View Full Version : Harun Parlak 1. Bonsai Sergisi 29-30 Mayıs 2010
Harun Parlak
17-05-2010, 09:45
Merhaba Arkadaşlar; ilk bonsai sergimin hazırlıklarını sonunda tamamladım.
Sergi düzenleme amacım; bonsaiyi, geniş kitlelere tanıtıp, sevdirmek. Doga ile içiçe olmanın keyfini yansıtmak, paylaşmak...
İlk düsüncemiz; bonsai sergisini, Zekeriyaköy Bahar Şenligi kapsaminda gercekleştirmekti. Fakat; Bu yıl 1 hafta öne alınan şenlik tarihi , 22-23 Mayis tarihlerinde gerçekleşecektir.
Ben de; ilk yaptığım programa uyarak, bonsai sergimi 29-30 Mayıs tarihlerinde, yapmaya karar verdim.
Tüm site üyesi arkadaslarımız, tüm doğaseverler davetlidir.
bonsaisan
17-05-2010, 10:56
Tekin bey hayırlı olsun.
Sizler bizler gibi bir çok bonsai dostu bu şekilde sergiler açarak tüm Türki'ye genelinde bonsai daha geniş kitlelere yayılaçak.
Tekrardan tebrik ediyor bir aksilik oolmaz ise orada bulunmak istiyorum.
Saygılar
Kutlarım.
Sarıyer ve Zekeriyaköy'ü bilmeyenler için aşağıdaki gibi bir kroki de yardımcı olabilir diye düşünüyorum. Daha açıklayıcı bir şekilde de yazılabilir, bu sadece örnek.
144695
gece
kolaylıklar dileyen forum kişisi
kalambaklı
17-05-2010, 11:57
Sevgili ustam, hayırlı olsun, inşallah böyle sergiler İzmir' de de başlar ve çoğalarak devam eder.
Harun Parlak
17-05-2010, 12:00
Teşekkürler Sayın bonsaisan sizleri ve tüm gelebilecek arkadaaşları karşılamaktan memnuniyet duyacağım.
Teşekkürler Sayın gece ilk fırsatta ayrıntılı bir adres tarifi yazacağım. Özel araba ve ya dolmuşla gelinebilcek şekilde Uydu görüntüleri ile birlik te. Tekrar teşekkürler.
Teşekkürler Sayın kalambaklı eminim ki sizlerde kısa zamanda kendi kişisel veya karma sergilerinizi açacaksınız. Umarım o zaman benim de gelme fırsatım olur.
Umarım; bizim sergilerimiz, bir baslangc olur. ülkemizde bonsai sevgisi yayılır.
Ali H. ALI
17-05-2010, 12:24
Tekin bey, dusundugunuz gibi bu ve benzer sergilerden sonra bircok kisinin bonsaiye bonsaiye ilgisi artacaktir. Guzel bir sergi olmasini dilerim.
Not:
agaclarin yerel isimlerini ve botanik isimlerini kucuk kartlara yazip saksilar onunde sergilemeyi unutma:)
Satı Uğurtan
17-05-2010, 12:27
Sevgili Tekin,kutluyorum o günü sabırsızlıkla bekliyorum sevgiler.
Hayırlı olsun ustam; yanınızda olmaya çalışacağım.
Bir Sarıyer'li olarak kesinlikler kaçırmayacağım:)
Hayırlı olsun, katılımı bol olsun.
Tebrik ederiz, hayırlı olsun. Biz de daha sonra buradan fotoğraflarını görürüz.
izzeterisen
17-05-2010, 17:56
Bizim de buradan sergiyi izlememizi sağlar mısınız?
Üzerimize düşeni yaparız:) 3G ile canlı yayın bile yaparız gerekirse:))
Harun Parlak
17-05-2010, 19:37
Çok teşekkürler arkadaşlar. Sergiye katılmanız beni çok mutlu edecektir. SARIYER ZEKERİYEKÖY sergi meydanını harita üzerinde işaretlemeye çalıştım.
Umarım sizlere kolaylık sağlar.
Dolmuşla gelecek arkadaşlar Sarıyer Nikah salonu karşısında Kısrkaya dolmuşlarına binip Zekareiya köy Migros durağında indiğinde sergi alanına ulaşmış olacaklar.
Tekin Bey hayırlı olmasını diliyorum. Mutlaka orda olucam.
Hayırlı olsun Tekin Bey... Başka türlü bir katkımız olamadı maalesef ama bu sevinci hep birlikte yaşayalım. 29 Mayıs'ta Ankara'ya gidip geldikten sonra 30 Mayıs Pazar'da orada olacağım...
Bonsai ilgi alanım olmasa da, elininizden cıkan o mini ağaçlar çok hoş.
Sergiye katılmayı çok isterim.
Azminizden dolayı sizi kutluyorum. Başarılar diliyorum.
