View Full Version : fooflower / bahçe
fooflower
25-05-2010, 17:30
Herkese selam. 5 senedir sabırla beklediğim bahçeme kavuştum ama düzenlenmeye ihtiyacı var.Çalışmalara başladım ama acemice sitedeki bahçesi olanlardan çok tiyolar aldım. En kısa zaman da uygulayacağım inşallah. Bir aydır siteye üyeyim ve fotoğraf yüklemeyi yeni başardım. Deneme olarak yükleme yapacağım.Eğer uyarılmayı gerektiren bi şey yaparsam şimdiden özür.Eleştirilerinize ve yardımlarınıza inanın bahçemin çok ihtiyacı var.SAYGILAR..
146970
Dut ağacımı çok seviyorum ama kesmek zorundayım. Kökleri evin temeline doğru gidiyor
146971
146972
146973
fooflower
25-05-2010, 17:34
Başardım artık site daha da fazla zamanımı alacak. Çook sevindim.Dutlar bitince altında oturmaya doyum olmuyor.
Hayırlı olsun, güle güle oturun, sağlıkla. Kimbilir ne değişklikler yapacaksınız? Kolay gelsin.
Sevgili fooflower hayırlı uğurlu olsun, bahçeyle uğraşıp,emek verdikten sonra bahçe size güzel çiçekleri,meyvalarıyla karşılık verecek, o zaman bahçede kahve içmenin tadına doyum olmıyacak. Sevgiler.
Hayırlı olsun, bahçe düzeni epeyce emek gerektiren bir uğraş, ama zamanla öyle güzel değişimler yaşanıyor ki, doğrusu değiyor.
Şimdiden kolay gelsin.
Hayırlı olsun sayfan hoşgeldin.
fooflower
25-05-2010, 23:16
Sevgili Limon bahçenize hayran kaldım. Benim daha çoook işim var.Ama MAX'i görünce çok kötü oldum benimde OSCAR'ım vardı. Geçen yaz temmuz da çalındı bir daha hiç haber alamadık. Oscar da safkan dı.kulubesi bile hala duruyor bir daha OSCAR gibi bir dostum olur mu bilmem. Neyse ortancalar harika bir içim su..keyifle yaşamanız dileğiyle. Saygılar.
Sevgili Fatoş,ben şimdiden kahvemi içip neler yapabileceğimi düşünüyorum. Sabahın 6 sında kalkıp saatllerce bahçedeyim. Kısıtlı imkanlarla yürüme yolunun taşlarını daha bugün döşedim. Fazla beceremedim ama elimden bu kadar geldi.Saygılar
Sayın ozbey selam,yürüme yolundaki boşluklar sizin gece mumları ile dolacak inşallah.Az da olsa emeğimi görmeye başladım.Dahlialarım, sümbülteberim ve sevgili kgursan'dan aldığım lisilerim çıktılar boy bile attılar.Her sabah gelişmelerini izlemek çoook güzel.Saygıyla.
Sevgili Sevim4 sizde hoşgeldiniz bahçeme ne iyi ettiniz de uğradınız.
Sizleri daha düzenli bi bahçede ağırlamak dileğiyle...
Merhaba, bahçenizde dilerim çok mutlu olursunuz.
Dut ağacını kesmek yerine; temele bakan tarafta köklerin derinliğinde ve genişliğinde bir bir çukur açın. İçene metal plaka, -sac, galvaniz olabilir- yerleştirebilirseniz, Köklerin temele doğru gidişini bloke ederseniz tehlike kalmaz. Biz öyle yapmıştık.
Biraz uğraştıcı bir iş ama bir ağaç yetiştirmekten daha kolay.
Kolay gelsin.
Kedi Tırnağı
26-05-2010, 03:30
Merhaba, bahçenizde dilerim çok mutlu olursunuz.
Dut ağacını kesmek yerine; temele bakan tarafta köklerin derinliğinde ve genişliğinde bir bir çukur açın. İçene metal plaka, -sac, galvaniz olabilir- yerleştirebilirseniz, Köklerin temele doğru gidişini bloke ederseniz tehlike kalmaz. Biz öyle yapmıştık.
Biraz uğraştıcı bir iş ama bir ağaç yetiştirmekten daha kolay.
