View Full Version : Nazlı06/Bahçem
Bahçenin bulunduğu şehir : İzmir-Tire-Peşrefli Köyü
Bahçenin büyüklüğü : 11.500m2
Bahçenin rüzgar ve güneş alma durumu :Rüzgarlı ve her daim güneş almakta
Bahçe'nin türü : Konut+bahçe
Bahçenin geçmişi :Ev ve bahçe 2008 -2009 yılında yapıldı
Başlangıçta yardım almadık.2007'den beri Ağaçlar Net.'den ve 2009 yılından itibaren Ziraat Müh. bir arkadaşımızın yardımını almaktayız
Bahçenin bakımı :Bakımıni eşim yapıyor çiçekler benim büyüyen ağaçlarımızın budamaları dahil hepsini eşim yapıyor kursa gitti.
Bahçe de ek alan :Güllerimi ve asmalarımızı sardırdığımız evin önündeki pergole,fırın,ocak ve kümesler var.
Bahçe sınırı içindeki bitkiler :2008-2009 yıllarında dikilen 650 ağacımız var bunlardan 50 tanesi karışık meyve ağacı, 48 zeytin, diğerleri 24 armut 40 anjelika erik 30 kadar da nar ve kalanı papaz eriği kenarlarda da bolca karışık asma var sayısını bilmiyorum.
Bahçenin sulama durumu :2 adet artezyen suyu kullanıyoruz, saksılarda ki bitkiler için genelde musluk bazen de artezyenden hortum bağlıyorum
Özellikle ilgilendiğim bitkiler : Her yıl değişiyor. İlk yıllar meyve ağacı ve sebze idi çiçek açan bütün çiçekler ilgimi çekiyor ayrım yapmam
Hatalarım :Hiç bir araştırma yapmadan bahçe oluşturmaya çalışmamız en büyük hatamız oldu. Bunun sonucunda kapama olarak adlandırılan bahçe türüne dönüş yapmamız ne yazık ki şu an çok zor
İyi ki yapmışım dedikleriniz :Bahçenin tamamı ve de tavuklar
Bende bahçemin resimlerini ekledim. Bakalım beğenecek misiniz? Burası büyükçe bir alan ama çiçeklere ayrılan bölüm bu kadar. Bende elimden geldiğince bişeyler yapmaya çalışıyorum.
145155
zeynep dila
18-05-2010, 14:57
Bende bahçemin resimlerini ekledim. Bakalım beğenecekmisiniz?
Latinler ve Kumkat arkadaş olmuşlar
http://s1.postimage.org/MrJL9.jpg (http://www.postimage.org/image.php?v=gxMrJL9)
Gelecek yıl açması beklenen haseki Küpelerim
http://s1.postimage.org/MrTJJ.jpg (http://www.postimage.org/image.php?v=gxMrTJJ)
Renk renk açan yer açelyalarım
http://s1.postimage.org/Ms5cr.jpg (http://www.postimage.org/image.php?v=gxMs5cr)
Kirli Hanımlar
http://s1.postimage.org/MsabJ.jpg (http://www.postimage.org/image.php?v=gxMsabJ)
Birinci resimdeki çiçeklere biz altıncık diyoruz.Kirli hanımlar dediklerinize de kral kızı. Aslında o güzelim çiçeğe kirli hanımı hiç yakıştıramadım. Ben yine kral kızı demeye devam edeyim. Onların tohumlarını çimlemiştim. daha serçe parmağı büyüklüğüne yeni geldiler. Acaba ben geç mi kalmışım?
Birinci resimdeki çiçeklere biz altıncık diyoruz.Kirli hanımlar dediklerinize de kral kızı. Aslında o güzelim çiçeğe kirli hanımı hiç yakıştıramadım. Ben yine kral kızı demeye devam edeyim. Onların tohumlarını çimlemiştim. daha serçe parmağı büyüklüğüne yeni geldiler. Acaba ben geç mi kalmışım?
Kirli Hanım **** Zinnia'lar arsız bir çiçek sizinkiler sonbahara doğru çiçek açabilirler. Benimde öyle sonradan ekilip çıkan fidelerim var.
nurcanaybay
18-05-2010, 15:10
Nazlı hanım ;
fotoğraf boyutları çok küçük,gözlüğümü taktığım halde yeterince göremedim :))
Büyütmek te sorun yaşıyorsanız yardımcı olmaya çalışırım.
zeynep dila
18-05-2010, 15:19
Kirli Hanım **** Zinnia'lar arsız bir çiçek sizinkiler sonbahara doğru çiçek açabilirler. Benimde öyle sonradan ekilip çıkan fidelerim var.
Çiçekler bana gelince arsız da olsalar pek kasıntı oluyorlar.Ben onların bile gözünün içine bakıyorum. Hemen yaprakları kurumaya yüz tutuyor. Geçen yıl da temmuz ortalarında açmışlardı.
Orhan Özbilgiç
18-05-2010, 15:37
Merhaba nazlı06;
Bahçe Ege de olunca, bizim henüz fideliklerdeki çiçeklerimiz, orada çoktan dünyayı renklendirmeye başlıyorlar.
Güzellik göreceli bir kavram, ama bahçeniz ve eviniz için ''çok sevimli'', ''yaşanası'' diyeceğim. O zaman daha doğru olur sanırım.
Bahçenizle, hoşgeldiniz.:)
Merhaba nazlı06;
Bahçe Ege de olunca, bizim henüz fideliklerdeki çiçeklerimiz, orada çoktan dünyayı renklendirmeye başlıyorlar.
Güzellik göreceli bir kavram, ama bahçeniz ve eviniz için ''çok sevimli'', ''yaşanası'' diyeceğim. O zaman daha doğru olur sanırım.
Bahçenizle, hoşgeldiniz.:)
Teşekkürler bekleriz buyrun gelin.
Nazlı hanım ;
fotoğraf boyutları çok küçük,gözlüğümü taktığım halde yeterince göremedim :))
Büyütmek te sorun yaşıyorsanız yardımcı olmaya çalışırım.
Büyük çekilmiş resimlerimde var ama yükleyemedim. Fotoğraf makinamızın kbitsi yüksekmiş birde be bazılarını zumlamışım haliyle kocaman olmuşlar ama yardım ederseniz sevinirim.
Her resmin üzerini tıklarsanız resim büyüyor ama bir çırpıda bakmak için resimler ufak kalıyor.
Orhan Özbilgiç
18-05-2010, 19:28
Teşekkürler bekleriz buyrun gelin.
Tire' ye(Bilmem siz orada mısınız?) en son 1966 da gelmiştim. Emekli edebiyat öğretmeni arkadaşımın ziyaretine. o zamanlar ikimizde öğrenci idik. Çok sevdim. Arkadaşımla hala görüşüyoruz. Bir yaz gelebilirim ama O' da yazları Kuşadası' nda geçiriyor.
İnşaallah birgün ansızın oralara gelirsem, özelden adresinizi alırım.
Sağlık ve esenlikler.
fatmadundar
18-05-2010, 20:03
Nazlı'cığım, bahçeniz ne kadar güzelleşmiş. Meyveler büyümüş ve çok sağlıklı görünüyorlar. Emek ve sevgilerinizin karşılığını vermişler. Asmalar üzüm vermişler bile maşallah. Kivi sıkı sıkı sarılmış :) Seneye asmayı iyice saracak galiba.
Çiçekler de çok keyifli bu sene. Ortancalar, küpeler, güller hepsi çok güzel gelişmişler. Selluka bol bol çiçek açacak gibi duruyor.
Sebzeler de güzeldir eminim. Elinize, gönlünüze sağlık.
Kolay gelsin.
nurcanaybay
18-05-2010, 20:18
Nazlı hanım;
PhotoScape diye ücretsiz yükleyebileceğiniz bir proğram var.
''http://www.photoscape.org/''
Ben bu proğramı kullanarak boyutları ayarlıyabiliyorum.Sevgiler...
