18:24
Ellerine sağlık güle güle büyüsünler.Maşallah..

umutyolcusu
12-04-2011, 21:49
Teşekkür ederim sayın burak alkan ve sayın serkan istanbul.

Son yer kirazlarımı da şaşırtınca 150 yi aşkın fidem olacak inşaallah,eşim ben bunları pazara götürüp satayım diyor:))

Armut domatesleri,deşti domatesleri ve yer kirazlarını köydeki tarlaya ekebilirsek geri kalanlarına da saksı yolu görünecek.

Hazirana kadar burada sonra yazlıkta devam etmem gerkiyor,bu yüzden şimdiden kayırmaya başladım yine.Geçen yıl eşim sürpriz yapıp 20 fide getirince eve, ne yapacağız bu kadar fideyi diyen ben değildim her halde:))

Hakkı Şen
13-04-2011, 08:19
Sevgili umutyolcusu maşallah ne kadar çok fideleriniz olmuş. Sizinki amatör hobi olmaktan çıkmış baya baya çiftçilik yapmaya başlamışsınız :))

umutyolcusu
13-04-2011, 14:29
Sormayın Hakkı bey,herkes şaşıyor bana.
Şu an ilahiyat fakültesinde okuyorum,bari ziraat fakültesini okusaydın diye takılıyorlar:)

Periş
13-04-2011, 17:35
Sevgili Umutyolcusu 150 fide az degil eşinizinde size yardımcı olması ne güzel köyde yerlerine dikince dahada güzel olacak inşallah ondan sonrada meyvalarını yemeside başka olur... işiniz biraz zor ama bu güzellikler için hertürlü zorluk aşılır bence...

umutyolcusu
14-04-2011, 11:16
Sayın burak alkan,şimdi de nasılsa tarlaya ekilecekse biraz daha deşti domates çimlendirsem mi diye düşünmeye başladım,hızımı alamadım yani,kesmedi beni 150 fide:)

Periş
16-04-2011, 10:03
Sevgili umutyolcusu 150 fide az degil gerçi insan kendini kaptırdımı hızı almak zor nasılsa tarlaya ekilecek büyümüşlerdir şimdi fideler nezaman ekeceksiniz tarlaya

umutyolcusu
17-04-2011, 21:18
Mayısın ikinci haftasından önce tarlaya fide dikilmez her halde.
Zaten fideler de daha bir karış olmadı,malum güneşi az görüyoruz ama yine de güzel geliştiler.Salatalık fidelerini terasa saksıya geçirdim.Gübre temin etsem Red Robinleri de saksıya alacağım bakalım en kısa zamanda inşaallah.

umutyolcusu
03-05-2011, 08:16
Domatesler hızla gelişmeye başladılar.Kökleri bardakları doldurdu.Bitki besini karıştırdığım su ile sulamaya başladım.Yerlerine dikilene kadar idare ettirmeye çalışacağım bakalım.
3.fotoğraf deşti domatesler,diğerleri karışık.

umutyolcusu
03-05-2011, 08:36
Hıyar fidelerini terasa çıkarmıştım ama ikisi soğuklardan olacak yaşamadı.Şimdi 3 fide ile yolsa devam ediyoruz.Fotoğraftaki en gelişmiş olanı.Şimfilik erkek çiçek açmış durumda.Güneşi gördükçe gelişmeye devam ediyorlar.

208399

Ada çayı tohumları eksiksiz çimlenmişti.Şimdi bu boydalar.Saksıda nasıl olacak bakalım:confused:

208400

İri fesleğen kullanıma hazır boyutlara ulaşmış gibi geliyor bana.Miss gibi kokuyor.Bu arada minik yapraklı fesleğen tohumlarını da ekmeli bu gün.
Biberler de gelişiyor.

Hakkı Şen
03-05-2011, 08:42
Sayın umutyolcusu fideler almış başını gitmiş maşallah. Ben nedense hıyar fidelerini yaşatamıyorum. Saksılardaki toprak mı uygun değil, bulundukları yer mi bilmem ama bir türlü olmuyor. Yapraklarda kabarcıklar, sararmalar derken bir iki çiçek ya da eğri büğrü bir kaç üründen sonra vedalaşıyoruz. Bu yıl da iki fide diktim yine aynı olacak gibi duruyor.

Bolca ürünlerini görün inşallah...

umutyolcusu
03-05-2011, 08:42
Japon feneri uzun ince bir yola girmiş gibi:D Yakında saksısını değiştirmem gerekecek.

Yer kirazı(ları)da şöyle gübreli toprak doldurulmuş saksıya geçse hiç fena olmaz hani:p

umutyolcusu
03-05-2011, 09:05
Bazı fidelerin yakındanm görünümü.
Çan biberi sadece 3 tane çimlendi.2 si iyi gelişiyor.

208405

Deştiler yakından,köklerinden toprak görünmeyecek yakında.

208406

İki fidecikte patlıcanım var,arkası önü yok ama saksıda zaten çok yer kaplıyor yeter bunlar.
208407

Red robinler de ilk çiçek tomurcukları belirdi.Artık saksıya alsam hiç fena olmaz.Hava da çok soğuk olmazsa bunda sonra terasta güzel gelişirler inşaallah.Köyden bir çuval yanmış gübre getirdim,bana kalsa hemen saksıya geçireceğim tabi sınavlarımdandan bir fırsat bulabilirsem:(

CEBECİ
03-05-2011, 09:17
fideleriniz ne güzel gelişmiş ellerinize emeğinize sağlık

umutyolcusu
03-05-2011, 10:06
Teşekkürler sayın CEBECİ,yavaş yavaş büyük saksılara alma zamanı geldi.Bazılarını da tarlaya ekmeyi istiyorum ama daha hazırlık yapmadık,bakalım daha ne kadar bu bardaklarda gelişebilecekler.

umutyolcusu
03-05-2011, 15:27
Sayın umutyolcusu fideler almış başını gitmiş maşallah. Ben nedense hıyar fidelerini yaşatamıyorum. Saksılardaki toprak mı uygun değil, bulundukları yer mi bilmem ama bir türlü olmuyor. Yapraklarda kabarcıklar, sararmalar derken bir iki çiçek ya da eğri büğrü bir kaç üründen sonra vedalaşıyoruz. Bu yıl da iki fide diktim yine aynı olacak gibi duruyor.

Bolca ürünlerini görün inşallah...

Hakkı bey,çok teşekkür ederim,hep beraber inşaallah.

Ben biraz acele ettim ve daha gece sıcaklıkları normale dönmeden hıyar fidelerini terasa çıkardım.Bu yüzden öldüklerini düşünüyorum.Ama fide yukardaki fotoğraftaki gibi gelişmiş olsaydı dayanırdı.

Ayrıca her sebze gibi hıyarda gübreyi seviyor.Geçen yıl iki fide gübresizlikten (aslında daha önce gübrelenmiş ama içinde başka ürün yetiştiği içim değerini kaybetmiş toprakla dolu saksıda) dediğiniz gibi tek tük ürün verip sezona erken veda etmişti.Oysa aynı zamanda dikilen gübreli topraktakiler havalar soğuyana kadar meyve verdi.

Periş
04-05-2011, 13:51
Sevgili umutyolcusu maşallah fideler ne güzel olmuş öyle elinize saglık ürünlerini görmek nasip olur inşallah...

umutyolcusu
05-05-2011, 09:06
Teşekkürler burak alkan,
Ben de tam ne güzel oldular derken nazar deydirdim her halde.Üzerlerine bir çiçekli saksı düşürdüm,birkaç tanesi kırıldı.Tekrar diktim bakalım ne olacak.

Periş
05-05-2011, 09:52
Sevgili umutyolcusu ben maşallah dedim zaten nekadar üzerine titresek inanın bişeyler oluyor inşallah birşey olmaz yaşarlar çok üzüldüm

umutyolcusu
05-05-2011, 14:59
Sağolasın burak ama tekrar diktiklerim yaşamayacak sanırım.Neyseki çok fazla değil,kısmetten ötesiolmuyor,kalanlarla yola devam inşaallah.

umutyolcusu
24-05-2011, 14:39
Uzun bir aradan sonra gelişmelerle buradayım.
Artık güneşi gören sebzeler coşuyor.Çilekler kızarmaya başladılar.Saksıları küçüktü ben de saksılarından kalıp gibi çıkarıp büyük saksıya aktardım.İnşaallah meyvelerin irileşmesine faydası olur.
215885
215886

Geçen yıl yetiştirdiğim patlıcanlardan birini saksısından sökmeyip kışı terasta ara sıra sulayarak geçirmesini bakladim.O da güneşli havalara dayanamayıp hem yeşermeye hem de çiçek tomurcukları çıkarmaya başladı.Galiba tohumdan yetştşrene kadar böyle gittiği yere kadar üretmek daha karlı:)
215887
215888

umutyolcusu
24-05-2011, 14:50
Hıyarlar ilk meyve tutumuna başladılar.Çocuklara gün doğdu.
İlk parti red robinlerden kendime bir tane bırakıp gerisini köye gönderdim.Bendeki çiçek açmaya başladı.Diğer red robinleri de yoğurt kaplarına aldım.Gelişimleri hızlandı.

umutyolcusu
24-05-2011, 14:59
Armut domateslerimi köye gönderirken bir tane de saksıya kalsın diye göndermemiştim.Tabi benim muhallebi çocuğu fideciklerim direkt güneşe çıkarılınca solup gitmişler.Çoğu sizlere ömür olmuş.Benim terasta saksıya diktiğim güzel gelişiyor.Türünün bendeki son örneği:)

Yer kirazları gayet nazlı.Tohum ekiminden bu güne gelene kadar 4 aydan fazla zaman geçti.Henüz bu kadarız.Neyse sabrın sonu selametmiş,bekleyeceğiz bakalım.

Kadifemi de eklemeden geçmeyeyim.