Harun Parlak
18-05-2010, 21:12
Teşekkürler arkadaşlar. Böyle bir günde katılım larınızı esirgemediğiniz için.
Tekin Bey tebrikler. Harika çalışmalarınız, özellikle taş saksılarınız çok güzel. Elinize sağlık.
Serginiz için sizi kutluyorum.
Harun Parlak
20-05-2010, 17:22
Teşekkürler. Sayın uzman16.
Bu ilk sergimde tüm bonsai dostu arkadaşları görmek isterim. Umarım Tüm arkadaşlar gelme fırsatı yakalabilirler.
tourkana
29-05-2010, 19:42
Komşum Tekin Bey'in sergisine ilk gününde gitmemek olmazdı.. Gittiiğimde kendimi sanki yurtdışındaki bir bonsai sergisine geldim sandım.
Demekki bazı bonsailer kendilerini her zaman belli etmiyorlar ,gözümden kaçmış birçok çalışmayı orada görme fırsatı yakaladım . Neyse fazla uzatmadan fotoğrafları yayınlayım, yarın pazar ve sergi için son gün.
Tekin Bey ile tanışmak, sohbet etmek ve ağaçların son halini görmek için gelmenizi tavsiye ederim.
tourkana
29-05-2010, 19:43
Fotoğrafların devamı ;
cihan_as
29-05-2010, 20:06
Tekin bey, sizi kutluyorum başarınızın devamını diliyorum.
Sn tourkana, fotoğraflar için çok teşekkür ediyorum, elinize sağlık.
Fotoğraflar için çok teşekkürler tourkana... Tekin Bey'in özellikle iddialı olduğu kaya ve grup çalışmaları zaten her zaman farklı ve güzeldi ama tekli olanları da çok beğendim. Sanıyorum ki başlangıç olan bu sergiyle bonsaiyi tanımıyanlar da ilgi duyacak, öncesinde zaten uğraşanlar da ağaçlarına daha bir dört elle sarılacaklar. Mesela ben uzun zamandır bonsaiyle ilgili yeni bir çalışma yapamadım, elimdekileri yaşatmaya çalışıyordum ama bu güzel görüntülerden doğrusu epeyce etkilendim, önümüzdeki dönem için planlar bile oluştu kafamda;) Bu yüzden kendi adıma teşekkür ederim Tekin Bey... Kötü haber ise Ankara'da bulunma sebebim olan seminerin uzaması. Bu yüzden İstanbul'a dönüşüm Pazar akşamı 2'yi bulacağından çok üzülsem de sergiyi kaçırıyorum maalesef. Tek tesellim şu ki siz ve ağaçlar bir yere gitmiyorsunuz, sonrasında da müsait olduğunuzda ziyaretinize gelebileceğimiz bir noktadasınız neyse ki...
Herkese selamlar, saygılar.
karakemal
29-05-2010, 20:41
Ellerinizden fışkıran bu güzellikleri yerinde göremesek te, tourkana' nın sergiyi göremeyenler için yapmış olduğu foto çalışmasını da ayrıca tebrik etmek gerekir.
bonsaisan
29-05-2010, 21:07
Tekin bey tourkanın gözünden serginize ait görüntüleri Fetiyeden izliyorum orada olmak isterdim.
Çalışmalarınızda başarılar.
Saygılar.
Emre Kuzu
30-05-2010, 12:19
Hepside çok güzel maşallah :)
Tekin bey çalışmalarınızı görmeyi çok arzu ediyordum keşke mümkün olsaydı. Kızımın sınavları ve benim aşırı sıcaklardan olumsuz etkilenmem ne yazık ki bu güzel sergiye katılmamı engelledi.Taşlara ve bitkilere hayat veren ellerinizin çok güzel çalışmalar yarattığına inanıyorum. Bu sayfada daha değişik fotoğrafları da görmek isterim. Ellerinize, emeklerinize sağlık. Sevgi ve saygılarımla
Tekin bey ,
ağaçlarınız çok şanslı , sizin gibi maharetli biri onları bulmuş ve bir sanat eserine dönüştürmüş .
Görmeyi çok isterdim , birçok konuda ilham verecekti eminim ;)
Sevgili Tekin
Umarım sergi kapanmadan yetişebilirim, birazdan yola cıkacağım. Şimdiden tebrik ediyorum.
Ali H. ALI
30-05-2010, 13:57
Acilan bonsai sergileri, Turkiyede de bonsainin oldugunu gosteriyor.
Tekin beyi calismalarindan oturu kutluyorum ve daha bircok arkadasin kisisel olamasa bile gruplar halinde yapilacak sergileri bekliyoruz.
Hepinize kolay gelsin.
Satı Uğurtan
30-05-2010, 20:37
Sevgili Tekin bey, elinize emeğinize sağlık tek kelimeyle mükemmel.