Kolay gelsin.
Merhaba sayın fooflower! Bahçeniz hayırlı olsun. '' Dut ağacını kesmek zorundayım '' diyince benim de içim acıdı:( Koskocaman olmuş. Sn Agozcenin önerisini görünce( bilmiyorum işe yarar mı) çok sevindim. Ben de size '' başka bir yolu yok mu? '' diye soracaktım çünkü. Umarım hayalinizdeki bahçeye kavuşursunuz:eek: Sevgiler.
fooflower
26-05-2010, 08:36
Sayın agozce ve keditırnağı duyarlılığınız için teşekkür ederim.Bahçe konusunda yalnızım.Agozce'nin önerisi ne kadar işe yarar bilemem ama zaten kökler temele ulaşmış vaziyette. Evimizin temeli ve bahçenin zemini kaya.Geçen senelerde sürekli toprak attırarak şu anki duruma geldi.Hatta beton zemini patlattı kökler, bende molzları atıp bahçeye toprak kazandırdım.Kiraz ağacı dikmek istediğimde kökler ve kayalarla karşılaştım ama yine de diktim.Kesme sebeplerimde biri de dut ağacının çevresine ne ekersem ekeyim verim alamıyorum.Ekilen ne olursa olsun bütün özünü emiyormuş ki çiçeklerim hep çürüdü, biraz uzağına ektiklerim çok güzeller. Geçen sene de keserim deyip kıyamamıştım..dutlar bitince doyum olmuyor altında oturmaya......Dilekleriniz için teşekkürler.
fooflower
26-05-2010, 12:30
herkese selam. Bahçemde yapmayı düşündüğüm bi kaç ayrıntı. Fikirlerinizi bekliyorum.
147168
147169
147170
Sevgili fooflower
Öncelikle bahceniz hayırlı olsun. Sizde bu kadar istek ve azim oldukca elinizden hiç bir şey kurtulmaz. Nefis bir bahce olacağını şimdiden söyleyebilirim.
İstediğiniz önerilere gelince siz zaten ne yapacağınıza karar vermiş görünüyorsunuz yapmak istedikleriniz bence çok güzel. Hemen kapanması gereken yere İzmir mavişehir koçtaş da görmüştüm birbirine gecme paravan gibi tahtalar onlar şık durur ve kapatır diye düşünüyorum. Sağlıcakla kalın.
Kedi Tırnağı
27-05-2010, 14:13
Merhaba! Hızlı büyüyen sarmaşık için; Sabah sefası(ipomea) nı önerebilirim. Güzel çiçekleri var. Dezavantajı; mevsimlik olması. Ama yaz sonu yüzlerce tohum veriyor ve kısa sürede kaplıyor.
Kapı girişine de sarmaşık gül dolamayı düşünüyormuşsunuz. Onlar da çok güzel görünüyor ama hanımeli, yasemin vs. düşünmez misiniz? Bahçeye girip-çıkarken o müthiş kokularını almak güzel olabilir:)
Çit malzemesi olarak sanırım tahta kullanacaksınız. Çit amaçlı bitkilerden de olabilir. Ben tahta çitleri seviyorum gerçi.
Öneri istediğiniz için yazdım yoksa tabii son karar sizindir. Kolay gelsin.
nurcanaybay
27-05-2010, 16:55
Kapatmak istediğiniz yere begonvil düşünebilirsiniz ,özellikle mor rengin den alırsanız,
rüzgara daha dayanıklı ve çiçeklenme süresi daha uzun.
Çarkıfelek düşünebilirsiniz ,hızlı büyüyor ve yoğun yapraklı çiçeğide var.
Eğer karşınız da mor bir duvar görmek isterseniz solanum da önerebilirim ,beyazı da var
zevkinize kalmış :)
Mavi yasemin güzel rengiyle diğer bir alternatif...hatta iki solanum arasına bir mavi yasemin çok hoş olur.
Tek sorun dökülen yapraklar (komşunuz açısın dan),böyle bir sorun yaşamak istemem
derseniz leylan'di düşünün derim.
Sarılıcılar'da karar kılarsanız ,seralar da gövdesi kalınlaştırılmış bodur halde bırakılmış olanlar dan alın .Fiyatları pahalı gelebilir ama diktiğiniz yaz o cepheyi kapatır.