Periş
24-05-2011, 17:38
Sevgili Umut yolcusu çok güzeller maşallah sebzeler büyümüş çiçeklenmiş meyvelerinide görürüz inşallah ne zevklidir şimdi onları sürekli takip etmek ellerinize saglık

serpil özdemir
24-05-2011, 17:46
Merhaba umut yolcusu çilekleriniz çok güzel görünüyor .Büyüklükleride normal , gözlerimiz pazar ve marketlerdeki hormonlu çileklere aşina olduğu için küçük sanıyoruz ama tadları mükemmel. Bol meyve sebze ve çiçekli bir yaz diliyorum

türkansultan
24-05-2011, 19:44
Sevgili umut yolcusu hepsi çok güzel ellerinize sağlık.

umutyolcusu
25-05-2011, 14:55
Sevgili Umut yolcusu çok güzeller maşallah sebzeler büyümüş çiçeklenmiş meyvelerinide görürüz inşallah ne zevklidir şimdi onları sürekli takip etmek ellerinize saglık

Teşekkürler periş,inşaallah görürüz hep beraber.4 gün tatilde evde yoktum.Geldiğimde bu manzara ile karşılaştım,çok güzel bir duygu,hele çocukların da bu duyguya ortak olması ayrı bir gurur kaynağı oluyor.

umutyolcusu
25-05-2011, 15:00
Merhaba umut yolcusu çilekleriniz çok güzel görünüyor .Büyüklükleride normal , gözlerimiz pazar ve marketlerdeki hormonlu çileklere aşina olduğu için küçük sanıyoruz ama tadları mükemmel. Bol meyve sebze ve çiçekli bir yaz diliyorum

Hoş geldiniz serpil hanım,çileklerimin büyüklüğünü zaten satın aldıklarımızla değil de aynı terasta büyük saksılarda annemin yetiştirdiği çileklerle kıyaslıyorum.Şimdi saksılarını büyüttüm.Bakalım meyvelerde irileşme olursa sebep saksısıymış derim,olmazsa cinsi böyle derim.Tatları konusunda aynen size katılıyorum,pazardakilerin çoğu bunların yanından bile geçemez her halde;)

umutyolcusu
25-05-2011, 15:04
Sevgili umut yolcusu hepsi çok güzel ellerinize sağlık.

Hoş geldiniz sardunyalar sultanı türkan hanım,elimizden geleni yapıyoruz,gerisi Allah'ın takdiri.
Bir de giriştiğim şu sardunya işinden çiçeklerle çıkabilsem çok sevineceğim.Terasa çıkardım iki saksı sardunyayı bakalım ne fark edecek:confused:

umutyolcusu
17-06-2011, 14:21
Meyve tutmaya başlayanlar.
1 ve 2-RR
3-Rio Grande
4-Yer kirazları.

umutyolcusu
17-06-2011, 15:01
Geçen yılki hıyar fideleri ne kadar meyve verdiyse bu yılkilerde aksine erkek çiçek açıp duruyorlar.Henüz 1 tane meyve kopardık.Sırada da pek hıyar yok gibi:(

Adaçayı bahçe ister ama...

Biberlerin çoğunu yazlığa götürdüm.Burda kalanları annem ekivermiş bazı saksılara,artık ne kadar gelişebilirlerse razı olacağız.

Red robinleri büyük saksılara alsam diyorum.Tabi yazlığa taşıdıktan sonra.

umutyolcusu
17-06-2011, 15:06
Kudret narım ilk meyvelerini oluşturmaya başlamış,en iri olanı epey zahmetle çektim:)

Ve yazın vazgeçilmez bitkisi fesleğen,geçen yılın tohumlarından yetiştirdim.

Dereotunun kendisinden faydalanamadım ama belki tohumundan faydalanırım:)

Japon feneri minicik çiçekler açıyor.

gelin mumu
17-06-2011, 15:11
sevgili umut yolcusu
ellerine sağlık. hepside çok güzeller ben özellikle sebzeleri çok sevdim. ben çiçek ve sebze-meyve yetiştirme konusunda biraz acemi ve bilgisizim. sebze meyve tohumlarını ekmek için en uygun dönem hangisidir? 6 aylık kızımın yemeklerini bu tamamen doğal sebzelerle yapmak istiyorum.
bitkilerinizi allah nazardan korusun.

umutyolcusu
17-06-2011, 17:18
Hoş geldiniz sayın gelin mumu,beğenmenize sevindim.
Sebze tohumları mart-nisan hatta salatalık gibi bazılarıda mayıs aylarında ekiliyor.Bahçeniz var mı bilmiyorum ama saksılarda çok verim alamıyoruz doğal olarak.Bir de zararlılar baş gösteriyorki sormayın.Ama sitemizde her türlü sorununuza gerekli cevaplar ve konular mevcut.Kendi yetiştirdiğini yemesi daha güzel oluyor tabi,kolay gelsin.

türkansultan
17-06-2011, 18:39
Sevgili umutyolcusu maşallah sebzelerin büyümüşte çiçeğe bile durmuşlar ellerine sağlık.

umutyolcusu
17-06-2011, 20:43
Teşekkürler türkansultan,kimisi çiçekte kimisi meyveye dönmekte,ah birde kırmızı örümcekten kurtulabilsek pek mutlu olacağız ama:(Ayrıca sakız sardunyamda da tomurcuk var.Yarın açmaz ama tomurcuğu fotoğrafladım.

Periş
18-06-2011, 12:09
Sevgili Umutyolcusu maşallah sebzeler büyümüş meyve bile dökmüş ellerinize saglık

umutyolcusu
18-06-2011, 21:57
Teşekkürler periş,sebzeler meyveye dönmekte ama sorunlar da beraberinde geliyor.Hem saksıları küçük geliyor hem de kırmızı örümcek dadandı.Bir de yazlığa taşınacaklar.Allah kolaylık versin bize:)

umutyolcusu
28-06-2011, 15:29
İlk ve tek sardunya çiçeğim,gerisi gelir inşaallah..

ligustrum
28-06-2011, 17:15
Beyazını görürüm inşallah.

umutyolcusu
28-06-2011, 18:14
İnşaallah görürüz onu da bir gün:)

ligustrum
29-06-2011, 08:20
Saksısı yoğurt kovası ve yatay kesilmiş su vidonu olursa daha bir güzel olacağı kesin.
Çiçek yetiştirmek için malzemeye para gideri olmadığını kanıtlayan kişiye, sağlıklı günler dilerim.

unalsel
29-06-2011, 09:39
Gerçekten de bir ahenk içerisinde tüm yoğurt kapları. Burada eksik olan sanırım eskilerin vita yağ tenekeleri. O tür saksılar bulunabilse daha nostaljik bir hava yakalanabilir.

umutyolcusu
29-06-2011, 18:05
Saksısı yoğurt kovası ve yatay kesilmiş su vidonu olursa daha bir güzel olacağı kesin.
Çiçek yetiştirmek için malzemeye para gideri olmadığını kanıtlayan kişiye, sağlıklı günler dilerim.

Sayın ligustrum,çiçeklerimde saksıyı tercih ediyorum daha güzel görünsün gözüme diye ama sebzeler yoğurt kapları ve üst tarafı kesilmiş su şişelerinde:)

Gerçektende bu yıl sebzeler için gayet az harcama yaptım,yoğurt kaplarının küçükleri zaten evden,büyükleri eşim okulun kantininden rica edip aldı,su şişeleri de bedava,gübre köyden,bahçe toprağı sitenin bahçesinden,tohumlar arkadaşlardan,su yağmurdan(yazlığa gelene kadar)...

Ama kırmızı örümcek için aldığım kükürt ve organik gübre olarak aldığım hümik asiti saymazsak, pek masraf etmiş sayılmam:=)

Çok teşekkür ederim ilginize,gerçekten de çiçeklerimin çoğu da eşten dosttan,satın aldıklarım daha az,gerçekten dediğiniz gibi pek masarfasızmışım ben ya:) Ben de size sağlıklı günler dilerim.

umutyolcusu
29-06-2011, 18:07
Gerçekten de bir ahenk içerisinde tüm yoğurt kapları. Burada eksik olan sanırım eskilerin vita yağ tenekeleri. O tür saksılar bulunabilse daha nostaljik bir hava yakalanabilir.

Teşekür ederim sayın ünalsel,vita tenekeleri mazide kalmış sanırın şimdi yeni trend yoğurt kapları:)

ligustrum
30-06-2011, 00:00
Biz zaten o kapları izlemek için geliyoruz bahçene. Sakın tarzını değiştirme!

umutyolcusu
30-06-2011, 14:09
Demek öyle,içindekiler ikinci planda o zaman :)
Bahçeli evim olana kadar tarzımı değiştireceğimi zannetmiyorum tabi olursa:)
Her zaman beklerim,yine gelin sayfama sayın ligstrum.

umutyolcusu
02-07-2011, 12:52
1- Armut domates,ilk salkım gelişirken 2. salkım başladı.
2-3-Rio grande,en verimlisi.
4-5-Red Robinler,kırmızı örümcekten nefes alamadılar.Bu gün sulu kükürtle ilaçladım,bakalım fayda edecek mi?

umutyolcusu
02-07-2011, 12:58
Büyük saksılara ikişer diktim tatlı biberleri,tomurcuklar var ama daha çiçek açmadı.
Acı biberleri küçük yoğurt kaplarına diktim,yediverenlerden biri fotoğraftaki.Çan biberlerden uç alma işlemi yaptım,o yüzden onlar geriden geliyorlar,yani henüz tomurcuk yok,poz vermediler.

umutyolcusu
02-07-2011, 13:03
Tohumdan yetiştirdiğim fıstık çamlarından sadece biri büyüyebildi.İnşaallah fidan olduğu günü de görürüz.

Leylandi ablamın arkadaşı tarafından bize ulaştı.Bursa Botanik Parkta dağıtılmış,bize de düşmüş,sağolsun.İki tane ama daha birini toprağa geçiremedim bir türlü,viyolden çıkarılmış azıcık toprakla bekliyor.

umutyolcusu
02-07-2011, 13:07
Aaa bunları unutmuşum.Dev domatesim meyveye dönmeye başladı.

2.si siyah domates.En geç o olacak sanırım.

3.sü mor dilimli domates o da erkenci değil, meyvelerin olgun halini çok merak ediyorum.

umutyolcusu
02-07-2011, 13:10
Ve en son yer kirazı.Aslında marketten tazesini almış ve tadını beğenmemiş olmama rağmen sanki kendi yetiştirdiğim tatlı olacak gibi geliyor.İlk meyveleri görünmeye başladı.Şimdilik en irisi bu:rolleyes:

Periş
02-07-2011, 17:54
Sevgili umutyolcusu maşallah domatesler biberler ne güzel gelişmişler. Yer kirazı tomurcukta benimkinde tık yok 3 tanesi kurudu kaldı 2 fidem ama umudumu kaybettim sizinki ne güzel olmuş inşallah meyvelerinide görürüz ellerinize emeklerinize saglık sevgiler...

umutyolcusu
05-07-2011, 14:22
Teşekkürler periş,benimde toplam ektiğim 45 yer kirazı tohumundan fideye dönüp şu an yaşamakta olan 10-15 tane.Ne yapalım ölen ölür kalan sağlar bizimdir.İnşaalllah fideleriniz yaşar ve meyve verir.

umutyolcusu
05-07-2011, 14:31
Geçen yılki asterlerin tohumunu almıştım ama ekmemiştim.Vefalı çiçeğim kendisi çimlenmiş:rolleyes:
231313

Patlıcanım böceklenmiş,ilaçlayıp yazlığa geldim.İnnşaallah hafta sonu döndüğümde temizlenmiş bulurum.Üzerinde bir çiçek ve iki tomurcuk vardı,çiçeği koardım,biraz daha gelişsin de sonra meyve versin diye.
231315

Japon fenerimde Bursa'daki evin terasında.Fenerler oluşmaya başlamış.Ama kırmızı örümcekler ona da ulaşmış,ilaçlandı:(

umutyolcusu
05-07-2011, 14:35
Kudret narımda bol çiçek iki meyve var şu an,merakla bekliyorum olgunlaşmasını.