Tire' ye(Bilmem siz orada mısınız?) en son 1966 da gelmiştim. Emekli edebiyat öğretmeni arkadaşımın ziyaretine. o zamanlar ikimizde öğrenci idik. Çok sevdim. Arkadaşımla hala görüşüyoruz. Bir yaz gelebilirim ama O' da yazları Kuşadası' nda geçiriyor.
İnşaallah birgün ansızın oralara gelirsem, özelden adresinizi alırım.
Sağlık ve esenlikler.
Orhan bey, biz Tire'de oturuyoruz bahçemizde Tire'ye 8-9 km uzaklıkta. Arkadaşınızın Kuşadasında olmasının sakıncası yok zira orası bize sadece 45 dk filan uzaklıkta. Engeller sorun değil beklerim.
Nazlı hanım;
PhotoScape diye ücretsiz yükleyebileceğiniz bir proğram var.
''http://www.photoscape.org/''
Ben bu proğramı kullanarak boyutları ayarlıyabiliyorum.Sevgiler...
Deneyeceğim teşekkürler.
dağ çiği
18-05-2010, 21:17
Nazlı hanım maşallah çiçeklerinize, meyvelerinize domatesler harika .Ne zaman büyüdüler bizimkiler daha bebe.Evinizde çok şirinmiş güle güle oturun.Sanıyorum çiflik hayatı yaşıyosunuz.Tek hayalim içinde bolca hayvanın, sebzenin, meyvenin çiçeklerin olduğu bir çiftlik.
Sevgili dağ çiği, biz buraya mart ayında gelip soğuklar bastırıncaya kadar kalıyoruz yazlık niyetine ben hergün buradan işe gelip gidiyorum. Bahçemiz eşimin eseri çiçekler bana ait sadece Oda imkanlar dahilinde. Dilerim bir gün sizde hayallerinize kavuşursunuz.
Nurcan hanım, resim yükleme programı için çok teşekkürler.
nurcanaybay
18-05-2010, 21:35
Rica ederim ,son iki fotoğrafın boyutları çok iyi olmuş.
Sevgili nazlı06
Bahcenizin kapısını bizlere açtığınız için öncelikle teşekkür ederim. Çiçekler, sebzeler, meyveler hepsi bir birinden güzel. Bahce için eşinizin, çiçekler için sizin ellerinize sağlık.:)))
Bahceniz tirenin neresinde merak ettim. Belevi yolu üzerinde amca oğullarının yerleri var sizinki de o taraftamı acaba. Sağlıcakla kalın.
Bu kadar büyük bir araziye bahçe demek haksızlık :) Sebzeler, meyveler, tavuklar... arı kovanları bile var. Evin olduğu fotoğraftaki dumanlı dağlara da bayıldım.
Her şey birbirinden güzel, elinize sağlık.
Sevgili nazlı06
Bahcenizin kapısını bizlere açtığınız için öncelikle teşekkür ederim. Çiçekler, sebzeler, meyveler hepsi bir birinden güzel. Bahce için eşinizin, çiçekler için sizin ellerinize sağlık.:)))
Bahceniz tirenin neresinde merak ettim. Belevi yolu üzerinde amca oğullarının yerleri var sizinki de o taraftamı acaba. Sağlıcakla kalın.
Teşekkürler Birol bey, biz Tire'nin Doğu tarafındayız. Peşrefli Köyünde. Gökçen tarafına düşüyor.
Bu kadar büyük bir araziye bahçe demek haksızlık :) Sebzeler, meyveler, tavuklar... arı kovanları bile var. Evin olduğu fotoğraftaki dumanlı dağlara da bayıldım.
Her şey birbirinden güzel, elinize sağlık.
Sevgili Limon, ben resim çektikten biraz sonra süper bir yağmur yağdı.
145683
Bunlar henüz 2 günlük çok şekerler
Satı Uğurtan
20-05-2010, 21:15
145683
Bunlar henüz 2 günlük çok şekerler
Sevgili nazlı06, bu bebişler çok güzel:)
Sevgili nazlı06, bu bebişler çok güzel:)
Sevgili Satı hanımcım, tam 10 tane çıktılar. onları seyretmek çok hoş bir de sevmemize annesi izin vermiş olsa ne güzel olacak
Orkun Kırcı
20-05-2010, 21:30
Harika yaa burası tam benlik:)
Satı Uğurtan
20-05-2010, 21:30
Sevgili Satı hanımcım, tam 10 tane çıktılar. onları seyretmek çok hoş bir de sevmemize annesi izin vermiş olsa ne güzel olacak
Çok güzeller ya bayılıyorum yılar önce köyde çalışırken bende büyütmüştüm çok güzel ve çok zevkli.
Harika yaa burası tam benlik:)
Hadi gelin o zaman aramızda bir dağ var alt tarafı.
Orkun Kırcı
20-05-2010, 21:42
Haklısınız inşallah gelmek görüşmek nasip olur.
Merhaba nazlı06 33. mesajdaki çiçeğin ismini öğrenebilirmiyim?
finduk52
22-05-2010, 10:21
Sevgili Huriye ablacığım ,
Bahçene bayıldımm.Ne kadar güzel güller , yasemin, hanımeli hele o kayısı erik muhteşemler. Ağacından meyvesini yemek en çok özendiğim şeylerden . İnşaallah bir kaç sene sonra bize de nasip olacak.Henüz küçük bizimkiler , yolun başındayız .En çokda kirazı bekliyorum ben .
Kucak dolusu sevgiler bizlerden sizlere ...
Pembe gülün ne kadar güzelmiş ablacığım rengide harika maşallah ..
finduk52
22-05-2010, 10:22
Sayın ankara yanlış görmediysem o resimdeki çiçekler aslan ağzı çiçeği .
Sevgili Nazlı ,bahçeniz harika güzel ellerinize sağlık.Tire de ben de çocukluğumun bir kısmını babamın görevi nedeniyle orada geçirmiştim. Tire'nin havası ,toprağı çok güzel,tabii güzellikleri oldukça fazladır.Eskiden ora da her evlada bir kavak koruluğu yaparlardı, arkadaşlarımın vardı, ben de kavak koruluğum olsun diye babamın başını şişirirdim hala o güzel gelenek var mı? Ne zaman bir kavak görsem Tire'yi anarım, içime fena halde yer etmiş, çocukluk işte. Sevgiler.
Merhaba nazlı06 33. mesajdaki çiçeğin ismini öğrenebilirmiyim?
Aslanağzı karışık rekler bir araya gelmiş.
Sevgili Nazlı ,bahçeniz harika güzel ellerinize sağlık.Tire de ben de çocukluğumun bir kısmını babamın görevi nedeniyle orada geçirmiştim. Tire'nin havası ,toprağı çok güzel,tabii güzellikleri oldukça fazladır.Eskiden ora da her evlada bir kavak koruluğu yaparlardı, arkadaşlarımın vardı, ben de kavak koruluğum olsun diye babamın başını şişirirdim hala o güzel gelenek var mı? Ne zaman bir kavak görsem Tire'yi anarım, içime fena halde yer etmiş, çocukluk işte. Sevgiler.
Fatoşcum, nerde o günler olsaydı ne iyi olurdu bizimde bir koruluğumuz.
Tire'yi özlemişsinizdir hadi gelin birlikte yine gezelim eskiyi yad edelim
Pınarcım, önümüzdeki yıl tatile geleceksen sana gülden çelik alıp dikerim. Bulunduğun yere gönderebilirim.
Bizden de sevgiler sizlere sağlıcakla kalın.
finduk52
22-05-2010, 17:25
Pınarcım, önümüzdeki yıl tatile geleceksen sana gülden çelik alıp dikerim. Bulunduğun yere gönderebilirim.
Bizden de sevgiler sizlere sağlıcakla kalın.
Huriye ablacığım nasıl sevindim anlatamam .Bu yaz ailece tatil planlarımız suya düştü dükkan açılışından dolayı. Ama fırsat bulduğum anda ben atlayıp gelmek istiyorum nasip olursa.