Kolay gelsin :)
fooflower
28-05-2010, 08:58
Sevgili fooflower
Öncelikle bahceniz hayırlı olsun. Sizde bu kadar istek ve azim oldukca elinizden hiç bir şey kurtulmaz. Nefis bir bahce olacağını şimdiden söyleyebilirim.
İstediğiniz önerilere gelince siz zaten ne yapacağınıza karar vermiş görünüyorsunuz yapmak istedikleriniz bence çok güzel. Hemen kapanması gereken yere İzmir mavişehir koçtaş da görmüştüm birbirine gecme paravan gibi tahtalar onlar şık durur ve kapatır diye düşünüyorum. Sağlıcakla kalın.
Sayın birol öneri için teşekkür. 2gündür bahçeden eve giremiyorum.Çalışmalar başladı biraz ağır gidicek gibi görünüyor.Herşey doğal olsun istiyorum.Yeşili gördüğüm zaman yaşamın anlamı fazlalaşıyor.Saygılar.
fooflower
28-05-2010, 09:05
Merhaba! Hızlı büyüyen sarmaşık için; Sabah sefası(ipomea) nı önerebilirim. Güzel çiçekleri var. Dezavantajı; mevsimlik olması. Ama yaz sonu yüzlerce tohum veriyor ve kısa sürede kaplıyor.
Kapı girişine de sarmaşık gül dolamayı düşünüyormuşsunuz. Onlar da çok güzel görünüyor ama hanımeli, yasemin vs. düşünmez misiniz? Bahçeye girip-çıkarken o müthiş kokularını almak güzel olabilir:)
Çit malzemesi olarak sanırım tahta kullanacaksınız. Çit amaçlı bitkilerden de olabilir. Ben tahta çitleri seviyorum gerçi.
Öneri istediğiniz için yazdım yoksa tabii son karar sizindir. Kolay gelsin.
Merhaba, yeşil olsunda razıyım yapraklarının dökülmesine toprağa karıştırıp gübre olarak da kullanılır.
Yasemin güzel olur. Haklısın.
Zaten bir bölümünü yapmıştık çitin, şimdi de tam karşısına gelen bölümü yapmaya başladık bugün. Masrafı aza indirerek elimizdeki malzemeyi değerlendirip tahta çit yapıyoruz.Fındık rengi pinotexle boyamayı düşünüyorum.
Öneri ve ilginiz için teşekkür ederim.
fooflower
28-05-2010, 09:14
Kapatmak istediğiniz yere begonvil düşünebilirsiniz ,özellikle mor rengin den alırsanız,
rüzgara daha dayanıklı ve çiçeklenme süresi daha uzun.
Çarkıfelek düşünebilirsiniz ,hızlı büyüyor ve yoğun yapraklı çiçeğide var.
Eğer karşınız da mor bir duvar görmek isterseniz solanum da önerebilirim ,beyazı da var
zevkinize kalmış :)
Mavi yasemin güzel rengiyle diğer bir alternatif...hatta iki solanum arasına bir mavi yasemin çok hoş olur.
Tek sorun dökülen yapraklar (komşunuz açısın dan),böyle bir sorun yaşamak istemem
derseniz leylan'di düşünün derim.
Sarılıcılar'da karar kılarsanız ,seralar da gövdesi kalınlaştırılmış bodur halde bırakılmış olanlar dan alın .Fiyatları pahalı gelebilir ama diktiğiniz yaz o cepheyi kapatır.
Kolay gelsin :)
Selam nurcanaybay,Begonvili çok seviyorum cesaret edmiyorum.Büyüme hızından dolayı.
Çarkıfeleği hiç tanımıyorum şimdi araştırıcam.
Solanumu da bilmiyorum.Mavi yasemin ve solanum iyi fikir yapabilirim.Çook teşekkür ederim fikirleriniz için inanın yeni başlayan biri olarak hem sitenin hem de sizlerin fikir ve eleştirileri çok önemli benim için.Saygıyla
Yücel Canpolat
28-05-2010, 09:25
Gelecekte çok güzel bir bahçe olacağından hiç şüphem yok bu heyecanı hiç kaybetmeyin devam.Nurcan Hanıma katılıyorum tercihim begonvil ve tonları.
fooflower
01-06-2010, 09:02
Gelecekte çok güzel bir bahçe olacağından hiç şüphem yok bu heyecanı hiç kaybetmeyin devam.Nurcan Hanıma katılıyorum tercihim begonvil ve tonları.