Periş
05-07-2011, 15:01
Maşallah gelişmeler güzel ellerinize sağlık

umutyolcusu
05-07-2011, 15:32
Teşekkürler periş,elimden geleni yapıyorum işte...

umutyolcusu
07-07-2011, 22:17
Bu gün çocuklarla denize gitmiştik ki dönüşte ne bulduk bakın:rolleyes:

Çöp konteynırının yanına yığınla atılmış sökülmüş sardunya,hem de çiçekli.Hem şaşırdım,hem acıdım hem de alabildiğim kadar çelik aldım.20'den fazla çelik olmuş,bardaklara tek tek diktim,bakalım kaç tanesi tutacak:confused:

Ömer Durmaz
07-07-2011, 23:26
Maşallah domateslere hasta oldum :)

ligustrum
08-07-2011, 22:18
Sardunyanın seveni çoktur. Meğerse balıklarda seviyormuş!
Çelikleriniz hayırlı olsun.

umutyolcusu
08-07-2011, 22:27
Maşallah domateslere hasta oldum :)

Teşekkür ederiz,balkon bahçeme hoş geldiniz,yine bekleriz.

umutyolcusu
08-07-2011, 22:28
Sardunyanın seveni çoktur. Meğerse balıklarda seviyormuş!
Çelikleriniz hayırlı olsun.

Teşekkürler ligstrum,ama bu sardunyaları sevmemişlerki söküp atmışlar,o da bana yaradı.

ligustrum
08-07-2011, 22:52
Sardunya çeliklerinin arkasındaki "balıklı fon" güzel bir kompozisyon oluşturmuş, canlı gibi..

umutyolcusu
09-07-2011, 21:25
Sayın ligstrum,balıklı fon dediğiniz masa örtüsü:)
Balıklar sardunyalara doğru yüzüyor gibi:)
Dünden beri Bursa'dayız.Her bir çeliği bardaklara diktim,bakalım kaç tane sardunyam olacak.

umutyolcusu
14-07-2011, 18:11
Geçen hafta diktiğim sardunya çeliklerinin durumu iyi gidiyor gibi,belki de firesiz atlatırız köklendirme işini:)

234111

Red robinler kızarmaya başladı.Bir fidem kırmızı örümceklere kurban gitti ama misket kadar 10'dan fazla meyvesini yedik ama onu fotoğraf çekmemiştim.Şimdi de başka bir fide meyvelerini olgunlaştırmaya başladı ama kırmızı örümceğe karşı daha ne kadar direneceği belli değil:(
234112
234113

Armut domateste domatesler salkım salkım ;)
234114

umutyolcusu
14-07-2011, 18:21
Rio grande domates aynı armut domatese benziyor.Sanırım tarla domatesi olduğu için meyveleri büyümeden kızaracak.
234115

Dev domatesi dev olma yolunda emin adımlarla ilerliyor;)
234118

Sivri biberler artık bol bol dökmeye başladı.Saksılarını büyüttüm.2.250gr'lık yoğurt kovalarından 15-20 litrelik kaplara alındılar.
234116
234117

Periş
15-07-2011, 10:06
Maşallah domatesler olgunlaşmış biberler harika görünüyor insanın kendi yetiştirdiği sebzeyi meyveyi yemeside ayrı bir zevk ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler...

Azelia Kara
15-07-2011, 23:16
Emeklerinize sağlık, nefesim kesildi, yok yok!
İnşallah bahçeli bir eviniz olur. Sevgiler...

ligustrum
16-07-2011, 07:23
Yok yok.. O zaman yoğurt kaplarını pek göremeyiz. Böylesi "işçilik kıymeti fazla" makbul.

sevim.K
16-07-2011, 09:45
Bu gidişle bir balkon dolusu kırmızı çiçekli sardunya olacak yani:p Şaka bir yana atılmış çiçeği kurtarmış oldunuz ne güzel.

Kaktüsleri hiç göremedim ne zamandır. Sebzeler öne çıktı:)

umutyolcusu
18-07-2011, 09:54
Maşallah domatesler olgunlaşmış biberler harika görünüyor insanın kendi yetiştirdiği sebzeyi meyveyi yemeside ayrı bir zevk ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler...

Teşekkürler Periş,3 gündür yoktum,sebzeler dah bir gelişmiş,kırmızı örümceğe kimyasal ilaç kullanabilsymiim şimdi daha bol meyve görebilecekmişim ama:o

umutyolcusu
18-07-2011, 09:57
Emeklerinize sağlık, nefesim kesildi, yok yok!
İnşallah bahçeli bir eviniz olur. Sevgiler...

Hoş geldiniz sayın Azelia Kara,beğenmenize sevindim.Dediğiniz gibi bu yılçeşitler arttı,meyve ağacım yoktu o da kestane fideleri sayesinde var olmuşoldu;)

İnşaallah bahçeli evimiz olur,teşekkür ederim iyi dileklerniz için,yine beklerim.

umutyolcusu
18-07-2011, 09:59
Yok yok.. O zaman yoğurt kaplarını pek göremeyiz. Böylesi "işçilik kıymeti fazla" makbul.

Sayın ligstrum bahçeli evim de olsa yoğurt kaplarına muhakkak iş düşer her halde:p Hiç merak etmeyin,sırf sizin için ekerim onlara bir şeyler:D

Tabi bahçeli evim olursa:(

umutyolcusu
18-07-2011, 10:05
Bu gidişle bir balkon dolusu kırmızı çiçekli sardunya olacak yani:p Şaka bir yana atılmış çiçeği kurtarmış oldunuz ne güzel.

Kaktüsleri hiç göremedim ne zamandır. Sebzeler öne çıktı:)

Sevim hanım,aynen görenlerde ne yapacaksın bu kadar sardunyayı diyor.Ben de tutsun da satarım diye takılıyorum:D

Dediğiniz gibi yaz geldi sebzeler ön plana çıktı.Çiçek çeşitlerini arttırmadığım gibi ölenler de oldu.O yüzden onlardan da yeni haber yok.Ama kaktüs çeşitleri biraz arttı.Acaba kaktüs başlığı mı açsam buraya mı eklesem bilemediğim için fotoğrafladığım halde buraya eklemedim.

ligustrum
18-07-2011, 11:28
Özellikle mesaj 66 daki özel saksıyı hep arıyorum.

türkansultan
18-07-2011, 16:22
Sevgili umutyolcusu domateslerin maşallahı var,bulduğun sardunya fidelerinide köklendirirsin inşallah sevgiler.

umutyolcusu
18-07-2011, 16:27
İlahi ligstrum,o saksı mecburiyetin ve hazırlıksız yakalanmanın eseri bir gecekondu saksı idi.Ömrü de fazla olmadı zaten,annem içindekileri büyük saksıya aktarınca aramızdan ayrılmış oldu.Ama bahçeli evim olursa yol kenarına dikilecek mevsimlik çiçekler için uygun olur her halde.

Ya ne çok bahçe muhabbeti yaptım ben de .Bir şeyi 40 defa dersen olurmuş ya aklıma geldikçe bahçeli evi olsa şöyle yaparım,böyle yaparım diye hayal kurup duruyorum.İnşaallah o da olur bir gün:)

umutyolcusu
18-07-2011, 16:36
Sevgili umutyolcusu domateslerin maşallahı var,bulduğun sardunya fidelerinide köklendirirsin inşallah sevgiler.

Teşekkürler türkan hanım,3 gün yoktum,daha fazla domates kızarmaya başlamış ama fotoğraf makinesini Bursa'da unutmuşum:(

30 tane fide vardı.Bu gün hepsini tek tek kontrol ettim.Bardaklardan kökleri görünen 4 tane var ama hepsi canlı.Bence hepsi tuttu,ilk sulamasını hümik asitli su ile yapmıştım,belki etkisi olmuştur.

2 kg'lık saksılara diksem bir sürü olacak.Büyük saksıya diksem taşıma derdi olacak,şimdi bu iş çıktı başıma,yani tatlı telaşlardayım bu ara:p

Hatta konu komşudan başka renkleri olanlardan takas yapabilsem ne güzel olur:rolleyes:

umutyolcusu
21-07-2011, 12:38
Geçen yıl Antalya'dan aldığım asteries beni çiçeğiyle sevindiren ilk kaktüsüm oldu:rolleyes:

umutyolcusu
22-07-2011, 09:36
Dün Bursa'da idim.Bursa'daki terasta bıraktığımız bitkilerimiz susuzluktan süzülmüşler ama sulanınca kendilerine geliyorlar neyseki.Japon fenerimin saksısı küçük olduğu halde o bile dayanıyor ama tabi biraz bozularak kaldığı yerden devam ediyor.Fenerler oluşuyor ama tohum yok henüz:o
235830

Kudret narında iki meyve vardı ama biri bozulmuş.Bir tanesi ise güzel büyüdü.Bir tane daha küçük meyve gördüm.Bakalım sezonu kaç narla kapatacağız:o
235831

Çoğu altın çilek fidelerimiz çiçek açtı.Ama yazlık balkonumda olan çok güzel gelişmesine rağmen çiçek açamadı henüz.
235832

sevim4
22-07-2011, 10:07
Sevgili umut yolcusu fenerler çok tatlı ben kutret narını çimlendiremedim iki yıl denedim.

Periş
22-07-2011, 10:14
Sevgili Umutyolcusu kudret narının ve altın çileğin olgunlaşmasına az kalmış maşallah

umutyolcusu
22-07-2011, 11:11
Sevgili umut yolcusu fenerler çok tatlı ben kutret narını çimlendiremedim iki yıl denedim.