Bu güzellikleri kaçırmayıp yerinde gördüğüm için kendimi şanslı sayıyorum sevgiler.
Ben de, bu güzel sergiyi yakından görme şansına sahip olanlardanım. Tekin beyi canı gönülden kutluyorum:)) Hepsi birbirinden güzeldi:)
izzeterisen
30-05-2010, 22:10
Tekin Bey, sizi kutlarım. Görmeyi çok isterdim. Uzaklardayız. İleriki sergilerinizde inşallah.
Herbiri birer sanat eseri olan ağaçlara o kadar yakın olmak çok heyecan vericiydi. Bu ayrıcalığı yaşamış olmaktan çok mutluyum. Başarılarınızın devamından eminim ustam; ellerinize yüreğinize sağlık.
Merhaba; daha önce, sitede izlediğim çalışmaları, gerçekten karşımda görmek, inanılmazdı. Hepsi; gerçek bir ağaç gibi, altına oturup hayaller kurulacak kadar güzel.
Ellerinize, yüreğinize sağlık Tekin Bey. Daha nice sergilerinizi izleriz umarım.
Tatilimi sergi tarihine denk getirip, hem arkadaşlarımla gerçekten tanıştım. Hem de Tekin Bey'in ağaçlarını yakından izleme şansına sahip oldum. İstanbul Bonsai grubundan, daha çok arkadaşımla tanışmayı ümit etmiştim. Sanırım işleri yoğundu, gelemediler.
Sergi gerçekten güzel , etkileyici ve başarılıydı. Sergilenen ağaçların Tekin Bey'in çalışmalarının yalnızca bir kısmı olması, bence bonsainin Türkiye'de gelişimi ve yayılımının göründüğünden daha da hızlı olduğunun bir başka göstergesi.
Sergi hazırlıkları sürerken çektiğim birkaç fotoğrafı sizlerle paylaşmak istiyorum:
148394
148395
148396
148398
148397
Fotoğrafların devamı..
148401
148402
148403
148404
148405
Birkaç fotoğraf daha...
148406
148407
148408
148409
Tekin Bey'in uzun çalışmaları sonucu oluşturduğu olağanüstü güzellikteki eserlerini yakından izleme fırsatı bulabilmek şanstı. Gelme fırsatı bulamayan bonsaiseverler için fotoğraflamaya çalıştım. Yıllar kimbilir nasıl değiştirecek her birini.
148437
148438
148439
148440
148441
148442
148443
148444
148445
148446
148447
148448
148449
148450
148451
148452
148453
148454
148455
148456
148457
148458
148459
148460
148461
148462
148463
148464
148465
148466
148467
148468
148469
Vildan Sönmez
31-05-2010, 14:08
Kalanşo denedim, yaşatamadım. Japon ayvası denedim, yaşatamadım.
Hanımeli denedim olmadı bıraktım büyüyor. Erguvanım öylece kaldı saksıda, çiçek de açmadı. Ellemeye korkuyorum saksısını değiştirmek için.
Sardunya kolay tabii gözüme en güzel o geliyor.
Yani sevgili Tekin Bey, Uzun lafın kısası 5 Kez başladım. Başaramadım.Tabii sabır herhalde en önemli kısmı.
Elinize, emeğinize, gönlünüze sağlık. Sonuçları gördükçe kimbilir ne kadar mutlu oluyorsunuz. Serginize gelemesek de bizlerle paylaştığınız için size ve fotoğrafları ekleyen arkadaşlara teşekkür ederim.
Kocaman yüreğini, ellerindeki enerjisi ve alçak gönüllüğü ile küçücük ağaçlara aktararak onların gölgesinde sonsuz hayaller kurabileceğimiz gösteren ustama sonsuz teşekkürler….
Harun Parlak
31-05-2010, 22:06
Meraha arkadaşlar. İlk Kişisel sergimi tamamlamanın mutluğunu gelip görerek gelemeyip yazdıkları ile paylaşıp beni onurlandıran tüm arkadaşlara çok çok teşekkür ediyorum.
Sergi yi izleyen tüm arkadaşlar gerçekden çok çok ilgili ve hayranlıkla izlleyip sorular sordular.
Nasıl sahip oluruz nerden satın alırız bizler yapabilirmiyiz . Ayrıca çocukların ilgisini çekmesi beni daha çok mutlu etti.
Bir ara sergiye ait fotorafları yüklemeye çalışacağım.
Umuyorum bu tür sergi açan arkadaşlarımız her geçen gün çoğalacak. Bizlerde hep beraber bu mutluluğu yaşayacağız.
Harun Parlak
01-06-2010, 22:21
Meraba arkadaşalar. Sergiye ait fotoraflardan ve izleyicilerin bir bölümünü sizlerle paylaşmak istedim.
