PDA

View Full Version : Biberiye dalında tavuk şiş




budak-botanik
25-05-2010, 13:59
Biberiyenin tavuga verdigi muhtesem lezzet...!

Malzemeler:
Tavuk gögsü
Biberiye
tuz,karabiber,sarimsak
ve arzuya göre degisik baharatlar
Yapilisi
Biberiyenin yapraklarini dalindan ayirin-Bu iş icin iki parmaginizla yapraklari rahatca siyirabilirsiniz

en üstteki yapraklari koparmayin ki ikram ederken güzel gözüksün.Tavuklari 1 cm lik parcalara kesin ve tuzunu biberini katin.Biberiye dallarina gecirin.Ister tavada ister izgarada pisirin.

Kaynak: http://birdilimbirtutam.blogspot.com/2009/06/biberiyeli-dalinda-tavuk-sis.html




limon
25-05-2010, 15:11
Benden de bir püf noktası, kuşbaşı doğranmış tavuk göğsünü derin bir kaseye alıp, üzerini geçecek kadar süt ekleyip en az 3-4 saat buzdolabında bekletirseniz, etin hem çok kolay piştiğini hem lokum gibi olduğunu hem de yavanlığından eser kalmadığını göreceksiniz. (Eti kullanmadan süzgece alıp fazla sütün tamamen aklasını sağlayın.)