Teşekkür ederim sevim hanım.3 tohumum vardı.1 tanesini ektim diğerlerini anneanneme ve halama verdim ama tek benimki çimlendi ve büyüdü.İlk denemem ve başardım çok şükür.Aslında bahçede daha iyi olur diyordum ama saksıda daha başarılı olduk anlayacağınız;)

umutyolcusu
22-07-2011, 11:13
Sevgili Umutyolcusu kudret narının ve altın çileğin olgunlaşmasına az kalmış maşallah

Evet periş,az kaldı ama Bursa'daki saksıları bu hafta komşu sulamamış ve bazı çiçekler kurumuş.Aslında onları da alıp gelmek lazım,yazık olmadan daha fazla ama:(

umutyolcusu
01-08-2011, 16:39
RR domateslerim kırmızı örümcek istilasından kurtuldular ve 2. baharını yaşamaktalar.Yeniden yeşerdik ve çiçek açmaya başladık:)
237909

İki saksı top biberim gayet güzel meyve tutmuş,inşaallah gerisi gelir.
237910

Domates ve sivri biber hasatım,az ama buna da şükür.Kırmızı örümcekten kurtulabilseydik yazın başından beri daha güzel olabilirdi.
237912

Arkadaşlardan gelen tohumlardan yetiştirdiğim patlıcan sürpriz olarak beyaz çıktı.Hep merak ederdim,beyazı nasıl oluyor diye, bu patlıcan Bursa'daki terasta.:rolleyes:
237911

umutyolcusu
01-08-2011, 16:46
Yazlığa ilk taşındığımız yıllarda üst kattaki komşum bana kendi balkonunda olan bir çiçek vermek istemişti.Kışın Bursa'ya götürmene gerek yok,dayanır demişti.Onun ısrarlarına rağmen ölürse üzülürüm diye almamıştım.

Geçen yıl çiçeklere daha bir merak salınca bu sefer ben istedim ama onda da kalmamış.Ama sitede hemen hemen herkese dağıtmış.Ben de geçen hafta bir başka komşumdan istedim.Yavrularından verir dedim ama kocaman bir echeveria verdi.

Saksı olmadığından kaç gündür bekliyordu ki dün gece saksıya geçirebildim ve bu gün doğru balkona;)Artık benimde echeveriam var üstelik bedavaya:p

Altta saksının sağında bulunan kaktüsleri de dün bauhaustan aldım 2.50 tl ye.Sanırım biri aloe türü.Soldaki de kalanşo.Benim anaçlardan bir çelik.Bir de bibere benzeyen bir bitki görünüyor ya o da süs domatesi.Saksıda kendi çıktı.Hepsi kardeş kardeş büyüsünler bakalım.

umutyolcusu
17-08-2011, 23:21
Maalesef echeveriayı yaşatamadım,bir akşam sulamıştım,sabah kalktığımda sizlere ömür:((

Başka bir komşumdan tekrar isteyeceğim ama korkuyorum yine ölür diye:(

umutyolcusu
17-08-2011, 23:37
Balkonumda bazı bitkiler ömrünü tamamlamakta.Siyah domates hiç meyve vermeden kurudu gitti.Mor dilimi domates bir meyve verdi,kurudu.Rio grande 15-20 meyve verdi kurudu.Seneye ekilmeyecekler listesindeler yani.:(

Balkonun bir tarafı yeşil bir tarafı gördüğünüz gibi:confused:
241000

Mor dilimli domates,meyveyi kopardım tabi artık ama kıyıpta yiyemedim daha.
241001

Sitenin bahçesinden söküp kuruttuğum nanelerin taze dallarından ayırdım ve suda köklendirip saksıya diktim ,şimdilik keyifleri yerinde,ama daha büyük saksı istiyorlar.
241002

nardane
18-08-2011, 00:02
Sevgili umutyolcusu hasatınız yinede fena değilmiş.Nanenizin cinside güzel görünüyor.
Ben balkonumda bağ bozumunu erken yaptım.Tüm domates 7-8 kök ,fasulye -iki kök ,yeişl biber 9-10 kök hepsi kurudu ve temizledim.
Sadece birkaç kök acı biberim kaldı.

umutyolcusu
18-08-2011, 10:39
Hoş geldiniz sevgili nardane,hasatım tabi sadece bu kadar değil.Yarım iloluk kavanoza turşu kurdum.Ayrıca yemeklerd taze tze tüketiyoruz.Daha da olmaya devam ediyorlar ama geçen yıl topladıklarımızı tüketmeye yetişemiyorduk.
Nane iri yapraklı çok güzel keskin kokusu var.

Her halde sıcak sizin oraları daha fazla etkiledi,erken bağbozumu yapmışsınız.Artık seneye kısmet:)

umutyolcusu
22-08-2011, 13:59
Cumartesi günü kayınvalidem iftara davet etmişti.Fırsattan istifade Bursa'daki terastaki bitkilerimle evdeki kaktüslerimi suladı ve fotoğraf çektim bir kaç tane.
Yedi veren biber gübresiz ve bakımsız olduğu halde tohum almak mümkün olacak,elimizin altında olmadığı için hasat edilmeyen biberler kızarmaya başlamış,bunlar tohumluk ayrılacak fırsat bulabilirsem tabi.
242125

Beyaz patlıcanımın daha önce zoraki bir flu resmini eklemiştim.Bu gidişimde epey büymüş buldum ve fotğrafladım.Nasıl tüketeceğiz bimiyorum ve kıyamoyorumda zaten:o
242127

Geçen yıl komşumun verdiği horoz ibiğinden tohum almıştım ama sebzelerin ve sınavların telaşından ekmeye fırsat bulamadığım tohumlardan biri toprağa karışmış,kendiliinden çıktı ve çiçek açtı.Ne vefalı bitkilerim var.Bu sezon kendiliğinden bitip çiçek açan kadife çiçeği ve asterden sonra(daha çiçek açmadı aster) 3. bitkim oldu bu horoz ibiği;)

umutyolcusu
22-08-2011, 14:08
Pazar günü benim köyüme hem ziyaret hem de bahçe hasatı için gittik.Çocuklar sebze toplamaya bayıldı.Her bir biber gördüklerinde heyecanla bize haber veriyorlardı;)

Kızım babasıyla fasulya topladı.
242129

Oğlumda mısırı kapmış;)
242130

umutyolcusu
22-08-2011, 14:20
Saksıda yetiştirmeye çalıştığım siyah domates kuruyup ömrünü tamamlamıştı.Köye gönderdiklerim meyve tutmuş.Görünüşü harika ama daha tadına bakamadık,çok merak ediyorum aslında.
242131

Rio grande,deşti,siyah armut ve piyasa domateslerinden topladık bol bol.Epey bir zaman yeter her halde bunlar bize,yeterki dayansınlar:rolleyes:
242133

Eee kızımın ve eşimin topldğı fasulyelerinde hatırı kalmasın,bir kısım bize bir kısım annemlere;)

242132

Dedemlerin iki ağaç armutu var.Annemler biz köye gidene kadar kendi paylarına düşen bir ağaç armutu toplamışlar.İki kasa ve bir çuval armut vardı.Buda bizim payımıza düşen,bir tane daha var daha ama arabadan eve çıkaramadık henüz.
20 kilo kadar sitedeki komşulara sattık bu arada.
242134

sariefe
23-08-2011, 02:28
Sayın umutyolcusu maşallah, hem çocuklarınıza hem de hasadınıza. Ha bir de afiyet olsun ;)

umutyolcusu
24-08-2011, 13:05
Teşekkür ederim sayın sarıefe,darısı her bitki yetiştirenin başına inşaallah.

Rio garande domateslerden salça yapıyorum şu an:)

umutyolcusu
06-09-2011, 09:14
Nazlı nazlı büyümekte olan fıstık çamım:
244092

Annemden getirdiğim toprakta tohumu varmış demekki ki bu yıl ekmeden biten 4. bitkim sabah sefası oldu,bakalım çiçek açabilecek mi:confused:
244096

Deniz kenarında atıl olarak bulup çelik aldığım kırmızı sardunyaların çoğu köklenmedi.Ama köklenip tomurcuklanan hatta çiçek açan bu iki sardunya beni çok mutlu etti.
244094
244093

Sakızıma bayılıyorum;)
244095

umutyolcusu
06-09-2011, 09:19
Şu an balkonda RR ile armut domates meyvede.Dev domates ise sadece yeşillik olarak duruyor.Armut domates ömrünü tamamlamak üzere.

umutyolcusu
06-09-2011, 09:25
Hayatımda ilk defa gördüğüm ve yetiştirdiğim çan biberleri turşuluk topladım,tadını merak ediyorum ama acı olduğu için tadına bakamıyorum;)
244101
244102

İlk topladığım top biberler acı değildi,umarım şimdikiler biraz acıdır.
244103
244104

Bu da tatlı sivri biberim;
244105

umutyolcusu
06-09-2011, 09:32
Köyden gelen biberlerin birazını ipe dizdim,ama burası nemli olduğu için kuruması uzun sürecek sanırım:o
244106

Balkon biberlerinden olan hasatım turşu olacak inşaallah.
244107

Yer kirazı nedense çok yavaş gelişiyor,fide oldu bir fidan ama meyve tutumu yavaş,korkuyorum gitmeden meyvesinin tadına bakmak kısmet olmayacak:(
244108
244109

umutyolcusu
06-09-2011, 09:44
Bu arada bayramdan 4 gün önce kadrolu devlet memuru olarak Bursa'da açık kadro olmadığı için en yakın tercihim olan Kütahya'ya atandım.Bu hafta cuma günü gidip evrakları teslim edeceğim inşaallah,görev 3 ekimde başlayacak.O zamana kadar bitkilerimle beraberim.Sonrası eşime emanet,eş durumundan nakil isteyeceğim,inşaallah fazla uzun sürmeden Bursa'ya geri gelebilirim.

Dua edermisiniz benim için dostlar.Şimdiden teşekkürler...

ligustrum
06-09-2011, 09:57
Sayın umutyolcusu; Hasadınız bereketli olsun. Hangi domatesi teras için daha uygun?

umutyolcusu
06-09-2011, 10:04
Sayın ligstrum,ben bu yıl ektiğim donmateslerden verim alamadım.Ve bir daha tarla domateslerini saksıya ekmemeye karar verdim.Bence en uygunu red robin,tiny tim ve çeri çeşitleri diyebilirim.