SN.Yücel bey ben de karar verdim artık Nurcan Hnm. dinleyip mor begonvil arıyorum artık.Gelecekteki bahçem sizin botanik bahçeniz kadar olamaz herhalde. Kış fotoları kartpostal gibi. Emeğinize sağlık. Saygılar
fooflower
04-06-2010, 23:29
Penceremdeki dahlialar.Her sabah onları görmeden olmuyor.
149678
149679
149680
149681
fooflower
04-06-2010, 23:31
149684
bahçedeki dahliam
149685
fooflower
04-06-2010, 23:38
Biraz da bahçedekiler
Çuhadan tohumları aldım
149692
149693
149694
149695
149696
fooflower
04-06-2010, 23:43
Sümbülteberim ve ne diktiğimi unuttuğum çiçek soğanları.Sümbülteberim çok nazlı
149703
sokakta bulmuştum ama tuttu
149704
nurcanaybay
05-06-2010, 09:45
Son mesaj da ki soğanlı glayör'e benziyor .Sümbülteber de gerçekten çok nazlı ama kokusu çok çok güzel.
fooflower
11-06-2010, 18:12
Ateş çiçeğinin bu rengini ilk defa görmüştüm. Şimdi izmir varyantdan konağa inerken eşlik ediyor herkese
151985
151986
151987
fooflower
11-06-2010, 18:23
Biraz de sebzelerden bahsedelim.
Çileklerin 2. hasatını toplama zamanı yaklaşıyor
151988
Biberler çook acı ama turşu olacaklar.
151989
Adem beyden gelen siyah ve yıldız domatesler
151990
151991
Bunlar da süs kabakları
151992
Merhabalar,
Gözünüz aydın, beklediğinize değmiş. Gayet güzel bir bahçeniz olmuş.
Zemini yeşillendirmek için bir ara çim ile ilgili başlıklarda adı geçen lippiayı -libya çimini- araştırsanıza. Hem ortalık yeşerir hem de uğraşmak gerekmez. Sizin bölge için uygun olmalı.
Çitler çok güzel olmuş. Ustanızın eline sağlık.:rolleyes:
Bahçede işler hiç istenilen hızda gitmez. Herşey hazırlarsınız, bir araya getirsiniz bu defa hava aksilik çıkarır. :rolleyes:
İklim bakımından şanslısınız. İstediğiniz, beğendiğiniz bitkileri seçebilirsiniz.
Ön duvarı da çit olabilecek bir şeylerle kapatmalı -hızla çıksın derseniz akşam sefası, sardunya, kalıcı yeşillik olsun derseniz biberiye, taflan, sarmaşık güller hemen aklıma gelenler-.
Yan taraftaki bölümde zemini kapatmak için buzçiçeği gibi türleri de düşünebilirsiniz.
Şimdi mevsim uygun olduğu için fikir alabileceğiniz çok bahçe görebilirsiniz.
Dut kalkmazsa ortanca için onun gölgesi de iyiymiş.
Kolay gelsin. Yavaş yavaş istediğiniz gibi bahçeniz olur. Tadını çıkarın.
Bahçenizi gezdim her şey güzel vede bakımlı.
Düzenlemeler zamanla oluyor.
sevgiler.
ciceksever70
17-06-2010, 15:52
Kolayliklar dilerim. Yeni bahce düzenlemesi ne kadar zordur bilirim. Ates cicekleriniz cok güzel.
Orhan Özbilgiç
17-06-2010, 17:21
Kolay gelsin.
Bahçeniz, derli toplu görünümü ile gelecek yıllarda, çok daha güzel bir bahçe olmaya aday. Bende Ateş Çiçeğinizin rengini sevdim. Bahçemde iki yıldır kırmızılarını kullanıyorum. Görmüş olsaydım, çevresine bir-iki sıra da bordo dikerdim.