Hatta izmir de ablam var oraya uğrayabilirsem senide görmek isterdim.Ama o tarafa geçip geçemeyeceğimden emin değilim geldiğimde. Benim için şimdiden çelik ayırabilirsen çok sevinirim.:)
Huriye ablacığım nasıl sevindim anlatamam .Bu yaz ailece tatil planlarımız suya düştü dükkan açılışından dolayı. Ama fırsat bulduğum anda ben atlayıp gelmek istiyorum nasip olursa.
Hatta izmir de ablam var oraya uğrayabilirsem senide görmek isterdim.Ama o tarafa geçip geçemeyeceğimden emin değilim geldiğimde. Benim için şimdiden çelik ayırabilirsen çok sevinirim.:)
Tamam canım güller budanırken sana çelik ayırırım.
finduk52
25-05-2010, 00:05
Çok teşekkür ederim Huriye ablacığım şimdiden :)
Fatoşcum, nerde o günler olsaydı ne iyi olurdu bizimde bir koruluğumuz.
Tire'yi özlemişsinizdir hadi gelin birlikte yine gezelim eskiyi yad edelim
Bir gün gelebilirim, sevgiler,
Bir gün gelebilirim, sevgiler,
Dilediğin zaman buyur gel ben hazırım.
Aydın sokaklarında gezerken bir evin bahçesinde ilginç saksı dizaynı gördüm aslında çok güzel balkonlar vardı bol çiçekli sakızlı ceylanlı ama resim çekemedim.
149581
Bu saksıların zihni sinir projesi evin sahibi olan yaşlı amcaya aitmiş. Ayrıca isteyen olursa saksıları satıyorlarmış. Bolca sakızları ve ceylanları vardı. keşke pazardan çiçek almadan önce burayı görmüş olsaydım onlardan alırdım.
149582149583149584149586
Nazlı06 bahçen çok şirin emeklerinin,
karşılığını almışsın bol çiçekli günler.
Orkun Kırcı
05-06-2010, 14:11
Biliyorum ben burayı. Hep askılı saksılar var değil mi? Pazar pazarına yakın, oto kiralama dükkanlarının olduğu sokakta:)
Biliyorum ben burayı. Hep askılı saksılar var değil mi? Pazar pazarına yakın, oto kiralama dükkanlarının olduğu sokakta:)
Evet dediğin yer doğru yukarı doğru gelirsen mederes parkına çıkıyorsun.
Sevgili nazlo06 bahçeniz çiçekleriniz, civcivleriniz ,arılarınız,sebze ve meyvalarınız.hepsi çok çok güzel .İçinde sağlıkla keyfini sürmeniz dileğiyle .
2 haftalık ayrılıktan sonra yine bahçeme kavuştum çok özlemişim.
turuncu Lilium, ıtır ve katmerli cam güzelleri
150227
Küpe çiçeklerim
150229
150230
150231
Sardunyalar Ceylan ve sakızlar karışık. Gül sardunyaları komşum hediye etti.
150236
Sellukam ve güller. Sarı gülüm Güler Ablamın hediyesi adını güler koydum.
150249150250
Nejla K.
06-06-2010, 21:51
Nazlıcım, ben balkonlarda dolaşırken nasıl olmuşta senin bahçeni görmemişim. Şimdi çok utandım. Süpermiş ya... Üstelik Aydına gelmiş ve görüşememiş olmamız da çok kötü oldu. En kısa sürede tekrar gel olur mu?... Aydındaki o sarkan saksılı bahçeli evi ben de biliyorum. Önünde yarım saat vakit geçiriyorum. Senin bahçeli evi olan şanslı üyelerden olmana çok sevindim. Daraldıkça bahçene geleceğim... Huzurla yaşayacağın bol çiçekli bitkiler diliyorum...
Neclacım, bahçeme sık sık gelmeni beklerim. Asıl yerinin nerde olduğunu da biliyorsun orayıda ziyaret etmeni umuyorum. Ayrıca az önce sesini duymak çok güzeldi.
Ortancalar tüm güzelliklerini sergiliyorlar.
150542
Şimdide biraz sebze ve meyve bahçemizi gezelim. Erkenci kayısı ve eriklerimiz bitti ama devamı geliyor.
Sebzelerimizin hiçbirinin tohumu hibrit değil köylülerden edindiğim yerli tohumlar. Bu yıl ilk defa yerli salatalık tohumu elde ettim farkını göreceksiniz.
150553
Ben geldim :) Arkadaşımın bahçesinde günün kötü gelişmelerini unutmaya...
Ne kadar güzel, herşey var. Arı, tavuk , sebze, meyve, çiçek :) Çok sevdim, özellikle civcivlerini... Bir de elmanı alıyorum izninle :)
Cevizlerimiz. Toplamda 7 tane var. Geçen yıl aşı zamanı iki cins aşı kalemini Sevgili Lilium göndermişti her ağaca 2 şer tane aşı vuruldu ama sadece birer tanesi tutmuş.
150559
150560
Sevgili nazlı hanım, herşe çok güzel maşallah ellerine sağlık.
Sizlere komşumun yetiştirip sattığı sardunyalar ve onun güzel bahçıvanıyla başbaşa bırakıyorum.
150578
Sevgili nazlı hanım, herşe çok güzel maşallah ellerine sağlık.
Çok teşekkür ederim. Ustam sizlersiniz.
Estafurullah sevgili nazlı hanım ben acemiyim.
Nazlı tebrik ederim çok güzel bir bahçen var arkadaşım. Sayfanda yazılanları okurken ve resimlere bakarken zamanın nasıl geçtiğini anlamadan bir solukta inceledim. Hayallerimde tasarladığım bir ortamda yaşıyorsun. İtiraf etmeliyim kıskandım doğrusu. Bol bol keyfini çıkar arkadaşım...
Sevgili nazlı06, bahçen ne kadar büyükmüş. Doğrusu bu kadar çeşit de beklemiyordum.
Önceki fotoğraflarında detay vermemişsin, daha sonra başlamışsın ama biraz ayrıntılı yazabilirsen daha iyi olacak gibi.
Siz burayı çiftlik yapma yoluna girmişsiniz, tavuklar, arılar daha sonra da bir iki büyük baş hayvan edindiniz mi artık size karada ölüm yok.
Sütünü sağar, yoğurdunu-peynirini de yaparsın.
Sebzeler bahçede bol bol.
Tavuğun var, yumurtan var. Balın var... Ohhh Maşallah.
Herşey çok güzel, ellerinize sağlık. Sağlık ve huzur içinde bol bol tadını çıkartın inşallah.
nurcanaybay
07-06-2010, 20:32
Nazlı hanım bak bak bitmiyor :))
Ne çok çeşit var ,hepsi de sağlıklı çoşmuş...elinize sağlık.
Acur'u görünce çocukluğum aklıma geldi.Benim anne tarafım Aydın'lı ,eskiden orası küçük tek katlı ve bahçeli evlerle doluydu ( o hali çok hoşuma giderdi ).Hangi eve girsek,
ağacın altın da tahta bir kanape ,bahçenin bir kenarın da acurlar olurdu.Hemen koparıp elime tutuştururlar dı.Bir de incir ağaçları ,hem bahçeler de hem evlerin önün de sıra sıra...
Faruk bey,[/B] biz bu yaşantıya fazlasıyla adapte olduk şehirdeki evimize bile uğramıyoruz. Evet böyle bir yer, böyle bir yaşam tarzı bizim hayallerimizi süslüyordu nihayet kavuştuk darısı sizlerin başına.
Güler Ablacım, bahçemi gezip dolandığın için çok teşekkür ederim. Burası 11.500 m2 bir yer ama bana çiçek dikip bakacağım yer çok az geliyor. Çünkü diğer tarafları meyve ağaçlarıyla dolu.
Nurcanaybay, çok teşekkürler istediğin acur olsun .