Bu arada son mesajımda dua istemiştim,hemen Bursa'ya naklim gerçekleşmesi için,dua etmeden geçmeyelim değil mi ama:))

mormenekşe
06-09-2011, 10:06
Sevgili Umutyolcusu, küçük bi alanda bu kadar sebze yetiştirmenize hayran oldum. Tebrik ederim.

umutyolcusu
06-09-2011, 10:28
Teşekkür ederim mormenekşe,gerçekten iki yıldır azimle çeşit çeşit sebzeler yetiştirmeye çalışıyorum.Ama gelecek yıl eğer Bursa'da olursam daha az ekeceğim kısmetse.Az ve öz olsun istiyorum.Bu yıl zararlılarla mücadele etmekten verim alamadım maalesef.Daha yeni kendilerine geliyor bitkilerim,bunada şükür:)

ligustrum
06-09-2011, 13:47
Sayın umutyolcusu; Hayırlısı olsun efendim. İnşallah göreve başlar ve yine en makul sürede eş durumu tayinin olur. Kütahya'da yakın. Görev nedir? İlk görev yeri hiç unutulmuyor! Sağlıklı günler dilerim.

iris41
06-09-2011, 21:43
İşallah umuda yolculugunuz umut ettiginiz gibi sonuclanır. Allah utandırmasın ( Amin) cok sıcak ve icten sohbet niteligindeki anlatımınız. Terasınızda gezim cok keyifliydi :p

umutyolcusu
07-09-2011, 18:54
Sayın umutyolcusu; Hayırlısı olsun efendim. İnşallah göreve başlar ve yine en makul sürede eş durumu tayinin olur. Kütahya'da yakın. Görev nedir? İlk görev yeri hiç unutulmuyor! Sağlıklı günler dilerim.

Heh şimdi oldu işte sayın ligstrum,nede olsa yer gök duayla duruyormuş değil mi;)

Görevim Kura'an Kursu Öğreticiliği inşaallah,bir nevi kuran öğretmeni olduk bakalım,hayırlısı.Teşekkür ederim.

umutyolcusu
07-09-2011, 18:57
İşallah umuda yolculugunuz umut ettiginiz gibi sonuclanır. Allah utandırmasın ( Amin) cok sıcak ve icten sohbet niteligindeki anlatımınız. Terasınızda gezim cok keyifliydi :p

Allah razı olsun sayın iris41,2 yıl önce umula çıktığım bu yolda hiç umudumu yitirmedim inatla ve en sonunda sabreden derviş misali erdim muradıma,Allah utandırmasın dediğiniz gibi.
İltifatlarınız için ayrıca teşekkür ederim,yine beklerim:o

Uzaylı
07-09-2011, 21:26
Sayın umutyolcusu; Bir kaç saattir, sizi tanımak ve neler yapmışsınız görmek için sayfanızı başından sonuna iyice sindire sindire gezdim. Çok çok mesaj okudum. Gerçekten sizi çok takdir ettim. Çok emek vermiş, nerden başlayıp nereye ilerlemişsiniz. Bazen kaybettiklerinize üzülmüş, ama daha da çeşitlendirerek mutlu olmuşsunuz. Gerçekten bravo size. Terasta sebze yetiştirip bu kadar ürün alınacağını sizde görmüş oldum. Aslında eşiniz de bitki ve çiçeklere, hatta kaktüslere bile bu kadar meraklı olduğundan şanslısınız. Beylerin çoğu yenilecek ürün vermeyene işe yaramaz derler de ondan söylüyorum. Gerçi Ağaçlar nette beyler bu durumu değiştiriyor. Eşimde de çok büyük değişiklikleri farketmem beni mutlu ediyor. Bakıyorum balkondaki çiçeklerle benden önce ilgileniyor. kaktüs ve sukulentleri fazla ilgiden öldürecek diye korkuyorum.

İtiraf edeyim balkon sayfalarına pek uğramıyordum. Çok şey yapmak isteyip zamana sığdıramamaktan. Sadece sayfama yazdıkça tanıdığım bir kaç arkadaşın direk sayfalarına girip takip ediyordum. Bugün sayfanızı keşfetmiş oldum. bundan sonra yenilikleri takipteyim.

Ben olsam terasta kenarlara uzun koridor gibi tahta saksılar yapardım. Kumlu toprakla, içinde patates bile yetiştirebilirsiniz. Hem sebzelerin kökleri daha az ısınır, kökleri daha iyi gelişir. Tüm emeklerinize ellerinize sağlık diyorum. İnşallah bu bitki sevgisi ile güzel bir bahçeye sahip olursunuz.

Bu arada yeni işiniz de hayırlı olsun.

Sevgiler...

umutyolcusu
08-09-2011, 00:47
Sevgili Uzaylı abla,öncelikle saatler ayırıp balkon ve teras sayfamı ziyaret ettiğin için çok mutlu oldum,teşekkür ederim.Ben de sizin sayfanızı ziyaret ettikçe mesajlarınızı ilgiyle okuyorum,gerçekten sıkılmıyorum,ellerinize sağlık.
Evet eşim beni bu işe ilk başlamama sebep olan ve özellikle bu siteye üye olduktan sonra hayalini kurmaya başladığım bahçeli ev konusunda etrafımda beni destekleyen belkide tek kişi.Herkes özellikle 28 yıl sürekli,daha sonra Bursa'ya yani şehire göç ettikten sonra da çiftçilik yapmaya devam etmiş olan annem ve babam,bahçeyle ilgilenmenin zannettiğimiz gibi olmadığını,çok zor olduğunu söyleyip duruyorlar.Hak veriyorum ama azmin elinden hiç bir şey kurtulamaz,tıpkı sizin ve diğer bu işe gönül verip nereden nereye geldiğini burada takip ettiğimiz ağaçlar.net üyelerinin yaptığı gibi,değil mi?

Eşim bitkilerle pek ilgilenmiyor ama benim ilgilenmeme veya satın almama da pek engel olmuyor sağolsun.Buna da şükür:)

Ben de bahçe sayfalarına pek uğramaz oldum.Bakıp bakıp iç geçirmekten,gördükçe imrenip hayalini kurmaktan biraz uzaklaşmak için,çünkü henüz bu hayali gerçekleştirmeye imkan yok maalesef.

Bursa'daki teras babamın,yani biz babamın apartmanında oturuyoruz ama sadece kışın..Dediğiniz gibi bir uygulama çok güzel olurdu ama yazları yazlıkta geçirince terasta kiracılara emanet.Bu yıl ekipte Bursa'da bıraktığımız bitkiler ne öldü ne dirildi.Annemle bir daha yazlık bir şey ekmeyelim diyoruz.İnsan üzülüyor,sonuçta onlarda can taşıyor. Kışın dediğiniz tahta saksı olayı güzel olur ama kim yapar,nasıl olur bilemiyorum.Bir de Kütahya işi çıktı...Yine de öneriniz için teşekkür ederim.Belki bir gün gerçekleştiririz.

Teşekkür ederim,inşaallah hayırlı olur,saygılar...

KAPTANzst
10-09-2011, 10:07
Pazar günü benim köyüme hem ziyaret hem de bahçe hasatı için gittik.Çocuklar sebze toplamaya bayıldı.Her bir biber gördüklerinde heyecanla bize haber veriyorlardı;)

Kızım babasıyla fasulya topladı.
242129

Oğlumda mısırı kapmış;)
242130

Yardımcılarınızda hamaratmış.
Kolay gelsin

umutyolcusu
10-09-2011, 10:11
Teşekkürler sayın kaptanzst,bir gün kendi bahçemiz olursa(inşaallah) sebzeleri toplamaya kayırmayacağım,çocuklar dünden gönüllü:)

KAPTANzst
10-09-2011, 10:13
İnşallah olur.
Oluncada bu zevki dolu dolu yaşamayı Allah (c.c.) nasip etsin.

umutyolcusu
10-09-2011, 10:24
Allah razı olsun,ne güzel dua etmişsiniz,en içten bir amiiin! diyorum.

umutyolcusu
09-10-2011, 18:40
Geçen pazar tarlamıza gittik,ufak çaplı bir piknik yaptık.Bir kaç kare fotoğraf çektim.
Zeytinler bakımsız olduğu halde yine de ufakta olsa meyve veriyor.
Kendiliğinden yetişen kuşburnu henüz tam kızarmamış.Zeytinlerle beraber toplamak üzere bıraktım.
Bir de yine kendiliğinden çıkan çam ağacı fidanımız büyümekte;)

umutyolcusu
09-10-2011, 18:50
Geçen yıl iki renk olan aster çiçeğimden bu yıl sebzelerle uğraşmaktan ekmeye ırsat bulamadım ama kendisi çıktı ve yeni çiçek açtı.

Yılbaşı çeliklerimde gelişti,inşaallah bu yıl çiçek açar.:confused:

Terasta küçük bir bölüm işgal eden çiçeklerim toplu halde...

Cuma-cumartesi köydeydik.Ceviz topladık.Son olarakta bahçede kalan son domateslerden getirdim ve turşu kurdum.Bir tanecikte kelek bulduk:p

serkan_istanbul
26-12-2011, 21:17
elinize sağlık ne güzel bir turşu o bende biber yaptım bu yıl annemde lahana...

berçin
27-12-2011, 10:26
Sn.umutyolcusu,terasınız da yaptıklarınıza hayran kaldım.Maşallah elinize emeğinize sağlık.

sami ulus
03-02-2012, 08:44
Kıymetli Umutyolcusu Kasımpatı hakkında bilgi almak istiyorum. Nezaman dikebilirim öncelikle tohummu çelikmi kök ayırmamı. Bilgi ve tecrübeniz varsa yardımcı olmanızı istiyorum Şimdiden teşekkür ederim. Ayrıca bir ay oldu yeni lojmana taşındım balkonu çok müsait sizin gibi meyve ve çiçek yetiştirmeyi düşünüyorum burada paylaşıcam herkesle görüntüleri inşallah

umutyolcusu
07-02-2012, 20:57
elinize sağlık ne güzel bir turşu o bende biber yaptım bu yıl annemde lahana...

Teşekkür ederim sayın serkan_istanbul,o turşunun yarısını tükettik bile;)
Maşaallah elinizden her şey geliyor,sizede afitey olsun.

umutyolcusu
07-02-2012, 21:02
Sn.umutyolcusu,terasınız da yaptıklarınıza hayran kaldım.Maşallah elinize emeğinize sağlık.