Sağlıcakla kalın.:)
fooflower
30-06-2010, 15:15
Sayın Sabah, bahar, çiçeksever70 ve orhan bey; 12 gündür sağlık sorunları nedeni ile istanbuldaydık. Bu sabah döndüğümde büyük bir hayal kırıklığı bahçem savaştan çıkmış gibiydi. Kgursandan aldığım liliumlarım kurumuş, ortancalarım da aynı durum da daha bir çoğu. Neyse azmin elinden hiç bişey kurtulmaz umuduyla kolları sıvadım yine. Saygıyla.
Yeşil Çay
29-12-2010, 16:39
Ateş çiçeğinin rengi gerçekten çok güzelmiş.Ortancalarınız ve liliumlarınızı kurtarabildiniz mi?
fikreteren
29-12-2010, 19:15
Ateş çiceğinin bu rengi bende ilk defa gördüm.Ekim de İzmir'deydim görsem mutlaka edinirdim.Ellerinize sağlık.
fooflower
03-07-2011, 10:16
Çoook zaman geçmiş Ağaçlar net'e uğramayalı. Çalışan biri olarak çok vaktim olmuyor. Yeni hali eskisinden daha iyice durumda olan bahçemden kareler.
yer minesi: rengine hayranım
230541
DAHLİAM: Geçen sene 1.50 cm bulmuştu boyu. Busene bilinçsiz olarak boy atmaya başladığı dönemde en alttaki yaprak dallarını belirli aralıklarla kesmiştim.
Şimdi üzerinde o kadar çok tomurcuk var ki. bilmeden iyi mi yoksa kötü mü yaptım bilmiyorum.
230542
230543
230544
Eski mangal kasımpatıyla hayat buldu
230545
fooflower
03-07-2011, 10:25
230547[/ATTACH
[ATTACH]230548
230549
Almanyadan gelen aslanağzı tohumlarını bu sene kendim çimlendirdim iyi de etmişim. Bütün mahalle sebeplendi. Okulun bahçesine bile diktik.
230550
bunun adını hep unutuyorum ama harika bişey renk tonu çok güzel zahmetsiz de
230551
SARDUNYALARIM. yaprak kokusunu çok seviyorum. Fesleğen gibi elimle şöyle bir sallıyorum deymeyin keyfime. Alt yapraklarını temizleyince çiçeği çoğaldı.
fooflower
03-07-2011, 10:39
SELLUKA: Sabırsızlıkla çiçeklerini bekliyorum. İzmir hisarcamiindeki çiçekçilerin oradaki amcanın tabiriyle çiçeklerin cumhurbaşkanı, İzmirin tekrar canlandırdığı sarmaşığı. İzmir tekrar selluka cenneti olur umarım.
230553[/ATTAC
[ATTACH]230554
yaprağı güzeller, fazla sulamadan dolayı bir tanesini kaybettim gibi
230555
MAVİŞ, çiçeklenmesini bekliyorum ama pek umutlu değilim.ilk defa yetiştiriyorum nasıl bir gelişim gösterecek bilmiyorum
230556
MELİSSA: Bu üçünçü denemem iyi durumda görünüyor. Kokusunu duyar gibiyim
230557
fooflower
03-07-2011, 10:47
230558
230559
230560
İzmir kemalpaşa damlacık köyünün dağlarından topladığım sarmaşık tohumları yakında çiçeklenecekler
230561
230562
petunyaların kokusu akşam serinliğinde ara ara penceremden süzülüşleri.
fooflower
03-07-2011, 10:58
230563
Mutfakta yemek yaparken su tasarrufunda bulunduğum zamanlarda yıkadığım domateslerin suyunu bahçeye dökerim. İşte o tohumlardan bi tanesi
230564
Komşumun verdiği marul fideleri ve yediğimiz karpuzların çekirdeklerini bahçeye atarız ve birçok yerde çıkan karpuzlar. Daha çiçek yok üzerinde ama umutlu da değilim. Amaç yeşillik olsun
230565
Muhteşem kudret narı mide problemi yaşayan komşularımın sabırsızlıkla beklediği
mucize
230566
230567
Papatyalar ve nar ağacındaki ikiz narlarım. Bu sene bereketli
fooflower
03-07-2011, 11:07
Lisianthus: geçen sene sayın kgursan'dan aldığım lisi fideleri. Şimdi kocaman oldular. Yarı yarıya fire verdim ama altı tanesi benimle kaldı çok şükür
230572
230573
Çiçekçi dediki bunun adı şımarık aradım böyle bi çiçek bulamadım.Sanırım o da bilmiyor.Rengi için almıştım ama adını da bilsem iyi olur bilen var mı acaba
230574
Kına çiçeği susuz kalmamalı boynunu büküveriyor hemen
230575
Bunun da adını unuttum ama tohumlar hazır seneye
230576
fooflower
03-07-2011, 11:17
burayı seyretmeyi seviyorum. Mutlu olmak çok kolay. Biraz çiçek böcek ve emek. Çıkarın terlikleri korkmayın basın toprağa, çıkarın eldivenleri kirlensin elleriniz toprakla ama sadece toprakla kirlensin. Mutlu olmak çoook kolay.Herkes MUTLU OLSUN dileğiyle...............