Tesekkür ederim Sevgili Faruk, Güler Abla ve Nurcanaybay güzel yorumlari okumak insana şevk veriyor
Bayıldım ben bu bahçeye:) Çocukluk ve ilk genç kızlık yıllarımın dışında zamanım apartman dairesi denilen küçük mekanlarda geçti buram buram özleyerek bağları, bahçeleri:)
Eviniz anneannemi hatırlattı kocaman avlu içerisindeki köylerde yanyana sıralı odalarıyla eski çerkez evlerini:) Tavuklarınıza bayıldım.
Güle güle oturun. Sevgiyle, sağlıcakla:)
Sevgili Sevim hanım, güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Yakında bizim ev de sizin dediğiniz gibi yan yana odalara dönüşecek gibi. Evimiz şu an 50 m2 1+1 apart şeklinde ama bu yıl deponun üzerine bir oda daha yapmaya karar verdik. Sebebiyse ağaçlar manzaramızı kapatacakmış yukarıdan ovayı seyretmek çok güzel.
her zaman beklerim.
Nazlı Hanım, maşallah sebzelerden de meyvelerden de yok yok. :) Bahçenizin sıkı takipçisiyim.
77'deki ilk fotoğraftaki sebzeyi tanıyamadım? Börülce olabilir mi? İlk kez bu sene ektim, yaprak yapısı benziyor sanki?
Sevgili Limon, bahçemi ziyaret ettiğin için çok teşekkür ederim. 77 deki ilk resim Börülce bende şu an 2 çeşit var. Sırık ve yere yayılan cinsden.
finduk52
08-06-2010, 10:39
Oy oyy oy maşallah orada olmak istedim bir an o sebze bahçesinin meyve ağaçlarının arasında , sabırsızlıkla bekliyorum meyve ağaçlarımın büyüyüp meyve verince dalından koparıp yemesini.
Herşey çok güzel Huriye ablacığım sefasını sürün inşaallah, veriminiz berekeriniz bol olsun.
Yücel Canpolat
08-06-2010, 11:09
Nazlı Hanım ne kadar emek verdiğinizi biliyorum emeğinize sağlık kollarınıza kuvvet yılmak yok her güzel şeyin bedeli var sizler bu bedeli ödemişsiniz belli her yer renk armonisi ellerinize sağlik.
Finduk52 ve Yücel Canpolat, beğeni ve temennilerinize çok teşekkür ederim.
günebakan
08-06-2010, 12:35
Sevgili Nazlı06 bahçen ve çiçeklerin çok güzeller:İnsanın kendi yetiştirdiği sebzeleri ve meyveleri koparıp yemesi eminim çok zevklidir.Ayrıca ortancalar ve sardunyaların da harika görünüyorlar. hepsini de güle güle büyüt ve afiyetle ye:)
Sevgili Günebakan istediğin olursa göndereyim yakındasın nasıl olsa keşke gelebilsen bu güzellikleri yakından görsen.
Orhan Özbilgiç
08-06-2010, 20:35
Nazlı Hanım;
İşte ben böyle bir bahçe hayali kuruyorum! Benim meyvelerim, elma ve ekşi karadut dışında, henüz daha meyve tutmadılar. Tuttularsa da birer- ikişer tane.. Ümidimizi gelecek yıla taşıdık.
Sebzeleri erkenden çıkarmışsınız. Biz sizi enaz 15 gün geriden takibedeceğiz. Yani şu görüntüleri yakalamamıza iki hafta var.
Neyse kuru lakırtıya gerek yok! Herşey harika.. Doya doya yiyin, sağlık içinde sefasını sürün.:)
günebakan
08-06-2010, 20:38
Teşekkür ederim davetin için Sevgili Nazlı06 kısmet:)
herşey çok güzel.Kendimi bahcede gezinirken hissettim.Ah o civcivleri elime alsam sevsem çok güzeller.Çicekler ğüller mis gibi.Emeği geçenlere allah sağlık versin kolay değil .Herkese selamlar.MÜŞO
NAZLICIĞIM,ikinci kez yazıyorum.Meyveleri ,çicekleri sonradan gördüm.Söyleyecek söz bulamıyorum.orada olasım geldi.Ellerinize saglık.MUŞO
dağ çiği
08-06-2010, 21:14
Nazlı hanım, çiçekleriniz meyveleriniz çok güzeller ama sebzeler harika gözüküyor.Afiyetle yiyin.
Nazlı Hanım;
İşte ben böyle bir bahçe hayali kuruyorum! Benim meyvelerim, elma ve ekşi karadut dışında, henüz daha meyve tutmadılar. Tuttularsa da birer- ikişer tane.. Ümidimizi gelecek yıla taşıdık.
Sebzeleri erkenden çıkarmışsınız. Biz sizi enaz 15 gün geriden takibedeceğiz. Yani şu görüntüleri yakalamamıza iki hafta var.
Neyse kuru lakırtıya gerek yok! Herşey harika.. Doya doya yiyin, sağlık içinde sefasını sürün.:)
Orhan Bey, meyve ağaçlarımız 3 yıllık bu yıl ilk defa meyvelerini gördüklerimiz var armutlardan bir kaçı daha beklemede belki seneye. Bahçemizde 50 ağaç karışık meyve var tabi ki benim sonradan bulup sağa sola diktiklerim hariç.
52 adet zeytin, 24 adet naşi armudu, 48 adet de Japon erikleri var (sarı,kırmızı,yeşil)
375 ağaçda kapama papaz erik bahçemizde mevcut. Kenarlarda boydan boya karışık asma var.
Sebzelerimizi topluyoruz şu an keçi gübresinin ve naylon altı fide yetiştiriciliğinin faydaları burda başlıyor olsa gerek.
Sevgili Müşo ve dağ çiği, gelin beraber yiyelim hepsini biz bitiremeyiz. Eş dost sağolsun birlikte yenilince daha güzel oluyor böyle şeyler.
nazlıcığım yeni resimler bekliyoruz.Özledikçe bakıyoruz.Herşey emekle oluyor,eşinin ne kadar zevk duydugunu tahmin edebiliyorum,o güzelliklere baktıkça,emeğinin karşılığını aldıkça,dahada iyi olacak.SELAMLAR
Nazlı bahçen bir harika bayıldım...Ne mutlu size ...
Nazlı bahçen bir harika bayıldım...Ne mutlu size ...
Teşekkürler
Size bugün yağmurdan sonraki bahçemin resimleri
Yağmur sonrası güller nefis görünüyor.
155454
bahçeme yeni gelen misafirlerim.
155458
Sellukam acaba çiçek açacak mı?
155466
lab lab155469[/ATTACH][/ATTACH]155469
Mis kokan hanımelim
155470
Ful yasemin, Goji bery (Satı hanım göndermişti), ve bana göre zamansız açan kasımpatı
155478
Şimdide 2 ci parti yetişen meyvelerimiz. kayısılar Malatya ve Tokalı denen cinsten. Erikler İtalyan ve formaza denilen cinsten155483
Eriklerin ve Elmaların böyle göründüğüne bakmayın henüz yenecek kıvamda değiller.
155488
Börülceler, bamyalar,biber,patlıcan ve olgunlaşmamış domatesler.
155493
Sevgili nazlı, emeklerine salık siyah eriye bayılırım.
Sevgili Sevim4, siyah eriğin görünüşü çok güzel bende bayılıyorum ama henüz olgunlaşmamış.
Herşey çok güzel sevgili nazlı06 ellerine, yüreğine sağlık.
Bir meyveyi dalından koparıp, giysimle tozunu temizleyerek yemeyi çok özlemişim :) Bir de yağmurla birlikte gelen toprağın taze kokusunu...
Sevgili maki01, bende yıllardır senin özlemini çektiklerini çekiyordum ama şükür sonunda kavuştum. Dalından koparıp yıkamadan birşeyleri yemek birilerine ikram etmek çok hoş.
Şu an merakımdan erikler, armutlar ve diğer meyveler oluşmuş mu acaba diye test etmekten yüzüm kırk kat oluyor ama olsun değer değil mi?
gurbik67
24-06-2010, 22:05
nazlı 06 maşaallah tek kelimeyle harika, bahçenizde yok yok her şey gönlünüzce olsun,sağlıklı günlerde büyütün ve afiyetle yiyin.