Serginiz için sizi kutlarım. Sergide eserlerinizin güzelliği daha açık görünüyor.
Fotoğraflar için size ve diğer arkadaşlara teşekkürler.
Harun Parlak
02-06-2010, 23:11
Teşekkürler. Sayın sabah. beğendiğinize sevindim. Zaman geçtikce daha da güzelleşecekler inşallah.
Tekin bey bonsaileriniz bir harika. Tebrik ederim. Elinize sağlık.
Fotoğraflar için teşekkürler.
Harun Parlak
03-06-2010, 15:08
Teşekkürler. habibe hnm Umarım sizlerde de bonsai sevdasına tutulursunuz.
Ben o sevdaya tutulanlardanım:)) Etrafta bonsaiye uygun fidan arıyorum. Kasım ayında da Tekin beyin başını ağrıtırım artık....
Elimdeki fotoğrafları tekrarlanmış olmasın diye eklemedim. Fakat arşivimin önemli bir bölümünü oluşturduğunu söylemek isterim..
Harun Parlak
03-06-2010, 16:20
Bonsai sevdasına tutulan arkadaşlar isterlerse kesin başarırlar. Çok zor bir iş değil.
İşin büyük kısmını ağaçlar hallediyor zaten geriye kalan ona doğru bir şekilde yön vermek ve müdahale etmek istemek.
Biraz da hayel gücü.
Hayel gücü Gerçek gücün kaynağıdır. (Albert Einstein)
Sayın katmer siz yeterki isteyin. Belki bilmiyorsunuzdur. Kasım Marta ayına kadar her hafta sonu çalışma yapıyorum zaten. Siz yakınsınız zaman ayırabildiğiniz sürece gelebilirsiniz.
Tutulurmuyum bilmem. Bildiğim şu ki, bilginin yanında sabırlı ve iyi gözlemci olabilmek lazım..
Özellikle dikkatimi en çok çeken bir bonsainiz var ki;
salıcaklı ve merdivenli :) gerçekten o ağaçta sallanası geliyor insanın.
Tekin Bey gerçekten harika bir sergi olmuş, tebrik ederim... İnanılmaz güzel. Hayal gücünüz, emeğiniz ile yolu açıyorsunuz. Her biri ayrı bir sanat eseri... alkışlıyorum. Saygılar...
Harun Parlak
04-06-2010, 21:04
Çok teşekkürler arkadaşlar. Umuyorum hep beraber çok daha güzel sergiler açacağız.
Cumhur Tonba
07-06-2010, 00:43
Tekin Bey,
Söyleyecek kelime bulamıyorum. Hepsi bir harika, hepsi bir şahaser. Elinize, bilginize, sabrınıza hayran olmamak elde değil.
Daha nice sergilere,
Çalışmalarınızda başarılar diliyor, size selam ve saygılarımı sunuyorum.
Harun Parlak
07-06-2010, 09:41
Teşekkürler. Sayın Cumhur Tonba Beğendiğinize sevindim.
Umuyorum bonsai ye ilgi duyan arkadaşlar hızla yol alıp Ülkemize yakışır nice sergiler açacaklar.
Bonsai sevdalıları arasında sizleri de görmek isteriz. Saygılar.
Cumhur Tonba
07-06-2010, 23:20
Aslında size yazacağım çok şey var.
Yaptıklarınızın her beri, benim için gerçek bir sanat eseri değerinde. Mesajlarınızı okuyorum. Tüm arkadaşlarımıza yardımcı olmak istiyorsunuz. Bizleri teşvik ediyorsunuz. Belki bizim için geç oldu.
Çalışmalarınız da başarılar diliyorum.
Harun Parlak
01-07-2010, 07:36
Bu tür sergileri sanal tur için linkdeki gibi çalışmalar bizde de yapılabilse ne güzel olurdu.
Umarım bir sonraki sergimizde bunu başarırız.
http://www.360cities.net/image/waiblingen-bonsai-ausstellung-1#90.51,19.84,70.0
bonsaisan
01-07-2010, 21:35
Sayın Cumhur Tonba
Bonsai başlamanın erken **** geç diye bir süresi **** yaş ile ilgili bir sorunu yoktur.
Öenmli olan başlamak ve devamını sağlamaktır.
Siz başlarsınız daha sonra onu çalışmaya devam edeçek bir kişiye bırakızsınız bu sayede binlerce yıldır babadan oğula hocadan öğrenciye bonsailer el değiştirirler.
Sahiplenilmiyen ağaçlar ise müzelerde yerlerini alırlar.
ORadaki uzamanlar tarafında bakılırlar.
Siz başlayın.
Gerisi zaten kendiliğinde oluşaçaktır.
Saygılar.
izzeterisen
02-07-2010, 20:55
www.lebriz.com sitesinde tüm sergileri online veriyor. Belki bu sitede de zamanla bu gerçekleşir.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.