Teşekür ederim sevgili berçin,

Vallahi yaptıklarıma ben bile şaşırıyorum şimdi,nasıl bir meraktır ki bitkileri kışlık evde tek tek çimlendir,yazlıkta saksılara dik,köyden çuvalla gübre getir,hastalık için ilaç al ilaçla ve tüm bunlar ve daha fazlası, çok sayılamayacak miktarda meyve için:p

umutyolcusu
07-02-2012, 21:14
Kıymetli Umutyolcusu Kasımpatı hakkında bilgi almak istiyorum. Nezaman dikebilirim öncelikle tohummu çelikmi kök ayırmamı. Bilgi ve tecrübeniz varsa yardımcı olmanızı istiyorum Şimdiden teşekkür ederim. Ayrıca bir ay oldu yeni lojmana taşındım balkonu çok müsait sizin gibi meyve ve çiçek yetiştirmeyi düşünüyorum burada paylaşıcam herkesle görüntüleri inşallah

Sayın sami ulus,kasımpatı hakkında aşağıdaki linke bakabilirsiniz.Benim sayfamda yazyımladığım kasımpatılar anneanneme ait.Benim hiç kasımpatım olmadı:o

http://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/1660.htm

Yeni lojmanınız hayırlı olsun,inşaallah planladıklarınızı yapabilir ve fotoğraflarını bizlere sunarsınız.Tohum ekiminden hasata kadar sitemizin ilgili başlıklarından faydalanabilirsiniz,şimdiden kolay gelsin.

umutyolcusu
07-02-2012, 21:21
Uzun zamandır fotoğraf ekleyemedim,siteden uzak kaldım yoğuluk sebebiyle.Bildiğiniz gibi 17 Ekimde memur olarak Kütahya'da göreve başlamıştım.Eş durumu özründen 19 Aralık 2011'de Bursa'da göreve devam etmeye başladım çok şükür.Bu arada önlisans 2. sınıfı okuyorum.2 çocuk,ev,iş,dersler derken bitkilerimi ihmal eder oldum.İnşaallah yine kaldığım yerden devam edebilirim ama sebzeler pek ağırlık verebilir miyim bu yıl bilmiyorum.

Yeni fotoğraflarla buluşmak üzere inşaallah.

umutyolcusu
14-03-2012, 09:58
Terasımdan birkaç fotoğraf ekleyeyim.Geçen yıl tohumdan yetişen fıstık çamı,sanırım 1 yaşında.Bir ay önce kadar lodostan etkilendi ama ucuz kurtuldu.
273965

Kışın vazgeçilmezi yeşil soğanlar,ekeli epey oldu ama daha bu kadar olabildiler.
273966

Geçen yıl satın alıp diktiğim sümbüller bu yıl o kadar büyük çiçek açmayacak gibi:mad:
273967

Bu yıl özenip nergis soğanı da alıp diktim.Onlarda gayet yavaşlar.5 soğandan sadece birinde çiçek sapı var.Çiğdemlerde geçen yıldan.Onlarda daha çok küçükler.
273968

25 şubatta ektiğim sarı çeri domates tohumları bu gün şaşırtılacak hale geldiler.Bu çeşiti ilk defa deneyeceğim.
273969

umutyolcusu
15-03-2012, 09:02
Anaç bitkimden yavru olarak ayırdığım kurdela çiçeği kapalı balkonda duruyor.Rengi çok güzel oldu.Oysa anesi sadece yeşil renkli.Demekki daha bol ışık istiyor bu çiçek.
274120

Kar yağışları uzun sürünce sardunyalar havala ısınana kadar kapalı balkonda misafir:rolleyes:
274121

Kalanşolar açmaya başladı ama geçen yılki formları yok.Biraz dağınık durumda dalı budağı.Yaz sonu çeliklediklerimde tomurcuklu;)
274122

Yine geçen yıl aldığım orkidem.Uzuun bir aradan sonra çiçek sapı ve tomurcuk görebildik,her gün merakla seyrediyorum.
Bu arada yapraklarında sorun olmasına aldırmadan aldığım diğer orkideyle beraber mutfak camının önündeler.Kardeş kardeş gelişiyorlar.İkinci orkidemin çiçekleri diğer bilgisayarda yüklü.Fırsat bulunca eklerim,çok güzel yavruağzı renkte.
274123

Son olarakta dün eşimin hediyesi açelya.Geçen yıl pempesini almış ama yaşatamamıştım.O yüzden sevinse mi üzülsem mi bilemedim açelyayı görünce.İnşaallah ömrü uzun olur:(
274124

umutyolcusu
03-04-2012, 22:50
Önceki açelya fotoğrafı aceleye gelmişti,ben de yenisini eklemek istedim;)

279581

30 Martta BİM den aldığım yaz soğanları paketleri,toprağa diktim,bakalım ne zaman açacaklar:confused:

umutyolcusu
03-04-2012, 23:07
Sıra sümbüllerimde,5 çeşlit soğandan 4 ü açtı.Beyaz olan bol bol yavrulamış olduğundan çiçek açamadı.

umutyolcusu
03-04-2012, 23:18
Negisi ilk kez yetiştiriyorum.5 soğandan bir tanesi katmerli açtı,hem de çiçeği büyük,kokuları da çok güzel.
279590
279591

Sarı çiğdemler bizim tarlada açmıştı 15 gün önce zeytinleri budamaya gittiğimizde,dayanamayıp bir soğanı söktüm getirdim yine,inşaallah seneye yine açar.

elifnaz
04-04-2012, 14:23
sevgili umut yolcusu ellerinize sağlık hepsi çok güzeller. Ben açelya yı sormak istiyorum size nerede tutuyorsunuz çok güzel görünüyor.Benimki çok cansız duruyor. İçerde mi tutayım güneşe mi koyayım bilemedim

umutyolcusu
04-04-2012, 18:16
Hoş geldin elifnaz hanım,teşekkür ederim.

İlk açelyamı geçen yıl sıcaktan kaybettim.Sakın güneşe koymayın.Mutfak gibi nemli bir ortamda durması gerekiyormuş.Şu an mutfakta,ocağa nispeten yakın bir yerde duruyor.Suyu seviyor,gün aşırı bir bardak su döküyorum alt tabağına.Şimdilik iyi görünüyor bakalım.

umutyolcusu
04-04-2012, 18:21
Bu gün nergislerimi daha güzel kareler yakalamaya çalışarak fotoğrafladım.Umarım başarmışımdır;)

umutyolcusu
04-04-2012, 18:24
Kalanşolarımın rengi çok güzel,ama beyaz sinek ve yaşil yaprak bitleri görüyorum üzerlerinde son günlerde.İlaçladığım için yapraklarda ilaç lekesi kaldı.

umutyolcusu
04-04-2012, 18:36
Geçen yıl tohumdan yetiştirip pek verim alamadığım altın çilekleri kışın sökmemiştim.Bir tanesi yeniden yeşerdi.Bakalım verimi nasıl olacak:confused:

Bu yıl sebzelere ağırlık vermedim.Mevsimlik çiçek tohumları ektim.İpek çiçeği,horoz ibiği,pasiflora,ağaç minesi,fesleğen,çin karanfili,petunya ve yazlık soğanlar.Poz verecek duruma gelen şimdilik petunya.Ne zaman ayıracağımı bilmiyorum.Biraz daha büyüsünler bakalım:o

Şu an çimlendirip şaşırttığım tek sebze çeşidi olan sarı çeri domatesler,kapalı balkonda saksıya nakil için şartların olgunlaşmasını bekliyorlar.

nardane
08-04-2012, 22:04
Sevgili umutyolcusu , nergizleriniz harika bayıdım.
Ellerinize sağlık .İnşallah bende nergiz yetiştirmek istiyorum.Bu yıl geç kaldım .En çok sevdiğim çiçeklerdendir.

umutyolcusu
11-04-2012, 22:24
Teşekkür ederim sevgili nardane,gerçekten çok güzeller ama çiçeklerin ömürleri kısacık,artık soldular.BİM den aldığım yaz soğanları açacak mı diye bekliyorum bundan sonra.

umutyolcusu
24-04-2012, 22:33
Bahar geldi ya bizim semt pazarı çiçekçisi de çeşit çeşit çiçek getiriyor.Alamasam da bakmadan geçemiyorum önünden.10 gün kadar önce fide halinde satılan bir ceylan bir de küpeli aldım 1'er liradan.Keşke daha alsaydım.Hemen gelecek hafta fiyatları artmış,tabi fideler biraz daha büyümüş.İşte benim aldıklarım.Ceylan bir çiçeği bordo diğeri ebruli açtı harika.Küpelinin rengi süpriz olacak bakalım açarsa.

umutyolcusu
24-04-2012, 22:37
Bu da geçen yıl aldığım beyaz orkideden sonra edindiğim ikinci orkidem.Şu an çiçekleri geçti ama aldığım zaman imkanım olmadığı için ekleyememiştim,bu güne kısmetmiş:p Beyaz orkidem de çiçeklenmekte ama henüz güzel bir poz yakalayamadım:o

umutyolcusu
09-05-2012, 22:42
2 yıldır açmayan çiçeğim bu yıl 4 tomurcukla yüzümü güldürdü.Bu gün terasa çıkıp bakamadım ama hepsi açmış olmalı.
Kalanşolarımda son çiçeklerini sergiliyor artık:rolleyes:

Sardunyalarım iki renk sadece.Açılışı kırmızı olan yaptı:dilli::rolleyes:

umutyolcusu
09-05-2012, 22:45
Sebzelerimde de gelişmeler var,vakit buldukça eklemeye çalışacağım.Orkidem bol çiçekli,hala bir poz ayarlayıp çekemedim,sıra bekliyor:)
Gelişmelerle geri dönmek üzere,hayırlı geceler...

umutyolcusu
11-05-2012, 20:54
-Bu yıl, evimizin üstüne komple çatı yapılınca atıl duruma gelen güneş enerji sisteminin deposu delinmiş.Tabi bana yaradı.Eşim taş motoruyla ikiye böldü.Minik minik iki sebze alanı meydana gelmiş oldu.
-Toprakları da babam yakındaki bir bahçeden taşıdı.Gübreyi de köyden bulduk.Deymeyin keyfime:D
-İlk iş kayınvalidemin verdiği verimli fasulye tohumlarını ektim.Sonucu, yani ede
ceğim hasadı şimdiden merak eder oldum:o
294164
294165

Tabi salatalığı da ekmeden olmaz,nasıl olsa tohum var diye bir kaç tohum ektim.Ama yağmurlu havalarda çimlenmediler,güneşin açmasını beklediler.Yani ekmede geç kalmadım ama geç çimlenince daha yenice büyük(47lt) saksıya aldım.En gelişmişinin fotoğrafını çektim,toplam 7 kök.
294166

Terasımızda iki çeşit çilek var.Annemin yıllardır var olan çilekleri yediveren ve iri.Eşimin yediveren diye aldığı ama yılda bir kere minik çilekler veren diğer çeşit sürekli çoğalma eğiliminde.Belki de osmanlı çileğidir:confused:
294167
294168

umutyolcusu
11-05-2012, 21:08
-Elime tohumları geçince meraktan çimlendirdiğim pepino fideciği gerçekten yavaş büyüyor,bakalım gerçek bir fide olduğu günler ne kadar uzakta...
294188