Teşekkürler Gurbik67, sizin bahçenizde çok güzel.
Sevgil Nazlı ,
Geniş bir bahçen ve güzel br yüreğin var . Bunca işe nasıl yetşiyorsun aklım almadı pek ;)
Ayrıca çalışıyorsun galiba ...
Tavuklar , civcivler , yavrun , evin , sebze bahçen ... hepsi çok güzel .
Umarım ne kadar şanslı olduğunun farkındasındır - keşke benim de bu kadar arazim olsa .
Bizim bahçe doldu , taştı , yakında patlar ve etrafa çiçek saçılır ;)
Çok imrendim , çok ...;) Nazar değmesin ! Bahçene de mutluluğuna da .
Sevgilki Jezebel, güzel duygularını paylaştığın için çok teşekkür ederim. senin bahçen dar geliyorsa gel buraya yer çok seve seve sana da bir köşe buluruz.
Evet ben çalışıyorum işten gelince doğru ot yolmaya girişiyorum. Eşim bütün gün bahçenin içinde. Çiçeklerin bakımı tamamen benim ama sebzelere ve ağaçlara ortak bakıyoruz eşim,ben ( annem sebzelerin ot yolucusu babam seyirci)
beklerim buyrun gelin.
Bu resimleri bu sabah çektim.
156420
İlk resimdeki karpuz uzun yerli karpuz gelip gidip kontrol ediyorum.
Satı Uğurtan
28-06-2010, 21:26
Sevgili nazlı06, mürdüm eriği, ve karpuz çok güzel, sağlıkla ye afiyet olsun.
Satı'cığım gel beraber yiyelim.
Satı Uğurtan
28-06-2010, 21:54
Satı'cığım gel beraber yiyelim.
Sevgili nazlı06, yemiş kadar oldum çok teşekkürler:)
şükran ünal
09-07-2010, 10:00
Huriye'ciğim bahçe süper olmuş ve şükran ablasını bekliyorrrr.. Canım herşey çok güzel görünüyor, inşallah temmuz sonu gibi görüşeceğiz.. Daha önce işyerinden bu resimleri açamamıştım..Muhteşemler, öpüyorum.
Şükran Ablacım, ne hoş bir süpriz olmuş bende bahçeme kimse gelmiyor diyordum.
İnşallah bekliyorum sizleri.
Minarislim
09-07-2010, 12:51
Sayın nazlı06;Ne güzel bahçeniz var. Herşey çok güzel. Karpuz iyi büyümüş. Bizimkiler daha çiçekteler.Bahçeniz büyük görünüyor.Afiyet olsun.Kolay gelsin.Ellerinize sağlık .Bize bu görselliği yaşattığınız için.
Sayın Minarislim, bahçemi ziyaret ettiğiniz için çok teşekkür ederim. O resimdeki karpuz 2 akt büyüklüğe ulaşmıştı ve dün babam tarafından olgunlaştığı için koparılmış. Dolapta soğumayı bekliyor çekirdekleri önümüzdeki sene için ayrılacak.
Dün bahçemizdeki domateslerimizi salça yapmak için topladık. Daha çok var toplanacak domatesler yerli ve pembeler karışık
161375.161374
Şimdide Güller de sıra bu yıl farklılar daha çok açtılar geçen yıl 2 kez açmışlardı.
161380
Biraz da karışık olsun
161388
2 renk var olan Dahliam açtı
161391
Buyrun meyvelerden alın. Elmalar yaz elması kalın kabuk ama içi yumuşak mayhoş lezzetli. Eriklerin birisi yeni kızarıyor birisi de morarmış cinsini bilemedik. Çünkü bu mor erik 3 cü parti de oluştu. şeftaliler bildiklerinizden.
161395
Bu yıl İpekler 2 renk açtı hoş ben geçen yıldan tohumlarını alıp ekmedim. Geçen yıl karışıktı.
161399
Şimdi sizin önerilerinizi bekliyorum. Burası benim fideliğim. baharda sebze ve çiçek tohumlarımı sulaması kolay olsun diye buraya ekiyorum. Geçen yıl fideler kalkınca buraya Kirli hanım çiçeğiyle doldurmuştum bu yıl ise diktiğim çiçekler çok verimli olmadı. Şimdi ben buranın otlarını ve kalan çiçekleri söküp temizleyeceğim. tekrar yeşillendirmek çiçek ekmek istiyorum. ŞU an elimde bir tane de olsa tohum yok ama bişeyler yapmak istiyorum. Neler yapılabilir?
161400
Sevgili nazlıcım yine bahçenden harika görüntüler.
Hasatlari toplamışsın güler harika emeklerine sağlık.
Emek verilmiş güzel bahçenize bir gül bırakıyorum Kolay gelsin
Sevgili Sevim4 ve TUTA çok incesiniz teşekkürler.
acemifüsun
18-07-2010, 21:41
Şimdi sizin önerilerinizi bekliyorum. Burası benim fideliğim. baharda sebze ve çiçek tohumlarımı sulaması kolay olsun diye buraya ekiyorum. Geçen yıl fideler kalkınca buraya Kirli hanım çiçeğiyle doldurmuştum bu yıl ise diktiğim çiçekler çok verimli olmadı. Şimdi ben buranın otlarını ve kalan çiçekleri söküp temizleyeceğim. tekrar yeşillendirmek çiçek ekmek istiyorum. ŞU an elimde bir tane de olsa tohum yok ama bişeyler yapmak istiyorum. Neler yapılabilir?
161400
Sevgili nazlı06 bahçeniz , çiçekleriniz, ağaçlarınız, sebzeleriniz harika, ellerinize sağlık:) Uzun yıllar ailenizle birlikte sağlık ve huzurla keyfini yaşayın:)
Bende taze kedi tırnağı tohumları var, boş alanda değerlendirmek isterseniz hemen yollayabilirim, sevgiler:)
Sevgili nazlı06 bahçeniz , çiçekleriniz, ağaçlarınız, sebzeleriniz harika, ellerinize sağlık:) Uzun yıllar ailenizle birlikte sağlık ve huzurla keyfini yaşayın:)
Bende taze kedi tırnağı tohumları var, boş alanda değerlendirmek isterseniz hemen yollayabilirim, sevgiler:)
Sevgili arkadaşım çok teşekkür ederim. Öneriniz güzel değerlendirilebilir. Bu sıcakta da çok fazla şey çimlenmez sanıyorum. Çünkü sabah akşam suluyoruz çok sıcak.
Huriye'ciğim ellerinize sağlık maşallah ne kadar bol hasat olmuş, boşluk olacak alana rozet çiçeklerinin fidelerini ekebilirsin, kırmızı, beyaz renkliler bir arada çok şık duruyor.
Elleri ve yüreği sevgi dolu insan. Nazlıcım teşekkürler. Ürettiklerin için. Ulaştıkların için, sevgiler:)
Sevimcim, çok teşekkür ederim.
Sizlere bahçemden bir kaç kare sunayım burası resmen yanıyor
164608
Sellukam ne zaman çiçek açacak bilmiyorum. Tomurcuk çıkıntıları var ama kuruyorlar. Sabah Sefası desen aldı başını gidiyor. Size rengarenk bir köşe
,
164618
Azıcıkta olgunlaşan meyvelerden tadalım.
164629
Erikler, ayva, elmalar ve armutlar
164636
Armut ve muşmula.
Armutları nashi armudu diye diktimiştik fakat diğer bir japon armut türü olan Hushi cinsi çıktı. bayağı bereketli dün eşim ve annem bir kasa toplayıp komşulara dağıtmışlar daha üzerlerinde çok var.