230577
230578
230579
230580
230581
İlksahifeden bu yana bahçeniz epeyce renklenmiş.daha da olacaktır.37 mesajda ki 3. resimde galiba dut ağacını kesmişsiniz gibi gördüm....Ama diplerden yine sürgün verecektir. Aynısı şu an bende mevcut,sürgünlerini kestiğimiz halde her sene çıkıyor.Kökünden sökülmediği sürece o şekil yaşamaya devam ediyor...Sarmaşıklarınız ve çiçekleriniz güzel olmuş.Kıyılara bordür halinde aynı cins çiçekler dikebilirsiniz görüntü harika olur. Güzel mevsimler dileği ile ..Selamlar efendim.....bbb....
Pardon....Kuruyan lilyumların soğanlarına birşey olmaz...Ortancalara gelince dipten üç göz kalacak kadar kesiniz ve bol sulayınız,eskisinden daha kuvvetli olacaklardır....bbb.
Sevgili fooflower.
bahçenizi güzel çiçeklerinizi birer birer inceleyerek gezdim bu bahçenizi ikinci ziyaretim,
gelişmeler çok güzel.
Lisianthus çiçeği çok güzel bulabilirsem almayı düşünüyorum.
Güller nasılda yakışır o bahçeye güzel bahçenizde sağlık mutluluk dilerim.
sevgiler.
fooflower
05-07-2011, 08:31
İlksahifeden bu yana bahçeniz epeyce renklenmiş.daha da olacaktır.37 mesajda ki 3. resimde galiba dut ağacını kesmişsiniz gibi gördüm....Ama diplerden yine sürgün verecektir. Aynısı şu an bende mevcut,sürgünlerini kestiğimiz halde her sene çıkıyor.Kökünden sökülmediği sürece o şekil yaşamaya devam ediyor...Sarmaşıklarınız ve çiçekleriniz güzel olmuş.Kıyılara bordür halinde aynı cins çiçekler dikebilirsiniz görüntü harika olur. Güzel mevsimler dileği ile ..Selamlar efendim.....bbb....
Sevgili berrin hanımcım selamlar. Çok vaktim olmuyor her zaman giremiyorum nete. Geç cevap verdiğim için özür. Dut ağacımı keserken çok üzülmüştüm kökleri evin temeline gidip bahçe betonunu kaldırınca kesmek zorunda kaldık.
Aynen dediğiniz gibi yeni sürgünler veriyor ama öğrendim ki kullanılan bir ilaç sayesinde sürgünler artık çıkmıyormuş. Tabii bide ilacın adını öğrenmek var.Bu ilacıda; ilk önce matkapla ağacın çeşitli yerlerinden delikler açıp buradan damla damla veriyormuşuz. Ben daha yapamadım eğer siz öğrenirseniz bana da söyler misiniz? Sarmaşıklarım bugün üç tane çiçeğini gösterdi.Kıyılara da bordür halinde ezan çiçeği istiyorum ama bu sene geç kaldım.Lilium soğanlarını kurtarma çalışmalarına başladım.Sayın lilium sayesinde captan 50 wp ile.Ortancalarımı geçen sene kaybettim. Bahçem çok güneş görüyor yaşatamadım ne yaptıysam.Şimdi sizin bahçeye gidiyorum. Görüşmek dileğiyle saygılar............
fooflower
05-07-2011, 08:39
Sevgili fooflower.
bahçenizi güzel çiçeklerinizi birer birer inceleyerek gezdim bu bahçenizi ikinci ziyaretim,
gelişmeler çok güzel.