-Tomumlafrı minicik olduğu için öylesine serptiğim ve bolca çimlenen petunyaları bardaklara şaırttım,bir kısmı yaşamadı,yaşayanların birazını saksılara aldım.Görümcemlere de vermeyi düşünüyorum biraz daha kuvvetlendiklerinde,biliyorumki kimse benim gibi üstlerine titremez,işi şansa bırakmamam lazım.
Fotoğrafta görünen ise benim özel ilgi gösterip bir türlü tam adam edmediğim diğer petunyalardan ayrı bir yerde çimlenmiş,hepsini solladı ve buraya eklenmeye hak kazandı;)
294189

-BİM den aldığım glayöl soğanlarının son durumu:
294191

-Bu patlıcanım da aynı saksıda kışı terasta geçirerek 3. yılına giren çok yıllık patlıcanım.Geçen yıl meyve alamamıştım yazlığa gittiğimden ama bu yıl biraz ümitliyim bakalım,inşaallah beni utandırmaz;)
294190

umutyolcusu
11-05-2012, 21:16
Sonunda orkidemi fotoğraflayabildim,uzun süre çiçek açmadı, yaprak ve kökleri gelişti,sonunda bir çiçek dalı çıkardıktan sonra o çiek dalında bir çiek dalı daha belirdi.Bize de seyretmesi düştü:p
-Ama çiçek dalının yukarı uzamasını nasıl sağlayacağımı bilemediğimizdenden yer çekimine boyun eğdik...

umutyolcusu
13-05-2012, 00:10
Bizim pazara ilk defa bu kadar büyük ceylan gelmiş,fiyatı da 7,5 lira olunca hemen aldım.Hemen saksısını değiştirdim,terasta yerini aldı.

umutyolcusu
13-05-2012, 00:17
Bir gülümüz eksikti:D

Sonunda bunu da yaptım.Aynı yerden 5 liraya da ebruli bir gül aldım:

umutyolcusu
13-05-2012, 02:26
-Deşti domates çimlerim eğer gelişirse bizim kurak tarlaya dikilecekler.

-Bolca çimlendirip biraz da kayıp verdiğim diğer çiçek ve deşti çimleri.Horoz ibiği,fesleğen ve petunya görümcemlere gitmek için uygun zamanı bekliyorlar;)

-Dereotu tohumları ektiğim zaman değilde saksıyı başka bir bitki için kullandığımda çimleniyorlar.Mesela bu saksıya çiğdemleri dikmiştim ama onlar çiçek açmayınca yerlerini dereotları doldurdu:D

-Geçen yıldan kalan altın çilekte gelişmeler güzel,tomurcuklar belirmeye başladı:cool:

umutyolcusu
13-05-2012, 02:38
-Tam sekiz tane çimlenip fide haline gelen sarı çeri domateslerimi hava muhalefeti nedeniyle su stresine sokup kaybettim.Bir tanesi yaşam mücadelesini kazanmış görünüyor.Diğeri ise günden güne geriliyor:( Neyse o bir taneden meyve alsam yetecek bana.

-3 fide tatlı biber fidem var,kendi tohumlarımdan ürettim,inşaallah yine aynı verimi alırız bakalım.

-Pembe sümbülüm geçen yıl tohum yapmaya kalkışmıştı ama burada sorup,o dalı kesmem söylenince ben de kesmiştim.Baktım bu yıl yeniden tohuma yatmış.Hadi bu sefer bir şans vereyim dedim:) Bu gün tohum kesecikleri açılmış.Bu kadar tohum olmuş.

-Bu acem halısını hali ne diye sorarsanız onun Bursa'ya taaa Denizli-Pamukkale'den travertenlerin tepesinden geldiğini söyleyebilirim.Tabi oradaykende çok yeşil değildi.Mübarek çiçekten dalı budağı görünmüyordu.Yanlarından geçerken hanımın biri yanındakine çelik aldırıyordu,fırsat bu fırsat ben de istedim.Kuru dalından dahi tutuyormuş.Sanırım tuttu,sıra çiçeklerde...

-Amirylis 4 çiçeğini de açtı,bakmaya doyamıyorum.

umutyolcusu
13-05-2012, 02:44
Bu gecelik son olarakta aile fotoğrafı,sulama yaptığım güğüm ve temizlik malzemeleride karışmış araya,idare edersiniz değil mi:confused:;)

umutyolcusu
22-05-2012, 21:44
Pembe sakızım açmaya başladı...

umutyolcusu
22-05-2012, 21:48
Gülümün günden güne değişimi,gittikçe sona geliyoruz sanırım:o

nardane
27-05-2012, 22:14
Sevgili umutyolcusu sizin oralarda fiyat farklı gerçekten, daha uygunlar.
Burada mini minnacık ceylan fidesini 5 liraya almıştım.

umutyolcusu
03-06-2012, 21:03
AÖF sınav yoğunluğumdan uğrayamaz oldum bu aralar siteye.Ama bu gün bitti çok şükür.Hayırısıyla önlisans mezunu oldum.Darısı lisansa ***.

Sevgili nardane,yapı marketlerde satılanlar hep aynı da semt pazarı fiyat konusuda iyi oluyor.Hatta pazarlıkta yapabiliyorum az da olsa.Saygılar.

umutyolcusu
07-06-2012, 12:51
...

umutyolcusu
07-06-2012, 12:56
...

umutyolcusu
07-06-2012, 13:00
Uzun ince bir yolda gidiyor gündüz gece:D

umutyolcusu
14-06-2012, 10:31
Sebzeler güneşi görünce coştular;)

umutyolcusu
14-06-2012, 10:51
Ananas köklendirmeyi denedim,köklendi ve yeni yapraklar çıkarıyor,bakalım nereye kadar gideceğiz:confused:
308578

Pepino fidecikleri güzel gelişiyor,1 ayda epey yol katettik:rolleyes:
308579

Petunya,ipek çiçeği ve kalanşoların son durumu:

umutyolcusu
14-06-2012, 11:22
Pazardan iki ayrı yerden iki küpeli çeliği almıştım.Bir tanesi tomurcuklanmadı nedense. Diğeri tomurcuklandı ama 2 tomurcuğu açmadan kuruyup düştü.Artık geridekilere sıhhat selamet:o
308583

Köyde anneannem bir yerden yetişmiş küpeli bulmuş.Ondan bana bir çelik köklendirmesini rica etmiştim.Sağolsun köklendirip yollamış:
308584

Geçen sene yavrulayan menekşeleri ayırmıştım.O günden beri çiçek açmıyordu.Çok şükür bu günlerde yüzümü güldürdü bir tanesi.
308585

Çok sayıda fesleğen çimlendirdim bu sene.Kimisini sebzelerin yanına diktim,kimisini başkalarına verdim,bunlarda küçük saksılarda balkonda olanlar:

hira
30-06-2012, 11:43
hepside çok güzel maşaallah..

umutyolcusu
02-07-2012, 19:44
Teşekkürler sayın hi-ra,vakit bulabilirsem yeni fotoğraflar ekleyeceğim ama sabahtan akşama kadar seminerdeyim,eve gelince yoğunluktan bakamıyorum siteye.Ama arada fotoğraf çekiyorum.Görüşmek üzere,şimdilik iyi akşamlar.

umutyolcusu
09-07-2012, 23:00
Tohumdan yetişen çin karanfili pekte istediğim gibi çiçeklenemedi.Tek tük çiçek açıyor.
316970

BİM den aldığım lilium soğanlarından sarı olanlardan ikisi açtı.Kırmızılardan biri tepeden kırıldı,diğerleri de açmadı:mad:

umutyolcusu
06-09-2012, 20:50
Uzun bir aradan sonra herkese merhaba;)

2 ay olmuş nerdeyse son fotoğrafı yükleyeli.Terasa bu yıl gerekli ihtimamı gösteremedim.Bir çok bitkiyi doğru dürüst meyve alamadan sökmek zorunda kaldım.Fasulyeler kırmızı örümceğe yenik düştü ve zaten meyve verimi olmadığı için söküldü.
-Salatalıklar bitlendi ve sanırım tohumlar kısır ki bir elin parmağı kadar meyve yapmadılar ve ilaçlamanında etkisiyle sanırım kuruyup söküldüler.
-Deşti domatesler tek tük meyve verip kurudular ve söküldüler.
-BİM'den aldığım glayör soğanları sadece yeşillik olarak kaldı,sökülmeyi bekliyorlar.
-Yine aynı yerden yıldız soğanı yarım yamalak bir çiçek açtı ve öylece kaldı,sökülecek.
-Red robinler iyi gidiyordu ama hastalandılar.Biz tatildeyken annem sökmüş onları da.
-3 yıllık patlıcan yine ürün yapmadı ama arada çiçek açtı.Sanırım onu da sökeceğim.
-Top kadife diye ektiğim kadifeler minik minik çiçeklendi.Şu sıralar kurumakta ve sökülecekler.
-Bir saksıdaki sardunyamda çürüme vardı.Yine ben yokken tamamen çürümüş olmalı ki geldiğimde saksısı boştu:(
-Adaçayı bakımsızlıktan kurudu gitti:(

Küpelileri hiç anlatmayayım.Neyse bu kadar kötü haber yeter.En iyisi terastan Uludağ'a bir bakış atarak başlayalım bir şeyler eklemeye:rolleyes:
330159

umutyolcusu
06-09-2012, 20:56
Bu yılın en verimli sebzesi biberler,5 renkli biberler başlangıçta renk renkti ama şu sıralar hemen hepsi kızarmış durumda.Bu arada bir tane bile tadına bakmadım:o

3 kökte tatlı sivri biber ekmiştim.Bu cins gerçekten yetiştirilmeyi hak ediyor.Bir kaç günde bir en az 2 avuç toplayabiliyorum.

umutyolcusu
06-09-2012, 21:04
Çiçeklerden görüntüler...

umutyolcusu
30-10-2012, 18:58
Horoz ibiği son olarak bu şekilde poz verdikten bir süre sonra kurudu,artık seneye yenilerine kısmet...
342153

Tırnak çiçekleri de önce çiçekleri küçülerek sonra soğuklara yenilerek son demlerini yaşayıp,son lodosta kökten sökülmüşler...bizede bu son fotoları kaldı.
342154
342155
342156

umutyolcusu
30-10-2012, 19:01
Sardunyalar...

umutyolcusu
30-10-2012, 19:04
Top kadife diye tohumdan ektiğim ancak yalınkat çıkan kadifeler yazın böceklenip kurumaya yüz tutmuştu.Bu sırada hemen altındaki diğer bir saksıya düşen tohumlar 2.baharı yaşarcasına hem gelişti hemde diğerlerinden daha güzel çiçeklendi.Hala çiçeklerini seyretmekteyiz...