164638
İncirler nefis. yaşar Kemalin karıncanın Su İçtiği diye 4 kitaplık bir serisi vardı orada bütün meyveler için süper tasvirlerde bulunmuş ama incirin tasviri çok ama çok güzeldi hakkını vermişti.(ben 4 cü kitabını hala bulamadım kişiye özel gönderilmiş)
Civcivlerde bu sabah bahçemize konuk oldular.
164641
Vaavv diye baktım armuta sondan başlayaraf bütün fotoğraflara baktım sonra. Harika hepsi afiyet şeker olsun. Emeklerimiz diyerek keyifle tüketin:)
Çiçeklerin de çok güzel nazlı.
Armutlardan göndereyim mi? çiçekler zaten senin
ıhım ıhım, yutkundum yani,
çok güzel ve iştah açıcı görünüyorlar, güzel çiçeklerine bakarak güzel meyvelerden yemek çok keyiflidir bilirim..
elelrine sağlık.
Sevgili Hüzün, çok teşekkürler
Armutlardan göndereyim mi? çiçekler zaten senin
Canımsın, teşekkürler sevgili nazlı:) Yemiş kadar oldum. Öpüyorum, sevgiyle
N.Cebeci
11-08-2010, 13:59
Nazlı hanım, çok güzel bir bahçeniz var. Allah nazardan saklasın. İncirler, üzümler, erikler, elmalar... Dünyada sadece aldığını fazlasıyla geri veren sadece toprak var.
Nazlı'cığım, maşallah bahçen de ki meyvalar çok iştah açıcı, hele dalından yemek başka güzel, ellerinize sağlık
Adalet Yağcı
12-08-2010, 09:19
E nihayet yani, bahçenizi bizlere açtınız :)
Bahçe başlığınız hayırlı uğurlu, ürünleriniz bol ve bereketli olsun.
Üzümler, incirler, armutlar, hepsi de iştah açıyor.
Sardunyalar da çok keyifli.
Sevgili Nazlı, keşke karpuzları da fotoğraflasaydınız.
Adalet Ablacığım, karpuzların resimleri 3 cü sayfadan itibaren var. Birisinin cinsi alacalı ve uzun birisi de kara kabuklu siyah çekirdekli eski karpuzlardan.
Sevgili Fatoş Ablacığım güzel dileklerin için teşekkürler fırsat bulup gelebilseydin o güzellikleri yerinde görmüş tatmış olacaktın.
Sayın t turabi, teşekkürler
Gezdim .gördüm beğendim .Komşunuz Saim Ergin İstanbul
Orhan Özbilgiç
13-08-2010, 12:19
Günlerdir, iş yoğunluğu nedeniyle gezemediğim bahçeleri gezeyim dedim. Demez olaydım!
Oruç ağızla, gezilmeyecek bir bahçeye dalmışım.:p
Çiçekler bir tarafa, o meyvelerin güzelliği ne öyle? Valla 100 km. lik bir mesafede olsa, gelinirdi. Hem ziyaret! Hem ticaret;)
Ellerinize sağlık. Sellukanız hala açmadı mı? Oysa iklim olarak en uygun yerdesiniz. Ama sorunu en iyi bilebilecek dostlarınız var baksanıza.;)
Herşey gönlünüzce olsun.
fatmadundar
13-08-2010, 20:20
Nazlı'cım, çiçeklerin de hala güzel ama sıcaklar meyvelere daha çok yaramış maşallah. Emekleriniz boşa gitmemiş.
Afiyetle yemek nasip olsun.
fatmadundar
13-08-2010, 20:22
:confused::confused:Gezdim .gördüm beğendim .Komşunuz Saim Ergin İstanbul
:mad::confused::(
Sevgili TUTA, hoşgeldiniz sefalar getirdiniz.
Sevgili Orhan bey, sabah yola çıksanız akşama bizdesiniz gelin buğün iftarı birlikte yapalım ne güzel olur. Sellukama çok sinir oluyorum durmadan boy atıyor tomurcuk emareleri var ama kuruyorlar anlamadım gitti.
Canım Fatmacım, hadi gelin beraber yiyelim sıcaklardan kavruluyoruz. Özkan beye de selamlar
Sizlere son kareleri sunuyorum
183521
günebakan
09-12-2010, 18:36
Yazdan kalma son kareler harika görünüyor sevgili Nazlı06:)
Yarın bahçeme gidicem eşim çiçekler için sera yapmış onu göreceğim
Ben de merakla bekliyorum seranı ve sardunyalarını :)
Bir saksıdaki sakızım öldü derken sürgün verdi. Dilerim senden gelen kırmızı çıkar :)
Sevgiler...
Orhan Özbilgiç
09-12-2010, 19:28
Ben, yalnız bizim buralarda sonbahar yaz gibi yaşandığı için tüm bitkiler harika çiçeklendiler, zannediyordum.:eek: Valla sizin bahçenizdede, yaz hiç bitmemiş.;)
Bu sene yılbaşı çiçekleri daha erken açmış.
Son kareler, istisnasız çok güzel. Güle güle sefasını sürün.:)
Dilara hanım, ben size galiba katlı kırmızı ve eflatun göndermiştim çünkü aynısından kendime de almıştım
Orhan bey, buralarda daha sonbahar gibi akşamları biraz ayaz oluyor ama gündüz günlük güneşlik
Orhan Özbilgiç
09-12-2010, 20:36
Orhan bey, buralarda daha sonbahar gibi akşamları biraz ayaz oluyor ama gündüz günlük güneşlik
Hafta sonu, hepimiz görecekmişiz sonbaharı!:D
Ama olsun, eylül ayındaki aşırı nemli sıcaklar nedeniyle, birçok kişi gibi bende; ''Bu kış hiç üşüdüm demiyeceğim!'' Demiştim.
3 sardunya ( İkisi sakız) bir de begonya göndermiştin Huriye'cim. Begonyanın maşallahı var. Sardunyaların ise neredeyse hepsi yaz sıcaklarına dayanamadı. Sadece bir seradan aldığım çeliklerden yetişen ceylanlarım sağlam kaldı. Kalan bir sakızı saksısından hatırlamaya çalışıyorum . Ne bileyim senin kırmızın olmasını istedim belki de :)
Bu arada Gönül Hanım'dan gelen yeni sardunyalarla balkonum şenlendi biraz , umarım bunları da kaybetmem.
Sayın Nazlı06; Bahçenizi gezerken kendi bahçe resimlerimi eklemeyi unuttum. Her şey çok güzel, özellikle meyve ağaçları, üzerindeki meyveler...
Civcivler de çok sevimliler. Şöyle bir bahçenize bakıp derin bir oh çekip, hayat ne güzel demelisiniz.
Çünkü o ortam başka bir şey dedirtmez gibi huzur verici görünüyor. Darısı isteyen herkesin başına.Ben de dahil.
Sağlıcakla kalın.
Artık bahar geldi ağaçlarımız uyandı bahçemdeki güzellikleri tekrar beğeninize sunuyorum
bademler ve kumkat
197201
197202
197203
erik ve kayısı ağacı
bakla zınnısı, mini seram ve diğerleri
197206
Seramın kapısını açmayı unuttuğumuzdan çiçeklerim haşlanmış durumdaydılar yenice kendilerini toplamaya çalışıyorlar artık saksılarımı dışarıya taşıdık.
Adalet Yağcı
17-03-2011, 22:01
Sevgili Nazlı, badem çiçekleri çok güzel açmışlar.
Mini seraya bayıldım, geçen sene buna benzer bir şey de ben yapmıştım.
Bakla zınnısı kayısı çiçeğinde ne arıyor merak ettim.
serkanhoca
17-03-2011, 22:18
Bademlerin bu dönemleri çok hoş oluyor. Meyve vermeseler bile bu görüntüleri yetiyor da artıyor insana...
Sevgili Nazlı, badem çiçekleri çok güzel açmışlar.
Mini seraya bayıldım, geçen sene buna benzer bir şey de ben yapmıştım.
Bakla zınnısı kayısı çiçeğinde ne arıyor merak ettim.