Lisianthus çiçeği çok güzel bulabilirsem almayı düşünüyorum.
Güller nasılda yakışır o bahçeye güzel bahçenizde sağlık mutluluk dilerim.
sevgiler.
Sevgili bahar selamlar.. İkinci kez hoşgeldiniz.. Azda olsa aşama kaydetmişim bahçemde çalışan biri için çok zor oluyor..Lisiler için bu sene geç kaldık bende düşünüyordum ama sayın kgursanın satışını kaçırdım seneye nasipse..Bahçemde toplam altı tane gülüm var. Ama şu sıralar daha gonca halindeyken kuruyorlar.Ben biraz önce sizin bahçedeydim ne kadar güzeller ve sağlıklılar ne yapıyorsunuz da bu kadar güzeller. Bilgilendirirseniz sevinirim. Saygılar....
Sevgi Durul
05-07-2011, 11:46
Sabah sefalarınız güzel büyümüşler, benimkiler daha kısacık. Ben de kuru bir ağacı kestirmedim, ona sardıracağım, büyürlerse. Başlangıçtan bu yana bitkilerinizdeki gelişmeler, gözle görülür derecede fark ediliyor. Sağlıkla sefasını sürmeniz dileklerimle...
fooflower
07-07-2011, 10:05
Selamlar.... Hem arşiv niteliğinde hem de sizlerin aydın fikirleri doğrultusunda bahçedeki ağaçlarım...
Nar ağacımın dalları kırılacak nerdeyse. Dün akşam dalları destekledim
231759
2 senelik zeytinim. Eşimin yanlış budama sonrası hali
231760
4 zeytin ağacımdan 2.si
231761
Kirazım. Bu sene bir tanecik verdi
231762
Soldaki diğer krazımın dalı ve leylak
231763
fooflower
07-07-2011, 10:10
Biraz genel görünümler.
Burasını kışın sera olarak yapmayı düşünüyorum
231764
231765
231766
231767
231768
fooflower
07-07-2011, 10:16
Devamı. Bu yolun her iki tarafına ezan çiçeğini istiyorum.
231769
231770
Buraya da kaya bahçesi düşünüyorum. Eğimli olduğu için
231771
fooflower
07-07-2011, 10:20
Birazda çiçekler
lupinlerim tohumdan. Umduğum gibi olmadılar
231773
231774
231775
Bodrum papatyası
231776
Kirli hanımlar tohumdan
231777
fooflower
07-07-2011, 10:25
Glayöl, Yaprağı güzel sepeti ve Dahlia
231778
231779
231780
fatma sunay
12-07-2011, 20:36
Bahçede belirli bir yol katetmişsiniz ellerinize sağlık. Bahsettiğiniz ağaç kurtma ilacını buldunuzmu bende öyle birşey arıyrum. Gelişmeleri bahçenizden takip edeceğim. Bilgilendirirseniz sevinirim. Selamlar...
fooflower
13-07-2011, 08:37
fatma hanımcım teşekkür ederim. Hala bulamadım ama bugün bi haber alabilirim.olumlu olursa eğer tabiiki paylaşacağım.SAYGIYLA.....
fooflower
13-07-2011, 09:27
Bahçemdeki gelişmeler
233560
233561
233562
233563
233564
fooflower
13-07-2011, 09:33
Devam
233565
233566
233567
233568
233569
fooflower
13-07-2011, 09:36
Devam
233570
233571
233572
233573
dün yola atmışlar dı bu miniği
233574
fooflower
13-07-2011, 09:40
Devam
selluka için acemice yaptığım düzenek
233576
lupinlerim tohumda
233577
lisilerim 3 renk
233578
233579
233580
fooflower
13-07-2011, 09:46
DEVAM
cam güzelinin yeni gine cinsi. SABAH AKŞAM SULAMAK GEREKİYOR.
233806
233807
233808
233809
233810
fooflower
13-07-2011, 09:50
233811
233812
233813
ligustrum
13-07-2011, 10:14
Sevgili berrin hanımcım selamlar. Çok vaktim olmuyor her zaman giremiyorum nete. Geç cevap verdiğim için özür. Dut ağacımı keserken çok üzülmüştüm kökleri evin temeline gidip bahçe betonunu kaldırınca kesmek zorunda kaldık.