23 Nisanda Pamukkale'den aldığım bir kuru çelik acem halısı 6 ayda varilin yüzeyini kapladı,etraftaki saklsılara göz dikebilir her an:))

umutyolcusu
30-10-2012, 19:13
tohumdan yetiştirdiğim ve daha önce fotoğrafını eklediğim pepino çok güzel gelişti.Hatta çok dallandı,budadım.Budadıklarımı da suya koymuştum,köklenmişler.Fotoğraftaki bitkide çiçek tomurcukları var ama artık havalar soğumaya başladı,sanırım kış bastırırsa ona evin içinde yer ayarlamam gerekecek:confused:
342176

3 kök biberden hala biber topluyorum ama lodosta belleri büküldü:(
342177

Yıllardır kapalı balkonda duran kalanşoları bu yaz terasa çıkardım,güneş gören bir yere alınca yaprakları değişti,büyük büyük oldu,onlarda havaların soğumasıyla içeri alınacak tabi.

umutyolcusu
30-10-2012, 19:15
Annemin haziran ayında tohumunu ektiği bu kavun hurmanın dibinde 2 tane meyve verdi,büyük olan karşınızda:rolleyes:

umutyolcusu
30-10-2012, 19:17
Çarşıya başka bir şey almaya gidip,1 liraya hazır topraklı çelik görünce bir kasımpatı almadan eve gelemedim:o

umutyolcusu
30-10-2012, 19:22
Bu yıl çiçeklenmeyi sonbahara bırakan kurdele çiçeğim önceki yıllara göre sanki daha za çiçeklendi ve yeni yavru verdi.Kapalı balkonda çiçekler hava alsın derken tozada gark olmaktan kurtulamıyoruz.Ama bayramlık yıkandık,bakmayın o eski haline:))

umutyolcusu
02-01-2013, 18:33
Yeni aldığım phalanopsisim,umarım çürüme ile kaybettiğim beyaz orkidemin acısını unutturur.
2 yıl önce bir kaç çelik olarak diktiğim yılbaşı çiçeğimde ilk çiçeğini açtı,gerçekten harika,sırada bir sürü tomurcuk var,hepsi açarsa görsel şölen olacak.

serkan_istanbul
02-01-2013, 18:38
Maşallah orkide güzelmiş. Yılbaşına diyecek yok çok tatlı. Bende baya orkidelendim bu aralar . Sevgiler mutlu yıllar.

umutyolcusu
02-01-2013, 18:45
Teşekkür ederim serkan bey,bauhausta indirime girmişti yılbaşından önce,tam zamanı deyip gidip aldım,ne zamandır çiçek almıyordum,inşaallah sorunsuz yaşatabilirim.Yılbaşına baktıkça babaannemi hatırlayacağım,çünkü ondan almıştım çeliği,ondaki yıllardır var ve kocaman olmuş durumda.Sizede iyi seneler...

umutyolcusu
19-04-2013, 20:51
Uzun zaman fotoğraf yükleyemeyince biriken önceki fotoğraflardan başlıyorum...

umutyolcusu
19-04-2013, 20:56
Kalanşolar...

umutyolcusu
19-04-2013, 21:02
Bir talebemin hediye ettiği soğanlar renk renk açtı.
392310392311
392312392313
392314

umutyolcusu
19-04-2013, 21:05
...
392317
392315392316

umutyolcusu
19-04-2013, 21:31
Geçen hafta ani bir kararla alıverdiğimiz muhabbet kuşumuz cicoş;)

umutyolcusu
19-04-2013, 21:33
Açmaya hazırlanan gülüm,bu fotoğrafı çekeli 1 hafta oldu sanırım,o zamandan beri terasa çıkıp bakamadım belki de açmak üzeredir:confused:

serkan_istanbul
20-04-2013, 10:56
Geçen hafta ani bir kararla alıverdiğimiz muhabbet kuşumuz cicoş;)

Sizin cicoş erkek muhabbet kuşu bu arada. haberiniz olsun. gaga üstü mavi .

umutyolcusu
24-04-2013, 22:54
Satıcı dişi demişti bilmiyorduk,teşekkürler serakn bey.

umutyolcusu
18-05-2013, 23:24
Altın çilekler faaliyete geçti.

umutyolcusu
18-05-2013, 23:27
Gülüm...

umutyolcusu
18-05-2013, 23:30
Beyaz gülüm yeni katıldı aramıza,ceylanlardan seçmeler...

umutyolcusu
18-05-2013, 23:31
Diğerleri...

umutyolcusu
18-05-2013, 23:43
Kırmızılım sana yandı canımmm

umutyolcusu
12-08-2013, 20:21
Uzun zamandır uğrayamadım,elimde olan bir kaç fotoğrafı yükleyeyim de unutulmayalım değil mi:))

umutyolcusu
11-05-2015, 22:12
Ve yaklaşık iki yıldan sonra yeni çiçeklerimle geri döndüm,kariyer ve aynı zamanda gelen yeni bebek sebebiyle hem buralara hemde çiçek merakıma ara vermek zorunda kaldım ama derler ya gidişim suskun olmuştu ama dönüşüm muhteşem olacak;)

umutyolcusu
11-05-2015, 22:35
minik hurma sarımsak kardeşliği ve toprakta yıllardır kalıp her yıl kendi çıkan dereotları

umutyolcusu
11-05-2015, 22:38
çilekler ve yeniden yeşeren çok yıllık altın çileklerden biri

umutyolcusu
11-05-2015, 22:43
Kışın çiçeklerimin donduğunu kursta talebelerime söylemiştim,duyarlı talebelerim terasım tekrar yeşillensin diye çiçeklerinden çelikler getirmişler sağolsunlar.Benim ceylanlardan sadece bir tanesi sağ kalmış.İki fide de pazardan aldım.

umutyolcusu
11-05-2015, 22:47
Talebelirimden gelenlere devam...Telgraf çiçeği ilk geldiğinde böyleydi,hızla gelişmekte ve cam güzeli ile mor reyhan...

umutyolcusu
11-05-2015, 22:54
Menekşelerde talebelerimden,bir saksıda iki yavrulu menkşeyi ayırdım 3 saksı etti,bir tanede minicik yavru var.İnşaallah köklenirler de sürpriz olacak çiçeklerini görebilirim.
Ayrıca kalanşomda gelenlerden,aynı öğrencimin daha önce getirdiği kalanşomu kiracının çocukları yok edince tekrar getirmiş sağolsun.

umutyolcusu
11-05-2015, 22:56
Pazardan aldığım sardunyanın biri açmaya başladı.Rengi çok hoş değil mi:confused:

umutyolcusu
11-05-2015, 23:00
Eşime okulda hediye gelen difenbahya ve yukka çiçeklerim,geleli bir ayı geçmiştir,topraklarını ve saksılarını değiştirdim,güzel gelişiyorlar aman nazar değmesin.

umutyolcusu
11-05-2015, 23:05
Terasta iki tane gülüm var ama pek sağlıklı değiller,hemen yeşil bit saldırısına maruz kalmışlar,elle mücadele ediyorum her yanlarına gidişte.

Çiçek soğanlarım, galyörler bu yıl ekildi diğerleri önceki yıllardan ama nedense lilium,nergis,lale,sümbül bu yıl hiç açmadı:(

umutyolcusu
11-05-2015, 23:08
Ve bu günlük son resim eşimin anneler günü için cuma günü BİM den aldığı lilium,bakalım ne renk açacak:confused:

umutyolcusu
12-06-2015, 17:46
İnsan bakmaya doyamıyor,maşaallah cam güzelim dallandı çiçeklendi beni çok mutlu etti.

umutyolcusu
12-06-2015, 17:51
Bu yıl yavrusu da çiçek açınca kırmızı zambağım harika oldu.

umutyolcusu
12-06-2015, 18:11
Bne onun varlığını unuttum ama o açma zamanı gelince kendini hatırlattı;)

umutyolcusu
12-06-2015, 18:14
BİMden hediye gelen zambağım

umutyolcusu
12-06-2015, 18:16
Yeşil bitlerden fırsat bulup açtık çok şükür.

umutyolcusu
12-06-2015, 18:18
Ebrulim...
Bundan başkada iki gülümde de tomurcuk yok maalesef hiç sağlıklı değiller bu yıl:(

YeniGine
13-06-2015, 00:02
Sevgili umutyolcusu merhaba, sayfanızı daha önce farketmemişim.
Amarallisleriniz, lilium maşallah çok güzel çiçeklenmişler. Beyaz gülünüze de bayıldım. Ellerinize, gönlünüze sağlık.

umutyolcusu
15-06-2015, 13:52
Hoş geldiniz YeniGine,ben eskilerden oldum sayılır artık ama uzun zamandır uğrayıp güncelleme yapamadım yoğunluktan,şimdi tatili fırsat bilip geri döndüm haftaya yaz kursları açılana kadar rahatım.İyi dileklerinize teşekkür ederim,daha iyileri sizin olsun.

umutyolcusu
15-06-2015, 13:54
Çıkmadan sizinle yine talebemden gelen begonyayı tanıştırayım,devamı gelecek...:cool:

umutyolcusu
19-06-2015, 17:16
Bir kaç yıllık tohumlarım vardı.Bazılarını ektim ama 15 siyah domates tohumundan sadece 1 tane çimlendi ve bu günlerde çiçek sapı oluşmaya başlamış.Onu bahçeye götürüp ekmeye kıyamıyorum.560334

Altın çilekler verime başladı.
560335

Biberler çiçekte:
560336

Bir talebemden gelen mor fesleğeni koparıp kullanmaya kıyamıyorum.
560337

Dere otları tohuma kalkmış,yaşasın:p
560338

umutyolcusu
19-06-2015, 17:20
Saksısıyla hediye gelen sardunyam katmerli imiş,harika görünüyor değil mi:o

umutyolcusu
19-06-2015, 17:25
Kendiliğinden çıkan petunya çanak antenin arkasında kaldığı için poz almakta zorlandım:D

Emineyyüp
19-06-2015, 17:26
Ellerinize sağlık hepsi birbirinden güzel maşallah.

umutyolcusu
19-06-2015, 17:30
Terastan genel görünüm,sert geçen bir kış ve ilgisizliğe rağmen kendiliğinden çıkan kadifeler ve hediye gelenlerle bu kadar olabildik,buna da şükür.

umutyolcusu
19-06-2015, 17:32
Hediye gelen ve iki yavrusunu ayırdığım menekşem çiçeklendi.(yavruların durumu da iyi)