Adalet Ablacım, o erik çiçeğinin üzerinde çiçeğin ortasını kemirmekle meşgul zalim
aaaaaaaaa bahçeme kimse gelmemiş
acemifüsun
21-03-2011, 22:30
Ben geldim arkadaşım:) Bahçene en önemlisi bahar gelmiş:) Tüm ağaçlardaki o güzel çiçekler, güzel, lezzetli meyvalarla dolsun , bereketli olsun:) Sevgiler.
kazim polat
21-03-2011, 22:45
Komşun da vardı, merak etme. :)
kazim polat
21-03-2011, 22:46
Bu arada, yaşadığı yer kısmındaki değişiklik, ve de Tire'nin kocaman harflerle yazılışında, bir sitem yatıyor olabilir mi? :)
Sevgili nazlı ben geldim:) bahar çoktan gelmiş bahçeye neredeyse yaz gelecek biz hala kış rehavetini atamadık üzerimizden:)
Bu arada, yaşadığı yer kısmındaki değişiklik, ve de Tire'nin kocaman harflerle yazılışında, bir sitem yatıyor olabilir mi? :)
Yok canım ne sitemi sadece ÖDEMİŞ sayfasını kasım ayından beri kapattım artık
Sevgili Füsun, Sevim.K çok teşekkürler yine beklerim isterseniz yemeğe buyrun
Uzun zamandır bahçenize ugramadınız yeni gelişmeler nasıl acaba merak ettim sevgiler
Behçemden esintiler244540
Bu yıl saksısından aşağı sarkamayan MAVİŞİM ve diğerleri244548
4 yılın acısını çıkartan Sellukam sabahları kokusuna doyum olmuyor
244557
Mavi balon Çiçeğim pembe ve beyazı yok ne yazıkki
elbetteki güllerim onlarsız olmaz
244565
Sevgili Nazlı şeftali armut erik elma çok güzel görünüyor pek bir iştah açıcı maviş ve güllere bayıldım herşey okadar güzelki kelimeler yetmiyor anlatmaya ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler...
Sevgili Nazlı06, Tire ve sadece TİRE harika olmuş.:) Ellerinize sağlık..
Çiçekleriniz çok güzel açmış, meyve ağaçlarınız sağlıklı bol ürün vermiş. Mini sera bile yapmışsınız. Evinizin genel görüntüsü hayalleri gerçektirmiş, pek de eksik kalmamış gibi mutlu geliyor Ankara ya..
Selluka da seneler sonra güzel kokusunu esirgememiş.. Sağlık, huzurlu, keyifli günler diliyorum arkadaşım..
Seneler önce Selluka arayışlarımda yazışmıştık, fidan getirtmeyi başaramadım ama Selahattin Bey den aldığım tohumla yetiştirdiğim, geçtiğimiz yıl çiçeklerini kokladığım Selluka bu yıl hastalıktan gözünü açamadı:(
Sevgili Periş ve Feriha hanım çok teşekkürler.
Feriha Hanım, sizinle konuştuğumuz dönemdeki sellukam açmadan çiçeklerini göremeden hakkın rahmetine kavuştu sağolsun bunun tohumlarını Orhan Hocam gönderdi bende bulduğum yere ektim tam 6 tane sellukam oldu 3'ü bende diğerleri dağıtıldı sabah kalktığımızda öyle nefis bir koku oluyorki hanımelimle birlikte anlatamam size
Geceleri de Melisa çok güzel kokuyor;)
Göremedim ama mutlaka vardır sizde..
Melisa olmaz mı ama ben ona küsüm 2 yıldır açmıyor bekliyorum sabırla
Adalet Yağcı
09-09-2011, 19:59
Sevgili nazlı06, bunca zaman bu güzellikleri niye sakladınız anlayamadım.
Burası ne güzel bir bahçe olmuş, bir kaç sene sonra ne hale gelecek kim bilir.
Tüm bitkiler, armutlar erikler çok sağlıklı görünüyor, harikalar yaratmışsınız, tebrikler.
Güllerin bu mevsimde bu kadar coşkulu olması ilginç, toprağınız çok güçlü anlaşılan.
Bundan böyle daha çok fotoğraf bekliyoruz, eminim bu bahçede her mevsim sergilenecek güzellikler vardır.
Sevgiler.
Adalet Ablam, bahçe karmakarışık biri biterken biri başlıyor ama en güzeli dostlarla beraber olunca tadı çıkıyor
Nazlı hanım ,bahçeniz çok güzel.Meyveleri dalında görmek,seyretmek bile çok keyifli olmalı.
Çiçekleriniz de pek güzeller. Elinize sağlık.Hele güller.Bu mevsimde ne kadar güzel çiçeklenmişler.
Nazlı hanım ,bahçeniz çok güzel.Meyveleri dalında görmek,seyretmek bile çok keyifli olmalı.
Çiçekleriniz de pek güzeller. Elinize sağlık.Hele güller.Bu mevsimde ne kadar güzel çiçeklenmişler.
Bize çok uzakta değilsiniz buyrun gelin yerinde görün
Teşekkür ederim, davetinize.
İnşallah bir gün ziyaret ederiz sizi.
Sayın Nazlı06; Bahçenizi şöyle tekrar bir gezdim. Bu sefer bakla zınnısını öğrendim. Baharda bizim bahçede de görmüştüm. Fındık turbu çiçeklerine dandanmışlardı. Yine de bolca tohum elde edebildik. Sizden adını öğrenince nette kültürel mücadelesi hakkında küçük bir araştırma yapmış oldum.
bahçeniz tam bir çiflik ortamı, meyve ağaçları, tavuklar, çiçekler hepsi çok güzeller. Darısı başımıza olsun inşallah.
Ayrıca bize kaliteli bir badem çeşidi olarak ne önerirsiniz?
Sevgiler...
Sevgili Uzaylı, aynı ilin içinde yaşıyoruz arzu ederseniz buyrun gelin bekleriz
Eşim baharda bütün bahçeyi mavi renk plastik leğen, tabak,tas vs. gibi içi su dolu şeylerle doldurdu hep bu bakla zınnısı yüzünden gün aşırda onları bir kovaya döküp yeni su koyuyoruz. O kadar çok faydası oluyorki anlatamam yoksa haşereler açan meyve çiçeğinin tam özünü kemiriyorlar baharda o halde resim eklerim yine
Bizde teksas ve elle kırılan bademden var 2 ağaç sadece bu yıl birer 2şer meyve aldık kimin ne olduğunu öğrendik. Birbirlerini tozluyorlarmış başka yok.
fatma_demirel
23-09-2011, 14:02
sayın nazlı06 elleriniz dert görmesin, bahçeniz harika. kamkatı kışın eve alıyormusunuz? saygılar
kocasinan
23-09-2011, 14:33
Nazlı Hanım bahçeniz ve meyve ağaçlarınız çok güzel, Maşaallah Allah nazardan saklasın.
sayın nazlı06 elleriniz dert görmesin, bahçeniz harika. kamkatı kışın eve alıyormusunuz? saygılar
Kamkatı kışın eve alıyoruz yoksa soğuktan veya dondan ölürmüş limonlarımızın üzerlerini naylonla örttüğümüz (Güler Ablam gibi gelin ediyoruz) halde soğuktan her yıl üzeri çiçek dolu kurumaya meyilli oluyorlar.
252628
evimizin yeni üyesi daha 20 günlük ses soluk yok herşeyden korkuyor sadece süt içiyor
nurcanaybay
26-10-2011, 13:03
Nazlı hanım ;
Zeytin çok tatlı ,çok sevimli .Merak ettim anne den mi ayırdınız ,dışarıdamı buldunuz ?
Eğer anne den ayırdıysanız çok erken ,anne sütünü yeterince alamayınca sağlık problemleri çok oluyor .Eminim biliyorsunuzdur ,sütü de sulandırıp vermek gerekiyor.
Yeni ailesi ile birlikte uzun ,mutlu bir hayatı olmasını diliyorum.
Nazlı hanım ;
Zeytin çok tatlı ,çok sevimli .Merak ettim anne den mi ayırdınız ,dışarıdamı buldunuz ?