Aynen dediğiniz gibi yeni sürgünler veriyor ama öğrendim ki kullanılan bir ilaç sayesinde sürgünler artık çıkmıyormuş. Tabii bide ilacın adını öğrenmek var.Bu ilacıda; ilk önce matkapla ağacın çeşitli yerlerinden delikler açıp buradan damla damla veriyormuşuz. Ben daha yapamadım eğer siz öğrenirseniz bana da söyler misiniz? ......
Sayın fooflower; Bahçeniz hayırlı olsun. Dar alanlarda onlarca tür çiçek barındırıyorsunuz. Hepsine ayrı ilgi verdiğiniz ve hepsini çok sevdiğiniz belli.
Dut sürgünleri ana gövde cıvarından geliyorsa; bu bölgenin toprağını bir iki karış açalım ve üç dört kilo üre gübresi döküp toprağını kapatalım. Hızlı çürüme yapacaktır. İlaç kullanmamanı tavsiye ederim. Lakin; bu ilaç su ile diğer bölgelere ulaşıp oralardaki bitkilere zarar verebilir.
Kolay gelsin. Sağlıklı günler dilerim.
fooflower
13-07-2011, 10:26
Teşekkür ederim Ligustrum. Aynen dediğiniz gibi çoook seviyorum gece 24'de bile işten eve gelsem hemen behçedeyim ve sulamaya başlıyor konuşuyor hemde ağlıyorum nedense...
Bilgi için teşekkür ederim.dediğinizi yapmak daha mantıklı. peki üre gübresini nereden bulacağımıda söylerseniz sevinirim. Saygıyla efendim....
ligustrum
13-07-2011, 10:48
Çitfçilerin gübre temin ettiği gübrecilerden dökme olarak üç dört kilo alırsanız en ekonomik temin şeklidir.
fooflower
17-07-2011, 10:11
pazar sabahı İzmir boşalmış gibi. Tatil yok haftanın 7 günü iş..Bende bahçe bahçe dolaşıyorum..
biraz da bahçemden bu sabahki çekilen görüntüler..
234464
234465
234466
234467
234468
fooflower
17-07-2011, 10:16
kudret narlarım
234469
234470
fooflower
17-07-2011, 11:25
Dün kardeşimin bahçesindeydik... Birde bu fotodaki yatmayı çok seviyorum kardeşim gibi...
234489
Sevgili fooflower,bahçeniz çok canlanmış,sarmaşıklarınız açmışlar çok beğendim...Dahlia lar da maaşallah çok keyifli görünüyorlar..Lupinlerin tohumlarını ilk defa gördüm, baklaya benziyor sanki. Kudret narları da güzel gelişmişler..Cam güzellerini nereye diktiğinizi pek göremedim, yol sırasına mı acaba ....Çimde uyuyan arkadaşında keyfi ne güzel....Görüşmek üzere ,selamlar sevgiler.....
mavikartal5
17-07-2011, 14:36
sayın fooflower,
kardeşinizin yerinde ben olmak isterdim şimdi. ohhhhhhhh. ne rahat bir uyku çekiyor.
saygılar
fooflower
18-07-2011, 09:20
Sevgili berrin hanımcığım hoşgeldiniz. Lupinlerin tohumları aynen baklaya benziyor dalında kurumalarını bekliyorum şu an. Cam güzeli cinsi olan yeni gine olan çiçekler 4 tanesi yol kenarında dikililer.Mesaj 58 de. Yine beklerim efendim. Saygıyla..
Sayın mavikartal hoşgeldiniz.Haftada bir sırf çimlerde uzanmak üzere ben gidiyorum. İzmir dışında yaşadığı için zor oluyor ama değiyor doğrusu.Saygıyla efendim.
Kemalpaşa Damlacık köyünden selamlar.Bahçenizde kısa zamanda çok yol almışsınız,çok emek vermişsiniz ben 5 yıla yakındır uğraşıyorum sizin kadar yol alamadım.Güzel bahçenizi bizlerle paylaştığınız için teşekkürler.Saygıyla
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.