Eğer anne den ayırdıysanız çok erken ,anne sütünü yeterince alamayınca sağlık problemleri çok oluyor .Eminim biliyorsunuzdur ,sütü de sulandırıp vermek gerekiyor.
Yeni ailesi ile birlikte uzun ,mutlu bir hayatı olmasını diliyorum.
Nurcan hanım, biz ayırmadık, ayırıp bize hediye getirmişler çok küçük miniğim sütü sulandırıp vermemizi söylediler hatta ben karnı doysun diye mamayı sütün içine bırakıyorum süt bitince yumuşamış mamaları ister istemez yiyor havlamayı bile bilmiyor tavukla tavuk oluyor uçan kuştan korkuyor ama çok tatlı bişey
nurcanaybay
27-10-2011, 17:07
Çok erken ayırmışlar ama sizin elinize geldiği için şanslı .Gün de 5-6 öğün yedirebilirseniz çabucak gelişecektir.Şimdi çokta üşür o yavrum.Geceleri üzerine eski bir
çoçuk kazağı gibi birşey giydirebilirsiniz .
Böyle müdahale ettiğim için umarım kızmazsınız ,elim de değil :)
Sevgiyle kalın.
Çok erken ayırmışlar ama sizin elinize geldiği için şanslı .Gün de 5-6 öğün yedirebilirseniz çabucak gelişecektir.Şimdi çokta üşür o yavrum.Geceleri üzerine eski bir
çoçuk kazağı gibi birşey giydirebilirsiniz .
Böyle müdahale ettiğim için umarım kızmazsınız ,elim de değil :)
Sevgiyle kalın.
Nurcan hanım, kızmak ne demek asla böyle düşünmeyin daha memnun oluyorum. biz daha önce Cooker cinsi köpek besledik ama o bize 3 aylıkken gelmişti böyle sorunlarını görmedik tabağından sütü ve mamayı hiç eksik etmiyoruz ayrıca başka bir kapta kuru mama da bıraktık yiyemez ama aç kalmasın bari diye.
ilk gün kazağa sardık ama sıkıldı gitti saman dolu kasanın içine gömüldü geldiği yerde öyleymiş şimdi orada yatıyor. saman sıcak tutarmış komşumuz öyle dedi.
ilk eve geldiği gün bütün gece o ağladı ben ağladım çok zor oldu şimdi çok sesi çıkmıyor
Selehattin 67
28-10-2011, 10:57
Güzel bir bahçe daha elinize emeklerinize sağlık nazlı 06
Sayın nazlı06 Evinizin bahçenizin konumuna bayıldım...Çok güzel ve şirin görünüyor.Çiçeklerinizin çerçevelediği ev görüntüsü harikaydı..sellukanız, meyveleriniz çok sıhhatli...Köpeğinizi de çok sevimli buldum..Ellerinize sağlık ..Selamlar ....
Dün bahçeden geldim bahçeye hem ilkbahar hemde sonbahar gelmiş çiçek açan erikler yaprağını döken narlar rengarenk bir tablo oluşturmuşlar
ilk defa meyve veren portakal ve yerli ekmek ayvası ve de trabzon hurması
253925
dalında patlayan Çekirdeksiz nar ve hicaz nar çeşitleri birde bu mevsimde çiçek açan papaz eriği
253930
yediveren üzüm, kökü komşuda olup bizim tekelimizde olan incirler,253933 Avustralya karadutumuz baharda üzerinde bu kadar dut yoktu şimdi çok
Bütün yaz saksılarımın tepesinde gezerek tansiyonumu fırlatan tavuklar ve koruma altındaki maydanozum
253938
Güller ve zinnialar
253943
Ve ZEYTİN yerini ezberlemiş yorulunca doğruca gidip yerine yatıyor
253945
Ozi'nin Bahçesi
02-11-2011, 20:45
Bahçenize ve ZEYTIN'e bayıldık..
Sevgili Ozi çok teşekkürler sizin bahçenizde zevkli.
Bu da benim tek olan Muşmulam
254404
Satı Uğurtan
05-11-2011, 19:30
Nurcan hanım, kızmak ne demek asla böyle düşünmeyin daha memnun oluyorum. biz daha önce Cooker cinsi köpek besledik ama o bize 3 aylıkken gelmişti böyle sorunlarını görmedik tabağından sütü ve mamayı hiç eksik etmiyoruz ayrıca başka bir kapta kuru mama da bıraktık yiyemez ama aç kalmasın bari diye.
ilk gün kazağa sardık ama sıkıldı gitti saman dolu kasanın içine gömüldü geldiği yerde öyleymiş şimdi orada yatıyor. saman sıcak tutarmış komşumuz öyle dedi.
ilk eve geldiği gün bütün gece o ağladı ben ağladım çok zor oldu şimdi çok sesi çıkmıyor
Sevgili nazlı06, sağlıkla büyütün çok şirin benim kızımda ilk geldiği gün sabaha kadar ağladı ve kızlarımla bende başında oturup sabaha kadar ağladık, bir haftada alıştı, ben iki ayı bitti öyle aldım, şimdi bize aşırı düşkün, mama konusunda bir kaseye sulandırılmış süt, bir kaseyede ya et suyuna çorba veya ıslatılmış mama koyuyordum ilk zamanlar hiç bir şey yemiyorlar sonra alışıyorlar, ayrıca hiç korkmayın bizde bu kimseyi yabancılamaz bu kimseye havlamaz diyorduk,yanılmışız şimdi bırak yabancıları kurda kuşa sineğe ve tandıklara bile havlıyor bıraksak parçalayacak bir karış boyuyla sevgiler:)
Satı hanımcığım siz Armudun resimlerini eklediğinizde biz bayılmıştık(kızım ve ben)Kızım eşime baskı bile yapmıştı bizde köpek alalım diye. Ben eski köpeğimizin acısından dolayı istememiştim ama sağolsun birileri hediye diye 20 günlük köpeği bize getirimce işler değişti ben olsam o minik yavruyu alıp kimseye götüremezdim ama geldi. İlk gün ve gece birbibrimize sarılıp kah oturduk kah ağladık ertesi gün kendimizce çözümler ürettik şu an maşallahı var işine gelmeyen bişey olduğunda geriye dönüp gidiyor ama çok sevimlitavuklarla oynama istiyor ama onlar kaçıyor çok sinirleniyor onu izlemekten kendimi alamıyorum işi gücü bırakıp peşindeyim.
Armut büyümüştür artık o da çok şirindi selamlar
Adalet Yağcı
10-11-2011, 17:44
Nazlı'cığım, ne güzel kareler eklemişsiniz yine, hava soğudukça insan içini ısıtan görüntüler arıyor.
Daldaki tek muşmula pek bi kurumlu, "eşim benzerim yok" der gibi, bu gidişle siz bu meyveye alışıp seveceksiniz bence :)
Kümeste dört tane hindi görünüyor, yıl başına size gelebilirim :)
Gel Adalet Ablacığım ,yılbaşını niye bekliyorsun şimdiden gel hindinin lafı mı olur
Sevgili Nazlı06 yeni yılınızı kutlarım..2012 de sağlıklı, mutlu ve bol çiçekli günler dileği ile Selam ve sevgiler ;)
Sevgili Nazlı yeni yılını kutlar, sağlık ve esenlikler dilerim. Sevgiler.
fatoş Abla, Perişim sizlerin de yeni yılı kutlu olsun bol çiçekli günler dilerim
Yeni yılınızı tüm yüreğimle kutlar, sağlıkla, başarıyla sevdiklerinizle birlikte daha nice yıllar görmenizi ve geçirmenizi dilerim...
gulbirsen
31-12-2011, 18:47
Sevgili Nazlı mutlu yıllar
Sevgili nazlı mutlu yıllar.
merhaba sizlere bu yıl biraz geciktim
300140
300141
300142
300143
Kina kina cicegim ne yazikki cok cabuk öldü
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.